![]() |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
![]() |
![]()
Mesaj
#1
|
|
![]() Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 ![]() |
Miel cu paste la cuptor
500 gr. rosii decojite, semintele scoase (pastrati zeama) si taiate mic (sau pentru cine poate, rosii la cutie 400 gr.) 6 catei zdraveni de usturoi, zdrobiti cu latura cutitului si taiati marunt 2 linguri de ulei (de preferat de masline) sare si piper 1 lingura de sovarv (oregano) uscat (sau cimbru) 2 kg de pulpa de miel (poate fi calitate inferioara) cu os, taiata bucati 1 cana de orzo (pasta in forma de orez) sau spaghete rupte in bucati de aprox. 5 cm parmezan ras Intr-o tava de aprox. 25x30 cm. se pune uleiul, rosiile si zeama lor, usturoiul, sovarvul, sare si piper, 1 cana de apa, se amesteca un pic, se pune carnea si se da la cuptorul preincalzit (foc mediu-mare) pentru o ora. Se intoarce carnea in sos la fiecare 15 minute. Dupa o ora sosul ar trebui sa fie scazut un pic, dar nu ingrosat. Se adauga 2 cani de apa(fiarta in prealabil) si 1 cana de paste. Se da iar la cuptor pentru 20-30 de minute sau pana cand pastele sunt fierte. Se serveste cu parmezan ras. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
![]() |
![]()
Mesaj
#2
|
|
![]() Ex-Colimator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Mesaje: 2.439 Inscris: 25 November 05 Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului Forumist Nr.: 7.332 ![]() |
Iepure cu masline
Ingrediente Un iepure. 4 linguri de ulei 250 g masline un pahar cu vin o lingura de bulion sare piper. Doua cepe mari Mod de preparare Se curata iepurele si se sterge bine cu un prosop curat, de firele de par si de resturile de singe, dupa care se imparte in bucati. Se poate pregati imediat sau se marineaza carnea ( se pune carnea pentru 6-7 ore intr-un vas cu un amestec din vin, otet, apa, usturoi, foi de dafin, dupa care se scoate si se lasa la scurs). Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Se pune intr-o cratita cu ulei si se lasa pe foc pina se rumeneste. Dupa ce s-a prajit se adauga bucatile de carne care se rumenesc usor pe toate partile. Se adauga apa fiarta, se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic. Cind carnea s-a inmuiat, vinul, bulionul si maslinele, desarate si fierte in prealabil. Se pune sare si piper, dupa gust, si se amesteca bine. Se mai lasa pe foc pina mai scade din lichid. Se serveste rece. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Versiune Text-Only | Data este acum: 18 June 2024 - 12:30 AM |