HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Universul Credintei:

Mesajele cu caracter ateist sau care au ca scop denigrarea unei religii sunt interzise in cadrul acestui forum.

> Isus Dupa Inaltare, Mare Preot in Teplul ceresc
Bolt
mesaj 8 Jan 2006, 02:25 PM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.458
Inscris: 15 June 05
Forumist Nr.: 6.455



Salutare tuturor participantilor. Deoarece discutand cu unii amici de forum ne-am tot lovit de aceasta chestiune - unde-i Isus acum si ce face - am decis sa deschid acest topic unde voi expune concluziile mele conform studiului Epistolei lui Pavel catre evrei si a celorlalte carti biblice aferente acestui subiect.
Asadar, unde a plecat Isus dupa inaltare si ce face El acum ?
Dupa cum am zis, Epistola lui Pavel catre evrei ne spune ca Isus este in templul ceresc (care a servit ca model celui pamantesc construit prima data in pustie) unde mijloceste la Tatal pt. cei buni. In aceasta calitate El devine astfel singurul exponent al preotiei, cea umana luand sfarsit la momentul mortii Sale pe cruce chiar atunci cand perdeaua tumplului pamantesc s-a rup in doua. Lucrul acesta simbolizandu-L pe El jertfit.

Dupa inaltare El a devenit Mare Preot dupa randuiala lui Melhisedec si nu dupa cea Levitica.
Evrei 5.10 :
QUOTE
căci a fost numit de Dumnezeu: Mare Preot după rînduiala lui Melhisedec.".


Isus este in Locul PreaSfant din Templul ceresc.
Evrei 6.19,20 :
QUOTE
pe care o avem ca o ancoră a sufletului; o nădejde tare şi neclintită, care pătrunde dincolo de perdeaua dinlăuntrul Templului, unde Isus a intrat pentru noi ca înainte mergător, cînd a fost făcut Mare Preot în veac, după rînduiala lui Melhisedec".


Preotia lui Isus nu se transmite.
Evrei 7.24,25 :
QUOTE
Dar El, fiindcă rămîne în veac", are o preoţie, care nu poate trece dela unul la altul. De aceea şi poate să mîntuiască în chip desăvîrşit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El, pentrucă trăieşte pururea ca să mijlocească pentru ei.


El e Preotul de care avem nevoie.
Evrei 7.26,27 :
QUOTE
Şi tocmai un astfel de Mare Preot ne trebuia: sfînt, nevinovat, fără pată, despărţit de păcătoşi, şi înălţat mai pe sus de ceruri, care n-are nevoie, ca ceilalţi mari preoţi, să aducă jertfe în fiecare zi, întîi pentru păcatele sale, şi apoi pentru păcatele norodului, căci lucrul acesta l-a făcut odată pentru totdeauna, cînd S-a adus jertfă pe Sine însuş.


Isus slujeste in Locul PreaSfant, constructie divina.
Evrei 8.1,2 :
QUOTE
Punctul cel mai însemnat al celor spuse este că avem un Mare Preot, care S-a aşezat la dreapta scaunului de domnie al Măririi, în ceruri, ca slujitor al Locului prea sfînt şi al adevăratului cort, care a fost ridicat nu de un om, ci de Domnul.


Primul legamant si primul cort al inchinarii.
Evrei 9.1-7 :
QUOTE
Legămîntul dintîi avea şi el porunci privitoare la slujba dumnezeiască şi la un locaş pămîntesc de închinare. În adevăr, s-a făcut un cort. În partea dinainte, numită Locul Sfînt", era sfeşnicul , masa şi pînile pentru punerea înaintea Domnului; după perdeaua a doua se afla partea cortului care se chema Locul prea sfînt" (Sau Sfînta Sfintelor.). El avea un altar de aur pentru tămîie, şi chivotul legămîntului, ferecat peste tot cu aur. În chivot era un vas de aur cu mană, toiagul lui Aaron , care înfrunzise, şi tablele legămîntului. Deasupra erau heruvimii slavei, cari acopereau capacul ispăşirii (Sau scaunul îndurării.) cu umbra lor. Nu este vremea să vorbim acum cu deamăruntul despre aceste lucruri. Şi după ce au fost întocmite astfel lucrurile acestea, preoţii cari fac slujbele, intră totdeauna în partea dintîi a cortului. Dar în partea a doua intră numai marele preot, odată pe an, şi nu fără sînge, pe care îl aduce pentru sine însuş şi pentru păcatele din neştiinţă ale norodului.


In locul PreaSfant al Templului ceresc nu se putea intra decat dupa desfiintarea preotiei pamantesti a templului pamantesc.
Evrei 9.8 :
QUOTE
Prin aceasta, Duhul Sfînt arăta că drumul în Locul prea sfînt, nu era încă deschis cîtă vreme sta în picioare cortul dintîi.


Isus este in locul PreaSfant.
Evrei 9.12 :
QUOTE
şi a intrat, odată pentru totdeauna, în Locul prea sfînt, nu cu sînge de ţapi şi de viţei, ci cu însuş sîngele Său, după ce a căpătat o răscumpărare vecinică .


Sunt 2 legaminte, 2 temple, 2 preotii.
Evrei 9.24 :
QUOTE
Căci Hristos n-a intrat într-un locaş de închinare făcut de mînă omenească, după chipul adevăratului locaş de închinare, ci a intrat chiar în cer, ca să Se înfăţişeze acum, pentru noi, înaintea lui Dumnezeu.


Preotia umana nu rezolva problema pacatului.
Evrei 10.11,12 :
QUOTE
Şi, pe cînd orice preot face slujba în fiecare zi, şi aduce de multe ori aceleaşi jertfe, cari niciodată nu pot şterge păcatele, El, dimpotrivă, după ce a adus o singură jertfă pentru păcate, S-a aşezat pentru totdeauna la dreapta lui Dumnezeu,


Perdeaua templului simboliza trupul lui Isus.
Evrei 10.20 :
QUOTE
pe calea cea nouă şi vie, pe care ne-a deschis-o El, prin perdeaua din lăuntru, adică trupul Său:


Isus e Marele Preot al intregii biserici crestine.
Evrei 10.21 :
QUOTE
şi fiindcă avem un Mare preot pus peste casa lui Dumnezeu,


Daca ceva nu e clar voi reveni cu explicatii.

Acest topic a fost editat de Bolt: 8 Jan 2006, 02:28 PM


--------------------
Ceea ce ajunge omul sa creada despre originea sa, va determina succesul sau esecul vietii sale.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Raspunsuri
Bolt
mesaj 11 Jan 2006, 09:04 PM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.458
Inscris: 15 June 05
Forumist Nr.: 6.455



@clopotel :
QUOTE
Tu ai in fata manuscrisul de la Evanghelia lui Ioan, de ex. de tot ii dai cu originalul...?

Eu am zis manuscrise si nu original. Dar poate am uitat eu. Oricum, nu prea inteleg relevanta.
QUOTE
Poti tu face traducerea dupa original, daca tot contesti traducerile... ?

Iar nu vad relevanta dar ma rog. Am Biblii interliniare, adica text al manuscrisului dublat de traducere engleza, franceza, germana, italiana etc si se vede foarte clar. In plus, mai am si amici greci. tongue.gif
QUOTE
Apoi spui ca in greaca inseamna altceva, numai ca tu nu vezi (de fapt nu vrei sa vezi) ca realitatea te contrazice, pentru ca iata grecii isi cunosc si inteleg propria limba, nu? Sau nici grecii nu stiu greceste?! Ei bine iata ei au inteles tot preot si ei in Biserica lor Ortodoxa au preoti la fel ca noi, si slujesc dupa acelasi tipic...

Clopotel, intreba un grec sau un preot de la seminar si mai vorbim. Arata-i cuvantul si spunei sa ti-l traduca. Atat. Aici nu-i problema daca cineva stie sau nu cum se traduce acel cuvant ci ce intelege prin acel cuvant in contextul biblic al subiectului nostru. Normal ca grecii stiu cum se traduce si ce inseamna, dar nu asta conteaza aici. Si hai sa-ti arat ceva oarecum amuzant : http://www.greekbible.com/index.php, Citeste primul cuvant si ai sa vezi cum scrie in greaca actuala. Iar aici citeste ultimul cuvant : http://www.greekbible.com/index.php si ai sa vezi acelasi lucru. Asta numai asa in graba pe net. rolleyes.gif Sa nu ma consideri arogant, dar cand stiu un lucru - chiar ca-l stiu bine. Asta e unul din ele.
QUOTE
Acum ce o sa faci, o sa mergi peste ei sa le explici ca nu isi inteleg propria limba si vii tu sa le explici ce si cum...

Nestiinta nu-i de partea lor. Ti-am aratat. smile.gif De fapt, nici nu-i o chestiune de stiinta, dupa cum ti-am mai zis.
QUOTE
Acum afland ca tu esti protestant, or something like this, inteleg ca tu consideri ca preotia de fapt este universala, caci asa am citit eu pe undeva... Este corect sau nu?

Cat se poate de corect si biblic. Uite aici. 1Petru 2.9 : "Voi însă sunteţi o seminţie aleasă, o preoţie împărătească, un neam sfânt, un popor, pe care Dumnezeu Şi l-a câştigat ca să fie al Lui, ca să vestiţi puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată;"
QUOTE
Si deci preotia fiind un atribut general nu-si mai are rostul a fi intrebuintat...

De unde pana unde ? Tocmai, ca responsabilitatea individuala e mult mai mare. Logic.
QUOTE
Daca asa consideri, atunci este usor de demonstrat cat de gresit poti sa interpretezi Biblia, caci niciunde acolo nu spune ca preotia ar fi universala, generala, adica toti oamenii ar fi preoti.

Clopotel, tu intelegi preotia deficitar deoarece operezi c-o definitie postbiblica. Aici e toata problema.
QUOTE
In VT chiar se proroceste: Si voi veti fi mie preotie imparateasca si neam sfant (Ies 19, 6)
sau Si voi, veti fi numiti preoti ai Domnului, slujitori ai Dumnezeului nostru (Isaia 61,6)

Deci daca s-a profetizat ? rolleyes.gif
QUOTE
si aceste cuvinte le-au fost adresate evreilor, si acestia ar fi insemnat ca toti sa fie preoti si slujitori ai lui Dumnezeu, dar cand a fost aceasta vreodata?

1. Adevarul nu-i numai pt. evrei.
2. Crestinii de azi sunt evrei dupa spirit.
3. De 2000 de ani toti crestinii (evrei, neevrei) sunt preoti spirituali ai fiintei lor (neritualici, nesacramentali).
QUOTE
Apoi se vorbeste clar ca cei ce vor sluji Domnului vor fi alesi, si nu vor putea face aceasta decat prin hirotonie, adica prin punerea mainilor..., caci atunci acestia capata Har:
14. Nu nesocoti harul care este intru tine, care ti s-a dat prin profetie cu punerea mainilor preotimii. (I Timotei IV)

Cred ca te-am lamurit ca acolo NU scrie preotime ci BATRANIME. Daca nu e clar, mai postez odata.
QUOTE
Iar Sfantul Apostol Pavel "hirotonea preoti in fiecare Biserica, rugindu-se cu postiri" (Fapte XIV, 23)

Ia d'aici : http://www.greekbible.com/index.php Acu' e clar, da ? smile.gif In greaca preot se scrie ceva gen iereos, iereus, iereo de unde si arhiereu in limba romana. Nicidecum prezbuteros.
QUOTE
In Noul Testament - precum am spus- ierarhia este deosebita de popor si se da printr-o chemare speciala. "Si nimeni nu-si ia siesi cinstea aceasta, ci daca este chemat de Dumnezeu, dupa cum si Aaron" (Evrei V, 4; Fapte XX, 28; I Corinteni XII, 28).

Pai da, dar in Evrei 5 nu se vorbeste nici o clipa despre preotia noutestamentala ci invers. In Fapte 20 avem doar un indemn catre conducatori fara sa scrie nici o clipa preoti. Iar in 1Corinteni te las sa-mi arati si mie unde scrie preot : http://www.greekbible.com/index.php
QUOTE
Iata, inca mai zice si in alta parte:
1. Si erau în Biserica din Antiohia prooroci si învătători: Barnaba si Simeon, ce se numea Niger, Luciu Cirineul, Manain, cel ce fusese crescut împreună cu Irod tetrarhul, si Saul.
2. Si pe când slujeau Domnului si posteau, Duhul Sfânt a zis: Osebiti-mi pe Barnaba si pe Saul, pentru lucrul la care i-am chemat.
3. Atunci, postind si rugându-se, si-au pus mâinile peste ei si i-au lăsat să plece. (Fapte 13)

N-are absolut nici o legatura cu vreo preotie noutestamentala ci doar cu consacrarea unor oameni ca evanghelisti. Atat.
QUOTE
chiar si cand Duhul Sfant le-a poruncit sa-i aleaga, acestia nu erau gata de lucru pentru care erau chemati pana ce nu i-au hirotonit, adica au pus mainile peste ei...

Bineinteles, tocmai devenisera lucratori evanghelici autorizati. Nu preoti ritualici si sacramentali. smile.gif
QUOTE
Daca ar fi o simpla comemorare, sau un simplu simbol, sau un simplu exercitiu intelectual si fizic,

Confunzi subiectele, eu n-am zis asa ceva.
QUOTE
Ca nu este lucru de gluma, sau de comemorare, fie ea si solemna, o intareste chiar Mantuitorul:
18. Si apropiindu-Se Iisus, le-a vorbit lor, zicând: Datu-Mi-s-a toată puterea, în cer si pe pământ.
19. Drept aceea, mergând, învătati toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui si al Fiului si al Sfântului Duh,
20. Învătându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, si iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârsitul veacului. Amin. (Matei 28)

Nu stiu eu limba ramana, sau acolo nu scrie nimic de preotie ?
QUOTE
Ei bine, aceasta putere, nu este deloc simbolica, sau data in urma unei comemorari,

Dragule, comemorarea e un alt subiect. E legata de Sfanta Cina si nicidecum de preotie.
QUOTE
Eu desi am citit Biblia in romana si anumite capitole in engleza, pana nu m-am convins ca e adevarata si confirmata practic prin lucrarea preotilor, nu am crezut in ea...

Foarte rau. Reperul e gresit.
QUOTE
Poti tu sa aduci 10 Biblii in greceste, caci iata si grecii sunt ortodocsi ca noi si au acelasi tipic, ba multe chiar de la ei au venit, si sa nu uitam ca Sfantul Munte Athos e chiar in ograda lor...

Clopotel, cu respect dar nu te pune cu Bolt la istorie bisericeasca. smile.gif Vrei sa-ti spun eu cum e cu patristica si cu istoria si cu toate astea ? Pazea ! Vreau sa dormi linistit inca multe nopti. Toate la timpul lor. Amical. Multa lumina brusca, orbeste. Eu asa am patit.
QUOTE
Asa ca e aberant ce spui cu traducerile gresite, si cu sensurile diferite...

Aberant e sa vezi textul si sa-i dai inteles dupa chef. Nu al tau, desigur. Crezi prea mult in oameni.
QUOTE
Traducerea asta a ta, in afara ca ai dat un replace la cuvantul preot cu batran nu schimba nimic, nici macar ca inteles...
QUOTE
Tu poti sa-i spui Batrane daca vrei... e democratie..

Democratia lingvistica nu inseamna adevar biblic.
QUOTE
Am vazut ca te deranjeaza cuvantul preot, si eu stiu si de ce, dar ma abtin...

Gresit. Isus este Preot si deci n-am nimic cu acest termen. Dupa cum am spus, ma deranjeaza superficialitatea in tratarea Bibliei.
QUOTE
Dar egalitatea intre cuvintele Parinte si Prezbiter, te-ar mai deranja?

Sunt lucruri diferite.
QUOTE
Apropo, la tine in biserica cu ce se ocupa prezbiterul acesta, si cati ani au la voi prezbiterii, cel mai tanar din ei...

E secundantul pastorului si de obicei e trecut de 35 de ani, dar nu varsta biologica are greutate aici.
QUOTE
Nici eu nu pun nimic in plus,

Pui o preotie care nu exista.
QUOTE
urmasii Sfintilor Apostoli si Biserica lui Dumnezeu au mers inainte

Inainte unde ? Uite ce scrie aici : 2 Timotei 3.16 : "Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire," Adica primii crestini au fost defavorizati fata de adevaruri cunoscute numai de noi acum ? Ar fi D-zeu nedrept.
QUOTE
dupa incheierea redactarii Sfintelor Scripturi, si noi urmam si faptele lor,

Eu prefer doar pe ale lui Isus si ale apostolilor. rolleyes.gif
QUOTE
caci si lor li s-au incredintat lucruri importante care nu sunt trecute explicit in Biblie,

De exemplu ? Lucruri care contrazic Biblia flagrant ? Nu-i adevarat.
QUOTE
de aceea ne porunceste Iisus sa-i ascultam...

Unde scrie ?
QUOTE
Desigur, unul are 7 iar altul are 5 litere... dar de cuvantul Parinte ce zici? ca tot 7 are...

Tara arde si baba... smile.gif
QUOTE
La noi e pe linie apostolica...

Povesti, Petre Ispirescu. Cum demonstrezi asta ? E imposibil.
QUOTE
Este exact diferenta intre credinta lucratoare si cea teoretica, credinta cea cu sufletul si cea cu mintea...

Salt in bezna Clopotel. Dihotomia asta e artificial creata pt. ca sufletul e un rezultat al mintii.
QUOTE
Poate o fi la voi asa, la noi mintea e una si sufletul e alta...

La noi e ca-n Biblie - sufletul e rezultatul mintii.
QUOTE
Iar despre un om in coma de ex. poti sa spui ca nu mai gandeste, ca l-a lasat mintea, dar sa intelegem ca l-a lasat si sufletul?

DA. Ai dovada contrariului ? Asta-i alt subiect. Ne intalnim pe topicurile respective daca vrei.
QUOTE
Pe bune, acum de unde tot le scoti?!

Ce-nseamna sa nu cunosti Cartea Clopotel...
QUOTE
"Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veţi mînca Trupul Fiului Omului şi nu veţi bea Sîngele Lui, nu veţi avea viaţă în voi. Cel ce mănîncă Trupul Meu şi bea Sîngele Meu are viaţă veşnică, şi Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. Trupul Meu este adevărată mîncare şi Sîngele Meu, adevărată băutură. Cel ce mănîncă Trupul Meu şi bea Sîngele Meu rămîne întru Mine şi Eu întru el", a spus Domnul

Tu iei aceste texte ad literam ? ohmy.gif
QUOTE
As fi curios sa aflu ce intelege batranul tau prin a bea Sangele Lui si a manca Trupul Lui, in sens comemorativ... si ce face el in acest sens...

Exact ce-a spus Isus si a facut cu apostolii.


--------------------
Ceea ce ajunge omul sa creada despre originea sa, va determina succesul sau esecul vietii sale.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic
Bolt   Isus Dupa Inaltare   8 Jan 2006, 02:25 PM
Clopotel   Draga Bolt, Inteleg ca acesta este topicul unde do...   8 Jan 2006, 03:43 PM
geriA3e   Să ştiţi că nu mai intereseaz...   8 Jan 2006, 04:32 PM
Clopotel   Draga Geria3e, QUOTE Să ştiţi c...   8 Jan 2006, 04:44 PM
Bolt   @clopotel : QUOTE Inteleg ca acesta este topicul u...   8 Jan 2006, 04:53 PM
Clopotel   Draga Bolt, QUOTE Si eu la fel. E... deja discut c...   8 Jan 2006, 06:20 PM
Bolt   @clopotel : QUOTE Tu crezi ca prin preot Biserica ...   8 Jan 2006, 07:47 PM
caa   Îmi cer scuze că mă vîr şi eu într-...   9 Jan 2006, 10:57 AM
Bolt   @caa : QUOTE Îmi cer scuze că mă vîr ...   9 Jan 2006, 07:36 PM
Clopotel   Draga Bolt, Nu prea stau bine cu timpul de aceea s...   9 Jan 2006, 10:14 PM
Clopotel   (continuare) Apostolatul şi preoţia ...   9 Jan 2006, 10:17 PM
Bolt   Vorbim dupa ora 19. Cele bune.   10 Jan 2006, 09:37 AM
caa   QUOTE (Bolt @ 9 Jan 2006, 07:36 PM) Numai sa stapa...   10 Jan 2006, 10:59 AM
Bolt   @caa : QUOTE Intenţia se pune? Cum sa nu ? B...   10 Jan 2006, 09:22 PM
Bolt   @Clopotel : QUOTE intai de toate as mai vrea sa t...   10 Jan 2006, 09:47 PM
Artanis   QUOTE (Bolt)Eu prefer ceea ce furnizeaza Biblia. O...   10 Jan 2006, 10:46 PM
Bolt   @Artanis : QUOTE O scurta interventie, nu am de ga...   10 Jan 2006, 11:49 PM
Artanis   QUOTE Ceea ce nu-i necesarmente rau dar pana atunc...   11 Jan 2006, 12:23 AM
Clopotel   Draga Bolt, Mda... e cum ma asteptam... deci tu nu...   11 Jan 2006, 12:53 AM
Bolt   @artanis : QUOTE Eu am observat ca (,) Clopotel si...   11 Jan 2006, 09:36 AM
Cla   QUOTE   Adica mintea nu-i a Lui ? Pai El vrea...   11 Jan 2006, 09:47 AM
Artanis   Nu stiam ca pt. a duce o viata crestineasca in sme...   11 Jan 2006, 12:24 PM
Clopotel   Draga Bolt, QUOTE Respectivele texte nu contin nic...   11 Jan 2006, 01:33 PM
Clopotel   Deci, ca sa rezumam: In Noul Testament, deci si in...   11 Jan 2006, 01:38 PM
geriA3e   Caa a scris: QUOTE "Acelaş" da, dar...   11 Jan 2006, 05:36 PM
caa   QUOTE (geriA3e @ 11 Jan 2006, 05:36 PM) Ţi se...   11 Jan 2006, 05:58 PM
geriA3e   Celorlalţi, de la acelaş, salutare ...   11 Jan 2006, 07:15 PM
Bolt   @cla : QUOTE Na bravo. Habar ai tu ce-a fost in mi...   11 Jan 2006, 07:37 PM
Artanis   QUOTE Nu stiam ca pt. a duce o viata crestineasca ...   11 Jan 2006, 08:25 PM
Bolt   @clopotel : QUOTE Tu ai in fata manuscrisul de la ...   11 Jan 2006, 09:04 PM
Bolt   @artanis : QUOTE Asta pt. ca nu stii cu precizie n...   11 Jan 2006, 09:14 PM
Bolt   @clopotel : QUOTE Deci, ca sa rezumam: Corect. Hai...   11 Jan 2006, 09:29 PM
Artanis   QUOTE (Bolt)Am demonstrat ca stiu cu precizie aces...   11 Jan 2006, 10:27 PM
Bolt   @artanis : QUOTE Lauda de sine nu miroase a bine. ...   11 Jan 2006, 10:58 PM
Clopotel   Draga Bolt, Ai grija ca ajungi sa te contrazici si...   11 Jan 2006, 11:08 PM
Clopotel   Mai dar cat ati scris intre timp... ... e adevara...   11 Jan 2006, 11:15 PM
Artanis   QUOTE (Bolt)Eu te invit la sobrietate si amicitie ...   11 Jan 2006, 11:27 PM
Bolt   @clopotel : QUOTE Draga Bolt, Ai grija ca ajungi s...   12 Jan 2006, 08:47 AM
Bolt   @artanis : QUOTE Asta-i sobrietate ? Adica nici sa...   12 Jan 2006, 08:56 AM
Clopotel   Draga Bolt, QUOTE QUOTE Aha... deci nu ai original...   12 Jan 2006, 10:38 AM
Artanis   QUOTE (Bolt)Tot amical - nu-i o chestiune de putin...   12 Jan 2006, 08:37 PM
Bolt   @clopotel : QUOTE De aceea zic ca e absurd sa spu...   12 Jan 2006, 09:53 PM
Bolt   @artanis : QUOTE Iti trebuie mare calificare intr-...   12 Jan 2006, 10:13 PM
geriA3e   Doresc să adaug ceva aici, dar nu pentru cei ...   12 Jan 2006, 10:47 PM
Artanis   Bolt, ca mare lucru nu intelegi cu "mintea...   12 Jan 2006, 10:55 PM
Bolt   @artanis : QUOTE Bolt, ca mare lucru nu intelegi c...   13 Jan 2006, 08:18 AM
Clopotel   Draga Bolt, QUOTE QUOTE iar eu ti-am spus ca sluji...   13 Jan 2006, 09:44 AM
Artanis   QUOTE (Bolt)Pai sigur, depinde cine face apreciere...   13 Jan 2006, 11:54 AM
Bolt   @clopotel : QUOTE Pai pana acum ai zis ca in greac...   13 Jan 2006, 08:26 PM
Bolt   @artanis : QUOTE Nu cred ca e cineva care sa fi ci...   13 Jan 2006, 08:56 PM
Artanis   QUOTE Dar ca un hatar : probabil liniei punctate. ...   13 Jan 2006, 09:52 PM
Clopotel   Draga Bolt, Eu raman la ferma convingere, ca asa c...   13 Jan 2006, 10:11 PM
Bolt   @artanis : QUOTE Nu Bolt, nu-ti voi satisface hata...   14 Jan 2006, 07:57 AM
Bolt   @clopotel : QUOTE Eu raman la ferma convingere, ca...   14 Jan 2006, 09:20 AM
Artanis   QUOTE (Bolt)Esti contrazis de evidente elementare....   14 Jan 2006, 10:37 AM
roua   Bine v-am gasit! Acest topic este unul foa...   14 Jan 2006, 03:34 PM
Bolt   @artanis : QUOTE Cum ar fi "evidenta" di...   14 Jan 2006, 03:45 PM
Artanis   1-10, nu poti contraargumenta niste pasaje date de...   14 Jan 2006, 06:48 PM
Bolt   @artanis : QUOTE nu poti contraargumenta niste pas...   14 Jan 2006, 07:36 PM
Artanis   QUOTE Pai incepem cu Pavel, de exemplu. Hai ma ca ...   14 Jan 2006, 08:04 PM
Bolt   @artanis : QUOTE Hai ma ca esti amuzant, pacat ca ...   14 Jan 2006, 09:10 PM
Artanis   Bolt, sincer, eu nu am nimic cu tine la modul pers...   14 Jan 2006, 10:30 PM
Clopotel   Draga Bolt, Eu nu doresc mai mult sa spun decat am...   14 Jan 2006, 10:31 PM


Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 23 May 2024 - 11:51 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman