HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Universul Credintei:

Mesajele cu caracter ateist sau care au ca scop denigrarea unei religii sunt interzise in cadrul acestui forum.

> Din Religiile Lumii, "Toate-s vechi si noua toate"
bishop
mesaj 3 Feb 2005, 01:36 PM
Mesaj #1


Cronicar
****

Grup: Moderator
Mesaje: 460
Inscris: 28 November 04
Forumist Nr.: 5.003



Am sa incep prin a sublinia un aspect ce nu l-am intalnit pe Universul Credintei, mai ales ca imi pare a fi de actualitate: raportul dintre : credinta/doctrina/filozofia de viata, pe de o parte, si tendinta actuala de acumulare a bunurilor materiale mult peste necesitati, cu mijlocul sau de obtinere: BANUL, pe de alta parte.
Bruce Willis ( 1,61... ) a scris ( pe alt topic intr-adevar, sper sa nu se supere ca l-am citat aici )
QUOTE
in ultimii 10 ani, martorii au dedicat cam 100 de milioane de dolari acestui tip de ajutorare (in caz de calamitati, donatii de alimente, renovari de case, samd). in tot acest timp, au fost cheltuite 10 miliarde de dolari cu tiparirea de publicatii religioase.
diferenta este mult prea mare.
yikes.gif
Si in celelalte religii ( catolica, ortodoxa, etc ) aproape sigur ca se intampla la fel...Nimeni nu spune nimic, mergem inainte, dand gunoiul dupa usa.

Deci, cum interpretati urmatoarele afirmatii ale Domnului nostru Iisus Cristos din Evanghelia dupa Matei:

1) "...s-au apropiat de Petru cei ce strang darea pentru Templu si i-au zis: Invatatorul vostru nu plateste darea ?
Ba da!- a zis el. Dar intrand in casa, Iisus i-a luat inainte, zicand: Ce ti se pare, Simone ? Regii pamantului de la cine iau dari sau bir ? De la fiii lor sau de la straini? El a zis: - De la straini. Iisus i-a zis: Asadar fiii sunt scutiti.Ci ca sa nu-i smintim pe ei, mergand la mare, arunca undita si pestele care va iesi intai, ia-l, si deschizandu-i gura, vei gasi un ban de argint. Ia-l si da-l lor pentru Mine si pentru tine." - Matei 17:23-27

2) pilda tanarului bogat:
" ...Daca voiesti sa fii desavarsit, du-te, vinde averea ta, da-o saracilor si vei avea comoara in cer; dupa aceea, vino si urmeaza-Mi" - Matei 20:21

3) pilda semanatorului:
"...Samanta semanata in spini este cel care aude cuvantul dar grija acestei lumi si inselaciunea avutiei inabusa cuvantul si il face neroditor." - Matei 13:22

Acest topic a fost editat de bishop: 3 Feb 2005, 04:44 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Raspunsuri
thunder
mesaj 11 May 2005, 02:47 AM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (IoanV @ 10 May 2005, 07:01 PM)
Nu cred ca este locul sa discutam in contradictoriu despre dl. B.

- tocmai de aceea nu inteleg de ce tot deschideti acest subiect si mai mereu pt. a aduce critici, denigrari, calomnii si tot felul de atitudini jignitoare, care mai de care in necunostinta de cauza.

QUOTE
dar nu cred ca trebuie supralicitate anumite profetii din apocalipsa (care se refera explicit la ucenicii lui Iisus nu la invatatori care nu se proclama ucenici ci egali ai lui, si nu lucreaza in numele lui)

- asta e problema ta si intelegerea ta. A altora e altfel si fiecare merge inainte asa cum poate.

- Apocalipsa nu vorbeste de ucenicii lui Iisus, ci de cei care prezinta si apara adevarul. Daca ar fi vorba de crestini e ciudat ca din milioane de crestini numai 1440.000 sa fie cei alesi. Restul de citeva milioane, nu cumva se afla in eroare, adica bat cimpii in alte directii si nu in merg pe calea autentica a lui IIsus ? Dincolo de asta, nu tu, eu sau altii hotarim cine sint cei 144.000 si nici cine e Messia sau cine va fi copilul cu toiagul de fier sau femeia cea frumoasa. Eu, tu sau altii putem doar cel mult sa-i identificam, sa-i recunoastem.

- nu ai tu de unde sa stii exact in numele cui lucreaza cineva sau altcineva decit cel mult daca esti vreun sfint. Esti ? rolleyes.gif

QUOTE
unele afirmatii ale unor persoane cum ar fi ale lui Valentina, (le-am ascultat si eu si nu-l scot chiar asa, ca un al 2-lea Dumnezeu)

- ca un fel de al doilea ... adica, pt. ea, din ceea ce vedea ea, aici pe Pamint nu a intilnit pe altul care sa fie mai treaz spiritual ... si a colindat destul in lume si a (clar)vazut multe. Dincolo de asta, este opinia ei si alegerea ei. Daca tu te simti mai trezit spiritual si poate mai clarvazator ca Valentina, poti prezenta contraargumentele si viziunile tale si sa i le demontezi pe ale ei. Succes ! thumb_yello.gif

QUOTE
sau faptul ca un dosar a fost numit intr-un anume fel. Iar ca sa fii urmarit de politie nu trebuie sa fii neaparat un sfint neinteles. Fara suparare.

- nu e un dosar, e o actiune de o amploare nemai intilnita in Romania pina acum, de dupa revolutie incoace. Cum iti explici asa zisul nume de cod al ei ca fiind CHRIST ? Din zecile de acuzatii cu care s-a pornit aceasta asa zisa ancheta nu a mai ramas mai nimic, iar ceea ce a ramas sint bazaconii inventate de unii procurori care au aruncat la inaintare citeva iude ce vor ceva arginti (5 mil de EURO "depagubiri" !!!) pt. "munca" lor. Trebuie sa fii orb sa nu realizezi ca totul s-a facut la comanda politica si ca in spatele acestei comenzi se afla stapinii din umbra ai lui nastase, alias bombonel. Dar sa lasam asta acum, ca aici se discuta credintele, nu politica sau vinatoarea de vrajitoare.

QUOTE
QUOTE
aceasta invatatura cuprinde o varietate larga de cai si invataturi spirituale, inclusiv cea a lui Iisus
din cite inteleg Iisus este un simplu invatator, a carui invatatura este inclusa intre altele in invatatura lui B.

- intelegi prost, eu nu am spus asta si cu atit mai putin dl. Bivolaru. Printre tehnicile si diferitele teorii ale mai multor cai spirituale sint incluse si idei din crestinism, ba chiar si comentarii la texte canonice si apocrife. Cuvintele si pildele lui Iisus exista integrate in invatatura oferita la MISA.

QUOTE
Parerea mea este ca nu incape o comparatie, Iisus este mintuitor, care ne avertizeaza ca sunt multi care vor sa ne fure sufletul.

- este parerea ta, ramii cu ea. Altii au ales si altceva, nu numai atit.

QUOTE
Iar a spune ca Bivolaru preda tehnica lui, cind Iisus s-a rastignit pe cruce ca sa preia pacatele, mi se pare nepotrivit.

- este problema ta de intelegere, nu a mea. Eu caut Adevarul, nu erorile si minciunile sau nepotrivirile. Cine gaseste adevarul, astfel de minciuni si inexactitati ii ies f. usor in evidenta datorita discernamintului care este trezit in fiinta sa de comuniunea sa cu energia Adevarului.

QUOTE
Dar cum ai spus, fiecare are calea, karma lui, vom vedea ce ne rezerva viitorul.

- exact !

QUOTE
Iar apropo de karma, nu are legatura cu iertarea pacatelor? dl. B. iarta pacate?

- karma e un concept, integrat intr-o lege divina cosmica, nu a mea, nu a lui Iisus sau a lui B. Ce iarta si ce nu iarta B. nu e problema mea si nici a ta, ci poate cel mult a celor care constientizeaza pe pielea lor aceasta actiune a lui B. Tehnic vorbind, un pacat este o inregistrare subtil energetica intr-o anumita structura subtila a fiintei. Cine are acces la acel nivel poate sterge ce vrea muschii lui de acolo. smile.gif Avantajul initiatului in fata profanului.

QUOTE
Dar intrucit nu discutam aici o persoana ci credinte, eu cred ca perspectivele noastre sunt diferite. La tine accentul este pus pe cunoastere, din care perspectiva analizezi iubirea, la mine accentul e pus pe iubire, din a carei perspectiva privesc cunoasterea. In ce masura sunt complementare sau se exclud ramine de vazut.

- fiinta superioara poate aborda problema din ambele sensuri si inca din alte citeva zeci sau sute alte moduri.

QUOTE
QUOTE
Tehnicile spiritale, meditatiile samd sint niste mijloace, nu niste tinte. Odata ce ai atins o tinta folosind un mijloc, acest mijloc devine "nefolositor", caci acum poti accesa acea realitate in mod spontan, la vointa.
Sunt de acord. Dar
QUOTE
Dincolo de asta, adevarata impartasanie o faci tu insuti, in fata lui Dumnezeu, nu a bisericii si preotului. Cine nu poate face asta fara intermediari, sa continue cu metodologia care ii este accesibila si sa mearga in contiunare la preoti si biserica.
este mult spus. Impartasania e trupul si singele lui Iisus, nu poate fi inlocuita.

- asta e parerea ta. Nici o problema, mergi in continuare pe aceasta linie si vezi unde ajungi. Poti anticipa studiind rezultatele la care au ajuns milioane de crestini inaintea ta si care au urmat aceasta viziune.

QUOTE
In toata invatatura aceasta Iisus nici macar nu mai e necesar, de unde pina unde cel care le urmeaza este discipol a lui Iisus? Poate a lui Dumnezeu, pe alte cai. Dar nici nu mai stiu a carui Dumnezeu.

- ai ajuns sa cunosti "toata acesta invatatura" in citeva minute ... ceea ce altii nici macar prin teorie si practica de ani de zile nu au reusit sa patrunda decit mici crimpeie ? Ooauu ! "Esti tare baby" ! thumb_yello.gif

- marele invatat si eliberat Ramakrishna dupa e a ajuns la starea de eliberare spirituala urmind calea orientala "cu nu mai conteaza ce nume" a dorit sa parcurga si calea crestina, sa vada unde conduce aceasta cale. Dupa numai trei zile, acesta a ajuns la capatul ei, dupa care a spus ca realitatea la care se ajunge este aceiasi. Fa si tu ca el, dar invers. Atinge starea de sfintenie urmind crestinismul si apoi urmeaza o cale spirituala orientala si vezi daca ajungi la aceiasi realitate.

QUOTE
Simt ca probabil o sa fii dezamagit de "ignoranta" mea, lipsa unei viziuni de ansamblu, pline de mintuitori sau fii renascuti.

- asta este problema ta, nu a mea.

QUOTE
Am fost in aceasta lume si am fost cutremurat de raceala ei. Sper ca lumea in care ai ajuns tu este mai calda.

- nu stiu unde si ce ai vazut tu ca find raceala, dar sigur peste ceea ce o fi fost, ai suprapus si tu viziunea ta. Sa vezi cum ar fi fost viziunea altor cai spirituale sau grupari.

QUOTE
Inainte sa ma judeci,

- repet, nu eu te judec, decit cel mult daca eu sint sau voi ajunge judecatorul acestei lumi. Ti se pare posibil asa ceva ? rolleyes.gif Ok, atunci de Judecator sa-ti fie "teama", nu de mine.

QUOTE
aminteste-ti, ce li s-a promis lui Adam si Eva in schimbul incalcarii poruncii? Cunoasterea, ca vor fi ca Dumnezeu, etc.

- sintem dumnezei, iar biblia spune asta.

QUOTE
Ps 82:6 ¶ Eu am zis: ,,Sīnteţi dumnezei, toţi sīnteţi fii ai Celui Prea Īnalt.``
Isa 41:23  Spuneţi-ne ce se va īntīmpla mai tīrziu, ca să ştim că sīnteţi dumnezei, faceţi măcar ceva bun sau rău, ca să vedem şi să privim cu toţii.
Joh 10:34  Isus le -a răspuns: ,,Nu este scris īn Legea voastră: ,Eu am zis: Sīnteţi dumnezei?`

- insasi ideea ca sintem facuti dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu arata ca sintem in esenta dumnezei, adica Fii ai Tatalui Ceresc, esenta din esenta Sa, iar originea noastra este El.

- in plus de asta, eu nu iau de buna tot ce e scris in biblie, despre care nici nu stim exact cine si cum a scris-o si in folosul cui. Daca unii vor sa ia ad literam tot ce este scris acolo e treaba lor. Eu nu iau mot a mot ce e scris si am si eu un oarecare discernamint spiritual, intuitie si inspiratie si pot intui si chiar deduce sau intelege anumite realitati descrise dincolo de cuvintele fizice. Chiar si pildele lui Iisus au o intelegere lumeasca, pt. omul de rind, iar pt. initiati (apropiati, apostoli, etc) au o intelegere mult mai complexa si mai inalta. Chiar si apostolii nu intelegeau aceste pilde in complexitatea lor. Crezi tu oare ca esti mai intelept decit apostolii care erau zi de zi alaturi de Iisus ? hh.gif

QUOTE
Mr 4:10
10  Cīnd a fost singur, ceice erau īn jurul Lui īmpreună cu cei doisprezece, L-au īntrebat despre pilde.
11  ,,Vouă,`` le -a zis El, ,,v'a fost dat să cunoaşteţi taina Īmpărăţiei lui Dumnezeu; dar pentru ceice sīnt afară din numărul vostru, toate lucrurile sīnt īnfăţişate īn pilde;
12  pentruca, ,,măcar că privesc, să privească şi să nu vadă, şi măcar că aud, să audă şi să nu īnţeleagă, ca nu cumva să se īntoarcă la Dumnezeu, şi să li se ierte păcatele.``
13  El le -a mai zis: ,,Nu īnţelegeţi pilda aceasta? Cum veţi īnţelege atunci toate celelalte pilde?``

Lu 8:10  El le -a răspuns: ,,Vouă v'a fost dat să cunoaşteţi tainele Īmpărăţiei lui Dumnezeu, dar celorlalţi li se vorbeşte īn pilde, ca ,măcar că văd, să nu vadă, şi măcar că aud, să nu īnţeleagă.``

- povestea cu Adam si Eva este o alegorie, o analogie, nu o intimplare reala, cu doua personaje omenesti, Adam si Eva. Acea intimplare cu mincatul din pom, dupa care a urmat in sir de blesteme ne infatiseaza mai degraba un dumnezeu ranchinos si razbunator, nimic comun cu Dumnezeu cel crestin, cel iubitor, cel iertator etc. Dumnezeu vorbeste cu El insusi si se adreseaza cu "noi".

QUOTE
22 ¶ Domnul Dumnezeu a zis: ,,Iată că omul a ajuns ca unul din Noi, cunoscīnd binele şi răul. Să -l īmpedecăm dar acum ca nu cumva să-şi īntindă mīna, să ia şi din pomul vieţii, să mănīnce din el, şi să trăiască īn veci.``

- care noi ? Cine sint acesti "noi" carora li se face frica ca omul ar minca din pomul vietii si va trai si el ca "ei", in veci ?

- toata acea descriere este o prezentare analogica a unor evenimente din Creatie in combinatie cu ce s-a petrecut cindva pe Terra.

- cunoasterea binelui si raului este "puterea" pe care o ofera discernamintul spiritual, intelepciunea, inteligenta divina.

QUOTE
Vezi ca acel imparat al Intunericului promite chiar lumina, etc, singurul lucru de care uita e iubirea.

- e o falsa lumina, cum si multi care zic ca iubesc au o falsa iubire. Incerci sa dai o conotatie de pacatos asupra mea folosind niste dogme si prejudecati ale unor fiinte habotnice. Vorbesti despre o superioritate a iubirii, dar nu cunosti modul in care aceasta iubire se trezeste, se amplifica si se purifica in fiinta noastra. Ca orice exista in Manifestare iubirea are o componenta energetica subtila. Fara aceasta sustinere energetica iubire ne e cu adevarat, ci doar vorbe goale. Spui ca tu prin iubire ajungi la cunoastere. La care cunoastere daca discernamintul nu este trezit si el in aceiasi masura ? Spui ca eu prin cunoastere ma indrept catre iubire. Da, pot face si asta, pt. ca STIU (cunosc) cum sa fac asta. Eu pot trezi in fiinta mea starea de iubire, amplificind ce tip de energie a iubirii doresc. O pot asimila in aura mea, o pot transforma si sublima, o pot transmite mai departe si altora, fie ca sint linga mine (corpul fizic) fie la sute, mii sau milionane de km distanta. Si asta datorita CUNOASTERII si INTELEGERII mecanismelor care stau la baza functionarii acestei realitati. Poate sa spuna cineva pina raguseste ca iubirea e importanta daca el nu reuseste sa trezesca si sa deschida centrul de forta (chakras) al iubirii, nu va receptiona-emite nici macar un gram de iubire, sau asa zisa ta iubire va fi anemica, chiar daca el o imbraca cu haine de gala. Iubirea nu sta in virful limbii, nici in cuvinte ... ci in interiorul fiintei tale.

QUOTE
Din perspectiva cunoasterii si a yoga, iubirea e pe nivelul 4, iluminarea vine cu trezirea pe nivelul 7. Insa noi suntem oameni, si eu cred ca echilibrul nu-l avem decit daca energiile celorlalte niveluri graviteaza in jurul nivelului din mijloc, dar asta nici nu e tot.

- asta e viziunea ta, in mare parte eronata, subiectiva. Fiecare energie "graviteaza" in jurul centrului de forta specific ei. Echilibrul fiintei este dat de echilibrul energetic de la nivelul fiecarui centru de forta, dar si la nivel de polaritate, YIN si YANG, feminin si masculin si de echilibru intre cele de sus si cele de jos. Fa un studiu ezoteric. Empatizeaza cu fiecare din centri de forta ai lui Iisus si vezi in ce masura si in ce mod sint ei treziti si dinamizati. As putea spune ca aceasta "metoda" este chiar ca si o cale de evolutie spirituala, identificarea cu Iisus sau/si cu anumite parti ale fiintei Sale. El se regasete in fiecare dintre aceste parti iar partile fac un intreg. Sa auda cine poate ...

- centrarea atentiei la nivelul iubirii si al centrului fiintei este o metoda de evolutie spirituala ce tinteste sufletul ca individualitate, ca mijloc si ca si usa catre Dumnezeu. Trezirea sufletului insa se poate obtine pe mai multe cai spirituale si prin mai multe metode. Fiecare sa le gaseasca si sa le urmeze pe cele specifice nivelui lui.

QUOTE
Din experienta as spune ca tehnica rugaciunii lui Iisus nu duce la dezvoltarea nivelului 4, ca in yoga unde e doar o energie, ci la cu totul altceva, o altfel de constiinta de sine si a altora.

- nu stiu cit ai inteles din rugaciunea asta, dar din yoga nu prea ai inteles multe ... fara suparare. sad.gif

- poate ai inteles ca yoga e ceva mecanic, mort si fad, ceea ce in mod evident e o intelegere eronata.

QUOTE
Dublata de impartasanie si binecuvintarea prin aspiratie sincera ea ne descopera o alta lume.

- la fel se petrece si pe alte cai spirituale vii si autentice.

QUOTE
Iisus asa cum simt eu acum este cu totul altul decit cel pe care l-am simtit prin yoga, care era rece si-mi incalzea doar creierul nu si inima.

- asta e doar parerea si experienta ta. Iata ca eu sint la polul opus tie, iar mie nu mi se arata un Iisus rece, ci f. f. fierbinte si viu.

QUOTE
Poate te intrebi de ce-ti spun acestea? As vrea sa privesti lucrurile si din alta perspectiva, sa accepti ceea ce e normal la o fiinta care evolueaza - redefinirea repetata. Definitia despre tine pe care o ai acum pare a nu lasa pea mult loc pt. indoiala.

- stiu de ce imi spui asta. Pt. ca la crestini li s-a inoculat ideea ca ei sint unicii si singurii alesi, sau in cel mai rau caz ei sint cei mai cistigati si superiori si il au pe cel mai inalt si ales dintre invatatori ... ori asta nu ii face cu nimic pe ei mai elevati, mai spirituali ... ci doar mai ingimfati si plini de ceva ce ei nu sint. sad.gif Sa stii insa ca nu numai crestinii dogmatici fac asta, ci si alti dogmatici ai altor religii.

- eu am sansa sa privesc lucrurile din mai multe directii, si probabil ca vor mai apare si alte in timp. Analizeaza aceasta analogie. Se da un obiect comun de privit mai multor persoane, sa zicem Bucurestiul. Se trimit aceste persoana in diferite directii si apoi sa priveasca din acele directii Buc. Unul va privi dinspre Craiova, altul dinspre Constanta, altul dinspre Brasov, etc. Uneste dreapta care uneste de ex. Brasovul cu Buc. Aparent toti ar trebui sa vada aceaisi realitate, insa mai conteaza si cit de aproape sau cit de cit sus privesc ei, sau cit de ascutita si profunda e vederea lor. Ceva va vedea cel ce se afla la 10-50 km de Buc, si altceva cel ce se afla pe munte de ex. Chiar daca au amindoi aceleasi instrumente performante, cel care vede mai de sus realitatea o vede si cunoaste mai bine.

- oricum, nu-ti face probleme pt. mine, caci nu eu sint cel care te duce la Dumnezeu, ci tu trebuie sa te duci pe tine acolo. smile.gif Cind vei ajunge acolo, cauta-ma sa vezi unde sint si adopta atitudinea specifica cu ceea ce vei gasi. Succes ! sorry.gif

PS. Hai sa renuntam in a mai discuta excesiv despre noi si sa discutam mai mult despre subiecul topicului: religiile lumii si nu religia lumii, adica mereu "a mea", cea mai cea mai dintre toate, sau unica.

Acest topic a fost editat de thunder: 11 May 2005, 02:48 AM


--------------------
"De fiecare dată cānd Legea decade, cānd dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din cānd īn cānd trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic
bishop   Din Religiile Lumii   3 Feb 2005, 01:36 PM
Figaro   Martorii, ca si mormonii au o situatie diferita, e...   4 Feb 2005, 12:12 AM
bishop   "Deci, nu duceti grija, spunand: ce vom manca...   5 Feb 2005, 11:07 AM
geriA3e   Salutare Bishop,mulţumesc de īntrebare! ...   5 Feb 2005, 01:20 PM
bishop   QUOTE Presupun că tu cu interogaţia-...   5 Feb 2005, 03:05 PM
geriA3e   (Văz monseniore că te dai la vorbă ...   6 Feb 2005, 11:31 PM
caa   1. Pilda tīnărului bogat īi vizează dire...   7 Feb 2005, 01:47 PM
bishop   @milimetru QUOTE "Tendinţa actual...   9 Feb 2005, 09:08 PM
caa   Grele īntrebări ai pus bishop! Am s...   10 Feb 2005, 11:18 AM
IO   QUOTE (bishop @ 9 Feb 2005, 09:08 PM)etalon ...   11 Feb 2005, 12:31 PM
bishop   @IO QUOTE Pentru crestini, etalonul/modelul este I...   16 Feb 2005, 01:31 PM
caa   bishop, nu te supăra, īmi pare că pui mu...   16 Feb 2005, 03:19 PM
bishop   @milimetru QUOTE bishop, nu te supăra, īmi pa...   16 Feb 2005, 04:24 PM
caa   Păi, uite: etalon nu exista ? ce-l determina...   16 Feb 2005, 04:58 PM
1,618033   ...Desi imi propusesem demult sa nu mai intru sa s...   16 Feb 2005, 04:59 PM
bishop   @ milimetru 1. Etalon este, cred eu acum, sa ai n...   16 Feb 2005, 07:33 PM
bishop   @ Bruce Willis QUOTE Isus era aici ispitit de sadu...   16 Feb 2005, 08:01 PM
geriA3e   @Bishop QUOTE QUOTE @geriatrie QUOTE Mă str...   17 Feb 2005, 01:42 AM
geriA3e   QUOTE QUOTE de ce pui tu īntrebarea? ar trebui s...   17 Feb 2005, 02:05 AM
caa   QUOTE (1 @ 618033,16 Feb 2005, 04:59 PM) ne f...   17 Feb 2005, 09:42 AM
IO   QUOTE (bishop @ 16 Feb 2005, 01:31 PM) QUOTE...   17 Feb 2005, 09:58 AM
bishop   @geriatrie QUOTE dar tu care pui īntrebări,r...   17 Feb 2005, 01:02 PM
1,618033   QUOTE Am o intrebare: cine - dintre cei ce invata ...   17 Feb 2005, 06:01 PM
geriA3e   (Milimetrule prietene,despre ce "părere...   18 Feb 2005, 12:35 AM
bishop   editat mai jos.   18 Feb 2005, 01:12 AM
bishop   QUOTE "Exista un singur Dumnezeu şi un s...   18 Feb 2005, 01:30 AM
1,618033   Nu dam cu parul, cum sa dam cu parul?... Sa in...   18 Feb 2005, 10:08 AM
bishop   @geriatrie QUOTE Bishop,nu te supăra făr...   18 Feb 2005, 01:35 PM
Maharajah   "Adevarul Ultim este atat de simplu... !...   18 Feb 2005, 03:48 PM
geriA3e   Bishop, * nu "am dedus" că te-ai su...   19 Feb 2005, 01:47 AM
bishop   @geriatrie Imi cer scuze daca pare ca "lansez...   19 Feb 2005, 02:35 AM
Maharajah   Deseori cartile, ideile, cuvintele din exterior, n...   19 Feb 2005, 10:19 AM
geriA3e   Cooorectă observaţia,mi-o īnsuşesc...   19 Feb 2005, 12:19 PM
Maharajah   QUOTE (geriA3e @ 19 Feb 2005, 12:19 PM) Cooorect...   19 Feb 2005, 12:50 PM
1,618033   Boon, putem reveni a nos moutons? geri, nu mi-a...   22 Feb 2005, 11:33 AM
geriA3e   Maharajah,mulţumesc pentru precizarea ta,o g...   22 Feb 2005, 10:07 PM
1,618033   Cata dreptate ai! O sa meditez un timp la c...   23 Feb 2005, 09:55 AM
bishop   Reclama auzita zilele astea la radio: Este vorba ...   1 Mar 2005, 11:52 PM
1,618033   Da, mai, chiar - doar cu maruntisurile astea se as...   2 Mar 2005, 09:32 AM
bishop   "[...]In visul nostru exista cu claritate cel...   4 Mar 2005, 03:16 PM
bishop   "Pentru a separa, pentru a extrage, pentru a ...   8 Mar 2005, 06:00 PM
IoanV   Majoritatea religiilor merg pe sentimentul devotiu...   5 May 2005, 10:33 PM
thunder   QUOTE (IoanV @ 6 May 2005, 12:33 AM) Majorita...   6 May 2005, 02:21 AM
IoanV   QUOTE (Thunder)Din pacate astfel de discutii condu...   6 May 2005, 09:31 PM
thunder   QUOTE (IoanV @ 6 May 2005, 11:31 PM) Deci ce ...   7 May 2005, 11:34 AM
IoanV   Sf, Simeon, noul Teolog spunea ca scopul vietii cr...   7 May 2005, 02:14 PM
thunder   QUOTE (IoanV @ 7 May 2005, 04:14 PM)Sf, Simeo...   8 May 2005, 02:41 AM
IoanV   QUOTE ideea generala a stiintelor si cailor spirit...   8 May 2005, 08:28 AM
IoanV   QUOTE (thunder)dp meu dv a avea acces la Duhul Sfi...   8 May 2005, 05:16 PM
thunder   QUOTE (IoanV @ 8 May 2005, 10:28 AM)QUOTE ide...   9 May 2005, 02:21 AM
thunder   QUOTE (IoanV @ 8 May 2005, 07:16 PM)QUOTE (th...   9 May 2005, 03:30 AM
IoanV   QUOTE voi vorbiti ce au vorbit altii, nu ce ati tr...   9 May 2005, 07:32 PM
thunder   QUOTE (IoanV @ 9 May 2005, 09:32 PM)QUOTE voi...   10 May 2005, 04:38 AM
IoanV   Am inteles tot ce ai scris, ori te-ai coborit bine...   10 May 2005, 09:28 AM
thunder   QUOTE (IoanV @ 10 May 2005, 11:28 AM)Am intel...   10 May 2005, 02:20 PM
IoanV   Nu cred ca este locul sa discutam in contradictori...   10 May 2005, 05:01 PM
thunder   QUOTE (IoanV @ 10 May 2005, 07:01 PM)Nu cred ...   11 May 2005, 02:47 AM
IoanV   QUOTE PS. Hai sa renuntam in a mai discuta excesiv...   11 May 2005, 07:02 AM
thunder   QUOTE (IoanV @ 11 May 2005, 09:02 AM)QUOTE PS...   12 May 2005, 04:30 AM
IoanV   QUOTE Dialogul deviaza, mai ales de cind ai tendi...   12 May 2005, 07:18 PM
thunder   QUOTE (IoanV @ 12 May 2005, 09:18 PM)QUOTE D...   12 May 2005, 10:23 PM
IoanV   Ti-am cerut linkuri dintr-un motiv simplu. Sa-mi s...   13 May 2005, 12:02 AM
thunder   QUOTE (IoanV @ 13 May 2005, 02:02 AM)Ti-am ce...   14 May 2005, 03:39 AM
IoanV   Thunder, in primul rind iti multumesc pentru rabda...   14 May 2005, 10:46 AM
thunder   QUOTE (IoanV @ 14 May 2005, 12:46 PM)Thunder,...   15 May 2005, 02:50 AM
IoanV   Nu vad de ce as mai discuta, sau de ce as mai sta ...   15 May 2005, 06:00 PM
thunder   QUOTE (IoanV @ 15 May 2005, 08:00 PM)Nu vad d...   16 May 2005, 12:28 AM
IoanV   QUOTE la ce iti mai folosesc pestii cei mici, daca...   16 May 2005, 03:45 PM
thunder   QUOTE (IoanV @ 12 May 2005, 09:18 PM)QUOTE N...   17 May 2005, 03:06 AM
thunder   QUOTE (IoanV @ 16 May 2005, 05:45 PM)QUOTE la...   17 May 2005, 03:27 AM
IoanV   QUOTE - succes si drum bun. Multumesc, la fel.   17 May 2005, 06:26 AM
IoanV   L-am intrebat pe Thunder prin 1-2 mesaje private c...   27 May 2005, 01:42 PM
thunder   QUOTE (IoanV @ 27 May 2005, 03:42 PM)L-am int...   27 May 2005, 04:47 PM
IoanV   QUOTE Incerci sa ii dezbini pe unii de altii si ve...   27 May 2005, 08:51 PM
thunder   QUOTE Cine a spus ca vreau sa dezbin? - eu, si sti...   27 May 2005, 11:25 PM
IoanV   Observ (a cita oara?) faptul ca tu nu discuti atit...   28 May 2005, 12:59 PM
thunder   QUOTE (IoanV @ 28 May 2005, 02:59 PM)Cartile ...   28 May 2005, 06:14 PM
cociuba   QUOTE - cindva aveam un obicei bun. Ma foloseam de...   28 May 2005, 07:46 PM
IoanV   QUOTE Religia carei ii apartii nu are nici o lega...   28 May 2005, 08:45 PM
thunder   QUOTE (IoanV @ 28 May 2005, 10:45 PM)QUOTE R...   28 May 2005, 11:35 PM
IoanV   Am mai spus ca nu vreau sa creez diviziune ci unir...   29 May 2005, 05:05 PM
IoanV   In spiritul īnţelegerii reciproce şi det...   5 Jun 2005, 10:52 AM
IoanV   Tot din cartea Treptele iniţierii, pg. 80.., ...   5 Jun 2005, 12:15 PM
IoanV   Din cartea Christos şi lumea spirituală ...   5 Jun 2005, 12:27 PM
thunder   QUOTE (IoanV @ 5 Jun 2005, 02:27 PM)Din carte...   12 Jun 2005, 03:09 AM
bdl   QUOTE (thunder @ 11 Jun 2005, 09:09 PM) - crestini...   12 Jun 2005, 04:48 AM
thunder   QUOTE (IoanV @ 29 May 2005, 07:05 PM)Am mai s...   12 Jun 2005, 05:23 AM
thunder   QUOTE (bdl @ 12 Jun 2005, 06:48 AM)Si lorber ...   12 Jun 2005, 05:29 AM


Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 2 June 2024 - 01:02 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman