Ei, sa va prind acum ca nu raspundeti...
Gatit de voi, sau de altii, la carciuma sau acasa. Daca seara nu mancati, atunci pomeniti de masa mai importanta a zilei. Daca a fost bun, laudati-va. Daca nu v-a placut, ziceti la toata lumea ca sa stim si noi sa nu mancam acolo
Incep eu, normal, nu?
Supa de pui dupa o metoda orientala, sarmale in varza dulce, prajituri, caise.
off-topic: supa de pui orientala.. hmmm... detalii pls.
on-topic: mazare noua (m-am impiedicat de ea in piata, si am zis sa iau fo 2 kile...), o jumate de cratita. Vorba aia, buna, ca la mine acasa !
off-topic: sarmalele alea le-ai acrit si tu cu ceva bors ? oricum, nu inteleg ce va place la ele... bih !
QUOTE (Cain @ May 22 2003, 03:12 AM) |
off-topic: supa de pui orientala.. hmmm... detalii pls. off-topic: sarmalele alea le-ai acrit si tu cu ceva bors ? oricum, nu inteleg ce va place la ele... bih ! |
snitzel pane piept pui...piure .....rosii ...etc...nu pot spune acum ce ...ca nu ma pot aseza pe scaun...am halit cam mult iar
AIWA coane, dar faci burta...
Misti, eu sint .. fan sarmale. Dar alea traditionale, in varza murata. Ca imediat ce face femeia mea o oala, in doua ore tinde sa scada jumate... desi ma duc la buda de cate 3-4 ori Supa aia de pui o sa o fac cu manuta mea cat de curand.. Sosul de peste l-ai cumparat, sau ai strivit animalu' ?
QUOTE (Cain @ May 26 2003, 04:25 AM) |
Sosul de peste l-ai cumparat, sau ai strivit animalu' ? |
Ce-am mancat aseara?
hai sa o iau de sambata....cand socru-miu a pus pe gratar juma de porc (cam un sfert, nu mai mult) stropit din belsug de bere si vin..... ieri am fost iar la un gratar (pe ploaie) dar a fost super si aseara am bagat pizza cu bere.... si azi ...... hmmmmmmmmmmmm numa vin ca mi-s bucuros ca am luat un examen si intru in licenta....
Bre.... care e prin sv sa vina la ungratar......
Eu m-am mancat nimic.Fac cura de slabire....de nervi.Va recomand sa incercati....poate va si dezobisnuiti sa mancati.....si mai faceti si voi o mica economie.......
Eu aseara am mincat eternii cartofi prajiti, cu usturoi si smintina, plus oua ochiuri cu brinza rasa si aceeasi smintina peste ele. Per total, cureaua slabita cu vreo doua gauri
Un pic de somon la gratar si ardei umpluti, prajituri si pepene. Tot vreo 2 gauri.
Sugerez sa ne mutam la Misti acasa; unu: avem mancare buna, ce zic buna, excelenta!; si doi, SLABIM !!!
Cain, sunteti bineveniti Da' ce te face sa crezi ca slabiti la mine acasa? Nimeni nu a slabit la mine acasa, iti jur.
Dar tu intre timp nu ai mai mancat nimic??? Nimeni pe aici nu mananca, fratilor?
Aseara nimic special: muschiulet de porc la gratar, cu piure cu usturoi, si salata verde cu rosii si ceapa verde. Cirese (juma' de kil in 2) si o manuta de zmeura.
O supa si niste mazare perpelita in unt+un snitel de pui. Deh, mi-e cumplit de foame cind ma intorc de la slujba.
Ah, si niste capsuni, ca acusa le trece vremea
Ce supa??? Uite ca ai zis de supa si asa, dintr-o data mi s-a facut chef de o ciorbita de salata... cu ou mult si costita...
Supa limpede, dintr-un super-os de vita, cu morcovi si taitei inauntru s.a.m.d.
Ma... din cate vad eu, pot sa ma mut la oricare dintre voi acasa
Ce am mancat eu aseara? ... stati sa-mi amintesc... O salata de rosii, cu paine si cu sos cu tot!
Salata fac si eu asta-seara, cu porculet la gratar.
Aseara salata de vinete, limba cu masline (dupa reteta lui Iurcovan, cea mai faina pana acum) si chec.
Aseara am mancat vreo 4 beri la radio si cand am venit acasa, eram cu o asa mare foame in mine, ca am plecat in camera sa ma culc... da' n-am putut, ca erau premiile Mtv.
Oricum, ca sa nu fiu total off-topic, puteam sa mananc o mancare de varza, cred, cu o combinatie stranie de piept de pui la gratar....
Ieri la pranz am fost cu buna voastra prietena DeathQueen la McDonald's. Si am servit un meniu BigMac. Sorine....te rog sa nu razi de mine.
Iar seara,dupa meciul Romaniei ..mi-am preparat clasica de pe acum salata de sezon..constand in rosii , castraveti , ceapa , branza , ulei ,piper.
Vara...mai mult asta mananc. Salata de rosii. Este geniala. Am si piept depui facut cu legume , tot de mine. Dar aseara n-ama vut chef de carne.
Te inteleg cu salata, asa si noi. De-asta nici n-am mai postat caci devine plictisitor: vita sau porc sau pui la gratar, cu salata si piure sau cartofi pai la cuptor.
Salata la noi trebuie de multe ori facuta in 2 castroane - unul cu "iarba" (mie imi place salata verde) si unul fara.
Dar Mosule, otet nu pui? doar ulei? Eu fac vinegreta. La salata simpla de rosii imi place la nebunie doar ceapa, usturoi, sare-piper-ulei de masline si zici ca e topping de bruschetta - bun de tot.
Mi-am dat seama chiar ieri ca avem 5 feluri de otet in casa, si vreo 4 de sare. Nu cred ca e normal.
Nu..nu pun otet , pentru ca pun branza si nu prea merge. Oricum la salata de rosii nu prea merge otet. Otet pun la salata verde.
Cateodata mai pun si masline feliate in salata de rosii. Ii confera un plus de gust bun.
De ce vorbesti despre tine cu "noi" ? Parca ai fi Golumn in Lord of the rings.
Presupun ca se referea la familia ei
Sau foloseste pluralul majestatii: "Noi, Misti, doamna si singura stapinitoare a bucatariei, decretam: ... etc."
Iar aseara n-am papat decit niste capsuni, un kil, asa, de gust, si o bere, deh, ca la meci... Berea si capsunile au inceput o discutie in contradictoriu inca din repriza a doua. Armistitiul a fost semnat cam pe la unu noaptea. Gastronomia cere sacrificii ...
Avand in vedere ca am privit meciul in oras, masa mea de seara s-a rezumat la vreo 3 pungi de chipsuri... care au mers foarte bine cu berica. Oricum, amandoua erau gata-gata sa imi stea in gat cand i-am auzit pe comentatori vorbind despre "ganez" ... bine ca a dat gol "ganezul"... si sper sa nu anuleze astia de la FIFA meciul cand or afla ca am avut un ganez in reprezentativa
Moshule, "la noi" inseamna eu, sotul meu si 2 pisici, din care una e gurmanda rau. Dar imi place traducerea lui ypsi, si nici nu e departe de adevar.
Genicon, tu trebuie sa te hranesti mai bine sa stii. Ai un examen de dat si mancarea trebuie sa aibe niste vitamine care sa ajute creierasul. Vorbesc serios. Se cheama nutritie
lool Misti
Da, te cred... cam asa imi zice si maica-mea... de fapt toata familia! Dar eu le zic ce pot sa scap: Ca eu am inteligenta nativa...
Genicon, sper sa ai dreptate - dar nu e chestia numai de inteligenta, ci si de capacitatea de concentrare si rezistenta... Hai ca s-au trezit instinctele materne in mine - care nici nu stiam ca le am
Aseara, cum ziceam in alt post, am papat la carciuma un platou mixt: ficatei de pui, bulete de cascaval (ce dor mi-e de buletele de la Hanu' cu Bere, asa cum erau pe vremuri ca acum nu mai stiu cum or fi), parjoale, mititei, cascaval pane cu muraturi - gogonele si castraveciori.
Pai cu ce sa ma laud frate ca am mancat aseara? Bere? Ca si alaltaseara? Ca si.. Ups! Cred ca sint alcoolic.. De fapt beroolic... Ei, in principiu seara, ceva usor, ca aseara, pe langa bere, a intrat si o salata "de sezon" , la care, evident, nu am pus otet. (Misti, ma sperii cu otetul in rosii )
PS. Aaaa.. ce intelegeti prin "seara" ?
PPS. "Hai ca s-au trezit instinctele materne in mine" > Mamaaaaa .... mi-e foameee !! (imi arunci si mie un sandvis de la balcon ? )
Ti-as arunca un sandvis, da' n-am paine... La noi se mananca paine doar daca e ceva cu sos sau altele unde painea e absolut necesara. Dar stai ca ma duc la colt si iau, tu stai si-asteapta...
Cu otetul, e preferinta lui si eu m-am adaptat, dar folosesc balsamic, care e un pic mai aromat si nu trebuie decat o lingurita la un castron de salata. Cum ziceam, fac vinegreta: ulei de masline, otet, sare, piper.
Voi faceti bruschetta? Buna-buna...
"Seara" am zis si eu asa, ca stiu ca lumea e la munca ziua si se mananca pe apucate. Sau n-am dreptate?
Deh, la mine seara de obicei e de la ora 0.00 pana pe la 5-6.00 a.m. Adica era, ca lucrez de maine numai de zi si o sa fie seara la mine ca si la oamenii normali
Ce-am papat in seara asta? Un pilafior cu legume , ca doar a venit vara si cu fripturica de pui, ca doar de asta ii era pofta lui (nu ca mie nu mi-ar place )Aaa, si sa nu uitam de celebra salata de rosii cu castraveti, ceapa, ardei si ce legume comestibile mai gasim prin casa si fara otet
Ce e aia "bruschetta"???
Bruschetta e un aperitiv italienesc.
Se prajeste painea felii, si cand e inca fierbinte se freaca cu taietura (pe lung) unei jumatati de catel de usturoi. Folosesti cate jumatati e nevoie in functie de cate felii de paine faci si cata aroma de usturoi vrei. Apoi se pune deasupra un amestec de rosii care au fost decojite si taiate cubulete, presarate cu sare, piper, un pic de ulei de masline, si lasate la macerat vreo juma'de ora, pana au lasat ceva zeama (se pune si zeama pe paine, sa o inmoaie un pic).
Sunt multe variatii ale bruschettei, daca mai vrei, mai scriu.
In loc sa o freci cu jumatatea de catel, mai bine faci maioneza de usturoi ... si peste rosiile... decojite... Aoleooo.. imi ploua in gura deja...
Seara... la mine incepe pe la 8, cand ajung acasa... si in mod normal atunci iau masa "de pranz", apoi ma paleste foamea pe la 10-11, chiar si 12, si dau iama in frigider...
Cain, la bruschetta originala nu se pune maioneza, bleah... (Nu-mi place maioneza deloc, cred ca numai la salata de boeuf o folosesc). Dar mi-ai adus aminte ca painea se unge cu ulei de masline inainte de a fi prajita.
La noi in casa masa de seara e pe la 3-4 dimineata, ca noi suntem pasari de noapte. Micul dejun e pe la ora asta...
Masa domneasca
Salata de rosii cu ardei si castraveti. Caš afumat . 1 pulpa de pui . 2 crenwursti. (ca bautura din pacate..1 coca cola la litru , ca a lipsit berea)
In seara asta ma asteapta : ciorba de legume (asa , ca de vara) si mancare de fasole verde.
Aoleo, Moshule, se vede ca n-ai mai mincat la Han de vreo doua luni te-ai ghiftuit aseara, masa domneasca, huh? Sa-ti fie de bine (ceea ce-mi doresc si mie, ca mi-e o foamea clasa I).
Multumesc , epsilonalfa. chestia e ca masa de care am zis nu a fost seara. ci azi dimineatza , pe la 11. ca seara nu e bine sa mananci asa mult .
asta seara am amncat exact ce v-am spus ..adica ciorba de legume si fasolea. si niste salata de varza alba. iar pe la vreo 12 noaptea (acum e 1:15 AM) am mancat vreo 70 de cirese. bune rau aceste minunate fructe.
Aseara, momite la gratar (bune, de-alea de se topesc in gura) cu cartofi pai, subtiri si crocanti.
Apoi tort jofra ramas de la ziua iubitului meu si niste capsuni de as fi vrut sa le fac poza - cam 6-7 cm una. Si ceva cirese.
Aseara mi-am facut piept de pui la cuptor. Dar nu doar un simplu piept de pui..aruncat acolo in cuptor. In tava , in loc de apa , am pus vin alb. Si putin ulei. Multe boabe de piper si cateva frunze de dafin. Iar un pic mai tarziu am adaugat ceapa si usturoi. Toate astea i-au conferit un gus magic.
Cel mai mult , la puiul la cuptor....imi place crusta. Are un gust asa de bun. Dar se spune desprea ea ca este mai nociva decat restul puiului. Deh..colesterolul asta.
Aseara am mancat compot si caise.A,si o cana de supa .
Asta pt ca ma uitam la tv si mi-era lene sa mananc ceva care
ar fi cerut mai mult efort.
Ce masa tipica de spital , ai servit dragul meu Mogaldeatza !
Apropos de compot. Vreau sa-mi fac si eu de visine. Cat zahar pun la o oala de 6 l apa si 1 kg de visine ?
Moshule, mi-e lene sa ma uit acum in vreo carte de bucate sa fiu sigura, dar la 1 kg de visine cred ca o cana de zahar ar fi ok. Cantitatea de apa mi se pare cam mare pentru 1 kg de visine, as merge pe max. 3 l de apa.
Aseara am facut gaina pitica (cornish hen, asemanatoare cu puiul de 13, daca stie cineva ce zic aici) cu condimente, stil caraibe - adica "island jerk chicken". Daca vrea cineva reteta, ziceti. Usor, se amesteca niste condimente si se marineaza puiul cateva (8) ore, apoi se baga la cuptor juma' de ora. De-li-cios. Un pic picant, aromat...Cu salata, of course.
Acum 3 seri, braciolatini (reteta la "retete pentru incepatori). Acum 2 seri, medalioane de mushiulet de porc cu sos de porto. Aseara pulpa de porc fiarta in lapte. In fiecare seara salata, aseara cu sos de branza "albastra" (mucegaita).
Diseara o sa maninc o cina care o sa fie si pe post de masa de prinz (acuma-s la serviciu si-s chior de foame, salivez puternic, am inundat totul pe-aici). Ea va consta dintr-o ciorba de fasole ca la mama ei, plus un snitel cu cartofi caliti in ceapa prajita. Ficatul ar avea ceva de zis in aceste conditii, dar nu-mi pasa. Ma pot destrabala (culinar vorbind), doar e duminica!
Snitele am facut si eu aseara, si trebuie sa spun ca fac niste snitele tare bune. Trebuie sa ma laud singura, pentru ca ma uimesc pe mine insumi
Dar ypsi, care-i treaba cu cartofii aia caliti cu ceapa? Ca p-asta n-o stiu. Ia zi.
Believe me or not, aseara mi s-a facut pofta de ceva ce facea bunica la tara, si am mancat turte facute pe plita, cu miere de albine. Terrific...
Turte? ce fel de turte? Detalii please, eventual reteta?
Misti, turte simple simple, cu faina, apa, putin ulei si putina sare... nimic complicat, dar delicios, cel putin pentru mine
Iar pentru zilele urmatoare am cam asa: ardei umpluti, supa de rosii, dovlecei prajiti si piure cu un sos bun bun. Desert, prajituri.... cumparate
QUOTE (Mistinguett @ Jul 20 2003, 08:49 PM) |
Snitele am facut si eu aseara, si trebuie sa spun ca fac niste snitele tare bune. Trebuie sa ma laud singura, pentru ca ma uimesc pe mine insumi Dar ypsi, care-i treaba cu cartofii aia caliti cu ceapa? Ca p-asta n-o stiu. Ia zi. |
Ahaaaa... Zau ca n-am mancat niciodata asa. Si fara usturoi parca nu au haz
Merci, o sa incerc reteta - mai ales ca ceapa si cartofii sunt favoritele sotului meu.
Iarina, turtele alea sunt gen pancakes? Ca na, eu la Romania n-am mancat turte cu miere... Adica, faci aluatul si il pui pe plita ca o clatita mai mica in diametru si mai groasa?
Nu Misti, clatitele sunt cu totul altceva. Iti explic pe seara mai detaliat
Misti, revin. Soo, se framanta faina cu apa neaparat calduta si se pune ceva mai mult ulei decat la clatite si se adauga sare, nu am reteta, eu fac din ochi. Se infierbanta plita si intinzi aluatul mai gros decat la pancakes, dar nu foarte si ai grija sa intorci la timp de o parte pe alta. Faci turtele in ce forme vrei tu si cat de mari. Totusi, eu iti recomand nu mai mari decat dimensiunile clatitelor. Le poti manca si cu gem sau altceva insa mierea le da un gust aparte.
Snitzele. Doua cani.
Hahahaha
So, io am papat aseara piept de pui mexican..Habar nu am cum se face, l-am papat la un resto, ca a facut "nasica" cinste Era super bun!! In seara asta cre' ca o dau pe pilaf sau ochiuri, tot doo cani
Tortellini (pe care le urasc deocamdata) cu pui si inghetata de caise, foarte buna, cu sirop de ciocolata .... yummyyy
Pilaf cu trei ciocanele de pui + gogosari in otet + un strudel.
Datorita penei de curent, si pentru ca nu aveam mai nimic in frigider (ma pregateam sa ma duc la cumparaturi cand s-a oprit curentul) am mancat chinezeste de la bravii nostrii chinezi de la coltul strazii, care au gatit voios la lumina lanternei pana tarziu in noapte - doar 2 feluri de mancare: orez prajit si vita cu broccoli. Bun-bun. Si am cinat al fresco. Adica afara, pe "prispa". Toata lumea a cinat asa aseara, s-a glumit ca ar trebui sa facem "block party". Dar nu cred ca a iesit din cauza muzicii (spanish) care nu a durat mult oricum ca li s-au terminat bateriile.
Astazi am fost "oarecum" harnicuta si mi-am gatit o mincare de cartofi cu pipote si inimi de pui.A iesit f.f buna si gustoasa.
Ciorba de burta
piept pui cu piure si salata asortata
Zilele astea am s-o tin pe sucuri si supe,deoarece am fost la dentist si mi-a scos 2 masele de "minte" si sint toata umflata si nu voi putea minca normal cam 3-4 zile.Dar poate ca este si partea buna si anume,ca voi mai slabii putin......,nu strica.
Lasa iubita ca sunt bune si supele
Eu aseara am facut un piure si cu un fel de tochitura de carne de pui...Ma rog, o fi existand mancarea aia pe care am facut-o eu, dar habar nu am cum se cheama...Daca vreti va dau "reteta", a iesit yummyyyyy
Ok, deci, am fiert bine carnea de pui (pulpele, aripile si putin piept) si apoi am dezosat-o, dupa care, intr-o tigaie am calit o ceapa mai mare, apoi am adaugat carnea de pui taiata in bucatele mici , le-am lasat sa se prajeasca un picut, doar cat sa prinda culoare, apoi am adaugat apa in care a fiert carnea, nu multa, doar 3 polonice mai mari, am lasat sa fiarba amestecand in continuu ca sa se ingroase putin, apoi am pus bulion, delikat si niste condimente pt pui si gata.A iesit super gustoasa.Dar daca ai si zarzavaturi, cand calesti ceapa pune si un morcov ras, putina telina si jumatate de ardei, sa se caleasca cu ceapa , ca ar sa iasa si mai bun!! Si daca mai ai si niste condimente mai gustoase decat delikatul, nu te sfii sa le folosesti Pofta mare!! Sper sa-ti iasa macar la fel de buna cum mi-a iesit si mie
Aseara Fast food, ca am fost la cumparaturi si mi-era foame ca naiba
aseara am mancat ca marii haiduci. 5 mititei , niste cartofi prajiti cu branza rasa deasupra si am baut 1 bere.
azi dimineata am mancat un croisant cu gem de caise , unul cu ciocolata si am baut 1 cappucino.
in curand voi servi niste ardei umpluti si o ciorba de rosii.
Aseara: o ciorba, paste fainoase (m-am umflat ), porumb fiert si floricele la filmul serii
Astazi: saorma (nu mai stiu cum se scrie original ), o cafea si un pahar de Pepsi
He he, tocmai am dat gata si eu o shaorma, in care raportul varza/carne era de cel putin 4 la 1. A venit prin catering, n-am avut cum s-o refuz. Grrr!
Azi la pranz am servit masa in cantina R3 UPB. Un snitel minunat cu garnitura de mazare. Si am baut un Pepsi la 0,33. Foarte buna mancare ce e in R3. Astept cu nerabdare inceperea anului universitar....pentru a frecventa cat mai des p'acolo.
Varza calita cu costita, si carnati debretini la gratar.
Am cumparat prea multa varza si cu ce a ramas o sa fac o supa de legume (cica e de dieta,hm, sa fie, ca e tare buna) poate asta-seara.
shaorma good.
dristor shaorma rulz, cei din Buc ar trebui sa stie.
menthoru' asta vad ca e uns cu toate alifiile. stie de Mat Sports , stie de shawerma Dristor. jos palaria , n-am ce-i zice.
eu aseara am servit asa : cartofi prajiti + 2 pulpe de pui + salata de castraveti + 1 Amstel
bine,bine....rectific !
aseara am mancat : urzici + salata de telina + 1 ceai de musetel
ah...taci ca ma innebunesti...tocmai am papat o pizza...yummy
de obicei, seara, la mine nu are mai nimic spectaculos, insa ieri am fost la munte....
am mancat in felul urmator: o portie de ciorba de burta, 9 mititei cu cartofi prajiti si mustar + paine, iar la sfarsit o prajitura delicioasa.
Eu incep sa cred ca lumea rade de mine cu subiectul asta...ca eu de doua saptamani, de cand s-a apucat tata de gatit, mananc numai peste in fiecare seara!
Pai, introduce-i ceva retete de pe forum - poate schimba meniul.
unii plang ca mananca peste in fiecare seara , altii plang ca au uitat cand au mancat ultima oara peste.
Pai Mosule, ieri, cand am trecut prin piata, mi s-a facut o pofta nebuna; drept urmare am luat fo 6 carasi, si am facut un gratarel... yummmi
Ah, si am vazut la aia la pescarie si niste somotei vii, cam de vre-un kil jumate bucata... cred ca saptamana viitoare, in weekend, o sa iau 2-3... fac o ciorba... si bag si la cuptor... cu maioneza... mmmmm.....
Aseara m-am culcat nemancat...
LooL si tu? Si al meu, ca eu m-am culcat la 8 seara si m-am trezit azi la 11..Deci, s-o fi reglat cu salam si branza
Aseara n-am mancat dar am visat un muschi de vita in sange , cu un munte de cartofi pai , parmezan ras , unt si cimbru , toate stropite cu o cana de feteasva neagra...
Cain , preferatul meu este pastravul. Oricum esti mare gospodar..daca stii sa cumperi si prepari peste.
Ce trai boeresc duce afrodita ! se culca la 8 seara...si doarme 15 ore.
Eu in seara asta am baut 2 pahare de gin tonic impreuna cu un prieten. si am mancat niste branza cu ceapa rosie si niste sunca afumata.
Boieresc pe dracu' ca de 2 seri nu mai apuc sa mananc pt ca pic de somn(probabil de la oboseala) si oricum, de 2 zile am mancarica de fasole, oua, salam si branza cu rosii...Deci un meniu foarte bogat
pizza, pizza si o mare punga de seminte cu o fanta. uf sunt full.
Piersici si tigari..
Wow ce meniu super Cameron...Tigari am, piersicile mai lipsesc si mor de poftaaaaaaaaa
Afrodita.. azi il schimb,..tigari si struguri!
Peste,care a fost f.f. bun
Am mancat 6 sau 7 beri, niste covrigei (noroc ca i-am mancat pe toti ca altfel cred ca spargeam televizorul cu ei....). In rest... ca toti romanii... am mancat bataie din cauza lui Meyer. Sta-i-ar mancarea-n gat!
Ciorba de vacuta
In farfuriuta,
Si cu smantinica
Linga o gagica
Blonda si frumoasa
- face tot in casa.
Stie si gateste
Orice fel de peste
Face si friptura
-se topeste-n gura
Tort, prajiturica...
Toate bine-mi pica !
Aseara, guacamole (avocado, rosii, ceapa, usturoi, ardei iute, patrujel si cilantro si zeama de lamaie verde) ca aperitiv, apoi vinete grecesti cu cotlet de porculet la gratar (tinut in saramura inainte o ora, ca aici porcul este foarte slab si cand il tii la saramura se fragezeste) . Desert, trufe de ciocolata amaruie.
Sa mentionez ca noi suntem la o dieta de vreo saptamana, unde nu consumam nimic cu zahar sau faina. Si se poate. Mi-e dor de fructe insa... tare rau. Dar nu tine decat 2 saptamani dieta asta. Mai e un pic.
Cum adica vinete grecesti ? cum se pregatesc ?
Eu sunt grec dar pina acum n-am auzit de felul asta de mancare...
N-or fi grecesti, dar eu asa le stiu: se curata de coaja vinetele, se injumatatesc, se cresteaza pe lung lasand capetele intacte, se presara cu sare grunjoasa si de pun intr-un catron cu apa cu gheata juma' de ora. Se scurg, se storc usor si se usuca cu prosop de hartie. Se prajesc usor, doar cat sa se aureasca.
Se caleste o ceapa (pentru o vanata mare) si un catel zdravan de usturoi, si se pune intr-un castron cu o rosie mare taiata fin, patrunjel cat te lasa inima. Se asezoneaza.
Se pun vinetele in tava, se pune umplutura peste ele, impingand-o in taieturi. Se face un sos de zeama de lamaie (2 linguri), 1/3 cana apa (si 2 linguri de zahar pe care eu nu le-am pus aseara si nici nu i-am dus lipsa) si se toarna cu atentie peste vinete. Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor 45 de minute - se stropesc cu zeama din tava la 15 minute. Se servesc cu patrunjel.
Multumesc pentru reteta.. incercam maine sa vedem ce iese
Pai Vegas, hai la masa. Dar asta seara avem pui (tot tinut la saramura, cu o foaie de dafin si boabe de piper) probabil la cuptor si sa vad ce sos inventez, cu broccoli sotat cu usturoi. Aperitiv mozzarela cu rosii si busuioc (caprese, cum ii spui tu) si desert, iar trufe, ca au iesit tare bune.
Aggelos, as aprecia sa ne spui cum ti-au placut daca incerci reteta.
Eu in seara asta am mincat o mamaliguta cu brinza(...plus unt,smintina,putin lapte,putin parmezan ras) care a iesit o bunatate
Aseara sau mai bine zis azi-noapte am mancat o salata huang....delicioasa asa-i de bine cand altii gatesc
ce salata e aia?
eu m-am delectat cu tocanitza de gogosari picantzi si gnochis ( un soi de crochete de cartofi cascaval etc )
Uhh, eu aseara am mancat ca o vaca Niste mancarica de cartofi, cu ficatel de pui prajit, apoi paine cu margarina si salam(mi-era pohta, ce pohte am )...Apoi a venit al meu cu o shaorma mare, cu suc si dulciuri...Si acuma iar mi-e foame
Iar eu am mancat o mamaliga cu branza si smantana ca in batrani. Iar pe la miezul noptii,in pofida vremii, m-am dus mana la magazinul de la colt sa imi cumpar floricele si croisante. Si le-am mancat si pe alea.
Asa sa stiti !
Conopida cu maioneza si usturoi, caras prajit.
peste la cuptor cu legume mexicane..si tot felul de aperitive fitzoase. Restul meniului nu l-am mai asteptat pentru ca m-am plictisit si am plecat de la sindrofie..
Nimic special, cartofi gratinati cu sausages din soia (care btw nici nu se compara cu cei din Romania-adica cei de aici sunt foarte gustosi) cu rosii, cascaval si cam atatica.... incep sa ma obisnuiesc cu mancarea asta nenorocita desi mi-e atat de dor de niste sarmalute... of, of.... si de mamaliguta cu branza cu smantana, mi-ati facut pofta....
Lasa ca mananc un Mars ca desert si imi trece
Aseara a dat oboseala in mine si am comandat o pizza cu ciuperci, salam, masline si multa brinza si in locul ei mi-a venit o chestie jumulita, de ziceai ca s-a luptat sa ajunga la mine, numai cu ciuperci si cu.....cirnati Si de ciuda nu am mai mincat nimic
Ei, noi ne-am delectat cu spanac, salata de ardei copti, covrigi si bere.
Si iarasi ... pizza calzzone
Medalioane de muschi de porc, sos de mustar cu marar, si salata de rosii de la "taran" (rosii si galbene). Restul de trufe (trebuie sa fac altele) si platou cu branzeturi - brie, cheddar, cascaval.
Bisteca al funghi plus cartofi gratinati... ca tinem cura de slabire
Si eu aseara am mancat aceeasi mancare cu Diana-Maria... gatita de ea ...
Dar nu tinem cura de slabire
Cina in casa: i) Taboule - o salata cu rosii, patrunjel verde, ceapa, menta, grau sfaramat (un soi de cous-cous), zeama de lamaie si ulei de masline. ii) un pahar de vin alb
Aseara, mancare de limba cu masline - care nu mi-a iesit bine Se pare ca am fiert limba un pic prea mult, sotul meu s-a plans ca nu mai are textura de muschi, e prea frageda. Eh, se mai intampla si de-astea...
Tocmai am scris la retete ce am mancat in seara asta. Pui Shanghai cu cartofi natur.
Asta seara, regim usor: piine prajita unsa cu unt, si cu niste mezel pe ea (ceafa de porc) + un ceai tare ceylonez (asa pretinde eticheta cel putin, da' are aroma, de ce sa zic ...).
..pui la rotisor, ca nu am avut timp sa ma "produc" in bucatarie astazi... si fursecuri cu lapte ca ma apucase pofta de ceva dulce...o sa ma fac cit China...
Am mincat ficatei de pui la cuptor cu multa, multa salata.
Piept de vitel innabusit cu ceapa, conopida la cuptor. Si o portie noua de trufe.
Hi hi hi... Super topic ... poate mai schimb si eu meniul si "depasesc" categoria mini-summo
Deci aseara... Ca in orice Seara Champions League - o pizza mare si o bere (un Efes super-strong ce n-am mai baut niciodata )
Misti, trufe-trufe sau trufe di siucalata?
..m-ai facut sa salivez daca sint de ciocolata si cred ca am sa "prestez "dumnica desertul cu pricina...
Aseara...simplu: ciorba de peste...yammy
Cartofi copti la cuptor cu smantana si unt, salata de ardei copti.
Simplu si eficient. Asta seara am mancat Shaorma de la Dristor
Buna shoarma de la Dristor .
Noi am mancat supa de pui, salata de telina cu mar, nuci si maioneza si salata de ardei copti si ciocolata.
QUOTE (Diana-Maria @ Sep 18 2003, 05:11 AM) |
Misti, trufe-trufe sau trufe di siucalata? |
Aseara... alune cu bere... Si se cam face un obicei dintr-asta...
Oricum, pana la Craciun o sa fiu un Mosh perfect
FORELLE IN DER FOLIE
Mai exact : se ia o folie de aluminiu si se unge cu unt,pui pestele
(forelle=pastrav;germ.),presari piper,sare dupa gust,pui zeama de
lamaie,vin alb,apoi legume ,cum ar fi telina (taiata fisii lungi),morcovi
(cubulete),capere;se presara peste peste,apoi se impacheteaza cat se
poate de ermetic;se arunca in cuptor 20 de minutela temp.de 200 de grade
,se scoatecu paleta de pe folie si se aranjeaza in farfurie
Asta am mancat eu aseara....in seara asta mai vedem
Masa de seara am luat-o in oras... adica la primul restaurantutz de la intrarea in Mehedinti... Asta pentru ca ma intorceam de la Craiova. Deci - vreo 5 mici cam arsi, dar buni si o portie tare mica de cartofi prajiti (imbibati in ulei). Cred ca nu mai mananc 3 zile
Totusi, cred ca merita mentionat ce mancare mi-am facut SINGUR! aseara Avand in vedere ca m-am intors tarziu din oras si destul de beat, dorinta de a deveni bucatar era mare. Si avand in vedere ca nu prea aveam ce manca (sidromul frigider-gol) si ai mei parinti dormeau tun, mi-am pregatit o... sau un... ceva.
Reteta: Branza rasa asa, dupa ochi, pana dai cu degetul de razatoare. Deasupra se adauga ketchup, tot dupa ochi, si smantana cata a mai ramas in borcanel, de la pranz. Se amesteca totul cu atentie si sosul se mananca, inevitabil, cu multa paine. Trebuie sa aveti si lichide prin preajma, ca vi se face foarte sete
Pe bune, sa stiti ca vorbesc serios, chiar asta am preparat cu manutele mele aseara... dar nu garantez ca este o mancare buna
Ie buna, ie buna, daca inlocuiesti piinea cu blat subtire poti sa vinzi creatia pe post de pizza ... hm, sa-i zicem "pizza smintinese" cred ca ar turba italienii de necaz.
In seara aceasta am mincat o mamaliguta cu brinza, cu unt si smintina, am tras si doua ochiuri ochi si m-am simtit ca la bunica.
Antricoate de porc la gratar , pulpe de pui la gratar , carnati la gratar , cartofi prajiti , salata de castraveti , paine. Si evident..bere !
Muriti de ciuda !
Sa-ti fie de bine Gabriel,intr-adevar ai mincat multe bunatati
Sorry pt. off-topic
Eu astazi am mincat doua bucati de pizza,una cu ciuperci,iar alta simpla,doar cu mozzarela si rosii,au fost ambele f.f. bune.
Wow, Gabriel... Cate ore a durat masa?
Antricot de miel la gratar si fleica de porc cu mujdei, si vesnica salata. Dar cat mai e sezonul rosiilor, nu e rau.
Misti , vei afla de pe jurnalul meu ..mai multe despre masa si despre conditiile in care s-a tinut. Oricum...nu a durat mult. Cand mancarea e buna..se termina imediat. Dura mult daca ma puneai in fatza unei cratitete cu urzici sau spanac.
acum ma duc sa imi fac o salata de rosii. in curand vor disparea si rosiile. pacat.
Eu tocmai imi gatesc o mincare de cartofi cu carne de vaca si mi-e o foame teribila si abea astept sa fie gata,mai are putin....
Aseara am mancat tort de mere......cu nuuuci si frisca
Aseara...desi am ajuns tarziu acasa...mi-am pregatit o pizza pe care am savurat-o cu mare placere!
Aseara a fost o adevarata placere sa mananc. Pui cu shrimp, cu orez prajit amestecat cu oua, garnitura de ciuperci, castraveti si alte chestii toate facute pe plita in fata ta de catre bucatar. Si nu stiu cat a fost mincarea, dar "spectacolul" a fost pe cinste De obicei "scamatoriile" facute de bucatar sunt de genul ca arunca mincarea si o prind in boneta sau in buzunar. Bucatarul acesta a fost mai intelept. Ti-o arunca direct in gura
Aha, japanese steak house, nu?
Aici, varza cu ciolan afumat. Domestic preparata.
No, aici aseara o ciorbita de pui si in seara asta fasole facaluita...Cred ca ma duc acum sa-mi aduc un castronel sa pap ca mi-e o poftaaa
mai nene , ce e aia fasole facaluita ? de unde scoti regionalismele astea ?
eu am servit o pastrama sarata facuta la gratar. am baut 1 bere si 5 kile de apa dupa...de sarata ce a fost. si am mai servit si niste muschiulet tot la gratar facut...si niste ardei umpluti. si am mancat si prajituri, in speta amandina si tarte cu fructe.
asa sa stiti !
Fasolea facaluita e fasole batuta din cate stiu eu.
Porc la cuptor si salata. Si iar salata de vinete. Ca trece sezonul si la astea si-i tragem tare. Trufe de cioco si pepene galben.
pai fasole batuta imi place si mie. prin partile noastre ii mai zice si fasole sleita.
eram odata la un botez la tara. si dupa cum se obisnuieste s-au intins mese bogate. eu stam langa un om si mai vorbeam cu el. si tot il vedeam ca mananca cu pofta dintr-un castron. il intreb eu : "ce e bre acolo ? " . imi raspunde el : "fasole sleita" . ii zic eu : "ia da si mie sa vad daca e buna ! " . imi da omu' castronu..imi pun in farfurie...si constat ca erau icre.
Din Moldova bre, ca acolo ma facu mama si traii 19 ani, cum ai vrea sa vorbesc?? Adevarul e ca si al meu tare ciudat se uita la mine cand folosesc alte denumiri ale mancarurilor: la omleta ii zice scrob , la pepene rosu ii zice harbuz si tot asa...Adik asa ii ziceam io
Haha, dura faza cu icrele alea Eu si acum mai am putina fasolica, aseara am papat fripturica de pui cu cartofi prajiti cu ceapa...Asezonat cu neste piper si ketch-up...A fost miaaaam yummy
Ma duc chiar acum sa-mi gatesc o "mincarica" de mazare cu carne(de vita).
In seara aceasta am mincat o combinatie mai ciudata de shrimp, friptura de vaca si cartof copt cu smintina.
Seara trecuta am mancat macaroane cu branza si galuste cu prune
A facut mama pui la "punga"... adica am tot cascat gura la reclama aia de la celofanul-minune de la knorr, de invelesti animalu in el, il bagi la cuptor, si iese cine stie ce minunatie...
Cu corecturile de rigoare iese OK
Si barem s-a blocat liftu' ca urmare a mirosului trasnitor?
Eu am mincat neste sandvisuri cu brinza si sunca plus un ceai extra-tare. E de ajuns seara, ca dupa aia iar iau proportii
buna seara , Misti ....sau buna ziua..sau ce e la tine. sau mai bine zis..saru' mana ! ce mai faci ?
in aceasta seara am gatit un minunat sulfeu de conopida. mie imi place foarte mult conopida. din pacate nu am avut oua si nu a iesit prea bine inchegat..astfel ca se sfarma cand il tai...dar asta e. am adaugat in schimb niste ceapa prajita. mult abranza , unt...si evident conopida. 2 flori mari.
a fost delicios. asta am servit eu in aceasta seara. mai am si pentru maine. i-am povestit lui Death Rose despre sufleu...si a zis ca-i vine sa vomite....sa nu-i mai zic de asemenea mancaruri.
Iar eu tocmai am mincat niste ciorba de conopida ca la mama ei, de ti se topea in gura (conopida, nu zama).
Toti am mancat conopida aseara... Mai sa fie. Cica cine sta mult timp impreuna incepe sa se asemene - asta o fi si la noi?
Eu am facut piure de conopida (dat fiind ca nu mai mancam cartofi, desi taaaare mi-e pofta de cartofi prajiti), cu un pic de unt si un pic de crema, si un praz tocat si calit, si ceapa caramelizata. Bun. Si salata de vinete, din care mai am.
Asta seara, miel la gratar si vinete la cuptor (grecesti, cum le zic eu).
p.s. Gabriel, dat fiind programul meu de somn nebun, nici eu nu mai stiu cum se cuvine zis - dimineata sau seara... Cred ca "Buna!" ajunge Oricum, aici suntem -7 ore fata de Romania. Si merci de binete. Tu ce mai faci?
deci acum la tine e miez de noapte. bine..ci sa fac ? ma pregatesc sa plec la munca.
de dimineata am mancat o gustare muncitoreasca : parizer, telemea si paine.
bun !
M'neatza oaspeti ai Hanului. Eu mi-s nou pe aici, dupa cum vedeti abia un musteriu dar sper sa imi "odihnesc madularele obosite"
cat de des pot.
Mancare.... aseara...nu am mai avut rabdare sa imi gatesc ceva asa ca m-am infipt in primul Spring si mi-am luat 2 shaorma, deh
foame mare moncher...
Dimineata, abia daca am facut ochi, si asta dupa lupte indelungi cu cana de cafea... you know, "there's no life before coffee"
o zi super drumetilor!
dupa ce m-am despartit de menthoru' m-am dus pe la matusa sa-i fac o vizita.
sun la usa , raspunde matusha :
eu : "sa traiesti , matusa ! "
ea : "sa traiesti , Gabi ! "
eu : "ce faci , bre ? "
ea : "uite...tocmai ne-am ridicat de la masa. hai intra sa-ti pun si tie sa mananci ! "
eu : "pai ce ai ? "
ea : "niste carnita"
eu : " atunci nu te refuz. daca aveai fasole nu vroiam".
Si a facut matusa o prajala de pulpa de porc. O carne frageda si minunata de se topea in gura. Inainte de carne m-a tratat cu un gin. La carne am baut un Ursus...iar ca desert am mancat din cioolata cu alune a lu' var'mea.
Asta am mancat eu in seara asta.
Eu ma duc acum in bucatarie sa-mi pregatesc niste broccoli
Doua chestii care nu le-am mancat de mult: ieri, jumari. Proaspat facute si nu prea grase. Si azi, picioare de porc rasol cu mujdei, care se racoresc acum. Abia astept sa intru in ele.
Pentru cina, din cauza de popularitate, iar varza cu ciolan afumat. Si arunc si cateva jumari in oala.
Desert, avem savarina, cataif si amandina - cine nu a vazut pozele de la jurnalul meu, e cazul sa se uite. Un pic sado-masochist, dar...asta e. Veniti in vizita si va duc la Nita.
Aseara am facut spaghete si am asa o impresie ca am mincat pentru 5 luni de acum inainte
QUOTE (afrodita @ Sep 27 2003, 01:54 PM) |
Din Moldova bre, ca acolo ma facu mama si traii 19 ani, cum ai vrea sa vorbesc?? Adevarul e ca si al meu tare ciudat se uita la mine cand folosesc alte denumiri ale mancarurilor: la omleta ii zice scrob , la pepene rosu ii zice harbuz si tot asa...Adik asa ii ziceam io |
Felul principal aseara a fost o salata imensa cu rosii, castraveti si ceapa (miamm ...) asortata cu niste carnita de porc si cartofi prajiti. Si probabil ca deseara o sa repet, ca nu prea am fantezie culinara
Iaurt Danone... Nu mai sunt lasat sa mananc, ca am fost pus la regim...
Si in seara asta probabil ca o sa continui cu alta aroma
Ieri seara am mincat peste,si anume "Sole fillet",nu stiu cum ai spune in romaneste......,dar a fost f.f. bun
Aseara am revenit si eu in scumpa mea casa parinteasca si am mancat in sfarsit cum nu mai mancasem de mult (deh... grea viata de student): Placinta cu branza, carnat de bere in coca de placinta si strudel cu mere - alaturi de nelipsita si mult iubita mea smantana (mea - doar o figura de stil )
Aseara am mincat o friptura de miel
Eu abia acum iau cina , ora unu :paste !
Geni , taci cu placinta ta cu branza ca mor aici !!! Am manact la pateuri cu branza in tara de m-am rupt , acum imi amintesti si de placinta ? Trebuie sa fac neaparat , dar nu iese ca aiai de acasa
Placinta cu branza dulce si stafide ruleeeez
Doua ciocolate cu lapte,mari.....si placinta cu brinza,stafide....
Pai aseara am mancat niste ciulama cu rinichi de porc...Nu prea-mi place dar e...ok
Decat sa ma culc cu burta goala...
prieteni , am uitat sa-mi cumpar paine. si m-a apucat foamea. am mancat un pachet de branza de vaci....impreuna cu un ardei. am inghesuit intreg continutul pachetului in ardei. dupa care am servit un mar si o banana.
banana era Chiquita , din Guatemala. Pana acum am mancat 3 tipuri de Chiquita....din Ecuador , Columbia si Guatemala. Voi cate tipuri ati mancat ?
Eu acum imi gatesc o mincare de dovlecei cu carne,cam atit
Aici n-am mai postat, dar fiind cu burta inca plina am avut curaj sa citesc tot ce s-a scris pana acum. Azi la mine s-a facut pilaf & bors de pui (carnita din pilat intai prajita ca pt friptura, ca numai fiarta e gretoasa) plus niste merisoare aromate si dulci:)
Ce dor mi-e de un mar romanesc, aromat...
Noi cu dieta noastra am tot tinut-o pe fripturi (porc, vita, miel, vitel, pui) si salate (rosii cu castraveti, rosii cu avocado, vinete) sau conopida, broccoli... Desert, pepene galben, capsuni sau zmeura - ca atat avem voie.
Si mi-e dor de un peste innabusit. Sau la gratar, peste sa fie.
Lipie cu salata de vinete cu ardei copti, pui la gratar si prajituri arabe.
QUOTE (chatonel @ Oct 12 2003, 09:36 AM) |
Lipie cu salata de vinete cu ardei copti, pui la gratar si prajituri arabe. |
champi, ce mai astepti? vino
Eu trebuie sa incerc reteta de paste cu fructe de mare pe care a pus-o Roxana, pare... miamm
Aseara am mincat o punga cu pufuletzi, o punga de Chio Chips si doua banane, si am baut un litru de apa plata, ca eram pe tren
Mancare de legume cu carne de pui, paine prajita cu branza topita si porumb fiert si...compot de ananas.
matza mica , a fi grumand tine de calitate , nu de cantitate
aseara eu am papat falafel si cu iaurt
Aseara am mancat o salata de rosii
Eu am mincat niste conopida simpla,fara carne.Cam atit..........
aseara am papat galusti cu prune
Un mar, spaghetti bolognese si desert un Mars :-)
Supa cu galusti si niste chiftelute marinate...apoi un mar ionatan f bun
O salata asortata imensa, ma mir unde a incaput
Eu am mincat o salata "caprese",facuta cu mozzarela,rosii,ulei extravergine de masline,putina sare si origano.A iesit o bunatate......
I-am facut si poza "salatei" si am s-o postez la mine in jurnal
eu ieri am mancat salata de varza rosie...cu garnitura de cartofi prajiti si pulpe de pui.
Vegas..am facut si eu poza la mancare....si dupa ce developez filmul si scanez..o sa atasez si eu la mine in jurnal.
Chiftelute cu piure si salata de rosii cu ceapa .... miammmmm, o bunatate
Ceva pastrama de pui cu cartofi prajiti si usturoi
clatite!
si vreo doua mere
acum imi dau seama ca aveam pofta de clatite demult
Mi-ai facut pofta, primul lucru pe care o sa-l fac cand ajung acasa, o tava mare cu clatite cu dulceata de visine
oua prajite ochi (de tara, cu cite 2 galbenusuri) si salata maaaare!!!
Acum m-am intors acasa din oras unde am mincat la "chinezi",ceva orez cu legume,pui si niste vita cu broccoli.A fost f. bun si gustos
Tot la chinezi am mancat si noi aseara, guguloaiele alea bune cu supa in ele, si niste fructe de mare cu tot felul de verdeturi, si un pui picant cu sos cu miere (General Tso's Chicken). Si ca tot am incalcat dieta, mi-am luat un cornet cu cartofi prajiti belgieni (prajiti de 2 ori) cu sos tartar, dar nu am mancat decat cativa, care erau mai crocanti.
Mi-am prajit shrimp si l-am mincat cu salata. Nu stiu daca e combinatia ideala, dar nu ma pling, inca
Ficatei de pasare, cartofi prajiti, fursecuri... si ma simt umflaaataaaa!
Pui cu ciuperci.
Ostropel de pui.
Viata de student... zacusca (si asta mananc aproape in fiecare seara... ) Vreau acasa!!!!!!!!
pulpa de miel la gratar (nu am mincat-o toata, nu aveti frica, mai e si pt azi ) cu tocanita de ciuperci si ridiche neagra rasa si asezonata cu muult otet, un strop de ulei de masline. Un vin rosu bun.
Paine tavalita in lapte si apoi in ou, prajita in ulei, peste care am pus un strat de pasta de tomate, unul de sunca si unul de telemea (mai subtire ca era ffff sarata).
Yummy.
Asta fiind un alt episod din bucataria lui flu, cu flu in rolul lui Radu Anton Roman si cu colegul lui de apartament in rolul lui Busu.
Supa crema de ciuperci.
Oameni buni dar voi mancati enorm de mult a"seara" . Care este explicatia?
Aseara am mincat niste carne (de porc) prajita si cu salata verde,rosii si castraveti verzi.Dupa care am iesit in "oras",unde am mincat o inghetata (mi-era tare pofta) de vanilie cu cacao,care a fost f. buna.Cind ne-am intors acasa,ne-am uitat la TV si am facut pop-corn pe care le-am rontait impreuna cu sotul meu.Cam atit..........
Aseara, steak de vita la gratar cu garnitura de conopida.
Asta seara insa... sashimi. Yu-mmy.
QUOTE (secunda @ Oct 22 2003, 11:13 PM) |
mi-e dor de zacusca!!! vreau si eu!!! |
Doh... plec spre casa, deja e 10 noaptea si eu tot la servici sint... pana acu am mancat niste zacusca, aripioare de pui prajite... icre... bere.. viski... cred ca fata mea o sa-mi dea acasa de mancare rabdari prajite, la ora la care vin
Aseara am fost la restaurant si am mincat ceva f.f. bun.Se numeste "Chicken Alfredo",mai precis piept de pui cu ciuperci,citeva masline negre,ardei gras rosu si cu garnitura de fasole verde,piure de cartofi si citiva dovlecei
Pacat ca nu am avut aparatul cu mine ca-i faceam o "poza" farfuriei
Seara asta n-am mincat..ca-s balena
Azi a fost in menu fasole si cirnati. Si vin rosu.
Acum mi-am terminat de gatit o mincare de cartofi cu carne (ca aveam pofta) si a iesit f. buna
Ciorba de burta si Peste (STIUCA) prajit cu cartofi natur
Chiftele cu pireu si salata de ciuperci murate
Pui cu pilaf.
Zed poate ne dai si noua reteta de ciuperci murate, n-am mancat de mult.
ghiveci de legume si placinta cu brinza.
Am comandat si am mincat pizza ca era mai comod
Eu am mincat o mamaliguta cu brinza,lapte,samintina,unt,putin parmezan si.....cam atit
A fost f.f. buna si gustoasa
peste marinat
si la ora asta budinca de banane
ps. imi place la nebunie orice e gatit cu ciuperci
Am o pofta teribila de ceva gatit cu ciuperci,sau chiar de ciuperci simple,adica fara carne sau altele.......
Cred ca lui Vegas eu i-am facut pofta de ciuperci. Am facut aseara ciuperci sotate cu un pic de ceapa si cu praz taiat fin, si varza de Bruxelles cu otet balsamic, ca garnituri la piept de vitel innabusit.
Cartofi cu branza sarata la cuptor cu iaurt deasupra. Si un mar. Si placinta cu mere si....cu branza...doar, doar se va depune ceva.
Aseara am mancat la romani - ciorba de burta, groasa si buna, si momite si sarmale. Am plecat ghiftuiti ca porcusorii. Mai tarziu am avut desert capsuni, zmeura si afine cu frisca facuta de mine.
Un high protein bar si aceasta va fi toata saptamina masa mea de seara
Medalion de vita (file) cu dovlecei galbeni la gratar, si salata. Capsuni si zmeura cu frisca (iar).
Paine neagra prajita, cu unt.
Prajituri (oua prajite cu sunca prajita).
Ciocolata..doua bucati mari
Genicon, de-ai stii ce am mancat z a c u s c a !!! si cu ce pofta!!!
apoi am vrut sa mananc gem dar in cele din urma felia de paine a ajuns in drumul ei spre gura sa cada peste mana, peste parul despletit... numai mie mi se putea intampla
QUOTE (secunda @ Oct 30 2003, 03:56 PM) |
apoi am vrut sa mananc gem dar in cele din urma felia de paine a ajuns in drumul ei spre gura sa cada peste mana, peste parul despletit... numai mie mi se putea intampla |
Niste sandvisuri cu sunca ... si oute... Dar mi-e pofta de niste prajituri cu frisca adevarata, nu numai cu frisca vegetala care parca e plastic!!! A disparut frisca din Romania.
Trebuie sa o fac eu... Numai ca nu prea am timp.
Dar pina la urma, tot o pun de o prajititurica cu frisca si muultaaaa ciocolataaaa!!!
Niste fasole batuta, cu ceapa si cirnatzi + castraveti acri. Cirnatii pareau autentici fasolea, ceapa si castravetii erau sigur autentice.
Astazi am mincat "chinezeste" in oras,adica niste orez cu legume si doua feluri de pui (orange chicken si mandarin chicken),care au fost f.bune
Struguri.
Aseara salata de vinete, salata verde cu rosii si vitel. Trufe de ciocolata.
Misty,ai cumva reteta de trufe?mai demult se gaseau si pe aici la cofetarii,la Brasov am mancat asa ceva ...o nebunie si eu cum sint moarta dupa ciocolata....pozele trimise de tine sint super...
Ce-am mancar aseara?varza calita.
Asta-seara am facut varza calita - probabil ca niste carnati proaspeti pe langa.
Uite reteta de trufe:
ciocolata amaruie 120 gr
apa 2 linguri
galbenusuri 3
unt 4 linguri
zahar pudra 3/4 ceasca
cacao 3 linguri
Se topeste ciocolata cu apa pe foc mic (de preferat la bain marie, dar daca pe foc direct atentie sa nu se arda, trebuie tinuta pe foc atat cat sa se topeasca), se ia de pe foc si se incorporeaza galbenusurile, unul cate unul, amestecand bine intre. Se toarna compozitia intr-un castron si se adauga untul si zaharul pudra si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca pana se intareste (cateva ore) apoi se fac mici bilute care se tavalesc prin cacao/nuca de cocos/alune (de padure) sparte.
Si mai usor daca vreodata apare si pe piata romaneasca "cream" - caimac din care se face frisca. Atunci doar incalzesti un pic crema, topesti ciocolata, torni ciocolata in crema amestecand continuu in centrul castronului pana se omogenizeaza. E super. In 5 min e gata.
Si intr-un caz si intr-altul, se poate aroma cu lichior (portocale, menta) cel putin parte din compozitie.
Sa-mi spui cum ti-au iesit, ok?
Merci mult,mult Misty,cred ca am sa fac portie dubla. Abia astept.
Aseara am mancat niste mici si am baut o bere Stella
Muschiulet de porc (de-ala moale, intern) cu sos si cu garnitura de piure de cartofi.
Eu am alta reteta de trufe, dar cred ca toate-s bune...pina nu se vad pe "colacelul" de salvare" ...iar salivez cind ma gindesc la ele.
sarmale ca mergeam dupa coniac care era dupa bere si apoi berea dupa el
sarmale deci ...chiar la ora asta
Astazi am mincat din nou in oras,iar de data asta mi-am luat un sandwich(...nu stiu daca am scris bine ),care a fost f. mare si f. bun
Un mar ... mi-a crescut partea dorsala si trebuie sa ma abtin... fir-ar sa fie!!!
Noi aseara am mancat chinezeste (sichuan) - am incercat o carciuma noua. Asa de buna ca dupa ce am plecat de-acolo ne-am dus la una din preferatele noastre si ne-am luat pentru acasa chestii incercate si garantat bune.
Asta-seara chiar nu mai stiu ce sa gatesc...
Avand in vedere ca aseara am ajuns f tarziu acasa...mult dupa ora 23.00 nu am mai mancat nimic
Nici eu nu am mancat nimic,eram tare suparata,singurul aliment ce m-ar fi tentat era o ciocolata.
Aseara am mancat ca de obicei, aceeasi mare portie de internet. Printre picaturi am rontait un colt de paine. Chiar nu am avut chef de mancare. Si nici acum.
in seara asta...cacao cu lapte se pune?
hai ca va dau si voua, mai.... !
In seara asta am facut (.....impreuna cu sotul meu ) niste crochete de cartofi care au fost exceptionale.Le-am mai "inventat" reteta,caci am pus si mozzarela proaspata,niste parmezan.......,au iesit delicioase
Este un moment existential in viata mea. Aseara... nu am mai mancat zacusca! I sa facut mila prietenei colegului de camera de noi si ne-a facut cartofi prajiti... Pacat ca s-a imputit toata casa...
Si eu am trecut ca si Geni la dieta de student :Azi dimineata zacusca cu eugenii
in seara asta va servesc cu gris cu lapte si macaroane cu lapte
sa nu ziceti ceva de genul ca doar copiii papa gris cu lapte ca ma supar
Ciulama de ciuperci si ficatei de pasare.
Am uitat sa adaug si "salata verde" pe linga crochetele de cartofi
In seara asta am mincat peste(sole filet),care a fost f. proaspat si f. bun
piure de cartofi cu snitel de pui pane si castraveti murati
Snitel de porc si salata verde cu rosii si castraveti.
Fazan impanat, cu sos de Madera, escalop olandez cu trufe, icre de Manciuria, lasagna cu sos de lamaie si unt topit, pana de somon cu cartofi natur si sparanghel gratinat cu sos bechamell. Ca desert inghetata de banane si crema de zahar ars.
Ochiuri cu costita Na!
P.S. Vreti sa va scanez tricoul meu?
Pentru ca a fost sarbatoare mare am mancat asa :
Tocmai ma pregatesc sa maninc(....adica sa mincam) un pui la "rotisor" pe care l-am cumparat astazi,impreuna cu o super salata verde
Aseara...o shaorma, ca mi-era lene sa gatesc. Si azi cred ca pun de niste peste, la gratar.
Ugh, n-am mai raportat de cateva zile.
A fost varza calita cu ciolan afumat, a 2-a zi restul de varza cu kielbasa (carnat polonez) la gratar, si aseara cotlet de miel la gratar cu salata.
Shaorma de pui, ca asta a fost meniul la cateringu' nostru. Buna, de data asta, spre deosebire de neuitata shaorma cu 70% varza intr-insa de acum citeva saptamini.
In seara asta miel la gratar si ca garnitura asparagi fierti,(....nu stiu cum le spune in lb. romana ),cu unt si parmezan pe deasupra
Creveti si sepie la gratar, cu broccoli si dovlecei galbeni sotati cu otet balsamic.
Am mincat o pizza super buna
n-am mincat nimic:)
O salata de fructe deoarece nu-mi era foame.
Supa de rosii si mancare de legume. Iar ca desert placinta cu mere si cornulete cu marmelada.
O shaorma de langa mine, mare, 73 000, groaznic de proasta...
Deoarece ne-am adunat mai multi am facut o pizza - combinatie proprie care a avut mare succes , nu era indicat sa scoti vreo vorba ca ramineai fara . De stropit am stropit-o cu pepsi ( blue ) ca vinul rosu creste tensiunea .
Aseara, chinezeste de la chinezii din colt. Gatesc bine.
sa nu radeti
dupa ce am baut coniac am mancat niste peste din conserva ca se cerea
apoi cum am terminat ciorba de fasole boabe am mancat - de gust - un blid...cu ardei iute...de imi arde gura, buzele si desigur degetele care au tinut ardeiul au ajuns la ochi, noroc ca numai la partea de sus a pleoapei...
am zis sa nu radeti
si cred ca a iesit cam sarata
Aseara am mincat o banana, un iaurt si niste piine cu miere + una bucata placinta cu mere. Zuper! desi imi curgeau ochii dupa o friptura, ceva.
3 beri si niste covrigei recomandati de tanti vanzatoarea, groaznic de prosti. Nici lui blacky nu i-au palcut...
pufuleti
eram in statia de autobuz si mancam de zor pufuleti; vin 2 d-re isi cumpara bilet, apoi una din ele dispare....si apare cu pufuleti
ps. 1.: daca nu mananci nimic esti offtopic
ps 2.: nu mai am coniac axel faci cinste?
in seara asta ciorba de fasole cu gogosari murati.
aseara mancare de varza cu carne de porc. o bunatate. de ce cand se doreste a se sublinia ca cineva este prost i se spune : "esti varza ! " ....sau "esti varza cu carne ! " ?
varza este un aliment deosebit de bun.
QUOTE (Gabriel @ Nov 19 2003, 11:11 PM) |
de ce cand se doreste a se sublinia ca cineva este prost i se spune : "esti varza ! " ....sau "esti varza cu carne ! " ? |
Varza e buna, cred ca vorba se refera la aspectul verzei. Zic si eu, ca nu stiu sigur..
Aseara file de porc si chestia aia cu ciuperci sotate cu ceapa si praz si oleaca de usturoaie... Pepene galben de desert.
Gulii umplute cu sos de marar si smantana .
Ostropel de pui.
Uhh... cat de neinspirat am fost sa intru aici... si mai ales acum... cand sunt mort de foame....
Aseara... ce am mancat? Pai... niste "bataie" de la "pisica" mea.. .
Normal ca am fost offtopic... dar ce mai conteaza?
Pai FM...ti-am spus sa treci pe la ferma sa cumperi varza...ca sa ai cu ce gati pe Skippy ala al tau!
Suna misto: Skippy pe varza!
Apropos de varza! Aseara...am halit varza cu carne afumata si ardei iute murat! Desert 2 grefe si 1 banana!
Acum dimineatza...Barinza cu mamaligutza si un ochi "aruncat in scarba" asa pe deasupra!
Chiar daca suntem in post, am mancat sarmale .
Suntem in post?
Mancare de limba cu masline.
Varza calita. Pentru asta-seara nu am decis inca, am de ales dintre prea multe (adica sunt grozava, am fost la cumparaturi de-ale gurii - frigiderul meu plangea rau de atata singuratate).
salata de fructe, o felie de un fel de cozonac cu nuca, snitel din piept de pui...
salata avea coniac, am baut si vin...
QUOTE |
salata avea coniac |
Poicioruse de broasca (un deliciu), nelipsitul morman de cartofi prajiti si mult usturoi.
In cinstea mea, a fost deschisa o sticla de tuica veche de 16 ani. Arata ca uleiul, iar la gust....divina.
De sambata seara cand m-a obligat Motzart sa mananc o omleta cu cartofi prajiti in Piranha, nu am mancat mai nimic pana azi-dimineata cand eram deja rupt de foame. Asta in cazul in care berea si vinul nu se pun ca mancare...
Aseara n-am mancat decat banane si struguri. Ca m-a apucat un acces de panica...daca mananc prea mult? Dar mi-a trecut.
Aseara m-am saturat cu o portie de mamaliga cu branza facuta de mine. Mmmm, ce buna a fost!
cred ca ma duc si fac o mamaliga, sa termin crapu ala prajit... la cat m-am chinuit sa-l curat... daca nu fac si un mujdei de usturoi cu maioneza... n-am facut nimic...
Pana la urma, aseara am facut asa: niste carnati cu fructe de mare (care au fost f. scumpi si nu au meritat banii, au fost umpluti mai mult cu somon), niste ficatei de pui trasi in unt si un picut de creier tot in unt. Acompaniate de niste varza de Bruxelles calita, stropita cu o lingura de otet balsamic si presarata cu parmezan, si o rosie care, culmea, a fost foarte buna.
In sfarsit, am reusit! Am mancat rata pe varza. Uuuuhhh ce buna a fost. Incerc sa mananc asa ceva de vreo juma` de an.
Rata, bine prajita si condimentata, varza alba, dulce si calita, o combinatie extraordinar de reusita.
Un deliciu, plin de colesterol si celule cancerigene, dar... un deliciu.
In seara asta am mincat o mamaliguta cu brinza.....,plus toate cele
O salata italieneasca ( rosii , ardei , salata verde , ceapa verde , castraveti, masline , mozarella si cu dressing peste )
ton in ulei cu ceapa si putin casacaval
Uhh, io aseara am facut neste orez prajit cu legume, cam cum fac chinezii Nu a iesit chiar ca ala de la resto, da' tare bun a fost
In seara asta am mincat peste
In seara asta am pregatit niste aripi de pui la cuptor,(cu usturoi,rosmarin,sare,piper) cu piure de cartofi
Aseara, cotlete de porc la gratar cu ciuperci sotate si salata de rosii cu avocado.
Asta-seara o sa fie medalioane de muschi de vita cu salata de fasole verde si cartofi pitici (degetele, engl. fingerlings) si iar salata de rosii cu avocado (ca sa folosesc a 2-a jumatate de avocado, nu de alta).
Pentru maine (ziua Curcii), ca e sarbatoare: Supa crema de conopida cu curry, si pulpe de curcan innabusite (ca anul trecut ne-am luptat cu un curcan o saptamana si nici unul nu vrea piept), cu salata de cartofi/fasole verde (eu zic ca mai ramane de azi) si umplutura de curcan din orez salbatic si merisor (? "cranberry).
Si scriind la jurnal mi-am adus aminte ca sunt si niste aperitive - branzeturi si pate-uri.
Daca-i pui.........pui sa fie. Supa de pui si aripi de pui la cuptor.
Hehehe... de cand asteptam momentul asta...
Varza la cuptor cu piept de pui, placinta cu branza si cu carne, tort facut de mamicuta mea. Da... sunt acasa!
Aseara, rulada de piept de pui (umplut cu tapenada de masline) si varza de Bruxelles cu costita (reteta am postat-o la "retete usoare").
2 x Bigger Big Mac
Cod prajit cu mujdei si mamaliga.
Asta e partial ontopic:
Io azi dimineata vorbeam pe yms cu tovarasu' Cain, fumam si beam o cana cu lapte. Evident ca el a inceput sa ma ia la misto cind am facut imprudenta sa-i zic ca beam lapte ...
Tehnic:Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)