HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Informatii SubForum

Acest Subforum este dedicat discutiilor având ca temă principală Politica Externa. Vă invităm să folositi un limbaj decent. Dacă este cazul, contraziceti argumentat idei, nu atacati forumisti. Totodată, vă rugăm să nu citati mesajul imediat precedent, iar, in cazul articolelor din ziare, redati numai paragrafele importante, nu intreg articolul si mentionati sursa. Vă invităm la un dialog care să promoveze Arta de a conversa!

> Ucraina, O batalie pierduta?
Marduk
mesaj 2 Dec 2013, 05:28 PM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



Zilele acestea la Vilnius UE a incercat sa-si extinda influenta in est, Georgia si Moldova au semnat un tratat de asociere cu UE, tratat pe care Ucraina a refuzat sa-l semneze. Nu stiu daca UE chiar a crezut ca Ucraina va semna acest tratat, daca a facut tot ce se poate ca aceasta tara sa devina un aspirant sigur la UE, un viitor membru de top al Europei, dar cred ca unii membrii ai UE n-au fost chiar incantati de aderarea Ucrainei la UE. Ucraina este un stat mare, puternic, am auzit unii comentatori comparand Ucraina cu Polonia, eu cred ca o comparatie mai buna ar fi cu Germania. Ucraina este ca suprafata mai mare ca Germania, are populatia mai mare ca Polonia, pe jumatatea Germaniei, prin grija lui Stalin are iesire la Dunare, are o armata puternica mostenita de la URSS, industrie etc. Ucraina a fost de-a lungul istoriei sale o regiune tampon intre ambitiile occidentului si dorinta Rusiei de a stapani gurile Dunarii si Dardanelele. In aceste zile UE a incercat sa “momeasca” Ucraina, dar guvernantii ucrainieni, mai ales cei din estul Ucrainei, au preferat CSI-ul rusesc. Nu stiu cat de bine le-a fost ucrainienilor ca tara membra a URSS, dar stiu sigur ca au murit de foame cateva milioane pe vremea lui Stalin, nu stiu daca Ucraina s-a gandit ca in UE s-ar simti ca un expat, marginalizat, folosit doar pentru resurse, pentru pozitia strategica etc. dar stiu sigur ca pentru Romania, pentru romani aderarea Ucrainei la UE ar fi fost mai mult decat benefica. Granitele UE s-ar fi mutat dincolo de Nistru adanc stepa Ruseasca, mai aproape de Moscova. De la refuzul guvernantilor ucrainieni de a semna acordul de asociere cu UE, ucrainienii din Kiev s-au revoltat, in Kiev au loc manifestatii ce risca sa se transforme intr-o “revolutie” romaneasca. Posibil ca aceasta revolta sa duca la divizarea Ucrainei si aparitia unei noi frontiere pe Nipru. La vest ucrainienii proeuropeni, catolici si greco-catolici, la este ucrainienii rusofili, rusii stabiliti in Ucraina dupa “aderarea” la URSS, ortodocsi. Dar sa speram ca ratiunea va invinge ca rusii nu se vor amesteca si Ucraina va deveni o tara europeana independenta de Rusia de gazul si interesele Rusiei. Sa urmarim ce se va intampla in aceasta zona a Europei atat de importanta pentru Romania.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
65 Pagini V  « < 8 9 10 11 12 > »   
Start new topic
Raspunsuri (315 - 349)
dandanescu
mesaj 18 Mar 2014, 07:34 PM
Mesaj #316


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 900
Inscris: 10 July 04
Din: Canada West Coast
Forumist Nr.: 4.053



abis si cocosel, voi cind simtiti ca nu mai aveti argumente logice,
nu cumva e gresit cind se muta discutia la acuzatii ale persoanei care prezinta opinii diferite?

intreb, mai ales ca in cazul lui abis am impresia ca are si putere de moderator,
deci ar trebui sa mentina un anumit standard in discutie.

pe mine ma intereseaza analiza corecta a informatiilor din domeniul public,
si "ghicitul" corect al evolutiei situatiei pe baza acelei analize.
treaba asta o practic asa ca un fel de sport.

cind sunt prezentate puncte de vedere diferite, bine argumentate logic,
jocul asta devine mai interesant.

in schimb cind lipsesc argumentele logice si se compenseaza cu declaratii arbitrare
sau cu alte metode cum ar fi atacarea persoanei cu opinie diferita,
atunci jocul asta isi pierde farmecul.

deci atentie la "arta de a conversa" si la ce standard dorim sa comunicam.

Acest topic a fost editat de dandanescu: 18 Mar 2014, 08:30 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dandanescu
mesaj 18 Mar 2014, 08:21 PM
Mesaj #317


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 900
Inscris: 10 July 04
Din: Canada West Coast
Forumist Nr.: 4.053



QUOTE(abis @ 18 Mar 2014, 06:49 AM) *
Apropo de dublu standard: de ce in Crimeea este drept sa fie organizat un simulacru de referendum in urma caruia regiunea sa fie anexata la Rusia (in virtutea dreptului la autodeterminare, banuiesc), in timp ce in Cecenia aceeasi dorinta a poporului este drept sa fie tratata cu gloante si sange?


Dorinta poporului? In Cecenia a fost un referendum in 2003,
care a rezultat covirsitor in favoarea reintegrarii cu Rusia,
pastrind totusi un anumit nivel de autonomie.

De atunci situatia s-a stabilizat in Cecenia.

Probabil ca poporul se saturase de cei citiva baroni teroristi locali ultra-religiosi
care profitind de independenta instaurasera un regim medieval
mai rau ca pe vremea sovieticilor.

Acest topic a fost editat de dandanescu: 18 Mar 2014, 08:24 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 18 Mar 2014, 08:21 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Marduk
mesaj 18 Mar 2014, 08:47 PM
Mesaj #318


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(abis @ 18 Mar 2014, 03:49 PM) *
QUOTE
...Da? Si cand or sa ajunga tancurile Armatei Rosii la Chisinau tot asa o sa fie, "dreptul" rusilor de a fi aparati?

Nu, ma voi gandi la tine, cum o sa stai tu in tancul tau sa-i aperi pe romani, cum o sa tragi tu cu mitraliera in Ivan, ma voi gandi la copiii tai, la copiii mei, la tragedia acestui popor care si-a gasit locul la marginea imperiilor. Rusii au drepturile lor, iar daca cineva nu le recunoaste aceste drepturi si le iau singuri, pe mine ma preocupa cine o sa ne apere drepturile noastre.
QUOTE
Ucrainianul de rand a iesit in strada si a infruntat gloantele lui Ianucovici pentru a schimba o societate bolnava...

Tare mi-e teama ca ucrainianul de rand considera societate ca ceva abstract, o entitate aparte formata doar din functionari si conducatori, fara sa se gandeasca sa schimbe ceva in el insusi, cam cum face si romanul.
QUOTE
Responsabilitatea o poarta in intregime Rusia lui Putin...

Cu asta nu pot fi de acord, nu numai Rusia, Putin sunt vinovati, UE are o vina, USA, UK au si ele o vina, Germania, Polonia au si ele vina lor, toti au crezut ca pot sa-i inghesuie pe rusi in stepa, eventual c-ar putea sa-i arunce in Siberia, far ca rusii sa zica nimic. Inca de la dezmembrarea URSS a existat un plan in acest sens, plan care in opinia mea se vedea cu ochiul liber, democartia occidentala marsaluia victorioasa catre est, capitalistii, corporatistii au ajuns "stapanii" unor tari fara stapan, s-au imbogatit peste noapte, fara sa le pese de nimeni si de nimic. Au crezut ca va merge si cu rusii la fel de usor, actualitatea demonstreaza ca n-au reusit, s-au trezit in fata unor smecheri la fel de puternici ca si ei. Nu le-a ramas decat sa se bata in numele democratiei, istorica, originala sau veritabila, cine va pierde? cine va invinge?
QUOTE
...Daca ucrainienii ripostau asa cum aveau dreptul sa o faca atunci cand au fost asediati in bazele lor ori scosi cu forta de acolo, acum erau tancurile rusesti in Kiev.

Daca ucrainieni ar fi ripostat, la ce sa riposteze, cand nici ei nu stiu ce vor, ce pot, o revolta la Kiev a schimbat soarta unei tari, poate chiar a Europei sau cine stie a lumii intregi. Pentru ce s-au revoltat ucrainieni din Kiev? pentru democratie, pentru UE, s-au suparat pe Ianukovici ca nu i-a dus in UE? dar oare UE era pregatita sa-i primeasca? Cand te grabesti exista riscul sa gresesti.
QUOTE
Ucraina are niste garantii de securitate oferite de Vest prin niste tratate....

Dupa cum vezi nimeni nu-i apara, nu sunt in NATO, in UE, dar erau apropiati de rusi, cred ca erau membri ai CEI, n-au semnat OTSC-ul propus de rusi, au ramas singuri la mila ONU singura organizatie menita sa-i apere, pentru ca CEI era doar o idee la cum va arata Europa Centrala, nu o organizatie de genul NATO sau OTSC cu structuri militare. Ultimul tren l-au pierdut la Vlinius, iar vagonul lor a ramas pe linie moarta, de acolo a inceput totul. Restul este deja istorie, care se scrie zi de zi formand ceea ce numim viitorul, al Ucrainei, al Moldovei, al Romaniei, al Europei. Sa vedem cum vor rezolva occidentalii situatia in care i-a bagat un stat nealiniat? il vor impartii de comun acord cu rusii pentru a evita o confruntare militara? vor apara niste principii, tratate doar de dragul democratiei? "Asta duce la haos si la razboi generalizat. "
QUOTE
Nu avem de ales intre razboi si pace. Nu astea sunt optiunile....

Dap, mai exista cel putin o alta stare, razboi rece, conflicte inghetate, teroarea zile de maine, a orei, minutului cand rachetele rusesti vor lovi Europa, lumea a mai trecut prin asta.
QUOTE
...de ce in Crimeea este drept sa fie organizat un simulacru de referendum....in timp ce in Cecenia aceeasi dorinta a poporului este drept sa fie tratata cu gloante si sange?

De ce in Scotia este permis un referendum care ar duce la independenta iar in Catalunia nu? cecenii sunt un fel de basci ai Rusiei, un pic mai rai pentru ca sunt extremisti islamisti, nu crestini.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dandanescu
mesaj 19 Mar 2014, 02:17 AM
Mesaj #319


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 900
Inscris: 10 July 04
Din: Canada West Coast
Forumist Nr.: 4.053



sa nu uitam (ceea ce unii nu au stiut niciodata biggrin.gif) ca mai e un aspect interesant in ecuatia asta;
se pare ca la destramarea URSS Gorbatchev ceruse ca NATO sa nu se extinda in tarile foste sateliti sovietici...
si se pare ca a primit ceva promisiuni ca asa va fi cum doreste, in privinta asta.

insa in realitate a fost altfel, si Rusia vede asta ca un motiv sa se simta incoltita, la ei acasa.

NATO au testat deja limitele rusesti, in Georgia, dar se pare ca nu au retinut lectia.
daca Rusia avea intentii expansioniste, nu ar mai fi plecat din Georgia,
dar intentia rusilor era alta.

Rusia a propus multor tari foste sateliti sovietici sa se mentina nealiniate militar,
si le-a mai oferit si anumite avantaje daca ar fi acceptat.
Asta e consistent cu intentia initiala a lui Gorbatchev,
la destramarea URSS.

deci rationamentle de genul "stai sa vezi ca vin tancurile rusesti in UE" e o speculatie nefondata,
tot ce vrea Rusia si a zis clar inca de la destramarea URSS,
este sa nu fie incoltita de NATO.

adica specific, Rusia ar vrea o Ukraina nealiniata militar,
care sa faca afaceri si cu UE si cu Rusia.
ce erau in asta? nimic! doar ca nu accepta USA si UE asa ceva...

asta de fapt a si propus Rusia inainte sa se retraga Ukraina din convorbirile cu UE,
care UE insa propunea ca Ukraina sa abandoneze relatiile economice cu Rusia,
si bineinteles pe deasupra USA pompase vreo 5 bilioane in Ukraina ca sa-i ademeneasca in NATO.

dar uite ca au aflat din nou si UE si NATO / USA care e limita dincolo de care Rusia va raspunde ferm.
exact cum zicea generalul ala neamtz care se retragea in fatza trupelor sovietice in WW2;
asta e razbunarea realitatii!

Acest topic a fost editat de dandanescu: 19 Mar 2014, 02:19 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 19 Mar 2014, 09:33 AM
Mesaj #320


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(dandanescu @ 18 Mar 2014, 07:34 PM) *
abis si cocosel, voi cind simtiti ca nu mai aveti argumente logice,
nu cumva e gresit cind se muta discutia la acuzatii ale persoanei care prezinta opinii diferite?

intreb, mai ales ca in cazul lui abis am impresia ca are si putere de moderator

Nu te-am atacat la persoana. Nu ti-am moderat in niciun fel opiniile. Asa ca nu ma acuza de nimic.
QUOTE
In Cecenia a fost un referendum in 2003

Exact la fel ca cel din Crimeea, cu rezultate nord-coreene. Nu a fost referendum in care sa poata opta pentru independenta.
QUOTE
Rusia a propus multor tari foste sateliti sovietici sa se mentina nealiniate militar,
si le-a mai oferit si anumite avantaje daca ar fi acceptat

Ucraina spune de cate ori are ocazia ca nu vrea sa intre in NATO.

Pe de alta parte, oricare stat din lumea asta mare are dreptul sa hotarasca singur daca intra intr-o alianta politica, economica, militara. Orice stat hotaraste singur fara sa intrebe pe nimeni daca se simte mai in siguranta in NATO ori in afara. Nu vad de ce ar avea cineva ceva de comentat decizia suverana a unui stat de a fi prieten ori aliat cu cine doreste. Nici Rusia si nici altcineva nu are dreptul sa ii interzica unui alt stat sa isi aleaga singur prietenii si aliatii. NATO este o alianta defensiva in care nu este obligat nimeni sa intre, dimpotriva: nu uita cat s-a chinuit Romania sa fie admisa.

QUOTE
Rusia ar vrea o Ukraina nealiniata militar,
care sa faca afaceri si cu UE si cu Rusia.
ce erau in asta? nimic!

Exact asta vrea Ucraina

Arseni Iaţeniuk, a declarat că “Ucraina nu intenţionează să iniţieze discuţii cu privire la aderarea la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO)”.
Declaraţia a fost făcută într-o conferinţă de presă, după întâlnirea cu secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, care a avut loc joi la Bruxelles


Rusia insa vrea mult mai mult decat atat.

QUOTE
UE insa propunea ca Ukraina sa abandoneze relatiile economice cu Rusia

Asta este o minciuna.



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 19 Mar 2014, 11:24 AM
Mesaj #321


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(dandanescu @ 19 Mar 2014, 02:17 AM) *
sa nu uitam (ceea ce unii nu au stiut niciodata...dar uite ca au aflat din nou si UE si NATO / USA care e limita dincolo de care Rusia va raspunde ferm. exact cum zicea generalul ala neamtz care se retragea in fatza trupelor sovietice in WW2;

unbestreitbare Realität !

QUOTE(abis @ 19 Mar 2014, 09:33 AM) *
QUOTE
Ucraina spune de cate ori are ocazia ca nu vrea sa intre in NATO.

Se pare ca chiar de la asta i se trage, indecizia, inconsecventa etc. sau jucat de-a politica zonala, cu CSI, cu CEI apoi cu OTSC, cu UE, iar acum se pregatesc sa se bata cu frati lor rusi. Au vrut sa fie neutrii, o forta de luat in seama, dar fara arme nucleare, intr-o lume in care toti nebunii vor arme nucleare, doar ca sa le foloseasca pentru persuasiune si descurajare. Imagineaza-ti ce-ar fi fost azi Ucraina daca ar fi avut arme nucleare. ohyeah.gif
QUOTE
Pe de alta parte, oricare stat din lumea asta mare are dreptul sa hotarasca singur daca intra intr-o alianta politica, economica, militara.....

Ca de exemplu Venezuela sau Cuba, au mai fost si altele prin zona care au vrut sa faca si altceva decat le cereau americanii.
QUOTE
Exact asta vrea Ucraina

Vrea multe sa faca Ucraina acum, dar eu cred ca-i este teama sa nu piarda si ceea ce a avut sau ce i s-a dat, de catre un georgian, Ioseb Besarionis Dze Jugashvili, zis si Stalin.


Acest topic a fost editat de Marduk: 19 Mar 2014, 11:24 AM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 19 Mar 2014, 12:34 PM
Mesaj #322


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Marduk @ 19 Mar 2014, 11:24 AM) *
Se pare ca chiar de la asta i se trage, indecizia, inconsecventa etc.

Ce indecizie?! Oamenii aia spun foarte clar ca vor in UE si ca nu vor in NATO. Nu e nimic "indecis" aici!
QUOTE
iar acum se pregatesc sa se bata cu frati lor rusi

Invers: rusii i-au atacat.
QUOTE
Imagineaza-ti ce-ar fi fost azi Ucraina daca ar fi avut arme nucleare

Imi imaginez ca nu ar mai fi avut rusii tupeul sa-i atace. smile.gif
QUOTE
eu cred ca-i este teama sa nu piarda si ceea ce a avut sau ce i s-a dat, de catre un georgian, Ioseb Besarionis Dze Jugashvili, zis si Stalin

Asta i-a dat Stalin Ucrainei


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 19 Mar 2014, 01:26 PM
Mesaj #323


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(abis @ 19 Mar 2014, 12:34 PM) *
QUOTE
...foarte clar ca vor in UE si ca nu vor in NATO....

Oamenii astia, care conduc azi, dar din 1991 si pana azi s-au tot gandit si razgandit, ba cu estul ba cu vestul, beneficiarii si controlorii gazului rusesc care le tranzita tara si din care mai ciupeau din cand in cand, ca pana la urma germanii s-au saturat si si-au facut o teava prin nord direct din Rusia.
QUOTE
Invers: rusii i-au atacat.

Asta numesti tu "atac", eu am in minte cand vorbesc de atac bombardamentul asupra Belgradului, ceea ce au facut rusii, cu sprijinul unor ucrainieni intelepti, eu numesc operatiune speciala, de succes.
QUOTE
Imi imaginez ca nu ar mai fi avut rusii tupeul sa-i atace.

Crezi ca-i lasau rusii cu arme nucleare? daca prin absurd rusii ar fi acceptat eu cred ca USA si NATO le-au promis marea cu sarea sa renunte la ele, din cate mi-aduc aminte au primit si ceva bani si de la unii si de la altii.
QUOTE
...Holodomor....Asta i-a dat Stalin Ucrainei

Pe langa asta le-a mai dat Transcarpatia, aproape jumatate din Polonia, sudul Basarabiei, Bucovina, Herta, sudul Lituaniei. Holodomor le-a dat si rusilor si tatarilor si moldovenilor, tuturor celor care s-au opus regimului sovietic.



--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 19 Mar 2014, 03:18 PM
Mesaj #324


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Marduk @ 19 Mar 2014, 01:26 PM) *
Oamenii astia, care conduc azi, dar din 1991 si pana azi s-au tot gandit si razgandit, ba cu estul ba cu vestul

Aceasta propozitie nu este adevarata.
QUOTE
Asta numesti tu "atac"

Da.
QUOTE
Crezi ca-i lasau rusii cu arme nucleare?

Nu cred ca riscau sa se duca dupa ele....
QUOTE
Pe langa asta le-a mai dat Transcarpatia, aproape jumatate din Polonia, sudul Basarabiei, Bucovina, Herta, sudul Lituaniei

Nu le-a dat ci le-a luat. Pentru URSS. Nu facut niciun favor ucrainienilor.
QUOTE
Holodomor le-a dat si rusilor si tatarilor si moldovenilor, tuturor celor care s-au opus regimului sovietic

Poate Gulag. Holmodor e altceva.

Revenind: ia uite aici


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cocosel
mesaj 19 Mar 2014, 03:36 PM
Mesaj #325


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.933
Inscris: 20 December 06
Din: London/Bucharest
Forumist Nr.: 9.114



QUOTE
Revenind: ia uite aici



Pana acolo ia uite aici...

Regatul Unit a oprit orice cooperare cu Rusia pentru implicarea ei in criza ucraineana, care a fost catalogata drept cel mai dur test pentru securitatea europeana din secolul 21.Desi anul acesta detinea, prin rotatie, presedintia summitului G8, pe care trebuia sa il organizeze in iunie la Sochi, Rusia nu va putea participa la lucrarile celui mai influent grup al lumii. Ministrul francez de Externe, a suspendat un contract, in valoare de 1,2 miliarde de dolari cu Rusia, prin care Franta se angaja sa ii furnizeze un portavion de tip Mistral. Si astea sunt doar cele la vedere, publice. Restul sunt si mai dure.
"Marea Britanie a suspendat toate operaţiunile cu Moscova, inclusiv finalizarea Acordului de Cooperare Tehnică Militară. De asemenea, a anulat exerciţiul francezo-ruso-americano-britanic de anul acesta, a suspendat vizita marinei regale la Sankt Petersburg şi toate vizitele militare de rang înalt."


Rusia are nevoie de banii si afaceristii Europei. Putin nu poate inchide robinetul si granitele cand i se scoala lui decat daca e un tampit cu ambitie ca Fidel Castro sau Kim Jong Il. Si de aceea incep repercursiunile. Daca te izolezi prea mult risti sa darami Bursa de la Moscova (va pica intr-o saptamana), si incepi sa creezi panica in federatie. Plus ca momentul nu este favorabil... abia ai terminat o Olimpiada cu bani extrem de multi si acum vrei sa rupi si contactele economice,

Se numeste sinucidere si deja esti pe faras!! rofl.gif

Daca esti marginalizat de comunitatea occidentala, care iti baga in buzunar peste 20% din PIB, o iei la vale cu toate resursele tale cu tot. Daca esti izolat diplomatic, nu iti mai ramane decat sa te duci in vizita in Coreea de Nord si China si daca esti izolat militar, nu iti mai ramane decat sa te joci de-a vaporasele in Marea Neagra cu tot arsenalul nuclear de care dispui.

Davai!! drool.gif

Acest topic a fost editat de cocosel: 19 Mar 2014, 03:40 PM


--------------------
"Mă simt ca într-o barcă, singur, pe un lac necunoscut, dus de curenti din ce în ce mai departe de mal. Chiar dacă as striga "ajutor" nu m-ar auzi nimeni. Asa că prefer să tac si să cred că alunec printr-un vis. Spre ce? Habar n-am..."
Octavian Paler

" Truth may seen, but cannot be : / beauty brag, but'tis not she; / truth and beauty buried be."
W. S.
"GIVE me women, wine, and snuff / Untill I cry out "hold, enough!" / To No. 7, just beyond the circus day / A winding-sheet, ah ME! I must be away!"
John K.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 19 Mar 2014, 04:27 PM
Mesaj #326


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(cocosel @ 19 Mar 2014, 03:36 PM) *
Rusia are nevoie de banii si afaceristii Europei. Putin nu poate inchide robinetul si granitele cand i se scoala lui decat daca e un tampit cu ambitie ca Fidel Castro sau Kim Jong Il. Si de aceea incep repercursiunile.

