![]() |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
![]() |
![]()
Mesaj
#1
|
|
![]() Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 ![]() |
Miel cu paste la cuptor
500 gr. rosii decojite, semintele scoase (pastrati zeama) si taiate mic (sau pentru cine poate, rosii la cutie 400 gr.) 6 catei zdraveni de usturoi, zdrobiti cu latura cutitului si taiati marunt 2 linguri de ulei (de preferat de masline) sare si piper 1 lingura de sovarv (oregano) uscat (sau cimbru) 2 kg de pulpa de miel (poate fi calitate inferioara) cu os, taiata bucati 1 cana de orzo (pasta in forma de orez) sau spaghete rupte in bucati de aprox. 5 cm parmezan ras Intr-o tava de aprox. 25x30 cm. se pune uleiul, rosiile si zeama lor, usturoiul, sovarvul, sare si piper, 1 cana de apa, se amesteca un pic, se pune carnea si se da la cuptorul preincalzit (foc mediu-mare) pentru o ora. Se intoarce carnea in sos la fiecare 15 minute. Dupa o ora sosul ar trebui sa fie scazut un pic, dar nu ingrosat. Se adauga 2 cani de apa(fiarta in prealabil) si 1 cana de paste. Se da iar la cuptor pentru 20-30 de minute sau pana cand pastele sunt fierte. Se serveste cu parmezan ras. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
![]() |
![]()
Mesaj
#2
|
|
![]() Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 ![]() |
SOYTSOYKIA - Chiftele ca la Smyrna
= Diana-Maria = super bun, super ingrasa! Avem nevoie de: -4 linguri de unt, topit -1/2 kg rosii decojite -1 ligura de zahar -sare si piper proaspat macinat -3 catei de usturoi pisat -un praf de cuisoare -1/4 cana vin alb -1/2 kg carne tocata de vitel - 2 felii de piine, fara coaja, muiate in lapte si stoarse bine d etot -1 ligurita chimen -1 ou batut usor -2 linguri patrunjel verde, taiat Puneti ulei intr-o cratita, amestecati sarea, piperul , zaharul, 1 catel de usturoi, vinul, cuisoarele si carnea intr-o cratita.Fierbeti la foc mic vreo 30 de minute dupa care lasati-o deoparte. Intre timp, amestecati celelalte ingredienteintr-un castron mai marisor si amstecati bine.Compozitia nu trebuie sa fie prea densa, dar nici exagerat de moale. Ciupiti din compozitie si dati forma mititeilor. Prajiti-le in ulei pe toate partile, apoi bagati-le la cuptor la foc mic spre vioi, dar mai mult mic pentru vreo 20 de minute.De fapt, aceste pseudo-chiftelute se numesc soytsykakia. Dati-le drumul in sos si fierbeti la foc mic 15-20 de minute. Garniturile care merg la acest fel de mincare: legume fierte in abur sau salata asortata. Asta-i tot! ...Si sa nu uit:merge vin rosu, usor, rece...daca-l faceti sprit, nu-l botezati prea tare! -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Versiune Text-Only | Data este acum: 17 June 2024 - 11:39 PM |