Retete Cu Carne De Vita, Miel Si Vanat |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Retete Cu Carne De Vita, Miel Si Vanat |
24 Feb 2005, 05:26 AM
Mesaj
#1
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Miel cu paste la cuptor
500 gr. rosii decojite, semintele scoase (pastrati zeama) si taiate mic (sau pentru cine poate, rosii la cutie 400 gr.) 6 catei zdraveni de usturoi, zdrobiti cu latura cutitului si taiati marunt 2 linguri de ulei (de preferat de masline) sare si piper 1 lingura de sovarv (oregano) uscat (sau cimbru) 2 kg de pulpa de miel (poate fi calitate inferioara) cu os, taiata bucati 1 cana de orzo (pasta in forma de orez) sau spaghete rupte in bucati de aprox. 5 cm parmezan ras Intr-o tava de aprox. 25x30 cm. se pune uleiul, rosiile si zeama lor, usturoiul, sovarvul, sare si piper, 1 cana de apa, se amesteca un pic, se pune carnea si se da la cuptorul preincalzit (foc mediu-mare) pentru o ora. Se intoarce carnea in sos la fiecare 15 minute. Dupa o ora sosul ar trebui sa fie scazut un pic, dar nu ingrosat. Se adauga 2 cani de apa(fiarta in prealabil) si 1 cana de paste. Se da iar la cuptor pentru 20-30 de minute sau pana cand pastele sunt fierte. Se serveste cu parmezan ras. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
20 Mar 2005, 08:35 PM
Mesaj
#2
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Friptura de miel la cuptor
= Oiski-Poiski = Deci cu o zi inainte am una bucata pulpa de miel pe care o pun intr-un vas si o acoper cu vin rosu jumate, apa jumate, niste frunze de dafin , un morcove taiat bucati , o ceapa mare, vreo doi , trei catei de usturoi. A doua zi se scoate carnea din marinata si se codimenteaza .Se pune intr-un vas ( eu am unul din acela de ceramica cu capac) vreo patru felii de costita afumata taiata subtiri si patru linguri de ceapa taiata in feliute.Peste se pune carnea , peste carne iar felii de costita si la fel ceapa.Se toarna peste 1/8 L vin rosu .Se inchide oala si se da la cuptor vreo trei ore. Cand e gata se scoate carnea si din sosul ramas se face ... sosul. Adica se strecoara sosul ramas si se adauga 1/4 L supa de carne , se fierbe putin si cu 4 linguri de amidon alimentar se ingroase.Se mai fierbe un pic si se adauga 8 linguri de frisca lichida (desigur neindulcita ) si 4 linguri de vin rosu. Alegeti un vin rosu de calitate la pregatit din care puteti sa si beti in timpul mesei. Pofta buna -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 2 June 2024 - 03:54 AM |