Versiunea pentru tiparit a acestui topic

Click aici pentru a vizualiza acest topic in formatul original

HanuAncutei.com - ARTA de a conversa _ Bucataria si Barul Hanului _ Tips And ... Tools

Trimis de: simonsays pe 14 Oct 2004, 04:22 PM

si voi inaugura acest topic cu:

- Cum cojim rosiile de pielita, fara sa aruncam pulpa: spala rosia, apoi "rade-o" cu cutitul (ca si cum ai folosi o lama pentru a te barbieri/epila tongue.gif ) pe toata suprafata ei, fara a intepa coaja; dupa ce toata suprafata a fost riguros rasa, inteap-o si incepe cojirea; pielita se va desprinde extrem de usor

- recomand ca inainte de orice operatiune ... culinara ascutirea cutitelor !! wink.gif

cred ca voi continua cu unele sugestii din cartea de bucate a Sandei Marin, carte exceptionala, dupa parerea mea.

Trimis de: Mara pe 14 Oct 2004, 04:26 PM

O alta varianta ar fi sa le scufundam pentru maxim un minut in apa clocotita. Pielita se va desprinde tare usor. smile.gif

Trimis de: doice pe 14 Oct 2004, 05:07 PM

Daca va face rau ceapa sau este prea iute la gust dupa ce o taiati frecati-o un pic cu sare si lasati-o 5 minute (maxim).
Apoi se clateste cu apa rece si se stoarce in pumni.
Iese super buna pt salate pt ca nu-si mai schimba gustul daca mai lasati un pic de salata pt a doua zi.

Trimis de: Cla pe 14 Oct 2004, 07:17 PM

Da, rosia se opareste scurt si se trage coaja f. usor.
Ceapa o arunc in apa dupa ce i-am tras cojile, nu mai pisca la ochi.
Daca strivesti un pic catelul de usturoi cu un cutit, se desprinde coaja f. usor.
Daca stropeste uleiul sau margarina din tigaie cand se infierbanta, putina sare aruncata peste e leac wink.gif
Un ou bubuie misto in microunda biggrin.gif

Mai revin daca-mi aduc aminte de ceva smile.gif

Trimis de: contraste pe 14 Oct 2004, 07:35 PM

Ca sa nu se taie laptele,adaugati un praf de bicarbonat.
Oricum, in acest sezon, se va taia mai greu.
Poate la vara sfatul va prinde taaare bine !

Trimis de: mutulica pe 14 Oct 2004, 07:54 PM

ca sa nu se afume cind il fierbi (laptele) se fierbe mai intai putina apa, sau se adauga putin zahar

Trimis de: Blakut pe 14 Oct 2004, 08:26 PM

Fierbatorul electric nu se va folosi pentru a fierbe tuica.

Trimis de: doice pe 15 Oct 2004, 11:48 AM

Cand puneti sandvisul la microunde nu-l puneti cu frunza de salata cu tot (bleah)
Daca ati gatit peste si va miros mainile oricat v-ati spala, clatitiva cu un pic de suc de lamaie

@clarence
ai incercat sa pui un ou la microunde? huh.gif

Trimis de: LigiaB pe 15 Oct 2004, 07:30 PM

Ce topic misto! Simon asta e plin de surprinze tongue.gif

Simon, e voie sa punem si intrebari?
Spune'mi te rog, aici se discuta numai despre sfaturi cu privire la gatit, alimente, etc sau si 'sfaturi utile' folosite in gospodarie?

De ex, eu as vrea sa imi spuneti cum sa scap de furnici! rofl.gif De 4 luni ma chinui sa scap de ele si nu pot! 50.gif
Am dat cu spray in citeva rinduri si in casa si de jur imprejurul casei, (mai ales inainte de a pleca in Ro am imbicsit tot cu spray) am pus si chestii din alea micute cu otrava in care intra furnicile si apoi cara otrava la regina, nu lucra, au devenit imune dom'le... laugh.gif Am furnici peste tot, si sus si jos... Voi cum scapati de furnici?????
Ca sa vina cei care stropesc ma costa 175$... cred ca tot la ei ajung...

Help please!!!

Trimis de: Cla pe 15 Oct 2004, 08:21 PM

QUOTE (doice @ 15 Oct 2004, 12:01 PM)
@clarence
ai incercat sa pui un ou la microunde? huh.gif

ohyeah.gif dar nu la mine acasa... rezultatul a fost cam http://www.van-vliet.org/images/microwave-egged2.jpg hh.gif spoton.gif


Trimis de: Nico pe 15 Oct 2004, 08:37 PM

Si eu am patit-o cu oul. Adevarat "combustibil" in cuptorul cu microunde laugh.gif . Dar... daca ii adaugi ceva mai multa sare deasupra inainte sa-l pui sa se faca, ai sanse mai mari sa-l mananci. Eu am reusit de mai multe ori.

LiB, daca stateai in apatrament iti puteam da sfaturi. Eu le-am strans una cate una, le-am pus intr-un borcan si le-am dat drumul afara rofl.gif . In cazul tau e mai complicat.

Trimis de: Cla pe 15 Oct 2004, 09:12 PM

Nico, cum ii pui sare daca-i crud si nespart? huh.gif wink.gif
Am bagat si http://www.shanmonster.com/2001/dickmanns.jpg in microunda, se umfla enorm pana la o anumita marime si cand "crapa" nu fac mizerie, se dezumfla ca o minge... haios biggrin.gif

Trimis de: Nico pe 16 Oct 2004, 09:49 AM

Eu nu am incercat cu ou nespart, doar crud, pus intr-o farfurie, sare deasupra si la microunde ca se face mai repede decat in tigaie, cu mai putina bataie de cap si e mai dietetic. La gust insa... merge.

Trimis de: Cla pe 16 Oct 2004, 10:25 AM

Da, ma gandeam eu ca asa... dar dupa cum zici, la gust... 6.gif hh.gif

Trimis de: Marcus pe 16 Oct 2004, 12:05 PM

Citeam mai sus ceva de lapte si mi-am amintit ce am invatat de la mama:
Daca scapi laptele pe foc, pune sare pe plita, ca sa nu se imbolnaveasca vaca la uger. Acum sunt curios daca voi va ganditi la binele vacii. hmm.gif

Clarence, poza e marfa spoton.gif

Trimis de: Cla pe 16 Oct 2004, 12:18 PM

QUOTE (Marcus @ 16 Oct 2004, 12:18 PM)
Daca scapi laptele pe foc, pune sare pe plita, ca sa nu se imbolnaveasca vaca la uger.

rofl.gif Yeah... asta mi-a adus aminte de cum sa scapi de mirosul de ceapa din gura - mananci usturoi spoton.gif

Trimis de: simonsays pe 16 Oct 2004, 05:42 PM

tips: pentru prajituri nu folositi esentele din sticlute; sint proaste; folositi fiolele.
frisca la plic: dr Oetker este cea mai buna; Darling nu creste nici batuta, iese o zeama ordinara.

Trimis de: gabitza ^ pe 16 Oct 2004, 07:33 PM

nu puneti sare pe ficat inainte sa il gatiti nici pe gratar, nici inabusit...se intareste si nu mai e bun deloc.
ouale inainte sa le amestecati in orice compozitie (clatite, omleta) trebuie sparte fiecare separat pe o farfuriuta si verificate daca nu sunt stricate.

@simon: e buna recomandarea ta cu frisca desi vine un picutz tarziu...but better late then never. am luat frisca de la darling si se facea o balega. laugh.gif

daca mai imi aduc aminte alte sfaturi.....I'll be back (i-am furat replica lui schwartzeneger- daca nu se scrie asa, sa ma ierte) biggrin.gif
G.

Trimis de: Cla pe 16 Oct 2004, 07:56 PM

Merele trebuie tinute deoparte de alte fructe, au o substanta in coaja care le ataca pe celelalte si se strica prea timpuriu.
Dar este si un avantaj in asta, cand cumpar banane prea verzi, le pun langa mere si se coc mai repede wink.gif

Trimis de: axel pe 17 Oct 2004, 03:11 AM

QUOTE (simonsays @ 14 Oct 2004, 06:35 PM)
- recomand ca inainte de orice operatiune ... culinara ascutirea cutitelor !! wink.gif

Iar eu recomand spalarea lor.

Trimis de: simonsays pe 17 Oct 2004, 04:53 PM

eu recomand spalarea lor imediat dupa utilizare, nu inainte... spoton.gif

Trimis de: Cla pe 17 Oct 2004, 07:34 PM

Da' de maini sa nu uitati, mai... rofl.gif

Trimis de: cactus pe 17 Oct 2004, 07:56 PM

@ Clarence pe maini poti sa te speli si cu detergent de vase sau neaparat numai cu sapun - atunci cand faci mancare. ?

Ce mai faci ma ? Nu mai zici nimic ?

A propos - care-i cea mai simpla reteta de facut clatite. Io stiam una cand spargi vreo trei oua, pui faina (da´nu mai stiu cata) si sifon pana capata consistenta unei smantani de aia care curge. Cica mai trebe si un varf de cutit de sare...Da´ daca vrei sa le dai o aroma mai altfel, poti sa pui in maclavaisu´ala nucsoara rasa sau scotisoara ?

Trimis de: Cla pe 17 Oct 2004, 08:13 PM

cactus, daca si-asa ai treaba in bucatarie, te poti spala pe maini si cu tuica, e si mai bine dpdv ecologic biggrin.gif

Trimis de: Tear pe 18 Oct 2004, 10:25 AM

Am descoperit un condiment care e bun la multe : chiftelute, sarmale, hamburgeri, snitele, orice macare cu sos ( de cartofi, de telina, friptura la tava, peste la cuptor, etc), placinta cu carne, maioneza ( o condimenteaza si cu culori, nu numai cu gust), etc. Se numeste Pusta si exista la Carrefour. Contine usturoi uscat, ardei rosu (nu iute) si ceva verde, care nu stiu ce e, da' e bun ! Cam scump el, dar 100 grame mi-ajung 1 luna.

Trimis de: doice pe 18 Oct 2004, 10:44 AM

Daca mancarea (oricare ar fi ea ) pe care doar ce ati gatit-o nu prea are gust, adaugati cimbru si o mai fierbeti vreo 5 minute. jamie.gif
In afara de ciorba. La asta ii puneti leustean proaspat si capat un gust fantastic. spoton.gif

Trimis de: simonsays pe 18 Oct 2004, 01:04 PM

pai ciorba fara leustean ... e ca femeia fara .. ma rog, stiti voi ! rofl.gif
bine, in afara de ciorba de burta.. desi aia e de fapt supa dreasa cu smantana ...

Trimis de: doice pe 19 Oct 2004, 01:20 PM

Daca va place cascavalul taiat felii foarte subtiri si nu prea reusiti din cutit, ar trebui sa va cumparati un http://shopping.msn.com/eshopframe.aspx?merchId=2424&catId=1803&u=http%3a%2f%2fwww.cooking.com%2fbin%2fadredir.asp%3fCCAID%3dMSNS190546%26Redir%3dhttp%253A%2f%2fwww.cooking.com%2fproducts%2fshprodde.asp%253FSKU%253D190546 cu ajutorul caruia pur si simplu "raschetati" o felie foarte subtire. spoton.gif

Trimis de: cactus pe 23 Oct 2004, 06:35 PM

Am niste castane puse la fiert; le-am crestat coaja; cat trebe sa le fierb ? Ca sa le pot hali dupa aia ???? Plz. Multam

Trimis de: cri-cri_d'Amour pe 24 Oct 2004, 05:11 PM

QUOTE (Clarence @ 16 Oct 2004, 01:31 PM)
[rofl.gif Yeah... asta mi-a adus aminte de cum sa scapi de mirosul de ceapa din gura - mananci usturoi spoton.gif

de mirosul de ceapa/usturoi din gura era recomandat patrunjelul verde, din cate stiam eu si apoi o guma, ceva ohyeah.gif ...

Trimis de: Cla pe 24 Oct 2004, 06:52 PM

Da, de ex Billy Boy Fruit... spoton.gif

Trimis de: Tear pe 25 Oct 2004, 07:35 AM

QUOTE (cactus @ 23 Oct 2004, 07:48 PM)
Am niste castane puse la fiert; le-am crestat coaja; cat trebe sa le fierb ? Ca sa le pot hali dupa aia ???? Plz. Multam

Cca. 1/2 ora. Da pune-le si putina sare.

Trimis de: cactus pe 25 Oct 2004, 07:46 AM

QUOTE (Tear @ 25 Oct 2004, 08:48 AM)
QUOTE (cactus @ 23 Oct 2004, 07:48 PM)
Am niste castane puse la fiert; le-am crestat coaja; cat trebe sa le fierb ? Ca sa le pot hali dupa aia ???? Plz. Multam

Cca. 1/2 ora. Da pune-le si putina sare.

Multzam de sfat; cam atata le-am si tinut; de sare nu stiam. Oricum, ca sa le mananci ca pe seminte, sunt ,ai bune daca le prajesti - numa ca se murdareste cratita (tigaia). Oricum, inca o data multam...

Trimis de: simonsays pe 21 Nov 2004, 02:25 PM

big TIP: NU PUNETI SARE IODATA LA MURATURI !! ohyeah.gif

toata sarea din comertul socialist, chiar si aia pe care o vand bizonii pe post de "sare grunjoasa" este sare iodata ! nu e buna de nici o culoare ! muraturile se baltesc, in caz ca nu se strica !! folositi sare de la Plafar, NEIODATA (sau de unde credeti ca gasiti voi ... chiar si de la salina, neprelucrata ...)

Trimis de: Felina pe 16 Jun 2005, 03:58 PM

Incercati sa puneti la mancaruri ceapa verde in loc de ceapa uscata, acolo unde se cere ceapa prajita. O sa va minunati ca ati descoperit alt fel de mancare biggrin.gif . Apoi incercati si la ciorbite.

Trimis de: Olaf pe 16 Jun 2005, 04:13 PM

Cu conditia sa ai... vara merge, dar iarna ce faci?

Pentru ficat: ca sa fie mai fraged, inainte de prajire se tine o vreme in lapte (aprox. o ora... cred...)

Trimis de: nefertiti-old pe 28 Nov 2005, 09:07 AM

hmm.gif Poate ma lamureste careva... de ce uneori compozitia din sarmale iese foarte tare? Adica e fiarta, dar e tare, seaca oarecum, nu stiu sa explic mai bine... E carnea prea seaca sau ce??? mad.gif

Trimis de: contraste pe 28 Nov 2005, 09:11 AM

O cauza este batranetea vitei, alta cauza cantitatea de carne de vita prea mare, sau prea mult ou.

Trimis de: Mara pe 28 Nov 2005, 09:30 AM

Sau e prea multa carne macra. Are si grasimea rolul ei... laugh.gif

Trimis de: Oiski-Poiski pe 28 Nov 2005, 09:44 AM

QUOTE (contraste @ 28 Nov 2005, 09:11 AM)
O cauza este ... sau prea mult ou.

ou la sarmale ohmy.gif ?????


Nefe eu zic ca e de vina carnea prea macra.Macina si putina slanina afumata drool.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 28 Nov 2005, 10:15 AM

Da, la asta cu prea multa carne-carne ma gandeam si eu. unsure.gif

Nu pun ou. hh.gif

Trimis de: Mara pe 28 Nov 2005, 10:30 AM

Si pune si feliute de slanina printre sarmale, ca ele isi iau fix grasimea care le trebuie, n-or sa iasa prea grase. Bine, eu pun si niscaiva oase afumate pe acolo... drool.gif

Trimis de: Oiski-Poiski pe 28 Nov 2005, 10:53 AM

Doamne, ce bine ca nu sunt gravida.Sunteti de groaza cu sarmalele voastre laugh.gif

Trimis de: Endgegner pe 28 Nov 2005, 11:43 AM

QUOTE (Mara @ 28 Nov 2005, 09:30 AM)
Si pune si feliute de slanina printre sarmale, ca ele isi iau fix grasimea care le trebuie, n-or sa iasa prea grase. Bine, eu pun si niscaiva oase afumate pe acolo... drool.gif

Asa fac si eu, sunt beton sarmalele asa drool.gif

Trimis de: Cla pe 12 Dec 2005, 10:58 PM

Azi am auzit la TV ca se taie câinii in Bulgaria si de-acolo vine gelatina pt supa si prajituri...
Deja am aruncat 2 plicuri de supa la gunoi... hh.gif

Trimis de: Michelle pe 26 Apr 2006, 09:05 AM

Cum facem sa nu se sparga coaja oualor cind le fierbem?

Cateva etape binecunoscute care trebuie de urmat:
- inainte sa fie puse la fiert, ouale trebuie sa fie la temperatura camerei
- ouale se pun la fiert in apa rece la foc mic.
- in apa se pune si sare pentru a nu iesi albusul din ou daca se sparge.

Cind puneti sarea, puneti si o ceasca de otet, si veti constata ca nu mai crapa.
Totusi, trebuie sa fim atenti la ce oua alegem, sa nu fie crapate.


Trimis de: Cla pe 26 Apr 2006, 12:18 PM

Pai daca-s deja crapate, cum sa nu mai crape? rofl.gif
In rest ai dreptate Michelle, la temperatura camerei se fierb ouale.
Daca se baga reci (din frigider) iese o catastrofa. hh.gif
Si daca se baga in microunde, explodeaza spoton.gif

Trimis de: Michelle pe 26 Apr 2006, 12:40 PM

QUOTE (Cla @ 26 Apr 2006, 02:18 PM)
Pai daca-s deja crapate, cum sa nu mai crape? rofl.gif

Pai,adica sa cascam ochii bine ,ca sa nu ne mai miram dupe... laugh.gif

hai sa vedem ce salate se pot face cu ouale fierte de pasti care intotdeauna ramin pe la casa omului si risca sa se strice...

eu una fac o salata cu ton(merge si al naturale si in ulei) ,rosii,ou fiert,ceapa verde(daca e posibil!),porumb din conserva si maioneza.Daca nu e maioneza merge si cu mustar.Toate taiate cubulete mici ca sa-si amestece bine aroma.

Trimis de: Michelle pe 5 Jun 2006, 10:28 AM

La ce folositi rozmarin proaspat?Mi-am luat 2 ghivecele unul cu rozmarin si altul cu patrunjel,din acelea care se tin pe pervaz la bucatarie,si acuma musai sa le folosesc.Stiu ca merge la fripturi dar vreau sa aflu la ce e necesar obligatoriu! smile.gif

Trimis de: Cla pe 5 Jun 2006, 11:32 AM

Obligatoriu? La ceai de rozmarin biggrin.gif
In rest... dupa gust - la carne, in chiftele, pasta (ital.), sosuri...

Trimis de: Mara pe 5 Jun 2006, 11:52 AM

Eu l-am testat la pui si am inteles ca si la unele paste ar merge. Insa ai grija cat pui, ca e tare aromat, iar crud sigur e mai puternic decat al ambalat.

Trimis de: Mistinguett pe 5 Jun 2006, 05:49 PM

Absolut obligatoriu la miel si muschiulet de porc la cuptor.

Trimis de: nefertiti-old pe 21 Jul 2006, 09:08 PM

Uleiul de masline e bun la maioneza? hmm.gif

Trimis de: Felina pe 21 Jul 2006, 09:27 PM

QUOTE (nefertiti @ 21 Jul 2006, 08:08 PM)
Uleiul de masline e bun la maioneza? hmm.gif

nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
sper sa nu strici ca mine juma de sticla de ulei de m degeaba
ramai cu cel de floare, e cel mai bun pt maio

Trimis de: nefertiti-old pe 21 Jul 2006, 09:48 PM

Poi de asta intreb inainte, sa nu fac vreo minune. laugh.gif

Trimis de: Felina pe 28 Jul 2006, 06:12 PM

Heeelp!

Care e diferenta dintre lichior si coniac?

Vreau sa fac un sirop sa insiropez o prajitura si am gasit o reteta cu coniac. Acasa am o sticla de lichior si ma gandeam daca n-as putea folosi din el in loc de coniac.
unsure.gif

Trimis de: Cla pe 28 Jul 2006, 07:17 PM

Da cum sa nu mearga, Felino. smile.gif
O sa fie doar un pic mai dulce, asa ca baga ceva mai putin zahar.

Trimis de: Felina pe 28 Jul 2006, 07:20 PM

QUOTE (Cla @ 28 Jul 2006, 06:17 PM)
Da cum sa nu mearga, Felino. smile.gif
O sa fie doar un pic mai dulce, asa ca baga ceva mai putin zahar.

inseamna ca e invers, la reteta zice lichior iar eu acasa am coniac, ca nu-i deloc dulce - de aia o am de fapt, ca n-am putut s-o beau. rofl.gif

Mersi Cla!

Trimis de: Cla pe 28 Jul 2006, 07:30 PM

Aaaa, deci invers, scuze. Deci ai nevoie de lichior dar n-ai decat coniac.
Nu cred ca-i asa de bun... de buna ideea... sad.gif
Dar daca altceva n-ai acasa decat coniac, arde-l, ia-i taria si baga vanilie, cuisoare sau de-astea in el, ti-ai facut lichior.
Sunt convins ca va deveni o porcarie, dar anunta-ma cum a fost rofl.gif

Trimis de: Michelle pe 28 Jul 2006, 07:46 PM

QUOTE (Cla @ 28 Jul 2006, 09:30 PM)

Sunt convins ca va deveni o porcarie, dar anunta-ma cum a fost rofl.gif

drunk.gif roflmao.gif
mey,lichiorul e facut de obicei din ceva aromat si parfumat...fructe,ciocolata si se pune la prajituri tocmai pentru parfum...nu are la fel de multe grade(de alcool) cum are coniacul
dacaFelina nu a invatat diferenta dintre astea doo eu ce sa mai zic ca ma pusesera la o masa niste francezi sa degust 6 paharele cu verisori ai coniacului...cognac,armagnac,calvados,grappa si nu mai tiu minte ca m-au luat de cap hh.gif

Trimis de: Cla pe 28 Jul 2006, 08:39 PM

Doamne-ajuta ca am Algocalmin din România biggrin.gif
Apai francezii se mai si-mbata dis-de-dimineata cu Pernod, dupa ce au baut chestia aia aseara, e deajuns sa bea apa dimineata.
Asa se ajunge la doping & Tour de France laugh.gif
Un lichior calumea e fain. Prietena mea (fiind germana) a devenit fan de visinata.
Si mai sa zica cineva ca România-i degeaba... smile.gif

Dar nu poti compara cognac, armagnac, calvados.
Doar ca a 2-a zi ai aceeasi dureri de cap biggrin.gif
Cognac = din struguri
Armagnac = din prune
Calvados = din mere

Trimis de: Michelle pe 28 Jul 2006, 09:20 PM

iti dai seama ce viata grea am avut,nu? rofl.gif

Trimis de: alysoft2003 pe 28 Jul 2006, 09:22 PM

QUOTE (Cla @ 28 Jul 2006, 09:39 PM)
Doamne-ajuta ca am Algocalmin din România biggrin.gif

Cauta Novalgina sau intreaba farmacistul despre principiul activ : natrium phenyl dimethyl pyrazolonum methyl aminomethansulfonicum ( sau mai simplu, metamizol sodic)

Trimis de: Cla pe 28 Jul 2006, 09:32 PM

QUOTE (Michelle @ 28 Jul 2006, 09:20 PM)
iti dai seama ce viata grea am avut,nu? rofl.gif

Te compatimesc... sad.gif
rofl.gif

Trimis de: Felina pe 9 Oct 2006, 04:59 PM

Heeelp!

Cum sa dreg o baclava? Mi s-a intarit...

Trimis de: contraste pe 9 Oct 2006, 05:18 PM

Pregăteşti un sirop călduţ din miere de albine o parte, altă parte apă si ceva stropi de esenţă de trandafiri sau rom.
torni peste.

Trimis de: Felina pe 9 Oct 2006, 05:22 PM

Mersi Contraste! Totusi, mi se pare ca e deja prea dulce, imi vine s-o inec in apa chioara...

Trimis de: contraste pe 9 Oct 2006, 05:27 PM

Atunci să ştii că nu cunoşti adevărata baclava !
Este leşios de dulce !!!
Eu am mâncat baclavale pe tabla circulară în ţara lor.
Sunt incomparabile cu cele făcute în România sau oriunde aiurea.
La turci, siropul este gros, opulent, vâscos. Iar de dulce, îţi încleie gura. Dar este numai bun pentru gusturile lor.

Tu poţi proceda astfel:
Pui apă fiartă, răcită spre clad nu călduţ, în care pui ceva esenţe şi neapărat măcar o lingură de miere, amstecată bine. Le scufunzi pe rând, apoi le torni peste siropul rămas.

Trimis de: Olaf pe 9 Oct 2006, 05:39 PM

Cand e prea dulce, eu o dreg cu cafea: iau o gura de cafea, iau o gura de baclava... si tot asa, pana termin toate baclavalele din tava licklips.gif laugh.gif

P.S. Cafeaua fara zahar.

Trimis de: Felina pe 9 Oct 2006, 05:54 PM

Mersi Contraste, asa o sa fac.

Trimis de: Cla pe 24 Dec 2006, 05:46 PM

Acum, ca fiecare are de-a face cu faina la bucatarie...
Aruncati o mâna de faina în sus si aprindeti bricheta în norul ala.
Se recomanda vata în urechi si sa nu aratati asta la copii biggrin.gif

Trimis de: nefertiti pe 26 Jun 2007, 11:17 AM

Cla rofl.gif

Am o intrebare pt cunoscatori laugh.gif : daca la visinata pun in loc de alcool din ala de magazin sau in loc de vodca niste palinca de prune, de casa, curata, naturala etc devil.gif ... o fi bine sau o fi rau? unsure.gif

Trimis de: Eclectic pe 26 Jun 2007, 11:27 AM

Tu incearca si anunta-ne si pe noi. devil.gif

Trimis de: nefertiti pe 26 Jun 2007, 11:30 AM

laugh.gif Pai eu asa cred ca fac. drool.gif

Trimis de: jude pe 26 Jun 2007, 11:58 AM

Iese buna si cu palinca (din experienta). wink.gif

Trimis de: Eclectic pe 26 Jun 2007, 12:01 PM

drool.gif

Pese: Jude, parintii tai stie ? unsure.gif

rofl.gif

Trimis de: jude pe 26 Jun 2007, 12:02 PM

Nu, ei cred ca am biroul plin de carti. devil.gif

Trimis de: Adriana.76 pe 8 Feb 2010, 02:55 PM

Un lucru ce nu-l ia nimeni in seama este pozitionarea diverselor in bucatarie. De exemplu este de preferat ca aragazul sa nu fie pozitionat in asa fel incat atunci cand stai cu fata la el si gatesti sa nu ai usa in spate. Chiar daca gatesti singura in casa sistemul tau nervos va fi avertizat ca ai spatele expus. Aceasta avertizare subliminala va contribui la o stare de neliniste. Daca pozitia aragazului nu poate fi schimbata, e de preferat ca pe timpul gatirii sa fie usa bucatariei inchisa.
Apoi, aragazul nu este indicat sa stea in fata ferestrei atat din motive de armonie Feng Shui dar mai ales din spirit practic. In momentul in care se va deschid usa sau geamurile se va face curent, aragazul se poate stinge ca sa nu mai vorbesc de caldura si miros ce sunt raspandite.

Trimis de: abis pe 8 Feb 2010, 05:15 PM

QUOTE(Adriana.76 @ 8 Feb 2010, 02:55 PM) *
Chiar daca gatesti singura in casa sistemul tau nervos va fi avertizat ca ai spatele expus. Aceasta avertizare subliminala va contribui la o stare de neliniste.

Hmmm... De unde stii ca "sistemul nervos" va fi astfel "avertizat subliminal"? Nu pot sa cred chestia asta... Din experienta iti spun ca astfel de "avertismente" nu exista, cand trebaluiesc prin bucatarie (da, si barbatii o fac uneori) nici nu realizez daca stau cu spatele la usa ori nu. Si nici nu simt vreodata astfel de nelinisti. smile.gif
QUOTE
e de preferat ca pe timpul gatirii sa fie usa bucatariei inchisa

E de preferat si din alte motive - sa nu umpli casa cu aburi ori cu tot felul de mirosuri (in cazul in care n-ai o hota foarte buna).

Trimis de: Michelle pe 8 Feb 2010, 05:35 PM

eu cred ca topicul asta n-are nici in clin nici in mineca nici cu pozitia aragazului in bucatarie, nici cu fengshuiul...dupa umila mea parere aici ar fi trebuit spuse lucruri/mici secrete/instrumente care ne sunt de ajutor in a gati/prepara/mesteri una-alta prin casa

Trimis de: Adriana.76 pe 9 Feb 2010, 12:55 PM

QUOTE(abis @ 8 Feb 2010, 05:15 PM) *
Hmmm... De unde stii ca "sistemul nervos" va fi astfel "avertizat subliminal"? Nu pot sa cred chestia asta... Din experienta iti spun ca astfel de "avertismente" nu exista, cand trebaluiesc prin bucatarie (da, si barbatii o fac uneori) nici nu realizez daca stau cu spatele la usa ori nu. Si nici nu simt vreodata astfel de nelinisti. smile.gif

E de preferat si din alte motive - sa nu umpli casa cu aburi ori cu tot felul de mirosuri (in cazul in care n-ai o hota foarte buna).




Lasa-ma pe mine sa-ti aprind becul in camera-ti obscura a meditatiilor profunde, ceea ce nu ai "vazut" nu-i musai ca nu"se exista". So, da-mi voie sa ma duc la alt ghiseu ca nu-mi plac "functionarii constipati"

Trimis de: kikki dee pe 18 Apr 2014, 01:08 PM



Carnea de friptura devine frageda si suculenta daca se stropeste cu suc de lamaie inaite de a fi pusa la fript.

Friptura de porc devine mai crocanta, daca inainte de frigere se unge carnea cu bere cu apa sarata si apoi se frige la temperatura mai mare.

Cotletele slabe devin suculente daca inainte de a fi preparate sunt lasate cateva minute in apa cu otet.

Carnea de pasare va capata gustul carnii de vanat daca este frecata cu condimente si va fi tinuta 24 de ore in marinata de otet, foi de dafin, piper si ienibahar.

Se poate obtine o crusta de snitele fina si crocanta, daca se adauga, in compozitia prin care este tavalita carnea un varf de cutit de praf de copt.

Mirosul de miel sau de oaie poate disparea definitiv daca, inainte de a fi gatita, carnea se opareste cu lapte clocotit. Carnea trebuie sa stea in lapte timp de o ora, pana se raceste laptele.

Cea mai rapida friptura este cea cu os, deoarece acesta este un bun conductor de caldura si permite patrunderea caldurii pana in mijlocul bucatii de carne.

Carnea de friptura nu se bate niciodata prea tare pentru a nu distruge fibrele.

Tehnic:Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)