![]() |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
![]() |
![]()
Mesaj
#1
|
|
![]() Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 ![]() |
Miel cu paste la cuptor
500 gr. rosii decojite, semintele scoase (pastrati zeama) si taiate mic (sau pentru cine poate, rosii la cutie 400 gr.) 6 catei zdraveni de usturoi, zdrobiti cu latura cutitului si taiati marunt 2 linguri de ulei (de preferat de masline) sare si piper 1 lingura de sovarv (oregano) uscat (sau cimbru) 2 kg de pulpa de miel (poate fi calitate inferioara) cu os, taiata bucati 1 cana de orzo (pasta in forma de orez) sau spaghete rupte in bucati de aprox. 5 cm parmezan ras Intr-o tava de aprox. 25x30 cm. se pune uleiul, rosiile si zeama lor, usturoiul, sovarvul, sare si piper, 1 cana de apa, se amesteca un pic, se pune carnea si se da la cuptorul preincalzit (foc mediu-mare) pentru o ora. Se intoarce carnea in sos la fiecare 15 minute. Dupa o ora sosul ar trebui sa fie scazut un pic, dar nu ingrosat. Se adauga 2 cani de apa(fiarta in prealabil) si 1 cana de paste. Se da iar la cuptor pentru 20-30 de minute sau pana cand pastele sunt fierte. Se serveste cu parmezan ras. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
![]() |
![]()
Mesaj
#2
|
|
![]() Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 ![]() |
EKSOHIKO - Placinta greceasca cu miel
= Diana-Maria = 1 kg carne miel 1 ceasca de ulei ( de preferat de masline) 4 cepe medii 3 morcovi medii 2 cartofi maricei 200 grame mazare verde tinara 1 lamiie 1 ligura cu virf ce unt proaspat 1 legaturica de patrunjel verde Sare si piper 1 pachet de foietaj din comert ( 800grame) 2 oua Se taie carne de miel in bucatele mici. Punem uleiul la incins intr-o cratita. Se da in unda carnea. Se adauga ceapa taiata fin de tot. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Dam focul la mic. Dupa vreo 20 de minute se stoarce sucul de la lamiie peste carne. Se lasa sa fiarba la foc foarte mic. Intr-o alta cratita se fierb legumele ( morcovul si cartofii se taie in cubulete) circa 15 minute. Se scurg de apa si se soteaza cu untul proaspat. Se amesteca legumele cu carnea si cu patrunjelul tocat. Se unge o tava cu ulei, se aseaza alatul de foietaj, se intinde compozitia si se acopera cu o alta foaie . Se bat ouale bine si se pun peste a doua foaie pentru “fata”. Se coace la foc mediu spre mic pentru o ora si jumatate in cuptorul preincalzit bine. Cind este gata, se lasa sa se racoreasca , se taie bucati si se orneaza cu frunzulete de patrunjel. La aceasta mincare merge in vin rosu, demi-sec. Pofta buna! Cind este gata, se lasa sa se racoreasca , se taie bucati si se orneaza cu frunzulete de patrunjel. In linkurile de mai jos puteti sa vedeti cum arata aceasta mincare! http://www.hanuancutei.com/forum/index.php...=post&id=136441 http://www.hanuancutei.com/forum/index.php...=post&id=136443 http://www.hanuancutei.com/forum/index.php...=post&id=136445 -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Versiune Text-Only | Data este acum: 18 June 2024 - 12:40 PM |