Versiunea pentru tiparit a acestui topic

Click aici pentru a vizualiza acest topic in formatul original

HanuAncutei.com - ARTA de a conversa _ Invitatii Hanului _ Cosmin Alexandru - Invitat La Han

Trimis de: Mihai pe 13 Mar 2004, 01:05 AM

Am placerea de a va prezenta primul Invitat al Hanului!
Saptamana viitoare ne va onora cu prezenta participand la discutiile din cadrul Agorei Cosmin Alexandru, presedintele partidului Uniunea pentru Reconstructia Romaniei.


Info Cosmin Alexandru

user posted image

Nascut la 25 octombrie 1969, Cosmin Alexandru este absolvent al Academiei de Studii Economice - ASE Bucuresti, Facultatea de Economie Generala, în 1994. Deasemenea, absolvent al Programului ASEBUSS de Executive MBA coordonat de Scoala de Afaceri a Universitatii Washington din Seattle, SUA, în colaborare cu Scoala Post-Universitara de Afaceri Româno-Americana din Bucuresti, promotia 1997 - 1999.


Din punct de vedere al experientei profesionale, Cosmin Alexandru este director general, din 1996, al 'GfK România - Institut de Cercetare de Piata', firma constituita prin preluarea integrala a companiei 'Research Team România' (al carei fondator a fost, in 1992) de catre grupul german GfK AG care reprezinta una din primele 10 organizatii din lume în domeniul studiilor de marketing. Cifra de afaceri a GfK România în anul 2001 a fost de peste 1.500.000 EURO cu un numar de 40 angajati.

In sectorul non-profit, are o vasta experienta. Este membru fondator si presedinte al partidului Uniunea pentru Reconstructia României - URR din februarie 2002 si al fundatiei 'LIDERI România' în anul 2000.
Deasemenea, membru al ESOMAR (Societatea Europeana de Cercetare a Opiniei si Marketing) din 1993 (societatea are sediul în Amsterdam, Olanda, având în componenta peste 4.000 de specialisti în domeniu din peste 100 de tari.)
Totodata, este membru fondator al AIESEC România (Asociatia Internationala a Studentilor în Stiinte Economice si Comerciale) în 1990.

Informatii preluate de pe site-ul oficial URR, http://www.urr.ro


Cateva comentarii referitoare la Cosmin Alexandru din partea unor personalitati ale culturii romanesti

Andrei Plesu: Am ascultat cel mai bun discurs politic pe care l-am ascultat în ultimii 13 ani, si anume cel al domnului Cosmin Alexandru, presedintele Uniunii cu pricina. Un excelent discurs politic, fara demagogie, lucid, intr-o limba romana normala, inteligent, pe scurt... cu destule calitati, incat iti da impresia ca exista inca variante plauzibile. [...] (http://www.urr.ro/ro/actiune/int-conf/bucuresti/interviu-plesu.shtml)

H. R. Patapievici: Oamenii pe care i-am vazut atunci erau tineri, seriosi, corecti, modesti si, ceea ce m-a intrigat cel mai mult, vorbeau ca niste oameni obisnuiti. M-a frapat sa aud din gura lor ca motivul pentru care s-au organizat politic intr-un partid a fost vointa lor disperata de a nu pleca, ceea ce le-ar fi venit mai la indemana, deoarece sunt tineri de succes in domeniile lor profesionale, ci de a ramane in tara, care e lucrul cel mai greu. [...] Ei bine, tinerii care s-au strans laolata in URR au decis sa dea lupte nu cu Romania, ci cu cei care ne fac, aici, viata detestabila. Speranta mea e alaturi de ei. (http://www.urr.ro/ro/actiune/int-conf/bucuresti/emisiune-patapievici.shtml)

Gabriel Liiceanu: Asta vara, aflindu-ma la Paltinis, intimplarea a facut ca in aceeasi perioada sa aiba loc acolo o reuniune a filialelor URR din tara. I-am cunoscut în felul acesta, pe linga presedintele partidului, pe membrii semnificativi ai lui. Erau tineri, erau profesionisti, erau curati. Erau figuri noi, neimplicati pina atunci in politica. Voiau sa formeze nucleul unei noi clase politice in Romania, aveau peste 20 de organizatii în tara, peste 30.000 de sustinatori cu o medie de virsta sub 35 de ani. Erau destinsi, aveau umor, erau pusi pe treaba. (http://www.urr.ro/ro/actiune/int-conf/bucuresti/interviu-ez-liiceanu.shtml)

Cosmin Alexandru, va multumesc pentru acceptarea invitatiei, va doresc bun venit la Han welcome.gif si o discutie cat mai placuta si mai interesanta!

Reamintesc participantilor la discutie faptul ca Hanul nu are culoare politica, pentru a elimina orice discutii pe aceasta tema. smile.gif Totodata, ii rog sa citeasca http://www.hanuancutei.com/forum/index.php?showtopic=2923 referitoare la aceste discutii.


In scurt timp, acest topic va fi deschis si veti fi invitati sa trimiteti intrebarile si comentariile dumneavoastra pentru invitatul saptamanii, Cosmin Alexandru. thumb_yello.gif

Trimis de: Mihai pe 13 Mar 2004, 05:28 PM

Discutia este deschisa si sunt asteptate intrebarile dumneavoastra! thumb_yello.gif

Voi incepe prin a-i adresa primele intrebari invitatului nostru:

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si ii invit si pe ceilalti forumisti sa trimita intrebarile la care ar dori sa afle un raspuns din partea invitatului nostru, Cosmin Alexandru. smile.gif

Trimis de: carpatic pe 14 Mar 2004, 01:01 PM

Este mai mult decat laudabila o initiativa politica a tinerilor intr-un cadru nou de organizare si cu o reala dorinta reformatoare. Este nu numai laudabila ci necesara si indraznesc sa spun Obligatorie. Si totusi am anumite rezerve, pe care le voi formula sub forma unor intrebari pentru domnul Cosmin Alexandru.

Cu mare placere voi mai contribui si cu alte intrebari. In ce priveste intrebarile referitoare la problemele internationale pot sa para pentru unii membri ai Hanului oarecum scoase din contextul prefigurat pentru discutie. Insa viitorul pe care tinerii il cladesc (sau vor sa il cladeasca) acum presupune o vedere de amsamblu si o pozitie fundamentata cu privire la problemele lumii. Ne ingrijim adica de "ograda noastra" dar si de "ograda comuna". smile.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 14 Mar 2004, 03:50 PM

Ma bucura faptul ca cineva a avut aceasta intiativa, de a infiinta un partid nou, care aduce oameni tineri pe scena politica romaneasca. Se simtea nevoia de asa ceva si cred ca a venit la momentul potrivit. Esential este, insa, sa se mentina ideile de la care s-a pornit, sa nu se ajunga ca acest partid sa fie doar un nume pe lista formatiunilor "de sertar" de la noi. Cineva de aici spunea ca are unele rezerve fata de URR. Sunt normale, cel putin in acest stadiu. Mai mult, atacurile nu vor intarzia sa apara. Sa vedem daca URR le va face fata fara sa recurga la deja cunoscutele moduri de a riposta folosite de celelalte partide. Asadar, pentru inceput, cateva intrebari:


Trimis de: cameron pe 14 Mar 2004, 04:00 PM

In primul rand multumim pentru ca ati acceptat sa raspundeti intrebarilor noastre.
As avea cateva intrebari:


Trimis de: ypsilonalpha pe 14 Mar 2004, 04:32 PM

As avea si eu doua intrebari (a doua intrebare fiind ... mai multe intrebari smile.gif ):

Multumesc cu anticipatie.

Trimis de: menthoru' pe 14 Mar 2004, 04:36 PM

O singura intrebare. Se bazeaza pe un zvon care mi-a ajuns la urechi.

Este adevarat ca URR esti un partid elitist, un partid dedicat oamenilor de succes, liderilor?

Trimis de: denise pe 14 Mar 2004, 05:54 PM

Sa speram ca va veni si ziua cand se va face politica adevarata in Romania.
Doar o intrebare:

Ce program are URR in domeniul Sanatatii? Mai precis: administrarea fondurilor de sanatate si cazurile medicale sociale.
Multumesc si succes!

Trimis de: Unu pe 15 Mar 2004, 11:20 AM

Observaţii:

1. Am citit cu interes programul promvat de dvs. şi mărturisesc că primul cuvânt care mi-a venit în minte pentru a-l caracteriza a fost "coerenţă" ;
2. Dacă în ţara asta ar vota doar cei care împărtăşesc punctele de vedere ale celor prezentaţi (Pleşu, Liiceanu, Patapievici) România ar fi cel mai frumos loc de pe pământ, iar URR ar putea să aspire cu succes la condiţia de partid unic wink.gif . Din păcate, ştim cu toţii că numărul acelora care îndeplinesc condiţia enunţată nu ajunge la nivelul pragului electoral. Presupunând că şi dvs. sunteţi conştienţi de cele arătate mai sus întrebarea care urmează ar trebui să aibă un caracter retoric..

Întrebare:

Aveţi vre-o strategie electorală ce s-ar baza pe un caracter agresiv (în bunul sens al cuvântului)?

Cu legătură cu întrebarea de mai sus:

Câţi membri / simpatizanţi are URR?
Cum staţi cu banii? devil.gif

Mulţumesc.

Trimis de: 1,618033 pe 15 Mar 2004, 11:53 AM

1. Ce parere aveti fata de culoarea verde? (este o intrebare cat se poate de serioasa)

2. Ce parere aveti despre votul uninominal?

3. Care va fi modalitatea de colaborare cu celelalte partide politice?

4. Veti prezenta candidati pentru alegerile locale? Daca da, cine va fi pentru Bucuresti?

5. Ce veti face cu intreprinderile de stat falimentare. Dar cu angajatii lor?

6. Dati-mi trei motive pentru care cineva ar trebui sa va voteze.

7. Cu ce agentie veti colabora pentru electorale, si care estimati ca va fi bugetul dumneavoastra?

8. Ce parere aveti despre masonerie?

9. Care estimati ca va fi salariul mediu in Romania anului 2007, daca veti ajunge la guvernare?


Va multumesc.

Trimis de: mogaldeatza pe 15 Mar 2004, 02:29 PM

'Stimularea de catre stat a reciclarii deseurilor, prin facilitati diferentiate în functie de profitabilitatea economica a afacerii. Concentrarea efortului asupra materialelor pentru care nu exista o traditie a reciclarii (plastic, uleiuri, PET-uri, aluminiu), dintre care multe sunt foarte poluante.'

Care sunt strategiile prin care se va realiza implicarea populatiei in acest proiect?
Containerele ce contin compartimente separate pt deseuri exista, dar deseurile sunt depozitate tot "la gramada".

'Integrare demna'

Acest lucru presupune existenta unor profesionisti, a unor oameni cu experienta in diplomatie, etc. Obiectivele partidului sunt concrete, realiste, insa, punerea in practica este mai dificila asa cum s-a dovedit in nenumarate cazuri.
Aveti in vedere anumite persoane pt acest lucru, credeti ca exista printre cei aflati acum in functii persoane care pot fi motivate sa lucreze la adevarata valoare, neconditionati de diverse "privilegii', etc?

Trimis de: zET pe 15 Mar 2004, 04:16 PM

Credeti ca veti depasi pragul pentru a intra in parlament?

Trimis de: bunicu'Gilbert pe 15 Mar 2004, 04:38 PM

Am fost placut impresionat de initiativa invitarii in cadrul hanului a dlui Cosmin Alexandru. Initiativa este laudabila, dar nu va avea un efect electoral major. Motivul este cat se poate de clar: starea de saracie fizica si intelectuala a majoritatii electoratului roman.
In continuare imi permit sa va pun urmatoarea intrebare:

Cum va proceda URR pentru a-si face simtita prezenta in mediul rural ?

Va urez succes in campania electorala !

Trimis de: bdl pe 16 Mar 2004, 02:44 AM

Domnule Cosmin, bun venit.

Intrebarile mele:

-Ce parere aveti despre electoratul roman?
-In ce categorie sociala credeti ca formatiunea d-voastra va avea priza cea mai mare?


Mult succes la viitoarele alegeri... thumb_yello.gif

Trimis de: ursitoare pe 16 Mar 2004, 08:43 AM

Inca nu am o intrebare serioasa, sau macar formulata serios, desi ma bat niste ganduri. Totusi am vrut sa va spun welcome.gif la Han, in speranta ca vom deslusi cate ceva din misterele politicii. Stiu cate ceva despre URR de anul trecut cand l-am ajutat pe un prieten sa adune semnaturi. De la mine n-o sa aveti parte de un limbaj prea academic, dar recunosc ca apreciez faptul ca Gabriel Liiceanu, Andrei Plesu si H. R Patapievici au avut ceva de spus despre dumneavoastra si sper ca partidul dumneavoastra sa se implice cat mai mult in cultura, arta, sport si alte domenii care intereseaza publicul tanar. wink.gif Sa auzim nu umai de bine thumb_yello.gif

Trimis de: zET pe 16 Mar 2004, 09:38 AM

1. Se cunosc modalitatile prin care cei care s-au aflat pana acum la guvernarea Romaniei au deturnat fonduri de la un capitol de cheltuieli la altul. In programul dvs. specificati (la sanatate) faptul ca „Casa Nationala de Asigurari de Sanatate va continua sa administreze o contributie minimala, de sub 10% din salariu, oferind în schimb un pachet minimal de servicii de sanatate, iar pentru restul serviciilor individul va avea posibilitatea de a-si alege asiguratorul, exclusiv privat, de pe o piata concurentiala.” Care va fi politica in ceea ce-i priveste pe rau platnici? Cum veti reusi sa determinati marii datornici sa-si achite obligatiile – si nu neaparat catre bugetul de asigurari sociale de sanatate ci catre bugetul consolidat de stat, stiind ca executarea silita a intreprinderilor mari implica convulsii sociale?
2. Partidul dvs. are printre membrii si oportunisti? Cum veti reusi sa ii marginalizati, daca veti avea asa ceva in vedere?

Trimis de: gragulea pe 16 Mar 2004, 11:05 AM

De ce atatea intrebari si nici un raspuns de aproape o luna?

Trimis de: calfa pe 16 Mar 2004, 11:18 AM

Excelenta initiativa ! thumb_yello.gif
_______________
@gragulea: eu vad ca de doar 3 zile e deschis acest topic, pentru a obtine o luna ar trebui inzecita cifra asta. wink.gif
Mihai ne-a anuntat ca saptamana asta (inceputa ieri !) vom dialoga cu Cosmin. Ceea ce sper sa se intample. Adica sa fie un ... dialog. wink.gif
______________

@Cosmin Alexandru: Bun venit printre noi ! smile.gif

Intrebarile mele:

1. U.R.R. se poate spune ca "s-a nascut" ca un "partid digital", atata timp cat, cel putin la inceput, dupa prima prezentare de amploare in presa (in iulie 2002) principala forma de popularizare a fost forumul aflat la www.urr.ro.
In aceste conditii, ce si cat face URR pentru a nu fi o "victima" a noului concept de digital divide (definit pe scurt ca divizare a societatilor contemporane pe criteriul accesului la Internet) ?

2. Cat se implica in U.R.R. personalitatile care au fost cooptate de acest partid ?

3. Ce candidat are U.R.R. la Primaria Capitalei ?

Multa bafta !

Trimis de: Unu pe 16 Mar 2004, 12:24 PM

Ce facusi bre hangiule cu invitatu matale? Îi detesi sa bea de nu se mai da sculat? smile.gif

Editat. Domnul Cosmin Alexandru va raspunde zilele acestea mesajelor din cadrul acestui topic. thumb_yello.gif

Trimis de: Mihai pe 16 Mar 2004, 12:55 PM

Domnul Cosmin Alexandru, fiind foarte ocupat in aceasta perioada, mi-a promis ca va raspunde mesajelor dumneavoastra astazi, miercuri si joi. thumb_yello.gif

Trimis de: gragulea pe 16 Mar 2004, 02:11 PM

Scuze! Asa este, m-am uitat gresit, threadul a fost deschis doar de 3 zile. Dar tot s-a obtinut promisiunea unor raspunsuri (care ma intereseaza si pe mine)... :-)

Trimis de: Cosmin Alexandru pe 17 Mar 2004, 09:31 PM

Multumesc pentru invitatia la Hanul Ancutei si pentru intrebari. O sa raspund acum doar primei intrebari a fiecarui forumist, urmind sa raspund la toate in zilele urmatoare.

QUOTE (Mihai)
1. Pentru persoanele care nu au citit inca programa URR, ne puteti prezenta pe scurt prin ce se deosebeste Uniunea pentru Reconstructia Romaniei fata de partidele existente, ce aduce nou pe scena politica romaneasca?

1. Cred ca cea mai mare noutate pe care o aduce URR este faptul ca e un partid construit in principal de oameni care nu au mai facut politica pina acum. O alta noutate importanta pe care vrem sa o impunem in politica romaneasca este o relatie mult mai puternica intre cei reprezentati si cei care reprezinta, intre cetateni si politcieni. In acest moment, politica e un cerc inchis care se invirte dupa niste reguli care sint exclusiv ale lui, nu au legatura cu viata reala.


QUOTE (Carpatic)
1. Care este sansa reala a unui partid proaspat si relativ restrans ca numar de membrii sa acceada intr-o pozitie decizionala? In cat timp se poate realiza lucrul acesta, mizand pe o crestere constanta a capitalului electoral ?

1. Este greu de anticipat sansa reala in politica, un domeniu foarte fluid. In orice caz, efortul nostru e pe termen lung, tocmai pentru ca dorim sa cream un mecanism politic performant. Esecul clasei politice care ne-a determinat sa ne apucam de politica se datoreaza, in mare parte, unei organizari foarte proaste; o organizare mai buna nu se poate cladi decit in timp.


QUOTE (Nefertiti)
1.V-ati gandit sa candidati pentru functia de presedinte al Romaniei sau sa desemnati vreun alt candidat, din partea URR?

1. Candidatul URR la presedintie nu a fost inca stabilit, dar in intentia noastra el va fi o personalitate din afara partidului.


QUOTE (Cameron)
1. Care este pozitia dumneavoastra fata de stagiul militar obligatoriu?

1. Sustinem desfiintarea lui cit mai rapida.

QUOTE (Ypsilonalpha)
1. Pe ce numar de membri poate conta in momentul de fata URR?

1. In acest moment mebrii URR sint de ordinul miilor, dar partidul este intr-un proces de dezvoltare accelerata.


QUOTE (menthoru')
1. Este adevarat ca URR esti un partid elitist, un partid dedicat oamenilor de succes, liderilor?

1. Nu este un partid elitist, desi nu este nici un partid de mase tip PSD. Esentiale in definirea URR sint valorile noastre, astfel incit cei care doresc sa se implice intr-o forma sau alta in URR trebuie doar sa impartaseasca aceste valori. Nu are importanta ce meserie au, ce pozitie sociala etc.

Trimis de: Ahriman pe 17 Mar 2004, 09:37 PM

Cum pot deveni membru al URR?

Cum s-a infiintat acest partid, data fiind noua lege a partidelor? Aveti peste 25000 de membri?

Trimis de: Cosmin Alexandru pe 17 Mar 2004, 09:44 PM

Continuarea raspunsurilor:

QUOTE (Denise_d)
1. Ce program are URR in domeniul Sanatatii? Mai precis: administrarea fondurilor de sanatate si cazurile medicale sociale.

1. Sustinem introducerea asigurarilor private, cu libertatea fiecarui contribuabil de a alege. Este necesara introducerea concurentei pentru o mai buna performanta a sistemului sanitar. Printre altele, acest sistem ar corela si marimea contributiei cu nivelul de servicii obtinut, insa un nivel minim de servicii sociale trebuie asigurate oricui, indiferent de contributie (fiecare domeniu de activitate este abordat in cadrul programului politic, pe site-ul partidului).


QUOTE (Unu)
1. Aveti vre-o strategie electorala ce s-ar baza pe un caracter agresiv (în bunul sens al cuvântului)?
Cu legatura cu întrebarea de mai sus: Câti membri / simpatizanti are URR? Cum stati cu banii?

1. Avem o strategie care mizeaza pe door to door, care este, sa zicem, o modalitate directa si intr-un sens chiar agresiva, de asemenea de promovare a unui mesaj dur care sa scoata in evidenta falimentul clasei politice.


QUOTE (1 @ 618033)
1. Ce parere aveti fata de culoarea verde? (este o intrebare cat se poate de serioasa)

1. Culoarea verde in sine imi place. Daca e vorba de conotatia ei politica, nu.

Trimis de: Cosmin Alexandru pe 17 Mar 2004, 09:57 PM

Continuare raspunsuri

QUOTE (Mogaldeatza)
1.Care sunt strategiile prin care se va realiza implicarea populatiei in acest proiect?
Containerele ce contin compartimente separate pt deseuri exista, dar deseurile sunt depozitate tot "la gramada".

1. Materialele despre care e vorba tin mai degraba de circuitul economic decit de cel casnic, astfel incit mecanismul stimularii, inclusiv prin subventii, ar trebui sa functioneze. Modalitatile concrete de recuperare trebuie sa vina de la agentii economici atita timp cit exista motivatie, nu cred ca guvernul ar trebui sa le inventeze el.


QUOTE (zET)
1. Credeti ca veti depasi pragul pentru a intra in parlament?

1. Da, pentru asta muncim, ne dam seama ca e foarte greu, dar e primul pas obligatoriu.


QUOTE (Bunicu'Gilbert)
1. Cum va proceda URR pentru a-si face simtita prezenta in mediul rural?

1. In special prin contact direct, pentru ca nu prea avem acces la mass media care ajunge acolo.


QUOTE (bdl)
1. -Ce parere aveti despre electoratul roman?

1. Electoratul roman este foarte divers, ca orice societate moderna. Ce ar fi de remarcat este ca o mare parte a lui nu voteaza pragmatic, urmarindu-si interesele "de clasa"; vina principala o poarta partidele, care au oferte foate demagogice. Slaba concurenta nu permite nici urmarirea indeplinirii promisiunilor.

Trimis de: Ahriman pe 17 Mar 2004, 10:05 PM

Tot nu m-am lamurit. Sper ca vizitand site-ul oficial sa pricep mai multe. Dar astept raspuns in continuare.

Trimis de: Cosmin Alexandru pe 17 Mar 2004, 10:14 PM

Continuare raspunsuri

QUOTE (zET)
1. Care va fi politica in ceea ce-i priveste pe rau platnici? Cum veti reusi sa determinati marii datornici sa-si achite obligatiile ? si nu neaparat catre bugetul de asigurari sociale de sanatate ci catre bugetul consolidat de stat, stiind ca executarea silita a intreprinderilor mari implica convulsii sociale?

1. Convulsiile sociale sint provocate in mare parte de cei care pierd un loc de munca sigur, de multe ori bine platit si nu foarte stresant (majoritatea companiile nationale functioneaza cu un personal de 3 sau de 4 ori mai numeros decit cel necesar) si nu primesc suficiente salarii compensatorii. Nu convulsiile sociale sint problema, ci lipsa regulilor, printre care si cea a platirii corecte a datoriilor. Datoriile trebuie executate chiar daca asta provoaca falimentul.


QUOTE (calfa)
1. U.R.R. se poate spune ca "s-a nascut" ca un "partid digital", atata timp cat, cel putin la inceput, dupa prima prezentare de amploare in presa (in iulie 2002) principala forma de popularizare a fost forumul aflat la www.urr.ro.
In aceste conditii, ce si cat face URR pentru a nu fi o "victima" a noului concept de digital divide (definit pe scurt ca divizare a societatilor contemporane pe criteriul accesului la Internet) ?

1. Compensam "ingustimea" sau izolarea internetului cu contactul direct, door to door.


QUOTE (Ahriman)
1. Cum pot deveni membru al URR? Cum s-a infiintat acest partid, data fiind noua lege a partidelor? Aveti peste 25000 de membri?

1. Oricine este dispus sa acorde o parte din timpul lui pentru URR poate deveni membru; apropo de o alta intrebare, nu sintem un partid elitist, dar cautam membri activi. Pentru reinregistrare am strins 32.000 de semnaturi din care marea majoritate aparinind tinerilor intre 18 si 35 de ani.

Trimis de: Ahriman pe 17 Mar 2004, 10:19 PM

Cat timp trebuie sa acorde un membru URR partidului si cam in ce ar consta atributiile unui membru nou venit?
Recunosc ca am vrut sa-mi fac si eu partid, insa nu prea stiam cum sa strang cele 25000 de semnaturi (inca mai lucrez la ideea asta, dar o voi pune pe internet cand imi voi lansa site-ul). Mai e...

Trimis de: denise pe 18 Mar 2004, 08:37 AM

QUOTE (Cosmin Alexandru @ 17 Mar 2004, 09:44 PM)
1. Sustinem introducerea asigurarilor private, cu libertatea fiecarui contribuabil de a alege. Este necesara introducerea concurentei pentru o mai buna performanta a sistemului sanitar. Printre altele, acest sistem ar corela si marimea contributiei cu nivelul de servicii obtinut, insa un nivel minim de servicii sociale trebuie asigurate oricui, indiferent de contributie (fiecare domeniu de activitate este abordat in cadrul programului politic, pe site-ul partidului).


Multumesc pentru raspuns si bine ati venit la Hanu Ancutei han.gif
De acord cu dumneavoastra ca solutia pe termen lung este varianta asigurarilor private si crearea unui climat concurential chiar si in domeniul sanitar. Ce ne facem insa pe termen scurt, caci intre timp mor oameni in ciuda fondurilor importante colectate de la cetateni?
Cum credeti ca pot fi evitate acum situatii de genul celei prezentate in linkul de mai jos?
http://www.hanuancutei.com/forum/index.php?showtopic=2896
Pentru foarte multi fiecare zi conteaza.
Cum poate fi determinat Ministerul Sanatatii sa asigure fodurile necesare salvarii vietii a nenumarati oameni? Din ce in ce mai des se apeleaza la solidaritatea cetatenilor, dar cei care au bani sunt si cei mai stransi la punga. Pe deasupra, o astfel de solutie cere timp, timp de care pacientii nu dispun.

Va multumesc,
Denise

Trimis de: 1,618033 pe 18 Mar 2004, 09:48 AM

Multumesc pentru raspuns. Este cel pe care il asteptam. spoton.gif
Dar daca veti intra in Parlament, cu un 7-8% (maximum realizabil de dvs. acum, in opinia mea), cat credeti ca veti rezista uzurii politice (momeli din partea altor partide, aliante inegale, pioni otraviti introdusi in partid si lehamitea de a imparti o sala luxoasa cu toti analfabetii care ne conduc acum), timp de patru ani?

Sper sa realizati ca interesul membrilor acestui forum pentru partidul dvs. va creste sau va scadea in mod direct proportional cu timpul pe care il veti dedica raspunsului la intrebari. Unii dintre noi s-ar putea chiar sa va devina membri, sau sa va voteze... si sa duca vorba mai departe...

Asteptam in continuare raspunsuri de la dumneavoastra. Multam!

Trimis de: Cosmin Alexandru pe 18 Mar 2004, 10:51 AM

Scuze pentru intirziere, o sa continuu cu raspunsurile la intrebarile lui Mihai:

QUOTE
2. Programul partidului se numeste Drumul spre Normalitate. Ce este anormal din punctul dumneavoastra de vedere in Romania anului 2004? Dar ce este normal (si ma refer aici la scena politica) ?

2. Din pacate, anormalitatile sint mult mai multe decit normalitatile. Cel mai anormal in Romania e faptul ca cei pusi sa apere legea si sa faca dreptate sint primii care o incalca. O alta anormalitate majora este circuitul banilor. Platim taxe mari fara sa stim de ce (respectiv, unii platesc altii nu). Din banii astia o mare parte se duc pe coruptie, si vorbim de milioane de dolari. E bine sa subliniem ca banii nostri sint risipiti fara rost si atunci cind se scutesc datorii, si atunci cind Petrom face achizitii la preturi de 2 sau 3 ori mai mari decit cele de pe piata, si atunci cind disponibilizatii primesc salarii compensatorii exorbitante. Bineinteles banii nostri sint risipiti si datorita ineficientei "firesti" a sectorului de stat, dar aceasta apropae ca paleste in fata coruptiei.
Normal in lumea politica nu prea e nimic. De la organizarea alegerilor (vezi revizuirea Constitutiei), pina la sondaje (vezi criticile recente ale SAR), pina la sistemul de partide care e foarte putin concurential, in ciuda aparentelor.


QUOTE
3. Multe persoane considera faptul ca pe scena politica din Romania se joaca o piesa de teatru proasta. Sunteti de acord? Daca da, cine sunt vinovatii? Regizorul? Actorii? Scenariul? Publicul Platit?

3. Spuneam mai inainte, concurenta pe scena politica e doar mimata, si e mimata foarte prost; avem o piesa de teatru execrabila. Vinovati sint probabil in toate partile, dar evident ca principalii vinovati sint regizorii, respectiv cei care fac (inca) jocurile in politica noastra. Lipsa lor de viziune e socanta.


QUOTE
4. De ce se cunoaste atat de putin despre URR? Nu am sesizat multe aparitii ale acestui nume in mass-media din tara. Exista un monopol? Ori presa prefera subiectele comerciale, gen Adrian Copilu' Minune - Regele Manelelor?

4. Explicatia cu Copilu Minune e din pacate forte valabila. In plus, exista in mod evident nu un monopol propriu zis, ci un santaj al puterii asupra mass-mediei, in special cea electronica, prin datoriile pe care le au. Si prin publicitate.

Trimis de: Cosmin Alexandru pe 18 Mar 2004, 11:07 AM

Raspunsurile la urmatoarele intrebari ale lui Carpatic:

QUOTE
2. Care este modul in care URR vede colaborarea cu alte forte politice deja implicate la guvernare, mai ales in conditiile in care nu se asteapta o schimbare structurala si principiala a acestora (nu la doctrina ma refer, ci la oameni si practici). Care ar fi fortele politice cu care ati accepta mai usor o colaborare si de ce?

2. Excludem categoric colaborarea sub orice forma cu PSD si PRM. In rest, cred ca oamenii politici sunt totusi de o calitate mult mai buna decit in PSD sau PRM. Ea nu s-a vazut in 1996-2000 din cauza organizatorii dezastruoase. Aceeasi situatie e si in administratie. Ea functioneaza acum foarte prost, insa, cu aceiasi oameni, alta organizare si alti sefi, sint convins ca s-ar putea obtine rezultate mult mai bune.


QUOTE
3. Daca ipotetic maine dimineata v-ati trezi in pozitia lui Adrian Nastase, care ar fi masurile concrete pe care le-ati lua pentru a eradica/limita coruptia ? Desigur, se presupune ca ati avea aceiasi prieteni, colegi, relatii, obligatii s.a.m.d. ca si domnul Nastase.

3. Dincolo de prieteni si colegi, care nu seamana deloc cu ai dlui Nastase, obligatiile nu au cum sa fie aceleasi. Dl Nastase are toate obligatiile celor pe care i-a acoperit in acest timp, iar astea sint enorme, proportionale cu dimensiunile PSD si cu dimensiunile ilegalitatilor comise. De aceea prabusirea din interior a PSD ramine o posibilitate.


QUOTE
4. Care ar fi modalitatile de incurajare a tinerilor sa intre in viata politica ?

4. Cred ca important ar fi ca ei sa aiba o speranta, in particular sa nu mai considere ca a te implica in politica inseamna neaparat a te minji. Pentru asta trebuie sa li se ofere un alt model. Si educatia civica ar trebui sa fie mult mai importanta.

Trimis de: Cosmin Alexandru pe 18 Mar 2004, 11:17 AM

Urmatoarele raspunsuri pentru Nefertiti:

QUOTE
2. Continuand ideea de mai sus, v-ati stabilit cumva ca tinta functia de premier (asta in cazul in care nu va intereseaza cea de presedinte)? Intreb asta pentru ca, desi sansele de reusita par mici, un asemenea obiectiv ar fi un exercitiu foarte util pentru un om politic.

2. Pe moment e prematur. Sigur ca opozitia trebuie sa dezvolte politici publice alternative si sa imagineze mecanisme politice alternative (structura guvernului, proceduri administrative etc.), si facem asta, dar unele lucruri nu pot fi simulate si ramin de tratat atunci cind se ajunge la ele.


QUOTE
3. Va ganditi la o alianta cu alte formatiuni politice?

3. Deocamdata nu, participam singuri la locale si in functie de rezultatele obtinute decidem mai departe cum continuam.


QUOTE
4. Credeti ca indiferenta romanilor, manifestata prin lipsa a ceea ce se numeste "spirit civic", este cauzata doar de neincrederea in actuala clasa politica?

4. Indiferenta aceasta este, desigur, data de neincrederea in clasa politica (acaesta atinge cote foarte ingrijoratoare pentru o democratie), dar este si istorica. Exercitiul democratic a fost intotdeauna restrins, si inainte de comunism; asta se leaga de intirzierea modernizarii in Romnia, care se vede cel mai bine in gradul de urbanizare, inferior vecinilor nostri din Est.

Trimis de: Cosmin Alexandru pe 18 Mar 2004, 11:24 AM

Urmatoarele raspunsuri pentru Cameron:

QUOTE
2. Ce parere aveti despre implicarea bisericii in politica?

2. Sustinem separarea cit mai riguroasa intre biserica si stat. Biserica nu trebuie sa se implice in politica si nici invers.


QUOTE
3. Exista solutii pentru depasirea stadiului de subdezvoltare a economiei nationale?

3. Exista solutii, care sint cele cunoscute: legi clare si respectate, proprietate privata, initiativa libera.


QUOTE
4. Imunitatea parlamentara trebuie mentinuta sau eliminata?

4. Noi am propus eliminarea completa a imunitatii, sub aspectul arestarii, perchezitionarii etc. care sint acum restrictionarte pentru parlamentari. Dar cu mentinerea imunitatii pt. declaratii politice.


QUOTE
5. Sistemul de vot secret al parlamentarilor trebuie mentinut sau eliminat?

5. In mod clar trebuie eliminat, ca si rusinoasa votare prin interpusi.

Trimis de: Cosmin Alexandru pe 18 Mar 2004, 11:31 AM

Urmatorul raspuns pentru Ypsilonalpha:

QUOTE
2. Sinteti convins ca partidul va putea intra in Parlament prin forte proprii in acest an? Va putea el depasi pragul parlamentar fara a intra in aliante? Sau credeti ca este necesara trecerea inca unui ciclu electoral de patru ani pentru conturarea personalitatii URR?

2. Nu putem avea nici o certitudine aici, dar asta ne propunem sa facem. Pragul este foarte mare, intr-adevar, dar noi il sustinem pentru Parlament (desi contestam necesitatea pragului la locale unde nu are rost), pentru ca este necesar pentru functionarea Parlamentului. URR este un proiect politic pe termen lung, si el va ajunge la maturitate probabil in urmatorul ciclu electoral.

Trimis de: Cosmin Alexandru pe 18 Mar 2004, 11:40 AM

Urmatoarele raspunsuri pentru 1,618033

QUOTE
2. Ce parere aveti despre votul uninominal?

2. Sustinem varianta de vot uninominal dar compensat, incit sa asigure si proprotionalitatea, propusa de asociatia Pro Democratia.


QUOTE
3. Care va fi modalitatea de colaborare cu celelalte partide politice?

3. La locale organizatiile au libertatea de a decide aceasta colaborare, mai putin cu PSD si PRM. Pe plan national incercam sa colaboram civilizat cu celelalte partide asa cum trebuie sa colaboreze toti cei care sint colegi intr-un domeniu.


QUOTE
4. Veti prezenta candidati pentru alegerile locale? Daca da, cine va fi pentru Bucuresti?

4. Pentru Bucuresti nu s-a stabilit inca. Singurii candidati lansati deja sint cei de la Cluj.

Trimis de: Cosmin Alexandru pe 18 Mar 2004, 11:46 AM

Urmatorul raspuns pentru mogaldeatza:

QUOTE
2. Aveti in vedere anumite persoane pt acest lucru, credeti ca exista printre cei aflati acum in functii persoane care pot fi motivate sa lucreze la adevarata valoare, neconditionati de diverse "privilegii', etc?

2. Spuneam si mai inainte, exista in administratie oameni capabili dar activitatea lor trebuie reorientata. Acum efortul merge pe imagine, cind el ar trebui sa mearga pe solutii de substanta. Integrare demna este exact ceea ce nu se face acum.

Trimis de: Cosmin Alexandru pe 18 Mar 2004, 11:51 AM

Urmatorul raspubns pentru bdl:

QUOTE
2. In ce categorie sociala credeti ca formatiunea d-voastra va avea priza cea mai mare?

2. Succesul cel mai mare il avem in rindul intreprinzatorilor, inclusiv in sens larg de oameni activi, care nu asteapta doar sa li se intimple ceva. Manageri, doctori, profesori, studenti dar avem si organizatii rurale.

Trimis de: Cosmin Alexandru pe 18 Mar 2004, 11:54 AM

Urmatorul rapsuns pentru zET:

QUOTE
2. Partidul dvs. are printre membrii si oportunisti? Cum veti reusi sa ii marginalizati, daca veti avea asa ceva in vedere?

2. Pina acum nu am identificat nici un oportunist smile.gif. Daca vom identifica un oportunist, asta inseamna ca el va face ceva care incalca un Cod de Conduita pe care noi l-am adoptat (poate fi citit pe site), deci poate fi eliminat din URR. Dar cel mai sigur se va elimina sigur daca echipa e sanatoasa.

Trimis de: mogaldeatza pe 18 Mar 2004, 12:00 PM

QUOTE (Cosmin Alexandru @ 17 Mar 2004, 10:57 PM)
1. Materialele despre care e vorba tin mai degraba de circuitul economic decit de cel casnic, astfel incit mecanismul stimularii, inclusiv prin subventii, ar trebui sa functioneze. Modalitatile concrete de recuperare trebuie sa vina de la agentii economici atita timp cit exista motivatie, nu cred ca guvernul ar trebui sa le inventeze el.


Multumesc pentru raspuns.
Totusi, pentru a fi recuperate si reciclate, deseurile trebuie sa fie depozitate" pe categorii. Cum ar putea guvernul prin agentii sai sa constientizeze cetatenii ( care produc destule deseuri), dar si agentii economici de necesitatea acestei actiuni?
Cum ati motiva de exemplu un agent economic sau un simplu cetatean sa nu arunce ambalajele de carton ci sa le duca la un centru de primire?
Nu cred ca financiar pt ca pretul/kg este infim. In plus, implica si deplasarea pana la respectivul centru. Ce interes are respectivul sa faca acest lucru?
In alte state se fac economii substantiale prin reciclare.
In Romania exista moda wink.gif exporturilor de deseuri( fier vechi) altora care stiu cum sa il valorifice.

Trimis de: Cosmin Alexandru pe 18 Mar 2004, 12:05 PM

Urmatoarele raspunsuri pentru calfa:

QUOTE
2. Cat se implica in U.R.R. personalitatile care au fost cooptate de acest partid ?

2. Nu si implica in mod direct in activitatea partidului. Ofera un sprijin la nivelul la care se afla ele.


QUOTE
3. Ce candidat are U.R.R. la Primaria Capitalei ?

3. Inca nu s-a stabilit.

Trimis de: Cosmin Alexandru pe 18 Mar 2004, 12:35 PM

Pentru Ahriman:
Un membru URR ar trebui sa acorde citeva ore pe saptamina partidului. Inainte exista si conditia unei perioade de proba, dar ea a fost eliminata intre timp. Stringerea a 25.000 de semnaturi nu e deloc usoara. Am reusit sa stringem chiar 32.000, dar e nevoie de o organizatie, individual e cam greu.

Pentru Denise_d
Sint tragedii inimaginabile. La nivelul cauzelor profunde, cred ca ele se nasc din ciocnirea a 2 sisteme, a 2 Romanii: e una autarhica, pasiva si subdezvoltata economic, si una moderna. Multi traiesc inca linistiti in comunitati in care se produce cam cit se consuma, se traieste dupa norme folclorice (dar nu e vorba doar de sate), si asemenea tragedii sint depasite cu o anumita usurinta. Insa noi nu mai putem sa mergem mult timp inainte cu aceasta schizofrenie; este absolut necesar sa modernizam intreaga societate romaneasca.
Una din cauzele colapsului din sanatate este, fireste, deturnarea fondurilor colectate pentru sanatate spre alte destinatii. Alta e proasta organizare. Dar cauza reala este dezinteresul pentru acest sistem, din toate partile. Asigurarile private ar avea si meritul major de a stimula interesul asiguratilor pentrui modul in care sint cheltuiti banii lor, interes care acum e minor.

Pentru 1,618033
Nu vrem sa spunem ca acum absolut totul e rau si daca venim noi la putere totul va fi absolut minunat. Asta exista doar in basme, nu in lumea reala. Ce vrem noi insa e sa marcam un salt important in calitatea politicii, ceea ce se poate face si trebuie facut. Este ceea ce putem aduce noi venim din afara. Inclusiv in termeni de moralitate, dar, inca o data, nu isi face nimeni iluzia ca sintem un partid de oameni perfecti.

Pentru mogaldeatza
Subventia este motivatia economica, pentru agentii economici. Pentru cetateni o motivatie importanta ar fi constiinta (caci o motivatie trebuie sa existe, altfel degeaba asteptam sa se intimple lucruri). Din pacate educatia ecologica e foarte precara, in scoli si in general. Tot ce tine de educatia pentru societate e foarte precar in scoli. Exportul de fier vechi ar putea fi, insa restrictionat.

Trimis de: zET pe 18 Mar 2004, 01:22 PM

QUOTE
Datoriile trebuie executate chiar daca asta provoaca falimentul.

Stiu ca acest lucru este simplu de facut, insa urmarile pe plan social sunt imense. V-ati gandit la o implicare in ceea ce priveste reconversia profesionala a celor afectati? Ma refer aici si la acele zone sarace deja existente pe harta Romaniei.

Trimis de: abis pe 18 Mar 2004, 03:54 PM

Domnule Cosmin Alexandru,
Spuneti ca partidul pe care il conduceti se axeaza pe o campanie door-to-door. Va inteb foarte serios: cand va bate si la usa mea cineva? Va intreb pentru ca nu cred foarte tare in acest tip de campanie, mai ales pentru ca nu doar eu, dar niciunul dintre prietenii, rudele sau colegii mei nu a stat de vorba, fata in fata, cu un membru URR pornit intr-o astfel de campanie. Cu alte cuvinte, URR-ul nu se "vede" deloc. Aveti foarte mult de lucru pentru a ajunge la 5%...

Trimis de: Cosmin Alexandru pe 18 Mar 2004, 04:06 PM

Continuu cu raspunsurile restante:

QUOTE (Mihai)
5. Care este ultima carte pe care ati citit-o si care v-a placut?

5. "Spuma zilelor" de Boris Vian


QUOTE
6. Tineretul romanesc - cat de interesat este de politica? Doresc romanii -si in special tinerii- o schimbare ori s-au resemnat?

6. Tineretul este putin interesat de politica, in alt raspuns spuneam ca ei au nevoie de un alt model de a face politica si de o educatie civica mult mai consistenta. Schimbarea o doreste aproape toata lumea, insa ea trebuie sa dobindeasca un chip concret pentru fiecare. Nu e suficienta dorinta de schimbare, trebuie sa stim cit de cit exact in ce directie si cum vrem sa schimbam.


QUOTE
7.Sunteti cinefil? Daca da, ce film v-a impresionat cel mai mult?

7. Nu pot sa spun ca sunt un cinefil si ma duc in general la filme care nu sunt neaparat succese de casa. Ultimul film foarte bun pe care l-am vazut a fost "Dogville" al lui Lars von Trier. Inainte de el mi-au placut "In the mood for love" (Hong Kong - 2000), "Amelie", "La vita e bella", "A 25-a ora", "Parfum de femeie" si alte cateva.


QUOTE
8. Utilizati frecvent internetul? Care este siteul preferat?

8. Utilizez internetul rar, si in majoritatea cazurilor pentru a accesa urr.ro. Sunt mai degraba o persoana de actiune, am fost ultimul din firma care m-am dotat cu calculator.


QUOTE (Carpatic)
5. Ce parere aveti de razboiul din Irak ? Dar de "lupta impotriva terorismului" ? Cum credeti ca ar trebui procedat pentru a eradica terorismul mondial ?

5. Exista o justificare a razboiului din Irak, ca si a celui din Kosovo, anume apararea drepturilor omului. Nu cred ca exista pe termen scurt si mediu o solutie de eradicare completa a terorismului. Exista solutia supravegherii drastice interne, si cea a combaterii terorismului in tarile de provenienta. Ambele sint solutii partiale si cu mari costuri. Solutia ideala ar fi sa dispara motivatia terorismului, dar e greu de anticipat daca si cind se va intimpla asta.


QUOTE
6. Considerati ca misiunea IMF si World Bank si modul de aplicare a acestei misiuni este benefica pentru statele in curs de dezvoltare/subdezvoltate pe termen mediu-lung ? Pe de alta parte considerati ca FTAA va fi un succes ?

6. Nu am suficiente informatii pentru a raspunde pertinent la aceste doua intrebari.


QUOTE (Nefertiti)
5. Care este segmentul social pe care va bazati: tineret, pensionari, intelectuali etc.?

5. Segmentul nostru predilect este tineretul educat, dar dincolo de acest nucleu mizam si pe alte segmente.


QUOTE
6. O sa incercati sa atrageti in URR nume deja consacrate ale politicii romanesti si din alte domenii sau vreti sa formati o echipa in totalitate noua, cu "anonimi" care pana acum au stat pe margine, dar au potential?

6. Vom incerca sa atragem nume consacrate, dar nu din politica; echipa o vom forma cu oameni care au demonstrat in domeniile lor de activitate competenta.

QUOTE (1 @ 618033)
5. Ce veti face cu intreprinderile de stat falimentare. Dar cu angajatii lor?

5. Intreprinderile falimentare trebuie inchise. Angajatii lor isi vor gasi de lucru in alta parte, iar in zonele monoindustriale se pot lua masuri speciale. Somajul e inca mic in Romania.


QUOTE
6. Dati-mi trei motive pentru care cineva ar trebui sa va voteze.

6. - CV-urile noastre
- valorile pe care le promovam, politicile noastre publice
- codul noastru de conduita


QUOTE
7. Cu ce agentie veti colabora pentru electorale, si care estimati ca va fi bugetul dumneavoastra?

7. N-am luat o decizie pentru nici unul din cele doua subiecte.


QUOTE
8. Ce parere aveti despre masonerie?

8. Nici una. N-am legaturi cu organizatia si sunt rezervat in a-mi face o opinie doar din mass-media.


QUOTE
9. Care estimati ca va fi salariul mediu in Romania anului 2007, daca veti ajunge la guvernare?

9. Nu stiu. N-am facut inca o analiza echivalenta unui program de guvernare incepand cu 2005. Ne vom gandi la acest lucru dupa alegerile locale.

Trimis de: 1,618033 pe 18 Mar 2004, 04:48 PM

OK. Multumesc mult pentru raspunsuri.

Modul dumneavoastra de a gandi se muleaza aproape 100% pe al meu, si daca nu mi-as fi pierdut (de mult si intr-o proportie covarsitoare) increderea in schimbarile politice, v-as sustine 100% inca de astazi.

Ramane sa ma mai gandesc - la modul cel mai serios - cu privire la utilitatea actiunii politice. Imi este extrem de greu sa iau in raspar atitudinea pe care am avut-o fata de politica in ultimii 14 ani (dupa 'maturarea' Pietii, am hotarat ca nu voi vota pe nimeni, niciodata, si pana acum m-am tinut de cuvant, si nici nu regret).
Totusi, deocamdata va acord votul simpatiei mele si sper sa reusiti sa va faceti auziti, si mai ales intelesi. Oricum, cine stie ce ne rezerva viitorul?... smile.gif

Trimis de: Mihai pe 18 Mar 2004, 04:49 PM

Va multumesc pentru raspunsurile de pana acum si revin cu patru intrebari:


Trimis de: Cosmin Alexandru pe 18 Mar 2004, 06:04 PM

Urmatoarele raspunsuri

QUOTE (abis)
1. Va inteb foarte serios: cand va bate si la usa mea cineva?

1. In mod cert nu va pot garanta ca cineva va va bate la usa din partea URR, cu atit mai putin sa va spun cind. Dar e posibil. Ca sa acoperim riguros un oras precum Bucurestiul sau alte orase e nevoie de resurse umane pe care nu le avem. La fel si la sate, de altfel.


QUOTE (Mihai)
1. 1989 in Romania - Revolutie sau Lovitura de Stat? Sau altceva?

1. O revolta initiala care a fost preluata printr-o lovitura de stat mascata.


QUOTE
2. Care este cel mai important lucru de care putem fi mandri ca romani? Dar de care ar trebui sa fim rusinati?

2. Putem fi mindri de orice realizare a oamenilor de cultura, sportivi, mari oameni politici, dar ideal ar fi ca fiecare sa fie mindru in primul rind de realizarile lui personale. La fel e si cu rusinea.


QUOTE
3. Aveti un model politic din istoria Romaniei? O personalitate ce v-a marcat in mod pozitiv?

3. Modelul politic cel mai apropiat ar fi cel al pasoptistilor, iar personalitatea Balcescu.


QUOTE
4. Sunt rromii o problema pentru Romania?

4. Sunt o problema doar rromii care incalca legea, ca si romanii sau maghiarii care incalca legea. E adevarat insa ca minoritatile importante au probleme specifice, diferite de cele ale altor minoritati. Am incercat sa raspundem problemelor maghiarilor printr-o pozitie care poate fi gasita pe site, in programul politic, si vom continua cu problemele rromilor. De altfel aceste probleme sunt corect identificate si de actuala putere sau de societatea civila, insa solutiile trebuie promovate mai serios. Exista un trunchi comun pentru problemele tuturor; daca vom reusi sa iesim din subdezvoltare economica, va fi mult mai usor sa rezolam problemele specifice rromilor.

Trimis de: denise pe 18 Mar 2004, 07:55 PM

In cazul in care URR va trece pragul electoral, care vor fi primele initiative legislative? Sa zicem primele trei prioritati.

Trimis de: YoyoMan pe 19 Mar 2004, 12:14 AM

1. Ce parere aveti despre rapoartele de tara din partea Baronesei Ema Nicholson si despre semnalele negative pe care Romania le-a primit de la Bruxelles?
2. Se vorbeste despre manipulare prin intermediul mass-media in Romania. Credeti ca aceasta e o problema reala?
3. Anul 2004 este an electoral. Ce credeti ca vor aduce alegerile generale din anul acesta?

Trimis de: calfa pe 19 Mar 2004, 09:24 AM

Multumesc pentru rapsunsuri !

Sper sa mai reveniti ca Invitat al Hanului, dupa "locale" ! Ar fi un moment tocmai bun pentru ... (re)evaluari.

Multa bafta ! thumb_yello.gif

Trimis de: Ahriman pe 19 Mar 2004, 09:59 AM

Am facut si eu o cerere de inscriere in URR si n-am primit nici un raspuns. Why?
Mesajul il puteti sterge, chiar va rog, dupa ce primesc cat de cat un raspuns la el. Multumesc!

Trimis de: Cosmin Alexandru pe 19 Mar 2004, 11:13 AM

Pentru denise_d

QUOTE
1. In cazul in care URR va trece pragul electoral, care vor fi primele initiative legislative? Sa zicem primele trei prioritati.

1. Prioritare sint cele care vizeaza independenta justitiei, printre care incompatibilitatea dintre parlamentari si avocatura, independenta magistratilor. Ar urma legi care sa reglementeze cheltuirea banilor publici, precum si cele de reformare a sanatatii si sistemului de pensii. Problema majora este si imbunatatirea, dar si aplicarea legilor existente. Sistemul legislativ necesita o simplificare masiva.

Pentru YoyoMan

QUOTE
1. Ce parere aveti despre rapoartele de tara din partea Baronesei Ema Nicholson si despre semnalele negative pe care Romania le-a primit de la Bruxelles?

1. Rapoartele sint corecte, si ele traduc exasperarea oficialilor europeni fata de modalitatea demagogica in care Bucurestiul trateaza integrarea europeana. Toate problemele semnalate acolo exista in realitate, si sint si altele care nu sint semnalate acolo. Dar e adevarat ca ele sint cele mai grave: lipsa domniei legii, lipsa independentei justitiei, lipsa libertatii presei.

QUOTE
2. Se vorbeste despre manipulare prin intermediul mass-media in Romania. Credeti ca aceasta e o problema reala?

2. Da, pirghiile manipularii fiind publicitatea platita din bani publici si neplata datoriilor.

QUOTE
3. Anul 2004 este an electoral. Ce credeti ca vor aduce alegerile generale din anul acesta?

3. Ar fi bine sa aduca forte politice noi in prim plan, ar fi bine sa sanctioneze contraperformantele puterii.


Pentru Ahriman

QUOTE
1. Am facut si eu o cerere de inscriere in URR si n-am primit nici un raspuns. Why?

1. Inseamna ca ceva n-a mers bine, si ne cerem scuze pentru asta. Poate fi din cauza furtunii de virusi, sau poate s-a pierdut undeva intre biroul central si organizatia locala la care a fost transmis. Depinde si unde si pe ce cale ati trimis-o?

Trimis de: Ahriman pe 19 Mar 2004, 11:17 AM

Am intrat pe site-ul URR si am completat un formular de-acolo. Sa nu fii ajuns si o fii ratacind pe undeva pe magistrala informationala numita Internet?

Trimis de: nefertiti-old pe 19 Mar 2004, 11:29 AM

Care a fost cel mai puternic argument care v-a determinat sa intrati in politica?

Trimis de: Cosmin Alexandru pe 19 Mar 2004, 12:23 PM

Pentru Ahriman

QUOTE
1. Am intrat pe site-ul URR si am completat un formular de-acolo. Sa nu fii ajuns si o fii ratacind pe undeva pe magistrala informationala numita Internet?

1. Posibil, cel mai bine ar fi sa mai incercati o data, sau sa contactati direct o organizatie de sector.

Pentru Nefertiti

QUOTE
1. Care a fost cel mai puternic argument care v-a determinat sa intrati in politica?

1. Faptul ca in turul 2 al alegerilor prezidentiale din 2000 am fost pus in situatia de a alege intre Ion Iliescu si CV Tudor.

Trimis de: ursitoare pe 19 Mar 2004, 12:29 PM

1) Cum credeti ca poate fi oprit santajul psihologic, prin mass-media asupra maselor in ceea ce priveste planul politic? ohmy.gif
2) Cum priviti intrebarile care v-au fost adresate pana acum pe acest forum?
3) Cum credeti ca am putea ajuta tinerii la schimbarea societatii in care traim??
4) Considerati ca problemele politice ale Romaniei pornesc de la societate sau de la conducere? Cum ar trebui sa actioneze fiecare dintre ele ca sa aduca schimbari pozitive in politica?
5) Aveti un model in viata politica? O persoana pe care sa o considerati model in momentul de fata?

Trimis de: Catalin pe 19 Mar 2004, 12:30 PM

Dintre Adrian Nastase si Theodor Stolojan, pe cine ati sustine in turul doi si de ce? Dar dintre Lia Roberts si Adrian Nastase respectiv Lia Roberts si Theodor Stolojan?

Trimis de: YoyoMan pe 19 Mar 2004, 01:51 PM

Au auzit romanii de peste hotare despre URR? Ati incercat sa va faceti auziti si in alte tari? Exista URR Franta de exemplu? Si daca nu, aveti planuri pentru asa ceva?

Trimis de: carpatic pe 19 Mar 2004, 02:23 PM

YoyoMan, URR=Uniunea pentru Reconstructia Romaniei, deci URR Franta ar fi chiar o gluma buna rolleyes.gif

Titulatura partidului insa ma provoaca sa mai pun o intrebare:
Re-constructie inseamna altceva decat Constructie. Sa reconstruim ce ? Ca s-a distrus enorm din 1989 nu incape indoiala, dar constructia care ne asteapta se bazeaza pe alte coordonate decat realitatile de pana in '89. Deci, este "reconstructie" un termen adecvat ?
Pe de alta parte, nu sunt tocmai multumit de raspunsurile pe care le-am primit legat de 2 aspecte:
1)Eliminarea/limitarea coruptiei. Am intrebat ce ati face pentru asta "daca ati fi Adrian Nastase" , dar voi reformula problema: daca ati fi prim-ministru al Romaniei MAINE (nu dupa ce URR va castiga alegerile, sau va fi la guvernare, sau...), ce ati face CONCRET. Toti vorbim in cafenele ca trebuie luate masuri drastice, si cu toate astea nu e atat de greu sa ne dam seama ca ne lovim de spagi si nepotisme peste tot, la toate nivelele. Si nu e decat un act de sinceritate (cu noi insine in primul rand) faptul de a recunoaste ca am invatat si invatam sa jucam acest joc, si ca prea putini considera ca inpotrivirea fatisa, ca un exercitiu al dreptului fiecaruia ca cetatean, poate duce la ceva. Cum ati lupta cu sistemul ? Dar cu mentalitatile?
2)Intrebarile legate de IMF, World Bank, FTAA. Aveti un background economic, de aceea am presupus ca nu va va fi foarte greu sa va exprimati o opinie. Desigur ca intrebarile mele sunt extrem de simpliste, nu e cazul aici sa cer declansarea unei dezbateri, dar nu am cerut o analiza profunda, doar o opinie in doua vorbe. Si asta tocmai pentru ca politicile internationale, in special cele economice, ne afecteaza si ne vor afecta direct. Si nu numai la nivel macro.
Si mai adaug o intrebare:
- Romanul in general HABAR NU ARE ce inseamna intrarea in UE. Pana si batranii de prin satele din Oltenia isi inchipuie ca vor umbla cainii cu colaci in coada, sau cel putin "va fi mult mai bine". Ce va fi mult mai bine, cetateanul nu stie sa raspunda. Noi am votat in octombrie o "constitutie europeana", si multi din cei care s-au dus la vot au spus "da" tocmai pentru ca "daca nu trece or sa creada europenii ca noi nu vrem in UE". Ce trebuie facut pentru ca romanii sa fie constienti de ceea ce implica aderarea la UE? Ar fi normal ca dupa o campanie de popularizare si constientizare sa se organizeze un Referendum, ca in majoritatea tarilor care vor sa aiba ceva de spus, legat de adrearea la UE ?


Trimis de: abis pe 19 Mar 2004, 02:23 PM

Domnule Cosmin Alexandru,
Mai este foarte putin timp pana la alegerile locale, si dvs. inca nu ati desemnat candidatul pentru Primaria Bucurestiului. Daca nu o veti face foarte curand, aveti "sansa" de a nu avea cand sa-l aceti cunoscut. Stiti probabil mai bine decat mine ca prima conditie pentru ca cineva sa fie votat este sa fie cunoscut. Cu cat amanati mai mult, cu atat ii ramane mai putin timp candidatului pentru a atinge gradul de notorietate necesar pentru a putea spera la castigarea unui numar semnificativ de voturi. Acelasi lucru este valabil si pentru candidatul la prezidentiale, in cazul in care veti avea unul.
Am vazut ca in lipsa unei pozitii oficiale a URR, membri si simpatizantii dvs. fac tot felul de jocuri de imaginatie pe forumul de la www.urr.ro jucandu-se cu variante de candidat la presedintie pornind de la Lia Roberts si pana la Mircea Dinescu.
Va intreb deci cat de repede veti lua decizia privind nominalizarea candidatilor URR?

Trimis de: YoyoMan pe 19 Mar 2004, 02:40 PM

QUOTE (carpatic @ 19 Mar 2004, 03:23 PM)
YoyoMan, URR=Uniunea pentru Reconstructia Romaniei, deci URR Franta ar fi chiar o gluma buna  rolleyes.gif


Heeei! Stiu ce inseamna URR 50.gif Ma gandeam sa intreb daca exista filiale ale partidului si in alte tari in asa fel incat romanii de acolo sa poata afla de ALTERNATIVA URR. Nu cred ca ai citit destul de atent intrebarea... mad.gif

Trimis de: Mihai pe 19 Mar 2004, 03:00 PM

Ai mentionat URR Franta, si de aici nelamurirea. smile.gif Filiala poate exista doar in tara, in Franta ar putea fi doar un sediu pentru diaspora. Oricum, intrebarea de baza cred ca a fost inteleasa. smile.gif Impactul URR asupra Diasporei...

Trimis de: carpatic pe 19 Mar 2004, 03:09 PM

YoyoMan, I got it, scuze.
Dar intrebarea ta imi provoaca inca una:
Un partid puternic trebuie in mod obligatoriu sa isi construiasca relatii politice in mediul international. Nu degeaba PSD-ul s-a zbatut sa intre in Internationala Socialista, pe de alta parte grupari doctrinare, de tipul crestin-democratilor, sunt active international si ofera anumite tipuri de sprijin membrilor lor. URR are in vedere vreo afiliere, pe viitor ? Pe de alta parte, cum sta URR cu relatiile la nivbel international, pentru ca in momentul in care ar ajunge la guvernare sa poata faca un lobby eficient acolo unde este cazul (ideal ar fi peste tot tongue.gif ) pentru cauzele Romaniei ?
Si alta intrebare, daca tot m-am pornit.
Afirmati ca nu aveti nici o parere despre masonerie, si acest lucru e de natura sa ma mire putin, no offence, pentru ca masonii sunt jucatori de seama in mediul economic si politic. Nu neaparat pentru ca sunt masoni, ci pentru ca sunt persoane cu un anumit statut. Intrunirile recente de la Palatul Parlamentului s-au bucurat de o mare atentie din partea fruntasilor politici romani. Intr-adevar masoneria este un subiect dezbatut si controversat, dar in nici un caz unul care poate fi ignorat.

Trimis de: 1,618033 pe 19 Mar 2004, 03:17 PM

Mircea Dinescu presedinte?... ohmy.gif

Asta ar fi de departe cea mai tare campanie electorala din intreaga Europa! Nici nu-mi pot imagina o discutie televizata intre Dinescu si Bombonel, de exemplu, ca sa nu mai vorbesc de Stolo... biggrin.gif

Da' ar fi o idee extrem de buna. In definitiv, omu' a dovedit ca stie capitalism la propriu, nu doar la figurat. Si am avea si noi mai mult umor in politica...

Motiv pentru care va mai adresez o intrebare:

1. Care considerati ca ar fi primele trei lucruri de facut pentru Bucuresti? Stiu ca aveti o baza mai mare in Ardeal, insa noi bucurestenii suntem mai egotisti... rolleyes.gif

Trimis de: ursitoare pe 19 Mar 2004, 08:03 PM

Cred ca ceea ce vreau sa spun lanureste anumite nelamuriri de aici, poate mai inaite de a e lamuri mai bine domnul Cosmin Alexandru. Eu am auzit de URR chiar de la persoanele din Diaspora, deci legaturile lor cu exteriorul sunt destul de puternice, in plus daca trageti mai mult cu ochiul pe site-ul lor o sa descoperiti si voi singuri asta. Eu am inceput sa-i privesc ca pe oameni care s-au realizat afara si acum au revenit in tara sa schimbe ceva, deci nu pot decat sa le tin pumnii si sa incerc sa-i sustin pe cat posibil!
Intrebare: De ce nu incercam un fel de discutie? Idea de a pune intrebari si de a primi raspunsuri mie nu-mi suna a discutie, a comunicare.

Trimis de: Damnatius pe 19 Mar 2004, 08:20 PM

Am citit programul URR si mi-au placut mai ales capitolele despre Educatie si Agricultura.

Am o intrebare din Sanatate:

Cum se va impaca trecerea la asigurarile private de sanatate cu nevoile de medicamente scumpe care provin tocmai din acele segmente ale populatiei care nu si-ar permite sa incheie o asigurare de sanatate privata - adica pensionarii.

Si din Protectie Sociala:

Cum se va putea trece la sistemul Pensiilor private in conditiile cresterii mai rapide a numarului pensionarilor ( odata cu iesirea la pensie a unui mare numar de oamenii din genearatiile in care natalitatea excesiva era incurajata de comunisti) fata de numarul salariatiilor care trebuie sa sustina aceste pensii, si a intentiei de a "crea somaj" ( deci un numar si mai mic de salariati ).

Inca o intrebare:

Cum se va solutiona problema angajatilor disponibilizati in urma inchiderii anumitori intreprinderi neprofitabile, mai ales cand numarul acestora ar avea un impact foarte negativ asupra comunitatii respective ( scade consumul, valoarea proprietatilor imobiliare, etc ), cand varsta acestora aduce dificultati in procesul de reinstruire sau reorientare a fortei de munca, sau cand pur si simplu nu sunt alte locuri de munca disponibile in aceea zona ( de ex. Valea Jiului ), luandu-se in considerare si aspectul mobilitatii fortei de munca din romania, care este, dupa parerea mea, scazuta.

Trimis de: YoyoMan pe 19 Mar 2004, 10:42 PM

QUOTE (Mihai @ 19 Mar 2004, 04:00 PM)
Ai mentionat URR Franta, si de aici nelamurirea. smile.gif Filiala poate exista doar in tara, in Franta ar putea fi doar un sediu pentru diaspora. Oricum, intrebarea de baza cred ca a fost inteleasa. smile.gif Impactul URR asupra Diasporei...

Multzam fain Mihai! thumb_yello.gif
@carpatic - imi pare bine ca am lamurit-o si ca ti-au venit si niste idei cu ocazia asta tongue.gif
scuze pt off-topic

Trimis de: carpatic pe 20 Mar 2004, 09:32 AM

ursitoare, ai dreptate in ce priveste stilul discutiei. Curiozitatea noastra ne-a facut sa ducem comunicarea pe o panta care seamana a "interviu", un bombardament de intrebari care e la o oarecare distanta de ideea unei comunicari deschise.
Ca sa destind putin atmosfera, mai am o intrebare, dar pe alt registru: domnule Alexandru, din tarile pe care le-ati vizitat care a fost cea care v-a impresionat/placut cel mai mult ? De ce ? Daca tara respectiva se afla in Europa, care ar fi tara care v-a impresionat cel mai mult din afara Europei ?

Trimis de: denise pe 20 Mar 2004, 09:45 AM

Corect , carpatic!
1. Domnule Cosmin Alexandru, ce impresie v-a facut Hanu' Ancutei? (Ce-o sa se mai bucure Ancuta! laugh.gif )
2. Care este primul lucru care va atrage atentia dimineata, cand plecati spre serviciu?

Trimis de: ursitoare pe 20 Mar 2004, 02:30 PM

Eu as vrea sa-l intreb pe domnul Cosmin Alexandru ce l-a determinat sa accepte invitatia la Han? wink.gif

Trimis de: Cosmin Alexandru pe 21 Mar 2004, 06:58 PM

Continuu cu raspunsurile, cu scuze pentru intirziere (in week-end a avut loc la Brasov o conventie nationala a partidului):

Pentru ursitoare

QUOTE
1) Cum credeti ca poate fi oprit santajul psihologic, prin mass-media asupra maselor in ceea ce priveste planul politic?

1. Am raspuns mai detaliat inainte, prin eliminarea cauzelor care fac mass/media santajavila, datoriile si publicitatea discretionara de stat.


QUOTE
2) Cum priviti intrebarile care v-au fost adresate pana acum pe acest forum?

2. Foarte diverse, informate.


QUOTE
3) Cum credeti ca am putea ajuta tinerii la schimbarea societatii in care traim?

3. Prin schimbarea vechilor practici peste tot, in economie, in viata comunitara etc. Pentru noi, insa, punctul nevralgic e politica.


QUOTE
4) Considerati ca problemele politice ale Romaniei pornesc de la societate sau de la conducere? Cum ar trebui sa actioneze fiecare dintre ele ca sa aduca schimbari pozitive in politica?

4. Cauzele sint peste tot si solutiile la fel. De aceea, nimeni nu poate sa faca radical mai mult decit este posibil intr-un moment. Insa societatea romaneasca evoleaza, totusi, acum, mult sub posibilitatile ei.


QUOTE
5) Aveti un model in viata politica? O persoana pe care sa o considerati model in momentul de fata?

5. Pasoptistii, dintre care Balcescu. Acum nu.


Pentru Catalin

QUOTE
1. Dintre Adrian Nastase si Theodor Stolojan, pe cine ati sustine in turul doi si de ce? Dar dintre Lia Roberts si Adrian Nastase respectiv Lia Roberts si Theodor Stolojan?

1. L-as prefera pe Stolojan celorlalti, deoarece este mai previzibil in sensul practicilor democratice. Intre ceilalti doi mi-ar fi greu sa aleg.


Pentru YoyoMan

QUOTE
1. Au auzit romanii de peste hotare despre URR? Ati incercat sa va faceti auziti si in alte tari? Exista URR Franta de exemplu? Si daca nu, aveti planuri pentru asa ceva?

1. Au auzit multi romani de peste hotare, ei ne pot sprijini si noi dorim la rindul nostru sa-i sprijinim, inclusiv prin stimularea lor sa se intoarca, adica a celor care vor sa faca asta.


Pentru carpatic

Noi credem ca reconstructie e un termen adecvat, chiar daca ceea ce e de facut in unele cazuri e doar constructie. In ce priveste coruptia nu exista solutii spectaculoase sub aspectul ingeniozitatii, ci sub aspectul modului in care sint aplicate. Ceea ce e foarte rau e ca aceste solutii exista dar exista doar ca discurs, sau ca aplicare partiala a lor care mai degraba le discrediteaza: un exemplu, demilitarizarea politiei.
Sigur ca integrarea europeana ar trebui votata prin referendum dupa o campanie serioasa de informare.

Trimis de: Mihai pe 21 Mar 2004, 06:59 PM

Va multumesc pentru raspunsuri si revin cu doua intrebari:

Va multumesc. smile.gif

Trimis de: Cosmin Alexandru pe 24 Mar 2004, 10:08 AM

Urmeaza raspunsurile restante, multumindu-va tuturor celor care mi-ati pus intrebari:

Pentru carpatic

QUOTE
1. Domnule Alexandru, din tarile pe care le-ati vizitat care a fost cea care v-a impresionat/placut cel mai mult ?

1. Italia

QUOTE
2. De ce ?

2. Oameni foarte veseli, prietenosi si deschisi. Arhitectura placuta, cu foarte mult bun gust. Cea mai buna bucatarie din lume, in opinia mea.

QUOTE
3. Daca tara respectiva se afla in Europa, care ar fi tara care v-a impresionat cel mai mult din afara Europei ?

3. SUA - am stat o saptamana la Los Angeles si mi s-a parut aproape alta planeta.

Pentru denise_d

QUOTE
1. Domnule Cosmin Alexandru, ce impresie v-a facut Hanu' Ancutei? (Ce-o sa se mai bucure Ancuta!  )

1. Mi s-a parut un loc in care se poate discuta deschis, in acelasi timp netensionat. Apreciez aceasta ultima caracteristica fiindca se intilneste destul de rar.


QUOTE
2. Care este primul lucru care va atrage atentia dimineata, cand plecati spre serviciu?

2. Praful si murdaria de pe parbrizul masinii; trebuie sa folosesc stergatoarele aproape in fiecare dimineata.

Pentru ursitoare

QUOTE
1. Eu as vrea sa-l intreb pe domnul Cosmin Alexandru ce l-a determinat sa accepte invitatia la Han?

1. Felul foarte decent si convingator in care ea a fost facuta. E pentru prima data cand raspund la intrebari pe un forum, cu exceptia celui de pe www.urr.ro

Pentru Mihai

QUOTE
1. Care este opinia dumneavoastra referitoare la globalizare?

1. Cred ca ar fi bine sa fie un proces cat mai lent.

QUOTE
2. Credeti in Dumnezeu?

2. Da

QUOTE
3. Daca da, in cazul in care maine vine un inger si va spune ca Dumnezeu va da raspunsul la o singura intrebare, oricare ar fi aceasta, ce l-ati intreba?

3. Cat mai am de trait, ca sa stiu cate din lucrurile pe care le-am inceput le pot termina si de cate ma mai pot apuca inca.


Multumesc inca o data pentru ocazia de a dialoga cu dumneavoastra.

Trimis de: Mihai pe 24 Mar 2004, 10:19 AM

Domnule Cosmin Alexandru, va multumesc pentru participarea ca invitat al Hanului, acest nou subforum a debutat cu succes in prezenta dumneavoastra.
Va doresc mult succes in toate domeniile si in special in campania electorala ce urmeaza. thumb_yello.gif

Tehnic:Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)