Versiunea pentru tiparit a acestui topic

Click aici pentru a vizualiza acest topic in formatul original

HanuAncutei.com - ARTA de a conversa _ Politica Interna _ Noua Guvernare

Trimis de: Blakut pe 6 Dec 2009, 10:44 PM

Ce credeti ca o sa se intample? Aveti incredere in Johannis? O sa mearga guvernarea?

Eu cred ca cel mai castigat din toata chestia asta a iesit PSD-ul. Nu stiu de ce, dar Johannis imi este clar ca ori va fi omul lor ori nu va mai fi deloc. PNL-ul avea imaginea lui Antonescu pe post de carte de vizita. Chestia e ca inca din ianuarie incolo, televiziunile care pana acum asa de bine il injurau pe Basescu o sa puna tunurile pe liberali, ca doar tin de PSD, pana cand nu o sa mai ramana nimic din PNL-isti la guvernare peste un an.

Eu cred ca o sa se pupe si o sa se inteleaga liberalii si pesedeii cateva luni, apoi se cearta, guvernul intra in criza, se organizeaza anticipate pe care le castiga PSD si pe locul doi PDL. Trist nu?

In fine, macar de n-ar ramane Androneasca la invatamant... macar atat!

Eu inca nu inteleg ce ii iese PNL-ului din asta? Mi se pare ca au ajuns intr-o pozitie defavorizata... unde or sa intre PC-ul si PNG-ul? Ca al doilea om pe care la pupat Geoana, dupa Antonescu, chiar pe podium, a fost Becali... foarte curios.

Trimis de: nefertiti pe 6 Dec 2009, 10:46 PM

QUOTE(Blakut @ 6 Dec 2009, 10:44 PM) *
Adica eu cred ca o sa se pupe si o sa se inteleaga liberalii si pesedeii cateva luni, apoi se cearta, guvernul intra in criza, se organizeaza anticipate pe care le castiga PSD si pe locul doi PDL. Trist nu?


Exact asta a facut Basescu. Sa nu uitam... Ar fi un deja-vu, nimic original.

Trimis de: Rovaniemi pe 6 Dec 2009, 10:58 PM

Stai aşa, încă nu s-a terminat numărătoarea oficială. Mai e timp de un şmen, ceva, barem pînă mîine la ora 8 la primele rezultate oficiale B.E.C. ...

Trimis de: fiatlux pe 6 Dec 2009, 11:33 PM

pana una /alta important este ca vom avea un guvern si ca se va evita prelungirea provizoratului actual

Trimis de: Erwin pe 7 Dec 2009, 12:16 AM

liberalii, dacă joacă bine, ies câştigători abia la următoarele alegeri, asta pur teoretic. Practic, nu au şanse, din cauza componenţei electoratului orientat preponderent spre stânga-centru.

Trimis de: Blakut pe 7 Dec 2009, 09:42 AM

Intrebarea grea e:

Trece Johannis de partea lui Basescu? Pentru binele tarii, desigur... laugh.gif

Trimis de: Marduk pe 7 Dec 2009, 09:45 AM

tinand cont de noile rezultate si de promisiunea, dorinta, lui Basescu in legatura cu dreapta, este posibil ca in cazul in care liberali scapa de Patriciu si de alte codite sa fie salvati de Basescu, care are nevoie de o majoritate pentru a nu provoca alegeri anticipate. am putea asista in urma rezultatelor finale la situatii cu totul impredictibile. PSD-isti si PNL-isti sigur vor dori niste schimbari la nivelul conducerii, reactivarea grupului de la Cluj ar putea aduce schimbari in PSD. In PNL exista un nucleu care a tinut legatura cu Stoica si Stolojan si acest grup ar putea initia schimbari. Aceste alegeri au aratat care este orientarea actuala a electoratului roman si desi liberalii au votat "obligati" cu stanga, aducandu-i lui Geoana procentajul respectiv, dreapta este majoritara, mai raman partidele de familie (PC; PRM; PNG; PIN; etc) care sunt neimportante, din acest peisaj lipseste cu desavarsire centru, care ar putea fi format de PNT-CD. In cazul in care PNL-ul si PSD-ul s-ar sparge, am asista la aparitia unor noi partide de familie ce vor apartine lui Vantu si Patriciu. Eu cred ca avem nevoie de o guvernare de dreapta, pusa repede la treaba, ori cu Negoita ori cu Boc, ceea ce conteaza este ca promisiunile de modernizare ale tarii sa fie aplicate cat mai repede. Dar sa vedem care va fi rezultatul final anuntat de BEC si reactia partidelor si mogulilor, Vantu a zis ca va da o declaratie pe 7 decembrie. S-avem putintica rabdare, moncher.

Trimis de: turbo trabant pe 7 Dec 2009, 10:29 AM

1. pnl raus de pe scena politica. a fost un vot clar anti pnl si votantii lui crin i-au flegmat pentru coalitia contra naturii
2. psd- faza intai : noaptea cutitelor lungi. faza doua: jeoana va fi sprijint de base sa curete psd-ul. sa vedem daca reuseste.

primul guvern (inca cateva saptamani bune): boc. apoi probabil guvern minoritar cu johannis in frunte.


sau alegeri anticipate smile.gif

Trimis de: abis pe 7 Dec 2009, 10:34 AM

QUOTE(Blakut @ 7 Dec 2009, 09:42 AM) *
Intrebarea grea e:

Trece Johannis de partea lui Basescu? Pentru binele tarii, desigur...

El zice ca nu.

Trimis de: turbo trabant pe 7 Dec 2009, 10:35 AM

da, abis el zice ca nu va vrea prim ministru. ba mai mult

Întrebat dacă este posibil un Guvern PDL-PSD, Johannis a răspuns: "Cu mine prim-ministru, nu. Este posibil să se reorienteze partide sau părţi din partide, până la urmă trebuie să avem un Guvern", a declarat acesta.

konetz filma.

Trimis de: Marduk pe 7 Dec 2009, 10:38 AM

Johannis a declarat deja ca nu va fi prim ministru sub Basescu! eu merg pe divizarea partidelor, chiar pe migrarea unor senatori si deputati PNL-isti catre PDL. Nu cred Geoana va fi sprijinit, daca va fi, este prea moale, mai degraba Rus si Dancu. Eu nu cred ca Basescu mai vrea alegeri anticipate, trebuie sa vada ce se va intampla in partide apoi va decide, desi cu parlamentul asta si in situatia actuala nu prea are de ales, daca vrea sa faca ce si-a propus.

Trimis de: Achernar pe 7 Dec 2009, 10:43 AM

1 Geoana raus de pe scena politica. Basescu n-ar nevoie de un pesede mai curat deoarece nu-si poate justifica aberatiile daca nu arata multimii o sperietoare
2 Se vor intensifica eforturile de atragere a fomistilor din peneleu catre pedeleu in schimbul promisiunii unor avantaje, urmand ca ramasitelor peneleului sa li se rezerve un rol semidecorativ de magnet pentru cei nemultumiti de pedeleu sau pesedeu. Pentru marinar posibilitatea ca un alt partid sa ia locul peneleului pe scena politica e mult mai neconvenabila decat existenta unui peneleu impotent.

Trimis de: abis pe 7 Dec 2009, 10:47 AM

QUOTE(Achernar @ 7 Dec 2009, 10:43 AM) *
Geoana raus de pe scena politica. Basescu n-ar nevoie de un pesede mai curat

Indiferent ce vrea Basescu sau nu, gradul de curatenie din PSD depinde in primul rand de pesedisti, nu de altcineva.

Trimis de: turbo trabant pe 7 Dec 2009, 10:51 AM

abis psd-ul se curata numai cu suturi din exterior, la fel ca si comunismul, este incapabil de reforma din interior.

Trimis de: actionmedia pe 7 Dec 2009, 10:58 AM

Variante:
1. Guvern Negoita cu voturile PDL+dizidenti din PSD si PNL + UDMR probabil
2. Alegeri anticipate
3. Guvern cu alt PM cu voturile PDL+dizidenti din PSD si PNL + UDMR probabil

Cred ca alte variante nu exista.

Trimis de: Marduk pe 7 Dec 2009, 11:14 AM

QUOTE(turbo trabant @ 7 Dec 2009, 10:51 AM) *
abis psd-ul se curata numai cu suturi din exterior.......

eu nu cred, in PSD in ultima vreme cativa s-au dat la fund, tacand malc, asteptand sa vada ce se intampla cu "tonusul" adus partidului de catre echipa lui Geoana. PSD-ul este in stare sa se curete din interior, are si oamenii care sa o faca mai lipse motivul, pe care acum il au.


Trimis de: turbo trabant pe 7 Dec 2009, 11:17 AM

psd-ul, spre deosebire de imaginea tv , nu este altceva decat o suma de gasti mafioate concurentiale. ca orice cosa nostra, nu se poate curata decat daca al capone nu este "bagat la bulau".

si garantat al capone nu e prostanacul aka presedinte pentru o noapte. garanta vanghelie bineinteles smile.gif


Trimis de: Marduk pe 7 Dec 2009, 11:22 AM

nu sunt de acord, sunt si in PSD politicieni care nu au profilul zugravit de tine. Vanghelie e mic este doar un executant, tinut acolo din cauza discriminatilor.

Trimis de: turbo trabant pe 7 Dec 2009, 11:25 AM

orice cosa nostra are nevoie de tehnocrati dar care NU vor ajunge niciodata in frunte.

si de asemenea, diaspora a devenit o forta pe scena politica romaneasca. si cum diaspora intotdeauna voteaza progresist , 'e de bine'.

as vrea sa ma uit diseara la antene smile.gif

Trimis de: abis pe 7 Dec 2009, 03:59 PM

In PNL incep sa se miste apele:

Calin Popescu Tariceanu: PNL nu este catelusul PSD

"PNL-ul trebui sa plece de la o analiza a situatiei si anume luni in sir de criza politica si economica foarte grava la care trebuie gasita o solutie, iar aceasta solutie nu trebuie sa se bazeze exclusiv pe ura impotriva lui Basescu. Eu cred ca trebuie gasita o solutie rationala care sa fie in interesul general, in interesul tarii, si sigur aceasta solutie nu poate sa fie decat o solutie politica la care PNL trebuie sa-si aduca contributia ca unul din cele trei mari partide politice din Romania" - practic, se autoinvita la guvernare

Relu Fenechiu:

"Eu nu exclud o alianta cu PDL. Preferinta mea este catre opozitie. Intre o alianta cu PDL si opozitie, prefer ramanerea in opozitie.
Dar se poate ca PDL sa vina cu o propunere foarte interesanta. Daca ne ofera premierul, deja incepe sa aiba sens orice discutie. Daca PDL e de acord cu stabilirea unor politici ale PNL, pe care le-am convenit si cu PSD, iar incepe sa aiba sens orice discutie."
- deci, sau premierul, sau unele politici ale PNL sa fie luate in calcul in programul de guvernare

Gheorghe Marcu, liderul penelist din Botosani:

"Mandatul filialei este clar sa ajungem la guvernare. Interesul primarilor, viceprimarilor si presedintilor de organizatii este 100% de a intra la guvernare.
Iau aceste rezultate ca atare. Nu vreau sa le comentez. Unul castiga, altul pierde. Asta-i viata
Social-democratii trebuie sa respecte opinia cetatenilor si apoi sa analizeze la rece motivele esecului''


Trimis de: turbo trabant pe 7 Dec 2009, 04:02 PM

si nici cu ungurii nu este mai ghine...

Preşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM), Szasz Jeno, a declarat, luni, că "majoritatea electoratului maghiar s-a întors cu spatele la UDMR şi a votat împotriva stângii", afirmând, totodată, că, în locul Uniunii, comunitatea maghiară are nevoie de un nou pol politic, format în jurul PCM.


nem tudom iudemere....

Trimis de: Marduk pe 7 Dec 2009, 04:12 PM

erau de asteptat aceste reactii, in toate partidele exista nemultumiti, important este sa vedem daca acesti nemultumiti au probleme ce tin de doctrina sau de ciolan.

Trimis de: abis pe 7 Dec 2009, 04:26 PM

Ce-i aia doctrina, la partidele romanesti?

Trimis de: Marduk pe 7 Dec 2009, 05:17 PM

Eu cred ca mai exista romani care tin cont de doctrina. Mai nou PNL-isti par a fi regasit cararea catre dreapta si nu exclud o participare la guvernare, din fericire pentru noi alegatorii PNL-ul trebuie sa se clateasca si sa se primeneasca inainte de a avea aceasta pretentie.

Trimis de: turbo trabant pe 7 Dec 2009, 05:32 PM

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6689973-traian-basescu-viorel-hrebeneciuc-are-mare-merit-pus-intr-situatie-penibila-mircea-geoana.htm

"La ora 19, stiam ca am castigat alegerile, stiam si de interventiile lui Hrebenciuc la doua case de sondaje sa fie crescut procentajul lui Geoana cu inca jumatate de procent. Hrebeneciuc are un mare merit ca l-a pus intr-o situatie penibila pe Mircea", a continuat Basescu.


laugh.gif laugh.gif

Trimis de: Marduk pe 7 Dec 2009, 05:39 PM

"De ma voi scula, pre multi am sa popesc si eu"

Trimis de: turbo trabant pe 7 Dec 2009, 05:53 PM

marian oprisan:

Liderul PSD Marian Oprisan a facut luni apel la colegii sai de partid sa-si asume cu demnitate infrangerea lui Mircea Geoana: "Traim intr-o tara democratica si trebuie sa respectam principiul democratic nu doar atunci cand castigam, ci si cand pierdem. Trebuie sa dam dovada de demnitate si cand pierdem, si cand castigam", a spus presedintele Consiliului Judetean Vrancea.

se asterne o noapte de cutite lungi in psd. intai hrebe apoi ilici, jeoana are bafta daca scapa doar violat.

si cand te gandesti cum au iesit ca prostii de la guvernare smile.gif

Trimis de: kumarbi pe 7 Dec 2009, 06:18 PM

In locul PNListilor n-a intra la guvernare decat cu Johannis premier, ca sa demonstreze ca atunci cand isi propun ceva sunt consecventi. Ar fi o miscare buna si in perspectiva unor eventuale anticipate.
Ramane insa de vazut cata pofta are Johannis sa fie premierul lui Basescu (si probabil ca nu prea are, nu prea il vad pe neamt in postura de executant docil) si cata pohta au si liberalii de a intra la guvernare cu Basescu (daca instinctul de conservare va bate lacomia sau invers).

Trimis de: abis pe 7 Dec 2009, 06:23 PM

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a declarat luni, ca parcursul lui de posibil premier s-a incheiat: "nu pot sa adaug ceva, astazi dupa numaratoarea reala avem alt fel de rezultat... acest parcurs s-a terminat aici, a fost o experienta inedita... A fost o onoare sa fiu cooptat in echipa cu presedintii Geoana si Antonescu. Sper ca Sibiul a avut ceva de castigat", a spus Johannis intr-o conferinta de presa.

"Au fost multe semnale ca multi au votat Traian Basescu ca sa nu plec eu din Sibiu", spus primarul Sibiului.

Johannis declarase anterior ca daca rezultatele raman asa cum au fost prezentate de BEC, este exclusa posibilitatea ca el sa mai devina premier. Acesta a precizat ca nu va accepta o eventuala propunere de a prelua Guvernul din partea lui Traian Basescu, dar nici un post de ministru. Johannis a declarat luni ca a renuntat sa mai mearga la Bucuresti, pentru intalnirea cu liderii PSD si PNL, Mircea Geoana si Crin Antonescu.

El a spus ca nu se asteapta la schimbari spectaculoase ale rezultatelor comunicate deja de Biroul Electoral Central.

Johannis este de parere ca in toate partidele vor urma discutii, iar intre formatiuni, cel mai probabil, se vor derula negocieri in zilele ce vin.

Primarul Sibiului a reiterat ca nu este interesat sa ajunga premier daca Traian Basescu este noul castigator.


Deci varianta asta cade.

Trimis de: kumarbi pe 7 Dec 2009, 06:43 PM

Off, un politician decent gasisem si noi in tara asta si l-a speriat Basescu. rofl.gif

Sa gaseasca ceva.Sa il forteze pe Basescu la un compromis din care sa inteleaga exact postura in care se afla, dar fara a parea cadea in ridicol (gen Tariceanu premier, ca acum un an de zile).

Trimis de: Michelle pe 7 Dec 2009, 07:32 PM

Neamtu' e destept. Stie ca are dosare la DNA si mai stie ca pe Basescu daca-i ceri sa intervina la asa ceva , te debarca urgent, nu inainte de a se fi servit de reputatia lui de moment. Aicea recunosc , genul asta de miscare e o marsavie de care-l cred in stare pe Base , dar cine zice ca politica e vreo fata mare???
A la guerre, comme a la guerre!

Trimis de: turbo trabant pe 7 Dec 2009, 07:37 PM

neamtul va reveni in 2012 acum a fost doar un teasing.

privirea lui jeoana in aceste momente "ghrele penthru thara": de nepretuit. pentru toate celelalte exista visa.

Trimis de: Marduk pe 7 Dec 2009, 07:39 PM

QUOTE(kumarbi @ 7 Dec 2009, 06:43 PM) *
Off, un politician decent gasisem si noi in tara asta si l-a speriat Basescu.


Nu l-a speriat Basescu, s-a speriat singur cand a vazut ca "majoritatea adhoc" a pierdut alegerile. Vezi parerea lui Michelle apropo de asta. Pana una alta am intrat in contestatii, adica in morisca sistemului, sa vedem ce se va intampla.

Trimis de: Michelle pe 7 Dec 2009, 07:40 PM

...Si proprietatile din statul NY

Trimis de: kumarbi pe 7 Dec 2009, 07:40 PM

aia chiar era o gluma.

Trimis de: abis pe 7 Dec 2009, 07:47 PM

QUOTE(kumarbi @ 7 Dec 2009, 06:43 PM) *
Sa gaseasca ceva.Sa il forteze pe Basescu la un compromis

Deocamdata Basescu este pe cai mari, chiar nu au cum sa-l forteze la vreun compromis. Puteau face asta intre cele doua tururi, acum este cam tarziu. De liberali depinde daca raman in prim-plan acum sau o iau incet-incet la vale.

Trimis de: Marduk pe 7 Dec 2009, 07:50 PM

QUOTE(Michelle @ 7 Dec 2009, 07:40 PM) *
...Si proprietatile din statul NY

Daca este real, atunci..........................................................................



Trimis de: abis pe 7 Dec 2009, 09:32 PM

Tariceanu a inceput sa trimita semnale de genul:

"Electoratul liberal de dreapta trebuie sa fie parte a deciziilor si nu sa asiste cum stanga social-democrata sau populista ia decizii care il afecteaza" - cu alte cuvinte, PNL trebuie sa intre la guvernare

"Alegerile anticipate sunt inacceptabile" - cu alte cuvinte, este dispus la o adica sa voteze si un guvern minoritar, numai sa nu ajunga la anticipate

Intrebat cum comenteaza declaratia lui Crin Antonescu, care a spus ca exclude orice colaborare cu PDL, Tariceanu a comentat ca "e bine sa avem si pareri personale" - cu alte cuvinte, daca interesul partidului o cere, Antonescu ar trebui sa-si schimbe opinia sau, eventual, sa lase altcuiva postul de presedinte PNL

"Am avut o intelegere politica cu PSD pentru un proeict politic cu Iohannis premier, conditionata insa de succesul candidatului PSD Mircea Geoana la prezidentiale. Ne aflam in alta conjunctura politica." - deci intelegerea cu PSD este de domeniul trecutului, este deschis la alte negocieri.


Pe de alta parte, Antonescu si Orban (omul asta a fost suspectat ca ar face, in PNL, jocurile lui Basescu?!) au respins categoric orice colaborare cu PDL si Basescu.

Negocierile vor fi lungi si dificile, se pare...


PS: Marko Bela spune ca majoritatea are o problema foarte serioasa, noi ne-am raliat la ideea Iohannis-premier - deci nu se simt obligati udemeristii sa faca parte in continuare din actuala "majoritate"...

Trimis de: kumarbi pe 8 Dec 2009, 09:40 AM

Ca tot vorbeam ieri:
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/878950/EDITORIALUL-EVZ-O-friptura-in-sange-de-la-Basescu/
Si un altul deste institutii vs. Traian Bassescu, adica cine ar trebui sa faca curatenie in Romania si cum:
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/878954/IOANA-LUPEA-Vintu-in-republica-lui-Basescu/

Trimis de: nefertiti pe 8 Dec 2009, 09:52 AM

Basescu s-a chinuit patru ani sa scape de Tariceanu (asta fiind principala lui preocupare), iar acum o sa il aduca inapoi. rofl.gif rofl.gif
La fel e posibil sa faca si cu PSD, ca doar el a readus la viata partidul asta, cand i-a invitat ultima data la guvernare. Meserie! rofl.gif

Trimis de: abis pe 8 Dec 2009, 10:25 AM

Mi se pare putin probabil sa readuca PSD-ul la guvernare; cred ca s-a convins, in ultimul an, cat de toxica poate fi o colaborare cu acest partid. I-a invitat la guvernare, anul trecut, de nevoie, ca domnii liberali s-au dat la o parte si altfel nu se putea face o majoritate.

Iar o guvernare cu liberalii este firesc sa fie prima optiune. Daca Antonescu refuza, este normal sa-i tatoneze pe altii.

Daca nu discuta cu cei din alte partide, este dictator si vrea sa isi impuna punctul de vedere. Daca discuta, iarasi nu-i bine. smile.gif

Trimis de: turbo trabant pe 8 Dec 2009, 10:39 AM

nu stiu de ce va certati: cel mai probabil va fi guvern minoritar pdl ( poate cu ceva iudemere la atas). de ce sa imparta cascavalul cu altii?

Trimis de: kumarbi pe 8 Dec 2009, 10:40 AM

QUOTE(abis @ 8 Dec 2009, 10:25 AM) *
Daca discuta, iarasi nu-i bine. smile.gif

Cred ca mai degraba ridicol. Nu neaparat el, cat situatia.

Trimis de: abis pe 8 Dec 2009, 10:49 AM

Ridicol-neridicol, care ar fi alternativa? Guvern minoritar PDL? Eu zic ca ar fi o solutie proasta - cum sa guvernezi atunci cand nu poti trece nicio lege prin Parlament?

Aud ca Antonescu si-a nuantat in dimineata asta pozitia: ar putea colabora cu PDL cu conditia ca premierul sa fie un liberal. Deja este un pas inainte fata de incapatanarea de ieri.
Pana la urma probabil ca se vor intelege asupra unui liberal ca Daianu sau Ungureanu. Ori, cine stie...

Dar probabil ca Antonescu nu va fi ridicol daca va bate palma pana la urma cu presedintele... El o va face in numele unui scop nobil. smile.gif

Trimis de: turbo trabant pe 8 Dec 2009, 10:53 AM

QUOTE(abis @ 8 Dec 2009, 11:49 AM) *
El o va face in numele unui scop nobil. smile.gif

cum ar fi "sa pupi unde ai scuipat?" " colaborarea cu dictatori for dummies?"

clasa politica romaneasca e la fel de ferma in convingerile ei cat o morisca.

Trimis de: kumarbi pe 8 Dec 2009, 10:55 AM

Pai tot in numele unui ideal nobil a adus si Basescu PSDul la guvernare.
E adevarat ca Antonescu s-a declarat constant ca un adversat inversunat al lui Basescu, insa aici e vorba totusi de campanie. Iar faptele comise in campanie se iarta mai usor. Basescu p.d.a.p. a fost rezervat in a-l ataca pe Crin.

3 ani de razboi care au dus Romania in buda sunt insa altceva si o impacare Basescu-Tariceanu ar reprezenta o culme negativa in politica romaneasca. Ridicolul ar fi total, indiferent cat de mult ar impune actuala situatie o astfel de impacare.

Trimis de: abis pe 8 Dec 2009, 11:01 AM

Kumarbi, ce ti se pare preferabil? Evitarea cu orice pret a "ridicolului", ramanerea pe baricade, confruntarea in continuare? Sau incercarea de a gasi o cale de dialog si de colaborare pentru a asigura o guvernare in cel mai scurt timp?

O sa judecam o eventuala impacare Basescu-Tariceanu dupa ce (si daca) aceasta va avea loc. Deocamdata, ca dupa orice alegeri, toata lumea negociaza cu toata lumea. Telefonul lui Basescu catre Tariceanu nu inseamna automat o mare impacare - poate fi si un fel de a-i arata pisica lui Antonescu, ceva de genul "revino cu picioarele pe pamant sau voi gasi in PNL pe altcineva cu care sa colaborez si poate pierzi partidul". Hai sa nu ne grabim cu concluziile si cu judecatile pana cand nu avem niste rezultate.

Trimis de: nefertiti pe 8 Dec 2009, 11:06 AM

Ah, uitasem, tot ce vine din partea lui Basescu e scuzabil si are o justificare. Marele erou salvator al natiunii. am mai trait asta o data si am vazut cum e. Amin!

Trimis de: abis pe 8 Dec 2009, 11:13 AM

De la "hai sa nu ne grabim cu concluziile si cu judecatile pana cand nu avem niste rezultate" pana la "marele erou salvator al natiunii" este cale lunga. Te rog nu exagera - iti readuc aminte ca nu doar o data am precizat ca Basescu nu a fost votat decat ca alternativa la Geoana, ca a castigat doar pentru ca PSD-ul a fost detestat in mai mare masura. Nu-mi atribui, te rog, lucruri pe care nu le-am spus. Sau, poate, iti face placere sa consideri ca toti cei care au pus stampila pe Basescu nu pot fi decat spalati pe creier... smile.gif

Trimis de: turbo trabant pe 8 Dec 2009, 11:32 AM

cica jeoana a fost atentionat ca NU a primit inca filmul. si daca depune contestatia, pac cu scrisorica la racnetul carpatilor.

curat caragiale , monsher. smile.gif

Trimis de: nefertiti pe 8 Dec 2009, 11:54 AM

Adica, curat santaj, monser. Ceea ce ne aminteste de niste practici pe care unii le credeau apuse.

Trimis de: turbo trabant pe 8 Dec 2009, 11:56 AM

santaj, santaj dar sa stim si noi.

bineinteles ca e zvon neconfirmat, poate partial confirmat ca jeoana nu a primit INCA caseta si base s-a exprimat ca i-o da 'cand alegerile sunt finale'.

eu deduc o linie doctrinara gen bisnitz cu blugi cu tocilaru' jeoana la pdl-ul cel virgin si neinfricat.

Trimis de: abis pe 8 Dec 2009, 11:58 AM

Exact ce ziceam mai sus: hai sa nu ne grabim cu concluziile si cu judecatile pana cand nu avem niste fapte pe care sa le judecam. Nu stiu care este sursa informatiei pe care a prezentat-o turbo trabant, cel mai probabil este un zvon neconfirmat, pentru ca PSD-ul se agita de zor cu depunarea contestatiei.

Trimis de: turbo trabant pe 8 Dec 2009, 12:11 PM

marea contestatie

http://www.antena3.ro/stiri/politica/ce-reclama-psd-pentru-invalidarea-alegerilor-voturi-nule-compararea-proceselor-verbale-si-a-cnp-urilor_86886.html

. "Sunt în jur de 140.000 de voturi nule, în timp ce diferenţa de voturi dintre cei doi candidaţi este de 70.000", a spus Şerban Nicolae.

Un alt motiv pentru care PSD solicită anularea alegerilor ar fi compararea CNP-urilor, unde social-democraţii ar fi constatat o serie de diferenţe şi falsuri, mai ales în diasporă.

ii mananca rau de tot si nu au nici o proba smile.gif.

Trimis de: abis pe 8 Dec 2009, 12:20 PM

Ce se mai aude cu numaratoarea paralela? PSD s-a oprit pe la 80%, iar PNL pe la 40%, dupa aceea n-au mai zis nimic. Au terminat-o? Ce procente le-au iesit? smile.gif

Trimis de: actionmedia pe 8 Dec 2009, 12:22 PM

QUOTE(abis @ 8 Dec 2009, 11:58 AM) *
PSD-ul se agita de zor cu depunarea contestatiei.


Oare vor depune contestatia pana la urma? Ne tot ameninta cu ea, dar deocamdata nu s-a vazut nimic concret.
Am vazut insa multe acuze declarative, pe care multa lume pare sa nu le ia prea in serios. Impresia mea este ca PSD-ul pregateste cumva discursul politic pentru situatia in care vom avea alegeri anticipate. Daca se ajunge acolo, or sa marseze exact pe chestia asta, ca PDL a furat alegerile prezidentiale.
Sunt convins ca au fost nereguli. Dar daca ma uit cumparativ cu turul 1, aceste nereguli au fost de 3-4 ori mai putine. In primul tur am avut aproximativ 1200 sesizari din care vreo 800 au fost anchetate, restul fiind false acuma am avut vreo 200 de infratiuni si cam tot atatea abateri minore. PSD nu a tipat "frauda" in primul tur, pentru ca aveau candidatul calificat deja. Nu au tipat "frauda" nici duminica seara. Abia luni dimineata cand au realizat ca si-au luat-o in barba s-au trezit sa acuze.
Nu prea cred ca vor avea probele necesare pentru a depune contestatia respectiva si oricum, nu prea ii crede nimeni (decat, poate cei de la antene), se cam umplu de ridicol si prelungesc nejustificat criza politica si intarzie pana la urma numirea guvernului si implicit deblocarea transelor de la FMI.
Interesanta abordarea PDL, foarte democratica si foarte calma. PDL-ul zice ca e dreptul lor (al PSD) sa depuna contestatie si ca institutiile statului trebuie sa isi faca treaba si ca au incredere in institutiile statului. Este cea mai corecta atitudine.
Si se pune intrebarea, pana la urma cine e scandalagiul sef? Eu vad ca cel mai mult se agita pe la televiziuni cei din tabara anti-basescu si daca ne uitam in urma, asa a fost mereu. Probabil din neputinta si neprofesionalism, adversarii lui Basescu, s-au vazut mereu cu o mutare in urma si din disperare au inceput sa faca scandal, ei si sustinatorii lor din massmedia. Apoi au dat vina pentru orice scandal pe Basescu.
Din ce am observat eu PDL-ul si Basescu "joaca" foarte meticulos si legalist. Au grija in permanenta sa fie in cadrul legal prin ceea ce fac. De asemenea sunt perfectionisti. Rapiditatea cu care au efectuat numaratoarea paralela m-a uluit. E drept ca sunt ca niste robotei care repeta mereu acelasi lucru, nu au sclipiri de geniu, dar sunt o echipa destul de unita si bine antrenata. In celelalte partide am vazut degringolada, dar si cateva sclipiri de geniu.
Cred ca o alianta intre tenacitatea, perseverenta, coeziunea si perfectionismul PDL pe de o parte si efervescenta, imprevizibilitatea, sclipirile, inspiratia PNL ar fi de bun augur pentru Romania. Sper doar sa si gaseasca calea de impacare.

Trimis de: abis pe 8 Dec 2009, 12:27 PM

QUOTE(actionmedia @ 8 Dec 2009, 12:22 PM) *
Oare vor depune contestatia pana la urma? Ne tot ameninta cu ea, dar deocamdata nu s-a vazut nimic concret.

Pe site-ul Realitatea zice ca vor depune contestaţia în două ore, la Curtea Constituţională. Asadar, ipoteza cu "santajul", cu "practicile pe care le credeam demult apuse", o consider deocamdata hazardata.

Trimis de: turbo trabant pe 8 Dec 2009, 12:32 PM

daca ce depun astia e chestia care am postat-o mai sus , e apa de ploaie si e depusa de forma.

dupa cum se vede , nu se discuta deloc de sectiile speciale din romanica ca ar deschide psd-ul cutia pandorei ( nu, ei nu sunt ingerasi). o dau pe diaspora si masiva fraudare de acolo, de parca stranierii au fost cumparati cu 2 galeti , 3 fesuri si 3 kile de zahar.

ah si mai era aseara un pesedist care vorbea de traficul urias cu autocare in strainatate intre sectiile de vot. dobitocul se credea in romania unde cazi din pat si nimeresti in sectie. sa incerce el turism electoral intre sectiile praga, berlin si paris daca ii ajunge o zi ( cu banii astia cumparai 2 judete in ro).

Trimis de: actionmedia pe 8 Dec 2009, 01:51 PM

QUOTE(turbo trabant @ 8 Dec 2009, 12:32 PM) *
ah si mai era aseara un pesedist care vorbea de traficul urias cu autocare in strainatate intre sectiile de vot. dobitocul se credea in romania unde cazi din pat si nimeresti in sectie. sa incerce el turism electoral intre sectiile praga, berlin si paris daca ii ajunge o zi ( cu banii astia cumparai 2 judete in ro).


Probabil se referea la Spania si Italia unde chiar s-a votat masiv si unde exista destui emigranti care ar fi percutat la o autocariada. Dar nu cred ca vreun partid sau vreo institutie din Romania are logistica necesara pentru ca a face o astfel de operatiune este vorba totusi de cateva mii sau zeci de mii de votanti aflati la mii de km departare. E ca dracu sa te apuci sa spui ca acolo s-a fraudat masiv, ar trebui ca jumatate din PDL sa fie plecat in afara pentru cateva luni ca sa pregateasca toata mobilizarea aia. Cu cat spun mai multe enormitati dintr-astea cu cat se umplu mai tare de ridicol.

Acum imi este clar ca mobilizarea masiva din turul 2 a fost mobilizare pro-Basescu. Au fost multi oameni care in mod normal stau acasa, dar acum au decis sa ii dea un bobarnac prostanacului. Nu ca l-ar iubi pe basescu, dar asa, ca ala e prea prostanac. Si nu, nu cred ca au fost mobilizati cu autocare, masini sau mita electorala. Or fi fost si dintr-aia, dar nesemnificativ fata de marea masa de alegatori care s-au prezentat la urne. Nu cred ca are nimeni forta financiara si logistica in Romania, astfel incat sa scoata 2-3 milioane de oameni cu forta la vot si sa le impuna ce sa voteze. Aia 2-3 milioane in plus fata de alegerile anterioare au venit de buna voie, pentru ca asa au crezut ei de cuviinta.
Trendurile sunt clare si corecte la toate capitolele, inclusiv la voturile nule.

Trimis de: turbo trabant pe 8 Dec 2009, 02:02 PM

in afara si in turul 1 si in turul 2 s-a stat la cozi nu neaparat distanta era o problema.

mai mult alegerile sunt de obicei in ambasade si consulate iar reprezentantii partidelor se aleg de multe ori din randurile corpului diplomatic ( ca doar nu pleaca vreun udmr-ist pana la sectia din koala lumpur sau irak).

in mod normal corpul diplomatic ar fi fost inclinat sa fraudeze pentru geoana ca fost diplomat ( baiat de al lor) si nu pentru mariner. acum jeoana scuipa pe fostii lui colegi cu chestia asta. smile.gif

avand in vedere ca acelasi corp diplomatic este platit foarte bine ( e drept base i-a trimis in concediu fara plata ca pe toti bugetarii) si elibereaza si documente importante (gen acte de identitate, procuri etc) pentru cetatenii romani si mai si reprezinta tara in fata organismelor internationale si tarilor gazda este absolut penibil sa crezi ca acesti diplomati,functionari se dedau la fraude electorale.

realitatea a schimbat total tabara si prezinta simplu cum s-a votat in afara.

http://www.realitatea.net/roman-din-italia--si-hitler-daca-era-pe-buletinul-de-vot--puneam-stampila-pe-el--numai-comunistii-sa-nu-fie_690885.html


Trimis de: abis pe 8 Dec 2009, 02:09 PM

Romeo Stavarache, fostul sef de campanie al lui Antonescu, este convins că şi mâine poate fi batut in cuie un guvern PDL-PNL:

"Condiţiile sunt foarte clare: din punctul meu de vedere, condiţiile sunt aceleaşi pe care PNL-ul le-a avut dintotdeauna. Programul de guvernare trebuie să fie un program liberal, iar principiile liberale trebuie să fie respectate. Sunt condiţiile pe care noi le-am propus tuturor adversarilor noştri, atţt PSD-ului cât şi PD-L-ului. Dacă preşedintele Băsescu va veni cu o ofertă clară, sunt convins că mâine poate fi discutată şi acceptată în condiţiile în care şi Crin Antonescu acceptă şi aţi văzut că azi a dat o declaraţie foarte clară, că poate exista soluţia unui guvern PNL - PD-L"

Din teritoriu semnalele catre o alianta cu PDL vin din ce in ce mai clar... Antonescu risca sa ramana singurul care se opune. Bine, nu singurul, ar mai fi Orban, Norica si, cu voia dumneavoastra, ultimul pe lista, Patriciu.

Trimis de: Felina pe 8 Dec 2009, 02:14 PM

QUOTE(turbo trabant @ 8 Dec 2009, 12:02 PM) *
in afara si in turul 1 si in turul 2 s-a stat la cozi nu neaparat distanta era o problema.



Eu cred ca si distanta a fost o problema.
In Irlanda sectia de votare (http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6546062-rezultate-finale-oficiale-irlanda-basescu-62-antonescu-15-geoana-10.htm) s-a tinut la ambasada, in camera de la demisol. Imagineaza-ti ca persoanele din afara dublinului ar fi trebuit sa vina cu trenul sau sa conduca cu orele ca sa ajunga la ambasada. S-a stat la coada cu oerele, in frig si ploaie, pentru ca astea au fost conditiile.

Trimis de: turbo trabant pe 8 Dec 2009, 02:17 PM

felina, eu am o teorie a mea: emigrantii au votat cu base functionarii cu jeoana ( sa traiti sefu !).

emigrantii nu au plecat de bine si stiu prea multe despre psd ca sa fie aburiti. ghinionul lui jeoana&co a fost ca diaspora s-a mobilizat mai mult ca alta data.

asta ete, tzeapa smile.gif

PS: baetii trag de timp .

Referindu-se la solicitarea pe care o vor face la Curtea Constitutionala de a anula turul al doilea al scrutinului prezidential, Dragnea a afirmat ca "sunt camioane de probe" si ca social-democratii "au inceput sa le sintetizeze". Dragnea a precizat ca e vorba atat de buletine din tara, cat si din cele exprimate de romanii din diaspora.

"O sa le depunem maine (n.red. miercuri) injtr-o forma in care pot fi depuse" la Curtea Constitutionala, a spus politicianul social-democrat. "Nu putem merge acolo cu un camion de probe, ca blocam Curtea Constitutionala", a precizat Dragnea.

Trimis de: Achernar pe 8 Dec 2009, 05:47 PM

Cei de-afara isi permit sa joace la doua capete. Daca marinaru' va avea o revelatie si va incepe sa se creada cel mai iubit fiu al boborului ce se va intampla ? Vor spune 'ei, asta e, am luat tzapa, oricum nu ne-am fi intors in Romania'. Important pentru ei acum e ca cineva sa le frece ridichea celor care erau la putere atunci cand ei au plecat din tara. Daca 'cinevaul' ala e JFK 2 sau Mao 2 nu are importanta.

Trimis de: Marduk pe 8 Dec 2009, 05:49 PM

or sa se intoarca cand le va da Geoana cei 25.000 euro promisi, pentru fiecare roman care revine acasa.

Trimis de: turbo trabant pe 8 Dec 2009, 05:50 PM

QUOTE(Achernar @ 8 Dec 2009, 06:47 PM) *
Cei de-afara isi permit sa joace la doua capete.

pe unde or fi felina, cla si afrodita?

amice, esti praf. parol!

Trimis de: abis pe 8 Dec 2009, 05:51 PM

QUOTE(Achernar @ 8 Dec 2009, 05:47 PM) *
Daca marinaru' va avea o revelatie si va incepe sa se creada cel mai iubit fiu al boborului ce se va intampla ?

Dar daca o sa cada drobul de sare de pe soba, n-o sa fie cam nasol?

Daca va avea o astfel de revelatie (din ce zici tu se intelege ca acum nu se crede "cel mai iubit fiu al poporului") vom vedea atunci cum gestionam situatia.

Trimis de: kumarbi pe 8 Dec 2009, 05:51 PM

Eu cred ca votul romanilor plecati in strainatate poate fi explicat simplu: au votat impotriva celor care i-au fortat sa plece din tara si pentru ala a carui prestatie n-au avut prilejul sa o suporte. Pt. mine nu e nicio surpriza. Am mai multe rude prin Luxemburg, inclusiv un frate plecat acolo de vreo 17 ani. Stiu cum au votat ei si prietenii lor: Basescu.

Trimis de: Felina pe 8 Dec 2009, 06:28 PM

QUOTE(Achernar @ 8 Dec 2009, 03:47 PM) *
Cei de-afara isi permit sa joace la doua capete. Daca marinaru' va avea o revelatie si va incepe sa se creada cel mai iubit fiu al boborului ce se va intampla ? Vor spune 'ei, asta e, am luat tzapa, oricum nu ne-am fi intors in Romania'. Important pentru ei acum e ca cineva sa le frece ridichea celor care erau la putere atunci cand ei au plecat din tara. Daca 'cinevaul' ala e JFK 2 sau Mao 2 nu are importanta.



Eu, de-afara, am votat impotriva PSD-ului, sa nu aiba sansa sa dobandeasca si presedintia si parlamentul.
Am votat impotriva PSD-ului care ne-a furat revolutia.
Si da, din cauza lor am plecat din tara, iar asta nu a fost si nu e usor.
Regimul de dupa revolutie mi-a marcat profund viata, si a mea si a familiei mele.
Am votat impotriva linistii promise. Cine poate promite liniste, are si mecanismele de a cadea la pace cu opozitia. Ori eu vreau ca opozitia sa fie opozitie, nu mamaliga, si sa faca pe gigi-contra, ca de aia o cheama opozitie. Sau macar sa aiba sansa sa fie opozitie daca vrea. Mi-a fost teribil de teama de promisiunea de liniste a lui Geoana&co si astfel mi-am mobilizat familia la vot. Liniste era pe vremea lui Ceausescu, mama ce liniste era, de vorbeau oamenii in soapta si pe strada si acasa - multumesc, a fost suficienta liniste.


QUOTE(Achernar @ 8 Dec 2009, 03:47 PM) *
Daca marinaru' va avea o revelatie si va incepe sa se creada cel mai iubit fiu al boborului ce se va intampla ?


Pai da, ce se va intampla? Sa zicem ca va avea revelatia asta. Ce se va intampla. Crezi ca se poate instaura singur dictator. Bai, eu nu inteleg cum gandesc unii. Explica-mi tu ce se va intampla, punctual, dupa ce Base se trezeste cu revelatia.


QUOTE(Achernar @ 8 Dec 2009, 03:47 PM) *
Vor spune 'ei, asta e, am luat tzapa, oricum nu ne-am fi intors in Romania'.


Pericolul cu PSD si linistea lui era sa nu mai POT sa ma intorc in tara, nici daca as fi vrut. Ar fi fost prea liniste.
Asta era un pericol real, nu revelatiile lui Base.


QUOTE(Achernar @ 8 Dec 2009, 03:47 PM) *
Important pentru ei acum e ca cineva sa le frece ridichea celor care erau la putere atunci cand ei au plecat din tara. Daca 'cinevaul' ala e JFK 2 sau Mao 2 nu are importanta.



Important pentru mine e ca romania sa urmeze tendintele vestice si nu cele estice.


Na, acum te potolesti sa te exprimi in numele diasporei? smile.gif

Trimis de: Felina pe 8 Dec 2009, 06:34 PM

QUOTE(kumarbi @ 8 Dec 2009, 03:51 PM) *
Eu cred ca votul romanilor plecati in strainatate poate fi explicat simplu: au votat impotriva celor care i-au fortat sa plece din tara si pentru ala a carui prestatie n-au avut prilejul sa o suporte. Pt. mine nu e nicio surpriza. Am mai multe rude prin Luxemburg, inclusiv un frate plecat acolo de vreo 17 ani. Stiu cum au votat ei si prietenii lor: Basescu.



Pai te inseli, multi plecati prin straini vin acasa an de an, isi cheltuie banii in tara si isi ajuta rudele si prietenii in tara. Ca atare au avut sanse suficiente sa ii suporte prestatia lui Base.


DAR aspectul cel mai important e ca diaspora a votat masiv contra Geaona, nu cu Base. O sa repet asta pana o sa inteleaga toata lumea.

Trimis de: actionmedia pe 8 Dec 2009, 06:45 PM

Eu chiar sunt curios ce vor mai spune cei care strigau "Basescu dictatorul" dupa ce vor trece si acesti 5 ani de mandat Basescu si de vor organiza alegeri democratice ca si pana acum.
Eu am impresia ca unii chiar exagereaza minciuna asta cu dictatura lui Basescu. Atat de mult incat au ajuns si ei sa creada in ea si pur si simplu nu mai pot sa iasa din aceasta realitate falsa.

Trimis de: Serenity pe 8 Dec 2009, 06:55 PM

Basescu ca si om are o structura a personalitatii de tip dictatorial tongue.gif Tara asta e membra a Uniunii Europene, nu o sa se mai intoarca in veci comunismul, asta cred ca unii nu pricep. Si inca ceva: multe din schimbarile introduse de Basescu pe care unii le-au gasit ca argument pt. votul dat lui, sunt pur si simplu schimbari impuse de UE. Nu e Base nici un luminat... io-s convinsa ca in fapte se va dovedi ce fel de guvernare minunata e cea basesciana (desi daca pentru unii dupa 5 ani nu e clar, nu cred ca o sa fie clar oricate chestii grave s-ar intampla).

Zic asta pentru ca pe Han mi se pare ca exista un dezechilibru intre parerile pro si anti Base.

Trimis de: Felina pe 8 Dec 2009, 07:02 PM

QUOTE(Serenity @ 8 Dec 2009, 04:55 PM) *
Basescu ca si om are o structura a personalitatii de tip dictatorial tongue.gif



Se poa' sa fie cum zici. Dar ce relevanta are? Intreb iar, se poate instaura singur dictator? Si intrebarea mea e sincera, astept pasii prin care acest lucru s-ar putea intampla.



QUOTE(Serenity @ 8 Dec 2009, 04:55 PM) *
Tara asta e membra a Uniunii Europene, nu o sa se mai intoarca in veci comunismul, asta cred ca unii nu pricep.



Nu e vorba de comunismul marca ceausescu, ci de cel marca Iliescu. E vorba de un comunism care nu poarta numele de comunism.
Iar daca Romania e deja in UE (oare gratie cui? mai tii minte procesul?), asta nu inseamna ca nu poate iesi. Asta nu vrei tu sa pricepi tongue.gif .

QUOTE(Serenity @ 8 Dec 2009, 04:55 PM) *
Si inca ceva: multe din schimbarile introduse de Basescu pe care unii le-au gasit ca argument pt. votul dat lui, sunt pur si simplu schimbari impuse de UE. Nu e Base nici un luminat...



Daca vorbesti de votantii lui Base de pe han, e o greseala si o confuzie la mijloc, pe aici nimeni (care s-a pronuntat in scris) nu l-a votat pe Base pentru realizarile lui, ci l-au votat pe contracandidatul lui Geoana. Nu mi-e greu sa repet. smile.gif

Trimis de: Marduk pe 8 Dec 2009, 07:14 PM

QUOTE(Serenity @ 8 Dec 2009, 06:55 PM) *
QUOTE
Basescu ca si om are o structura a personalitatii de tip dictatorial

te inseli, daca ar fi avut o astfel de personalitate, s-ar fi observat in deciziile si actiunile sale, poate este dictator pentru unii care au probleme cu legea.
QUOTE
Tara asta e membra a Uniunii Europene, nu o sa se mai intoarca in veci comunismul, asta cred ca unii nu pricep.

Corect, nu este insa vorba de intoarcerea comunismului, ci de intoarcerea unora care si-au batut joc de romani si pe care i-au considerat prosti, manevrabili, doar buni de folosit din 4 in 4 ani. Daca PSD-ul ar renunta la cativa dintre cei care sunt in conducerea centrala, atunci ar deveni un partid de stanga, credibil pentru unii romani care cred ca doctrina social-democrata li se potriveste mai bine decat cea liberala.

Trimis de: Leonard pe 8 Dec 2009, 07:21 PM

QUOTE(kumarbi @ 8 Dec 2009, 11:55 AM) *
3 ani de razboi care au dus Romania in buda sunt insa altceva si o impacare Basescu-Tariceanu ar reprezenta o culme negativa in politica romaneasca. Ridicolul ar fi total, indiferent cat de mult ar impune actuala situatie o astfel de impacare.


Dupa doua razboaie mondiale, francezii s-au impacat cu germanii si au pus bazele Uniunii Europene. Cat de ridicola e treaba asta?

Trimis de: actionmedia pe 8 Dec 2009, 07:33 PM

QUOTE(Serenity @ 8 Dec 2009, 06:55 PM) *
Basescu ca si om are o structura a personalitatii de tip dictatorial tongue.gif

E interesant ce spui. Din cate stiu eu tu ai studii in psihologie. Ai putea, te rog sa faci o caracterizare a lui Basescu si sa ne spui mai clar si mai detaliat din ce motive consideri ca are o astfel de personalitate sau care ar fi criteriile dupa care putem sa evaluam o astfel de personalitate. Desi cred ca despre asta ar trebui sa vorbim la topicul despre Basescu. Aici probabil ar trebui sa discutam despre majoritati si combinatii politice.

Trimis de: turbo trabant pe 8 Dec 2009, 07:44 PM

dincolo de injuriile si acuzatiile si prostiile generate de presa si de tembeliziune se ascunde un fapt trecut sub tacere si care probabil a determinat psd-ul sa se arunce orbeste in aceasta aventura jucand totul pe o singura carte.

falimentul. smile.gif

Trimis de: actionmedia pe 8 Dec 2009, 07:58 PM

QUOTE(turbo trabant @ 8 Dec 2009, 07:44 PM) *
falimentul. smile.gif

falimentul cui?
mie mi-e teama sa nu fie falimentul tarii. Astia ne-ar putea vinde fara sa stim.

Trimis de: turbo trabant pe 8 Dec 2009, 08:09 PM

al PSD-ului. sa ma iegsplic.

cred ca suntem de acord ca ambele partide (PSD si PDL) au avut masina de vot bine incalzita la alegeri. PNL nu avea penetrarea in teritoriu ca sa faca acest lucru.

PSD pana acum cateva saptamani era la ciolan bine mersi alaturi de PDL. au jucat ca la pocher si si-au dat demisia de ciolan sperand ca masina lor impreuna cu aliatii lor (PC-televizor, PNL - marketingul cu johannis ) sa functioneze.

ceva s-a gripat in masina PSD de mituit voturi spre deosebire de cea PDL care a functionat brici. PSD nu duceau lipsa de voluntari si nici de logistica sau de motivatie. atunci?

cred ca a castigat cel cu portofelul mai mare ceea ce e surprinzator avand in vedere ca printre sponsorii actiunii s-a numarat si nume grele gen SOV.

Trimis de: kumarbi pe 8 Dec 2009, 08:45 PM

QUOTE(Leonard @ 8 Dec 2009, 07:21 PM) *
Dupa doua razboaie mondiale, francezii s-au impacat cu germanii si au pus bazele Uniunii Europene. Cat de ridicola e treaba asta?

Absolut nimic! Dimpotriva, e minunat.
Impacarea PDL-ului cu PNLul nu ar putea fi caracterizata drept minunanta (astfel de cuvinte trebuie tinute departe de politica), dar ar fi folositoare ca o gura de aer.
Acolo vorbeam de impacarea intre Basescu si Tariceanu.
Vorbim de 2 oameni care timp de 3 sau 4 ani au fost angajati intr-un razboi total.
Cand 2 oameni angajati intr-un razboi personal se impaca, poate fi bine. Dar atunci cand cei 2 au transformat tara in camp de batalie si cand parjolirea tarii a fost declarata acceptabila de ambii cu conditia ca asta sa slabeasca adversarul, inseamna ca cei doi s-au perceput reciproc drept Raul absolut. Raul absolut pt. tara, caci altfel, daca nu interesul de a proteja tara de celalat i-a manat in lupta, ci doar orgoliul si calculele personale, nu aveau dreptul moral de a ne trece prin tr-un asemenea calvar.
Lupta celor doi a tinut tara asta pe loc, a paralizat-o in anumite momente si cu siguranta a produs efecte negaive pe termen lung. Or, motivatia celor doi pt. a purta o asemenea lupta, repet, a fost ca celalalt reprezinta Raul absolut. La fel a fost perceputa lupta si de catre partizanii lor si in absenta unei astfel de motivatii (care tine de interesul national de a proteja tara de mogulul Patriciu sau de dictatorul Basescu), actiunile lor nu pot fi caracterizate altfel decat criminale.

Criza asta de 3 ani a fost una ideologica. Poate nu in sensul clasic al cuvantului, nu a fost vorba de o ideologie politica, dar o intreaga tesatura justificativa a fost creata in jurul celor 2 pt. a le explica niste actiuni care altfel au fost daunatoare tarii.
Ele au ramas daunatoare, dar justificate si acceptate de ambele tabere in cea mai buna traditie a razboiului total.
Impacarea lor le-ar prabusi retroactiv toata mitologia justificativa si i-ar dezvalui drept ceea ce sunt: doi descreierati care au impins tara pe marginea prapastiei pt. a-si atinge scopurile personale.

Daca Vadim si Becali au devenit prieteni dupa ce s-au porcait timp de un an, e problema lor. Dar daca cei doi batausi au folosit drept arme Constitutia Romaniei, bugetul statului si economia, ei nu au dreptul sa se impace. Iar daca totusi o fac, am si eu dreptul sa ii scuip in fata si sa le cer socoteala.

Trimis de: turbo trabant pe 8 Dec 2009, 08:57 PM

kumarbi exagerezi. basesu a vrut sa inghita pnl-ul, tariceanu s-a opus. de aici "ura" intre ei.

acum tariceanu si ai lui rupti de foame ar vinde o si pe mama lor cui da mai mult. asa ca se uita in ochii sarpelui pdlist si citesc hipnotizati "ciolan in sange".

pe cealalta parte, crinulet s-a pupat pe gurita cu pesedeul pana nu a mai putut sperand ca johannis sa fie carne de snitel din care sa pape cot la cot cu prostanacul.

sunt 2 gasti in pnl cu aceeasi tinta: ciolanul. au cantat la 2 mese diferite si acum gratie voturilor marginale pro base se uita la solzii lui base.

Trimis de: kumarbi pe 8 Dec 2009, 09:02 PM

Nu exagerez deloc. Oamenii aia au tarat Romania prin iad ca sa se distruga unul pe altul. Ne-au tarat pe noi, nu partidele lor, nu grupurile lor de interese. Nu au dreptul sa se impace. Eu, ca victima a urii lor, nu le dau dreptul sa se impace. Sa se urasca in continuare de moarte sau sa recunoasca ca au mintit si sa plece de la guvernare.
Oamenii astia nu au dreptul sa se impace pana cand nu vor cere iertare Romaniei pentru RAUL pe care ni l-au pricinuit luptandu-se unul cu altul. Iar modul in care isi vor putea cere iertare e sa abandoneze politica.

Trimis de: turbo trabant pe 8 Dec 2009, 09:04 PM

QUOTE(kumarbi @ 8 Dec 2009, 10:02 PM) *
Eu, ca victima a urii lor, nu le dau dreptul sa se impece. Sa se urasca in continuare de moarte sau sa recunoasca ca au mintit si sa plece de la guvernare.

tu, eu , astia mici NU contam, obisnuieste-te cu asta. romania ( aka noi) e doar o "cucerire" ce trebuie sedusa si apoi ahm sorry.gif

base are un proiect clar: el sa fie capitanul fortei de dreapta din romania. pe stanga va fi urmasul psd-ului sau ce se va ridica din cenusa acestuia. dar asta in alt episod.

Trimis de: kumarbi pe 8 Dec 2009, 09:07 PM

Nu pot comenta ce ai scris. Pot spune insa ca imi pare rau nu pentru ca gandesti astfel, ci pentru ca accepti ca ei sa gandeasca astfel.

Trimis de: turbo trabant pe 8 Dec 2009, 09:09 PM

nu accept dar nu pot schimba. noi ( romania) avem o placere perversa sa fim mintiti frumos ca o domnisoara scoasa in oras la un ristorant trendy si sa nu platim nota. cu bani adica.

Trimis de: kumarbi pe 8 Dec 2009, 09:21 PM

Pentru ca le acceptam minciunile, ba chiar ne lasam prinsi in plasa lor, propagandu-le mai departe.
Daca accepti ca Basescu se poate impaca cu Tariceanu inseamna ca macar jumatate din afirmatiile pe care le faci tu pe forumul asta de ani de zile sunt niste minciuni. Si daca la vremea respectiva minteai fara sa stii, acum le recunosti drept minciuni, ti le asumi si continui in acelasi fel.

Trimis de: abis pe 8 Dec 2009, 09:53 PM

QUOTE(kumarbi @ 8 Dec 2009, 08:45 PM) *
Impacarea PDL-ului cu PNLul, nu ar putea fi caracterizata drept minunanta (astfel de cuvinte trebuie tinute departe de politica), dar ar fi folositoare ca o gura de aer.

Aici suntem de acord.
QUOTE
cei 2 au transformat tara in camp de batalie si cand parjolirea tarii a fost declarata acceptabila de ambii

Aici exagerezi. smile.gif
Nu poti vorbi despre Romania ca despre un "camp de batalie", ca despre o "tara parjolita", in fond nu s-a intamplat nimic grav in perioada 2004-2008, poate cu exceptia faptului ca, in ciuda cresterii economice, guvernul nu a avut prevederea de a strange niste bani la ciorap pentru zile negre. Economia a crescut, in justitie lucrurile au inceput, cat de cat, sa miste, am aderat la UE... Chiar nu mi se pare ca ar fi asa dezatru cum zici tu.
QUOTE
doi descreierati care au impins tara pe marginea prapastiei pt. a-si atinge scopurile personale.

Tara pe marginea prapastiei, este mult spus. In ciuda conflictului dintre cei doi, lucrurile s-au miscat, in general, destul de bine in tara.
QUOTE
Dar daca cei doi batausi au folosit drept arme Constitutia Romaniei, bugetul statului si economia, ei nu au dreptul sa se impace. Iar daca totusi o fac, am si eu dreptul sa ii scuip in fata si sa le cer socoteala.

Si daca fac ca tine si nu se impaca, cum vezi realizarea impacarii dintre cele doua partide pentru a putea da tarii un guvern care sa functioneze?

Trimis de: kumarbi pe 8 Dec 2009, 10:39 PM

Deci a fost bine cu Tariceanu. Si atunci, ce mai aveti cu el? Ah, stiu: era omul lui Patriciu. Deci a fost bine cu Patriciu.
Poate peste 5 ani il votam pe el.

Ce inseamna sa parjolesti o tara?

Ca Presedinte, inseamna sa iti petreci timpul sabotand Guvernul. Sa distrugi cu migala majoritatea Guvernului (pe care tot tu ai construit-o), pana il lasi in situatia de a colabora cu inamicul pt. a se salva. Sa faci tot ce iti sta in putere pt. a-l submina pe premier, indiferent cat de mult ar costa asta Romania la capitolul imagine. Sa refuzi numirea unor ministri, pentru ca nu iti plac tie si pt. ca in felul asta il poti pune pe premier in situatii stanjenitoare. Sa suspenzi orice proiect coerent pt. viitor, pt. dupa transarea bataliei.

Ca Premier, inseamna sa participi la suspendarea Presedintelui. Sa dai lovitura de gratie la ceea ce a mai ramas din alianta, stiind ca daca nu o vei face, vei fi distrus de opozitie. Sa te lasi apoi santajat de opozitie in adoptarea unor legi pagubitoare, precum cea a pensiilor. Sa folosesti bugetul tarii pt. pomeni electorale si in general sa nu guvernezi, ci sa te preocupe exclusiv supravietuirea, indiferent de costuri.

Dar, oare simplul fapt ca timp de 4 ani Romania nu a fost guvernata, nu ti se pare un dezastru suficient? Banuiesc ca ai citit destule opinii de economisti ca sa stii ce a insemnat in Romania cresterea economica in absenta unui program coerent si cat ne-au costat inactivitatea guvernului sau deciziile adoptate in focull luptei.
De fapt, din cauza asta am fost prinsi de criza cu bracinarii in vine: Tariceanu a impartit banii tari pt. a-si creste procentele si a refuzat orice proiect care l-ar fi dezavantajat in lupta cu Basescu.

Acum, interesul national ii uneste din nou. Interesul national nu a putut sa ii convinga acum 5 ani sa stea impreuna.
Acum insa, e altceva. E criza si criza justifica orice, la fel ca acum un an aianta cu PSDul.

Nu ma intereseaza cum va solutiona Basescu problema viitoarei majoritati. A creat o minciuna, sa traiasca in ea, asa cum am trait noi. Sau, sa ne spuna ca a mintit si sa plece.

Nu mai vreau sa tolerez minciuni in numele interesului national. Interesul nostru national cel mai mare e sa punem capat minciunilor, nu sa le incurajam. Incercati sa ganditi si dincolo de ziua de maine, altfel nu vom deveni niciodata o natiune moderna.
Imprejurari exceptionale care sa justifice orice se vor gasi intotdeauna.

Trimis de: Erwin pe 8 Dec 2009, 10:44 PM

sunt două chestiuni de extremă importanţă pentru viitorul imediat:
- validarea preşedintelui - în caz că CC respinge acuzaţiile PSD de fraudare;
- numirea viitorului prim ministru, validarea lui de către parlament şi formarea cabinetului

abia după ce vom ştii răspunsul categoric la aceste chestiuni putem vorbi despre o nouă guvernare a României. Până atunci sunt prea multe variabile iar deringolada nu s-a terminat.

Trimis de: abis pe 8 Dec 2009, 11:00 PM

QUOTE(kumarbi @ 8 Dec 2009, 10:39 PM) *
Deci a fost bine cu Tariceanu. Si atunci, ce mai aveti cu el?

Din punct de vedere economic, nu am multe plangeri. Ii reprosez insa, in primul rand, amestecul brutal in actul de justitie - de la celebrul bilet trimis presedintelui, in care solicita o interventie ilegala in favoarea unui prieten cercetat de procuratura, pana la chemarea la ordin a ministrului justitiei. Ii reprosez initiativele riscante de politica externa (de ex. initiativa de retragere intempestiva din Irak doar pentru a-i crea o problema de imagine presedintelui). Ii reprosez sustinerea acordata unor ministri ca Remes, Adomnitei, Nicolaescu, Cioroianu, Chiuariu. Ii reprosez faptul ca a permis PSD-ului sa-si revina din corzi si sa ajunga din nou un partid puternic. Ii reprosez ca s-a incapatanat sa detina postul de premier chiar in conditiile in care PNL a ocupat a treia pozitie la alegerile din 2008 si, din cauza acestei incapatanari, a obligat PDL-ul sa coopteze PSD-ul la guvernare. Si lista poate continua... Cresterea economica nu este singurul lucru care conteaza.
QUOTE
din cauza asta am fost prinsi de criza cu bracinarii in vine: Tariceanu a impartit banii tari pt. a-si creste procentele si a refuzat orice proiect care l-ar fi dezavantajat in lupta cu Basescu

Aici sunt, din nou, de acord cu tine. smile.gif
QUOTE
Acum, interesul national ii uneste din nou.

Este prea devreme sa tragi o astfel de concluzie. Ceea ce stim, deocamdata, este ca Basescu si Tariceanu au purtat o discutie telefonica referitoare la posibilitatea de cooptare a PNL la guvernare. Atat si nimic mai mult. Mi se pare putin probabil sa ii fie oferit postul de premier tot lui Tariceanu (ca dealtfel si oricarui liberal din grupul care se opune vehement apropierii de PDL) - pur si simplu nu exista nicio garantie ca un astfel de premier nu va proceda la fel ca Tariceanu in 2006. Cel care va fi numit premier trebuie sa prezinte prin el insusi suficiente garantii ca nu se va intampla sa mai guverneze cu sprijinul subteran sau oficial al PSD. Iar Tariceanu nu poate face asta. Deci este exclus sa fie el noul premier.

Parerea mea este ca Basescu doar i-a aratat pisica lui Antonescu, i-a demonstrat ca poate avea dialog direct cu unii membri ai PNL si astfel incearca sa-l determine sa-si flexibilizeze pozitia. Ca sa nu piarda conducerea partidului... Deja un prim pas a fost facut: Antonescu nu mai respinge la fel de vehement ca ieri o apropiere de PDL.

Trimis de: kumarbi pe 8 Dec 2009, 11:13 PM

Nu am tras concluzia ca Tariceanu si Basescu se vor impaca. Ii raspundeam lui Leonardo atunci cand ma intreba de ce nu ar face-o.

Trimis de: abis pe 8 Dec 2009, 11:22 PM

Leonard.

Leonardo este alta persoana, cu pareri mai apropiate de ale tale. smile.gif

Trimis de: Serenity pe 8 Dec 2009, 11:59 PM

Antonescu a declarat doar ca accepta o colaborare cu PDL in cazul in care i se da PNL-ului postul de prim-ministru. Eu cred ca a fost ironic chiar la faza asta, pentru ca Basescu niciodata nu va accepta chestia asta.

Trimis de: abis pe 9 Dec 2009, 12:04 AM

Depinde. Cum ar fi sa numeasca premier un liberal ca Daianu? smile.gif

Cel mai probabil mi se pare ca Basescu sa-l mentina pe Negoita si sa ofere, in schimb, portofolii consistente in guvern PNL-ului. Iar daca PNL nu accepta, sa formeze un guvern fara PNL (eventual doar cu o parte dintre penelisti) si fara PSD (eventual, cu o parte dintre pesedisti).

Trimis de: Serenity pe 9 Dec 2009, 12:06 AM

Depinde de ce? Tu crezi ca exista vreo sansa sa numeasca un premier de la PNL?

Trimis de: Erwin pe 9 Dec 2009, 12:25 AM

tot ce se poate, după cum am văzut în ultima lună, orice e posibil în politica românească... rolleyes.gif

Trimis de: abis pe 9 Dec 2009, 12:54 AM

QUOTE(Serenity @ 9 Dec 2009, 12:06 AM) *
Depinde de ce? Tu crezi ca exista vreo sansa sa numeasca un premier de la PNL?

Este posibil (nu si foarte probabil) sa numeasca un premier membru al PNL. Ti-am dat si un exemplu, Daianu. Daca va numi un premier penelist, nu va fi un personaj din prima linie a partidului, ci un membru de rangul doi.

Insa cele mai mari sanse le are mentinerea lui Negoita.

In niciun caz nu vad posibila numirea unui premier care ar putea sa-si aroge un gest de independenta ca cel al lui Tariceanu, cand a eliminat PDL din guvern si s-a bazat pe pesedisti.

Trimis de: turbo trabant pe 9 Dec 2009, 10:49 AM

cica a fost aseara eminenta culturala a psd-ului, domnul marean la realitatea. si guru gramaticii a recunoscut cu mana pa inima ca psd-ul a avut si el autocare, faina, ulei chestii "absolut normale intr-o campanie".

Doamne ce prostanaci sunt astia...

Trimis de: Michelle pe 9 Dec 2009, 10:57 AM

Marean- acest goagal al politicii romanesti. daca nici acum nu se-ndura astia sa-l traga pe linie moarta , psd-ul e pe faras! nea ilici sa ia aminte jamie.gif

Trimis de: Marduk pe 9 Dec 2009, 11:07 AM

QUOTE(turbo trabant @ 9 Dec 2009, 10:49 AM) *
Doamne ce prostanaci sunt astia...

Nu miza pe chestia asta. Poate sa fie o diversiune, adica si noi da si voi, cu alte cuvinte suntem in aceiasi caldare si ne spalam cu aceiasi zoaie, asa ca.........

Trimis de: kumarbi pe 9 Dec 2009, 11:27 AM

QUOTE(abis @ 8 Dec 2009, 11:22 PM) *
Leonard.

Leonardo este alta persoana, cu pareri mai apropiate de ale tale. smile.gif

Ma miram eu de ce e musteriu!

Trimis de: turbo trabant pe 9 Dec 2009, 11:29 AM

QUOTE(Marduk @ 9 Dec 2009, 12:07 PM) *
Nu miza pe chestia asta. Poate sa fie o diversiune, adica si noi da si voi, cu alte cuvinte suntem in aceiasi caldare si ne spalam cu aceiasi zoaie, asa ca.........

nu poci a spune ce strategie malefica au psd-istii dar de aici se vede un pic cam ca Cascadorii rasului.

Trimis de: abis pe 9 Dec 2009, 11:37 AM

Pentru a avea majoritate si a trece guvernul, PD-L are nevoie de 236 de parlamentari. Acum are 167 de parlamentari ai sai, daca li s-ar adauga cei 20 de la grupul independentilor, 18 de la minoritati si cei 31 de la UDMR, cifra ar fi atinsa. Exact 236.

In mod cert mai culege doua-trei voturi si de la PNL ori PSD, deci poate trece fara probleme un guvern fara PNL si fara PSD. Asta inseamna o presiune suplimentara pe conducerea PNL: PDL nu are neaparata nevoie de liberali, deci nu este obligat sa faca concesii prea mari. In schimb, liderii si sponsorii PNL (cu exceptia lui Patriciu) vor insista pentru intrarea la guvernare. Antonescu este acum intre ciocan si nicovala. Ca sa iasa cu fata curata ar putea sa isi asume esecul electoral, sa se retraga in planul doi si sa lase conducerea PNL pe mana altora dispusi sa faca ceea ce el nu poate, adica sa colaboreze cu PDL, iar dupa o penitenta de un an, maxim doi, sa revina in forta.

Trimis de: Marduk pe 9 Dec 2009, 11:51 AM

QUOTE(abis @ 9 Dec 2009, 11:37 AM) *
QUOTE
..........18 de la minoritati.....Exact 236.

o nu as miza pe minoritati, sunt controlati de familia Vosganian.
QUOTE
Antonescu este acum intre ciocan si nicovala. Ca sa iasa cu fata curata ar putea sa isi asume esecul electoral, sa se retraga in planul doi si sa lase conducerea PNL pe mana altora dispusi sa faca ceea ce el nu poate, adica sa colaboreze cu PDL, iar dupa o penitenta de un an, maxim doi, sa revina in forta.

Nu poate sa faca asa ceva, partidul nu este al lui, o parte din partid este a lui Patriciu, o alta parte a lui Tariceanu iar restul sunt buimaci. Tariceanu a fost singurul care a avut curajul sa-l atace pe Antonescu, deoarece nu este controlat de Patriciu, pana la urma trebuie sa acceptam ca politicienii romani si poate nu numai romani, au o ierarhie pe baza caruia se "respecta" reciproc, averea.




Trimis de: turbo trabant pe 9 Dec 2009, 12:09 PM

se termina circul .

România va avea un nou guvern în următoarele 7 până la 10 zile, a declarat preşedintele Partidului Democrat Liberal, Emil Boc. Indiferent de structura acestuia, principala prioritate a noului executiv va fi să adopte bugetul pe 2010 şi să îl trimită Parlamentului, a precizat premierul interimar.

Trimis de: Erwin pe 9 Dec 2009, 12:36 PM

sigur că se va termina. CC nu acceptă acuzaţii de fraudă din partea unora care au fraudat la rândul lor şi au mai şi recunoscut ca fraierii...

Trimis de: turbo trabant pe 9 Dec 2009, 01:25 PM

efect al alegerilor? http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/879064/In-grupul-Realitatea-bate-Vintu-de-criza/

oricum in romania sunt prea multe televiziuni de stiri si prea multi moderatori.

Trimis de: Blakut pe 9 Dec 2009, 01:38 PM

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/nasol-postaci-psd-recalificati-in-agitatori-de-strada-20669.html

Nasol: postaci PSD recalificaţi în agitatori de stradă

....Acum, postacii sînt în priză şi prim esc 50 de RON pe zi. În plus, au fost chemaţi la sediul TSD de lîngă Piaţa Alba Iulia, unde, cei mai vînjoşi sînt instruiţi pentru a deveni agitatori. Nu e nici o glumă. Sînt antrenaţi pentru scandal. Asta înseamnă că PSD este “pregătit” pentru pierderea alegerilor....


Sa inteleg ca March de aia nu mai intra pe forum, ia lectii de box?

Trimis de: Felina pe 9 Dec 2009, 01:40 PM

QUOTE(Blakut @ 9 Dec 2009, 11:38 AM) *
Sa inteleg ca March de aia nu mai intra pe forum, ia lectii de box?


sper ca nu! sper ca e doar absent motivat

Trimis de: turbo trabant pe 9 Dec 2009, 01:49 PM

QUOTE(Blakut @ 9 Dec 2009, 02:38 PM) *
Nasol: postaci PSD recalificaţi în agitatori de stradă

nu e nimic nasol ba dimpotriva. e un fel de facebook pe strada rofl.gif

Trimis de: abis pe 9 Dec 2009, 02:09 PM

Cica PNL ar vrea sa-l propuna pe Crin Antonescu pentru postul de premier, ca o conditie pentru intrarea liberalilor la guvernare.

Cu alte cuvinte, PNL opteaza pentru opozitie. Nu va accepta nimeni o astfel de conditie.

Trimis de: turbo trabant pe 9 Dec 2009, 02:14 PM

mda guvern minoritar PDL - UDMR pana trece criza pare sa fie solutia. i-au indeplinit visul lui base sa fie singur la cascaval.

Trimis de: abis pe 9 Dec 2009, 02:16 PM

Alta acum: Boc i-a trimis o scrisoare lui Antonescu si il invita oficial la negocieri. Se duce, nu se duce?

Trimis de: turbo trabant pe 9 Dec 2009, 02:21 PM

inca un mogul pe raboj e drept oleaca afumat

http://www.realitatea.net/dezamagit--mazare-se-retrage-din-politica--il-bucura--insa--victoria-lui-geoana-in----brazilia_691156.html

"Deocamdată nu mă mai interesează politica. Poate fiindcă înţeleg eu lucrurile greşit şi mă retrag o parte câteva luni de zile", a spus Radu Mazăre.

Un singur lucru îl mai bucură, se pare, pe social-democrat: "Geoană a luat 70% în Brazilia".

laugh.gif

Trimis de: Michelle pe 9 Dec 2009, 02:25 PM

QUOTE(abis @ 9 Dec 2009, 04:16 PM) *
Alta acum: Boc i-a trimis o scrisoare lui Antonescu si il invita oficial la negocieri. Se duce, nu se duce?

Cred ca stie ca nu se duce. vrea doar sa aiba refuzul oficial in caz ca se trezesc mai tarziu peneleii sa urle pe la Gadea ca Basescu nu a vrut sa-i bage in guvern. Eu as paria ca nu se duc, cel putin "gloriile de la centru" ,NU. Nu-i lasa jobul :ohyeah


edit. Geoana o avea 70% in Brazilia dintr-un total de 10 voturi.
Lui mazare i-ar sta bine sa se calugareasca putin.


Trimis de: turbo trabant pe 9 Dec 2009, 03:29 PM

de citit la o cafea smile.gif

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6702512-campania-geoana-culisele-internationale.htm

Pe de o parte, avem eforturile reprezentantilor Romaniei pe linie diplomatica, militara si de informatii in a se coordona cu ceilalti est-europeni si „structurile” de la Departamentul de Stat si de la Pentagon pentru a prezenta un front comun in fata consecintelor rateurilor de politica externa ale administratiei Obama. Consecinte ce devin brusc vizibile public pe data de 17 Septembrie, vizibilitate amplificata inzecit si de istorica gafa de PR si comunicare in decizia privind scutul anti-racheta. Pe de alta parte, avem agitatia amicilor d-lui Geoana in a promova cu insistenta „proiectul” Barakului Carpatin si de a face planuri privind viitoarele decade de colaborare mutual-constructiva cu acesta.

Am desenat cadrul in care, pe fondul tot mai evidentei confuzii a administratiei Obama in Estul Europei, trebuie vazuta o declaratie, facuta aparent din senin, de catre Traian Basescu, spre finalul campaniei, privind administratia Republicana anterioara: „Il respect enorm pe Bush... Bush a facut enorm pentru Romania”.

Trimis de: kumarbi pe 9 Dec 2009, 03:38 PM

Citit in diagonala, articolul transmite si urmatorul mesaj: Romania ar fi putut juca un rol oarecare in apropierea dintre Rusia si SUA. Si asta in conditiile in care Rusia incepe sa dea semne favorabile unei deschideri catre vest.
Ar fi fost bine, ar fi fost rau?

Trimis de: turbo trabant pe 9 Dec 2009, 03:40 PM

incercarea de apropiere intre rusia si sua a esuat deja. vom asista la o racire a relatiilor in curand.

Trimis de: kumarbi pe 9 Dec 2009, 03:53 PM

QUOTE(turbo trabant @ 9 Dec 2009, 03:40 PM) *
incercarea de apropiere intre rusia si sua a esuat deja.

Nu stiam. Cum s-a intamplat asta?

Trimis de: turbo trabant pe 9 Dec 2009, 03:58 PM

suntem offtopic dar cert e ca obama s-a dus cu tortu' impacarii si putin a incercat sa il matoleasca cu niste vodca. nici macar noul tratat de reducere a armelor nucleare nu i l-au dat lui obama ( si asta era aprope sigur in ultimele zile ale lui bush).

total failure.

in episodul urmator: ucraina cade din nou in sfera ruseasca.

Trimis de: turbo trabant pe 9 Dec 2009, 05:08 PM

dar vai ce avem aici : sa fie oare onoare?

http://www.zf.ro/zf-24/antonescu-conducerea-pnl-mi-a-acordat-in-unanimitate-votul-de-incredere-excludem-orice-participare-la-un-guvern-marioneta-al-lui-basescu-5167480/

domnu dinu va rog io ca alegator: folositi pe domnu crin numai ulei de calitate. nu margarina jeoana sau alte prostii ieftine ....

LE: domnu dinu se aude? alo, alo , ia uite domne , mi-a inchis unsure.gif

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-6703342-surse-sorin-ovidiu-vantu-este-dat-consemn-frontiera.htm

Trimis de: Marduk pe 9 Dec 2009, 05:13 PM

QUOTE(turbo trabant @ 9 Dec 2009, 03:58 PM) *
suntem offtopic
ucraina cade din nou in sfera ruseasca.


dar a iesit vreodata?

Trimis de: turbo trabant pe 9 Dec 2009, 05:17 PM

QUOTE(Marduk @ 9 Dec 2009, 06:13 PM) *
dar a iesit vreodata?

iesise cand era bush la putere. dar nu intrase insa in nici o alta sfera.

momentan sa lasam mapamondul si sa urmarim tragicul sfarsit al unui miliardar roman de Top 300.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu a fost dat in consemn la frontiera intr-un dosar deschis de procurori in vara acestui an in cazul Nicolae Popa, considerat mana dreapta al celui care trece drept parintele FNI, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate anchetei.

domne , e dictatura. daca ii baga la "bulau" si pe voiculescu si pe dinu , e chiar hitlerism. parol mwah1.gif

Trimis de: Felina pe 9 Dec 2009, 05:27 PM

QUOTE(turbo trabant @ 9 Dec 2009, 03:17 PM) *
Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu a fost dat in consemn la frontiera intr-un dosar deschis de procurori in vara acestui an in cazul Nicolae Popa, considerat mana dreapta al celui care trece drept parintele FNI, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate anchetei.



fii bun si da-mi o sursa de incredere, nu ma lasa prada unei asemenea fantezii iluzorii rofl.gif

Trimis de: Marduk pe 9 Dec 2009, 05:28 PM

da, adevarata dictaura, cred ca SOV e gata sa dea ceva bani sa scape de mititica, unde ar intra pe mana discriminatilor care l-ar stoarce fara mila fara sa tina cont ca este handicapat. de fapt cred ca a bagat o gramda de bani in aceasta campanie si el si ceilalti doar pentru a scapa de acuzatii, numai ca fraieri au votat cum nu trebuia, mama lor de prosti si nemancati.

Trimis de: turbo trabant pe 9 Dec 2009, 05:30 PM

QUOTE(Felina @ 9 Dec 2009, 06:27 PM) *
fii bun si da-mi o sursa de incredere, nu ma lasa prada unei asemenea fantezii iluzorii rofl.gif

pe vremea mea aceste fantezii se numeau orgasme rofl.gif

sunt niste bloguri de jurnalisti realitatea-catavencu, de acolo se poate gasi informatia. sursa mai buna ca de la angajatii lui SOV ....


alo, domnu dinu? secretara mi-a spus sa va anulam programul in afara strainatatii. dar pastram libia , da? blink.gif

Trimis de: Felina pe 9 Dec 2009, 05:34 PM

QUOTE(turbo trabant @ 9 Dec 2009, 03:30 PM) *
pe vremea mea aceste fantezii se numeau orgasme rofl.gif


asa vrui sa zic, da' m-am gandit sa pastrez aparentele rofl.gif


QUOTE(turbo trabant @ 9 Dec 2009, 03:30 PM) *
sunt niste bloguri de jurnalisti realitatea-catavencu, de acolo se poate gasi informatia. sursa mai buna ca de la angajatii lui SOV ....


pai da si tu un link, zgarcitule biggrin.gif

Trimis de: turbo trabant pe 9 Dec 2009, 05:37 PM

QUOTE(Felina @ 9 Dec 2009, 06:34 PM) *
pai da si tu un link, zgarcitule biggrin.gif

dormi linistita, mogulii au fantezii in celula sorry.gif

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/caaaaaaaaaalm-20711.html

Se şi confirmă deja motivul pentru care eu nu mai cred în calmul puternicilor şi, iată, al lui Băsescu. I s-a şi dat consemn la frontieră lui Vântu. Iar un circ cu arestări mediatice, probabil. Şi ştiţi de ce nu trebuie să se întîmple aşa? Vă dau un motiv colateral, poate stupid pentru voi.

Trimis de: nefertiti pe 9 Dec 2009, 05:38 PM

E si pe Hotnews. Eu cred ca e apa de ploaie. Ce inseamna ca e dat in consemn? Asta seamana cu o poveste in Satu Mare, cand seful unei bande de hot ide masini de lux era dat in urmarire generala, dar facea ture prin giratoriul din centru cu un Mertan negru cu numere de Bucuresti, sub nasul militistilor, fara ca macar sa aiba carnet, pt ca ii era suspendat.

Trimis de: turbo trabant pe 9 Dec 2009, 05:40 PM

QUOTE(nefertiti @ 9 Dec 2009, 06:38 PM) *
Ce inseamna ca e dat in consemn?

ca nu mai poate merge la ibiza sa danseze fetele.

come on, SOV zicea in ultimul interviu ca nu poate parasi tara din dragoste. si de la durerea de sale de la spa.

Trimis de: nefertiti pe 9 Dec 2009, 05:41 PM

Era o intrebare retorica. wink.gif

Trimis de: turbo trabant pe 9 Dec 2009, 05:44 PM

si un raspuns retoric wink.gif

Trimis de: nefertiti pe 9 Dec 2009, 05:45 PM

In clipa in care o sa il vad pe Vantu condamnat, o sa admit ca justitia de la noi nu doarme. Dar condamnat, nu speriat cu fumigene.

Trimis de: Felina pe 9 Dec 2009, 05:47 PM

se prea poate sa fie apa de ploaie
vom trai si vom vedea
acuma iar m-apuca ura pentru toti si toate 50.gif gandindu-ma ca ar putea fi doar de fatada
ar fi al doilea pas totusi dupa arestarea lui ics ala, care cica ar fi fost finanatat de vantu timp de 7 ani

Trimis de: turbo trabant pe 9 Dec 2009, 05:49 PM

iar eu cand o sa il vad pe vantu ruinat o sa cred ca justitia nu doarme. si cand ma gandesc la cotidianul , news in et al asa ca ma pune pe ganduri problema acestui consemn la frontiera.




Trimis de: Felina pe 9 Dec 2009, 05:53 PM

QUOTE(turbo trabant @ 9 Dec 2009, 03:49 PM) *
iar eu cand o sa il vad pe vantu ruinat o sa cred ca justitia nu doarme. si cand ma gandesc la cotidianul , news in et al asa ca ma pune pe ganduri problema acestui consemn la frontiera.



trabantule, de ruinat se poate ruina si singur, sau cu ajutorul vreunei gagici de bine. asta nu ar insemna ca-i justitia trezita.

Trimis de: turbo trabant pe 9 Dec 2009, 05:56 PM

indraznesc a comenta ca nu il cunosti pe domnul sorin. el nu se poate falimenta singur .

averea si-a facut numai cu ajutorul boborului si numai cu ajutorul boborului se va elibera de ea.

ps: nu damele il pot falimenta pe sorin ci viceversa. mare pisicher, ochi alunecosi , mana zburdalnica.

Trimis de: Felina pe 9 Dec 2009, 06:04 PM

bai, clar nu-l cunosc inde-aproape, asa ca merg pe mana ta wink.gif

Trimis de: turbo trabant pe 9 Dec 2009, 06:07 PM

nu poti sa mergi pe mana mea wink.gif

sa citim acest interviu cu un marginalizat politic

http://www.jurnalul.ro/stire-politic/mazare-nu-sunt-curva-politica-ma-retrag-o-perioada-vad-de-primarie-529871.html

Liderul PSD Constanţa, Radu Mazăre, a declarat, astăzi, întrebat dacă va demisiona din PSD, că nu este "curvă politică" şi că deocamdată nu îl mai interesează politica, astfel că se va retrage pentru câteva luni, timp în care nu va mai face declaraţii politice şi se va ocupa numai de primărie.


e clar, dictatura curata.

Trimis de: Felina pe 9 Dec 2009, 06:23 PM

sa vezi cum o sa dea in depresie pe capete saracii

clar dictatura!

Trimis de: turbo trabant pe 9 Dec 2009, 06:27 PM

acum cu domnul mazare nu am avut placerea dar poate un avocat bun il poate scoate din asta invocand sevrajul.

Trimis de: Michelle pe 10 Dec 2009, 09:29 AM

...ca sa continuam pleiada cica si nea Jiji a primit o invitatie la Parchet ca inca nu s-a lamuritara cu cazul acela de sechestrare de persoane si el a zis ca se muta la Bruxelles ca nu le mai prieste oilor iarba din Pipera

Trimis de: turbo trabant pe 10 Dec 2009, 12:40 PM

dar unde este domnu dinu si domnu voiculescu? oficinele de presa ale domnilor au inceput sa dea interviuri cu pedelisti notorii .

e reconcilierea de vina probabil.

Trimis de: Felina pe 10 Dec 2009, 12:46 PM

Mie mi-e dor de March. Mi-ar fi placut sa-l vad aici, pe baricadele noastre virtuale, luptand in continuare pentru convingerile lui.

Trimis de: turbo trabant pe 10 Dec 2009, 01:02 PM

viorica, viorea , nu ti-a iesit jeaona.

http://webtv.realitatea.net/tu-decizi/videanu-l-a-sunat-pe-hrebenciuc-sa-l-anunte-ca-traian-basescu-a-castigat-alegerile


Trimis de: Marduk pe 10 Dec 2009, 01:40 PM

Cred ca March s-a acuns sub un alt nick si citeste ce si cum, poate si intervine din cand in cand, dar a lasat-o mai moale, oricum imi lipseste combativitatea lui.

Trimis de: CharonOfNyx pe 10 Dec 2009, 04:49 PM

QUOTE(actionmedia @ 8 Dec 2009, 06:45 PM) *
Eu chiar sunt curios ce vor mai spune cei care strigau "Basescu dictatorul" dupa ce vor trece si acesti 5 ani de mandat Basescu si de vor organiza alegeri democratice ca si pana acum.


Uite un exemplu de ce ar putea sa spuna:
"Basescu dictatorul" ar putea organizeze alegeri la fel de democratice ca si pana acum si chiar mai democratice de-atat, sa-l propulseze pe Boc in functia de presedinte, cunoaste el, dl. presedinte, un exemplu pe care-l invidiaza, sau ca sa fie si mai cu mot pe EBA... de ce nu ca doar are mintea mai odihnita. Ei, cum ar suna Domnul Premier Basescu? rolleyes.gif

Dar asta nu e posibil, pentru ca doar prim secretar poate fi dictator (parca era secretar general, odiosul unsure.gif nu mai stiu am uitat rolleyes.gif ). Daca din 2 camere face una si o si denumeste... sa zicem Marea Adunare... rofl.gif

Trimis de: turbo trabant pe 10 Dec 2009, 04:59 PM

QUOTE(CharonOfNyx @ 10 Dec 2009, 05:49 PM) *
Dar asta nu e posibil, pentru ca doar prim secretar poate fi dictator (parca era secretar general, odiosul unsure.gif nu mai stiu am uitat rolleyes.gif ). Daca din 2 camere face una si o si denumeste... sa zicem Marea Adunare... rofl.gif

ai uitat de tovarasa Elena ca ea ne conducea pi toti cu moleculili ei de codoi. asta ne lipseste la dictatura asta.


Trimis de: actionmedia pe 14 Dec 2009, 10:14 PM

Astazi s-au intamplat cateva lucruri importante care au deblocat cumva situatia politica din Romania si a restrans numarul de variante posibile de guvernare.
In primul rand avem validarea alegerilor si confirmarea faptului ca Basescu este Presedintele Romaniei.
In al doilea rand PNL-ul a votat (cu larga majoritate) o rezolutie care permite negocierile cu PDL pentru formarea guvernului
Iar in al treilea rand s-a ingrosat numarul independentilor din parlament si pentru prima data PDL+UDMR+Independenti+Minoritati au o majoritate si ar putea trece un guvern

In aceste conditii, in opinia mea PDL are toate atourile in mana si poate negocia destul de dur cu PNL-ul, iar PNL, daca vrea sa supravietuiasca va trebui sa faca concesie dupa concesie.

In opinia mea, vom avea in final PNL la guvernare. Cel putin asa arata trendul. Dar PNL-ul nu va avea primul ministru. Totusi, ramane intrebarea daca nu cumva se va apela la un independent si daca nu cumva se va reinvia "proiectul Iohannis"? Sunt slabe sanse avand in vedere ca neamtul s-a retras, iar in conditiile actuale PDL-ul chiar are o multime de parghii sa isi impuna propriul candidat la functia de PM. Sper totusi sa nu fie din nou Emil Boc, sunt unele voci care il sustin, si in opinia mea ar fi o solutie foarte proasta.

De asemenea ar fi interesant ce dimensiune va avea guvernul, vor merge oare pe un guvern suplu cu maxim 15 ministere sau vor face un nou mastodont de guvern?

Trimis de: Erwin pe 14 Dec 2009, 10:25 PM

dacă ar fi băieţi deştepţi, eu zic că ar face unul suplu, cu oameni nepătaţi, fără dosare sau suspiciuni şi fără să apară din nou "protejatele" d-lui Băsescu.

Trimis de: abis pe 15 Dec 2009, 12:51 AM

QUOTE(actionmedia @ 14 Dec 2009, 10:14 PM) *
In opinia mea, vom avea in final PNL la guvernare.

Parerea mea este ca PNL nu va intra la guvernare. In momentul asta mai degraba ar alege opozitia: in primul rand, pentru ca este mult mai avantajos sa stai pe margine si sa critici pe altii in perioada grea care urmeaza, iar in 2012 sa te prezinti la alegeri curat, frumos si fara tinichele de coada, capabil sa ii arati pe altii cu degetul, dar tu sa nu poti fi criticat pentru ca nu ai avut ocazia sa gresesti.
In al doilea rand, Antonescu in mod cert va viza, daca ramane presedintele PNL, functia prezidentiala, peste cinci ani. Geoana, cat PSD-ul a stat la guvernare in pozitia a doua, nu a depasit procentele partidului din sondaje. Dupa ce PSD-ul s-a retras, a saltat brusc in toate sondajele - iar asta este o lectie si pentru Antonescu, daca vrea sa castige procente o poate face mai usor din opozitie decat de la putere, cel putin atat timp cat nu este vioara intai.
Si in al treilea rand, adversitatea fata de Basescu a luat o nota personala, irationala. Orice argumente ai aduceoamenii astia par ca niste patefoane stricate care repeta intr-una aceeasi melodie: Basescu trebuie sa plece, Basescu trebuie sa plece, nu conteaza motivele.

Si poate ca nu in ultimul rand, cred ca PDL (nu neaparat si Basescu!) s-ar bucura sa fie tratati cu refuz din partea PNL, astfel incat sa aiba cat mai putin de impartit cu ceilalti parteneri de guvern.

In privinta premierului: nu cred ca va fi Boc, mai degraba pare o propunere maximala, o solutie imposibila, prin care sa forteze PNL sa ramana departe de guvernare.
QUOTE
vor merge oare pe un guvern suplu cu maxim 15 ministere sau vor face un nou mastodont de guvern?

Vor fi 16.

Probabil. smile.gif

Depinde cati parteneri vor intra pana la urma in guvern - daca va fi nevoie de functii pentru toti sau nu.

Trimis de: Achernar pe 15 Dec 2009, 05:17 AM

Va reamintesc faptul ca orice speculatie privitoare la ceea ce va face un partid sau altul nu face doi bani in acest moment. Punctul de vedere al partidelor nu conteaza intrucat exista o persoana posesoare de stilou prezidential ce va hotari cine va fi prim ministru. Iar respectivului prim ministru ii va reveni sarcina de a incerca sa obtina o majoritate parlamentara. Se pare ca ati uitat aceasta lozinca de campanie. In acest sens nu pot decat sa ma declar oripilat de declaratiile tovarasilor (ca domni nu le pot zice !) de la pedeleu ce isi permit cu nerusinare sa invite un partid sau altul la guvernare in loc sa astepte ca posesorul de stilou sa desemneze un prim ministru iar acel prim ministru sa-i contacteze pentru a obtine majoritatea necesara.

Trimis de: abis pe 15 Dec 2009, 08:53 AM

Asta se si intampla. Presedintele a anuntat cu ceva vreme in urma ca va incredinta mandatul de premier unui reprezentant al partidului care are cele mai multe mandate in parlament. Iar partidul respectiv, indiferent cine va fi nominalizat din randurile sale, poate purta inca de pe acum negocieri cu alte partide, pentru a scurta cat mai mult perioada in care Romania este guvernata de un guvern demis prin motiune de cenzura. Asa ca oripilarea ta este nejustificata; ar putea fi directionata eventual catre cauze mai bune.

Trimis de: Achernar pe 15 Dec 2009, 09:43 AM

QUOTE
va incredinta mandatul de premier unui reprezentant al partidului care are cele mai multe mandate in parlament


A nominalizat cumva o persoana ? Oficial, folosind stiloul ala minune ? In ce calitate negociaza presedintele partidului respectiv in numele primului ministru inca nedesemnat ? Care era lozinca ? Citez : "primul ministru desemnat VA NEGOCIA cu reprezentantii partidelor pentru a obtine majoritatea necesara". Ce se intampla daca presedintele va desemna un prim ministru cu care chiar partidul prezidential nu ajunge la un acord ? Sau un prim ministru ce nu reuseste sa convinga partidele 'invitate la guvernare' sa ii sustina guvernul ? Presedintele e obligat cumva sa desemneze un premier despre care se stie sigur ca va ajunge la un acord cu partidele ce se tot invita acum la guvernare ? Nu cumva primul ministru desemnat ar trebui sa stabileasca structura guvernului in functie de rezultatul acestor negocieri ? Sau i se 'face cadou' un guvern dinainte stabilit, adica exact ceea ce reclama tabara pro-prezidentiala atunci cand se referea la Johannis ? Ce-ar fi ca pedelistii sa inceapa marea reforma chiar cu ei insisi aratand ca respecta punctul de vedere prezidential ?

Trimis de: turbo trabant pe 15 Dec 2009, 10:26 AM

QUOTE(actionmedia @ 14 Dec 2009, 11:14 PM) *
Sper totusi sa nu fie din nou Emil Boc, sunt unele voci care il sustin, si in opinia mea ar fi o solutie foarte proasta.

boculet are toate sansele la varianta 3.0 . nu visa la tependenti sau la alte chestii ca nu se baga nimeni sa conduca avand in vedere ce masuri vor trebui luate in curand.

toti il vor pe boc de tap ispasitor. si chiar nu conteaza cine e ca va juca dupa cum ii canta fondul smile.gif

Trimis de: abis pe 15 Dec 2009, 11:29 AM

QUOTE(Achernar @ 15 Dec 2009, 09:43 AM) *
Citez : "primul ministru desemnat VA NEGOCIA cu reprezentantii partidelor pentru a obtine majoritatea necesara".

De unde ai citat?

Presedintele partidului negociaza in calitate de sef al partidului care va avea premierul (deci, pe linie de partid, va fi seful premierului, daca nu chiar premierul insusi smile.gif ). Hai ca nu-i atat de complicat!
QUOTE
Presedintele e obligat cumva sa desemneze un premier despre care se stie sigur ca va ajunge la un acord cu partidele ce se tot invita acum la guvernare ?

Presedintele nu are nicio obligatie constitutionala, poate desemna pe cine vrea. A anuntat deja ca premierul va fi pedelist, deci (in cazul in care nu se razgandeste smile.gif ) nu vad de ce te indigneaza faptul ca presedintele PDL negociaza cu alte partide. Chiar nu vad care este problema. Te indigneaza un fleac, iar chestiuni cu adevarat grave te lasa rece.

Trimis de: actionmedia pe 16 Dec 2009, 02:38 AM

QUOTE(turbo trabant @ 15 Dec 2009, 10:26 AM) *
toti il vor pe boc de tap ispasitor. si chiar nu conteaza cine e ca va juca dupa cum ii canta fondul smile.gif


Fondul are interesul lui, sa ne vare pe gat cat mai mult imprumut, cu dobanda mica, e drept, dar e imprumut. Daca continuam asa, o sa dam faliment si ne cumpara chinezii si fac aici plantatie de orez.
Avem nevoie de un prim ministru care sa stie sa gestioneze eficient bugetul, astfel incat necesitatea imprumutului sa fie mica sau, daca tot iei un imprumut, mai ales unul cu dobanda foarte mica, sa il folosesti ca sa produci ceva, sa obtii venituri suplimentare, nu sa iti maresti costurile.
FMI-ul are o strategie foarte simpla. Tu stat, pune biruri cat mai mari. Noi iti dam banii acum repede, ca sa platesti ce ai de platit, iar apoi ne luam si noi parte din birurile puse de tine ca dobanda, e drept ca mica, avem cea mai mica dobanda din lume, dar noi oricum castigam, pentru ca voi fraierii oricum cumparati toate alea din vest pentru ca nu sunteti in stare sa vi le produceti la voi in mod eficient si calitativ. Deci cine va plati datoria la FMI? Noi, contribuabilii.
In concluzie nu ma incanta deloc ideea ca premierul sa joace dupa cum canta fondul, pentru ca nu joaca pe buzunarul lui ci pe al meu.

Am urmarit emisiunea ora de foc de la Realitatea TV. Dincolo de dezvaluirile facute de Mitrea si Circul cu Vanghelie, au fost si cateva indicii ca ar fi posibil un guvern PDL-PNL. Urmand trendul din ultima vreme, interventia din seara asta a lui Antonescu vine sa confirme diponibilitatea de a face concesie dupa concesie pentru a baga PNL-ul la guvernare.
Probabil ca nu va admite premier de la PDL, dar cred ca se pregateste un compromis cu premierul independent.
Voi reveni maine cu mai multe argumente. Acum sunt cam obosit sa mai scriu.

Trimis de: turbo trabant pe 16 Dec 2009, 10:11 AM

QUOTE(actionmedia @ 16 Dec 2009, 03:38 AM) *
Fondul are interesul lui, sa ne vare pe gat cat mai mult imprumut, cu dobanda mica, e drept, dar e imprumut. Daca continuam asa, o sa dam faliment si ne cumpara chinezii si fac aici plantatie de orez.
si asta e unul din obiectivele fondului dar nu unicul. fondul este mai mult decat o banca privata, el actioneaza si la comenzi politice.
Avem nevoie de un prim ministru care sa stie sa gestioneze eficient bugetul, astfel incat necesitatea imprumutului sa fie mica sau, daca tot iei un imprumut, mai ales unul cu dobanda foarte mica, sa il folosesti ca sa produci ceva, sa obtii venituri suplimentare, nu sa iti maresti costurile.
FMI-ul are o strategie foarte simpla. Tu stat, pune biruri cat mai mari. Noi iti dam banii acum repede, ca sa platesti ce ai de platit, iar apoi ne luam si noi parte din birurile puse de tine ca dobanda, e drept ca mica, avem cea mai mica dobanda din lume, dar noi oricum castigam, pentru ca voi fraierii oricum cumparati toate alea din vest pentru ca nu sunteti in stare sa vi le produceti la voi in mod eficient si calitativ. Deci cine va plati datoria la FMI? Noi, contribuabilii.
In concluzie nu ma incanta deloc ideea ca premierul sa joace dupa cum canta fondul, pentru ca nu joaca pe buzunarul lui ci pe al meu.

Am urmarit emisiunea ora de foc de la Realitatea TV. Dincolo de dezvaluirile facute de Mitrea si Circul cu Vanghelie, au fost si cateva indicii ca ar fi posibil un guvern PDL-PNL. Urmand trendul din ultima vreme, interventia din seara asta a lui Antonescu vine sa confirme diponibilitatea de a face concesie dupa concesie pentru a baga PNL-ul la guvernare.
Probabil ca nu va admite premier de la PDL, dar cred ca se pregateste un compromis cu premierul independent.
Voi reveni maine cu mai multe argumente. Acum sunt cam obosit sa mai scriu.

nu stiu unde o sa gasesti tu in clasa politica romaneasa un prim ministru eficient si care sa fie sprijinit in masurile de combatere a coruptiei. acum este lupul paznic la oi si asa va fi mereu in romanica cea corupta si fara corupti dovediti.

din contra daca ai urmarit fondul spre deosebire de alte dati cere reducerea cheltuielilor bugetare si nu taxe mai mari. cat timp fondul reuseste in a le prinde mana in usa guvernantilor si incep sa isi taie din sursele de ciupeala, fondul este "cel mai tare prim ministru".

dpdv macroeconomic, pot sa o puna si pe udrea prim-ministru ca nu mai conteaza.

Trimis de: abis pe 16 Dec 2009, 11:29 AM

QUOTE(actionmedia @ 16 Dec 2009, 02:38 AM) *
Probabil ca nu va admite premier de la PDL, dar cred ca se pregateste un compromis cu premierul independent.

A declarat ca nu ar accepta nici pe Razvan Ungureanu, nici pe Daianu (la ultimul chiar nu inteleg motivul refuzului). Mi se pare ca ridica mult prea multe pretentii pentru situatia in care se gaseste astazi PNL-ul. Daca ar fi procedat http://www.hanuancutei.com/forum/content-page/9909/Alegerile-Prezidentiale-Din-2009/page/875/#entry667247, astazi era pe cai mari la guvernare. Asta, daca isi doreau sa guverneze...

Socoteala lui Antonescu este simpla: daca intra la guvernare sansele de a castiga presdintia peste cinci ani sunt mai mici decat daca ramane in opozitie. Numai ca socoteala asta s-ar putea sa fie gresita. Urmeaza un an destul de greu, dar dupa aceea economia va reincepe sa creasca, iar cei care vor fi atunci la putere vor avea un atu important. In plus, daca PDL si PSD se inteleg sa modifice legea electorala pentru a introduce un vot uninominal cu doua tururi de scrutin (ori cu un singur tur in care cel care are cele mai multe voturi intr-un colegiu este automat ales), PNL-ul nu mai intra in parlament.

Trimis de: actionmedia pe 16 Dec 2009, 01:24 PM

QUOTE(abis @ 16 Dec 2009, 11:29 AM) *
A declarat ca nu ar accepta nici pe Razvan Ungureanu, nici pe Daianu (la ultimul chiar nu inteleg motivul refuzului).

Cand a seclarat asta? Eu am urmarit declaratiile din ultima vreme si am observat ca trendul este pro guvernare. Este impins de catre ceilalti lideri PNL sa intre la guvernare, iar Antonescu chiar pare omul capabil sa gaseasca o cale "onorabila", cum ar spune el, de a intra la guvernare, in ciuda declaratiilor radicale anterioare.

QUOTE
Socoteala lui Antonescu este simpla: daca intra la guvernare sansele de a castiga presdintia peste cinci ani sunt mai mici decat daca ramane in opozitie.

Iti reamintesc ca a declarat in repetate randuri ca nu il intereseaza atat de tare presedentia si candideaza doar pentru ca "e nevoie de el acolo" smile.gif Asta daca ne luam dupa declaratii. Daca totusi il intereseaza presedentia, de ce sa stea pe bara 5 ani? Poate sa stea doar 2, ultimii 2. Acum are sansa 3 ani sa fie la guvernare, pana la urmatoarele alegeri parlamentare, iar apoi sa lase pe altii sa isi bata capul
Si pana la urma daca guvernarea asta este asa o sperietoare, de ce se inghesuie toata lumea sa o practice? Guvernarea are si beneficii si costuri. Important este cum reusesti sa le gestionezi. Tariceanu spre exemplu a reusit sa gestioneze bine beneficiile si costurile guvernarii si a reusist sa mentina PNL-ul la 20%. Asa cum s-a observat la ultimele alegeri prezidentiale, acestea se castiga la tara si in mediul urban mic, acolo poti controla si influenta foarte mult prin primari consilieri votul oamenilor. De aceea exista un interes pentru fiecare partid sa fie reprezentar cat mai bine in teritoriu, in special in localitatile mici. Prezenta la guvernare, asigura cumva o prezenta mai buna in teritoriu.
Pe de alta parte PSD-ul este acum in corzi, este umilit si jalnic, l-am vazut pe Geoana cum se gudura pe langa Antonescu. E cumva tentant si rolul de lider al opozitiei pe care se pare ca si l-a castigat Antonescu, doar ca are si cel putin 2 efecte secundare:
1. Imaginea PNL ar putea fi afectata de o colaborare prea stransa cu un PSD in agonie
2. PSD ar putea avea sansa sa isi revina pe "cheltuiala" PNL
Cumva, intrarea la guvernare a PNL si abandonarea PSD in opozitie, de unul singur si in profunda coma, i-ar putea grabi acestuia sfarsitul. Datorita luptelor interne, e posibil ca vocea PSD-ului sa nu se poata auzi prea clar, mai ales daca PNL ar face un fel de opozitie de la guvernare. Practic PSD ar fi eclipsat, iar PNL ar avea sansa sa devina al doilea partid ca importanta din Romania, o sansa pe care niciun lider de partid nu ar vrea sa o rateze.
Din perspectiva PDL este intr-adevar o usoara iritare la gandul ca vor trebui sa imparta ciolanul cu PNL-ul, pe de alta parte, este mai convenabil sa imparti responsabilitatea unei guvernari mai grele decat sa ti-o asumi singur. Prin urmare cred ca si PDL-ul este pregatit sa faca unele concesii pentru a guverna cu PNL-ul

Practic, in acest moment, inaintea consultarilor de la Cotronceni avem 2 variante posibile de guvern, in functie de cum evolueaza discutiile si de propunerea lui Basescu.
1. Guvern PDL+UDMR sprijinit de minoritati si independenti in parlament. Premier PDL. E posibil ca independentii sa aibe si ei functii in guvern. Majoritate de 2 voturi din cate stiu eu. O opozitie puternica din partea PNL si PSD
2. Guvern PDL+UDMR+PNL cu premier independent (eu cred ca va fi Iohannis), fara parlamentari independenti, eventual cu sprijinul minoritatilor, majoritate confortabila si un oarecare echilibru al coalitiei. Ar fi un guvern destul de bine vazut de opinia publica si cred ca ar fi foarte eficient, daca reusesc sa treaca peste orgolii si vor colabora mai mult decat sa se certe.

Trimis de: abis pe 16 Dec 2009, 01:39 PM

QUOTE(actionmedia @ 16 Dec 2009, 01:24 PM) *
Cand a seclarat asta?

http://epochtimes-romania.com/articles/2009/12/article_68574.html
QUOTE
Daca totusi il intereseaza presedentia, de ce sa stea pe bara 5 ani? Poate sa stea doar 2, ultimii 2. Acum are sansa 3 ani sa fie la guvernare, pana la urmatoarele alegeri parlamentare, iar apoi sa lase pe altii sa isi bata capul

Pai acum urmeaza greul. smile.gif
In 2010, poate si in 2011, zic economistii ca trebuie sa fie luate masuri nepopulare care vor duce la cresterea somajului, la scaderea nivelului de trai. Iar el nu vrea sa fie asociat cu asa ceva.
QUOTE
Tariceanu spre exemplu a reusit sa gestioneze bine beneficiile si costurile guvernarii si a reusist sa mentina PNL-ul la 20%.

Era alta conjunctura economica atunci. Daca l-ar fi lovit pe Tariceanu criza de acum, este de discutat ce procent ar mai fi avut PNL-ul.
QUOTE
intrarea la guvernare a PNL si abandonarea PSD in opozitie, de unul singur si in profunda coma, i-ar putea grabi acestuia sfarsitul

Nu neaparat, deoarece toti nemultumitii, toti cei dezamagiti de guvernare, vor constitui baza electorala a opozitiei pesediste. Daca ramane si PNL in opozitie, exista sansa ca o parte dintre cei nemultumiti de guvern sa mearga spre PNL. PSD si PNL se vor afla practic in competitie pentru a fi purtatorul de steag al opozitiei.
QUOTE
Ar fi un guvern destul de bine vazut de opinia publica si cred ca ar fi foarte eficient, daca reusesc sa treaca peste orgolii si vor colabora mai mult decat sa se certe

Am unele dubii in privinta trecutului peste orgolii... E vorba si de incerdere pana la urma, nu doar despre orgolii. Cata incredere pot avea cei din PDL in Antonescu? Dupa tot ce a facut in campania electorala (si dupa)?


PS: Dupa intalnirea PDL-PNL de astazi, Antonescu spune ca: Nu am gasit in aceasta intalnire posibilitatea unei intelegeri
Se pare, deci, ca PNL opteaza, deocamdata, pentru opozitie.

Trimis de: actionmedia pe 16 Dec 2009, 01:51 PM

QUOTE(abis @ 16 Dec 2009, 01:39 PM) *
PS: Dupa intalnirea PDL-PNL de astazi, Antonescu spune ca: Nu am gasit in aceasta intalnire posibilitatea unei intelegeri
Se pare, deci, ca PNL opteaza, deocamdata, pentru opozitie.


Mda, se pare ca PDL-ul a tinot-o gaia matu ca vrea premierul. Desi si-a nuantat putin discursul acum la iesire. Dar prea putin pentru a fi credibil. Antonescu a spus clar ca PDL nu a fost de acord cu varianta de premier independent si a trimis la Cotroceni. Cred ca aici a fost o greseala a PDL sau o mutare facuta cu buna stiinta. Era totusi o discutie de principiu. Ar fi putut macar agrea de principiu ideea unui premier independent agreat de toate foretele politice implicate, daca se gaseste acea persoana. Ori sunt prosti (aia din PDL, ori nu vor sa guverneze cu PNL).
Sa vedem ce zice Basescu

QUOTE
In 2010, poate si in 2011, zic economistii ca trebuie sa fie luate masuri nepopulare care vor duce la cresterea somajului, la scaderea nivelului de trai. Iar el nu vrea sa fie asociat cu asa ceva.


Cel mai tare ar trebui sa se teama de asta PDL-ul si PSD-ul ca partide de masa, "populare". Un partid autentic de dreapta nu ar avea de ce sa se teama de astfel de masuri nepopulare, decat daca acele masuri nepopulare vor insemna cresterea fiscalitatii. Eu cred ca PDL nu va fi in stare sa ia acele masuri de unul singur.


Trimis de: turbo trabant pe 16 Dec 2009, 01:57 PM

crinulet se bazeaza ca guvernul va deveni instabil dupa aplicarea acordului cu fmi, slabe sanse intrucat la perspectiva opozitiei inca multi alti fripturisti vor sari in barca pdl.

sa nu uitam de la anul vor fi numai 300 de parlamentari.

papusa crin executa pana la capat instructiunile lui nenea dinu. numai ca nenea dinu aplica tactica clara pnt-cd de a baga partidul in rapa datorita orgoliilor personale.

revenirea economica se va simti probabil din a doua jumatate a lui 2010, sunt multe semne bune.

Trimis de: abis pe 16 Dec 2009, 02:15 PM

QUOTE(actionmedia @ 16 Dec 2009, 01:51 PM) *
Ori sunt prosti (aia din PDL, ori nu vor sa guverneze cu PNL).

Nu vor sa guverneze cu PNL cu orice pret. Pur si simplu considera ca trebuie sa aiba postul de premier, ca sa nu pateasca la fel ca in 2006.

QUOTE(turbo trabant)
sa nu uitam de la anul vor fi numai 300 de parlamentari

De cand? Te cam grabesti. Daca se va produce aceasta schimbare, nu se va intampla anul viitor - actualii parlamentari isi vor duce mandatul pana la capat.. smile.gif

Trimis de: actionmedia pe 16 Dec 2009, 02:30 PM

QUOTE(turbo trabant @ 16 Dec 2009, 01:57 PM) *
crinulet se bazeaza ca guvernul va deveni instabil dupa aplicarea acordului cu fmi, slabe sanse intrucat la perspectiva opozitiei inca multi alti fripturisti vor sari in barca pdl.


Din ce vad eu, nu "crinulet" este cel care refuza colavorarea, ci PDL. PNL-ul a venit cu un compromis, cu o idee de principiu: "Prim Ministru independent agreat de PDL, PNL si Basescu". Se pare ca Boc a respins aceasta idee de principiu, adica macar sa spuna, "da domnule, luam si noi in considerare o astfel de varianta daca reusim sa gasim o astfel de persoana". Ar fi fost mult mai bine pentru noi, oamenii de rand.

QUOTE
sa nu uitam de la anul vor fi numai 300 de parlamentari.


Nu de la anul ci dupa urmatoarele alegeri, daca se va modifica constitutia.

QUOTE
papusa crin executa pana la capat instructiunile lui nenea dinu. numai ca nenea dinu aplica tactica clara pnt-cd de a baga partidul in rapa datorita orgoliilor personale.

Campania electorala a luat sfarsit. Oricat de multi bani ar avea Patriciu, nu cred ca s-a inventat inca vreun dispozitiv cu ajutorul caruia sa poata manevra alti oameni dupa bunul plac. Treaba asta cu "papusa crin" este la fel de ridicola ca si aia cu "dictatorul basescu".


QUOTE
revenirea economica se va simti probabil din a doua jumatate a lui 2010, sunt multe semne bune.

Sa speram ca asa va fi, daca nu ne adancesc astia mai tare in datorii si nu ne baga alte biruri.

QUOTE
Nu vor sa guverneze cu PNL cu orice pret. Pur si simplu considera ca trebuie sa aiba postul de premier, ca sa nu pateasca la fel ca in 2006.

Asta este de inteles. Dar PNL-ul a venit cu o solutie de compromis numita premier independent, agreat de ambele parti, solutie pe care PDL nu a luat-o in calcul.

Trimis de: turbo trabant pe 16 Dec 2009, 02:36 PM

QUOTE(actionmedia @ 16 Dec 2009, 03:30 PM) *
Din ce vad eu, nu "crinulet" este cel care refuza colavorarea, ci PDL. PNL-ul a venit cu un compromis, cu o idee de principiu: "Prim Ministru independent agreat de PDL, PNL si Basescu". Se pare ca Boc a respins aceasta idee de principiu, adica macar sa spuna, "da domnule, luam si noi in considerare o astfel de varianta daca reusim sa gasim o astfel de persoana". Ar fi fost mult mai bine pentru noi, oamenii de rand.
Nu de la anul ci dupa urmatoarele alegeri, daca se va modifica constitutia.
Campania electorala a luat sfarsit. Oricat de multi bani ar avea Patriciu, nu cred ca s-a inventat inca vreun dispozitiv cu ajutorul caruia sa poata manevra alti oameni dupa bunul plac.

fraza cu 300 de parlamentari din 2010 nu imi apartine mie ci lui marineru intr-o emisiune din campanie rofl.gif

asta cu prim ministru independent e o tampenie. ai deja majoritate ce iti trebuie un tependent care sa stea sa filozofeze ce directie sa o ia. are directiva de la pdl ce sa faca "sa traiti sefu asa facem!" , un fel de boc 2.

lui nenea dinu cand i se pune pata pe ceva (ura pe basescu) nu mai scapa de ea, chit ca il baga in faliment. iar pnl va fi partid de dreapta cand nenea dinu va intelege ca trebuie sa fie doar un sponsor major.


Trimis de: abis pe 16 Dec 2009, 03:07 PM

QUOTE(actionmedia @ 16 Dec 2009, 02:30 PM) *
Din ce vad eu, nu "crinulet" este cel care refuza colavorarea, ci PDL.

Aici se poate argumenta ca PNL refuza sa intre intr-un guvern condus de PDL. In 2004 PD-ul nu a insistat pentru premier independent...
Ne invartim in jurul cozii... Ideea este ca guvernul (deci si premierul) este expresia unei vointe politice; politica este treaba politicienilor, asa cum repararea unei masini este treaba unui mecanic, repararea unui pantof este treaba unui cizmar samd, deci mi se pare normal ca premierul sa fie un om politic, sa fie sustinut politic, sa aiba autoritate politica. Nu sunt convins independenta politica este o garantie pentru o buna guvernare.

Trimis de: turbo trabant pe 16 Dec 2009, 03:33 PM

un premier independent e un fel de gumilastic de care trag toti cei din coalitia de la guvernare si de care toti se vor dezice la primul hop.

Trimis de: Marduk pe 16 Dec 2009, 06:29 PM

Pentru mine este clar ca PSD-ul nu doreste reconciliere atata vreme cat Geoana va conduce partidul. PNL- ul parca s-ar dori la guvernare dar pune conditii, inacceptabile pentru PDL-isti.

Trimis de: actionmedia pe 16 Dec 2009, 11:32 PM

Cine zice ca un premier independent nu ar putea fi om politic? Important este sa fie agreat de ambele parti.
Problema este ca PDL nici macar nu a vrut sau nu a fost in stare sa discute o astfel de problema. Macar asa de principiu, asa cum facem noi aici.
Vedem maine dimineata cine va fi nominalizat. Dar daca va fi nominalizat tot Boc si o sa avem tot un guvern cu pitipoance, o sa fie de kakao.

Trimis de: turbo trabant pe 16 Dec 2009, 11:51 PM

Noul prim ministru biggrin.gif

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/exclusiv-el-este-viitorul-prim-ministru-21849.html

restul , gasca de ultra specialisi si specialiste in ferrari si vuitoane nu prea conteaza. baiatu', un whisky la domnu premier sa fie multumit!

Trimis de: abis pe 17 Dec 2009, 12:15 AM

QUOTE(actionmedia @ 16 Dec 2009, 11:32 PM) *
Cine zice ca un premier independent nu ar putea fi om politic? Important este sa fie agreat de ambele parti.

Pai mie mi se pare ca este o contradictie in termeni - om politic si independent in aceeasi masura.

Si nu cred ca PDL si PNL s-ar fi inteles asupra unui independent. Antonescu a semnalat destul de clar acest lucru cand a exclus, fara explicatii, variantele Ungureanu si Daianu (anterior si Croitoru). In conditiile astea nu stiu cum s-ar fi putut intelege asupra unui nume.

Cert este ca, asa cum a aratat si la intalnirea cu presedintele, Antonescu nu a dorit sa intre la guvernare: Preşedintele... nu ne poate împiedica să intrăm în opoziţie.

Trimis de: Erwin pe 17 Dec 2009, 01:20 AM

o mişcare bună în perspectiva unor noi alegeri pentru Antonescu&PNL. Să vedem totuşi pe cine numeşte mâine Băsescu. Deocamdată Negoiţă a dat curs primei numiri. Mă întreb dacă va fi nominalizat din nou... rolleyes.gif

Trimis de: nefertiti pe 17 Dec 2009, 08:03 AM

QUOTE(abis @ 17 Dec 2009, 12:15 AM) *
Pai mie mi se pare ca este o contradictie in termeni - om politic si independent in aceeasi masura.


Nu neaparat. Adica nu pot face politica daca nu ma inrolez intr-un partid? Poti fi foarte bine independent sustinut de anumite partide sau sustinut de societatea civila, de exemplu. Poate fi cineva care s-a remarcat in domeniul lui de activitate si gaseste sustinere tocmai gratie acestui lucru. Nu vorbesc despre un caz anume, care sa aiba legatura cu situatia de acum, ci in general.

Trimis de: mutulica pe 17 Dec 2009, 08:46 AM

QUOTE(Marduk @ 16 Dec 2009, 08:29 PM) *
PNL- ul parca s-ar dori la guvernare dar pune conditii, inacceptabile pentru PDL-isti.

cei de la PNL au avut cateva ratari de marca...
nu l-au prea sprijinit pe Tariceanu, care prinsese la public cel putin in lupta contra lu Baselu, l-au scos din caciula pe Crin, care nu are charisma (era sa scriu shaorma) si nu a convins boborul...
si acum ar vrea sa dreaga busuiocul in acelasi spirit de afaceri in scara blocului... care spirit nu prea merge cu administratorul de bloc pe toate scarile... si comandant de vapor pensionat din secu....

Trimis de: kumarbi pe 17 Dec 2009, 09:27 AM

Bai da de unde a rasarit asta cu Boc? Nici chiar asa de dus nu poate fi marinaru.

Trimis de: kumarbi pe 17 Dec 2009, 10:16 AM

Boc! f**k!

Trimis de: Michelle pe 17 Dec 2009, 10:41 AM

...momentan , in conditiile date:criza, lipsa buget, faliment iminent al tarii, FMI care face regulile jocului...Boc este solutia ideala.
Orice alta fantasma gen premier independent, guvern de uniune nationala ar fi prelungit cearta si agonia acestei tari.
Lucrurile trebuie sa inceapa sa se miste ca sa se poata vorbi de normalitate abia mai tarziu.

Trimis de: abis pe 17 Dec 2009, 10:53 AM

Atat timp cat PNL a clamat ca vrea un independent, insa a respins ab initio si pe Daianu, si pe Ungureanu, si pe Croitoru, si nici n-a venit cu vreo propunere, cred ca de fapt nici nu a vrut sa intre la guvernare, ci a cautat un pretext sa se eschiveze de la responsabilitate. Mie imi pare rau ca nu s-a putut face un guvern PDL-PNL. I-as fi preferat pe liberali celor din grupul "independentilor" traseisti.

Trimis de: Marduk pe 17 Dec 2009, 11:00 AM

QUOTE(kumarbi @ 17 Dec 2009, 09:27 AM) *
Bai da de unde a rasarit asta cu Boc? Nici chiar asa de dus nu poate fi marinaru.

Dar ce au Johannis, Daianu, Croitoru, in plus fata de Boc oare Basescu il prefera pe Boc doar pentru ca ii lustruieste cismele in fiecare seara sau il prefera ca este curat si nu poate nimeni sa-l agate cu vreun dosar. Daca vrei sa restructurezi sa restaurezi un sistem politic, o tara, trebuie sa ai oameni curati, incoruptibili, dedicati ideii respective.

Trimis de: turbo trabant pe 17 Dec 2009, 11:04 AM

QUOTE(Marduk @ 17 Dec 2009, 12:00 PM) *
Dar ce au Johannis, Daianu, Croitoru, in plus fata de Boc oare Basescu il prefera pe Boc doar pentru ca ii lustruieste cismele in fiecare seara sau il prefera ca este curat si nu poate nimeni sa-l agate cu vreun dosar. Daca vrei sa restructurezi sa restaurezi un sistem politic trebuie sa ai oameni curati, incoruptibili.

croitoru va fi la finante din cate scrie presa. acolo e locul lui, nu sa stea sa o perie pe nutzi sa nu mai dea bani pe perdele.

o sa fiu injurat dar boculet e un bun administrator si e bun de premier pardon de secretar al fmi-ului. acum depinde ce echipa are boculet daca incep iarasi cu toate parasutele ....

Trimis de: Marduk pe 17 Dec 2009, 11:15 AM

turbo pana la parasute, te rog, am recunoscut ca am o afinitate fata de Elena Udrea, daca nu au prins-o cu nimic ce ai cu "parasuta" asta. Arata bine, e desteapta, ce-ai vrea s-o puna in guvern pe Barbuleasca sau pe alta babataie dornica de a aparea boita si coafata la tembelizoare.

Trimis de: turbo trabant pe 17 Dec 2009, 11:17 AM

am gresit nu parasute in sensul ala ci parasute politice - traseisti si alta fauna politica.

ar trebui sa fie niste baieti si fete competenti pe felia lor. sa vedem.

Trimis de: kumarbi pe 17 Dec 2009, 12:05 PM

unsure.gif Stiam eu ca e o logica in toate astea. Baieti! Macane! Rau de tot!

Trimis de: turbo trabant pe 17 Dec 2009, 12:14 PM

ce iti pasa tie, kumarbi, tu ramai cu sefu ala competent pus de corabieri. zi mersi ca nu iti dau vreun ungur ! biggrin.gif

Trimis de: kumarbi pe 17 Dec 2009, 12:31 PM

imi pasa. Ca e amuzant. Si daca in loc de ungur ne-ar fi trimis vreo unguroaica? jamie.gif

Trimis de: actionmedia pe 17 Dec 2009, 01:00 PM

Bai fratilor, incetati sa mai Flutur-ati cu FMI in sus si in jos. Un guvern condus de FMI prin tele-Boc-anda, nu este o solutie fericita. Nici macar una dupa care sa respiram usurati. Este de kakao rau. Din ce am vazut pana acum, acordul cu FMI are o singura finalitate, care nu este prea fericita pentru noi contribuabilii. Acordul cu FMI inseamna in final cresterea fiscalitatii. Iar guvernantii vor putea da vina pentru asta pe FMI.

Nu contest faptul ca Boc e un om muncitor, constiincios, care face ce i se spune, dar nu cred ca de asta aveam nevoie acum. Acum aveam nevoie de un magager abil, care sa stie sa speculeze rapid oportunitati care ar aduce venituri la buget si sa foloseasca banii imprumutati de la FMI pentru a produce alti bani, nu pentru a-i arunca in gaura fara fund a unui sistem.

Eu deja am inceput sa imi caut de lucru, vorba bancului. Ca liber profesionist nu cred ca voi mai putea sa imi asigur traiul zilnic. S-a terminat. Or sa ne elimine astia rapid de pe piata cu toate taxele si birurile lor. Impozitul forfetar a fost doar inceputul. Vor urma si alte masuri care vor sufoca economia si ne vor face sclavii FMI. O sa muncim 12 ore pe zi doar ca sa ne platim datoriile.

Trimis de: abis pe 17 Dec 2009, 01:36 PM

QUOTE(actionmedia @ 17 Dec 2009, 01:00 PM) *
Acum aveam nevoie de un magager abil, care sa stie sa speculeze rapid oportunitati care ar aduce venituri la buget si sa foloseasca banii imprumutati de la FMI pentru a produce alti bani, nu pentru a-i arunca in gaura fara fund a unui sistem.

Te gandesti la cineva anume?

Trimis de: turbo trabant pe 17 Dec 2009, 01:38 PM

zau ca nu stiu de unde trageti concluzia ca guvernul boc fara fmi e mult mai bun decat guvernul boc cu fmi. nu am vazut la fmi nici o nutzi, bercean si alte faune de baza in partide.

ps: croitoru a zis nu. deci nutzi are deshisa calea spre finante sau sub noua denumire de "ministerul de unde vine banu pentru vuitoane " .

Trimis de: kumarbi pe 17 Dec 2009, 02:05 PM

Si daca?
Si daca asta a hotarat sa faca Parlamentului o oferta pe care nu poate sa nu o refuze? adica PNL si PSD voteaza clar nu, iar tradatorii tradeaza (again) si voteaza si ei nu. Si boc: anticipate. Nici usturoi n-o mancat, nici gura nu i-o mirosit. haos sa fie, da' sa stim si noi!

Cineva la comenturile de la evz a scris asta, spre aducere aminte: "Voi sunteti nebuni? Suntem o tara europeana, cum as putea eu sa nominalizez un premier care tocmai a fost demis?"

Nu suntem o tara europeana. Clar! A spus-o Basescu!

Trimis de: abis pe 17 Dec 2009, 02:26 PM

QUOTE(kumarbi @ 17 Dec 2009, 02:05 PM) *
adica PNL si PSD voteaza clar nu, iar tradatorii tradeaza (again) si voteaza si ei nu. Si boc: anticipate. Nici usturoi n-o mancat, nici gura nu i-o mirosit. haos sa fie, da' sa stim si noi!

PSD nu isi permite acum sa voteze impotriva guvernului si sa intre in anticipate. Prima la mana.

Anticipate nu inseamna haos. E o procedura cat se poate de normala, o utilizeaza multe tari democratice atunci cand o criza politica nu poate fi altfel solutionata. Totusi, nu cred ca se va ajunge la asa ceva. Iar guvernul cred ca nu va scapa haturile din mana in perioada campaniei electorale - nici campania care tocmai s-a incheiat nu a majorat salarii (dimpotriva, a impus bugetarilor cele 10 zile fara plata, clar o masura nepopulara si nepopulista). Deci, nicio tragedie. A doua la mana.

Si ultima, de ce este atat de dezastruoasa numirea lui Boc? Cine ar fi trebuit propus pentru ca totul sa fie bine si frumos? Da, a fost demis de parlament, dar asta numai ca urmare a jocurilor electorale facute de PSD si PNL, care au sperat ca lasand tara fara guvern in prag de alegeri vor castiga voturi... A fost demis doar pentru ca asa cereau interesele electorale ale PSD si PNL.

Trimis de: actionmedia pe 17 Dec 2009, 02:32 PM

QUOTE(abis @ 17 Dec 2009, 01:36 PM) *
Te gandesti la cineva anume?


Nu, n-am nicio idee, doar ii descriam profilul. smile.gif

QUOTE(turbo trabant)
zau ca nu stiu de unde trageti concluzia ca guvernul boc fara fmi e mult mai bun decat guvernul boc cu fmi


Eu nu am tras o astfel de concluzie. Guvernul Boc e un dezastru cu sau fara FMI. Guvernul Boc a semnat acordul cu FMI si a introdus impozitul forfetar, masuri cu care nu am fost de acord de la bun inceput. Faptul ca ramanem in continuare in aceeasi formula nu este o veste imbucuratoare. Asta incerc sa spun. Nu ma linisteste cu nimic faptul ca "guvernul trebuie sa aplice masurile impuse de FMI". Daca era un guvern competent nu mai trebuiau aplicate acele masuri si nu aveam nevoie de FMI. Va mai amintiti cum au evoluat declaratiile lui Basescu, Tariceanu, Boc, referitor la criza si acordul cu FMI? Au fost intoarceri de 180 grade. La Tariceanu doar de 90 pentru ca i s-a teminat mandatul smile.gif

La inceput au spus:
- economia duduie
- Romania nu va fi afectata de criza
- Europa este in criza, dar efectele in Romania vor fi minime
apoi....
- Vom avea crestere economica mai mica
- Trebuie sa fim prudenti
- Majorarea salariilor profesorilor este inoportuna, vine criza
- Chiar daca vine criza, nu avem nevoie de un acord cu FMI
- Este necesara un acord cu FMI dar nu vom lua bani cu imprumut, va fi doar o centura de siguranta
- Vom lua bani de la FMI ca sa platim pensiile si salariile hh.gif

Nu vad ce i-ar impiedica sa faca la fel in privinta impozitelor.
in campanie:
- este necesara mentinerea cotei unice si ulterior chiar reducerea ei pana la 14%
- sunt necesare masuri de relaxare fiscala care sa stimuleze ecnomia, bla, bla
dupa campanie:
- FMI spune ca nu vom putea micsora cota unica pana in 2014
- FMI spune ca mai bine introducem impozitul progresiv....
- hmmm cica trebuie sa mai marim taxele pentru ca nu mai avem bani la buget.
- dragi romani, suntem in rahat pana in gat, datoria externa ne-a cocosat de tot, trebuie sa marim txele pana la 50%. Toata lumea sa dea jumate din venituri la stat. De asemenea, jumatate din casa trebuie sa o imparti cu fratii nostrii chinezi care au venit la munca sa dea la lopata rahatul afara din tara.

Stiu, am exagerat, dar perspectivele sunt sumbre in opinia mea. Cu sau fara FMI.

QUOTE( kumarbi)
Si daca?
Si daca asta a hotarat sa faca Parlamentului o oferta pe care nu poate sa nu o refuze? adica PNL si PSD voteaza clar nu, iar tradatorii tradeaza (again) si voteaza si ei nu. Si boc: anticipate.


Slabe sanse. Sunt unii penelisti, dar si pesedisti care au declarat ca vor da votul de investitura. Nu risca astia alegeri anticipate acum. Chiar si din opozitie au un os de ros. Impotrtant e sa vina banii aia de la FMI, ca oricum nu platesc ei din buzunarul lor ci tot prostul plateste.

Trimis de: nefertiti pe 17 Dec 2009, 02:35 PM

In sfarsit, a fost ales raul cel mai mic. rofl.gif rofl.gif

Ma scuzi abis, dar eu nu mai pot vorbi serios pe tema asta. ohyeah.gif Si incep sa ma intreb cu cat esti platit. La modul serios. smile.gif
O sa iti explic de ce: eu nu pot crede ca exista oameni inteligenti care sa CREADA in ceea ce face Basescu de la o vreme si sa puna patima in apararea lui, fara sa fie altceva la mijloc. Mi-e foarte greu sa cred. Nu sunt paranoica, dar chiar nu pot intelege.

Trimis de: kumarbi pe 17 Dec 2009, 02:39 PM

Abis, cu tot respectul pe care chiar ti-l port, tie si altora de pe forumul asta (va stiti), nu inteleg cum puteti vorbi serios despre o asa bataie de joc. Si nu inteleg cum puteti sustine o astfel de idee. Ati putea cel putea cel putin sa va abtineti de la comentarii. Vrei argumente impotriva numirii lui Boc: pai un an de zile in care nu a combatut criza in niciun fel, nu e indeajuns? Discursul lui Basescu: sunt pt. romani, deasupra partidelor, gata cu calculele politice, am invatat o lectie, etc., nu e suficient?
E chiar asa greu de sesizat penibilul unei asemenea situatii? E chiar asa de greu sa iti dai seama cand cineva isi bate joc de tine? Nu va cere nimeni sa il abjurati pe Basescu. Eu ti-am mai spus o data: nu il mai sustineti in ridicol. Stiu, ai sa spui ca parerea voastra, a celor de aici, nu conteaza, ca nu asculta Basescu de voi. dar vocile voastre se aduna asa cum s-au adunat si cele 5270000 de voturi. Si apoi e vorba de demnitatea voastra, ce dracului, e vorba despre parerea cu care raman oamenii care va citesc opiniile.

Eu refuz sa discut serios despre "Guvernul Boc". La o asa bataie de joc, nu pot decat sa raspund cu dispret si ironie (nu la adresa voastra). Daca vreodata veti constata ca posturile mele sar peste cal, cenzurati-ma, fara nicio suparare. dar eu refuz sa vorbesc serios despre Romania lui Basescu-Boc.


Trimis de: turbo trabant pe 17 Dec 2009, 02:39 PM

QUOTE(actionmedia @ 17 Dec 2009, 03:32 PM) *
Nu vad ce i-ar impiedica sa faca la fel in privinta impozitelor.

pe guvernanti nimic, in afara de fmi care este destul de constient ca maririle de impozit baga si mai rau economia in groapa si asta NU se vrea.

daca ar fi dupa ai nostri guvernanti , maine ar fi impozitul la loc de 30-40% ca sa aiba de unde " distribui". ohyeah.gif

momentan romania e o rotita intr-un mecanism destul de bolnavior numit UE. daca rotita asta se blocheaza , mecanismul poate sa aiba drept bonus o coliva. asa ca o sa faca pe dracu in patru tanti UE si cumnatu FMI sa tina rotita asta cat mai sanatoasa posibil.

boc e cel mai potrivit ca si prim-ministru sub fmi : el e obisnuit cu da, sefu, sa traiti sefu' rofl.gif

Trimis de: abis pe 17 Dec 2009, 02:41 PM

QUOTE(actionmedia @ 17 Dec 2009, 02:32 PM) *
Stiu, am exagerat, dar perspectivele sunt sumbre in opinia mea.

Ai exagerat, dar ai descris foarte plastic. smile.gif

Eu cred ca cel tarziu in vara o sa reinceapa cresterea economica. Iar cota unica nu va creste.

Trimis de: turbo trabant pe 17 Dec 2009, 02:49 PM

QUOTE(abis @ 17 Dec 2009, 03:41 PM) *
Eu cred ca cel tarziu in vara o sa reinceapa cresterea economica. Iar cota unica nu va creste.

de acord cu mentiunea ca reinceperea cresterii economice depinde de factorul extern si reinceperea nu se va simti in "cosul " romanului decat pe la Craciunul urmator.

Trimis de: actionmedia pe 17 Dec 2009, 02:53 PM

QUOTE(abis @ 17 Dec 2009, 02:26 PM) *
Si ultima, de ce este atat de dezastruoasa numirea lui Boc?


E slab ca premier, guvernarea anului 2009 a demonstrat-o.

QUOTE
Cine ar fi trebuit propus pentru ca totul sa fie bine si frumos?

Eu as organiza concurs frate. As da anunt pe best jobs "se cauta prim ministru". As aduna liderii si specialistii tuturor partidelor si i-as invita sa faca un profil clar si detaliat al candidatului de prim ministru. din 18 milioane de romani sau cati om mai fi ramas, s-o gasi unul capabil sa scoata tara asta din criza fara sa ne adanceasca in datorii.

Trimis de: abis pe 17 Dec 2009, 02:56 PM

QUOTE(kumarbi @ 17 Dec 2009, 02:39 PM) *
ai sa spui ca parerea voastra, a celor de aici, nu conteaza, ca nu asculta Basescu de voi

Nu, am sa spun altceva: pe mine nu ma deranjeaza numirea lui Boc. Nu il consider nici premierul ideal, nici dezastrul pe care il anunta opozitia. Dupa ce o sa vedem echipa pe care o propune, proiectul de buget, dupa ce trec macar vreo trei luni sa vedem ce poate in conditiile in care are o majoritate (chiar si asa pestrita si la limita cum e acum) si nu mai are mainile legate cum le avea ca premier demis, il injuram atunci (sau nu, depinde ce va merita). Si mi se par deplasate atat comentariile catastrofice de care este plina mass-media, si cele entuziasmate ale unora (care, din fericire, nu scriu pe aici).

Trimis de: actionmedia pe 17 Dec 2009, 03:07 PM

QUOTE(turbo trabant @ 17 Dec 2009, 02:39 PM) *
pe guvernanti nimic, in afara de fmi care este destul de constient ca maririle de impozit baga si mai rau economia in groapa si asta NU se vrea.

Ei nu vrea. Fi serios. Cum sa nu vrea? Pana la urma FMI este o afacere ca oricare alta. Iar afacerea lor se bazeaza tocmai pe ananghia altora. Cu cat o tara este mai in rahat, cu atat le merge mai bine, pentru ca vor putea imprumuta mai mult.
Iar cand vad ca tara gafaie, au o solutie simpla. "Mariti taxele!". Avem experienta 1996-2004.

Daca va amintiti bine, FMI-ul a fost impotriva cotei unice. Si atunci Tariceanu a intrerupt acordul cu fondul ca sa poata introduce cota unica in 2004.

In opinia mea acordul cu fondul trebuie terminat cat mai curand.

Trimis de: abis pe 17 Dec 2009, 03:20 PM

QUOTE(actionmedia @ 17 Dec 2009, 03:07 PM) *
Daca va amintiti bine, FMI-ul a fost impotriva cotei unice. Si atunci Tariceanu a intrerupt acordul cu fondul ca sa poata introduce cota unica in 2004.

Cota unica a fost introdusa inaintea ruperii acordului cu FMI. Iar divergentele au aparut din cauza deficitului bugetar, nu din cauza cotei unice. Pactic, Tariceanu a renuntat la FMI pentru ca dorea sa cheltuie mai mult decat i-ar fi permis acordul cu FMI.

Uite un http://www.wall-street.ro/articol/Economie/7807/Tariceanu-anunta-posibilul-divort-de-FMI.html

Trimis de: actionmedia pe 17 Dec 2009, 03:37 PM

QUOTE(abis @ 17 Dec 2009, 03:20 PM) *
Cota unica a fost introdusa inaintea ruperii acordului cu FMI. Iar divergentele au aparut din cauza deficitului bugetar, nu din cauza cotei unice. Pactic, Tariceanu a renuntat la FMI pentru ca dorea sa cheltuie mai mult decat i-ar fi permis acordul cu FMI.


Pe vremea aia erau discutii aprinse cu privire la efectele cotei unice. Poate ca intr-adevar problema a fost deficitul bugetar, dar tin minte ca solutia FMI era "mariti taxele". Nu imi amintesc sa fi spus reduceti cehltuielile. Cheltuielile erau vazute necesare de FMI.

Trimis de: turbo trabant pe 17 Dec 2009, 04:21 PM

QUOTE(actionmedia @ 17 Dec 2009, 04:37 PM) *
Pe vremea aia erau discutii aprinse cu privire la efectele cotei unice. Poate ca intr-adevar problema a fost deficitul bugetar, dar tin minte ca solutia FMI era "mariti taxele". Nu imi amintesc sa fi spus reduceti cehltuielile. Cheltuielile erau vazute necesare de FMI.

eu nu tin minte solutia FMI ci raspunsul lor a fost "daca incasarile nu scad , e ok". si nu au scazut.

iar acum este cu totul si cu totul situatie.

Trimis de: abis pe 17 Dec 2009, 04:26 PM

QUOTE(actionmedia @ 17 Dec 2009, 03:37 PM) *
tin minte ca solutia FMI era "mariti taxele". Nu imi amintesc sa fi spus reduceti cehltuielile. Cheltuielile erau vazute necesare de FMI.

Uite ce-am gasit cu Goagal:

A pretinde un deficit zero, in timp ce in Ue deficitul permis este 3%, si a cere inghetarea salariilor in sectorul bugetar, cand profesorii au declansat greva generala, iata conditiile considerate insuportabile de catre guvernul de la Bucuresti.

http://www.formula-as.ro/2005/692/spectator-38/ilie-serbanescu-analist-economic-pata-pe-fmi-6489

Trimis de: Marduk pe 17 Dec 2009, 04:44 PM

QUOTE(actionmedia @ 17 Dec 2009, 01:00 PM) *
QUOTE
Un guvern condus de FMI prin tele-Boc-anda, nu este o solutie fericita.

Ai o alta solutie mai fericita? prezint-o si noi te vom sustine.
QUOTE
O sa muncim 12 ore pe zi doar ca sa ne platim datoriile.

Si 16 ore daca este nevoie, dar sa stim ca banii munciti nu se duc la Vantu, Patriciu & Co ci la proiecte pentru copii, batrani, drumuri, etc.



QUOTE(kumarbi @ 17 Dec 2009, 02:39 PM) *
QUOTE
pai un an de zile in care nu a combatut criza in niciun fel, nu e indeajuns?

cum putea sa combata criza fara comenzi, Romania depinde de productia din alte state, daca aia sunt in criza suntem si noi, asa este in globalizare. sa zicem mersi ca inca mai produc taranii destul de mult in gospodariile personale, ca altfel cerseam si de mancare.
QUOTE
Discursul lui Basescu: sunt pt. romani, deasupra partidelor, gata cu calculele politice, am invatat o lectie, etc., nu e suficient?

Corect, nu e suficient? s-a hotarat in cele din urma sa fie presedintele tuturor romanilor, si-a invatat lectia, sa-l lasam sa vedem cum se misca, eu unul n-am sa-l tin in brate daca greseste, nici pe el nici pe Elena Udrea.
QUOTE
Eu refuz sa discut serios despre "Guvernul Boc".

Ce are domnule guvernul Boc? ce nu-ti place, faptul ca atunci cand trebuia sa fim stransi la punga noi (guvernul Tariceanu) am cheltuit peste masura iar acum suntem nevoiti sa platim si fenomenele generate de criza si nesabuinta unora dintre guvernanti.
QUOTE
Daca vreodata veti constata ca posturile mele sar peste cal, cenzurati-ma, fara nicio suparare. dar eu refuz sa vorbesc serios despre Romania lui Basescu-Boc

De ce sa te cenzuram, este parerea ta si poate ai dreptate in ceea ce afirmi, dar de ce continui sa susti ca Boc este papusa lui Basescu si chiar daca ar fi sa fie asa cu ce te deranjaza ca primul ministru este sub influenta presedintelui? ai fi frut sa fie Geoana presedinte iar primul ministru sa fie sub influenta lui Vantu, Patriciu, Voiculescu & Co.




Trimis de: actionmedia pe 17 Dec 2009, 05:34 PM

O solutie mai fericita in opinia mea era un premier competent, de preferinta agreat si de PNL ca sa aibe o majoritate confortabila in parlament.

Cat despre Patriciu si Vantu, esti chiar haios. Tu chiar crezi ca aia vor fi afectati in vreun fel odata cu numirea lui Boc? Te inseli. Oameni ca Patriciu si Vantu prospera exact in vremuri tulburi, in vremuri de criza, cand locurile de munca sunt nesigure. Au puterea financiara sa inchita afaceri mai mici.
Plus de asta este de bun simt sa realizezi ca in vremuri de criza coruptia se adanceste, nu se diminueaza. Oamenii sunt mai disperati deci vor fi mult mai tentati sa apeleze la solutii ilegale decat daca ar merge totul bine. Deci cu cat opresiunea este mai mare, cu atat riscul coruptiei si abuzurilor functionarilor este mai mare. Eu ma astept la o opresiune mai mare din partea statului odata cu instalarea lui Boc, pentru ca este incapabil sa colecteze si sa gestioneze eficient veniturile la buget si atunci va pune presiune pe populatie.
Deja vad o multime de stiri cu privire la marirea taxelor locale, cu privire la inasprirea conditiilor in care poti sa instrainezi locuinta. Fiscalitatea creste, bicrocratia la fel. Asta este ceea ce ne asteapta.

Trimis de: Marduk pe 17 Dec 2009, 06:09 PM

QUOTE(actionmedia @ 17 Dec 2009, 05:34 PM) *
QUOTE
O solutie mai fericita in opinia mea era un premier competent, de preferinta agreat si de PNL ca sa aibe o majoritate confortabila in parlament.

Pai au fost invitati, rugati sa intre la guvernare, dar ura a fost mai importanta, puteau sa aiba un vicepremier si un minister, doua, dar comanda este alta.

QUOTE
Te inseli. Oameni ca Patriciu si Vantu prospera exact in vremuri tulburi, in vremuri de criza, cand locurile de munca sunt nesigure. Au puterea financiara sa inchita afaceri mai mici.

Nu si atunci cand sunt fortati sa dea ceva inapoi de la cei de la care au luat fara sa intrebe.
QUOTE
Plus de asta este de bun simt sa realizezi ca in vremuri de criza coruptia se adanceste, nu se diminueaza.

Este o regula generala sau regula este specifica romanilor iar in acest caz putem spera ca restructurarea sa rezolve aceste probleme ca in alte state din UE.
QUOTE
Eu ma astept la o opresiune mai mare din partea statului odata cu instalarea lui Boc, pentru ca este incapabil sa colecteze si sa gestioneze eficient veniturile la buget si atunci va pune presiune pe populatie.

Nu inteleg la ce opresiune te referi? Cat despre incapabilitatea statului de a colecta taxele la buget, sa ne reamintim alte incercari nereusite ale statului de a colecta darile de la ctiva datornici, persoane importante nu spui, dar care acum cer valizele inapoi, ca de prinde bine pe timp de criza. Poate ca acest guvern Boc va reusi sa stranga derile de la cei bogati ca cei saraci si le platesc oricum.
QUOTE
Fiscalitatea creste, bicrocratia la fel. Asta este ceea ce ne asteapta.

Esti pesimist, ok poate fiscalitatea locala si mai multi someri, dar daca lumea in general isi va reveni din criza ne vom reveni si noi.




Trimis de: Achernar pe 17 Dec 2009, 10:40 PM

Poporul, strans unit in jurul Partidului si al iubitului sau conducator, aproba din toata inima numirea tovarasului Emil Boc in inalta functie de prim ministru. Masele largi populare sunt gata sa faca totul pentru depasirea productiei la hectar ... pardon, pentru edificarea noii societati democrat liberale multilateral imbogatite.

p.s : Iubite Conducator, poporul te implora : o vrem pe Elena ministru !

Trimis de: kumarbi pe 17 Dec 2009, 11:27 PM

Bah, explicati-mi si mie ca nu pricep. Vad ca aparura neshte articole din care inteleg ca de vina pt. numirea lui Boc e Antonescu. Ca n-a vrutara Antonescu si ioc. Cu Basescu adica.
Ok, asa o fi. N-a vrutara Antonescu. Da ce legatura are asta cu Boc manca-le-as pana lor de analisti politici? Are majoritate? Are! Pai si atunci nu putea sa puna dracului pe altu? Adica daca tot face ce vrea muschii lui, n-ar putea muschii lui sa faca lucruri mai bune? Adica de ce nu putea sa-l puna pe Daianu, de exemplu? Sau pe Tanasescu? Sau pe dracu sa-l pieptene pana nu ne ducem dracu noi?
Cum vine asta ca Basescu, fara Antonescu, n-a avut incotro si musai nevoie mare, trebuia sa-l puna pe Boc? De ce nu altu?
De ce sa nu caute impreuna cu Antonescu un independent la care sa cada la pace?

Ce treaba are Boc cu prefectura?


Marduk, nu te supara, da cum am spus, eu nu am de gand sa vorbesc serios despre o bataie de joc ca asta. Antipatia mea pt. Boc nu are a face nici cu scaderea salariilor nici cu viitoarele disponibilizari. Oricine venea treabuia sa faca acelasi lucru. Si daca am sa-mi pierd sluba, mai vinovata va fi soarta decat Boc. Antipatia mea pt. Boc e cauzata de faptul ca e un lacheu incompetent care timp de un an de zile a indatorat tara ca sa asigure realegerea lui Basescu.

Trimis de: Achernar pe 18 Dec 2009, 12:01 AM

Tovarasu' Kumarbi, va atrag atentia asupra faptului ca dusmanul poporului numit Antonescu e - prin definitie - vinovat de majoritatea aspectelor ce displac poporului. De exemplu acest individ va fi vinovat de majorarea diverselor taxe si impozite, de colapsul unui numar important de firme private, de scaderea dramatica a nivelului de trai si chiar si de proliferarea gripei porcine in Romania.

Trimis de: abis pe 18 Dec 2009, 12:16 AM

QUOTE(Marduk @ 17 Dec 2009, 04:44 PM) *
eu unul n-am sa-l tin in brate daca greseste, nici pe el nici pe Elena Udrea

Eu cred ca ai tine-o in brate, mai ales daca greseste. laugh.gif

QUOTE
daca lumea in general isi va reveni din criza ne vom reveni si noi

Corect, cand economiile din Vest vor creste, va creste si a noastra, aproape orice ar face guvernul in timpul asta (si reciproca este valabila).

QUOTE(Kumarbi)
explicati-mi si mie ca nu pricep. Vad ca aparura neshte articole din care inteleg ca de vina pt. numirea lui Boc e Antonescu

Nici eu nu pricep. Ce articole? Ce sa iti explicam noi? N-ar trebui sa-ti expice cei care sustin asemenea idei?
QUOTE
De ce sa nu caute impreuna cu Antonescu un independent la care sa cada la pace?

Pentru ca Antonescu a preferat opozitia. Nu-l condamn pentru asta, a facut ceea ce a crezut ca il avantajeaza mai mult in lupta politica. Dar nici nu pot sa-l apreciez pentru asta.

Trimis de: kumarbi pe 18 Dec 2009, 12:32 AM

QUOTE(abis @ 18 Dec 2009, 12:16 AM) *
Corect, cand economiile din Vest vor creste, va creste si a noastra, aproape orice ar face guvernul in timpul asta (si reciproca este valabila).

Prin anu' trei de facultate, la o discutie despre sex, o colega a facut urmatoarea afirmatie: Bah, voua barbatilor va e usor. Ca o bagati in pamant si asteptati sa vina cutremuru' sa v-o frece!
GRESIT!
Tre'e sa dai din buci, ca altfel nu se intampla nimic. Vorba lui Badea: Basescule, noteaza asta.



Cartarescu in evz si unu in romania libera sunt de parere ca antonescu e de vina...

Trimis de: CharonOfNyx pe 18 Dec 2009, 08:24 AM

FMI primul prim ministru este un argument gresit pentru a furniza incredere in "noul guvern" (Doamne, ce aberatie, cica e nou?!... ah, uitasem ca am votat pentru continuitate.). Fondul nu-i va lasa pe guvernanti fara degete, iar astia vor baga mana in caraiman nu tot atat de mult ca nu mai e de unde, dar exact tot atat cat pot. Diferentza nu e decat la cantitate, procentual "ciupeala" va creste si asta se va simti din buzunaru' lui actionmedia contribuabilul.

De ce din buzunarul celor ce produc plusvaloare? Pentru ca indiferent de conditiile de a nu se majora taxele sau impozitele, in perioade de criza infloresc economiile subterane, se diversifica spagile si taxele ascunse (in amenzi de ex.), iar scaderea nivelului de trai creste coruptibilitatea, lasand loc de manevra celor ce detin parghiile. Efectele astea sunt valabile nu doar la noi, dar in Romania sunt clar accentuate, pentru ca, orice argmente aparent logice s-ar aduce, evidentza e clara si anume Brucan a fost mult prea optimist, Romania inca nu poate sa iasa din feudalism:
- statul roman e boieru' la care prostimea tr. sa se caciuleasca: "saru' mana boeru, am venit sa-ti platesc niste taxe...", "marsh la coada, vita, ca trebuie sa te si umilesc inainte de a-ti lua dijma!"
- zapciu' cand vine, palmasu' tremura: "boeru' nu da asa tare cu biciu', si nu-mi lua tot ca sa mai ramana si pentru matale ceva, saru' mana"
- acelasi spirit de apartentza la feuda il scoate pe roman la vot, pentru ca oricat si-ar ura stapanul are adanc infipt in constiintza ca e supus boierului si trebuie sa-i arate respect si sa-l apere... sau pentru ca desigur avem datoria civica.
- perfecta acceptare si intelegere pentru divanul voievodal, cu despot luminat, spatar, tiitoare, paharnic, vistiernic.
Aparenta democratie reprezentativa e pentru iluzionarea celor cu pretentia ca gandesc, in fapt prostimea asta vrea, deci asta avem.

Jubilatiile de imediat dupa turul doi ale probasestilor inclusiv ale celor de aici de pe forum, parca reusesc sa le inteleg (euforia victoriei, implinirea efortului contributiei, mandria de invingator, bla, bla) dar extazul ca Basescu numeste guvernu' Boc III reloaded si nici macar refurbished... dupa mine asta se cheama masochism si tine de patologic, fundamentarea logica a "celei mai bune solutii" seamana a perversiune intelectuala provocatoare de satisfactii.

Trimis de: abis pe 18 Dec 2009, 08:41 AM

QUOTE(CharonOfNyx @ 18 Dec 2009, 08:24 AM) *
extazul ca Basescu numeste guvernu' Boc III reloaded

De fapt ar fi doar Boc II, nu III. smile.gif

Nu am vazut la nimeni pe aici extaz. Dimpotriva, comentariile sunt destul de retinute. Iar ideea generala este ceva de genul era previzibil sa-l numeasca pe Boc, sa vedem ce va reusi sa faca de-acum incolo.

Trimis de: CharonOfNyx pe 18 Dec 2009, 09:22 AM

Pai:
Boc I - singura solutie la refuzul lu' draga stolo (icon lacrimand aici...)
Boc II - interimatul
Boc III - singura solutie pentru formarea urgenta a unui guvern (Antonescu e de vina).

Ai dreptate, sa-i zicem extaz retinut. Ideea generala exprimata in cuvinte este de genul fireasca, singura, cea mai buna solutie. N-am mai fost de cateva zile pe aici si, scuze dar, nu am rabdare sa citez ce s-a comentat aici, argumentatiile logice in favoarea acestei perceptii pe care mi-am format-o citind 4 pagini de pe topicul asta.

LE: Pe bune, in postarea mea anterioara nu m-am referit deloc la tine. Tu reusesti sa apari retinut, in ciuda afirmatiei facute de nefe. Dar chiar sunt cativa pe aici care nu gandesc cu capu' lor. Urasc ascunsul dupa deget.

Trimis de: abis pe 18 Dec 2009, 09:45 AM

QUOTE(CharonOfNyx @ 18 Dec 2009, 09:22 AM) *
Boc II - interimatul

Asta e tot aia cu Boc I, nu este vorba de alt guvern, nu a trecut niciun minsitru prin parlament... Este acelasi guvern ca si Boc I, doar ca are mai putini ministri. Un alt guvern inseamna un alt vot de investitura, ceea ce nu a fost cazul. Deci abia acum urmeaza un cabinet Boc II. Nu te lua dupa ziaristi, unii dintre ei sunt paraleli cu logica. wink.gif
QUOTE
Ideea generala exprimata in cuvinte este de genul fireasca, singura, cea mai buna solutie.

Nu-mi aduc aminte sa fi spus careva ca este cea mai buna solutie, dar poate mi-a scapat mie. Este o solutie fireasca in sensul ca de obicei premier este presedintele partidului cel mai puternic din coalitia de guvernare, atat. Bineinteles ca puteau fi luate in calcul si alte variante. Insa exista si opinia ca desemnarea lui Boc nu este o favoare pentru acesta din urma, ci http://khris.ro/index.php/12/2009/emil-boc-mielul-de-sacrificiu-al-lui-traian-basescu/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Khrisro+%28khris.ro%29. Ramane de vazut, peste cateva luni, cine a avut dreptate.

In orice caz, vad ca oferta catre PNL ramane inca in picioare. Zice Boc: "Daca accepta (Antonescu) postul de vicepremier, este invitat si maine (in guvern) fara niciun fel de problema". Chiar cred ca PNL-ul nu are alt motiv de a refuza guvernarea decat calculele electorale pentru 2012...

Pana atunci ma bucur de degringolada din PSD. smile.gif

Trimis de: CharonOfNyx pe 18 Dec 2009, 10:20 AM

Nu ma iau dupa nici un ziarist, Boc III mi-a iesit mie la calcule, considerand guvernul II fara odiosul PSD diferit de Boc I.

QUOTE(abis @ 18 Dec 2009, 09:45 AM) *
Chiar cred ca PNL-ul nu are alt motiv de a refuza guvernarea decat calculele electorale pentru 2012...

... sau poate are bunul simt de a-mi respecta opinia, cand l-am votat pentru pozitia sa fatza de PDL?
(A nu se intelege ca am votat cu Antonescu sau cu oricare altcineva)

QUOTE
Pana atunci ma bucur de degringolada din PSD. smile.gif

Si eu thumb_yello.gif
Umeaza PDL devil.gif

Trimis de: abis pe 18 Dec 2009, 11:20 AM

Nu cred. Daca nu a intrat in degringolada cand a fost in opozitie, nu va intra nici cand ajunge la putere.

PS: Boc a oferit Ministerul Muncii pesedistului Marian Sarbu, iar Finantele liberalului Vladescu. Cei doi se pare ca vor accepta. O sa fie un guvern destul de pestrit, cu cativa pedelisti, cativa udemeristi, cativa independenti, doi liberali si un pesedist.

Trimis de: turbo trabant pe 18 Dec 2009, 12:34 PM

vladescu la finante? 50.gif ohmy.gif

Trimis de: abis pe 18 Dec 2009, 12:47 PM

Asa zice Realitatea:

Postul de ministru al Finanţelor ar urma, cel mai probabil, să fie ocupat de Sebastian Vlădescu. Gheorghe Pogea ar fi renunţat singur la acest post, iar Lucian Croitoru a refuzat oferta. La Ministerul Muncii, ar urma să fie propus social democratul Marian Sîrbu.

Ce mai, guvern de uniune nationala...

Trimis de: turbo trabant pe 18 Dec 2009, 05:55 PM

sa ne traiasca prea realesii!

Lista ministrilor din noul cabinet Boc:

* vicepremier: Marko Bela
* Ministrul Administratiei si Internelor: Vasile Blaga
* Ministrul Economiei si Comertului: Adriean Videanu
* Ministrul Transporturilor si Infrastructurii: Radu Berceanu
* Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului: Elena Udrea
* Ministrul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National: Kelemen Hunor
* Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale: Marian Sarbu sau Mihai Seitan
* Ministrul Agriculturii: Orest Onofrei
* Ministrul Sanatatii:Cseke Attila, senator UDMR de Bihor
* Ministrul Educatiei: Petru Daniel Funeriu
* Ministrul Mediului: Korodi Attila
* Ministrrul Comunicatiilor: Gabriel Sandu (?)
* Ministrul Finantelor: Sebastian Vladescu
* Ministrul Apararii: Gabriel Oprea
* Ministrul Justitiei: Catalin Predoiu
* Ministrul Afacerilor Externe: Bogdan Aurescu

Trimis de: actionmedia pe 18 Dec 2009, 09:21 PM

QUOTE(abis @ 18 Dec 2009, 09:45 AM) *
Este o solutie fireasca in sensul ca de obicei premier este presedintele partidului cel mai puternic din coalitia de guvernare, atat.


Nu mi se pare un criteriu prea fericit asta. Pana la urma primul ministru este desemnat de Presedintele Romaniei si, impreuna cu guvernul propus este validat de parlament, dupa ce ministrii trec prin niste comisii parlamentare de specialitate. Normal, corect, eficient, ar fi ca un prim ministru sa fie desemnat pe criterii de competenta. Faptul ca este presedintele unui partid politic nu ar trebui sa ii confere automat si privilegiul de a fi si premier sau vice sau candidat la presedentie sau mai stiu eu ce, nu avem garantia ca ar fi bun pentru acea functie. Cred ca este suficient faptul ca poporul, masa de alegatori decid in functie de criterii mai mult sau mai putin emotionale si subiective cine ocupa functiile de presedinte, senatori si deputati. Poate ca ar fi cazul ca macar pentru un om din aparatul de stat sa existe criterii mai obiective de alegere. Poate ar trebui sa existe o comisie prezidentiala de examinare si evaluare a posibililor candidati de prim ministru, pe criterii obiective. Presedintele, ca om resposabil (practic are resposabilitatea cea mai mare din Romania, raspunde in fata a 22 milioane de oameni), ar trebui sa tina cont de observatiile si criteriile obiective propuse de comisie si sa desemneze un premier competent, compatibil cu situatia economica, politica si sociala a Romaniei.

Pana acum am vorbit la modul general. Daca ne referim strict la cazul de fata, cred ca majoritatea oamnilor astepta altceva. Multi din cei care l-au votat pe Basescu, probabil ca sperau sa vada o altfel de guvernare, mult mai competenta. Se pare ca nu avem sanse. Poate ca Boc nu e cel mai prost premier. Poate ca nici macar nu e un premier prost. Eu personal cred ca este unul mediocru. Iar nemultumirea mea vine tocmai din faptul ca un premier mediocru in situatii de criza, nu e o solutie prea buna (in opinia mea). Omul poate ca e muncitor si se va straudi sa gaseasca solutii ca sa diminueze efectele crrizei. Poate e chiar corect si va face toate demersurile in litera si spiritul legii. Dar nu il vad in stare sa mobilizeze resurse mai greu accesibile, sa motiveze oamenii din subordine, sa motiveze cetatenii acestei tari sa puna umarul. Nu are charisma, nu are personalitate. Va ramane cu imaginea de lacheu al lui Basescu (indiferent daca e sau nu e), iar nemultumirea si lehamitea oamenilor va continua sa creasca. Oamenii isi pierd tot mai mult increderea in institutiile statului si in democratie. Imaginea pe care o avea clasa politica era oricum jalnica, iar prin aceasta desemnare, Basescu a aruncat-o in derizoriu.
Imi puneam speranta ca in urma mobilizarii masive la vot sa se schimbe ceva, iar lumea sa capete incredere in puterea votului democratic. Sunt gata sa pariez ca cei nemultumiti si dezamagiti sunt mult mai multi decat cei care au votat cu Geoana in turul 2.

Trimis de: Erwin pe 18 Dec 2009, 09:46 PM

Eu speram că totuşi vor găsi alţi oameni pentru guvern. Se pare că maghiarii au un loc foarte confortabil în acest guvern de "uniune multinaţională". Dar totuşi, iar Elena Udrea?! Videanu?? Berceanu?! hh.gif Şi-au demonstrat cu prisos incompetenţa în anul ce se încheie... tongue.gif

Trimis de: actionmedia pe 18 Dec 2009, 10:02 PM

QUOTE(Erwin @ 18 Dec 2009, 09:46 PM) *
Dar totuşi, iar Elena Udrea?! Videanu?? Berceanu?! hh.gif Şi-au demonstrat cu prisos incompetenţa în anul ce se încheie... tongue.gif


Aici nu prea sunt de acord cu tine. Cel putin in ceea ce il priveste pe Berceanu si poate chiar pe Videanu. Pe felia lor sunt chiar competenti, au demonstrat si in trecut. Cred ca alte lucruri li se reproseaza, desi nu prea am vazut dovezi palpabile.
In ceea ce priveste Elena Udrea, inca nu ma pronunt cu privire la competentele ei. Ma refer la cele manageriale tongue.gif Este totusi un caracter puternic si stie sa se foloseasca de toate calitatile pe care la are pentru a-si atinge scopurile. Ramane de vazut in ce masura scopurile ei servesc si interesului national.
Revin cu precizarea ca aprecierile mele de mai sus nu ii scutesc pe cei mentionati de suspiciunea de coruptie si trafic de influenta. Asta este imaginea pe care o au. De aceea lumea nu ii doreste. In ceea ce priveste competenta, cred ca oricare din cei 3 este mai competent decat Boc smile.gif

Trimis de: Achernar pe 19 Dec 2009, 03:28 AM

QUOTE(Achernar @ 17 Dec 2009, 10:40 PM) *
p.s : Iubite Conducator, poporul te implora : o vrem pe Elena ministru !


Multumim din inima Conducatorului nostru ! Tovarase presedinte, daca burghejii aia vor indrazni sa nu-i acorde validarea la audieri va rugam sa-i trimiteti pe toti la Canal !

Trimis de: Marduk pe 19 Dec 2009, 11:10 AM

QUOTE(abis @ 18 Dec 2009, 12:16 AM) *
QUOTE
Eu cred ca ai tine-o in brate, mai ales daca greseste. laugh.gif

Ca femeie in guvernul unei tari de misogini, recunosc ca imi place. Daca nu va face fata functiei sau va baga manuta in miere, atunci s-o dovedeasca cei care au aceste atributii si s-o trimita in judecata.



QUOTE(actionmedia @ 18 Dec 2009, 10:02 PM) *
QUOTE
In ceea ce priveste Elena Udrea, inca nu ma pronunt cu privire la competentele ei. Ramane de vazut in ce masura scopurile ei servesc si interesului national.

Din cate observ este singura femeie din guvern, suntem cu mult sub media UE in ceea ce priveste promovarea femeilor in politica. Misoginii stiu de ce.



QUOTE(Achernar @ 19 Dec 2009, 03:28 AM) *
QUOTE
Multumim din inima Conducatorului nostru ! Tovarase presedinte, daca burghejii aia vor indrazni sa nu-i acorde validarea la audieri va rugam sa-i trimiteti pe toti la Canal !

Cred ca ai gresit omul si timpul. Tovarasul Iliescu a fost presedinte in alt an, cat despre canal poate ca chiar ar trebui sa continuam cu cel de la Arges-Dunare, cel pentru care marele hidrotehnician cu studii la Moscova, s-a opus, considerand ca nu-si are rostul, la fel cum a facut si cu autostrazile. Daca stau si ma gandesc abia acum inteleg de ce a facut asta, vroia sa ne tina in starea de mijloc nici comunism nici capitalism, democratie originala.




Trimis de: kumarbi pe 19 Dec 2009, 11:28 AM

Eu nu inteleg chestia asta: punem ministrii in guvern sa vedem cum se vor descurca. Eu credeam ca ideea e sa pui ministru pe unul care chiar s-a descurcat anterior in domeniul pe care urmeaza sa il administreze. Guvernul nu e o institutie in care sa capeti experienta. E o institutie constituita, in terorie, din cei mai experimentati oameni pe care un partid ii are la dispozitie.

Videanu nici acum nu inteleg ce la Ministerul Economiei. Dar cum in domeniul economiei sufar de un complex de inferioritate, data fiind lipsa mea de cunostinte, nu mapronunt asupra performantelor sale.

Berceanu are experienta la transporturi. Insa doar atat. Experienta. Care ii sunt performantele mi-ar fi extrem de greu sa spun. Faptul ca e un mare hot e deja o chestiune, insa una de mare importanta. Si stiu ce spun, cineva din familia mea a avut de suferit acum mai bine de 10 ani pt. ca i-a intocmit dosar penal unui protejat al lui Berceanu.

Udrea nu are ce cauta la Dezvoltare Regionala. Ideea de a cupla turismul cu dezvoltarea regionala e excelenta, insa acesta ar trebui sa fie unul din cele mai importante ministere din Guvern. Pe de o parte, pentru ca Romania sufera grav la dezvolare regionala, iar pe de alta parte pentru ca e printre cele mai bogate ministere. Cele cateva luni de calarie, plaja, excursii si sindrofii cat a fost la mediu nu o califica cu nimic pt. a ocupa o asemenea funcite. De fapt, ea nu e calificata pt. a ocupa un post in Guvern si punctum.

De asemenea, ma intreb ce treaba are tov. general Oprea cu Apararea.

Trimis de: Marduk pe 19 Dec 2009, 11:46 AM

QUOTE(kumarbi @ 19 Dec 2009, 11:28 AM) *
QUOTE
Eu nu inteleg chestia asta: punem ministrii in guvern sa vedem cum se vor descurca.

Acolo unde muncesti crezi ca patronii numesc manageri stiind exact ca se vor descurca? Exista niste evaluari, un interviu, C.V.-uri, dar niciodata nu poti sa sti cum va reactiona un individ in conditii de de munca de stres. OK il sti ca e bun ca a mai ocupat functia respectiva, dar poate conditiile sunt altele. Eu cred ca este important sa-i urmaresti activitatea si daca nu corespunde sa-l schimbi la timp nu dupa ce s-a produs o pierdere.

QUOTE
Berceanu are experienta la transporturi. Insa doar atat. Experienta. Care ii sunt performantele mi-ar fi extrem de greu sa spun. Faptul ca e un mare hot e deja o chestiune, insa una de mare importanta.

Poti dovedi ca este mare hot? Fara dovezi Nastase, Patriciu si Vantu traiesc bine mersi desi toata lumea stie cum s-au descurcat.

QUOTE
Udrea nu are ce cauta la Dezvoltare Regionala. Ideea de a cupla turismul cu dezvoltarea regionala e excelenta, insa acesta ar trebui sa fie unul din cele mai importante ministere din Guvern.

Adica daca este cel mai important minister din guvern, Udrea nu are ce cauta acolo, asta vrei sa spui?
QUOTE
De asemenea, ma intreb ce treaba are tov. general Oprea cu Apararea.

Pai este general al armatei romane, unde mai pui ca este general de intendenta, deci stie cam cat manaca si cu ce se imbraca un soldat. Vroiai un civil care habar nu are de armata dar e implicat politic. E drept ca si eu am oarece dubii fata de Oprea mai ales in ceea ce priveste NATO.

Trimis de: kikki dee pe 19 Dec 2009, 04:34 PM

Sebastian Vladescu a mai fost ministru parca in 2007 . A venit dupa Ionut Popescu. Atunci eram in crestere economica si a fost bine , personal nu cred ca va rezista prea mult din cauza contextului actual ( criza). In afara de asta - cu riscul de a nu ma crede nimeni - nu este fan Basescu. rolleyes.gif Ce ma mira pe mine cel mai tare la actuala guvernare este ca vad " iarasi" niste nume contestate .

Trimis de: Marduk pe 19 Dec 2009, 05:04 PM

QUOTE(kikki dee @ 19 Dec 2009, 04:34 PM) *
Ce ma mira pe mine cel mai tare la actuala guvernare este ca vad " iarasi" niste nume contestate .

Contestate de cine?


Trimis de: kikki dee pe 19 Dec 2009, 05:31 PM

* Ministrul Economiei si Comertului: Adriean Videanu
* Ministrul Transporturilor si Infrastructurii: Radu Berceanu
* Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului: Elena Udrea

rofl.gif spune-mi daca mai ai nevoie acum de explicatii?



Trimis de: Erwin pe 19 Dec 2009, 10:58 PM

toată lumea ştie cum s-au "descurcat" politicienii şi guvernanţii să ajungă acolo sus, dar dovezi sau interes n-are nimeni să-i înfunde, pentru că toţi sunt mână în mână, bătăliile din campanii sunt doar de ochii lumii. PCR e valabil şi acum. (Pile, Cunoştinţe, Relaţii pentru cine s-a născut mai târziu).

Trimis de: Achernar pe 20 Dec 2009, 01:06 PM

QUOTE(Marduk @ 19 Dec 2009, 11:10 AM) *
Cred ca ai gresit omul si timpul. Tovarasul Iliescu a fost presedinte in alt an, cat despre canal poate ca chiar ar trebui sa continuam cu cel de la Arges-Dunare, cel pentru care marele hidrotehnician cu studii la Moscova, s-a opus, considerand ca nu-si are rostul, la fel cum a facut si cu autostrazile. Daca stau si ma gandesc abia acum inteleg de ce a facut asta, vroia sa ne tina in starea de mijloc nici comunism nici capitalism, democratie originala.


Va rog sa nu jingiti masele largi populare numindu-l pe Ilici 'tovaras'. Se stie ca Ilici a fost preocupat doar de scaunul propriu si de propasirea clicii de profitori din jurul sau. Cata deosebire fata de Marele Nostru Conducator, singurul preocupat numai si numai de binele poporului ! Desigur, daca iubitul nostru Conducator va considera ca este in beneficiul poporului atunci vom construi noi canale, nu numai de la Dunare la Bucuresti ci si prin orice alte locuri unde Marele Ctitor va considera ca poporul are nevoie de un canal.

Trimis de: abis pe 21 Dec 2009, 01:03 AM

QUOTE(actionmedia @ 18 Dec 2009, 09:21 PM) *
Poate ca Boc nu e cel mai prost premier. Poate ca nici macar nu e un premier prost. Eu personal cred ca este unul mediocru. Iar nemultumirea mea vine tocmai din faptul ca un premier mediocru in situatii de criza, nu e o solutie prea buna (in opinia mea). Omul poate ca e muncitor si se va straudi sa gaseasca solutii ca sa diminueze efectele crrizei. Poate e chiar corect si va face toate demersurile in litera si spiritul legii. Dar nu il vad in stare sa mobilizeze resurse mai greu accesibile, sa motiveze oamenii din subordine, sa motiveze cetatenii acestei tari sa puna umarul. Nu are charisma, nu are personalitate.

Se spune ca Boc este un premier "de sacrificiu", care va lua masuri nepopulare, dar necesare, va atrage asupra lui oprobiul celor afectati, iar peste vreun an de zile va fi inlocuit fara probleme... Eu unul astept sa vad programul de guvernare si efectele primelor masuri luate de acest guvern inainte de a-l lauda ori critica.

Trimis de: Achernar pe 21 Dec 2009, 10:43 PM

Neee, tovarasul Boc va lua masurile pe care le cere poporul. Cum pot fi nepopulare masurile dictate de vointa poporului ? De aceea tovarasul Boc nu numai ca nu va fi inlocuit (doar dusmanii poporului ar putea crede asa ceva !) ci chiar i se va cere sa ramana cat mai mult la conducerea Partidului si a Tarii.

Trimis de: Marduk pe 21 Dec 2009, 11:23 PM

QUOTE(Achernar @ 21 Dec 2009, 10:43 PM) *
QUOTE
Neee, tovarasul Boc va lua masurile pe care le cere poporul. Cum pot fi nepopulare masurile dictate de vointa poporului ?

Moncher n-ai nimerit-o, Boc nu va lua masurile pe care le cere poporul, Boc nu da faina, pui, ulei, malai, tirlici, etc. Boc trebuie sa puna ordine in sistem, adicatelea cine e functionar sa se teama de scaunasul sau ros de vreme si caldut si sa se gandeasca la munca. Daca Boc vrea sa fie populist nu trebuie sa loveasca in popor ci in cei ce traiesc de pe urma poporului.




Trimis de: Achernar pe 22 Dec 2009, 01:11 AM

Pentru stiinta dumneavoasta, va informez ca, din cele mai vechi timpuri, masele populare au constieentizat necesitatea reformarii administratiei ca si conditie pentru propasirea Romaniei si edificarea noii societatii multilateral dezvoltate. Afirmatia dumneavoastra cum ca poporul ar cere pui, faina si tarlici este o grava insulta adusa oamenilor muncii de la orase si sate, muncitorilor, taranilor si (bleah !) intelectualilor ce sustin idealurile construirii unei lumi noi, mai bine si mai drepte, in care banii si puterea sa apartina celor ce-l sustin pe Conducatorul nostru, singurul ce lupta neabatut pentru binele poporului si propasirea tarii !

p. s : fireste, tovarasul Emil Boc trebuie sa loveasca numai si numai in cei ce traiesc de pe urma poporului. Nu ne indoim ca marele nostru Conducator ii va comunica in curand tovarasului Boc lista gruparilor retrograde ce-si permit sa comita aceasta fapta profund dusmanoasa. In acest semn e de remarcat faptul ca marele nostru Conducator a inteles ca numai tovarasa Elena ar putea cheltui un miliard de euroi strict in interesul poporului, orice alt ministru putand fi tentat sa-i cheltuie si in alte scopuri profund straine propasirii patriei noastre.

Trimis de: abis pe 22 Dec 2009, 02:03 AM

Marduk, apropo de Achernar, stramosii nostri aveau o vorba: don't feed the trolls wink.gif.

Trimis de: Achernar pe 22 Dec 2009, 07:06 PM

Asa le zice alora care apreciaza realizarile Marelui Conducator ?

Trimis de: Marduk pe 22 Dec 2009, 07:30 PM

QUOTE(abis @ 22 Dec 2009, 02:03 AM) *
Marduk, apropo de Achernar, stramosii nostri aveau o vorba: don't feed the trolls wink.gif .

hmm.gif Posibil ca acest troll sa fie March?!
Pana una alta guvernul Boc a trecut de comisii, sa vedem ce face in parlament. Eu cred ca Vladescu este omul lui Patriciu, prea s-au linistit PNL-isti.

Trimis de: Achernar pe 22 Dec 2009, 11:46 PM

Iubite Conducator, va rugam, nu-l lasati pe tovarasul Emil Boc sa primeasca in guvern elemente dusmanoase !

Trimis de: abis pe 23 Dec 2009, 11:24 AM

QUOTE(Marduk @ 22 Dec 2009, 07:30 PM) *
Posibil ca acest troll sa fie March?!

Nu, este alt troll. Este alt stil, alta exprimare, nu abunda in linkuri si citate, plaseaza altfel semnele de punctuatie si zambaretii. In plus, uita-te la data crearii profilului. In mod cert sunt doua persoane diferite.

Chiar ma ingrijoreaza absenta lui March. Sper sa fie bine...

Trimis de: Marduk pe 23 Dec 2009, 03:35 PM

Guvernul Boc, a obtinut votul parlamentului, mai mult cu 40 de voturi decat ii trebuia. Sa-i vedem la munca pe acesti ministri mai ales in anul 2010 care se anunta un an greu, sper ca Boc va demite orice ministru care nu-si face datoria indiferent de afinitati sau veleitati.

Trimis de: Achernar pe 23 Dec 2009, 08:35 PM

Tovarase Boc, poporul va avertizeaza : nu cumva sa va atingeti de tovarasa Elena ! Indiferent ce s-ar intampla dansa isi va face intotdeauna datoria !

Trimis de: kumarbi pe 26 Dec 2009, 01:53 PM

Am auzit ca bugetele Secretariatului General al Guvernului, cel al Presedintiei si al serviciilor secrete urmeaza sa fie majorate la anul.
Ia ziceti, care ati votat pt. unicameral si pt. reducerea nr. de parlamentari?

Trimis de: Marduk pe 26 Dec 2009, 02:30 PM

Ce are s.la cu prefectura? Adica vrei sa zici ca daca nu votam unicameralul si reducerea nr-lui de parlamentari, bugetele astea nu se mai majorau? Iau de la unii si dau la altii, c-asa e in tenis. sarb.gif

Trimis de: kumarbi pe 26 Dec 2009, 02:37 PM

Pai nu zicea Basescu la unicameral ca hai sa reducem din cheltuieli? Ca prea cheltuie aia mult?
Banuiesc ca de fapt continuarea era "ca sa cheltuim noi". Corect: asa e-n tenis.

Sarbatori fericite!

Trimis de: kumarbi pe 29 Dec 2009, 05:48 PM

Ce face ma asta al mic a lu Prigoana? Catindeaza si el, uh?
Feriti-va ca a inceputara reforma clasei politice!

Trimis de: Marduk pe 29 Dec 2009, 06:20 PM

Am deschis un topic pe aceasta tema, va invit sa discutam http://www.hanuancutei.com/forum/content/Politica-Interna/10364/Honorius-Prigoana/#entry670951

Trimis de: kumarbi pe 9 Feb 2010, 11:27 PM

Din ciclul reforma administratiei
Ceva ce am primit astazi:
Incep cu o precizare si anume ca in 2008/2009 activitatea institutiei dumneavoastra se schimbase mult in bine luand in serios rolul pentru care a fost infiintata; lucrurile se miscau vizibil, exista transparenta si comunicare usoara (mai putina birocratie).
In ultimul timp s-a intrat in vechiul normal: lipsa de transparenta,lipsa de comunicare, actiuni incepute dar nu duse pana la capat, raspunsuri formale fara nimic concret.
Totul a devenit o cetate de nepatruns, transparentei luandu-i locul opacitatea, singura informatie ce se obtine este: FACETI O CERERE SCRISA!

O colega a zis ca parca a scris dupa dictare. Dupa dictarea noastra, caci si noi avem exact aceeasi parere despre ceea ce se intampla in institutie de mai bine de jumatate de an.

De unde bag seama ca un om care are o treaba direct cu institutiile statului, vede altfel reforma administrativa decat unul care asculta discursurile lui Boc si Basescu. Si pun pariu ca astuia i se rupe de Parlamentul unicameral, de scrutinul majoritar, reforma Constitutiei si alte asemenea. Salvarea Republicii pt. omul asta inseama pur si simplu ca institutiile statului sa se implice sa ii rezolve problemele pe care le are.

Trimis de: Dox pe 31 Mar 2010, 03:55 PM

Teo Trandafir candidatul PD-L in Colegiul 19 din Bucuresti pentru un loc de deputat in parlament ?!?

Trimis de: Blakut pe 9 Apr 2010, 06:02 PM

Ce sector e asta?

Trimis de: Dox pe 9 Apr 2010, 06:12 PM

QUOTE(Blakut @ 9 Apr 2010, 07:02 PM) *
Ce sector e asta?


Vezi http://www.euroavocatura.ro/institutii/6999/BUCURESTI_-_Deputati_-_Colegiul_Uninominal_19 strazile pe care le cuprinde.

Trimis de: Blakut pe 12 Apr 2010, 12:31 PM

QUOTE
Vezi aici strazile pe care le cuprinde.
'

Deci... in sectorul... 2? Am 1/6 sanse sa nimeresc cum trebuie biggrin.gif

Trimis de: abis pe 12 Apr 2010, 01:30 PM

Este vorba despre sectorul patru, Blakut.

smile.gif

Trimis de: Marduk pe 12 Apr 2010, 01:46 PM

Daca se alege Teo are de munca nu gluma, cateva zeci de strazi din colegiul respectiv n-au canalizare, de asfalt nici vorba iar de cate ori ploua mai tare oamenii se trezesc cu apa in casa. Totusi in linkul postat de dox parca sunt prea multe strazi doar pentru acest colegiu!!??

Trimis de: abis pe 12 Apr 2010, 02:42 PM

Tipa candideaza pentru parlament, nu pentru primaria de sector...

Trimis de: Marduk pe 12 Apr 2010, 05:25 PM

Parlamentarii alesi uninominal nu trebuie sa munceasca pentru alegatorii din colegiul lor? nu trebuie sa aiba un program cum il aleg cetatenii, asa pe vorbe pe ochi frumosi?

Trimis de: abis pe 13 Apr 2010, 10:40 AM

Parlamentarii nu se ocupa de asfaltari sau de canalizare. Treaba lor este in primul rand actul de legiferare si de control al guvernului. Asflatarea si canalizarea nu intra in atributiile parlamentului.

Trimis de: Marduk pe 13 Apr 2010, 11:19 AM

Si nu pot promava legi care sa-i ajute pe cetatenii din colegiul lor sau macar sa-i sprijine pe langa autoritati? sunt doar masini de votat in parlament?

Trimis de: Blakut pe 13 Apr 2010, 11:21 AM

QUOTE
Si nu pot promava legi care sa-i ajute pe cetatenii din colegiul lor sau macar sa-i sprijine pe langa autoritati? sunt doar masini de votat in parlament?


Pai da, promoveaza legi, nu le aplica.

Trimis de: Dox pe 13 Apr 2010, 11:21 AM

QUOTE(Marduk @ 13 Apr 2010, 12:19 PM) *
Si nu pot promava legi care sa-i ajute pe cetatenii din colegiul lor

O lege nu-i data de parlament in interesul unor cetateni dintr-un anume colegiu al unui anume deputat.

Trimis de: Marduk pe 13 Apr 2010, 11:24 AM

Ca sa ne intelegem, eu sustin ca un parlamentar trebuie sa aiba o legatura cu alegatorii sai, sa le apere interesele, tocmai de aceea are birou deschis in circumscriptie, nu ca trebuie sa asfalteze sau sa aplice legi ci sa urmareasca aplicarea acestora in folosul cetatenilor.

Trimis de: Dox pe 13 Apr 2010, 11:27 AM

In locul primarului arestat Mircia Gutau , la Ramnicu Valcea candideaza pentru postul de primar un anume Bogdan Pistol. O fi vreo ruda de-a lui Gina Pistol ? ( si Mircia si Bogdan sunt membrii PDL)

Trimis de: abis pe 13 Apr 2010, 11:46 AM

QUOTE(Marduk @ 13 Apr 2010, 12:19 PM) *
Si nu pot promava legi care sa-i ajute pe cetatenii din colegiul lor sau macar sa-i sprijine pe langa autoritati?

Nu au ce legi sa promoveze in parlament pentru asfaltarea unor strazi dintr-un cartier. smile.gif

Autoritatile publice au, fiecare, sarcinile lor: parlamentul nu se ocupa de asfaltari si canalizari, primaria nu se ocupa de legiferare.

Trimis de: Marduk pe 13 Apr 2010, 12:02 PM

QUOTE(abis @ 13 Apr 2010, 12:46 PM) *
Nu au ce legi sa promoveze in parlament pentru asfaltarea unor strazi dintr-un cartier.

adica vrei sa zici ca parlamentarii nu au voie sa faca proiecte de legi? fie chiar si pentru asfaltarea unor strazi din Bucuresti, ii casuna unui deputat sa faca un astfel de proiect de lege, poate sau nu poate?

Trimis de: abis pe 13 Apr 2010, 12:13 PM

Nu, nu poate face un proiect de lege pentru asfaltarea unor strazi din Bucuresti. rofl.gif

Trimis de: Marduk pe 13 Apr 2010, 12:24 PM

"Un parlamentar sau mai mulţi pot depune şi ei propunerea legislativă, împreună cu o scrisoare însoţitoare, la Secretarul General al Camerei de care aparţin, iar acesta îl trimite spre avizare Consiliului Legislativ. " Propunere sau proiect, acum e bine?

Trimis de: abis pe 13 Apr 2010, 12:53 PM

Tu chiar nu intelegi ca parlamentul nu se poate suprapune cu autoritatile locale? Fireste ca pot avea initiativa legislativa, dar nu in domeniul despre care vorbim aici.

Trimis de: Marduk pe 13 Apr 2010, 01:04 PM

Daca prin absurd maine parlamentul ar vota o propunere legislativa pentru asfaltarea tuturor strazilor din Bucuresti, insemna ca s-ar suprapune autoritatilor locale?

Trimis de: abis pe 13 Apr 2010, 01:35 PM

Evident.

Trimis de: abis pe 13 Apr 2010, 01:46 PM

Ceva ce ar putea fi o adevarata realizare a actualei guvernari, daca proiectul va fi dus pana la capat:

Dupa aproape un an de negocieri, Romania, Georgia si Azerbaijan au semnat un memorandum privind infiintarea unei companii de proiect care va avea sediul la Bucuresti. Compania se va ocupa de elaborarea unui studiu de fezabilitate in vederea implementarii proiectului privind transportul de gaze pe ruta Azerbaijan-Georgia-Romania. Cele trei parti au convenit ca proiectul sa fie numit AGRI - Azerbaijan Georgia Romania Interconnection. Ministrul economiei, Adriean Videanu, a declarat ca AGRI ar putea sa fie finalizat inaintea proiectului de transport gaze Nabucco.

Trimis de: Marduk pe 13 Apr 2010, 04:00 PM

Am citit si eu stirea, este un proiect fabulos, daca-i iese lui Videanu ramane in istoria acestei tari ca Malaxa. Nu am prea inteles cum vor sa faca legatura cu Constanta, deoarece montatul unui gazoduct pe mare presupune tehnologie nu gluma. Acest proiect va face din Romania un furnizor de energie care ocoleste Rusia si monopolul acesteia, sa vedem ce vor zice rusii.

Trimis de: Blakut pe 14 Apr 2010, 04:31 PM

QUOTE
Acest proiect va face din Romania un furnizor de energie care ocoleste Rusia si monopolul acesteia, sa vedem ce vor zice rusii.


Ce sa zica, o sa fie ceata pe aroportul Baneasa.

Trimis de: March pe 14 Apr 2010, 05:18 PM

CCR ii trage pumni dupa pumni premierului Breloc dar el tot nu se lasa. jamie.gif

Legea 188 privind Legea privind Statutul Funcţionarilor Publici a fost declarată neconstituţională de Curtea Constituţională. Este a III-a încercare eşuată a Guvernului de a legaliza demiterile politice făcute în rândul şefilor din deconcentrate.

Trimis de: Marduk pe 17 Apr 2010, 07:47 AM

Daca numirile au fost politice nu vad de ce demiterile nu ar fi tot politice. Problema pe care eu o vad nu consta in deciziile curtii, decizii care nu ar trebui sa fie discutate ci aplicate, ci in cei care iau aceste decizii. Sunt judecatorii curtii atat de curati de nevinovati incat sa decida peste capul parlamentului al guvernului, al poporului. Mai avem democratie daca acesti judecatori iau decizii care au legatura cu politicul, daca acesti judecatori sunt manipulati de diverse grupuri de interese? Daca un astfel de grup are o problema cu o lege, face apel la CC, care s-a vazut ca poate fi manipulata si ca ia decizii sub presiune. Ce rost mai are sa folosim acesti judecatori pentru a ne arata ce este constitutional si ce nu, de ce nu procedam ca la fotbal? sa aducem judecatori din strainatate care sa judece in paralel cauzele respective sa vedem ce zic si altii daca in ai nostri nu mai avem incredere.

Trimis de: March pe 17 Apr 2010, 10:09 AM

QUOTE(Marduk @ 17 Apr 2010, 08:47 AM) *
Daca numirile au fost politice nu vad de ce demiterile nu ar fi tot politice. Problema pe care eu o vad nu consta in deciziile curti, decizii care nu ar trebui sa fie discutate ci aplicate, ci in cei care iau aceste decizii.

Uite ca aici sunt de acord cu tine. biggrin.gif

"Brelocul" a primit ordin de la patron sa gaseasca un "subsitut" pentru ANI. Sper ca macar acum "constitutionalistul" Boc sa nu calce iar in gropi devil.gif

Trimis de: Marduk pe 17 Apr 2010, 10:50 AM

Ne place sa ducem in derizoriu orice initiativa fie chiar benefica, asa suntem noi astia ce traim cu un picior in Balcani si unul in Europa. Cand se vorbeste de modernizarea tarii de aplicarea legilor toata gloata asta de politicieni, judecatori, avocati si politisti incep sa-si dea coate, din gura da dar din minte ba. Cam asa vad multi schimbarile care trebuiesc facute, ceva a la nenea Iancu.

Trimis de: March pe 23 Apr 2010, 06:48 PM

Din ciclul : "Cai verzi pe pereti "

Premierul "Breloc" ne anunta ca in zece ani Romanica se va http://http://www.impactnews.ro/Green/În-zece-ani,-Boc-crede-că-România-se-va-umple-de-maşini-electrice-33412 de masini electrice ! Saracu' .... nu i-a ajuns demonstratia lui Badea cu penele pentru autostrazi ! laugh.gif

Trimis de: March pe 24 Apr 2010, 03:11 PM

In timp ce Basecsu bate din pinteni ca sa-si faca o Constitutie dupa chipul si asemanarea sa, sistemul de sanatate din Romanica a ajuns aproape de nivelul unor tari din Africa Centrala ! sad.gif

Uite alt caz care zguduie opinia publica : Amelia Antoniu prim-solista a Teatrului de Opereta in http://www.gandul.info/news/cum-intri-in-coma-in-24-de-ore-cfr2-spitalul-care-te-baga-in-spital-6033056 dupa o operatie minora !

Acum cativa ani eram in trecere prin Khartum -Sudan. Din masina ma uitam la oras, la spitalele pe langa care treceam si ma rugam la Dumnezeu sa ma tina sanatos pana ma intorc in tara. Mai ingrozeam gandindu-ma la atmosfera si serviciile medicale din acele spitale sudaneze. Si care sunt convins ca nu aveau A.C. ci numai niste ventilatoare in tava. Si afara erau 48 de grade !

Acum am ajuns sa ma uit cu groaza la spitalele de la noi pe langa care trec. Si ma rog lui Domnul sa ma tina sanatos. Ca n-am parale ca Basecu si altii ca sa ma tratez la Vienna !



Sanatate la toti !

Trimis de: March pe 24 Apr 2010, 03:32 PM

Din ciclul : " Nesimtire si nerusinare pedelista fara limite " ! devil.gif

Videanu cere aprobare de la Comisia Europeana sa fie http://www.realitateamea.ro/2010/04/videanu-cere-voie-de-la-comisia-europeana-sa-fie-corupt-pe-persoana-particulara.html, pe "persoana particulara"

Si bouporul apaluda !

Trimis de: abis pe 4 May 2010, 02:52 PM

Fondul Monetar Internaţional a cerut majorarea cotei unice la 20% şi a TVA-ului la 25%, zice Realitatea.net.

Sa vedem reactia guvernului.

Trimis de: kumarbi pe 4 May 2010, 03:14 PM

Sper ca e doar un zvon. Pe realitatea scria ca e pe surse.
Daca e pe bune, am belit-o. Zdravan!

Trimis de: abis pe 4 May 2010, 03:16 PM

Vad ca toata presa scrie despre asta. Cred ca nu-i un zvon ca FMI a cerut asta. Acum sa vedem daca guvernul accepta, ca parca ieri ziceau ca nici vorba, taxele nu vor creste.

Daca cresc TVA si taxa unica, PDL pierde alegerile viitoare. Parerea mea, vorba unui clasic. Asa ca va face tot ce poate sa nu ajunga la asta.

Trimis de: kumarbi pe 4 May 2010, 03:29 PM

Nu stiu de ce le e teama, da' sa rupa dracu' pisica, altfel vom ajunge sa le marim pe amandoua cu mult peste cifrele alea. Disponibilizari. Parerea mea. smile.gif
Beleaua e ca trebuiau sa inceapa cu disponibilizarile de anul trecut. Au introdus forfetaru', au ruinat IMMurile marind somajul provenind din mediul privat si pierzand surse de finantare la buget. Acum, daca disponibilizeaza nu fac decat sa mareasca numarul somerilor. Chiar daca scad taxele, va dura o vreme pana cand mediul privat sa isi revina pt. a absorbi din disponibilizati.
Parca vad ca iar o lalaie si se va merge pe scaderea tuturor salariilor sau pe concediu fara plata.

Trimis de: abis pe 4 May 2010, 03:36 PM

Varianta cu concediul fara plata cred ca este cea mai probabila. Au vazut oamenii anul trecut ca merge, nu se lasa cu cine stie ce proteste, asa ca de ce sa n-o faca si acum.

Au tot sperat sa iasa Vestul din criza si sa ne traga si pe noi dupa el fara sa facem mare lucru, insa uite ca nu s-a intamplat asa.

Trimis de: Marduk pe 4 May 2010, 04:20 PM

Daca se leaga doar de TVA si de taxa pe lux, mai treaca mearga dar daca maresc cota unica am pus-o, nici la 16% nu prea se inghesuiau investitorii dar la 20%?

Trimis de: nefertiti pe 4 May 2010, 05:39 PM

Până acum n-au făcut nimic clar, mă îndoiesc să facă de acum înainte... La urma urmei, Basescu face jocurile, iar el e obişnuit să joace la mai multe capete.

Trimis de: kumarbi pe 4 May 2010, 06:15 PM

Si mie imi e teama ca vor merge pe concediu fara plata. Sau pe scaderea tuturor salariilor, pt. a evita compensatoriile in cazul disponibilizarilor. Se va pierde o buna ocazie pt. reforme structurale, desi, la noi si asta e o chestie relativa: pleaca aia fara pile, nu neaparat aia care ar trebui.
Nu din obisnuinta, dar as da vina pe Basescu smile.gif. Nu il acuz neaparat de rea-vointa, cat mai ales de lipsa de orizont. Daca in 2009 ar fi fost dificil, dar cred ca nu imposibil, sa patroneze un guvern de specialisti, in 2010 el s-ar fi impus. Eu nici acum nu inteleg ce calcule a avut cand l-a pus la loc pe Boc.
Blestemate alegerile din 2009.

Iar sa astepti sa treaca criza la ceilalti ca sa iesi tu, am mai spus-o, e o naivitate. E adevarat ca Romania nu va putea iesi din criza decat trasa de ceilalti, dar asta se va intampla dupa multi ani de la terminarea crizei in vest. Cati ani vor trece de la iesirea occidentului din criza si pana la iesirea noastra depinde insa de ce facem noi. La fel cum, cat de grava va fi criza din tara ta depinde tot de ce faci tu.

Concluzia: recesiunea continua, criza abia incepe. Rahat!

Trimis de: Marduk pe 4 May 2010, 07:23 PM

QUOTE(kumarbi @ 4 May 2010, 07:15 PM) *
Daca in 2009 ar fi fost dificil, dar cred ca nu imposibil, sa patroneze un guvern de specialisti, in 2010 el s-ar fi impus.

E posibil sa vedem shimbari in guvern chiar acum, poate tot guvernul, Basescu mai are acum un alt partid de unde poate alege.

Trimis de: kumarbi pe 4 May 2010, 08:00 PM

ohmy.gif Jesu Christo, despre ce partid vorbesti???

Trimis de: Marduk pe 5 May 2010, 07:59 AM

Partidul generalilor.

Trimis de: kumarbi pe 5 May 2010, 08:26 AM

De asta imi era si mie teama. smile.gif

Trimis de: Marduk pe 5 May 2010, 11:03 AM

De ce sa-ti fie teama, daca Ungaria poate fi condusa de un partid de dreapta sau extrema dreapta de ce nu ar putea si Romania sa fie in ton cu moda din central-est-europeana?

Trimis de: calfa pe 5 May 2010, 11:11 AM

QUOTE(March @ 24 Apr 2010, 04:32 PM) *
Din ciclul : " Nesimtire si nerusinare pedelista fara limite " ! devil.gif

Videanu cere aprobare de la Comisia Europeana sa fie http://www.realitateamea.ro/2010/04/videanu-cere-voie-de-la-comisia-europeana-sa-fie-corupt-pe-persoana-particulara.html, pe "persoana particulara"

Si bouporul apaluda !


clapping.gif clapping.gif clapping.gif

Bravo, March ! Demasca-i ! spoton.gif

secret.gif In special pe Videanu, ca e din ce in ce mai enervant de ... Rozaliu


Ultima speranta tot in Base. Hai remanierea ! ohyeah.gif rofl.gif



p.s. Te-ai facut bine ? rolleyes.gif

Trimis de: Damnatius pe 5 May 2010, 08:58 PM

Daca maresc taxele chiar nu vad nici un motiv pentru care as mai sustine orice guvern numit de Basescu. Este culmea impotentei sa dai vina pe FMI. Bugetarii de ce nu i-au redus cand trebuia? Plus ca banii colectati din taxe vor genera doar inflatie. In secunda doi vom avea presiuni sindicale pentru mariri de salarii.

Trimis de: Diogene pe 6 May 2010, 07:47 AM

QUOTE(Damnatius @ 5 May 2010, 09:58 PM) *
Daca maresc taxele chiar nu vad nici un motiv pentru care as mai sustine orice guvern numit de Basescu. Este culmea impotentei sa dai vina pe FMI. Bugetarii de ce nu i-au redus cand trebuia? Plus ca banii colectati din taxe vor genera doar inflatie. In secunda doi vom avea presiuni sindicale pentru mariri de salarii.

Asta cu „reducerea bugetarilor” este cel puțin o exprimare neglijentă. Se înțelege că se vrea distrugerea statului, ceea ce este adevărat din partea multora. De fapt trebuie un proiect de reorganizare și informatizare a statului pentru a-i crește eficiența și a-i reduce cheltulielile, inclusiv salariale, inculsiv prin renunțare la unii salariați. Sună altfel. Și se vede clar că trebuie proiecte, și asta e problema în primul rând. În general implementarea unui proiect de reducere de costuri poate să le crească la început, ceea ce statul acesta răblăgit nu își mai permite.

Altă problemă extrem de importantă este redistribuirea poverii fiscale, îmbunătățirea sistemului de impunere. Nici asta nu se dorește.

După e au consumat resursele acumulate la stat de comuniști, după o infuzie de bani prilejuită de vânzarea băncilor de stat și integrarea în U.E. capitaliștii români trebuie să-și conducă singuri afacerea numită stat. Și o conduc pe ultimul drum pentru că ei sunt niște oameni cu origini comunisto-țigănești care nu înțeleg rațiunea existenței unui stat (nici capitaliștii greci -otomanizați - nu au folosit statul decât pentru a-l mulge și acum trebuie să plătească populația fără capital oalele sparte).

Trimis de: abis pe 6 May 2010, 10:20 AM

QUOTE(Diogene @ 6 May 2010, 08:47 AM) *
De fapt trebuie un proiect de reorganizare și informatizare a statului pentru a-i crește eficiența și a-i reduce cheltulielile, inclusiv salariale, inculsiv prin renunțare la unii salariați.

Un astfel de proiect este http://www.mcsi.ro/Minister/Comunicate-de-presa/MCSI-a-primit-aprobarea-Guvernului-pentru-e-Romani.

In privinta taxelor, nu mi se pare de bun augur agitatia din ultimele zile: negocieri la Cotroceni despre care nu stim mai nimic, sedinte de guvern dimineata si seara, schimbarea intempestiva a programului premierului...

Trimis de: Marduk pe 6 May 2010, 10:58 AM

e-Romania este un proiect care este conceput pentru cetatenii corecti. problema guvernului este colectarea taxelor din activitatile desfasurate in afara legii si despre care fiscul stie dar nu poate sa faca nimic. eliminarea pensiilor si salariilor nesimtite, restructurarea ministerelor si a administratiei in general, largirea bazei de impozitare, impozitul pe lux, cresterea TVA cu 2 procente, ne-ar putea salva. cresterea C.U. la 20% si a TVA-lui la 25% cred ca sunt doar previziuni pentru viitor in cazul in care guvernantii nu se vor misca repede. sa vedem cum se va termina aceasta vizita a "camatarilor" de la FMI.

Trimis de: Diogene pe 6 May 2010, 11:18 AM

QUOTE(Marduk @ 6 May 2010, 11:58 AM) *
problema guvernului este colectarea taxelor din activitatile desfasurate in afara legii si despre care fiscul stie dar nu poate sa faca nimic.

Aici ne lovim de filosofia poporului, de inspectorul fiscal care nu are vocație de erou să lupte cu marii infractori în loc să bage o mică șpagă în buzunar, acolo, de o vilă sau de un jeep, de omul de afaceri care nu are mândria banului obținut pe căi legale cu respectare interesului public și vigilența de-a da în justiție concurența care încalcă legea, de magistratul care este și el român. Și este desigur mult incompetență și lipsă de voință.

Tehnic:Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)