Cunoasteti retete cu broccoli? Dar nu proaspat ci din acela congelat, cum "creste" pe la noi...
Recunostinta pentru orice idei.
Broccoli nu este altceva decât conopida verde, la fel de vazut la sparanghel, e alb si verde, sau la dovleci= sunt albi, galbeni si verzi (zucchini, zucchetti).
Vezi retele cu conopida si-i ok Se face la fel ca si conopida, arunci ceva brânza peste, bagi vreo 10 min la cuptor, gata
Cla are dreptate. Eu am facut-o astfel :
Am fiert broccoli cca. 8-10 minute, nu mai mult, ca se sfarama. L-am pus asa congelat in apa care fierbea. Separat, am pus intr-o tigaie piept de pui bucatele (nu prea mici), cu delikat, condiment pusta, putin cimbru si anason, putin ulei si 1 cana cu apa si am lasat cca. 20 minute pe foc. Apoi, am strecurat broccoli, l-am pus in alta cratita si am turnat peste el puiul preparat inainte, cu tot cu sosul lui - nu prea mult-, precum si doua oua batute cu smantana, putina branza - in loc de sare- si cascaval ras, din care am pus si deasupra. Am bagat la cuptor cca. 15 minute, atat cat sa se lege ouale. Iese o minunatie de sufleu sau budinca, ce-o fi !
Insa, cand strecori apa, pune o oala dedesupt. Apa aia o poti folosi ca bouillon, are gust bun
Cla, daca nu mai pui altceva la fiert cu broccoli, apa aia are gust doar de fiertura de conopida. Parerea mea. La ce o poti folosi ? De fapt, de ce-i spui bouillon ? E acelasi lucru cu bulionul nostru (sosul sau pasta de rosii) ?
bouillon ..inseamna un fel de supa...care poate fi de carne sau de legume!
Thanks. Banuiam eu ca e un fel de supa. Da' e zeama chioara daca am fiert doar broccoli. Eu o arunc. Nu-ti mai trebuie nimic pe langa sufleul din broccoli cu piept de pui si cascaval !
Deci supa asta se poate pastra la frigiderin pt alte preparate?
Broccoli e doar un fel de conopida. Doar ca-i verde.
La gust - la fel.
QUOTE (Tear @ 21 Jul 2005, 12:01 PM) |
Cla, daca nu mai pui altceva la fiert cu broccoli, apa aia are gust doar de fiertura de conopida. Parerea mea. La ce o poti folosi ? De fapt, de ce-i spui bouillon ? E acelasi lucru cu bulionul nostru (sosul sau pasta de rosii) ? |
QUOTE (Tear @ 21 Jul 2005, 12:37 PM) |
Thanks. Banuiam eu ca e un fel de supa. Da' e zeama chioara daca am fiert doar broccoli. Eu o arunc. Nu-ti mai trebuie nimic pe langa sufleul din broccoli cu piept de pui si cascaval ! |
Am mancat la un restaurant brocoli ca garnitura insa avea si ustoroi putin prajit care ii intetea gustul. Mancarea avea un sos acrisor de aceto balsamico, iar in combinatie cu leguma... delicios.
Eu mai gatesc din joi in pasti o garnitura de brocoli. Il fierb putin sa se moaie. Prajesc in putin ulei niste usturoi tocat impreuna cu niste praf de ghimbir, pana usturoiul isi schimba putin culoarea. Pun brocolii scursi de zeama si amestec vartos. Torn niste smantana buna, dreg de sare, piper. Cand smantana da in clocot mai pun, eventual, niste cascaval ras, dar nu mereu. E foarte bun.
mai nou folosesc brocoli facut la abur pe post de garnitura, eventual cu ceva unt peste el cand e fierbinte. e fain.
Tehnic:Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)