Intrebari Despre Linux, Tot felul de intrebari despre Linux |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Intrebari Despre Linux, Tot felul de intrebari despre Linux |
4 Mar 2003, 10:23 PM
|
|
© Care este Grup: Membri Mesaje: 2.113 Inscris: 4 March 03 Din: Nici o Informatie Forumist Nr.: 17 |
O sa incep eu cu o intrebare.
Sint incepator in linux,si ma intereseaza daca iptables are o interfata grafica de configurare a regulilor,cum are ipchains.Personal mi se pare destul de enervant sa tot scriu linii de comanda in consola.Folosesc RH 8. Multumesc. |
|
|
7 Jan 2006, 08:44 AM
|
|
Vataf Grup: Membri Mesaje: 222 Inscris: 14 November 03 Forumist Nr.: 1.201 |
Buna. Daca stie cineva un mediu de programare pt c/c++ sub linux care sa aiba Trace. Nu de alta dar incerc sa invat programre sub linux, si cu g++ nu pot sa vad unde si de ce da eroare.
de ex incerc deja de mult timp sa fac sa mearga programul acesta : /* Opening and closing CD-ROM device */ #include <stdio.h> #include <unistd.h> #include <sys / ioctl.h> #include <fcntl.h> #include <linux/cdrom.h> int main() { int fd; /* check if /dev/cdrom is accessible */ if((fd = fopen(" /dev/cdrom ", O_RDONLY | O_NONBLOCK == -1 )) { perror("eject: Cannot open /dev/cdrom"); return (1); } /* check for extended ioctl() access */ if((ioctl(fd,CDROMEJECT) == -1) { perror("eject: ioctl() failed"); return(1); } close(fd); return(0); } , luat de aici http://www.codepedia.com/wiki/printer.aspx...inuxProgramming -prima data dadea eroare ca nu poate face conversie de tip -dupa aceea nu gasea cutare.h -cum nu mai da eroare dar nu merge si nu stiu unde ii baiu. Daca as putea sa rulez linie cu linie si sa vad valorile variabilelor ar fi mai usor. -folosesc Fedora Core 4. -Tx |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 1 November 2024 - 01:40 AM |