Pai, ia sa vedem... Cica 50% din comertul exterior al Rusiei este cu UE. In timpul asta, 3% din comertul exerior al UE este cu Rusia. Deci, cine ar avea mai mult de suferit daca sunt sanctiuni...?!

In plus: dupa o iarna blanda, UE are stocuri suficiente de gaze pentru a nu fi afectata de o dereglare de cateva luni a aprovizionarii cu gaze rusesti. Iar in cateva luni se pot intampla multe: SUA sa liberalizeze exportul de gaze de sist, de ex. - miscare care ar pune economia rusa la pamant.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 19 Mar 2014, 06:10 PM
Mesaj #327


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(abis @ 19 Mar 2014, 03:18 PM) *
QUOTE
Aceasta propozitie nu este adevarata.

De ce? nu-ti place tie, sau ce? Au vrut ucrainieni sa intre in UE sau NATO din 1991 si pana acum 3-5 ani de cand cu Timosenko?
QUOTE
Nu le-a dat ci le-a luat. Pentru URSS. Nu facut niciun favor ucrainienilor.

Dupa care in in 1991 le-au dat Ucrainei. De ce nu le-au returnat statelor de la care au fost luate de catre Stalin? asa cum propune azi, mai in gluma, mai in serios, Jirinovski.
QUOTE
Poate Gulag. Holmodor e altceva.

Si intr-un caz si in altul s-a murit de foame, iar foametea a fost ceva organizat de catre bolsevici. Daca tu vrei sa consideri ca ucrainieni au suferit mai mult decat altii, asta este, nu comentez, dar n-a fost asa.
QUOTE
"....dupa-crimeea-urmeaza-republica-moldova-polonia-statele-baltice-si-finlanda"

Propaganda. Rusii nu sunt prosti, stiu ca daca intind coarda prea mult vor avea in cele din urma un conflict cu USA si NATO.



--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 19 Mar 2014, 06:28 PM
Mesaj #328


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(cocosel @ 19 Mar 2014, 03:36 PM) *
QUOTE
...Regatul Unit a oprit orice cooperare cu Rusia pentru implicarea ei in criza ucraineana...Ministrul francez de Externe, a suspendat un contract, in valoare de 1,2 miliarde de dolari cu Rusia....Rusia are nevoie de banii si afaceristii Europei....

Europa nu are nevoie de banii afaceristilor rusi? mai studiaza sa vezi cat pierd si europenii in cazul in care rusii le ingheata investitiile in Rusia.
QUOTE
Daca esti marginalizat de comunitatea occidentala....nu iti mai ramane decat sa te joci de-a vaporasele in Marea Neagra cu tot arsenalul nuclear de care dispui.

Daca esti marginalizat de occidentali iti gasesti prieteni orientali, e o lume intreaga care nu-i prea are la suflet pe occidentali, gandeste-te doar la nealiniati.


P.S. Nu sunt rusofil, dar asa vad eu lucrurile.

QUOTE(abis @ 19 Mar 2014, 04:27 PM) *
QUOTE
... Cica 50% din comertul exterior al Rusiei este cu UE. In timpul asta, 3% din comertul exerior al UE este cu Rusia....

Un link? Eu nu cred ca doar rusii au de pierdut in ruperea relatiilor dintre UE si Rusia, cifrele postate de tine mi se par prea dezechilibrate, cred ca ai omis gazele si produsele petroliere, ca sa nu mai amintesc de investitiile germane, franceze, engleze in Rusia.
QUOTE
dupa o iarna blanda, UE are stocuri suficiente de gaze pentru a nu fi afectata de o dereglare de cateva luni ...

De ce nu pot sa cred in aceste scenarii? cuvintele astea "prabusirea bursei de la Moscova", "...miscare care ar pune economia rusa la pamant." Ma tot gandesc daca rusii, politicienii, analistii, bankerii, economistii etc. nu s-au gandit la toate aceste scenarii, nu le-au luat in calcul, sa fie chiar atat de prosti?


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 20 Mar 2014, 08:21 AM
Mesaj #329


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



Pentru cei mai belicosi dintre musterii hanului.

Barack Obama :
"Nu ne vom lansa într-o intervenţie militară în Ucraina"

"Ucrainenii recunosc la rândul lor că înfruntarea Rusiei cu mijloace militare nu ar fi adecvată şi nici în beneficiul Ucrainei"

"Alea iacta est"

Sa vedem ce roade vor da sanctiunile economice si mai ales daca rusii se vor opri la Nipru sau Nistru. Teoretic discutand, ar fi bine pentru Ucraina si pentru restul lumii sa se ajunga la o granita stabila pe Nipru. Ucraina de vest urmand sa adere rapid la UE si poate la NATO. Ca roman mi-ar conveni o alta varianta, dar nu cred ca ucrainienii vor accepta.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 20 Mar 2014, 10:02 AM
Mesaj #330


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Marduk @ 19 Mar 2014, 06:10 PM) *
Au vrut ucrainieni sa intre in UE sau NATO din 1991 si pana acum 3-5 ani de cand cu Timosenko?

In UE da, in NATO nu.
QUOTE
De ce nu le-au returnat statelor de la care au fost luate de catre Stalin?

Pentru ca in ziua de azi dreptul international nu se bazeaza pe "cine a fost primul intr-un anumit teritoriu", ci pe alte reguli si tratate.
QUOTE
Rusii nu sunt prosti

Asta ramane de vazut - pe termen mediu si lung Rusia pierde din conflictul pe care l-a iscat. Chiar daca pe termen scurt castiga Crimeea.
Nu este un trofeu care sa merite sacrificiile ce vor urma.
QUOTE
mai studiaza sa vezi cat pierd si europenii in cazul in care rusii le ingheata investitiile in Rusia

Cat? Spune tu. laugh.gif
Rusii au mult mai mult de pierdut daca Vestul trece la sanctiuni serioase.
QUOTE
Nu sunt rusofil

Pe bune?! Te manifesti ca unul inversunat...
QUOTE
link

De ex. aici:
http://en.wikipedia.org/wiki/Russia%E2%80%...relations#Trade

Si mai gasesti, e netul plin...
QUOTE
Ma tot gandesc daca rusii, politicienii, analistii, bankerii, economistii etc. nu s-au gandit la toate aceste scenarii, nu le-au luat in calcul, sa fie chiar atat de prosti?

Cred ca si-au calculat gresit sansele.
S-au supraestimat si i-au subestimat pe occidentali.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 20 Mar 2014, 12:02 PM
Mesaj #331


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Marduk @ 20 Mar 2014, 08:21 AM) *
Pentru cei mai belicosi dintre musterii hanului.

Belicosi sunt rusii, nu noi.

QUOTE
Barack Obama :
"Nu ne vom lansa într-o intervenţie militară în Ucraina"

Normal - toata lumea incearca sa rezolve situatia fara razboi. Numai ca nu prea cred ca Putin este dispus la vreun pas inapoi. Nu e genul.
Si in cazul in care continua ce a inceput (in mod cert va continua), alta solutie nu va fi.
QUOTE
Ca roman mi-ar conveni o alta varianta, dar nu cred ca ucrainienii vor accepta.

Ca roman mi-ar conveni o alta varianta, dar nu cred ca rusii vor accepta: revenirea la situatia de dinaintea crizei, la legalitate, la respectarea drepturilor fiecaruia.

PS: http://www.b1.ro/stiri/externe/rezolu-ie-a...meei-78514.html

Acest topic a fost editat de abis: 20 Mar 2014, 01:12 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 20 Mar 2014, 01:13 PM
Mesaj #332


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(abis @ 20 Mar 2014, 10:02 AM) *
QUOTE
In UE da, in NATO nu.

Atunci de ce-au intarziat atat de mult? de ce l-au ales presedinte pe Ianukovici cu majoritate? mai ales ca stiau ca acesta nu este adeptul aderarii la UE?
QUOTE
Rusii au mult mai mult de pierdut daca Vestul trece la sanctiuni serioase.

Rusii sau oligarhi rusi?
QUOTE
..Te manifesti ca unul inversunat...

Daca sunt suspicios fata de parerile unora, daca am pareri personale, inseamna ca sunt filorus?
QUOTE
...mai gasesti, e netul plin...

Ai vazut cate investitii are UE in Rusia si cate are Rusia in UE? daca e sa vorbim de pierderile pe exporturi ruse in UE, se recupereaza repede pentru ca majoritatea o reprezinta materii prime, petrol si gaze, exista si alte piete care asteapta aceasta oferta.
QUOTE
S-au supraestimat si i-au subestimat pe occidentali.

Eu as zice ca occidentalii i-au subestimat pe rusi.


QUOTE(abis @ 20 Mar 2014, 12:02 PM) *
QUOTE
Normal - toata lumea incearca sa rezolve situatia fara razboi....

Sa vedem, eu cred ca nu numai Putin vrea, vor si rusii nationalisti, nostalgicii erei comuniste, ai URSS-lui.
QUOTE
Ca roman mi-ar conveni o alta varianta, dar nu cred ca rusii vor accepta...

Mie mi-ar conveni un schimb de teritorii si revenirea la harta din '32.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 20 Mar 2014, 01:47 PM
Mesaj #333


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Marduk @ 20 Mar 2014, 01:13 PM) *
Atunci de ce-au intarziat atat de mult? de ce l-au ales presedinte pe Ianukovici cu majoritate?

Din acelasi motiv pentru care si noi l-am ales de trei ori pe Iliescu.
QUOTE
Daca sunt suspicios fata de parerile unora, daca am pareri personale, inseamna ca sunt filorus?

Daca repeti papagaliceste ideile lansate de propaganda rusa, nu inseamna ca esti neaparat filorus, ci doar ca te manifesti ca unul. Nu am spus altceva....
QUOTE
daca e sa vorbim de pierderile pe exporturi ruse in UE, se recupereaza repede pentru ca majoritatea o reprezinta materii prime, petrol si gaze, exista si alte piete care asteapta aceasta oferta

N-as prea crede. smile.gif

Economia mondiala nu se reduce la gaz. Nu e gazul cea mai importanta resursa. Daca te gandesti ca in cazul sanctiunilor vestice l-ar cumpara masiv China, te cam inseli: China cumpara din Turkmenistan la un pret cam de trei ori mai mic decat cel practicat in relatia Rusia-UE. De ce ar cumpara gazul rusesc?! In plus, in China taman ce s-au gasit rezerve uriase de gaze de sist. De ce ar cumpara gaze rusesti scumpe cand le poate folosi pe cele din China, aproape gratis?!

Cu producatori de gaze de jur-imprejur (China, Iran, Turkmenistan, Azerbaidjan), cu producatorii din Nordul Europei, cu dezvoltarea tehnologiei extragerii gazelor de sist, cu investitii nu foarte mari Europa poate reduce semnificativ si chiar elimina Rusia de pe piata europeana a gazului. Nu zic ca este usor, dar este posibil. Iar europenii constientizeaza zilele astea riscurile la care se supun tratand Rusia ca pe un partener egal si de incredere. In mod cert vor face pe dracu' in patru sa scape de dependenta de rusi.
QUOTE
Mie mi-ar conveni un schimb de teritorii si revenirea la harta din '32

Mie nu. Nu vreau o minoritate ruseasca puternica in tara. Ar fi riscul prea mare sa vrea Putin ori urmasii lui sa-i "protejeze".
Si, apoi, ce teritorii vrei sa dai la schimb?

Acest topic a fost editat de abis: 20 Mar 2014, 02:01 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 20 Mar 2014, 05:41 PM
Mesaj #334


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(abis @ 20 Mar 2014, 01:47 PM) *
QUOTE
Din acelasi motiv pentru care si noi l-am ales de trei ori pe Iliescu.

Unii dintre noi.
QUOTE
Daca repeti papagaliceste ideile lansate de propaganda rusa...

N-am repetat nimic, doar ca ceea ce gandesc eu se potriveste cu propaganda rusa. M-am obisnuit ca unii sa ma faca basist, pentru ca sunt uneori de acord cu afirmatiile presedintelui Basescu, iar altii sa ma faca filorus cand sunt de acord cu unele din afirmatiile si actiunile rusilor. Asta-i viata, niciodata nu poti sa-i multumesti pe toti cei cu care stai de vorba.
QUOTE
N-as prea crede.

N-avem decat sa asteptam sa vedem cat de mult vor fi afectati rusii de sanctiunile occidentului. O sa fi surprins de raspunsul rusilor fata de aceste sanctiuni, s-a pomenit deja aici de o eventuala asistenta rusa acordata in domeniul nuclear Iranului. Ce mai urmeaza? modernizarea militara a nordkoreenilor? a cubanezilor? revolte in America de Sud, in toate statele cu partide de stanga puternice? ajutor dat talibanilor pakistanezi pentru a transforma in realitate cosmarul americanilor, un Pakistan talibanizat? .....................
QUOTE
Mie nu. Nu vreau o minoritate ruseasca puternica in tara....

cateva sute de mii de rusi in plus nu e cine stie ce. As da la schimb Transnistria pe sudul Basarabiei, Bucovina, nordul Maramuresului si Herta. Dar nu cred ca lasa rusul din mana Dunarea, iar daca nu va fi sa fie rusul, nici cu ucrainienii n-o sa ne intelegem in aceasta privinta, care cred ca totul le-a fost dat lor de tatucul Stalin, pe veci.


Acest topic a fost editat de Marduk: 20 Mar 2014, 05:42 PM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 20 Mar 2014, 05:47 PM
Mesaj #335


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Marduk @ 20 Mar 2014, 05:41 PM) *
N-avem decat sa asteptam sa vedem cat de mult vor fi afectati rusii de sanctiunile occidentului

Intai sa se hotarasca Vestul sa ii sanctioneze, ca pana acum nu a facut-o. E ridicola treaba aia cu vizele pentru vreo 20 de oficiali.
QUOTE
O sa fi surprins de raspunsul rusilor fata de aceste sanctiuni, s-a pomenit deja aici de o eventuala asistenta rusa acordata in domeniul nuclear Iranului. Ce mai urmeaza? modernizarea militara a nordkoreenilor? a cubanezilor?

Nu prea cred. O sa vedem.
QUOTE
As da la schimb Transnistria

Pai ai Transnistria ca sa o dai? smile.gif
Nu poti sa dai decat ceva ce ai, nu poti sa dai cioara de pe gard. E ca si cum as spune eu lui gigip "da-mi bicicleta ta si eu iti dau in schimb portofelul lui Marduk". smile.gif

Romania nu are Transnistria si nu o poate da la schimb cu nimic.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 21 Mar 2014, 10:55 AM
Mesaj #336


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



http://deschide.md/exclusiv-jurnalisti-rom...-militari-rusi/

Ce-or avea rusii de ascuns?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 21 Mar 2014, 11:34 AM
Mesaj #337


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(abis @ 20 Mar 2014, 05:47 PM) *
QUOTE
Intai sa se hotarasca Vestul sa ii sanctioneze, ca pana acum nu a facut-o....

Au facut-o, dar s-au oprit la marile companii transnationale si cred ca nu se va depasi acest prag. Ridicol nu? trebuiau sa intre cu tancurile peste ei, sa-i bombardeze ca pe sarbi, sa-si arate NATO muschii si americanii pregatirea lor speciala, razboi nene ce zavera la Kiev, asta vrea poporul ultraliberal razboi de pedepsire a rusilor. Nu ne gandim la consecinte, la pierderi de vieti, la distrugeri etc. nimic nu conteza daca-i pedepsim pe rusi si le aratam unde le este locul. Noroc ca pana acum liderii occidentali au dat dovada de intelepciune si retinere.
QUOTE
Nu prea cred. O sa vedem.

Ce sa vedem, daca occidentalii vor continua sa-i inghesuie pe rusi, vom vedea sigur escaladarea situatiei.
QUOTE
Pai ai Transnistria ca sa o dai?

Conform tratatelor internationale Transnistria este teritoriu moldovean. Nu s-a facut referendum pentru alipirea la Rusia, independenta autoroclamata n-a recunosct-o nimeni! Daca se va ajunge la un schimb de teritorii, teoretic partea respectiva poate fi negociata.


QUOTE(abis @ 21 Mar 2014, 10:55 AM) *
Ce-or avea rusii de ascuns?

Propaganda si indimidare, n-au altceva de ascuns.

Acest topic a fost editat de Marduk: 21 Mar 2014, 11:34 AM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 21 Mar 2014, 12:18 PM
Mesaj #338


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Marduk @ 21 Mar 2014, 11:34 AM) *
Au facut-o, dar s-au oprit la marile companii transnationale

Singura companie sanctionata este Banca Rossiya, in rest singurele sanctiuni (daca se pot numi asa) sunt refuzul acordarii vizei de calatorie pentru cativa oficiali si o asa-zisa inghetare a unor fonduri si bunuri ale respectivilor oficiali in tarile UE si SUA. Nimeni nu a spus daca rusii aia chiar aveau fonduri si bunuri acolo... Fac pariu ca le-au retras din timp...
Asadar, deocamdata sanctiuni nu exista.
QUOTE
trebuiau sa intre cu tancurile peste ei, sa-i bombardeze ca pe sarbi, sa-si arate NATO muschii

In prima faza trebuiau sa aplice sanctiuni economice asa cum au aplicat Iranului ori Siriei. Si sa trimita in zona trupe, avioane, nave - pentru orice eventualitate. Abia in ultima faza, daca rusii nu intelegeau sa respecte legile si tratatele care garantau granitele vecinilor, sa treaca la fapte. Occidentalii au mai castigat, in Crimeea, un razboi impotriva rusilor.
In fond, e cam acelasi lucru ca in Kuweit, cand Saddam a decis sa anexeze teritorii care apartineau unui alt stat; nu vad diferente intre cele doua cazuri.
QUOTE
Nu ne gandim la consecinte, la pierderi de vieti, la distrugeri etc

Daca rusilor li se permite acum sa ocupe teritoriile altor state o sa isi ia nasul la purtare si vor cere din ce in ce mai multe - si atunci razboiul va deveni inevitabil. Pierderile de vieti omenesi si distrugerile vor fi mult mai mari.

Hitler a introdus in 1936 serviciul militar obligatoriu, in ciuda tratatelor care ii interziceau acest lucru - daca atunci Aliatii ar fi actionat, al Doilea Razboi Mondial nu ar fi avut loc.
Hitler a militarizat Renania, in ciuda tratatelor care ii interziceau sa o faca - daca atunci Aliatii ar fi actionat, al Doilea Razboi Mondial nu ar fi avut loc.
Apoi a anexat Austria - daca atunci Aliatii ar fi actionat, al Doilea Razboi Mondial nu ar fi avut loc.
A dezmembrat Cehoslovacia - daca atunci Aliatii s-ar fi opus, al Doilea Razboi Mondial nu ar fi avut loc.
A atacat Polonia - daca atunci Aliatii nu ar fi jucat un "drôle de guerre" ci ar fi atacat imediat Germania, al Doilea Razboi Mondial nu ar fi avut loc.
Acum Putin a ocupat Crimeea si ameninta restul Ucrainei. Daca Aliatii nu intervin decisiv si hotarat, in curand Europa va fi in razboi.

QUOTE
Conform tratatelor internationale Transnistria este teritoriu moldovean

Conform tratatelor internationale Crimeea este teritoriu ucrainiean.

QUOTE
Nu s-a facut referendum pentru alipirea la Rusia

Habar nu ai, dar asta nu te impiedica sa comentezi.

http://en.wikipedia.org/wiki/Transnistrian_referendum,_2006

QUOTE
Daca se va ajunge la un schimb de teritorii, teoretic partea respectiva poate fi negociata

Da, sigur: un teritoriu unde exista trupe rusesti, unde populatia s-a pronuntat deja pentru unirea cu Rusia, in conditiile in care Rusia nu da doi bani pe legi, tratate, reguli, si tu vii si ii spui Rusiei "te las sa pastrezi teritoriul ala daca imi dai in schimb teritoriile X, Y si Z".

Iti dai seama ca Putin cu Lazarov se vor tavali pe jos de ras?!



Mai bine gandeste-te la alt aspect. Ucraina si Romania au avut un proces la Tribunalul de la Haga in urma caruia Romania a castigat o suprafata respectabila in Marea Neagra, unde ar putea explora si exploata resurse naturale. Acum, de facto, Ucraina nu mai are iesire la Marea Neagra; acum rusii vor fi cei care "mostenesc" zonele ucrainiene. Ce zici, se vor impiedica de un detaliu minor cum este respectiva decizie? Fac pariu ca nu; poti sa iti iei adio, or sa ia ei tot.


PS: O lectie pentru Obama

Acest topic a fost editat de abis: 21 Mar 2014, 12:42 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 21 Mar 2014, 03:17 PM
Mesaj #339


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Spicuim presa:

Statele Unite pregatesc exercitii militare in Polonia, care ar putea implica trupe din Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia, Romania, Bulgaria si tarile baltice, a declarat vineri ambasadorul american in Polonia, potrivit Reuters.
Potrivit sursei citate, ambasadorul american Stephen Mull a declarat pentru postul polonez Radio Zet ca "SUA pregatesc ample exercitii militare la baza aeriana Lask".
Baza aeriana Lask este situata in centrul Poloniei.


...


Franta va propune tarilor baltice si Poloniei sa trimita patru avioane de lupta (Rafale si Mirage 2000) pentru a intari, in cadrul NATO, supravegherea aeriana a acestor tari, anunta AFP

...

Germania suspenda toate exporturile din domeniul apararii catre Rusia

...

UE nu recunoaste rezultatul referendumului ilegal si neconstitutional din 16 martie in Crimeea
Ca atare, si considera ilegala anexarea Crimeei de catre Rusia

...

Consiliul European atentioneaza Rusia ca orice escaladare a actualei situatii duce la intrarea in etapa 3 de sanctiuni care vizeaza masuri largi de ordin economic si in ona tranzactiilor cu armament
masurile largi inseamna inghetari de active ale oamenilor de afaceri pe tot teritoriul UE, incetarea oricarei cooperari bancare, financiare, restrictionarea importurilor de energie si interzicerea importurilor de armament
In acest sens, in pregatirea etapei a treia, care practic ar insemna izolarea Rusiei fata de UE, si as traduce-o eu, declansarea unui razboi economic (Basescu)


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 21 Mar 2014, 04:48 PM
Mesaj #340


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(abis @ 21 Mar 2014, 12:18 PM) *
QUOTE
....Asadar, deocamdata sanctiuni nu exista.

Cum nu exista? daca in aceste zile se trece la faza a doua a sanctiunilor.
QUOTE
Daca rusilor li se permite acum sa ocupe teritoriile altor state...

Alte state! Ucraina cu Rusia sunt natiuni surori, au o istorie comuna etc. ucrainieni sunt pentru rusi cum sunt moldoveni pentru romani.
QUOTE
Hitler a introdus in 1936 serviciul militar obligatoriu...Hitler a militarizat Renania...Putin a ocupat Crimeea si ameninta restul Ucrainei....

Stiu ce-a facut Hitler, dar Putin nu este Hitler, iar Rusia nu este Germania, lumea se afla in sec. XXI etc. situatia aduce dar nu este deloc la fel, Ucraina este practic o parte a Rusiei, limba este aproape la fel, credinta majoritar ortodoxa etc.
QUOTE
Habar nu ai, dar asta nu te impiedica sa comentezi.

rofl.gif mwah1.gif Moncher nici in Crimeea si nici in Transnistria n-a avut loc un referendum legal, recunoscut de statele suverane si de comunitatea internationala. Discutia despre schimbul de teritorii era una pur teoretica, nu ma astept ca rusii sa fie atat de darnici, mai ales cu noi romanii.
QUOTE
... de facto, Ucraina nu mai are iesire la Marea Neagra..

Depinde unde se vor ori rusii, daca se opresc la Nipru, ucrainienii vor avea iesire la Marea Neagra. Eu cred ca rusii se vor opri acolo unde rusii din Ucraina sunt majoritari, iar aceasta zona se gaseste pana in Nipru, dincolo de Nipru sunt majoritari fratii lor ucrainieni.
QUOTE
...Ce zici, se vor impiedica de un detaliu minor cum este respectiva decizie?...

Este o decizie a Tribunalului International, daca nu vor sa tina cont decizia respectiva vor avea probleme la ONU, la curtea de arbitraj de la Londra etc. nu cred ca-si pot permite asta. Dar cine mai poate sti ce ne va aduce ziua de maine.



--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 21 Mar 2014, 05:18 PM
Mesaj #341


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Marduk @ 21 Mar 2014, 04:48 PM) *
Cum nu exista?

Ceea ce s-a adoptat pana acum nu este, cu adevarat, sanctiune - putin le pasa ca nu primesc o mana de oameni vize. Ori ca declara ca au blocat niste bunuri sau fonduri. Le-au retras la timp. Deci, nu sufera nimic deocamdata.
QUOTE
ucrainieni sunt pentru rusi cum sunt moldoveni pentru romani

Or fi; dar daca Romania ar intra cu tancurile in Moldova si ar anexa o bucata din tara, ar fi normal sa fie sanctionata.
Indiferent de orice aspect istoric, etnic, cultural samd
QUOTE
Putin nu este Hitler

N-are mustata. In rest, se apropie destul de bine de Hitler al anilor premergatori razboiului.
QUOTE
Moncher nici in Crimeea si nici in Transnistria n-a avut loc un referendum legal, recunoscut de statele suverane si de comunitatea internationala

Pai nu tot tu pretindeai ca referendumul din Crimeea este legal?! Normal?! Ca trebuie tinut cont de el?!
QUOTE
Este o decizie a Tribunalului International, daca nu vor sa tina cont decizia respectiva vor avea probleme la ONU

La ONU? Acolo unde Rusia are drept de veto? Ma faci sa rad...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 22 Mar 2014, 09:59 AM
Mesaj #342


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(abis @ 21 Mar 2014, 05:18 PM) *
QUOTE
Ceea ce s-a adoptat pana acum nu este, cu adevarat, sanctiune....

Sa vedem urmatorul val de sanctiuni, sa vedem daca se prabuseste rubla, daca scade pretul petrolului, al gazelor, daca toate corporatiile vor accepta pierderile dictate de politic, asa cum s-a intamplat inainte de WW2.
QUOTE
...daca Romania ar intra cu tancurile in Moldova si ar anexa o bucata din tara, ar fi normal sa fie sanctionata.

Nu cred c-ar fi nevoie de tancuri, ar fi o actiune de genul celei ce se desfasoara acum in Crimeea si Ucraina de est, o "imbranceala" frateasca cu injuraturi de mama si de tata. Cat despre sanctiuni, ce-am avut si ce-am pierdut, pe asta mizeaza si rusii.
QUOTE
...se apropie destul de bine de Hitler al anilor premergatori razboiului.

Sa vedem daca in urma "sanctiunilor" Putin va "nationaliza" industria rusa, mai exact o va subjuga intereselor politice, asa cum a facut Hitler. Mai mult sa vedem daca "industriasii" rusi vor fi de acord cu o eventuala dorinta a lui Putin de a subjuga industria.
QUOTE
Pai nu tot tu pretindeai ca referendumul din Crimeea este legal?!...

Sti foarte bine ca legalitatea poate fi interpretata conform cerintelor politice. Un referendum pe care un popor il decide, pentru a-si definii viitorul este perfect legal, in cazul in care zona geografica respectiva nu face parte dintr-un sistem politic, social, economic etc. ce garanteaza drepturile individuale si nu etnice. De exemplu in cazul Crimeei, noi guvernanti de la Kiev au atacat direct un drept al etnicilor rusi si anume legalitatea limbii ruse, dreptul de a folosi aceasta limba, desi nu foarte diferita de cea ucrainiana, trecerea la alfabetul latin etc.
QUOTE
La ONU?...

De ce nu? Poate ca a venit timpul ca ONU sa fie restructurat, regandit, pentru ca nu mai face fata actualitatii, a noilor conjuncturi internationale, cand tari precum Franta si UK cu populatii infime, impun politica mondiala unor tari cu populatii mult mai mari. ONU este perimat, este o reminescenta a WW2, moment in care state precum Franta si UK erau puteri mondiale, azi cand conditiile sunt altele si deciziile ar trebui sa fie altele. Parca am fi in epoca coloniala in domeniul diplomatiei ONU, cateva state mici dicteaza politica mondiala, iar state imense stau si asculta ce le recomanda ONU.



--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 22 Mar 2014, 07:22 PM
Mesaj #343


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



Rusia pregateste o capcana pentru UE si OSCE. Invitatia catre OSCE, "o dorinta a rusilor" de a participa cu observatori in partea de est a Ucrainei este cel putin ciudata, daca nu o capcana bine ticluita de Putin. Exista in aceasta regiune o situatie conflictuala intre nationalisti, rusi si ucrainieni, situatie controlata pana acum de catre fortele filoruse sau poate chiar ruse. Sa presupunem ca OSCE accepta sa participe cu observatori in zonele din estul Ucrainei, dupa care rusii dau faru liber nationalistilor rusi. Ce va urma este usor de anticipat, conflicte, inscenari, morti, raniti etc. OSCE-ul prezent nu poate face fata situatiei, UE cu acceptul Rusiei aduce trupe in zona, rusii participa cu trupe in partea de est, dincolo de Nipru si iata o impartire de facto a Ucrainei in doua state, estul si vestul.

Acest topic a fost editat de Marduk: 22 Mar 2014, 07:24 PM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dandanescu
mesaj 22 Mar 2014, 10:46 PM
Mesaj #344


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 900
Inscris: 10 July 04
Din: Canada West Coast
Forumist Nr.: 4.053



QUOTE(abis @ 19 Mar 2014, 12:33 AM) *
QUOTE(dandanescu)
UE insa propunea ca Ukraina sa abandoneze relatiile economice cu Rusia

Asta este o minciuna.


nu este minciuna,
in practica propunerile UE ar fi eliminat relatiile economice dintre Ukraina si Rusia,
pentru a obtine controlul exclusiv UE+USA al resurselor din Ukraina.

e de asemenea interesant ca sotul emisarului american Ms Nuland este asociat strins cu grupuri americane agroindustriale,
care considera griul din vestul ukrainean (pe locul 3 din lume) o adevarata comoara.
iar tot Ms Nuland era si cea care a facut comentarii despre cine trebuie sa fie urmatorul conducator in Ukraina,
si tocmai pe cel care conduce acum l-a ales ea!

evident ca Rusia era in calea acestor obiective economice, deci trebuia eliminata din ecuatie.
de aceea cind Rusia a cerut convorbiri tri-laterale UE-Ukraina-Rusia despre apropierea economica intre Ukraina si UE,
UE a refuzat, practic fortind o situatie care exclude relatiile comerciale cu Rusia
si ar fi costat Ukraina sute de bilioane de dolari in urmatorii citiva ani.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dandanescu
mesaj 22 Mar 2014, 10:57 PM
Mesaj #345


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 900
Inscris: 10 July 04
Din: Canada West Coast
Forumist Nr.: 4.053



acum ca in Crimea se finalizeaza rapid tranzitia inapoi in Rusia,
se pune problema cit de repede va evolua situatia la faza urmatoare,
in regiunile predominant vorbitoare de limba rusa din estul si sudul Ukrainei.

acolo e posbil sa fie miscari populare pentru a obtine independenta federala,
mai degraba decit separarea de Ukraina si anexarea la Rusia.

faptul ca Rusia a invitat observatori vestici in acele regiuni
ar putea indica posibilitatea unor miscari populare de amploare similara celor din Kiev.

sa vedem ce va face in acest caz noul guvern din Kiev,
care nu demult critica metodele politienesti adoptate de fostul guvern ukrainean.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 23 Mar 2014, 09:44 AM
Mesaj #346


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(dandanescu @ 22 Mar 2014, 10:57 PM) *
...sa vedem ce va face in acest caz noul guvern din Kiev, care nu demult critica metodele politienesti adoptate de fostul guvern ukrainean.

Ce sa faca? exact ce trebuie sa faca politia din oricare stat. De fapt au avut loc cateva conflicte intre politie si manifestantii filorusi, care s-a lasat cu arestari. Cea mai mare problema a tuturoa celor implicati in Ucraina este o confruntare directa intre nationalistii extremisti, rusi si ucrainieni, care nu vad rezolvarea problemelor decat prin forta.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gigip
mesaj 23 Mar 2014, 02:20 PM
Mesaj #347


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.873
Inscris: 30 March 10
Din: bucuresti
Forumist Nr.: 16.402



[quote name='Marduk' date='23 Mar 2014, 09:44 AM' post='755128']
Pentru ca in lume sa nu mai existe conflicte militare,rescrierea granitelor,focare de razboi e nevoie de:
1-autodizolvarea NATO,o institutie antidemocrata,razboinica,controlata de catre SUA! Dupa desfiintarea Tratatului de la Varsovia,NATO(in fapt SUA!) a devenit teroristul mondial de stat numarul 1 in lume! NATO a distrus Yugoslavia,Afganistanul,Libia,Egiptul,Irakul etc!
2-UE sa-si afirme independenta fata de SUA(prin NATO) si sa devina comunitatea de echilibru,de dialog,de cooperare cu toate tarile lumii,indiferent de regimul politic,de zona geografica ,de traditii,cultura ori religie!
3-ONU sa devina forumul de decizie,de dialog pentru toate conflictele din lume! Sa fie desfiintat consiliul de securitate iar deciziile sa fie luate cu majoritatea voturilor tarilor componente!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 23 Mar 2014, 04:21 PM
Mesaj #348


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(gigip @ 23 Mar 2014, 02:20 PM) *
Pentru ca in lume sa nu mai existe conflicte militare,rescrierea granitelor,focare de razboi e nevoie de:...

Nu cred ca propunerile dumitale vor duce la disparitia conflictelor militare. Rescrierea granitelor? fara conflicte militare sau economice, exclus, in opinia mea.
1. N-as zice autodizolvare ci transformare intr-o organizatie europeana, fara participarea americanilor. Dar oare este posibil asa ceva? Ar putea NATO european sa faca fata unui atac al Rusiei sau Chinei fara ajutorul USA? Americanii au devenit "teroristii", pentru ca Rusia si China au refuzat sa se implice in actiunile de pedepsire a extremismului islamist, a nationalismului.
2. Chiar daca-si afirma independenta, UE nu poate face fata degradarii demografice din viitor. UE va fi macinata de conflicte religioase daca nu reuseste sa convinga islamul ca Europa nu poate d.p.d.v religios sa devina islamista. Nationalismul va creste, crestinismul va deveni mai tolerant fata de stiinta dar intolerant fata de alte religii.
3. ONU trebuie restructurat pe principii democratice. Sunt de acord cu desfiintarea Consiliului de Securitate, toate statele ar trebui sa primeasca un vot, iar deciziile sa se ia in functie de majoritate.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gigip
mesaj 23 Mar 2014, 06:18 PM
Mesaj #349


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.873
Inscris: 30 March 10
Din: bucuresti
Forumist Nr.: 16.402



[quote name='Marduk' date='23 Mar 2014, 04:21 PM' post='755131']
Nu cred ca propunerile dumitale vor duce la disparitia conflictelor militare. Rescrierea granitelor? fara conflicte militare sau economice, exclus, in opinia mea.
1. N-as zice autodizolvare ci transformare intr-o organizatie europeana, fara participarea americanilor. Dar oare este posibil asa ceva? Ar putea NATO european sa faca fata unui atac al Rusiei sau Chinei fara ajutorul USA? Americanii au devenit "teroristii", pentru ca Rusia si China au refuzat sa se implice in actiunile de pedepsire a extremismului islamist, a nationalismului.
Marduk,nici Rusia,nici China nu vor si nu au NICIUN INTERES sa atace pe cineva! Este o absurditate! America,jandarmul unic mondial,practica terorismul de stat pentru a ramane unica forta in lume! Dupa destramarea lagarului socialist,destramarea URSS,a Cehoslovaciei,Yugoslaviei si incercarea de destramare a Chinei(Piata Ti-en -amin!!!),anexarea politica a Irakului,Libiei,Siriei si a tarilor arabe,vor sa incercuiasca nuclear Rusia! UE este doar o sluga a NATO(in fapt a SUA!) ,toti sefii de la Consiliul Europei fiind numiti de americani! Singurul stat din lume terorist,razboinic se numeste SUA!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 24 Mar 2014, 09:38 AM
Mesaj #350


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Marduk @ 22 Mar 2014, 09:59 AM) *
Sa vedem daca in urma "sanctiunilor" Putin va "nationaliza" industria rusa, mai exact o va subjuga intereselor politice, asa cum a facut Hitler. Mai mult sa vedem daca "industriasii" rusi vor fi de acord cu o eventuala dorinta a lui Putin de a subjuga industria.

Deja s-a intamplat asta. Pe ce lume traiesti?!
QUOTE
Un referendum pe care un popor il decide, pentru a-si definii viitorul este perfect legal, in cazul in care zona geografica respectiva nu face parte dintr-un sistem politic, social, economic etc

Nu inteleg ce vrei sa spui. Crimeea facea parte dintr-un sistem politic, social, economic...
QUOTE
noi guvernanti de la Kiev au atacat direct un drept al etnicilor rusi si anume legalitatea limbii ruse, dreptul de a folosi aceasta limba

Habar nu ai.

Nu a interzis nimeni in Ucraina folosirea limbii ruse.
QUOTE
Poate ca a venit timpul ca ONU sa fie restructurat, regandit

Eu nu te opresc. Restructureaza-l.

Si dupa aia concetraza-te la ce vorbim, ca o iei pe campii.

Eu: Rusia nu va respecta decizia luata la Haga si Romania va pierde teritoriul marin pe care l-a castigat in disputa cu Ucraina
Tu: Daca va face asta, Rusia va avea probleme la ONU
Eu: Rusia are drept de veto si se il va folosi in Consiliul de Securitate pentru a nu avea probleme
Tu: ONU este perimat, trebuie restructurat.

Pai daca spui ca este perimat, pe ce te bazezi cand spui ca Rusia va avea probleme la ONU?!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

65 Pagini V  « < 8 9 10 11 12 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 20 May 2024 - 12:48 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman