Sosire se numeste pe latina adventus
Deci Advent sunt cele patru duminici dinainte de Craciun.In fiecare duminica se mai aprinde o lumanare pana sunt patru si dupa amiaza se primesc musafiri care sunt serviti cu cafea si Plätzen (fursecuri) .
Exista zeci de retete , in masura timpului am sa scriu cateva.Poate mai stiu si altii.
Perinute de marmelada
Aluatul
300 gr faina
2 lingurite de praf de copt
125 gr zahar
1 pachetel zahar vanilat
50 gr de unt sau margarina moale
aroma de rom
2 oua
100 gr marmelada de prune
zahar praf
Din ingredientele de la aluat se face un .. aluat .Se impatura in folie si se pune la rece pentru vreo 30 minute.Apoi se intinde aluatul pe masa cam de 3 mm grosime (nu masa e de 3 mm ci perinutele ) si se taie forme ca de biscuiti .Jumatate din ele se pun pe o tava care inainte am acoperit-o cu hartie de pergament.In mijlocul perinutelor se pune putina marmelada si se acopera cu restul perinutelor .Se apasa putin marginile .
Se preincalzeste cuptorul si se coc la 200 °C cam 10 minute.
Se pune peste ele zahar pudra.
Dar inaintea Craciunului nu se tine post ?
Vad ca are oua...
Ca la ortodocsi incepe din noiembrie....
Si e luuuuuuuuuuuuuung....
Contraste nu stiu sa-ti raspund la intrebare, tot ce se poate ca se tine si aicea post
Insa ma indoiesc ca si in Romania tine toata lumea postul lung.Sau poate ma insel eu
Cine vrea le mananca inainte si cine nu dupa post.
Garantez ca sunt bune in orice caz
Mie http://www.50plus.at/Default.htm?http%3A//www.50plus.at/rezepte/vanillekipferl.htmmi favorita
Carmencito , tradu prefe al tau
Inca una
Caffe-Latte ( 25 bucati )
300 gr faina
150 gr unt
1 ou
3 linguri de cafea rece si tare
75 gr zahar
200 gr ciocolata alba (de fapt aici ii zice veiße Kuvertüre , oare pot sa zic ciocolata alba ? )m-am prins , nu-i zice cumva ciocolata menajera alba ?
50 gr frisca lichida
Se face un aluat din faina , unt,ou,cafea si zahar care se pune la rece pentru o ora.
Ciocolata alba se taie in bucatele .Se amesteca cu frisca si se topeste pe Baine marie .(adica se infierbanta apa intr-o cratita si in cratita aia se mai pune o cratita dar care sa nu ajunga in apa si in care se infierbanta ciocolata si frisca)
Se lasa la racit.
Aluatul se intinde cam de 3-4 mm grosime pe masa si se taie forme de flori dar cine nu are or fi bune si doar rotunde (6 cm marime)
Se coc la 175 ° C cam 15 minute.Se lasa la racit.
Crema se intinde pe jumate din ele si se acopera cu celelalte flori .
Oiski, anul asta fac si eu fursecuri. Asa ca mai scrie aici ceva retete, sa fie simple, pentru incepatori, si sa fie testate de tine! Ca am gasit cateva retete si in reviste dar n-am nici o sansa sa-mi reuseasca.
QUOTE (Oiski-Poiski @ 22 Oct 2005, 01:40 PM) |
Din ingredientele de la aluat se face un .. aluat. |
Oiski, vreau si eu reteta la fursecurile pe care mi le-ai pus mie atunci in cutia aia frumoasa. Au fost cele mai bune fursecuri din viata mea! Pliz pliz!
QUOTE (Felina @ 9 Oct 2006, 06:05 PM) |
Oiski, vreau si eu reteta la fursecurile pe care mi le-ai pus mie atunci in cutia aia frumoasa. Au fost cele mai bune fursecuri din viata mea! Pliz pliz! |
Anul asta am primit de la 3 persoane fursecuri...
... pâna acum. Nici nu mai stiu unde sa le pun...
hmm... toata casa miroase a fursecuri, deja...
... mi-e dor de mirosul de praf de vara
Tehnic:Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)