HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Universul Credintei:

Mesajele cu caracter ateist sau care au ca scop denigrarea unei religii sunt interzise in cadrul acestui forum.

> De Ce Mai Multe Religii ?
Eclectic
mesaj 4 May 2004, 10:52 PM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.926
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.950



De mult timp ma macina aceasta problema. Daca exista o singura divinitate, de ce oamenii cred in diferite divinitati ?
De ce unii cred in Dumnezeu, altii in Allah, altii in Unicornul Roz si Invizibil si asa mai departe ? Acceptand existenta unei divinitati, aceasta nu li s-ar arata tuturor la fel ?


--------------------
Nu semnez.
I love flowers.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Raspunsuri
thunder
mesaj 15 May 2004, 03:33 AM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (TriRegnum @ 14 May 2004, 07:31 PM)
QUOTE
- cu toate ca zici ca respecti ptc de vedere al orientalilor, nici macar nu il cunosti. "Acceptarea" ta este doar de forma, de fatada, caci pina la urma, le jignesti direct sau voalat alegerea lor si in acelasi timp si invatatura lor, fara a aduce macar argumente solide, logice, rationale.

Respect credinta lor, dar nu accept acuzele si minciunile unora dintre ei; daca nu accept povestea cu lumina, nu inseamna ca nu ii respect; iar daca nu as respecta invatatura lor de credinta, nu as respecta-o nici pe a mea. Spune-mi cu ce i-am jignit?

- evenimentele cu Lumina sint actuale si probate de altii oameni.

- ai ajuns sa numesti niste lucruri ca fiind minciuni fara ca tu sa le probezi sau dovedesti. sad.gif

- tu ii "jignesti" pe acestia spunindu-le ca mint si ca nu prezinta o realitate.

- ii "jignesti" pe aceia carora le spui ca religia lor e eronata fara sa aduci argumente decit ca "asa scrie in cartea ta sfinta".

- fii sincer, si spune, cum crezi tu ca va fi sau care va fi religia viitorului ?

QUOTE
QUOTE
- singurele tale argumente pe care le-ai folosit in decursul timpului au fost cele de genul: "asa scrie in biblie", "asa e dogma crestina" etc. Asta nu e argument, e sofism.

Si tu ce argumente mi-ai adus?


- nu pot sa fac acum lectii de logica si argumentatie rationala si invataturi ezoterice. Eu am prezentat ce s-a putut prezenta aici si fiecare a inteles ce a vrut/putut. Daca in cazul tau sau al altora argumentele mele nu au avut efect, nu mai e vina mea, cel putin nu in totalitate. Am "studiat" si "cazul lui Iisus". Sa stii ca nici pe El nu il intelegeau oamenii, mai ales fariseii si preotii acelor vremuri. Daca eu te-as putea asemui cu acei farisei si preoti de atunci, eu nu m-as putea asemui cu Iisus si nici spusele mele cu ale Lui, dar tocmai de aceea, daca invatatura PURA, ELEVATA si SFINTA (a lui Iisus) nu este inteleasa si acceptata, cum ar putea fi inteleasa cea limitata si partial prezentata de mine ?

- stii ce e sofismul ?

QUOTE
Asa scrie in Biblie si asa e dogma crestina nu cred ca am spus direct desi era permis, caci dogma a fost promulgata in conciliu si un conciliu nu poate gresi.


- ma faci sa rid ! ohyeah.gif

- cred ca asta a fost printre primele "dogme" introduse de lucifer cind acolitii lui au intrat in rundurile preotilor si consiliului .. pt. a-si asigura ascultarea orbeasca a enoriasilor. De ce crezi ca i-a numit Iisus "lupi in haine de oi" ? Pt. ca poarta o alta haina decit le este naravul. Oamenii naivi si ignoranti au vazut doar haina (blana de oaie sau pastor), nu si naravul. sad.gif Cel mai usor conduci prin oameni devotati si supusi si manipulati si pacaliti ... care pun "sufletul" in ceea ce fac, nestiind ale cui interese servesc pina la urma.

QUOTE
Atitudinea ta dovedeste ca esti fanatic, nu trebuie sa o fac eu; tu vii cu tot felul de argumente menite sa ma/ne convingi ca tu ai dreptate si restul nu, ceilalti pentru tine stau in intuneric si numai tu in lumina (tu ai facut astfel de afirmatii, nu eu).


- atitudinea mea este una specifica unuia care traieste acele afirmatii si realitati, de unde si incredere, siguranta si forta exprimarii, caracterul incisiv al afirmatiilor samd. Alaturi de aceasta atitudine am oferit argumente si explicatii CLARE, LOGICE si INTELIGENTE, "condimentate" cu pilde si invataturi din diferite cai spirituale.

- faptul ca am o anumita cunoastere ezoterica si mai ales ca prezint frinturi din ea nu ma transforma in "cel ce e in lumina", si pe altii in intuneric, dar asta nu inseamna ca nu exista o scara a valorilor pe acest tarim al cunoasterii spirituale. Nu am venit aici pe net sa fac pe "lectorul", ci sa invat alaturi de altii, iar cind am ce invata, sa stii ca o fac. Asta arata ca pina atunci eu eram cel in intuneric si altii in lumina, in acea directie. Exagerarile din interpretarile tale sint deja fortate.

QUOTE
QUOTE
- eu nu fac "pura filozofie" aici, ci argumentez si comentez aproape fiecare afirmatie a mea sa a celor cu care vorbesc. Eu cind spun ca cineva are paiul sau birna in ochi adus si argumente, nu sofisme. Concret, sa aflam care dintre noi are paiul si care birna ... tu cite religii si cai spirituale accepti ca fiind autentice si din cite cunosti aspecte teoretice si practice ?


Eu alerg dupa un singur iepure, nu dupa mai multi ca sa nu prind in final nici unul.


- iei ce vrei tu din pildele intelepciunii si chiar din biblie, dar nu iti merge cu un cit de cit cunoascator ale acestor plide. Uiti ca vi se spune sa "studiati pe toate si sa luati ce e bun de acolo" ?

QUOTE
Argumentezi prost, pe mine cu argumentele tale nu ma convingi si nu faci decat sa te intretii cu cei ca tine, care accepta invatatura ta “ortodoxa nepervertita”.


- prost e pt. tine, pt. altii e inteligent si logic. Stii care e diferenta intre un 1) cuvint si 2 ) un adevar exprimat de un cuvint ? La 1) se exprima o realitate fara a contine esenta si energia acelei realitati, iar la 2 ) se exprima acea realitate traita si esenta sa, prin continutul energetic subtil al adevarului exprimat.

QUOTE
21 ¶ El le -a mai zis: ,,Oare lumina este adusă ca să fie pusă supt baniţă, sau supt pat? Nu este adusă ca să fie pusă īn sfeşnic?
22  Căci nu este nimic ascuns, care nu va fi descoperit, şi nimic tăinuit, care nu va ieşi la lumină.
23  Dacă are cineva urechi de auzit, să audă.``
24  El le -a mai zis: ,,Luaţi seama la ce auziţi. Cu ce măsură veţi măsura, vi se va măsura: şi vi se va da şi mai mult.
25  Căci celui ce are, i se va da; dar dela celce n'are, se va lua şi ce are.``


QUOTE
QUOTE
nu, dar in domeniul ocult ezoteric in cel mai bun caz "mai multe stiutor".

Din moment ce spui ca unul si altul e in intuneric si numai tu in lumina, eu trag concluzia ca te crezi atotstiutor.


- te rog sa nu mai minti si sa nu mai exagerzi, mai ales cu interpretarile astea. Nu am afirmat niciodata ca numai eu sint in lumina sau numai eu cunosc ... iar concluziile tale sint absurde si fara logica, venite mai degraba din frustare decit din trecerea lor prin filtrul constiiintei. Nici dupa ce dau explicatii tu nu revoci afirmatia, ci o mentii. Vezi si pilda de mai sus ...

QUOTE
QUOTE
- chiar daca ar fi virtuala imaginea mea, este reprezinta mai multe imagini virtuale, tu si altii prezentati O SINGURA imagine virtuala. Oricum ai da-o, matematic vorbind, unul (una) e mai mic ca 2, 3, 4, 7 samd.

Si daca imaginea mea e reala?


- poti sa dovedesti asta, stiintific, rational, logic si matematic ? Te rog, esti invitatul meu. Eu am facut facultate inginereasca. Adu-mi argumente ingineresti, logice si stiintifice, practice. Daca ma convingi iti promit ca ma calugaresc. cool.gif

QUOTE
Si numai a ta e virtuala?


- repet, a mea e "mai multe", si o include si pe a ta, in cazul in care ai uitat. thumb_yello.gif Eu accept si folosesc parte din adevarurile din invatatura crestina (originara, nu cea dogmatica), pe cind tu ...

QUOTE
De unde stii ca nu e asa?


- de unde stii tu ca nu e asa cum spun eu ? Nu vezi ca matematica, logica si ratiunea imi dau mie si expunerii mele dreptate ?

- hai ca dau si alt exemplu, ca asta cu matematica si adunarea vad ca nu a avut efecte, la unii.

- un om are o oaie, altul are un cal, altul un ciine, altul are si o oaie, si ciine si cal si o vaca. Fiecare dintre ei cunoste "viata" animalului" pe care il are si actioneaza ca atare, in sensul ca nu da iarba la ciine si carne si oase la oaie, ci le ofera fiecaruia ce maninca ei deobicei, si nu pune calul sa pazeasca turma de oi si ciinela sa traga caruta ... samd. A carui "cireada" este mai mare, si a cui cunoastere asupra regnului animal este mai complexa (retine, am spus complexa, nu completa) ?

QUOTE
Oricum ai vorbi, din punctul de vedere al fizicii, o singura imagine e reala si e mai reala si autentica decat 2,3,4,7 samd imagini virtuale.


- ce hazliu esti uneori, adevarat, un umor inconstient, dar totusi umor. smile.gif

- ca sa-ti completezi statutul si incadrarea la categoria "copiilor orbi" din povestea cu elefantul, tu numesti ca fiind real DOAR perceptia ta, insinuind sau acuzind chiar, ca viziunile celorlalti sint imaginare. In cazul (exemplul) nostru, toate viziunile sint reale, incomplete e adevarat, dar reale. Tu vorbesti de coada elefantului si spui ca numai ea eate reala si ea reprezinta elefentul si negi celelalte parti componente ale lui. Eu, retine, nu neg realitatea cozii, ci afirm ca mai sint si alte parti in afara cozii si pot discuta partial despre aceste parti, inclusiv despre "coada" ta. Deci viziunea mea nu are cum sa fie "virtuala", din moment ce o include si pe a ta, caci daca ar fi asa, din start iti numesti singur viziunea ca fiind virtuala. blink.gif

- daca nu vezi LOGICA si RATIONAMENTUL afirmatiilor mele de mai sus este pacatul si limita ta, nu a mea si a altora care totusi sesizeaza aceste aspecte. Daca cineva crede ca LOGICA nu se impleteste in mod armonios cu spiritualitatea se inseala in mod grosolan.

QUOTE
QUOTE
Pina acum nu m-ai convins ca tu cunosti spiritualitatea teoretica si practica a altor religii si cai spirituale. Basca, faci conzufii grave asupra unor texte sau/si "filozofii" orientale. Vezi mai jos de ce spun asta.

Serios? Arata-mi niste citate orientale pe care eu le-am dat si m-am inselat in privinta textelor si filosofiilor.


- desigur, stii ca imi face placere sa prezint adevarul. smile.gif

QUOTE
QUOTE

Dragul meu conational, Bagavat Gita si Krishna apartin religiei hinduse, nu buddhiste. 


Stiu de Krishna, de celalalt prea putin,


- "celalalt" este un text sacru al intelepciunii milenare orientale, nu o persoana.

QUOTE
QUOTE
- ti se pare ca vorbeste insusi Dumnezeu ? "Cel care mă ştie ca Marele Stăpīn Divin al Lumii, nenăscut şi fără de īnceput" sau "Eu sīnt obīrşia Totului, de la mine porneşte Totul" iti spune ceva ?


E filosofia budistilor, e pura filosofie, eu cred intr-a mea, ei intr-a lor...


- citatul expus de mine este din acelasi text sacru, Bagavat Gita, si apartine doctrinei hinduse, nu buddhiste.

- as putea continua sa stii, dar nu e cazul, zic ca e suficient. Nu asta vreau sa prezint in acest topic, gafele sau erorilor unora, ci unitatea telurilor religiilor autentice: Dumnezeu sub semnul cunoasterii Adevarului, cel care elibereaza! Discutia ta conduce catre dezbinare, nici decum catre apropiere spirituala.

QUOTE
Nici tu nu m-ai convins de nimic pana acum si faci confuzii grave intre filosofii/religii, confunzi ortodoxia crestina cu hinduismul si alte filosofii orientale.


- nu pot si nu vreau sa-l conving pe cel care nu vrea sa vada decit partea sa de corp a elefantului. Nu eu confund aceste religii, cel putin nu acum in acest topic (mesaj). As putea sa discut si sa comentez cu tine NUMAI din cartea ta sfinta, numai din biblie, numai folosind termenii tai religiosi, dar nu asta este scopul acestui topic ... "sa ne invirtim in jurul cozii". ohyeah.gif mai avem si alte parti de studiat prin care sa intelegem cit de cit care este intregul acestor parti.

QUOTE
QUOTE
Daca imi spune cineva ca sint fanatic, fie rid cu pofta, fie le demonstrez contrariul, fie ambele.

Cred ca in cazul meu razi cu pofta.


- gura pacatosului ! rofl.gif

QUOTE
QUOTE
- fanaticul nu aduce argumente in favoarea spuselor si actiunilor lui, ci le impune.


Tu cam asta incerci sa faci, chiar daca vii cu argumentele tale (care mie nu-mi demonstreaza nimic), cine nu accepta convingerile tale e dogmatic, limitat etc. Eu nu cred ca am impus ceva, ci am argumentat din Scriptura, istorie etc cand am afirmat ceva si cand nu am avut cunostiinta am tacut sau mi-am dat cu parerea doar.


- eu imi manifest arta conversatiei pe tarimul stiintelor si cunoasterii ezoterice, spirituale. Priveste mai sus ce spui: "am argumentat din Scriptura". Pai domnule, asta nu e argumentatie, e in cel mai bun caz o citare, care si asta e aleasa de tine partial doar pt. a-ti motiva o viziunea sau dogma, trecind cu vederea alte pasaje din acelasi text, biblia, care contesta sau prezinta in cu totul alt mod acea realitate.

- nu eu fac pe cineva dogmatic, ci propriile lui viziuni si dogme acceptate. Tu accepti doar coada ... si spui ca cine nu o accepta este deja osindit. Deci o viziune separatista si dezbinatoare.

QUOTE
QUOTE
- dupa cum se vede, jignesti in continuare.

Cu ce te-am jignit cand am spus: “"Adevarul" tau probabil ca va ramane neschimbat, dar eu sunt sigur de adevarul meu si sfintii dau marturie permanent.” - a fost afirmatia mea si atat, nu am jignit nimic. Adevarul acela e al tau, nu al meu; eu si Biserica Crestina avem alt adevar asa cum tu ai altul.


- sensul si continutul mesajelor se pierde in cadrul unui forum asezat in felul acesta, cu mesajele unul sub altul, dar eu te voi duce inapoi la pasajul de unde am plecat.

QUOTE
QUOTE
QUOTE
- indoieste-te cit vrei tu, adevarul va ramine neschimbat. 

"Adevarul" tau probabil ca va ramane neschimbat, dar eu sunt sigur de adevarul meu si sfintii dau marturie permanent.

- dupa cum se vede, jignesti in continuare. Eu fac afirmatii neutre, de genul: "adevarul va ramine neschimbat", iar tu imi pui intre ghilimele "adevarul meu", intr-un mod zeflemitor, si superior, de parca eu faceam referire la adevarul meu, nu la niste adevaruri eterne. La aceste adevaruri eterne stau marturie la fel, o multime de sfinti si invatatori divini


- afirmatia mea este neutra si vizeaza acea realitatea in care, oricit s-ar indoi un om de anumite realitati (adevaruri) divine, acele adevaruri nu se vor schimba.

- tu imi pui in ghilimele cuvintul "adevar" adica ii dai o conotatie de "minciuna" si cu un aer superior imi spui ca sfintii stau marturie la adevarul tau. Asta nu e un motiv sa renegi alte religii, sau alte adevaruri pe care tu nu le intelegi, pt. ca si in cazul acelor religii si adevaruri stau tot sfinti drept marturie autenticitatii acelor adevaruri eterne.

Acest topic a fost editat de thunder: 15 May 2004, 03:46 AM


--------------------
"De fiecare dată cānd Legea decade, cānd dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din cānd īn cānd trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic
Eclectic   De Ce Mai Multe Religii ?   4 May 2004, 10:52 PM
thunder   Un fermier avea sase fii, toti orbi. Intr-o zi, el...   4 May 2004, 11:30 PM
geriA3e   Eclectic prietene,e foarte bine ca vrei sa sti una...   5 May 2004, 01:56 AM
Gurutzu^   Draga eclectic, problema cu mai multe religii exis...   6 May 2004, 06:59 PM
Mihai   Bine ai venit la Han!   6 May 2004, 07:02 PM
Eclectic   Gurutzu^, in primul rand, bine ai venit ! In a...   7 May 2004, 04:55 AM
Inceputul Vietii   Ceea ce a scris thunder e perfect adevarat, dar eu...   7 May 2004, 08:47 AM
Gurutzu^   chestia cu religia modificata in avantajul fiecaru...   7 May 2004, 08:57 AM
Cipri   Chiar si in religiile necrestine exista anumite ad...   13 May 2004, 12:01 PM
thunder   QUOTE (Cipri @ 13 May 2004, 02:03 PM) Chiar s...   13 May 2004, 12:51 PM
TriRegnum   QUOTE - datorita acestor tipuri de afirmatii cu iz...   13 May 2004, 03:43 PM
TriRegnum   "NOSTRA AETATE" PAUL, EPISCOP, SLUJITOR...   13 May 2004, 03:58 PM
thunder   QUOTE (TriRegnum @ 13 May 2004, 05:45 PM) QUO...   13 May 2004, 07:26 PM
TriRegnum   QUOTE - ii atrag atentia colegului de forum ca are...   13 May 2004, 08:18 PM
dead-cat   TriRegnum, desi sunt de principiu de accord cu tin...   13 May 2004, 08:36 PM
Mihai   Va invitam sa discutam idei, nu sa atacam persoane...   13 May 2004, 08:38 PM
thunder   QUOTE (TriRegnum @ 13 May 2004, 10:20 PM) QUOTE - ...   13 May 2004, 11:00 PM
thunder   QUOTE QUOTE - fii acum atent la formulare: e o mar...   13 May 2004, 11:02 PM
Minerval   Sa avem o minte deschisa si sa privim altfel lucru...   13 May 2004, 11:42 PM
IO   Subscriu la ce a spus Minerval. Totul e sa gasim a...   14 May 2004, 10:50 AM
thunder   CODE - imi cer scuze, exact cind editam si corecta...   14 May 2004, 11:14 AM
thunder   - subscriu la ideea unei asa zise religii unice, ...   14 May 2004, 11:47 AM
noi   "Sa avem o minte deschisa si sa privim altfel...   14 May 2004, 03:56 PM
Eclectic   Credinciosii intru Unicornul Roz Invizibil abia as...   14 May 2004, 04:28 PM
IO   noi si cat... eclectic: in caz ca nu ati urmarit ...   14 May 2004, 04:51 PM
TriRegnum   QUOTE - cu toate ca zici ca respecti ptc de vedere...   14 May 2004, 05:29 PM
IO   QUOTE dogma a fost promulgata in conciliu si un co...   14 May 2004, 05:41 PM
TriRegnum   QUOTE TriRegnum, numai Dumnezeu nu poate gresi. Un...   14 May 2004, 05:44 PM
Eclectic   Deci exista oameni care nu pot gresi ?   14 May 2004, 05:58 PM
thunder   QUOTE (TriRegnum @ 14 May 2004, 07:46 PM) QUOTE Tr...   14 May 2004, 09:50 PM
thunder   QUOTE (TriRegnum @ 14 May 2004, 07:31 PM) QUO...   14 May 2004, 11:21 PM
thunder   QUOTE (TriRegnum @ 14 May 2004, 07:31 PM) QUO...   15 May 2004, 03:33 AM
thunder   QUOTE QUOTE - eu nu exclud crestinismul si sfinti ...   15 May 2004, 03:34 AM
TriRegnum   QUOTE V-a propus vreodata un preot-profesor sa med...   15 May 2004, 11:01 AM
thunder   QUOTE (TriRegnum @ 15 May 2004, 01:03 PM) Adi...   16 May 2004, 02:51 AM


Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 18 June 2024 - 10:52 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman