Versiunea pentru tiparit a acestui topic

Click aici pentru a vizualiza acest topic in formatul original

HanuAncutei.com - ARTA de a conversa _ Bucataria si Barul Hanului _ Vinete Si Pui?

Trimis de: Sushi pe 31 Oct 2005, 09:57 PM

Am vinete si am pulpe de pui. Mi-e pofta de ambele. Cum le-as putea combina? Mi-ar trebui ceva retete pina joi dimineata...

Trimis de: contraste pe 1 Nov 2005, 06:52 AM

Dezosezi carnita de pe pulpe (care sper ca sunt din cele mai mari), sarezi, ungi cu ulei de floare, presari cu miez de nuca rasnit.
Vinetele le coci, le oparesti scurt, le scurgi, presarate cu un praf de sare.
Intr-o craticioara, pui ulei la incins, o ceapa mica taiata solzisori o calesti pana la auriu, pui un morcov mic dat pe razatoarea marunta. Dai jos de pe foc, pui vinetele scurse sub forma de fasii, patrunjel verde frunza tocat marunt, amesteci.
Ai grija ca acele cozi de la patrunjel sa nu le arunci. Le oparesti scurt, sa devina elastice.
Umplii pulpitele cu continutul, le legi cu cozile lungi de patrunjel, le scufunzi intr-o apa care a clocotit, le lasi putin, apoi le pui pe foc sa fiarma la foc foarte, foarte mic, 10 - 15 minute. Apesi usor ca sa se aplatizeze pulpitele, la bagi la cuptor. In tava pui din apa in care au fiert la foc marunt, si ulei pe fundul tavii strat suficient.
Cand se rumenesc, a scazut si sosul incat este foarte putin.
Pui patrunjel verde tocat marunt de-asupra, si sos de rosii dulce, gata preparat din comert.
Dar poti face si tu din rosii proaspete date prin sita, fierte cu sare, un strop mic de ulei - ca sa luceasca - si un varf de cutit de zahar.
Pofta buna !

Trimis de: Sushi pe 1 Nov 2005, 11:48 AM

o sa te tin la curent cum ma descurc!
Mersi!!

Trimis de: Sushi pe 1 Nov 2005, 06:32 PM

QUOTE (contraste @ 1 Nov 2005, 07:52 AM)
Dezosezi carnita de pe pulpe (care sper ca sunt din cele mai mari), sarezi, ungi cu ulei de floare, presari cu miez de nuca rasnit.
Vinetele le coci, le oparesti scurt, le scurgi, presarate cu un praf de sare.
Intr-o craticioara, pui ulei la incins, o ceapa mica taiata solzisori o calesti pana la auriu, pui un morcov mic dat pe razatoarea marunta. Dai jos de pe foc, pui vinetele scurse sub forma de fasii, patrunjel verde frunza tocat marunt, amesteci.
Ai grija ca acele cozi de la patrunjel sa nu le arunci. Le oparesti scurt, sa devina elastice.
Umplii pulpitele cu continutul, le legi cu cozile lungi de patrunjel, le scufunzi intr-o apa care a clocotit, le lasi putin, apoi le pui pe foc sa fiarma la foc foarte, foarte mic, 10 - 15 minute. Apesi usor ca sa se aplatizeze pulpitele, la bagi la cuptor. In tava pui din apa in care au fiert la foc marunt, si ulei pe fundul tavii strat suficient.
Cand se rumenesc, a scazut si sosul incat este foarte putin.
Pui patrunjel verde tocat marunt de-asupra, si sos de rosii dulce, gata preparat din comert.
Dar poti face si tu din rosii proaspete date prin sita, fierte cu sare, un strop mic de ulei - ca sa luceasca - si un varf de cutit de zahar.
Pofta buna !

contraste te bat daca imi mai dai asa mult de lucru laugh.gif Mi s-a activat nervul curiozitatii si amu trebe s-o gatesc biggrin.gif

Trimis de: contraste pe 1 Nov 2005, 06:34 PM

Stai sa vezi, cand ti s-o activa nervul placerii gustative, cum o sa tot faci si rasfaci !
Vezi cu fierea !

Trimis de: Sushi pe 1 Nov 2005, 06:43 PM

Eu ma gindeam cami dati ceva reteta in care pun puiu' cestiueucum in ceva sos decestiueucare si vinete cel mult taiate cuburi uniforme si e gata rofl.gif Noaaa da m-o sedus cozile de patrunjel wub.gif

Trimis de: contraste pe 1 Nov 2005, 06:45 PM

Poti folosi si ata de papilot sau guma de la chiloti, dar apoi o scoti si tu... rofl.gif rofl.gif rofl.gif

Uite, iti mai dau o reteta :

Vinete felii rotunde, facute pane cu o compozitie identica ca la snitel pane.
puiul fiert cu sos picant rosu, si garnitura din acele rondele.
Dar nu este atat de aspectuos si nici grozav.

Eu mai fac si sis kebab de pui in loc de oaie:
bucatele de pulpite (vezi fierbe-le putin daca sunt mai batrane) le pui pe tepusa alternativ cu vinete, rosii, ardei, catei mari de usturoi, felii mai grosute de ceapa. rasucesti frigaruia la foc, stropesti cu apa cu ulei, iar in final unge cu ulei(cu o pana de gasca) si pune frigaruia in farfurie, peste care pui marar si patrunjel.

Trimis de: Sushi pe 1 Nov 2005, 06:54 PM

QUOTE (contraste @ 1 Nov 2005, 07:45 PM)
Eu mai fac si sis kebab de pui in loc de oaie:
bucatele de pulpite (vezi fierbe-le putin daca sunt mai batrane) le pui pe tepusa alternativ cu vinete, rosii, ardei, catei mari de usturoi, felii mai grosute de ceapa. rasucesti frigaruia la foc, stropesti cu apa cu ulei, iar un final unge cu ulei(cu o pana de gasca) si pune frigaruia in farfurie, peste care pui marar si patrunjel.

oooooooooooo si asta e mega faina dar o las pe saptamina viitoare. Amu deja ma visez cit de frumos leg eu puiul cu cozile de patrunjel. Sa fac funditza??? Cu guma din chiloti nu pot lega ca noi nu purtam (ecologisti, guma este material sintetic si nu se descompune in natura, capisci?) si nu avem nici vizite anuntate saptamina asta sa le pot imprumuta dessourile jamie.gif

Trimis de: contraste pe 1 Nov 2005, 07:00 PM

Ma, eu ti-am dat ceva retete, dar vezi de-i fa portie si lui cutu cel din avatar !

Trimis de: Sushi pe 1 Nov 2005, 07:06 PM

QUOTE (contraste @ 1 Nov 2005, 08:00 PM)
Ma, eu ti-am dat ceva retete, dar vezi de-i fa portie si lui cutu cel din avatar !

Cutu' nu maninca pui, e mai nevricos si se teme de gripa aviara rofl.gif

Trimis de: Sushi pe 4 Nov 2005, 07:30 PM

am fost tare suparata zilele astea asa ca puiu l-am aruncat in cuptor asa nud, fara nika si l-am mincat cu degetele si cu piine. sad.gif Numa gura e de mine cind e vorba de gatit sad.gif

Trimis de: contraste pe 4 Nov 2005, 07:33 PM

Pai si cu vinetele ce-ai facut?

Trimis de: Sushi pe 4 Nov 2005, 08:33 PM

vinetele se odihnesc in frigider sad.gif

Trimis de: Kristin pe 8 Sep 2006, 01:46 PM

Uite ce iti propun eu, daca ti-ai reinnoit proviziile de vinete si pui:

- 1-2 vinete ( in functie de cati sunteti la masa )
- 200 gr carne tocata de curcan sau porc (dar merge si pui, daca nu a stat curcanul la taiat) ,
- o ceapa ,
- un ou ,
- 2 rosii,
- cascaval,
- smantana.
- optional, ciuperci.

Se sacrifica frumusetea de vanata, taindu-se pe jumatate si se scobeste mijlocul acesteia, lasand-o doar in vesmantul ei copt, cu captuseala verde de primavara.

Se pune in tigaie cu un strop de ulei (nu mai mult, ca e pretios!) la calit ceapa ciopartita, mijlocul vinetelor, carnea, oul ( amestecat bine intre ingrediente), o lingurita de sos de rosii coapte, ciuperci, daca au binevoit sa isi ridice palariile din ploaie si sa poposeasca in casa voastra, smantana, sare, piper si se intoarce clepsidra aia ce masoara 10 minute. Ca sa se caleasca amestecul vesel.

Intr-o tava captusita cu putin ulei si putina apa de izvor se aranjeaza vinetele dornice de un alt continut , se umplu cu amestecul calit si colorat, deasupra se presara, ca intr-o ploaie de toamna, cascaval ras si apoi se garniseste noul vesmant al superbei vinete cu rondele de rosie.

Apoi se da opera de arta la cuptor pana ce culorile devin bune de mancat, fostul cascaval s-a topit si s-a transformat intr-o minunatie de bronz, iar cerculetele de rosii s-au intins lenese la soare... si parca au adormit.

Nu este totul complet daca, alaturi de asemenea deliciu, nu poposeste si un vin rosu demisec, chiar si in orele de program ! El e cel care da echilibru si linisteste agitatia atator culori si miresme.

Pofta mare !

user posted image

Trimis de: Cla pe 8 Sep 2006, 03:08 PM

QUOTE (Carmelita @ 4 Nov 2005, 08:33 PM)
vinetele se odihnesc in frigider  sad.gif

Alea se scot din frigider, se pun pe ochi seara, dimineata te duci fara sa te speli pe ochi la avocat, sa-l dai in judecata pe "respectivu" rofl.gif

Trimis de: tikky pe 8 Sep 2006, 03:30 PM

Kristin, chiar asta am pregatit azi rolleyes.gif . Reteta mea e un pic mai simpla, contine rosii, vinete, ceapa, cascaval, fara carne. La sfarsit, inainte sa pun cascavalul, eu presar putin pesmet sau paine uscata pt uleiul din amestec.

uite si foto laugh.gif

user posted image


Tehnic:Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)