HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Retete Cu Carne De Vita, Miel Si Vanat
Mistinguett
mesaj 24 Feb 2005, 05:26 AM
Mesaj #1


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Miel cu paste la cuptor

500 gr. rosii decojite, semintele scoase (pastrati zeama) si taiate mic
(sau pentru cine poate, rosii la cutie 400 gr.)
6 catei zdraveni de usturoi, zdrobiti cu latura cutitului si taiati marunt
2 linguri de ulei (de preferat de masline)
sare si piper
1 lingura de sovarv (oregano) uscat (sau cimbru)
2 kg de pulpa de miel (poate fi calitate inferioara) cu os, taiata bucati
1 cana de orzo (pasta in forma de orez) sau spaghete rupte in bucati de aprox. 5 cm
parmezan ras

Intr-o tava de aprox. 25x30 cm. se pune uleiul, rosiile si zeama lor, usturoiul, sovarvul, sare si piper, 1 cana de apa, se amesteca un pic, se pune carnea si se da la cuptorul preincalzit (foc mediu-mare) pentru o ora. Se intoarce carnea in sos la fiecare 15 minute. Dupa o ora sosul ar trebui sa fie scazut un pic, dar nu ingrosat. Se adauga 2 cani de apa(fiarta in prealabil) si 1 cana de paste. Se da iar la cuptor pentru 20-30 de minute sau pana cand pastele sunt fierte. Se serveste cu parmezan ras.


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Raspunsuri
Kyklos
mesaj 11 Dec 2005, 08:14 PM
Mesaj #2


Ex-Colimator
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.439
Inscris: 25 November 05
Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului
Forumist Nr.: 7.332



Iepure cu masline

Ingrediente
Un iepure.
4 linguri de ulei
250 g masline
un pahar cu vin
o lingura de bulion
sare
piper.
Doua cepe mari
Mod de preparare
Se curata iepurele si se sterge bine cu un prosop curat, de firele de par si de resturile de singe, dupa care se imparte in bucati. Se poate pregati imediat sau se marineaza carnea ( se pune carnea pentru 6-7 ore intr-un vas cu un amestec din vin, otet, apa, usturoi, foi de dafin, dupa care se scoate si se lasa la scurs).
Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Se pune intr-o cratita cu ulei si se lasa pe foc pina se rumeneste.
Dupa ce s-a prajit se adauga bucatile de carne care se rumenesc usor pe toate partile.
Se adauga apa fiarta, se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic.
Cind carnea s-a inmuiat, vinul, bulionul si maslinele, desarate si fierte in prealabil.
Se pune sare si piper, dupa gust, si se amesteca bine.
Se mai lasa pe foc pina mai scade din lichid.
Se serveste rece.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic
Mistinguett   Retete Cu Carne De Vita, Miel Si Vanat   24 Feb 2005, 05:26 AM
Mistinguett   Chili con carne =Chatonel= Se marunteste o ceapa ...   24 Feb 2005, 07:01 AM
Mistinguett   Friptura de miel la cuptor = Oiski-Poiski = Deci...   20 Mar 2005, 08:35 PM
Mistinguett   Pastitsio - Macaroane cu carne si bechamel = Diana...   20 Mar 2005, 08:51 PM
Mistinguett   BIFTEKIA SKARAS - Biftec grecesc la gratar = Diana...   20 Mar 2005, 08:57 PM
Mistinguett   SOYTSOYKIA - Chiftele ca la Smyrna = Diana-Maria =...   20 Mar 2005, 09:00 PM
Mistinguett   PAPOUTSAKIA - IMAN BALDI - Papucei din vinete = Di...   20 Mar 2005, 09:03 PM
Mistinguett   EKSOHIKO - Placinta greceasca cu miel = Diana-Mari...   20 Mar 2005, 09:46 PM
Mistinguett   Friptura de iepure = Diana-Maria = Se ia spatele...   20 Mar 2005, 10:13 PM
Mistinguett   Pastrama de oaie = Diana-Maria = Carnea trebuie ...   20 Mar 2005, 10:19 PM
Kyklos   Tocana de mistret tanar Ingrediente 1,5 kg carne ...   26 Nov 2005, 10:07 PM
Kyklos   Iepure cu masline Ingrediente Un iepure. 4 lingu...   11 Dec 2005, 08:14 PM
Kyklos   Pizza berlineza Ingrediente 1 aluat fraged 4 li...   16 Dec 2005, 08:06 PM
Kyklos   Iepure cu ciuperci Ingrediente: 1 kg carne 200 g...   19 Dec 2005, 09:45 PM
Kyklos   Medalioane de caprioara cu prune uscate si piure d...   19 Dec 2005, 09:49 PM
Kyklos   Rata salbatica fripta Ingrediente: o rata; pentr...   19 Dec 2005, 09:52 PM
Kyklos   Pizza Genoveza Ingrediente 500 gr faina 400 gr ...   8 Jan 2006, 07:55 PM
Kyklos   Pizza Florentina Ingrediente 500 ml lapte sare...   8 Jan 2006, 08:24 PM


Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 18 June 2024 - 12:30 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman