Basarabia - O Imensa Criza De Indentitate |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Acest Subforum este dedicat discutiilor având ca temă principală Politica Externa.
Vă invităm să folositi un limbaj decent. Dacă este cazul, contraziceti argumentat idei, nu atacati forumisti.
Totodată, vă rugăm să nu citati mesajul imediat precedent, iar, in cazul articolelor din ziare, redati numai paragrafele importante, nu intreg articolul si mentionati sursa.
Vă invităm la un dialog care să promoveze Arta de a conversa!
Basarabia - O Imensa Criza De Indentitate |
24 Sep 2004, 11:58 PM
|
|
Musteriu Grup: Musterii Mesaje: 8 Inscris: 24 September 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 4.554 |
Personal, am doua buletine, unul de R. Moldova, altul de Bucuresti
Cateodata ma uit la amandoua si nu stiu de care imi e rusine mai mult, de unul sau de altul... Ma incearca o durere surda, simt ca mi-am tradat tara pentru.....aceasi tara de care apartin! Vorbim aceeasi limba, servim aceeasi mamaliga si aceleasi sarmale ca mancaruri traditionale la straini, dar avem o repulsie inca din pantec unii fata de altii... Nu vreau sa ne pupam pe bot, dar nici sa ne renegam unii pe altii... In fond si la urma urmei....jugul razboaielor acum sute de ani impreuna l-am dus! Ma intreb adesea: Daca ne-am declara razboi intr-o zi.....cine ar trage primii? Astept o parere, un raspuns....orice -------------------- Pana la urma tot pamant ajung, dar ce bine ar fi sa ajung pamant al Tarii mele...
|
|
|
6 Dec 2005, 02:03 PM
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 18.844 Inscris: 30 January 04 Din: EU Forumist Nr.: 2.042 |
Din gandirea unui bandit rusofil si romanofob !
VORONIN ATACĂ "ISTORIA ROMÂNILOR" PRESEDINTELE comunist al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a solicitat Guvernului să înlocuiască disciplina Istoria Românilor", predată în școlile și liceele din Basarabia, cu un curs de Istorie integrată" un amalgam între Istoria Universală" și Istoria Moldovei", studiată dincolo de Prut în perioada ocupației sovietice. Tentativele periodice ale autorităților comuniste de la Chișinău de a exclude Istoria Românilor" din programul școlar au stârnit până acum de fiecare dată revolte și manifestații ample de protest în rândul studenților. Istoricii din Republica Moldova susțin că introducerea cursului de Istorie integrată" este o metodă de îndoctrinare in-corpore a copiilor cu o istorie falsă, pentru crearea căreia s-au cheltuit sume enorme de bani ("Altermedia") -------------------- Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire
Nicolas Boileau |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 1 November 2024 - 01:10 AM |