Initial voiam sa deschid subiecte separate, dar m-am gandit apoi ca ar iesi cateva subiecte scurte, deci cu durata de viata mica . Asadar va invit sa va impartasiti aici experientele si sa veniti cu noi intrebari 'la ce folosesc...?'.
Am cumparat dintr-un magazin chinezesc:
- Fish sauce - o sticluta
- Soy sauce - o sticluta
- sesame oil - o sticluta
Cum le folosesc? La ce mancaruri?
Soy souce - am mai folosit la salate, pilaf si legume stir-fry, dar m-ar interesa idei noi.
http://en.wikipedia.org/wiki/Soy_sauce
Fish sauce - l-am cumparat de curiozitate, pentru ca sunt avida de noutati in domeniul culinar, dar cand am deschis sticla acasa... am avut o mare dezamagire: un miros ... aiurea. Totusi n-as vrea sa renunt la sticla pana nu incerc cateva combinatii macar. Astept sugestii .
Ce-am gasit pe net:
http://www.thaifoodandtravel.com/features/fishsauce1.html si http://www.thaifoodandtravel.com/features/fishsauce2.html
Sesame oil: miroase apetisant, cumva a prajit. Dar pentru ca pe eticheta scrie in chineza... n-am avut curajul sa-l folosesc pentru ca nu sunt sigura ca e comestibil... (desi intuitia imi spune sa-l pun in salate)
Help
QUOTE (Felina @ 11 Aug 2005, 06:57 PM) |
Sesame oil: miroase apetisant, cumva a prajit. Dar pentru ca pe eticheta scrie in chineza... n-am avut curajul sa-l folosesc pentru ca nu sunt sigura ca e comestibil... (desi intuitia imi spune sa-l pun in salate) |
Poa' sa faca o salata de balamale?
Ce-am gasit pe net despre Sesame oil
http://www.asiafood.org/glossary_2.cfm?wordid=2814
http://web.foodnetwork.com/food/web/encyclopedia/termdetail/0,7770,1685,00.html
http://www.americanheart.org/presenter.jhtml?identifier=3011334
(Scuze ca nu ma pricep sa traduc)
Asta e uleiul de susan?
Da Sere , am cautat acum in dictionar si asa e, e ulei de susan.
Oooo.. tre' sa fie tare bun atunci Eu sunt innebunita dupa susanul prajit Si din cate citesc eu pe-aici pe google e bun la o gramada de chestii: combate migrenele, cazurile de piele uscata si aspra, osteoporoza, paradontoza, probleme ale oaselor si articulatiilor, stari de slabiciune si emaciere, si nu in ultimul rand.. este si un foarte bun afrodiziac pentru oameni, fiind folosit in masajul erotic
Edit: Uite http://www.culinar.ro/forum/viewtopic.php?t=8291 gasesti niste retete cu ulei de susan
Mutumesc Sere
Am descoperit intr-o reteta scrisa de Mistinguett in cartea de bucate a hanului hoisin sauce. Doamne ce curioasa sunt.
http://allrecipes.com/advice/ref/ency/terms/6919.asp
Felina, nu am timp acum sa transcriu retete, dar saptamana viitoare promit (pe marti miercuri incolo). Pana atunci:
Soy sauce, vad ca te descurci. Saute-uri de legume, salate, foarte bun la marinat carne (adaugi un pic de ulei, eventual o feliuta-2 de radacina de ghimbir desi merge si fara). E destul de sarat asa ca ajusteaza sarea corespunzator.
Uleiul de susan (dupa care eu ma innebunesc) e bun la salate dar se foloseste in cantitati mai mici decat uleiul de masline. Nu trebuie neaparat sa gatesti retete asiatice ca sa-l poti folosi - ci mai curand sa dai un gust de asia unei salate sau mancari care o pregatesti de obicei. De ex. (din memorie zic acum) il amesteci cu un pic de soy sauce si un pic de otet de orez (de care trebuie neaparat sa-ti iei acum ), tai cateva rondele subtiri cat se poate de ceapa verde si ai un sos in care poti sa terfelesti un pic puiul la gratar, la cuptor sau fiert simplu. Sau am o reteta super faina de soba noodles cu un sos asemanator cu cel mai de sus, cu susan (sa-ti iei si susan/seminte cand te duci dupa otet de orez si soba noodles).
Fish sauce e singura veste proasta. Nu ca nu e bun, e bun unde trebuie, dar e unul din ingredientele care intra in mancaruri foarte complicate. De obicei se foloseste cam o lingura la o oala de mancare si conteaza enorm calitatea lui. Dupa cum ai observat este foarte sarat si nu miroase placut pentru ca e facut din anchovies. Se foloseste foarte mult in bucataria vietnameza, thai si desi rar, mai exista si in retete chineze, japoneze.
Incearca una din retetele din link-ul care l-ai pus tu si vezi daca iti place, e un gust cu care trebuie sa te obisnuiesti.
Ulei pt balamale...
Adica: Susan e nevasta perfecta pt. Iron Man
Uleiul de nuca la ce se mai poate folosi in afara de salate (in care este delicios, apropos...)?
si eu am cumparat un ulei mai special (ca tot vad ca se vorbeste de uleiuri pe aici). cel de dovleac. destul de "tare" la gust, imprima totusi o aroma placuta mancarii...eu il folosesc la salate, dar in cantitati reduse. e bun si am inteles ca e si sanatos...o alternativa la uleiul de masline pe care nu il suport.
olaf: unde ai gasit in Ro ulei de nuca?
G.
QUOTE (gabitza ^ @ 13 Aug 2005, 12:16 AM) |
o alternativa la uleiul de masline pe care nu il suport. |
Gabitza, exista un ulei de masline "light", fara nici o urma de miros sau gust de... masline. Sau in cel "potent" poti pune usturoi si ceva ierburi la macerat, este excelent la salate sau paste!
QUOTE (Jazz @ 13 Aug 2005, 12:28 AM) |
Sau in cel "potent" poti pune usturoi si ceva ierburi la macerat, este excelent la salate sau paste! |
Sorin,
De fapt ma refeream la cel cu gust si miros puternic de masline, usturoiul si mirodeniile le mai atenueaza.
Stiu ca sunt persoane sensibile la miros sau chiar la textura (cel la prima stoarcere e mai gros...), de ex. sotul meu. Ii place la nebunie sa manance paine paesano inmuiata in ulei de masline amestecat cu sare si piper, nici nu se atinge de cel cu miros puternic.
http://www.hanuancutei.com/forum/index.php?showtopic=5553&view=findpost&p=352441, http://www.hanuancutei.com/forum/index.php?showtopic=5563&view=findpost&p=352439 (care-l fac azi chiar), http://www.hanuancutei.com/forum/index.php?showtopic=5562&view=findpost&p=352438 si http://www.hanuancutei.com/forum/index.php?showtopic=5559&view=findpost&p=352436 care o iubesc.
QUOTE (gabitza ^ @ 12 Aug 2005, 11:16 PM) |
olaf: unde ai gasit in Ro ulei de nuca? |
Ulei de masline... sunt mai multe categorii.
Pt salata se foloseste "Native extra", din primul extract.
Austriecii cresc dovleci ca sa faca ulei din ei (din seminte). Ca medicament impotriva cancerului de prostata.
Românii rontaie seminte seara, nici urma de cancer...
Ulei de nuca se gaseste, dar mai tare e lichiorul de nuca, se gasea la sfert
Si sa nu ma-ntrebati acum inc-odata unde gasesti bors...
Misti sa stii ca am incercat sosul ala cu sos de soia, otet de orez, ceapa verde & ulei de susan si e ceva fantastic! Iar otetul de orez a luat locul celui obisnuit la mine in bucatarie, de bun ce e.
La ce se foloseste praful de cucumin? Eu l-am folosit in orez, pentru culoare, dar as mai vrea niste idei.
Ce-i asta, Felina, curry?
Nu e curry (curry e un amestec de prafuri de diverse plante si seminte)
cucuminul este o planta din care se folosesc frunzele pentru a obtine pudra.
Edit: se pare ca e http://www.herbcollege.com/herbofthemonth.asp?id=40 din ingredientele pentru curry
Ai dreptate, curry e un amestec de pe putin 12 mirodenii.
O fi safran? Ala care e rosu, face orezul galben (depinde cat pui)? Nu-i zice la ala s(h)ofran?
Aaa, mersi, acuma m-am prins. Kurkuma ii zice la noi
s-ar putea sa fie aceeasi planta cu http://psa-rising.com/eatingwell/turmeric.htm sau curcumin
Da, asta-i Poate vrei o reteta, Felina:
Ai nevoie de: Câtiva tâmpi de pui,
Nuci (de care-ti plac, nu conteaza)
Ceapa, usturoi, o lamâie, lapte de cocos sau suc de ananas (cu tot cu bucati, deci o conserva), cucumin, ulei de susan.
Bagi vreo 50g. de nuci + 1-2 catei de usturoi in mixer si faci o pasta din asta.
Asta, impreuna cu o ceapa taiata marunt, se prajesc un pic in uleiul fierbinte.
Se pune carnea peste si se pune 1 lingura de cucumin peste, se stinge (repede, ca sa nu se arda condimentul) cu lapte de cocos sau sucul de ananas.
Se adauga sare + piper (alb). (Eventual bucatile de ananas [taiate] sau de nuca de cocos, alea trecute prin razatoare, cumparate in punga).
Lamâia se rade (coaja), se adauga la sos, + restul lamâiei, stoarsa.
Se serveste orez la asta, impodobit cu ceva patrunjel proaspat. Pofta buna!
Edit: Eu prajesc carnea mai intâi, o scot din cratita, fac sosul, dup-aia o pun inapoi in sos. Asa macar e prajita, nu fiarta, si nu mi s-au ars mirodeniile din greseala
Ce bine suna!
M-as bucura daca-ti reuseste si la toti le-a placut
As face la asta o salata de rosii, dar "mild", ceapa prea multa, cruda, ar strica gustul
Cum se gatesc sweet potatoes?
Am gasit pe google o reteta de piure - la fel ca la cartofii normali.
Am facut si a iesit ceva foarte interesant, cu gust amestecat de cartof, morcov, nuca si miere. totusi a fost destul de dulce iar sotului nu i-a picat prea bine, a zis ca prefera piureul traditional.
Mie mi-a placut destul de mult, mai ales pentru gustul de nuca, dar mi-a lasat impresia ca e un aliment mai degraba potrivit pentru deserturi. Ceva idei?
Uite aici mai multe http://www.epicurious.com/recipes/find/results?search=yams. Gasesti mai multe retete daca faci cautarea pe "yams" care e cam acelasi lucru dar nu chiar - uite http://aggie-horticulture.tamu.edu/plantanswers/vegetables/sweetpotato.html explicatia.
Aici sunt nelipsiti de la masa de Ziua Curcanului, dar se consuma destul si in cursul anului. Nu-s deloc pentru desert, desi in unele retete se adauga chiar zahar sau melasa. Yuck!
Nu au nimic de-a face cu cartofii normali inafara faptului ca sunt tot tuberi si cresc in pamant, deci nu i-as compara - altfel sunt de partea sotului tau, nici mie nu-mi plac la nebunie. Taiati cuburi si facuti la cuptor sau la gratar sunt mai acceptabili, dar putin si rar.
Ma bucur ca ti-a placut sosul ala. Stiu ca mai vroiam sa-ti recomand ceva (un ingredient) de incercat, dar am uitat. Daca-mi aduc aminte o sa scriu aici.
Multumesc Misti. Pe mine chiar m-au incantat cartoafele ( ) astea.
Si da, sosul ala a fost o minunatie! Il recomand oricui are la indemana ingredientele.
As vrea si niste retete incercate de catre forumisti cu cartofii astia dulci, sa putem schimba pareri.
Eu am incercat candied, la cuptor si la gratar.
QUOTE (Mistinguett @ 24 Aug 2005, 08:43 PM) |
Eu am incercat candied, la cuptor si la gratar. |
http://www.epicurious.com/recipes/recipe_views/views/104474 inseamna ca-i faci si mai dulci decat sunt - si tot nu e desert.
La cuptor cam o ora, iar la gratar am facut fara sa masor timpul, eram la niste prieteni care au gratar serios, in curte, si i-am tinut pana s-au innegrit un pic pe la colturi.
Altfel, un cutit de bucatarie serios si bine ascutit ar trebui sa-i taie cu oarecare efort.
Acum, intrebarea mea este: de ce?
Dar ma rog, daca tie-ti plac, papa sanatoasa. Sunt parca 96 de retete la linkul de mai devreme si fiecare reteta are comentarii de la cei care le-au incercat.
Sorin:
QUOTE |
Tind sa cred ca nu ai idee de adevaratul ulei de masline.... |
Gabitza
Nici nu stiu cum sa incep...sunt o multime de factori
In mare tre' sa stii ce-ti place...eu prefer ulei de masline Kalamata Picholine si Souri.....cele mai bune dupa parerea mea si dupa ce am gustat zeci de feluri de ulei de masline!
Sa fie extra virgin, sa nu aiba mai mult de 0.5 % acid oleic, sa fie se soi cum am mentionat mai sus, sa nu aiba timp de raft mai mare decat un an, sa fie tinut in sticla, racoare si intuneric, sa fie facut in acea zii in care au fost culese maslinele, sa fie culese la timp, sa nu fie lovite de insecte, sa nu fie lovite mechanic la cules, sa fie produs doar prin metode "reci" si fara presiune, nu rafinat si fara nimic amestecat in el!
Pt. inceput cred ca e destul
Daca mai ai intrebari...cu placere....
Sorin.
edit. si Arbequina e bun!!
Daca uleiul de masline are gust de medicament inseamna ca e vechi.
De obicei pe piata este recolta anului trecut si anului prezent. Tot ce e mai vechi de-atat nu mai e bun.
Gabitza, nu esti singura care spune ca uleiul din Ro nu e bun, Simon zicea la fel. Eu zic sa incerci o data o sticla mica si nu neaparat cea mai ieftina. Uita-te la limpezime (daca nu are data recoltei pe eticheta), vascozitate si culoare. Cu cat e mai galben verzui cu atat e mai bun, cu cat e mai palid cu atat sa fugi mai tare de el.
Incearca-l asa: striveste un catel de usturoi si toaca o lingura/ita de patrunjel, sare-piper si amesteca totul cu o ceasca mica de ulei. Inmoaie paine buna si crocanta in el si gusta-l. Daca uleiul e bun, o sa mai vrei.
Eu folosesc Iliada, e grecesc. Si mai am Verdolio - italienesc, dar sincer, imi place Iliada mai mult.
Buna Misti
QUOTE |
Daca uleiul de masline are gust de medicament inseamna ca e vechi. |
QUOTE (Mistinguett @ 29 Aug 2005, 07:28 AM) |
Incearca-l asa: striveste un catel de usturoi si toaca o lingura/ita de patrunjel, sare-piper si amesteca totul cu o ceasca mica de ulei. Inmoaie paine buna si crocanta in el si gusta-l. Daca uleiul e bun, o sa mai vrei. |
Ca-s gusturi complementare. Usturoiul nu acopera gustul uleiului, doar il face mai complex.
Ce e fusty?
Adevarate toate cele mentionate de tine, dar cum la noi in tara nu se produce ulei de masline cred ca cele mai mari probleme calitative cu uleiul de masline ar fi conditiile de stocare si vechimea. In Ro este bine-cunoscuta problema cu mancarea expirata, iar uleiul de masline in special este greu de depistat daca nu are data recoltei pe eticheta.
Scuze de andicap Misti.....nu mai stiu pe Ro'...oricum e vorba de ceva stricat, alterat sau????
Sigur poti traduce mai bine de cat mine ...adica fusty!!
Sorin.
QUOTE |
Usturoiul nu acopera gustul uleiului, doar il face mai complex. |
Dragule, tu-mi recomanzi sa sar pagina, eu iti recomand sa incerci ce-am zis eu (tot ca intre "prieteni" si tot intre ghilimele daca asa vrei tu) .
Trebuie sa intelegi ca pentru cineva care nu este obisnuit cu gustul uleiului este greu sa faca o degustare cruda. Dar bineintes ca ai dreptul la opinie la fel ca mine si n-ar trebui ca opiniile mele sa ne strice "prietenia".
Hai sa ne lasam frustrarile afara din bucatarie, ca nu e bine sa mananci cu nervi.
Am cumparat un borcanel simpatic cu capere. Acum eu l-am cumparat de drag si de curiozitate, dar nu stiu ce sa fac cu el . Intr-o zi n-am mai putut si am desfacut borcanul si am gustat: oribil, ceva cumva acru rau. Ce fac eu cu ele?
Pe langa topic
Cat despre uleiul de masline... nu-mi vine sa cred ca abia acum am realizat ce inseamna un ulei de masline cu adevarat gustos! Am cumparat o sticla de ulei de masline Roma, pentru ca era la jumate de pret, si cand am gustat din el am avut o revelatie, e atat de aromat si atat de diferit de tot ce gustasem inainte! Acum il folosesc la orice gatesc pentru ca pur si simplu merge. Pun si in salate, ceea ce inainte nu faceam pentru ca era prea amarui cumva.
draga, din capere poti face un excelent sos alaturi de salau si orez...e o reteta arabeasca...tre s-o caut....te lingi pe degete!
Ma bucur ca-ti place Olive Oil
Sorin.
Caperele se folosesc tocate in cantitati mici (o lingurita aprox.) drept condiment in diferite mancaruri. Am o reteta superba de salata de conopida cu un sos de capere si ansoa. Mai pun la pui Marbella - si nu imi aduc aminte acum inca la ce. Inainte sa le folosesti trebuiesc date in unda si scurse.
da si noua retetele alea, ca deja salivez
Cum adica date in unda?
Le pun mai tarziu in Cartea de bucate. Cu conditia sa raportati daca le incercati.
p.s. @Felina - adica spalate usor (sunt delicate) cu apa rece.
QUOTE (Mistinguett @ 15 Sep 2005, 05:24 PM) |
Caperele se folosesc tocate in cantitati mici (o lingurita aprox.) drept condiment in diferite mancaruri. Am o reteta superba de salata de conopida cu un sos de capere si ansoa. Mai pun la pui Marbella - si nu imi aduc aminte acum inca la ce. Inainte sa le folosesti trebuiesc date in unda si scurse. |
Uite http://www.hanuancutei.com/forum/index.php?showtopic=5559&view=findpost&p=361077, nu schimba nimic la ea si respecta cantitatile.
Orezul negru stiu ca se foloseste in amestec cu alte feluri de orez (maro sau alb sau rosu) fiert si ca garnitura. Am mancat dar nu l-am gatit niciodata.
Sarumana! Conopida o voi face maine, abia astept!
Am gasit pe net o reteta de orez negru cu cartof dulce, ardei portocaliu, ceapa rosie si seminte de floarea soarelui macinate. Fac in seara asta si daca are succes, vin cu detalii. De fapt e simplu, se taie legumele cobulete si se pun toate ingredientele la fiert. Sunt tare curioasa ce-o sa iasa.
Am facut aseara orezul, dar n-a iesit extraordinar. Mie mi-a placut, dar orezul asta negru, ca si cel maro, ramane taricel oricat l-ai fierbe, chiar daca crapa bine bobul. Sotul meu nu a vrut nici macar sa inghita ce a gustat . Asa ca nu ma obosesc sa dau detalii. In schimb ceva interesant: am dormit excelent si azi ma simt excelent raportat la stomac. Cred ca de la orez, ca de la altceva n-are de la ce sa fie. Plus ca nu m-am mai visat haiduc azi-noapte, ca de obicei de cand m-am apucat sa-l citesc pe Panai Istrati .
Deseara fac conopida - o sa o servesc langa niste peste indian. O sa revin cu detalii.
Am gatit conopida si a fost interesanta. Dar am gresit ceva esential - am fier conopida 10 minute in loc de 5, asta pentru ca nu m-am mai uitat pe reteta si am facut din cap. Si cred ca as pune alt fel de ulei, de floarea soarelui sau de porumb, plus unpic de ulei de susan, pentru ca mi s-a parut ca uleiul de masline, fiind destul de multicel, i-a dat sosului un gust amarui cu care nu m-am imprietenit. Anciovele si caperele au dat un gust excelent sosului si abia astept sa repet experienta. A fost show pana am gasit conserva de anciove la supermarket, ca nimeni nu intelegea ce vreau, pronuntam cu un accent gresit... in sfarsit dupa multe cautari cu diversi angajati am gasit o tipa care m-a dus direct la conserva, dupa ce cautasem juma de ora exact pe raftul ala... . Noroc ca-s foarte bine educati si binevoitori angajatii, caci altfel ramaneam fara salata!
QUOTE (Felina @ 4 Apr 2006, 11:07 AM) |
... mi s-a parut ca uleiul de masline, fiind destul de multicel, i-a dat sosului un gust amarui ... |
Da chiar asa,ce e anciovele?
Ansoa (fl'. anchois) = a) Peste mic in Mediterana si Oceanul Atlantic. b) Pasta preparata din acest peste.
Dar e bune, ca scumpe sunt?
Anchois(fr.), Anchovy(engl.) = sardea, hamsie. E plina Marea Neagra de ele.
Imi aduc aminte ca bunica le marina in ceapa cu sare si numaistiuce, le zicea "rusi"
Adica e banala hamsie?? Si atunci ce naiba e asa scumpa, doar ca vine din Mediterana?
Ca bine zici, Mara. S-or fi rarit cârdurile...
QUOTE (Mistinguett @ 5 Apr 2006, 04:01 AM) |
Uleiul de masline n-are voie sa dea gusturi amarui, indiferent de cantitate... Cumva uleiul tau e vechi sau l-ai tinut la caldura? |
QUOTE (Mara @ 5 Apr 2006, 09:04 AM) |
Adica e banala hamsie?? Si atunci ce naiba e asa scumpa, doar ca vine din Mediterana? |
Si uleiul meu de masline sta cam aproape de cuptor, bine ca am aflat ca nu-i bine acolo! Desi... la cat de des gatesc, sta prea bine unde e!
Am o intrebare: otetul balsamic cu ce se deosebeste de otetul clasic?
QUOTE (Mara @ 5 Apr 2006, 10:37 AM) |
Am o intrebare: otetul balsamic cu ce se deosebeste de otetul clasic? |
Pai d'aia intreb inainte sa dau banii... Abia ce-am mancat niste legume la grill, cu ulei de masline si otet d'asta si chiar mi-au placut. Asa ca as cam cumpara, dar sa auzim si opinii mai avizate.
http://en.wikipedia.org/wiki/Balsamic_Vinegar
Inseamna ca ce-am vazut eu nu este "traditional", pentru ca nu era chiar atat de scump. Iar ala original mi se pare exorbitant. Chiar merita??
Sa fiu sincer, eu inca nu stiu cum suna. Dar chiar ca m-ati facut curios si mâine o sa cumpar o sticluta, azi deja am fost dupa cumparaturi si nu-i prea fain afara...
Va zic maine ce fel am cumparat si cat costa. Si cum e la gust, desigur
Sunt balsamice pe a caror sticla scrie traditional, dar nu e. Misterul consta in procentajul de otet balsamic adevarat - la o anumita concentratie au voie sa-l cheme ce vor ei. Ca asta e smecheria, pun un procentaj de balsamic in otet tanar si-l invechesc doar un an-doi.
Balsamic adevarat nu mi-am permis niciodata, dar am incercat cateva marci mai ieftine ($7-12 pt 500 ml) si unele-s chiar ok, chiar nu mai folosesc otet din vin la salate, ci numai balsamic. Dar de pus pe capsuni nu e. E mai dulce si mai robust decat otetul normal, mai... siropos, greu de descris gustul.
Referitor la caldura din bucatarie - ulei, otet, ierburi si condimente, faina, nuci - puneti-le cat mai departe de cuptor. Oale si farfurii langa cuptor, nu alimente.
Gata, o sa iau si eu, d'ala mai ieftior totusi, ca oricum e mult mai scump decat ala care-l foloseam pana acum.
Sefa, am inteles, reorganizez bucataria, desi zau ca nu e cazul la cat de mult folosesc eu aragazul.
Bre,atunci sa stii ca pe" romaneste" le zice ansoa.File de ansoa.
ANŞOA s.n. 1. Peşti mici, cu bogat conţinut de grăsime, din familia heringilor (hamsie, şprot) sau a sardelelor, filetaţi, conservaţi mai întâi în saramură, apoi în ulei. Se utilizează ca atare, drept garnitură pentru canapele, pizza etc., ca ingredient în diverse salate sau sub formă de pastă sau unt de anşoa pentru uns tartine sau sandviciuri; fr. anchois; engl. anchovy; germ. Anchovis. 2. Pastă picantă preparată din peşte astfel conservat.
QUOTE (Michelle @ 6 Apr 2006, 11:34 AM) |
Bre,atunci sa stii ca pe" romaneste" le zice ansoa.File de ansoa. |
Asaaa... mi-am luat Aceto Balsamico di Modena 6% si am facut o salata.
E placut la gust, chiar. Decent in acrime, un pic dulce, tocmai bun pt salate. De recomandat
Pretul? ...mi-e si rusine sa spun... o sticla de 500ml = 0,99 Euro! Am crezut ca nu vad bine
A luat pana si premiul 2 la un test de balsamice (Stiftung Warentest)
Bineinteles toate din aceeasi categorie, simpla. Data viitoare o sa cumpar unul mai scump, sa vad diferenta la gust
Tehnic:Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)