Versiunea pentru tiparit a acestui topic

Click aici pentru a vizualiza acest topic in formatul original

HanuAncutei.com - ARTA de a conversa _ Bucataria si Barul Hanului _ Ce Faci Maine De Mancare ?

Trimis de: simonsays pe 21 Oct 2004, 10:02 AM

O problema.. o dilema chiar... cand mancarea e pe terminate, apare pana de idei ... "maine ce facem de mancare ? " "nu stiu, zii si tu" "pai pe tine te-am intrebat" ...
Deci, ce ai de gand sa faci maine, sau ce faci acum de mancare ? o idee, niciodata nu strica sa vezi ca manaca si ceilalti !



ce va rog: daca meniul vostru e alcatuit din "apa plata cu lamaie", NU postati aici ! biggrin.gif mersic mwah1.gif

Trimis de: simonsays pe 21 Oct 2004, 10:05 AM

si, ca sa sparg gheata: aseara am facut o ciorba de porcusor ( biggrin.gif ), iar azi cand ajung acasa.. vreau sa fac o varza calita ! varza noua, ne-acrita.

Trimis de: Dark Angel pe 21 Oct 2004, 10:14 AM

E de porc daca ma autoinvit la tine la masa? ohmy.gif

Si te rog sa termini cu discriminarile astea cu...cine "mananca" apa plata cu zeama de lamaie sa nu posteze aici...nu-i frumos...si manechinele e oameni, are si ele sentimente... ohyeah.gif

Trimis de: simonsays pe 21 Oct 2004, 10:20 AM

pai .. sa zicem ca fac o exceptie pt tine, si te primesc la masa ! laugh.gif

or avea ele sentimente, dar ceea ce le lipseste este tocmai esenta threadului: MANCAREA ! rofl.gif

Trimis de: Dark Angel pe 21 Oct 2004, 10:26 AM

Io zic sa te sacrifici si sa le inviti la masa... (secret.gif manechinele e niste chestii care arata misto)

Trimis de: Mara pe 21 Oct 2004, 10:29 AM

Dati-le incolo de manechine laugh.gif Eu as face o ciorba de fasole cu ciolan afumat... sau de cartofi cu ciolan afumat... ma mai gandesc. Insa felul doi... aici n-am nici o idee. unsure.gif

Trimis de: Scarlett pe 21 Oct 2004, 10:33 AM

spanac ...ca m-am pus stiu eu cine da' nu-i frumos sa-l pomenesc ( devil.gif ) sa-l iau cu mine la piata ( pe el ) ..si a vazut ..si a poftit ...asa ca azi e musai sa fac

Trimis de: Mara pe 21 Oct 2004, 10:36 AM

Dar macar il curata pofticiosul? Sau tot tu? biggrin.gif

Trimis de: Scarlett pe 21 Oct 2004, 10:45 AM

l-am curatat amindoi aseara ..." sa castig eu timp ...cica wink.gif "

Trimis de: Mara pe 21 Oct 2004, 10:53 AM

Ce-mi plac teoriile astea. Lui ii e pofta, tu-l gatesti (ma rog, asta nu ia deloc timp in cazul spanacului wink.gif ), si te ajuta putin la pregatit si-ti mai si scoate ochii ca vezi-doamne ce mare lucru a facut... si tu trebuie sa-i fii adanc recunoscatoare ca a facut ceva... rofl.gif rofl.gif Barbatii astia hh.gif

Simon, stim, stim, tu nu esti asa! tongue.gif

Trimis de: simonsays pe 21 Oct 2004, 11:33 AM

mhm... nu sint, da scoti limba la mine, da ? biineee .... harhar.gif
mai, ca felu' doi.. ai putea sa faci o friptura la cuptor ... ceva mielu, daca ai de unde sa-l iei wink.gif partea buna e ca ai ce garnituri sa alegi, pt friptura cu sos la cuptor smile.gif

Trimis de: simonsays pe 23 Oct 2004, 12:18 AM

maine mananc piftie ... drool.gif

Trimis de: Serenity pe 23 Oct 2004, 03:48 AM

Sunt off-topic daca-mi fac maine o supa la plic? rofl.gif

Trimis de: cri-cri_d'Amour pe 24 Oct 2004, 05:20 PM

scuza-ma ca te intreb, dar ce e aia piftie ? sunt cumva celebrele racituri? probabil ca difera zona.

Trimis de: Serenity pe 25 Oct 2004, 09:23 AM

spoton.gif Jazz, eu imi fac o supa de sparanghel rofl.gif E chiar buna, pe cinstea mea! ohyeah.gif

Trimis de: bogho pe 25 Oct 2004, 04:30 PM

Maine o sa imi fac un fel de mancare de ciuperci.

Iata si cam care e reteta (cantitatile sunt aproximative)

500 gr ciuperci( preferabil proaspete ), 5-6 oua, 2 cepe, verdeata(patrunjel,marar), sare, piper, condimente.
Se taie ciupercile destul de marunt, se calesc cu ceapa tocata, se adauga condimentele si verdeata tocata, se lasa la racit.
Ouale se bat spuma, si pe toarna pesti amestecul obtinut anterior; totul se toarna in tava tapetata si se lasa la cuptor pana cand capata o culoare rumenie.
Merge destul de bine si cu niste chiftele(fiind lacto-vegetarian mananc chiftele de soia).

Trimis de: simonsays pe 25 Oct 2004, 04:44 PM

o faina reteta de .. omleta cu ciuperci la cuptor thumb_yello.gif

ai putea adauga branza rasa (daca tot zici de lactovegetarian), sau ... cartofi cruzi, rasi pe razatoarea mare; desi ar fi ceva mai indicat sa ii faci la foc deschis ... merg si la cuptor

a, si pentru aroma suplimentara, surprinzator de buna (dar.. la primavara): frunze de ceapa verde, tocate mare; sau frunze de tzelina; sau tarhon.

Trimis de: simonsays pe 27 Oct 2004, 09:42 AM

cred ca o sa fac o ciorba de perisoare... si niste copane de pui la cuptor ...

Trimis de: Georgia pe 27 Oct 2004, 02:29 PM

Miine fac de mincare un puisor de la tara cu sosulet si putin usturoi biggrin.gif

Trimis de: simonsays pe 1 Nov 2004, 11:25 AM

am facut o saramura de carasi ... care mi-a iesit iuteee... a cerut o graamada de bere biggrin.gif
mandra mea a facut sarmalute-n foi de vitza ! yummy .... licklips.gif

Trimis de: moonlight pe 3 Nov 2004, 10:50 AM

Azi la pranz le preg. mamaligutza cu branza shi smantana . Apoi clatite cu dulceata .

Trimis de: simonsays pe 3 Nov 2004, 07:07 PM

aia e MANCARE ? rofl.gif

bun, maine prepar niste seminte prajite, sau, daca gasesc soiu' al' bun, floricele; si probabil niste paine cu unt cu miere.... rofl.gif

Trimis de: ramona pe 3 Nov 2004, 07:12 PM

Se pare ca tot romanu' sufera de foame congenitala de vreme ce asta este unul din cele mai active topic-uri. Eu maine nu fac de mancare, ca este randul lu' mama. laugh.gif

Trimis de: simonsays pe 3 Nov 2004, 07:17 PM

domle, cu matzu plin, vezi altfel lumea.... spoton.gif

eu maine ma gandesc sa fac un bors de peste.... tre sa iau ceva crap, si niste peste mic, carasel. biban, pt zeama... sau poate gasesc un salau proaspat ... drool.gif

inca nu am terminat saramura, mananc singur din ea, e MUUULT prea picanta pentru restu lumii ! laugh.gif

Trimis de: ramona pe 3 Nov 2004, 07:27 PM

Saramura trebuie sa fie picanta. Ca altfel n-ai facut nici o sfaraiala. smile.gif

Trimis de: simonsays pe 3 Nov 2004, 07:40 PM

mda, dar nici sa te usture la evacuare ... laugh.gif
anyway, eu ma plac ca bucatar ! rofl.gif mananc cu palcere ceea ce fac ... biggrin.gif

Trimis de: ramona pe 3 Nov 2004, 09:05 PM

Sper ca o sa gasesc ceva de mancare acasa macar pentru astazi ca maine "om trai si om vedea ". smile.gif

Trimis de: doice pe 4 Nov 2004, 01:11 PM

o sa gatesc ostropel de pui cu piure de cartofi drool.gif

Trimis de: moonlight pe 4 Nov 2004, 01:58 PM

simonsays :

QUOTE
bun, maine prepar niste seminte prajite,


Semintze pradjite ohmy.gif licklips.gif licklips.gif ... n-am mai mancat de'asta vara cand am fost p'acasa ,iar p'aici n-ai sa le gasesti decat in paine nonono.gif

Doice zice :
QUOTE
o sa gatesc ostropel de pui cu piure de cartofi  drool.gif


S-a marcat ideea ... sambata asta o sa preg. rolleyes.gif thumb_yello.gif

Un pupic mic de la Andreea ochelarista glases.gif

Trimis de: Zooey pe 4 Nov 2004, 09:04 PM

eu vreau sa fac mincare chinezeasca, da' nu stiu daca am timp sa cumpar ingredientele miine

Trimis de: doice pe 9 Nov 2004, 10:32 AM

piept de pui la gratar cu salata de legume si cu dressing de maioneza cu usturoi

Trimis de: Zooey pe 9 Nov 2004, 11:29 PM

QUOTE (doice @ 9 Nov 2004, 10:32 AM)
piept de pui la gratar cu salata de legume si cu dressing de maioneza cu usturoi

deja imi ploua in gura ohmy.gif

Trimis de: Rikita pe 11 Nov 2004, 01:52 AM

königsberger klopse

Trimis de: Diana-Maria pe 15 Nov 2004, 12:05 AM

Cred ca o sa fac friptura la cuptor cu garnitura de cartofi.
Era sa uit. Cartofii gratinati.
Si cu muraturi, evident. wink.gif

Trimis de: simonsays pe 15 Nov 2004, 01:25 PM

QUOTE (Diana-Maria @ 15 Nov 2004, 01:05 AM)
Si cu muraturi, evident. wink.gif

biensur ca se-n-telege ! laugh.gif

ce muraturi ai pus ?

Trimis de: Diana-Maria pe 16 Nov 2004, 12:35 AM

Muraturi mai verzi, mai rozalii, mere... O sa pun si niste gutui la murat, am mincat la niste prieteni ardeleni si au fost delicioase !
Castraveti nu am pus anul asta, doar gogosari.
Si nici varza, dar cred ca nu e inca timpul pierdut. wink.gif
ps: Chit ca mi te fac dusman, ph34r.gif vezi ca ai bagat o cratima care nu-si are rostul:

QUOTE
se-n-telege

... Nu am putut sa ma abtin... devil.gif

Trimis de: simonsays pe 16 Nov 2004, 02:34 PM

QUOTE (Diana-Maria @ 16 Nov 2004, 01:35 AM)
ps: Chit ca mi te fac dusman, ph34r.gif vezi ca ai bagat o cratima care nu-si are rostul:
QUOTE
se-n-telege

... Nu am putut sa ma abtin... devil.gif

laugh.gif no problem, ma mai grabesc si eu, ca orisice om; si imi place teribil de mult sa ma supun greselilor... rofl.gif wink.gif

"Muraturi mai verzi, mai rozalii, mere..." > ih, ai pus MERE la murat ??? blink.gif cum ies ??

am pus (cu mandra laugh.gif ) castraveti si varza la murat; iar in otzet am pus gogosari, gogogsari cu conopida, cu struguri (a citit mandra o reteta, si a zis sa o incercam; ince nu i-am desfacut....); imi pare eextrem de rau ca nu am gasit pepeni d'aia mici, de murat... sad.gif sint o nebunie...

Trimis de: Diana-Maria pe 16 Nov 2004, 09:00 PM

Si mie imi plac pepenii murati, dar aici, in Oltenia nu sint ,,la moda" . blink.gif
Merele murate sint grozave,la fel si gutuile.
Merita sa-ncerci. wink.gif
rofl.gif Bine ca nu te-ai suparat. sorry.gif

Trimis de: simonsays pe 17 Nov 2004, 04:29 PM

mai, se pare ca nici in bucuresti nu sint la moda, altufel nu imi explic dece nu i-am mai gasit in piata... sad.gif

Trimis de: Diana-Maria pe 18 Nov 2004, 01:32 AM

ohmy.gif Cred ca habar n-au cit sint de buni murati... laugh.gif
Nici la Craiova nu-s... hh.gif
In ce priveste meniul de miine... ma gindeam la un pastizio... drool.gif

Trimis de: mutulica pe 16 Dec 2004, 09:26 AM

o sa imi fac o chinezarie... ma puca dorul de orez smile.gif

Trimis de: cri-cri_d'Amour pe 6 Jan 2005, 03:07 PM

O tocanita cu soia, posibil si cu mazare, multe legume si niste clatite cu dulceata de macese

Trimis de: doice pe 7 Jan 2005, 12:26 PM

chiftelute biggrin.gif

Trimis de: gabitza ^ pe 21 Jan 2005, 11:56 PM

QUOTE
Jazz, eu imi fac o supa de sparanghel  E chiar buna, pe cinstea mea! 


serenity: nu ne lasa in bezna nestiintei. spune si la noi cum se face...e una din marile curiozitati ale vietii mele...nu am mancat niciodata sparanghel dar tare sunt curioasa. da si la noi retzeta... mwah1.gif
G.

Trimis de: Rikita pe 22 Jan 2005, 03:45 AM

am un rest de kous kous acasa, daca nu e rau inca, il voi manca maine

Trimis de: iniya pe 22 Jan 2005, 11:48 AM

biggrin.gif nu stiu numele salatei; dar pe cat e de simpla atat e de buna
oua fierte+cartofi fietzi+masline+ceapa+maioneza





Trimis de: Serenity pe 22 Jan 2005, 02:40 PM

Gabitza, impartasesc cu cea mai mare placere biggrin.gif Se pune o oala cu apa la fiert (cam 1 l) iar cand incepe sa fiarba se toarna continutul plicului si se amesteca energic. O mai lasi cam 5 minute la fiert, astepti sa se raceasca putin si o papi cu pofta mare laugh.gif

Ete aici o reteta adevarata pentru supa crema de sparanghel:

Ingrediente : 500 g sparanghel, 200 g smantana, 3 galbenusuri, sare.

Se curata sparanghelul si se taie varfurile cam de 2 cm. Se fierb tijele si varfurile intr-un litru de apa clocotita cu sare. Dupa ce au fiert, se trec prin sita tijele, iar varfurile se lasa deoparte. Piureul obtinut se amesteca cu galbenusurile si cu smantana si la urma se adauga varfurile.

Pofta! mwah1.gif





Trimis de: Jazz pe 24 Jan 2005, 12:41 AM

Serenity,
Cum arata sparanghelul? unsure.gif
Tre' sa-mi zici ca reteta asta a ta mi-a provocat o furtuna in gura!
Saru-mana.

mwah1.gif

Trimis de: Kitty pe 25 Jan 2005, 05:37 PM

Spaghete cu sos...

Se ia o ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei, apoi se pune un carnat taiat bucatele, la prajit si niste ceafa sau ce va place, oricum ceva semipreparat... Se poate inlocui carnatul si ceafa cu Ton si ciuperci...Se amesteca treaba, apoi se pune bulion, la vara merge mai bine o rosie, doua, se amesteca iar ca sa nu se lipeasca, apoi se adauga usturoi, mujdei, fara apa, se pune si un ardei din otet sau cruzi daca ne place mai picant, apoi se adauga 100-200g smantana, piper, in loc de sare putemsa punem un cub de Knor cu ce arome vrem, daca avem se pune si oregano, ceva boia, si ce condimente mai credeti de cuvinta...

Se pune o oala cu apa in care punem un pic de sare si o lingura de ulei, se adauga spaghetele doar cand apa fierbe...Dupa ce s-au umflat act de cat, se strecoara, se pun intrun vas mai mare, se amesteca cu putina margarina si cu cascaval ras cat cuprinde, merge si branza, apoi se pune sosul si se amesteca totul...Se serveste cald....Pofta buna!

Trimis de: Serenity pe 25 Jan 2005, 07:58 PM

Pentru Jazz:

user posted image

mwah1.gif

Trimis de: gabitza ^ pe 30 Jan 2005, 11:58 AM

oooo, ce buna trebuie sa fie reteta ta, mai serenity drool.gif drool.gif e inca dimineata (daca 12 se mai pune a fi dimineata blink.gif ) si imi ploua in gura.
dar am si yo o singura problema: stie cineva prin bucuresti pe unde se gaseste sparanghel proaspat? asa, am vazut la supermarket din ala la conserva dar parca as lua tot proaspat...
raman datoare de o....supa de sparanghel, evident.


@sweetsmile: se cheama salata prientala...foarte buna...dar fara ceapa. (adik eu nu mananc ceapa)
G.

Trimis de: Nina pe 8 Feb 2005, 04:40 PM

Cred ca maine voi gati ciorba de pui a la grec ;sarmalute cu carne de pui ,orez si pasat; si ca desert voi face clatite cu branza de vaca sau cu finetti.

Trimis de: iniya pe 8 Feb 2005, 05:53 PM

ciuperci+oua fierte+castravetzi muratzi+maioneza+putini cartofi fiertzi+ceapa+sunca+...nu cred ca am uitat ceva..................le-am insirat pe toate ca nu stiu (iarasi) numele salatei tongue.gif

dar la fel ca si cealalta e grozava ......ca-i de mine facuta cool.gif

Trimis de: Diana-Maria pe 9 Feb 2005, 12:15 AM

Habar n-am...
Ciorba de vitel si inca ceva... inca nu stiu ce anume.
Sint in pana de inspiratie. cry.gif

Trimis de: cipdecip pe 19 Mar 2005, 11:53 AM

Cred ca o sa ies la pascut cry.gif
Parintii sunt plecati la bunici. Si eu am o lene...


Trimis de: iniya pe 19 Mar 2005, 05:50 PM

pireu...+ supa la plic rofl.gif

Trimis de: flori pe 19 Mar 2005, 06:19 PM

Miine avem invitati la masa ufff... grea treaba pina ne-am hotarit ce sa facem: mancare braziliana sau romaneasca..si ca sa impacam si capra si varza mincam- braziliana adica fejoada un intreg ritual :fasole neagra, cu carne si cirnati laugh.gif) farofa ah asta e o faina speciala adusa din Brazil (faina de manjoca) se prsajeste cu putina ceapa se adauga o omleta farimitata dintr-un ou si o banana taiata felii, orez fiert. covi- asta e un fel de stevie dar cum pe aici nu este trebue sa improvizez ca sa iasa cit de cit asemanator cu originalul totul se serveste cu ardei iuti sau sos foarte iute si felii de portocale iar focul se stinge cu caipirinha ( limete cu vodca zahar brun si multa gheata). Si desert placinta romaneasca cu brinza rolleyes.gif

Trimis de: iniya pe 19 Mar 2005, 10:51 PM

flori rolleyes.gif licklips.gif hug.gif ...pot sa vin si eu? sweatingbullets.gif



pireu rofl.gif

Trimis de: flori pe 19 Mar 2005, 11:02 PM

QUOTE (iniya @ 19 Mar 2005, 10:51 PM)
flori rolleyes.gif licklips.gif hug.gif ...pot sa vin si eu? sweatingbullets.gif



pireu rofl.gif

iniya desigur esti invitata de onoare... dar nu mai am pireu l-am mincat azi! sper sa te multumesti cu fejoada adica fasole ok. ceva mai rafinata ca cea romaneasca dar caipirinha e grozava mmmm thumb_yello.gif

Trimis de: iniya pe 19 Mar 2005, 11:06 PM

mdaaaaaaaaaaa.verdict: mwah1.gif ..


licklips.gif sunt sigura ca esti o bucatareasa pe cinste... smile.gif ..fasolea nu este biggrin.gif mancarea mea preferata..dar pomenishi de ceva carnaciori pe acolo.. wub.gif ..si branza wub.gif ...




Trimis de: Scarlett pe 19 Mar 2005, 11:32 PM

QUOTE (iniya @ 19 Mar 2005, 05:50 PM)
pireu...+ supa la plic rofl.gif

se gaseste si pireu la plic ohyeah.gif


supa de rosii ...si drob de ciuperci ( fara desert ca are calorii multe si vine vara wink.gif )

Trimis de: gabitza ^ pe 20 Mar 2005, 02:25 PM

pai maine tre' sa imi fac de mancare pentru la servici...nu e de loc profitabil sa mananc in oras mereu. dar daca acasa nu se gaseste eu ce sa fac? unsure.gif
asa ca azi o sa imi fac niste cartofi frantzuzesti la cuptor....de mult ma tineam sa ii fac si pana la urma am lasat-o balta. cartofi am, oua la fel, branza/cascaval se gaseste....numai smantana nu am, tre' sa ma duc sa imi cumpar. sau sa fac oara cartofi tzaranesti??? voi ce ziceti? rolleyes.gif
G.

Trimis de: iniya pe 20 Mar 2005, 08:04 PM

@scarlett 'se gaseste si pireu la plic '


fulgi ...numa' fulgi sunt...eu nmai cu aia ma .,.hraneam sad.gif
dar sunt groaznici cry.gif ...dar nu ii intrec pe cei facuti de mine rofl.gif rofl.gif

groaznic...astazi vreau..nu stiu daca-=mi iasa..o salata de ciuperci...si ceva prajit...cartofi sorry.gif ..ori paine cu ou rofl.gif rofl.gif

Trimis de: iniya pe 23 Mar 2005, 09:44 AM

clatite wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif


cu jem de macese biggrin.gif rolleyes.gif

Trimis de: Oiski-Poiski pe 23 Mar 2005, 01:46 PM

Azi am facut cartofi frantuzesti (cu carnat de Banat wub.gif ) si maine face mama placinte ardelenesti cu branza tongue.gif rolleyes.gif .

Trimis de: Aramis pe 6 Apr 2005, 01:10 PM

Maine cred ca niste branza de vaci cu smantana si mamaliguta, o supa de pui cu taitei facuti de casa, salata de cruditati + budinca de spanac si urzici smile.gif

Trimis de: divido pe 6 Apr 2005, 02:20 PM



maine...ha?

asta nu stiu - dar azi mananc pui cu legume

si fondante facute de bunica thumb_yello.gif

Trimis de: iniya pe 6 Apr 2005, 03:34 PM

Paine prajita cu ou..sper sa iasa ceva comestibil sorry.gif

Trimis de: Eve pe 6 Apr 2005, 03:37 PM

salata cu ton

Trimis de: mutulica pe 23 Jul 2005, 06:11 PM

maine... am in program pui cu ciuperci, curry-rice, si ca desert clatite

Trimis de: Michelle pe 23 Jul 2005, 07:03 PM

cum faci curry-rice?baga o reteta scurta!

Trimis de: mutulica pe 23 Jul 2005, 07:39 PM

smile.gif e simplu de tot. cumpar un plic de curry de la supermarket, si pun in apa in care fierb orezul (o lingura nu un plic, depinde de cantitatea de orez).
cind consider ca orezul a fiert destul, vars toata afacerea intr-o sita, si ramine orezul. in principiu se poate folosi asa ca si garnitura.
in functie de mincarea la care il folosesc ca si garnitura eventual il calesc putin (folosesc unt)

Trimis de: Cla pe 23 Jul 2005, 07:59 PM

Galuste cu prune virgine tongue.gif

Trimis de: Michelle pe 23 Jul 2005, 08:09 PM

pui orez cu bob lung sau rotund?sau natur?
alte condimente,sare,piper?

Trimis de: mutulica pe 23 Jul 2005, 08:15 PM

prefer bob lung.
sarea de la inceput in apa in care fierbe orezul, piper alb de obice

Trimis de: sunny26 pe 23 Jul 2005, 09:38 PM

spaghete cu sos alb smile.gif

Trimis de: gabitza ^ pe 12 Aug 2005, 11:27 PM

maine plec la mare...deci s-a dus gatitul meu pentru cateva zile bune. biggrin.gif
G.

Trimis de: Cla pe 13 Aug 2005, 12:52 AM

Pt maine am planificat niste Rumpsteak la gratar cu "Kräuterbutter",
Cartofi prajiti,
Salata de sezon( de ardei copti) + Tzatziki,
Palatschinken mit Zwetschgenmuß im Bauchnabel....
si atunci... wink.gif blaaaaa.... wink.gif

Trimis de: Serenity pe 13 Aug 2005, 01:43 AM

Cla, ce dracovenii mai sunt si alea? ohmy.gif Gabitzo, drum bun si distractie placuta! mwah1.gif

Eu maine fac (impreuna cu mama, of course) prajituri biggrin.gif

Trimis de: Cla pe 13 Aug 2005, 02:27 AM

Serenity my mouse, daca ne-am intâlni, n-.ai avea nevoie decât de mine mwah1.gif

Scuze: De prietenul tau + mine (la bucatarie)

Trimis de: Lotte pe 28 Aug 2005, 11:10 AM

Maine invat sa fac pui la sticla sorry.gif .

Trimis de: exergy33 pe 28 Aug 2005, 11:48 AM

Pentru Lotte

E pentru prima data cind aud expresia "pui la sticla"
Poti sa dai ceva explicatii (daca ai timp).

exergy33

Trimis de: gabitza ^ pe 28 Aug 2005, 04:52 PM

serenity:

QUOTE
drum bun si distractie placuta!

din pacate m-am intors...a fost asa de scurt concediul. hh.gif

pentru maine cred ca o sa imi fac niste cartofi frantzuzesti.
G.

Trimis de: Tear pe 21 Sep 2005, 04:00 PM

Pentru Lotte si exergy 33:
E asa de simplu puiul pe sticla !
Se ia un pui grill (fara cap, picioare si maruntaie), se taie varfurile aripilor (caci niciodata nu sunt taiate aici, la noi), se unge cu ulei si se condimenteaza dupa gust : delikat (sare), pusta, cimbru, etc. Si pe dinauntru, si pe dinafara. Separat, se ia o sticla de 1 litru, de apa minerala sau de nectar Prigat mare, cu gatul putin mai gros. Sau daca mai aveti din alea de lapte de 1 litru de pe vremea lui nea' Nicu, si mai bine. Se umple sticla pe jumatate cu apa. Se introduce sticla prin posteriorul puiului, bine de tot, astfel incat gatul sticlei sa iasa prin gatul puiului. Astfel fixat, sticla cu puiul pe ea se aseaza intr-o tava de cuptor sau una mai mica, in care s-au pus cca. 2 cani de apa, depinde cate incap si se pune la cuptor. La mine nu merge decat direct pe fundul cuptorului, avand in vedere ca sticla este inalta. Deci folosesc o tava mai mica. Important este sa fie destul de adanca pentru putina apa si suficient de lata ca sa nu se scurga grasimea puiului in cuptor, ci in tava. Focul trebuie sa fie mic. Se mai urmareste din cand in cand ca apa din tava sa nu se fi evaporat, completand pe parcurs, altfel se arde tava si puiul capata miros. Dureaza cca. 1 ora, 1 ora si 1/2, depinde de puterea cuptorului. La mine, daca e focul mic, il pot lasa si 2 ore ca sa iasa crocant, nu suculent.
Pofta buna !

Trimis de: Felina pe 21 Sep 2005, 04:03 PM

Tear, se pune dop/capac la sticla?

Trimis de: Eclectic pe 21 Sep 2005, 04:04 PM

Tear, cand ne inviti la masa ? drool.gif

Trimis de: Mara pe 21 Sep 2005, 04:06 PM

Daca se pune bere in loc de apa in sticla, are o aroma mult mai buna, chit ca te cam doare sufletul sa irosesti berea wink.gif E verificata.

Trimis de: Eclectic pe 21 Sep 2005, 04:08 PM

Da' nu mai bine il stropesti cu nitel vin alb ? (puiul)

Trimis de: Mara pe 21 Sep 2005, 04:10 PM

nu cred ca e suficient. Aburii aia fac adevarate minuni.

Trimis de: Eclectic pe 21 Sep 2005, 04:12 PM

Mda, mi s-a facut fuame... biggrin.gif

Trimis de: simonsays pe 22 Sep 2005, 12:20 PM

cele mai bune sticle sint alea de pepsi-cola rofl.gif

ps. din cand in cand mai stropesti puiu' cu sosul/apa din cratita/tava, ca altminteri se usuca prea tare...
pps. se ezista in comertul socialist niste craticioare cu doua sarme care se fixeaza pe margine, si in care infigi direct animalu; sint ceva mai practice, dar craticioara e cam mica, si mai greu de facut manevra cu turnatul sosului peste pui.
ppps. puiul poti sa il impanezi cu diverse chestii.. slaninuta afumata, de exemplu rofl.gif

Trimis de: sunny26 pe 22 Sep 2005, 12:41 PM

peste la cuptor

Trimis de: Tear pe 22 Sep 2005, 12:44 PM

Corect, simon, uitasem sa spun ca trebuie sa "uzi" puiul in cuptor. Si mai trebuie udat dupa aceea, cand il mananci, cu un Murfatlar rosu, nu ?

Trimis de: Felina pe 22 Sep 2005, 01:08 PM

Nu mia- raspuns si mie nimeni daca se pune dop la sticla in care e infipt puiu... sad.gif

Trimis de: Tear pe 22 Sep 2005, 01:17 PM

Nici gand, Felina ! Apa din sticla trebuie sa se evapore, gatul sticlei trebuie sa fie descoperit, puiul trebuie bine infipt pe sticla, astfel incat gatul sticlei sa fie bine iesit in afara. Succes ! Puiul pe sticla e solutia mea de urgenta pentru cand n-am chef de gatit !

Trimis de: Felina pe 22 Sep 2005, 01:23 PM

Mersic! mwah1.gif

On topic:
Maine nu fac nimic de mancare ca mai am ceva varza calita cu costita afumata. biggrin.gif

Trimis de: simonsays pe 22 Sep 2005, 01:40 PM

QUOTE (Tear @ 22 Sep 2005, 02:44 PM)
Corect, simon, uitasem sa spun ca trebuie sa "uzi" puiul in cuptor. Si mai trebuie udat dupa aceea, cand il mananci, cu un Murfatlar rosu, nu ?

nu, cu un Rai dulce pentru fete, si un demisec alb pentru domni wink.gif

si sa stii ca daca gura sticlei ramane unpic in interiorul animalului, il umezeste (si in cazul berii il arom..izeaza) pe interior, extrem de gustos drool.gif

si merge sa faci si garnitura la el... dupa juma de ora cat a stat animalu la cald, pui in sosul din cratita rondele subtiri de cartof, feliute de ardei gras, ceapa rondele, si spre sfarsit rosii rondele (cam cu 15 minute inainte de scoatere); peste legume se presara patrunjel tocat.

Trimis de: Tear pe 22 Sep 2005, 01:53 PM

Si in farfurie, peste rondelele de cartofi pui doua linguri de smantana. Ca garnitura, pusa asa cum ai zis tu, mai merge si mancarea mexicana, aia cu orez, pe care o asortezi cu ardei iute in farfurie. Miam !

Trimis de: exergy33 pe 22 Sep 2005, 03:38 PM

Tear

Multumesc pentru reteta...pare foarte interesanta...sa vedem ce va iesi tongue.gif

Pentru ca tot a inceput sezonul muraturilor, propun si eu o reteta veche iraniana care se cheama Torshi-e Bademjan (vinete murate , bademjan = vinete).
Aveti nevoie de:
1. 1.5 Kg vinete de marime mijlocie
2. 1lg de seminte de mustar (lg =lingurita de ceai, cafea)
3. 2lg de boabe de piper negru
4. 2lg de ardei iute uscat si sfarimat
5. 1lg de seminte de anason
6. 5lg de usturoi curatat si tocat marunt
7. 1lg de turmeric (in engleza) - imprima o culoare galbena muraturilor
8. 3lg de sare (cea grunjoasa este preferata)
9. 5lg de seminte de coriandru
10. 1lg de nucusoara rasa (cardamom)
11. 1lg de de gimber macinat
12. 2lg de seminte de marar
13. 5 cesti de otet de vin (marimea unei cesti de ceai)
14. 2lg de sirop concentrat de portocale sau 2lg de miere de albine.

Cu o zi inainte de prepararea muraturilor se dizolva mierea de albine sau siropul de portocale in otet si se pune sticla la rece.
Puteti dizolva mai intii mierea /siropul intr-o cescuta de cafea cu putina apa calduta ,dupa care puteti varsa continutul in sticla in care ati pus cele 5 cesti de otet.
Nu folositi sticle de plastic.
Vinetele se pregatesc la fel ca in reteta pentru salata de vinete.
Se coc pe foc (foarte bine), se pun intr-un vas smaltuit , de sticla sau de ceramica...se acopere ca sa transpire,dupa care se cojesc cu usurinta.Se lasa la scurs pe un fund de lemn inclinat aprox 30 min (pina se racesc)
Cind s-au racit se desfac in fisii longitudinale si se pun intr-un vas (nu de metal sau de plastic).
Mirodeniile/semintele se amesteca intre ele dupa care se presara peste vinete ,rasucindu-se de citeva ori tot continutul cu ajutorul unei lingure de lemn.
Se lasa sa se odihneasca timp de 15 min.
Se pune otetul (in care anterior am dizolvat mierea/siropul de portocale) pe foc mediu si se incalzeste pina la punctul de a da in clocot.
Se aseaza vinetele condimentate in borcane de sticla sau in vase de lut ars/ceramica si se toarna peste ele incet otetul clocotit.
Vasele sau borcanele se lasa descoperite pina cind temperatura lor ajunge aprox la temperatura camerei.
Inainte de ale lega cu celofan sau alt material impermeabil, cu o lingura de lemn se apasa continutul pe fundul borcanelor pentru a elimina bulele de aer.
Aceste muraturi se pastreaza intr-un loc racoros (debara, beci ,,,)
Se pot consuma dupa 10 zile de la preparare.Termenul lor de garantie poate depasi 2 ani de zile.
Acest tip de muraturi se servesc in Iran la mese festive (No Ruz, nunti, zile de nastere..)
Puteti si voi sa le pregatiti de pe acuma pentru Craciun sau Revelion.
Se servesc cu orice fel de preparat din carne.
In afara de aroma placuta pe care o au ,aceste muraturi actioneaza ca un medicament in prevenirea racelii.
Reteta este traditionala in zona Marii Caspice, dar se prepara mai peste tot in Iran. tongue.gif

Bineinteles ca are si citeva mici secrete:
1. nu se ating vinetele sau otetul cu metale sau obiecte de plastic
2. vinetele trebuie sa fie coapte si apoi scurse foarte bine
3. persoana care le prepara nu trebuie sa fie pe stop
4. pentru pastrare sint preferate vasele de lut ars care dau vinetelor un gust specific

O alta varianta este inlocuirea celor 2lg de miere cu 2lg de tarhon tocat care se introduc in sticla cu otet cu 1-2 zile inainte de preparare.

Cine se aventureaza sa le prepare nu va regreta incercarea facuta.

La treaba! rofl.gif
exergy33 dance.gif clapping.gif dance.gif

Trimis de: Mrs. Rogers pe 23 Sep 2005, 02:42 PM

Azi fac supa de salata . Stiu sa o fac in doua feluri diferite si amandoua sunt foooaaarte gustoase .
1. cu lapte batut , usturoi, f putina lamaie si binenteles afumatura
2. cu ceapa , ardei, morcov, rosii si bineinteles afumatura .

...si salata !!

Trimis de: sunny26 pe 24 Sep 2005, 11:59 AM

ciorba de dovlecel

Trimis de: nefertiti-old pe 7 Dec 2005, 05:17 PM

Oare io ce sa fac asta seara? hmm.gif

Trimis de: Mara pe 7 Dec 2005, 05:26 PM

Salata verde, castraveti, ton, o cutie mica de porumb, ulei de masline si zeama de lamaie? wink.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 7 Dec 2005, 05:27 PM

Meeerge, desi nu ma omor dupa ton. ohyeah.gif

p.s. Pot sa pun si ciocolata pe ea? devil.gif laugh.gif

Trimis de: Mara pe 7 Dec 2005, 05:30 PM

Atunci fierbi juma' de piept de pui, il feliezi si pui asa: salata verde (sau varza), branza cubulete, ceva pastrama porc, masline, porumb (desi merge si fara), castraveti, iaurt sau smantana ca sos si gataa. Mie mi s-a facut foame deja. drool.gif

Ciocolata??? Iak, nu stiu ce-i aia! tongue.gif

Trimis de: Cla pe 7 Dec 2005, 05:58 PM

Cum ar fi cu "Soup d'oignons avec du fromage qu'est-ce qu'est nommée Cascaval - 'ŕ la Cotnari'..."? spoton.gif

Se taie ceapa cat vrei sau ai acasa. Sub forma de julienne, cuburi, bilute, flori, stele... depinde de cum reusesti. rofl.gif
Se baga niste cubulete de afumatura in blid pe foc, dup-aia ceapa pana ce se caleste.
Se pune peste amestecul asta: Foaie de dafin, maghiran, chimion + mirodenii dupa plac (atentie la curry si boia de ardei sa nu se arda, ca vor fi amare (!!)
Un pic (o lingura) de faina peste... amestecat repede si stins cu vinul si o gura de bulion. Nici macar un pic de bors nu strica, sau ce este acasa. Daca nu este vin - un pic de otet pt gust wink.gif )
Daca ati bagat pasta de rosii nu mai e nevoie de bulion wink.gif
Se pune supa in farfurie. Peste ea - un toast sau o felie de paine oarecare si peste ea: cascavalul trecut prin razatoare.
Ft bine e daca aveti cuptor care coace de sus (nu stiu cum ii zice pe romaneste... care topeste branza)
Pe franceza: gratinée.

Poate suna complicat, dar e ft. simplu; brânza si pâinea astupa, nu mai ai nevoie de altceva si merge repede.
În caz de necaz, mai dati-i sotului inca o felie de pâine rofl.gif

Pt cine are posibilitatea, recomand amestecul de mirodenii "Garam Masala"

Pofta buna! smile.gif

Trimis de: Serenity pe 12 Feb 2006, 12:01 PM

Maine cred ca pun de-o varza calita dulce, cu toate dracoveniile prin ea, langa niste gratare, acolo... Sper ca de data asta sa nu dau foc la casa rofl.gif

Trimis de: Ileana pe 17 Feb 2006, 03:24 PM

chiar ca nu stiu... sa vad ce visez la noapte hh.gif

Trimis de: Endgegner pe 17 Feb 2006, 03:31 PM

O megaciorba de fasole cu ciolan afumat si neste beri sa nu fie singur ciolanu in burta

Trimis de: Cla pe 17 Feb 2006, 04:37 PM

Mâine? O friptura porcoasa.
Cu salata greceasca licklips.gif
Si pe lânga...

user posted image drool.gif

Trimis de: Dark Angel pe 17 Feb 2006, 05:16 PM

Nimic...merg la faculta c am doua examene...sotul merge la job. Daca nu gateste copilul( care are 2 si 1/2 ani) mancam senvisuri.

Trimis de: nefertiti-old pe 17 Feb 2006, 06:25 PM

QUOTE (Endgegner @ 17 Feb 2006, 03:31 PM)
O megaciorba de fasole cu ciolan afumat si neste beri sa nu fie singur ciolanu in burta

mmm, mi-ai facut pofta, cred ca fac si eu drool.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 19 Feb 2006, 11:45 AM

azi fac spaghete cu sunca drool.gif

Trimis de: Michelle pe 19 Feb 2006, 08:51 PM

nu maine ci azi m-am spetit muncind-supa crema de legume,friptura de vita,sos ragu pentru paste si un tiramisu;dar nu-i nimic ca sosul l-am clonat la congelator si-mi va servi si pe viitor... rolleyes.gif

Trimis de: Ileana pe 22 Feb 2006, 01:34 AM

urasc aceasta intrebare rofl.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 24 Feb 2006, 09:12 PM

mancare inca nu stiu, dar desertul e sigur: branzoici! drool.gif

Trimis de: LINICA pe 16 Mar 2006, 04:14 PM

Maine... mamaliguta cu branza si smantana.
Dar oare ce fac in seara asta? sandvisuri, cred... unsure.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 21 Mar 2006, 03:33 PM

azi... conopida pane drool.gif

Trimis de: Felina pe 21 Mar 2006, 06:22 PM

Azi nu gatesc ca am de ieri cirba de dovlecel si varza calita.
Maine... cred ca arunc niste cartofi in cuptor.

Trimis de: nefertiti-old pe 4 Apr 2006, 01:51 PM

are cineva vreo idee pt azi? ca io nu stiu de ce anume mi-ar fi pofta... unsure.gif

Trimis de: Olaf pe 4 Apr 2006, 01:54 PM

Eu as pune niste cartofi la copt. drool.gif Apoi oi vedea ce pun langa ei. tongue.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 4 Apr 2006, 01:57 PM

cu unt si cu verdeata? unsure.gif

Trimis de: actionmedia pe 4 Apr 2006, 02:00 PM

QUOTE (Olaf @ 4 Apr 2006, 02:54 PM)
Eu as pune niste cartofi la copt. drool.gif Apoi oi vedea ce pun langa ei. tongue.gif

drool.gif

Daca adaugi smantana si niste bucati de sunca afumata si parpalita putin in tigaie e o delicatesa. Mai merge un vin rosu sau un sprit de vara langa ei. gata ca incep sa salivez

Trimis de: Felina pe 4 Apr 2006, 02:07 PM

vreau sa fac niste dovlecei gratinati, dar parca nu-i suficient pentru o garnitura, asa ca probabil mai fac si niste cartofi mici noi, fierti in coaja, sa fie - astia merg si tavaliti prin ulei in care am calit o clipa niste praf de usturoi si niste verdeata.

Trimis de: Mara pe 5 Apr 2006, 10:57 AM

drool.gif

Edit: propun sa se inchida acest topic, de fapt, sa se inchida tot subforumul de bucatareala pe motiv de plouat degeaba in gura la hangii!!! tongue.gif

Trimis de: Felina pe 5 Apr 2006, 11:15 AM

Mara, avand in vedere ca esti banata, propunerea ta va fii ignorata! evil.gif harhar.gif


Deci o sa fac deseara o pizza, inclusiv blatul, sa-mi incerc norocul.

Trimis de: Mara pe 5 Apr 2006, 11:33 AM

No si ce, numai in rime puteai sa zici? tongue.gif

Heh, eu diseara as face o salata de ton si ma batea un gand sa vad cum e cu sos de iaurt si usturoi. Oare merge? unsure.gif

Trimis de: Oiski-Poiski pe 5 Apr 2006, 11:38 AM

QUOTE (Felina @ 5 Apr 2006, 12:15 PM)

Deci o sa fac deseara o pizza, inclusiv blatul, sa-mi incerc norocul.

de ce sa nu-ti iasa aluatul ?
ia pune mataluta la vreo 400 gr faina , o lingurita de sare, un cubulet de drojdie proaspata (pe care o dizolvi inainte in apa calduta), 5 linguri ulei de masline, si apa calduta pana se face un aluat nici moale tare dar nici foarte tare
si apoi lasi vreo jumate de ora sa creasca


Trimis de: Felina pe 5 Apr 2006, 11:42 AM

QUOTE (Mara @ 5 Apr 2006, 10:33 AM)
Heh, eu diseara as face o salata de ton si ma batea un gand sa vad cum e cu sos de iaurt si usturoi. Oare merge? unsure.gif

De ce n-ar merge? Eu zic sa incerci. Si apoi sa ne zici si noua ce-a iesit. cool.gif

Trimis de: Felina pe 5 Apr 2006, 11:49 AM

QUOTE (Oiski-Poiski @ 5 Apr 2006, 10:38 AM)
ia pune mataluta la vreo 400 gr faina , o lingurita de sare, un cubulet de drojdie proaspata (pe care o dizolvi inainte in apa calduta), 5 linguri ulei de masline, si apa calduta pana se face un aluat nici moale tare dar nici foarte tare
si apoi lasi vreo jumate de ora sa creasca

Sarumana de ajutor!
Dar ar fi o problemutza, adica aici eu n-am gasit inca drojdie proaspata, asa ca la aluaturi folosesc o faina 'self-raising', adica care creste singura, cred ca are praf de copt in ea.

Si zi-mi si mie, cum iese blatula asta dupa ce l-ai copt? Moale, tare, pufos, subtire, gros?

Trimis de: Oiski-Poiski pe 5 Apr 2006, 02:29 PM

Pai atunci cumpara drojdie uscata ca de asta precis au.Ca nu e totuna aluat cu drojdie sau cu praf de copt.
Aluatul iese pufos si gros daca dupa ce si-a marit volumul nu-l mai framanti ci il intinzi doar dupa marimea tavii.
Daca-l vrei subtire mai framanti o data aluatul dupa ce a crescut si-l folosesti imediat.

Trimis de: nefertiti-old pe 7 Apr 2006, 02:16 PM

io cred ca maine fac sarmale hmm.gif

sau musaca hmm.gif

Trimis de: Tyra pe 27 Apr 2006, 02:30 PM

Va spun ce voi face eu acum de mancare:

(voi servi micul dejun avand in vedere ca m am trezit la 14:30)

ceapa prajita cu rosii taiate bubulete puse cand ceapa a inceput sa se rumeneasca. Las asa legumele apoi tai cascaval si il pun peste legume pana se inmoaie cascavalul si se face un maclavais bun.

Apoi in lipie si pofta buna!

Stiu... nu sunt tocmai o bucatarerasa desavarsita, dar iese fff bun pt micul dejun.

Trimis de: gio19ro pe 27 Apr 2006, 02:41 PM

QUOTE (Tyra @ 27 Apr 2006, 03:30 PM)
bubulete puse cand ceapa a inceput sa se rumeneasca

Bubulete?? wacko.gif Negre sau dulci? rofl.gif

QUOTE
maclavais bun

blink.gif

Hai mai ca mai bine mananci cu mine in oras rofl.gif rofl.gif rofl.gif

Trimis de: Ileana pe 11 May 2006, 02:23 PM

Ciorba de cartofi & oua umplute drool.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 18 May 2006, 02:28 PM

azi... placinte cu spanac

Trimis de: Tyra pe 18 May 2006, 02:47 PM

QUOTE (nefertiti @ 18 May 2006, 03:28 PM)
azi... placinte cu spanac

Miaaaaaaam...
Acum mi e si mie dor de placintele bunicii mele... cu spanac, ou si cascaval... drool.gif

gio:
QUOTE
Bubulete??  Negre sau dulci?


sorry.gif cubulete vroiam sa spun sorry.gif

Trimis de: Felina pe 18 May 2006, 03:48 PM

Azi fac o supa (aproape) crema de rosii, iar felul doi varza dulce calita si costita prajita.

Trimis de: dascalita pe 18 May 2006, 06:26 PM

Maine fac supa de gaina cu galuste(n-are aviara gaina mea,e de la mama din curte!!!),placinta aia cu loboda de care zicea Nefertiti,ostropel si...atat~!

Trimis de: Lotte pe 18 May 2006, 08:46 PM

Maine incerc ptr prima data sa fac placinta cu branza dulce si stafide...sper sa iasa ceva comestibil.

Trimis de: Ileana pe 19 May 2006, 09:00 PM

Supa de galuste si salata de boeuf rolleyes.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 21 May 2006, 10:43 AM

peste prajit, cu mujdei si mamaliguta

Trimis de: Ileana pe 25 May 2006, 12:03 PM

Spaghetti carbonara drool.gif

Trimis de: Felina pe 25 May 2006, 12:18 PM

Nu mai stiu ce sa fac felul doi sad.gif .
Am ciorba de spanac.

Trimis de: dascalita pe 25 May 2006, 10:39 PM

snitele si cartofi prajiti.stiu ca ingrasa... devil.gif

Trimis de: gabitza ^ pe 4 Jun 2006, 12:15 AM

cred ca ma risc la ceva cartofi frantzuzesti...imi bag picioarele in ea de cura de slabit. imi e prea pofta.
G.

Trimis de: Felina pe 6 Jun 2006, 01:30 PM

Vreau sa fac vinete cu suc de rosii, mozzarela si basilico la cuptor.

Trimis de: Ileana pe 30 Jun 2006, 10:33 PM

cred ca o sa fac o supa crema de ciuperci si ceva papa bun chinzesc ca mi taree pofta drool.gif

Trimis de: Serenity pe 9 Jul 2006, 11:01 AM

Azi, nu maine...

user posted image + user posted image + user posted image

Trimis de: Sushi pe 9 Jul 2006, 11:04 AM

QUOTE (gabitza ^ @ 4 Jun 2006, 12:15 AM)
cred ca ma risc la ceva cartofi frantzuzesti...

dai reteta ?

Trimis de: Cla pe 9 Jul 2006, 12:58 PM

Carmelita, http://rennkuckuck.de/php/phorum/read.php?f=16&i=192&t=192 wink.gif

Trimis de: gabitza ^ pe 16 Jul 2006, 10:34 AM

carmelita

QUOTE
dai reteta ?

dau, cum sa nu dau...
se pun cartofi la fiert in coaja, din aia cu coaja rosie, sa nu se sfarame cand se fierb. cand sunt gata fierti ii cureti de coaja si ii tai rondele.
iei un vas gen Jena (eu am ceva gen o tava dreptunghiulara de ceramica, care merge la cuptor...cred ca se poate sa ii pui si in cratita) si pui un strat de rondele de cartofi, peste care pui ou fiert, tot asa taiat rondele. mie imi place sa pun si branza rasa (gen telemea de oaie, deci sarata, ca sa nu mai pun sare) apoi smantana, iar cartofi, oua, branza rasa. eu inchei cu un strat de cartofi, pentru ca odata bagat la cuptor, cartofii aia de la suprafata se fac crocanti. drool.gif
lasi la cuptor cam 15-20 d min....eu ma pricep mai bine la ochiometru... sorry.gif
se serveste cald, imediat dupa ce ai scos, si mai pui putina smantana pe deasupra.
daca mai faci si o salata verde, e beton.
G.

pese: cantitatile sunt cam de cartofi (pana intr-un kg, sa zic vreo 800g), 4-5 oua, branza si smantana....deja aici nu mai stiu sa zic cat si cum, cum ii place fiecaruia sa puna.
se poate si fara branza rasa (multi fac fara) dar mie imi place cand se topeste branza si se intinde in "atze" biggrin.gif

Trimis de: Serenity pe 28 Jul 2006, 01:45 PM

Eu maine am in plan (sa mananc licklips.gif ) niste frigarui + mici pe gratar si berica.

Trimis de: Felina pe 28 Jul 2006, 02:38 PM

Maine planific niste piept de pui umplut cu cascaval si costita, dat prin faina, ou + pesmet&parmezan si prajit. O sa fac niste cartofi naur langa si cu niste capia de la borcan ma scot ieftin.

Trimis de: nefertiti-old pe 4 Aug 2006, 11:35 AM

Azi... un ghiveci si o sa improvizez cu o mamaliguta langa el! Daca de asta mi-e pofta... tongue.gif

Trimis de: Kyklos pe 4 Aug 2006, 12:35 PM

Daca faci ghiveci de legume...mai bine cuş cuş (se gaseste in comert) sau orez .

Trimis de: Felina pe 4 Aug 2006, 01:01 PM

Eu vreau sa fac placinte cu pranza si gris pt prima data. Doamne ce pofta mi-e!

Trimis de: dascalita pe 6 Aug 2006, 08:06 AM

Azi gatesc...dupa cateva zile de hrana rece.
Pui cu smantana
Negresa

Trimis de: edittha pe 6 Aug 2006, 09:35 AM

Astazi se mananca peste. Ieri am fost la pescarie si am luat 2 somni ( nu prea mari ) care ii pun pe gratar si am prajit niste novac. Mai trebuie sa pregatesc mamaliguta si usturoiul si .pofta buna! spoton.gif

Trimis de: gabitza ^ pe 6 Aug 2006, 02:17 PM

ghiveci cu legume. acum e in cuptor. l-am pus sa scada...
nu stiu ce merge langa el... unsure.gif
G.

Trimis de: Cla pe 6 Aug 2006, 02:23 PM

QUOTE (Felina @ 4 Aug 2006, 01:01 PM)
Eu vreau sa fac placinte cu pranza

Si ies blăcinte? rofl.gif

Trimis de: Kyklos pe 6 Aug 2006, 07:18 PM

QUOTE (gabitza ^ @ 6 Aug 2006, 03:17 PM)
ghiveci cu legume. acum e in cuptor. l-am pus sa scada...
nu stiu ce merge langa el... unsure.gif
G.

Orez sau cous cous....

Trimis de: Sushi pe 6 Aug 2006, 08:13 PM

QUOTE (gabitza ^ @ 6 Aug 2006, 02:17 PM)
ghiveci cu legume. acum e in cuptor. l-am pus sa scada...
nu stiu ce merge langa el... unsure.gif
G.

io fac garnitura de orez la ghiveci

Trimis de: Serenity pe 6 Aug 2006, 09:36 PM

Eu il mananc cu paine laugh.gif

Trimis de: Cla pe 6 Aug 2006, 09:42 PM

Pune si o franzela pe lânga laugh.gif
Chiar, am incetat sa ma chinui cu intrebarea asta ca ce fac maine de mancare.
Imi fac un plan pt toata saptamana.
Si imi cumpar in fiecare zi ceea ce nu-i pe plan rofl.gif

Trimis de: nefertiti pe 10 Nov 2006, 06:57 PM

Idei pentru mîine? hmm.gif

Trimis de: John B pe 11 Nov 2006, 09:17 AM

Mie mi-a facut soacra-mea spaghete cu ton si porumb, o minune

Trimis de: SORIN pe 11 Nov 2006, 09:37 PM

Maine am sa fac din nou asa ceva:

Trimis de: SORIN pe 11 Nov 2006, 09:39 PM

Si pt. desert:

Trimis de: Sushi pe 11 Nov 2006, 09:41 PM

QUOTE (SORIN @ 11 Nov 2006, 09:37 PM)
Maine am sa fac din nou asa ceva:

noaa de coaste mi dor de mor ohmy.gif

Trimis de: SORIN pe 11 Nov 2006, 09:51 PM

Esti invitata....

Trimis de: Sushi pe 11 Nov 2006, 10:16 PM

QUOTE (SORIN @ 11 Nov 2006, 09:51 PM)
Esti invitata....

ma omori!
Io am pe deseara (cina de la ora 12) niste carnatzi de astia de-ai lor. Is ok dar nu se compara nici gratarele nici nimic cu ce e la noi in ro mad.gif
Serios ca nu stiu ce-as fi in stare sa dau acuma pe un gratar din ala serios cu de toate ohmy.gif

Trimis de: Serenity pe 19 May 2007, 01:25 PM

Azi pun de niste snitele si o salata de cartofi. Deh, ma descurc si eu cu ce-am prin casa...

Trimis de: nefertiti pe 29 Sep 2007, 10:38 AM

Azi: http://www.gustos.ro/retete-culinare/mancaruri-cu-carne/gulas-cu-carne-de-vaca.html.

Trimis de: andra_v pe 16 Oct 2007, 04:29 PM

Pt. diseara: pulpe la gratar cu salata. Salata de rosii, la care adaug castraveti, ardei, ceapa rosie, un strop de ulei de masline si cat mai putina sare.
Pt. maine: salata de vinete (am gasit in piata vinete dulci delicioase), legume la tava (morcovi, conopida, dovlecei, foarte putini cartofi, ceapa, usturoi, cimbru, ardei, telina si vin). Adaug mararul si patrunjelul in farfurie, prefer sa nu fierb verdeata. Aceeasi salata, sau una de morcovi. Dau pe razatoare doi morcovi, o telina si un mar. Bineinteles, crude. Pe care le amestec cu ulei de masline (neaparat presat la rece), sare si lamaie.

Trimis de: Serenity pe 16 Nov 2007, 07:04 PM

Sarmalute de post la conserva fac.... Si daca ma enervez trantesc si o supa la plic si un piure de fulgi biggrin.gif

Trimis de: jude pe 16 Nov 2007, 11:28 PM

rofl.gif Aha, si eu planuisem niste branza feliata cu paine si un mar taiat in doua. Dar poate am noroc si mi se gateste. drool.gif

Trimis de: andra_v pe 24 Nov 2007, 03:27 PM

O stiuca umpluta.
Pt. saptamana viitoare mi-e dor de fasole, atat iahnie, cat si batuta.

Trimis de: coconut pe 24 Nov 2007, 09:24 PM

drool.gif Se vede că n-ai "bolovan" la fiere... ce-ţi pasă! mwah1.gif

Trimis de: andra_v pe 24 Nov 2007, 09:58 PM

Din partea mea un ceai de anghinare si sunatoare.

Trimis de: coconut pe 24 Nov 2007, 10:05 PM

Thanks, pal! ohyeah.gif E "mâncarea" mea preferată! blink.gif

Trimis de: andra_v pe 22 Jan 2008, 04:45 PM

Pt. maine, tot o iahnie de fasole, alaturi de o portie buna de ceai de sunatoare.

Trimis de: Felina pe 22 Jan 2008, 05:49 PM

Pentru deseara am de gand sa fac niste cartofi prajiti nemaipomeniti, cu branza rasa si cu kechup din ala adevarat (adica facut din suc de rosii, zahar, sare si otet - exclusiv!).

Trimis de: Energie pe 22 Jan 2008, 06:13 PM

Ketch-up-ul il faci tu?

Trimis de: Felina pe 22 Jan 2008, 06:17 PM

Nu. biggrin.gif
E de cumparat. Am fost uimita cand l-am gasit. Citeam etichetele sticlelor asa intr-o doara, de dorul kechupului si cand l-am gasit pe asta nu mi-a venit a crede. Dar aici in general gasesti cam orice la supermarket, inclusiv chestii de gen home-made.

Trimis de: andra_v pe 23 Jan 2008, 07:36 PM

Mi-ai adus aminte de liceu cand imi faceam frecvent cartofi prajiti cu branza rasa, uneori cu un ou deasupra.
Maine, meniul meu cel de toate zilele: pui la gratar cu salata de cruditati (morcovi + telina + mar, cu ulei de masline si lamaie).

Trimis de: Felina pe 13 Feb 2008, 05:32 PM

pentru maine am de gand sa pregatesc o cirbita de spanac si varza calita. Cam multe verdeturi, nu se prea asorteaza, da' asa ma chinuie talentul. biggrin.gif

Trimis de: coconut pe 13 Feb 2008, 08:44 PM

QUOTE(andra_v @ 23 Jan 2008, 07:36 PM) *
Maine, meniul meu cel de toate zilele: pui la gratar cu salata de cruditati (morcovi + telina + mar, cu ulei de masline si lamaie).



Andruţa, te-a pedepsit cineva? ohmy.gif

Trimis de: Michaela* pe 13 Feb 2008, 09:12 PM

seara buna fetelor mwah1.gif ..topicul vostru imi creste apetitul smile.gif..sa va scriu si eu ce gatesc pentru maine...ciorba de burta..o bunatate ..ma gandeam sa scriu reteta la rubrica bucatarie..felul doi va fi friptura cu legume la gratar...mai am in plan ciocolata de casa dar sa vad cum stau cu timpul

Trimis de: coconut pe 13 Feb 2008, 10:43 PM

Seara bună, Michaela! mwah1.gif Eu prefer să uit de făcut mâncare... laugh.gif Nu-mi place să gătesc. cry.gif

Trimis de: Michelle pe 19 Feb 2008, 11:12 AM

Supa de ceapa gratinata drool.gif m-am indragostit de ea in Franta

http://www.gustave.tv/recettes/272/soupe-oignon-gratinee.html

Trimis de: Michelle pe 20 Feb 2008, 02:57 PM

Asta seara rizotto cu funghi porcini.

Am primit niste pungute din Italia cu funghi deshidratati,trebuie doar pusi la inmuiat.

Trimis de: Serenity pe 24 Sep 2008, 10:22 PM

Io facui azi o negresa si-s cea mai mare fana a ei laugh.gif Mi se pare ca a iesit bestiala king.gif Si mai facui niste cremvusti in foietaj cu o tona de susan deasupra si nici cu ei nu mi-e rusine tongue.gif

Michellu'.... nu e gretzoasa supa aia de ceapa? Eu sunt mega-into-ceapa da' mi-e frica sa incerc supa asta.... unsure.gif

Simioane, mai treci dreq si tu pe-aici si uimeste-ne cu ce ai in frigider sau in plan, ca ma plictisesc si n-am idei laugh.gif

Trimis de: andra_v pe 1 Oct 2008, 11:01 AM

Pentru astazi la pranz, mancare de varza.
Pentru maine, ficatei si peste prajit.

Trimis de: soricica_alb pe 5 Oct 2008, 09:25 AM

buna smile.gif pt pranz paste(mezze maniche) cu sos de rosii si ton
pt cina mistret cu fasole rosie spoton.gif

Trimis de: Serenity pe 2 Mar 2009, 02:18 PM

Haideti oameni buni... ce mai faceti de mancare? Ceva sa manance si barbatii familei, ca paste oricat as incerca sa ii conving, tot eu ajung sa le mananc si ei sa urle de foame sad.gif

Trimis de: jude pe 2 Mar 2009, 06:25 PM

Eu intrasem sa spun de paste laugh.gif , dar vad ca n-are sens.

P.S. : pai si ce are daca urla de foame? Cu timpul se obisnuiesc. whistling.gif


Trimis de: Serenity pe 2 Mar 2009, 06:54 PM

Pai deja abia se mai tin de schilozi... Numai carne, carne, carne... La maxim ma frustreaza.

Trimis de: mutulica pe 3 Mar 2009, 06:13 AM

vezi ca e la billa ceva paine cu usturoi semipreparata... o cumperi, o duci acasa, bagi 5 min la cuptor si gata..

Trimis de: Serenity pe 7 Mar 2009, 07:46 PM

Damn, pacat ca nu e Billa in Resita sad.gif

Oameni buni, nu stiti daca exista vreun site de genu: bagi lista cu ce ai in frigider, dai enter, si ti se sugereaza o reteta care contine taman ingredientele alea. Nu stiu daca m-am exprimat bine, spre sa se inteleaga ideea, totusi. Exista? Evista? pls.gif biggrin.gif

Trimis de: dascalita pe 7 Mar 2009, 10:05 PM

ohyeah.gif
Zi ce ai in frigi si noi ne straduim sa inventam retete comestibile!

Trimis de: Cla pe 7 Mar 2009, 10:16 PM

Daaa, din stratul ala gros alb-verzui de pe marmelada facem o ciulama jos palaria! rofl.gif

Trimis de: Rovaniemi pe 7 Mar 2009, 10:32 PM

Deci o supă bună de pui, plus un șnițel la felul doi - cu piure din cartofi autentici, nu cacaouri din plic ...

Trimis de: Serenity pe 7 Mar 2009, 11:05 PM

Dasca, am asa: niste ciupercute (putine), un praz mare, niste cascaval...
Si in rest ce are tot omu': faina, lapte, etc.
Da cu prazul ala chiar vreau sa fac ceva si cu ciupercile, ca mi-e mila de ele. Ce zici?

Trimis de: Felina pe 7 Mar 2009, 11:16 PM

ce zici de o pizza? ai drijdie?

Trimis de: andra_v pe 7 Mar 2009, 11:33 PM

Avand frigiderul plin de ciuperci, maine fac o placinta si o ciulama. Alaturi de o ciorba cu toate legumele pe care le-a pus maica-mea in congelator (pungi intregi cu dovlecei, fasole verde, rosii si diverse legume taiate marunt).

Trimis de: dascalita pe 8 Mar 2009, 02:56 PM

Sere, nu stiu cat de putine ciuperci ai dar poti improviza o tocanita de ciuperci, ceva simplu si bun cu mamaliguta. Tai ciupercile mai maricele, le pui la tigaie cu putin ulei, cand s-a evaporat apa din ciuperci pui si prazul tocat.Le lasi la foc mic pana se inmoaie si prazul apoi...verdeata si sare+condimente dupa gust. Poti pune si bulion si o lingura de faina dezlegata in apa pentru a se ingrosa si "inmulti" tocana. Astea de la urma E optional. Pofta buna!

Trimis de: Serenity pe 8 Mar 2009, 03:11 PM

:dool: No, amu' ma duc sa mai cumpar ciuperci, ca vreau sa fac si pizza si ciulama laugh.gif Dar le las pe maine, ca nu am nici drojdie, nici ciuperci destule, si fiind duminica n-am de unde lua. Dar maine prestez cool.gif Saru'mana la gagici si la multi ani de 8 martie! mwah1.gif

Trimis de: nefertiti pe 1 Jun 2009, 11:49 AM

Supa de rosii. drool.gif

Trimis de: andra_v pe 1 Jun 2009, 02:59 PM

Dascalita, sambata am mancat o tocanita de ciuperci cu gust de friptura. In loc de praz am folosit ceapa, iar ingredientul de baza a fost o cana de vin rosu. Am mai adaugat piper, marar si rosii in loc de bulion. Si mujdei de usturoi (uscat, de anul trecut) cu un minut-doua inainte de a stinge focul.

Maine, o salata de rosii cu ou si telemea de oaie. La salata normala (2 - 3 rosii, ceapa, ulei de masline, sare) adaug branza rasa (250 de grame) si doua oua (fierte) taiate rondele.

Trimis de: BlueRose pe 1 Jun 2009, 03:34 PM

De 2 zile ma tot gandesc la pui cu smantana. Astazi trag o fuga pana la magazinul cu produse romanesti, sa cumpar smantana si maine voi gati! wub.gif Sunteti invitati la masa! ohyeah.gif

Trimis de: Felina pe 8 Jun 2009, 04:17 PM

gatesc fish-fingers, bastonasele sunt date prin pesmet si-s numai bune de aruncat in cuptor. Pe langa ei mai pun niste cartofi cuburi pe care i-am fiert 10 minute inainte - ii scurg de apa, ii pun in tava, torn peste ei niste ulei de masline si ii presar seminte de chimen. Se fac impreuna in 20 de minute la 220 de grade. Daca am noroc sa gasesc amestecul preferat de legume congelate, le pun la aburi pentru 10-15 minute si mai fac si un mujdei din usturoi, sare, iaurt si putin ulei de masline. Daca mai am chef sa fac si o mamaliga, tunci clar voi plezni in doua.


Cum se fac toate astea intr-o ora, proaspat sosit de la munca:
- intri in casa, dai drumul la cuptor la 220; apoi te uiti inauntru sa vezi daca nu cumva e vreo tava ratacita pe acolo, care trebuie scoasa
- pui o oala cu apa la foc pentru cartofi si inca una pentru legume
- cureti cartofii in viteza, ii speli bine, ii tai patratele si ii pui in apa care inca n-a apucat sa fiarba, ca doar ai fost super rapid, nu?
- iei o tava mare, asezi pestele pe mijlocul tavii si o asezi deoparte
- verifici daca fierbe apa pentru legume, pregatesti vasul pentru aburit, versi legumele acolo, cauti un capac potrivit si-l asezi peste
- cureti un catel mare sau doi catei mici de usturoi
- pui vasul cu legumele peste oala cu aburi ca deja fierbe, apoi lasi focul mai usor
- lasi focul mai usor si la cartofi, ca uite, dau in foc
- pui usturoiul bucati si niste sare mare in piua si ii bati pana se fac pasta; adaugi putin ulei si freci pana se omigenizeaza; adaugi iaurt si, daca e prea acru, o lingura de smantana; amesteci bine si dregi de sare si piper daca vrei
- verific daca au fiert cartofii si daca cuptorul e incalzit
- intre timp speli niste vase sau - mai bine - biberoanele biggrin.gif
- pui cartofii scursi bine in tava, ii ungi cu ulei si ii presari cu cimen, pui tava la cuptor, setezi ceasul sa sune in 20 de minute
- intre timp poti sa faci o mamaliguta instant: pui apa la foc cu sare, cand fierbe pui malaiul si amesteci bine-bine timp de doua minute si, doamne! ce bunatate, ai si mamaliga gata
- s-au facut legumele, asa ca le poti trage in (putin sau mai mult) unt daca vrei
- pregatesti farfuriile si tacamurile, imparti legumele, mamaliga, mujdeiul
- scoti tava din cuptor si imparti pestele si cartofii in farfurii
- bati in perete sa vina lumea la masa, ca uite, e deja 7 si 5 minute biggrin.gif
- pana vine lumea, pui repede biberoanele in sterilizator tongue.gif

Pofta mare!

Trimis de: marduk pe 8 Jun 2009, 05:04 PM

QUOTE(Felina @ 8 Jun 2009, 05:17 PM) *
mai fac si un mujdei din usturoi, sare, iaurt si putin ulei de masline

eu sosul asta il fac cam asa :
300-350 gr Sana sau iaurt gras (nu acru)
4-6 catei de usturoi zdrobiti
1/2 legatura de marar tocata marunt
1 lingura de ulei de masline
1 praf de piper
1 praf de sare
1 lingurita de mustar
e demential cu carne de pui la gratar.

Trimis de: nefertiti pe 8 Jun 2009, 05:07 PM

Si cu dovlecei pane. drool.gif

Trimis de: Felina pe 8 Jun 2009, 05:09 PM

QUOTE(marduk @ 8 Jun 2009, 04:04 PM) *
eu sosul asta il fac cam asa :
300-350 gr Sana sau iaurt gras (nu acru)
4-6 catei de usturoi zdrobiti
1/2 legatura de marar tocata marunt
1 lingura de ulei de masline
1 praf de piper
1 praf de sare
e demential cu carne de pui la gratar.



Pare mult usturoi, cel putin usturoiul pe care-l gasesc eu e foarte usturoiat biggrin.gif
Mersi de ideea cu mararul, n-am facut niciodata. drool.gif

Trimis de: marduk pe 8 Jun 2009, 06:12 PM

QUOTE(Felina @ 8 Jun 2009, 06:09 PM) *
Mersi de ideea cu mararul, n-am facut niciodata. drool.gif

Am uitat sa mentionez o lingurita de mustar.


Trimis de: Michelle pe 9 Jun 2009, 06:34 AM

Vreau sa fac reclama unei idei super,care nu stiu a cui o fi fost dar e de felicitat , in sectorul 5-la Vanghelie in parohie,linga Piata de Flori in fiecare we este Targul taranului roman. Unor intreprinzatori mititei,in general din zona Ardealului,li s-a dat posibilitatea sa inchirieze aici in fiecare sambata si duminica dimineata spatiu si frigidere.
Am probat pina acum:cirnatii de casa-crud-uscati , carnatii de oaie ,painea de casa care are in jur de 2kg si poate fi de grau sau secara,pastrama de miel-super misto condimentata,telemeaua,casul afumat si au fost toate la mare inaltime.Ce mai puteti gasi? miere de toate felurile,prajituri sau cozonaci de casa,suc de mere natural,muschi de porc in toate felurile si prezentarile,rubarba sau prajituri cu rubarba,branza de capra,branza de burduf,branzeturi cu ierburi aromatice,smantana adevarata,sunculite de toate felurile,plante medicinale si desigur mi-a mai scapat mie cite ceva...

Trimis de: simonsays pe 17 Aug 2009, 11:32 AM

Care e Piata de Flori din sectorul 5, suflete ? Aia de la Chirigiu ?

Trimis de: Michelle pe 17 Aug 2009, 11:48 AM

Bursa Romana de Marfuri o stii? o cladire frumoasa in laterala careia e acest Targ al taranului roman

http://www.targultaranului.ro

Trimis de: Serenity pe 20 Aug 2009, 01:20 PM

Mie mi-a plecat muma in concediu si am ramas cu doi barbati nehaliti pe cap, asa ca m-am gandit sa fac azi o ciorba de cartofi cu carne de pui si un spanac... Dar nu am mai facut de niciuna laugh.gif O sa experimentez si sper sa iasa ceva comestibil. Daca are cineva nervi sa-mi scrie o reteta de ciorba faina (neacrita, ca ai mei nu prea sunt fani ai ciorbelor acre) raman recunoscatoare. sorry.gif

Edit: De 3 ore fierb gaina aia nenorocita si tot mi se pare ca nu e carnea fiarta cum trebe! ranting.gif laugh.gif

Trimis de: Cla pe 13 Feb 2010, 07:39 AM

Nu mâine, dar deseara. Friptura de porc din umar. Galuste de cartofi si bayrisch Kraut (adica varza bavareza) drool.gif
Pentru cine nu stie cum e varza aia: Se caleste varza cu ceapa, se stinge cu bere, se pune ceva sare, piper si chimen, când e fiarta, se rade un cartof peste, ca sa se leaga un pic. Pofta mare ! smile.gif

Trimis de: Felina pe 15 Feb 2010, 12:52 PM

Sere, cum ti-a iesit maica supa aia cu spanac si cartofi si gaina pan' la urma?


Eu pe deseara planuiesc un fel de chinezeasco-indiana:
parjesc rapid niste fasii de carne de pui, le scot, infierbant si mai bien tigaia si arunc acolo un morcov rondele, o ceapa sferturi desfacuta, niste ardei taiati asa patrate si le parlesc la foc iute pana se inmoaie putin - un fel de stir-fry. si cand sunt numa' bune, pu niste sos de soia cat sa fie bune la gust, adaug si puiu si poate daca sunt in toane bune arunc si fro doo lg de smantana. treaba asta o sa o servesc peste niste orez basmati calit in unt si fiert in dublul de apa sarata timp de 12 minute - nu da gres niciodata. cam atat.

Trimis de: nefertiti pe 15 May 2010, 03:19 PM

Merge şi nişte ananas la ce ai zis tu acolo, pentru echilibru. smile.gif

Azi - ciorbă de perişoare (că mi-era dor) şi pipet de pui cu sos de lămâie (că mi-era poftă, oarecum).

Trimis de: Cla pe 15 May 2010, 05:26 PM

Pasuli. E ca la noi pasule, dar de origine pakistaneza. Ase face cu fasole , cu carne de vita , oaie sa u porc, uaiiii, ce buna e....

Trimis de: Cla pe 15 May 2010, 05:30 PM

QUOTE(BlueRose @ 1 Jun 2009, 03:34 PM) *
De 2 zile ma tot gandesc la pui cu smantana. Astazi trag o fuga pana la magazinul cu produse romanesti, sa cumpar smantana si maine voi gati! wub.gif Sunteti invitati la masa! ohyeah.gif

Ai grija sa mu dai (nu) dai penste un magazin cu Santana rofl.gif http://www.youtube.com/watch?v=ACdwCIld3kE

Trimis de: tontoi pe 16 May 2010, 12:27 PM

paste cu brocoli si parmezan drool.gif

cumpar paste de la montebanato si brocoli la punga apoi niste parmezan si daca mai raman bani o sticla de vin

Trimis de: Michelle pe 21 May 2010, 08:00 PM

pui tandoori... drool.gif

Trimis de: nefertiti pe 21 May 2010, 08:42 PM

Dă-ne reţeta, pls!

Trimis de: Michelle pe 21 May 2010, 08:59 PM

http://gospodini.blogspot.com/2009/12/pui-tandoori.html

Treaba e ca e musai sa ai garam masala in casa ca restul condimentelor(ginger, seminte de coriandru,cumin,chilli,usturoi,piper) se gasesc dar amestecul asta nu l-am vazut.Eu l-am luat din UK. Eu folosesc ginger proapat dat pe razatoare,nu praf, si toate condimentele le mojarez atunci cind le si folosesc ,nu iau pudre la plic.
Ar mai trebui si un cuptor de lut rolleyes.gif dar cum zice si autoarea blogului merge si la gratar, apoi ciocanele puse si la cuptor daca sunt mai voluptoase, caci risti sa ramina crude pe linga os.

Trimis de: nefertiti pe 21 May 2010, 10:03 PM

Merci.

Zice cineva la comentarii de un vas de lut cu capac, cred că e o idee bună.

Trimis de: Michelle pe 21 May 2010, 10:16 PM

Cu placere.
Pe mine bucataria indiana ma fascineaza prin bogatia de arome pe care o degaja. Am mai facut si chicken tikka masala si uneori imi iese mai buna ca cea incercata la restaurante.
Condimentele lor specifice: ghimbirul, turmericul(care e un fel de sofran mai ieftin),usturoi,coriandru-frunze si boabe,chilli si cardamomul.Cind se degaja toate e un deliciu. rolleyes.gif

Trimis de: nefertiti pe 21 May 2010, 10:20 PM

Da, numai că mi-ar plăcea să existe şi la noi pieţe din alea mari cu multe-multe condimente, munţi de condimente. Ce este la noi în plicurile alea din supermarket sunt mizerabile, nu prea au nici gust, nici miros... Unele chestii le poţi lua proaspete, dar unele nu. Sau le poţi usca - aşa am făcut cu busuiocul. În toamnă am tot luat, l-am uscat şi l-am pus într-o pungă mare de hârtie şi am avut toată iarna, nu s-a pierdut deloc din aromă şi miros. Cu menta am făcut la fel...

Trimis de: Michelle pe 21 May 2010, 10:35 PM

Acum tot mai gasesti cite ceva dar imi povestea cineva chiar azi ca,acum citiva ani, o chinezoaica venita sa se stabileasca si sa faca afaceri in RO cu chinezul ei, dupa ce a vazut ce se gaseste la noi la piata a vrut sa plece inapoi acasa. ohyeah.gif

La metro de pilda aduc mereu lemon grass,chivas,busuioc,rozmarin, oregano,cimbru proaspete;
am gasit chiar si almond powder si blueberries pentru o prajitura vazuta la TV Take home chef si-mi storceam creierii cum sa blenduiesc eu migdalele

Trimis de: Erwin pe 21 May 2010, 11:35 PM

QUOTE
Zice cineva la comentarii de un vas de lut cu capac, cred că e o idee bună.


În Maroc se numeşte tajin şi se pune pe jar sau pe grătar cu toate ingredientele înăuntru. Este foarte bun şi sunt o mulţime de reţete preparate la tajin.

http://www.cuisinedumaroc.com/modules/news/article-1523.html

Trimis de: Michelle pe 22 May 2010, 07:11 AM

Stiu ce-i aia tajine, dar nu corespunde scopului;intr-un vas tajine se creeaza un fel de abur care circula ascendent,puiul tandoori trebuie sa faca o crusta maroniu-rosiatica de la baitul in care-l tii, la abur se flescaieste; tandoorul e un cuptor deschis care lasa sa iasa vaporii

Trimis de: Erwin pe 22 May 2010, 10:05 AM

ah, nu la pui tandoori mă refeream ci la alte reţete, apropos de vasul respectiv, de-aia am dat şi un link cu reţetele... smile.gif

Trimis de: nefertiti pe 12 Jun 2010, 10:28 AM

Azi - cus-cus cu porc şi supă de roşii pentru cei care suferă din cauza căldurii - adică eu. biggrin.gif

Trimis de: Felina pe 24 Jan 2011, 02:49 PM

penne cu http://en.wikipedia.org/wiki/Chorizo - reteta dupa ureche, am mancat la restauran si era sa pic pe spate, asa ca am inceput sa fac acasa dupa cum m-a taiat capu'. trebe smantana lichida dulce, de aia de faci frisca din ea, cat mai groasa. simplu si bun, da' tre sa-ti placa http://en.wikipedia.org/wiki/Chorizo-ul.

Trimis de: wulfenia pe 24 Jan 2011, 08:12 PM

Felina in Portugalia am mancat niste painici cu felii de chorizo, de nota zece!! Aici nu se gaseste chorizo sa stii...

Eu pe maine fac mazare cu smantana si o s-o mananc cu paine proaspata smile.gif

Trimis de: dascalita pe 25 Jan 2011, 08:51 PM

Eu maine am in plan o mamaliga cu branza si smantana...O faceam de azi, dar am venit tarziu acasa si masa era deja pusa pentru cina cu pui la cuptor si piure, alaturi de niste castraveti buuuni de tot.

Trimis de: Cla pe 26 Jan 2011, 12:50 AM

Pentru mâine am niste cârnati sasesti, combinati cu cartofi si oua, totul la cuptor cu smântâna pe deasupra. drool.gif

Trimis de: Felina pe 27 Oct 2011, 05:56 PM

o fasole cu carnati putin afumati

Trimis de: Michelle pe 27 Oct 2011, 07:00 PM

Am facut azi o placinta de dovleac (de Haloween ohyeah.gif ) o bunatate...ingrediente secrete:ceva biscuit+migdale pisate in compozitie,arome:scortisoara,zahar vanilat,ghimbir si coaja de lamaie. Foi din comert,dar unse cu unt topit.

Trimis de: Erwin pe 27 Oct 2011, 07:34 PM

risotto mexican cu piept de pui la grill biggrin.gif

Trimis de: Michelle pe 27 Oct 2011, 08:36 PM

ai facut orez mexican, nu orice contine orez e risotto

Trimis de: Vera pe 27 Oct 2011, 08:48 PM

Sărmăluţe în foi de viţă. ohyeah.gif

Michelle, mi-ai făcut o poftă cu plăcinta aia... laugh.gif

Trimis de: Erwin pe 27 Oct 2011, 09:20 PM

Aşa scrie pe pungă! rolleyes.gif sorry.gif

Trimis de: wulfenia pe 8 Dec 2011, 06:57 AM

sarmale

Tehnic:Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)