HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Rugaminte

Toate cāte vă vor zice vouă, faceţi-le şi păziţi-le; dar după faptele lor nu faceţi, că ei zic, dar nu fac. [Matei 23:3]

Forumul Ecclesia este dedicat exclusiv crestinilor de diferite confesiuni. Ateii si personanele care critica aceasta religie sunt rugate sa foloseasca forumul de Religie si pe cel de Filosofie.
Va multumesc pentru intelegere. (Figaro)

> Binecuvintarea Lui Dumnezeu!
vio16
mesaj 11 Feb 2005, 05:38 AM
Mesaj #1


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 80
Inscris: 26 January 05
Forumist Nr.: 5.540



Dupa cum vedem majoritatea oamenilor se inchina la DUMNEZEU!Dar care este scopul ?Si ce binecuvintari promite DUMNEZEU omului?In realitate cum simte omul azi,ca este binecuvintat? Si in realitate care este binecuvintarea primita din partea lui Dumnezeu ,conform cu cele scrise in biblie?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Raspunsuri
IO
mesaj 11 Feb 2005, 11:45 AM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.637
Inscris: 20 January 04
Forumist Nr.: 1.907



Scopul pentru care Dumnezeu l-a creat pe Adam a fost ca prin acesta Creatia sa se desavarseasca/implineasca.

Pentru indeplinirea acestui scop Adam are misiunea de a se indumnezei, ceea ce reprezinta punctul maxim pana la care omul poate evolua - dobandirea asemanarii cu Creatorul sau. Astfel, scopurile Creatorului si ale creatiei Sale sunt convergente; pentru a putea fi atinse trebuie sa aiba loc o impreuna-lucrare a omului cu Tatal Ceresc.
Deciziile luate cu liber arbitru de fiecare individ influenteaza nu numai propria existenta, ci si pe a tuturor celorlalte existente din Ceruri si de pe pamant, inclusiv pe Cea a Tatalui Ceresc. In cea mai frumoasa definire a sa, pacatul reprezinta ranirea Iubirii lui Dumnezeu fata de om, iar - in sens contrar - realizarea Voii lui Dumnezeu creaza premizele cresterii vitezei de indumnezeire a omului.
Astfel, binecuvantarea lui Dumnezeu ar fi efectul resimtit de om ca urmare a realizarii Voii Lui si a trairii in comuniune cu Tatal Ceresc, efect reflectat de sporirea Duhului Sfant in fiinta si implicit a Darurilor si Harurilor care se primesc odata cu aceasta (fapt adus in discutie si de TriRegnum).

Un alt efect al realizarii Voii Divine este intrarea in rezonanta - la fiecare senzatie, gand, cuvant si actiune benefica manifestata - cu ingerii de lumina, atrasi de vibratia inalta a unor astfel de manifestari, si a caror prezenta alaturi de un om reprezinta in sine o binecuvantare, angelizarea fiind o etapa premergatoare indumnezeirii. Semnificatiile sunt usor de intuit: angelizare = manifestarea ingerilor de lumina prin intermediul unei persoane (fenomen antagonic demonizarii ce reprezinta manifestarea ingerilor pazitori ai karmei intr-un om); indumnezeirea = manifestarea unora din atributele dumnezeiesti de catre o persoana.

Dumnezeu sa va binecuvanteze!


--------------------
Perseverenta e favorabila.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic


Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 15 June 2024 - 05:16 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman