Versiunea pentru tiparit a acestui topic

Click aici pentru a vizualiza acest topic in formatul original

HanuAncutei.com - ARTA de a conversa _ Bucataria si Barul Hanului _ Meniu De Craciun

Trimis de: nefertiti-old pe 19 Dec 2005, 03:57 PM

Ce gatiti de Craciun? hmm.gif

Trimis de: Oiski-Poiski pe 19 Dec 2005, 04:04 PM

Sarmale, rata umpluta, carnati (productie proprie biggrin.gif biggrin.gif ) prajiti , cartofi la cuptor
o prajitura ceva


Trimis de: nefertiti-old pe 19 Dec 2005, 04:34 PM

Sarmale si io, carnati si d'astea la fel, o ciorba acraaa... da' o reteta de sos acrisor pt rata n-ai? unsure.gif

Trimis de: Kyklos pe 19 Dec 2005, 05:34 PM

Meniuri pentru ovo-lacto-vegetarieni :

Sarmalute din orez , pasat , soia .
Oua umplute cu masline , maioneza , branza .
Cozonac cu mac
Cartofi cu legume mexicane .
Si ......salata de fructe ....

Trimis de: Michelle pe 19 Dec 2005, 07:28 PM

QUOTE (Oiski-Poiski @ 19 Dec 2005, 05:04 PM)
Sarmale, rata umpluta, carnati (productie proprie biggrin.gif biggrin.gif ) prajiti , cartofi la cuptor
o prajitura ceva

ia zii ce prajitura faci?
baga si reteta de cartofi... tongue.gif

Trimis de: Oiski-Poiski pe 19 Dec 2005, 09:32 PM

prajitura asta tongue.gif


 DSC04819.JPG ( 84.89K ) : 65
 

Trimis de: nefertiti-old pe 19 Dec 2005, 09:36 PM

drool.gif vreau retetaaaa!

Trimis de: Oiski-Poiski pe 19 Dec 2005, 09:41 PM

QUOTE (nefertiti @ 19 Dec 2005, 09:36 PM)
drool.gif vreau retetaaaa!

eeeeeeeeeee, da cine nu o vrea laugh.gif

sa stii ca e muuuulta munca dar se merita rolleyes.gif
si o scriu doar daca aveti pe acolo mascarpone si un inel din ala inalt de pus pe langa blatul de tort ca sa poti inalta crema
altfel nu stau lipite piscoturile alea de unele singure
tortul sta peste noapte la frigidou cu inelu ala jur imprejur si asa pana a doua zi se lipesc piscoturile, care vin inecate in lapte cu rom ,bine de blat
capito ?
aveti asa ceva prin magazinou de cumparat ? inelu ?


Trimis de: nefertiti-old pe 19 Dec 2005, 09:47 PM

avem di tati! ohyeah.gif baga reteta!!!!!!!!!!!!

Trimis de: Oiski-Poiski pe 19 Dec 2005, 09:48 PM

am uitat
rata e cu portocale, intra la capitolul acrisoara ? unsure.gif
ca altfel nu stiu nici un sos acrisor

Trimis de: Oiski-Poiski pe 19 Dec 2005, 09:52 PM

QUOTE (nefertiti @ 19 Dec 2005, 09:47 PM)
avem di tati! ohyeah.gif baga reteta!!!!!!!!!!!!

stai ca trebe sa traduc toata noaptea, ok ?
deci pana la Craciun oi fi si eu gata
rabdare si tutun, deci


Trimis de: Mara pe 19 Dec 2005, 09:52 PM

Lasa, draga, rata aia in pace si zi reteta la minunea de mai sus! tongue.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 19 Dec 2005, 09:55 PM

Iote pe Maraaaa! laugh.gif

Nu de rata cu portocale vorbesc, aia stiu.

Trimis de: denise pe 19 Dec 2005, 10:03 PM

hmm.gif Oiski, ala nu e Tortul Tiramisu? Faza cu inelul n-o stiam. O cratita rasturnata merge? biggrin.gif
unsure.gif Desi piscoturile alea din poza nu arata ca ar fi fost trecute prin cafea. Poate e alt tort. Oricum, dau reteta, poate te ajuta la tradus.

Reteta:

Timp de preparare:
45 minute (complexitate redusa)
Ingrediente
1 pachet piscoturi pentru Tiramisu
1 cutie mascarpone
1 cutie frisca Hulala
3 oua
150 gr zahar
esenta de rom
cacao
cafea fara zahar sau nes fara zahar
Mod de preparare
Se freaca zaharul cu galbenusurile. Dupa ce amestecul devine spumos, se adauga cutia de mascarpone si se amesteca bine. ( Se poate folosi mixerul).
Separat se bate frisca si se pune peste compozitia de mai sus , amestecand pana cand se omogenizeza bine. Se adauga esenta de rom.
Intr-un vas, se pune un strat subtire din crema obtinuta, apoi se pun piscoturile (trecute prin cafea, foarte putin, doar sa se umezeasca), unul langa altul ca sa acopere toata suprafata vasului. Peste ele se pune un strat de crema, apoi alt strat de picoturi , terminandu-se cu crema, peste care se pudreaza cacao.

Trimis de: Oiski-Poiski pe 19 Dec 2005, 10:23 PM

Tort Malakoff

Numele provine de la generalul francez A.J, Pelissier care a cucerit la 1855 fortul Malakow .Asa ca l-au facut Duc de Malakoff si alti destepti au creat tortul asta pentru el.

Pentru blat
2 oua
75 gr zahar
1 lingura de , si acuma vine, miere cu cirese.Hai nu va dati pe spate ca merge si altfel.Luati mierea si o amestecati cu siropul de la dulceata de cirese sa-i dea gust .Deci fara ciresele intregi.Da, aci exista si prostia asta gata facuta.
75 gr faina
1/2 pachetel de praf de copt

Crema si ornament

5 galbenusuri (daca sunteti cuminti am sa va scriu si o prajitura unde aveti nevoie doar de albusuri tongue.gif )
130 gr zahar pudra
200 gr unt
400 gr mascarpone
6 linguri de rom din ala tare de scoate balaurul flacari laugh.gif
50 gr de miere cu cirese
150 gr lapte
450 gr de piscoturi
300 ml frisca
cacao


preincalziti cuptorul la 180 °

o forma de tort (26 cm) o ungeti doar pe fund cu unt

scoateti ingredientele pentru crema din frigidou ca trebe sa aiba temperatura camerei


Blatul: ouale se separa .Se bate albusul cu jumate din zahar tare di tat. ohyeah.gif
In alt vas se bat galbenusele cu restul de zahar si o lingura de miere pana zaharul s-a topit.Faina se amesteca cu praful de copt si se amesteca cu galbenusul si albusurile cu grija fara sa mai amestecati ca disperatii , deci cu suflet, incetisor rolleyes.gif
Se baga in forma la cuptor pentru 15 minute .Se scoate api din forma si se lasa la racit.


Crema : galbenusurile se bat cu 50 gr zahar pudra pe baie de aburi pana se face o crema spumoasa.Nu dureaza foarte mult .Se ia de pe abur si se bate mai departe putin pana s-a racit.
Untul de la temperatura camerei se bate bine intr-un vas cu 50 gr zahar pudra .Se pune in el tot cate putin din crema de galbenusuri si se tot bate .Mascarpone se amesteca cu 3 linguri rom si se pune apoi peste crema unde se amesteca toate cu grija nu prea mult.

Blatul se unge cu 50 gr de miere din aia .Se pune in jurul tortului un inel din ala dar se lasa intre el si blat loc cam de 1 cm cat sa incapa roata-roata piscoturile care vin pe rand inecate in lapte cu rom cu partea fara zahar.Piscoturile astea au o parte de zahar si una fara .Ca sa stea asa frumoase le-am taiat la toate varfurile laugh.gif deci nu mai erau rotunde si cu partea taiata jos le-am lipit de blat.Si cand am fost gata am strans inelul ca o menghine cat a fost nevoie ca sa stea fix.
1/3 din crema se pune peste apoi 14-15 piscoturi (si pe astia i-am uns cu lapte)
apoi iara crema, iara biscuiti si la urma crema
se da la rece pana a doua zi cand se scoate inelu si se bate frisca cu putin zahar vanilat care se pune peste tort
se orneaza ca in fotografie

SUCCES !



Trimis de: denise pe 19 Dec 2005, 10:25 PM

laugh.gif Da, e alta reteta, dar tortul arata cam la fel. Pentru cei care nu au inelul ala minune- serios, merge un vas si se lasa pentru a doua zi in frigider- cand se fac si ornamentatiile.

Trimis de: Sushi pe 19 Dec 2005, 11:33 PM

QUOTE (Oiski-Poiski @ 19 Dec 2005, 10:23 PM)
Tort Malakoff

Numele provine de la generalul francez A.J, Pelissier care a cucerit la 1855 fortul Malakow .Asa ca l-au facut Duc de Malakoff si alti destepti au creat tortul asta pentru el.

Pentru blat
2 oua
75 gr zahar
1 lingura de , si acuma vine, miere cu cirese.Hai nu va dati pe spate ca merge si altfel.Luati mierea si o amestecati cu siropul de la dulceata de cirese sa-i dea gust .Deci fara ciresele intregi.Da, aci exista si prostia asta gata facuta.
75 gr faina
1/2 pachetel de praf de copt

Crema si ornament

5 galbenusuri (daca sunteti cuminti am sa va scriu si o prajitura unde aveti nevoie doar de albusuri tongue.gif )
130 gr zahar pudra
200 gr unt
400 gr mascarpone
6 linguri de rom din ala tare de scoate balaurul flacari laugh.gif
50 gr de miere cu cirese
150 gr lapte
450 gr de piscoturi
300 ml frisca
cacao


preincalziti cuptorul la 180 °

o forma de tort (26 cm) o ungeti doar pe fund cu unt

scoateti ingredientele pentru crema din frigidou ca trebe sa aiba temperatura camerei


Blatul: ouale se separa .Se bate albusul cu jumate din zahar tare di tat. ohyeah.gif
In alt vas se bat galbenusele cu restul de zahar si o lingura de miere pana zaharul s-a topit.Faina se amesteca cu praful de copt si se amesteca cu galbenusul si albusurile cu grija fara sa mai amestecati ca disperatii , deci cu suflet, incetisor rolleyes.gif
Se baga in forma la cuptor pentru 15 minute .Se scoate api din forma si se lasa la racit.


Crema : galbenusurile se bat cu 50 gr zahar pudra pe baie de aburi pana se face o crema spumoasa.Nu dureaza foarte mult .Se ia de pe abur si se bate mai departe putin pana s-a racit.
Untul de la temperatura camerei se bate bine intr-un vas cu 50 gr zahar pudra .Se pune in el tot cate putin din crema de galbenusuri si se tot bate .Mascarpone se amesteca cu 3 linguri rom si se pune apoi peste crema unde se amesteca toate cu grija nu prea mult.

Blatul se unge cu 50 gr de miere din aia .Se pune in jurul tortului un inel din ala dar se lasa intre el si blat loc cam de 1 cm cat sa incapa roata-roata piscoturile care vin pe rand inecate in lapte cu rom cu partea fara zahar.Piscoturile astea au o parte de zahar si una fara .Ca sa stea asa frumoase le-am taiat la toate varfurile laugh.gif deci nu mai erau rotunde si cu partea taiata jos le-am lipit de blat.Si cand am fost gata am strans inelul ca o menghine cat a fost nevoie ca sa stea fix.
1/3 din crema se pune peste apoi 14-15 piscoturi (si pe astia i-am uns cu lapte)
apoi iara crema, iara biscuiti si la urma crema
se da la rece pana a doua zi cand se scoate inelu si se bate frisca cu putin zahar vanilat care se pune peste tort
se orneaza ca in fotografie

SUCCES !

Da' ce lunga e reteta asta... rolleyes.gif

Trimis de: Oiski-Poiski pe 20 Dec 2005, 03:42 PM

Vad ca Michelu a ramas fara grai rofl.gif
Deci Michelule finantezi ceainaria aia sau ba ? laugh.gif

Trimis de: Mara pe 20 Dec 2005, 03:47 PM

M-am oferit si eu sa administrez ceainaria, dar m-a repartizat la contabilitate, rautatea. Cica ea e manager! devil.gif

Oiskinella, e lunga rau reteta aia! Una mai usoara si la fel de buna n-ai? rolleyes.gif

Trimis de: Oiski-Poiski pe 21 Dec 2005, 08:11 AM

Muieti is posmagii ?.Exact asa faceti voi harhar.gif .Nu mai capatati nimica.
Poate doar o bucatica de carnatz rolleyes.gif biggrin.gif


 DSC04877.JPG ( 64.51K ) : 36
 

Trimis de: nefertiti pe 19 Dec 2010, 10:57 PM

Mai aveţi sugestii de Crăciun? Mai uşoare, adică nu atāta porc...

Trimis de: Erwin pe 19 Dec 2010, 11:49 PM

cārnaţi fript cu hrean drool.gif da, ştiu, e de porc... rolleyes.gif daaar... salată de vinete, salată de boeuf, ciuperci umplute, salată de ton şi murături combinate, cu de toate biggrin.gif

Trimis de: andra_v pe 14 Jan 2011, 03:48 PM

Pentru Craciunul viitor, sarmalele pot fi si din carne preponderent de vita cu putina costita afumata. Sunt o minune fierte in vin.

Tehnic:Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)