HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Coca-cola, adevar sau doar aberatii?
Mihai
mesaj 7 Mar 2003, 10:06 PM
Mesaj #1


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Am preluat urmatorul articol de pe un forum romanesc, cu acordul administratorului.
Este considerat un atac la adresa Coca-Cola. Dar oare aceasta anti-reclama nu face sa ii sporeasca popularitatea (vezi si cazul Andrei Gheorghe...). Asadar, iata articolul:
***
În multe state din SUA politistii cara doua bidoane de Coca-Cola într-un camion ca sa curete sângele de pe drumuri în urma accidentelor.
Daca puneti o bucata de carne într-un vas cu Coca-Cola, va disparea dupa doua zile.
Ca sa curatati toaleta turnati în WC o Coca-Cola si lasati "cunoscutul gust" sa stea o ora, dupa care trageti apa. Se va curata în mod impecabil si va straluci de curatenie. Acidul citric din Coca-Cola face sa dispara toatele petele colorante de pe suprafetele sticloase si de pe portelanuri.
Ca sa scoateti rugina de pe aparatoarele cromate ale autovehiculelor, frecati-le cu o cârpa înmuiata în Coca-Cola.
Ca sa curatati contactele (polii) unei baterii auto de coroziuni, varsati peste acestea o Coca-Cola.
Ca sa slabiti un surub ruginit, puneti deasupra lui o cârpa înmuiata cu Coca-Cola pentru câteva minute. Petele de rugina, în general, se înlatura dintr-o singura miscare daca puneti peste acestea o cârpa înmuiata cu Coca-Cola.
Ca sa gatiti o friptura suculenta de porc varsati o Coca-Cola în tava, înveliti carnea într-o folie de aluminiu si asezati-o în tava si apoi puneti-o la cuptor ca sa se friga. 30 de minute înainte de a fi gata scoateti folia de aluminiu si lasati zeama sa se amestece cu Coca-Cola. Sosul care se va crea va fi foarte gustos.
Ca sa scoateti petele de grasime de pe haine adaugati o Coca-Cola în masina de spalat împreuna cu detergentul si porniti programul normal de spalare. Coca-Cola ajuta la eliminarea petelor. Sau la spalatul cu mâna, varsati Coca-Cola peste pata împreuna cu detergentul si apoi frecati.
De asemenea, Coca-Cola ajuta la eliminarea petelor de pe parbriz.
Coca-Cola are acid fosforic cu pH 2,8 (3,4 dupa altii !) Poate sa dizolve un cui în patru zile. (pH-ul are valori cuprinse între 1 pentru acizi si 14 pentru baze. Un pH de 7 se considera neutru.)
Firmele care dispun de Coca-Cola o folosesc ca sa curete motoarele camioanelor lor de mai bine de douazeci de ani !
Acest produs îl bem ! Normal ca-l folosim si pentru a curata petele noastre. Si pe deasupra platim pentru asta ! Corect?

Informativ:

Aciditatea medie a racoritoarelor gazoase este de 3,4. Aceasta cantitate de acid este suficient de puternica ca sa dizolve dinti si oase ! Corpul nostru înceteaza sa mai "construiasca" oasele aproximativ la vârsta de 30 de ani. Dupa aceasta vârsta oasele încep sa se dizolve în fiecare an iar calciul este eliminat prin urina, depinzând însa întotdeauna de aciditatea mâncarii pe care o ingeram. Calciul diluat ajunge în artere, în vasele sanguine, în piele, în tesuturi si în diverse organe (în rinichi rezultatul este formarea pietrelor renale).
Racoritoarele nu au deloc elemente naturale (în comparatie cu vitaminele si apa naturala). Contin mult zahar, au o mare aciditate si coloranti. Multi oameni prefera sa bea bauturi gazoase dupa fiecare masa. Va imaginati care este consecinta? Corpul nostru are o temperatura de 37 grade Celsius pentru functionarea digestiei enzimelor. Temperatura racoritoarelor gazoase este cu mult mai scazuta, de mult ori apropiata de zero grade. Aceasta diferenta de temperatura influenteaza prelucrarea enzimelor si genereaza un efort în sistemul nostru digestiv, determinându-l sa digere mai putina mâncare. Mâncarea ajunge sa fermenteze. Mâncarea fermentata genereaza mirosuri urâte, gaze, putreziciune si toxine, care sunt absorbite de catre intestine si astfel intra în sânge de unde se distribuie în întregul organism. Aceasta raspândire a toxinelor contribuie la generarea diferitelor boli. Câteva exemple:
Acum câteva luni a avut loc un concurs la Universitatea din Delhi: "Cine bea mai multa Coca-Cola?" Câstigatorul a baut 8 sticle si a murit pe loc din cauza supradozei de "bioxid colorat" (cernelat) în sânge si a lipsei oxigenarii. De atunci, decanul a interzis categoric racoritoarele gazoase la bufetul universitatii.

Cineva a pus un dinte spart într-o sticla cu Pepsi-Cola în care în timp de zece zile s-a dizolvat ! Dintii si oasele sunt singurele parti umane care ramân intacte destul de mult timp dupa moartea noastra. Va imaginati ce poate face aceasta racoritoare sensibilelor noastre intestine si interiorul stomacului nostru în ce hal poate ajunge?

Referitor la monoglutamatul de sodiu, acesta este continut in toate cuburile si supele concentrate. Poate v-ati intrebat cum pot 2 fire de morcov si 2 de patrunjel dintr-un plic sa dea acel gust. Nici nu pot. Peste 90% din plic este monoglutamat de sodiu,o substanta care supra-excita papilele gustative, facandu-le sa simta mult mai puternic gustul celor 2 fire de legume. Pe termen lung efectul acestei substante se cheama Alzheimer si Parkinson, pt ca ataca sistemul nervos central. Atentie deci si la Vegeta/Delikat.
***


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CrazyGod
mesaj 7 Mar 2003, 11:39 PM
Mesaj #2


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 34
Inscris: 7 March 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 34



QUOTE
Coca-Cola are acid fosforic cu pH 2,8 (3,4 dupa altii !) Poate sa dizolve un cui în patru zile. (pH-ul are valori cuprinse între 1 pentru acizi si 14 pentru baze. Un pH de 7 se considera neutru.)


Ma gandesc la vecinul meu, saracul. Dupa datele prezentate de autor cred ca el era ingropat de mult si acum eram pe la al doilea parastas smile.gif .


--------------------
Newton a spus "Sa fie lumina!" si... s-a oprit curentul.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mihaimont
mesaj 8 Mar 2003, 08:05 PM
Mesaj #3


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 17
Inscris: 8 March 03
Forumist Nr.: 48



apa are pH spre acid...undeva la 6
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 8 Mar 2003, 08:05 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
ypsilonalpha
mesaj 11 Mar 2003, 01:47 PM
Mesaj #4


Cel Mai Bun Moderator :: Premiul 'ARTA de a conversa'
******

Grup: Moderator Global
Mesaje: 2.573
Inscris: 3 March 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7



Mai, sa fie! Prin vara trecuta am citit si eu articolul asta (pe un site .alt), intr-o varianta usor diferita (printre altele se mai spunea cum ca soferii care transporta esentza de Coca-Cola au spor de periclitate, ca si cum ar cara azot lichid sau acid clorhidric biggrin.gif ). Si m-am apucat sa fac unul din experimentele propuse de ei, recte am luat un os de pui gros cam cit degetul mic de la mina si l-am bagat intr-un borcan plin cu Coca-Cola dupa care am pus capac.

Dupa trei saptamini osul ramasese intact, daca nu punem la socoteala faptul ca se innegrise cumplit. Nu parea sa fi scazut defel in dimensiuni. Am incercat sa-l fring, in ideea ca se subrezise din cauza masivelor pierderi de calciu. N-am reusit. Pina la urma l-am dat la ciinele de pe linga bloc. L-a inghitit cu delicii.

Acum, ce concluzii putem trage noi de aici:
- Ori experimentul a fost gresit facut - poate osul era prea gros, sau timpul prea scurt.
- Ori trebuia sa incerc cu o bucatica de carne (o s-o fac si pe asta) sau cu un iadesh, ca-i mai subtire, sau cu un cui (si pe asta o s-o incerc).

O sa mai sacrific deci o sticla de Cola pe altarul stiintei (oricum nu ma omor dupa Cole, prefer un kil de struguri wink.gif ) ca sa vad cit e adevar si cit e propaganda in articolul cu pricina.


--------------------
This is my last act as your King. Do not be afraid. All things change. I am Arthur of Camelot and I command you now...to fight! Fight like you never fought before! Never Surrender! Never Surrender!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cain
mesaj 20 Mar 2003, 03:16 PM
Mesaj #5


Domnitor
******

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 1.533
Inscris: 18 March 03
Forumist Nr.: 93



Bai, m-ati facut curios; o sa incerc si eu o manevra din asta cu cola; sper sa nu fie nevoie de cola americana... ca romanii astia probabil ca dilueaza cola asta ca de altminteri orice rahatzis..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ypsilonalpha
mesaj 5 Apr 2003, 11:17 PM
Mesaj #6


Cel Mai Bun Moderator :: Premiul 'ARTA de a conversa'
******

Grup: Moderator Global
Mesaje: 2.573
Inscris: 3 March 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7



Ieri am auzit alta minune de la o tipa care a facut chimie alimentara. Cica la un laborator s-au distrat turnind Cola pe un ficat proaspat de porc si au observat cu stupoare cum ficatul se albeste si incepe sa se "fisureze". Na, alt experiment demn de a fi luat in seama.

P.S. Super-experimentul cu oase, cuie, carnitza & Cola e pe cale sa inceapa. Sa traiasca!


--------------------
This is my last act as your King. Do not be afraid. All things change. I am Arthur of Camelot and I command you now...to fight! Fight like you never fought before! Never Surrender! Never Surrender!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cain
mesaj 7 Apr 2003, 10:25 AM
Mesaj #7


Domnitor
******

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 1.533
Inscris: 18 March 03
Forumist Nr.: 93



Hm.. am citit zilele trecute un articol despre boicotarea produselor americane, in special a produsele REPREZENTATIVE, cum ar fi Ccoca-Cola, MacDonald's, samd. Si tind sa cred ca aceste stiri sint fabricate, in sensul boicotului. Adica, totusi, o fi America tara tuturor posibilitatilor, dar nici chiar asa... A, ma alatur acestui boicot cu cugetul impacat, cumpar cat mai putine produse americane & americanizate, din care aia isi pot trage profit, este o politica "interna" a mea, dar nu fac propaganda la faptul ca un produs este nociv... ci doar ca are inlocuitori mai buni si mai autohtoni

PS. Nu, nu sint din partidul RM, nici nu sant un nationalist infocat. Desi ar trebui sa fim.... cu totii...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
black ice
mesaj 17 Apr 2003, 09:37 PM
Mesaj #8


blue-eyed dreamer
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.367
Inscris: 14 April 03
Din: Cluj / Bucuresti
Forumist Nr.: 192



Hmmm, imaginati-va ca beau cam 2 litri in doua zile cand am ocazia; ocazia, in sensul ca nu am acasa fabrica de coca-cola pt a bea in fiecare zi. uneori nu beau cateva luni la rand...
Chestia e ca ma simt destul de bine, dinti si oase inca mai am, intestine la fel, gauri in stomac n-am prea observat....nici macar un nenorocit de ulcer n-am inca...

Cat despre experimente, inainte sa citesc ce ati scris voi cautam un cui smile.gif
Sa mai postati despre cum decurg experimentele, sunt chiar curios....


--------------------
"Mai bine o noapte eternă decât o zi fadă, mai bine obscuritatea decât o lumină ştearsă" (E. Cioran)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
necromanc
mesaj 24 Apr 2003, 11:34 AM
Mesaj #9


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 475
Inscris: 8 April 03
Forumist Nr.: 171



Cand am citit asta despre coca-cola fara sa vreau mi s-a pus in gat un gust amar, deoarece cu cateva minute inainte am baut niste cola.

Nu stiu cateva zile dupa ce am citit am baut mai multa apa plata.

In final nu stiu ce o sa fac ca vrei nu vrei te duci la un chef , joci un fotbal si tot iti vine sa bei niste lichid , iar daca e si suc il dai 1-2 pe gat.Asa ca incerc sa ma protejez cat mai mult rolleyes.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ypsilonalpha
mesaj 10 May 2003, 02:11 PM
Mesaj #10


Cel Mai Bun Moderator :: Premiul 'ARTA de a conversa'
******

Grup: Moderator Global
Mesaje: 2.573
Inscris: 3 March 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7



Gata, experimentul e in plina desfasurare, carnitza, cuiul si osul de pui sint la macerat in Coca-Cola, sa vedem peste vro' doua saptamini ce-o iesi rolleyes.gif

Acest topic a fost editat de ypsilonalpha: 10 May 2003, 02:16 PM


--------------------
This is my last act as your King. Do not be afraid. All things change. I am Arthur of Camelot and I command you now...to fight! Fight like you never fought before! Never Surrender! Never Surrender!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SORIN
mesaj 10 May 2003, 03:17 PM
Mesaj #11


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.344
Inscris: 8 March 03
Forumist Nr.: 41




Ypsi!!

Ca sa reuseasca, osul trebuie introdus in sticla si aceasta inchisa imediat. Daca nu procentul de acidulatie scade imediat.

Am facut experienta in primul an de facultate si osul a disparut dupa doua zile.

Nu numai cola are acelasi efect....orice bautura acidulata la acelasi grad ( si cu fanta e garantata ).

Succes in continuare!

Sorin.


--------------------
When you have to shoot, shoot, don't talk.

Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ypsilonalpha
mesaj 11 May 2003, 07:29 PM
Mesaj #12


Cel Mai Bun Moderator :: Premiul 'ARTA de a conversa'
******

Grup: Moderator Global
Mesaje: 2.573
Inscris: 3 March 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7



Nu e sticla, e borcanel smile.gif Si fireste ca l-am inchis ermetic imediat. Hai ca m-ai facut curios, o sa ma duc sa ma benoclez la el, poate disting ceva prin limpezimea de cristal a Cocai si a Colai (sau oricum s-ar chema Coca-Cola la genitiv).



--------------------
This is my last act as your King. Do not be afraid. All things change. I am Arthur of Camelot and I command you now...to fight! Fight like you never fought before! Never Surrender! Never Surrender!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SORIN
mesaj 11 May 2003, 08:03 PM
Mesaj #13


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.344
Inscris: 8 March 03
Forumist Nr.: 41




Salut YPSI !!

Nu merge cu borcanelul....la turnare se pierde mai mal de 50% din acid.

Sorin.


--------------------
When you have to shoot, shoot, don't talk.

Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ypsilonalpha
mesaj 11 May 2003, 08:29 PM
Mesaj #14


Cel Mai Bun Moderator :: Premiul 'ARTA de a conversa'
******

Grup: Moderator Global
Mesaje: 2.573
Inscris: 3 March 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7



QUOTE (SORIN @ May 11 2003, 08:26 PM)
Nu merge cu borcanelul....la turnare se pierde mai mal de 50% din acid.

sad.gif

Da' tot nu ma las, refac experimentul, mai sacrific 15.000 si iau o sticla nou-nouta, vorba aia, stiintza are si ea martirii sai tongue.gif


--------------------
This is my last act as your King. Do not be afraid. All things change. I am Arthur of Camelot and I command you now...to fight! Fight like you never fought before! Never Surrender! Never Surrender!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
genicon
mesaj 12 May 2003, 12:29 PM
Mesaj #15


Cronicar oPsedat
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.227
Inscris: 8 March 03
Din: Din sud
Forumist Nr.: 45



Eu nu pot sa trag decat o singura concluzie din discutiile de aici: in sticlele de coca-cola, care stau ceva timp prin rafturi si frigidere pana a fi vandute, este foarte posibil sa fi fost inainte tot felul de soricei si alte animalute, macerate si distruse de acid... Ma infior numai cand ma gandesc la asta.... laugh.gif


--------------------
Am incalcat cel putin 5 din 10 porunci/Ma pocaiesc la 90 de ani, pacatuiesc pana atunci

PreaoPsedatul genicon
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tudy
mesaj 12 May 2003, 05:05 PM
Mesaj #16


Forumistul Filosof in 2003
*****

Grup: Membri
Mesaje: 914
Inscris: 22 March 03
Din: Bistrita / Cluj
Forumist Nr.: 112



Si daca te gandesti ca n-au fost soricei si alte animalute, si ca de fapt sticlele sunt curate, pana cand pun Coca-Cola in ele?... smile.gif


--------------------
Dintre cei care nu spun nimic, putini sunt cei tacuti.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Catalin
mesaj 25 Nov 2003, 10:04 AM
Mesaj #17


Filosof boem
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.222
Inscris: 10 July 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 445



Va anunt ca sunt pe cale de a demara urmatorul experiment:

1. O sticla de Coca-Cola cu o bucata de carne in ea.
2. O sticla de apa minerala cu o bucata de carne in ea.

Amindoua inchise etans timp de 2 zile... sa vedem ce se intimpla. De ce o sticla de apa minerala? pentru a putea distinge intre proprietatile acizilor pur si simplu si proprietatile stricte ale produsului Coca-Cola. Este evident ca daca si bucata de carne din sticla de apa minerala se dezintegreaza la fel ca cea din sticla de Coca-Cola atunci nu avem nici un motiv sa ne temem.

Acest topic a fost editat de Catalin: 25 Nov 2003, 10:12 AM


--------------------
A nation cannot prosper for long when it favors only the prosperous - Obama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Zed
mesaj 25 Nov 2003, 02:08 PM
Mesaj #18


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.766
Inscris: 25 August 03
Forumist Nr.: 671



@Catalin ,

Apa minerala trebuie sa fie la fel de acidulata ca si Cola .
Sa ne spui rezultatul.


--------------------
I'm hanging on your words /Living on your breath
Feeling with your skin /Will I always be here ?!

Iarta-ti mereu dusmanii. Nimic nu-i supara mai tare.
www.unicef.org
Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 25 Nov 2003, 07:32 PM
Mesaj #19


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899



1. Nu conteaza cat de acidulata e Coca Cola si in cat timp se dizolva un os sau o bucata de carne. V-ati intrebat cat de acid este sucul vostru gastric? In fond, unde ajunge Coca Cola dupa ce o beti? In stomac.

2. Mai demult am vrut sa aflu daca Coca Cola provoaca cancer sau nu. Pentru a afla rezultatul, am folosit internetul (ca doar pe internet se gaseste orice barfa! Daca nimeni nu spune de rau ceva despre un produs Made in USA - ca astia au cam toti internet - atunci produsul e OK). Singura asociere dintre Coca Cola si cancer pe care am gasit-o a fost prin Coca Cola Light, care contine aspartam (=nutra sweet) si care, cum foarte multa lume stie, provoaca cancer!
Prin urmare, prefer sa am 1-2 Kg in plus decat sa consum alimente cu indulcitori. Singurul lucru pe care consum si are indulcitori este guma de mestecat.


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
ypsilonalpha
mesaj 25 Nov 2003, 08:29 PM
Mesaj #20


Cel Mai Bun Moderator :: Premiul 'ARTA de a conversa'
******

Grup: Moderator Global
Mesaje: 2.573
Inscris: 3 March 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7



QUOTE (axel @ Nov 25 2003, 07:42 PM)
1. Nu conteaza cat de acidulata e Coca Cola si in cat timp se dizolva un os sau o bucata de carne. V-ati intrebat cat de acid este sucul vostru gastric? In fond, unde ajunge Coca Cola dupa ce o beti? In stomac.

Da, dar sucul gastric nu ajunge pina la dinti, in mod normal. Ca asta ar fi una din problemele in disputa, decalcifierea dintilor pe motiv de exces de Cola.


--------------------
This is my last act as your King. Do not be afraid. All things change. I am Arthur of Camelot and I command you now...to fight! Fight like you never fought before! Never Surrender! Never Surrender!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 7 Dec 2003, 07:32 AM
Mesaj #21


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899



Catalin, ai rezultate? smile.gif


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Catalin
mesaj 7 Dec 2003, 07:51 AM
Mesaj #22


Filosof boem
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.222
Inscris: 10 July 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 445



Am fost cam ocupat zilele astea. Luasem la un moment dat niste cola, dar, inainte sa lansez experimentul, frate-miu a baut materialul stiitific (in cantitati industriale biggrin.gif )


--------------------
A nation cannot prosper for long when it favors only the prosperous - Obama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 7 Dec 2003, 10:13 AM
Mesaj #23


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899



Bine ca nu a baut materialul stiintific dupa efectuarea experimentului!


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
unul
mesaj 7 Dec 2003, 10:18 AM
Mesaj #24


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 212
Inscris: 28 September 03
Forumist Nr.: 862



V-ati intrebat cam de cati ani se consuma Coca-Cola in SUA? Dar in vestul Europei?
Noi, cei ce am trait in blocul comunist si nu am avut acces decat foarte rar la astfel de produse capitaliste, ar trebui sa fim, daca nu singurii locuitori ai planetei, macar cei mai sanatosi.
Ingrasamintele chimice care se folosesc in agricultura, substantele care se folosesc la stropirea pomilor fructiferi si a legumelor, modificarile genetice folosite pentru a creste productivitatea, cate efecte secundare genereaza?
Animalele si pasarile injectate si hranite fortat, cat de sanatoase sunt?
Medicamentele, care in mod normal ar trebui sa ne repare, au efecte secundare care nu sunt trecute in prospect (si de multe ori chiar nu se cunosc in totalitate).

Pentru a ma documenta, am luat legatura cu prietenii mei de la Laboratorul de Cercetari Marine din Alpii elvetieni care mi-au spus verde-n fata: Vere!!! a venit sfarsitu` lumii.


--------------------
1L
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Zed
mesaj 7 Dec 2003, 01:01 PM
Mesaj #25


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.766
Inscris: 25 August 03
Forumist Nr.: 671



@unul , trebuie sa-ti dau dreptate . Este adevarat ca folosirea de antibiotice (mai ales in carnea de porc si pasari) face ca ele sa nu-si mai faca efectul dorit . Si totusi se continua . Exista si unele tari care au mai facut restrictii cat de cat.
Cele mai "atacate" alimente in schimb sunt fructele de mare. In Thailanda se arunca cu sacul antibiotice in fermele artificiale . De ce?! . Pentru simplul fapt ca cei din tarile occidentale prefera sa cumpere acolo , deoarece sunt mult mai ieftine . Cei de acolo sunt saraci si doresc sa-si hraneasca familiile cumva.
Un alt exemplu , sub orice critica o prezinta firma Bayer . In Germania ei produc medicamente si sunt " vazuti bine ". In schimb ceea ce nu stie tot omul de rand , in tarile asiatice , produc ierbicide care sunt interzise deoarece produc cancer. Nu le sunt oferite masuri de securitate si protectie. Periclitarea sanatatii , celor care lucreaza acolo , le este egala si unde mai pui ca Bayer este un concern imens , care ar trebui sa fie interesat de sanatatea omului , nu de distrugerea lui .


--------------------
I'm hanging on your words /Living on your breath
Feeling with your skin /Will I always be here ?!

Iarta-ti mereu dusmanii. Nimic nu-i supara mai tare.
www.unicef.org
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Catalin
mesaj 22 Dec 2003, 10:07 AM
Mesaj #26


Filosof boem
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.222
Inscris: 10 July 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 445



Doamnelor si domnilor, s-a desfasurat prima parte a experimentului. Anume, am luat una bucata carne (de pui, daca e relevant) si una sticla Coca-Cola de 0.5 (acum imi dau seama ca nu m-am uitat sub dop sa vada ca daca am cistigat ceva...). Carnea a fost introdusa in sticla si lasata timp de 2 zile. Rezultatele sunt urmatoarele:

[0. Carnea de pui e mai putin densa decit coca-Cola]

1. Carnea inca era acolo!

2. Din carne se desprinsesera mici suvite care acumulasera pe ele o chestie foarte neagra.

3. Lichidul arata foarte ciudat: pe fundul sticlei (adica sfertul de jos) era acumulata aceeasi chestie neagra ca si de pe suvitele de carne. Deasupra a ramas un lichid aproape incolor asemanator cu apa murdara.

Concluzii:
Nu s-a pus in evidenta un grad extrem de ridicat al aciditatii. Asta inseamna ca nu trebuie sa ne temem ca ni se vor strica dintii.

Pe de alta parte, aspectul lichidului dupa terminarea experimentului nu este unul care sa te imbie sa cumperi produsul laugh.gif

Urmeaza in curind partea a 2-a in care vom repeta experimentul folosind apa minerala.

P.S. Sticla de Coca-Cola inca este in stare buna. Experimentul poate continua ca sa vedem ce se intimpla si dupa 4 zile, o sapt etc.

Acest topic a fost editat de Catalin: 22 Dec 2003, 10:08 AM


--------------------
A nation cannot prosper for long when it favors only the prosperous - Obama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana-Maria
mesaj 27 Dec 2003, 03:00 AM
Mesaj #27


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.796
Inscris: 22 August 03
Forumist Nr.: 654



Incerc faza cu bucatica de carnita.Sper sa nu cheme vecinii Sanepidul...sau Politia Sanitara cum ii zice acum smile.gif) laugh.gif
Dar parca e prea de tot...


--------------------

NIHIL SINE DEO!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
punctt
mesaj 14 Jun 2004, 11:35 PM
Mesaj #28


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.499
Inscris: 18 April 04
Din: Romania, Tulcea. (Dar, oare cine sunt si unde ma aflu?)
Forumist Nr.: 3.133



hh.gif
Trebuie sa fac si eu experimente... Sa vad ce iese.


--------------------
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci." (La Bruyere)
Voi gasi pestisorul de aur ... Pietre mari, pietricele si nisip ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fluturas37
mesaj 15 Jun 2004, 01:00 AM
Mesaj #29


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 28
Inscris: 4 June 04
Din: Iasi
Forumist Nr.: 3.734



facand o comparatie a efectelor negative ale cafelei, respectiv a coke --> mama n-are dreptate!
facand o comparatie a efectelor pe care le urmaresc eu cand beau cafea sau coca cola--> mama n-are dreptate!
deci,ma reprofliez pe cafea! thumb_yello.gif
dar nici cola cu ness nu-i de pus deoparte,nu? hh.gif


--------------------
Sa fii sub stapanirea unui singur lucru, a unui singur sens. Sa faci toate celelalte gesturi ale vietii, dar ele sa nu fie altceva... Asa trebuie sa fie cand esti indragostit.(Noica)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MonicaV
mesaj 15 Jun 2004, 06:35 AM
Mesaj #30


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 518
Inscris: 13 December 03
Forumist Nr.: 1.472



S-ar putea ca bauturile gazoase sa contina prea mult acid, sau poate pur si simplu nu e bine sa consumi atita acid dintr-o data. Totusi, mincaruri (de exemplu, mincarea de varza sau de castraveti) si bauturi (de exemplu, cidrul) cu mult acid au existat dintotdeauna. In ceea ce priveste acidul, ar trebui sa se faca niste experiente stiintifice prin care sa se determine daca si in ce masura bauturile gazoase sint intr-adevar mai periculoase decit alte bauturi si alimente si in ce cantitati pot fi consumate. Dar ati auzit vreodata ca nu e bine sa bei apa minerala? Dimpotriva, cica e buna pentru sanatate. La fel si cu sucul de portocale, de care in momentul de fata nu indraznesc sa ma ating din cauza curei mele de slabire (din cauza zaharului), dar care in principiu e bun.

Principala problema e zaharul. Cantitatea de zahar variaza in functie de tara (din motive de marketing), dar e intotdeauna mare. Ce ati zice daca un om si-ar pune 10 lingurite de zahar in ceai sau in cafea? Coca-Cola contine cam la fel de mult zahar intr-o singura caneta. Daca bei 2 canete pe zi, ai consumat deja 20 de lingurite de zahar, in plus de zaharul din alimente sau din alte bauturi!

A propo, aia care au baut 8 sticle, ce fel de sticle au baut? Daca or fi fost de 1-2 litri, mai inteleg (unul din motive fiind ca au baut prea mult lichid dintr-o data, nu ca nu era bun lichidul), dar daca au baut niste sticle normale de o portie (sticle normale de suc, cam la fel de mari ca alea de Cico de pe vremea lui Ceausescu), nu era normal sa moara, decit poate daca aveau diabet, si chiar si atunci, probabil ca ar fi avut sanse mari sa nu moara daca isi faceau sau li se facea suficient de repede o injectie de insulina si cantitatea era suficienta. Daca aveau diabet, era vina lor ca au fost iresponsabili. Dealtfel, chiar si fara diabet sau daca nu esti sigur daca ai sau nu, tot nu e bine sa risti in halul asta, ca te imbolnavesti si poate chiar ajungi sa faci diabet sau vreo alta boala.

E bine daca se reduce tentatia de a bea pre multe bauturi gazoase, dar nu mi se pare corect sa se interzica pentru toata lumea din cauza unor iresponsabili. Tare nu imi place metoda asta de a evita problemele (in general, nu numai in acest caz), care ii pedepseste si pe cei care stiu sa fie responsabili. Nici macar Ceausescu nu a interzis bauturile gazoase, cu toate ca pe vremea aceea pur si simplu nu se gaseau decit unele care nu erau prea bune (in afara de Brifcor, care mie imi placea) si de Pepsi care se gasea rar si cu cozi mari. Chiar daca ar fi fost cea mai buna bautura sau mincare, bineinteles ca nu se poate consuma in cantitati imense dintr-o data.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Invincible
mesaj 27 Apr 2005, 09:37 AM
Mesaj #31


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 135
Inscris: 21 January 05
Forumist Nr.: 5.495



Aseara am primit asta: http://cocacola.home.ro/. Vad ca voi stiati de mult. Cataline, ce spun rezultatele?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fueled
mesaj 23 Sep 2006, 12:26 AM
Mesaj #32


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 10
Inscris: 21 September 06
Din: Iasi , Romania
Forumist Nr.: 8.697



A fost un experiment la Myth Busters si se pare ca are dreptate Catalin (nu dispare carnea dupa doua zile dar sufera unele transformari) ; apoi au pus niste dinti umani adevarati intr-o cana de cola si acestia s-au innegrit (nu s-au descompus) si in final au pus o moneda si dupa nu mai stiu cat timp (cateva zile cred) a devenit lucioasa, foarte curata.

Unele lucruri despre cola se pare ca sunt doar mituri .

Acest topic a fost editat de Fueled: 23 Sep 2006, 12:27 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mutulica
mesaj 25 Sep 2006, 08:33 AM
Mesaj #33


piticanie oPsedata
******

Grup: Membri
Mesaje: 7.280
Inscris: 7 January 04
Din: ***
Forumist Nr.: 1.726



unele sunt mituri, altele sunt parte din "guerilla marketing"
spune despre un produs ca iti termina ficatii, si oamenii se vor feri de el, pe de alta parte, spune despre produsele ca te omoara, si vei convinge din ce in ce mai multi sa cumpere alte prostii
la fel cu cremele care azi te bronzeaza, maine te protejeaza, etc...
ma si mir cum au supravietuit parintii nostri anilor '60 la cit plastic mincau sau purtau pe ei... intr-unul din cazuri se eliberau de plastic prin defecare, in celalalt ingalbeneau plasticul prin transporare... corpul uman era in ficare caz mai tare


--------------------
Viitorul tau depinde de visele tale. In consecinta nu pierde timpul, du-te si te culca.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kyklos
mesaj 4 Nov 2006, 05:10 PM
Mesaj #34


Ex-Colimator
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.439
Inscris: 25 November 05
Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului
Forumist Nr.: 7.332



Am făcut un test cu încă doi colegi să vedem dacă conţine acid ...aşa cum spun legendele şi am folosit hârtie de pH...şi avea pH-ul neutru ....


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 4 Nov 2006, 05:31 PM
Mesaj #35


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.098
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



întrebare: coke sau pepsi?


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 23 April 2024 - 08:26 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman