Liturgia, Sacramentul Iubirii |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Toate câte vă vor zice vouă, faceţi-le şi păziţi-le; dar după faptele lor nu faceţi, că ei zic, dar nu fac. [Matei 23:3]
Forumul Ecclesia este dedicat exclusiv crestinilor de diferite confesiuni. Ateii si personanele care critica aceasta religie sunt rugate sa foloseasca forumul de Religie si pe cel de Filosofie.
Va multumesc pentru intelegere. (Figaro)
Liturgia, Sacramentul Iubirii |
19 Oct 2003, 11:59 AM
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.851 Inscris: 14 October 03 Forumist Nr.: 985 |
Care dintre dumnevoastra mergeti la Liturghie regulat (pentru neoprotestanti la rugaciune)?
Ce sentimente/trairi va trezeste muzica liturgica/liturghia in sine? Ce alte rituri liturgice mai cunoasteti? la ce liturgii ati mai fost?(armeana, latina, bizantina, copta, siriana...). Spre exemplu daca stiti cantul "Gloria in excelsis Deo", dar "Sanctus"? (sunt la liturgiile din toate riturile) Va spovediti/impartasiti des? Ce va convine si ce nu va convine la ritul vostru? Pt. neoprotestanti: ce anume v-a determinat sa treceti de la confesiunea in care v-ati botezat la secta din care faceti parte(grupare - daca va simtiti jigniti)? |
|
|
11 Dec 2004, 12:50 AM
|
|||||||||
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.851 Inscris: 14 October 03 Forumist Nr.: 985 |
Omul in acele timpuri nu era cazut in pacat. Parerea mea este in continuare, sfintenia trebuie sa fie si a trupului si a sufletului.
Sfanta Impartasanie e aceiasi, fie ca sangereaza sau nu. Aceleasi haruri le primeste crestinul vrednic de Ea. Liturghiile toate sunt unice, la fiecare Liturghie are loc reinnoirea Jertfei Sangeroase a Mantuitorului de pe Muntele Calvar, in mod nesangeros. Iar ele sunt unite cu Liturghia cereasca.
Si in Biserica Catolica la fel, orice catolic botezat, poate Boteza, dar numai in caz de urgenta.
Cum sa nu existe preoti? Existau ordinele sacre: diaconatul, prezbiteratul si episcopatul. Daca tu asa spui, imi zici si mie te rog cand au aparut preotii? |
||||||||
|
|||||||||
Versiune Text-Only | Data este acum: 1 November 2024 - 01:37 AM |