HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Rugaminte

Toate cāte vă vor zice vouă, faceţi-le şi păziţi-le; dar după faptele lor nu faceţi, că ei zic, dar nu fac. [Matei 23:3]

Forumul Ecclesia este dedicat exclusiv crestinilor de diferite confesiuni. Ateii si personanele care critica aceasta religie sunt rugate sa foloseasca forumul de Religie si pe cel de Filosofie.
Va multumesc pentru intelegere. (Figaro)

> Binecuvintarea Lui Dumnezeu!
vio16
mesaj 11 Feb 2005, 05:38 AM
Mesaj #1


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 80
Inscris: 26 January 05
Forumist Nr.: 5.540



Dupa cum vedem majoritatea oamenilor se inchina la DUMNEZEU!Dar care este scopul ?Si ce binecuvintari promite DUMNEZEU omului?In realitate cum simte omul azi,ca este binecuvintat? Si in realitate care este binecuvintarea primita din partea lui Dumnezeu ,conform cu cele scrise in biblie?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Raspunsuri
TriRegnum
mesaj 11 Feb 2005, 11:40 AM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.851
Inscris: 14 October 03
Forumist Nr.: 985



QUOTE
Ilogic. Acest punct nu poate fi un scop. Acest punct poate fi doar un "feature", o proprietate a creatiei lui, proprietate care succede creatia si nu este scopul creatiei.


Atunci tu ce crezi, Dumnezeu a creat lumea ca voia sa se joaca Age of Empires, nu?
Nu pot sa inteleg cu spui ca mantuirea e doar o proprietate a creatiei, mantuirea e strans legata de Dumnezeu si e o punte intre om, creatura, si Dumnezeu creator; mantuirea porneste din Dumnezeu si nu din om, asa ca daca crezi ca la mantuire are acces orice om care nu-l iubeste pe Dumnezeu, nu-i slujeste etc pentru ca il considera megaloman, te inseli, acel om nu se va bucura de Dumnezeu.

QUOTE
Atunci Dumnezeu are un ego gigantic, este un megaloman care nu se poate simti bine fara cultul personalitatii.


Daca logica ta nu iti permite sa vezi mai departe, asta e. Dumnezeu e iubire si a vrut sa impartaseasca iubirea cu omul pe care l-a creat, astfel ca El l-a creat pe om tocmai pentru ca acesta sa-L iubeasca, sa-I slujeasca, sa-L cunoasca si astfel Dumnezeu sa ii ogere viata vesnica. Daca tu cand iubesti esti altfel: adica nu iubesti, nu ai grija de persoana "iubita", nu vrei sa o cunosti, atunci nu iti vei putea petrece restul vietii alaturi de o persoana pe care o refuzi pentru ca zici ca e megalomaniaca.

Probabil ca tu ti-ai creat un dumnezeu asa cum ai dori tu sa fie, insa El a spus foarte clar cum este si ce doreste de la noi.

QUOTE
E ca si cum ai spune ca un baiat de cartier face grafitti pe peretii din metrou din cauza ca nimeni nu se va obosi sa-l curete si prin urmare "opera" lui este vesnica raportata la viata metroului.


Chiar asa il vezi pe Dumnezeu, baiat de cartier? Probabil ca incerci prin logica umana sa-L limitezi pe Dumnezeu, nu-L poti incapea. Nu incerca sa-L faci pe Dumnezeu un sistem de referinta, pentru ca e cu mult mai mult.

QUOTE
Ar fi un Dumnezeu cam retardat, nu crezi?


Eu nu cred, dar tu?

Acest topic a fost editat de TriRegnum: 11 Feb 2005, 11:42 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic


Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 16 June 2024 - 01:39 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman