Versiunea pentru tiparit a acestui topic

Click aici pentru a vizualiza acest topic in formatul original

HanuAncutei.com - ARTA de a conversa _ Invitatii Hanului _ Gheorghe Dinu - Invitat La Han

Trimis de: Mihai pe 18 Apr 2004, 06:18 PM

Ca o noutate, saptamana viitoare va invit la discutii alaturi de doi invitati la Han!
Astfel, alaturi de http://www.hanuancutei.com/forum/show.php/act/ST/t/3195, un nou invitat este prezent la Han, pentru un dialog alaturi de forumisti! thumb_yello.gif

Saptamana viitoare ne onoreaza cu prezenta domnul avocat Dinu Gheorghe, conferentiar universitar doctor in Drept si Candidat Independent la Presedintia Romaniei.

Gheorghe Dinu - Scurta Prezentare

user posted image

Nascut la 6 octombrie 1955 in Constanta, 'dintr-o familie de tarani de loc din Muntii Vrancei', Dinu Gheorghe a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti in anul 1981. Din 2000 este doctor in drept, specializat in Dreptul Comertului International.
In 1989 a urmat un curs postuniversitar, 'Legislatie Economica si Drept Civil in cadrul Facultatii de Drept, Universitatea Iasi, iar in 1991 s-a specializat in 'Drept Comunitar' in Franta, in cadrul Institutului de Inalte Stiinte Juridice din Clermount-Ferrand.
Este expert in criminalistica (falsuri, balistica, dactiloscopie), a absolvit Universitatea Politica si de Conducere in anul 1984, in perioada 1992-1997 fiind sef al unui serviciu secret.

Este casatorit (sotia profesor), are 2 fiice (avocat, respectiv economist).

In prezent este avocat in Baroul Bucuresti, Conferentiar Universitar la Facultatea de Drept si membru fondator al Consiliului Director al Centrului de Studii si Cercetari privind Drepturile Omului si Discriminarea minoritatilor nationale.

A publicat numeroase carti si articole in reviste de specialitate (carti: 'Drept civil', 'Nulitatea si prescriptia extinctiva', 'Institutii fundamentale de drept civil', 'Regimul juridic al zonelor libere din Romania'; articole in: Revista de drept comercial, Revista romana de Dreptul muncii, Palatul de justitie, Ghid juridic - pentru societatile comerciale).
A participat in cadrul a numeroase emisiuni televizate si a fost invitat la diferite simpozioane si targuri ale oamenilor de afaceri in Romania si strainatate: Bucuresti, Constanta, Cluj, Paris, Londra, Cipru...
A detinut functii de importanta nationala si locala, in calitate de fost sef al unui serviciu secret, iar in 2004 s-a lansat in cursa pentru ocuparea functiei supreme in stat, de Presedinte al Romaniei.

De Ce Presedinte?

"Va propun sa depasim împreuna mitul românesc al Mesterului Manole: sa nu mai jertfim generatii întregi de români, doar de dragul de a experimenta schimbarea. Sa continuam ceea ce a început bine si sa încercam sa îndreptam erorile fara sa platim costuri sociale usturatoare.
Oare nu suntem în stare sa gandim pozitiv, fara patima si sa avem o data pentru totdeauna încredere în fortele noastre? Pentru ca eu, pragmatic fiind, vreau si voi reusi ca toti românii sa traiasca civilizat nu numai mâine, ci si astazi!"

Considera ca factorii cei mai importanti pentru a stimula mediul de afaceri ii reprezinta stabilitatea legislativa si independenta justitiei.

Informatii preluate de pe site-urile de prezentare, http://www.avocatdinu.ro si http://www.candidat2004.ro/.

Dinu Gheorghe, va multumesc pentru acceptarea invitatiei, va doresc bun venit la Han welcome.gif si un dialog cat mai placut si mai interesant!

Reamintesc participantilor la discutie faptul ca Hanul nu are culoare politica, pentru a elimina orice discutii pe aceasta tema. smile.gif Totodata, ii rog sa citeasca http://www.hanuancutei.com/forum/index.php?showtopic=2923 referitoare la aceste discutii.


In scurt timp, acest topic va fi deschis si veti fi invitati sa trimiteti intrebarile si comentariile dumneavoastra pentru invitatul saptamanii, domnul Dinu Gheorghe. thumb_yello.gif

Trimis de: Mihai pe 18 Apr 2004, 11:56 PM

Dezbaterea este deschisa si sunt asteptate intrebarile si comentariile dumneavoastra pe marginea acestei discutii! thumb_yello.gif

Voi incepe prin a-i adresa primele intrebari domnului Gheorghe Dinu:

In continuare cateva intrebari, pe care obisnuiesc sa le adresez invitatilor Hanului smile.gifVa multumesc anticipat pentru raspunsuri si comentarii si ii invit si pe ceilalti forumisti sa trimita intrebarile la care ar dori sa afle un raspuns din partea dumnevoastra. smile.gif

Trimis de: denise pe 19 Apr 2004, 09:07 PM

Bine ati venit la Hanu'Ancutei, domnule Dinu! Iata si intrebarile:

1. In calitate de candidat independent la Presedintie, veti avea totusi nevoie de suportul unor partide sau grupari. Mizati pe ajutorul vreunui partid parlamentar in alegeri?
2. In eventualitatea in care veti ajunge presedinte veti fi pus in situatia de a colabora cu un guvern , respectiv un prim-ministru dintr-un partid major, foarte probabil PSD sau PNL-PD. Cum vedeti aceasta colaborare?
3. Care este pozitia dumneavoastra fata de politica dusa de Partidul Romania Mare si/sau a lui Corneliu Vadim Tudor? Dar a UDMR?
4. Care sunt domeniile prioritare in care trebuie sa actioneze viitorul Presedinte al Romaniei?
5. In calitate de fost sef al unui seviciu secret ati ajuns in posesia unor informatii care v-ar putea ajuta in alegeri? Veti apela la ele?
6. Cum ati ajuns sef al unui serviciu secret? Ati avut legatura cu serviciile secrete romane si inainte de 1989? Credeti ca acest lucru va ajuta imaginii dumneavoastra in campania electorala?
7. Care este opinia dumneavoastra in ceea ce priveste activitatea CNSAS si dificultatile intampinate de cetateni in a-si consulta propriile dosare dar mai ales dificultatea acestui consiliu de a-i nominaliza pe cei care au desfasurat activitati de politie politica? Vedeti vreo solutie?

Va multumesc si va urez succes in alegeri!

Trimis de: Hannibal pe 19 Apr 2004, 09:53 PM

Bine ati venit, domnule Dinu.

1. Ce parere aveti despre clasa politica actuala?
2. Credeti ca in calitate de presedinte al Romaniei veti avea suficiente parghii pentru a opri coruptia din Romania?
3. Credeti ca este posibila la ora actuala o fraudare a alegerilor in Romania? Atat cele locale/ generale cat si cele prezidentiale.

Trimis de: Gheorghe Dinu pe 19 Apr 2004, 10:47 PM

QUOTE
1. Care considerati ca este cel mai corupt domeniu din Romania?

R. Politica.

QUOTE
2. Considerati ca un roman isi poate ajuta cel mai mult tara din pozitia de Presedinte?

R. Tara trebuie ajutata de orice roman, indiferent din ce pozitie se afla, iar pentru a-ti ajuta tara din pozitia de Presedinte trebuie sa ai calitatile necesare acestei responsabilitati, corolarul acestora fiind competenta, autoritatea, diplomatia si toleranta.

QUOTE
3. De-a lungul timpului, multe persoane si-au anuntat candidatura la Presedintie doar pentru a castiga la capitolul imagine. Care este principalul dvs argument pentru ca un carcotas sa nu va incadreze in aceasta categorie ?

R. Principalul argument este cartea mea de vizita, carte de vizita ce dezvolta imaginea competentei, autoritatii, diplomatiei si al lucrului bine realizat. Pentru a vedea ca asa stau lucrurile vom face trimitere la Constitutia Romaniei (pentru ca, intr-un stat de drept, nu avem voie sa facem alte trimiteri) si vom vedea ca Presedintele Romaniei are atributii privind securitatea nationala, apararea nationala, ordinea si linistea publica, politica externa a statului.
Pot afirma, fara lipsa de modestie, ca, pana in prezent, am avut responsabilitati directe chiar in domeniile care sunt de responsabilitatea Presedintelui Romaniei. Astfel, ca expert in criminalistica, am luptat impotriva criminalitatii; ca sef al Serviciului Secret de Informatii si Protectie al MI pentru judetul Constanta, am coordonat misiunile privind prevenirea racolarii cadrelor MI de catre serviciile de spionaj interesate, prevenirea coruptiei acestora. Iar ca sef al Serviciului Secret de Investigatii Economico - Strategice a MI la nivel interjudetean, am coordonat misiunile secrete de prevenire a exporturilor produselor de inalta tehnologie, cu dubla utilizare, militara si civila, spre tarile aflate sub embargo (Iran, Irak Siria, etc.,) context in care am contribuit direct la lupta antiterorista, singura motivatie pentru care Romania are dreptul moral sa fie membru NATO. De asemenea, in 1991, am fost trimis de MI in Franta sa ma specializez in justitie, politie si administratie comunitara la Institutul de Inalte Studii Juridice al MI din Cleremond - Ferrand.
Presedintele Romaniei, o data ales, devine Comandantul Suprem al Fortelor Armate, Presedintele Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, el numeste sefii Serviciilor de Informatii, el numeste Procurorul General al Romaniei si desemneaza pe Primul - Ministru.
Cu alte cuvinte, este simplu pentru orice candidat la Presedintie sau pentru orice Presedinte ales, sa numeasca sau sa desemneze anumite persoane in anumite functii, dar este foarte greu sa elaboreze strategia nationala privind apararea patriei, privind securitatea nationala, lupta impotriva crimei organizate, a criminalitatii economico - financiare si a celei transfrontaliere, sa apere proprietatea, sa asigure linistea si ridicarea nivelului de trai al romanilor. Mai simplu spus, este necesar ca, din prima zi, Presedintele ales sa stie ce sa le ceara si nu sa astepte un an - doi sau sfarsitul mandatului pentru a afla ce sa le ceara. Si pentru a face acest lucru, trebuie sa fie foarte competent, sa cunoasca ABC-ul acestor domenii esentiale pentru fiinta nationala a Romaniei, esentiale pentru noi toti.
Deci, in 2004 este necesar 'nu obligatoriu' ca Romania sa aiba la conducerea sa un Presedinte cu adevarat independent, cu conditia sa fie competent si autoritar.
Conchid, pot sa fac fata acestei responsabilitati pentru ca legea fundamentala - Constitutia - imi da aceste drepturi, pentru ca sunt cu adevarat independent, nefacand niciodata parte dintr-un partid politic, sens in care voi da prioritate rezolvarii problemelor romanilor si nu unei ideologii de stanga, de dreapta sau de centru ale vreunui partid politic ; stiu sa fac acest lucru, pentru ca sunt avocat, sunt conferentiar universitar si doctor in drept, si, de-a lungul vietii, am obtinut numai rezultate bune si foarte bune, fiind avansat dupa 1990 numai la exceptional, avand gradul de colonel si functie de general in Serviciile Secrete romanesti.

QUOTE
4. Care considerati ca sunt sansele dvs pentru a accede in turul al doilea al Alegerilor ?

Sansele mele sunt reale, de cel putin 51% si ele sunt fundamentate pe strategia mea, strategie gandita, sustinuta si realizata de o echipa de romani adevarati si foarte buni profesionisti si nu de consilieri straini specializati in manipularea maselor. Strategia mea este coroborata si cu sondajul realizat de Gallup si publicat de Institutul de Politici Publice in septembrie 2003, sondaj care releva urmatoarele : 83% dintre alegatori doresc un viitor Presedinte autoritar, 50% dintre alegatori vor sa voteze, dar nu cu politicienii cunoscuti, 46,9% stiu cu cine ( respectiv : 23% ar vota cu Adrian Nastase, 23% cu Vadim Tudor, 18% cu Theodor Stolojan, 10% cu Traian Basescu iar 18% se afla in categoria "a la Caragiale : Noi cu cine votam ?", pentru ca vor sa-l voteze tot pe domnul Presedinte Iliescu).
Cu alte cuvinte, cursa mea este aproape imposibila, dar nu de netrecut, pentru ca trebuie sa conving cel putin 23% din electorat pentru a avea sanse sa ajung in turul al doilea.

QUOTE
5. Care este principalul dvs atu in relatia cu studentii ?

Competenta, dar mai bine spus, succesul in fata exigentelor studentilor este dat de tactul pedagogic coroborat cu imbinarea armonioasa intre stiinta si practica juridica, context in care, daca veti avea curiozitatea sa veniti la oricare dintre prelegerile mele de Facultatea de Drept, veti avea placuta surpriza sa gasiti in amfiteatrul plin, nu numai studenti de la drept, dar si studenti de la alte facultati : medicina, politehnica, arte.

QUOTE
6. Din scena politica din momentul de fata care considerati ca este personajul potrivit pentru functia de Prim-Ministru in timpul mandatului dumneavoastra ?

R. Primul-Ministru al Romaniei trebuie sa fie un bun roman, inteligent, pragmatic, eficient, demn si, nu in ultimul rand, gospodar. Pentru ca si strategia mea preelectorala este pragmatica si pentru ca nu-mi permit sa fac un lucru pana nu-l cunosc foarte bine, m-am deplasat deja in treizeci de judete pentru a cunoaste problemele reale ale romanilor si ale Romaniei si, in context, pot afirma ca pot pune un diagnostic real problemelor sociale, economice, a mediului de afaceri si de alta natura si ca pot desemna pe cel mai potrivit roman in functia de Prim-Ministru, pentru ca imi face placere sa afirm ca am intalnit in provincie romani foarte inteligenti si gospodari. Dar pentru a nu creea impresia ca ocolesc un raspuns direct, dintre politicienii de astazi si prin prisma interesului national, as numi ca Prim-Ministru pe unul dintre urmatorii : Daniel Daianu, Florin Georgescu, Mugur Isarescu. Dar, accentuez, ca ma voi orienta in alegerea consilierilor prezidentiali mai ales la oameni din provincie, din categoria celor cunoscuti acum si mai inainte.

QUOTE
7. Care este opinia dvs. referitoare la globalizare si cea referitoare la intrarea României in Uniunea Europeana?

R. Globalizarea este un fenomen real peste care nu putem trece cu vederea si, dupa ce il întelegem, trebuie sa-l adaptam interesului national al Romaniei.
Globalizarea are trei elemente esentiale: marea finantă, companiile transnationale si elementul social. Noi nu avem nici mare finanta, iar ultimele companii transnationale cu pasi uimitori de rapizi sunt desfiintate de catre oamenii politici.
In context, trebuie sa promovam imaginea reala a inteligentei si hărniciei tuturor romanilor si, pe acest fundament, sa atragem investitori puternici si, implicit, sa promovam creațiile si competitivitatea produselor romanesti.
Trebuie sa reusim in 2007 sa ne integram in Uniunea Europeana dar, asa cum am răspuns întrebării puse mie de Consulul General al Germaniei la conferința de presa din aprilie 2004 de la Sibiu, România accepta sa se integreze in UE, pentru ca Uniunea Europeana are nevoie de România, iar România are nevoie de Uniunea Europeana. Daca voi ajunge Presedinte voi continua toate reformele necesare integrării in UE, si voi fi in stare sa iau masuri radicale, cu conditia ca acestea sa fie suportabile poporului roman, si daca va fi nevoie vom renegocia cu demnitate si profesionalism acele capitole care nu sunt cele mai potrivite realitătii din România. Cu alte cuvinte, daca suntem demni si profesionisti vom reusi nu numai sa ne facem foarte bine intelesi, dar vom fi si respectati.

QUOTE
8. Care este ultima carte pe care ati citit-o si care v-a impresionat in mod placut? Dar ultimul film?

R.'Noul Principe' de Dick Morris si 'Viata lui Hillary Clinton' si, bineinteles, carti de specialitate juridica, context in care, pana pe data de 30 aprilie 2004, voi publica un curs de Drept Procesual Civil, cu modificarile in materie de dupa 27 august 2003.
Urmaresc filmele psihologice si politice.

QUOTE
9. Utilizati in mod frecvent Internetul? Care este site-ul preferat?

R.Da, site-urile preferate sunt cele legislative.

QUOTE
10. Sunteti o persoana religioasa? Daca aflati ca veti primi raspunsul lui Dumnezeu la o singura intrebare, ce l-ati intreba?

R.Doamne, ce sa fac sa fie bine poporului meu?

Trimis de: Gheorghe Dinu pe 20 Apr 2004, 12:23 AM

QUOTE (denise_d)
1.In calitate de candidat independent la Presedintie, veti avea totusi nevoie de suportul unor partide sau grupări. Mizati pe ajutorul vreunui partid parlamentar in alegeri?

R. Da, mă voi adresa întregii clase politice din România si, in special, liderilor acesteia si voi face apel la întelepciunea si clarviziunea lor pentru a-i constientiza de litera si spiritul Constitutiei care cer cu necesitate ca Presedintele României sa fie independent, sa fie un arbitru intre puterile statului, partide politice si societate. Să-i constientizez ca, pentru o reala democratie, este nevoie, pe lângă separatia puterilor in stat si independenta reala a justiției, si de un echilibru pe esichierul politic intre stânga si dreapta. Acest echilibru nu numai ca nu exista, dar, in eventualitatea ca ar ajunge Presedinte un reprezentant al unui partid politic, nici nu ar putea fi realizat prea devreme, pentru ca reprezentantul unei ideologii, fie ea de stanga sau de dreapta, va promova mai mult sau mai putin mascat, ideologia in care crede si mai putin interesele tuturor romanilor.
Partidul Ecologist Roman a dat dovada de clarviziune si, deja, simpatizeaza si sustine candidatura mea. Discutii in acest sens au demarat si cu reprezentantii altor partide.

QUOTE
2. In eventualitatea in care veti ajunge Presedinte veti fi pus in situatia de a colabora cu un guvern, respectiv un prim-ministru dintr-un partid major, foarte probabil PSD sau PNL-PD. Cum vedeti aceasta colaborare?

R. Realizabila. Intr-un stat de drept al carui prim pas va fi categoric marcat de mine, Gheorghe Dinu, un Presedinte independent, colaborarea va fi fundamentata pe lege, pe interesul national si, datorita experientei si diplomatiei mele, va fi o reusita.

QUOTE
3. Care este pozitia dumneavoastra fata de politica dusa de Partidul Romania Mare si/sau a lui Corneliu Vadim Tudor? Dar a UDMR?

R. Atat timp cat aceste entitati politice fiinteaza legal, pozitia mea va fi una legala, fundamentata pe dialog, avand la baza interesul national. Asa cum am raspuns Consulului General al Germaniei la Sibiu la conferinta de presa, ca si altor cetateni romani de alte nationalitati, eu am pentru toti cetatenii romani ? indiferent de nationalitate ? o singura unitate de masura, pentru ca toti suntem cetateni ai Romaniei si toti avem o singura obligatie ? de loialitate fata de statul roman ? si cu totii trebuie sa ne intrebam ce facem pentru Romania.

QUOTE
4. Care sunt domeniile prioritare in care trebuie sa actioneze viitorul Presedinte al României?

R. Sa fundamenteze o data pentru totdeauna statul de drept, cu alte cuvinte, sa facă sa se respecte principiile de drept; sa asigure o reala independenta a justiției, sa folosească toate prerogativele pentru păstrarea fiintei nationale, pentru ridicarea nivelului de trai. Pentru ca nivelul de trai sa crească, trebuie sa se asigure pentru economia romaneasca si pentru mediul de afaceri stabilitate legislativa, trebuie ca Presedintele sa promulge doar acele legi necesare, simple, clare si eficiente. Trebuie ca, in cunostintă de cauza, sa trimită la reexaminare toate legile Parlamentului, daca nu corespund elementelor sus-mentionate. Pentru acest lucru si pentru a reusi sa asigure aplicarea prevederilor Constitutiei in viata de zi cu zi a romanului, viitorul Presedinte al României trebuie sa fie jurist. Acest lucru este necesar mai ales ca noi trebuie sa reusim sa ne integram in UE si, pentru acest fapt, pasul obligatoriu este adaptarea legislației din România celei comunitare.

QUOTE
5. In calitate de fost sef al unui seviciu secret ati ajuns in posesia unor informatii care v-ar putea ajuta in alegeri? Veti apela la ele?

R. Nu numai ca am fost sef al unui serviciu secret, dar acesta isi avea sediul in Portul Constanta, loc strategic pe unde intra si ies aproape toate informatiile strategice si de interes. Pe cale de consecinta, va asigur ca, din 1990 si pana in 1997, am intrat in posesia si am verificat foarte multe informatii. Cu toate acestea, cei sapte ani de acasa si Codul Deontologic isi vor spune cuvantul. In schimb, nu doresc nimanui sa ma starneasca neintemeiat. Pentru ca, daca ma veti monitoriza de-a lungul campaniei preelectorale si electorale, veti observa ca eu nu voi face atac la persoane, ci voi ataca principii si voi veni cu solutii, pentru ca valoarea mea nu creste daca îi voi critica pe Ionescu, Popescu sau Georgescu.

QUOTE
6. Cum ati ajuns sef al unui serviciu secret? Ati avut legatura cu serviciile secrete romane si inainte de 1989? Credeti ca acest lucru va ajuta imaginii dumneavoastra in campania electorala?

R. In 1991, dupa specializarea la Institutul de Inalte Studii Juridice a MI din Franta in justitie, politie si administratie comunitara si dupa unele opinii prezentate Ministrului de Interne (Victor Babiuc), acesta a dispus numirea mea in functia de sef al Serviciului Secret de Informatii si Protectie a MI pentru judetul Constanta.
In urma rezultatelor obtinute, am fost avansat la exceptional, iar din 1994, un alt Ministru de Interne (Gheorghe Danescu) m-a avansat, numindu-ma la conducerea unui nou Serviciu Secret Interjudetean de Investigatii Strategice.
Datorita rezultatelor obtinute, mi s-a incredintat o functie de general, fiind, din nou, avansat la exceptional, de catre un alt Ministru de Interne (Doru Ioan Taracila). Datorita particularitatii activitatilor, am avut onoarea sa colaborez cu reprezentanti ai celor mai celebre Servicii Secrete occidentale (SUA, UE, etc).
Faptul ca am avut responsabilitati importante in Serviciile Secrete il consider benefic pentru mine daca voi fi ales ca Presedinte al Romaniei, pentru ca astazi o tara nu se mai apara cu tunuri, tancuri si armate numeroase (tocmai de aceea, serviciul militar obligatoriu se desfiinteaza in 2007), ci se apara cu informatii la bursa. Cine detine informatii detine puterea, cu o singură conditie: ca acele informatii sa fie exploatate in termen util si nu dupa o zi sau dupa un an, altfel isi pierd valoarea.
Cine stie sa perceapa, sa prelucreze, sa stocheze si sa foloseasca in termen util o informatie? Nimeni altul decat specialistul in informatii. Tocmai de aceea, statele civilizate, alaturi de care vrem sa pasim, au avut si au intelepciunea sa promoveze la sefia lor fosti militari sau specialisti in informatii (Bush, fost sef CIA; Putin, fost specialist la KGB; Premierul Ungariei, fost ofiter de contrainformatii; Presedintele Poloniei, etc.).
Cred ca este necesar sa fim si noi intelepti, dar nu obligatoriu.

QUOTE
7. Care este opinia dumneavoastra in ceea ce priveste activitatea CNSAS si dificultatile intampinate de cetateni in a-si consulta propriile dosare dar mai ales dificultatea acestui consiliu de a-i nominaliza pe cei care au desfasurat activitati de politie politica? Vedeti vreo solutie?

R. Activitatea CNSAS, fiind o activitate legală, este necesară si ar fi mai benefică dacă ar fi mai transparentă si nu atât de birocratica. Solutia este alegerea mea ca Presedinte al Romaniei pentru a sprijini activitatea CNSAS privind accesul la toate acele informatii ce nu intra in categoria celor clasificate, si, astfel, ne vom simti mai liberi.

QUOTE (Hannibal)
1. Ce parere aveti despre clasa politica actuala?

R. Pluripartidismul si, implicit, clasa politica sunt necesare intr-o democratie, dar clasa politica romaneasca se afla intr-o criza generata de propria-i prestatie. Cu alte cuvinte, aceasta este pe cale sa se discrediteze si, pe cale de consecinta, romanii n-ar mai trebui sa crediteze aceiasi politicieni, stiut fiind faptul ca aceiasi oameni, in aceleasi functii, vor avea aceleasi rezultate. Si, daca nu vrem sa avem parte de aceleasi scandaluri si razbunari care tin primele pagini ale mass-media astazi, avem o oportunitate: alegerile prezidentiale, cand vom putea vota un independent, cu conditia sa fie competent, autoritar si sa puna pe primul plan interesele tuturor romanilor si nu interesele de partid.

QUOTE
2. Credeti ca in calitate de Presedinte al Romaniei veti avea suficiente parghii pentru a opri coruptia din Romania?

R. Da. In primul rand, intr-un stat de drept singura pârghie este legea si principiul fundamental ca nimeni nu este mai presus de lege, cu varful tau de lance, prezumtia de nevinovatie. Mai ramane sa fie respectat de catre toti romanii si, in special, de cei ce detin puterea autoritatii de stat. Aici este cheia. Presedintele este cel care este obligat sa asigure buna functionare a autoritatilor statului si, prin aceasta, sa elaboreze strategia generala privind prevenirea coruptiei. Pentru ca impotriva coruptiei, ca si impotriva terorismului, nu se lupta prin campanii, ci prin metode si mijloace speciale. Stiu sa folosesc aceste metode si mijloace pentru ca am lucrat in aceste domenii si am avut succes.

QUOTE
3. Credeti ca este posibila la ora actuala o fraudare a alegerilor in Romania? Atat cele locale/ generale cat si cele prezidentiale?

R. Oricand poate fi incalcata o lege. Dar, printr-o implicare responsabila a societatii civile si a autoritatilor statului se poate evita.

Trimis de: carpatic pe 20 Apr 2004, 04:55 PM

Domnule Dinu, in primul rand bine ati venit pe la Han.

1. Pe situl dumneavoastra de prezentare vorbiti despre "A Treia Cale". Conceptul este destul de "la moda" in vest si se pare ca prinde teren, mai ales ca in ultimul timp chiar John Kerry isi alege "The Third Way" ca slogan. Este conceptia dumneavoastra despre "a treia cale" aceeasi cu cea a lui Anthony Giddens (si restul autorilor care au fundamentat conceptul) ?
2. Pe langa bunele intentii si calitatile intrinseci, un Presedinte de stat trebuie, cred eu, sa aiba solide relatii in afara, printre capii altor state influente sau printre persoanele importante din respectivele state, pentru a putea sa conduca un lobby eficient. Considerati ca aveti aceste relatii in momentul de fata ?
3. Sunteti convins ca in calitate de presedinte nu veti fi izolat si marginalizat de catre partidele politice, chiar pana la punctul de a fi in imposibilitate sa va exercitati eficient prerogativele ? Exemplu in acest sens ar putea fi situatiile din anumite primarii din tara(Bucuresti, Cluj...) unde primarii sunt izolati sau in conflict cu Consiliul.
4. Credeti ca este necesar ca in vederea integrarii in EU sa se organizeze un referendum in Romania ? Romanii nu prea stiu, ca sa nu spun "habar nu au" ce presupune intrgrarea in EU, asadar care ar fi mijloacele prin care sa se faca o educare a populatiei in ce priveste costurile si avantajele aderarii ?
5. A fost necesar razboiul in Irak ? De ce ? Stiu ca raspunsul nu poate fi decat unul, in contextul situatiei politice a Romaniei si a intentiei dumneavoastra de a deveni presedinte... dar totusi va intreb smile.gif
6. Ce parere aveti despre Masonerie ?

Deocamdata atat. Va multumesc.

Trimis de: Gheorghe Dinu pe 20 Apr 2004, 08:52 PM

A treia cale in acceptiunea mea nu este o noua gaselnita politicianista, o cale intre liberalism si social democratie, ci este o cale care poate raspunde momentului actual al dezvltarii societatii omenesti in general si Romaniei in special, este o cale a pragmatismului, eficientei, inteligentei si independentei, cale care este compatibila cu globailzarea, cu statul global. Aceste probleme din epoca informaticii, nu se pot rezolva prin ideologii luate izolat, ci luate impreuna, ceea ce pentru un ideolog de stanga, de dreapta sau de centru ar fi imoral, daca nu chiar incompatibil. Pe cale de consecinta o politica in afara disputelor social-democratie vs. liberalism, patronate vs. muncitori, vest vs.est, este a treia cale , o cale a pragmatismului, independentei, inteligentei si eficientei, numai astfel vom reusi sa rezolvam complexele si rapidele transformari de la inceput de secol XXI.


Trimis de: Gheorghe Dinu pe 21 Apr 2004, 01:12 PM

2. Pe langa bunele intentii si calitatile intrinseci, un Presedinte de stat trebuie, cred eu, sa aiba solide relatii in afara, printre capii altor state influente sau printre persoanele importante din respectivele state, pentru a putea sa conduca un lobby eficient. Considerati ca aveti aceste relatii in momentul de fata?

R: DA

Trimis de: Gheorghe Dinu pe 21 Apr 2004, 01:18 PM

3. Sunteti convins ca in calitate de presedinte nu veti fi izolat si marginalizat de catre partidele politice, chiar pana la punctul de a fi in imposibilitate sa va exercitati eficient prerogativele ? Exemplu in acest sens ar putea fi situatiile din anumite primarii din tara(Bucuresti, Cluj...) unde primarii sunt izolati sau in conflict cu Consiliul.
R: Este cert ca primarii nu pot fi confundati sau comparati cu Presedintele Romaniei. Din vasta mea experienta pe care am acumulat-o ca sef al unui serviciu secret, criminalist, avocat si profesor universitar, coroborate cu alte pozitii detinute si prezente, ma abiliteaza sa afirm ca stapanesc perfect Constitutia si prerogativele Presedintelui Romaniei. In aceasta calitate voi impune respectarea Constitutiei, formand, in mod real, un stat de drept.

Trimis de: Gheorghe Dinu pe 21 Apr 2004, 01:55 PM

4. Credeti ca este necesar ca in vederea integrarii in EU sa se organizeze un referendum in Romania ? Romanii nu prea stiu, ca sa nu spun "habar nu au" ce presupune intrgrarea in EU, asadar care ar fi mijloacele prin care sa se faca o educare a populatiei in ce priveste costurile si avantajele aderarii ?
R: Este demn de reamintit faptul ca, puterea in ansamblul ei si implicit Presedintele Romaniei, sunt administratorii tarii si nu stapanii ei.
Consider ca este imperios necesar, cand interesul national primeaza, populatia sa fie bine informata si totodata consultata inainte de luarea unor decizii majore, in speta, integrarea in UE.

5. A fost necesar razboiul in Irak ? De ce ? Stiu ca raspunsul nu poate fi decat unul, in contextul situatiei politice a Romaniei si a intentiei dumneavoastra de a deveni presedinte... dar totusi va intreb
R: Interventia se justifica pana la un moment dat, iar conventiile cu terti parteneri trebuie sa le respectam, iar la randul nostru vom fi respectati.

6. Ce parere aveti despre Masonerie ?
R: Totul este in regula atat cat aceasta organizatie este discreta si nu secreta.

Trimis de: nefertiti-old pe 21 Apr 2004, 02:03 PM

Ne place sau nu modul in care acestea se fac, pentru a va face cunoscut dumneavoastra si ideile pe care le promovati, e nevoie de o campanie. Electorala sau informala. Nu prea v-am vazut sa faceti asta pana acum. Si ar fi nu numai in favoarea dumneavoastra, ci ar folosi si alegatorilor. Sunt convinsa ca multi inca nu va cunosc nici macar intentia de a candida. Asadar, nu credeti ca e momentul sa incepeti? Sa nu ma intelegeti gresit, nu e vorba de o subestimare a dumneavoastra, dar asta e realitatea: romanul are nevoie de informatie, singur inca nu stie sa si-o procure.

Trimis de: cameron pe 21 Apr 2004, 03:06 PM

Acum ceva vreme ( cam 2-3 saptamani cred) am urmarit o emisiune pe un post local Prahova, unde erati invitat. Am admirat rigoarea si incisivitatea de care ati dat dovada.

Am pentru dumneavoastra urmatoarele intrebari>
- Ce masuri aveti in vedere pe plan social? Mai exact se poate face ceva pentru segmentul de populatie defavorizat material? Pensiile se pot corela?
- Credeti ca se pot relua discutiile pentru restituirea tezaurului national sechestrat ?

Va doresc mult succes!

Trimis de: Minutul pe 21 Apr 2004, 03:28 PM

Ii voi adresa cateva intrebari domnului Dinu:

> Care este opinia dumneavoastra referitoare la 'actele caritabile' ale unor personaje din politica? (vezi cazul mieilor de Paste, al pantofilor, al bancnotelor aruncate din autobuz, etc.)

> Cu ce candidat ati prefera sa intrati in turul doi? (in cazul in care acest lucru se va intampla)

> Care este opinia dumneavoastra referitoare la denominare? O veti sustine sau o considerati o pura chestiune de imagine?

> Care considerati ca ar trebui sa fie nivelul salariului mediu in Romania pentru un trai civiliazat? (o suma va rog)

Va multumesc.

Trimis de: Gheorghe Dinu pe 21 Apr 2004, 07:23 PM

Actele caritabile sunt binevenite, fiind bine sa nu uitam ca "daruind vei dobandi". Dar aceste acte nu trebuie confundate cu sponsorizarile, care sunt facute pentru a se face reclama. Cu alte cuvinte aceste acte caritabile se fac atunci cand se poate, cu marinimie si discretia necesara acestui gest si nu cu scopul clar de a se face "reclama sau campanie electorala".
Va pot spune in context, ca aproape toate salariile mele de profesor universitar le donez studentilor de la cele doua facultati de drept la care predau, avand in vedere urmatoarele criterii. La inceputul fiecarui an universitar intreb cine a intrat intre primii 10 studenti la facultate. dintre acestia ii prefer pe cei care au problemele sociale cele mai dificile. Cursurile universitare pe care le-am elaborat si tiparit in marea lor majoritate le-am oferit pe gratis studentilor.De asemenea acord tuturor studentilor consultanta juridica gratuita si le formulez eventuale actiuni in justitie. imi face placere sa relev ca toate actiunile formulate de mine pentru studenti au dus la castigarea proceselor in fata justitiei.

Trimis de: Gheorghe Dinu pe 21 Apr 2004, 07:53 PM

In turul doi voi ajunge numai si numai cu sprijinul tau si al pritenilor tai, daca dupa ce analizezi mesajul meu politic, apreciezi ca merita atentie si merita comentat si cu alte persoane din viata ta. Mesajul meu este simplu si clar, respectiv eu cred ca Romania in 2004, are nevoie de un Presedinte cu adevarat independent, cu conditia sa fie competent si autoritar. De ce independent? pentru ca legea fundamentala Constituita cere acest lucru in mod imperativ, respectiv in art. 84 dispune " ca Presedintele Romaniei sa fie independent iar daca face parte dintr-un partid politic il obliga sa-si dea demisia. De ce oare? pentru simplul motiv ca Presedintele trebuie sa fie un arbitru intre puterile statului, partidele politice si societate, intre patronate si sindicarte. si un arbitru trebuie sa fie neutru si echidistant. Altfel nu mai este arbitru. As vrea sa va intreb daca domnia voastra a vazut vre-o data un meci de football in care se confrunta doua echipe ca acestea si-au ales drept arbitru pe unul dintre antrenorii lor. Categoric nu. Pentru ca doar Presedintele monitorizeaza Guvernul, si poate cu multa usurinta sa intervina daca este cu adevarat neutru si echidistant.(pentru ca nimeni nu poate sa se culce seara dependent si sa se trezeasca dimineata independent). Independenta mea este neindoielnica pentru ca eu nu am facut niciodata parte dintr-un partid politic existent astazi pe esicherul politic si pentru ca ma inclin doar in fata poporului roman, ma inchin doar lui Dumnezeu si ma subordonez doar legii. Dar am spus ca nu este suficient ca Presedintele sa fie doar independent, mai trebuie sa fie si competent. Competenta este data de atributiile fundamentale pe care le are Presedintele, atributii care se gasesc doar in Constitutie, respectiv de a transpune in practica prevederile legii fundamentale-Constitutia.Si cine stie mai bine decat un mecanic, agricultor, medic, sau chimist efectele legii in viata de zi cu zi a romanului- un jurist. Nu vreau ca aceste categorii sociale sa se simta lezate si nu este obligatoriu ca Presedintele sa fie un jurist, dar trebuie sa se inteleaga ca este necesar. este necesar pentru ca anul 2007 bate la usa, si noi trebuie sa reusim sa ne integram in U.E. Primul pas inspre integrare este adaptarea legislatiei interne celei comunitare. Presedintele Romaniei promulga legile necesare integrarii si este necesar dat fiind timpul foarte scurt, ca Presedintele sa cunoasca macar principiile generale de dret, pentru a semna in cunostinta de cauza o lege in urma sfaturilor primite de la consilierii sai, si nu sa se intrebe o zi o luna sau mai mult daca este bine sau nu sa semneze, daca nu incala princpiile statului de drept. Nu mai avem timp de pierdut. etc.

In turul doi prefer sa ma confrunt cu cel mai inteligent, inteligenta care coroborata cu alte elemente l-au propulsat in turul doi.

Trimis de: Gheorghe Dinu pe 21 Apr 2004, 08:01 PM

Este corect ca pentru probleme financiare sa apeleam intotdeauna la punctul de vedere al specialistului. Din punctul meu de vedere, al nespecialistului, voi sustine o asemenea masura, macar sub aspectul igenizarii mediului financiar.

Trimis de: Gheorghe Dinu pe 21 Apr 2004, 08:09 PM

Nivelul salariului minim pentru un trai decent ar trebui sa fie de cel putin 5 milioane lei. Calculul este simplu pentru ca am avut in vedere relatia minimala dintre valoarea cosului minim lunar( 3.200.000 lei) si cheltuielile obligatorii necesare platii luminii, apei, etc. Cu alte cuvinte cei ce analizeaza si gestioneaza acest lucru esential fiintei umane ar trebui sa plece cel putin de la aceste elemente.

Trimis de: Gheorghe Dinu pe 21 Apr 2004, 08:32 PM

Intr-un stat de drept nimeni nu poate face ce doreste ci numai ceea ce legea ii da dreptul. Tocmai de aceea noi suntem criticati si sanctionati de statele civilizate si in special de U.E. pentru ca nu prea am avea cu adevarat un stat de drept, pentru ca majoritatea politicienilor promit ceea ce nu pot face cel putin sub aspect strict legal. Cu alte cuvinte nici Presedintele Romaniei nu poate promite orice, ci doar ceea ce poate face prin prisma atributiilor conferite de lege, respecdtiv de Constitutia Romaniei. Stiti foarte bine ca prin prisma principiului privind "separatia puterilor in stat" doar executivul respectiv Guverul Romaniei este cel care prin strategia sa ar trebui sa reuseasca sa mareasca salariile si inclusiv pensiile si celelalte venituri. Presedintele poate contribui la imbunatatirea nivelului de trai al populatiei in general a salariilor si pensiilor in special, daca ar indeplini corect atributiile conferite lui de Constitutie, in context, daca ar monitoriza foarte atent modalitatea de gestionare a banilor publici de catre Guvern-singurul indrituit sa gestioneze banii nostrii. Si daca ar fi cu adevarat independent ar interveni atunci cand un ministru indiferent de ce nume ar purta sau ce ideologie de dreapta, de stanga sau de centru ar reprezenta si ar face aplicarea art.109 din Constitutie, respectiv sa ceara urmarirea penala a unui ministru si sa-l suspende din functie. Asa trebuia sa actioneze Presedintele cand de curand, s-a schimbat destinatia unor fonduri banesti de la sanatate si invatamant(cca.3.200 miliarde) si au fost folositi la constructia unei sosele. In context, nu trebuie sa ne intrebam daca avem sau nu nevoie de sosele( pentru ca avem nevoie), ci trebuie prin prisma statului de drept, sa ne intrebam daca un ministru avea dreptul sa schimbe destinatia unor sume de bani de la sanatate si invatamant. Raspunsul este dat tot de Constitutie, care interzice schimbarea destinatiei unor sume de bani, schimbare care din punct de vedere legal se numeste "deturnare de fonduri". Asadar Presedintele Roamniei anului 2004, trebuie sa fie un jurist, sa cunosca foarte bine principiile de functionare a "statului de drept, a separatiei puterilor in stat. Astfel democratia va fi adevarata, astfel chiar si independenta justitiei va fi asigurata.

Trimis de: Gheorghe Dinu pe 21 Apr 2004, 08:38 PM

Da. Oricand se pot relua discutiile privind tezaurul romanesc, si cu diplomatia necesara am putea avea chiar succes. Personal consider ca nefiind in functia de Presedinte, nu este fair play sa fac aprecieri privind politica externa, pentru ca ar trebui sa am acces direct la acele documente care reglementeaza aceste situatii si nu-mi permit sa fac ipoteze in necunostinta de cauza. Vorbeste avocatul din mine.

Trimis de: Gheorghe Dinu pe 21 Apr 2004, 09:07 PM

Punctul dumneavoastra de vedere este corect, si va multumesc sincer pentru sfat. Va pot spune, asa cum de altfel rezulta chiar din aprecierile facute de vizitatorul"Cameron din Prahova", ca strategia mea are in vedere cu prioritate politica de popularitate si imagine, context in care spre deosebire de ceilalti candidati anuntati pana-n prezent eu nu mi-am propus mai inati sa apar pe ecranele tv.nationale, ci am luat tara la picior, in ideea de a cunoaste problemele sociale, economice, culturale la ele acasa, sa cunosc starea de spirit reala a romanilorl. Astfel va pot spune ca paina astazi am vizitat 30 de judete, unde iau legatura cu locuitori din sate, orase, muncitori, intelectuali, minoritari, cu mediul de afaceri si cu oficialitatile locae etc. Si in aceste judete am reusit sa ma fac cunoscut, mai ales ca mass-media locala a dat dovada pana-n prezent de obiectivitate si curiozitate, facand aprecieri corecte asupra mesajului meu si a cartii mele de vizita, singura care imi da dreptul moral sa ma angajez in aceasta cursa foarte serioasa. Daca va face placere rog luati legatura cu directorul meu de presa d-l Emil Tisa la tel.0745278622 sau la adresa www.startisa@yahoo.com, pentru a va trimite o analiza a presei din judetele pe unde am trecut.
Datorita strategiei mele, va mai pot spune ca deja unele partide din proprie initiativa, mi-au propus sa ma sustina ca independent la alegerile prezidentiale, aceste partide dand dovada de intelepciune si dorind sa respecte spiritul si litera Constitutiei privind-independenta reala a Presedintelui. De altfel dupa alegerile locale voi lua legatura cu toti liderii politici idiferent de culoarea lor politica, pentru a incerca sa-i constientizez ca Romania anului 2004, are nevoie sa aiba un Presedinte cu adevarat independent, din afara spectrului potic, cu conditia sa fie competent, autoritar, diplomat, tolerant. Numai astfel vom reusi mai devreme si o data pentru totdeauna sa marcam primul pas spre "statul de drept' spre "separatia reala a puterilor in stat' spre independenta reala a justitiei.
Oricum daca domnia voastra apreciaza mesajul meu(vezi www.candidat2004.ro) rog discutati-l cu prietenii si cei apropiati. Pentru ca o schimbare reala in Romania se poate face cu adevarat numai de noi toti, daca vom dori acest lucru la alegerile din 28 nov.2004. Sprijinul va fi real daca veti gasi voluntari doritori sa-mi faca imagine prin orice mijloace legale apreciaza acestia. Cu aleasa consideratie multumesc. Contez pe spijinul domniei voastre.

Trimis de: Mihai pe 21 Apr 2004, 11:53 PM

QUOTE
Datorita strategiei mele, va mai pot spune ca deja unele partide din proprie initiativa, mi-au propus sa ma sustina ca independent la alegerile prezidentiale, aceste partide dand dovada de intelepciune si dorind sa respecte spiritul si litera Constitutiei privind-independenta reala a Presedintelui.


Ne puteti spune despre ce partide este vorba, in afara de Partidul Ecologist?

Trimis de: Gheorghe Dinu pe 22 Apr 2004, 08:47 AM

Ne puteti spune despre ce partide este vorba, in afara de Partidul Ecologist?
R: Da, pot sa va spun ca s-au purtat discutii de principiu cu: Partidul Socialist Unit, Alianta Socialista, Partidul Social Democrat "Constantin Titel Petrescu", inclusiv doua sindicate si trei asociatii de revolutionari, urmand ca in scurt timp cei mentionati sa faca o declaratie de sustinerea mea ca independent la Presedintia Romaniei. Referitor la Partidul Ecologist Roman, lucrurile sunt foarte clare, dovada fiind faptul ca astazi, joi 22.04.2004, orele 11.00 sunt invitat de acest partid cu prilejul lansarii propriilor candidati in alegerile locale din Bucuresti. Evenimentul se desfasoara la CLUBUL TEHNIC, langa statia Toporul de Argint.

Trimis de: nefertiti-old pe 22 Apr 2004, 10:53 AM

Nu am primit un raspuns la intrebarea mea de ieri, dar pentru ca tot a venit vorba despre formatiunile politice care spuneti ca va sustin, ma voi repeta oarecum. E vorba despre partide sau organizatii foarte putin cunoscute. Din pacate, acesta este adevarul. La fel si dumneavoastra - inca o data o spun, nu e lipsa de respect -, nu sunteti un nume sonor decat in anumite medii, or, pentru a castiga, aveti nevoie de mult mai multe voturi. Ar fi momentul sa incepeti o campanie electorala reala. Asta nu inseamna neaparat circ electoral, ci o campanie elaborata cu cap. Banuiesc ca aveti langa dumneavoastra oameni capabili sa faca asa ceva. Altfel, se prea poate ca participarea la aceste alegeri sa se termine doar ca un exercitiu politic pentru dumneavoastra. Unul util, desigur, dar pentru noi si pt. dvs. ar fi poate mai util sa se produca mult-asteptata schimbare. Asadar, de ce nu o faceti?

Trimis de: Cidul pe 23 Apr 2004, 12:14 AM

Buna seara, doua intrebari:

@ Ce opinie aveti vis-a-vis de ampalsarea Catedralei Neamului? Considerati ca Politica si Biserica trebuie sa aiba o legatura comuna?

@ Considerati ca mass-media din Romania este libera?

Trimis de: Gheorghe Dinu pe 23 Apr 2004, 12:26 AM

QUOTE
Nu am primit un raspuns la intrebarea mea de ieri, dar pentru ca tot a venit vorba despre formatiunile politice care spuneti ca va sustin, ma voi repeta oarecum. E vorba despre partide sau organizatii foarte putin cunoscute. Din pacate, acesta este adevarul. La fel si dumneavoastra - inca o data o spun, nu e lipsa de respect -, nu sunteti un nume sonor decat in anumite medii, or, pentru a castiga, aveti nevoie de mult mai multe voturi. Ar fi momentul sa incepeti o campanie electorala reala. Asta nu inseamna neaparat circ electoral, ci o campanie elaborata cu cap. Banuiesc ca aveti langa dumneavoastra oameni capabili sa faca asa ceva. Altfel, se prea poate ca participarea la aceste alegeri sa se termine doar ca un exercitiu politic pentru dumneavoastra. Unul util, desigur, dar pentru noi si pt. dvs. ar fi poate mai util sa se produca mult-asteptata schimbare. Asadar, de ce nu o faceti?

R: Dati-mi voie sa nu fiu de acord cu parerea dumneavoastra despre partidele sau sindicatele care ma sustin. In ceeace ma priveste am tot respectul si deschiderea spre cei care mi se alatura, in greaua misiune la care am pornit, chiar si sprijinul dumneavoastra (eventual) conteaza.
Stimata doamna, apreciez sfaturile dumneavoastra care se pare ca sunt de buna credinta. Va asigur ca eu, Gheorghe Dinu, am fost, pana in prezent, in 30 de judete unde am avut intalniri cu tarani, oameni de afaceri, intelectuali, oameni de cultura si presa. Am acordat zeci de interviuri si am participat, in acelasi numar, la emisiuni interactive, radio-tv. Consider ca intelegeti bine termenul STRATEGIE. Ei bine, va linistesc ca am alaturi de mine oameni potriviti si impreuna vom declansa, la momentul potrivit, campania electorala, la care faceti referire. Ma simt dator sa subliniez ferma mea hotarare de a termina aceasta cursa pana la capat.
P.S. Apreciez si va multumesc pentru pertinenta intrebare. Ghe. D.

Trimis de: Gheorghe Dinu pe 23 Apr 2004, 12:48 AM

QUOTE
Ce opinie aveti vis-a-vis de ampalsarea Catedralei Neamului? Considerati ca Politica si Biserica trebuie sa aiba o legatura comuna?

R: Constructia, oricarui lacas de cult, in speta Catedrala Neamului nu poate fi decat benefica spiritului si mantuirii poporului roman, greu incercat de-a lungul istoriei sale si mai putin conteaza amplasamentul lacasului.
Daca Biserica s-ar implica in Politica totul s-ar transforma intr-un haos si minciuna, disparand speranta din noi. Avem exemplu perioada INCHIZITIEI.

QUOTE
Considerati ca mass-media din Romania este libera?

R: Am tot respectul pentru profesia de ziarist si ziaristi, dar se pare ca in ultimii 2-3 ani interesele unora dintre patronii de media dirijeaza condeiele jurnalistilor dupa interesele pe care le au.

Trimis de: March pe 23 Apr 2004, 07:06 PM

Va salut,

O remarca in primul rand. Observ ca ati ocolit raspunsul la intrebarea forumistei Denise care va intreba daca ati avut legatura cu serviciile secrete romanesti inainte de 1989 ! La candidatura Dv. din 2000 presa a relatat ca dupa terminarea facultatii, in 1984, ati fost recrutat de serviciul de contrainformatii al fostului organ de trista amintire, militia comunista.

Intrebari :

1) Sunteti de acord cu publicarea numelor ofiterilor de securitate si militie care au facut politie politica inainte de 1989 ?

2) Ati candidat si in 2000. Ce procent ati obtinut ? Ce va face sa credeti ca acum in 2004 veti obtine mai mult ?

3) Daca nu intrati in turul al doilea , candidatului carui partid ii veti ceda voturile Dv.?

Va multumesc,
March

Trimis de: Mihai pe 23 Apr 2004, 10:04 PM

La Multi Ani! pentru ziua de astazi!
Multa sanatate si succes. smile.gif

Trimis de: zar pe 24 Apr 2004, 05:24 AM

Buna dimineata, as avea pentru inceput doar o intrebare in plus de intrebarea nr 1 a lui March:

Aveti articole publicate in reviste de specialitate in strainatate? Daca da, in care?

va multumesc

Trimis de: Gheorghe Dinu pe 24 Apr 2004, 01:42 PM

QUOTE
Sunteti de acord cu publicarea numelor ofiterilor de securitate si militie care au facut politie politica inainte de 1989 ?

R: DA

QUOTE
Ati candidat si in 2000. Ce procent ati obtinut ? Ce va face sa credeti ca acum in 2004 veti obtine mai mult ?

R: Este o confuzie, nu am candidat.

QUOTE
Daca nu intrati in turul al doilea , candidatului carui partid ii veti ceda voturile Dv.?

R: Voi transmite electoratului meu sa voteze cu orice doresc.

Trimis de: Gheorghe Dinu pe 24 Apr 2004, 01:49 PM

QUOTE
Aveti articole publicate in reviste de specialitate in strainatate? Daca da, in care?

R: In perioada anilor 1991-1992 am publicat articole de drept in revista Institutului de Inalte Stiinte Juridice din Clermount-Ferrand din Franta, institut la care am avut onoarea sa ma specializez in drept comunitar.

Trimis de: talusa pe 24 Apr 2004, 02:57 PM

QUOTE
O remarca in primul rand. Observ ca ati ocolit raspunsul la intrebarea forumistei Denise care va intreba daca ati avut legatura cu serviciile secrete romanesti inainte de 1989 ! La candidatura Dv. din 2000 presa a relatat ca dupa terminarea facultatii, in 1984, ati fost recrutat de serviciul de contrainformatii al fostului organ de trista amintire, militia comunista



Remarca de mai sus a fost omisa in mod intentionat?

Cu multa stima,
talusa

Trimis de: zar pe 24 Apr 2004, 09:27 PM

QUOTE
In perioada anilor 1991-1992 am publicat articole de drept in revista Institutului de Inalte Stiinte Juridice din Clermount-Ferrand din Franta, institut la care am avut onoarea sa ma specializez in drept comunitar.


am tot respectul pt dorinta d-voastra de a aduce schimbari in Romania, dar :

-nu am gasit la Clermont-Ferrand decat o Facultate de Drept si Stiinte Politice, in cadrul careia exista un Institut de Stiinte Juridice, dar care are ca menire prepararea studentilor la concursurile de avocati si magistrati.

referinte: http://www-droit.u-clermont1.fr/Formations/2emeCycle/IEJ/Index.htm

-in cadrul acestei facultati nu am gasit cursuri de specializare in drept comunitar.

Din dorinta de a lamuri aceste neclaritati, puteti da, va rog, mai multe detalii despre respectivul institut.

Trimis de: Gheorghe Dinu pe 24 Apr 2004, 10:52 PM

QUOTE
O remarca in primul rand. Observ ca ati ocolit raspunsul la intrebarea forumistei Denise care va intreba daca ati avut legatura cu serviciile secrete romanesti inainte de 1989 ! La candidatura Dv. din 2000 presa a relatat ca dupa terminarea facultatii, in 1984, ati fost recrutat de serviciul de contrainformatii al fostului organ de trista amintire, militia comunista.

R: Pana in 1987 am fost criminalist in cadrul Inspectoratului de Politie a judetului Constanta, din 1987 pana in '90 am lucrat in contrainformatii militare. Repet, in anul 2000 nu am candidat pentru nici un post in Parlament, Presedintie sau locale. Va asigur ca articolul la care faceti referire nu are nici o legatura cu mine.

Trimis de: Mihai pe 25 Apr 2004, 12:32 AM

Tinand cont ca domnul Gheorghe Dinu are o perioada foarte ocupata in continuare, ii multumesc pentru participarea in cadrul acestui dialog si inchei aici prima parte, fiind posibil ca in curand domnia sa sa revina, in functie de timpul liber disponibil, la o discutie alaturi de forumistii Hanului. thumb_yello.gif

Tehnic:Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)