HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Informatii SubForum

Acest Subforum este dedicat discutiilor având ca temă principală Politica Externa. Vă invităm să folositi un limbaj decent. Dacă este cazul, contraziceti argumentat idei, nu atacati forumisti. Totodată, vă rugăm să nu citati mesajul imediat precedent, iar, in cazul articolelor din ziare, redati numai paragrafele importante, nu intreg articolul si mentionati sursa. Vă invităm la un dialog care să promoveze Arta de a conversa!

> Iran - Martie 2007
gio19ro
mesaj 18 Jan 2005, 12:52 AM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.656
Inscris: 6 March 03
Forumist Nr.: 21



Prin decembrie 2002 ii spuneam pe un alt forum lui Radu Hancu, alias rickhavoc, ca dupa 20 martie 2003 armata SUA va intra in Iraq iar dupa 20 martie 2007 s-a stabilit sa intre in Iran.
Dupa esecul din Iraq m-am gandit ca poate devin mai lucizi si isi mai tempereaza avanturile fasciste dar se pare ca fascisitii ce manevreaza acum paiatza aia ce e presedinte, chiar nu mai au discernamant de loc fiind compet afundati in universul lor imaginar de unde continua sa viseze ca SUA poate face praf pe oricine si oricum, bani sa iasa.
Asadar se pare ca in martie 2007 o sa inceapa actul II al nebuniei din Orientul Mijlociu.


Trupele speciale americane opereaza in secret de jumatate de an in Iran, pregatind un viitor atac aerian al SUA asupra acestei tari. Justificarea acestui teoretic atac american? La fel ca si in Irak, armele de distrugere in masa. Scopul real? Indepartarea regimului fundamentalist de la Teheran si instaurarea democratiei in Orientul Mijlociu. Artizanii atacului? "Vulturii" neoconservatori de la Pentagon. Ce zice presedintele Bush? A aprobat deja operatiunea...

Acest scenariu uluitor a fost dat publicitatii ieri in presa americana, si a fost preluat imediat de catre doua din cele mai mare canale media din lume, BBC si CNN. Oricat de improbabil ar parea la prima vedere un viitor atac american asupra Iranului avand in vedere situatia actuala din Irak, CNN si BBC au acordat spatiu editorial amplu acestei informatii, datorita sursei sale. Astfel, semnatarul articolului, aparut initial ieri in The New Yorker, este Seymour Hersh, unul din cei mai prestigiosi jurnalisti americani. Seymour Hersh, detinator al premiului Pulitzer, este ziaristul datorita caruia a fost facut public scandalul torturilor comise la de acum celebra inchisoare irakiana Abu Ghraib. Avand relatii excelente in cadrul Pentagonului si al comunitatii de informatii americane datorita faptului ca pastreaza intotdeauna confidentialitatea surselor, Seymour Hersh a obtinut de la mai multe surse diferite din cadrul serviciilor de informatii americane confirmarea ca Administratia Bush continua sa aiba in vedere atacarea la un moment dat a Iranului. Din "tonul" articolului lui Seymour Hersh se poate considera ca dezvaluirile privind atacarea Iranului au "transpirat" planificat de la agentiile de informatii americane, care sunt ingrijorate ca Pentagonul castiga tot mai multa influenta in cadrul administratiei Bush in detrimentul comunitatii de informatii din SUA.


Realegerea, singura victorie a lui Bush
"Realegerea lui George W. Bush (in functia de presedinte al SUA, n.red.) nu a fost singura sa victorie. Presedintele si consilierii sai de securitate nationala si-au consolidat controlul asupra comunitatii militare si de informatii si au modificat operatiunile acestora pana la un nivel care nu a mai fost atins de la cel de-al doilea Razboi mondial. Bush are o agenda agresiva si ambitioasa prin care vrea sa foloseasca acest control in cel de-al doilea sau mandat impotriva mullahilor din Iran si impotriva altor tinte din razboiul in derulare impotriva terorismului", mentioneaza Seymour Hersh in The New Yorker. "In ciuda situatiei de securitate din ce in ce mai grava din Irak, Administratia Bush nu si-a modificat scopul principal al politicii sale pe termen lung in Orientul Mijlociu: stabilirea democratiei in regiune. Realegerea lui Bush este considerata in cadrul Administratiei drept o dovada a sprijinului americanilor fata de decizia de a incepe razboul (din Irak, n.red.). Realegerea lui Bush a reconfirmat pozitia din conducerea civila a Pentagonului a neoconservatorilor care au sprijinit invazia din Irak, inclusiv secretarul-adjunct al Apararii, Paul Wolfowitz, si subsecretarul pentru Strategie Douglas Feith", continua Seymour Hersh.


Urmatoarea campanie
Potrivit "unui fost inalt oficial din cadrul serviciilor de informatii, secretarul Apararii SUA, Donald Rumsfeld, a avut imediat dupa realegerea lui Bush o discutie cu generalii Armatei americane", pe care i-a informat ca America va ramane pe termen lung in Irak si le-a sugerat ca America va continua politica agresiva, dezvaluie Seymour Hersh. "Acesta este un razboi impotriva terorismului, iar Irakul este numai o singura campanie. Administratia Bush priveste asta ca pe o uriasa zona de razboi", i-a transmis fostul inalt oficial american lui Hersh, sob acoperirea anonimatului. "Urmatorul pas va fi campania din Iran. Noi am declarat razboi si cei rai, oriunde sunt ei, reprezinta dusmanul. Aceasta e ultima ocazie. Mai avem patru ani si vrem ca la sfarsit sa putem spune ca am castigat razboiul impotriva terorismului", a continuat dezvaluirile fostul inalt oficial american, citat de Seymour Hersh.


Pentagonul cuceritor
Ziaristul american precizeaza ca secretarul Apararii, Donald Rumsfeld, va deveni si mai important in cel de-al doilea mandat Bush, deoarece Pentagonul va fi cel care va coordona efectiv razboiul impotriva terorismului. Astfel, presedintele Bush a semnat o serie de ordine executive prin care a autorizat Pentagonul sa trimita grupuri ale Fortelor Speciale ale Armatei SUA in operatiuni impotriva tintelor teroriste din nu mai putin de 10 tari din Orientul Mijlociu si din Asia de Sud. Prin aceasta mentiune, ziaristul american sugereaza ca presedintele Bush a aprobat operatiunile secrete desfasurate de jumatate de an de SUA in Iran, comenteaza BBC. Aprobarea acordata de Bush operatiunilor Pentagonului este o adevarata lovitura pentru CIA, deoarece pana in prezent operatiunile "sensibile" ale Pentagonului trebuiau autorizate de CIA si de Congres. "Pentagonul nu se mai simte obligat sa raporteze nici una din aceste operatiuni catre Congres", a declarat sursa anonima citata de Hersh. Ziaristul american dezvaluie ca a fost informat din mai multe surse de rang inalt din cadrul serviciilor de informatii ca urmatoarea tinta strategica a Pentagonului este Iranul. Seymour Hersh il citeaza din nou pe fostul inalt oficial american de informatii: "Toata lumea spune: "Nu puteti vorbi serios despre atacarea Iranului. Uitati-va la ce e in Irak". Dar li se raspunde: "Am tras mai multe invataminte din Irak - nu din punct de vedere militar, ci din punct de vedere politic. Nu ne vom mai baza pe oamenii agentiilor de informatii. Tocmai de asta CIA nu are ce sa caute acolo (in Iran, n.red.)"". De remarcat ca sursa citata de Seymour Hersh se refera practic la justificarea unui eventual atac asupra Iranului, si nu la motivele unui razboi impotriva acestei tari.


Acelasi motiv
In continuare, jurnalistul american sugereaza ca motivul de razboi care va fi invocat pentru atacarea Iranului va fi programul de inarmare nucleara pe care il dezvolta aceasta tara. Desi Iranul sustine ca are un program nuclear civil, al carui scop este productia de energie, SUA considera ca ambitiile acestei tari sunt de a obtine un arsenal atomic complet functional, situatie care ar arunca in aer intregul Orient Mijlociu, in special relatiile Iranului cu Israelul. Astfel, in timp ce Uniunea Europeana avanseaza in negocierile cu Iranul privind transparenta programului nuclear al acestei tari, SUA considera ca nu va avea loc un progres real daca aceste negocieri nu vor fi insotite de o amenintare reala privind o actiune militara. "Neoconservatorii (din Administratia Bush, n.red.) considera ca negocierile nu sunt o idee buna si ca singurul lucru pe care iranienii il inteleg sunt presiunile", i-a declarat un oficial din conducerea Agentiei Internationale pentru Energie Atomica ziaristului american.

Pe de alta parte, unul din oficialii CIA care a demisionat recent (din cauza politizarii excesive a Agentiei comise de echipa Bush) i-a dezvaluit lui Seymour Hersh ca nimeni nu cunoaste in realitate cat de departe au ajuns iranienii in dezvoltarea programului nuclear. Totusi, desi sursa a estimat ca Iranul e departe de a obtine o arma atomica, totusi acest lucru ar putea fi realizat mult mai repede daca Teheranul ar primi sprijin din partea Coreei de Nord sau a Pakistanului.


Israelul asteapta distrugerea reactoarelor Iranului
Statul care este cel mai ingrijorat de posibilitatea ca Iranul sa obtina arsenal atomic performant este Israelul. De altfel, Israelul a lansat in 1981 un raid aerian asupra reactorului nuclear iranian de la Osirak, pe care de altfel l-a si distrus, aminteste Seymour Hersh. Totusi, programul nuclear iranian a fost paradoxal intarit de catre acest atac, deoarece acum instalatiile iraniene se afla mult mai adanc adapostite sub pamant sau mult mai bine protejate de atacuri aeriene. De asemenea, in urma atacului asupra reactorului de la Osirak, in prezent facilitatile atomice iraniene sunt dispersate in foarte multe locatii din Iran. Prin urmare, nici macar in urma unui atac aerian american nimeni nu poate fi sigur ca facilitatile atomice iraniene vor fi distruse in totalitate.


Fortele speciale, operatiuni secrete in Iran
Administratia americana a realizat misiuni de recunoastere in Iran inca de vara trecuta, dezvaluie Seymour Hersh, care citeaza surse sub acoperirea anonimatului din cadrul Pentagonului si din cadrul Guvernului de la Washington. Astfel, echipele speciale ale Armatei americane au intrat in Iran de multe ori in ultimele sase luni, pentru a identifica si marca instalatiile nucleare iraniene in vederea distrugerii acestora de catre un teoretic atac aerian al Statelor Unite. In afara de identificarea centralelor nucleare cunoscute ale Iranului, cum ar fi cea de la Bushehr, sarcina trupelor speciale americane este foarte grea, deoarece ei trebuie sa identifice mai ales facilitatile nucleare iraniene despre a caror locatie nu exista nici o informatie. De asemenea, sarcina militarilor din echipele speciale a fost de a identifica si marca instalatiile de rachete si instalatiile de arme chimice, relateaza Seymour Hersh. "Civilii de la conducerea Pentagonului vor sa fie penetrat Iranul si sa distruga cat mai mult posibil din infrastructura militara iraniana", i-a dezvaluit ziaristului american un consultant care lucreaza pentru Administratia de la Washington si care are puternice conexiuni in Pentagon.

Actiunile desfasurate de echipele speciale americane au o complexitate deosebita. Astfel, jurnalistul american a aflat de la un alt fost inalt responsabil din serviciile americane de informatii ca un comando american, ajutat de savanti pakistanezi, a intrat in Iran dinspre Afganistan in misiunea de a descoperi instalatii nucleare iraniene ascunse sub pamant. Consultandu-se cu agentii lor locali din Iran, membrii echipei americane au "scanat" o importanta zona a Iranului folosind echipament electronic extrem de performant care localizeaza echipamentele nucleare. De altfel, obtinerea de probe clare privind arsenalul nuclear al Iranului este o necesitate absoluta a Washingtonului. "Ei nu vor sa mai faca vreo greseala de spionaj cu privire la armele de distrugere in masa. Republicanii nu isi permit inca o greseala cu armele de distrugere in masa", a comentat sursa citata de Seymour Hersh.

Consultantul Guvernului american citat de Seymour Hersh a dezvaluit si faptul ca americanii colaboreaza strans cu Israelul in planul de distrugere a instalatiilor nucleare ale Iranului. Astfel, membri ai Departamentului american al Apararii, sub coordonarea subsecretarului Douglas Feith, au colaborat cu specialisti israelieni pentru stabilirea operatiunii de distrugere prin raiduri aeriene a instalatiilor nucleare ale Iranului. "Ei considera ca aproximativ trei sferturi din tintele potentiale pot fi distruse din aer, insa un sfert sunt foarte aproape de orase, sau sunt ingropate foarte adanc in pamant, astfel incat nu pot fi lovite din aer", a declarat pentru Seymour Hersh consultantul Guvernului american citat sub acoperirea anonimatului.


Plan pentru o invazie de amploare
Planurile Pentagonului pentru o invazie de amploare a SUA in Irak sunt in prezent revizuite, noteaza jurnalistul american. Strategii de varf ai Pentagonului de la Comandamentul Central al Armatei SUA de la Tampa Bay, Florida, au fost solicitati sa revizuiasca planurile de razboi, astfel incat sa ofere un plan de invazie aeriana si terestra maxima in Iran. Modificarea acestui plan este necesara deoarece, spre deosebire de acum trei ani, cand o invazie a Iranului putea fi realizata numai pe mare, printr-o debarcare dinspre zona Golfului Persic sau a Golfului Oman, in prezent, dupa cucerirea Irakului, SUA pot intra in Iran atat din Afganistan cat si din Irak. De asemenea, spre deosebire de anii trecuti, militarii americani pot folosi acum ca rampe de lansare a invaziei si noile baze de care beneficiaza in republicile din Asia Centrala.


"Vulturii" vor sa schimbe conducerea
Seymour Hersh noteaza ca spre deosebire de anii trecuti, cand presedintele George W. Bush includea Iranul pe "Axa Raului", acum pozitia Washingtonului fata de Iran este chiar si mai dura. "Vulturii" din Administratia Bush considera ca in curand va deveni clar faptul ca negocierile propuse de europeni pentru dezarmarea Iranului vor esua, si in curand va deveni clar ca SUA trebuie sa actioneze, noteaza jurnalistul american. "Nu se pune problema DACA noi vom face ceva impotriva Iranului. Ei deja actioneaza", a comentat fostul inalt oficial din cadrul serviciilor de informatii.


Iranul lui Khatami, comparat cu Romania lui Ceausescu
De altfel, "vulturii" din Pentagon forteaza un atac cat mai rapid asupra Iranului cu scopul de a schimba conducerea fundamentalista islamica de la Teheran, i-a precizat lui Seymour Hersh consultantul Guvernului american. "In interiorul Iranului exista o lupta intre reformatorii si nationalistii seculari pe de o parte si intre miscarea fundamentalista islamica (aflata la putere, n.red.) pe de alta parte. In momentul in care aura de invincibilitate de care se bucura mulahii va fi spulberata, si cu abilitatea Occidentului, regimul iranian se va prabusi", la fel cum s-a intamplat cu fostele regimuri comuniste din Romania, Germania de Est si Uniunea Sovietica, i-a declarat lui Hersh consultantul pentru Guvernul SUA. Iar Donald Rumsfeld si Paul Wolfowitz sustin aceasta idee, completeaza Seymour Hersh.

Si totusi, analisti politici specializati in realitatile din Iran argumenteaza ca daca SUA vor lansa atacuri asupra instalatiilor nucleare iraniene nu vor reusi deloc sa starneasca o revolta care sa duca la prabusirea regimului radical de la Teheran. "Ideea ca un atac american asupra facilitatilor nucleare ale Iranului va produce o revolta populara este absolut falsa", a comentat Flynt Leverett, analist care a lucrat la Consiliul de Securitate Nationala (National Security Council) chiar in Administratia Bush. "Trebuie sa intelegi ca ambitiile nucleare sunt sprijinite de intreg spectrul politic din Iran, iar iranienii vor percepe atacarea acestor unitati ca pe atacuri la adresa ambitiei lor de a deveni un mare actor pe plan regional si o mare natiune care beneficiaza de o tehnologie sofisticata", potrivit sursei citate. Un atac american daca va avea loc, "va produce o miscare iraniana impotriva Statelor Unite si o miscare anti-americana in intreaga regiune", a incheiat fostul analist al Consiliului de Securitate Nationala al Guvernului SUA.


Abuzurile inspaimantatoare ale lui Rumsfeld
Fortele speciale americane care au lucrat sub acoperire in ultimele sase luni in Iran fac parte din operatiunile pentru care Donald Rumsfeld a obtinut acceptul prezidential al lui George W. Bush, astfel ca operatiunile anti-teroriste ale Pentagonului sa nu mai obtina acceptul CIA si al Congresului SUA. Specialistii americani din comunitatea de informatii si din Congres sunt foarte speriati de precedentul pe care il creeaza aceasta decizie, mai ales deoarece agentii militari operativi ai lui Donald Rumsfeld vor avea permisiunea de a "poza" in tari din afara granitelor drept oameni de afaceri corupti care incearca sa obtina arme de contrabanda care sa poate fi utilizate in sisteme nucleare, astfel ca respectivele tari sa poate fi condamnate international. De asemenea, agentii Pentagonului au acum dreptul la alte asemenea practici, cum ar fi recrutarea si inregimentarea localnicilor dintr-o anumita tara in organizatii teroriste, pentru ca acea tara sa fie ulterior condamnata international, dezvaluie Seymour Hersh.


Casa Alba neaga cu jumatate de gura
Casa Alba a reactionat imediat dupa publicarea articolului din The New Yorker, relateaza BBC. Directorul de comunicatii al Casei Albe, Dan Bartlett, a declarat ca articolul lui Seymour Hersh este "plin de inexactitati". "Nu cred ca unele din concluziile prezentate de el se bazeaza pe fapte reale", a comentat Dan Bartlett, care a precizat ca abordarea diplomatica este inca strategia principala a SUA in ceea ce priveste Iranul. Totusi, reprezentantul lui Bush a facut o remarca foarte interesanta: "Nici un presedinte, la nici un moment din istorie, nu a eliminat definitiv dintre optiunile sale pe cea militara." "Dar sunt in prezent in miscare initiative diplomatice", a continuat Dan Bartlett.

In incheierea raportului sau de spre articolul lui Seymour Hersh, postul BBC tine sa sublinieze ca desi ziaristul citeaza numai surse anonime, Hersh are in "dosarul" sau dezvaluirile privind abuzurile de la Abu Ghraib, cand americanul a dezvaluit lumii intregi scandalul in care au fost implicate SUA. "Dosarul sau recomanda ca aceste dezvaluiri sa fie luate in serios", conchide BBC. (D.E.)

http://www.ziua.net/display.php?id=1485&da...05-01-18&kword=

Acest topic a fost editat de gio19ro: 18 Jan 2005, 12:53 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
64 Pagini V  « < 41 42 43 44 45 > »   
Start new topic
Raspunsuri (1470 - 1504)
exergy33
mesaj 24 Jun 2009, 06:47 PM
Mesaj #1471


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.959
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



QUOTE(turbo trabant @ 24 Jun 2009, 02:09 PM) *
exergy , ca sa nu pierd timpul pe aici, tu sustii ca:

1. fata nu a murit si ca e bine mersi
2. jurnalistii straini trebuiau expulzati, mama lor de agenturi
3. opozitia trebuia batuta mar si din cand in cand impuscata ca erau instrumentul lui great/middle/small satan

un raspuns simpul cu da si nu imi e de ajuns.


Nu cred ceea ce presupui tu ca as crede eu. Mintea mea merge putin mai departe de scenariile stereotipe.

Scuze ca raspund cu intirziere pentru ca m-am pierdut cu informatiile despre Neda, plus ca stau cuplata pe BBC sa vad ce mai spus si ei.
De ceva vreme au deschis un serviciu special BBC Persia care transmite multe ... multe ore, doar in limba persana si doar pentru Iran, Afganistan si Tadjikistan. Au un staff numeros foarte, toti din tarile enumerate.

E o curiozitate si asta ca British Broadcasting Corporation are un serviciu special pentruu Persia.


M-am saturat de politica, si nu am de gind sa-mi pierd timpul doar contrazicindu-va, asa ca ma voi retrage sa citesc citeva pagini de roman. smile.gif

Noapte Buna.

Acest topic a fost editat de exergy33: 24 Jun 2009, 06:53 PM


--------------------
*_*_*

Pierdut În Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
turbo trabant
mesaj 24 Jun 2009, 07:01 PM
Mesaj #1472


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 7.773
Inscris: 27 December 08
Din: za great milky way
Forumist Nr.: 12.719



QUOTE(exergy33 @ 24 Jun 2009, 06:47 PM) *
Mintea mea merge putin mai departe de scenariile stereotipe.

Nu m-am indoit nici o clipa de asta smile.gif.

http://www.bbc.co.uk/worldservice/languages/

au transmisie in 32 de limbi din care una persana si crede-ma cand iti spun ca o televiziune de stat mai pornita impotriva americanilor nu exista. sau mai corupta ca bbc-ul de asemeni , au baietii de la bbc niste scandaluri regulat. nu e tocmai foxnews smile.gif


--------------------
Romanii, ca popor, sunt prosti. Nu va chinuiti sa raspundeti, considerati posturile drept opera unui dusman al poporului.

Ba, ia faceti liniste si ordine, ce dreacu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 24 Jun 2009, 07:01 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
March
mesaj 24 Jun 2009, 07:35 PM
Mesaj #1473


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



QUOTE(exergy33 @ 24 Jun 2009, 07:47 PM) *
E o curiozitate si asta ca British Broadcasting Corporation are un serviciu special pentruu Persia.


Niste incitatori. Asa era si cu "Europa Libera " care aveau un serviciu special ( platit de CIA laugh.gif ) pentru Romanica.


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 24 Jun 2009, 07:39 PM
Mesaj #1474


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.959
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



Am zis ca ma duc la lectura dar nu ma pot tine de cuvint, sau mai bine zis nu ma lasa in pace evenimentele. Pentru citeva minute am mutat pe canalul1 iranian (azi nu i-am ascultat deloc devil.gif ) si la stirile de la ora noua am mai aflat inca ceva ... nu stiu daca sa rid sau sa pling.

Iranienei spun ca stirea cu suspendarea jucatorilor care au purtat bratara verde in meciul cu Corea este o minciuna si ca nu a aparut pe site-ul iranian FIFA si nici nu a fost data de o agentie oficiala IRNA, ISNA, MEHR ...

Canalul Al Arabiya din Dubai spune ca a luat-o de la BBC iar BBC-ul afirma ca au preluat-o de la Al Arabiya.

Evidentele arata ca arabii au lansat primii stirea , sau mai bine zis, verificindu-se orele de transmisii, s-a stabilit clar ca arabii au transmis stirea inaintea englezilor.
Am urmarit-o si eu. smile.gif
Deci Al Arabiya spunea ca stirea e preluata din sursa iraniana. Iranul a cerut sa le trimita prin fax textul comunicatului ... arabii au dat-o din bara in bara.

Cum as putea cred ca un post de televiziune preia stiri de pe site-uri diferite fara ca sa le printeze sau sa le salveze pe un suport ?

Pai daca turbotrabant, spre exemplu, afirma ceva pe forum, si eu doresc sa-l contrazic sau sa-i preiau afirmatiile, primul lucru pe care il fac, ca sa pot dovedi originea lor, este sa le salvez.

Dar se pare ca arabii au cazut de papagali rolleyes.gif iar Churchill se rasuceste de placere in mormint.

Acest topic a fost editat de exergy33: 24 Jun 2009, 09:30 PM


--------------------
*_*_*

Pierdut În Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
turbo trabant
mesaj 24 Jun 2009, 07:41 PM
Mesaj #1475


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 7.773
Inscris: 27 December 08
Din: za great milky way
Forumist Nr.: 12.719



QUOTE(March @ 24 Jun 2009, 07:35 PM) *
Asa era si cu "Europa Libera " care aveau un serviciu special ( platit de CIA laugh.gif ) pentru Romanica.


pai si asa era. cei mai duri erau insa doice vele pe cescuta din pitic nu il scoteau ohyeah.gif .

si cu toate astea, cescuta a mierlit-o pentru ca esalonul 2 l-a lasat din brate. aici catindeaza esalonul 2 si nu e lasat, e mai naspa. tradare, tradare dar sa stim si noi.

ps: exergy minciuna , neminciuna trebuie contracarata la meciul nationalei urmator, sa apara jucatorii. faza aduce aminte de roiala spre ungaria a nadiei comaneci wink.gif

i like churchill cry.gif

ps: sursa obamaniaca nytimes.com

Iran’s leadership pressed its own charges that foreign powers had meddled in its internal affairs and instigated the widespread protests. State television showed people identified as protesters saying they had been influenced by foreign news media, Reuters reported.

“I think we were provoked by networks like the BBC and the Voice of America to take such immoral actions,” one young man said.


Are dreptate si eu am fost provocat candva de Voice of America. Recunosc , sunt un imoral sad.gif sad.gif sad.gif

Acest topic a fost editat de turbo trabant: 24 Jun 2009, 07:50 PM


--------------------
Romanii, ca popor, sunt prosti. Nu va chinuiti sa raspundeti, considerati posturile drept opera unui dusman al poporului.

Ba, ia faceti liniste si ordine, ce dreacu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 24 Jun 2009, 07:56 PM
Mesaj #1476


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



Ayatollahii o dau la-ntors. Cica ,da , Neda a murit impuscata , dar nu de ei :

TEHRAN, Iran (CNN) -- Iran said the gunman who killed Neda Agha-Soltan may have mistaken her for the sister of an Iranian "terrorist," the Islamic Republic News Agency reported Wednesday.

Iran blamed the death of the woman known to the world simply as Neda squarely on "those groups who want to create division in the nation," saying they planned the woman's killing "to accuse the Islamic republic of ruthlessly dealing with the opposition," according to IRNA, Iran's state-run news agency.

The report said the investigation into her death is ongoing, "but according to the evidence so far, it could be said that she was killed by mistake. The marksmen had mistaken her for the sister of one of the Monafeghin who had been executed in the province of Mazandaran some time ago."


Deci : NEDA a existat ca persoana , fiind impuscata si aratata de toate televiziunile din lume. Cica impuscata de cei care vor sa divizeze natiunea !

Acum sa vedem cum e chestiunea aia cu mormantul cica fals in cimitirul ala inchis cu alei betonate ! Da' asta mai putin conteaza fata de recunoasterea oficiala ca a existat o studenta NEDA care a fost impuscata in timpul manifestatiilor.


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
turbo trabant
mesaj 24 Jun 2009, 08:16 PM
Mesaj #1477


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 7.773
Inscris: 27 December 08
Din: za great milky way
Forumist Nr.: 12.719



QUOTE(March @ 24 Jun 2009, 07:56 PM) *
may have mistaken her for the sister of an Iranian "terrorist," the Islamic Republic News Agency reported Wednesday.
The marksmen had mistaken her for the sister of one of the Monafeghin who had been executed in the province of Mazandaran some time ago."

Ceva nu e in regula aici. Adica fortele iraniene au confundat-o cu sora unui terorist si au executat-o in plina strada? unsure.gif

daca da, inseamna ca recunosc existenta lunetistilor rolleyes.gif

Acest topic a fost editat de turbo trabant: 24 Jun 2009, 08:17 PM


--------------------
Romanii, ca popor, sunt prosti. Nu va chinuiti sa raspundeti, considerati posturile drept opera unui dusman al poporului.

Ba, ia faceti liniste si ordine, ce dreacu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 24 Jun 2009, 09:09 PM
Mesaj #1478


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.959
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



QUOTE(March @ 24 Jun 2009, 08:56 PM) *
Ayatollahii o dau la-ntors. Cica ,da , Neda a murit impuscata , dar nu de ei :

TEHRAN, Iran (CNN) -- Iran said the gunman who killed Neda Agha-Soltan may have mistaken her for the sister of an Iranian "terrorist," the Islamic Republic News Agency reported Wednesday.

Iran blamed the death of the woman known to the world simply as Neda squarely on "those groups who want to create division in the nation," saying they planned the woman's killing "to accuse the Islamic republic of ruthlessly dealing with the opposition," according to IRNA, Iran's state-run news agency.

The report said the investigation into her death is ongoing, "but according to the evidence so far, it could be said that she was killed by mistake. The marksmen had mistaken her for the sister of one of the Monafeghin who had been executed in the province of Mazandaran some time ago."


Cind cineva afirma ca stirea a fost data de ISNA , ar trebui sa dea linkul cu stirea, nu ceea ce spune CNN sau alti terti din mass-media.

Daca stirea a fost data de ISNA, iar cei de la CNN au reusit sa o dibuie, atunci inseamna ca ar trebui sa o gasesc si eu. rolleyes.gif

Pe situl in Farsi nu exista.
Pe cel in engleza puteti cauta si singuri ca sa va convingeti ca arhiva nu contine acea stire, si nici nu are cum sa contina o stire ce niciodata nu a fost data de respectiva agentie.
Dar cred ca deja va cer prea mult ...

http://www4.irna.ir/En/default.aspx?IdLanguage=3
In partea din stinga jos se afla arhiva si facilitatea search.


Search AdvenceSearch Archive

Daca nu ma insel tot eu sunt cea care am postat imaginea cu presupusul ei mormint ... si daca spargi netul in cautari, nu cred ca vei reusi sa dai de o alta imagine.


--------------------
*_*_*

Pierdut În Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 24 Jun 2009, 09:19 PM
Mesaj #1479


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.959
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



Cred ca e mai bine sa dau si linkul de la ISNA :
http://isna.ir/ISNA/Default.aspx?Lang=E

Puteti cauta singuri tot ce va intereseaza ... daca va intereseaza cu adevarat ce zice partea infierata de mass media din vest.
Cind am deschis pagina am dat de stirea asta ... care nu se prea 'armonizeaza' cu ce au spus altii inainte.


Iran Guardian Council granted 5 more days to study elections



--------------------
*_*_*

Pierdut În Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 24 Jun 2009, 10:11 PM
Mesaj #1480


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(exergy33 @ 24 Jun 2009, 07:47 PM) *
M-am saturat de politica, si nu am de gind sa-mi pierd timpul doar contrazicindu-va, asa ca ma voi retrage sa citesc citeva pagini de roman.
Noapte Buna.

Noapte Buna, ai luat o decizie foarte buna, in fond tu esti romanca, nu ar trebui sa ai preocupari politice straine de crezul neamului din care te tragi. Nu stiu de ce te afli pe acele meleaguri si poate nici nu este relevant, te cunosc din scrierile tale postate pe han, pline de farmec despre cultura iraniana, persana, despre arta, nu vreau sa-mi schimb parerea despre tine, ramai asa cum te-am cunoscut, rupta de politica, ancorata in frumos in istorie. Multe femei, romance, de-a lungul istorie, au fost amagite de iubire sau de nevoi, de multe ori furate si vandute de turci, tatari, tigani, rusi, moldoveni, albanezi sau chiar romani, viata lor si-au trait-o in frica si supunere conform perceptelor religiei islamice sau mai rau conform cutumelor din stabilimentul in care au nimerit or dramatic la mana unui peste nenorocit. Ramai asa cum cred ca esti o femeie culta plina de curiozitate, lasa aceste evenimente departe de tine, chiar daca te afecteaza, nu incerca sa fi partinitoare caci mai tarziu vei regreta. Oamenii nu se pot sustrage timpului sau destinului, este doar o dorinta un vis, totul curge prin noi, printre noi, odata cu noi, un suvoi nestavilit care este viata, cand si cand apar in aceasta curgere mici insule de care unii dintre noi reusec sa se agate si sa se bucure de un pic de fericire. Prinsi in valtoarea vietii, multi cred ca prin actiunile lor pot schimba de unii singuri lumea, mersul acestei lumi are regulile ei, reguli pe care putini le inteleg, o scena imensa unde toti suntem doar figuranti, cativa actori, cativa regizori, scenaristi si cateodata scena are parte si de cativa nebuni. Piesa este o drama perpetua strabatuta cand si cand de mici fulgere de comedie si tragedie, cateodata chiar nedeslusite in rapiditatea lor, din cand in cand pe scena isi face loc si fericirea, scurt, lasand in urma doar dezamagirea. Ramai asa cum te cunosc si o sa-ti fie bine. Somn usor.

Acest topic a fost editat de marduk: 25 Jun 2009, 08:25 AM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rovaniemi
mesaj 24 Jun 2009, 10:27 PM
Mesaj #1481


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 870
Inscris: 5 May 08
Forumist Nr.: 11.565



Mișto manipularea asta cu Neda, adevărata urmașă a ungurului M ihăilă Cofar schilodit de români. Și sînt unii dăștepți care pun botul la asemenea manipulări dfe presă ordinare.

Și masele largi populare irakiene ovaționau îndelung cînd era doborîtă statuia lui Saddam. Masele largi fiind vreo sută de oameni strînși în piațeta aia ... dar dacă omu a știut să cadreze strîns, a ieșit ce-a ieșit. Ca și în faza asta cu Neda ...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
turbo trabant
mesaj 25 Jun 2009, 01:12 AM
Mesaj #1482


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 7.773
Inscris: 27 December 08
Din: za great milky way
Forumist Nr.: 12.719



QUOTE(Rovaniemi @ 24 Jun 2009, 11:27 PM) *
Mișto manipularea asta cu Neda, adevărata urmașă a ungurului M ihăilă Cofar schilodit de români. Și sînt unii dăștepți care pun botul la asemenea manipulări dfe presă ordinare.

dap manipulare ordinara, pana si paulo coelho e agent american cia , mossad si mi5 .

http://paulocoelhoblog.com/2009/06/24/the-doctor/

o minciuna si coelho asta. cartile lui ar trebui arse sau el impuscat sau amandoua devil.gif

LE: cea mai buna fatwa : sa fie ars pe rugul propriilor carti. sorry.gif

Acest topic a fost editat de turbo trabant: 25 Jun 2009, 01:20 AM


--------------------
Romanii, ca popor, sunt prosti. Nu va chinuiti sa raspundeti, considerati posturile drept opera unui dusman al poporului.

Ba, ia faceti liniste si ordine, ce dreacu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 25 Jun 2009, 02:15 AM
Mesaj #1483


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.101
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



Pe ce a fost ars Adolf, pe "Mein Kampf" sau pe "Capital" ? rofl.gif

Si pentru abis, ca sa nu fiu iarasi offtopic: IRAN.


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 25 Jun 2009, 08:24 AM
Mesaj #1484


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



Se pare ca revolta s-a sfarsit si odata cu ea si visul reformator al miilor de tineri iranieni. Ayatolahii si guvernantii iranieni au vazut ca exista o forta care le poate pune in pericol sistemul, probabil va urma o inasprire a opresiunii, tinerii vor avea cel mai mult de suferit. Sa vedem cum va reactiona regimul de la Teheran ce legi vor fi schimbate in vederea obtinerii calmului de care guvernul lui Ahmadinejad are nevoie pentru a continua programul nuclear.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
turbo trabant
mesaj 25 Jun 2009, 09:38 AM
Mesaj #1485


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 7.773
Inscris: 27 December 08
Din: za great milky way
Forumist Nr.: 12.719



Nu se poate ! Astia sunt chiar idioti , pacifisti si idioti!

http://www.washingtontimes.com/news/2009/j..._cube_position1

Prior to this month's disputed presidential election in Iran, the Obama administration sent a letter to the country's supreme leader, Ayatollah Ali Khamenei, calling for an improvement in relations, according to interviews and the leader himself.

ayatolahul: "On the one hand, they [the Obama administration] write a letter to us to express their respect for the Islamic Republic and for re-establishment of ties, and on the other hand they make these remarks. Which one of these remarks are we supposed to believe? Inside the country, their agents were activated. Vandalism started. Sabotaging and setting fires on the streets started. Some shops were looted. They wanted to create chaos. Public security was violated. The violators are not the public or the supporters of the candidates. They are the ill-wishers, mercenaries and agents of the Western intelligence services and the Zionists."


munchen 1938 2.0 ohmy.gif . e mai rau ca administratia carter, cata incompetenta ohmy.gif


--------------------
Romanii, ca popor, sunt prosti. Nu va chinuiti sa raspundeti, considerati posturile drept opera unui dusman al poporului.

Ba, ia faceti liniste si ordine, ce dreacu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 25 Jun 2009, 10:21 AM
Mesaj #1486


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.959
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



rolleyes.gif

Acest topic a fost editat de exergy33: 25 Jun 2009, 11:05 PM


--------------------
*_*_*

Pierdut În Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
turbo trabant
mesaj 25 Jun 2009, 10:24 AM
Mesaj #1487


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 7.773
Inscris: 27 December 08
Din: za great milky way
Forumist Nr.: 12.719



QUOTE(exergy33 @ 25 Jun 2009, 10:21 AM) *
Nu, turbotrabant smile.gif ... nu sunt idioti, sunt politicieni ... idiotii sunt in alta parte si le platesc taxe grele.

nu , sunt idioti , ca au avut un timing genial. rofl.gif

ps: nu mai citi pravda, e cel mai de rahat ziar din rusia, niste alcoolici betivi, astia au scris de curand ca romania vrea sa atace rusia rofl.gif . citeste si tu un komersant sau ceva in genul asta.


--------------------
Romanii, ca popor, sunt prosti. Nu va chinuiti sa raspundeti, considerati posturile drept opera unui dusman al poporului.

Ba, ia faceti liniste si ordine, ce dreacu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 25 Jun 2009, 10:30 AM
Mesaj #1488


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



QUOTE(turbo trabant @ 25 Jun 2009, 02:12 AM) *
dap manipulare ordinara, pana si paulo coelho e agent american cia , mossad si mi5 .

http://paulocoelhoblog.com/2009/06/24/the-doctor/

o minciuna si coelho asta. cartile lui ar trebui arse sau el impuscat sau amandoua devil.gif

LE: cea mai buna fatwa : sa fie ars pe rugul propriilor carti. sorry.gif


Ce-i cu Coelho asta ? Baga si el niste manipulari ca sa ajute BBC-ul in persana ? biggrin.gif

p.s. : T.T nu te mai obosi sa raspunzi unora care se baga si ei in discutie ca musca in cel al calului !


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
turbo trabant
mesaj 25 Jun 2009, 10:34 AM
Mesaj #1489


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 7.773
Inscris: 27 December 08
Din: za great milky way
Forumist Nr.: 12.719



QUOTE(March @ 25 Jun 2009, 10:30 AM) *
Ce-i cu Coelho asta ?

Ala care a scris "Veronica decide sa moara". N-a fost Veronica, a fost Neda.

Deci clar conshpiratie, moarte regizata dupa roman. daca asa scrie pi blocuri , inseamna ca e adevarat . NU? drool.gif

@Cla: Pe AH l-au rezolvat ciracii cu niscaiva benzina. main kakampful fusese folosit de mult strategic in buncar ca hartie top secret jamie.gif

Acest topic a fost editat de turbo trabant: 25 Jun 2009, 10:36 AM


--------------------
Romanii, ca popor, sunt prosti. Nu va chinuiti sa raspundeti, considerati posturile drept opera unui dusman al poporului.

Ba, ia faceti liniste si ordine, ce dreacu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 25 Jun 2009, 10:43 AM
Mesaj #1490


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



QUOTE(exergy33 @ 25 Jun 2009, 11:21 AM) *
M-am implicat in povestea filmului de pe yahoo cu Neda, si tot ce a urmat dupa, nu pentru ca 'as lupta pentru o cauza straina neamului din care ma trag smile.gif " ci pentru ca 'povesti' asemanatoare s-au intimplat si romanilor si se vor intimpla si in viitor.

Sigur. Nu tot teroristii au impuscat femei in RO, asa dupa cum sustine iubitul regim al ayatolahilor acum in cazul Neda ?!
Nu tot agenturili straine au fost implicate in revolta maselor in RO, la fel cum sustine acum regimul celui care se crede reprezentantul Profetului in Iran ? Din nou spun, un singur cuvintel de critica la adresa acestui regim nu razbate din postarile tale !
E foarte ciudata ardoarea cu care incerci sa justifici actiunile acestui regim care , printre altele, obisnuieste sa spanzure copii minori in numele Coranului !
Vorba lui marduck mai bine ne-ai vorbi despre pietrele de la Persepolis, gradinile persane , poetii persani...

Acest topic a fost editat de March: 25 Jun 2009, 10:45 AM


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 25 Jun 2009, 12:28 PM
Mesaj #1491


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(exergy33 @ 25 Jun 2009, 11:21 AM) *
QUOTE
Nu pot sa cred tot ce citesc pe moment sau vad pe moment la televiziune ... si am o mie de motive sa fiu circumspecta.

Fata de "manipularile" CIA, BBC, etc? sau iei in calcul si manipularile ayatolahilor?
QUOTE
Romanii sunt identificati cu tiganii ... scuze, cu rromii ... si cine sa mai inteleaga ce inseamna romenos, romales, romanians, rrom ... toate suna la fel in urechea strainilor.

No comment.
QUOTE
Publicului, cititorului, telespectatorului, radio-ascultatorului i se da ceea ce el doreste sa citeasca, sa vada, sa asculte..

Exista destule televiziuni, radiouri, publicatii care nu pot fi suspectate de manipulare si care lupta in justitie cu cei care incearca sa le impuna o anume conduita profesionala, asta se intampla in democratie, in cazul dictaturilor de orice fel, ordinul se executa nu se discuta, in caz contrar devi dizident sau martir, daca-si mai aduce cineva aminte de tine.
QUOTE
Am impresia ca nu ti-ai dat seama in ce barca ma plimb eu

Chiar ai timpul si dispozitia necesara se te plimbi cu barca in aceste vremuri? sper sa fie un iaht luxos si sa te simti bine, oi fi avand si tu un rol pe scena asta imensa a vietii si poate pana la urma poate ca visezi sa ai barca ta.

QUOTE
M-am implicat in povestea filmului de pe yahoo cu Neda, si tot ce a urmat dupa, nu pentru ca "as lupta pentru o cauza straina neamului din care ma trag" ci pentru ca 'povesti' asemanatoare s-au intimplat si romanilor si se vor intimpla si in viitor.

Am observat ca te-ai implicat, ce m-a deranjat a fost modul in care te-ai implicat, partinitor, pentru mine te-ai comportat ca o persoana care in Decembrie '89 lua apararea lui Ceausescu, pentru ca massmedia occidentala vorbea de mii de morti, si agenturile incercau sa distruga un ultim bastion comunist din Europa, unde totul era frumos si oamenii erau fericiti. Poate pentru tine poate parea fireasca aceasta atitudine, dar pentru mine este doar o incercare nereusita de ascundere a adevarului a realitatii cotidiene din Iran. Neda, este un simbol, putea sa fie alta femeie, oricare femeie prabusita pe o strada din Teheran, o tanara plina de sperante de vise, dornica de asi trai viata intr-o tara democrata fara teroarea zilei de maine, fara sa-si caute cuvintele, atitudinea, imbracamintea, etc. Odata cu inima acelei femei s-a oprit si speranta miilor de manifestanti pe care regimul ayatolahilor i-a denumit in fel si chip, desi tinerii aceia erau iranieni, guvernanti iranieni ar trebui sa vada in acesti tineri viitorul, ceea ce-i asteapta nu peste mult timp.





--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 25 Jun 2009, 12:41 PM
Mesaj #1492


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Intre cineva care este la fata locului si ne spune ce vede cu proprii ochi, in balanta cu ce transmit agentiile de stiri aflate la mii de kilometri de evenimentente, eu unul inclin sa cred mai degraba martorul ocular...Pe de alta parte, mare parte din ce ne spune Exergy33 nu este totusi marturie proprie, ci versiunea oficiala a agentiei de presa iraniene...

Intr-adevar, exemplul stirilor despre moartea a zeci de mii de romani din ordinul lui Ceausescu, in decembrie '89, este clar un argument in favoarea ideii ca nu tot ce se prezinta ca "stire" este real... Insa la fel de adevarat este ca oamenii nu au iesit degeaba in strada nici la Timisoara, nici la Bucuresti, nici la Teheran. Poate ca scanteia evenimentelor din Romania a fost aprinsa de afara; poate ca zvonurile lansate in acea perioada au avut rolul lor. Insa noi, romanii, nu avem decat sa le multumim celor care, din afara tarii, ne-au ajutat sa scapam de dictatura comunista. In fond, ajutand la aprinderea flacarii revolutiei romane, ne-au facut un mare bine.

Chiar daca multe stiri din Iran sunt manipulate in favoarea opozitiei, ca oameni care am trait vremuri si evenimente asemanatoare, nu putem fi decat de partea celor care se ridica impotriva regimului - orice ar spune Exergy33, Iranul este departe de a fi o democratie adevarata.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rovaniemi
mesaj 25 Jun 2009, 01:29 PM
Mesaj #1493


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 870
Inscris: 5 May 08
Forumist Nr.: 11.565



QUOTE(abis @ 25 Jun 2009, 01:41 PM) *
ntr-adevar, exemplul stirilor despre moartea a zeci de mii de romani din ordinul lui Ceausescu, in decembrie '89, este clar un argument in favoarea ideii ca nu tot ce se prezinta ca "stire" este real... Insa la fel de adevarat este ca oamenii nu au iesit degeaba in strada nici la Timisoara, nici la Bucuresti, nici la Teheran.


În România oamenii au ieșit în stradă și în primăvara lui 1990, în Piața Universității, protestînd chipurile împotriva regimului neocomunist, a stalinistului Iliescu ș.a.m.d. Dar n-au avut nici un suport popular în țară, iar pe termen lung se dovedește că acele proteste au fost nefondate și inutile.

Situația din Iran exact cu asta seamănă, după părerea mea.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 25 Jun 2009, 01:47 PM
Mesaj #1494


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



QUOTE(Rovaniemi @ 25 Jun 2009, 02:29 PM) *
În România oamenii au ieșit în stradă și în primăvara lui 1990, în Piața Universității, protestînd chipurile împotriva regimului neocomunist, a stalinistului Iliescu ș.a.m.d. Dar n-au avut nici un suport popular în țară, iar pe termen lung se dovedește că acele proteste au fost nefondate și inutile.
Situația din Iran exact cu asta seamănă, după părerea mea.


Daca n-ai trait evenimentele alea pentru ca esti prea tanar ai putea avea o scuza ptr. prostiile astea pe care le debitezi aici. Daca le-ai trait , atunci esti de plans acum la 19 ani distanta ! Pentru ca pana si stupid people de la tara au priceput ce a fost atunci !
Asa ca parerea ta despre situatia din Iran este un vax !


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 25 Jun 2009, 02:00 PM
Mesaj #1495


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



I-auzi cine vorbeste !

Ahmadinejad i-a calificat pe oficialii britanici şi ai altor state europene drept "retardaţi politici"

Pingelica , "Geniul Carpatilor" , urla cu fiecare ocazie despe "amestecul in treburile interne" ale tarisoarei noastre.

Cand se va schimba regimul actual din Iran , individului asta nu stiu ce tara ii va acorda azil politic ca sa scape de furia noii generatii de iranieni.


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 25 Jun 2009, 02:10 PM
Mesaj #1496


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



Dupa ce au recunoscut ca exista totusi o persoana cu numele NEDA impuscata ,fiind confundata cu sora unui terorist, acum criminalii schimba din nou macazul, ca sa fie mai credibili. In fata votantilor de la tara desigur.

Presa ultraconservatoare de la Teheran încerca joi să disculpe forţele iraniene în cazul tinerei Neda, ucisă cu un glonţ, ale cărei fotografii au făcut înconjurul lumii pe Internet, acuzand chiar un jurnalist de la BBC că a angajat un asasin.
Potrivit ziarului Varan Emruz, care îl susţine pe Mahmoud Ahmadinejad, jurnalistul de la BBC, Jon Leyne, care a fost expulzat de autorităţile iraniene, a "angajat şi plătit un derbedeu să ucidă pe cineva, pentru a-şi face documentarul".

Desigur, de la BBC-ul ala ce transmite in persana.


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
turbo trabant
mesaj 25 Jun 2009, 02:20 PM
Mesaj #1497


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 7.773
Inscris: 27 December 08
Din: za great milky way
Forumist Nr.: 12.719



QUOTE(Rovaniemi @ 25 Jun 2009, 01:29 PM) *
În România oamenii au ieșit în stradă și în primăvara lui 1990, în Piața Universității, protestînd chipurile împotriva regimului neocomunist, a stalinistului Iliescu ș.a.m.d. Dar n-au avut nici un suport popular în țară, iar pe termen lung se dovedește că acele proteste au fost nefondate și inutile.

Situația din Iran exact cu asta seamănă, după părerea mea.

cuvantul "chipurile" ne doare. suport popular nu a fost dar rezultatul acelei inutilitati se vede in faptul ca poti scrie ce vrei pe forum nu sa dai linkuri de la agerpress sau tvr cu versiuni oficiale.

sper ca stii ce e agerpress si de ce spun asta.

@March: te bagi la un protest in fata ambasadei UK? poate arestam si noi niste diplomati ca in vremurili bune de prin 1979, 'tu-le mama lor de ziaristi imperialisti rofl.gif



Acest topic a fost editat de turbo trabant: 25 Jun 2009, 02:25 PM


--------------------
Romanii, ca popor, sunt prosti. Nu va chinuiti sa raspundeti, considerati posturile drept opera unui dusman al poporului.

Ba, ia faceti liniste si ordine, ce dreacu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 25 Jun 2009, 03:28 PM
Mesaj #1498


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(abis @ 25 Jun 2009, 01:41 PM) *
Pe de alta parte, mare parte din ce ne spune Exergy33 nu este totusi marturie proprie, ci versiunea oficiala a agentiei de presa iraniene...

Este sau nu este versiunea oficiala? asta este intrebarea, daca este versiunea oficiala, ok asta este, stim cum este sa vorbesti oficial, iar daca nu este, atunci avem o problema.



--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 25 Jun 2009, 04:46 PM
Mesaj #1499


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



Alte minciuni ale imperialistilor britanici !

Familia tinerei Neda, obligata de autorităţi să-şi părăsească locuinţa

Vecinii spun că familia tinerei nu mai locuieşte în apartamentul din strada Meshkini din estul Teheranului, fiind obligată să se mute după moartea femeii.

Poliţia nu a predat cadavrul familiei, organizarea funeraliilor a fost anulată, corpul neînsufleţit a fost îngropat fără ştirea familiei, iar Guvernul a interzis organizarea de ceremonii funerare în moschei



--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 25 Jun 2009, 07:51 PM
Mesaj #1500


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



Cred ca deja nici nu mai conteaza cine este Neda, daca exista, daca a murit, daca mai traieste, Neda a devenit un simbol, al unei incercari disperate de a obtine cu orice pret LIBERTATEA.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 25 Jun 2009, 09:15 PM
Mesaj #1501


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.959
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



nu stiu de ce nu imi vad eu de ale mele ... rolleyes.gif

Acest topic a fost editat de exergy33: 25 Jun 2009, 11:03 PM


--------------------
*_*_*

Pierdut În Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
turbo trabant
mesaj 25 Jun 2009, 09:44 PM
Mesaj #1502


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 7.773
Inscris: 27 December 08
Din: za great milky way
Forumist Nr.: 12.719



QUOTE(exergy33 @ 25 Jun 2009, 09:15 PM) *
Afirmatia " Ceausescu a dat ordin sa se traga in multime" de la 'Revolutia in direct" de la televiziunea romana a fost spusa de cei din 'compania de teatru' condusa de Iliescu, fiindca au fost siguri ca va avea un impact covirsitor asupra oamenilor si ca ii va scoate in strada.
Aveau nevoie de o legitimare si au obtinut-o. Cred ca e clar tuturor acest lucru.

este trist ce ai scris aici. foarte trist sa spui ca nu ceausescu a ordonat sa se traga. denota... ehhh o las balta.


--------------------
Romanii, ca popor, sunt prosti. Nu va chinuiti sa raspundeti, considerati posturile drept opera unui dusman al poporului.

Ba, ia faceti liniste si ordine, ce dreacu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 25 Jun 2009, 10:11 PM
Mesaj #1503


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(exergy33 @ 25 Jun 2009, 10:15 PM) *

QUOTE
N-am gasit nicaieri o pozitie oficiala a iranienilor ca sa compar cu ceea ce am concluzionat eu de-a lungul acestor zile

No comment.
QUOTE
Ori Neda e inmormintata, ori e in morga unui spital . Care din ele?

Ori... care din ele?
QUOTE
Am citit comentariul tau care mi s-a parut extrem de patetic ... si ...

Si........
QUOTE
Din moment ce nu stii ce pozitie am avut eu fata de evenimentele din Decembrie, si cele ulterioare, te-as ruga sa nu-ti dai cu parerea. Si ar fi de dorit sa nu-mi privesti atit de tendentios cuvintele.

Mie personal mi-a fost suficient sa disting din postarile tale dorinta de a fi de partea "adevarului" daca si la "revolutia" din Decembrie '89, gandeai tot la fel, mai ales in ceea ce priveste manipularea, nu doresc sa mai comentez ceva pe aceasta tema.
QUOTE
Afirmatia " Ceausescu a dat ordin sa se traga in multime" de la 'Revolutia in direct" de la televiziunea romana a fost spusa de cei din 'compania de teatru' condusa de Iliescu, fiindca au fost siguri ca va avea un impact covirsitor asupra oamenilor si ca ii va scoate in strada.

Asa si ce vroiai sa vina Patriarhul sa transmita acest mesaj, daca mesajul a contribuit la rasturnarea lui Ceausecu putea sa-l zica si dracu, impactul ar fi fost acelasi iar eu sunt multumit azi ca un Iliescu, pe care nu-l am la inima, a avut prezenta de spirit sa riste totul fara sa stie cum se va incheia "revolutia", pentru asta dupa parerea mea merita un loc mai caldut la Rahova, doar atat, consider ca nici azi nu este prea tarziu petru Ilici sa incerce niste paturi de la Jilava.

Acest topic a fost editat de marduk: 26 Jun 2009, 06:06 AM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 25 Jun 2009, 10:18 PM
Mesaj #1504


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE
In Iran s-a ajuns la situatia incredibila ca fostii opozanti din America, Germania, Suedia, Franta ... se reintorc in Iran si coopereaza cu actualul regim.

No comment.
QUOTE
Pe de alta parte eu ii consider pe iranieni nationalisti si xenofobi (in comparatie cu romanii).
Ei se considera superiori ca intelect, sensibilitate si profil moral, tuturor celorlalte natiuni.

Mda, si nemtii au crezut acelasi lucru inainte de WW2, sa vedem ce se va intampla cu un alt popor care vrea sa fie superior celorlalte natiuni
QUOTE
Despre opozantii din Iran nu ai sa auzi ca se vorbeste prea des in mass-media de peste hotare, despre unii nu vei auzi chiar deloc, desi au stat prin aresturile politiei sau au avut domiciliu fortat cu anii.

Grecii, romanii si apoi otomanii foloseau ceva mai terifiant decat moartea, exilul, am inteles ca in Iran este o practica curenta sa-i exilezi pe cei care deranjeaza regimul.
QUOTE
Nu am afirmat ca regimul de la Teheran ar fi o democratie autentica dar nici cu regimul lui Ceausescu nu se poate compara.

Ai dreptate, nu se compara, cel putin Ceausescu nu ne obliga sa ne rugam la ore fixe si sa citim biblia in fiecare zi.
QUOTE
de lehamite a iranienilor fata de ceea ce reprezinta vestul. Cred ca e efectul povestii cu ciobanul cel minciunos si lupul ...
pentru ca iranienii au vazut mai indeaproape ce inseamna 'democratia in stil american' din Irak si Afganistan, si pe de alta parte divizarea si farimitarea opozitiei din exil.

Si in vremea lui Ceausescu erau multi care prezentau o stare de lehamite fata de occident, dar cand ajungeau acolo, uitau sa mai vina inapoi. Democratia se poate impune cu ajutorul fortei atunci cand are in fata un regim dictatorial, cel putin asa a aparut democratia moderna. Opozitia din exil este de obicei formata din cei de care vorbeam mai sus.
QUOTE
Pentru ca au avut altii grija sa-i 'ajute' sa se dezbine. Americanii au nevoie de o opozitie anti-iraniana, dar o opozitie care sa le fie lor servila.

No comment.

Acest topic a fost editat de marduk: 26 Jun 2009, 06:04 AM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
turbo trabant
mesaj 26 Jun 2009, 09:50 AM
Mesaj #1505


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 7.773
Inscris: 27 December 08
Din: za great milky way
Forumist Nr.: 12.719



Asta imi aduce aminte de expresia "strans uniti in jurul partidului si conducatorului, toarsul nicolae ceausescu". sau de emisiunile cu " posibile agenturi" , reflector si alti ciumpalaci gen gestionari care bagasera mana pana la cot in gestiune si erau suspectati ca erau "vanduti occidentului".

unii , inclusiv popoare, mai pun botul la aberatii cu agenturi straine care vin sa le f... nevestele, sa le ia banii (petrolul) si sa ii transforme in sclavi.De parca agenturili locale sunt alcatuite din sfintisori si filatropi patrioti stand cu geana pe "elementele dusmanoase si anti-revolutionare".

Orwell was right biggrin.gif


--------------------
Romanii, ca popor, sunt prosti. Nu va chinuiti sa raspundeti, considerati posturile drept opera unui dusman al poporului.

Ba, ia faceti liniste si ordine, ce dreacu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

64 Pagini V  « < 41 42 43 44 45 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 20 May 2024 - 11:33 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman