HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Universul Credintei:

Mesajele cu caracter ateist sau care au ca scop denigrarea unei religii sunt interzise in cadrul acestui forum.

13 Pagini V  « < 2 3 4 5 6 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Maria, Mama Lui Isus, Identitatea ei
Bolt
mesaj 2 Apr 2006, 04:12 PM
Mesaj #106


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.458
Inscris: 15 June 05
Forumist Nr.: 6.455



@ioanV :
QUOTE
Ca o incercare de revenire ontopic, sustin nevoia de a cinsti pe Maica Domnului cu un argument de alta natura.

Singura natura care conteaza este cea a raportului biblic. Noi nu stim mai mult decat ne spune ea.
QUOTE
Vin oamenii si spun apoi ca Maica Domnului e doar o femeie ca toate celelalte, sau alte lucruri rele.

Salut buna ta intentie dar nu pot trece cu vederea insuficienta ei dogmatica. Expui un sir de ziceri nebiblice ca de exemplu :
1. "vin oamenii si spun..." Pai dragule, nu spune Biblia mai mult de atat.
2. "e doar o femeie ca toate celelalte..." Ce are in plus sau in minus ? Faptele omului inaintea lui D-zeu = 0. Era doar o copila de vreo 17 ani.
3. "sau alte lucruri rele..." Adica restul femeilor intra-n categoria "lucruri rele" ?
QUOTE
Aici este ca si cum ar contesta alegerea lui Dumnezeu care a socotit-o cea mai vrednica dintre femei (sa nu ne uitam la virsta pe care o avea pt. ca oricum Dumnezeu e omniscient) sa aduca pe lume pe Fiul Sau, sa Il poarte in brate si sa il creasca.

Aiurea, nimeni nu contesta nici o alegere divina atat timp cat nu consimte venerarea creaturii. Ci din contra - unealta e doar o unelata. Mesterul conteaza. Tocmai, ca implicarea ei intr-o asemenea misiune presupunea un rol matern si conjugal complet. Isus urama sa fie si un om ca toti ceilalti nascut intr-o familie completa dupa voia Tatalui Sau.
QUOTE
Deci cine spune ca nu e Maica Domnului cea mai vrednica femeie, contesta alegerea lui Dumnezeu.

Daa, cum sa nu... Ce treaba are vrednicia ei ? Pai daca asta-i criteriul, n-am mai avea loc pe lumea asta de oameni vrednici buni de adorat. Eu am o intrebare : tu chiar crezi ca ea ar fi avut vreodata pretentia la slujbele care i se aduc ? Nu cred. Omul vrednic nu sta-n calea atentiei care i se cuvine numai lui D-zeu. Tu chiar nu intelegi ca o creatura nu are ce cauta in serviciul de inchinare, indiferent de proportia in care i se da atentie sau nu ?
QUOTE
Si cine nu ii da cinstire nu ii da cinstire celui care a ales-o.

Nah ca te-am prins. Da-mi textul biblic. Si ce intelegi tu prin cinstire ?
QUOTE
E ca in cazul in care sotul se simte jignit cind sotia lui este jignita,

Preferintele tale in ce priveste perspectiva metaforica n-au nimic comun cu adevarul legat de acest subiect. L-ai casatorit intre timp pe D-zeu ?
QUOTE
Cine alege sa desconsidere alegerea lui Dumnezeu o face pe propriul risc si pe baza unei evaluari de sine cu o oarecare mindrie si orgoliu personal.

Cine alege sa desconsidere Legea lui D-zeu (porunca 2 e foarte clara in privinta prezentei creaturii in serviciul de inchinare), o face pe propriul risc si pe baza unei evaluari de sine cu multa aroganta si incumetare.
QUOTE
Eu nu imi pot asuma acest risc.

Nici eu nu vorbesc unde D-zeu tace.


--------------------
Ceea ce ajunge omul sa creada despre originea sa, va determina succesul sau esecul vietii sale.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Artanis
mesaj 2 Apr 2006, 05:49 PM
Mesaj #107


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.774
Inscris: 28 March 05
Forumist Nr.: 6.013



The show must go on...
QUOTE (Bolt)
2. "e doar o femeie ca toate celelalte..." Ce are in plus sau in minus ?

Nu are absolut nimic in plus, toate femeile sunt fecioare nascatoare de Hristos... hh.gif


--------------------
"The great danger for the most of us is not that our aim is too high and we miss it, but is too low and we reach it." Michelangelo Buonarroti
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bolt
mesaj 2 Apr 2006, 06:45 PM
Mesaj #108


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.458
Inscris: 15 June 05
Forumist Nr.: 6.455



Hello Artanis, still alive ? smile.gif
QUOTE
Nu are absolut nimic in plus, toate femeile sunt fecioare nascatoare de Hristos.

Stiai ca mi-am tras o icoana cu magarita lui Balaam ? rofl.gif Doar nu toate vorbesc in numele D-lui, nu ? smile.gif
Lasand hazul la o parte, vreau sa te intreb un singur lucru : care-i meritul ei ? Al Mariei ?

Acest topic a fost editat de Bolt: 2 Apr 2006, 06:45 PM


--------------------
Ceea ce ajunge omul sa creada despre originea sa, va determina succesul sau esecul vietii sale.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 2 Apr 2006, 06:45 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
edinide
mesaj 2 Apr 2006, 08:43 PM
Mesaj #109


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



QUOTE
Interprtezi, insa Biblia, doar intr-os ingura dorinta. Fizicitate, sex animalic, ca si cum Biblia ar fi manualul kaamasutra pentru cei care au o fizcitate ne-animala.


Nici pe departe... Dar, pe de alta parte, ceea ce-l opreste pe Om de a gasi pe Dumnezeu este Corpul Somatic, Animalitatea. deoarece Corpul Somatic este menit a se raporta la Creatie, la supravietuire, la a detecta pericolul, a gasi hrana, a ajunge primul la Pomul Copt, a procrea cu cit mai multe femele, a gasi cel mai bun adapost etc. De aceea, sub Robia Somatica Omul nu este capabil a-l gasi pe Dumnezeu. deoarece Viata Somatica nu este un joc social ci este aspra si neiertatoare ca sa lase loc la orice altceva. In acest context, orice Dogma care admite Fizicalitatea Omului, chiar sub forme voalate, admite indepartarea Omului de Dumnezeu, adica Pacatul Original si Caderea in care ne gasim.

Trebuie sa admit, de data asta cu scuze, am fost cam peste limita in descrierea verbala a Fizicalitatii, dar a avut un scop, sa te faca s-o vezi de dinafara ai, in Animalitatea ei, ca prin soc sa-ti dai seama ca privita din exterior arata complet diferit decit acceptata din interior. Nu este numai Sexul in sine, daca vrei pot aprofunda pe tema Stomacului, sau pe tema Inimii inchinata Lumescului, pe tema Contului Bancar, este acelasi lucru, Instinctul Uman in actiune.

QUOTE
Totusi, am remarcat, tarziu, poate o chestie ce se zicea mai sus despre mesajul lui Isus, si anume ca mesajul lui Isus nu era moral, ci spiritual.


Aici este esenta Crestinsimului: Isus nu si-a dat Viata Somatica pentru ca Omul sa si-o pastreze intacta, "Cine-si pastreaza Viata, o va pierde....", "Cine-si da Viata (somatica) pentru Mine, o va cistiga (Viata Spirituala)", ci pentru ca Omul sa-l urmeze, catre Elevarea Spirituala deasupra Vietii: "Indrazniti, eu am biruit Lumea" Lumea n-o biruiesti prin "roada Pintecelui", cum spune Dogma, deoarece Roada Pintecelui este Radacina Telurica care-l trage pe Isus jos de pe Cruce, iar Isus, crede-ma, nu vrea sa fie tras jos de pe Cruce, El a vrut sa se urce de bunavoie acolo.
Pentru ca Isus se detaseaza de Viata Somatica, Isus se detaseaza de Moralitate, care nu exista decit pe Pamint, nu si in afara Pamintului, si Isus se ataseaza de Viata Spirituala, unde nu mai exista Criterii Somatice, precum Moralitatea. Aceasta nu inseamna ca Crestinismul neaga Moralitatea, dimpotriva, Crestinismul cuprinde Moralitatea in Spiritualitate: Morala nu este telul final, cum sustine Dogma, (sex moral, casatorie lumeasca morala, beutura cu masura "morala" etc.) ci este efectul final al Spiritualitatii.
Altfel spus, Omul Moral nu este un Om Spiritual, dar Omul Spiritual este un Om Moral. Spre Isus nu se priveste prin prisma Citeriilor Morale ale Lumii, vai de ea, ci prin Privirea Spirituala care este eliberata de Lume.


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 2 Apr 2006, 09:00 PM
Mesaj #110


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



QUOTE
Deci cine spune ca nu e Maica Domnului cea mai vrednica femeie, contesta alegerea lui Dumnezeu. Si cine nu ii da cinstire nu ii da cinstire celui care a ales-o.  E ca in cazul in care sotul se simte jignit cind sotia lui este jignita, deoarece judecata lui de a o alege a fost gresita, ea nemeritind aceasta cinste.

IoanV,
Nu spun ca ai dreptate sau nu, pentru ca este irelevant in contextul Crestinismului. Daca Cultul Maicii Domnului avea cea mai mica relevanta pentru Mintuirea Omului, Isus ar fi facut-o cunoscuta. Daca nu, trebuie sa ramii la ceea ce Isus a spus si facut, putinul care a ramas (nemaltratat de "ideologie"), rugindu-te sa-l intelegi asa cum este. Daca avea vre-o relevanta, Isus ar fi indicat-o, Apostolii ar fi indicat-o si ei, primii Crestini la fel, etc. Daca au trecut peste 1000 de ani pina la instituirea acestui Cult al Maternitatii, este pentru ca timp de peste 1000 de ani Isus a lipsit din Inima Omului, care ar fi gasit altfel Calea.
Isus ti-a indicat prioritatile vietii tale: Iubirea catre Aproapele, care conduce la Iubirea Fiului, care conduce la Tatal Ceresc care este... Iubirea! Din Ecuatia Divina a lui Isus nu lipseste nimic, atunci ce nevoie ai sa faci dintr-o singura ecuatie un sistem de ecuatii? De ce sa cauti Solutii Multiple cind exista o Solutie Unica? Este o complicatie inutila care te va pierde: daca ti-a scapat simplitatea, nu vei cuprinde complexitatea...
Daca tu dobindesti Iubirea Aproapelui ca pe Sine, implinind astfel Legea Iubirii, atunci vei avea timp sa te ocupi de Cultul Maicii Domnului, dar nu o vei face...


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IoanV
mesaj 2 Apr 2006, 09:29 PM
Mesaj #111


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.771
Inscris: 17 March 05
Din: Alba
Forumist Nr.: 5.950



QUOTE
Daca tu dobindesti Iubirea Aproapelui ca pe Sine, implinind astfel Legea Iubirii, atunci vei avea timp sa te ocupi de Cultul Maicii Domnului, dar nu o vei face...
Trec peste prorocirile tale, irelevante. Eu cred ca iubirea fata de mama lui Iisus este tocmai o dovada in acest sens. Vorbim de iubirea fata de aproapele, dar o lasam la nivelul teoriei. In practica aceasta ia sub "aripa" ei tot ce e frumos, tot ce creste si dezvolta iubirea. In ceea ce priveste cultul Maternitatii, etc. cred ca exagerezi. Daca traditia spune adevarul, si eu cred asta, trupul Maicii lui Iisus a fost luat la cer, dovada de mare cinstire acordata ei.
Si tu si Bolt nu rezistanti tentatiei de a-mi aminti ca prin Iisus vine mintuirea. Cred ca nu mai e nevoie sa faceti asta, am sustinut-o mereu. Cind sustin insa iubirea fata de frati, fata de cei pe care Dumnezeu insusi ii cinsteste, devin suspect de inchinare la creaturi. Nu despre asa ceva e vorba, caci eu nu lor le cer mintuirea ci as dori doar sa am o relatie de iubire, frateasca cu ei. La voi merita iubire doar cei care va cinta in struna? Da, si pt. restul, dar numai in teorie. Practic sunt suspecti de false conceptii.
Este in cartea Psihologia minciunii a lui Peck Scott o afirmatie, preluata de la altii, ca "Nu trebuie sa lupti cu raul din altii ci pt. Dumnezeul din tine". Ori eu am impresia ca miza majoritatii bataliilor de aici nu este Dumnezeul din noi ci distrugerea raului din altii, si pe ei odata cu el. Pacat ca nu mai vad iubirea care imbogateste ci ura care urmareste distrugerea.


--------------------
Iubim pe altii atit cit suntem capabili sa suferim neplaceri de la ei fara sa ne suparam. Carti utile
Pledoarie pentru o noua educatie - www.neweducation.ro. Argumente pentru schimbare, repere pentru dezvoltarea personala, bazele pentru parinti si profesori! Educatie video gratuita pt. parinti online!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 2 Apr 2006, 10:29 PM
Mesaj #112


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Draga Bolt,
QUOTE
Lasand hazul la o parte, vreau sa te intreb un singur lucru : care-i meritul ei ? Al Mariei ?

Ok... intrebarea ta este oarecum de luat aminte... Eu am insa, doua rugaminti la tine, dar la care doresc o oarecare sinceritate, cat este posibila... La urma urmei ce pierdere putem avea daca suntem sinceri....
1. Tu, deocamdata, zici despre Maica Domnului ca ar fi o femeie oarecare, fara vreun merit deosebit....
- Ei bine, eu cred, si Biblia confirma asta, ca anumite suflete, sunt dinainte in planul lui Dumnezeu pentru diverse misiuni, cum a fost si Sfantul Ioan Botezatorul si cum este si Sfanta Fecioara Maria si cum mai sunt si altii... Te rog sa te gandesti putin la asta inainte de a te grabi cu vreo concluzie...Apoi:
- Biblia da niste informatii care nu se poate sa nu atraga atentia oricui, astfel:
Despre Maica Domnului spune:
28 Si intrand ingerul la ea, a zis: Bucura-te, ceea ce esti plina de har, Domnul este cu tine. Binecuvantata esti tu intre femei.
29 Iar ea, vazandu-l, s-a tulburat de cuvantul lui si cugeta in sine: Ce fel de inchinaciune poate sa fie aceasta?
(Luca 1)
Iata, deci, ca Ingerul, de fapt Arhanghelul Gavriil, cel care sta inaintea lui Dumnezeu, face inchinaciune Mariei...Carei alte femei (sau om) i s-a mai inchinat astfel un Inger al Domnului, si nu orice inger ci chiar unul din Arhangheli???
Tot in aceasta idee, Biblia mai spune despre Sfantul Ioan Botezatorul:
10 Ca el este acela despre care s-a scris: "Iata Eu trimit, inaintea fetei Tale, pe ingerul Meu, care va pregati calea Ta, inaintea Ta".
11 Adevarat zic voua: Nu s-a ridicat intre cei nascuti din femei unul mai mare decat Ioan Botezatorul; totusi cel mai mic in imparatia cerurilor este mai mare decat el.
12 Din zilele lui Ioan Botezatorul pana acum imparatia cerurilor se ia prin straduinta si cei ce se silesc pun mana pe ea.
13 Toti proorocii si Legea au proorocit pana la Ioan.
(Matei 11)
Deci iata, draga Bolt, ca Iisus spune despre Sfantul Ioan Botezatorul ca e cel mai mare dintre cei nascuti din femeie... Poti tu oare sa spui pentru ce merite are el aceasta calitate? Stiu ca nu.... Si totusi, el este cel mai mare nascut din femeie...
Cu atat mai mult despre Maica Domnului, nu e in regula sa-ti spui intrebarea "pentru ce merite"... Caci aceasta este iconomia lui Dumnezeu, iar noi nu avem nici macar putinta de a o cunoaste... Aici noi suntem obligati sa luam lucrurile ca atare, caci daca nu, o patim rau... Ai vazut ce a patit Zaharia cand nu a crezut vorbelor Arhanghelului Gavriil? Iata:
20 Si iata vei fi mut si nu vei putea sa vorbesti pana in ziua cand vor fi acestea, pentru ca n-ai crezut in cuvintele mele, care se vor implini la timpul lor. (Luca 1) Ai vazut cata putere are Sfantul Arhanghel? Ori tu esti in mai mare culpa decat Zaharia cand pui intrebarea "pentru ce merit?".... Caci noi nu avem dreptul sa punem la indoiala vointa Domnului.... Daca Sfantul Arhanghel Gavriil a dat inchinaciune Maicii Domnului, atunci noi pacatosii ce am putea face mai mult? Ne putem noi compara macar cu Sfantul Arhanghel? As dori sa intelegi ca aici eu nu incerc sa provoc o disputa, ci doar incerc sa impiedic pe aproapele meu, adica pe tine, sa nu cada intr-o grava greseala, si sa pateasca mai rau decat Zaharia, caci chiar daca Maica Domnului te poate ierta, fiind milostiva foarte catre noi pacatosii, Puterile Ceresti nu vor ingadui aceasta.... De aceea te rog, ca sa te gandesti bine ce spui despre Maica Domnului, caci nu mie imi spui, ci spui si in fata acestor Puteri Ceresti, si mai bine e sa nu-mi dai raspuns, si nu e nici o problema din partea mea, decat sa te osandesti singur, caci daca in alte locuri, mai merge o disputa, aici lucrurile sunt de-a dreptul dramatice...Aceasta ti-o spun ca unui frate si prefer sa zic ca eu habar nu am de nimic, decat sa te provoc si prin raspunsul tau, plecat poate din mandrie, sa-ti atragi mania lui Dumnezeu...
2. Ce implicatii ar avea pentru dogma ta, daca ai privi-o pe Maica Domnului asa cum o privesc ortodocsii.... Dar te rog sa fii sincer, in special cu tine... In functie de asta - vom purta discutiile...

De aceea zic si eu:
Miluieste-ne pe noi, Doamne, miluieste-ne pe noi, ca nepricepandu-ne de nici un raspuns, indurare cerem Tie pentru putina noastra intelegere si pricepere...

Acest topic a fost editat de Clopotel: 3 Apr 2006, 03:55 PM


--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 2 Apr 2006, 10:42 PM
Mesaj #113


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



QUOTE
Iar Iisus i-a chemat la Sine, zicand: Lasati copii sa vina la Mine si nu-i opriti, caci imparatia lui Dumnezeu este a unora ca acestia.

Clopotel,
Exista Legea Veche, si Legea Noua. Daca Legea Veche era Buna, nu ai fi avut Legea Noua, deci trebuie sa facei o alegere aici. Daca Legea Veche ar fi dus la Mintuire, Isus nu ar fi venit, fiind de acum cu totii in Cer.
Din Legea Noua ai adus 2 argumente pina acum:
- Isus merge la o nunta (pe care o presupui Lumeasca, fie si asa)
- Isus fericeste Copiii

Citatul pe care l-ai dat aici este esenta Crestinismului (desi nu este singurul), sa dea Dumnezeu sa-l intelegi cindva. Din pacate, pentru intelegerea umana, citatul nu are nimic de a face cu Maternitatea, ci cu Starea Spirituala de "a fi Copil". Indemnul nu este "faceti copii", ci este "fiti precum copiii sunt"! Daca nu stii, iti spun eu cum copiii sunt, pina nu ajung la Virsta Pacatului, destul de timpurie de altfel...: copiii nu au gindul zilei de miine, nu se ingrijoreaza, nu au pornirea sexuala in ei, se accepta unii pe altii ca frati-surori chiar daca se joaca dezbracati pe malul marii, nu vor inca sa domine, nu vor inca sa fie dominati, nu vor inca putere, nu vor inca bogatii etc.etc.etc.

Daca tu nu reusesti sa-ti purifici Sufletul pina la nivelul copilariei, te vei pierde acolo in "purgatoriul" (care nu exista...) deoarece orice Gind Negativ pe care nu-l poti stapini acolo, te va stapini el pe tine, si nu vei putea vedea Lumina deoarece ochii tai vor fi plini cu Negura Pacatelor tale, spune Ioan. Acolo nu este suficient sa vrei, trebuie sa si poti, si acum este timpul exersarii Puterii Vointei. Ca si cum ai atirna intr-un deget deasupra prapastiei: degeaba vrei sa te tii acolo, daca nu poti s-o faci...

De aceea, Isus nu spune "imparatia este a acestor copii", deoarece unii dintre ei pot ajunge mari pacatosi, Doamne fereste, ci Isus spune "imparatia este a unora ca acestia", cum ai fi tu de exemplu, daca dobindesti Curatenia Sufleteasca a Copilului. Acum, chiar daca nu este explicat acolo, pe loc, in Evanghelie (si este bine ca nu este explicat), sa nu-mi spui ca "de unde stiu", deoarece cit timp tu negi Cunoasterea, nu te voi putea convinge, dar sa stii ca te poti convinge singur, numai sa doresti.

Se pare ca tot dator imi ramii cu privire la Casatoria Lumeasca reflectata in Evanghelie...

Acum, hai la Legea Veche...

QUOTE
22. Din coasta pe care o luase din om, Domnul Dumnezeu a fãcut o femeie si a adus-o la om. 23. Si omul a zis: "Iatã în sfârsit aceea care este os din oasele mele si carne din carnea mea! Ea se va numi femeie, pentru cã a fost luatã din om."


Observa ca Eva, in prima varianta a Genezei (desi exista acolo doua variante diferite, tu fa alegerea care-ti convine mai mult, eu le voi discuta pe amindoua cu tine...), Eva este facuta din Adam, (de unde probabil Eva ar insemna ceva de genul "os din osul meu"). Deci, nu numai ca Eva nu este "ruda de gradul cinci" cu Adam, cum sustine Dogma ta, ci Eva este ruda de gradul 0 (zero) cu Adam, Eva este Adam!, si Adam este Eva, unul este facut din celalalt. Cum ai numi acum "impreunarea" lor, nici maca nu poate fi "incest", este "impreunarea cu Sinele" daca vrei, este Canibalism Sexual (la care se refera Isus, pe Plan Spiritual). Prin urmare, Dogma vine de la Om, nu din Biblie, unde si "gradul zero" a fost atins...

Acum remarca, nu exista Oameni in fara de Adam si Eva, deci nu exista relatii de rudenie, nu exista notiunea de rudenie pentru ca exista numai primii doi Oameni, nu exista nici mama-tata. Daca devin Trei, atunci intra in existenta prima "rudenie", de genul "mama-tata", si apoi eventual, "fiu-fiica". La inceput, acestea nu existea. Prin urmare paragraful urmator din Geneza nu are sens: "De aceea va lãsa omul pe tatãl sãu si pe mama sa, se va lipi de nevastã-sa, si se vor face un singur trup." In acest moment al Textului Biblic, nu exista "mama", nu exista "tata", nu exista "nevasta", cu sensul de "urmas" versus "mama-tata". Eu, prorocul, povestitorul, care am scris textul respectiv, eu stiu semnificatia "mama-tata", "nevasta", precum si "a lasa pe mama-tata", Eva si Adam nu stiau aceasta, nu aveau nici notiunea de "rudenie" si "societate". Nu mai mult decit Bunul-Simt, iti spune ca aceasta propozitie este in afara contextului Genezei..., este o reflexie retroactiva asupra situatiei initiale, si nu provine din situatia initiala la nivelul careia este lipsita de sens semantic.

Deci, Legea Veche iti da doua Geneze diferite, din care tu iti alegi care-ti place, si care se intimpla sa fie o reflexie retroactiva asupra originii Omului... si apoi incerci sa justifici Legea Noua... care nu confirma nici unde Fizicalitatea Omului, dimpotriva...

Nu te lasa orbit de propriile tale pareri, cauta in Legea Noua, daca nu este in Legea Noua, atunci este alegerea ta, care poate fi buna-rea, dar nu absoluta.

Se pare ca tot dator imi ramii cu privire la Casatoria Lumeasca reflectata in Evanghelie...


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 3 Apr 2006, 01:52 AM
Mesaj #114


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



QUOTE
QUOTE
Daca tu dobindesti Iubirea Aproapelui ca pe Sine, implinind astfel Legea Iubirii, atunci vei avea timp sa te ocupi de Cultul Maicii Domnului, dar nu o vei face...

Trec peste prorocirile tale, irelevante.

...? Nu suna a Smerenie, nici a Iubire Neconditionata...

QUOTE
Eu cred ca iubirea fata de mama lui Iisus este tocmai o dovada in acest sens. Vorbim de iubirea fata de aproapele, dar o lasam la nivelul teoriei.

Eroare! Aproapele tau sunt eu, si Aproapele meu esti tu... Daca tu m-ai trata pe mine asa cum te tratezi pe tine, ar dovedi ca este ceva in tine mai mare decit faptele tale. Aceasta nu mai este teorie, vezi mai sus...

QUOTE
In practica aceasta ia sub "aripa" ei tot ce e frumos, tot ce creste si dezvolta iubirea.

Sa zicem ai dreptate, Maria te ia sub aripa. Sa inteleg ca te-a respins Isus Cristos? Dar Tatal Ceresc, ti-a refuzat El Aripile Lui? Ca sa ma lamuresc, Isus si Tatal Ceresc nu-ti mai ajung, simti tu acolo un gol care trebuie umplut? Aproapele tau, esti tu Una cu tot Aproapele, ai ajuns la Unitate Spirituala cu toti cei ce sint? Cauti tu acum Unitatea Spirituala cu toti ce au fost vre-o data? Unde te gasesti pe Plan Spiritual?

QUOTE
In ceea ce priveste cultul Maternitatii, etc. cred ca exagerezi. Daca traditia spune adevarul, si eu cred asta, trupul Maicii lui Iisus a fost luat la cer, dovada de mare cinstire acordata ei.

Isus nu s-a inaltat la Cer? Este Inaltarea lui Isus incompleta? Completeaza Maria, Inaltarea lui Isus?

QUOTE
Si tu si Bolt nu rezistanti tentatiei de a-mi aminti ca prin Iisus vine mintuirea. Cred ca nu mai e nevoie sa faceti asta, am sustinut-o mereu. Cind sustin insa iubirea fata de frati, fata de cei pe care Dumnezeu insusi ii cinsteste, devin suspect de inchinare la creaturi..

Hai sa dam un raspuns de grup acum...
Atunci iti scapa esenta Mesajului Crestin. In Legea Veche, Omul era cu ochii catre Cer, in timp ce calca peste Aproapele lui, desi Prorocii puruncisera altfel. Aigi te gasesti tu acum, in Legea Veche. Apoi a venit Isus, nu s-a dus "la cei pe care Dumnezeu insusi ii cinsteste", cum spui tu, ci s-a dus la Vames, si la Prostituata, si la Lepros, s-a dus la cei care erau crezuti necinstiti de Dumnezeu. Isus nu s-a adus acolo numai pentru El insusi, s-a dus acolo pentru fiecare din nou, ca sa ne arate Calea Lui. El s-a pus in genunchi in fata lui Iuda, i-a spala picioarele... Nu stia El ce este in Iuda? Stia, uite ce a soptit catre Ioan, in timp ce Iuda se ridica de la masa "Du-te si fa ce ai de facut..." Deci, s-a inchinat Isus la cineva cinstit de Dumnezeu, la Iuda?
Nu te teme de Aproapele, cinstit sau nu de Dumnezeu, ca nu cunosti tu pe cine cinsteste Tatal, deoarece Cinstea ta poate eleva Ne-Cinstea Aproapelui, teme-te de Icoane si de Ritualuri, acelea chiar ca sint neinsufletite... Iar Creatura, la care ai retineri "a te inchina", este atit de "ne-cinstita" incit Dumnezeu a trimis pe FIul Sau sa moara pentru aceasta Creatura "ne-cinstita"...

QUOTE
Nu despre asa ceva e vorba, caci eu nu lor (Aproapelui) le cer mintuirea ci as dori doar sa am o relatie de iubire, frateasca cu ei


Aproapele tau nu-ti poate da Mintuirea, dar Aproapele iti poate refuza Mintuirea, si deja ti-a refuzat-o... dar nu este inca prea tirziu...

Nu exista Mintuire fara de Aproapele tau, asta o spune si o face Isus Cristos, asta este Esenta Crestinismului. Nu ceri Mintuirea de la Aproapele, de la Dumnezeu vine, daca se indura, dar o obtii prin Aproapele. Daca tu nu ajungi la Unitate Spirituala cu Aproapele, nu poti ajunge la Unitatea Spirituala cu Fiul Tatalui, pentru ca felul in care devii Una cu Aproapele este felul in care devii Una cu Fiul Tatalui. Daca o ai pe una, o ai si pe cealalta, daca n-o ai pe una, n-o ai nici pe cealalta. Isus spune "unde sunt doi sau trei adunati in Numele Meu". Vezi, Isus nu vrea sa auda de Tine, El vrea sa auda de Noi.

Eu-l si individualitatea sunt rezultatul Caderii Omului, rezulta din Divizare Spirituala, si tu trebuie sa invingi Eu-l pentru a te ridica. Cit timp ai in tine "eu", nu ai in tine "noi", deoarece nu este loc pentru amindoua, fiind exclusive. De aceea trebuie sa-ti iubesti Aproapele ca pe sine, ca de nu reusesti, nu te poti inalta. Aproapele este Piatra de Incercare ca te poti inalta catre Tatal Ceresc. Este simplu, daca nu decolezi, prin Aproapele, nu te poti inalta catre Destinatie! Daca nu faci Primul Pas, nu poti ajunge la Ultimul Pas...

Isus a fost intrebat care este Prima Lege: "Iubeste-l pe Dumnezeu", si imediat a adaugat "Iubeste-ti Aproapele", si a mai precizat "A Doua Porunca este asemenea Primei Porunci": deci este Una Singura, in doua instante diferite, nu le poti separa una de alta: daca ai pe una, o ai si pe cealalta: "Cine a vazut pe Fiul, a vazut si pe Tatal". Daca nu ajungi sa vezi pe Aproapele, nu vei vedea nimic.

QUOTE
Este in cartea Psihologia minciunii a lui Peck Scott o afirmatie, preluata de la altii, ca "Nu trebuie sa lupti cu raul din altii ci pt. Dumnezeul din tine". Ori eu am impresia ca miza majoritatii bataliilor de aici nu este Dumnezeul din noi ci distrugerea raului din altii, si pe ei odata cu el. Pacat ca nu mai vad iubirea care imbogateste ci ura care urmareste distrugerea

Pe undeva ai dreptate...
Dar...
Mai sus ti-am spus ca nu exista Mintuire fara de Aproapele, iar dragoste cu forta nu se poate... De exemplu, Dumnezeu iubeste Omul si nu-i vrea pieirea, dar daca Omul nu-si deschide Inima, degeaba... Un Dumnezeu care forteaza Iubirea, nu mai are un Fiu ci are o Marioneta, si Dumnezeu nu vrea asta. Dumnezeu este gata in orice clipa, Omul foarte rar... Dumnezeu trimite Profeti, Mesaje, trimite pe Fiul, Omul nu si nu...

Daca un Copil nu este Iubit de Parinti, tinjeste dupa Iubirea lor, dar nu-i poate forta. Daca un Parinte nu este iubit de catre Copilul lui, tinjeste dupa Iubire dar nu-l poate forta.

Asa este si cu Aproapele... sau asa ar trebui sa fie...


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 3 Apr 2006, 09:52 AM
Mesaj #115


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Edinide,
QUOTE
Clopotel,
Exista Legea Veche, si Legea Noua. Daca Legea Veche era Buna, nu ai fi avut Legea Noua, deci trebuie sa facei o alegere aici. Daca Legea Veche ar fi dus la Mintuire, Isus nu ar fi venit, fiind de acum cu totii in Cer.

Ca de obicei, cazi intr-o extrema aici... Este adevarat ca Iisus a venit sa implineasca Legea Veche, dar asta nu inseamna ca putem arunca Legea Veche la cos.... Din Legea Veche noi putem trage foarte multe invataminte si foloase, si multe lamuriri putem afla, caci in Legea Veche a vorbit acelasi Dumnezeu ca si in Legea Noua, iar tot in Legea Veche gasim si dreptii Vechiului Testament, si care au proorocit toate cate s-au facut in NT, si au fost drepti si au facut voia Domnului...
Numai un om fara discernamant ar putea sa dea la o parte VT...
QUOTE
Din Legea Noua ai adus 2 argumente pina acum:
- Isus merge la o nunta (pe care o presupui Lumeasca, fie si asa)
- Isus fericeste Copiii
Citatul pe care l-ai dat aici este esenta Crestinismului (desi nu este singurul), sa dea Dumnezeu sa-l intelegi cindva. Din pacate, pentru intelegerea umana, citatul nu are nimic de a face cu Maternitatea, ci cu Starea Spirituala de "a fi Copil".
Nu, din pacate tu nu ai inteles... Citatul este foarte clar si ma asteptam ca tu sa cunosti atat citatul cat si contextul in care a fost spus.... Dar tu care din Biblie, dai la o parte VT si tot ce nu intelegi din NT, ramai doar cu cateva file selective si e normal sa nu pricepi... Iata contextul:
3 Si s-au apropiat de El fariseii, ispitindu-L si zicand: Se cuvine, oare, omului sa-si lase femeia sa, pentru orice pricina?
4 Raspunzand, El a zis: N-ati citit ca Cel ce i-a facut de la inceput i-a facut barbat si femeie?
5 Si a zis: Pentru aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va lipi de femeia sa si vor fi amandoi un trup.
6 Asa incat nu mai sunt doi, ci un trup. Deci, ce a impreunat Dumnezeu omul sa nu desparta.
7 Ei I-au zis Lui: Pentru ce, dar, Moise a poruncit sa-i dea carte de despartire si sa o lase?
8 El le-a zis: Pentru invartosarea inimii voastre, v-a dat voie Moise sa lasati pe femeile voastre, dar din inceput nu a fost asa.
9 Iar Eu zic voua ca oricine va lasa pe femeia sa, in afara de pricina de desfranare, si se va insura cu alta, savarseste adulter; si cine s-a insurat cu cea lasata savarseste adulter.
10 Ucenicii I-au zis: Daca astfel este pricina omului cu femeia, nu este de folos sa se insoare.
11 Iar El le-a zis: Nu toti pricep cuvantul acesta, ci aceia carora le este dat.
12 Ca sunt fameni care s-au nascut asa din pantecele mamei lor; sunt fameni pe care oamenii i-au facut fameni, si sunt fameni care s-au facut fameni pe ei insisi, pentru imparatia cerurilor. Cine poate intelege sa inteleaga.
13 Atunci I s-au adus copii, ca sa-si puna mainile peste ei si sa Se roage; dar ucenicii ii certau.
14 Iar Iisus a zis: Lasati copiii si nu-i opriti sa vina la Mine, ca a unora ca acestia este imparatia cerurilor.
15 Si punandu-si mainile peste ei, S-a dus de acolo.
(Matei 19)
Din acest citat se inteleg mai multe lucruri, si nu am acum timpul sa ti le spun pe toate insa pe scurt se vede clar:
- odata ca omul trebuie sa fie cu femeia sa
- ca nu toti pricep acestea ca nu pentru toti e dat, asa ca nu te mai mira ca nu intelegi
- cei mai puternici sunt cei ce s-au facut fameni pe ei insisi pentru imparatia cerurilor, ceea ce inseamna ca Iisus vadeste ca fiind o treapta superioara fecioria voluntara dar intru Dumnezeu, acea feciorie voluntara dar pe inteles bun si nu cu baza rastamacita ca a ta, caci tu pleci de la ideea gresita ca o casatorie ar fi rea, ceea ce este impotrivva cuvantului lui Dumnezeu... Niciunde nu se spune in Biblie ca o casatorie este rea, ci se spune numai ca exista ceva mai bun...
- Iisus a spus citatul de la versul 14, cand avea copiii adusi la El, si cand i-a luat in brate:
16 Si, luandu-i in brate, i-a binecuvantat, punandu-Si mainile peste ei
Ori tu spui gresit ca este pacat sa faci impreunare trupeasca in vederea nasterii de copii, si daca este pacat aceasta, inceamna ca ce a luat Iisus in brate ar fi rodul, consetinta unui pacat, ceea ce evident este o aberatie...
De aceea te rog, daca poti, sa reanalizezi, cuvantul Bibliei, si daca nu intelegi, nu te repezi sa spui enormitati ci mai bine intreaba, ca poate se va gasi cineva sa te lamureasca... Oricum sa nu uita ca Iisus atrage atentia si precizeaza celor ce sunt in situatia ta prin cuvintele: "Pentru invartosarea inimii voastre", "Nu toti pricep cuvantul acesta, ci aceia carora le este dat", "Cine poate intelege sa inteleaga"...
Asa ca multe explicatii catre tine, nu au cum sa-si atinga tinta...
QUOTE
Indemnul nu este "faceti copii", ci este "fiti precum copiii sunt"!

Pai vezi ca intelegi totul pe dos, si nici macar nu apelezi la logica... Cum adica sa fi precum sunt copiii daca tu zici ca nu e bine sa faci copii? ohmy.gif Daca nu faci copii, atunci nu sunt copii, si atunci tu ca cine vei fi? Si un copil de clasa I intelege ca nu a face copii e problema si problema este desfranarea, adica neinfranarea pornirilor trupului.... Tu ai prins o idee, nu ai inteles nimic din ea, ci doar duci totul la o extrema...

QUOTE
Se pare ca tot dator imi ramii cu privire la Casatoria Lumeasca reflectata in Evanghelie...

Ok... vad ca nu ai inteles nici ce spune dogma Ortodoxa.. Te rog sa mergi pe topicul Ortodoxie si sa citesti cate ceva incepand de aicidupa aceea mai discutam.... Oricum, in Biserica Ortodoxa, Casatoria este o Taina dumnezeiasca, tocmai pentru ca nu e lumeascaa, ci este facuta intru Dumnezeu, si nu pentru desfranare, pentru placeri trupesti, pe care Biserica Ortodoxa,Sfanta Scriptura, Sfintii Parinti le condamna explicit.... Deci de aceea te rog: intai citeste, apoi incearca sa intelegi despre ce e vorba si apoi atunci vorbeste... Adica nu inversa operatiile...
QUOTE
Observa ca Eva, in prima varianta a Genezei (desi exista acolo doua variante diferite, tu fa alegerea care-ti convine mai mult, eu le voi discuta pe amindoua cu tine...), Eva este facuta din Adam, (de unde probabil Eva ar insemna ceva de genul "os din osul meu"). Deci, nu numai ca Eva nu este "ruda de gradul cinci" cu Adam, cum sustine Dogma ta, ci Eva este ruda de gradul 0 (zero) cu Adam, Eva este Adam!, si Adam este Eva, unul este facut din celalalt. Cum ai numi acum "impreunarea" lor, nici maca nu poate fi "incest", este "impreunarea cu Sinele" daca vrei, este Canibalism Sexual (la care se refera Isus, pe Plan Spiritual). Prin urmare, Dogma vine de la Om, nu din Biblie, unde si "gradul zero" a fost atins...Acum remarca, nu exista Oameni in fara de Adam si Eva, deci nu exista relatii de rudenie, nu exista notiunea de rudenie pentru ca exista numai primii doi Oameni, nu exista nici mama-tata.
Necunoasterea ta naste monstrii.... citeste mai intai ce am spus acolo, apoi eventual pe un topic dedicat o sa incercam sa lamurim si de ce Biserica Ortodoxa nu este de acord cu casatoriile intre rude apropiate...
QUOTE
Se pare ca tot dator imi ramii cu privire la Casatoria Lumeasca reflectata in Evanghelie...

Tie nu-ti sunt dator cu nimic, ma straduiesc doar ca ce spun catre tine, sa devina informatie utila si cat mai exacta pentru cei cu adevarat interesati...


--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IoanV
mesaj 3 Apr 2006, 01:47 PM
Mesaj #116


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.771
Inscris: 17 March 05
Din: Alba
Forumist Nr.: 5.950



@ edinide

Mesajul tau m-a surprins prin intelegerea aiurea pe care o dai cuvintelor mele. Desi sunt destul de clare, o iei bine pe cimpii punind de la tine lucruri pe care eu nici nu le gindesc. Vad ca iar recidiveaza boala credintei intr-o cunoasteri mai mari a ta despre mine decit o am eu insumi. Cind incepi sa-mi spui cum sunt eu si vad ca bati cimpii, imi trece cheful de dialog.


--------------------
Iubim pe altii atit cit suntem capabili sa suferim neplaceri de la ei fara sa ne suparam. Carti utile
Pledoarie pentru o noua educatie - www.neweducation.ro. Argumente pentru schimbare, repere pentru dezvoltarea personala, bazele pentru parinti si profesori! Educatie video gratuita pt. parinti online!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 3 Apr 2006, 05:31 PM
Mesaj #117


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



Nu stiu care dintre afirmatii este cea mai vinovata, ignor-o frateste...


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 3 Apr 2006, 05:34 PM
Mesaj #118


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



Clopotel,
In Cultura Ortodoxa, cam cit timp a durat Gredina Edenului, pina s-a trezit Omul alungat afara? O zi, un milion de ani? De asemenea, de ce natura era Edenul, Material sau Spiritual? Iar Reintoarcerea in Eden, este aceasta Materiala sau Spirituala? Sau nu exista Reintoarcere? Si de ce?


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 3 Apr 2006, 05:45 PM
Mesaj #119


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Edinide,
Cu ajutorul lui Dumnezeu, o sa incercam sa lamurim si lucrurile acestea, dar deschide, te rog, un topic dedicat, caci aici sunt offtopic.. Thanks..


--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
papy
mesaj 6 Aug 2008, 04:45 PM
Mesaj #120


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 559
Inscris: 31 March 08
Din: Bucureşti
Forumist Nr.: 11.442



QUOTE(LINICA @ 16 Mar 2006, 02:00 PM) *
Interesant subiect.
Chiar ma gandeam zilele trecute ca Biblia ne ofera asa putine informatii despre Fecioara Maria, Nascatoare de Dumnezeu, Mama lui Isus, cea Neprihanita.

Vestirea ingerului: "bucura-te Maria, cea plina de har" - argument pentru neprihanire si fecioara.
Nasterea de la Betleem - argument pentru Mama lui Isus si nascatoare de Dumnezeu.
Despre faptul ca e vie si mediaza.. nu m-am gandit niciodata. Tine de credinta mea. Cred in aparitiile de la Fatima si Lourdes; cred ca ea se roaga pentru mine, alaturi de mine, pentru noi toti.

Asta e ceea ce imi vine in minte acum. Imi pare rau ca nu pot oferi pasaje si trimiteri exacte. Voi reveni in masura timpului disponibil. Dar inca o data, salut acest subiect. smile.gif Bolt, thumb_yello.gif

Maria nu este vie. A murit demult şi a fost îngropată. Nu poate media pt nimeni. A fost fecioară până a născut pe Hristos. Nu avem voie să ne închinăm sau să-i slujim, mai ales să-i facem chip.

Este idolatrie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andra_v
mesaj 7 Aug 2008, 12:40 PM
Mesaj #121


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.799
Inscris: 9 September 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.652



QUOTE(Clopotel @ 2 Apr 2006, 11:29 PM) *
Draga Bolt,

Ok... intrebarea ta este oarecum de luat aminte... Eu am insa, doua rugaminti la tine, dar la care doresc o oarecare sinceritate, cat este posibila... La urma urmei ce pierdere putem avea daca suntem sinceri....
1. Tu, deocamdata, zici despre Maica Domnului ca ar fi o femeie oarecare, fara vreun merit deosebit....
- Ei bine, eu cred, si Biblia confirma asta, ca anumite suflete, sunt dinainte in planul lui Dumnezeu pentru diverse misiuni, cum a fost si Sfantul Ioan Botezatorul si cum este si Sfanta Fecioara Maria si cum mai sunt si altii... Te rog sa te gandesti putin la asta inainte de a te grabi cu vreo concluzie...Apoi:
- Biblia da niste informatii care nu se poate sa nu atraga atentia oricui, astfel:
Despre Maica Domnului spune:
28 Si intrand ingerul la ea, a zis: Bucura-te, ceea ce esti plina de har, Domnul este cu tine. Binecuvantata esti tu intre femei.
29 Iar ea, vazandu-l, s-a tulburat de cuvantul lui si cugeta in sine: Ce fel de inchinaciune poate sa fie aceasta?
(Luca 1)
Iata, deci, ca Ingerul, de fapt Arhanghelul Gavriil, cel care sta inaintea lui Dumnezeu, face inchinaciune Mariei...Carei alte femei (sau om) i s-a mai inchinat astfel un Inger al Domnului, si nu orice inger ci chiar unul din Arhangheli???
Tot in aceasta idee, Biblia mai spune despre Sfantul Ioan Botezatorul:
10 Ca el este acela despre care s-a scris: "Iata Eu trimit, inaintea fetei Tale, pe ingerul Meu, care va pregati calea Ta, inaintea Ta".
11 Adevarat zic voua: Nu s-a ridicat intre cei nascuti din femei unul mai mare decat Ioan Botezatorul; totusi cel mai mic in imparatia cerurilor este mai mare decat el.
12 Din zilele lui Ioan Botezatorul pana acum imparatia cerurilor se ia prin straduinta si cei ce se silesc pun mana pe ea.
13 Toti proorocii si Legea au proorocit pana la Ioan.
(Matei 11)
Deci iata, draga Bolt, ca Iisus spune despre Sfantul Ioan Botezatorul ca e cel mai mare dintre cei nascuti din femeie... Poti tu oare sa spui pentru ce merite are el aceasta calitate? Stiu ca nu.... Si totusi, el este cel mai mare nascut din femeie...
Cu atat mai mult despre Maica Domnului, nu e in regula sa-ti spui intrebarea "pentru ce merite"... Caci aceasta este iconomia lui Dumnezeu, iar noi nu avem nici macar putinta de a o cunoaste... Aici noi suntem obligati sa luam lucrurile ca atare, caci daca nu, o patim rau... Ai vazut ce a patit Zaharia cand nu a crezut vorbelor Arhanghelului Gavriil? Iata:
20 Si iata vei fi mut si nu vei putea sa vorbesti pana in ziua cand vor fi acestea, pentru ca n-ai crezut in cuvintele mele, care se vor implini la timpul lor. (Luca 1) Ai vazut cata putere are Sfantul Arhanghel? Ori tu esti in mai mare culpa decat Zaharia cand pui intrebarea "pentru ce merit?".... Caci noi nu avem dreptul sa punem la indoiala vointa Domnului.... Daca Sfantul Arhanghel Gavriil a dat inchinaciune Maicii Domnului, atunci noi pacatosii ce am putea face mai mult? Ne putem noi compara macar cu Sfantul Arhanghel? As dori sa intelegi ca aici eu nu incerc sa provoc o disputa, ci doar incerc sa impiedic pe aproapele meu, adica pe tine, sa nu cada intr-o grava greseala, si sa pateasca mai rau decat Zaharia, caci chiar daca Maica Domnului te poate ierta, fiind milostiva foarte catre noi pacatosii, Puterile Ceresti nu vor ingadui aceasta.... De aceea te rog, ca sa te gandesti bine ce spui despre Maica Domnului, caci nu mie imi spui, ci spui si in fata acestor Puteri Ceresti, si mai bine e sa nu-mi dai raspuns, si nu e nici o problema din partea mea, decat sa te osandesti singur, caci daca in alte locuri, mai merge o disputa, aici lucrurile sunt de-a dreptul dramatice...Aceasta ti-o spun ca unui frate si prefer sa zic ca eu habar nu am de nimic, decat sa te provoc si prin raspunsul tau, plecat poate din mandrie, sa-ti atragi mania lui Dumnezeu...
2. Ce implicatii ar avea pentru dogma ta, daca ai privi-o pe Maica Domnului asa cum o privesc ortodocsii.... Dar te rog sa fii sincer, in special cu tine... In functie de asta - vom purta discutiile...

De aceea zic si eu:
Miluieste-ne pe noi, Doamne, miluieste-ne pe noi, ca nepricepandu-ne de nici un raspuns, indurare cerem Tie pentru putina noastra intelegere si pricepere...

Papy, zau, pe ce text biblic iti intemeiezi afirmatiile.
Reamintesc si textul psalmistului David, care o numeste pe Fecioara Maria "Imparateasa Cerului", care sta de-a pururea la dreapta lui Dumnezeu: "Sezut-a Imparateasa de-a dreapta Ta".
Tu pe ce texte biblice te bazezi?
Nu ne inchinam decat lui Dumnezeu, sfintii (adica placutii lui Dumnezeu) mijlocesc pentru noi in fata lui Dumnezeu. In vremuri de seceta, boli, razboaie puteau sa se roage alde papy cat doreau ca degeaba. Pana cand nu au mijlocit Moise, Ilie, Apostolii si multi alti placuti lui Dumnezeu si, in primul rand Fecioara Maria (care i-a intarit pe Apostoli in misiunea lor, s-a rugat pentru ei, le-a fost mama cu adevarat), singurul om in fata caruia s-a inchinat Arhanghelul Gavriil.
In afara de Feciara Maria, a mai inviat Moise, iar Ilie si Enoch s-au inaltat la ceruri si urmeaza sa vina pe pamant sa propovaduiasca dreapta credinta in vremurile din urma. Imagineaza-ti ca vor mijloci pentru populatia viciata, pentru ca dumnezeu sa nu-si verse mania asupra noastra (pe drept). Daca iti aduci aminte, cu prilejul Shimbarii la Fata a Domnului, pe Munte, cei trei Apostoli Il vad pe Domnul Iisus in slava Sa, vorbind cu Moise (inviat) si Ilie (inaltat la Ceruri, dar care va reveni pe pamant, urmand sa primeasca moarte martirica la sfarsitul veacurilor).


--------------------
An Appeal From James’ Family

An Appeal From James’ Family
Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012.

Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives.

The family appeals for the release of Jim unharmed.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
papy
mesaj 14 Aug 2008, 05:04 PM
Mesaj #122


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 559
Inscris: 31 March 08
Din: Bucureşti
Forumist Nr.: 11.442



QUOTE(andra_v @ 7 Aug 2008, 01:40 PM) *
Papy, zau, pe ce text biblic iti intemeiezi afirmatiile.
Reamintesc si textul psalmistului David, care o numeste pe Fecioara Maria "Imparateasa Cerului", care sta de-a pururea la dreapta lui Dumnezeu: "Sezut-a Imparateasa de-a dreapta Ta"

Eu dovedesc cu Scriptură cine este împărăteasa: biserica, adică toţi cei salvaţi.

QUOTE
Tu pe ce texte biblice te bazezi?

Apocalipsa 19

7Să ne bucurăm, să ne veselim, şi să -I dăm slavă! Căci a venit nunta Mielului; soţia Lui s'a pregătit,

Hristos, după biserica ta, s-a însurat cu maică-sa? rofl.gif rofl.gif

Vezi, cum Scriptura dovedeşte orice minciună? Numai că cei angrenaţi într-o doctrină falsă ignoră cu bună ştiinţă proba biblică contrară lor.



QUOTE
Nu ne inchinam decat lui Dumnezeu, sfintii (adica placutii lui Dumnezeu) mijlocesc pentru noi in fata lui Dumnezeu. In vremuri de seceta, boli, razboaie puteau sa se roage alde papy cat doreau ca degeaba. Pana cand nu au mijlocit Moise, Ilie, Apostolii si multi alti placuti lui Dumnezeu si, in primul rand Fecioara Maria (care i-a intarit pe Apostoli in misiunea lor, s-a rugat pentru ei, le-a fost mama cu adevarat), singurul om in fata caruia s-a inchinat Arhanghelul Gavriil.


Oamenii sunt întăriţi prin Cuvânt, care nu este al Mariei, ci al lui Dumnezeu.

2 Corinteni 1:21
Şi Cel ce ne întăreşte împreună cu voi, în Hristos, şi care ne -a uns, este Dumnezeu.

Am uitat să-ţi spun că Dumnezeu a blestemat lumea, de aceea avem războaie, boli, etc..... Iar credinţa şi salvarea nu sunt fizice. Degeaba căutaţi voi numai vindecări şi prosperitate rofl.gif Numai asta se poate vedea, numai aia doriţi

Romani 8:24
Căci în nădejdea aceasta am fost mîntuiţi. Dar o nădejde care se vede, nu mai este nădejde: pentrucă ce se vede, se mai poate nădăjdui?

Maria le-a fost MAMĂ????? rofl.gif rofl.gif Unde scrie asta? Înafară de momentul de la cruce unde unuia singur i-a spus asta.
Mama celor credincioşi este Ierusalimul ceresc, nicidecum o femeie moartă demult. Am probă biblică.

Galateni 4:24-31

24Lucrurile acestea trebuiesc luate într'alt înţeles: acestea sînt două legăminte: unul depe muntele Sinai naşte pentru robie şi este Agar, -

25căci Agar este muntele Sinai din Arabia; -şi răspunde Ierusalimului de acum, care este în robie împreună cu copiii săi.

26Dar Ierusalimul cel de sus este slobod, şi el este mama noastră.

Singura persoană cu care ai putea compara metaforic biserica este Sara, nicidecum Maria.

QUOTE
In afara de Feciara Maria, a mai inviat Moise, iar Ilie si Enoch s-au inaltat la ceruri si urmeaza sa vina pe pamant sa propovaduiasca dreapta credinta in vremurile din urma.


Nu pot să cred!!!!! rofl.gif rofl.gif rofl.gif A înviat Maria? rofl.gif rofl.gif Unde scrie asta în Scriptură? rofl.gif rofl.gif

Hai, că afirmaţia asta e tare! Ce doctrină este?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andra_v
mesaj 14 Aug 2008, 05:08 PM
Mesaj #123


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.799
Inscris: 9 September 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.652



Mint apostolii?
Minte Scriptura cand spune ca Iisus a vorbit, cu prilejul Schimbarii la Fata, cu Moise si Ilie? Ilie S-a inaltat la ceruri. Cu Moise cum a stat de vorba? E logic ca Biblia afirma implicit ca a inviat. Dar scrie in VT sau NT asa ceva?


--------------------
An Appeal From James’ Family

An Appeal From James’ Family
Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012.

Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives.

The family appeals for the release of Jim unharmed.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
papy
mesaj 14 Aug 2008, 05:23 PM
Mesaj #124


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 559
Inscris: 31 March 08
Din: Bucureşti
Forumist Nr.: 11.442



QUOTE(andra_v @ 14 Aug 2008, 06:08 PM) *
Mint apostolii?
Minte Scriptura cand spune ca Iisus a vorbit, cu prilejul Schimbarii la Fata, cu Moise si Ilie? Ilie S-a inaltat la ceruri. Cu Moise cum a stat de vorba? E logic ca Biblia afirma implicit ca a inviat. Dar scrie in VT sau NT asa ceva?

Unde scrie DE MARIA CĂ A ÎNVIAT?????? Unde?

Moise şi Ilie nu aveau cum să învie înainte de ziua judecăţii, nu te mai fă de ruşine şi cu asta, te rog! Petru nu îi cunoştea nici pe Moise nici pe Ilie după faţă. Erau altceva.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anca_M.
mesaj 14 Aug 2008, 06:38 PM
Mesaj #125


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 596
Inscris: 8 November 07
Forumist Nr.: 10.832



QUOTE(papy @ 6 Aug 2008, 05:45 PM) *
Maria nu este vie. A murit demult şi a fost îngropată. Nu poate media pt nimeni. A fost fecioară până a născut pe Hristos. Nu avem voie să ne închinăm sau să-i slujim, mai ales să-i facem chip.

Este idolatrie.


rofl.gif rofl.gif Esti chiar funny, unde scrie ca nu avem voie? Caror principii te supui tu? Ai citit Biblia si ai impresia ca le stii pe toate? De unde stii ca interpretarea ta este cea corecta? Despre diavol ce parere ai?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
papy
mesaj 15 Aug 2008, 12:23 AM
Mesaj #126


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 559
Inscris: 31 March 08
Din: Bucureşti
Forumist Nr.: 11.442



Anca, te rog sa citesti si restul postarilor, pt ca aici nu am voie sa probez idolatria inchinarii la icoane de atatea ori .... rofl.gif rofl.gif Nu stii ca nu te lasa sa vorbesti de funie in casa spanzuratului?

In Romani 1:23, 25 scrie, si nu este interpretabil. Scriptura nu este pt a fi interpretata de om.

2 Peter 1:20


20Knowing this first, that no prophecy of the scripture is of any private interpretation.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anca_M.
mesaj 15 Aug 2008, 11:14 AM
Mesaj #127


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 596
Inscris: 8 November 07
Forumist Nr.: 10.832



Eu ti-am pus niste intrebari simple si clare, acum daca vrei sa raspunzi bine daca nu poti sa o dai cotita, nu conteaza, cand la biserica se fac slujbe pentru SF. Fecioara Maria tu vii si spui ca e idolatrie, pe ce se bazeaza afirmatia ta?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anca_M.
mesaj 15 Aug 2008, 11:24 AM
Mesaj #128


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 596
Inscris: 8 November 07
Forumist Nr.: 10.832



In Romani, cap 1, versetul 23 scrie : si au schimbat slava Dumnezeului nemuritor intr-o icoana care seamana cu omul muritor, pasari, dobitoace cu patru picioare si taratoare.

In Romani, cap 1, versetul 25 scrie: caci au schimbat in minciuna adevarul lui Dumnezeu si au slujit si s-au inchinat fapturii in locul Facatorului, care este binecuvantat in veci amin.

Acum explica-mi si mie daca vrei unde scrie ca este idolatrie sa ne inchinam Fecioarei Maria, mama lui IIsus ? Daca ne-am lua dupa teoria ta nu am avea voie sa ne inchinam nici unui sfant pentru ca toti au fost oameni. Si Iisus a fost om nici icoanei Lui nu ar trebui sa ne inchinam?

Si daca Scriptura nu este pentru a fi interpretata de om tu de ce o interpretezi?

Acest topic a fost editat de Anca_M.: 15 Aug 2008, 11:31 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 15 Aug 2008, 11:40 AM
Mesaj #129


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



QUOTE(Anca_M. @ 15 Aug 2008, 12:24 PM) *
Daca ne-am lua dupa teoria ta nu am avea voie sa ne inchinam nici unui sfant pentru ca toti au fost oameni. Si Iisus a fost om nici icoanei Lui nu ar trebui sa ne inchinam?


Din cate am citit eu, Isus nu a fost om, a fost/este una din cele trei dimensiuni ale lui Dumnezeu.
Acum, pappy are si el dreptate intr-o mana, caci a doua dintre prounci zice "2. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, si sa te inchini lor." Corect dpdv biblic ar fi ca niciun alt sfant sa nu mai primeasca osanale sau mici atentii (gen icoane - chip cioplit/zugravit jamie.gif ), mai ales ca cea mai importanta lege spune ca " 1. Eu sunt Domnul Dumnezeul tau. Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine". Imi pare ca religia ortodoxa, in speta (despre ea stiu mai multe), e o religie politeista camuflata bine prin doctrina intr-o religie monoteista. Insasi cele trei ipostaze ale lui Dumnezeu arata influenta puternica a zeilor strabuni asupra mentalului colectiv din vremea coagularii acestei religii.


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anca_M.
mesaj 15 Aug 2008, 11:57 AM
Mesaj #130


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 596
Inscris: 8 November 07
Forumist Nr.: 10.832



QUOTE(Cucu Mucu @ 15 Aug 2008, 12:40 PM) *
Din cate am citit eu, Isus nu a fost om, a fost/este una din cele trei dimensiuni ale lui Dumnezeu.
Acum, pappy are si el dreptate intr-o mana, caci a doua dintre prounci zice "2. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, si sa te inchini lor." Corect dpdv biblic ar fi ca niciun alt sfant sa nu mai primeasca osanale sau mici atentii (gen icoane - chip cioplit/zugravit jamie.gif ), mai ales ca cea mai importanta lege spune ca " 1. Eu sunt Domnul Dumnezeul tau. Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine". Imi pare ca religia ortodoxa, in speta (despre ea stiu mai multe), e o religie politeista camuflata bine prin doctrina intr-o religie monoteista. Insasi cele trei ipostaze ale lui Dumnezeu arata influenta puternica a zeilor strabuni asupra mentalului colectiv din vremea coagularii acestei religii.


IIsus s-a nascut in trup de om, a fost om, ca este una di cele trei dimensiuni este adevarat, dar s-a nascut in trup de om si a murit in trup de om. Cand spui nici un alt sfant recunosti de fapt ca exista si alti sfinti .
Exista secte care se inchian unui guru, sau ce o mai fi el, acel guru nu este sfant ci om, exista secte in care oamenii se inchina animalelor : vaci, sobolani etc.
Nu poti sa vii sa spui ca a te inchina la icoana Sf. Fecioare Maria este idolatrie pentru ca nu face parte din Sf. Treime, interpretand Biblia dupa cum iti convine. Asta ar insemna ca toti calugarii si preotii care inchina slujbe Fecioarei Maria sunt pacatosi, ca toti gresesc numai el pappy stie adevarul rofl.gif .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 15 Aug 2008, 12:07 PM
Mesaj #131


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



QUOTE(Anca_M. @ 15 Aug 2008, 12:57 PM) *
IIsus s-a nascut in trup de om

Dar nu prin... "procedeu lumesc", ceea ce il deosebeste de oameni! Sau nu? Ce vrei tu sa ne spui este ca Omul e una din cele trei dimensiuni ale lui Dumnezeu?

P.S. De multe ori s-a arata ca un singur om detinea adevarul, iar restul societatii se complacea in ignoranta. Asta nu inseamna insa ca pappy detine adevarul. Si, pana la urma, adevarul religios e unul subiectiv, ce este in raport direct cu spiritul celui ce crede. Se poate ca adevarul tau sa fie "la fel de adevarat" ca al lui pappy, sau ambele adevaruri "sa fie false". Hu naus?!

Acest topic a fost editat de Cucu Mucu: 15 Aug 2008, 12:10 PM


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anca_M.
mesaj 15 Aug 2008, 12:11 PM
Mesaj #132


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 596
Inscris: 8 November 07
Forumist Nr.: 10.832



Ceea ce vreau eu sa spun e ca IIsus s-a nascut in trup de om dintr-o femeie, chiar daca procedeul nu era lumesc, si tocmai ca procedeul nu era lumesc ar trebui sa inchida orice teorie conform careia a te inchina Fecioarei Maria inseamna a idolatriza. De ce crezi tu ca omul s-a nascut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 15 Aug 2008, 12:20 PM
Mesaj #133


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



QUOTE(Anca_M. @ 15 Aug 2008, 01:11 PM) *
De ce crezi tu ca omul s-a nascut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu?

Pai nu cred asta! Tu crezi? De unde stii cum arata Dumnezeu? Daca ar fi adevarat, la cate rase exista, am deduce ca Dumnezeu e polimorf!

P.S. Eu nu sunt impotriva Fecioarei Maria, din contra, sunt impotriva misoginismului afisat de majoritatea religiilor...patriarhale. Ironia sortii, si in cer la fel ca pe Pamant, femeile duc greul iar barbatii isi aroga meritele! rofl.gif


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anca_M.
mesaj 15 Aug 2008, 12:45 PM
Mesaj #134


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 596
Inscris: 8 November 07
Forumist Nr.: 10.832



In Geneza cap 1, versetele 26 si 27, acolo scrie asta, reformulez de ce crezi ca in Biblie scrie ca omul a fost creat dupa chipul si aseamnarea lui Dumnezeu?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 15 Aug 2008, 01:34 PM
Mesaj #135


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



QUOTE(Anca_M. @ 15 Aug 2008, 01:45 PM) *
In Geneza cap 1, versetele 26 si 27, acolo scrie asta, reformulez de ce crezi ca in Biblie scrie ca omul a fost creat dupa chipul si aseamnarea lui Dumnezeu?


Ca e scrisa de oameni! jamie.gif Cum niciun om nu l-a vazut pe Dumnezeu decat dupa ce a dat coltu' ( deci, urmand logica, nu mai putea scrie carti) sau sub forma de intrupari simbolice (flacara, lumina, etc), logic ar fi sa tragem concluzia ca afirmatia citata de tine e doar o mostra de orgoliu uman. jamie.gif Stii cumva prin biblie vreo descriere a lui Dumnezeu care sa te faca sa tragi concluzia ca semanam cu el si care mi-a scapat mie?


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anca_M.
mesaj 15 Aug 2008, 01:45 PM
Mesaj #136


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 596
Inscris: 8 November 07
Forumist Nr.: 10.832



Nici nu ma gandeam ca pot exista atatia oameni care nu sunt credinciosi/atei. Da, afectiv semanam cu Dumnezeu, pentru ca avem suflet.

Acest topic a fost editat de Anca_M.: 15 Aug 2008, 01:46 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 15 Aug 2008, 01:52 PM
Mesaj #137


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



Crezi ca delfinii, elefantii, cainii, cimpanzeii, etc nu au suflet? Si afectiv nu semanam cu Dumnezeu, inca suntem duali, binele si raul nu s-a separat din noi, pe cand la nivel de "top management" treburile sunt clare: exista un zeu eminamente bun, si o ragoace de semizeu eminamente rau.


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anca_M.
mesaj 15 Aug 2008, 02:01 PM
Mesaj #138


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 596
Inscris: 8 November 07
Forumist Nr.: 10.832



Da, dar se presupune ca omul este evoluat, este in fruntea lantului trofic, inteligenta si abilitatile lui sunt peste ale oricarui animal, asa incat si spiritual, afectiv este superior elefantului, leului etc. In biblie spune ca am fost creati dupa asemanarea lui Dumnezeu, nu ca suntem Dumnezeu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 15 Aug 2008, 02:26 PM
Mesaj #139


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



QUOTE(Anca_M. @ 15 Aug 2008, 03:01 PM) *
este in fruntea lantului trofic


Ma rog, numai in mediu antropic controlat. Ca in mediu natural, este cam pe la jumatate!


QUOTE
In biblie spune ca am fost creati dupa asemanarea lui Dumnezeu


Ar trebui sa fim toti buni prin excelenta. Poti sa spui asa ceva despre oameni? Eu nu pot spune asta nici despre mine: uneori sunt rau din bunatate, alteori sunt bun din rautate! rofl.gif


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anca_M.
mesaj 15 Aug 2008, 02:36 PM
Mesaj #140


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 596
Inscris: 8 November 07
Forumist Nr.: 10.832



Cucu Mucu vad ca tie iti place sa dai replay la jumatate din fraza, ori eu tocmai asta ziceam ca in biblie scrie ca am fost creati dupa asemanarea lui nu ca suntem ca El, si pentru ca nu suntem ca el nu putem fi perfecti.

Acum este un lant trofic controlat, pe la inceputuri nu era asa.

Acest topic a fost editat de Anca_M.: 15 Aug 2008, 02:38 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post

13 Pagini V  « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 29 March 2024 - 11:59 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman