Pâinea Cea De Toate Zilele!, Reţete pentru paine, preparată în casă |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Pâinea Cea De Toate Zilele!, Reţete pentru paine, preparată în casă |
23 Mar 2010, 05:53 PM
Mesaj
#36
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.490 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
Lapte batut? Eu mai puneam uneori lapte dar dulce, ori "imbuntateam" reteta cu lapte praf. Rezultatul nu era rau, insa cu lapte batut nu m-am gandit sa incerc. Cum este? Ce ai folosit tu pare sa fie intr-adevar faina intergrala. Nu ti-a iesit painea neagra? Bine, nu cum e carbunele, dar orisicat... care e faza cu laptele batut, acum mi-am amintit... pe la tara se fac niste gogosi cu lapte batut, care cica ajuta aluatul sa creasca si da un gust bun, si am mai auzit persoane care fac blatul de pizza cu lapte batut. pai ti-am spus cum e painea neagra cu lapte batut, e mai bogata la gust, mai buna si nu iese uscata. Mie mi-a placut. De fapt imi place mult laptele batut in aluaturi, il folosesc in loc de lapte dulce la aluatul de placinta si iese mult mai bogat ca gust zic eu (si nu numai eu). Apoi folosesc lapte batut la aluatul pentru cornuri cu gem, la aluatul pentru calzzone si nu mai stiu . Merita sa incerci, n-ai nimic de pierdut. Painea mi-a iesit neagra, ma rog intunecata, dar nu densa ci aerisita si crescuta. Nu stiu cu ce s-o compar, poate cu grahamul de acum 5 ani din Romania (ca acum nu stiu cum mai e iar inainte de 5 ani era mai dens si mai bogat aluatul, mai greu) -------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
23 Mar 2010, 05:59 PM
Mesaj
#37
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.490 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
O alta cauza a ratarilor ar fi tensiunea, desi Electrica ar trebui sa trimita prin fire 220 V, aici daca sunt 190 V, cred ca si asta conteaza, ma gandesc, oricum mai am paine pentru 2 zile si incerc din nou, dar nu stiu ce reteta sa mai folosesc. Pai nu ne-ai spus daca ai incercat varianta mea sau esti inca pe paine cumparata. Eu cred ca voltajul are o importanta majora pentru ca nu cred ca se realizeaza temperatura necesara in interiorul masinii. Nu stiu cum s-ar putea rezolva asta... daca era voltajul mai mare decat necesar, cred ca se putea folosi un adaptor ceva, dar daca e mai mic n-ai cum sa-l faci mai mare. Cred ca ai o mare problema cu asta. Iti propun ceva: fa aluatul in masina de paine pe setarea 'aluat' (la mine setarea se numeste pizza), dupa care il lasi la crescut in masina o jumatate de ora daca e cald in bucatarie. Intre timp incalzesti cuptorul la 180C si cand trece timpul de crescut pui cuva in cuptor. Ai grija sa reglezi rafturile dinainte ca sa incapa cuva cam in mijlocul cuptorului. Si in 30-45 de minute painea trebuie sa fie gata. Hai incearca, asa iti vei da seama daca voltajul e de vina. -------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
7 Apr 2010, 02:35 PM
Mesaj
#38
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 702 Inscris: 4 January 09 Forumist Nr.: 12.814 |
Intr-una din serile trecute, mi-am amintit de topicul asta cand taiam painea:
Nu e nici cea mai reusita, dar nici cea mai naspa paine pe care am mancat-o facuta la masina (un no-name ieftin luat la o promotie), dar de vreo doi ani n-am mai cumparat decat accidental paine din comert. Calitatea fainii este factorul determinant pentru o paine reusita. Cumpara de exemplu faina alba aditivata si succesul e garantat, dar in cazul asta ai pierdut tot spilu, adica la fel de bine poti sa cumperi mai ieftin painea gata facuta, cu aditivi, conservanti, coloranti cu tot. Ideea era de a manca o paine mai naturala, mai sanatoasa decat cea din magazin. Intr-adevar cea mai reusita paine, facuta la masina automata, a fost din faina "macinis integral", luata de la o moara dintr-un sat de pe-aici. Partea proasta e ca de la moara aia cantitatea minima pe care poti sa o iei e de 25 de kile, iar o cantitate de asta e prea mare pentru a-si pastra prospetimea pana o termini. -------------------- E=mc2 - pe bune!
cine are curaj sa bage mana-n foc? |
|
|
Promo Contextual |
7 Apr 2010, 02:35 PM
Mesaj
#
|
ContextuALL |
|
|
|
7 Apr 2010, 02:51 PM
Mesaj
#39
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 17.291 Inscris: 9 December 06 Din: Din acest univers. Forumist Nr.: 9.062 |
Pare ok, are seminte de in? dar cum le faci sa se raspandeasca in tot aluatul? cand le pui? eu am incercat sa pun niste stafide si s-au lasat la fund toate.
-------------------- "Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains) LINEDRONE |
|
|
7 Apr 2010, 02:52 PM
Mesaj
#40
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 22.306 Inscris: 8 March 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.507 |
Pai te cuplezi cu inca vreo trei-patru amici care au si ei astfel de aparate si ai rezolvat problema.
-------------------- |
|
|
7 Apr 2010, 03:07 PM
Mesaj
#41
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 702 Inscris: 4 January 09 Forumist Nr.: 12.814 |
Alea din poza sunt seminte de in, dar folosim mai multe feluri de seminte. In seara asta, de exemplu, o sa fie cu seminte de dovleac (neprajite!). Mai punem si combinatii de seminte si cereale presate la rece, pe care le luam din magazine naturiste. Recomandarile, pentru momentul adaugarii semintelor e "dupa primul beep"... dar nu sta nimeni cu urechea langa masina, asadar semintele le punem la inceput, cu toate ingredientele deodata.
Punem intotdeauna seminte in paine caci ii dau un gust deosebit, dar recomandarea mea calduroasa, repet, este faina "macinis integral" proaspat macinata. Nu prea gasesc astfel de amici prin preajama , asadar sa iau oricum inca un sac. -------------------- E=mc2 - pe bune!
cine are curaj sa bage mana-n foc? |
|
|
8 Apr 2010, 08:16 PM
Mesaj
#42
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 702 Inscris: 4 January 09 Forumist Nr.: 12.814 |
Pare ok, are seminte de in? dar cum le faci sa se raspandeasca in tot aluatul? cand le pui? eu am incercat sa pun niste stafide si s-au lasat la fund toate. Stafidele tale s-au lasat la fund pentru ca nu erau suficient de uscate. -------------------- E=mc2 - pe bune!
cine are curaj sa bage mana-n foc? |
|
|
22 Apr 2010, 10:26 AM
Mesaj
#43
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 22.306 Inscris: 8 March 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.507 |
Am vazut pe site-ul Relitatea stirea urmatoare: Painea romaneasca este proasta si dauneaza sanatatii.
Este un argument in plus pentru faptul ca investitia intr-o masina casnica de paine merita facuta. Chiar daca o paine "home made" iese ceva mai scumpa decat una din comert. -------------------- |
|
|
26 Apr 2010, 04:26 PM
Mesaj
#44
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.490 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
Multam, multam. Asa sa faci, ca nu vreau sa iau o porcarie.. si daca nu ma consiliati sigur iau Fugi acas! @Sere, n-am uitat de tine sa stii! Nu stiu ce sfat sa-ti dau, dar iti dau de studiat, uite aici ai suficient material care sa te ajute sa iei o decizie. @Marduk, cum merge facutul painii? ai rezolvat ceva cu tensiunea, sau cu masina sau cu faina? -------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
19 Jun 2010, 08:37 AM
Mesaj
#45
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 702 Inscris: 4 January 09 Forumist Nr.: 12.814 |
Paine cu 1/8 faina de soia:
si cu 1/6 faina de ovaz: Eh, la ce a mers painea asta? Un bors de crap: PS: Iepurele ala al meu a ramas in congelator. Edit (scrisesem o masura gresita la painea 2) Acest topic a fost editat de CharonOfNyx: 19 Jun 2010, 08:38 AM -------------------- E=mc2 - pe bune!
cine are curaj sa bage mana-n foc? |
|
|
2 Oct 2010, 06:52 AM
Mesaj
#46
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 702 Inscris: 4 January 09 Forumist Nr.: 12.814 |
Bai, am 60 de kile de faina macinis integral. Se baga cineva?
-------------------- E=mc2 - pe bune!
cine are curaj sa bage mana-n foc? |
|
|
2 Oct 2010, 08:13 AM
Mesaj
#47
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.816 Inscris: 16 March 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.605 |
in ce?
|
|
|
2 Oct 2010, 08:29 AM
Mesaj
#48
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 702 Inscris: 4 January 09 Forumist Nr.: 12.814 |
In faina desigur.
Se poate si in seama in lipsa de faina. -------------------- E=mc2 - pe bune!
cine are curaj sa bage mana-n foc? |
|
|
2 Oct 2010, 08:36 AM
Mesaj
#49
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.816 Inscris: 16 March 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.605 |
Cu asa mentalitate voioasa, e bine ca uneori sa faci singur anumite activitati, la ce-ti mai trebuie parteneri?!
|
|
|
2 Oct 2010, 02:17 PM
Mesaj
#50
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 702 Inscris: 4 January 09 Forumist Nr.: 12.814 |
Adevaru-i ca m-o palit jalea de-am cazut in butoiu' cu depresii vazand ca la o intrebare prosteasca asteptarile erau pentru un raspuns savant.
-------------------- E=mc2 - pe bune!
cine are curaj sa bage mana-n foc? |
|
|
13 Mar 2011, 01:35 PM
Mesaj
#51
|
|
Vataf Grup: Membri Mesaje: 145 Inscris: 12 February 11 Forumist Nr.: 21.311 |
Prima mea paine (de vreo 3 ani tot zic ca fac.... ):
-------------------- http://holliesmokes.wordpress.com/
|
|
|
13 Mar 2011, 03:19 PM
Mesaj
#52
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 17.291 Inscris: 9 December 06 Din: Din acest univers. Forumist Nr.: 9.062 |
Bine ai venit printre mancatorii de paine. Painea din foto este facuta la aparat sau la cuptor?
-------------------- "Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains) LINEDRONE |
|
|
13 Mar 2011, 06:37 PM
Mesaj
#53
|
|
Vataf Grup: Membri Mesaje: 145 Inscris: 12 February 11 Forumist Nr.: 21.311 |
La cuptor, ca-mi place sa fac bicepsi cu framantatul
-------------------- http://holliesmokes.wordpress.com/
|
|
|
13 Mar 2011, 10:52 PM
Mesaj
#54
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
mie-mi place painea facuta de astia de la Paul, e scumpa dar are un gust deosebit drojdia lor...de-aia nici nu cred c-o sa-mi iasa mie cu gustul ala vreodata
-------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
|
|
17 Mar 2011, 11:00 PM
Mesaj
#55
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.054 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
Reţetele voastre de aici sunt valabile şi dacă vreau să fac fără maşinărie, să o frământ eu?
-------------------- |
|
|
18 Mar 2011, 03:39 AM
Mesaj
#56
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.101 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Reţetele voastre de aici sunt valabile şi dacă vreau să fac fără maşinărie, să o frământ eu? Stii, fa-o ca ŕ la Charlie din "Two and a half men". - Bertha, îmi framântati o pâine? - Charlie, daca as vrea sa framânt ceva, m-as duce la Harley Club la cea mai grasa lesbiana. Luati-l pe Alan, pun pariu ca ar vrea sa framânte... nu doar o pâine Jake: "Avem pâine?"?? -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de cďż˝nd au fost obositii.
|
|
|
19 Mar 2011, 07:01 PM
Mesaj
#57
|
|
Vataf Grup: Membri Mesaje: 145 Inscris: 12 February 11 Forumist Nr.: 21.311 |
Al doilea experiment (mult mai reusit decat primul):
Eu am framantat-o singura, nu am masina de facut paine. Sincer, imi face mare placere sa-mi bag mainile si sa "ma lupt" cu aluatul. In plus, pot face mult mai multa asa.. sa ajunga vreo 3 zile intregii familii. Imi ia vreo 3 ore, maxim. Acest topic a fost editat de Hollie_Smokes: 19 Mar 2011, 07:03 PM -------------------- http://holliesmokes.wordpress.com/
|
|
|
19 Mar 2011, 07:08 PM
Mesaj
#58
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.054 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
Spune-mi, te rog, cantităţile de "chestii" pentru o pâine din aia lunguiaţă.
-------------------- |
|
|
20 Mar 2011, 09:58 AM
Mesaj
#59
|
|
Vataf Grup: Membri Mesaje: 145 Inscris: 12 February 11 Forumist Nr.: 21.311 |
Hmmm... pai: cam 1 kg de faina, jumatate de cub de drojdie proaspata (care urmeaza a fi dizolvata in apa calda, stii tu), 1-2 lingurite de sare, 1 lingurita de zahar (optional - eu nu pun mereu) si-atat.
-------------------- http://holliesmokes.wordpress.com/
|
|
|
20 Mar 2011, 09:45 PM
Mesaj
#60
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.054 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
Mulţumesc, cred că încerc zilele următoare.
-------------------- |
|
|
22 Jul 2011, 05:38 PM
Mesaj
#61
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.490 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
Mai faceti paine la masina?
Eu odata pe zi, odata la doua zile - cam asa. Mai schimb faina, mai schimb untul cu ulei sau margarina, in rest la fel. -------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
22 Jul 2011, 07:48 PM
Mesaj
#62
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.537 Inscris: 20 January 10 Forumist Nr.: 15.788 |
Iubito eu nu mai fac la masina ci doar aia fara framantare, la aia tot asa ii variez dozele de diverse, iese foarte faina
-------------------- Life's lessons are simple once I give up the struggle.
What I do today is important because I am exchanging a day of my life for it. —Hugh Mulligan |
|
|
13 Oct 2011, 07:10 PM
Mesaj
#63
|
|
Vataf Grup: Membri Mesaje: 145 Inscris: 12 February 11 Forumist Nr.: 21.311 |
Mie aia fara framantare nu mi-a iesit N-oi avea eu cuptorul bun sau ceva....
-------------------- http://holliesmokes.wordpress.com/
|
|
|
13 Oct 2011, 07:16 PM
Mesaj
#64
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
Aia fara framintare nu e ciabatta? a facut si sotul meu asta vara de vreo 4-5 ori si cind se perfectionase a abandonat...
-------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
|
|
13 Oct 2011, 08:19 PM
Mesaj
#65
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.537 Inscris: 20 January 10 Forumist Nr.: 15.788 |
Hollie vezi reteta asta http://www.youtube.com/watch?v=JFJZPm-_2-M
eu o coc dupa metoda de coacere a painii fara framantare de care vorbesti. Iese foarte faina chiar si fara oala ferbinte O mai folosesc si ca baza de pizza sau painici -------------------- Life's lessons are simple once I give up the struggle.
What I do today is important because I am exchanging a day of my life for it. —Hugh Mulligan |
|
|
20 Dec 2011, 11:59 AM
Mesaj
#66
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 22.306 Inscris: 8 March 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.507 |
Niste informatii adunate de pe net despre paine:
De ce este painea un aliment nesanatos si de ce este atat de greu sa te opresti s-o mananci Painea, fainoasele si cam orice produs pe baza de cereale pot provoca boli grave si creeaza dependenta. Daca nu crezi, citeste faptele rezultate din studii stiintifice. Textul acesta nu este pentru oricine. De exemplu, categoric nu este pentru cei care nu pot suporta gandul ca alimente pe care o viata intreaga le-au considerat sanatoase ar putea fi nocive. Nu-mi place sa zdruncin anumite credinte atat de tare incat sa provoc nervozitate sau stari depresive. Glumind putin, nu sunt pâine sa fac asa ceva Textul acesta este pentru cei care vor sa ia in calcul si alte informatii decat cele pe care diverse companii din industria alimentara incearca sa le popularizeze cat mai mult. De asemenea, textul se refera la paine pentru ca este cel mai popular produs derivat din cereale, dar orice fainoasa sau aliment produs din cereale este nociv, indiferent ca vorbim de paste, gogosi, cerealele de la micul dejun, pizza, cozonaci, coliva etc. Apropo de coliva, informati-va cat mai bine si vedeti in ce directie e bine pentru voi sa mergeti. V-o spune unul caruia ii place painea al naibii de mult. De ce e pâinea greu de contestat Un roman consuma anual cam 97 kg de paine. Fata de acum 20 de ani, stam foarte bine. Atunci, un roman consuma 130 de kg de paine anual! Chiar daca am scazut atat de mult consumul, in Europa, suntem lideri din acest punct de vedere. In urma noastra sunt tari care fac din paine adevarate delicatese sau tari mai sarace economic si teoretic mai predispuse la consumul de produse derivate din cereale. Datele AIB International, o organizatie dedicata monitorizarii industriei alimentare spun urmatoarele despre kilogramele de paine consumate pe cap de locuitor in diverse tari europene:
Prin urmare, avem o traditie in ceea ce priveste consumul de paine. E atat de firesc sa mananci paine, incat ideea ca aceasta nu este sanatoasa poate starni tot felul de reactii, de la neincredere la iritare maxima. Apoi, un astfel de consum inseamna bani frumosi pentru industria panificatiei. O industrie atat de puternica la nivel mondial se asigura cu multa grija sa promoveze beneficiile hranei pe baza de cereale, astfel ca intotdeauna vei gasi in primul rand informatii legate de beneficiile painii si abia apoi informatii legate de nocivitatea acesteia. Mai mult, in foarte multe culturi, inclusiv in a noastra, painea este atat de intim inradacinata in viata de zi cu zi incat se folosesc expresii de genul “a-ti castiga painea” cand vrei sa spui ca-ti castigi traiul sau “a mancat o paine alba” atunci cand vrei sa spui c-ai trait bine intr-un loc. Si apropo de painea alba, amuzant este ca astazi nu mai are stralucirea din trecut dupa ce studii numeroase au aratat o evidente simpla: e saraca in nutrienti si nociva dintr-o gramada de motive pe care le veti citi mai tarziu in acest text. Amuzant este insa si felul in care se promoveaza aceasta informatie: aproape intotdeauna se precizeaza ca desi painea alba nu e tocmai sanatoasa, cea din faina integrala ar fi extrem de benefica pentru organism. Minciuna integrala: doar painea alba e nesanatoasa Da, painea alba e mai nesanatoasa decat cea integrala. Spre deosebire de cea integrala, painea alba este extrem de saraca in nutrienti si creste intr-o mai mare masura nivelul zaharului in sange. De altfel, cea alba este atat de nesanatoasa incat inclusiv pescarii din Anglia au interdectie sa o foloseasca in prepararea momelilor pentru ca provoaca stari de balonare pestilor si le induce stari letargice Lasand glumele adevarate deoparte, painea integrala fata de painea alba este cam la fel cum sunt tigarile cu filtru fata de cele fara filtru. Ambele tipuri de tigari sunt nocive, dar primele sunt mai “sanatoase” decat cele din urma. Asa sta treaba si cu painea, cea integrala este nociva, dar nu la fel de nociva precum cea alba. Mai tarziu, veti si afla concret de ce. Pentru inceput, hai sa vedem ce legatura exista intre oameni si consumul de cereale. De ce hrana pe baza de cereale nu este naturala Oamenii nu mananca in mod normal cereale. Nu ma refer la lumea industrializata de astazi, ci la ceea ce insemnam noi ca fiinte definite de natura. Desi traim intr-o societate care are aroganta sa creada ca suntem cele mai importante produse ale omenirii, din anumite puncte de vedere suntem cei mai jalnici oameni care au trait vreodata. Fizic, suntem mult sub ce am fost in trecut. Si nu ma refer doar la ce am fost acum cateva sute de ani, ci inclsuiv la ce am fost in urma cu doar 30 de ani. Nutritional, suntem doar niste cobai ai industriei alimentare. Asa cum am mai spus, existam in forma aceasta biologica de cateva sute mii de ani. Adica acum mai bine de 200.000 de ani existau oameni care biologic vorbind erau exact ca noi. Acei oameni n-au mancat cereale. Au mancat fructe, legume, carne, oua, radacini, produse marine, iar natura i-a construit generatie dupa generatie cu ajutorul acestor alimente. Acum aproximativ 10.000 de ani, plantele cerealiere au capatat importanta pentru ca asigurau hrana in timpul sezoanelor in care alte surse nu mai erau la indemana. Oamenii puteau sa le depoziteze si sa le mentina nealterate. Asta nu inseamna insa ca acum 10.000 de ani toti oamenii au inceput sa manace hrana pe baza cereale, ci doar ca anumite grupuri au facut acest lucru. Au mai trecut inca vreo cateva mii de ani pana cand ideea de agricultura sa devina tentanta pentru majoritatea populatiilor. Din acest motiv, omul nu ar fi avut timpul biologic necesar adapatarii la o hrana nenaturala nici pentru el, nici pentru stramosii lui. Indiferent ca vorbim despre Hommo Sapines sau despre stramosii lui de acum 500.000 de ani sau de acum cateva milioane de ani, hrana naturala a fost mereu formata din: fructe, legume, oua, carne, radacinoase, produse ale apelor. Credeti ca peste 1.000.000 de ani in care organismul a fost adaptat acestei alimenatii pot fi intrecuti de cateva mii de ani de agricultura sau de cativa zeci de ani in care cerealele au fost modificate genetic, hibridizate, iradiate si procesate de maniere profund nenaturale? Cum te poate imbolnavi consumul de paine Dupa cum vedeti, am renuntat sa mai diferentiez painea alba de cea produsa pe baza unui macinis integral. Intr-adevar, painea alba din faina de grau este mai nociva decat cea integrala sau decat cea de secara. Dar in final, si cea mai “sanatoasa” paine produce efecte extrem de neplacute pentru organismul uman. Glutenul, o proteina din cereale, este responsabil pentru majoritatea efectelor negative. The New England Journal of Medicine a publicat o lista cu 55 de boli care pot fi provocate de consumul de gluten. Printre acestea, merita mentionate:
Apoi, conform aceleiasi surse, consumul de gluten este legat de boli neurologice, inclusiv anxietate, depresii severe, schizofrenie, dementa, migrene, epilepsie si neuropatie. Alte efecte nocive ale consmului de paine Mai sus sunt bolile, in continuare sunt efectele nesanatoase ale glutenului care pot duce intr-un final la boli:
De ce te ingrasa painea si celelalte fainoase Dupa cum vedeti mai sus, unul dintre efectele nocive ale consmului de cereale poate fi cresterea in greutate. Un scenariu concret dupa care se desfasoara aceste fenomen este oferit de cardiologul William Davis, autor al cartii Wheat Belly. Acesta sustine ca Amylopectina A din grau este mai bine transformata in zahar la nivelul sangelui decat aproape orice alt carbohidrat, chiar mai bine decat o tableta clasica de zahar. “Apoi, dupa doua ore, nivelul zaharului in sange scade si te simti slabit, gandirea iti este incetosata, ti-e foame. Sa zicem ca apoi mananci o briosa. Doua ore mai tarziu, mori din nou de foame, asa ca mananci cativa biscuiti, apoi niste chips-uri. In acest timp, nivelul zaharului in sange creste din nou. Ciclul acesta de cresteri si scaderi tine de-a lungul zilei, deci te vei simti in mod constant infometat si vei dori sa mananci continuu”. De ce nu poti sta fara paine si alte fainoase Cerealele si produsele derivate provoaca un tip de dependenta asemenatoare din anumite puncte de vedere cu dependenta pe care o inregistreaza consumatorii de droguri. Suna extrem, nu? Hai sa vedem de ce medicii vorbesc despre un astfel de fenomen. “Cand este digerat, glutenul din cereale produce exorfine – substante care pot duce la dependente asemanatoare celor induse de heroina”, sustine profesorul doctor Joseph Mercola. Mai mult, acesta sustine ca “exorfinele ii spun creierului tau sa ceara in continuare alimente care contin gluten, ceea ce poate duce intr-un final la tulburari ale apetitului si chiar la tulburari de natura mentala. Exorfinele, endorfinele si morfinele “functioneaza” prin receptorii opioizi care se gasesc in diverse tipuri de celule din corp, dar in special in zonele nervoase a intestinelor si in musculatura lor neteda”. Din acest motiv, Mercola sustine ca atunci cand se consuma alimente care contin gluten, receptorii de la nivelul intestinelor “declanseaza o stare de euforie, fericire, usoara somnolenta si senzatie de prea-plin”. Mercola este confirmat si de o sursa guvernamentala a SUA, National Institute of Health. In plus, la nivel de laborator, s-a demonstrat ca blocarea efectului pe care il produce glutenul se face cu ajutorul unei substante numite naloxone, substanta pe care o folosesc dependentii de heroina pentru a inhiba dorinta de-a consuma droguri. De altfel, in acest moment exista aprobat pe piata americana un produs administrat oral numit “naltrexone”, care are ca efect inhibarea efectelor placute pe care le simti cand mananci paine si alte fainoase. Ce se intampla dupa ce nu mai mananci paine Spuneam mai sus ca produsele derivate din cereale creeaza dependenta. Acest fapt este confirmat si de efectul interurperii consmului de paine si alte fainoase. Concret, persoana care inceteaza sa consume paine si orice alt produs derivat din cereale ajunge sa traiasca stari la fel de greu suportabile precum cele traite de cei care se lasa de fumat dupa ani buni in care nicotina le-a fost nu doar alaturi, ci si in ei. Faza cea mai dificile dureaza, conform medicului William Davis, aproximativ 5 zile. In acest timp, organismul cere intens sa consume produse derivate din cereale, se inregistreaza stari intense de nervozitate, somnolenta, anemie, incapacitatea de-a te concentra etc. Dupa aceste prime 5 zile, dorinta de-a consuma paine si alte fainoase incepe sa scada si apare din ce in ce mai rar. Intr-un final, dupa aproximativ 30 de zile poate sa dispara total. In cazul majoritatii oamenilor care opresc consumul de cereale se inregistreaza rapid o scadere a greutatii corporale, o limitare a apetitului, o imbunatatire a starii mentale, o crestere a energiei si o imbunatatire generala a sanatatii. Iar pentru cei care cred ca mancarea nu mai are gust fara paine, aceasta senzatie este trecatoare. Dupa scurgerea celor 5 zile “critice”, papilele gustative incep sa perceapa mai intens gustul mancarii, iar noua senzatie te va uimi Ce parere aveti? -------------------- |
|
|
20 Dec 2011, 07:34 PM
Mesaj
#67
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 17.291 Inscris: 9 December 06 Din: Din acest univers. Forumist Nr.: 9.062 |
Foarte interesant, multumesc pentru aceste informatii care m-au pus pe ganduri. Ma gandeam sa renunt la paine in favoarea cartofului, vroiam sa fac o experienta sa inlocuiesc painea cu cartofii copti la cuptor e si mai ieftin, un kg de cartofi costa 1,5 lei o paine de 500 gr costa 1-1,5-2 lei. ma intreb daca exista un astfel de studiu pentru mamaliga, nu glumesc, pentru porumb in general.
-------------------- "Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains) LINEDRONE |
|
|
20 Dec 2011, 07:44 PM
Mesaj
#68
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.490 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
e a doua oara cand primesc avertisment despre faina... probabil e cazul sa trec la actiune mai serios. exista pe aici o faina care se numeste spelt si este originala faina din originalul grau, care grau acum este f modificat genetic. faina asta spelt este f scumpa, dar cred ca totusi merita. am cateva simptome care apar in lista ta Abis si asta iar ma pune pe ganduri... Mersi!
-------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
20 Dec 2011, 08:02 PM
Mesaj
#69
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 7.773 Inscris: 27 December 08 Din: za great milky way Forumist Nr.: 12.719 |
Ma gandeam sa renunt la paine in favoarea cartofului, vroiam sa fac o experienta sa inlocuiesc painea cu cartofii copti la cuptor tot de pe net. daca te apuci sa citesti despre toate alimentele nu mai mananci nimic http://www.wikifood.ro/nutritie/principii-...u-organism.html cartoful se spune in popor ca are un anume efect la barbati dar din partea cealalta -------------------- Romanii, ca popor, sunt prosti. Nu va chinuiti sa raspundeti, considerati posturile drept opera unui dusman al poporului.
Ba, ia faceti liniste si ordine, ce dreacu! |
|
|
20 Dec 2011, 08:28 PM
Mesaj
#70
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.101 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Hai sa renuntam la pâine.
Efectul: Manânci ceva ce poti sa pisi. De saturat la mâncare nici vorba. Desfiintam si budele, ca nu mai e nevoie. Punem doar pissoirs. Mâncam zarzavat, adica varza, zeama de varza, bors, fasole, ciorba de fasole, mazare, ca salata frunze de papadie ca-i bio, felii de tofu, se redescopera salamul de soia, cel pe vremuri înjurat de toti sfintii, se ajunge la zeama cu câteva boabe de mei ca în Africa, copiii fac burta mare de foame, zbiara dupa o pâine... ...Si sa vedeti ca deodata un studiu al universitatii cutare descopera ca pâinea tine de foame, umple stomacul, te simti bine si omenirea tâmpeste cu pasi mari. Sunt curios când or sa descopere ca ceapa si usturoiul sunt daunatoare, ar putea produce alergii împotriva studiilor universitatilor de prisos. -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de cďż˝nd au fost obositii.
|
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 5 June 2024 - 07:07 AM |