Va Temeti De "e"-uri? |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Va Temeti De "e"-uri? |
12 Jun 2003, 08:04 PM
Mesaj
#1
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.677 Inscris: 29 March 03 Forumist Nr.: 141 |
Am gasit azi o lista cu euri.....voi ce parere aveti de aceste substante...."nenaturale"?
iata cum se prezinta... E-urile considerate de oncologi drept "criminale" Suspecte: E 125, E 141, E 150, E 171, E 172, E 173, E 240, E 241, E 477; Periculoase: E 102 (extrem de nociv), E 110, E 120, E 124 (colorant alimentar roz, care produce tumori pe glanda tiroida); Toxice: E 220, E 221, E 222, E 224 (produc boli intestinale); E 338, E 339, E 340, E 341, E 407, E 450, E 461, E 463, E 465, E 466 (afecteaza tubul digestiv); E 230, E 231, E 232, E 233 (produc boli de piele); E 200 (suprima vitamina B12); E 320, E 321 - antioxidanti din margarina (cresc colesterolul); E311, E 312 (ataca sistemul nervos); E 330 - acidul citric sau sarea de lamâie, cel mai periculos adaos cancerigen (produce boli ale aparatului bucal) Cancerigene: E 123, E 131, E 142, E 211, E 213, E 214, E 215, E 217, E230, E 631 - interzisi în SUA, Comunitatea Europeana si tarile din fosta URSS. E-urile bune: vitamina E naturala E 306, antioxidant puternic (prezent în ficat, oua, peste, soia); vitamina C naturala - acidul scorbic - E 300 antioxidant puternic clorofila E 140 - colorant natural lecitina E 322 - antioxidant natural pectina E 440 - gelifiant natural caragenon natural E 407, emulsifiant extras dintr-o alga marina. Cum va hraniti? Care e legislatia in alte tari? Sursa: DespreCopii.com -------------------- Am zis!!
|
|
|
17 Jun 2003, 06:08 PM
Mesaj
#2
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Cain, in caz ca vorbesti de uleiul de masline (ca eu sunt confuza, nu mi-e clar daca te referi la cel de masline sau cel de canepa), da, a fost dovedit ca uleiul de masline are o influenta buna asupra organismului. Reduce riscul bolilor de inima, si chiar al cancerului (colon si altele) - contine colesterol "bun". Nu trebuie folosit in cantitati mari, de multe ori o lingura este de ajuns pentru o salata. NU este un ulei de prajit, dar poate fi folosit in rest la orice alta mancare. Este delicios si se serveste des la restaurante amestecat cu un pic de sare, piper, patrunjel si usturoi zdrobit intr-o farfuriuta sa inmoi painea in el ca gustare inainte de aperitiv.
Cat de gretos - daca e gretos e vechi. Uleiul de masline trebuie consumat la un an de la imbuteliere (recolta din octombrie 2002 este pe piata acum, si este bun pana in 2004). Regulile de etichetare devin din ce in ce mai stricte - exista o comisie internationala de care e musai sa asculte toti producatorii de ulei din lume. Sunt insa calitati si calitati de ulei de masline. Cel mai comun este uleiul "extra virgin" care este prima presa - este cel mai aromat si fin. Te-am convins sa-l incerci? Sorin, canola e de rapita. Canepa e altceva cred. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 29 May 2024 - 07:02 AM |