Versiunea pentru tiparit a acestui topic

Click aici pentru a vizualiza acest topic in formatul original

HanuAncutei.com - ARTA de a conversa _ Bucataria si Barul Hanului _ Bezele

Trimis de: Sushi pe 20 Aug 2005, 02:29 PM

Are cineva idee de ce imi iese zaharul din bezele in timpul coptului? Se topeste si se scurge pe linga bezele. Ies bune, oricum, macar mincabile... dar am asa un fix, sa fac o data bezeaua perfecta biggrin.gif

Trimis de: contraste pe 20 Aug 2005, 02:56 PM

Dupa ce ai incorporat si batut zaharul pana la topire, nu o faci la rece, ci incalzind periodic castronul intr-un vas cu apa fierbinte ! Faceai asa ?

Trimis de: Sushi pe 20 Aug 2005, 04:18 PM

nuu io le-am ametit numa bine de tot cu zahar si gata. Am citit retete pe net unde nu scrie nimic de vas cu apa desi eu tin minte din ro ca bateau pe aburi... atunci ala e segretuuuu???
Mersi smile.gif

Trimis de: contraste pe 20 Aug 2005, 04:20 PM

Da !
Si la pricomigdale la fel.

Trimis de: Sushi pe 20 Aug 2005, 04:26 PM

adica? ce-s alea?

Trimis de: contraste pe 20 Aug 2005, 04:53 PM

Se adauga cacaua, nuca, nu imi amintesc reteta.
Sa ma uit in retetar...

Trimis de: Don Quijote pe 20 Aug 2005, 04:55 PM

Am incercat si eu de cateva ori da' n-am aflat cum se fac. Ori curg, ori sint elastice... rofl.gif asa ca mi-am pus pofta-n cui.

Trimis de: Mistinguett pe 20 Aug 2005, 09:22 PM

Cred ca nu le bati suficient si folosesti zahar tos cumva?
Intamplator intr-o revista de luna asta e o reteta a unui bucatar faimos pe-aici, Daniel Boulud. Eu nu ma omor dupa bezele dar daca ar iesi ca in poza parca as incerca - arata perfect albe si lucioase.

6 albusuri de ou
1 lingurita de otet alb
1 Lingura amidon (de porumb)
1 cana (250 gr) zahar pudra

Cuptorul la cea mai mica temperatura (el zice 95 C).
Se bat albusurile, otetul si amidonul cu mixerul la viteza mediu-mica pana cand albusurile se fac spuma, apoi se mareste viteza la mediu-mare si se adauga zaharul cate putin pana cand compozitia face "varfuri" si e lucioasa, cam 10 min.

Se pune compozitia in punga de ornat cu multa atentie si se formeaza bezelele intr-o tava cu pergament dat cu spray non-stick. Se coc 1 ora - 1 1/2, intorcand tava la 30 de min. Daca incepe sa prinda culoare se da focul si mai mic si se coc pana cand sunt uscate. Se stinge focul si se lasa in cuptor inca 1 ora-2 ca sa se usuce apoi se racesc complet pe un stativ de sarma.

*Stiu ca se mai foloseste metoda cu usa cuptorului usor intredeschisa daca cuptorul nu are temperatura mai joasa de 100.

Reteta lui are incorporate si flori comestibile de lavanda, strivite si adaugate odata cu zaharul. Prezentarea e aproape ca o Pavlova individuala, cu 3-4 bezele ca baza, apoi o frisca facuta cu miere de lavanda-smantana de frisca si iaurt, sferturi de caise sotate cu miere de lavanda, o alta bezea deasupra. Mai complicat, dar suna ca un desert fin.

Trimis de: Sushi pe 20 Aug 2005, 09:54 PM

Mersiiiii Mistinguett draga. Mie-mi suna ca science-fiction, ma bucur daca reusesc sa bat albusurile si sa stea macar 1 virf in sus smile.gif
Noaa da lasa ca ma fac eu mare!

Trimis de: Mistinguett pe 20 Aug 2005, 10:17 PM

Daca nu fac albusurile varfuri inseamna ca nu e proportia de albus-zahar corecta.
Dar daca stau bine si ma gandesc, albusurile singure ar trebui sa faca varfuri, asa ca atentie la 2 lucruri:
Castronul in care le bati trebuie sa fie perfect curat si uscat (de sticla sau metal nu pastreaza reziduuri uleioase) si rece.

Trimis de: Aramis pe 24 Sep 2005, 11:55 PM

Carmelita, Misti, cum v-au mai iesit bezelele alea? smile.gif Eu nu am incercat niciodata pana acum, dar aveam o ruda careia ii ieseau excelente...

Trimis de: Sushi pe 25 Sep 2005, 12:13 AM

Io m-am lasat de meserie. M-am reprofilat pe biscuiti unsi cu gem smile.gif

Trimis de: Tyra pe 11 Mar 2006, 03:19 PM

Ador zaharul brun. Se pot face bezele cu zahar brun?

Si o reteta de pricomigdale ne da cineva?

Trimis de: nefertiti-old pe 11 Mar 2006, 05:25 PM

Ingrediente
200 gr. migdale (sau nuci), 1 3/4 pahar zahar, 6 albusuri, 1/2 pahar faina
Mod de preparare
Se oparesc migdalele, se curata de pielita si se pun la uscat intr-un loc cald. Apoi se piseaza marunt si se adauga cite putin albusuri de oua (2-3) si zahar. In compozitia obtinuta, se adauga restul de albusuri, se bate bine si se pune la foc sa se incalzeasca; apoi se lasa sa se raceasca putin, se adauga faina, se amesteca, se pune intr-un cornet si apasind cu mina, se aseaza pe o foaie de hirtie in forma unor turte mici. Pricomigdalele astfel pregatite se pun intr-o tava de tabla si se dau la copt. Cuptorul nu trebuie sa fie fierbinte. In timpul coptului, pricomigdalele trebuie sa se rumeneasca si sa se usuce bine. Dupa ce s-au copt, se pun impreuna cu foaia de hirtie pe un servet ud si bine stors. Imediat ce incep sa se desprinda de pe hirtie pricomigdalele se scot si se aseaza pe platou. Pricomigdalele se pot prepara si cu nuci, in loc de migdale. Pricomigdalele se pot lipi cite doua, ungind partea plata a uneia din jumatati cu marmelada sau cu magiun fierbinte. (www.gustos.ro)


Tehnic:Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)