Versiunea pentru tiparit a acestui topic

Click aici pentru a vizualiza acest topic in formatul original

HanuAncutei.com - ARTA de a conversa _ Bucataria si Barul Hanului _ Mincare De Bob ?

Trimis de: Diana-Maria pe 19 Nov 2004, 05:47 PM

Stie cineva cum se gateste bobul?
Ca eu habar nu am, desi banuiala e ca se face cam in acelasi fel cum se gateste fasolea... cry.gif

Trimis de: simonsays pe 19 Nov 2004, 05:59 PM

mai da, cam tot ca fasolea... desi pare-mi-se ca nu se fierbe tot atata... cu ape aruncate, samd; ceea ce difera sint mirodeniile... daca vrei asta. uite, stiu ca aveam pe undeva reteta pt mancarea asta... sa ma uit ...

apropo, unde ai gasit bob ? rolleyes.gif

Trimis de: Jazz pe 19 Nov 2004, 06:25 PM

Cum arata bobul? blink.gif Daca imi spui si cum i se zice in engleza tongue.gif poate gasesc si eu cateva retete si le postez... wink.gif

Trimis de: Diana-Maria pe 19 Nov 2004, 07:39 PM

La un magazin alimentar... au si linte! smile.gif
Arata ca fasolea, numai ca e maroniu, mare cam cit o curmala...

Trimis de: Cla pe 19 Nov 2004, 08:35 PM

Intrebare: Bobul nu e cumva arpacas? unsure.gif

Trimis de: Diana-Maria pe 19 Nov 2004, 08:37 PM

Nu... e ruda apropiata cu fasolea, lintea, mazarea...
Nu e arpacas !

Trimis de: Cla pe 19 Nov 2004, 09:05 PM

Pai daca e ruda cu mazarea, lintea, fasolea l-as pune peste noapte in apa, la umflat. Si dup-aia un papa cu vreo costita, ceva... n-ar fi o idee? Eu asa as face... l-as fierbe cu ceva ceapa, patrunjel sau pastarnac, un pic de telina... licklips.gif

Trimis de: Jazz pe 19 Nov 2004, 09:16 PM

Maroniu si mare cat o curmala... blink.gif Zau ca nu stiu cum arata... Poate totusi stie cineva cum i se spune in engleza.
Da' o poza poti sa pui? M-ai facut curioasa. laugh.gif

Trimis de: Cla pe 19 Nov 2004, 09:30 PM

Maroniu si mare cat o curmala... asa stiu eu fasolea Kidney tongue.gif

Trimis de: simonsays pe 20 Nov 2004, 01:04 PM

QUOTE (Cla @ 19 Nov 2004, 10:30 PM)
Maroniu si mare cat o curmala... asa stiu eu fasolea Kidney tongue.gif

eu asa stiu curmalele... rofl.gif

linte... de cand n-am mai mancat o supa de linte... licklips.gif cu cimbru si otzet ... drool.gif gata cu joaca !!! la masa !! spoton.gif

diana-maria, ma 'nerveaza magazinu tau alimentar ! laugh.gif

Trimis de: Diana-Maria pe 22 Nov 2004, 12:38 AM

Simon,
daca vrei, iti dau adresa! tongue.gif
Serios, cauta la magazinele cu produse naturiste si gasesti linte.
Bobul nu e fasole, oameni buni!
E BOB!
user posted image

Iar asta e planta.
In engleza ii zice... "horse bean".
user posted image

Cel mai bine se vede in pozele de pe Google, cind dai cautare ,,horse beans".

Trimis de: Felina pe 8 Jun 2005, 05:34 PM

Eu stiu ca bunica facea iarna bobul in loc de fasole, diferenta era ca dupa ce-l fierbea bine, trebuia sa ia coaja de pe fiecare boaba, ca are o coaja destul de tare si grosuta. Mai stiu ca bobul il tinea de rezerva pentru iarna, in caz ca se termina fasolea unsure.gif .

Noi mancam boabele de bob vara, pana sa se coaca, erau dulci si bune, mai ales ca n-aveam voie tongue.gif .

Trimis de: mutulica pe 8 Jun 2005, 07:48 PM

se face planta asta la noi, adica la noi in romania?
pare un fel de fasole mai nervoasa

Trimis de: dascalita pe 8 Jun 2005, 08:01 PM

Da,se gaseste si in Ro!Nu am vazut-o in magazine dar se cultiva in satele noastre...

Trimis de: Felina pe 9 Jun 2005, 11:38 AM

QUOTE (mutulica @ 8 Jun 2005, 08:48 PM)
se face planta asta la noi, adica la noi in romania?
pare un fel de fasole mai nervoasa

Da, da, e mai nervoasa, cum zici tu biggrin.gif

Trimis de: mutulica pe 10 Jun 2005, 10:10 PM

cum asa? pocneste prin oala ca floricelele cind o fierbi?

Trimis de: Felina pe 13 Jun 2005, 05:13 PM

QUOTE (mutulica @ 10 Jun 2005, 11:10 PM)
cum asa? pocneste prin oala ca floricelele cind o fierbi?

Nu chiar, doar ii crapa coaja rolleyes.gif .

Am o cutie de bob, identica cu cutiile de fasole. Tot stau si ma gandesc ce anume sa fac cu ea. hmm.gif
Cred ca intr-o zi o sa desfac pur si simplu cutia sa vad ce-i in ea... hh.gif

Trimis de: axyutza pe 31 Aug 2005, 09:25 PM

intrebare.... la gust seamana cu ceva (fasole, mazare, sau e unic?)?

Trimis de: Felina pe 31 Aug 2005, 09:28 PM

QUOTE (axyutza @ 31 Aug 2005, 10:25 PM)
intrebare.... la gust seamana cu ceva (fasole, mazare, sau e unic?)?

Nu seamana, are gust distinct, dar din pacate nu ma pricep sa descriu gusturi...

Cand e inca crud se consuma ca atare, adica se scot boabele din teci, se separa bobul de cojita mai amaruie si se papa. E dulce si bun!

Trimis de: Tyra pe 1 Apr 2006, 12:04 AM

E buna mazarea, dar facuta cu zahar caramelizat in sos si servita cu friganele (paine data prin ou si prajita). Nu mi place mazarea cu carne deloc.

Si subscriu la supa crema de linte. Delicioasa. E un restaurant turcesc pe langa casa mea si merg destul de des , acolo fac o supa de linte f buna.

Trimis de: Fantasee pe 1 Apr 2006, 12:11 AM

Imi amintesc de cele comise de bunica-mea la Vrancea: borsul de bob, acrit cu corcoduse verzi, sau mancarea de bob cu felii de mar ionatan si carnati picanti drool.gif si uite asa visez eu la cai verzi pe pereti in miezul noptii rofl.gif.
Nu-mi amintesc, totusi, sa fi depus vreun efort deosebit pentru pregatirea acestor bucate, poate fiindca folosea doar bob proaspat, parca iarna nu facea mancare din asa ceva blink.gif .

Tehnic:Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)