HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Universul Credintei:

Mesajele cu caracter ateist sau care au ca scop denigrarea unei religii sunt interzise in cadrul acestui forum.

13 Pagini V  « < 6 7 8 9 10 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Maria, Mama Lui Isus, Identitatea ei
Clopotel
mesaj 30 Oct 2008, 09:52 AM
Mesaj #246


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Draga Abis,
QUOTE
Cam fortata concluzia ta... Urma sa te intreb, daca tempul din vedenie este Maria, ce inseamna cu cateva versete mai devreme cand spunea ca a incercat sa intre prin alta intrare...

Nu e deloc fortata... Intelesurile din vedenie sunt pe mai multe planuri, si trebuie corelate si cu alte lucruri... Daca spui ca Fecioara Maria este templu al Duhului Sfant, asta nu inseamna ca oriunde vezi cuvantul templu in Scriptura trebuie sa te gandesti la Fecioara Maria, de asemenea nici cand e vorba de biserica, de fiica Sionului, de mireasa etc...
QUOTE
Nu poti sa selectezi dintr-un text intreg o fraza disparata, sa o rupi din context si sa afirmi ca ea singura trebuie luata in considerare pentru a sustine nu stiu ce ipoteza, iar restul sa neglijezi.
Nu, nici restul nu se neglijeaza, insa fiecare lucru are intelesul sau.. Repet, este vorba de vedenie, nu de o narare a unei povestiri banale. In aceasta vedenie, la locul indicat, am precizat ca este vorba de o prefigurare a Fecioarei Maria, dar nu numai de ea este vorba acolo.
QUOTE
Procedand in felul asta poti "demonstra" absolut orice.

Aici nu este vorba de demonstratie, ci de intelegere... Tu crezi ce vrei...
QUOTE
QUOTE
21 Ea va naşte Fiu şi vei chema numele Lui: Iisus, căci El va māntui poporul Său de păcatele lor.
22 Acestea toate s-au făcut ca să se īmplinească ceea ce s-a zis de Domnul prin proorocul care zice:
23 "Iată, Fecioara va avea īn pāntece şi va naşte Fiu şi vor chema numele Lui Emanuel, care se tālcuieşte: Cu noi este Dumnezeu".
Daca in profetie spunea "vor chema numele lui Isus" ti-as fi dat dreptate...

Este acelasi lucru... A "chema numele", nu inseamna musai mot a mot, ca toata lumea sa-l strige pe strada Emanuel... Mai gandeste-te putin la acest aspect, ca asta chiar este simplu.
QUOTE
Papy nu-i ateu. Este crestin, asa cum esti si tu. Nu este ortodox, dar tot crestin este. Nu-i frumos sa-l jignesti numindu-l ateu.

Nu-l jignesc deloc. Este doar ce sustine el, caci nu exista nici o deosebire intre ce zice el si vorbele unui ateu... In primul rand el neaga ca Dumnezeu ar mai comunica cu oamenii de acum 2000 de ani. In al doilea rand el sustine ca Scriptura este o metafora. Prin urmare este o opera literara sau filosofica in aceasta conceptie a lui. In al treilea rand, daca el sustine ca intre el si Dumnezeu nu este absolut nici o legatura (caci zice ca Dumnezeu nu mai comunica), care este deosebirea intre el si tine de ex.? Evident ca niciuna, doar ca el sustine alta teza filosofica...
De asemenea el nu este crestin, devreme ce se lupta cu Biserica Crestina, incercand sa o combata.... Dar stii de ce face asta? Tocmai pentru ca Biserica lui Hristos este in legatura directa si reala cu Hristos, ceea ce contrazice dogma lui, ca zice ca totul este o metafora, un exercitiu al mintii, si ca Dumnezeu nu mai comunica astazi cu oamenii, lucru ceea ce contrazice clasr si Scriptura...
De aceea, el sustine cu gura ca Scriptura este adevarata, dar nu stie de ce este adevarata... Adica pura filosofie...
QUOTE
Ti-am spus ca nu exista nici un verset in care sa scrie ca ar fi fost dupa nasterea lui Isus cu vreun barbat.

Bine atunci, deci nu exista baza ca sa banuiesti macar ca nu ar fi Pururea Fecioara....
QUOTE
Si nu este niciunul in care sa scrie ca n-ar fi fost.

O!, ba da, si inca multe.... Doar gandindu-te ca ea este plina de Har si Domnul este cu ea, si ca a nascut pe Fiul Lui, si nu o poti banui de ceva rau gratuit, decat daca ai rea credinta... E ca si cum cineva ar presupune ca sotia ta ar mai fi cu alti barbati, decat cu tine, fara sa o cunoasca si fara sa aibe nici un motiv sa creada asta... E ceva de genul:
- ai sotie?
- da...
- a pai atunci cred ca se duce si cu alti barbati
E absurd acest mod de gandire, e cretinism pe fata...
De aceea, eu nu cercetez efectiv aceste vorbe, ci de ce unii tin neaparat sa o cupleze (trupeste) pe Pururea Fecioara Maria cu un barbat, fie el si Iosif, cand este clar ca era plina de Har si Domnul era cu ea, si ca ea il si nascuse pe Fiul lui Dumnezeu, adica era mama Fiului Lui... Chiar nu intelegi?!... Este chiar asa de greu sa intelegem ca era "casatorita", adica mireasa lui Dumnezeu si nu a unui om? Oare nu putei sa faceti deosebirea intre aparente si realitate?
QUOTE
De asta poate fiecare sa speculeze oricat. Din punctul meu de vedere, ca a fost sau nu, tot aia e.

Evident ca nu este tot aia... Pentru tine este tot aia daca cineva spune, aiurea, ca sotia ta mai merge si cu alti barbati? Si daca cineva spune asta, pe cine ataca de fapt: pe ea sau pe tine? Eu spun ca pe tine de fapt... Asa si cei ce o ataca astfel aiurea pe Pururea Fecioara Maria, nu o ataca pe ea, ci il hulesc direct pe Dumnezeu.
QUOTE
Tot ceea ce fac este sa-ti atrag atentia ca folosesti niste argumente cam trase de par.

Nu, trase de par sunt argumentele pentru care unii spun ca nu ar fi fost credincioasa lui Dumnezeu.
QUOTE
De ce nu ai taria sa recunosti cinstit ca in biblie intr-adevar nu scrie despre "fecioria perpetua" si ca voi, ortodocsii, o credeti din alte motive legate de traditie ori mai stiu eu ce?
Scriptura este scrisa dupa Sfanta Traditie, asa ca nu ai cum nega una si recunoaste alta... Ori le accepti pe amandoua, ori niciuna. Dar repetet: nici in Scriptura scrie ca ar mai fi fost trupeste cu vreun barbat sau ca ar mai fi avut vreun copil. In schimb cei care sustin ca ar fi fost casatorita si ca asta ar fi argumentul pentru care nu ar fi ramas fecioara (adica ei gandesc pur trupeste), atunci de ce nu pot explica, cum ea casatorita fiind, "nu stia de barbat"? Sunt lucruri simple si logice...


--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 30 Oct 2008, 09:54 AM
Mesaj #247


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Draga Papy,
QUOTE
Iar eu ti-am aratat ca o vei da la intors smechereste tip BOR/catolic/adventist/iehovist/protestant/neoprotestant/musulman/etc...., deoarece Scriptura arata ca fiica Sionului va mania pe Dumnezeu si va fi sub blestemul Sau.

Nu, nici pe departe... Pururea Fecioara Maria este fara doar si poate fiica Sionului, este si fiica lui David, este si templu al Duhului Sfant, este mama Fiului lui Dumnezeu etc... Niciodata ea nu a maniat pe Dumnezeu chiar daca era fiica Sionului sau templu al lui Dumnezeu, caci si templu a fost distrus, dar ea niciodata... E clar ca nu poti intelege asta...
QUOTE
Precis ca nu vei recunoaste minciuna, ci vei incerca sa spui ca nu pe fiica Sionului este maniat Dumnezeu

Nu intotdeauna cand auzi "fiica Sionului" trebuie sa intelegi ca vorbeste de acelasi lucru... In spatele expresiei "fiica Sionului" se pot afla mai multe lucruri, ca si in spatele cuvantului "templu" (uneori se refera la trup), ca si in spatele cuvantului "biserica" etc.
E nevoie intr-adevar si de putina gandire pentru asta...

Dar ai ocolit raspunsul la inventia ta cu casatoria: cum se face ca desi fiind casatorita cu Iosif, Pururea Fecioara Maria nu stia de barbat?!


--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 30 Oct 2008, 10:16 AM
Mesaj #248


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Clopotel @ 30 Oct 2008, 09:52 AM) *
Daca spui ca Fecioara Maria este templu al Duhului Sfant, asta nu inseamna ca oriunde vezi cuvantul templu in Scriptura trebuie sa te gandesti la Fecioara Maria

Nu oriunde, Clopotel, ci doar in acelasi text, cateva randuri mai sus si cateva randuri mai jos. In acelasi text, care descrie aceeasi vedenie.
Ti-am spus, ceea ce faci tu este sa rupi o fraza din context si sa o interpretezi cum iti convine, dar asta nu-i o dovada ca in biblie ar scrie negru pe alb ca Maria a ramas toata viata fecioara.
QUOTE
care este deosebirea intre el si tine de ex.?

El spune, spre deosebire de mine, ca D-zeu exista. Spune ca Isus este D-zeu si, in acelasi timp, fiu al lui D-zeu. El este crestin, asa cum esti si tu. Eu nu sunt.
QUOTE
el nu este crestin, devreme ce se lupta cu Biserica Crestina, incercand sa o combata

Biserica crestina nu este doar BOR. Toti cei care cred ca exista D-zeul descris in biblie sunt crestini, fie ca apartin catolicismului, ortodoxiei, protestantismului sau altei orientari.
QUOTE
nu exista baza ca sa banuiesti macar ca nu ar fi Pururea Fecioara.

Nu exista baza nici sa banuiesti ca ar fi, nici ca nu ar fi. Pur si simplu nicaieri in NT nu este abordat acest aspect. Deci nu putem sti care este adevarul in aceasta privinta.
QUOTE
Doar gandindu-te ca ea este plina de Har si Domnul este cu ea, si ca a nascut pe Fiul Lui, si nu o poti banui de ceva rau gratuit, decat daca ai rea credinta...

Este ceva rau sa te casatoresti? Si sa ai relatii intime cu persoana cu care te-ai casatorit?
QUOTE
E ceva de genul:
- ai sotie?
- da...
- a pai atunci cred ca se duce si cu alti barbati

Nu este nici o legatura intre exemplul tau si ceea ce vorbim aici.

Unul afirma "cred ca Maria s-a culcat cu Iosif". Altul spune "cred ca Maria nu s-a culcat cu Iosif". Eu spun "nu scrie nici ca s-a culcat, nici ca nu s-a culcat, deci poate fiecare sa creada ce vrea".
QUOTE
Este chiar asa de greu sa intelegem ca era "casatorita", adica mireasa lui Dumnezeu si nu a unui om?

Spuneai ca la evrei logodna era aproape ca si o casatorie - iti crea obligatii ca si o casatorie. Prin urmare ceea ce a facut D-zeu este un soi de adulter? Sau ce vrei sa spui?
QUOTE
de ce nu pot explica, cum ea casatorita fiind, "nu stia de barbat"?

Uite un posibil raspuns. Cand a ramas insarcinata era logodita cu Iosif. Dupa aceea s-a casatorit cu Iosif pentru ca Isus sa creasca intr-o familie normala.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 30 Oct 2008, 10:16 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
gypsyhart
mesaj 30 Oct 2008, 11:14 AM
Mesaj #249


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



@Clopotel
QUOTE
Da, eu stiu si din Biblie... Este treaba lor daca considera Biblia o carte de povesti... Tu nu o consideri la fel, devreme ce nu crezi ce zice ea?

Nu o consider o carte de povesti. Anumite interpretari insa cu care vii tu le consider chiar minciuni si inventii. De exemplu, ideea asta cu nasterea fara samanta masculina este una din ele.
QUOTE
A! Am inteles acum ce crezi tu... Tu zici ca daca ceva nu se mai repeta, inseamna ca e minune... Bine, din aceasta perspectiva, poti spune ca nasterea lui Iisus este o minune. Nu vad unde este impedimentul...

Se poate "repeta", asa cum aparent se repeta si rasaritul soarelui, sau fulgii de zapada, si tot minune sa fie. Vorbeam in principiu.
QUOTE
A vrut sa restaureze pe vechiul Adam, a vrut sa scoata omul din moarte, si astfel a venit Fiul Omului...

Repet, nu m-am referit la viata efectiva a lui Iisus, ci la "tipul" conceptiei trupesti. La faptul in sine.
QUOTE
Ratiunea nu este pamanteasca... Degeaba cauti sa intelegi lumeste... Pentru mine nu este o minune, repet... Este o taina, dar nu o minune, caci este firesc la Dumnezeu, stiind ca EL poate face orice voieste...Deci atunci de ce sa ma mir eu? De puterea lui Dumnezeu? Pai nu stiu deja ca este Atotputernic?!
Apoi ce aport putea sa aibe vreun barbat la nasterea lui Iisus? Nu spune Scriptura clar ca, Cuvantul S-a facut trup?

Eu nu am vorbit de "ratiune pamanteasca" vs "ratiune divina". Nu vad de ce trebuie sa le pui in antiteza.
Deci, care este ratiunea faptului in sine? Singura "ratiune" care se poate deduce este ca Dumnezeu a vrut sa arate oamenilor ca se pot face copii si fara sa faci sex. Ceva de genul stai singur, te rogi, si poate, poate....
De fapt, in realitate e vorba de atitudinea fata de sex. Daca Biserica si preotii ar accepta ca Iisus a venit pe lume in urma unui act sexual nu ar mai putea sa ceara oamenilor sa isi reprime impulsurile sexuale, sa ii faca sa se simta vinovati ca fac sex, samd. Inocularea sentimentului de vina este una din armele de baza ale manipularii psihice. Este adevarat ca ea functioneaza doar daca esti inconstient si nu stii prea bine ce faci, cum esti, etc.
QUOTE
Nu, legile la care te referi sunt doar pentru cele de jos, materiale... Iisus Hristos, si multi dintre sfintii Sai, daca voiesc, nu se supun acestor legi, caci ei sunt peste aceste legi. Vezi mersul pe apa, vezi inmultirea panilor si a pestilor, vezi prefacerea apei in vin, vezi vindecarile etc. Toate acestea nu se supun legilor de care vorbesti tu, ba chiar ai spune ca le incalca.

Orice este manifestat se supune legilor. Ca sunt mai multe nivele si mai multe tipuri de legi, e adevarat. Dar daca vorbesti de manifestare/ creatie nu poti sa fugi de ele.
QUOTE
QUOTE

Pai din ce spui tu, Iisus nu prea s-a supus "legii nasterii". In lumea asta fizica un copil este conceput doar daca spermatozoidul masculin ii face ceva ovulului femeii.

Am spus ca din monetul conceperii si pana in momentul nasterii, adica la 9 luni, s-a supus legii nasterii. Insa atat conceptia cat si nasterea propriu zica, au fost deasupra firii nasterii.

Clopotel, vorbeam despre nasterea/ conceptia trupului. Daca conceptia a avut loc cum zici tu, inseamna ca a incalcat "legea nasterii" TRUPULUI.
QUOTE
Pai o singura data a fost nevoie de ea. La ce ar mai folosi o a doua astfel de nastere dupa parerea ta?

Eu nu cred in varianta pe care mi'o propui tu. Am spus mai sus ce se poate intelege din ea insa....si anume CA E POSIBIL. Pana la urma asta e si rostul unei minuni.....
QUOTE
Intrebarile acestea se nasc numai din necredinta si din iscodire gratuita... Lucrurile sunt prea clar lamurite in Scriptura...
Dar daca vrei sa discutam mai in detaliu, si cu citate din Scriptura, ca sunt multe, te-as ruga sa mergem pe un topic unde am putea detalia acest lucru... Aici am fi offtopic...

Nu te supara, dar ce ai tu aici este credinta oarba. Si unul din motivele pentru care o ai este si ca temi sa pui anumite intrebari.
Nu inteleg ce este offtopic. Am discutat despre un eveniment din viata Mariei, mama lui Iisus. Unde e on topic atunci?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
undemos
mesaj 30 Oct 2008, 01:42 PM
Mesaj #250


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 44
Inscris: 31 January 05
Forumist Nr.: 5.611



Şi răspunzānd, īngerul i-a zis: Duhul Sfānt Se va pogorī peste tine şi puterea Celui Preaīnalt te va umbri; pentru aceea şi Sfāntul care Se va naşte din tine, Fiul lui Dumnezeu se va chema.


--------------------
nobody's perfect
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 30 Oct 2008, 02:35 PM
Mesaj #251


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Draga Abis,
QUOTE
Nu oriunde, Clopotel, ci doar in acelasi text, cateva randuri mai sus si cateva randuri mai jos. In acelasi text, care descrie aceeasi vedenie.

Aparent, daca in acea vedenie si nu numai in aceea, mergi cu cateva randuri mai sus sau mai jos, vei putea crede ca e vorba de acelasi lucru, sau ca lucrul acela ar putea fi interpretat mot a mot. Problema este ca o vedenie nu se poate interpreta mot a mot, caci acolo este o simbolistica aparte.
Lucrul acesta reiese chiar din lamuririle date in Scriptura, atat de Iisus, cat si de apostoli.
Eu asa inteleg acele citate, si nu numai eu...

Hai sa-ti dau un exemplu ca sa intelegi usor:
Stii de unde sunt urmatoarele versete?:
8 Cuvānt nelegiuit spuneau īmpotriva mea, zicānd: "Nu zace, oare? Nu se va mai scula!"
9 Chiar omul cu care eram īn pace, īn care am nădăjduit, care a māncat pāinea mea, a ridicat īmpotriva mea călcāiul.
10 Iar Tu, Doamne, miluieşte-mă şi mă scoală şi voi răsplăti lor.

Ai ghicit, din Psalmul 40... Citind asta poti sa spui despre ce este vorba la versetul 9, cel cu rosu? O sa zici ca David vorbea despre el si nu are legatura cu Iisus, nu-i asa?
Cu toate acestea insa, chiar Iisus spune:
Nu zic despre voi toţi; căci Eu ştiu pe cei pe care i-am ales. Ci ca să se īmplinească Scriptura: "Cel ce mănāncă pāinea cu Mine a ridicat călcāiul īmpotriva Mea". (Ioan 13:18)
Sunt foarte multe asemenea referiri, aparent fara legatura in NT fata de VT, hai sa-ti mai dau inca unul...
De unde este citatul?:
20 Aceasta este poarta Domnului; drepţii vor intra prin ea.
21 Te voi lăuda, că m-ai auzit şi ai fost mie spre izbăvire.
22 Piatra pe care n-au băgat-o īn seamă ziditorii, aceasta s-a făcut īn capul unghiului.
23 De la Domnul s-a făcut aceasta şi minunată este īn ochii noştri.

Ai ghicit, din Psalmul 117, ca e usor de gasit...
Despre ce Piatra vorbeste psalmistul acolo? care ziditori? Citind acest Psalm realizezi ca etse vorba de Iisus Hristos in el?
O sa spui ca nu, asa cum ai spus si mai inainte...
Cu toate acestea, chiar Iisus Hristos precizeaza:
15 Şi scoţāndu-l afară din vie, l-au ucis. Ce va face, deci, acestora, stăpānul viei?
16 Va veni şi va pierde pe lucrătorii aceia, iar via o va da altora. Iar ei auzind, au zis: Să nu se īntāmple!
17 El īnsă, privind la ei, a zis: Ce īnseamnă, deci, scriptura aceasta: "Piatra pe care n-au luat-o īn seamă ziditorii, aceasta a ajuns īn capul unghiului"?
18 Oricine va cădea pe această piatră va fi sfărāmat, iar pe cine va cădea ea īl va zdrobi.
19 Iar cărturarii şi arhiereii căutau să pună māna pe El, īn ceasul acela, dar s-au temut de popor. Căci ei au īnţeles că Iisus spusese pilda aceasta pentru ei.
(Luca 20)
De asemenea si Sfantul Apostol Petru precizeaza:
3 De vreme ce aţi gustat şi aţi văzut că bun este Domnul.
4 Apropiaţi-vă de El, piatra cea vie, de oameni īntr-adevăr neluată īn seamă, dar la Dumnezeu aleasă şi de preţ;
5 Şi voi īnşivă, ca pietre vii, zidiţi-vă drept casă duhovnicească, preoţie sfāntă, ca să aduceţi jertfe duhovniceşti, bine-plăcute lui Dumnezeu, prin Iisus Hristos;
6 Pentru că scris este īn Scriptură: "Iată, pun īn Sion Piatra din capul unghiului, aleasă, de mare preţ, şi cel ce va crede īn ea nu se va ruşina".
7 Pentru voi, deci, care credeţi, (Piatra) este cinstea; iar pentru cei ce nu cred, piatra pe care n-au băgat-o īn seamă ziditorii, aceasta a ajuns să fie īn capul unghiului,
8 Şi piatră de poticnire şi stāncă de sminteală, de care se poticnesc, fiindcă n-au dat ascultare cuvāntului, spre care au şi fost puşi.

Cred ca acum ai inteles... Sau nu...
QUOTE
El spune, spre deosebire de mine, ca D-zeu exista. Spune ca Isus este D-zeu si, in acelasi timp, fiu al lui D-zeu.

Nope, mai intreaba-l odata... El spune ca Dumnezeu exista, asa cum cei ce urmaresc filmul Razbiul Stelelor spun ca "Forta" exista", si cavalerii jedy...
El a spus foarte clar ca toata Scriptura este o metafora, si ca Dumnezeu nu vorbeste cu oamenii, si ca totul este inchis intr-o carte, la fel ca si filmul acela.

El este crestin, asa cum esti si tu. Eu nu sunt.

Nu este crestin cum sunt eu, caci eu stiu ca Dumnezeu exista cu adevarat, si ca vorbeste incontinuu cu oamenii, asa cum a promis, si ca Scriptura nu este o metafora, ci o realitate. Din punctul asta de vedere el este la fel de "crestin" ca si tine, caci probabil si tu consideri Scriptura ca o metafora ca si el. Probabil si Legendele Olimpului sunt la fel pentru voi...
De aceea el nu poate spune de ce Scriptura este inspirata de Dumnezeu, pentru ca este vorba de o metafora, o chestie pur intelectuala, un exercitiu de imaginatie al mintii lui. Acelasi lucru il ai si tu cand citesti Scriptura, sau Legendele Olimpului...

Biserica crestina nu este doar BOR.

Nu este numai BOR, asta am sustinut intotdeauna...
QUOTE
Toti cei care cred ca exista D-zeul descris in biblie sunt crestini, fie ca apartin catolicismului, ortodoxiei, protestantismului sau altei orientari.

Definitia ta nu este corecta, caci si dracii stiu ca exista Dumnezeu... Asta spune clar chiar si Biblia...

Nu exista baza nici sa banuiesti ca ar fi, nici ca nu ar fi.

Eu mi-am spus clar parerea... Tu crezi ce vrei...
QUOTE
Pur si simplu nicaieri in NT nu este abordat acest aspect.

1. Nici nu este absolut obligatoriu sa fie abordat in NT, caci invatatura data de Dumnezeu nu este toata in NT.
2. Chiar si din NT se deduce ca logodna Fecioarei Maria cu Iosif era doar de aparenta, si ca intre ei nu era nimic de fapt.

Deci nu putem sti care este adevarul in aceasta privinta.

Iata ca eu pot ca sa-l stiu, si il accept.

Este ceva rau sa te casatoresti?

Nu, evident ca nu casatoria in sine... Dar este ceva rau ca sotia ta sa se casatoreasca cu altul, odata ce are un copil cu tine?

Si sa ai relatii intime cu persoana cu care te-ai casatorit?

Repet: Pururea Fecioara Maria si cu Iosif nu au fost casatoriti decat de aparenta. Degeaba va chinuiti voi sa-i cuplati si fizic, ca nu aveti nici o sansa sa dovediti asta.

Nu este nici o legatura intre exemplul tau si ceea ce vorbim aici.

Desigur, cand argumentul e prea evident, spui ca nu are legatura...
QUOTE
Unul afirma "cred ca Maria s-a culcat cu Iosif".
Care este baza acestei afirmatii? Vreun citat ceva?! Care?
QUOTE
Altul spune "cred ca Maria nu s-a culcat cu Iosif".

Asa spune chiar Fecioara Maria: "nu stiu de barbat"
QUOTE
Eu spun "nu scrie nici ca s-a culcat, nici ca nu s-a culcat, deci poate fiecare sa creada ce vrea".

Nu, nicidecum... Tu nu ai spus niciunde ca te-ai culcat sau nu te-ai culcat cu alta femeie decat cu sotia ta, dar eu nu-mi pot permite sa gandesc gratuit ca te-ai culcat cu alta femeie... Deci nu pot sa cred ce vreau... Atunci tu de ce zici ca-ti permiti in cazul altora?
QUOTE
Spuneai ca la evrei logodna era aproape ca si o casatorie - iti crea obligatii ca si o casatorie.

Exact...
QUOTE
Prin urmare ceea ce a facut D-zeu este un soi de adulter? Sau ce vrei sa spui?

Nu... Nu era nici un soi de adulter... Daca ai studia putin viata Fecioarei Maria, ai vedea ca ea cand s-a logodit cu Iosif, nu a facut-o dintr-o pofta trupeasca, sau ca-l iubea pe Iosif ca barbat. De aceea si precizeaza ca nu stie de barbat, desi era logodita cu Iosif de ceva timp.
Sunt lucruri simple de inteles... Pana si astazi sunt asemenea casatorii intre unii ortodocsi foarte inaintati in credinta. Nu exista relatii trupesti intre ei, si asta nu pentru ca exista ura intre ei, ba din contra... Este o feciorie de buna voie pentru Dumnezeu.
QUOTE
QUOTE
de ce nu pot explica, cum ea casatorita fiind, "nu stia de barbat"?
Uite un posibil raspuns. Cand a ramas insarcinata era logodita cu Iosif. Dupa aceea s-a casatorit cu Iosif pentru ca Isus sa creasca intr-o familie normala.
laugh.gif Pai si raspunsul unde este? Ai uitat sa-l dai?
Apoi unde scrie ca dupa aceea s-au casatorit? Cand? Unde apare acest episod important in viata lor in Biblie? Crezi ca s-au casatorit cand Fecioara Maria era insarcinata, sau dupa cu un copil in brate? hh.gif

Acest topic a fost editat de Clopotel: 30 Oct 2008, 02:51 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
papy
mesaj 30 Oct 2008, 02:59 PM
Mesaj #252


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 559
Inscris: 31 March 08
Din: Bucureşti
Forumist Nr.: 11.442



Deuteronom 22

16Tatăl fetei să spună bătrīnilor: ,,Am dat pe fiică-mea de nevastă omului acestuia, şi el a īnceput s'o urască;

17acum o īnvinuieşte de lucruri nelegiuite, zicīnd: ,N'am găsit fecioară pe fiică-ta.` Dar iată semnele fecioriei fetei mele.`` Şi să desfacă haina ei īnaintea bătrīnilor cetăţii.

18Bătrīnii cetăţii să ia atunci pe omul acela şi să -l pedepsească;

In VT nu se putea ca o femeie sa fie "prietena" cu un barbat si sa doarma impreuna, pt ca ar fi fost ucisi cu pietre, conform Legii. Iar, a "lua-o la el" inseamna PENETRARE.
Casatoria presupune PENETRARE, sange si trebuie adusa proba in fata sfatului batranilor cetatii, tot conform Legii.
Daca nu ar fi facut asta, ar fi fost amandoi PACATOSI.

Maria Bibliei nu era pacatoasa. Poate doar Maria imaginara creata de mintea popilor vostri........... care este PURUREA FECIOARA rofl.gif rofl.gif

Tu gasesti doar oameni care nu te verifica chiar cu cartea pe care te faci ca o respecti, si de aceea ai loc de flozofii.

Unde scrie in Biblie PURUREA FECIOARA? rofl.gif rofl.gif rofl.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 30 Oct 2008, 03:26 PM
Mesaj #253


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Draga Gypsyhart,
QUOTE
Nu o consider o carte de povesti. Anumite interpretari insa cu care vii tu le consider chiar minciuni si inventii. De exemplu, ideea asta cu nasterea fara samanta masculina este una din ele.

Nu draga Gypsyhart, nu sunt minciunile mele, ci ale tale, mai ales atunci cand spui ca ai citit macar Scriptura...
Iata ca si Undemos ti-a dat citatul din Scriptura in care spune clar ca masterea lui Hristos a fost fara samanta masculina, ci de la Duhul Sfant...
18 Iar naşterea lui Iisus Hristos aşa a fost: Maria, mama Lui, fiind logodită cu Iosif, fără să fi fost ei īnainte īmpreună, s-a aflat avānd īn pāntece de la Duhul Sfānt.
19 Iosif, logodnicul ei, drept fiind şi nevrānd s-o vădească, a voit s-o lase īn ascuns.
20 Şi cugetānd el acestea, iată īngerul Domnului i s-a arătat īn vis, grăind: Iosife, fiul lui David, nu te teme a lua pe Maria, logodnica ta, că ce s-a zămislit īntr-īnsa este de la Duhul Sfānt.
(Matei 1)
Deci cine minte? hh.gif
QUOTE
Se poate "repeta", asa cum aparent se repeta si rasaritul soarelui, sau fulgii de zapada, si tot minune sa fie. Vorbeam in principiu.

Am spus ca la Dumnezeu este posibil... Daca ar vrea sa o repete ar putea sa o repete si de 1000 de ori. Dar nu o mai repeta pentru ca a spus ca nu o mai repeta... Deci ia-ti gandul de la "repetitia" asta...

Repet, nu m-am referit la viata efectiva a lui Iisus, ci la "tipul" conceptiei trupesti. La faptul in sine.

Da, Scriptura spune clar ca nu a fost nici o conceptie trupeasca. Vrei sa schimbi tu Scriptura acum?

Eu nu am vorbit de "ratiune pamanteasca" vs "ratiune divina". Nu vad de ce trebuie sa le pui in antiteza.

Pai sunt in antiteza...
QUOTE
Deci, care este ratiunea faptului in sine? Singura "ratiune" care se poate deduce este ca Dumnezeu a vrut sa arate oamenilor ca se pot face copii si fara sa faci sex. Ceva de genul stai singur, te rogi, si poate, poate....

Nu, ai inteles exact pe dos... Nimeni nu s-a rugat pentru asta... Asa a fost voia lui Dumnezeu si s-a facut... Acum daca vrei sa stii de ce Dumnezeu a procedat asa, vei gasi cateva indicii in Scriptura. Eu ti-am spus putin din ele, dar m-ai facut mincinos... Atunci citeste tu singur Scriptura si sa vedem pe cine mai faci mincinos...

De fapt, in realitate e vorba de atitudinea fata de sex.

Aiurea! Nici o legatura... Tu te temi ca cineva iti va interzice sa faci sex... laugh.gif Stai linistit, ca nu-ti interzice nimeni... De aceea stai tu departe de crestinism? Ca nu promoveaza sexul?!

Daca Biserica si preotii ar accepta ca Iisus a venit pe lume in urma unui act sexual
laugh.gif Draga Gypsyhart, oare tu nu pricepi ca nici preotii si nici Biserica nu pot accepta asta de capul lor, ca Scriptura spune asta... Ce e greu de inteles?!...Vrei sa modificam Scriptura aici?

nu ar mai putea sa ceara oamenilor sa isi reprime impulsurile sexuale,

Nu frate, nu e vorba de reprimarea impulsurilor sexuale... Este vorba de infranare, de infrangerea propriilor patimi trupesti... Este invers decat la hindusi si decat la Osho, care vazand ca nu-si pot controla patimile, se lasa subjugati de ele, ajungand la sexul tantric pe care il mai numesc chiar arta... Auzi tu!!!

sa ii faca sa se simta vinovati ca fac sex, samd.

Nope, asta e fals... Nimeni nu se simte vinovat ca face sex, decat daca constientizeaza ca l-a facut din slabiciune trupeasca.
Ai vazut ca si Adam s-a rusinat ca era gol?! De ce crezi tu oare ca se rusina?!
QUOTE
Inocularea sentimentului de vina este una din armele de baza ale manipularii psihice.

Vina fata de cine? Nicidecum... tu nu sti despre ce vorbesti, dar vorbesti... Te-am rugat intai sa intelegi despre ce este vorba, si apoi sa vorbim... Daca vrei, la un topic dedicat, sunt dispus ca avem o discutie despre abordarea "sexualitatii" in crestinism... Si atunci o sa vezi cat de mult te-ai inselat.
QUOTE
Orice este manifestat se supune legilor. Ca sunt mai multe nivele si mai multe tipuri de legi, e adevarat. Dar daca vorbesti de manifestare/ creatie nu poti sa fugi de ele.
Repet... Nu Cine face legile, este sub ele, caci legile sunt doar pentru cine au fost facute...
QUOTE
Clopotel, vorbeam despre nasterea/ conceptia trupului. Daca conceptia a avut loc cum zici tu, inseamna ca a incalcat "legea nasterii" TRUPULUI.
Si care este problema? Pe cine te gandesti sa dai in judecata pentru aceasta incalcare a legii?!
QUOTE
Eu nu cred in varianta pe care mi'o propui tu.
Mie imi pare nespus de rau ca tu nu ma crezi pe mine... Iti dai seama cat sufar! Problema este ca nu pe mine trebuie sa ma crezi, ci Scriptura, daca vrei... Daca nu, nu... Eu nu am ce-ti face...
QUOTE
Nu te supara, dar ce ai tu aici este credinta oarba.
Ce inseamna credinta oarba? Cumva faptul ca esti convins de Adevar, si nu vrei sa mai crezi si altceva?
QUOTE
Si unul din motivele pentru care o ai este si ca temi sa pui anumite intrebari.
laugh.gif Cui sa pun intrebari si de ce sa le pun? Doar de dragul de a pune intrebari? Tin sa-ti precizez ca eu am primit deja raspunsul la absolut toate intrebarile care le-am avut vis a vis de Dumnezeu. Prin urmare ce sa mai intreb? Stiu cine este Dumnezeu si ce vrea de la mine... Nu este suficient?!
QUOTE
Nu inteleg ce este offtopic. Am discutat despre un eveniment din viata Mariei, mama lui Iisus. Unde e on topic atunci?

Era vorba de afirmatia ta initiala: "Poti cel mult sa te intrebi de ce Dumnezeu a vrut o singura data...."
Discutia despre asta, daca vrei sa o dataliem, consider ca este offtopic aici, ca nu are legatura cu Fecioara Maria, ci cu planul lui Dumnezeu pentru omenire. De aceea, daca esti interesat de problema asta, propun sa ne mutam la alt topic, ca sa nu incurcam aici firul discutiei...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 30 Oct 2008, 03:37 PM
Mesaj #254


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Draga Papy,
rofl.gif Iti dai seama cat te chinui tu sa crezi ca Pururea Fecioara Maria l-a inselat pe Dumnezeu cu un om, si inca un om drept cum era Iosif... hh.gif
Pai crezi tu ca Dumnezeu se lasa batjocorit de unul ca tine?!
QUOTE
In VT nu se putea ca o femeie sa fie "prietena" cu un barbat si sa doarma impreuna, pt ca ar fi fost ucisi cu pietre, conform Legii.

Conform legii Pururea Fecioara Maria si dreptul Iosif erau logoditi, logodna care avea aceleasi drepturi ca si casatoria, ba mai era si inregistrata la fel, si nu se putea desface decat prin divort, la fel ca si casatoria...
QUOTE
Iar, a "lua-o la el" inseamna PENETRARE.

Ei nu mai spune! Asa o fi la tine, dar nu generaliza... Nu toti se considera gata salvati hulind astfel pe Dumnezeu...
QUOTE
Casatoria presupune PENETRARE, sange si trebuie adusa proba in fata sfatului batranilor cetatii, tot conform Legii.

Presupune musai, numai in ochii celor pacatosi si trupesti...
QUOTE
Daca nu ar fi facut asta, ar fi fost amandoi PACATOSI.
laugh.gif Asta dupa dogma lui Papy, sau poate dupa tantra yoga...oricum sunt pe-aproape
QUOTE
Maria Bibliei nu era pacatoasa.
Dar tu te chinui sa arati ca este...
QUOTE
Poate doar Maria imaginara creata de mintea popilor vostri........... care este PURUREA FECIOARA

Nope, repet: din Scriptura si nu numai...
QUOTE
Unde scrie in Biblie PURUREA FECIOARA?

Peste tot...
Dar tot nu mi-ai dat explicatia la ce sustineai tu: cum se face ca desi era casatorita cu Iosif, nu avem "penetrare", nu avem carpe cu sange, sau dezbracari in fara batranilor, ci doar: "nu stiu de barbat"?
Ai vazut cum Scriptura iti inchide imediat gura cand hulesti pe Dumnezeu?


--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 30 Oct 2008, 03:56 PM
Mesaj #255


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Clopotel @ 30 Oct 2008, 02:35 PM) *
daca in acea vedenie si nu numai in aceea, mergi cu cateva randuri mai sus sau mai jos, vei putea crede ca e vorba de acelasi lucru

Cateva randuri mai sus ori mai jos este vorba despre acelasi templu. Ca tu vrei ca un verset sa se refere la Maria iar celelalte la... nu stiu ce, este treaba ta.
QUOTE
O sa zici ca David vorbea despre el si nu are legatura cu Iisus, nu-i asa?

Ai ghicit.
QUOTE
El a spus foarte clar ca toata Scriptura este o metafora

Iar tu spui ca unele parti sunt metafore: de ex. cand scrie "o zi" este o metafora, eu trebuie sa inteleg "un mare numar de ani".
Asta nu-l face ateu.
QUOTE
probabil si tu consideri Scriptura ca o metafora ca si el

Nu, n-o consider metafora. Deloc. smile.gif
QUOTE
Chiar si din NT se deduce ca logodna Fecioarei Maria cu Iosif era doar de aparenta, si ca intre ei nu era nimic de fapt

Se deduce sau scrie negru pe alb?
QUOTE
este ceva rau ca sotia ta sa se casatoreasca cu altul, odata ce are un copil cu tine?

Este ilegal fara doar si poate. Dar daca este rau sau nu, nu am de unde sa stiu. Poate ca eu as spune ca-i rau, dar celalalt ar spune ca-i bine.
Spune-mi tu daca este ceva bun ca logodnica cuiva sa aiba un copil cu altcineva? smile.gif
QUOTE
cand argumentul e prea evident, spui ca nu are legatura

Ce ai scris tu acolo n-are nici o legatura cu Maria si Iosif.
QUOTE
Care este baza acestei afirmatii?

Asta iti poate spune mai clar cel care face aceasta afirmatie. Eu n-am facut-o. Presupun ca se bazeaza in primul rand pe "fratii lui Isus" care apar in biblie, in primul rand, si, in al doilea rand, pe faptul ca in acele vremuri o femeie necasatorita care ar fi nascut un copil din flori nu ar fi avut o viata prea lunga.
QUOTE
Tu nu ai spus niciunde ca te-ai culcat sau nu te-ai culcat cu alta femeie decat cu sotia ta, dar eu nu-mi pot permite sa gandesc gratuit ca te-ai culcat cu alta femeie... Deci nu pot sa cred ce vreau...

Ba poti sa crezi ce vrei. Cel mai corect ar fi sa spui ca nu stii daca am facut-o sau nu, in cazul in care nu ai date certe. Dar de crezut, esti liber sa crezi ce vrei.
QUOTE
Pana si astazi sunt asemenea casatorii intre unii ortodocsi foarte inaintati in credinta. Nu exista relatii trupesti intre ei, si asta nu pentru ca exista ura intre ei, ba din contra... Este o feciorie de buna voie pentru Dumnezeu.

Deci Maria putea fi casatorita cu Iosif si in acelasi timp sa nu "stie de barbat". Nu e nici o contradictie.

Pai si raspunsul unde este?

In quote. Cand a ramas insarcinata era logodita cu Iosif; dupa aceea s-a casatorit cu Iosif pentru ca Isus sa creasca intr-o familie normala.

Crezi ca s-au casatorit cand Fecioara Maria era insarcinata, sau dupa cu un copil in brate?

Este posibil. De ce nu?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
noi
mesaj 30 Oct 2008, 04:10 PM
Mesaj #256


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 762
Inscris: 15 December 03
Forumist Nr.: 1.513



QUOTE(papy @ 30 Oct 2008, 03:59 PM) *
In VT nu se putea ca o femeie sa fie "prietena" cu un barbat si sa doarma impreuna, pt ca ar fi fost ucisi cu pietre, conform Legii. Iar, a "lua-o la el" inseamna PENETRARE.

Papy, la inceput spuneai ca Maria si-a pierdut fecioria cand l-a nascut pe Iisus, iti amintesti nu? N-a tinut, ai aflat (si de la mine si de la abis) ca fecioria n-are treaba cu nasterea,
ci cu actul sexual. Ai schimbat calul de bataie smile.gif. Varianta pe care o sustii acum e faptul ca "a lua la el" insemna in VT penetrare. Esti PURUREA contradictoriu smile.gif. Inca una ..Nu spuneai ca nu trebuie interpretata scriptura in spiritul vremurilor de atunci? Ce te intereseaza ce insemna "a lua la el" in VT?

Acest topic a fost editat de noi: 30 Oct 2008, 04:12 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 30 Oct 2008, 05:52 PM
Mesaj #257


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



@Clopotel
QUOTE
Nu draga Gypsyhart, nu sunt minciunile mele, ci ale tale, mai ales atunci cand spui ca ai citit macar Scriptura...
Iata ca si Undemos ti-a dat citatul din Scriptura in care spune clar ca masterea lui Hristos a fost fara samanta masculina, ci de la Duhul Sfant...
18 Iar naşterea lui Iisus Hristos aşa a fost: Maria, mama Lui, fiind logodită cu Iosif, fără să fi fost ei īnainte īmpreună, s-a aflat avānd īn pāntece de la Duhul Sfānt.
19 Iosif, logodnicul ei, drept fiind şi nevrānd s-o vădească, a voit s-o lase īn ascuns.
20 Şi cugetānd el acestea, iată īngerul Domnului i s-a arătat īn vis, grăind: Iosife, fiul lui David, nu te teme a lua pe Maria, logodnica ta, că ce s-a zămislit īntr-īnsa este de la Duhul Sfānt. (Matei 1)
Deci cine minte? hh.gif

Asa si? Atunci mai raman doua posibilitati din punctul meu de vedere: un alt barbat (nu Iosif) sau inseminarea artificiala. Oricum ar fi, fara samanta barbateasca, nu ar fi avut loc nici o fecundare.
Inca doua observatii vizavi de citatul de mai sus:
1. El vine de la un apostol. Apostolii nu intelegeau corect anumite fenomene nici cand era Iisus cu ei, deci e foarte posibil sa avem anumite "erori de inregistrare" din partea lor.
2. Nu inteleg de ce ar trebui ca "zamislirea in Duh" de care e vorba sa excluda neaparat contactul (sexual) dintre un barbat si o femeie. Ca si cum ar exista un singur tip de contact sexual: cel de procreere (animalic). Orice face un om depinde de atitudinea lui interioara, de starea emotionala si mentala in care se afla. Daca esti intr'o dispozitie "negativa" orice ai face va avea ceva negativ in el. Nu conteaza ca e vorba de sex, mancat, scris poeziii sau cantat.
QUOTE
Am spus ca la Dumnezeu este posibil... Daca ar vrea sa o repete ar putea sa o repete si de 1000 de ori. Dar nu o mai repeta pentru ca a spus ca nu o mai repeta... Deci ia-ti gandul de la "repetitia" asta...

Eu am o varianta mult mai simpla: nu se mai repeta pentru ca de fapt nu s-a intamplat, in varianta in care o sustii tu, si deci nu se poate repeta.
QUOTE
QUOTE
Repet, nu m-am referit la viata efectiva a lui Iisus, ci la "tipul" conceptiei trupesti. La faptul in sine.

Da, Scriptura spune clar ca nu a fost nici o conceptie trupeasca. Vrei sa schimbi tu Scriptura acum?

Nu Scriptura ma intereseaza in mod special, ci adevarul si oamenii.
In acest caz Scriptura ta sfideaza bunul simt....
QUOTE
QUOTE
Eu nu am vorbit de "ratiune pamanteasca" vs "ratiune divina". Nu vad de ce trebuie sa le pui in antiteza.
Pai sunt in antiteza...

In mintea ta, da. Eu consider ca ele pot trai foarte bine in armonie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 30 Oct 2008, 05:54 PM
Mesaj #258


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



QUOTE
QUOTE
Daca Biserica si preotii ar accepta ca Iisus a venit pe lume in urma unui act sexual

laugh.gif Draga Gypsyhart, oare tu nu pricepi ca nici preotii si nici Biserica nu pot accepta asta de capul lor, ca Scriptura spune asta... Ce e greu de inteles?!...Vrei sa modificam Scriptura aici?

Scriptura in sus, Scriptura in jos...de parca Biblia nu ar fi scrisa tot de oameni.
Daca ce scrie in Scriptura este FALS, da, e foarte indicat sa fie modificata. Dar cum sa iti dai seama daca (si ce anume) e adevarat sau fals? Aceasta e intrebarea smile.gif

QUOTE
QUOTE
nu ar mai putea sa ceara oamenilor sa isi reprime impulsurile sexuale,

Nu frate, nu e vorba de reprimarea impulsurilor sexuale... Este vorba de infranare, de infrangerea propriilor patimi trupesti... Este invers decat la hindusi si decat la Osho, care vazand ca nu-si pot controla patimile, se lasa subjugati de ele, ajungand la sexul tantric pe care il mai numesc chiar arta... Auzi tu!!!

Mda, adica acelasi lucru. Un fel de, daca iti este foame, nu manca dle, stai cat mai mult nemancat. Asa arati cat de "puternic" esti tu, esti mai tare ca foamea. Ce conteaza ca o sa te gandesti la mancare toata ziua, si poate si noaptea...
Infranarea este de folos pe termen scurt. Ca atunci cand iti este foame, sau ai nevoie la toaleta, si negasind imediat o modalitate sa "rezolvi" aceste nevoi, trebuie sa le infranezi (stapanesti). Pe termen lung insa, e de'a dreptul falimentara. Transformarea insa e altceva. Dar aceasta nu are loc fara constienta. Constienta (prezenta) face ordine singura....

Bati campii legat de Osho...dar, asta e nivelul tau.
QUOTE
Nope, asta e fals... Nimeni nu se simte vinovat ca face sex, decat daca constientizeaza ca l-a facut din slabiciune trupeasca.
Ai vazut ca si Adam s-a rusinat ca era gol?! De ce crezi tu oare ca se rusina?!

Si daca l-ai facut din "slabiciune trupeasca" (ce inseamna acest lucru la tine?) de ce trebuie sa se simta vinovat? In ce consta greseala/ pacatul in acest caz? Ca a simtit nevoia sa fac sex, sau cum?
Sunt mai multe explicatii posibile...
1. Pentru ca nu s-a conformat poruncii divine.
2. Pentru ca dupa ce a mancat din faimosul pom a inceput sa judece lumea si pe el insusi, in bine/rau. Si a simtit ca facut ceva rau, probabil...
3. Zi tu.
QUOTE
Vina fata de cine? Nicidecum...

Fata de Dumnezeu, in cazul nostru. Dar se aplica si in cazul relatiei de la om la om.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 30 Oct 2008, 05:56 PM
Mesaj #259


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



QUOTE
QUOTE

Clopotel, vorbeam despre nasterea/ conceptia trupului. Daca conceptia a avut loc cum zici tu, inseamna ca a incalcat "legea nasterii" TRUPULUI.

Si care este problema? Pe cine te gandesti sa dai in judecata pentru aceasta incalcare a legii?!

Singura problema este minciuna, in cazul de fata.
QUOTE
Ce inseamna credinta oarba? Cumva faptul ca esti convins de Adevar, si nu vrei sa mai crezi si altceva?

Nu, ala e fanatismul. Credinta oarba inseamna sa accepti un lucru care iti este spus, sugerat de cineva, fara sa ai o verificare in interior. Fanatismul este o "inflorire" a acestui fel de credinta.
QUOTE
Cui sa pun intrebari si de ce sa le pun? Doar de dragul de a pune intrebari? Tin sa-ti precizez ca eu am primit deja raspunsul la absolut toate intrebarile care le-am avut vis a vis de Dumnezeu. Prin urmare ce sa mai intreb? Stiu cine este Dumnezeu si ce vrea de la mine... Nu este suficient?!

Tie insuti, altora...Pentru ca nu stii/intelegi inca totul. Cei care cred ca stiu firesc ca nu isi mai pun nici un fel de intrebari. E ca la politie. Cazul e clasat, investigatia a luat sfarsit. Ce sa zic, bravo tie!
QUOTE
Era vorba de afirmatia ta initiala: "Poti cel mult sa te intrebi de ce Dumnezeu a vrut o singura data...."
Discutia despre asta, daca vrei sa o dataliem, consider ca este offtopic aici, ca nu are legatura cu Fecioara Maria, ci cu planul lui Dumnezeu pentru omenire. De aceea, daca esti interesat de problema asta, propun sa ne mutam la alt topic, ca sa nu incurcam aici firul discutiei...

Pai contextul era, "de ce a vrut Dumnezeu sa vina printre oameni o singura data in acest mod". Eu cred ca are foarte mare legatura cu mama lui Iisus, din momentul ce este unul din "actorii principali".
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 30 Oct 2008, 06:09 PM
Mesaj #260


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(gypsyhart @ 30 Oct 2008, 05:52 PM) *
Inca doua observatii vizavi de citatul de mai sus:
1. El vine de la un apostol. Apostolii nu intelegeau corect anumite fenomene nici cand era Iisus cu ei, deci e foarte posibil sa avem anumite "erori de inregistrare" din partea lor.

Aici m-ai pus pe ganduri: de unde stiau cei doi evanghelisti despre modul in care a fost conceput Isus? De unde stiau despre cum a fost nascut? In nici un caz nu au fost martori oculari ai evenimentului... Singurele surse posibile sunt Iosif si Maria: ei le-au spus?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 30 Oct 2008, 07:17 PM
Mesaj #261


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Draga Abis,
QUOTE
Deci Maria putea fi casatorita cu Iosif si in acelasi timp sa nu "stie de barbat". Nu e nici o contradictie.

Foarte bine! thumb_yello.gif Sa ramanem deci la ceea ce stim sigur si sa nu mai batem campii cu altceva...
QUOTE
Asta iti poate spune mai clar cel care face aceasta afirmatie. Eu n-am facut-o. Presupun ca se bazeaza in primul rand pe "fratii lui Isus" care apar in biblie,
Mda, la un moment dat se adunasera in jur de vreo 150 de frati ai lui Iisus... Iti dai seama cati frati avea Iisus?! Dar din care vers rezulta ca erau nascuti de Pururea Fecioara Maria?! Ia intreaba-i sa vezi cum dau din colt in colt...
QUOTE
in primul rand, si, in al doilea rand, pe faptul ca in acele vremuri o femeie necasatorita care ar fi nascut un copil din flori nu ar fi avut o viata prea lunga.
Broavo! Vezi ce inseamna sa incepi sa rationezi! Acum intelegi rolul lui Iosif in toata povestea asta?!

Draga Gypsyhart,
QUOTE
Asa si? Atunci mai raman doua posibilitati din punctul meu de vedere: un alt barbat (nu Iosif) sau inseminarea artificiala. Oricum ar fi, fara samanta barbateasca, nu ar fi avut loc nici o fecundare.

hh.gif Tu vorbesti aici din alt film, asa ca nu are rost sa-mi tocesc tastele explicandu-ti ce si cum... Daca vrei sa stii ce sustine crestinismul, citeste intai Scriptura. Tu vorbesti prin prisma informatiilor venite de la yoghini despre crestini... Crede-ma ca habar nu au yoghinii, sau hindusii, sau oameni ca Osho, despre crestini... Nu poti intelege crestinismul prin prisma hinduismului, si asta fara ca macar sa citesti Biblia.

Acest topic a fost editat de Clopotel: 30 Oct 2008, 07:21 PM


--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 30 Oct 2008, 07:30 PM
Mesaj #262


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Clopotel @ 30 Oct 2008, 07:17 PM) *
Sa ramanem deci la ceea ce stim sigur si sa nu mai batem campii cu altceva

Nici nu am spus vreodata altceva.
QUOTE
se adunasera in jur de vreo 150 de frati ai lui Iisus

Unde scrie de 150?
QUOTE
Acum intelegi rolul lui Iosif in toata povestea asta?!

A luat-o pe Maria de nevasta ca sa nu fie linsata? Sau se prefacea ca este sotul ei, ca sa nu fie omorata?
Nu era mai bine sa nu fi dat Doamne-Doamne mai inainte o asemenea lege aberanta?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 30 Oct 2008, 10:11 PM
Mesaj #263


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Draga Abis,
QUOTE
Unde scrie de 150?

14 Toţi aceştia, īntr-un cuget, stăruiau īn rugăciune īmpreună cu femeile şi cu Maria, mama lui Iisus şi cu fraţii Lui.
15 Şi īn zilele acelea, sculāndu-se Petru īn mijlocul fraţilor (iar numărul lor era ca la o sută douăzeci), a zis:
(Fapte 1)
Scuze... 120...

QUOTE
A luat-o pe Maria de nevasta ca sa nu fie linsata? Sau se prefacea ca este sotul ei, ca sa nu fie omorata?

Tu singur ai inteles ca, te citez: "in al doilea rand, pe faptul ca in acele vremuri o femeie necasatorita care ar fi nascut un copil din flori nu ar fi avut o viata prea lunga."

Erau porunci de genul: 23 De va fi vreo fată tānără, logodită cu bărbat şi cineva o va īntālni īn cetate şi se va culca cu dānsa,
24 Să-i aduceţi pe amāndoi la poarta cetăţii aceleia şi să-i ucideţi cu pietre: pe fată pentru că n-a ţipat īn cetate, iar pe bărbat pentru că a necinstit pe femeia aproapelui său. Şi aşa să stārpeşti răul din mijlocul tău.

QUOTE
Nu era mai bine sa nu fi dat Doamne-Doamne mai inainte o asemenea lege aberanta?

Ba da era, dar mai inainte de a da Domnul o astfel de porunca, nu era mai bine ca omul sa asculte de Dumnezeu de buna voie?!

Bine acum! Am sa-ti spun, foarte pe scurt, cum s-a ajuns la faptele descrise in Scriptura, caci aceste fapte sunt un fragment din realitate...
Cele ce-ti voi spune, sunt din Sfanta Traditie, si tot din Sfanta Traditie a fost scrisa si Scriptura de catre autorii cartilor ei...
Iata ce aflam de acolo, pe scurt repet...
Aflam ca Pururea Fecioara Maria a avut ca si parinti pe Ioachim si Ana, si ca Ana fusese stearpa pana la batranete, dar dupa indelungi rugaminti la Dumnezeu, Acesta i-a binecuvantat pe amandoi cu un copil. E vorba de Fecioara Maria.
Aceasta la varsta de 3 ani, a fost data la Templu dupa promisiunea facuta la nasterea ei de catre parinti ca multumire lui Dumnezeu.
Si acum citez:
Iar după ce s-a sfīrşit anul al unsprezecelea al petrecerii ei īn templul lui Solomon şi sosind al doisprezecelea, iar de la naşterea ei al paisprezecelea, i s-a poruncit ei de către arhierei şi de către preoţi ca, după obiceiul Legii, să iasă din bisericeasca locuinţă, precum şi celelalte fecioare de vīrsta ei, şi să se mărite după bărbat, ea īnsă le-a răspuns că din scutece este dată lui Dumnezeu de părinţi şi Lui I-a făgăduit să-şi păzească a sa feciorie īn veci. Deci, nu-i este cu putinţă să fie măritată cu om muritor, nici nu poate ca s-o silească spre nuntă, fiind fecioară a lui Dumnezeu Cel fără de moarte.

Deci, arhiereii se minunau de acel lucru nemaiauzit, pentru că nici o fecioară n-a mai fost vreodată care să-I fi făgăduit Domnului cīndva a sa feciorie īn veci, ci numai Maria cea dintīi īn lume s-a arătat astfel. Deci, se sfătuiau pentru dīnsa ce să facă, pentru că petrecea īn biserica Domnului, iar după catapeteasma cea mai dinăuntru nu voiau să-i lase intrarea mai mult, venindu-i vremea de logodit; dar nici nu cutezau să dea după bărbat pe fecioara lui Dumnezeu. Şi nu se pricepeau cum să rīnduiască cu plăcere dumnezeiască, viaţa ei cea feciorească fără de bărbat, ca să nu mīnie pe Dumnezeu īn ceva, pentru că amīndouă acelea se ştiau că sīnt mare păcat; adică şi spre nuntă a sili pe o fecioară care şi-a făgăduit lui Dumnezeu fecioria veşnică (adica vor face păcatul furării de cele sfinte), şi a ţine parte femeiască īn Sfīnta Sfintelor, fiind īn vīrstă desăvīrşită.

Deci, apropiindu-se de Chivotul Legii şi făcīnd rugăciune cu dinadinsul, au luat, răspuns de la Domnul, ca să se caute un bărbat vrednic, căruia să i se īncredinţeze Sfīnta Fecioară, sub rīnduiala şi chipul īnsoţirii, pentru păzirea fecioriei. Iar cum s-ar fi putut afla un bărbat ca acela, sfatul Domnului se făcu īntru acest fel: din casa şi din seminţia lui David să se aleagă bărbaţi fără femei şi toiegele lor să le pună īn altar; şi al cărui toiag va īnverzi, acela este ales pentru a i se da Fecioara Maria.

Atunci era praznicul sfinţirii bisericii, cel aşezat de Macabei. Iar īnceputul acelui praznic era īn douăzeci şi cinci de zile ale lunii noiembrie şi sfīrşitul peste trei zile ale lunii decembrie. Şi s-a adunat īn biserică mulţime de popor din cetăţile de primprejur; iar bărbaţii care veniseră la praznic, erau şi din neamul lui David, rudenii şi vecini ai Fecioarei Maria.

Deci arhiereul cel mare, Zaharia, tatăl Mergătorului Īnainte, adunīnd doisprezece bărbaţi fără femei, din seminţia lui David, īntre care era şi Sfīntul Iosif, bărbat drept şi bătrīn de ani, a luat toiegele lor şi le-a lăsat peste noapte īn Sfīntul Altar, zicīnd: "Arată, Doamne, pe bărbatul cel vrednic, cu care se cuvine a logodi pe Fecioara". Iar a doua zi, preoţii īmpreună cu cei doisprezece bărbaţi, intrīnd īn biserică, au găsit toiagul lui Iosif, īnverzit şi īncă şi o porumbiţă s-a văzut, zburīnd de sus şi şezīnd pe toiagul lui Iosif. Şi au cunoscut bunăvoirea lui Dumnezeu, ca lui Iosif să i se īncredinţeze Fecioara spre pază.

Sīnt unii care socotesc că Preacuratei Fecioare, lepădīndu-se de logodire pentru curăţia fecioriei sale, ca să nu i se facă vreo strīmbătate, şi mīhnindu-se foarte mult, i s-a făcut de la Dumnezeu deosebită descoperire şi īncredinţare, ca să nu se īndoiască a merge la Iosif, rudenia şi logodnicul său - adică bărbatul cel drept şi sfīnt, plăcut lui Dumnezeu -, nu spre īnsoţirea trupească, ci spre paza fecioriei sale, rīnduit fiind, de purtarea de grijă a Celui Preaīnalt.

Săvīrşindu-se logodna, Sfīntul Iosif a luat pe Preacurata Fecioară din templul Domnului, din mīinile arhiereului Zaharia şi ale celorlalţi preoţi, īntru curată şi neprihănită vieţuire, neatingīndu-se nici măcar īn gīnd de floarea fecioriei ei. Sfīntul Iosif era bărbatul ei numai cu părerea, dar cu lucrul era curat păzitor al fecioriei ei şi slujitor al vieţii Preacuratei Fecioare celei pline de mare sfinţenie.

Vieţuind Preasfīnta Fecioară īn casa logodnicului, nu şi-a schimbat viaţa sa cea mai dinainte, pe care o avea īn Sfīnta Sfintelor. Căci nu se īndeletnicea cu altceva, fără numai īn rugăciunea cea de Dumnezeu gīnditoare, īn citirea dumnezeieştilor cărţi şi īn obişnuita şi cuviincioasa ei lucrare de mīini. Şi-i era ei casa lui Iosif ca o biserică de rugăciune, din care nicăieri nu ieşea. Ci totdeauna, īnchizīndu-se, trăia īn post şi tăcere, nevorbind cu nimeni, decīt numai cu cei din casa lui Iosif. Pentru că povesteşte despre dīnsa Gheorghe Chedrinul astfel: "Maria, postind īn casa bărbatului său şi ferindu-se de ieşirea īn popor, petrecea cu cele două fecioare ale lui Iosif şi numai către acelea, uneori, grăia cīte un cuvīnt şi acesta, numai dacă era de trebuinţă a vorbi şi cīt de scurt".

Aşa petrecīnd ea patru luni a sosit ceasul īntrupării Cuvīntului lui Dumnezeu, ceasul cel din veci ascuns şi de toată lumea dorit, ceasul īn care avea să se īnceapă mīntuirea noastră. Şi a trimis Dumnezeu pe Gavriil, arhanghelul duhurilor cereşti care stau mai aproape de scaunul Său, cu taina cea din veac ascunsă şi neştiută de īngeri, ca bine să vestească Preacuratei Fecioare zămislirea străină a Fiului lui Dumnezeu, care covīrşeşte firea omenească şi toată mintea....


Acest topic a fost editat de Clopotel: 30 Oct 2008, 10:18 PM


--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
papy
mesaj 31 Oct 2008, 12:10 AM
Mesaj #264


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 559
Inscris: 31 March 08
Din: Bucureşti
Forumist Nr.: 11.442



QUOTE(noi @ 30 Oct 2008, 04:10 PM) *
Inca una ..Nu spuneai ca nu trebuie interpretata scriptura in spiritul vremurilor de atunci? Ce te intereseaza ce insemna "a lua la el" in VT?

Eu nu am spus si nu o sa spun niciodata ca trebuie interpretata in functie de ce insemna pentru vremurile de atunci o afirmatie. Asta spun teologii tai, si nu au proba biblica.

In Scriptura, termenul aia inseamna. Daca nu te obosesti sa citesti toata Scriptura, nu am eu vina.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
noi
mesaj 1 Nov 2008, 02:47 AM
Mesaj #265


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 762
Inscris: 15 December 03
Forumist Nr.: 1.513



QUOTE(papy @ 31 Oct 2008, 01:10 AM) *
Eu nu am spus si nu o sa spun niciodata ca trebuie interpretata in functie de ce insemna pentru vremurile de atunci o afirmatie. Asta spun teologii tai, si nu au proba biblica.

Ia spune tu cum trebuie interpretata Scriptura, cu proba biblica te rog. Deja stiu..o sa te faci ca ploua.


QUOTE(papy @ 31 Oct 2008, 01:10 AM) *
In Scriptura, termenul aia inseamna. Daca nu te obosesti sa citesti toata Scriptura, nu am eu vina.
Introducem un dictionar de termeni biblici, editat de Papy. 1. "A lua la el" = Penetrare blink.gif
Deh, daca n-a tinut cu pierderea fecioriei la nastere.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 1 Nov 2008, 02:21 PM
Mesaj #266


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Draga Noi
QUOTE
Introducem un dictionar de termeni biblici, editat de Papy. 1. "A lua la el" = Penetrare

Am primit chiar mustrare de la un user pentru ca am acceptat sa apara asta pe Forum, si nu am editat, mai ales ca este vorba de cele sfinte, de cineva care a luat Har de la Dumnezeu, si cu care era Dumnezeu... Asa intelege el cele duhovnicesti cu penetrari si alte chestiuni trupesti...
Dar cand il editez zbiara ca este editat pe nedrept...
Am gandit ca asa se vede mai clar cat de autosalvat este si cat intelege el Scriptura...
Pai ce spune Iisus despre asemenea cazuri?:
15 Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi īn haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori.
16 După roadele lor īi veţi cunoaşte.


QUOTE
Ia spune tu cum trebuie interpretata Scriptura, cu proba biblica te rog. Deja stiu..o sa te faci ca ploua.

Pai se face ca ploua pentru ca nu stie de unde a luat Scriptura si mai ales de ce este inspirata de Dumnezeu, prin urmare, nici nu are cum sa spuna cum trebuie interrpretata... Doar dupa urechea lui poate...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
papy
mesaj 2 Nov 2008, 12:38 AM
Mesaj #267


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 559
Inscris: 31 March 08
Din: Bucureşti
Forumist Nr.: 11.442



QUOTE(noi @ 1 Nov 2008, 02:47 AM) *
Ia spune tu cum trebuie interpretata Scriptura, cu proba biblica te rog. Deja stiu..o sa te faci ca ploua.
Introducem un dictionar de termeni biblici, editat de Papy. 1. "A lua la el" = Penetrare blink.gif
Deh, daca n-a tinut cu pierderea fecioriei la nastere.

Eu am postat, vad ca a disparut....... sau e pe alt thread.
1Cor 2:13, Marcu 4:34, Isaia 28:9-13.

Acuma arata-mi macar un vers care sa probeze metodoogia hermenuticii gramatical-literal-istorice. UNUL, macar!!! rofl.gif

QUOTE
Am primit chiar mustrare de la un user pentru ca am acceptat sa apara asta pe Forum, si nu am editat, mai ales ca este vorba de cele sfinte, de cineva care a luat Har de la Dumnezeu, si cu care era Dumnezeu... Asa intelege el cele duhovnicesti cu penetrari si alte chestiuni trupesti...


Tu ar trebuie sa te trezesti la realitate, macar pe aria de crestinism. Ce are penetrarea cu credinta si cu cele duhovnicesti? Sara nu a fost penetrata? Toate femeile sfinte din Scriptura au fost penetrate. Numai in doctrina ta inventata, pt ca nu ai adus proba biblica unde scrie "pururea fecioara", scrie ca nu a mai avut copii, parca ar fi pacatuit avand copii.
Aaaa, ca vreti voi s-o faceti SOTIA lui Dumnezeu si imparateasa cerului, da, atunci va trebuie inventii d-astea diavolesti, fara baza biblica.

Maria a fost sfanta si va fi prezenta in ziua invierii. Nimeni nu contesta asta. Numai inventiiloe voastre le contest. Scrie "pururea fecioara"? Nu scrie. Mi-ai dat un vers unde scrie de o poarta inchisa rofl.gif rofl.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 2 Nov 2008, 07:51 AM
Mesaj #268


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Draga Pay,
QUOTE
Ce are penetrarea cu credinta si cu cele duhovnicesti?

Pai eu nu stiu, tu sa-mi spui ca tu folosesti obscenitati aici pe forumul de Credinta... Mai ai putin si o sa postezi si filme porno ca sa ne dovedesti cu ce se ocupa dogma ta...
QUOTE
Numai in doctrina ta inventata, pt ca nu ai adus proba biblica unde scrie "pururea fecioara", scrie ca nu a mai avut copii, parca ar fi pacatuit avand copii.
Devreme ce ea a fost daruita lui Dumnezeu inca de la nastere, iar Iosif a fost pus ca sa fie pazitorul ei, numai un om care gandeste strict lumeste nu intelege cum un barbat si o femeie pot sa stea impreuna sub acelasi acoperis, fara sa faca impreunare trupeasca...
QUOTE
Aaaa, ca vreti voi s-o faceti SOTIA lui Dumnezeu si imparateasa cerului, da, atunci va trebuie inventii d-astea diavolesti, fara baza biblica.

Noi nu vrem sa o facem mai mult decat e... Pururea Fecioara Maria a fost daruita lui Dumnezeu, si a nascut pe Fiul lui Dumnezeu, era plina de Har, si Dumnezeu era cu ea. Punct... Nu mai incap lucruri lumesti aici... Nu mai incap fanteziile tale sexuale aici... Ea nu stia de barbat pentru ca era cu Dumnezeu...
QUOTE
Scrie "pururea fecioara"? Nu scrie.

Evident ca scrie, dar cei tinuti sa nu inteleaga nu inteleg... Pururea Fecioara Maria a fost pururea fecioara in primul rand ca nu stia de barbat, in al doilea rand nu ai fost in stare sa-ti sustii inventia ca ar mai fi nascut alti copii, prin faptul ca nu ai dat nici un vers care sa spuna ca ar mai fi nascut pe altcineva decat pe Iisus...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
papy
mesaj 2 Nov 2008, 12:33 PM
Mesaj #269


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 559
Inscris: 31 March 08
Din: Bucureşti
Forumist Nr.: 11.442



QUOTE
Pai eu nu stiu, tu sa-mi spui ca tu folosesti obscenitati aici pe forumul de Credinta... Mai ai putin si o sa postezi si filme porno ca sa ne dovedesti cu ce se ocupa dogma ta...

Cuvantul nu este obscen, este folosit in medicina legala.

Mai alesc ca un crestin nu injura sau spune obscenitati. Iar, Maria din Sriptura merita tot respectul meu.

QUOTE
Devreme ce ea a fost daruita lui Dumnezeu inca de la nastere, iar Iosif a fost pus ca sa fie pazitorul ei, numai un om care gandeste strict lumeste nu intelege cum un barbat si o femeie pot sa stea impreuna sub acelasi acoperis, fara sa faca impreunare trupeasca...

O alta inventie a doctrinei tale, fara suport biblic, poate doar "proba" ca cea cu poarta inchisa pe care ai dat-o la "pururea fecioara" rofl.gif

QUOTE
Evident ca scrie, dar cei tinuti sa nu inteleaga nu inteleg... Pururea Fecioara Maria a fost pururea fecioara in primul rand ca nu stia de barbat, in al doilea rand nu ai fost in stare sa-ti sustii inventia ca ar mai fi nascut alti copii, prin faptul ca nu ai dat nici un vers care sa spuna ca ar mai fi nascut pe altcineva decat pe Iisus...

Ti-am aratat, insa biserica este mai desteapta ca Scriptura, in mintea ta. Unde Isus spune ca familia Sa sunt cei care pazesc poruncile.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 2 Nov 2008, 01:09 PM
Mesaj #270


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Draga Papy,
QUOTE
Mai alesc ca un crestin nu injura sau spune obscenitati. Iar, Maria din Sriptura merita tot respectul meu.

Se vede cum o respecti tu... Acuzand-o ca nu i-a fost credincioasa lui Dumnezeu... hh.gif
QUOTE
Ti-am aratat, insa biserica este mai desteapta ca Scriptura, in mintea ta.

Sfanta Scriptura a aparut in sanul Bisericii Crestine, si descrie fapte intamplate in aceasta Biserica, de aceea nu stii tu nimic despre Scriptura...
QUOTE
Unde Isus spune ca familia Sa sunt cei care pazesc poruncile.

Corect, au pazit poruncile foarte bine... Insa nu exista nici o porunca prin care o fecioara ce a fost oferita lui Dumnezeu sa se culce cu vreun alt barbat...


--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
papy
mesaj 3 Nov 2008, 09:37 AM
Mesaj #271


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 559
Inscris: 31 March 08
Din: Bucureşti
Forumist Nr.: 11.442



Inventia ca Maria a fost sotia lui Dumnezeu nu are niciun suport biblic, iar acuma sa nu mai dai "proba" cu poarta inchisa rofl.gif

Idolatrizarea Mariei si punerea ei pe acelasi picior cu Dumnezeu este o scarbosenie!!!! Sotia lui Dumnezeu este biserica, nu Maria!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 3 Nov 2008, 10:12 AM
Mesaj #272


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Draga Papy,
QUOTE
Inventia ca Maria a fost sotia lui Dumnezeu nu are niciun suport biblic

Ca de obicei minti, ca eu nu am spus ca era sotia lui Dumnezeu (lumeste sau trupeste cum gandesti tu)... Fortarile si rastalmacirile tale, fata de cuvintele mele, nu fac decat sa-ti arate adevarat fata..
QUOTE
, iar acuma sa nu mai dai "proba" cu poarta inchisa

Proba aceea Biblica in favoarea Pururea Fecioriei ei, daca mai era nevoie de inca o proba (evident ca nu era nevoie), ramane valabila la modul evident...
Insa vazand cat de mult te inebuneste sfintenia Pururea Fecioarei Maria, si ce vorbe hulitoare ii aduci, prefer sa nu mai dau anumite citate, ci sa urmez indemnul Domnului:
Nu daţi cele sfinte cāinilor, nici nu aruncaţi mărgăritarele voastre īnaintea porcilor, ca nu cumva să le calce īn picioare (Matei 7:6)
QUOTE
Idolatrizarea Mariei si punerea ei pe acelasi picior cu Dumnezeu este o scarbosenie!!!!

Nope, scarbosenie este sa minti cu atata nerusinare, mai ales cand am precizat si eu si altii de atatea ori, ca a recunoaste pe Pururea Fecioara Maria ca a nascut pe Fiul lui Dumnezeu, si este Nascatoare de Dumnezeu, nu inseamna a face idolatrie sau a o pune pe ea pe acelasi picior cu Dumnezeu.
Am spus ca ea este un om ca si noi, numai ca avea o sfintenie aparte, sfintenie in fata careia pana si ingerul Domnului s-a inchinat...
QUOTE
Sotia lui Dumnezeu este biserica, nu Maria!!!

Acest lucru nu are absolut nici o legatura cu ce am zis eu, si nu contrazice cu absolut nimic vorbele mele, si de asemenea, nu are legatura cu topicul de fata...
Biserica lui Hristos, la modul evident, este trupul lui Hristos: Hristos este cap Bisericii, trupul Său, al cărui māntuitor şi este.


--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 3 Nov 2008, 11:26 AM
Mesaj #273


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



QUOTE(abis @ 30 Oct 2008, 08:09 PM) *
Aici m-ai pus pe ganduri: de unde stiau cei doi evanghelisti despre modul in care a fost conceput Isus? De unde stiau despre cum a fost nascut? In nici un caz nu au fost martori oculari ai evenimentului... Singurele surse posibile sunt Iosif si Maria: ei le-au spus?

De unde vrei sa stiu eu?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 3 Nov 2008, 11:55 AM
Mesaj #274


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



@Clopotel
QUOTE
QUOTE
Asa si? Atunci mai raman doua posibilitati din punctul meu de vedere: un alt barbat (nu Iosif) sau inseminarea artificiala. Oricum ar fi, fara samanta barbateasca, nu ar fi avut loc nici o fecundare.

hh.gif Tu vorbesti aici din alt film, asa ca nu are rost sa-mi tocesc tastele explicandu-ti ce si cum... Daca vrei sa stii ce sustine crestinismul, citeste intai Scriptura. Tu vorbesti prin prisma informatiilor venite de la yoghini despre crestini... Crede-ma ca habar nu au yoghinii, sau hindusii, sau oameni ca Osho, despre crestini... Nu poti intelege crestinismul prin prisma hinduismului, si asta fara ca macar sa citesti Biblia.

Clopotel, mi'ai spus deja ce sustine dogma in care crezi. Ca Maria a ramas insarcinata "din senin", ca "asa a vrut Dumnezeu". Am spus de ce personal nu cred in aceasta varianta. Cred ca mai multe explicatii am oferit eu decat tine, ale faptului in sine.

Apoi, pe mine nu ma intereseaza sa stiu asa in abstracto ce sustine "crestinismul", sau alta ideologie/ sistem de credinte, ma intereseaza omul in carne si oase, deci crestinul daca vrei. Si nu mai spune ca nu am citit Bilbia, ca nu e adevarat. Am mai raspuns la aceasta intrebare....

Adevarul nu este "crestin" sau "hindus". Asta e o scuza ieftina. Ce este autentic este autentic si pentru crestin si pentru hindus.



Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 3 Nov 2008, 01:42 PM
Mesaj #275


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Draga Dypsyhart,
QUOTE
Clopotel, mi'ai spus deja ce sustine dogma in care crezi.

Ti-am spus doar 0,5 % eu stiind cam 0,99% sorry.gif
QUOTE
Ca Maria a ramas insarcinata "din senin", ca "asa a vrut Dumnezeu".

Ca asa a vrut Dumnezeu nu este "din senin", ci si o cauza bine precizata...
QUOTE
Am spus de ce personal nu cred in aceasta varianta.

Am inteles, pentru ca tu ai alta dogma care sustine altceva, si nu crede ca exista Dumnezeu, deci nici Cineva nu poate fi nascut de la ceva ce nu exista...
QUOTE
Cred ca mai multe explicatii am oferit eu decat tine, ale faptului in sine.

Pai singura explicatie ce ai oferit-o tu este ca nu crezi ca Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu...
QUOTE
Apoi, pe mine nu ma intereseaza sa stiu asa in abstracto ce sustine "crestinismul"

Dar iei in considerare parereile unora ca Osho (strain total de crestinism) despre crestinism?
QUOTE
, sau alta ideologie/ sistem de credinte, ma intereseaza omul in carne si oase, deci crestinul daca vrei.

Da, crestinul este un om ca oricare altul... Toti suntem creati la fel de Dumnezeu...
QUOTE
Si nu mai spune ca nu am citit Bilbia, ca nu e adevarat.

Pai aici nu se leaga ceva... Spui ca ai citit Biblia si ca esti de acord cu ea, numai ca nu crezi ce zice ea foarte clar, anume ca Pururea Fecioara Maria a nascut pe Fiul lui Dumnezeu?! Nu inteleg cum poti fi de acord cu ea cand nu crezi ce zice ea...
Sau esti de acord cu ea numai in partile care confirm apareriel ce deja le ai tu, si restul sunt false?
QUOTE
Adevarul nu este "crestin" sau "hindus".

Dar ia spune tu atunci care este Adevarul si de unde stii care este...
QUOTE
Asta e o scuza ieftina.

Pai atunci raspunde tu la ce te-am intrebat, ca sa vedem scuza ta mai pretioasa decat a mea...
QUOTE
Ce este autentic este autentic si pentru crestin si pentru hindus.

Si de unde stii tu ce este autentic?! Ce este autentic si pentru crestin si pentru hindus?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 3 Nov 2008, 05:01 PM
Mesaj #276


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



@Clopotel

Ti-am spus doar 0,5 % eu stiind cam 0,99% sorry.gif

Vorbeam de subiectul in cauza, nu despre dogma ortodoxa in general.

Ca asa a vrut Dumnezeu nu este "din senin", ci si o cauza bine precizata...

Ok, daca zici tu...

QUOTE
QUOTE

Am spus de ce personal nu cred in aceasta varianta.

Am inteles, pentru ca tu ai alta dogma care sustine altceva, si nu crede ca exista Dumnezeu, deci nici Cineva nu poate fi nascut de la ceva ce nu exista...

Pentru mine "Dumnezeu" este inca o taina. Daca vreodata va inceta sa mai fie astfel, inseamna ca m-am ratacit si eu...
Ai si tu ce ai cu dogmele astea. Daca tu nu poti sa traiesti fara ele, inseamna ca toti oamenii trebuie sa fie la fel ca tine.

QUOTE
QUOTE
Cred ca mai multe explicatii am oferit eu decat tine, ale faptului in sine.

Pai singura explicatie ce ai oferit-o tu este ca nu crezi ca Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu...

Unde am oferit eu aceasta explicatie?
Pentru ca am spus ca nu cred in varianta pe care o propui tu? (referitoare la tipul conceptiei)

Dar iei in considerare parereile unora ca Osho (strain total de crestinism) despre crestinism?

Da.
QUOTE
Pai aici nu se leaga ceva... Spui ca ai citit Biblia si ca esti de acord cu ea, numai ca nu crezi ce zice ea foarte clar, anume ca Pururea Fecioara Maria a nascut pe Fiul lui Dumnezeu?! Nu inteleg cum poti fi de acord cu ea cand nu crezi ce zice ea...
Sau esti de acord cu ea numai in partile care confirm apareriel ce deja le ai tu, si restul sunt false?

Spun ca am citit Biblia (in proportie de aproximativ 80%, in asta intrand si evangheliile), dar nu am spus si ca sunt de acord cu TOT ce scrie in ea. Asta de unde ai scos'o?
"Parerile" pe care deja le am nu au venit din neant. In general au venit in urma unei anumite experiente de viata, a unor anumite cautari. Si nu tin cu tot dinadinsul sa am aceleasi "pareri" mereu. Asta e una. In al doilea rand, decat sa accept ceva asa din oficiu, ca "face parte din dogma", mai bine ma lipsesc. Oamenii de la care invat eu spun sa cauti, sa te indoiesti, sa cercetezi pe cont propriu adevarul, nu sa il iei de bun de la altii.

QUOTE
QUOTE

Adevarul nu este "crestin" sau "hindus".

Dar ia spune tu atunci care este Adevarul si de unde stii care este...

Legat de subiectul pe care l-am dezbatut, am spus ce cred.
Despre adevar in general...am mai zis, adevarul are un efect integrator asupra fiintei tale. Si exact cum spune si Iisus, te elibereaza. Cand il accepti te simti pur si simplu mai usor, mai impacat. Nu esti de acord?

QUOTE
QUOTE
Asta e o scuza ieftina.

Pai atunci raspunde tu la ce te-am intrebat, ca sa vedem scuza ta mai pretioasa decat a mea...

Ce am spus mai sus nu este o scuza, ci o marturie.

Si de unde stii tu ce este autentic?! Ce este autentic si pentru crestin si pentru hindus?

Uneori stiu, alteori nu. Stiu in masura in care "posed" lucrul respectiv....
Smerenia de exemplu. Sinceritatea. Inocenta, samd.....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
papy
mesaj 3 Nov 2008, 08:40 PM
Mesaj #277


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 559
Inscris: 31 March 08
Din: Bucureşti
Forumist Nr.: 11.442



Fecioara Maria a fost insarcinata fara contact sexual si l-a nascut pe Hristos. In acel moment, fecioria s-a incheiat.
Iosif, este numit "drept", deci nu ar fi calcat porunca lui Dumnezeu

Geneza 1

28Dumnezeu i -a binecuvīntat, şi Dumnezeu le -a zis: ,,Creşteţi, īnmulţiţi-vă, umpleţi pămīntul, şi supuneţi -l; şi stăpīniţi peste peştii mării, peste păsările cerului, şi peste orice vieţuitoare care se mişcă pe pămīnt.``

Maria este numita SOTIA lui Iosif

Matei 1


20Dar pe cīnd se gīndea el la aceste lucruri, i s'a arătat īn vis un īnger al Domnului, şi i -a zis: ,,Iosife, fiul lui David, nu te teme să iei la tine pe Maria, nevastă-ta, căci ce s'a zămislit īn ea, este dela Duhul Sfīnt.

24Cīnd s'a trezit Iosif din somn, a făcut cum īi poruncise īngerul Domnului; şi a luat la el pe nevastă-sa.

Scriptura spune una, biserica fantastica spune........ alta rofl.gif rofl.gif

Iar, nevasta est descrisa tot de Scriptura ce inseamna:

Geneza 2


23Şi omul a zis: ,,Iată īn sfīrşit aceea care este os din oasele mele şi carne din carnea mea! Ea se va numi, femeie, pentrucă a fost luată din om.``

24Deaceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa, şi se va lipi de nevasta sa, şi se vor face un singur trup.

25Omul şi nevasta lui erau amīndoi goi, şi nu le era ruşine.


O fi fost si Adam "pazitorul" rofl.gif Evei ca si Iosif rofl.gif

Clopotel, esti penibil cu masluirea si incercarea ta de a inventa ceea ce nu scrie rofl.gif

Tu ai o ALTA Marie decat cea din Scriptura.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 3 Nov 2008, 09:15 PM
Mesaj #278


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Draga Gypsyhart
Ai si tu ce ai cu dogmele astea. Daca tu nu poti sa traiesti fara ele, inseamna ca toti oamenii trebuie sa fie la fel ca tine.

Nici tu nu poti trai fara dogmele tale, insa diferenta dintre noi doi este ca eu nu ma autoamagesc ca nu le-as avea, in schimb tu te autoamagesti ca este liber cugetarea ta...

QUOTE
quotePai singura explicatie ce ai oferit-o tu este ca nu crezi ca Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu...
Unde am oferit eu aceasta explicatie?


Pai nu sustii tu ca Fecioara Maria a nascut pe fiul unui barbat si nu pe Fiul lui Dumnezeu?! Nu negai tu in mesajul precedent zamislirea Lui de la Duhul Sfant?

QUOTE
Pentru ca am spus ca nu cred in varianta pe care o propui tu? (referitoare la tipul conceptiei)

NU eu o propun ci SFanta Scriptura... Eu doar ti-am comunicat-o tie...
QUOTE
quote
Dar iei in considerare parereile unora ca Osho (strain total de crestinism) despre crestinism?

Da.

hh.gif Foarte ciudat... Adica recunoasti ca Osho baga la greu de la el, desi habar nu are de ce vorbeste, si cu toate astea il si crezi?!
QUOTE
"Parerile" pe care deja le am nu au venit din neant. In general au venit in urma unei anumite experiente de viata, a unor anumite cautari.

Si dupa ce ai cautat tu atata, ai gasit 100% ca Iisus Hristos nu este Fiul lui Dumnezeu ci al unui om? Unde ai gasit asta? Sau ti-a spus cineva?
QUOTE
Si nu tin cu tot dinadinsul sa am aceleasi "pareri" mereu. Asta e una. In al doilea rand, decat sa accept ceva asa din oficiu, ca "face parte din dogma", mai bine ma lipsesc. Oamenii de la care invat eu spun sa cauti, sa te indoiesti, sa cercetezi pe cont propriu adevarul, nu sa il iei de bun de la altii.

Si Iisus si ucenicii Sai, de la care invat eu, imi spun sa cercetez Adevarul, dar nu-mi spun sa ma indoiesc de El, ba din contra, chiar Iisus a spus:" Fericiţi cei ce n-au văzut şi au crezut!"
QUOTE
Despre adevar in general...am mai zis, adevarul are un efect integrator asupra fiintei tale. Si exact cum spune si Iisus, te elibereaza. Cand il accepti te simti pur si simplu mai usor, mai impacat. Nu esti de acord?

Imi place ca il citezi pe Iisus... Dar oare accepti tot ce a spus El, sau doar ce cadreaza cu dogma ta?
Cred totusi ca ar trebui sa continuam discutia noastra, pe un topic mai potrivit, ca nu are legatura cu Fecioara Maria. Ce spui?!

Draga Papy
QUOTE
In acel moment, fecioria s-a incheiat.
Care este versetul care zice asta? Sau este din nou inventia ta? Pai atunci scrie tu o alta scriptura...
QUOTE
Iosif, este numit "drept", deci nu ar fi calcat porunca lui Dumnezeu

Asa este, Iosif fiind drept, nu numai ca nu a calcat porunca lui Dumnezeu dar a fost chiar un bun pazitor al fecioriei Maicii Domnului, mai ales ca lui i-a fost incredintata aceasta sarcina de mai marii templului, caci stia prea bine ca ea era daruita Domnului inca de la nasterea sa.
Iar atunci cand de chinui din rasputeri ca sa contrazici Scriptura, fortand chiar cu citate care nu au legatura cu subiectul, devii chiar hilar...
De ex. citatul ce-l dai:
28Dumnezeu i -a binecuvīntat, şi Dumnezeu le -a zis: ,,Creşteţi, īnmulţiţi-vă, umpleţi pămīntul, şi supuneţi -l;
Nu are cum sa faca referire la Pururea Fecioara Maria, caci ea nu s-a inmultit cu nici un om, atunci cand a nascut pe Fiul lui Dumnezeu...
E de rasul curcilor halul in care ai ajuns sa dai citate din Sfanta Scriptura...
QUOTE
Maria este numita SOTIA lui Iosif
Maria este numita logodnica lui Iosif... Tu singur ai spus ca este acelasi cuvant pentru logodnica si pentru sotie, prin urmare de ce il alegi pe cel incorect? Dar repet, chiar daca era numita sotie, acest lucru nu schimba cu nimic problema, ba din contra il intareste, caci nici dupa ce te-am intrebat de vreo 4 ori nu ai stiut raspunde, cum o femeie maritata nu stia de barbat?
Prin urmare, desi argumentul cu sotia m-ar ajuta mai mult in argumentatie pentru Pururea Fecioria ei, si te-ar contrazice evident pe tine, totusi eu nu tin sa ma folosesc de el, ca nici nu e nevoie... Pururea Fecioria ei este dovedita cu prisosinta in cu totul alta parte din Scriptura.
QUOTE
Scriptura spune una, biserica fantastica spune........ alta

Niciodata, oricat te-ai strofoca tu sa minti... Scriptura este chiar Invatatura Bisericii...Tu esti cel ce nu stii de unde ai luat-o, sau si mai rau, stii dar nu vrei sa recunosti...

Iata dar, repet un fragment din cum au fost faptele in realitate:
Aceasta (Pururea Fecioara Maria)la varsta de 3 ani, a fost data la Templu dupa promisiunea facuta la nasterea ei de catre parinti ca multumire lui Dumnezeu.

Iar după ce s-a sfīrşit anul al unsprezecelea al petrecerii ei īn templul lui Solomon şi sosind al doisprezecelea, iar de la naşterea ei al paisprezecelea, i s-a poruncit ei de către arhierei şi de către preoţi ca, după obiceiul Legii, să iasă din bisericeasca locuinţă, precum şi celelalte fecioare de vīrsta ei, şi să se mărite după bărbat, ea īnsă le-a răspuns că din scutece este dată lui Dumnezeu de părinţi şi Lui I-a făgăduit să-şi păzească a sa feciorie īn veci. Deci, nu-i este cu putinţă să fie măritată cu om muritor, nici nu poate ca s-o silească spre nuntă, fiind fecioară a lui Dumnezeu Cel fără de moarte.

Deci, arhiereii se minunau de acel lucru nemaiauzit, pentru că nici o fecioară n-a mai fost vreodată care să-I fi făgăduit Domnului cīndva a sa feciorie īn veci, ci numai Maria cea dintīi īn lume s-a arătat astfel. Deci, se sfătuiau pentru dīnsa ce să facă, pentru că petrecea īn biserica Domnului, iar după catapeteasma cea mai dinăuntru nu voiau să-i lase intrarea mai mult, venindu-i vremea de logodit; dar nici nu cutezau să dea după bărbat pe fecioara lui Dumnezeu. Şi nu se pricepeau cum să rīnduiască cu plăcere dumnezeiască, viaţa ei cea feciorească fără de bărbat, ca să nu mīnie pe Dumnezeu īn ceva, pentru că amīndouă acelea se ştiau că sīnt mare păcat; adică şi spre nuntă a sili pe o fecioară care şi-a făgăduit lui Dumnezeu fecioria veşnică (adica vor face păcatul furării de cele sfinte), şi a ţine parte femeiască īn Sfīnta Sfintelor, fiind īn vīrstă desăvīrşită.

Deci, apropiindu-se de Chivotul Legii şi făcīnd rugăciune cu dinadinsul, au luat, răspuns de la Domnul, ca să se caute un bărbat vrednic, căruia să i se īncredinţeze Sfīnta Fecioară, sub rīnduiala şi chipul īnsoţirii, pentru păzirea fecioriei.


Prin urmare, nimeni nu avea voie sa se atinga de fecioria ei, devreme ce ea era daruita Domnului, cu atat mai mult Iosif a respectat aceasta, cu cat este numit drept.

Acest topic a fost editat de Clopotel: 3 Nov 2008, 10:27 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
papy
mesaj 3 Nov 2008, 11:07 PM
Mesaj #279


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 559
Inscris: 31 March 08
Din: Bucureşti
Forumist Nr.: 11.442



QUOTE
Aceasta (Pururea Fecioara Maria)la varsta de 3 ani, a fost data la Templu dupa promisiunea facuta la nasterea ei de catre parinti ca multumire lui Dumnezeu.

Iar după ce s-a sfīrşit anul al unsprezecelea al petrecerii ei īn templul lui Solomon şi sosind al doisprezecelea, iar de la naşterea ei al paisprezecelea, i s-a poruncit ei de către arhierei şi de către preoţi ca, după obiceiul Legii, să iasă din bisericeasca locuinţă, precum şi celelalte fecioare de vīrsta ei, şi să se mărite după bărbat, ea īnsă le-a răspuns că din scutece este dată lui Dumnezeu de părinţi şi Lui I-a făgăduit să-şi păzească a sa feciorie īn veci. Deci, nu-i este cu putinţă să fie măritată cu om muritor, nici nu poate ca s-o silească spre nuntă, fiind fecioară a lui Dumnezeu Cel fără de moarte.

Asta nu scrie nicaieri in Biblie, ci doar in "Povesti nemuritoare" pe care le citesti la biserica ta.
De aceea ti-am si cerut PROBA BIBLICA, pt ca NU AI rofl.gif

Sa ne spui ca o femeie ramane fecioara DUPA nastere rofl.gif e o insulta adusa inteligentei noastre.

Scrie ca Iosif are porunca "sa se inmulteasca" de la Dumnezeu, deci, fara suparare, asta cam presupune "penetrare", un cuvant care nu-ti place, insa, proba biblica contesta parerea ta rofl.gif

Iar, expresia "a luat la el" in Scriptura, cand e vorba de barbat si femeie......... presupune muuuuuuuulta penetrare, copii multi rofl.gif

Mai lasa povestile nemuritoare, ca sunt numai........ povesti rofl.gif cu care esti prins imediat.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 3 Nov 2008, 11:44 PM
Mesaj #280


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Draga Pay,
QUOTE
Asta nu scrie nicaieri in Biblie,

Pai de ce ar trebui sa fie musai scris in Biblie? Adica adevarul daca nu este scris undeva isi pierde calitatea de adevar?
De aceea te-am invitat pe tine sa spui de unde ai Scriptura, si nu ai stiut, ca sa arat in primul rand ce inseamna sa fii impostor, adica sa-ti arogi ceva ce nu este al tau si nu sti de unde vine, dar faci teorie asupra lui.
QUOTE
De aceea ti-am si cerut PROBA BIBLICA, pt ca NU AI

Proba Biblica nu spune niciunde ca Pururea Fecioara Maria ar mai fi nascut vreun alt copil... Tu nu ai fost in stare sa aduci aici nici o proba ca sa sustina ce zici tu, nici macar Biblica... Apoi nu ai fost in stare sa-ti argumentezi nici propria inventie cum ca Pururea Fecioara Maria era casatorita, dar desi casatorita fiind, nu stia de barbat... Aici pauza! Firesc deoarece Scriptura de combate pe fata..
QUOTE
Sa ne spui ca o femeie ramane fecioara DUPA nastere e o insulta adusa inteligentei noastre.

A! Pai inteligenta ta este insultata si de faptul ca a nascut fara de barbat... Aici se pare ca tu si Gypsyhart aveti aceleasi pareri. Totusi el este sincer si marturiseste ca nu vine cu Biblia sub brat ca sa ne convinga de parerile lui despre Biblie...
QUOTE
Scrie ca Iosif are porunca "sa se inmulteasca" de la Dumnezeu

Aoleo! Unde scrie asta despre Iosif?! Iar le bagi de la tine? Pai Iosif din contra, a fost insarcinat sa pazeasca fecioria ei nu sa o strice... Cum sa se atinga el de o fecioara daruita lui Dumnezeu?!
QUOTE
, deci, fara suparare, asta cam presupune "penetrare", un cuvant care nu-ti place, insa, proba biblica contesta parerea ta

Nu exista aceasta proba biblica, ca daca era o dadeai... Tu neavand argumente, si vazand ca ti se dau pe fata minciunile, acum arunci cu noroi in cele sfinte, sperand sa scapi astfel... Nu vei scapa, stai linistit!
QUOTE
Iar, expresia "a luat la el" in Scriptura, cand e vorba de barbat si femeie......... presupune muuuuuuuulta penetrare, copii multi

Asta poate numai la cei obsedati tantric, nu in schimb si la cei sfintiti de Dumnezeu.


--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

13 Pagini V  « < 6 7 8 9 10 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 29 March 2024 - 09:03 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman