Asta e povestea: sambata trecuta am fost la o pizzarie cu traditie aici in NY si am facut o poza pizzei - care e considerata a fi una din cele mai bune din oras.
Acum, aratand pozele respectivei unuia si altuia, sa aud ca pizza "mea" cica e pricajita. Din una-ntr-alta, sa aflu ca cica pizza trebuie sa aiba coca groasa si mi s-a parut ca aud ceva de ketchup?
Cu mentiunea ca nu sunt specialista in pizza, dar stiu cate ceva despre cum trebuie sa fie, vreau sa incep o discutie despre pizza si cum se mananca. Dat fiind ca avem cativa forumisti si din Italia, sper sa aflam cat mai multe lucruri interesante despre pizza.
Cateva lucruri de inceput: aluatul de pizza se intinde foarte subtire si asta se face "tragand" de aluat (altfel se intareste) in forma rotunda (traditional). Odata aluatul intins, se da cu sos tomat facut din rosii, ulei de masline, sare&piper si un pic de oregano, (niciodata, sub nici o forma, ketchup), branza (mozzarela) si cateva frunze de busuioc (rupte cu mana) - si asta se cheama pizza Margherita. O pizza din felii de rosii proaspete si mozzarela si busuioc se cheama pizza Caprese.
Urmeaza pizza din sos tomat, mozzarela si pepperoni (ca pizza mea cea "pricajita" ), iar cea care se cheama Quatro Formaggi este "in alb": pe aluatul gol se pune mozzarela, gorgonzola, pecorino romano si cascaval. "In rosu" se adauga branza dupa ce pizza a fost "unsa" cu sosul de rosii. Inainte de a se baga la cuptor se stropeste cu ulei de masline, si traditional se coace in cuptorul foarte bine incins (iar daca se face in cuptorul de aragaz, se coace pe o "piatra" de pizza).
Pizza poate avea multe alte ingrediente pe ea, dar intotdeauna se urmeaza regula simplicitatii, niciodata prea multe arome amestecate - in asta ii sta farmecul. Se poate face cu sunca (prosciutto) care este felii, taiata foarte-foarte subtire si care se foloseste cu masura. Sau cu broccoli. Sau cu ton, sau cu ciuperci, sau cu pui, si multe altele, dar intotdeauna se urmeaza regula aromelor complementare.
Exista o singura pizza care are coca groasa, si se face doar cu sos tomat si ceapa taiata solzisori (cruda) si asta se cheama Siciliana.
Ce nu se face: aluatul de pizza nu se face cu ou. Se intinde ca o foaie de hartie de groasa. NU se mananca cu ketchup (oroare) si nici nu se "inneaca" in sos tomat. Se serveste la masa cu busuioc aditional, oregano (sovarv parca?) si ardei iute pisat - din care isi presara fiecare dupa gust.
Astept completari, intrebari si comentarii.
Editat sa adaug ca tare mi-ar placea sa putem posta poze la "Bucatarie..."
Nu ma pricep cum se face pizza, dar sunt tare priceputa cand e vorba sa o mananc.
Pizza mea preferata este pan pizza, coca cat mai groasa, dar in acelasi timp crocanta. In rest nu mai sunt pretentioasa. Sa aiba pepperoni, ciuperci, masline si cat mai multa brinza. Si fara ketchup. Si sa nu uit, cea mai gustoasa pizza e cea mincata cu mina.
Pan pizza este acelasi lucru cu deep dish pizza sau Chicago pizza?
Da, e acelasi lucru cu deep dish. De Chicago pizza nu am auzit.
Asa arata Chicago pizza, care in ny nu o avem.
Wow ! Nu e coca atat de groasa. Cam jumatate din ce e acolo ( aceasta daca nu ma deruteaza marginile fiind mai ridicate ), dar nespus de gustoasa. Si ca sa spun de ce nu imi place pizza cu aluat subtire, probabil din cauza ca pina acum de fiecare data cand am mincat asa aluatul mi se parea uscat si atat.
Pizza e una din mancarurile mele preferate. Noaptea mereu mi se face pofta de pizza, nu stiu de ce.
Ador pizza cu blat semi-pufos, cu mult sos dulce de rosii, branza, ananas, bacon, eventual ceapa. Eu imi fac pizza dupa gust si stare (mi-o fac la restaurant, ca acasa... n am talent )
Imi mai place si pizza cu fructe de mare.
Gratie lui Mihai (saru'mana, sefu' ) avem pozele pizzei mele: pepperoni pizza.
am inghitit in sec la pozele astea!
mie nu imi iese aluatul de pizza adica iese tare, insa cred ca secretul era uleiul ala ce se toarna peste el
mie imi place pizza cu peste si ciuperci gramada
si eu pap cu ketchup...adica la orice pizzerie ti se aduce si asa ceva, eu asa stiam, adica prima data pizza a fost asa si na, am zis ca asta e regula, apoi am aflat, de la un italian ca ei nu pun niciodata ketchup, ca asta e o chestie care o fac cei care nu stiu cum sa mananca pizza.... ok, am zis noi - eram vreo 4...dar noi tot cu ketchup o preferam
hai tu Misttinguet ca nu e chiar asa oroare ...
Pizza e si mancarea mea preferata si mi s-a lasat tare rau cand am vazut pozele alea...nu imi poti impumuta si mie pizza ta Mistinguett? Sicer nu prea stiu cum se face o pizza, dar cred ca e un prototip la care fiecare adauga ce vrea. de ex la noi in Romania nu se pune oregano. Se mananca cu ketchup. Se face un aluat mai gros si se pun pe el tot felul de chestii cum ar fi: masline, gogosari, sunca, cascaval, ciuperci...si sunt unele chiar si cu ou deasupra. Presupun ca fiecare tara isi personalizeaza stilul de facut pizza dupa prototip.
Secunda, nu e oroare deloc - eu am zis ca e una din cele mai bune pizze din oras. Mie oroare mi se pare cea de Chigago, nici nu m-ar atinge de ea. Aia nu e pizza, e cu totul alt "animal"
47462, stiu ca in tara se mananca cu ketchup, de-asta am si deschis subiectul asta. E adevarat ca fiecare mananca ce si cum vrea, dar e pacat - ketchup-ul e asa de dulce, si ia din aroma pizzei. Pentru acelasi motiv toppingurile pizzei trebuie sa fie putine si cu arome complementare, cum ziceam. Apoi....Cum ar fi daca noi am vedea un strain care mananca merdenele cu mustar?
Fiecare tara isi personalizeaza tipul de facut pizza... Sunt de acord, dar schimba-i si numele atunci
QUOTE (allexa @ 10 Apr 2004, 10:05 AM) |
Pizza mea preferata este pan pizza, coca cat mai groasa, dar in acelasi timp crocanta. Si sa nu uit, cea mai gustoasa pizza e cea mincata cu mina. |
QUOTE (Mistinguett @ 14 Apr 2004, 11:37 PM) |
Apoi....Cum ar fi daca noi am vedea un strain care mananca merdenele cu mustar? |
Mistinguett Gandeste-te ca si clatitele le poti manca cu smantana si in aluat sa fi pus zahar si tot clatite se numesc deoarece se pastreaza prototipul. Asa e si cu pizza. de ce sa schimbi numele cand seamana atat de mult doar ca sunt schimbate cate-va ingrediente..sau adaugate.
Iar ketchul e si picant nu numai dulce...
Uite ca am mai aflat cu ocazia asta si de ketchup picant. Nu stiam ca exista. Dar ketchup e ketchup, si n-are ce cauta pe o pizza care se face cu sos de rosii.
Intram in alte discutii aici: clatita in sine este aluatul prajit, care se poate face cu diverse umpluturi, dulci si ne. Pizza este intreaga afacere - altfel baza ei o numim aluat.
Italienii mai au ceva asemanator cu pizza - un aluat mai gros, intins in forma lunguiet-ovala, cu toppinguri diverse dar fara sos tomat - si se cheama foccacia. Tot fara ketchup se serveste.
Merdenele sunt niste placinte din foietaj, patrate cam de 10 cm, foarte plate, cu umplutura de branza. Se vand la toate colturile de strada in Bucuresti.
QUOTE (Mistinguett @ 14 Apr 2004, 11:46 PM) |
Uite ca am mai aflat cu ocazia asta si de ketchup picant. Nu stiam ca exista. |
QUOTE (Mistinguett @ 10 Apr 2004, 11:44 AM) |
Asa arata Chicago pizza, care in ny nu o avem. |
QUOTE |
Tocmai tu, maestra Hanului in ale bucatariei |
QUOTE |
Chicago este orasul american cu cele mai bune restaurante! |
Misti, poate placinta aia se face de cativa ani incoace in Bucuresti. Nu o cunosc.Merci de informatie
Si apropo de ketchup-uri, sunt foarte multe feluri.
Hmm, daca tu nu folosesti la nimic, cu ce servesti spaghetele de exemplu?
Gio mercic ptr adresa aia. Chiar daca e offtopic, e interesanta
Pentru mine, inaintea pizzei este lasagnia, dar asta este alta "mancare de peste"
Eu prefer pizza quattro stagioni - s-ar traduce patru anotimpuri - si se numeste asa pentru ca are , pe fiecare sfert, cate ceva: prosciutto, masline, carciofi (am gasit o traducere in romana ca fiind anghinare...bhoo ), ciuperci.
Uite si o adresa cu ceea ce contine cateva din pizze : http://www.pizzafacile.it/Ricettario.htm
Si capricciosa e buna pentru mine
Focaccia- mai cumpar cateodata - cu mozzarella si prosciutto si cred ca origano pun in ea, o sa ma interesez...
