HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Informatii SubForum

Acest Subforum este dedicat discutiilor având ca temă principală Politica Externa. Vă invităm să folositi un limbaj decent. Dacă este cazul, contraziceti argumentat idei, nu atacati forumisti. Totodată, vă rugăm să nu citati mesajul imediat precedent, iar, in cazul articolelor din ziare, redati numai paragrafele importante, nu intreg articolul si mentionati sursa. Vă invităm la un dialog care să promoveze Arta de a conversa!

65 Pagini V  « < 7 8 9 10 11 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Ucraina, O batalie pierduta?
Marduk
mesaj 15 Mar 2014, 08:54 AM
Mesaj #281


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



Serghei Lavrov:
„Dacă partenerii noştri occidentali vorbesc de Kosovo ca de un caz special, atunci noi le spunem că peninsula Crimeea este un caz şi mai special. Crimeea este un caz pe care nu putem să-l analizăm separat de istorie. Toţi înţeleg, şi declar asta cu toată răspunderea, că peninsula Crimeea înseamnă pentru Rusia incomparabil mai mult decât Comore pentru Franţa şi insulele Falkland pentru Marea Britanie. Sper ca ei (partenerii occidentali) să înţeleagă faptul că Crimeea este un caz ce nu poate fi examinat în afara contextului istoric”

Nu pot sa nu-i dau dreptate rusului, desi ca roman ma simt amenintat de Rusia, de aspiratiile ei istorice, la Dunare si Marea Neagra.

Mihail Gorbaciov:
„Sarcina noastră principală este să oprim orice fel de escaladare periculoasă a situaţiei şi să găsim o soluţie care să fie susţinută atât de cetăţenii ucraineni, precum şi de cei ruşi....."

"....Trebuie să ne amintim că avem de-a face cu două popoare care sunt înfrăţite de mult timp. Nu ne putem permite o schismă tragică. Este necesar să ajutăm oamenii să ajungă la un acord”

Asta este ce-a mai importanta sarcina, atat pentru rusi cat si pentru ucrainieni si occidentali.

Rusia a interceptat, vineri, în Crimeea, un avion american de recunoaştere fără pilot...
„A fost posibilă întreruperea liniei de comunicaţie cu operatorii americani cu ajutorul unor sisteme radio-electronice complexe”...
„Avionul a aterizat aproape intact în braţele forţelor de auto-apărare”.....
„Judecând după numărul de identificare, UAV MQ-5B aparţine Brigăzii Americane de Recunoaştere 66, cu baza n Bavaria (Germania)” .....

No comment.

Acest topic a fost editat de Marduk: 15 Mar 2014, 09:15 AM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 17 Mar 2014, 10:16 AM
Mesaj #282


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Marduk @ 14 Mar 2014, 06:11 PM) *
eu resping orice rezolvare militara a situatiei din Crimeea si din Ucraina

Poate o respingi tu, dar uite ca Putin asta face, "rezolva" militar situatia.
QUOTE
Nu pot sa nu-i dau dreptate rusului

Pai vad ca asta faci, doar repeti ceea ce spune propaganda ruseasca...
QUOTE
Rusia a interceptat, vineri, în Crimeea, un avion american de recunoaştere fără pilot

Asta este, intr-un fel, o veste buna: inseamna ca americanii sunt prezenti in zona si ca, mai devreme sau mai tarziu, vor reactiona.

Cat despre referendum, in conditiile in care in Crimeea sunt 60% rusi, iar ucrainienii si tatarii au boicotat referendumul, rezultatele l-ar face invidios pana si pe Dragnea smile.gif




Acest topic a fost editat de abis: 17 Mar 2014, 10:19 AM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 17 Mar 2014, 12:14 PM
Mesaj #283


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Ora 11.55 Parlamentul ucrainean a aprobat, luni, o mobilizare parţială pentru a face faţă "ingerinţei Rusiei în afacerile interne ale Ucrainei”. Parlamentul a adoptat un decret prezidential care permite o mobilizare partiala care implica 40.000 de rezervisti.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 17 Mar 2014, 12:14 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
gigip
mesaj 17 Mar 2014, 01:50 PM
Mesaj #284


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.873
Inscris: 30 March 10
Din: bucuresti
Forumist Nr.: 16.402



QUOTE(abis @ 17 Mar 2014, 12:14 PM) *
Ora 11.55 Parlamentul ucrainean a aprobat, luni, o mobilizare parţială pentru a face faţă "ingerinţei Rusiei în afacerile interne ale Ucrainei”. Parlamentul a adoptat un decret prezidential care permite o mobilizare partiala care implica 40.000 de rezervisti.

Ce se intampla cu Ucraina este,cert,mana SUA! Dupa ce au inconjurat Rusia cu baze de rachete,amplasate in apropierea Rusiei(Romania,Bulgaria,Polonia!!!),doreste sa le instaleze la cativa km de Moscova,in Ucraina!
Maidanezii(de pe Maidan!!!),"sponsorizati" cu 20 milioane de dolari saptamanal de NATO,au inlaturat,prin forta,presedintele,premierul si parlamentul(toti legal alesi!!!). Prin intermediul slugilor NATO din conducerea UE,le-a promis ucrainienilor(ca si Romaniei!!!) ca,daca vor primi bazele americane pe teritorilu lor,vor fi admisi in UE si in NATO!

Ce cauta UE si NATO in zona? Ucraina nu e membra NATO ori UE! Vor doar sa ajunga,cu armele lor nucleare,in inima Rusiei,singura tara din lume care poate incetini expansionismul imperialismului american!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 17 Mar 2014, 02:18 PM
Mesaj #285


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(gigip @ 17 Mar 2014, 01:50 PM) *
Ce se intampla cu Ucraina este,cert,mana SUA!

Pe bune?! Daca e asa, toata stima pentru Obama! E mai bun decat credeam eu...
QUOTE
Dupa ce au inconjurat Rusia cu baze de rachete,amplasate in apropierea Rusiei(Romania,Bulgaria,Polonia!!!)

Romania si Bulgaria sunt haaat departe de Rusia....
Si din cate stiu eu nici in Romania, nici in Bulgaria nu este, deocamdata, nici o racheta. Absolut niciuna. Ah, ca in viitor, candva, la Deveselu vor fi niste sisteme antiracheta (adica defensive) este alta discutie. Alea sunt strict pentru aparare, ca sa loveasca o racheta deja lansata si care are ca tinta Europa. Nu se pune problema de a amplasa rachete ofensive.
QUOTE
la cativa km de Moscova,in Ucraina

"Cativa" inseamna aproape 1000 km....
QUOTE
au inlaturat,prin forta,presedintele,premierul si parlamentul

E drept ca presedintele a fugit de furia populara, dupa ce a masacrat oamenii din piata... Insa premierul a demisionat, iar parlamentul e bine-mersi, nu l-a schimbat nimeni.
QUOTE
le-a promis ucrainienilor(ca si Romaniei!!!) ca,daca vor primi bazele americane pe teritorilu lor,vor fi admisi in UE si in NATO!

Cine le-a promis, ca nu am inteles?
QUOTE
Ce cauta UE si NATO in zona?

UE nu cauta nimic, dimpotriva, ucrainienii sunt cei care vor in UE. UE a spus foarte clar ca despre o admitere nu poate fi vorba decat dupa ce Ucraina va indeplini toate conditiile. In privinta NATO nici nu se pune problema, cel putin deocamdata.
Niciun stat cu probleme teritoriale nu poate intra in UE sau NATO.
QUOTE
Vor doar sa ajunga,cu armele lor nucleare,in inima Rusiei

Nu au nevoie, armele nucleare ale NATO pot lovi Rusia fara probleme. Rusia nu are un sistem antiracheta care sa fie impenetrabil pentru armele americane. Din pacate, nici NATO nu are (inca) un sistem de aparare impenetrabil pentru rachetele rusesti.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cocosel
mesaj 17 Mar 2014, 02:43 PM
Mesaj #286


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.933
Inscris: 20 December 06
Din: London/Bucharest
Forumist Nr.: 9.114



QUOTE
expansionismul imperialismului american!


Wow ... mi-ar face placere sa aud ce inseamna aceasta fraza ... in acest secol.

Innebunesc cand astazi aud inca asemenea tampenii. Treziti-va!!

(Cine vinde gogosi ca este mai bine cu Rusia are probleme mari si nu vreau sa intru in dezbateri inutile.)

thumb_yello.gif






--------------------
"Mă simt ca într-o barcă, singur, pe un lac necunoscut, dus de curenti din ce în ce mai departe de mal. Chiar dacă as striga "ajutor" nu m-ar auzi nimeni. Asa că prefer să tac si să cred că alunec printr-un vis. Spre ce? Habar n-am..."
Octavian Paler

" Truth may seen, but cannot be : / beauty brag, but'tis not she; / truth and beauty buried be."
W. S.
"GIVE me women, wine, and snuff / Untill I cry out "hold, enough!" / To No. 7, just beyond the circus day / A winding-sheet, ah ME! I must be away!"
John K.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 17 Mar 2014, 03:12 PM
Mesaj #287


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



O stire aproape reala wink.gif

Moment penibil la televiziunea de stat a Rusiei! În locul imaginilor din Crimeea, postul a difuzat în această dimineaţă scene de la anexarea Moldovei, care erau programate abia pentru poimâine. După câteva minute, televiziunea rusă şi-a cerut scuze că “a stricat surpriza” şi a reluat emisia cu înregistrarea corectă.

“A fost o eroare jenantă, provocată de etichetarea greşită a casetelor. Pe scenele din Crimeea scria ‘Anexare Moldova’ şi viceversa”, a recunoscut Grigori Orlov, directorul televiziunii ruse. “Preşedintele Putin a fost foarte dezamăgit, încă lucra la discursul de primire a Moldovei în Federaţia rusă şi îi promiseserăm că nu scoatem o vorbă despre asta până poimâine.”

“Operatorul responsabil a fost sancţionat disciplinar. Fiind la prima abatere, a primit doar o reducere de 300 ruble din salariu şi 18 ani într-un lagăr de muncă”, a adăugat Orlov.

Autorităţile de la Chişinău au refuzat să comenteze gafa televiziunii de la Moscova, însă mai mulţi demnitari moldoveni au fost auziţi recent exersându-şi cunoştinţele de limba rusă.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 17 Mar 2014, 03:43 PM
Mesaj #288


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(abis @ 17 Mar 2014, 10:16 AM) *
QUOTE
....dar uite ca Putin asta face, "rezolva" militar situatia.

Face si el ce-au factu altii in Libia, Siria, Egipt, Tunisia etc.
QUOTE
... doar repeti ceea ce spune propaganda ruseasca...

Daca propaganda ruseasca sau americana spune ceva ce coincide cu opinia mea da, repet poate ca vor intelege si cei cu care dialoghez ca putem fi pentru unii muma si pentru unii ciuma. De asta s-a inventa democratia, ca toti oamenii, toate tarile sa foloseasca acelesi principii indiferent de ce zice propaganda.
QUOTE
...intr-un fel, o veste buna: inseamna ca americanii sunt prezenti in zona si ca, mai devreme sau mai tarziu, vor reactiona.

sad.gif Asta inseamna escaladare, chiar iti doresti ca americanii sa reactioneze militar indiferent de consecinte? Eu nu-i dau crezare lui Traian Basescu cand declara ca Romania nu este amenintata ca nu va fi atrasa intr-un conflict militar, a zis si el asa sa linisteasca oamenii, romanii, ce vroiai sa zica "romani va ordon treceti Prutul"?
QUOTE
Cat despre referendum, in conditiile in care in Crimeea sunt 60% rusi, iar ucrainienii si tatarii au boicotat referendumul...

In ceea ce ma priveste, referendumul era necesar, cred ca si in estul Ucrainei ar trebui sa se procedeze la fel pentru a se evita o confruntare intre nationalisti sau intre armata rusa si ce-a ucrainieana. Oamenii trebuie lasati sa-si hotarasca singuri soarta, nu conform unor tratate si granite prestabilite. Azi in UE exact asta se doreste, ca oamenii sa nu mai tina cont de granite, sa nu mai existe conflicte intre nationalisti si extremisti.



QUOTE(gigip @ 17 Mar 2014, 01:50 PM) *
.... Vor doar sa ajunga,cu armele lor nucleare,in inima Rusiei,singura tara din lume care poate incetini expansionismul imperialismului american!

Mon general daca vroiau asta le trimiteau direct, nu le mai depozitau in bazele din jurul Rusiei. In ceea ce priveste expansionismul american, care cica n-ar mai fi imperialism ci corporatism, cata vreme nu-si propune sa schimbe politic, etnic, traditional etc. o tara, cred ca are aceiasi natura ca si expansionismul rusesc, deci nici unii nici altii nu sunt buni.

QUOTE(abis @ 17 Mar 2014, 02:18 PM) *
...Romania si Bulgaria sunt haaat departe de Rusia....

Moncher azi ai nota 4 la geografie, ia o harta si vezi cat de aproape e Rusia de Romania si Bulgaria.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 17 Mar 2014, 03:58 PM
Mesaj #289


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Marduk @ 17 Mar 2014, 03:43 PM) *
Face si el ce-au factu altii in Libia, Siria, Egipt, Tunisia etc.

Asta e o minciuna. Nimeni nu a anexat teritorii din Libia, Siria, Egipt, Tunisia.
QUOTE
chiar iti doresti ca americanii sa reactioneze militar indiferent de consecinte?

Ti-am mai spus de vreo zece ori: Da. Vreau ca SUA si Europa sa reactioneze cat mai repede, altfel Rusia isi va lua nasul la purtare din ce in ce mai mult. Singurul lucru care poate opri un razboi generalizat mai tarziu este o interventie cat mai rapida, acum.
QUOTE
referendumul era necesar, cred ca si in estul Ucrainei ar trebui sa se procedeze la fel

Adica intai sa ocupe Rusia niste teritorii si sa organizeze acolo simulacre de consultari populare, azi le anunta, maine de fac; le fac sub amenintarea armelor; optiunile de pe buletinul de vot sa excluda mentinerea statusului actual (la referendumul asta erau doar doua optiuni, fie unirea cu Rusia, fie independenta, nu puteai alege pentru mentinerea situatiei prezente); iar rezultatele sa fie manarite in maniera nord-coreeana. Nu?
QUOTE
ia o harta si vezi cat de aproape e Rusia de Romania si Bulgaria

Stiu. Intre Bucuresti si Moscova sunt aproape 1800 km. Intre Sofia si Moscova, vreo 2200. Nu "inconjoara" Rusia cum spunea gigip. smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 17 Mar 2014, 04:47 PM
Mesaj #290


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(abis @ 17 Mar 2014, 03:58 PM) *
QUOTE
....Nimeni nu a anexat teritorii din Libia, Siria, Egipt, Tunisia.

Cine-a vorbit de anexare, interventie militara ziceam.
QUOTE
... Da. Vreau ca SUA si Europa sa reactioneze cat mai repede, altfel Rusia isi va lua nasul la purtare... Singurul lucru care poate opri un razboi generalizat mai tarziu este o interventie cat mai rapida, acum.

Cred ca glumesti. Eu ii felicit pe Obama si pe Merkel ca nu-i iau in considerare pe cei care gandesc ca tine.
QUOTE
erau doar doua optiuni, fie unirea cu Rusia, fie independenta, nu puteai alege pentru mentinerea situatiei prezente

In opinia mea independenta era mai indicata.
QUOTE
Stiu. Intre Bucuresti si Moscova sunt aproape 1800 km.

Rusia nu inseamna doar Moscova, Adana, Socchi etc. sunt tot in Rusia, ca sa nu mai amintesc de Sevastopol.


Acest topic a fost editat de Marduk: 17 Mar 2014, 05:10 PM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 17 Mar 2014, 05:09 PM
Mesaj #291


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Marduk @ 17 Mar 2014, 04:47 PM) *
Cine-a vorbit de anexare

Pai nu asta se intampla acolo?!
Eu am vorbit si nu doar eu ci si altii mai bine infipti in lume: Obama, Merkel...
QUOTE
Cred ca glumesti

Ti-am mai spus de cateva ori ca vorbesc foarte serios: ce trebuie sa fac pentru a te convinge?!
QUOTE
ca sa nu mai amintesc de Sevastopol

Sevastopol este in Ucraina. Atat timp cat Romania, UE, SUA nu recunosc anexarea. Sigur, o vor recunoaste Belarus, Venezuela si Coreea de Nord (de astia din urma nu sunt sigur). Dar lumea civilizata, din Japonia pana in SUA si din Finlanda pana in Australia, nu.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 17 Mar 2014, 05:22 PM
Mesaj #292


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Un om mai inteligent decat noi doi la un loc


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dandanescu
mesaj 17 Mar 2014, 07:49 PM
Mesaj #293


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 900
Inscris: 10 July 04
Din: Canada West Coast
Forumist Nr.: 4.053



QUOTE(cocosel @ 17 Mar 2014, 05:43 AM) *
Wow ... mi-ar face placere sa aud ce inseamna aceasta fraza ... in acest secol.

Innebunesc cand astazi aud inca asemenea tampenii. Treziti-va!!

(Cine vinde gogosi ca este mai bine cu Rusia are probleme mari si nu vreau sa intru in dezbateri inutile.)

thumb_yello.gif


ce inseamna expansionismul american?
in mod sigur nu inseamna ca e mai bine cu Rusia, nu asta spunea,
ci ca o lume monopolara nu e sanatoasa.

iar asta nu e deloc o gogoasa.

in schimb e gogoasa sa schimbi sensul mesajului lui gigip,
ca sa poti sa il contrazici apoi, in forma falsificata.
asta e gogoasa clasica care totusi merge de multe ori,
bazindu-se pe lipsa gindirii critice suficiente la unii cititori.

in orice caz evidenta de pina acum arata ca
gigip are dreptate sa sustina ca USA incearca sa se extinda in Ukraina,
si ca Rusia pare capabila sa se opuna unei asemenea actiuni.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dandanescu
mesaj 17 Mar 2014, 08:06 PM
Mesaj #294


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 900
Inscris: 10 July 04
Din: Canada West Coast
Forumist Nr.: 4.053



Partea de drept international invocata de Rusia pentru situatia din Crimea
este tocmai legea internationala folosita in cazul Kosovo, cu binecuvintarea UN (mai precis doua articole)

Daca urmaresti atent si impartial situatia, nu se poate sa nu te miri de dublul standard adoptat de USA si UE,
cind vine vorba de interesele lor fatza de interesele altora.

Apoi sa nu uitam ca USA pare sa sustina activitati, inclusiv militare,
care contravin direct si persistent legea internationala,
asa cum e situatia cu Israel, de exemplu.

Deci cind nesocotesti legea internationala in mod sistematic o lunga perioada de timp,
e cam greu dupa aia sa mai faci apel la ea cu sperante de succes,
ca lumea deja stie ca oricum primeaza politica raportului de forte,
politica puterii sau real-politik, unde nu e loc de idealuri,
ci doar interesul specific dicteaza si justifica orice actiune.

si asta e probabil cea mai mare pierdere pentru USA, cea morala, pierderea idealurilor.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dandanescu
mesaj 17 Mar 2014, 08:13 PM
Mesaj #295


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 900
Inscris: 10 July 04
Din: Canada West Coast
Forumist Nr.: 4.053



Istoric vorbind, nici Crimea, nici toata fisia (lata de citeva sute de km) de litoral dintre gurile Dunarii si Crimea,
toate aceste teritorii nu au facut parte din Ucraina decit atunci cind le-au fost oferite de rusi (sovietici).

Acum ar fi cazul ca ukrainienii sa accepte ca vestul nu-i va ajuta decit cu vorbe,
si sa admita ca au gresit profund in estimarea situatiei geopolitice locale.
Dar slaba speranta de asa ceva.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dandanescu
mesaj 17 Mar 2014, 08:27 PM
Mesaj #296


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 900
Inscris: 10 July 04
Din: Canada West Coast
Forumist Nr.: 4.053



QUOTE(gigip @ 17 Mar 2014, 04:50 AM) *
Ce cauta UE si NATO in zona? Ucraina nu e membra NATO ori UE!


Si exact la fel ca si in Georgia (fosta sovietica),
de vreme ce acum exista controverse teritoriale foarte clare, Ukraina nu va putea intra in NATO! thumb_yello.gif
(pina cind nu rezolva si semneaza acorduri bilaterale pentru toate disputele existente)

Cit despre UE si relatiile economice;
Nu ar fi de mirare sa se ajunga pina la urma la un sistem federal in Ukraina,
care sa permita elemente de politica externa si de comertz exterior la nivel de regiune federala,
in care caz e posibil ca Rusia va obtine o cale de a realiza ceea ce le propuneau celor din UE in 2013,
si anume ca Ukraina sa faca comertz atit cu Rusia cit si cu UE thumb_yello.gif
(la care UE s-a opus, ceea ce eventual a condus la situatia de acum).

Acest topic a fost editat de dandanescu: 17 Mar 2014, 08:27 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dandanescu
mesaj 17 Mar 2014, 08:44 PM
Mesaj #297


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 900
Inscris: 10 July 04
Din: Canada West Coast
Forumist Nr.: 4.053



QUOTE(abis @ 17 Mar 2014, 08:22 AM) *


"[Putin] is not Hitler, but we’ve got to stop him all the same" ohyeah.gif ohyeah.gif
...astia nu au auzit pina acum ca aluziile la Hitler inseamna ca nu ai argumente solide?
sau ca esti antisemit, sau amindoua? ohyeah.gif

...si totusi NATO si UE sunt cei care isi extind acum dominatia militara si economica in zona Marii Negre,
schimbind raportul de forte, nu-i asa?

deci altcineva din tabara adversa, ar putea reformula;
"NATO is not Hitler, but we need to stop [them] all the same"

insa toate astea sunt doar vorbe,
in esenta e vorba de raportul de forte si de alocarea acestor forte.

ce vedem acum in Ukraina sunt ultimele ajustari ale raportului de forte din zona,
inainte de re-orientarea inevitabila a americanilor spre China,
ceea ce ii dezavantajeaza pe unii aliati americani,
care deci incearca tot ce pot ca sa ii mentina pe americani prin apropiere de zona Midle East.

cu alte cuvinte
un pic de singe in Ukraina poate sa mentina o flota americana in largul litoralului Israelian/Sirian/Libanez/Egyptean/Libyan,
mai bine decit sa ajunga flota aia pe undeva pe linga Taiwan...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cocosel
mesaj 17 Mar 2014, 09:02 PM
Mesaj #298


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.933
Inscris: 20 December 06
Din: London/Bucharest
Forumist Nr.: 9.114



QUOTE(dandanescu @ 17 Mar 2014, 07:49 PM) *
in mod sigur nu inseamna ca e mai bine cu Rusia, nu asta spunea,
ci ca o lume monopolara nu e sanatoasa.

iar asta nu e deloc o gogoasa.

in schimb e gogoasa sa schimbi sensul mesajului lui gigip,
ca sa poti sa il contrazici apoi, in forma falsificata.


Ei bine tocmai asta va urma... o lume monopolara... insipida incolora... ca ai alte opinii be my guest dar Noua Ordine va lovi naprasnic in inima Kremlinului.
N-am schimbat nici un mesaj... am intreb clar, precis si asteptam un raspuns nu aberatii ca pisica alba este dungata. jamie.gif

QUOTE
Daca urmaresti atent si impartial situatia, nu se poate sa nu te miri de dublul standard adoptat de USA si UE,


Dublu standard? Vai dublu standard zici ...
Transnistria iti spune ceva, Abhazia si Osetia, teritoriile din estul salbatic chinezesti...
Cum poate cineva sa spuna asa ceva... imi este teama ca unii au uitat sa analizeze niste hartii sau documente istorice. blink.gif

Sa ne gandim (desi nu prea mai gandim), la Basarabia, la Bucovina de Nord, la tezaur, la miile de concetateni morti in gulagurile staliniste, la foametea de dupa razboi, la deceniile de impilare si dictatura comunista, etc. Sa ne amintim, cei care mai au memorie, la teama permanenta ca vom fi invadati de tancurile sovietice, impartasind soarta altor popoare din blocul sovietic care au avut parte de asemenea delicii. Politicul si economicul rusesc se ingemaneaza. Economicul este avangarda politicului. Si a unei discrete intrari intr-o zona de influenta. Legea lor, asa cum rezulta din documentul real sau apocrif numit: "Testamentul lui Petru cel Mare" este dominatia, cucerirea si expansiunea in detrimentul oricarora se intampla sa le fie vecini.

Ca tu nu vezi de fapt cine sunt agresorii ... nu este problema mea. De mii de ani rusii fac dublul standard la nivel de excelenta ... uita-te atent la Germania si Marea Britanie care dominate de oligarhiile si cohortele rusesti se tem sa puna piciorul in prag.

Rusia si-a jucat rolul precis anticipand aceasta criza inca din sa zicem primul atac al Siriei.
Impingerile de cetatenii in marile finante ale lumii, impunerea Gazprom in Germania, ... cum ti se par?
Duble sau cinstite?

Nu te lasa amagit de ideea ca aceasta peninsula ar fi a lor ... pentru ca nu a fost. Imperiul Tarist a anexat-o prin 1783 in momentul in care acolo populatia majoritara era formata din atentie romanii. Acestia au fost deportati in Siberia si in Caucaz unde s-au pierdut cu generatiile... Pana atunci era sub un protectorat genovez, sub imperiul otoman.

Asta ca sa amintim cine vinde gogosile... rofl.gif


QUOTE
Acum ar fi cazul ca ukrainienii sa accepte ca vestul nu-i va ajuta decit cu vorbe,
si sa admita ca au gresit profund in estimarea situatiei geopolitice locale.


NU stii asta... si te hazardezi.

Asteapta si o sa vezi! thumb_yello.gif


"Sa nu-i crezi pe rusii nici atunci cand iti fac daruri" zice un proverb ... Ucraina este posibil sa se sparga pentru interese diverse, desi nici o parte nu doreste acest lucru.
Inca se negociaza cu hartiile pe masa sferele de influenta... Nimic nu a fost transat inca, nici macar Crimeea... pentru ca in interiorul Rusiei exista un curent mai periculos decat cel din exterior. Si mai este o mica mare amenintare... daca anexeaza teritorii ca in 38' cum facea Fuhrerul, militarii chiar si cu soldele imbunatatite nu cred ca sunt dornici sa lupte pentru ceva care nu ii motiveaza. Nu mai suntem in sec 19 cand oamenii se infierbantau pentru nimic ... acum trebuie sa pui si ceva pe masa. Intelegi?

Apoi China abia asteapta sa revendice niste teritorii la est...doar asa de sanchi. ohyeah.gif

Davai Davai!!

Acest topic a fost editat de cocosel: 17 Mar 2014, 09:03 PM


--------------------
"Mă simt ca într-o barcă, singur, pe un lac necunoscut, dus de curenti din ce în ce mai departe de mal. Chiar dacă as striga "ajutor" nu m-ar auzi nimeni. Asa că prefer să tac si să cred că alunec printr-un vis. Spre ce? Habar n-am..."
Octavian Paler

" Truth may seen, but cannot be : / beauty brag, but'tis not she; / truth and beauty buried be."
W. S.
"GIVE me women, wine, and snuff / Untill I cry out "hold, enough!" / To No. 7, just beyond the circus day / A winding-sheet, ah ME! I must be away!"
John K.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 17 Mar 2014, 10:24 PM
Mesaj #299


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(abis @ 17 Mar 2014, 05:09 PM) *
QUOTE
Pai nu asta se intampla acolo?!

USA poate ocupa o tara, o regiune, pentru a preintampina un conflict intre doua tabere, nationaliste, extremiste, religioase etc.? Eu consider ca Rusia a facut bine ca s-a implicat in Crimeea, daca nu o facea se ajungea sigur la un conflict militar intre rusi si ucrainieni.
QUOTE
...ce trebuie sa fac pentru a te convinge?!

Sa te duci sa-ti iei copilul in brate si sa fi fericit ca inca n-ai plecat pe front, asta in cazul in care mai apuci pana maine dimineata.
QUOTE
Sevastopol este in Ucraina. Atat timp cat Romania, UE, SUA nu recunosc anexarea.....

O sa le pese rusilor de asta cum le-a pasat americanilor si europenilor de arabii din nordul Africii.


Acest topic a fost editat de Marduk: 17 Mar 2014, 10:24 PM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 17 Mar 2014, 10:25 PM
Mesaj #300


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(cocosel @ 17 Mar 2014, 09:02 PM) *
QUOTE
Ei bine tocmai asta va urma... o lume monopolara... insipida incolora... Noua Ordine va lovi naprasnic in inima Kremlinului.

Noua Ordine o sa transforme Rusia pe rusi in cei mai rai extremisti religiosi, talibanii or sa ni se para niste liberali pe langa habotnicii rusi.
QUOTE
Transnistria iti spune ceva, Abhazia si Osetia, teritoriile din estul salbatic chinezesti...

Kaliningrad, occidentalii poarta si ei o vin pentru existenta acestor enclave rusesti, inca de dinainte de terminarea WW2. Stalin a facut ce-a vrut cu occidentalii, la Teheran, Malta si Ialta, iar cand si-au dat seama cu cine au de a face era prea tarziu. Astea sunt costurile pe care vestul le plateste fata de politica din timpul WW2 si de dupa, cand au sacrificat tari si popoare doar pentru interesele occidentale. Populatia din Siberia ("estul salbatic chinezesti") nu are nicio legatura cu China, ca China isi doreste aceasta regiune este alta discutie.
QUOTE
... Imperiul Tarist a anexat-o prin 1783 in momentul in care acolo populatia majoritara era formata din atentie romanii....

blink.gif Moncher, citeste mai cu atentie, romanii erau mai la nord vest, nu in Crimeea.
QUOTE
"Sa nu-i crezi pe rusii nici atunci cand iti fac daruri" zice un proverb ...

Proverbul corect : "Timeo Danaos et dona ferentes" era vorba de greci nu de rusi, dar posibil sa se potriveasca si rusilor si nu numai lor.
QUOTE
Ucraina este posibil sa se sparga pentru interese diverse, desi nici o parte nu doreste acest lucru.

Daca tot te-ai dus prin istorie, ar trebui sa sti ca si Polonia s-a spart pentru interesele altora, iar Ucraina n-ar fi la prima experienta de acest fel.
QUOTE
... pentru ca in interiorul Rusiei exista un curent mai periculos decat cel din exterior....

Opozitia interna rusa este sublima dar lipseste cu desavarsire. Eu nu cred ca aceasta opozitie, va avea o influenta in viitorul Rusiei, nu pe termen scurt.
QUOTE
Apoi China abia asteapta sa revendice niste teritorii la est...doar asa de sanchi.

N-are ce revendica, China trebuie sa cucereasca aceste teritorii, istoric n-ar nici un drept, mai degraba Mongolia ar avea dreptul sa revendice teritoriile alea de la rusi.
QUOTE
Davai Davai!!

"Davai ceas, davai mosie, haraso tovarasie"


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cocosel
mesaj 17 Mar 2014, 11:01 PM
Mesaj #301


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.933
Inscris: 20 December 06
Din: London/Bucharest
Forumist Nr.: 9.114



QUOTE
Moncher, citeste mai cu atentie, romanii erau mai la nord vest, nu in Crimeea.


In secolul XVII domnitorii Moldovei erau si stapanitori ai Zaporojiei. (cauta in hartile istorice ca sa intelegi)
Locuitorii Zaporojiei din acea vreme erau numiti de polonezi si daci sau moldoveni sau moldovlahi. Se considerau frati cu moldovenii, numeau Moldova “Ţara” şi nobletea era data de inrudirea sau nu cu boierii moldoveni.
Partea de sud a Zaporojiei, din zona pragurilor Niprului pana la Marea Neagră va face parte in sec. XII-XIII din Statul berladnicilor, intins de la Carpati pana dincolo de Nipru si avand capitala la Barlad.

Istoria falsa o poti reciti de cate ori vrei... insa in Hanatul Crimeii anexat de rusii in 1783 se gaseau tatarii, romanii si evrei.

Culmea este ca majoritatea aceea o reprezentau romanii. (satele hanesti, Edisanul)


"Recensământul făcut în sudul provinciei, în această perioadă sec XVIII, în regiunea Hersonului istoric va arăta că populaţia creştină era în imensă majoritate românească. Această situaţie demografică va fi schimbată de cololnizările organizate de Rusia, astfel încât în 1900 românii reprezentau doar un procent aflat între 10 şi 25 %."

Mai cauta in biblioteca o carticica... s-ar putea sa intelegi niste tendinte, sentinte.


(PS: M. Britanie sau Franta nu revendica SUA desi ele sunt cele care au pus bazele colonizarii teritoriului de dincolo de ocean... s-au si luptat intre ele pe colonii.)
thumb_yello.gif

Acest topic a fost editat de cocosel: 17 Mar 2014, 11:04 PM


--------------------
"Mă simt ca într-o barcă, singur, pe un lac necunoscut, dus de curenti din ce în ce mai departe de mal. Chiar dacă as striga "ajutor" nu m-ar auzi nimeni. Asa că prefer să tac si să cred că alunec printr-un vis. Spre ce? Habar n-am..."
Octavian Paler

" Truth may seen, but cannot be : / beauty brag, but'tis not she; / truth and beauty buried be."
W. S.
"GIVE me women, wine, and snuff / Untill I cry out "hold, enough!" / To No. 7, just beyond the circus day / A winding-sheet, ah ME! I must be away!"
John K.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dandanescu
mesaj 18 Mar 2014, 05:25 AM
Mesaj #302


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 900
Inscris: 10 July 04
Din: Canada West Coast
Forumist Nr.: 4.053



QUOTE(cocosel @ 17 Mar 2014, 02:01 PM) *
in Hanatul Crimeii anexat de rusii in 1783 se gaseau tatarii, romanii si evrei.

Culmea este ca majoritatea aceea o reprezentau romanii. (satele hanesti, Edisanul) [/b]


daca e adevarat, inseamna ca
romanii erau in Crimea sub controlul tatarilor musulmani,
apoi au trecut sub control rusesc crestin ortodox, nu-i asa?

asta pare un lucru bun, daca tot facem apel la istorie si
nu am uitat cumva ce reputatie au tatarii in RO.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dandanescu
mesaj 18 Mar 2014, 05:33 AM
Mesaj #303


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 900
Inscris: 10 July 04
Din: Canada West Coast
Forumist Nr.: 4.053



QUOTE(cocosel @ 17 Mar 2014, 12:02 PM) *
Ei bine tocmai asta va urma... o lume monopolara... insipida incolora... ca ai alte opinii be my guest dar Noua Ordine va lovi naprasnic in inima Kremlinului.


deci se pare ca suntem de acord ca o lume monopolara nu e sanatoasa, nu-i asa?
atunci faptul ca Moskova se opune la asa ceva e un lucru bun.

deocamdata USA are probleme financiare si militare serioase,
pe linga faptul si mai grav ca au pierdut ascendentul moral
asa ca exista optiuni in ce priveste Noua Ordine si dominatia mondiala.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dandanescu
mesaj 18 Mar 2014, 05:50 AM
Mesaj #304


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 900
Inscris: 10 July 04
Din: Canada West Coast
Forumist Nr.: 4.053



QUOTE(cocosel @ 17 Mar 2014, 12:02 PM) *
N-am schimbat nici un mesaj... am intreb clar, precis si asteptam un raspuns nu aberatii ca pisica alba este dungata. jamie.gif

pai ai primit raspunsul

cit despre aberatii, specific vorbind aberatia a fost sa rastalmacesti un mesaj,
pentru ca in forma initiala nu il puteai ataca.

probabil ca sperai ca lumea nu prea intelege principiile gindirii critice? ohyeah.gif
s-ar putea sa ai dreptate, dar cine intelege stie ca procedezi gresit dpdv logic.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dandanescu
mesaj 18 Mar 2014, 06:19 AM
Mesaj #305


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 900
Inscris: 10 July 04
Din: Canada West Coast
Forumist Nr.: 4.053



QUOTE(cocosel @ 17 Mar 2014, 12:02 PM) *
Dublu standard? Vai dublu standard zici ...
Transnistria iti spune ceva, Abhazia si Osetia, teritoriile din estul salbatic chinezesti...
Cum poate cineva sa spuna asa ceva... imi este teama ca unii au uitat sa analizeze niste hartii sau documente istorice. blink.gif

Argumentul tau ar intari afirmatia ca Rusia greseste,
cind de fapt dublul standard se refera la faptul ca si USA greseste.

Iar in cazul specific al situatiei din Crimea,
Rusia a invocat exact cele doua articole din dreptul international
care au fost folosite de NATO/USA/UE pentru a justifica cazul Kosovo.

de aia apare dublul standard,
in Kosovo cele doua articole din dreptul international sunt acceptabile, dar in Crimea, de ce nu?
Obama nu zice de ce nu, ca nu are cum:
atunci ar insemna ca ce a facut USA / NATO / UE in Yugoslavia e ilegal dpdv international ohyeah.gif

QUOTE(cocosel @ 17 Mar 2014, 12:02 PM) *
Asta ca sa amintim cine vinde gogosile... rofl.gif
NU stii asta... si te hazardezi.

Asteapta si o sa vezi! thumb_yello.gif

ohyeah.gif pai nici tu nu stii...

insa deocamdata Rusia a obtinut Crimea (si inca, fara un foc de arma! thumb_yello.gif ),
ceea ce inseamna ca Ukraina nu mai poate sa intre in NATO pina cind nu rezolva problema cu Rusia.
Ukraina are ceva shanse sa devina o federatie, cu putin noroc,
ceea ce inseamna ca Rusia si UE vor putea amindoua face afaceri in Ukraina. thumb_yello.gif
Iar vestul explica raspicat ca nu se pune problema nici unei interventii militare in Ukraina din partea lor, thumb_yello.gif
iar shantajul economic e cu semnul intrebarii, deoarece Rusia are citeva optiuni la indemina ca sa raspunda la sanctiuni,
deci vor fi costuri si pentru vest daca totusi insista sa se amestece asa departe de acasa.

QUOTE(cocosel @ 17 Mar 2014, 12:02 PM) *
Nu mai suntem in sec 19 cand oamenii se infierbantau pentru nimic ... acum trebuie sa pui si ceva pe masa. Intelegi?

De cind a luat Putin conducerea Rusiei, au crescut salariile in termeni reali de circa 4 ori.
Nu stiu daca tu intelegi, oamenii o duc mai bine in Rusia decit in Ukraina.



Go to the top of the page
 
+Quote Post
dandanescu
mesaj 18 Mar 2014, 06:41 AM
Mesaj #306


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 900
Inscris: 10 July 04
Din: Canada West Coast
Forumist Nr.: 4.053



QUOTE(cocosel @ 17 Mar 2014, 12:02 PM) *
Apoi China abia asteapta sa revendice niste teritorii la est...doar asa de sanchi. ohyeah.gif

doar asa de sanchi? rofl.gif vise!

China facea planuri , luna trecuta, pentru un razboi fulger de circa cinci zile
pentru a elimina fortele navale japoneze din zona unei insule din largul coastei chinezesti,
teritoriu revendicat de China. jamie.gif

...In vremea asta USA tine un portavion in largul Greciei rofl.gif
Asta desi in USA se reorganizeaza fortele armate pentru marele "pivot" inevitabil
din Middle East spre Pacific, pentru a stavili expansiunea chineza.

Cine gindeste logic, chiar crede ca doar asa "de sanchi"
China isi va schimba dintr-o data strategia din Pacific,
si periclita contractele energetice deja platite in avans pe 20 de ani cu Rusia,

ca sa intre in conflict cu Rusia in Asia,
doar asa ca sa poata americanii sa cistige in Marea Neagra si apoi sa mute portavioanele in Pacific? rofl.gif

astea sunt gogosele! ohyeah.gif

China isi vede linistita de constructia noilor portavioane dupa model rusesc
(prototipul a fost cumparat de la Ukraina ohyeah.gif )
care vor extinde cu circa 1500 de km suprematia aeriana chineza in Pacific,
mult dincolo de Taiwan, Phillipines, Japonia - toate zonele alea unde USA se simtea ca acasa pina nu demult.

Ukraina e doar o cacealma, unde Rusia le cere acum USA sa arate cartile,
si americanii se pot mindri pe plan local doar cu vreo doi oligarhi evrei ukrainieni (si aia cu pashapoarte israeliene),
la care Rusia zice Ну, погоди ! ohyeah.gif

Vom vedea! ohyeah.gif

Acest topic a fost editat de dandanescu: 18 Mar 2014, 06:42 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 18 Mar 2014, 10:00 AM
Mesaj #307


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Marduk @ 17 Mar 2014, 10:24 PM) *
Eu consider ca Rusia a facut bine ca s-a implicat in Crimeea, daca nu o facea se ajungea sigur la un conflict militar intre rusi si ucrainieni.

Stai sa vezi ce urmeaza - se apropie

In momentul in care Rusia anexeaza fara nicio impotrivire regiuni dintr-o tara vecina (caci sanctiunile alea anuntate ieri sunt ridicole), ce o impiedica sa anexeze si alte teritorii? Intai din Ucraina estica, apoi din tarile baltice, din Moldova (vezi ca sunt multi rusi in Chisinau care se pot simti oprimati...), din Georgia, din Azerbaidjan, de ce nu din Polonia ori mai departe... De ce s-ar opri la Crimeea, daca lumea ii lasa?!

Cand o sa vezi tancurile Armatei Rosii la Prut, nu vei mai fi la fel de linistit.


QUOTE(dandanescu)
se pare ca suntem de acord ca o lume monopolara nu e sanatoasa, nu-i asa?
atunci faptul ca Moskova se opune la asa ceva e un lucru bun

Cum dracu' sa fie un lucru bun ca un stat sa cucereasca militar teritorii care nu-i apartin?

Eu unul vreau o lume monopolara. Ai ceva impotriva?

QUOTE
Rusia a invocat exact cele doua articole din dreptul international
care au fost folosite de NATO/USA/UE pentru a justifica cazul Kosovo

Repet: in Serbia, mai exact in Kosovo, guvernul si-a bombardat, ucis, torturat si deportat proprii cetateni. In Crimeea nici vorba de asa ceva. Sa nu-mi spui ca tu pretinzi ca, daca Vestul nu intervenea in favoarea kosovarilor, Rusia nu invada Crimeea!

Vezi ca Ucraina se numara printre cei care nu au recunoscut Kosovo...

De ce sa pedepsesti Ucraina pentru greseala altora, admitand ca a fost o greseala?




--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 18 Mar 2014, 10:07 AM
Mesaj #308


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(cocosel @ 17 Mar 2014, 11:01 PM) *
In secolul XVII domnitorii Moldovei erau si stapanitori ai Zaporojiei. (cauta in hartile istorice ca sa intelegi)
Mai cauta in biblioteca o carticica... s-ar putea sa intelegi niste tendinte, sentinte.

Moncher, nu stiu cine trebuie sa se uite-n harti si carticele, da sigur domnia ta incerci sa vinzi castraveti unui gradinar. Ramane cum am zis, stapanirile romanesti, romanii, erau prezenti in numar mai mare in nord vestul Crimeei, NU IN CRIMEEA. Poate ne spui ai cui vasali erau domnitorii Moldovei, ca sa intelegem mai bine cine stapanea de fapt acele teritorii. De la cateva sate de romani, moldoveni, daci etc. vrei sa induci ideea ca acolo era o tara a romanilor? oi fi si tu unul din ala de crede ca dacii au avut un imperiu de la Atlantic la Pacific. rofl.gif

QUOTE(dandanescu @ 18 Mar 2014, 05:25 AM) *
daca e adevarat, inseamna ca romanii erau in Crimea sub controlul tatarilor musulmani...

Categoric, prezenta romanilor era nesemnificativa in Crimeea, in nord vestul peninsulei existau moldoveni, care la un moment dat au fost aliatii cazacilor de pe Don in lupta acestora impotriva dominatiei poloneze si a presiunilor catolice.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 18 Mar 2014, 10:26 AM
Mesaj #309


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(abis @ 18 Mar 2014, 10:00 AM) *
QUOTE
Stai sa vezi ce urmeaza ....In momentul in care Rusia anexeaza fara nicio impotrivire regiuni dintr-o tara vecina (caci sanctiunile alea anuntate ieri sunt ridicole), ce o impiedica sa anexeze si alte teritorii?

Nu cred ca rusul e chiar atat de prost, desi s-ar putea sa-l tenteze tot estul Ucrainei, dar dac-o va face o va face dupa modelul Crimeei, s-au n-o va face, findca stie ca nu se poate juca prea mult cu anglosaxonii.
QUOTE
Cum dracu' sa fie un lucru bun ca un stat sa cucereasca militar teritorii care nu-i apartin?

Repet, daca rusii nu preluau controlul am fi asistat la un macel intre nationalistii ucrainieni si rusi, care au multe de impartit frateste de sute de ani. Ura dintre farti este cea mai periculoasa, strange atata patima ca odata izbucnita nimic n-o ai poate opri.
QUOTE
Eu unul vreau o lume monopolara. Ai ceva impotriva?

Nu. Eu vreau o lume monopolara doar in ceea ce priveste fortele aramate, dar o lume multipolara in ceea ce priveste decizia politica. O structura gen ONU, care sa controleze fortele militare internationale, printr-un consiliu in care toti membrii sa detina drept de vot, sa nu existe veto, deciziile sa se ia democratic.
QUOTE
...in Serbia, mai exact in Kosovo, guvernul si-a bombardat, ucis, torturat si deportat proprii cetateni...daca Vestul nu intervenea in favoarea kosovarilor, Rusia nu invada Crimeea!

Daca esti asa de sigur ca sarbi au facut asta in Kosovo poate pui niste link-uri sa vedem si noi. In Jugoslavia toti au avut aceiasi vina, iar occidentalii nu mai doreau o tara dominanta in Balcani, asa ca au pus umarul la dezintegrarea Jugoslaviei, care putea foarte bine sa ramana un stat federal. Cauta o harta din timpul lui Hitler sa vezi cum isi imagina acesta partea asta de Europa (centrala, sud-vest, est) sa vezi cate similitudini exista, chiar state cu denumiri identice. Rusia ar fi revendicat Crimeea oricum, dar nu mai putea sa invoce un precedent, sa faca referendum etc.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 18 Mar 2014, 10:51 AM
Mesaj #310


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Marduk @ 18 Mar 2014, 10:26 AM) *
Repet, daca rusii nu preluau controlul am fi asistat la un macel intre nationalistii ucrainieni si rusi

Ba nu. Nu s-ar fi intamplat asa ceva.

http://www.itv.com/news/update/2014-03-17/...ed-to-be-saved/

QUOTE
Daca esti asa de sigur ca sarbi au facut asta in Kosovo poate pui niste link-uri sa vedem si noi

Offtopic, dar totusi:

http://en.wikipedia.org/wiki/Likoshane_massacre
http://en.wikipedia.org/wiki/Gornje_Obrinje_massacre
http://en.wikipedia.org/wiki/Ra%C4%8Dak_massacre

Si sper ca nu vom mai aduce in discutie chestiunea Kosovo pe topicul asta, pentru ca nu are nicio legatura. Cu sau fara Kosovo, Rusia tot invada Crimeea.


PS: Dragnea a trecut prin Crimeea zilele trecute? smile.gif

Acest topic a fost editat de abis: 18 Mar 2014, 03:03 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 18 Mar 2014, 01:02 PM
Mesaj #311


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Marduk, ce iti spuneam?

Uite ca rusii din Chisinau au nevoie si ei de protectia Rusiei.

http://deschide.md/rusii-din-chisinau-vor-...garzi-populare/

Ce zici, tot la fel de benigna ti se pare amenintarea rusa? Cand vor vrea sa isi apere conationalii din Delta Dunarii sa te aud... Ca e plina de rusi lipoveni.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 18 Mar 2014, 02:32 PM
Mesaj #312


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Din discursul lui Putin:

Kievul este mama orașelor rusești. Rusia antică are rădăcini și nu putem trăi cu asta – milioane de ruși trăiesc în Ucraina și trebuie să le apărăm drepturile


Deci, nu se vor opri la Crimeea. Vor toata Ucraina.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cocosel
mesaj 18 Mar 2014, 03:05 PM
Mesaj #313


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.933
Inscris: 20 December 06
Din: London/Bucharest
Forumist Nr.: 9.114



QUOTE
pai ai primit raspunsul


Nu stiam ca acel nick are nevoie de asistenti care sa-i raspunda ... Te plateste bine? rofl.gif

QUOTE
deci se pare ca suntem de acord ca o lume monopolara nu e sanatoasa, nu-i asa?


Nu pot sa stabilesc asupra unui lucru pe care nu l-am experimentat. Din cate am stiinta nimeni nu poate opri terenul a ceea ce va fi.

Dar in marinimia mea reafirm... Uniunea Europeana , Uniunea Nord-Americana , Uniunea Africana si Uniunea Euroasiatica (pe care o vrea Putin) sunt acelasi concept . Aceiasi oameni se afla in spatele tuturor . Si cand timpul va fi favorabil , toate aceste 4 Uniuni se vor contopi intr-una singura , alcatuind stadiul final al planului – O NOUA ORDINE MONDIALA.

Cum spune un titlu de film documentar "United we fall" rofl.gif sau cum Hawking ne anunta ca in 2100 vom coloniza Marte. Pentru asta trebuie sa fim uniti. thumb_yello.gif

Tu, Marduk sau altii care inca au ideologii de secol 17, intepenite si inchistate de neputinta, nu pot, nu au si nici nu vor reusi nici daca 50% din populatia Terrei li se vor alatura in orice demers impotriva unicului plan.

QUOTE
deocamdata USA are probleme financiare si militare serioase


Sincer informatiile tale sunt foarte proaste... bine acum daca le citesti din reviste si pe net incep sa te inteleg. rofl.gif
USA ( in fine altcineva da merg pe ideea asta acum ) a ridicat mingea prin criza mondiala (acel hazard moral) si a transmis o parte din putere la populatia galbena (China)
Te-ai intrebat de ce ? Iti dau un pont ...
O parte din banii ieftini injectati de Fed pe piete au ajuns in tarile emergente, care i-au atras pe investitori cu randamentele mai ridicate decat in SUA, unde dobanda de politica monetara este aproape 0%. Acum, cand institutia a inceput sa reduca achizitiile de obligatiuni, randamentele din SUA incep sa creasca, ceea ce, impreuna cu situatia economica restabilita din SUA, este mult mai atractiva pentru investitori. Acestia isi retrag banii din economiile emergente ducand la deprecierea monedelor locale si la accelerarea inflatiei. Bancile centrale din tarile emergente Turcia, Argentina, Africa de Sud, Brazilia si India, au reactionat tarziu in speranta ca astfel vor stopa iesirea capitalului strain, de care sunt dependente. Si iata cum economia americana va avea de castigat prin revenirea unei parti a capitalului care a luat calea strainatatii odata cu prima banca falimentata. Randamanetul fiind dublu. Intelegi mataluta!! rofl.gif

QUOTE
deocamdata Rusia a obtinut Crimea


O aveau si inainte... aveau chiar aproape toata Ucraina... Din razboiul asta mediatic iarasi va lasati manipulati.
Rusia a pierdut ... va fi nevoita sa primeasca si USA in reconstructia ucraineana, ceea ce nu prea le face bine. rofl.gif

Iar ideea ca rusii o duc bine, sincer cred ca te uiti prea mult pe Russia Today... sau cum se numeste postul ala unde zbiara aia in direct ca vor ataca USA. rofl.gif

QUOTE
China isi va schimba dintr-o data strategia din Pacific


China face ce i se impune... Mai multe nu pot spune! (si fac si rime de bine) rofl.gif

Apai daca tot sunteti asa sustinatorii ai Ursului, daca tot spuneti ca are cohones... de ce in momentul in care a invadat Crimeea, militarii lui erau incognito..adica nu aveau tresele pe umeri.? Ii era frica de repercusiunile internationale sau de proprii cetatenii? Nu va mai lasati asa usor pacaliti. Curentul din interior este mai puternic de tot ce va inchipuiti voi. Au iesit recent in Moscova 20000 de oamenii. Nici o televiziune nu prezinta decat vag, lapidar asta... cum o faceau si la noi in diferite cazuri... (sunt doar 1000 si in piata erau 10000). Putin este constient ca daca ridica pedala mai mult... isi clatina singur scaunul. Generalii abia asteapta.

In fine!!

QUOTE
in Kosovo cele doua articole din dreptul international sunt acceptabile, dar in Crimea, de ce nu?


Crimele unora nu le justifica pe ale altora, nu? devil.gif


Hai sa asteptam!! ... Belgrad a fost atacat in a doua zi de Pasti cu binecuvantarea Papei ... rofl.gif


Si acum pentru mintile luminate de pe la noi...

Expansiunea ruseasca a inceput prin eferverscenta nationalismului radical, mai ales la Moscova, unde exista asa zisele ”marsuri ale Rusiei pure” sau al ”slavismului arian”. Ideologul national-comunistilor rusi este Alexandr Dughin care impreuna cu alti lideri de opinie au infintat 2 formatiuni neofasciste in Ucraina...”Russkoe Naționalnoe Edinstvo”(Unitatea Nationala Rusa - RNE) si ”Național Bolșevistkoe Partya”(Partidul National-Bolsevic). Inca din anul 1996 Alexandr Dughin in colaborare cu Limonov ( liderul partidului national bolsevic) a inaugurat o serie de fundatii, universitatii, biblioteci, care au avut menirea sa cultive partiotismul, revolutia culturala (in fapt era o revolutie sexuala) in randul tinerilor.

Cu ajutorul acestor grupari Putin incerca sa-si impuna dorintele testamentare ale lui Petru cel Mare... (pentru cei cu dublu standard) Pana si un obiectiv principal si l-au asumat printre altele, din platforma formatiunii neonaziste RNE oficialii rusi: -защитит Русских и Россиян в любой точке земного шара (sa-i apere pe Rusi in orice punct de pe glob). Pai sunt circa 150 de popoare si etnii care compun vechea URSS... Ii vor apara pe totii? drool.gif


Hai Davai in continuare!!












--------------------
"Mă simt ca într-o barcă, singur, pe un lac necunoscut, dus de curenti din ce în ce mai departe de mal. Chiar dacă as striga "ajutor" nu m-ar auzi nimeni. Asa că prefer să tac si să cred că alunec printr-un vis. Spre ce? Habar n-am..."
Octavian Paler

" Truth may seen, but cannot be : / beauty brag, but'tis not she; / truth and beauty buried be."
W. S.
"GIVE me women, wine, and snuff / Untill I cry out "hold, enough!" / To No. 7, just beyond the circus day / A winding-sheet, ah ME! I must be away!"
John K.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 18 Mar 2014, 03:20 PM
Mesaj #314


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(abis @ 18 Mar 2014, 10:51 AM) *
QUOTE
Ba nu. Nu s-ar fi intamplat asa ceva.

Rusii din clipul respectiv sunt o minoritate, de ce nu vrei sa privesti adevarul in fata, la rusi ca si la noi exista mai multi "conservatori" de cat "liberali" toti vin din comunism, iar nostalgia este o boala care se trateaza foarte greu.
QUOTE
Offtopic, dar totusi:
Si sper ca nu vom mai aduce in discutie chestiunea Kosovo pe topicul asta...

Offtopic, dar totusi: rusii, Rusia invoca precedentul Kosovo in situatia din Crimeea. Au acest drept? cu toate masacrele pe care le-ai prezentat, sa sti ca exista si sarbi masacrati de albanezi. De acord sa nu mai vorbim despre Kosovo, dar se pare ca nu se poate.



QUOTE(abis @ 18 Mar 2014, 01:02 PM) *
QUOTE
...Uite ca rusii din Chisinau au nevoie si ei de protectia Rusiei.

Da au dreptul asta, pot cere ajutor si de la UE sau OSCE, dar se simt mai bine in sanul Maicii Rusii.
Ce zici, tot la fel de benigna ti se pare amenintarea rusa?
Sunt roman, cunosc ceva istorie, stiu cat rau ne-au facut rusii chiar si-atunci cand ne-au oferit "binele", dar nu pot sa uit ca nimeni nu ne-a venit in ajutor cand am avut nevoie. Ne-am aparat cum am putut, ca o ironie a sortii romanii de peste Prut sunt mai traditionalisti decat cei din Romania, iar asta spune mult despre felul in care romanii au stiut sa-si "salveze" neamul, traditiile, unii s-au transformat in moldoveni, cu limba si alfabet inventat de rusi, altii in vlahi, valahi, istroromani, aromani, machidoni etc. dar tot romani au ramas in port si-n grai. O sa scapam si de data asta, cumva vom gasi o cale sa ne salvam. Observ o stare belicoasa la tine si la multi alti tineri, nu stiu daca ai apucat sa faci armata sau sa tragi cu o arma, sper din tot sufletul sa nu ajungi sa folosesti o arma ca sa-ti aperi familia, bunurile, mai ales in fata rusilor in cazul unui conflict militar. Razboiul se porneste usor, "intr-o zi de joi" dar se opreste greu, doar dupa ce-si va fi luat obolul de vieti tinere nevinovate, victime colaterale. Ucraina este o batalie pierduta iar responsabilitatea, in opinia mea, o poarta doar dorinta nationalistilor ucrainieni de a schimba de azi pe maine o societate bolnava de comunism, fara a lua in considerare individul, ucrainianul de rand, rusul de rand, venit sau crescut in acest spatiu geografic. Un popor care nu tine cont de istorie, de trecut, plateste mai mult de cat unul care urmeaza cursul linistit al istoriei, incet dar sigur



QUOTE(abis @ 18 Mar 2014, 02:32 PM) *
Din discursul lui Putin:...

Poti sa zici ca nu este asa? eu ca istoric amator nu pot sa-l contrazic. Sper sa se opreasca la Nipru, dar daca se implica si in estul Ucrainei nu stiu cum vor reactiona anglosaxonii, occidentul, lumea intreaga. Gorbaciov a tras un semnal de alarma, dar e prea batran, iar opozitia rusa este slaba, prea slaba ca sa initieze o schimbare la Moscova. Nu trebuie omis, uitat faptul ca rusii, in marea lor majoritate regreta desfiintarea URSS, ca religia joaca un rol important in sustinerea nationalismului rus etc. Sunt multi factori, variabile care nu prevestesc nimic bun pe termen scurt in aceasta parte a lumii in care se intampla sa traim si noi, romanii.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 18 Mar 2014, 03:49 PM
Mesaj #315


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Marduk @ 18 Mar 2014, 03:20 PM) *
Rusii din clipul respectiv sunt o minoritate

Habar nu am daca sunt sau nu o minoritate printre rusii din Ucraina. Insa ceea ce spun ei este cat se poate de adevarat.
QUOTE
De acord sa nu mai vorbim despre Kosovo, dar se pare ca nu se poate.

Daca tu nu-l aduci in discutie, eu unul nu o voi face, pentru ca indiferent de ce s-a intamplat in Kosovo, Rusia proceda tot la fel in Crimeea.
QUOTE
Da au dreptul asta, pot cere ajutor si de la UE sau OSCE, dar se simt mai bine in sanul Maicii Rusii.

Da? Si cand or sa ajunga tancurile Armatei Rosii la Chisinau tot asa o sa fie, "dreptul" rusilor de a fi aparati?
QUOTE
nu stiu daca ai apucat sa faci armata sau sa tragi cu o arma

Am tras cu AKM-ul, cu pistolul, cu tancul, am aruncat grenade si am detonat trotil. Am facut armata la o unitate de tancuri.
QUOTE
responsabilitatea, in opinia mea, o poarta doar dorinta nationalistilor ucrainieni de a schimba de azi pe maine o societate bolnava de comunism, fara a lua in considerare individul, ucrainianul de rand, rusul de rand

Ucrainianul de rand a iesit in strada si a infruntat gloantele lui Ianucovici pentru a schimba o societate bolnava... Responsabilitatea o poarta in intregime Rusia lui Putin - si pentru cei care au cazut in Maidan, si pentru tot ce se intampla acum acolo. Este meritul ucrainienilor si nu al rusilor ca, pana acum, nu au fost lupte in Crimeea. Daca ucrainienii ripostau asa cum aveau dreptul sa o faca atunci cand au fost asediati in bazele lor ori scosi cu forta de acolo, acum erau tancurile rusesti in Kiev.
QUOTE
Ucraina este o batalie pierduta

Ucraina are niste garantii de securitate oferite de Vest prin niste tratate.

Daca Vestul nu o apara, cine altcineva care are astfel de tratate mai este in siguranta? Cine mai poate spera ca in caz de nevoie va fi aparat? Japonia? Coreea? Israel? Australia? Germania? Turcia? De Romania nu mai spun... Cine poate fi sigur de ajutorul altui stat in caz de agresiune, daca un stat caruia ii este garantata securitatea printr-un tratat nu este aparat? Mai valoreaza ceva Tratatele de pace de dupa ultimul razboi? Actul de la Helsinki? Mai exista OSCE, NATO, UE? Un tratat incalcat fara sanctiuni spulbera tot sistemul mondial, niciun tratat nu va mai fi respectat vreodata de nimeni. Asta duce la haos si la razboi generalizat.

Nu avem de ales intre razboi si pace. Nu astea sunt optiunile.

Avem de ales intre "sanctiuni economice si politice drastice dublate de presiuni militare - acum" si "razboi total in curand".



QUOTE(dandanescu @ 17 Mar 2014, 08:06 PM) *
Daca urmaresti atent si impartial situatia, nu se poate sa nu te miri de dublul standard adoptat de USA si UE,
cind vine vorba de interesele lor fatza de interesele altora.

Apropo de dublu standard: de ce in Crimeea este drept sa fie organizat un simulacru de referendum in urma caruia regiunea sa fie anexata la Rusia (in virtutea dreptului la autodeterminare, banuiesc), in timp ce in Cecenia aceeasi dorinta a poporului este drept sa fie tratata cu gloante si sange?

Acest topic a fost editat de abis: 18 Mar 2014, 04:01 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

65 Pagini V  « < 7 8 9 10 11 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 15 May 2024 - 05:30 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman