Versiunea pentru tiparit a acestui topic

Click aici pentru a vizualiza acest topic in formatul original

HanuAncutei.com - ARTA de a conversa _ Bucataria si Barul Hanului _ Salata De Vinete

Trimis de: Rikita pe 7 Jul 2004, 08:56 PM

niciodata nu reusesc sa o fac ca la romani... e destul de buna si cum o fac eu, dar nu are chiar acelasi gust ca salata de vinete care am mancat in romania...

si saptamana urmatoare avem o petrecere la sectia de romana la facultate si am promis sa aduc salata de vinete...

puteti sa-mi dati niste sfaturi ce as putea sa fac fals eu... sau ma dati reteta cum o faceti voi si eu vad ce nu fac bine?

sau e, cum a spus un prieten al meu, ca vinete in germania nu au acelasi gust ca in germania, si niciodata n-o sa reusesc sa fac adevarata salata de vinete?

Trimis de: Cla pe 7 Jul 2004, 09:06 PM

Rikita, incearca cu ulei de floarea-soarelui wink.gif

Am retete pt. tine, http://www.rennkuckuck.de/php/phorum/read.php?f=16&i=5&t=5

Trimis de: TriRegnum pe 7 Jul 2004, 10:10 PM

Iti voi da reteta mea, sper sa iti placa...

Reteta mea de vinete
Se coc vinetele pe flacara sau gratar, dar flacara sa fie, le cojesti si le lasi cateva ore sa se scurga pe un plan incliinat (sucul acela al lor e maar si strica gustul si pe deasupra cade greu la ficat).
Apoi:
* cureti cateva cepe potrivite (sau una mare), o dai pe o razatoare nu foarte fina - potrivita, si apoi intr-un tifon bun storci bine ceapa de zeama.
* pui in vasul de mixer ceapa stoarsa cu putina sare(sare daca nu e destula mai adaugi si pe parcurs), apoi adaugi putin ulei de floarea soarelui de buna calitate si vegeta (nu prea multa vegeta ca strica gustul) si mixezi pana se face ca o pasta.
* adaugi acum doua galbenusuri de ou si amesteci cu mixerul pana se face mainoneza, adaugi ulei si faci mainoneza in continuare (sa fie cam/aproape aceiasi cantitate de mainoneza pe care o ai si de vinete, poate fi si cu o idee mai putina maioneza)
* vinetele le pui la robotul de bucatarie pentru a le marunti bine si apoi le adaugi la maioneza facuta dupa care amesteci iar cu mixerul sau cu robotul pana se omogenizeaza bine.

Sper sa-ti iasa bune, pofta buna!

PS: Tu nu esti romanca? de unde esti?

Trimis de: Mistinguett pe 8 Jul 2004, 04:18 AM

Rikita, iti dau si reteta mea de salata de vinete - care o fac atat de des...

Eu coc vinetele direct pe flacara de aragaz data la maxim dar invelite in 2 folii de aluminiu. Le coc pentru 5 minute pe fiecare parte (pe 4 parti) dupa care desfac folia de aluminiu (taiata cu un cutit si atentie, sunt aburi fierbinti). Cu ajutorul unui vas mic cu apa foarte rece in care imi inmoi degetele de fiecare data, "jupoi" pielita si le transfer pe un fund de lemn pe care il las inclinat (pun un prosop de bucatarie sub unul din capete) pentru 30 de minute.
Vinetele nu se toaca cu cutitul sau nimic metalic (le innegreste), eu mi-am adus din tara un tocator de vinete (care arata ca un cutit din lemn) dar cu putin chin le poti toca cu o lingura sau paleta de lemn. Deasemeni nu recomand sa faci vinete cu mixerul, eu am incercat o data si au iesit foarte apoase.

Deci, se toaca vinetele si se pun intr-un castron. Se picura ulei (eu folosesc de masline, mi se pare mai gustos, dar poti folosi si vegetal) si se amesteca cu lingura de lemn. Pun cam o ceasca de cafea de ulei (deja nu mai masor) la aprox. 1.5 kg de vinete (greutatea lor crude). O alta indicatie ca vinetele au suficient ulei ar fi ca se deschid la culoare, devin cremoase si incep sa prinda o anumita stralucire (glistening in engleza). Dupa aceea pun ceapa - tocata f f marunt sau data prin razatoare si scursa, asa cum zice si Tri. Se pune sare dupa gust. Si gata.

Eu nu pun maio. Maioneza se pune de obicei ca sa le deschida la culoare (daca e prea multa strica gustul ala de afumatura) si eu nu am gasit necesar niciodata.
In orice caz sper ca orice reteta incerci sa-ti iasa si sa ne spui si noua.

Trimis de: Ovidius pe 8 Jul 2004, 10:27 AM

Desi nu-mi place deloc sa fac mancare (mai bine mor de foame...spre rusinea mea), salata de vinete o fac cu cea mai mare placere, si e printre putinele macaruri in a caror productie particip rolleyes.gif
Pe scurt o fac cam asa:
- autoritatea suprema coace vinetele, sau le aducem gata facute de acasa
- iau doua galbenuse de oua si incep sa fac maioneza. Ca sa nu se taie, la inceput pun o lingurita de mustar. Apoi invart la lingura aia de lemn si adaug ulei pana cand se face o pasta destul de groasa care nu curge.
- vinetele coapte le tai marunt marunt cu un cutit de lemn. Cu cat mai marunt cu atat mai bine.
- amestec tocatura de vinete cu maioneza
- pun sare dupa gust
- pun usturoi dupa gust - 2-3-4 bucati. Personal imi place sa se simta bine. E nasol daca trebe sa pupi pe careva dupa aia, dar daca-i dai si lui salata, problema o sa fie reciproca.
- o bag la frigider. Daca e calda nu prea are gust...
- o scot de la frigider si o mananc pe paine cu rosii si cu branza.

Inca ceva: totul se face fara mixer. Mixerul face spuma si scoate apa din salata, iar la final o sa fie un fel de crema de unt cu un gust mai putin placut.

....nu stiu cine naiba m-a pus sa va povestesc toate astea, dar acuma innebunesc de foameee cry.gif

Trimis de: Rikita pe 8 Jul 2004, 01:58 PM

multumesc!

o sa incerc toate retetele si dupa asta decid care versiune imi place cel mai mult...

TriRegnum - sunt din germania.

Trimis de: TriRegnum pe 8 Jul 2004, 02:11 PM

QUOTE
....nu stiu cine naiba m-a pus sa va povestesc toate astea, dar acuma innebunesc de foameee

Si ca sa nu mori singura te anunt ca mi-ai facut pofta, trimit servitoarea sa-mi faca rost imediat de vinete...bine ca ai spus si cu ce le mananci ca sa-mi pot si imagina... tongue.gif

Misti, tu esti sefa...eu in cele ale bucatariei m-am initiat mai tarziu...

QUOTE
o sa incerc toate retetele si dupa asta decid care versiune imi place cel mai mult...

Guten Appetit!

Trimis de: Fausta pe 8 Jul 2004, 02:45 PM

chiar daca incerci toate retele mai adauga si putina zeama de lamaie... mai ales daca pui maioneza

Trimis de: 47462 pe 10 Jul 2004, 10:58 PM

E foarte buna si cu ceapa taiata marunt!

Trimis de: LigiaB pe 11 Jul 2004, 07:40 AM

Sa va spun cum le fac si eu.

Eu le fac numai pe gratar. Le cam intorc cu grija tot la 10 minute. Am grija sa nu se sparga coaja. Pe gratar cind le coci, coaja se intareste bine. Le iei jos si le pui pe ceva inclinat, eu tai putin virful vinetei sa se scurga zeama aia...Dupa ce s-au racit, crestez vinata si bag mina si scot miezul cu f mare usurinta, coaja fiind tare, you can scoop out the insides, parca am inteles ca stii engleza, nu? smile.gif Eu nu le jupoi ca nu trebuie, scot miezul rapid si il pun in strecuratoarea de plastic. Le acopar cu o farfurie de plastic si le bag la frigider peste noapte sau 24h.
Rikita se scurge peste jumatate de cana de zeama din ele yikes.gif (eu fac 6 vinete mari). Zeama aia cum spunea Tri, e rea ptr stomac, ficat si intestine, un sistem digestiv sensibil nu o suporta, + ca face gaze... laugh.gif

Cind le prepar, pun vinetele pe o planseta si le toc repede, in 3 minute sint tocate. Tai ceapa rosie dulce marunt (mie imi plac vinetele crunchy) si le pun in castron. Citeodata pun si ceapa verde. Apoi tai 1 ardei rosu marunt si il bag in vinete, nu numai ca le inmulteste dar ii da si culoare frumoasa prin contrast + ca e f sanatos, la urma eu pun sare si maioneza din borcan (Best foods), cred ca aveti si voi mayo comerciala, pui dupa ochi, poate 2 linguri, sau poti pune ulei de masline ca e mai sanatos. Eu nu pun vegeta ca are msg si ii schimba gustul. Amesteci totul si ai o salata superba. licklips.gif Nu e subtire, nu curge, e groasa. Se maninca cu rosii. smile.gif

De unde am invatat sa pun ardei...
In RO aveam o vecina care avea colita, grozav ii placeau vinetele dar nu suporta deloc ceapa, a fost f creativa cind a inlocuit-o cu ardei. smile.gif De la ea am furat idea, si iti spun sincer, cine maninca vinete cu ardei la mine, imi fura idea. tongue.gif Nu ma supar deloc.

Guess what?? Miine fac vinete, deja salivez.... drool.gif

Un ultim lucru...nu pot convinge deloc prietenii americani sa guste macar... imi spun ca: "It looks disguisting!" mad.gif Stii ce le spun: "Fain! More for me!" laugh.gif

Trimis de: Diana-Maria pe 11 Jul 2004, 09:16 AM

Sfat:
Pentru a evita neplacerile cu ficatul sau pancreasul, dupa ce vinetele sint coapte si curatate, dar intregi, aruncati-le pentru 3-4 minute intr-o cratita in care clocoteste apa cu putina sare. Apoi se scot si se scurg bine.
Gustul nu se schimba, salata ramine la fel de buna, insa nu se mai produce aciditate in stomac.
,,Smecheria'' o stiu de la o adevarat doamna, de alta data, care e o gospodina desavirsita!
Apa usor sarata in care au fost date in clocot vinetele se innegreste!

Trimis de: Ovidius pe 12 Jul 2004, 09:23 AM

@Ligia

QUOTE
maioneza din borcan (Best foods), cred ca aveti si voi mayo comerciala, pui dupa ochi, poate 2 linguri, sau poti
pune ulei de masline ca e mai sanatos

Am incercat si cu maioneza comerciala, dar nu are gustul ala al maionezei facuta proaspat. Efectiv nu se compara...

Trimis de: Rikita pe 12 Jul 2004, 01:00 PM

am incercat ieri si a explodat o vinete.

Trimis de: TriRegnum pe 12 Jul 2004, 02:28 PM

QUOTE
am incercat ieri si a explodat o vinete.


Nu te superi daca fac o mica corectie, desi nu sunt cel mai in masura(parca eu asa stiu):
vinete = plural
vānătă = singurlar

Sa ne spui cum ti se pare.

Trimis de: Dark Angel pe 12 Jul 2004, 02:41 PM

Tri Regnum...Rikita e nemtoaica...nu stie ea exact cum e cu pluralul... tongue.gif

btw: vreau si eu salata de vinete...please...

Trimis de: Ovidius pe 12 Jul 2004, 02:48 PM

Va rog din suflet sa inchideti topicul asta! De fiecare data cand il citesc, parca as fi cainele lu' Pavlov drool.gif

Trimis de: TriRegnum pe 12 Jul 2004, 03:06 PM

QUOTE
Tri Regnum...Rikita e nemtoaica...nu stie ea exact cum e cu pluralul...

Stiu si tocmai de aceea am vrut sa stie putin mai mult. wink.gif

QUOTE
Va rog din suflet sa inchideti topicul asta! De fiecare data cand il citesc, parca as fi cainele lu' Pavlov

Sincer si mie mi-e pofta, abea astept sa se coaca toate legumele si sa merg eu la piata, ador sa fac piata si sa nu ma cicale nimeni ca e prea scump, la ce iti trebuie etc smile.gif

Trimis de: SORIN pe 12 Jul 2004, 03:23 PM

QUOTE (Zorro @ 12 Jul 2004, 03:50 PM)
Va rog din suflet sa inchideti topicul asta! De fiecare data cand il citesc, parca as fi cainele lu' Pavlov drool.gif

Egoistule hh.gif ..parca am fii!! thumb_yello.gif

Si mie imi curg balele...alo ala care a deschis tema...nu ti-e mila ca am sa mor dezitratat?? rofl.gif rofl.gif

Sorin.

Trimis de: Rikita pe 13 Jul 2004, 12:45 AM

multumesc pt. corectare. ma bucur daca ma corectati, pt. ca e asa cum spune flower: nu intotdeauna stiu cum e cu plurarul (si uneiori nici cu genitivul etc.)

ah, dar a reusit bine salata care am facut! hm! (asta ca sa fac invidiosi cei carora (ii? le?) e foame

Trimis de: Mistinguett pe 13 Jul 2004, 01:29 AM

"celor carora le e foame"

Si zi-ne cum ai facut pana la urma. Ma bucur ca ti-au iesit.

Trimis de: Diana-Maria pe 15 Jul 2004, 05:27 PM

Tocmai am cumparat vreo 3 kilograme de vinete... La Craiova pretul variaza intre 18.000 si 30.000.
Frumoase, dolofane... O minunatie !
Si-o sa fac si o maioneza zdravana, de aceea care ramine ,,ţeapănă'' pe lingura, chit ca o sa mi-o ia bila razna... Abia astept ...
Ma duc sa le coc.
Asta e singura parte care nu imi place la salata de vinete... Coptul...

Trimis de: Rikita pe 16 Jul 2004, 06:50 PM

am incercat si reteta ta, si cea a lui triregnum... doar le am variat un pic pt. ca nu am avut mixer acasa si nici nu hartia asta de aluminium...

Trimis de: Diana-Maria pe 16 Jul 2004, 06:58 PM

Eu nu folosesc hirtie de aluminiu... Le spal si le pun direct pe flacara de la aragaz.
E drept ca dupa copt, aragazut iti cam da de treaba...
Rikita, au iesit bune?

P.S. Misti, si eu am facut salata de vinete cu mixerul doar o singura data.
Si mie mii-au iesit cam apoase...
De atunci am revenit la metoda traditionala.
E cea mai sigura.
smile.gif

Trimis de: Rikita pe 16 Jul 2004, 07:04 PM

au iesit bine... trebuie sa spun ca mi-a placut mai mult cu maioneza, dar dupa asta cineva mi-a spus ca daca fac maioneza acasa din oua atunci e pericol de salmonele... cu maioneza cumparata tot se poate?

Trimis de: Fausta pe 16 Jul 2004, 07:31 PM

se poate si cu maioneza cumparata... gustul nu e acelasi, dar cine ti-z spus ca e pericol de salmonela? din cate stiu este mentionata data cand sunt ouate si nu cred ca le cumperi de oriunde...

Trimis de: Mistinguett pe 17 Jul 2004, 12:26 AM

Rikita, tocmai ca e mai bine fara mixer, dupa cum am spus e de preferat sa nu folosesti nimic metalic la prepararea vinetelor. Cat despre maioneza facuta acasa, nu mi-as face probleme daca o folosesti repede si/sau o tii la frigider. E ok si cu cea de la supermarket, desi cel putin ce gasesc eu aici e mult diferita la gust - plus ca daca iei in consideratie toate chimicalele puse in ea ca sa tina pe raft...

Diana-Maria, folia de aluminiu: desi nu face parte din reteta nationala, pe mine m-a invatat o prietena acum ani de zile si de atunci numai asa le coc. Nu aragaz murdar, nu am nevoie de plita. Nu altereaza gustul vinetelor ci doar face treaba mai rapida si mai curata, poate trebuia sa specific asta.

Trimis de: Diana-Maria pe 17 Jul 2004, 11:17 AM

Misti, m-ai convins!
Data viitoare asa fac !
smile.gif
Multumesc pentru sfat!
mwah1.gif

Nu cred totusi ca maioneza din comert se potriveste pentru salata de vinete.
E mai acra si e plina de ,,E''-uri.

In ceea ce priveste salmonella... apare in carnea de pasare care nu e preparata cum trebuie , in oua, maioneze, creme, lapte sau de la fructe si legume care se maninca nespalate .
Salmonella apare in maioneza daca aceasta din urma nu e consumata in stare proaspata si e lasata la o temperatura ridicata.
Daca maioneza e facuta in casa, din oua proaspete, e tinuta de frigider si se maninca repede, nu e nici un pericol.

Trimis de: YoyoMan pe 18 Jul 2004, 10:58 AM

M-am superdistrat cand am vazut topicul - am crezut ca e un topic despre cat de mult ne place noua salata de vinete! laugh.gif
Oricum e ok! Rikita - nu stiu daca s-a scris aici sau daca tu asa faci, dar eu dau un pont thumb_yello.gif
Chestia cea mai beton pe care o poti face la salata e in primul rand sa le toci cu mixerul si nu cu tocator sau cutit pe fund de lemn!
Apoi - incearca sa pui usturoi in salata si mai putina ceapa! Iese o chestie ca mori de placere si colegii tai o sa fie dati pe spate klaaar! Bafta!

Trimis de: Mistinguett pe 20 Jul 2004, 01:44 AM

M-am apucat acum sa coc niste vinete si mi-am adus aminte ca nu am mentionat ceva de foarte mare importanta: vinetele se coc pe foc cat se poate de mare.
Si azi o sa pun si eu usturoi la ele - stiu ca tarile arabe fac asa la salata lor de vinete ("baba ganouj"), n-are ce sa fie rau.
Dar Yoyo, un mare NU pentru mixer. mwah1.gif

Trimis de: YoyoMan pe 20 Jul 2004, 10:00 AM

Pune usturoi - o sa iasa beton iti zic eu! wink.gif



De ce nu e ok cu mixerul Misti? ohmy.gif

Trimis de: Diana-Maria pe 20 Jul 2004, 10:27 AM

Ca iese... apoasa, zemuita... na, cum sa ii mai spun !
Eu toc vinetele cu un cutit sau cu tocatorul special... Cum imi e mai la indemina.
Da, Misti, ai dreptate.Daca nu se coc la foc ultra-iute, se afuma si se amarasc.
Plus ca se innegresc. huh.gif

Trimis de: YoyoMan pe 20 Jul 2004, 10:47 AM

Pai le lasi sa se scurga zeama din ele si apoi le toci cu mixerul. Si asa ies zemoase?
Eu am vazut facute cu mixerul si erau bune... blink.gif

Trimis de: Diana-Maria pe 20 Jul 2004, 10:55 AM

Chiar lasate in frigider la scurs peste noapte,tot apoase ies...
Eu asa am patit-o!

Trimis de: Rikita pe 20 Jul 2004, 03:54 PM

asta cu salmonella ar putea sa fie o paranoia germana... aici multora i-e frice de asta, cunosc multi oameni ca niciodata nu mananc ceva cu oua ... cum sa spuna... roh...

Trimis de: AIWA pe 21 Jul 2004, 09:46 AM

E asa imi trebuie daca imi bag nasul in aceasta arie...acum stomacul meu isi cere dreptul la salata de vinete!
Asta e partea naspa ca mai stau cam 2 ore la servici...partea buna e ca sigur mai am catea vinete facute si concelate asa ca....dau un telefon mamei sa se uite si daca si poate sa le si faca pina apar acasa!

Trimis de: dsrk3r pe 21 Jul 2004, 10:47 AM

Yummy, Yummy. Eu nu fac salata de vinete, dar o mananc ohyeah.gif . Cu ceapa sau cu mayo. Cu mixerul (YoyoMan spoton.gif ) sau manual. Oricum e buna. Guten Appetit, Rikita biggrin.gif

Trimis de: chatonel pe 21 Jul 2004, 04:07 PM

azi coc vinetele, miine fac salata de vinete si ciorba de dovlecei smile.gif
mummmm

Trimis de: cri-cri_d'Amour pe 27 Jul 2004, 12:12 PM

hai sa va zic si eu ceva "secrete" pt salata de vinete.
incercati sa coaceti niste ardei sau gogosari si sa-i dati prin masina, iar apoi sa-i amestecati cu vinetele batute, sau cum le faceti fiecare...
ardei/gogosarii copti dau o aroma de-ti pica falcile biggrin.gif
cat despre maioneza, ea poate fi facuta si din pufuleti, cel putin in timpul postului asa se face, sau cu cartofi fierti(raciti si pisati) si mustar. mie imi place sa pun in maioneza cativa stropi de suc de lamaie, pt ca o albeste si nici nu e riscul asa de mare ca sa se taie.
si mai e ceva, poate a mai spus cineva, nu stiu. vinetele pot fi si frecate cu ulei. sunt mult mai sanatoase asa, doar ca mai trebuie amestecate de fiecare data cand sunt servite, in cazul in care iasa uleiul la suprafata. sunt la fel de bune.

Trimis de: YoyoMan pe 27 Jul 2004, 11:50 PM

welcome.gif cri-cri
Oai oai oai ce chestii super ne-ai ziiis! thumb_yello.gif Sa stii ca trebe musai sa incerc. Thanks! spoton.gif

Trimis de: cri-cri_d'Amour pe 4 Aug 2004, 02:09 PM

dar ati incercat salata de vinete cu dovlecei?
dovleceii se pot face si ei salata, exact ca vinetele, doar ca se fierb, nu se coc si apoi se bat, dupa ce se scurg bine. (le mai puteti lasa in strecurator si dupa batere).
salata devine mai "usoara", se mai albeste si nu-si pierde gustul de vinete.
Yoyo sunt curioasa daca ti-a placut salata...

Trimis de: Mara pe 4 Aug 2004, 02:16 PM

Scuze ca n-am apucat sa citesc tot, dar ati incercat sa faceti salata de vinete cu usturoi in loc de ceapa? Si maioneza, evident! licklips.gif A, si ideea este sa frecati vinetele cu ulei, apoi se adauga maioneza, usturoiul pisat, sare. Uff, ce pofta mi s-a facut!

Trimis de: Ovidius pe 4 Aug 2004, 02:20 PM

QUOTE
Scuze ca n-am apucat sa citesc tot, dar ati incercat sa faceti salata de vinete cu usturoi in loc de ceapa?

Eu asa o fac...cand o fac eu ca mai mult o face consoarta. E super numai dupa aia sa nu suflu catre careva ca-l dau pe spate rolleyes.gif ! In weekend am fost la parinti si am mancat pe rupte salata de vinete cu rosii si cu branza. Nici nu vreau sa ma gandesc ce buna a fost. drool.gif

Trimis de: YoyoMan pe 4 Aug 2004, 11:06 PM

QUOTE (cri-cri_d'Amour @ 4 Aug 2004, 04:22 PM)
Yoyo sunt curioasa daca ti-a placut salata...

Nu am apucat sa mananc inca salata asa cum ai zis tu dar cum mananc cum fug si iti spun cum a fost. Nu poate fi decat foarte buna licklips.gif
Insa am mai aflat ceva de la tine cu salata de dovlecei - that should be interesting hmm.gif smile.gif

Trimis de: Scarlett pe 5 Aug 2004, 08:34 AM

QUOTE (cri-cri_d'Amour @ 4 Aug 2004, 03:22 PM)
dar ati incercat salata de vinete cu dovlecei?
salata devine mai "usoara", se mai albeste si nu-si pierde gustul de vinete.

salata de vinete e considerata un aliment greu ..mai ales seara .
Varianta cu dovlecei ( numai ca trebuie avut grija la proportia vinete -dovlecei )...e buna chiar si pentru cei care au probleme cu ficatul .

mwah1.gif pentru varianta cu ardei ( gogosarii n-am gasit inca ) e buna ...mi-a placut .

Trimis de: Georgia pe 5 Aug 2004, 10:55 PM

waw ce pofta mi-ati facut cu salata de vinete si multumesc cri-cri si mara o sa incerc si combinatiile voastre licklips.gif licklips.gif

Trimis de: Rikita pe 5 Aug 2004, 11:01 PM

scuzati de intrebarea, dar ce sunt dovlecei?

Trimis de: Mara pe 6 Aug 2004, 08:33 AM

Riki, daca a tradus google corect, dovlecel = Eierkürbis . Eu habar n-am de germana... sorry.gif

Trimis de: cri-cri_d'Amour pe 7 Aug 2004, 06:00 PM

ati incercat salata de fasole verde(pastai) cu usturoi? sau ati auzit de asa ceva? se fierb pastaile, se scurg, se toaca/taie/macina sau se lasa mai lungi(cum prefera fiecare), se face maioneza, se toaca usturoiul si se amesteca toate.
se pune sare, putin piper , patrunjel tocat marunt si gata!
e super buna!
mie imi place cu paine prajita. drool.gif drool.gif

Trimis de: cri-cri_d'Amour pe 7 Aug 2004, 06:07 PM

stiu ca eu cam deviez, dar nu ma pot abtine... biggrin.gif tongue.gif
salata de conopida...
am incercat o reteta si e buna.
se fierbe conopida , se lasa la scurs.
se face maioneza, se toaca ceapa...
se toaca / taie marunt castraveti murati si se scurg.
se taie marunt patrunjel.
se amesteca conopida cu castravetii, patrunjelul , putin piper, sare, ceapa si maioneza.
ingredientele le puneti dupa "ochi" sau dupa gust, cum va place...
daca vreti sa iasa mai acrisoara, puteti pune in maioneza un strop de otet, dar ar trebui sa ajunga cartravetii.

Trimis de: cri-cri_d'Amour pe 8 Aug 2004, 07:41 PM

am zis o prostioara... biggrin.gif biggrin.gif in salata de conopida nu se pune ceapa, in schimb se pun oua fierte, taiate marunt.
am amestecat eu putin retetele. dar ce imi place la salata de conopida e faptul ca nu iti faci griji de miros...ceapa sau usturoi.
deci, scuze. hh.gif tongue.gif

Trimis de: YoyoMan pe 9 Aug 2004, 10:34 PM

Propun ca la cri-cri_d'Amour sa i se puna in loc de "Dregator" - "Chef du Han" wink.gif
thumb_yello.gif

Trimis de: cri-cri_d'Amour pe 10 Aug 2004, 12:00 PM

biggrin.gif biggrin.gif mersi.
adevarul e ca sunt "pasionata" de salate din moment ce sunt vegetariana. si-mi plac cruditatile sau buruienile...cum vreti. tongue.gif
de-aia vreau sa aflu cat mai multe retete de salate.
mi-e o ciuda ca am mancat in Franta o salata chinezeasca si stiu cam ce contine dar nu stiu cum se "leaga". e ceva cu orez fiert, masline, ciuperci, gogosari murati, porumb fiert...si stiu ca si acum ma gandesc la ea... drool.gif drool.gif ohyeah.gif
se serveste rece. dar nu stiu ce le tine legate pe toate alea, nu cred ca e vorba de maioneza, nop, in nici un caz...nu stiu maioneza-orez...nu prea merge sau cine stie???

Trimis de: mutulica pe 10 Aug 2004, 07:27 PM

imi amintesc ca am mincat la chinezi niste vinete prajite, are cineva idee cum se prepara? ca erau bune, bune

Trimis de: YoyoMan pe 10 Aug 2004, 10:57 PM

QUOTE (cri-cri_d'Amour @ 10 Aug 2004, 02:13 PM)
nu cred ca e vorba de maioneza, nop, in nici un caz...nu stiu maioneza-orez...nu prea merge sau cine stie???

Ete ca o sa te surprind un pic ... cred laugh.gif
Am mancat in la restaurant chinezesc un soi de sos facut din orez maioneza si cocos! E demential! Era putin dulce da' stii tu ca merge bine la mancarurile chinezesti dulce sarat iute acru - tot ce vrei!
E adevarat ca maioneza era foarte slaba, putin consistenta, parca era facuta cu iaurt sau cum... nu-mi dau seama - in orice caz - sosul asta - sau tipul asta de orez nu era scaldat in maioneza - nici vorba. Era orez care avea asa... o urma de maioneza - si era excelent thumb_yello.gif


PS sa nu-mi zici ca stiai si de asta sad.gif

Trimis de: Mistinguett pe 11 Aug 2004, 04:32 AM

Mutulica, era taiata in cuburi vanata? posibil sa fii fost stir-fried si atunci e foarte usoara reteta. Un picut iute si cu un pic de usturoi?

Trimis de: mutulica pe 11 Aug 2004, 08:02 AM

Misti - in cuburi si in rondele... seamana cu ce stii tu?

Trimis de: cri-cri_d'Amour pe 11 Aug 2004, 01:00 PM

nop! nu stiam mai YoyoMan de asta, dar poate ai dreptate...uffffffff! si suna f bine, oricum. se poate sa fi fost o maioneza mai slaba, cum zici mataluta. wink.gif

Trimis de: gio19ro pe 11 Aug 2004, 02:42 PM

QUOTE (mutulica @ 10 Aug 2004, 08:40 PM)
imi amintesc ca am mincat la chinezi niste vinete prajite, are cineva idee cum se prepara? ca erau bune, bune

Pai simplu, vinete prajite (cu coaja cu tot) in baia de ulei fierbinte. Daca uleiul nu e fierbinte absorb ulei.
Vanata poate fi taiata in diverse moduri (cubulete, rondele sau pe lung functie de ce mai manaci cu ele) si frecata cu sare si apoi lasata sa scurga apa. Dupa 15min se prajesc. Acum depinde ce mai manaci cu vinetele alea prajite. De aici imaginatia culinara poate sa zburde.
Oricum eu vara prefe vinetele prajite celor coapte iar coaja lor are un gust aparte care-mi place.

Trimis de: Mistinguett pe 11 Aug 2004, 05:24 PM

Reteta care o stiu eu e cu vinete taiate in cuburi. Daca rondelele erau micute erau probabil vinete japoneze (subtiri si lunguiete si de o culoare mai deschisa). Eu iti dau reteta daca vrei sa incerci.

2 linguri de ulei de susan sau 1 lingura de ulei de susan si 1 lingura de ulei vegetal se incing (in wok de preferat, altfel intr-o cratita mai larga). 3-6 ardei iuti rosii si uscati se prajesc in ulei pana se simte aroma. Se adauga vinetele taiate in cuburi si usturoi (iar, dupa gust). Se prajesc pana se inmoaie vinetele, 10 min.
De la inceput pana la sfarsit se "muta" ingredientele in cratita de colo-colo la cel mult cateva secunde odata - asta e conceptul de stir-fry, probabil i-ai vazut pe chinezi gatind asa. Ideea este sa nu se prinda sau sa se maroneasca (ceea ce stim noi de prajeala).

p.s. se inlatura ardeii inainte de a se servi.

Trimis de: mutulica pe 11 Aug 2004, 07:09 PM

IMI PLOUA IN GURA!!!!!!!! Merci Gio si Misti, o sa incerc ambele variante

Trimis de: Rikita pe 12 Aug 2004, 06:47 PM

hm... atatea retete... sper sa am timp sa le incerc pe toate...

Trimis de: cri-cri_d'Amour pe 19 Aug 2004, 09:59 AM

ieri am gasit o reteta de salata de vinete cu nuci, dar cum nu am incercat-o, nu pot sa spun daca e buna sau merita incercata... dar azi fac chiftele de varza... yummmy......... drool.gif

Trimis de: YoyoMan pe 20 Aug 2004, 12:21 AM

Deci reinnoiesc propunerea: Cri Cri D'amour sa fie in mod oficial specialista bucatareasa la Han! Ce parere ai Cri? wink.gif
Multumim pentru sfaturi si pentru ponturi thumb_yello.gif

Trimis de: simonsays pe 20 Aug 2004, 09:14 AM

mai, aveti vreo reteta de conservare a vinetelor coapte, pentru iarna ? am incercat eu ceva..dar nu a mers... au inceput sa se umfle in borcane (arunc 10 kile de vinete ... cry.gif ); le-am curatat (dupa ce le-am copt, evident), le-am lasat o noapte la scurs, in frigider, a doua zi le-am pus in borcane, indesate cat se poate, cu o felie de ardei copt deasupra, cu un deget de ulei peste, inchise bine, fierte in baia Mariei o ora de cand a inceput sa clocoteasca apa ... si dupa 4 zile.. azi dimineata m-am trezit cu unul care a curs pe langa capac ... imi vine sa mor ! cry.gif

Trimis de: bogi pe 20 Aug 2004, 10:54 AM

Buna simonsays


Tocmai am intrebat-o pe mama cum se conserva vinetele. Se coc vinetele, se curata, se lasa la scurs. Apoi cand sunt reci le pune in pungi la congelator.Face asa de ani de zile.Si rezista luni de zile asa.
Sper ca o sa-ti fie de ajutor.

Numai bine, Bogdana

Trimis de: simonsays pe 20 Aug 2004, 03:06 PM

Bogdana, asa am facut si eu o vreme, insa congelatorul care il am acum nu imi permite sa mai tin cateva kile de vinete, si restul de legume, pe langa porcu care il tot indes lunar acolo .. .sad.gif deci ma interesa ceva de conservat. Sarumana mult pentru interes mwah1.gif

Trimis de: contraste pe 20 Aug 2004, 03:13 PM

Daca vrei in clasica baie:
Coci, pudrezi cu sare, scurgi, fierbi in prima zi 30 de minute, le scoti, acoperi cu paturi.
Alte doua zile cate 20 de minute.
Eu procedez asa desi am si combina frig. Mi se par mai gustoase.

Trimis de: simonsays pe 20 Aug 2004, 03:21 PM

off.. asta cu paturile o stiam , dar uitasem ... sorry.gif cred ca o sa incerc asa. multam

Trimis de: contraste pe 20 Aug 2004, 03:23 PM

Sa le mananci cu pofta !

Trimis de: simonsays pe 20 Aug 2004, 03:34 PM

heheeee.. LA IARNA, desi poftesc deja la ele rofl.gif

Trimis de: cri-cri_d'Amour pe 21 Aug 2004, 10:10 PM

simonsays, bogi are dreptate la chestia cu congelatul. daca ai lada frigorifica, de ce sa te mai complici? asta depinde si de gusturile tale, desigur, dar gustul nu se pierde daca le congelezi. eu am avut puse asa anul trecut si anul acesta la fel le vom pune. wink.gif

Trimis de: cri-cri_d'Amour pe 21 Aug 2004, 10:13 PM

mey yoyo, daca ai stii tu ce varsta am eu, nu stiu daca ai mai propune sa fiu specialista bucatareasa de la Han.
mersi oricum. sorry.gif mwah1.gif

Trimis de: YoyoMan pe 22 Aug 2004, 02:31 PM

Cri Cri - indiferent ce varsta ai - ca ai 15 ani - ca ai 65 - tot te-as propune ca esti cea mai adevarata in ale papatului! thumb_yello.gif
mwah1.gif

Trimis de: simonsays pe 23 Aug 2004, 08:23 AM

cri-cri, STIU ca are dreptate pe "chestia" cu congelatul, insa, daca citesti atenta, vezi ca NU AM UNDE sa le tin pe toate cele in congelator; nu, nu am lada frigorifica... deci: la borcan cu ele ! biggrin.gif

Trimis de: cri-cri_d'Amour pe 1 Sep 2004, 08:19 PM

ca tot suntem la capitolul salata de vinete, vin cu o noua reteta, mai ales ca spunea cineva ca vrea una de la mine.(a nu se intelege pocnituri smile.gif ).
e asemanatoare cu ce v-am mai recomandat doar ca apar unele "chestii" noi, ingrediente mai bine zis.
iaca:
4-5 vinete coapte,scurse,tocate,
3 ardei capia copti si tocati
1 dovlecel viert , scurs, tocat;
1 morcov fiert, tocat;
1 ceapa (sau mai bine dupa gust);
patrunjel taiat marunt (dupa gust);
piper, sare
maioneza;
se amesteca toate si se da salata la rece.
poate o sa va placa.

Trimis de: simonsays pe 29 Sep 2004, 12:28 PM

morcovul indulceste prea tare .. si .. parca nu se potriveste cu vanata; restul, in special ardeii copti, sint giugiuc wink.gif

a, am aflat dece fierbeau vinetele alea la borcan .. nu puneam sare .. fir'ar mama ei de treaba ... cry.gif

Trimis de: cri-cri_d'Amour pe 29 Sep 2004, 07:45 PM

un singur morcov nu indulceste prea tare, puteti pune unul crud, ras. daca pui in maioneza mustar(sau/si putin suc de lamaie), salata chiar nu va fi dulce, iar mustarul cu hrean ii da o aroma mai buna.
soada treaba cu vinetele Simon... smile.gif

Trimis de: simonsays pe 30 Sep 2004, 09:39 AM

QUOTE (cri-cri_d'Amour @ 29 Sep 2004, 09:58 PM)
soada treaba cu vinetele Simon... smile.gif

ce zici ca e aia ??? blink.gif

la maio daca nu pun mustar, se taie ohyeah.gif

Trimis de: cri-cri_d'Amour pe 30 Sep 2004, 03:14 PM

aia ce?! rolleyes.gif
era doar o sugestie... poti sa pui m. mult mustar...
fantastic, dom'le ! si cand va da omu' sfaturi va legati de el. tz, tz !

Trimis de: nefertiti-old pe 30 Sep 2004, 03:16 PM

Doamne, cate se pot vorbi despre o banala salata de vinete. rofl.gif

Trimis de: simonsays pe 1 Oct 2004, 05:16 PM

domle, da, se vorbeste mult, dar cand e BUNA, iei castronul in brate, si te opresti cand nu mai poti sa respiri wink.gif vezi, de asta ma ingras eu, nu ca nu fac miscare.. ca nici de aia nu fac laugh.gif

Trimis de: Turcoaz pe 7 Oct 2004, 02:42 PM

Am bagat 12 kg de vinete in congelator. La iarna spoton.gif

Trimis de: simonsays pe 7 Oct 2004, 03:09 PM

la iarna te vizitam ! spoton.gif

Trimis de: Dark Angel pe 7 Oct 2004, 03:54 PM

Cine m-o fi pus sa intru aici nu stiu...imi ploua in gura...si n-am mancat nimic azi.
simon...si mie-mi place muuuulllt de tot salata de vinete: can you make some, we can eat it together...
mai, daca inainte imi placeai, acu' te iubesc: si carnea de porc imi place, da mie jumatate din purcelul acela, sa faci loc pt. vinete! drool.gif wub.gif

Trimis de: simonsays pe 7 Oct 2004, 03:58 PM

si, ma lasi sa beau singur palinca asta .. ? hmm... tongue.gif

zii dinainte cand vii, sa coc vinetele pe jar ... le da un gust ... drool.gif

Trimis de: Turcoaz pe 8 Oct 2004, 09:42 AM

gata, uni vin cu vinete, altuii cu palinca, altii cu ce au...si mancam fratilor


thumb_yello.gif

Trimis de: simonsays pe 8 Oct 2004, 11:22 AM

ok, ok... dar .. UNDE ? rofl.gif

Trimis de: cri-cri_d'Amour pe 24 Oct 2004, 05:17 PM

la mine in camera, la camin...ha ha ! am si eu un borcan de vinete proaspat facute. tongue.gif
adresa v-o dau dupa ce le termin rofl.gif rofl.gif

Trimis de: Felina pe 27 May 2005, 03:55 PM

haha, se pare ca dupa atatea pagini de discutii despre salata de vinete, inca mai e loc de alceva biggrin.gif .

la mine salata de vinete se face simplu si cu rabdare.

-se coc vinetele, se curata de coaja cu rabdare si se lasa la scurs
-se toaca cat mai marunt cu un cutit de lemn sau cu ce avem la indemana
-se pun vinetele tocate intr-un vas, se sareaza dupa ochi
-se adauga ulei (de floarea soarelui cat mai gustos, de soia sau de porumb - astea stiu io sigur ca-s gustoase)
-cu o lingura de lemn se amesteca cu rabdare ca la maioneza pana se incorporeaza uleiul
-se repeta operatiunea pana cand compozitia devine cremoasa si sticloasa
-se toaca ceapa cat mai marunt (ceapa uscata)
-se adauga ceapa peste vinete, se amesteca si se potriveste de sare daca mai e nevoie
-pentru mai multa savoare se poate adauga la inceput peste vinetele tocate un galbenus de ou, asa salata va capata o culoare mai deschisa si un aspect mai cremos

Se serveste pe felii de paine alba, proaspata, cu felii de rosii deasupra. E delicioasa, nicioadata n-am dat gres. Pofta mare.


Trimis de: actionmedia pe 27 May 2005, 04:02 PM

QUOTE (Felina @ 27 May 2005, 04:55 PM)
Se serveste pe felii de paine alba, proaspata, cu felii de rosii deasupra. E delicioasa, nicioadata n-am dat gres. Pofta mare.

Mie imi place mai mult cu paine neagra drool.gif

Trimis de: Felina pe 27 May 2005, 04:16 PM

interesant, adevaru' e ca n-am incercat niciodata cu pita neagra rolleyes.gif
da' promit sa incerc data aviatoare, prbabil vichendu asta, ca tare pohta mi s-a facut. doar o jena am, aici coasta o vanata, fie ea sfrijita sau dolofana, un euroi jumate mad.gif

Trimis de: actionmedia pe 27 May 2005, 04:18 PM

QUOTE (Felina @ 27 May 2005, 05:16 PM)
aici coasta o vanata, fie ea sfrijita sau dolofana, un euroi jumate mad.gif

Da unde esti draga, la Polul Nord? cold.gif

Poate ar trebui sa astepti sezonul lor. Sau poti sa iei de-alea congelate.

Trimis de: nefertiti-old pe 27 May 2005, 04:19 PM

Mi-ati facut poftaa! drool.gif

Trimis de: Felina pe 27 May 2005, 04:20 PM

dublin, cea mai scumpa capitala europeana
aici preturile nu se schimba in functie de anotimp, pt ca 99% din papa se importa
congelate n-am vazut, da mai caut

Trimis de: nefertiti-old pe 28 Jun 2005, 06:22 PM

Azi fac salata de vinete. smile.gif

Trimis de: Felina pe 29 Jun 2005, 04:14 PM

Am facut salata de vinete coapte pe plita aragazului in folie de aluminiu. Intr-adevar nici un fel de mizerie! Si ce e cel mai important e ca le-am lasat la scurs pana a doua zi. Au iesit cele mai bune vinete din viata mea! Asadar va recomand cu caldura procedeul.

Trimis de: Contessina pe 29 Jun 2005, 04:19 PM

De unde vinete acum?Mama punea si rosii in salata de vinete si iesea nemaipomenita.

Trimis de: Mara pe 29 Jun 2005, 04:23 PM

Felinuto, unii incearca sa slabeasca si tu le provoci niste chinuri groaznice. Acum nu ma pot gandi decat sa decongelez mai repede un pachet de vinete, sa fac o maioneza si sa pisez cativa catei de usturoi! tongue.gif Ufff, ce mi-ai facut! Si eu care vroiam sa mananc azi doar cirese. laugh.gif

Trimis de: Contessina pe 29 Jun 2005, 04:26 PM

Salata de vinete cu maioneza?Groaznic
Daca mai pui si usturoi e si mai groaznic.
Eu nu sufar maioneza.Este ideala cand vrei sa te ingrasi.

Trimis de: Mara pe 29 Jun 2005, 04:28 PM

Gusturi si gusturi.

Trimis de: Contessina pe 29 Jun 2005, 04:39 PM

QUOTE (Mara @ 29 Jun 2005, 05:28 PM)
Gusturi si gusturi.

Ia-ti un iaurt de fructe(desi are cam multe calorii)sau mai bine un iaurt light in care adaugi 2 lingurite de pudra Equal.Nu-ti mai trebuie altceva.

Trimis de: Mara pe 29 Jun 2005, 04:43 PM

Nu-mi amintesc sa fi cerut sfaturi. Eu spuneam ca mi-e pofta de salata de vinete, nu ca o sa si mananc. Dar multumesc pentru preocupare.

Trimis de: Contessina pe 29 Jun 2005, 04:49 PM

Cu placere.

Trimis de: Michelle pe 29 Jun 2005, 09:32 PM

ce-i aia Equal?indulcitor sintetic?yaaak 6.gif

Trimis de: Sushi pe 29 Jun 2005, 09:43 PM

QUOTE (Actilyse @ 29 Jun 2005, 05:39 PM)
in care adaugi 2 lingurite de pudra Equal.Nu-ti mai trebuie altceva.

am inteles ca indulcitorii sint calea sigura de a-i face organismului tau o defavoarea. Dar ma rog, asa am auzit, nu c-as fi de specialitate...

Eu inca n-am pus niciodata usturoi in vinete numa ceapa. Da data aviatoare o sa incerc.

Trimis de: SORIN pe 29 Jun 2005, 10:10 PM

QUOTE (Actilyse @ 29 Jun 2005, 05:19 PM)
De unde vinete acum?Mama punea si rosii in salata de vinete si iesea nemaipomenita.

De peste tot, in o tara normala......exista locuri unde se scot 4 recolte pe an thumb_yello.gif

In legatura cu rosiile....e super, mai ales daca vinetele sunt coapte pe jar smile.gif


Sorin.

ps. vrei sa vezi ce vinete fac eu??

Trimis de: Mistinguett pe 30 Jun 2005, 02:07 AM

Ma uit la ce scrieti cam asa blink.gif
Rosii in salata de vinete??? Stiu ca se mananca rosii la salata, dar nu se pun in ea. Cum se pun, tocate? sau cum? si nu fleoscaie vinetele? hm...
Am mancat salata de vinete si de la turci si de la marocani, n-am auzit pana acum de rosii in vinete. blink.gif

Trimis de: dascalita pe 30 Jun 2005, 06:58 AM

O,daaaaa!Peste salata de vinete se aseaza"fromos" feliute de rosii...Eu asa pun...e delicioasa!

Trimis de: Mistinguett pe 30 Jun 2005, 08:20 AM

De la o vreme am observat ca am probleme de comunicare, oricat de precisa incerc sa fiu nu sunt inteleasa. laugh.gif
Actylise a scris

QUOTE
Mama punea si rosii in salata de vinete

iar eu am scris
QUOTE
Stiu ca se mananca rosii la salata, dar nu se pun in ea

Dealtfel nici nu concep salata de vinete fara rosii pe langa, dar cu rosii in ea nici nu-mi pot imagina.

Trimis de: Michelle pe 30 Jun 2005, 08:30 AM

a uitat sa editeze Actylise ! rofl.gif

Trimis de: Mara pe 30 Jun 2005, 08:33 AM

Oricum ar fi salata de vinete, sa nu mancati domle' cu maioneza ca se pune direct pe fund!!!! Macar atata lucru sa stiti! rofl.gif Dar puteti pune rosii in ea linistite, iese un maclavais de vis. ohyeah.gif

Carmelita, dupa ce freci vinetele cu putin ulei, adaugi maioneza si cativa catei de usturoi pisati, sare si le omogenizezi. E minunata! licklips.gif

Trimis de: Sushi pe 30 Jun 2005, 11:33 AM

QUOTE (Mara @ 30 Jun 2005, 09:33 AM)

Carmelita, dupa ce freci vinetele cu putin ulei, adaugi maioneza si cativa catei de usturoi pisati, sare si le omogenizezi.

ok milady asa o sa fac si dupa aia imi fac poza la fund si o postez la "Cura de slabire" sa-si dea actilize cu parerea daca mi-o crescut sau nu in urma consumului de mayo, ochei? ohyeah.gif

Trimis de: Felina pe 30 Jun 2005, 11:36 AM

Nu inteleg... daca pui usturoi, mai pui si ceapa sau nu?

Trimis de: Mara pe 30 Jun 2005, 11:36 AM

Nu stiu ce-o zice experta in slabit si medicine, dar cred ca oPsedatii or sa dea navala. laugh.gif ohyeah.gif

Feli, nu mai pui ceapa, doar usturoi. Iti dai seama ce combinatia criminala iesea cu ambele?! hh.gif

Trimis de: Felina pe 30 Jun 2005, 11:54 AM

QUOTE (Mara @ 30 Jun 2005, 12:36 PM)
Feli, nu mai pui ceapa, doar usturoi. Iti dai seama ce combinatia criminala iesea cu ambele?! hh.gif

Pai de asta ma miram si eu. Dar de fel sunt deschisa la nou tongue.gif , asa ca as fi incercat, daca ziceai!

Trimis de: Mara pe 30 Jun 2005, 12:01 PM

Incerc din rasputeri sa fac abstractie de deschidera ta la "nou". rofl.gif

Trimis de: Michelle pe 30 Jun 2005, 12:08 PM

Carmelita,lui B da-i si cu ceapa si cu boia de ardei iute!

Trimis de: Contessina pe 30 Jun 2005, 01:47 PM

Rosi in vinete.Nu stiu exact reteta, dar rosiile se coc langa vinete si se adauga in salata,nu langa salata.E drept ca salata capata o alta culoare , cam ca zacusca.In legatura cu usturoiul, eu l-as evita.
Equal este un indulcitor hipocaloric, sub forma de pudra este excelent.Merita toti banii.

Trimis de: Sushi pe 30 Jun 2005, 02:45 PM

Usturoiul este de evitat in combinatie cu vinetele sau in general?

Trimis de: Felina pe 30 Jun 2005, 03:19 PM

QUOTE (Actilyse @ 30 Jun 2005, 02:47 PM)
In legatura cu usturoiul, eu l-as evita.

si ce te retine?

Trimis de: YoyoMan pe 30 Jun 2005, 03:20 PM

Ba nu trebe evitat deloc usturoiul. E absolt demential la salata de vinete. Chestia e ca daca pui usturoi pui mai putina ceapa. Dar e ffff bun! wink.gif

Trimis de: Oiski-Poiski pe 30 Jun 2005, 03:21 PM

imi pare rau insa ma aventurez sa declar, cu riscul sa-mi creasca partea din spate cat casa, ca salata de vinete fara maioneza este bleah


Trimis de: Contessina pe 30 Jun 2005, 05:49 PM

QUOTE (Carmelita @ 30 Jun 2005, 03:45 PM)
Usturoiul este de evitat in combinatie cu vinetele sau in general?

In general, atunci cand nu esti singura.Nu dispare mirosul chiar daca te speli pe dinti.Am incercat sa mestec scortisoara, patrunjel, leustean, etc, nu dispare mirosul.Atat am cu ustutoiul, in rest l-as recomanda pentru consum, are multiple virtuti terapeutice.Cred ca am vazut si capsule cu usturoi la farmacie.

Trimis de: Sushi pe 30 Jun 2005, 05:56 PM

Eu maninc usturoi de cite ori am ocazia. Ma spal pe dinti si merg mai departe. La serviciu nu ma pup cu nimeni si in sectorul privat am grija sa baloteze si consortul aceeasi chestie si atunci nu ne pute la nici unul.


Trimis de: Felina pe 30 Jun 2005, 05:57 PM

QUOTE (Actilyse @ 30 Jun 2005, 06:49 PM)
QUOTE (Carmelita @ 30 Jun 2005, 03:45 PM)
Usturoiul este de evitat in combinatie cu vinetele sau in general?

In general, atunci cand nu esti singura.Nu dispare mirosul chiar daca te speli pe dinti.Am incercat sa mestec scortisoara, patrunjel, leustean, etc, nu dispare mirosul.

Mai n-am mai auzit asa ceva! Eu as zice ca problema nu e la usturoi, problema e la tine. Vezi sa n-ai ceva bacterii pe acolo, sau probleme cu stomacul. S-ar putea sa fie si de la indulcitorul ala artificial, cine stie. Cel mai bine consulta un medic!

Trimis de: Michelle pe 30 Jun 2005, 07:23 PM

QUOTE (Felina @ 30 Jun 2005, 07:57 PM)
QUOTE (Actilyse @ 30 Jun 2005, 06:49 PM)
QUOTE (Carmelita @ 30 Jun 2005, 03:45 PM)
Usturoiul este de evitat in combinatie cu vinetele sau in general?

In general, atunci cand nu esti singura.Nu dispare mirosul chiar daca te speli pe dinti.Am incercat sa mestec scortisoara, patrunjel, leustean, etc, nu dispare mirosul.

Mai n-am mai auzit asa ceva! Eu as zice ca problema nu e la usturoi, problema e la tine. Vezi sa n-ai ceva bacterii pe acolo, sau probleme cu stomacul. S-ar putea sa fie si de la indulcitorul ala artificial, cine stie. Cel mai bine consulta un medic!

da,da si mai ales un stomatolog...s-ar putea sa fie de la carii,tartru,placa bacteriana ohmy.gif
eu in nici un caz n-as apela la indulcitori sintetici ...mai ales acum cind am descoperit zaharul nerafinat din trestie de zahar ...oricum nici n-am probleme d-astea cu ingrasatul si am o fixatie pe produse cit mai naturale posibile wink.gif

Trimis de: Contessina pe 30 Jun 2005, 08:38 PM

QUOTE (Felina @ 30 Jun 2005, 06:57 PM)
QUOTE (Actilyse @ 30 Jun 2005, 06:49 PM)
QUOTE (Carmelita @ 30 Jun 2005, 03:45 PM)
Usturoiul este de evitat in combinatie cu vinetele sau in general?

In general, atunci cand nu esti singura.Nu dispare mirosul chiar daca te speli pe dinti.Am incercat sa mestec scortisoara, patrunjel, leustean, etc, nu dispare mirosul.

Mai n-am mai auzit asa ceva! Eu as zice ca problema nu e la usturoi, problema e la tine. Vezi sa n-ai ceva bacterii pe acolo, sau probleme cu stomacul. S-ar putea sa fie si de la indulcitorul ala artificial, cine stie. Cel mai bine consulta un medic!

Am eradicat Helicobacter Pilori.Prefer sa consum ardei iute in loc de usturoi.Ma consult pe mine. tongue.gif
Si carii nu am avut niciodata.Placa bacteriana sau tartru nu e acelasi lucru?

Trimis de: Aramis pe 30 Jun 2005, 10:32 PM

Yoyo, sa stii ca o sa incerc si eu salata cu usturoi wink.gif
Oiski, ai mare dreptate biggrin.gif
Momentan nu mai am pungi cu vinete la congelator (s-au terminat) asa ca trebuie sa astept pana la toamna ca sa pot manca din nou sad.gif

Trimis de: Mistinguett pe 1 Jul 2005, 07:34 AM

QUOTE (Actilyse @ 30 Jun 2005, 08:47 AM)
Rosi in vinete.Nu stiu exact reteta, dar rosiile se coc langa vinete si se adauga in salata,nu langa salata.E drept ca salata capata o alta culoare , cam ca zacusca.In legatura cu usturoiul, eu l-as evita.

Vinete cu rosii: nici zacusca, nici salata de vinete, dar cate bordeie - atatea obiceie.
Dar la subiect, m-ati facut de am facut salata de vinete azi. Fara maioneza - nu din cauza de posterior ci din cauza ca eu fac vinetele cu ulei de masline si sunt destul de onctuoase fara maioneza. Ok, si de lene, ca nu fac maioneza pentru 2 linguri cat era sa pun la salata. laugh.gif

Trimis de: Mara pe 1 Jul 2005, 08:05 AM

Hai mai Misti ca nu-ti lua mult. Lenea asta... laugh.gif

Acti dear, de ce dai tu sfaturi nesolicitate? Zau ca stim si noi ca usturoiul miroase si zau ca nu ne intereaza! Si, apropos, mirosul dispare, mai ales daca mesteci o guma d'aia "sugar free", care sigur e pe gustul tau.

Pese: chiar esti medic? unsure.gif


Trimis de: Michelle pe 1 Jul 2005, 08:35 AM

QUOTE (Actilyse @ 30 Jun 2005, 10:38 PM)

Am eradicat Helicobacter Pilori.Prefer sa consum ardei iute in loc de usturoi.Ma consult pe mine. tongue.gif
Si carii nu am avut niciodata.Placa bacteriana sau tartru nu e acelasi lucru?

Stii cum e vorba aia:never say never! si da e o diferenta intre tartru si placa ...vezi daca nu mergi niciodata la acelasi dentist! jamie.gif

Trimis de: Contessina pe 1 Jul 2005, 05:01 PM

QUOTE (Mara @ 1 Jul 2005, 09:05 AM)
Hai mai Misti ca nu-ti lua mult. Lenea asta...  laugh.gif

Acti dear, de ce dai tu sfaturi nesolicitate? Zau ca stim si noi ca usturoiul miroase si zau ca nu ne intereaza! Si, apropos, mirosul dispare, mai ales daca mesteci o guma d'aia "sugar free", care sigur e pe gustul tau.

Pese: chiar esti medic?  unsure.gif

Nu pot sa manac usturoi, sunt indragostita.Am o idee ca tartrul s-ar forma pornind de la placa dentara.

Trimis de: nefertiti-old pe 1 Jul 2005, 05:05 PM

Sau esti vampir. jamie.gif

Trimis de: dascalita pe 1 Jul 2005, 05:14 PM

Asta era! rofl.gif rofl.gif :thumb:Vampirii nu suporta usturoiul!

Trimis de: Mistinguett pe 1 Jul 2005, 06:02 PM

Fetele, hai sa o tinem la subiect ca mi se taie maioneza.
Off-topicele vor fi sterse. Multam de intelegere.

Hai sa va dau un pont cum sa alegeti vinetele (pe langa culoare si simt) - dar cu disclaimer ca nu stiu daca e adevarat sau nu, s-ar putea sa fie un mit.
O sa vedeti ca la capatul unde a fost floarea de vanata, unele din ele sunt mai tuguiate iar altele au cicatricea florii mai adancita un pic (ca gropitele-n obraji biggrin.gif ). Ei, umbla vorba ca alea fara gropita nu sunt amare niciodata. Ultimele 4-5 dati asa le-am ales si intr-adevar n-au fost amare desi asta e perioada lor nasoala (abia acum incepe sezonul prin zonele calde). Acum, eu v-am zis - voi vedeti daca ascultati.

Trimis de: Felina pe 1 Jul 2005, 06:06 PM

Misti, mersi de pont, o sa fiu si eu atenta de acum incolo.
Avem voie si alte retete cu vinete in afara de traditionala salata? sau tre sa deschid un topic nou? tongue.gif

Trimis de: Mistinguett pe 1 Jul 2005, 06:10 PM

Pune aici, dar daca e reteta poate o pui si in Cartea de bucate wink.gif

Desi m-am amuzat copios laolalta cu voi, cu regrete m-am tinut de cuvant. Nu vreau sa va alung de-aici, dar hai sa o tinem dreapta despre mancare - sunt atatea alte topice de aberatii, ce aspirina mea!

Trimis de: Felina pe 9 Oct 2006, 05:48 PM

Hai ca mi-a venit inspiratia. laugh.gif

O vanata babana. Un vas mediu pt cuptor. Una bucata mozarella din aia in zer. Suc de rosii 300ml. Sare, piper, putin ulei de masline, foaie de dafin, oregano. Se taie vanata spalata in felii de cca 1cm grosime, cu tot cu coaja. Se taie mozarella in cubulete. Se amesteca sucul de rosii cu condimentele si uleiul. Se toarna putin suc de rosii pe fundul vasului. Se adauga feliile vanata putin suprapuse. Se pun cuburile de branza uniform peste vinete. Se toarna restul de suc de rosii. Ar trebui sa acopere vinetele. Se da la cuptor la 200 grade. E gata cand vanata se strapunge usor cu furculita.

Trimis de: mezzo pe 24 Feb 2007, 02:56 PM

Dupa ce-am citit ieri ,am pus la decongelat 2 pachete ,unul mai mic decat celalalt si care nu parea a avea tot vinete si care s-a dovedit a fi ardei copt .S-a nimerit la fix .Si tot cu maioneza fac si eu .O inventie buna aceste legume puse la congelator .Aveau un miros de parca ar fi fost coapte atunci.In privinta alegerii de la piata ,eu stiu ca trebuie sa fie moi , asa ca un burete ,inseamna ca nu au multe seminte ,de la acele seminte vine amarala ,iuteala ...

Trimis de: SORIN pe 24 Feb 2007, 09:08 PM

Vinete in mujdei si sos de Tahina!! ohyeah.gif

user posted image

Sorin.

Trimis de: dascalita pe 24 Feb 2007, 10:18 PM

Cine vine la mine la masa, am o tona de vinete cu maioneza (de post tongue.gif ) in frigider!

Trimis de: Michelle pe 25 Feb 2007, 11:54 AM

ummm tongue.gif bun!mi-ai facut pofta!

Trimis de: SORIN pe 30 Jul 2008, 08:38 PM

In fiecare sfarsit de saptamana prepar 3 salete de vinete......cu ceapa, cu maioneza si picante!

Dar de fiecare data cand aprind gratarul, masa de rigoare incepe cu Vinete in mujdei si sos de Tahina!!

Simplu, usor si delicios: Se taie vinetea in lung la adancime d circa un cm'! Doar o taietura! Se pun pe gratar sau jar cu crestura in sus la inceput si se intoarce in 4 parti la fiecare 5 minute!

Cand e gata, se despica in doua, se intind pe o tava, se pune sara si piper, ulei de masline de inalta calitate si se preseara, sos de tahina si mujdei facute proaspat!!

Se mananca cu lingurita si se ramane cu gust de data viitoare! yeah.gif

Pofta mare.......

Sorin.

Trimis de: exergy33 pe 31 Jul 2008, 08:55 AM

QUOTE(SORIN @ 30 Jul 2008, 10:38 PM) *
Se mananca cu lingurita si se ramane cu gust de data viitoare! yeah.gif

Pofta mare.......

Sorin.


Te rog nu-mi aminti smile.gif.
Cred ca nu trece o saptamina fara sa maninc vinete, insa nimic nu se compara cu vinetele facute pe jar.

Trimis de: SORIN pe 31 Jul 2008, 04:01 PM

Nu mai amintesc... doar arat. ohyeah.gif

 salata_vinete.jpg ( 251.41K ) : 10


Sorin.

Tehnic:Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)