Nevoia De Concret |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Acest subforum este destinat dezbaterilor filosofice. Pentru discutii religioase va initam sa vizitati subforumul Universul Credintei.
Nevoia De Concret |
29 Apr 2004, 09:55 PM
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 350 Inscris: 27 December 03 Forumist Nr.: 1.632 |
Am observat ca oamenii cam fug de chestiile abstracte. Cauta concretul. Cel putin cei pe care i-am intalnit eu pana acum. Iertati-mi extrapolarea, dar ma refer la o majoritate, nu la toti oamenii.
Asa ca hai sa discutam un pic despre abstract/concret, despre nevoia omului de a compara ideile cu ceva stiut dinainte, de preferintza cu obiecte clare, palpabile. Eu consider ca posibilitatea de a sintetiza idei, de a le formaliza, este accesibila doar unui segment foarte redus de oameni. Putini sunt cei inzestrati cu asa o capacitate de abstractizare incat sa se ridice deasupra ideilor, sa le domine si sa le puna intr-o forma convenabila. Nu am pretentia ca as stapani concepte filozofice etc, imi cer scuze de la bun inceput ca mi-am permis sa pun topic pe un domeniu in care sunt profana. Insa chiar vreau sa intzeleg de ce aceasta nevoie de concret a omului. Ma astept la o discutie abstracta, evident; va rog lasati ideile sa zburde! |
|
|
5 May 2004, 10:43 PM
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 350 Inscris: 27 December 03 Forumist Nr.: 1.632 |
Tin sa-ti amintes ca suntem pe "Filozofie". Si moderatorii sunt simpatici.
Pantalonii. |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 1 November 2024 - 02:36 AM |