Ce gatiti de Craciun?
Sarmale, rata umpluta, carnati (productie proprie ) prajiti , cartofi la cuptor
o prajitura ceva
Sarmale si io, carnati si d'astea la fel, o ciorba acraaa... da' o reteta de sos acrisor pt rata n-ai?
Meniuri pentru ovo-lacto-vegetarieni :
Sarmalute din orez , pasat , soia .
Oua umplute cu masline , maioneza , branza .
Cozonac cu mac
Cartofi cu legume mexicane .
Si ......salata de fructe ....
QUOTE (Oiski-Poiski @ 19 Dec 2005, 05:04 PM) |
Sarmale, rata umpluta, carnati (productie proprie ) prajiti , cartofi la cuptor o prajitura ceva |
vreau retetaaaa!
QUOTE (nefertiti @ 19 Dec 2005, 09:36 PM) |
vreau retetaaaa! |
avem di tati! baga reteta!!!!!!!!!!!!
am uitat
rata e cu portocale, intra la capitolul acrisoara ?
ca altfel nu stiu nici un sos acrisor
QUOTE (nefertiti @ 19 Dec 2005, 09:47 PM) |
avem di tati! baga reteta!!!!!!!!!!!! |
Lasa, draga, rata aia in pace si zi reteta la minunea de mai sus!
Iote pe Maraaaa!
Nu de rata cu portocale vorbesc, aia stiu.
Oiski, ala nu e Tortul Tiramisu? Faza cu inelul n-o stiam. O cratita rasturnata merge?
Desi piscoturile alea din poza nu arata ca ar fi fost trecute prin cafea. Poate e alt tort. Oricum, dau reteta, poate te ajuta la tradus.
Reteta:
Timp de preparare:
45 minute (complexitate redusa)
Ingrediente
1 pachet piscoturi pentru Tiramisu
1 cutie mascarpone
1 cutie frisca Hulala
3 oua
150 gr zahar
esenta de rom
cacao
cafea fara zahar sau nes fara zahar
Mod de preparare
Se freaca zaharul cu galbenusurile. Dupa ce amestecul devine spumos, se adauga cutia de mascarpone si se amesteca bine. ( Se poate folosi mixerul).
Separat se bate frisca si se pune peste compozitia de mai sus , amestecand pana cand se omogenizeza bine. Se adauga esenta de rom.
Intr-un vas, se pune un strat subtire din crema obtinuta, apoi se pun piscoturile (trecute prin cafea, foarte putin, doar sa se umezeasca), unul langa altul ca sa acopere toata suprafata vasului. Peste ele se pune un strat de crema, apoi alt strat de picoturi , terminandu-se cu crema, peste care se pudreaza cacao.
Tort Malakoff
Numele provine de la generalul francez A.J, Pelissier care a cucerit la 1855 fortul Malakow .Asa ca l-au facut Duc de Malakoff si alti destepti au creat tortul asta pentru el.
Pentru blat
2 oua
75 gr zahar
1 lingura de , si acuma vine, miere cu cirese.Hai nu va dati pe spate ca merge si altfel.Luati mierea si o amestecati cu siropul de la dulceata de cirese sa-i dea gust .Deci fara ciresele intregi.Da, aci exista si prostia asta gata facuta.
75 gr faina
1/2 pachetel de praf de copt
Crema si ornament
5 galbenusuri (daca sunteti cuminti am sa va scriu si o prajitura unde aveti nevoie doar de albusuri )
130 gr zahar pudra
200 gr unt
400 gr mascarpone
6 linguri de rom din ala tare de scoate balaurul flacari
50 gr de miere cu cirese
150 gr lapte
450 gr de piscoturi
300 ml frisca
cacao
preincalziti cuptorul la 180 °
o forma de tort (26 cm) o ungeti doar pe fund cu unt
scoateti ingredientele pentru crema din frigidou ca trebe sa aiba temperatura camerei
Blatul: ouale se separa .Se bate albusul cu jumate din zahar tare di tat.
In alt vas se bat galbenusele cu restul de zahar si o lingura de miere pana zaharul s-a topit.Faina se amesteca cu praful de copt si se amesteca cu galbenusul si albusurile cu grija fara sa mai amestecati ca disperatii , deci cu suflet, incetisor
Se baga in forma la cuptor pentru 15 minute .Se scoate api din forma si se lasa la racit.
Crema : galbenusurile se bat cu 50 gr zahar pudra pe baie de aburi pana se face o crema spumoasa.Nu dureaza foarte mult .Se ia de pe abur si se bate mai departe putin pana s-a racit.
Untul de la temperatura camerei se bate bine intr-un vas cu 50 gr zahar pudra .Se pune in el tot cate putin din crema de galbenusuri si se tot bate .Mascarpone se amesteca cu 3 linguri rom si se pune apoi peste crema unde se amesteca toate cu grija nu prea mult.
Blatul se unge cu 50 gr de miere din aia .Se pune in jurul tortului un inel din ala dar se lasa intre el si blat loc cam de 1 cm cat sa incapa roata-roata piscoturile care vin pe rand inecate in lapte cu rom cu partea fara zahar.Piscoturile astea au o parte de zahar si una fara .Ca sa stea asa frumoase le-am taiat la toate varfurile deci nu mai erau rotunde si cu partea taiata jos le-am lipit de blat.Si cand am fost gata am strans inelul ca o menghine cat a fost nevoie ca sa stea fix.
1/3 din crema se pune peste apoi 14-15 piscoturi (si pe astia i-am uns cu lapte)
apoi iara crema, iara biscuiti si la urma crema
se da la rece pana a doua zi cand se scoate inelu si se bate frisca cu putin zahar vanilat care se pune peste tort
se orneaza ca in fotografie
SUCCES !
Da, e alta reteta, dar tortul arata cam la fel. Pentru cei care nu au inelul ala minune- serios, merge un vas si se lasa pentru a doua zi in frigider- cand se fac si ornamentatiile.
QUOTE (Oiski-Poiski @ 19 Dec 2005, 10:23 PM) |
Tort Malakoff Numele provine de la generalul francez A.J, Pelissier care a cucerit la 1855 fortul Malakow .Asa ca l-au facut Duc de Malakoff si alti destepti au creat tortul asta pentru el. Pentru blat 2 oua 75 gr zahar 1 lingura de , si acuma vine, miere cu cirese.Hai nu va dati pe spate ca merge si altfel.Luati mierea si o amestecati cu siropul de la dulceata de cirese sa-i dea gust .Deci fara ciresele intregi.Da, aci exista si prostia asta gata facuta. 75 gr faina 1/2 pachetel de praf de copt Crema si ornament 5 galbenusuri (daca sunteti cuminti am sa va scriu si o prajitura unde aveti nevoie doar de albusuri ) 130 gr zahar pudra 200 gr unt 400 gr mascarpone 6 linguri de rom din ala tare de scoate balaurul flacari 50 gr de miere cu cirese 150 gr lapte 450 gr de piscoturi 300 ml frisca cacao preincalziti cuptorul la 180 ° o forma de tort (26 cm) o ungeti doar pe fund cu unt scoateti ingredientele pentru crema din frigidou ca trebe sa aiba temperatura camerei Blatul: ouale se separa .Se bate albusul cu jumate din zahar tare di tat. In alt vas se bat galbenusele cu restul de zahar si o lingura de miere pana zaharul s-a topit.Faina se amesteca cu praful de copt si se amesteca cu galbenusul si albusurile cu grija fara sa mai amestecati ca disperatii , deci cu suflet, incetisor Se baga in forma la cuptor pentru 15 minute .Se scoate api din forma si se lasa la racit. Crema : galbenusurile se bat cu 50 gr zahar pudra pe baie de aburi pana se face o crema spumoasa.Nu dureaza foarte mult .Se ia de pe abur si se bate mai departe putin pana s-a racit. Untul de la temperatura camerei se bate bine intr-un vas cu 50 gr zahar pudra .Se pune in el tot cate putin din crema de galbenusuri si se tot bate .Mascarpone se amesteca cu 3 linguri rom si se pune apoi peste crema unde se amesteca toate cu grija nu prea mult. Blatul se unge cu 50 gr de miere din aia .Se pune in jurul tortului un inel din ala dar se lasa intre el si blat loc cam de 1 cm cat sa incapa roata-roata piscoturile care vin pe rand inecate in lapte cu rom cu partea fara zahar.Piscoturile astea au o parte de zahar si una fara .Ca sa stea asa frumoase le-am taiat la toate varfurile deci nu mai erau rotunde si cu partea taiata jos le-am lipit de blat.Si cand am fost gata am strans inelul ca o menghine cat a fost nevoie ca sa stea fix. 1/3 din crema se pune peste apoi 14-15 piscoturi (si pe astia i-am uns cu lapte) apoi iara crema, iara biscuiti si la urma crema se da la rece pana a doua zi cand se scoate inelu si se bate frisca cu putin zahar vanilat care se pune peste tort se orneaza ca in fotografie SUCCES ! |
Vad ca Michelu a ramas fara grai
Deci Michelule finantezi ceainaria aia sau ba ?
M-am oferit si eu sa administrez ceainaria, dar m-a repartizat la contabilitate, rautatea. Cica ea e manager!
Oiskinella, e lunga rau reteta aia! Una mai usoara si la fel de buna n-ai?
Muieti is posmagii ?.Exact asa faceti voi .Nu mai capatati nimica.
Poate doar o bucatica de carnatz
Mai aveţi sugestii de Crăciun? Mai uşoare, adică nu atāta porc...
cārnaţi fript cu hrean da, ştiu, e de porc... daaar... salată de vinete, salată de boeuf, ciuperci umplute, salată de ton şi murături combinate, cu de toate
Pentru Craciunul viitor, sarmalele pot fi si din carne preponderent de vita cu putina costita afumata. Sunt o minune fierte in vin.
Tehnic:Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)