O problema.. o dilema chiar... cand mancarea e pe terminate, apare pana de idei ... "maine ce facem de mancare ? " "nu stiu, zii si tu" "pai pe tine te-am intrebat" ...
Deci, ce ai de gand sa faci maine, sau ce faci acum de mancare ? o idee, niciodata nu strica sa vezi ca manaca si ceilalti !
ce va rog: daca meniul vostru e alcatuit din "apa plata cu lamaie", NU postati aici ! mersic
si, ca sa sparg gheata: aseara am facut o ciorba de porcusor ( ), iar azi cand ajung acasa.. vreau sa fac o varza calita ! varza noua, ne-acrita.
E de porc daca ma autoinvit la tine la masa?
Si te rog sa termini cu discriminarile astea cu...cine "mananca" apa plata cu zeama de lamaie sa nu posteze aici...nu-i frumos...si manechinele e oameni, are si ele sentimente...
pai .. sa zicem ca fac o exceptie pt tine, si te primesc la masa !
or avea ele sentimente, dar ceea ce le lipseste este tocmai esenta threadului: MANCAREA !
Io zic sa te sacrifici si sa le inviti la masa... ( manechinele e niste chestii care arata misto)
Dati-le incolo de manechine Eu as face o ciorba de fasole cu ciolan afumat... sau de cartofi cu ciolan afumat... ma mai gandesc. Insa felul doi... aici n-am nici o idee.
spanac ...ca m-am pus stiu eu cine da' nu-i frumos sa-l pomenesc ( ) sa-l iau cu mine la piata ( pe el ) ..si a vazut ..si a poftit ...asa ca azi e musai sa fac
Dar macar il curata pofticiosul? Sau tot tu?
l-am curatat amindoi aseara ..." sa castig eu timp ...cica "
Ce-mi plac teoriile astea. Lui ii e pofta, tu-l gatesti (ma rog, asta nu ia deloc timp in cazul spanacului ), si te ajuta putin la pregatit si-ti mai si scoate ochii ca vezi-doamne ce mare lucru a facut... si tu trebuie sa-i fii adanc recunoscatoare ca a facut ceva... Barbatii astia
Simon, stim, stim, tu nu esti asa!
mhm... nu sint, da scoti limba la mine, da ? biineee ....
mai, ca felu' doi.. ai putea sa faci o friptura la cuptor ... ceva mielu, daca ai de unde sa-l iei partea buna e ca ai ce garnituri sa alegi, pt friptura cu sos la cuptor
maine mananc piftie ...
Sunt off-topic daca-mi fac maine o supa la plic?
scuza-ma ca te intreb, dar ce e aia piftie ? sunt cumva celebrele racituri? probabil ca difera zona.
Jazz, eu imi fac o supa de sparanghel E chiar buna, pe cinstea mea!
Maine o sa imi fac un fel de mancare de ciuperci.
Iata si cam care e reteta (cantitatile sunt aproximative)
500 gr ciuperci( preferabil proaspete ), 5-6 oua, 2 cepe, verdeata(patrunjel,marar), sare, piper, condimente.
Se taie ciupercile destul de marunt, se calesc cu ceapa tocata, se adauga condimentele si verdeata tocata, se lasa la racit.
Ouale se bat spuma, si pe toarna pesti amestecul obtinut anterior; totul se toarna in tava tapetata si se lasa la cuptor pana cand capata o culoare rumenie.
Merge destul de bine si cu niste chiftele(fiind lacto-vegetarian mananc chiftele de soia).
o faina reteta de .. omleta cu ciuperci la cuptor
ai putea adauga branza rasa (daca tot zici de lactovegetarian), sau ... cartofi cruzi, rasi pe razatoarea mare; desi ar fi ceva mai indicat sa ii faci la foc deschis ... merg si la cuptor
a, si pentru aroma suplimentara, surprinzator de buna (dar.. la primavara): frunze de ceapa verde, tocate mare; sau frunze de tzelina; sau tarhon.
cred ca o sa fac o ciorba de perisoare... si niste copane de pui la cuptor ...
Miine fac de mincare un puisor de la tara cu sosulet si putin usturoi
am facut o saramura de carasi ... care mi-a iesit iuteee... a cerut o graamada de bere
mandra mea a facut sarmalute-n foi de vitza ! yummy ....
Azi la pranz le preg. mamaligutza cu branza shi smantana . Apoi clatite cu dulceata .
aia e MANCARE ?
bun, maine prepar niste seminte prajite, sau, daca gasesc soiu' al' bun, floricele; si probabil niste paine cu unt cu miere....
Se pare ca tot romanu' sufera de foame congenitala de vreme ce asta este unul din cele mai active topic-uri. Eu maine nu fac de mancare, ca este randul lu' mama.
domle, cu matzu plin, vezi altfel lumea....
eu maine ma gandesc sa fac un bors de peste.... tre sa iau ceva crap, si niste peste mic, carasel. biban, pt zeama... sau poate gasesc un salau proaspat ...
inca nu am terminat saramura, mananc singur din ea, e MUUULT prea picanta pentru restu lumii !
Saramura trebuie sa fie picanta. Ca altfel n-ai facut nici o sfaraiala.
mda, dar nici sa te usture la evacuare ...
anyway, eu ma plac ca bucatar ! mananc cu palcere ceea ce fac ...
Sper ca o sa gasesc ceva de mancare acasa macar pentru astazi ca maine "om trai si om vedea ".
o sa gatesc ostropel de pui cu piure de cartofi
simonsays :
QUOTE |
bun, maine prepar niste seminte prajite, |
QUOTE |
o sa gatesc ostropel de pui cu piure de cartofi |
eu vreau sa fac mincare chinezeasca, da' nu stiu daca am timp sa cumpar ingredientele miine
piept de pui la gratar cu salata de legume si cu dressing de maioneza cu usturoi
QUOTE (doice @ 9 Nov 2004, 10:32 AM) |
piept de pui la gratar cu salata de legume si cu dressing de maioneza cu usturoi |
königsberger klopse
Cred ca o sa fac friptura la cuptor cu garnitura de cartofi.
Era sa uit. Cartofii gratinati.
Si cu muraturi, evident.
QUOTE (Diana-Maria @ 15 Nov 2004, 01:05 AM) |
Si cu muraturi, evident. |
Muraturi mai verzi, mai rozalii, mere... O sa pun si niste gutui la murat, am mincat la niste prieteni ardeleni si au fost delicioase !
Castraveti nu am pus anul asta, doar gogosari.
Si nici varza, dar cred ca nu e inca timpul pierdut.
ps: Chit ca mi te fac dusman, vezi ca ai bagat o cratima care nu-si are rostul:
QUOTE |
se-n-telege |
QUOTE (Diana-Maria @ 16 Nov 2004, 01:35 AM) | ||
ps: Chit ca mi te fac dusman, vezi ca ai bagat o cratima care nu-si are rostul:
... Nu am putut sa ma abtin... |
Si mie imi plac pepenii murati, dar aici, in Oltenia nu sint ,,la moda" .
Merele murate sint grozave,la fel si gutuile.
Merita sa-ncerci.
Bine ca nu te-ai suparat.
mai, se pare ca nici in bucuresti nu sint la moda, altufel nu imi explic dece nu i-am mai gasit in piata...
Cred ca habar n-au cit sint de buni murati...
Nici la Craiova nu-s...
In ce priveste meniul de miine... ma gindeam la un pastizio...
o sa imi fac o chinezarie... ma puca dorul de orez
O tocanita cu soia, posibil si cu mazare, multe legume si niste clatite cu dulceata de macese
chiftelute
QUOTE |
Jazz, eu imi fac o supa de sparanghel E chiar buna, pe cinstea mea! |
am un rest de kous kous acasa, daca nu e rau inca, il voi manca maine
nu stiu numele salatei; dar pe cat e de simpla atat e de buna
oua fierte+cartofi fietzi+masline+ceapa+maioneza
Gabitza, impartasesc cu cea mai mare placere Se pune o oala cu apa la fiert (cam 1 l) iar cand incepe sa fiarba se toarna continutul plicului si se amesteca energic. O mai lasi cam 5 minute la fiert, astepti sa se raceasca putin si o papi cu pofta mare
Ete aici o reteta adevarata pentru supa crema de sparanghel:
Ingrediente : 500 g sparanghel, 200 g smantana, 3 galbenusuri, sare.
Se curata sparanghelul si se taie varfurile cam de 2 cm. Se fierb tijele si varfurile intr-un litru de apa clocotita cu sare. Dupa ce au fiert, se trec prin sita tijele, iar varfurile se lasa deoparte. Piureul obtinut se amesteca cu galbenusurile si cu smantana si la urma se adauga varfurile.
Pofta!
Serenity,
Cum arata sparanghelul?
Tre' sa-mi zici ca reteta asta a ta mi-a provocat o furtuna in gura!
Saru-mana.
Spaghete cu sos...
Se ia o ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei, apoi se pune un carnat taiat bucatele, la prajit si niste ceafa sau ce va place, oricum ceva semipreparat... Se poate inlocui carnatul si ceafa cu Ton si ciuperci...Se amesteca treaba, apoi se pune bulion, la vara merge mai bine o rosie, doua, se amesteca iar ca sa nu se lipeasca, apoi se adauga usturoi, mujdei, fara apa, se pune si un ardei din otet sau cruzi daca ne place mai picant, apoi se adauga 100-200g smantana, piper, in loc de sare putemsa punem un cub de Knor cu ce arome vrem, daca avem se pune si oregano, ceva boia, si ce condimente mai credeti de cuvinta...
Se pune o oala cu apa in care punem un pic de sare si o lingura de ulei, se adauga spaghetele doar cand apa fierbe...Dupa ce s-au umflat act de cat, se strecoara, se pun intrun vas mai mare, se amesteca cu putina margarina si cu cascaval ras cat cuprinde, merge si branza, apoi se pune sosul si se amesteca totul...Se serveste cald....Pofta buna!
Pentru Jazz:
oooo, ce buna trebuie sa fie reteta ta, mai serenity e inca dimineata (daca 12 se mai pune a fi dimineata ) si imi ploua in gura.
dar am si yo o singura problema: stie cineva prin bucuresti pe unde se gaseste sparanghel proaspat? asa, am vazut la supermarket din ala la conserva dar parca as lua tot proaspat...
raman datoare de o....supa de sparanghel, evident.
@sweetsmile: se cheama salata prientala...foarte buna...dar fara ceapa. (adik eu nu mananc ceapa)
G.
Cred ca maine voi gati ciorba de pui a la grec ;sarmalute cu carne de pui ,orez si pasat; si ca desert voi face clatite cu branza de vaca sau cu finetti.
ciuperci+oua fierte+castravetzi muratzi+maioneza+putini cartofi fiertzi+ceapa+sunca+...nu cred ca am uitat ceva..................le-am insirat pe toate ca nu stiu (iarasi) numele salatei
dar la fel ca si cealalta e grozava ......ca-i de mine facuta
Habar n-am...
Ciorba de vitel si inca ceva... inca nu stiu ce anume.
Sint in pana de inspiratie.
Cred ca o sa ies la pascut
Parintii sunt plecati la bunici. Si eu am o lene...
pireu...+ supa la plic
Miine avem invitati la masa ufff... grea treaba pina ne-am hotarit ce sa facem: mancare braziliana sau romaneasca..si ca sa impacam si capra si varza mincam- braziliana adica fejoada un intreg ritual :fasole neagra, cu carne si cirnati ) farofa ah asta e o faina speciala adusa din Brazil (faina de manjoca) se prsajeste cu putina ceapa se adauga o omleta farimitata dintr-un ou si o banana taiata felii, orez fiert. covi- asta e un fel de stevie dar cum pe aici nu este trebue sa improvizez ca sa iasa cit de cit asemanator cu originalul totul se serveste cu ardei iuti sau sos foarte iute si felii de portocale iar focul se stinge cu caipirinha ( limete cu vodca zahar brun si multa gheata). Si desert placinta romaneasca cu brinza
flori ...pot sa vin si eu?
pireu
QUOTE (iniya @ 19 Mar 2005, 10:51 PM) |
flori ...pot sa vin si eu? pireu |
mdaaaaaaaaaaa.verdict: ..
sunt sigura ca esti o bucatareasa pe cinste... ..fasolea nu este mancarea mea preferata..dar pomenishi de ceva carnaciori pe acolo.. ..si branza ...
QUOTE (iniya @ 19 Mar 2005, 05:50 PM) |
pireu...+ supa la plic |
pai maine tre' sa imi fac de mancare pentru la servici...nu e de loc profitabil sa mananc in oras mereu. dar daca acasa nu se gaseste eu ce sa fac?
asa ca azi o sa imi fac niste cartofi frantzuzesti la cuptor....de mult ma tineam sa ii fac si pana la urma am lasat-o balta. cartofi am, oua la fel, branza/cascaval se gaseste....numai smantana nu am, tre' sa ma duc sa imi cumpar. sau sa fac oara cartofi tzaranesti??? voi ce ziceti?
G.
@scarlett 'se gaseste si pireu la plic '
fulgi ...numa' fulgi sunt...eu nmai cu aia ma .,.hraneam
dar sunt groaznici ...dar nu ii intrec pe cei facuti de mine
groaznic...astazi vreau..nu stiu daca-=mi iasa..o salata de ciuperci...si ceva prajit...cartofi ..ori paine cu ou
clatite
cu jem de macese
Azi am facut cartofi frantuzesti (cu carnat de Banat ) si maine face mama placinte ardelenesti cu branza .
Maine cred ca niste branza de vaci cu smantana si mamaliguta, o supa de pui cu taitei facuti de casa, salata de cruditati + budinca de spanac si urzici
maine...ha?
asta nu stiu - dar azi mananc pui cu legume
si fondante facute de bunica
Paine prajita cu ou..sper sa iasa ceva comestibil
salata cu ton
maine... am in program pui cu ciuperci, curry-rice, si ca desert clatite
cum faci curry-rice?baga o reteta scurta!
e simplu de tot. cumpar un plic de curry de la supermarket, si pun in apa in care fierb orezul (o lingura nu un plic, depinde de cantitatea de orez).
cind consider ca orezul a fiert destul, vars toata afacerea intr-o sita, si ramine orezul. in principiu se poate folosi asa ca si garnitura.
in functie de mincarea la care il folosesc ca si garnitura eventual il calesc putin (folosesc unt)
Galuste cu prune virgine
pui orez cu bob lung sau rotund?sau natur?
alte condimente,sare,piper?
prefer bob lung.
sarea de la inceput in apa in care fierbe orezul, piper alb de obice
spaghete cu sos alb
maine plec la mare...deci s-a dus gatitul meu pentru cateva zile bune.
G.
Pt maine am planificat niste Rumpsteak la gratar cu "Kräuterbutter",
Cartofi prajiti,
Salata de sezon( de ardei copti) + Tzatziki,
Palatschinken mit Zwetschgenmuß im Bauchnabel....
si atunci... blaaaaa....
Cla, ce dracovenii mai sunt si alea? Gabitzo, drum bun si distractie placuta!
Eu maine fac (impreuna cu mama, of course) prajituri
Serenity my mouse, daca ne-am intâlni, n-.ai avea nevoie decât de mine
Scuze: De prietenul tau + mine (la bucatarie)
Maine invat sa fac pui la sticla .
Pentru Lotte
E pentru prima data cind aud expresia "pui la sticla"
Poti sa dai ceva explicatii (daca ai timp).
exergy33
serenity:
QUOTE |
drum bun si distractie placuta! |
Pentru Lotte si exergy 33:
E asa de simplu puiul pe sticla !
Se ia un pui grill (fara cap, picioare si maruntaie), se taie varfurile aripilor (caci niciodata nu sunt taiate aici, la noi), se unge cu ulei si se condimenteaza dupa gust : delikat (sare), pusta, cimbru, etc. Si pe dinauntru, si pe dinafara. Separat, se ia o sticla de 1 litru, de apa minerala sau de nectar Prigat mare, cu gatul putin mai gros. Sau daca mai aveti din alea de lapte de 1 litru de pe vremea lui nea' Nicu, si mai bine. Se umple sticla pe jumatate cu apa. Se introduce sticla prin posteriorul puiului, bine de tot, astfel incat gatul sticlei sa iasa prin gatul puiului. Astfel fixat, sticla cu puiul pe ea se aseaza intr-o tava de cuptor sau una mai mica, in care s-au pus cca. 2 cani de apa, depinde cate incap si se pune la cuptor. La mine nu merge decat direct pe fundul cuptorului, avand in vedere ca sticla este inalta. Deci folosesc o tava mai mica. Important este sa fie destul de adanca pentru putina apa si suficient de lata ca sa nu se scurga grasimea puiului in cuptor, ci in tava. Focul trebuie sa fie mic. Se mai urmareste din cand in cand ca apa din tava sa nu se fi evaporat, completand pe parcurs, altfel se arde tava si puiul capata miros. Dureaza cca. 1 ora, 1 ora si 1/2, depinde de puterea cuptorului. La mine, daca e focul mic, il pot lasa si 2 ore ca sa iasa crocant, nu suculent.
Pofta buna !
Tear, se pune dop/capac la sticla?
Tear, cand ne inviti la masa ?
Daca se pune bere in loc de apa in sticla, are o aroma mult mai buna, chit ca te cam doare sufletul sa irosesti berea E verificata.
Da' nu mai bine il stropesti cu nitel vin alb ? (puiul)
nu cred ca e suficient. Aburii aia fac adevarate minuni.
Mda, mi s-a facut fuame...
cele mai bune sticle sint alea de pepsi-cola
ps. din cand in cand mai stropesti puiu' cu sosul/apa din cratita/tava, ca altminteri se usuca prea tare...
pps. se ezista in comertul socialist niste craticioare cu doua sarme care se fixeaza pe margine, si in care infigi direct animalu; sint ceva mai practice, dar craticioara e cam mica, si mai greu de facut manevra cu turnatul sosului peste pui.
ppps. puiul poti sa il impanezi cu diverse chestii.. slaninuta afumata, de exemplu
peste la cuptor
Corect, simon, uitasem sa spun ca trebuie sa "uzi" puiul in cuptor. Si mai trebuie udat dupa aceea, cand il mananci, cu un Murfatlar rosu, nu ?
Nu mia- raspuns si mie nimeni daca se pune dop la sticla in care e infipt puiu...
Nici gand, Felina ! Apa din sticla trebuie sa se evapore, gatul sticlei trebuie sa fie descoperit, puiul trebuie bine infipt pe sticla, astfel incat gatul sticlei sa fie bine iesit in afara. Succes ! Puiul pe sticla e solutia mea de urgenta pentru cand n-am chef de gatit !
Mersic!
On topic:
Maine nu fac nimic de mancare ca mai am ceva varza calita cu costita afumata.
QUOTE (Tear @ 22 Sep 2005, 02:44 PM) |
Corect, simon, uitasem sa spun ca trebuie sa "uzi" puiul in cuptor. Si mai trebuie udat dupa aceea, cand il mananci, cu un Murfatlar rosu, nu ? |
Si in farfurie, peste rondelele de cartofi pui doua linguri de smantana. Ca garnitura, pusa asa cum ai zis tu, mai merge si mancarea mexicana, aia cu orez, pe care o asortezi cu ardei iute in farfurie. Miam !
Tear
Multumesc pentru reteta...pare foarte interesanta...sa vedem ce va iesi
Pentru ca tot a inceput sezonul muraturilor, propun si eu o reteta veche iraniana care se cheama Torshi-e Bademjan (vinete murate , bademjan = vinete).
Aveti nevoie de:
1. 1.5 Kg vinete de marime mijlocie
2. 1lg de seminte de mustar (lg =lingurita de ceai, cafea)
3. 2lg de boabe de piper negru
4. 2lg de ardei iute uscat si sfarimat
5. 1lg de seminte de anason
6. 5lg de usturoi curatat si tocat marunt
7. 1lg de turmeric (in engleza) - imprima o culoare galbena muraturilor
8. 3lg de sare (cea grunjoasa este preferata)
9. 5lg de seminte de coriandru
10. 1lg de nucusoara rasa (cardamom)
11. 1lg de de gimber macinat
12. 2lg de seminte de marar
13. 5 cesti de otet de vin (marimea unei cesti de ceai)
14. 2lg de sirop concentrat de portocale sau 2lg de miere de albine.
Cu o zi inainte de prepararea muraturilor se dizolva mierea de albine sau siropul de portocale in otet si se pune sticla la rece.
Puteti dizolva mai intii mierea /siropul intr-o cescuta de cafea cu putina apa calduta ,dupa care puteti varsa continutul in sticla in care ati pus cele 5 cesti de otet.
Nu folositi sticle de plastic.
Vinetele se pregatesc la fel ca in reteta pentru salata de vinete.
Se coc pe foc (foarte bine), se pun intr-un vas smaltuit , de sticla sau de ceramica...se acopere ca sa transpire,dupa care se cojesc cu usurinta.Se lasa la scurs pe un fund de lemn inclinat aprox 30 min (pina se racesc)
Cind s-au racit se desfac in fisii longitudinale si se pun intr-un vas (nu de metal sau de plastic).
Mirodeniile/semintele se amesteca intre ele dupa care se presara peste vinete ,rasucindu-se de citeva ori tot continutul cu ajutorul unei lingure de lemn.
Se lasa sa se odihneasca timp de 15 min.
Se pune otetul (in care anterior am dizolvat mierea/siropul de portocale) pe foc mediu si se incalzeste pina la punctul de a da in clocot.
Se aseaza vinetele condimentate in borcane de sticla sau in vase de lut ars/ceramica si se toarna peste ele incet otetul clocotit.
Vasele sau borcanele se lasa descoperite pina cind temperatura lor ajunge aprox la temperatura camerei.
Inainte de ale lega cu celofan sau alt material impermeabil, cu o lingura de lemn se apasa continutul pe fundul borcanelor pentru a elimina bulele de aer.
Aceste muraturi se pastreaza intr-un loc racoros (debara, beci ,,,)
Se pot consuma dupa 10 zile de la preparare.Termenul lor de garantie poate depasi 2 ani de zile.
Acest tip de muraturi se servesc in Iran la mese festive (No Ruz, nunti, zile de nastere..)
Puteti si voi sa le pregatiti de pe acuma pentru Craciun sau Revelion.
Se servesc cu orice fel de preparat din carne.
In afara de aroma placuta pe care o au ,aceste muraturi actioneaza ca un medicament in prevenirea racelii.
Reteta este traditionala in zona Marii Caspice, dar se prepara mai peste tot in Iran.
Bineinteles ca are si citeva mici secrete:
1. nu se ating vinetele sau otetul cu metale sau obiecte de plastic
2. vinetele trebuie sa fie coapte si apoi scurse foarte bine
3. persoana care le prepara nu trebuie sa fie pe stop
4. pentru pastrare sint preferate vasele de lut ars care dau vinetelor un gust specific
O alta varianta este inlocuirea celor 2lg de miere cu 2lg de tarhon tocat care se introduc in sticla cu otet cu 1-2 zile inainte de preparare.
Cine se aventureaza sa le prepare nu va regreta incercarea facuta.
La treaba!
exergy33
Azi fac supa de salata . Stiu sa o fac in doua feluri diferite si amandoua sunt foooaaarte gustoase .
1. cu lapte batut , usturoi, f putina lamaie si binenteles afumatura
2. cu ceapa , ardei, morcov, rosii si bineinteles afumatura .
...si salata !!
ciorba de dovlecel
Oare io ce sa fac asta seara?
Salata verde, castraveti, ton, o cutie mica de porumb, ulei de masline si zeama de lamaie?
Meeerge, desi nu ma omor dupa ton.
p.s. Pot sa pun si ciocolata pe ea?
Atunci fierbi juma' de piept de pui, il feliezi si pui asa: salata verde (sau varza), branza cubulete, ceva pastrama porc, masline, porumb (desi merge si fara), castraveti, iaurt sau smantana ca sos si gataa. Mie mi s-a facut foame deja.
Ciocolata??? Iak, nu stiu ce-i aia!
Cum ar fi cu "Soup d'oignons avec du fromage qu'est-ce qu'est nommée Cascaval - 'ŕ la Cotnari'..."?
Se taie ceapa cat vrei sau ai acasa. Sub forma de julienne, cuburi, bilute, flori, stele... depinde de cum reusesti.
Se baga niste cubulete de afumatura in blid pe foc, dup-aia ceapa pana ce se caleste.
Se pune peste amestecul asta: Foaie de dafin, maghiran, chimion + mirodenii dupa plac (atentie la curry si boia de ardei sa nu se arda, ca vor fi amare (!!)
Un pic (o lingura) de faina peste... amestecat repede si stins cu vinul si o gura de bulion. Nici macar un pic de bors nu strica, sau ce este acasa. Daca nu este vin - un pic de otet pt gust )
Daca ati bagat pasta de rosii nu mai e nevoie de bulion
Se pune supa in farfurie. Peste ea - un toast sau o felie de paine oarecare si peste ea: cascavalul trecut prin razatoare.
Ft bine e daca aveti cuptor care coace de sus (nu stiu cum ii zice pe romaneste... care topeste branza)
Pe franceza: gratinée.
Poate suna complicat, dar e ft. simplu; brânza si pâinea astupa, nu mai ai nevoie de altceva si merge repede.
În caz de necaz, mai dati-i sotului inca o felie de pâine
Pt cine are posibilitatea, recomand amestecul de mirodenii "Garam Masala"
Pofta buna!
Maine cred ca pun de-o varza calita dulce, cu toate dracoveniile prin ea, langa niste gratare, acolo... Sper ca de data asta sa nu dau foc la casa
chiar ca nu stiu... sa vad ce visez la noapte
O megaciorba de fasole cu ciolan afumat si neste beri sa nu fie singur ciolanu in burta
Mâine? O friptura porcoasa.
Cu salata greceasca
Si pe lânga...
Nimic...merg la faculta c am doua examene...sotul merge la job. Daca nu gateste copilul( care are 2 si 1/2 ani) mancam senvisuri.
QUOTE (Endgegner @ 17 Feb 2006, 03:31 PM) |
O megaciorba de fasole cu ciolan afumat si neste beri sa nu fie singur ciolanu in burta |
azi fac spaghete cu sunca
nu maine ci azi m-am spetit muncind-supa crema de legume,friptura de vita,sos ragu pentru paste si un tiramisu;dar nu-i nimic ca sosul l-am clonat la congelator si-mi va servi si pe viitor...
urasc aceasta intrebare
mancare inca nu stiu, dar desertul e sigur: branzoici!
Maine... mamaliguta cu branza si smantana.
Dar oare ce fac in seara asta? sandvisuri, cred...
azi... conopida pane
Azi nu gatesc ca am de ieri cirba de dovlecel si varza calita.
Maine... cred ca arunc niste cartofi in cuptor.
are cineva vreo idee pt azi? ca io nu stiu de ce anume mi-ar fi pofta...
Eu as pune niste cartofi la copt. Apoi oi vedea ce pun langa ei.
cu unt si cu verdeata?
QUOTE (Olaf @ 4 Apr 2006, 02:54 PM) |
Eu as pune niste cartofi la copt. Apoi oi vedea ce pun langa ei. |
vreau sa fac niste dovlecei gratinati, dar parca nu-i suficient pentru o garnitura, asa ca probabil mai fac si niste cartofi mici noi, fierti in coaja, sa fie - astia merg si tavaliti prin ulei in care am calit o clipa niste praf de usturoi si niste verdeata.
Edit: propun sa se inchida acest topic, de fapt, sa se inchida tot subforumul de bucatareala pe motiv de plouat degeaba in gura la hangii!!!
Mara, avand in vedere ca esti banata, propunerea ta va fii ignorata!
Deci o sa fac deseara o pizza, inclusiv blatul, sa-mi incerc norocul.
No si ce, numai in rime puteai sa zici?
Heh, eu diseara as face o salata de ton si ma batea un gand sa vad cum e cu sos de iaurt si usturoi. Oare merge?
QUOTE (Felina @ 5 Apr 2006, 12:15 PM) |
Deci o sa fac deseara o pizza, inclusiv blatul, sa-mi incerc norocul. |
QUOTE (Mara @ 5 Apr 2006, 10:33 AM) |
Heh, eu diseara as face o salata de ton si ma batea un gand sa vad cum e cu sos de iaurt si usturoi. Oare merge? |
QUOTE (Oiski-Poiski @ 5 Apr 2006, 10:38 AM) |
ia pune mataluta la vreo 400 gr faina , o lingurita de sare, un cubulet de drojdie proaspata (pe care o dizolvi inainte in apa calduta), 5 linguri ulei de masline, si apa calduta pana se face un aluat nici moale tare dar nici foarte tare si apoi lasi vreo jumate de ora sa creasca |
Pai atunci cumpara drojdie uscata ca de asta precis au.Ca nu e totuna aluat cu drojdie sau cu praf de copt.
Aluatul iese pufos si gros daca dupa ce si-a marit volumul nu-l mai framanti ci il intinzi doar dupa marimea tavii.
Daca-l vrei subtire mai framanti o data aluatul dupa ce a crescut si-l folosesti imediat.
io cred ca maine fac sarmale
sau musaca
Va spun ce voi face eu acum de mancare:
(voi servi micul dejun avand in vedere ca m am trezit la 14:30)
ceapa prajita cu rosii taiate bubulete puse cand ceapa a inceput sa se rumeneasca. Las asa legumele apoi tai cascaval si il pun peste legume pana se inmoaie cascavalul si se face un maclavais bun.
Apoi in lipie si pofta buna!
Stiu... nu sunt tocmai o bucatarerasa desavarsita, dar iese fff bun pt micul dejun.
QUOTE (Tyra @ 27 Apr 2006, 03:30 PM) |
bubulete puse cand ceapa a inceput sa se rumeneasca |
QUOTE |
maclavais bun |
Ciorba de cartofi & oua umplute
azi... placinte cu spanac
QUOTE (nefertiti @ 18 May 2006, 03:28 PM) |
azi... placinte cu spanac |
QUOTE |
Bubulete?? Negre sau dulci? |
Azi fac o supa (aproape) crema de rosii, iar felul doi varza dulce calita si costita prajita.
Maine fac supa de gaina cu galuste(n-are aviara gaina mea,e de la mama din curte!!!),placinta aia cu loboda de care zicea Nefertiti,ostropel si...atat~!
Maine incerc ptr prima data sa fac placinta cu branza dulce si stafide...sper sa iasa ceva comestibil.
Supa de galuste si salata de boeuf
peste prajit, cu mujdei si mamaliguta
Spaghetti carbonara
Nu mai stiu ce sa fac felul doi .
Am ciorba de spanac.
snitele si cartofi prajiti.stiu ca ingrasa...
cred ca ma risc la ceva cartofi frantzuzesti...imi bag picioarele in ea de cura de slabit. imi e prea pofta.
G.
Vreau sa fac vinete cu suc de rosii, mozzarela si basilico la cuptor.
cred ca o sa fac o supa crema de ciuperci si ceva papa bun chinzesc ca mi taree pofta
Azi, nu maine...
+ +
QUOTE (gabitza ^ @ 4 Jun 2006, 12:15 AM) |
cred ca ma risc la ceva cartofi frantzuzesti... |
Carmelita, http://rennkuckuck.de/php/phorum/read.php?f=16&i=192&t=192
carmelita
QUOTE |
dai reteta ? |
Eu maine am in plan (sa mananc ) niste frigarui + mici pe gratar si berica.
Maine planific niste piept de pui umplut cu cascaval si costita, dat prin faina, ou + pesmet&parmezan si prajit. O sa fac niste cartofi naur langa si cu niste capia de la borcan ma scot ieftin.
Azi... un ghiveci si o sa improvizez cu o mamaliguta langa el! Daca de asta mi-e pofta...
Daca faci ghiveci de legume...mai bine cuş cuş (se gaseste in comert) sau orez .
Eu vreau sa fac placinte cu pranza si gris pt prima data. Doamne ce pofta mi-e!
Azi gatesc...dupa cateva zile de hrana rece.
Pui cu smantana
Negresa
Astazi se mananca peste. Ieri am fost la pescarie si am luat 2 somni ( nu prea mari ) care ii pun pe gratar si am prajit niste novac. Mai trebuie sa pregatesc mamaliguta si usturoiul si .pofta buna!
ghiveci cu legume. acum e in cuptor. l-am pus sa scada...
nu stiu ce merge langa el...
G.
QUOTE (Felina @ 4 Aug 2006, 01:01 PM) |
Eu vreau sa fac placinte cu pranza |
QUOTE (gabitza ^ @ 6 Aug 2006, 03:17 PM) |
ghiveci cu legume. acum e in cuptor. l-am pus sa scada... nu stiu ce merge langa el... G. |
QUOTE (gabitza ^ @ 6 Aug 2006, 02:17 PM) |
ghiveci cu legume. acum e in cuptor. l-am pus sa scada... nu stiu ce merge langa el... G. |
Eu il mananc cu paine
Pune si o franzela pe lânga
Chiar, am incetat sa ma chinui cu intrebarea asta ca ce fac maine de mancare.
Imi fac un plan pt toata saptamana.
Si imi cumpar in fiecare zi ceea ce nu-i pe plan
Idei pentru mîine?
Mie mi-a facut soacra-mea spaghete cu ton si porumb, o minune
Maine am sa fac din nou asa ceva:
Si pt. desert:
QUOTE (SORIN @ 11 Nov 2006, 09:37 PM) |
Maine am sa fac din nou asa ceva: |
Esti invitata....
QUOTE (SORIN @ 11 Nov 2006, 09:51 PM) |
Esti invitata.... |
Azi pun de niste snitele si o salata de cartofi. Deh, ma descurc si eu cu ce-am prin casa...
Azi: http://www.gustos.ro/retete-culinare/mancaruri-cu-carne/gulas-cu-carne-de-vaca.html.
Pt. diseara: pulpe la gratar cu salata. Salata de rosii, la care adaug castraveti, ardei, ceapa rosie, un strop de ulei de masline si cat mai putina sare.
Pt. maine: salata de vinete (am gasit in piata vinete dulci delicioase), legume la tava (morcovi, conopida, dovlecei, foarte putini cartofi, ceapa, usturoi, cimbru, ardei, telina si vin). Adaug mararul si patrunjelul in farfurie, prefer sa nu fierb verdeata. Aceeasi salata, sau una de morcovi. Dau pe razatoare doi morcovi, o telina si un mar. Bineinteles, crude. Pe care le amestec cu ulei de masline (neaparat presat la rece), sare si lamaie.
Sarmalute de post la conserva fac.... Si daca ma enervez trantesc si o supa la plic si un piure de fulgi
Aha, si eu planuisem niste branza feliata cu paine si un mar taiat in doua. Dar poate am noroc si mi se gateste.
O stiuca umpluta.
Pt. saptamana viitoare mi-e dor de fasole, atat iahnie, cat si batuta.
Se vede că n-ai "bolovan" la fiere... ce-ţi pasă!
Din partea mea un ceai de anghinare si sunatoare.
Thanks, pal! E "mâncarea" mea preferată!
Pt. maine, tot o iahnie de fasole, alaturi de o portie buna de ceai de sunatoare.
Pentru deseara am de gand sa fac niste cartofi prajiti nemaipomeniti, cu branza rasa si cu kechup din ala adevarat (adica facut din suc de rosii, zahar, sare si otet - exclusiv!).
Ketch-up-ul il faci tu?
Nu.
E de cumparat. Am fost uimita cand l-am gasit. Citeam etichetele sticlelor asa intr-o doara, de dorul kechupului si cand l-am gasit pe asta nu mi-a venit a crede. Dar aici in general gasesti cam orice la supermarket, inclusiv chestii de gen home-made.
Mi-ai adus aminte de liceu cand imi faceam frecvent cartofi prajiti cu branza rasa, uneori cu un ou deasupra.
Maine, meniul meu cel de toate zilele: pui la gratar cu salata de cruditati (morcovi + telina + mar, cu ulei de masline si lamaie).
pentru maine am de gand sa pregatesc o cirbita de spanac si varza calita. Cam multe verdeturi, nu se prea asorteaza, da' asa ma chinuie talentul.
seara buna fetelor ..topicul vostru imi creste apetitul ..sa va scriu si eu ce gatesc pentru maine...ciorba de burta..o bunatate ..ma gandeam sa scriu reteta la rubrica bucatarie..felul doi va fi friptura cu legume la gratar...mai am in plan ciocolata de casa dar sa vad cum stau cu timpul
Seara bună, Michaela! Eu prefer să uit de făcut mâncare... Nu-mi place să gătesc.
Supa de ceapa gratinata m-am indragostit de ea in Franta
http://www.gustave.tv/recettes/272/soupe-oignon-gratinee.html
Asta seara rizotto cu funghi porcini.
Am primit niste pungute din Italia cu funghi deshidratati,trebuie doar pusi la inmuiat.
Io facui azi o negresa si-s cea mai mare fana a ei Mi se pare ca a iesit bestiala Si mai facui niste cremvusti in foietaj cu o tona de susan deasupra si nici cu ei nu mi-e rusine
Michellu'.... nu e gretzoasa supa aia de ceapa? Eu sunt mega-into-ceapa da' mi-e frica sa incerc supa asta....
Simioane, mai treci dreq si tu pe-aici si uimeste-ne cu ce ai in frigider sau in plan, ca ma plictisesc si n-am idei
Pentru astazi la pranz, mancare de varza.
Pentru maine, ficatei si peste prajit.
buna pt pranz paste(mezze maniche) cu sos de rosii si ton
pt cina mistret cu fasole rosie
Haideti oameni buni... ce mai faceti de mancare? Ceva sa manance si barbatii familei, ca paste oricat as incerca sa ii conving, tot eu ajung sa le mananc si ei sa urle de foame
Eu intrasem sa spun de paste , dar vad ca n-are sens.
P.S. : pai si ce are daca urla de foame? Cu timpul se obisnuiesc.
Pai deja abia se mai tin de schilozi... Numai carne, carne, carne... La maxim ma frustreaza.
vezi ca e la billa ceva paine cu usturoi semipreparata... o cumperi, o duci acasa, bagi 5 min la cuptor si gata..
Damn, pacat ca nu e Billa in Resita
Oameni buni, nu stiti daca exista vreun site de genu: bagi lista cu ce ai in frigider, dai enter, si ti se sugereaza o reteta care contine taman ingredientele alea. Nu stiu daca m-am exprimat bine, spre sa se inteleaga ideea, totusi. Exista? Evista?
Zi ce ai in frigi si noi ne straduim sa inventam retete comestibile!
Daaa, din stratul ala gros alb-verzui de pe marmelada facem o ciulama jos palaria!
Deci o supă bună de pui, plus un șnițel la felul doi - cu piure din cartofi autentici, nu cacaouri din plic ...
Dasca, am asa: niste ciupercute (putine), un praz mare, niste cascaval...
Si in rest ce are tot omu': faina, lapte, etc.
Da cu prazul ala chiar vreau sa fac ceva si cu ciupercile, ca mi-e mila de ele. Ce zici?
ce zici de o pizza? ai drijdie?
Avand frigiderul plin de ciuperci, maine fac o placinta si o ciulama. Alaturi de o ciorba cu toate legumele pe care le-a pus maica-mea in congelator (pungi intregi cu dovlecei, fasole verde, rosii si diverse legume taiate marunt).
Sere, nu stiu cat de putine ciuperci ai dar poti improviza o tocanita de ciuperci, ceva simplu si bun cu mamaliguta. Tai ciupercile mai maricele, le pui la tigaie cu putin ulei, cand s-a evaporat apa din ciuperci pui si prazul tocat.Le lasi la foc mic pana se inmoaie si prazul apoi...verdeata si sare+condimente dupa gust. Poti pune si bulion si o lingura de faina dezlegata in apa pentru a se ingrosa si "inmulti" tocana. Astea de la urma E optional. Pofta buna!
:dool: No, amu' ma duc sa mai cumpar ciuperci, ca vreau sa fac si pizza si ciulama Dar le las pe maine, ca nu am nici drojdie, nici ciuperci destule, si fiind duminica n-am de unde lua. Dar maine prestez Saru'mana la gagici si la multi ani de 8 martie!
Supa de rosii.
Dascalita, sambata am mancat o tocanita de ciuperci cu gust de friptura. In loc de praz am folosit ceapa, iar ingredientul de baza a fost o cana de vin rosu. Am mai adaugat piper, marar si rosii in loc de bulion. Si mujdei de usturoi (uscat, de anul trecut) cu un minut-doua inainte de a stinge focul.
Maine, o salata de rosii cu ou si telemea de oaie. La salata normala (2 - 3 rosii, ceapa, ulei de masline, sare) adaug branza rasa (250 de grame) si doua oua (fierte) taiate rondele.
De 2 zile ma tot gandesc la pui cu smantana. Astazi trag o fuga pana la magazinul cu produse romanesti, sa cumpar smantana si maine voi gati! Sunteti invitati la masa!
gatesc fish-fingers, bastonasele sunt date prin pesmet si-s numai bune de aruncat in cuptor. Pe langa ei mai pun niste cartofi cuburi pe care i-am fiert 10 minute inainte - ii scurg de apa, ii pun in tava, torn peste ei niste ulei de masline si ii presar seminte de chimen. Se fac impreuna in 20 de minute la 220 de grade. Daca am noroc sa gasesc amestecul preferat de legume congelate, le pun la aburi pentru 10-15 minute si mai fac si un mujdei din usturoi, sare, iaurt si putin ulei de masline. Daca mai am chef sa fac si o mamaliga, tunci clar voi plezni in doua.
Cum se fac toate astea intr-o ora, proaspat sosit de la munca:
- intri in casa, dai drumul la cuptor la 220; apoi te uiti inauntru sa vezi daca nu cumva e vreo tava ratacita pe acolo, care trebuie scoasa
- pui o oala cu apa la foc pentru cartofi si inca una pentru legume
- cureti cartofii in viteza, ii speli bine, ii tai patratele si ii pui in apa care inca n-a apucat sa fiarba, ca doar ai fost super rapid, nu?
- iei o tava mare, asezi pestele pe mijlocul tavii si o asezi deoparte
- verifici daca fierbe apa pentru legume, pregatesti vasul pentru aburit, versi legumele acolo, cauti un capac potrivit si-l asezi peste
- cureti un catel mare sau doi catei mici de usturoi
- pui vasul cu legumele peste oala cu aburi ca deja fierbe, apoi lasi focul mai usor
- lasi focul mai usor si la cartofi, ca uite, dau in foc
- pui usturoiul bucati si niste sare mare in piua si ii bati pana se fac pasta; adaugi putin ulei si freci pana se omigenizeaza; adaugi iaurt si, daca e prea acru, o lingura de smantana; amesteci bine si dregi de sare si piper daca vrei
- verific daca au fiert cartofii si daca cuptorul e incalzit
- intre timp speli niste vase sau - mai bine - biberoanele
- pui cartofii scursi bine in tava, ii ungi cu ulei si ii presari cu cimen, pui tava la cuptor, setezi ceasul sa sune in 20 de minute
- intre timp poti sa faci o mamaliguta instant: pui apa la foc cu sare, cand fierbe pui malaiul si amesteci bine-bine timp de doua minute si, doamne! ce bunatate, ai si mamaliga gata
- s-au facut legumele, asa ca le poti trage in (putin sau mai mult) unt daca vrei
- pregatesti farfuriile si tacamurile, imparti legumele, mamaliga, mujdeiul
- scoti tava din cuptor si imparti pestele si cartofii in farfurii
- bati in perete sa vina lumea la masa, ca uite, e deja 7 si 5 minute
- pana vine lumea, pui repede biberoanele in sterilizator
Pofta mare!
Si cu dovlecei pane.
Vreau sa fac reclama unei idei super,care nu stiu a cui o fi fost dar e de felicitat , in sectorul 5-la Vanghelie in parohie,linga Piata de Flori in fiecare we este Targul taranului roman. Unor intreprinzatori mititei,in general din zona Ardealului,li s-a dat posibilitatea sa inchirieze aici in fiecare sambata si duminica dimineata spatiu si frigidere.
Am probat pina acum:cirnatii de casa-crud-uscati , carnatii de oaie ,painea de casa care are in jur de 2kg si poate fi de grau sau secara,pastrama de miel-super misto condimentata,telemeaua,casul afumat si au fost toate la mare inaltime.Ce mai puteti gasi? miere de toate felurile,prajituri sau cozonaci de casa,suc de mere natural,muschi de porc in toate felurile si prezentarile,rubarba sau prajituri cu rubarba,branza de capra,branza de burduf,branzeturi cu ierburi aromatice,smantana adevarata,sunculite de toate felurile,plante medicinale si desigur mi-a mai scapat mie cite ceva...
Care e Piata de Flori din sectorul 5, suflete ? Aia de la Chirigiu ?
Bursa Romana de Marfuri o stii? o cladire frumoasa in laterala careia e acest Targ al taranului roman
http://www.targultaranului.ro
Mie mi-a plecat muma in concediu si am ramas cu doi barbati nehaliti pe cap, asa ca m-am gandit sa fac azi o ciorba de cartofi cu carne de pui si un spanac... Dar nu am mai facut de niciuna O sa experimentez si sper sa iasa ceva comestibil. Daca are cineva nervi sa-mi scrie o reteta de ciorba faina (neacrita, ca ai mei nu prea sunt fani ai ciorbelor acre) raman recunoscatoare.
Edit: De 3 ore fierb gaina aia nenorocita si tot mi se pare ca nu e carnea fiarta cum trebe!
Nu mâine, dar deseara. Friptura de porc din umar. Galuste de cartofi si bayrisch Kraut (adica varza bavareza)
Pentru cine nu stie cum e varza aia: Se caleste varza cu ceapa, se stinge cu bere, se pune ceva sare, piper si chimen, când e fiarta, se rade un cartof peste, ca sa se leaga un pic. Pofta mare !
Sere, cum ti-a iesit maica supa aia cu spanac si cartofi si gaina pan' la urma?
Eu pe deseara planuiesc un fel de chinezeasco-indiana:
parjesc rapid niste fasii de carne de pui, le scot, infierbant si mai bien tigaia si arunc acolo un morcov rondele, o ceapa sferturi desfacuta, niste ardei taiati asa patrate si le parlesc la foc iute pana se inmoaie putin - un fel de stir-fry. si cand sunt numa' bune, pu niste sos de soia cat sa fie bune la gust, adaug si puiu si poate daca sunt in toane bune arunc si fro doo lg de smantana. treaba asta o sa o servesc peste niste orez basmati calit in unt si fiert in dublul de apa sarata timp de 12 minute - nu da gres niciodata. cam atat.
Merge şi nişte ananas la ce ai zis tu acolo, pentru echilibru.
Azi - ciorbă de perişoare (că mi-era dor) şi pipet de pui cu sos de lămâie (că mi-era poftă, oarecum).
Pasuli. E ca la noi pasule, dar de origine pakistaneza. Ase face cu fasole , cu carne de vita , oaie sa u porc, uaiiii, ce buna e....
paste cu brocoli si parmezan
cumpar paste de la montebanato si brocoli la punga apoi niste parmezan si daca mai raman bani o sticla de vin
pui tandoori...
Dă-ne reţeta, pls!
http://gospodini.blogspot.com/2009/12/pui-tandoori.html
Treaba e ca e musai sa ai garam masala in casa ca restul condimentelor(ginger, seminte de coriandru,cumin,chilli,usturoi,piper) se gasesc dar amestecul asta nu l-am vazut.Eu l-am luat din UK. Eu folosesc ginger proapat dat pe razatoare,nu praf, si toate condimentele le mojarez atunci cind le si folosesc ,nu iau pudre la plic.
Ar mai trebui si un cuptor de lut dar cum zice si autoarea blogului merge si la gratar, apoi ciocanele puse si la cuptor daca sunt mai voluptoase, caci risti sa ramina crude pe linga os.
Merci.
Zice cineva la comentarii de un vas de lut cu capac, cred că e o idee bună.
Cu placere.
Pe mine bucataria indiana ma fascineaza prin bogatia de arome pe care o degaja. Am mai facut si chicken tikka masala si uneori imi iese mai buna ca cea incercata la restaurante.
Condimentele lor specifice: ghimbirul, turmericul(care e un fel de sofran mai ieftin),usturoi,coriandru-frunze si boabe,chilli si cardamomul.Cind se degaja toate e un deliciu.
Da, numai că mi-ar plăcea să existe şi la noi pieţe din alea mari cu multe-multe condimente, munţi de condimente. Ce este la noi în plicurile alea din supermarket sunt mizerabile, nu prea au nici gust, nici miros... Unele chestii le poţi lua proaspete, dar unele nu. Sau le poţi usca - aşa am făcut cu busuiocul. În toamnă am tot luat, l-am uscat şi l-am pus într-o pungă mare de hârtie şi am avut toată iarna, nu s-a pierdut deloc din aromă şi miros. Cu menta am făcut la fel...
Acum tot mai gasesti cite ceva dar imi povestea cineva chiar azi ca,acum citiva ani, o chinezoaica venita sa se stabileasca si sa faca afaceri in RO cu chinezul ei, dupa ce a vazut ce se gaseste la noi la piata a vrut sa plece inapoi acasa.
La metro de pilda aduc mereu lemon grass,chivas,busuioc,rozmarin, oregano,cimbru proaspete;
am gasit chiar si almond powder si blueberries pentru o prajitura vazuta la TV Take home chef si-mi storceam creierii cum sa blenduiesc eu migdalele
Stiu ce-i aia tajine, dar nu corespunde scopului;intr-un vas tajine se creeaza un fel de abur care circula ascendent,puiul tandoori trebuie sa faca o crusta maroniu-rosiatica de la baitul in care-l tii, la abur se flescaieste; tandoorul e un cuptor deschis care lasa sa iasa vaporii
ah, nu la pui tandoori mă refeream ci la alte reţete, apropos de vasul respectiv, de-aia am dat şi un link cu reţetele...
Azi - cus-cus cu porc şi supă de roşii pentru cei care suferă din cauza căldurii - adică eu.
penne cu http://en.wikipedia.org/wiki/Chorizo - reteta dupa ureche, am mancat la restauran si era sa pic pe spate, asa ca am inceput sa fac acasa dupa cum m-a taiat capu'. trebe smantana lichida dulce, de aia de faci frisca din ea, cat mai groasa. simplu si bun, da' tre sa-ti placa http://en.wikipedia.org/wiki/Chorizo-ul.
Felina in Portugalia am mancat niste painici cu felii de chorizo, de nota zece!! Aici nu se gaseste chorizo sa stii...
Eu pe maine fac mazare cu smantana si o s-o mananc cu paine proaspata
Eu maine am in plan o mamaliga cu branza si smantana...O faceam de azi, dar am venit tarziu acasa si masa era deja pusa pentru cina cu pui la cuptor si piure, alaturi de niste castraveti buuuni de tot.
Pentru mâine am niste cârnati sasesti, combinati cu cartofi si oua, totul la cuptor cu smântâna pe deasupra.
o fasole cu carnati putin afumati
Am facut azi o placinta de dovleac (de Haloween ) o bunatate...ingrediente secrete:ceva biscuit+migdale pisate in compozitie,arome:scortisoara,zahar vanilat,ghimbir si coaja de lamaie. Foi din comert,dar unse cu unt topit.
risotto mexican cu piept de pui la grill
ai facut orez mexican, nu orice contine orez e risotto
Sărmăluţe în foi de viţă.
Michelle, mi-ai făcut o poftă cu plăcinta aia...
Aşa scrie pe pungă!
sarmale
Tehnic:Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)