HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Informatii Subforum

Acest Subforum este dedicat discutiilor având ca temă principală Integrarea Romaniei in Uniunea Europeana. Vă invităm să folositi un limbaj decent. Dacă este cazul, contraziceti argumentat idei, nu atacati forumisti. Totodată, vă rugăm să nu citati mesajul imediat precedent, iar, in cazul articolelor din ziare, redati numai paragrafele importante, nu intreg articolul si mentionati sursa. Vă invităm la un dialog care să promoveze Arta de a conversa!

> Despre Ue Si Consiliul Europei In Cateva Cuvinte
March
mesaj 8 Jan 2007, 03:24 PM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



La intrarea Romaniei in UE sa reamintim foarte pe scurt ce reprezinta aceasta organizatie pe care unii ( inclusiv cativa parlamentari !) o confunda cu Consiliul Europei !!

Uniunea Europeană este o entitate politică, socială şi economică, dezvoltată în Europa, ce este compusă din 27 ţări. Este considerată a fi o construcţie sui generis, situându-se între federaţie şi confederaţie

Sistemul politic al Uniunii Europene este definit de o serie de tratate europene. Acestea urmează să fie în curând înlocuite de un document unic, Constituţia Europei.

Principalele instituţii ale Uniunii Europene sunt :


Consiliul European (este forul politic suprem al Uniunii Europene ). Functioneaza din 1987

Consiliul European nu este o instituţie propriu-zisă a UE, situându-se oarecum deasupra acesteia.Consiliul European este alcătuit la ora actuală din şefii de stat şi de guvern ai ţărilor membre, miniştrii de externe şi Preşedintele Comisiei Europene, cu observaţia că miniştrii de externe şi preşedintele comisiei nu au decât un rol consultativ. Consiliul European deţine în cadrul sistemului politic al UE competenţa directoare, cu alte cuvinte acesta stabileşte liniile directoare şi obiectivele politicii UE. Consiliul însă nu participă decât într-o mică măsură la procesul legislativ din UE. La preşedinţia Consiliului participă prin rotaţie toate ţările membre ale UE, durata mandatului fiind de o jumătate de an. Presedintia in primele 6 luni ale 2007 preluata de Germania apoi urmeaza Portugalia

Comisia Europeană ( sediu la Bruxelles)

Comisia Europeană este organul executiv al Uniunii Europene. Aceasta are rolul de a înainta proiecte legislative (drept iniţiativ) şi de a controla respectarea legilor. Membrii Comisiei UE (comisari) răspund de câte un anumit resort, sunt nominalizaţi de ţările membre şi apoi confirmaţi în funcţie de Parlamentul European. La ora actuală, din fiecare ţară membră provine câte un comisar.
Preşedintele şi vicepreşedinţii:
· José Manuel Durăo Barroso (Portugalia), Preşedinte
· Siim Kallas (Estonia), Vicepreşedinte, administraţie, audituri, şi combaterea corupţiei
· Günter Verheugen (Germania), Vicepreşedinte, companii şi industrie
· Jacques Barrot (Frankreich), Vicepreşedinte, transporturi
· Franco Frattini (Italia), Vicepreşedinte, justiţie, libertate şi securitate
· Margot Wallström (Suedia), Vicepreşedintă, instituţii şi strategie comunicaţională

Consiliul Uniunii Europene (Consiliul de Miniştri ) . Sediu la Bruxelles
Consiliul Uniunii Europene este unul din organele cu putere de decizie ale UE. Este deci o parte componentă a puterii legislative. Consiliul de miniştri adoptă legile împreună cu Parlamentul European. Consiliul de miniştri este deci “Camera superioară” dintr-un sistem legislativ bicameral. El corespunde deci “Senatului” din sistemul românesc

Parlamentul European ( sedii : sediu central la Strasbourg, Bruxelles - loc de intalnire al Comisiilor, si Luxemburg - secretariatul general ). Functioneaza din 1952 . Presedinte pana in 2009 : Joseph Borrell
Parlamentul European reprezintă cel de-al doilea organ legislativ al UE. Parlamentul este ales o dată la 5 ani direct de cetăţenii statelor membre şi reprezintă populaţia în puterea legislativă. Parlamentul European are la ora actuală 732 de deputaţi. Numărul deputaţilor din fiecare ţară depinde în principiu de populaţia acesteia. În sistemul legislativ bicameral al UE Parlamentul European corespunde deci “Camerei inferioare”. Similarul său din sistemul românesc este „Camera deputaţilor“.Parlamentul are trei puteri importante
- Puterea legislativă reprezintă adoptarea legilor europene (foi de parcurs, ordonanţe, decizii).
- Puterea bugetară, deci poate să exercite o influenţă asupra cheltuielilor comunităţii.
- Puterea de supraveghere democratică se exercită asupra Comisiei Europene. PE îşi spune părerea despre numirea membrilor comisiei şi poate să depună o moţiune împotriva acesteia .

Din 2005, România are 35 de observatori în parlament, iar în 2007, numărul acestora va scădea la 33, dar aceştia vor primi drepturi egale cu cele ale oricăror parlamentari europeni

Curtea de Justiţie a Comunităţilor Europene
Curtea europeană de justiţie este curtea supremă şi deci puterea juridică, organul de control al Uniunii

Curtea Europeană de Conturi
Curtea Europeană de Conturi este alcătuită din câte un membru din fiecare ţară a UE şi este aleasă de Consiliul de miniştri pe o perioadă de şase ani. Curtea de conturi are rolul de a controla bugetul UE (veniturile şi cheltuielile UE).

***

În prezent, Uniunea are 27 membri :
- Din 1952 : Franta, Germania, Italia, Tarile de Jos, Belgia, Luxemburg ; ( membri fondatori )
- Din 1973 : Irlanda, Marea Britanie, Danemarca ;
- Din 1981 : Grecia
- Din 1986 :Spania, Portugalia ;
- Din 1995 : Finlanda, Suedia, Austria ;
- Din 2004 : Polonia,Slovenia,Ungaria, Malta,Cipru,Letonia,Estonia, Lituania,Republica Cehă, Slovacia ;
- Din 2007 : Romania, Bulgaria

Simbolurile Uniunii Europene se referă la drapelul, imnul, deviza şi moneda acesteia, conform Articolului IV-1 din proiectul de constituţie europeană. Potrivit constituţiei (care nu a intrat încă în vigoare) drapelul Uniunii este un cerc format din doisprezece stele, pe fond albastru, imnul este extras din Simfonia a 9-a, Odă Bucuriei de Ludwig van Beethoven, deviza actuală este Unitate în diversitate), iar moneda acesteia este euro.

Euro (EUR, sau €) este moneda unică a Uniunii Europene (UE).A fost introdusă pe 1 ianuarie 1999, la miezul nopţii, succedând vechea unitate monetară europeană ECU (European Currency Unit). Monedele naţionale ale ţărilor participante au încetat să existe legal.Totuşi bancnotele şi monedele naţionale au continuat să fie folosite în ţările respective, până la introducerea noilor bancnote şi monede pe 1 ianuarie 2002. Vechile monede şi-au mai păstrat valoarea legală până la data limită de 28 februarie 2002.
Un euro este divizat în 100 cenţi, sau centime (nu contează ce declinare este folosită, centimos spanioli sau centesimi italieni).

În prezent statele membre participante la euro sunt Austria, Belgia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Portugalia, Slovenia şi Spania. Aceste ţări sunt numite frecvent "Zona euro" sau "Euroland".

Andora, Monaco, San Marino şi Vatican folosesc de asemenea euro, deşi nu sunt în mod oficial membri euro, nici măcar membri ai UE. (Au folosit înainte monede care au fost înlocuite prin euro.) Din acestea, Monaco, San Marino şi Vatican şi-au creat propriile monede, cu propriile simboluri naţionale pe spate. Andorra foloseşte monede franceze şi spaniole, de vreme ce au folosit francul francez şi peseta spaniolă ca şi monedele sale. Aceste ţări folosesc euro datorită unor înţelegeri cu statele membre UE (Italia în cazul principatului San Marino şi oraşului Vatican, Franţa în cazul principatului Monaco), aprobate de către Consiliul Uniunii Europene.

Danemarca şi Regatul Unit nu sunt apte în mod legal pentru aderarea la euro, până când guvernele lor nu decid altfel. Suediei nu i-a fost aprobată participarea de nici un act legal; totuşi, Suedia a decis în 1997 să nu se alăture zonei euro, aşa că nu a făcut nici un efort spre a-şi îndeplini criteriul necesar, de a avea o rată stabilă de schimb. Suedia a făcut un referendum pe tema monedei unice europene pe 14 septembrie, 2003, participanţii votând împotriva euro.
În Danemarca un referendum pe tema aderării la euro a avut loc pe 28 septembrie, 2000, rezultând un procent de 53.2% împotriva aderării.

***********

Consiliul Europei

La intemeierea sa oficiala, din 5 mai 1949, Consiliul avea zece membri: Belgia, Danemarca, Franta, Irlanda, Italia, Luxemburg, Marea Britanie, Norvegia, Olanda si Suedia

Consiliul Europei este o organizatie internationala avand 46 de state-membre din regiunea europeana. Poate obtine statutul de membru orice stat european care accepta principiul suprematiei legii si care garanteaza cetatenilor lui drepturile si libertatile fundamentale ale omului.
Unul dintre principalele succese ale Consiliului a fost Conventia Europeana a Drepturilor Omului, care reprezinta baza Curtii Europene a Drepturilor Omului (C.E.D.O.).
Sediul Consiliului Europei se afla la Strasbourg, la granita franco-germana.

Consiliul Europei nu trebuie confundat cu Consiliul Uniunii Europene sau cu Consiliul European, pentru ca institutia despre care facem vorbire este o organizatie separata, nefiind parte a Uniunii Europene.

Consiliul se concentreaza pe urmatoarele activitati: protectia democratiei si a suprematiei legii; protectia drepturilor omului, mai ales a drepturilor sociale, prin Carta sociala europeana, a drepturilor lingvistice, prin Carta europeana pentru limbi regionale sau minoritare; promovarea identitatii si diversitatii culturale in Europa; solutionarea problemelor pe care le infrunta societatea europeana, referitoare la discriminare, xenofobie, degradarea mediului, SIDA, droguri si crima organizata; incurajarea stabilitatii democratice prin intermediul reformelor.
Institutiile Consiliului Europei sunt: Secretariatul, Comitetul de Ministri, Adunarea Parlamentara, Curtea Europeana a Drepturilor Omului, Comisarul pentru drepturile omului.

In 1955, Consiliul Europei a creat celebrul drapel european, cu cele 12 stele aurite asezate in cerc pe un fond albastru. Imnul european instituit tot de Consiliul Europei in 1972 este bazat pe Oda Bucuriei, ce face parte din Simfonia a IX-a a lui Ludwig van Beethoven. In 1964, ziua intemeierii sale oficiale (5 mai 1949), a devenit Ziua Europei. Intre timp, ziua Europei a fost mutata pe 9 mai.
Pentru a evita confuzia cu Uniunea Europeana, care utilizeaza acelasi drapel, deseori Consiliul foloseste o versiune modificata, ce prezinta un „e” stilizat in centrul stelelor de pe drapel.

Romania a fost admisa in Consiliul Europei la 7 octombrie 1993

Acest topic a fost editat de March: 8 Jan 2007, 03:29 PM


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
2 Pagini V  < 1 2  
Start new topic
Raspunsuri (35 - 48)
turbo trabant
mesaj 13 Sep 2012, 08:39 AM
Mesaj #36


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 7.773
Inscris: 27 December 08
Din: za great milky way
Forumist Nr.: 12.719



QUOTE(Michelle @ 13 Sep 2012, 04:48 AM) *
La dezbaterile din PE de ieri n-au fost argumente pro si contra au fost niste enunturi de 1minut jumate pe care parlamentarii USL le-au transformat in acuze si invective la adresa lui Reding si Barroso.

In cercurili imperialiste se vorbeste pe fata de zburarea USL -ului din familiile lor parlamentare.

Ceea ce inseamna mumu recunoastere alegeri parlamentare si mumu joburile nevestelor europarlamentare care este ele pe persoana lor fizica.


--------------------
Romanii, ca popor, sunt prosti. Nu va chinuiti sa raspundeti, considerati posturile drept opera unui dusman al poporului.

Ba, ia faceti liniste si ordine, ce dreacu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 13 Sep 2012, 08:56 AM
Mesaj #37


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



In tot raul este si o parte buna: Comisia Europeană vrea înfiinţarea urgentă a funcţiei de Procuror General European, după derapajele antidemocratice din România.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 13 Sep 2012, 08:56 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
fiatlux
mesaj 13 Sep 2012, 09:05 AM
Mesaj #38


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.347
Inscris: 8 October 03
Forumist Nr.: 944



un lucru am retinut ,zis de dl Watson, liderul liberalilor europeni >>

"Sunt extrem de surprins ca domnul Basescu s-a mai intors in palatul prezidential. La referendum s-a vazut foarte clar ca exista o majoritate a cetatenilor Romaniei care sunt impotriva continuarii mandatului sau prezidential. A fost la putere o lunga perioada de timp, iar o serie de scandaluri in care este implicat, si care au fost dezvaluite de presa, au demonstrat clar ca nu mai avea ce cauta in fotoliul prezidential. Sincer vorbind, cel mai onorabil pentru Basescu ar fi fost sa demisioneze si sa declanseze noi alegeri prezidentiale".

da de unde atata onorabilitate ?! tongue.gif
sursa


--------------------
"Când crezi că ai toate răspunsurile, viaţa schimbă toate întrebările." Bob Marley ?!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
turbo trabant
mesaj 13 Sep 2012, 11:03 AM
Mesaj #39


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 7.773
Inscris: 27 December 08
Din: za great milky way
Forumist Nr.: 12.719



QUOTE(fiatlux @ 13 Sep 2012, 09:05 AM) *
un lucru am retinut ,zis de dl Watson, liderul liberalilor europeni >>

"Sunt extrem de surprins ca domnul Basescu s-a mai intors in palatul prezidential. La referendum s-a vazut foarte clar ca exista o majoritate a cetatenilor Romaniei care sunt impotriva continuarii mandatului sau prezidential. A fost la putere o lunga perioada de timp, iar o serie de scandaluri in care este implicat, si care au fost dezvaluite de presa, au demonstrat clar ca nu mai avea ce cauta in fotoliul prezidential. Sincer vorbind, cel mai onorabil pentru Basescu ar fi fost sa demisioneze si sa declanseze noi alegeri prezidentiale".

da de unde atata onorabilitate ?! tongue.gif
sursa

Elementar, draga Watson! ohyeah.gif


--------------------
Romanii, ca popor, sunt prosti. Nu va chinuiti sa raspundeti, considerati posturile drept opera unui dusman al poporului.

Ba, ia faceti liniste si ordine, ce dreacu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 13 Sep 2012, 11:40 AM
Mesaj #40


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Trăiască Statele Unite ale Europei ! – să nu ne fie frică de momentele istorice pe care le trăim


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 13 Sep 2012, 02:32 PM
Mesaj #41


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



Nu cred ca de "frica" este vorba in aceste momente "istorice" ci despre acceptarea acestor schimbari la nivelul constiintei colective, individuale. Continui sa cred ca va fi greu ca unele popoare din cadrul UE sa accepte atat de usor renuntarea la SUVERANITATE. Exista o istorie, razboaie, batalii, morminte etc. care stau la baza acestor suveranitati, ca au toate ceva in comun este mai mult decat adevarat, dar nu poti peste noapte sa treci peste mentalitatile populare, individuale, pana la urma toata aceasta Europa este formata de indivizi a caror gandire, mentalitate este ancorata in familie, in istorie, in educatie etc. Cum sa se impace un ceh, nu zic roman, cu ideea ca cea mai importanta companie a tarii sale Skoda este propietatea unei companii germane? o sa-mi spuneti ca atata vreme cat isi primeste salariul, isi creste decent copiii, merge la pescuit, isi bea berea zilnica etc. totul o sa fie ok. Ei bine eu nu cred ca este chiar asa de simplu, de fapt tocmai de asta nu cred, pentru ca este prea simplu si ca se incearca din nou escamontarea nationalismului, traditionalismului, punand in loc ceva artificial, un car inaintea boilor. Eu nu cred ca la nivel individual Europa este pregatita de aceasta schimbare si mai stiu ceva ca toate schimbarile ce s-au petrecut in istoria europeana au fost impuse cu forta dar nu au avut finalizare, ramanand in urma incercarilor respective doar idei, aplicate ici colo.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 13 Sep 2012, 02:39 PM
Mesaj #42


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Marduk @ 13 Sep 2012, 03:32 PM) *
Cum sa se impace un ceh, nu zic roman, cu ideea ca cea mai importanta companie a tarii sale Skoda este propietatea unei companii germane?

De ce sa nu se impace? Mie mi se pare ca se impaca, nu stiu sa fie cine stie ce proteste ca Skoda e germana smile.gif

Asa cum Dacia este acum franceza, la Craiova sunt investitori americani... De ce nu?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 13 Sep 2012, 03:02 PM
Mesaj #43


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



Azi poate se impaca, dar daca maine Volkswagen, Renault sau Ford pleaca din tarile respective, asa cum a facut Nokia la Cluj, atunci sa vedem ce se intampla. Umanii sunt ipocriti, oportunisti, se bucura cat traiesc bine, lasa deoparte urile traditionale, luptele partinice, cat timp toti traiesc bine, totul este numai lapte si miere. E de ajuns o mica destabilitate si atunci incep problemele, crezi ca pe roman il intereseaza ca Renault iese in castig daca isi muta productia in Maroc? sau pe ceh daca Volkswagen considera ca chinezii sunt mai productivi decat cehii? Moncher cata vreme e soare si florile sunt pline de polen, e voiosie in stup, cand vin ploile si nu mai este cules, apare furtisagul, e o lupta pe viata si moarte la urdinis. smoke.gif


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fiatlux
mesaj 13 Sep 2012, 03:53 PM
Mesaj #44


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.347
Inscris: 8 October 03
Forumist Nr.: 944



QUOTE(abis @ 13 Sep 2012, 12:40 PM) *
Trăiască Statele Unite ale Europei ! – să nu ne fie frică de momentele istorice pe care le trăim

deja te vezi un fel de ..texan ! biggrin.gif


--------------------
"Când crezi că ai toate răspunsurile, viaţa schimbă toate întrebările." Bob Marley ?!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 14 Sep 2012, 09:13 AM
Mesaj #45


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Mai degraba newyorkez tongue.gif

Texanii nu sunt pe gustul meu: prea multe arme, prea bigoti, masini prea mari si prea poluante. laugh.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
turbo trabant
mesaj 14 Sep 2012, 09:15 AM
Mesaj #46


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 7.773
Inscris: 27 December 08
Din: za great milky way
Forumist Nr.: 12.719



QUOTE(fiatlux @ 13 Sep 2012, 03:53 PM) *
deja te vezi un fel de ..texan ! biggrin.gif

daca ue ar fi o romanie, mai curand un fel de caracalean, cu marea neagra in loc de dunare. periferia periferiei.


--------------------
Romanii, ca popor, sunt prosti. Nu va chinuiti sa raspundeti, considerati posturile drept opera unui dusman al poporului.

Ba, ia faceti liniste si ordine, ce dreacu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fiatlux
mesaj 16 Sep 2012, 06:37 PM
Mesaj #47


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.347
Inscris: 8 October 03
Forumist Nr.: 944



QUOTE(abis @ 13 Sep 2012, 03:39 PM) *
De ce sa nu se impace? Mie mi se pare ca se impaca, nu stiu sa fie cine stie ce proteste ca Skoda e germana smile.gif

Asa cum Dacia este acum franceza, la Craiova sunt investitori americani... De ce nu?


ce tupeu la suedezi si polonezi ;nu vrea la stapan ,dom'le!ce sapuneala ii asteapta de la dna-viviana ! bop.gif
"La ora actuala, propunerea Comisiei Europene nu ne intereseaza absolut deloc. Nu putem participa la o institutie in care nu dispunem de drept de vot, fiind insa supusi deciziilor acesteia. Nu se pune problema"


--------------------
"Când crezi că ai toate răspunsurile, viaţa schimbă toate întrebările." Bob Marley ?!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 17 Sep 2012, 08:22 AM
Mesaj #48


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Nu e vorba de tupeu, e vorba ca ambele state nu au adoptat (inca) euro si dintr-un puseu de nationalism vor sa aiba "drept de vot"

Romania nu ar avea decat de castigat din chestia asta.

PS: Un comentariu pertinent de pe Hotnews:

Peste cateva decenii toate tarile din Europa vor fi depasite la PIB de SUA, BRICS si alte tari din estul Asiei. Separati vom fi la mana lor, niste tari inferioare care vor trebui sa se inchine la puterea lor economica. Uniti avem o sansa. Mama ei de nationalism, nu e ca si cum se renunta complet la suveranitate sau la identitatea culturala.

Daca existau oameni ca voi in urma cu cateva secole, nu aveam tara Romania acum. Aveam Tara Romaneasca, Transilvania si Moldova in anul 2012 in continuare.


Acest topic a fost editat de abis: 17 Sep 2012, 08:37 AM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
turbo trabant
mesaj 17 Sep 2012, 08:49 AM
Mesaj #49


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 7.773
Inscris: 27 December 08
Din: za great milky way
Forumist Nr.: 12.719



QUOTE(fiatlux @ 16 Sep 2012, 06:37 PM) *
ce tupeu la suedezi si polonezi ;nu vrea la stapan ,dom'le!ce sapuneala ii asteapta de la dna-viviana ! bop.gif
"La ora actuala, propunerea Comisiei Europene nu ne intereseaza absolut deloc. Nu putem participa la o institutie in care nu dispunem de drept de vot, fiind insa supusi deciziilor acesteia. Nu se pune problema"

Ce imi place cand intelegeti ioropa mai ceva ca Sf. Nae Catavencu.


--------------------
Romanii, ca popor, sunt prosti. Nu va chinuiti sa raspundeti, considerati posturile drept opera unui dusman al poporului.

Ba, ia faceti liniste si ordine, ce dreacu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pagini V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 8 June 2024 - 09:34 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman