{Enc.} Arta Culinara Romaneasca, Tainele Retetelor Traditionale Romanesti |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
{Enc.} Arta Culinara Romaneasca, Tainele Retetelor Traditionale Romanesti |
25 May 2004, 01:38 PM
Mesaj
#1
|
|
Gazda Hanului Grup: Admin Mesaje: 8.578 Inscris: 22 February 03 Din: Hanu Ancutei Forumist Nr.: 1 |
Toate bunatatile strabunicii zac in caiete prafuite de retete, abandonate...
Imi propun in cadrul acestui topic sa va prezint veritabile 'diamante' culinare ale bucatariei romanesti. Cu ajutorul Ancutei, desigur. Bors Romanesc Ingrediente » 500 g piept de vita » 1 os mare, cu maduva » 1-2 litri supa de carne » 2 cepe » 1 morcov » 1 felie de varza » 1 radacina patrunjel » 1 sfecla rosie » 1 pastarnac » 1 telina » 4-5 cartofi » 1 litru bors » sare, piper boabe » 1 cana smantana » foi verzi de leustean, marar, patrunjel, telina » 3 patlagele rosii (merge si bulionul, 2 lingrui) Preparare Carnea si osul spart se pun la fiert in apa rece. Se spumeaza la timp, se lasa apoi sa fiarba pe coltul masinii de gatit 2 ore. Zarzavatul se taie astfel: morcovul feliute, ceapa bob de orez, varza taitei. Patrunjelul, sfecla, pastarnacul, telina, rosiile se oparesc si se taie asa, mai marunt. Cartofii se taie cubulete. Borsul se fierbe separat, cu 1 ceapa. Dupa 3 ore de fier se scoate osul, se scutura, se curata-n ciorba si se da la caini ori la ordonante ( ). Se pune tot zarzavatul, fara cartofi. Dupa 20 de minute se pun si aceia, sa fiarba inca, destul. Se toaca foile, se bat cu smantana. La sfarsit se pune si borsul, se potriveste de sare si piper. Se varsa in castron frumos, peste smantana si verdeata. Pofta Buna! -------------------- |
|
|
4 Jun 2004, 09:15 PM
Mesaj
#2
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.796 Inscris: 22 August 03 Forumist Nr.: 654 |
Ciorba de burta
Avem nevoie de: 4 l de apa. 1 kg de burta, un picior de vitel sau vaca, un morcov, un patrunjel si o ceapa intreaga, telina,ardei gras, otet, doua galbenusuri, smintina,sare si mujdei de usturoi. Se spala foarte bine burta si piciorul. In comert exista burta gata curatata. Se pun la fiert in apa cu sare, cu un morcov, cu un patrunjel,telina, ardeiul gras si o ceapa intreaga, Se lasa sa fiarba bine la foc potrivit. Burta fierbe mai greu asa ca trebuie sa aveti rabdare. Se scoate burta si dupa ce s-a racorit, se taie in forma de taitei mai grosi, de asemenea si carnea de la picior. Se pun intr-o oala, se strecoara zeama in care a fiert si se lasa sa mai dea in citeva clocote. Se bat galbenusurile cu doua linguri de otet si 4 linguri de smintina si se amesteca incet cu zeama din oala din care s-au scos legumele. Se mai lasa la fiert 2-3 minute. Se gusta de sare si de otet si se serveste fara sa se mai puna pe foc. Se pregateste mujdeiul si se pune in boluri separate la masa, alaturi de smintina, otet si ardei iute. Pentru cei cu probleme la stomac, este preferabil ca mujdeiul sa fie pus in ciorba si si sa fie fiert inca vreun sfert de ora. Pofta buna! Acest topic a fost editat de Diana-Maria: 4 Jun 2004, 09:17 PM -------------------- NIHIL SINE DEO! |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 5 June 2024 - 11:14 PM |