Versiunea pentru tiparit a acestui topic

Click aici pentru a vizualiza acest topic in formatul original

HanuAncutei.com - ARTA de a conversa _ Odăi in Dialog - Dezbaterile Hanului _ Retele Sociale Online: Facebook, Hi5, LinkedIn, Ecademy...

Trimis de: tikky pe 12 Apr 2008, 02:37 PM

Sunteti inscris in vreo retea sociala, gen Facebook? Ce parere aveti despre aceasta?

Trimis de: Mihai pe 12 Apr 2008, 02:49 PM

Tikky, sper sa nu te superi prea rau pentru ca am extins subiectul abordat de tine, prin referire la retelele sociale online. Un subiect foarte interesant, de altfel! thumb_yello.gif

Retele sociale (fie ca vorbim de Hi5, destinata in special adolescentilor, de Facebook, destinat tinerilor, distractiei, de LinkedIn - retea sociala de business), fiecare se bucura de un real succes ai au atras numeroase clone (numarul retelelor sociale existente in momentul de fata este de ordinul miilor).

Sunt inscris in Linkedin si cred ca mai demult am incercat si Facebook. hmm.gif
Este un instrument util in comunicarea cu alte persoane din domeniu si pentru a-ti crea noi cunostinte. Totodata, un instrument foarte la indemana HR-istilor. smile.gif

Voi reveni cu un comentariu pe aceasta tema.

Trimis de: nOtHiNg_SwEeT pe 13 Apr 2008, 01:31 PM

Tikky, un subiect foarte actual...
Eu am cont pe Hi5, desi nu prea ii vad rostul...Este si asta o modalitate de a cunoaste persoane noi si a socializa. Pt mine personal este o pierdere de timp. smile.gif

Trimis de: Gavrochette pe 14 Apr 2008, 08:01 AM

Eu mi-am facut cont pe myspace cand am venit in Franta si asa am cunoscut una din cele doua prietene pe care le am aici. Pe cealalta am intalnit-o pe un forum, deci cred ca tot aia e.
Am si pe facebook, facut in acelasi scop, dar site-ul nu prea ma atrage.
Site-ul meu preferat, nu atat retea sociala cat comunitate online pentru toti iubitorii de fantasy si SF, este Elftown. Sunt inscrisi multi artisti si scriitori talentati acolo thumb_yello.gif
Eu petrec destul de mult timp pe internet, mai ales acum ca nu am serviciu, si trebuie sa spun ca majoritatea prietenilor de azi i-am intalnit pe astfel de site-uri sau forumuri. Ca sa nu mai zic de Dani, pe care tot pe net l-am cunoscut (bine, de fapt o prietena comuna ne-a dat ID-urile unuia celuilalt, dar inainte sa ne vedem, am vorbit 5 luni pe internet).

Trimis de: andra_v pe 14 Apr 2008, 11:06 AM

Mama, am primit invitatii pe h5, Facebook si altele chiar de la membrii acestui forum. Rezultatul? Zilnic am in Inbox zeci de mesaje cu invitatii de la X, H Z care "wants to be your friend". Curiozitate la inceput, insa chiar nu le vad utilitatea, numai socializare nu se numeste asta.

Trimis de: Ahriman pe 5 May 2008, 11:22 AM

Nu e socializare; e... publicitate, mai mult... eu pe hi5 am cont si incerc sa atrag traficul catre site-urile care chiar ma intereseaza si pe care sunt activ... hi5 e un fel de "Anunturi gratuite" (si pentru servicii de "companie", dupa cum s-a descoperit intre timp, multe persoane implicate fiind minore, din pacate).
Mai eram si pe MySpace insa de cand s-a schimbat in spaniola nu reusesc sa-i schimb setarile in engleza...

Trimis de: GabriEla pe 22 May 2008, 07:51 PM

Eu am pe hi5, altceva nu m-a interesat dupa ce am vazut ce e. Eh, ce sa zic? smile.gif Un mod de a afla noutati despre prietenii cu care nu am vorbit demult, in cel mai bun caz. Altfel, un mod de a pierde vremea. Intru cand sunt plictisita si nu am chef de nimic. Nu imi schimba dispozitia, stati linistiti. smile.gif

Trimis de: tikky pe 22 Aug 2008, 05:15 PM

http://www.capital.ro/index.php?section=articol&screen=index&id=111443&newsletter_link=1&utm_source=newsletter_saptamanal&utm_medium=email

Trimis de: bunicu'Gilbert pe 26 Jan 2009, 03:38 PM

Credeam ca sunt mai multe discutii pe acest topic. Acum cativa ani m-am inscris pe hi5 si neogen.
M-am lamurit. Nu ma intereseaza. Acum am dat peste bookmarks&share din add this. O droaie, dar nici nu am incercat sa ma inscriu la vreunul pana nu gasesc unul interesant. Faptul ca nu cunosc engleza constituie un handicap serios.

Trimis de: tikky pe 26 Jan 2009, 03:59 PM

QUOTE(bunicu'Gilbert @ 26 Jan 2009, 05:38 PM) *
Credeam ca sunt mai multe discutii pe acest topic. Acum cativa ani m-am inscris pe hi5 si neogen.
M-am lamurit. Nu ma intereseaza. Acum am dat peste bookmarks&share din add this. O droaie, dar nici nu am incercat sa ma inscriu la vreunul pana nu gasesc unul interesant. Faptul ca nu cunosc engleza constituie un handicap serios.



facebook e si in romana

Trimis de: tikky pe 26 Jan 2009, 05:08 PM

Apropo, foloseste cineva LinkedIn? Este util daca vrei sa-ti gasesti un job nou?

Trimis de: Fantasee pe 7 May 2015, 01:06 PM

Vă prezint o părere negativă despre aceste reţele - o am fiindcă sunt un om foarte nelamodă. sorry.gif Şi pentru că sper într-o revenire a artei conversaţiei.
Puţinii mei prieteni sunt oameni reali cu care ţin legătura exclusiv în lumea reală. Telefon, mail şi mess, forumuri - le folosesc cu drag pentru a ţine legătura cu cei aflaţi la distanţă.

Nu-mi plac nici Facebook şi nici LinkedIn, spun asta fiindcă nu am dat niciodată peste oameni interesanţi pe niciuna dintre ele biggrin.gif în griul absolut nu puteam vedea personalităţi.
Au fost perioade în care angajam mult, dar îmi trebuiau talente ... nu imagini prefabricate. Nu am angajat niciodată de pe LinkedIn şi nici nu acceptam argumentele extrase de recruiteri din acel mediu.
Am pretenţia că părerea mea despre un om este prioritară, iar statistica secundară. Preferam să văd omul faţă în faţă şi stăteam de vorbă ore întregi ca să decid dacă există compatibilitate cu jobul.

Acum aceste reţele sunt încă la modă, dar este păgubos pentru oricine (mai ales ca angajator) să evalueze oameni pe baza social media. Nu ar fi neapărat greşit să o facă, dar nu ar fi optim.
Moda trece, iar peste ţâjpe ani nu ştiu ce i-aş răspunde copilului meu de ce am pus poze cu domnia sa parcat în chiuvetă în puţa goală, iar jumate din cunoscuţii mei au comentat bălării.
Nu înţeleg de ce pasiunea pentru carpe diem ar trebui să excludă politeţea şi respectul. Da, viaţa mea ar putea fi scurtă şi pot alege să o trăiesc la maximum, dar copilul de azi, iubitul de anul trecut, prietenii de acum cinci ani ar putea să trăiască mai mult decât mine şi să preţuiască timpul altfel decât mine.

Pe reţelele astea toată lumea e ori reporter (pozează tot, tot timpul, localizează, apreciază pozitiv sau negativ, etc.) ori expert evaluator (are cutare skill, am învăţat uofis împreună, etc.).
Nu ne pricepem toţi la orice, iar meseriile de mai sus ar merita să fie respectate mai mult.

Psihologii sociali spun că toţi suntem, dar în măsură variabilă, nişte curioşi voyeurişti. jamie.gif
Recunosc că aşa sunt şi eu, iar pentru a-mi satisface acest viciu prefer să aflu cum e omul acela la persoana întâi, fără conjugarea feisbuc sau declinarea linkedin.




Trimis de: Data'q pe 7 May 2015, 10:39 PM

Frumoasă reînviere a topicului. Mulțumesc!

Din fericire, acum Facebook-ul poate fi folosit și pentru a comunica, un messenger cu persoane care le cunoști mai mult sau mai puțin, dar a căror număr de telefon încă îți lipsește.
Alt atuu e a transmite un mesaj, o știre sau o invitație mai multor persoane odată, poate mai ușor decât folosirea mail-ului, știind că acele persoane mai des deschid facebook-ul decât mailul.
Deci mijloc de comunicare...
Din păcate, recunosc că mă fură peisajul și pierd minute nenumărate cu prostii la câteva minute distanță uitate. (rimează biggrin.gif )

Da, pentru angajări persoana întâi e cea mai utilă, dar poți face o ultimă verificare a persoane și dpdv a activității sale sociale, poate afli ceva ce ți-a scăpat. wink.gif

Trimis de: exergy33 pe 8 May 2015, 05:09 AM

QUOTE(Fantasee @ 7 May 2015, 02:06 PM) *
Vă prezint o părere negativă despre aceste reţele - o am fiindcă sunt un om foarte nelamodă. sorry.gif Şi pentru că sper într-o revenire a artei conversaţiei.
Puţinii mei prieteni sunt oameni reali cu care ţin legătura exclusiv în lumea reală. Telefon, mail şi mess, forumuri - le folosesc cu drag pentru a ţine legătura cu cei aflaţi la distanţă.

Inseamna ca si eu sunt "nelamoda" laugh.gif
Nu am si nici nu cred ca-mi voi deschide cont pe Facebook. Nu ma tenteaza, sau poate sunt anacronica, depasita de ritmul civilizatiei ... Nu stiu ce sa zic.

Am convingerea ca Facebook-ul are efecte negative asupra vietii individului in momentul in care incepe sa-si manifeste efectul de drog socializator, de dependenta. Atunci cand prietenii reali (cum bine spui putini la numar) sunt inlocuiti de marea retea a prietenilor virtuali care-ti dau like-uri si asteapta sa le dai like-uri.

Trimis de: rogvaiv pe 8 May 2015, 05:52 PM

Nici mie nu mi-a plăcut acest tip de socializare, încă de pe vremea când a apărut mIRC32 utilizat la scară largă în proaspăta afacere a Internet-Caffee-urilor și care evoluat sub diverse forme mai mult sau mai puțin calitative precum Yahoo Messenger, Hi5 ș.a. E o problemă însă cu acest sistem de aprecieri de pe rețeaua de socializare Facebook, numite „like-uri” căruia i-am aplicat niște măsurări sociologice din calitatea mea de fost viitor sociolog, care scrie recenzii și altele pe personalul blog, cu metode de studiu de garsonieră și mă simt dator să explic puțin: Multă lume are impresia că aceste like-uri sunt ceva finit ca energia (unul din cele 3 elemente ale Universului) sau banii și dacă iei dintr-o parte ajunge în altă parte, că e un fel de transfer. Asemeni energiei, nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă ci totul se transformă. O persoană are un anumit număr de aprecieri și le acordă în funcție de câte i-au mai rămas. Cu cât i-au rămas mai puține cu atât sunt mai prețioase.

Mi s-a întâmplat să scriu o recenzie la un film de o calitate atât de superioară încât i-aș fi dat rușine și marelui critic Steven Jay Schneider - scuzați modestia, și deși persoana a simțit nevoia să-mi spună ca i-a plăcut mult filmul dar mai ales recenzia, nu a avut intenția de a face un efort de o secunda pentru a apăsa un buton în timp ce eu am muncit la recenzia aia câteva ore, plus filmul pe care l-am văzut de mai mule ori, și nu asta e problema, că aveam eu aș fi avut nevoie de like-ul ăla mai mult ca de aer, dar asta e o părere cât se poate de obiectivă cu privire la aceste platforme de socializare, în special fesibuc.


Trimis de: Cla pe 8 May 2015, 08:35 PM

Cel mai bine e cum am facut-o eu, m-am deconectat de toate socialized-prostii si am orieteni reali, tembeli cum or fi spoton.gif

Trimis de: rogvaiv pe 8 May 2015, 08:47 PM

Cla -prietenul meu online ce trebuie să dea o bere că am câștigat Campionatul Mondial de fotbal- vezi că și aceste forumuri nu se deosebesc prea mult de acele rețele de socializare. Adică vrei să comunici cu cineva și dacă nu răspunzi pe moment unei provocări se interpretează eronat și superficial diverse. E la fel ca acele like-uri pe care le primești pe feisbuc. Așa cum am mai zis

QUOTE
Mi s-a întâmplat să scriu o recenzie la un film de o calitate atât de superioară încât i-aș fi dat rușine și marelui critic Steven Jay Schneider - scuzați modestia, și deși persoana a simțit nevoia să-mi spună ca i-a plăcut mult filmul dar mai ales recenzia, nu a avut intenția de a face un efort de o secunda pentru a apăsa un buton în timp ce eu am muncit la recenzia aia câteva ore, plus filmul pe care l-am văzut de mai mule ori

...și atunci despre ce vorbim, te las pe tine să tragi concluzia.

Trimis de: Cla pe 9 May 2015, 07:38 AM

Ce concluzie sa trag prietene, nici alta ca si tine.
Apropos feisbuc, oamenii deja se satura.
A aparut la Germanica un joc de cuvinte, pus-a-n cântec... Like mich am Arsch
În loc de "pupama-n cur", ce sa mai "Like" ? (pe germana: Leck = Linge-ma )
Îmi vine în minte cuvântul Odaie.
O dai iee? hai serios, asta se numeste pe sleau = ' -ten ma-ta."
Si asa parerea mea despre feisbuc.

Pe vremuri erau KGB si CIA si se enervau reciproc, azi e facebook si fiecare tembel zice ca ce a facut si unde.
Mai rau... pe Twitter mai si auzi când unul s-a besit. Si o mai si scrie...

Trimis de: rogvaiv pe 9 May 2015, 12:09 PM

Și ne ignorăm în continuare, de aia nu-mi place stilul ăsta de telecomunicații (comunicare la distanțe mari și foarte mari) eu pot interpreta.

Trimis de: Marduk pe 9 May 2015, 03:29 PM

QUOTE(Fantasee @ 7 May 2015, 02:06 PM) *
Vă prezint o părere negativă despre aceste reţele...pentru că sper într-o revenire a artei conversaţiei....

S-ar putea sa fiu catalogat drept un nostalgic, dar mie mi-e dor de o scrisoare, scrisa de mana, cu cerneala si toc, sau cel putin un stilou sau un pix. Intr-o scrisoare nu sunt doar niste cuvinte prescurtate, comunicarea pe aceste retele a dus la nasterea unui limbaj nou, a unui vocabular specific, o scrisoare contine ceva, o particica, particula ce poate contine informatii olfactive, despre persoana respectiva. O scrisoare poate contine, transmite ceva legat parca de sentimentul trait in momentul scrierii textului, spre deosebire de textul rece plin de emoticoane, afisat de ecranul calculatorului sau telefonului. O scrisoare ramane, cel putin pentru mine, un mijloc de comunicare uman, un mod, sa-i zicem mai romantic, de a conversa cu un interlocutor. E adevarat ca printr-o scrisoare poti transmite atat fericire, iubire cat si rautate sau moarte.

Trimis de: exergy33 pe 9 May 2015, 03:53 PM

QUOTE(Marduk @ 9 May 2015, 04:29 PM) *
S-ar putea sa fiu catalogat drept un nostalgic, dar mie mi-e dor de o scrisoare, scrisa de mana, cu cerneala si toc, sau cel putin un stilou sau un pix.

Si mie mi-e dor sa deschid un plic, cu emotia aceea bine stiuta ce precede prima privire aruncata pe randurile scrise in partea de sus a paginii, si sa aud fosnetul hartiei scoase din plic.
Ultima scrisoare scrisa, de fapt o felicitare cu ocazia zilei de nastere, am primit-o in 2008 rolleyes.gif ...

Trimis de: rogvaiv pe 9 May 2015, 04:13 PM

am vazut asta pe facebok acum si am zis sa dau sahre.

Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau!

Trimis de: rogvaiv pe 9 May 2015, 08:07 PM

publicat inițial la 05:13 PM = 5+1+3 = nebunie

Trimis de: Fantasee pe 10 May 2015, 10:37 AM

Ai dreptate, Data'q, ca mijloc de comunicare e util Facebookul când vrei să te adresezi celor care îl folosesc.
Îl văd util când eşti persoană publică sau administrezi o afacere care se adresează maselor ... şi cam atât.

Este foarte faină poza aia, rogvaiv. thumb_yello.gif

Exergy, în context social anacronismul îmi pare mai degrabă o calitate, îi găsesc mai puţine dezavantaje.
Cât despre scrisori, Marduk şi Exergy ... şi mie îmi plac foarte mult. Primesc rar şi doar de la penpals de când nu mai este bunica, mult mai des primesc vederi. Trimit şi eu, la rândul meu, cât de des pot.
Această artă a corespondenţei pe hârtie ar merita exersată mai mult. wub.gif

Trimis de: Marduk pe 10 May 2015, 07:27 PM

QUOTE(exergy33 @ 9 May 2015, 04:53 PM) *
Si mie mi-e dor sa deschid un plic...

Acum 25 de ani existau niste mape cu plicuri galbui, ca huma peretilor, mai lungi si inguste, astea imi placeau cel mai mult in corespondenta uzuala. Pentru felicitari foloseam o mapa cu plicuri normale roze deschis. Imi placea sa scriu caligrafic, aveam un set de penite redis pe care le foloseam. Un plic cu adresa si textul scrisorii, reprezenta o parte din ceea ce doream sa exprim prin acea scrisoare.


QUOTE(Fantasee @ 10 May 2015, 11:37 AM) *
...Cât despre scrisori... şi mie îmi plac foarte mult. Primesc rar...Această artă a corespondenţei pe hârtie ar merita exersată mai mult.

Am acasa cateva scrisori de la oamenii pe care i-am iubit si care au disparut din lumea mea, cateodata imi place sa deschid plicurile, sa recitesc randurile scrise de mana celor ce nu mai sunt. E ca si cum as intra intr-un spatiu atemporal in care ma intalnesc cu autorii randurilor respective. Se spune ca toate aceste dovezi ale trecerii noastre prin acest timp si spatiu raman ca o amprenta in diverse lucruri, plicuri, scrisori, obiecte etc. pe care le-am folosit in aceasta viata materiala trecatoare. Ce vom fi pentru facebook? niste nick-uri de care nu se va interesa nimeni, pentru ca dovada digitala nu este palpabila, olfactiva, nu trezeste aceleasi amintiri ca un banal plic imbibat cu parfumul, caracterul unic al literelor scrise de mana autorului, mama, tata, frate, iubit, iubita , prieten etc. In spatiul virtual totul se reduce la un text rece, electronic, lipsit de acel impact emotional, natural declansat de deschiderea unui plic si citirea unui mesaj. Da, corespondenta pe hartie ar trebui folosita mai des, ca un gest de recunoastere a volorilor clasicismului fata de banalitatea comunicarii electronice, dar atat de necesara in acest spatiu, in care timpul pare ca se dilueaza odata cu viteza vectorilor informationali.

Trimis de: Fantasee pe 10 May 2015, 07:49 PM

Mă întreb, Marduk, nu ce suntem noi pentru aceste reţele - fiindcă îmi este clar că suntem doar o sursă de informaţii. Mă întreb însă ce fel de cimitire vor fi aceste reţele când o bună parte din utilizatorii de astăzi vor fi mers la cele imateriale.Nu cred că vor mai rezista încă 30-40 de ani încolo, dar ... ce aruncăm în lume rămâne lumii, inclusiv în cea virtuală. juggle.gif

M-aş duce voluntar la un muzeu de artă sau aş scrie o scrisoare unui om admirabil, aş sta de vorbă cu oricât de puţini oameni intersanţi pe un forum decât să-mi las orele pradă fluxului de coincidenţe general de abilitatea unor cunoscuţi de a apăsa pe mouse. Despre plicuri, hârtie de scris şi alte ustensile ... aş putea scrie / vorbi ore întregi. wub.gif


Trimis de: Marduk pe 10 May 2015, 09:13 PM

QUOTE(Fantasee @ 10 May 2015, 08:49 PM) *
Mă întreb...ce fel de cimitire vor fi aceste reţele când o bună parte din utilizatorii de astăzi vor fi mers la cele imateriale.

Eu cred ca vor fi doar alte arhive, de aceasta data in format electronic, digital, matematic, nu hartii ingalbenite de trecerea timpului.
QUOTE
dar ... ce aruncăm în lume rămâne lumii, inclusiv în cea virtuală.

Lumea virtuala nu este o lume reala, palpabila, aceasta lume este o creatie a mintii noastre, care incearca sa se substitue realitatii. Oare meritam asta?
QUOTE
...sa-mi las orele pradă fluxului de coincidenţe general de abilitatea unor cunoscuţi de a apăsa pe mouse.

"generate de abilitatea" !? lumea virtuala este doar o alta forma de comunicare, asta nu inseamna ca suntem obligati sa renuntam la metodele clasice, plicul, hartia, penita, posta pot deveni la un moment dat o forma de snobism, apartenenta la o clasa, categorie de oameni care refuza sa devina "virtuali".
QUOTE
Despre plicuri, hârtie de scris şi alte ustensile ... aş putea scrie...

Eu am de gand sa renunt la "as putea scrie", mi-am propus sa scriu, zi de zi cu mana mea un jurnal olograf.

Trimis de: Cla pe 11 May 2015, 12:08 AM

QUOTE(exergy33 @ 9 May 2015, 03:53 PM) *
Si mie mi-e dor sa deschid un plic, cu emotia aceea bine stiuta ce precede prima privire aruncata pe randurile scrise in partea de sus a paginii, si sa aud fosnetul hartiei scoase din plic.
Ultima scrisoare scrisa, de fapt o felicitare cu ocazia zilei de nastere, am primit-o in 2008 rolleyes.gif ...

Esti nebuna, exergy... Ti-e dor de dor si te ador smile.gif
Si mie la fel.
Ce mai a fost o scrisoare scrisa cu lacrimi ? rolleyes.gif

Trimis de: brazen pe 19 May 2015, 05:22 PM

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=795268240586774&id=100003108173525

Trimis de: exergy33 pe 20 May 2015, 05:50 AM

QUOTE(Cla @ 11 May 2015, 01:08 AM) *
Esti nebuna, exergy...

Cat se poate de nebuna wink.gif



Enjoy !

Tehnic:Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)