Libertatea de astazi, simbata, 5 aprilie: la Sala Palatului 24 de producatori de vin organizeaza o expozitie. Intrarea 10.000 lei. Degustarea gratuita. Bineinteles, vor fi prezenti degustatori profesionisti, care vor alcatui un top al exponatelor prezente. Voi ce top ati face? Si, daca nu puteti fi prezenti aici, ce vin va place de obicei? La ce evenimente?
PS. Se deschide joi, si tine pana simbata. Dam navala ?
Dati navala, fratiolor, si mai aduceti si aici la han, pentru aia care nu-s din Bucuresti si nu pot veni
Mie personal nu prea imi place vinul, pentru ca ma imbat foarte repede din el, si mi se face imediat rau. Totusi, daca este sa aleg, sa nu am ce face, as alege un vin dulce - Lacrima Lui Ovidiu (v-am mai zis ca asta e preferatul meu)
Deci, dupa cum se vede, nu prea le am eu cu vinurile, asa ca nu sunt cel mai in masura sa fac un top...
Cain batrine...sa-mi spui si mie ce ti-a placut de pe acolo!
Pai l-am ratat... oricum, am descoperit "Busuioc de Pietroasa"; cred ca din cauza ca podgoria aia de Bohotin are fire de aur prin ea, pretul la busuioaca de Bohotin a crescut cam mult... Oricum, fata mea e incantat de el, si asta valoreaza muuult
Incerc sa descopar ceva demisec, si tot testez; dar, pe cuvant, nu stiu cum se face, dar a doua zi de dimineata UIT domle ce mi-a placut, si sint OBLIGAT sa o iau de la capat...
cam tot ce e de pietroasele.......merita coane baut!
Da, chiar imi place vinul de Pietroasele; in primul rand nu m-a durut niciodata capatana dupa ce m-am .. trezit Dar nu stiu cum sa zic, au inceput sa bage niste preturi cam nesimtite, iar eu nu sint omul care bea o sticla...
A venit toamna, se apropie iarna. Este vrig, vreme umeda. Nu mai merge berea, vinul se cauta. Am baut zilele trecute o jumatate de pahar de vin rosu (era mai mult violet la culoare) si pe urma am regretat pentru ca mi s-a facut rau. Si totusi imi place vinul. Dar nu stiu pe care sa-l beau - sa nu fie tare dar nici apa chioara, sa nu fie nici dulce dar nici acru, nici prea parfumat dar nici fara aroma.....exista vre-un soi?
hmm! aici in al meu oras,am participat (poate prea activ! ) la o degustare de vinuri de Jidvei--vinuri pe
care le gasesc buune!
ca vin,prefer un vin rosu demisec sau sec,o Feteasca Neagra de Cramele Prahovei ar fi una dintre optiuni
si tot de Cramele Prahovei mai sint doua vinuri excelente !!! Cabernet Sauvignon si Chardonnay din gama
Byzantium.
imi pare bine sa gesesc topic despre vinuri,pentru ca "o companie placuta,un vin bun si caldura semineului"
este un vis de-al meu,ce sper ca se va realiza ....undeva,cindva!
si o mica gluma!
stiti care e cel mai bun vin???
"vin la tine !!!"
Geni, uite ce ne potrivim la vinuri. Lacrima lui Ovidiu e preferatul meu. Cum pleaca cineva in Romania se stie ca trebuie sa imi aduca o sticla de la Ovidiu
Acum mai am una in frigider si ma uit luuuuuuuuuung la ea ca pina in ianuarie nu mai capat alta
La mine, categoric si fara concurenta, pe primul loc se afla Tamaioasa de Cotnari. Dar de-a lungul timpului am cochetat si cu Grasa de Cotnari, Muscat Ottonel de Murfatlar ... ma rog, in general cu vinurile dulci si albe.
Si ca o gluma in replica la a bufnitei ... un prieten de-al meu e de parere ca cel mai bun vin este cel "sec, mult si gratis"
Busuioaca de Bohotin, produsa de Piertoasa...are un buchet extraordinar!!!
Dintre vinurile seci si demi-seci:pinot gris.
Iar dulci si demi-dulci:Grasa e foarte buna...Nici un Murfatlar nu e tocmai rau..Dimpotriva.
Dar la degustari e pericol:multe soiuri amestecate pot produce....turbulente!
Alcool sanitar filtrat prin miez de paine Face vederea agera.
Subscriu la Lacrima lui Ovidiu. Imi mai place grasa de Cotnari, Bikaverul...este un vin unguresc rosu aprins, in traducere inseamna sangele taurului. Mi-ar place enoooorm sa incerc vin de Malaga si Xerxes.
Toata lumea vorbeste de Lacrima lui Ovidiu. Eu am baut anul trecut un pahar si mi-a fost rau de el, nu stiu de ce; dar de atunci m-am cam "vindecat" de Lacrima lui Ovidiu. Un vin pe care vi-l recomand este "Francusa" de Cotnari. E un vin demidulce din cate tin eu minte. Nu mai stiu sigur. Stiu doar ca e extraordinar de bun. Si ca nu e dulce. Si vinul meu preferat pana acum e "Tamaioasa Romaneasca" dar - mare atentie - de Cotnari si nu de Vinia sau alte podgorii.
Am luat de curand o Busuioaca de Bohotin si a fost oribil. Un gust atat de chimic...yuck. Nimic asemanator cu ce stiam eu. La fel m-a dezamagit si Puterea Ursului ultima data cand l-am baut. Si acum cativa ani ce bun era!
Stiti de ce mi-e dor? Un pelin adevarat...
Busuioaca de Bohotin ... recomand PIETROASELE !!!! Aromat, scrasnesc usor dintii dupa ce bei un pahar, dens ca o noapte de noiembrie, pe ceata...
Lacrima lui Ovidiu... ce am baut acum 5 ani, avea un gust asemanator Tokay-ului. Bunut. (asta in cazul in care Tokay-ul care l-am baut era original... )
Mistinguett...nu cred ca era de pietroasele:)
De la casa asta de vinuri recomand atit Tamaioasa cat si Busuioaca!
In rest o lacrima cu o minerala linga....merge de rupe!
Mai bine zis - rupe de nu mai mergi
Pese: si eu sunt fan Busuioaca si de lacrimi m-am cam saturat in banchet cand numai pe ochi nu le dadeam afara...
Vinul nu se bea se degusta,vinul trebuie baut in momentul bine ales dupa felul sau....vinul "aspru"tre baut cu o carne grea,o busuioaca se degusta cu un dulce,un riesling cu un peshte,un traminer cu prietena shi un tokay cu nevasta(poate sa fie shi a altuia) a apropo tre sa fie vinuri adevarate.......nu vinuri de surcea:))
Si pt. aia care beau mai mult de o sticla..de ce bei amice atat ca dupa o sticla oricum nu mai simtzi nimic shi faci prosti...a!!...sa te dai "barbat"...hi hi hi
Cat despre shemineu...se bea shampanie..atentzie nu vin spumos...(care este "shampanie"facuta in alta parte decat in regiunea champaigne...alaturi de shampanie obligatoriu capshuni shi doar pt. cunoscatori frishca...a sa nu uit tre sa fie shi o -un partener...nu de alta dar pacat de frishca:))Focul tre sa fie mocnit sa se vada doar jarul...camera sa fie intunecoasa...doua trei lumanari "aruncate"strategic in camera...o blana,patura groasa intinsa pe jos...shi ....pofta buna:)
Tocmai am vazut-o pe secunda degustand vin rosu
Mie imi place Lacrima lui Ovidiu la nebunie!!!!!
QUOTE (halcyon_lll @ Dec 8 2003, 08:42 PM) |
Mie imi place Lacrima lui Ovidiu la nebunie!!!!! |
QUOTE (secunda @ Dec 10 2003, 11:41 PM) |
sa vezi ce imi dau mie lacrimile cand ii vad pretul |
Ce-i ieftin nu merita! spune o zicala batraneasca! Asa ca mai bine beau Lacrima lui Ovidiu o data la doua saptamani decat sa beau "Otet de murfatlar" o data la o saptamana!!!
si macar de ar fi de murfatlar.. dar e facut la coltu strazii...
un vin adevarat nu poate sa coste mai putzin de 12-15$sticla.........vin adevarat,nu la mana a doua..care este tehnologie folosita in crame....vinul la mana intai este rezultatul direct al "fierberi"mustului...shi al maturizarii rezultatului operatiuni de "fierbere"
Mana a doua sau vinul de masa se face din resturile tehnologice de la mana intai la care se adauga zahar,shi coloranti sintetici.mana a treia...o beau cei care dau in general 40-60.000lei pe o sticla de vin.costul unei sticle de vin este destul de ridicat in romania deoarece tehnologia folosita este cumparata recent iar in acest pret intra shi amortizarea investitiilor,in california o sticla de vin bun costa in jur de 40-50$ iar in frantza un fin bun poate costa shi 80 de euro.
Vinul de masa se ia cu litru peste tot in lume in diverse ambalaje...asha ca ..ce preferatzi sa beti "surcica"sau vin??
Eu sincer nu beau nimic....sunt antalcol convins...a da am "istorie" in domeniu
in romania, vinul la mana 1-a se exporta.. de obicei nu se gaseste pe piata interna... ala la care te gandesti tu; insa vinurile la 90-150.000 lei sticla de trei sferturi sa stii ca sint bune. toate au coloranti si stabilizatori si toate cele. oricum, cel mai bun vin alb, tot din via mea l-am baut... tamaioasa cu riesling... fara pic de zahar, chimicale, apa... dupa 2 pahare de must te culci 4 ore fara probleme...
As posta mai multe chestii in acest topic ca e un subiect care mi-a trezit interesul, dar stau cam prost la capitolul vinuri si tarii asa ca ma intorc la medicamentele mele!!!
Pai Lacrima lui Ovidiu e bun, nimic de zis, dar bate mai mult spre coniac, dupa parerea mea.
Dar numai cine a baut vin d-ala la 25.000 kilu' stie ce-nseamna sport extrem, senzatii adevarate de chimicala autentica si un gust amarui in cerul gurii la sfirsitul degustarii.
Ce e mai interesant e ca sint si pietzari (care par destul de autentici ) care dau kilu' de vin cu 35.000- 40.000 ... o fi si ala contrafacut? desi la gust nu prea pare ... naiba stie.
este corcit vinu ala. e de cacao. daca insa, cunosti "producatorul" ala, BINE, si il rogi sa iti aduca ceva bun, iti aduce. nebotezat, ne-chimicalizat... ok.
nu, Lacrima nu bate spre coniac, dar motivul pt care a disparut o perioada este... INVECHIREA. nu se vinde vin de "anu asta"
Depinde de ce pile si relatii ai!
la ce te referi ?
Adica, daca ai pile si relatii poti sa faci rost de orice vrei... inclusiv Lacrima lui Ovidiu
Geni
Cineva mi-a spus acum multi ani: "barbatii nu trebuie sa bea vinuri dulci, aia nu-s barbati, vinurile dulci sunt de femei" Eu prefer vinul sec, dar nu beau mult vin, dar cate un paharel pe zi mai merge. Oricat as bea nu ma ametesc, la fel si cu taria, dar daca amestec vin-bere, vodca-bere, e cumplit.
Nu sunt profesionist in degustarea vinului, dar stiu porocedura: vinul se pune in pahar cam jumate, se roteste paharul pentru a se observa vinul mai bine, apoi se miroase dupa care iti tii respiratia timp de cateva secunde pana cand simti in gura gustul vinului, dupa care bei o gura mica si-ti dai cu parerea. Oricum vinurile din comert nu au gustul nici pe departe de originalul care scrie pe eticheta, primele sunt diluate si aromatizate...vinurile adevarate sunt excelente, nu am termen de comparatie.
Oricum eu am rude in la tara, care au teren cu vita de vie cat vezi cu ochii si toata este vie nobila, iese un vin de nota zece; si asta imi place mult mai mult decat cel cumparat la butelie din magazin si pe deasupra e si contrafacut.
QUOTE |
"barbatii nu trebuie sa bea vinuri dulci, aia nu-s barbati, vinurile dulci sunt de femei" |
UPS !!!!!!!
Nu mi-am dat seama, o data era sa-mi dau numele cand citam pe un profesor de-al meu care mi-a spus unele lucruri... Il rog pe Mihai sa editeze mesajul meu si daca poti si tu sa stergi acea localitate.
Oricum ei nu stiu asemenea lucruri, adica o parte, cei din parohie stiu, asa ca pot face un "telefon fara fir".
Femeile in general beau vinuri mai dulci, nu chiar sec. Ce-i drept si eu prefer vinul alb sec(la Impartasanie folosesc vin alb diluat cu tri picaturi de apa, de fapt la noi numai vin alb se foloseste, desi la Cina cea de Taina s-a folosit vin rosu). Vinul e bun pentru sanatate, dar nu trebuie facu exces.
QUOTE (ypsilonalpha @ Dec 11 2003, 08:46 PM) |
Pai Lacrima lui Ovidiu e bun, nimic de zis, dar bate mai mult spre coniac, dupa parerea mea. Dar numai cine a baut vin d-ala la 25.000 kilu' stie ce-nseamna sport extrem, senzatii adevarate de chimicala autentica si un gust amarui in cerul gurii la sfirsitul degustarii. Ce e mai interesant e ca sint si pietzari (care par destul de autentici ) care dau kilu' de vin cu 35.000- 40.000 ... o fi si ala contrafacut? desi la gust nu prea pare ... naiba stie. |
Macar sa fie cu zahar si nu cu alte dracii desi e posibil ca si din zahar sa zimbeasca dulce vreun leuconostoc. OK, m-am lecuit ... mai bine minc struguri la 45.000 kilu' .. pe aia nu poa' sa-i falsifice.
QUOTE (Nicodim @ Dec 14 2003, 02:29 PM) | ||
...femei de duzina poate. Inca n-am intalnit femeie cu stil si clasa care sa bea vinuri dulci. PS1: Nimic nu e mai bun decat un vin alb sec... PS2: Triregnum, dac-as fi in locul tau n-as da pe han detalii de genul "am rude in ******"...s-ar putea sa devii usor identificabil de catre enoriasi... |
QUOTE (Hydra @ Dec 16 2003, 07:06 PM) |
Stilul unei femei nu este dat de ce bea...... |
mdaaaaaaaaaaa
esti ceea ce bei
oh come ooooooooon!
si chestia aia cu o femeie bea vemuth nu ma distreaza
prefer o femeie care bea vodka
in acest weelend a venit la mine musiu-ul si am zis sa ne rasfatam am luat, desigur, "lacrima lui ovidiu", pret 150.000 (celelalte vinuri sunt in jur de 70-80-de aceea ziceam eu ca e scump )
am pus in pahare..adica el a pus, ceva cam mult...nu prea am reusit sa bem, ca oricum merseseram la un restaurant unde bauseram un premiat sec acolo...asa incat am gust o gura-doua din el, din vin
un vin aromat. zici ca e dulce da parca nu ar fi dulce. anyway, ideea e ca de dimineata musiul il arunca la canal -vinul din pahare ramas- ca cica nu mai ar fi fost bun, ca a stat fara sa fie indopat...si uite cum aproape jumate din sticla mergea la canal...nu vazusem faza cand a aruncat, am vazut doar paharele goale ca sincer nu il lasam...cel putin paharul meu
auzi tu sa arunce la canal "lacrima lui ovidiu"... pai daca era sa stam toata noaptea sa bem ce era?!
in fine, acum mai am in frigider ceva din el....poate il beau azi
no, hai la multi ani!
Dreq sa-l ia de vin rosu - mi-am patat bluza din cauza lui...De-asta-mi place ala alb, pe langa alte n motive...
Păi umblă şi tu cu bluze roşii
...vrei sa zica lumea ca-s poponar?
Off-Topic - Adică eu că port o cămaşă roşie, bună de alergat taurii după ea, trimit semnale inverse?
On-Topic - Un vin alb care mie imi place foarte mult este Valverde - Tamâioasă de Pietroasa... Dar o spun cu ruşine după ce am citit ce se spune de vinurile dulci... Care mie imi plac ca se beau repede şi te "iau" la fel de repede
1. da...rosul si rozul nu ti le recomand, ca o sa se ia pantalonagii dupa tine prin parcuri...
2. cu un vin alb sec: bei incet, te imbeti moderat...mai activeaza neuronii pentru o tacla de calitate, si per total iesi mai ieftin, plus ca nu borasti de la el (eu cand simt vin dulce in gura imi vine reactie din stomac sa nu-l inghit )
... [ ]
Cam pustiu pe-aici. Ce faceti? Degustati, degustati?
Mda... Cam aşa ceva... Şi am gustat ceva alb sec dar nu-mi mai aduc aminte ce... Oricum, a fost bun că a fost din crâşma preferată... Sper să-mi aduc aminte ce era şi să vi-l recomand
eu mai am ceva din lacrima lui ovidiu...ma duc sa beau, daca al meu musiu doarme...
tot singura beau...
Aceeasi sticla din care a baut chiveta jumatate?
da ca sa vezi si tu ce ocupata am fost...
Eu n-am avut rabdare pana la Rev, asa ca-n ziua Craciunului am baut singur o sticla de sampanie Etienne Dumont...alba & seaca...Asa o veselie si pofta de viata m-a cuprins pe urma...eram tot un zambet...
QUOTE (Nicodim @ Dec 27 2003, 05:47 PM) |
Eu n-am avut rabdare pana la Rev, asa ca-n ziua Craciunului am baut singur o sticla de sampanie Etienne Dumont...alba & seaca...Asa o veselie si pofta de viata m-a cuprins pe urma...eram tot un zambet... |
...daca nu era si singuratatea...ar fi fost si mai bine...da' las' c-am recuperat la capitolu' asta aseara...in ritm de bere, nu de sampanie...
PS: in ultima vreme de-abia rezist sa nu-mi cumpar cate o sticla de vin de calitate, cu gandul s-o beau la o ora de seara...Dar imi zic ca odata ce incepi sa bei de unul singur e de rau...asa ca ma abtin, si beau doar la club...
ati auzit de murfatlar rubiniu? demisec, rosu.
1 litru costa aproape 40 de mii. veti zice ca nu e bun...mai intai gustati si apoi criticati...
deci am inceput sticla...desigur merge cu o muzica de suflet...ca aceasta:
"si-am zis verde si una mai
d`apai rau ma doare inima
rau ma doare inima
si nu ma doare de durutu
d`apai ma doare de ce -am facutu
ca ma doare de ce am facutu
c- am facut, n-am facut bine
d`apai plange inima in mine
si nu poci sa spun la nimeni"
Stai o secundă că m-ai făcut curios... Minunea rubinie este la sticlă sau vărsat? Că la preţul asta, m-aş delecta mai des cu nişte vinişor
e la sticla! insa acum dupa ce l-am terminat... pot spune ca e cam slabut nu degeaba e la litru
eu l-am gasit in selgros
acum sa nu credeti ca am baut toata sticla ...a trecut un prieten pe la mine - tarziu, ca eu deja "gustasem " din vin- si i-am dat si lui un pahar plin ca apoi sa mergem sa luam o busuioaca ca ne mai era sete si cum sticla se terminase
mai e penibil sa scriu tot eu dupa mine
imi fac jurnal la vin
am gustat vin rosu de la crama, o crama in Bv. cam la 18 mii litru. ma rog, eu l-am gust la chef, moca adica
ideea e ca e bun, nimic de zis, ba chiar de dansat
insa a doua zi...e bine sa nu ai planuri prea mari de facut...
dar asa un pahar pe zi, e ok, hm, chiar doua
Nu inteleg cum, acest topic, a fost uitat...
Vinul meu preferat este Dry Riesling-ul de la Jidvei, cunoscut si sub numele de "fata-n iarba", cu foarte putina apa minerala (exclusiv Borsec).
Am incercat si Lacrima lui Ovidiu, dar mi se pare mult prea dulce pentru bautele de amploare.
In situatii speciale , beau si Feteasca Neagra de Vinia, cu cola, pentru atmosfera!
Si care se prezinta-n sticlele alea, numite "toc de dama" ?
Contraste, prea subtila intrebarea pentru mine, nu ma supraestima!
Important e sa se prezinte in sticle si sa plece din pahare.
Am uitat sa mentionez vinul din productia proprie, Muscat de Hamburg, ideal in perioada pre-salariala!
Subscriu la Feteasca Neagra, imi place aroma puternica
Nu stiu ce aveti cu Lacrima lui Ovidiu, mi s'a parut un vin scarbos, sa nu mai vorbesc de Busuioaca de Bohotin...mi'a fost rau 3 zile de la el.
In schimb, am ramas impresionata de un vin alb, demisec din valea Rhonului, pe al sau nume Franke. Inca mai simt mirosul si gustul de struguri, daca ma gandesc, o aroma veriatabila de busuioc....
Si mai vreau sa incerc vinul de Porto.
nici mie nu imi place lacrima lui ovidiu... plinge prea dulce pentru gustul meu...
daca tot e de desert mai nine un chardonnay
QUOTE (khali @ 5 Dec 2004, 03:24 PM) |
Nu stiu ce aveti cu Lacrima lui Ovidiu, mi s'a parut un vin scarbos, sa nu mai vorbesc de Busuioaca de Bohotin...mi'a fost rau 3 zile de la el. |
QUOTE |
Si mai vreau sa incerc vinul de Porto. |
Iar mie Lacrima lui Ovidiu imi place.
Am avut o perioada de vreo 3 luni in care beam lacramioara macar o data la doua-trei zile. Vremuri...
QUOTE (khali @ 5 Dec 2004, 03:24 PM) |
Subscriu la Feteasca Neagra, imi place aroma puternica Nu stiu ce aveti cu Lacrima lui Ovidiu, mi s'a parut un vin scarbos, sa nu mai vorbesc de Busuioaca de Bohotin...mi'a fost rau 3 zile de la el. In schimb, am ramas impresionata de un vin alb, demisec din valea Rhonului, pe al sau nume Franke. Inca mai simt mirosul si gustul de struguri, daca ma gandesc, o aroma veriatabila de busuioc.... Si mai vreau sa incerc vinul de Porto. |
Si sa dau ce se cuvine si vinurilor dulci: am baut un vin italian, rosu, in butelie de 500ml, fara eticheta, doar cu o "carte de vizita" cu snur pe care scria editie limitata. Acidulat, usor la inceput, a doua zi era mai dens, mai aromat, cu un gust plin, fara sa fie alterat Se cheama Rubino Dolce. Bestial
Lacrima lui Ovidiu este pentru mine cel mai bun raport:
calitate - pret
Off topic: schimba frate avatarul ala ca nu se vede nimic...
saint emillion de bordeaux... rosu, sec... face bine la cardiaci
va recomand malartic-lagraviere
e bun chiar si pentru un bautor de tarii
Tehnic:Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)