uite un tip de mancare despre care inca nu s-a vorbit.eu iubesc la nebunie pasta!am vazut ca sunt destui cei care au trecut prin italia,imposibil sa nu fi gustat un bel piatto di pasta .care sunt preferatele voastre?ce tipuri de sosuri preferati??
p.s.e mai aveti si vreo reteta noua,speciala....postati aici!!!
Si eu ador pastele. Din pacate nu am ajuns in Italia sa gust "un bel piatto di pasta", dar mama face niste paste foarte bune acasa. O sa o intreb reteta !!
Azi am gustat niste pene gratinate la un restaurant cu specific italienesc din Constanta. Au fost delicioase.
Peste "exact" 10 zile am sa fiu in Italia,si atunci sa vedeti distractie cu pasta,pizza,gelato,pesce,frutti di mare,etc,etc......
vegas,esti de-a mea!sa imi spui pe unde ai trecut si ce ti-a placut cel mai mult,ok?eu una ador pasta in mai toate modurile!
penne al'arabiata (se scrie cu o dubla consoana pe undedeva, da' nu mai tin minte exact
cu cat mai picant, cu atat mai bine
Paste sa fie!
de preferat bolognese, dar merg si carbonarra
Eu cam din paste traiesc.. de toate soiurile si culorile Traiasca italienii!
Am mincat si eu numai paste bune si le-am si pozat Cind ma intorc,am sa postez pozele la mine in jurnal.
Rigatoni asta-i boala mea .
eu iubesc toooate tipurile de pasta!
vegas,tu ce fel de pasta preferi?si cam ce preferi:cucina italiana,american sau ro?
OffT: baby-girl, Vegas nu va avea acces la computer pentru urmatoarea luna dar sunt sigura ca va raspunde cand va veni acasa.
OnT: eu sunt o raritate, nu prea ma innebunesc cu pastele si nici cu sosul de rosii (in general cu mancarea italiana). Singurele specialitati care imi plac oarecum (adica mananc o data la 2 ani probabil, ca si pizza) sunt tortellini si manicotti. Tortellini care le-am cumparat in Romania sunt execrabile din pacate, se desfac la fiert si se faramiteaza. La manicotti, daca branzeturile nu-s de calitate, mai bine lipsa. Asta e
misty:ai incercat sa papi chiar la un restaurant in italia?eu ador mancarea italiana.tu ce fel de mancare preferi?
Din pacate am incercat la mai multe restaurante in Italia. Singurul fel care mi-a placut si mi-a ramas in memorie a fost ficatul venetian (in Venetia, duh!) la un restaurant din piazza Academia. In Roma totul a fost cu greu mancabil (pana si in opinia sotului meu caruia ii plac pastele). Am mai mancat bine la prietena mea acasa, in Modena, ca ne-a facut salata de vinete Si am mai mancat ok (aperitive) la un restaurant din Firenze. Dar pasta... nu-mi plac si pace.
Ca bucatarie nationala ce-mi place, as spune franceza. Ador mancarea in Franta, cand sunt acolo nu ma pot gandi decat la mancare, uit si de cumparaturi.
Am mancat niste spaghete vietnameze Chiar bune. Mancare pe care o faci in 5 minute. Arata ca niste paste f subtiri. Au un gust aparte fata de toate pastele pe care le am incercat pana acum.
A mai mancat cineva asa ceva?
erau cumva taitei de orez? merg super prajiti
Nu numai, de multe ori sunt baza (in loc de orez) pentru cotlet de porc sau bucatele de vita in still bbq vietnamez, alaturi de salata verde si muraturi de morcov si ridiche daikon, sau diverse "salate". Se cheama "bun" si arata ca fideaua noastra doar ca-s foarte albe si mult mai delicate. Daca or fi http://www.taunton.com/finecooking/pages/c00024.asp
Mai sunt unele ca niste taitei mai subtiri (tot din orez) care se folosesc la supe (pho).
Taiteii care se folosesc la prajit sunt de obicei paste cu ou din cate stiu eu, chiar daca-s cu faina de orez.
Nu sunt f albi insa arata tot asa compacti inainte de fierbere ca in linkul dat de Misti.
Pe ambalaj scrie ca se fierb. Poate dupa ce ii fierbi cat sa nu mai fie uniti ii poti da putin la prajit... zic si eu
ii poti praji din start, pui putin ulei intr-o tigaie, si dupa ce se incinge adaugi si taiteii (sau orez daca vrei) si il lasi la calit, eventual adaugi putina apa din cind in cind
sunt gata cam in vreo 15 min
Ei, bine domnule preavirgin mutulica stietot (mai nou)
Chiar o sa incerc... poate iese bun. Daca nu, stiu la cine sa vin cu reclamatii
Pasta italiana e faina, gatita "al dente"
Preferatii mei însa sunt taiteii într-o supa Thai
Eu prefer tagliatelle al pesto. Adica taitei cu pesto - o crema verde facuta din busuioc verde, pinolli (nu stiu ce sunt, dar au aroma de pin, sunt albi, ovalari si luciosi, or fi seminte de pin???), branza de oaie uscata, usturoi si ulei de masline. Iar de la chinezi imi plac spaghetti di soia.
Stie careva retete de sosuri pentru paste? Adica... sa le faci sa le pui la borcan, de exemplu.
Sosurile de paste cele mai celebre conservate si conservabile sunt pesto si ragu.
Pesto(pe baza de busuioc,ulei de masline, parmezan,poate un pic de usturoi) am vazut la borcan-cel mai bun pesto e cel genovez, ragu(un sos de carne de vita si prosciutto) insa, se pune la congelator.
Nu sunt fan al sosurilor conservate,prefer proaspat!
Cele mai misto paste pe care le-am mincat anul asta au fost ravioli cu crema di tartuffo si gnocchi cu ricotta si trufe.
Tehnic:Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)