Stie cineva cum se gateste bobul?
Ca eu habar nu am, desi banuiala e ca se face cam in acelasi fel cum se gateste fasolea...
mai da, cam tot ca fasolea... desi pare-mi-se ca nu se fierbe tot atata... cu ape aruncate, samd; ceea ce difera sint mirodeniile... daca vrei asta. uite, stiu ca aveam pe undeva reteta pt mancarea asta... sa ma uit ...
apropo, unde ai gasit bob ?
Cum arata bobul? Daca imi spui si cum i se zice in engleza poate gasesc si eu cateva retete si le postez...
La un magazin alimentar... au si linte!
Arata ca fasolea, numai ca e maroniu, mare cam cit o curmala...
Intrebare: Bobul nu e cumva arpacas?
Nu... e ruda apropiata cu fasolea, lintea, mazarea...
Nu e arpacas !
Pai daca e ruda cu mazarea, lintea, fasolea l-as pune peste noapte in apa, la umflat. Si dup-aia un papa cu vreo costita, ceva... n-ar fi o idee? Eu asa as face... l-as fierbe cu ceva ceapa, patrunjel sau pastarnac, un pic de telina...
Maroniu si mare cat o curmala... Zau ca nu stiu cum arata... Poate totusi stie cineva cum i se spune in engleza.
Da' o poza poti sa pui? M-ai facut curioasa.
Maroniu si mare cat o curmala... asa stiu eu fasolea Kidney
QUOTE (Cla @ 19 Nov 2004, 10:30 PM) |
Maroniu si mare cat o curmala... asa stiu eu fasolea Kidney |
Simon,
daca vrei, iti dau adresa!
Serios, cauta la magazinele cu produse naturiste si gasesti linte.
Bobul nu e fasole, oameni buni!
E BOB!
Iar asta e planta.
In engleza ii zice... "horse bean".
Cel mai bine se vede in pozele de pe Google, cind dai cautare ,,horse beans".
Eu stiu ca bunica facea iarna bobul in loc de fasole, diferenta era ca dupa ce-l fierbea bine, trebuia sa ia coaja de pe fiecare boaba, ca are o coaja destul de tare si grosuta. Mai stiu ca bobul il tinea de rezerva pentru iarna, in caz ca se termina fasolea .
Noi mancam boabele de bob vara, pana sa se coaca, erau dulci si bune, mai ales ca n-aveam voie .
se face planta asta la noi, adica la noi in romania?
pare un fel de fasole mai nervoasa
Da,se gaseste si in Ro!Nu am vazut-o in magazine dar se cultiva in satele noastre...
QUOTE (mutulica @ 8 Jun 2005, 08:48 PM) |
se face planta asta la noi, adica la noi in romania? pare un fel de fasole mai nervoasa |
cum asa? pocneste prin oala ca floricelele cind o fierbi?
QUOTE (mutulica @ 10 Jun 2005, 11:10 PM) |
cum asa? pocneste prin oala ca floricelele cind o fierbi? |
intrebare.... la gust seamana cu ceva (fasole, mazare, sau e unic?)?
QUOTE (axyutza @ 31 Aug 2005, 10:25 PM) |
intrebare.... la gust seamana cu ceva (fasole, mazare, sau e unic?)? |
E buna mazarea, dar facuta cu zahar caramelizat in sos si servita cu friganele (paine data prin ou si prajita). Nu mi place mazarea cu carne deloc.
Si subscriu la supa crema de linte. Delicioasa. E un restaurant turcesc pe langa casa mea si merg destul de des , acolo fac o supa de linte f buna.
Imi amintesc de cele comise de bunica-mea la Vrancea: borsul de bob, acrit cu corcoduse verzi, sau mancarea de bob cu felii de mar ionatan si carnati picanti si uite asa visez eu la cai verzi pe pereti in miezul noptii .
Nu-mi amintesc, totusi, sa fi depus vreun efort deosebit pentru pregatirea acestor bucate, poate fiindca folosea doar bob proaspat, parca iarna nu facea mancare din asa ceva .
Tehnic:Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)