Versiunea pentru tiparit a acestui topic

Click aici pentru a vizualiza acest topic in formatul original

HanuAncutei.com - ARTA de a conversa _ Bucataria si Barul Hanului _ Pasta

Trimis de: baby_girl pe 25 Apr 2004, 05:55 PM

uite un tip de mancare despre care inca nu s-a vorbit.eu iubesc la nebunie pasta!am vazut ca sunt destui cei care au trecut prin italia,imposibil sa nu fi gustat un bel piatto di pasta tongue.gif .care sunt preferatele voastre?ce tipuri de sosuri preferati??
p.s.biggrin.gife mai aveti si vreo reteta noua,speciala....postati aici!!!

Trimis de: ^Anne^ pe 1 May 2004, 12:32 AM

Si eu ador pastele. Din pacate nu am ajuns in Italia sa gust "un bel piatto di pasta", dar mama face niste paste foarte bune acasa. O sa o intreb reteta !!

Trimis de: Tyra pe 3 May 2004, 01:24 AM

Azi am gustat niste pene gratinate la un restaurant cu specific italienesc din Constanta. Au fost delicioase.

Trimis de: Vegas2002 pe 3 May 2004, 05:10 AM

Peste "exact" 10 zile am sa fiu in Italia,si atunci sa vedeti distractie cu pasta,pizza,gelato,pesce,frutti di mare,etc,etc...... wink.gif thumb_yello.gif

Trimis de: baby_girl pe 3 May 2004, 03:05 PM

vegas,esti de-a mea!sa imi spui pe unde ai trecut si ce ti-a placut cel mai mult,ok?eu una ador pasta in mai toate modurile!

Trimis de: Sucub pe 9 May 2004, 04:47 AM

penne al'arabiata (se scrie cu o dubla consoana pe undedeva, da' nu mai tin minte exact smile.gif
cu cat mai picant, cu atat mai bine

Trimis de: mutulica pe 14 May 2004, 08:41 AM

Paste sa fie!
de preferat bolognese, dar merg si carbonarra

Trimis de: Serenity pe 16 May 2004, 12:43 AM

Eu cam din paste traiesc.. de toate soiurile si culorile happy.gif Traiasca italienii!

Trimis de: Vegas2002 pe 16 May 2004, 12:34 PM

Am mincat si eu numai paste bune si le-am si pozat wink.gif Cind ma intorc,am sa postez pozele la mine in jurnal.

Trimis de: Zed pe 27 May 2004, 10:49 AM

Rigatoni drool.gif asta-i boala mea .

Trimis de: baby_girl pe 30 May 2004, 06:02 PM

eu iubesc toooate tipurile de pasta!
vegas,tu ce fel de pasta preferi?si cam ce preferi:cucina italiana,american sau ro?

Trimis de: Mistinguett pe 30 May 2004, 08:43 PM

OffT: baby-girl, Vegas nu va avea acces la computer pentru urmatoarea luna dar sunt sigura ca va raspunde cand va veni acasa.

OnT: eu sunt o raritate, nu prea ma innebunesc cu pastele si nici cu sosul de rosii (in general cu mancarea italiana). Singurele specialitati care imi plac oarecum (adica mananc o data la 2 ani probabil, ca si pizza) sunt tortellini si manicotti. Tortellini care le-am cumparat in Romania sunt execrabile din pacate, se desfac la fiert si se faramiteaza. La manicotti, daca branzeturile nu-s de calitate, mai bine lipsa. Asta e sorry.gif

Trimis de: baby_girl pe 2 Jun 2004, 05:17 PM

misty:ai incercat sa papi chiar la un restaurant in italia?eu ador mancarea italiana.tu ce fel de mancare preferi?

Trimis de: Mistinguett pe 2 Jun 2004, 06:59 PM

Din pacate am incercat la mai multe restaurante in Italia. Singurul fel care mi-a placut si mi-a ramas in memorie a fost ficatul venetian (in Venetia, duh!) la un restaurant din piazza Academia. In Roma totul a fost cu greu mancabil (pana si in opinia sotului meu caruia ii plac pastele). Am mai mancat bine la prietena mea acasa, in Modena, ca ne-a facut salata de vinete biggrin.gif Si am mai mancat ok (aperitive) la un restaurant din Firenze. Dar pasta... nu-mi plac si pace.

Ca bucatarie nationala ce-mi place, as spune franceza. Ador mancarea in Franta, cand sunt acolo nu ma pot gandi decat la mancare, uit si de cumparaturi.

Trimis de: Tyra pe 9 Apr 2006, 12:26 AM

Am mancat niste spaghete vietnameze ohmy.gif Chiar bune. Mancare pe care o faci in 5 minute. Arata ca niste paste f subtiri. Au un gust aparte fata de toate pastele pe care le am incercat pana acum.

A mai mancat cineva asa ceva?

Trimis de: mutulica pe 16 Apr 2006, 06:33 AM

erau cumva taitei de orez? merg super prajiti

Trimis de: Mistinguett pe 16 Apr 2006, 08:58 AM

Nu numai, de multe ori sunt baza (in loc de orez) pentru cotlet de porc sau bucatele de vita in still bbq vietnamez, alaturi de salata verde si muraturi de morcov si ridiche daikon, sau diverse "salate". Se cheama "bun" si arata ca fideaua noastra doar ca-s foarte albe si mult mai delicate. Daca or fi http://www.taunton.com/finecooking/pages/c00024.asp
Mai sunt unele ca niste taitei mai subtiri (tot din orez) care se folosesc la supe (pho).
Taiteii care se folosesc la prajit sunt de obicei paste cu ou din cate stiu eu, chiar daca-s cu faina de orez.

Trimis de: Tyra pe 17 Apr 2006, 05:49 PM

Nu sunt f albi insa arata tot asa compacti inainte de fierbere ca in linkul dat de Misti.
Pe ambalaj scrie ca se fierb. Poate dupa ce ii fierbi cat sa nu mai fie uniti ii poti da putin la prajit... zic si eu unsure.gif

Trimis de: mutulica pe 18 Apr 2006, 07:42 AM

ii poti praji din start, pui putin ulei intr-o tigaie, si dupa ce se incinge adaugi si taiteii (sau orez daca vrei) si il lasi la calit, eventual adaugi putina apa din cind in cind
sunt gata cam in vreo 15 min

Trimis de: Tyra pe 19 Apr 2006, 01:45 AM

Ei, bine domnule preavirgin mutulica stietot (mai nou) wub.gif devil.gif

Chiar o sa incerc... poate iese bun. Daca nu, stiu la cine sa vin cu reclamatii bop.gif

Trimis de: Cla pe 19 Apr 2006, 05:07 AM

Pasta italiana e faina, gatita "al dente"
Preferatii mei însa sunt taiteii într-o supa Thai wub.gif

Trimis de: alysoft2003 pe 1 May 2006, 03:07 AM

Eu prefer tagliatelle al pesto. Adica taitei cu pesto - o crema verde facuta din busuioc verde, pinolli (nu stiu ce sunt, dar au aroma de pin, sunt albi, ovalari si luciosi, or fi seminte de pin???), branza de oaie uscata, usturoi si ulei de masline. Iar de la chinezi imi plac spaghetti di soia.

Trimis de: nefertiti pe 8 Apr 2010, 01:41 PM

Stie careva retete de sosuri pentru paste? Adica... sa le faci sa le pui la borcan, de exemplu.

Trimis de: Michelle pe 4 Sep 2011, 10:45 PM

Sosurile de paste cele mai celebre conservate si conservabile sunt pesto si ragu.
Pesto(pe baza de busuioc,ulei de masline, parmezan,poate un pic de usturoi) am vazut la borcan-cel mai bun pesto e cel genovez, ragu(un sos de carne de vita si prosciutto) insa, se pune la congelator.
Nu sunt fan al sosurilor conservate,prefer proaspat!

Cele mai misto paste pe care le-am mincat anul asta au fost ravioli cu crema di tartuffo si gnocchi cu ricotta si trufe.

Tehnic:Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)