Cea mai buna pizza o gasiti in sudul Italiei, dar dupa ce mancati acolo s-ar putea ca pizza din rom sa vi se para arida.
Si intreadevar pizza adevarata nu are un aluat gros.
In ceea ce priveste ketchup-ul , toti italienii care au fost in rom si au macat acolo pizza , vin si-mi zic socati: mai dar voi acolo puneti k. pe pizza
La paste se foloseste sos special.
Pizza a fost adoptata in multe tari. Peste tot pe unde am fost am mancat-o cu ..ketchup Mimi, oricat de suparati ar fi italienii pe asta
Trebuie insa sa recunosc ca mancarurile italienilor au un gust...delicios .
QUOTE (Crisse @ 15 Apr 2004, 02:53 AM) |
Misti, poate placinta aia se face de cativa ani incoace in Bucuresti. Nu o cunosc.Merci de informatie Hmm, daca tu nu folosesti la nimic, cu ce servesti spaghetele de exemplu? |
Partea rea in ceea ce privesc pastele este ca in romania sunt oribile.Se lipesc intre ele, devin terci.Cand am venit in august m-am ingrozit cand am incercat sa fac paste cu carne.Parca acum trei ani nu erau chiar asa rele.Ar trebui sa facem o "revolutie spaghetti" , poate se pun oamenii pe treaba si iau mai in serios producerea pastelor.Pana la urma nu este asa greu de facut...ce naiba...Cred ca oamenii prefera sa dea un pic mai mult cand le cumpara dar sa le poata si manca.
Sunt foarte multe feluri de sosuri pentru paste (sugo per pasta).Pentru italieni nu trec trei zile fara sa le simta lipsa, cei din sud mananca chiar in fiecare zi.Si le mananca cu orice: cu ulei de masline doar, cu peshte din conserva, cu mazare, cu fasole, ...cu de toate .Eu stau in torino, aici nu sunt chiar disperati asa cu pastele, dar oricum, sotul meu nu zice niciodata ca nu vrea paste .
gasiti retete de sosuri ptr. paste aici: http://it.metengine.com/ricette/
Daca as putea sa va invit pe toti la restaurant sa mancati aici pizza sau lasagne...sau sa va fac eu niste paste cu carne...ah ah ah...ce vise , ce vise
Cu pastele... e problema mare, pentru ca majoritatea firmelor producatoare le fac din faina simpla.
In schimb eu am gasit o marca care e foarte buna. Nu e Barilla, dar e buna. Se numeste "Casa Roma Antica " si are paste bune, indiferent ca sint "banalele" spaghetii sau alte fainoase.
Cand o sa mai vin in rom o sa le caut sa le incerc.
Oricum, am zis ca-mi car pastele de aici, sa nu mai risc .Sper sa nu zica aia de la vama ca fac trafic cu paste...
Azi am mancat o pizza speciala cu K! Na! N-aveau sos de rosioare.
Tyra
mimi draga, pentru retetele alea tre` sa stim italiana
nu ne dai tu reteta sosului tau preferat in romaneste?!
a si asa in paranteza zi doua cuvinte de cum amesteti carnea cu paste
A facut Lizard o pizza delicioasa. Desi mancasem inainte, m-am umflat cu pizza facuta in casa. A doua zi a facut iar. Si i-a iesit la fel de buna. Si blatul a iesit delicios. Numai cuvinte de lauda!
Pizza facuta in casa e miami!
@Crisse
Am mai scris pe undeva reteta...Dar dupa cum am spus , importante sunt ingredientele, pastele bune (sa nu se lipeasca), mozzarella (se gaseste si in romania, dar luati din aceea facuta in italia),sosul de rosii (puteti sa puneti si pulpe de rosii , lasati sa fiarba la foc mic de tot), iar carnea tocata sa fie de vita (nu grasa)
Un pic de ulei (sau unt) cu ceapa tocata marunt (sau usturoi), lasat sa se prajeasca , pana devine auriu.Dupa aceea se pune carnea tocata sa se prajeasca putin, adaugat sucul de rosii , piper, vin de masa. Lasat la foc mic.Pus sare in apa in care se fierb pastele.
Se faramiteaza intr-un castron mozzarella , se adauga pastele (scurse de apa binenteles) si dupa aceea sosul.Se amesteca si se servesc calde.
Am dat link-ul acela pentru ca din italiana se mai intelege...daca chiar nu intelegeti ceva puteti sa intrebati .
Important iar este faptul sa lasati sosul sa fiarba la foc mic.
Asta este un sos care se face destul de usor...il folosesc cel mai des..
Mai caut alte retete...
Am fost in Italia si in camera de hotel la fierbator am fiert niste pasta proaspata cu parmezan, salam, pesto.
A fost D E L I C I O S
PS: Aceeasi mancare numai in Spania mai iesea asa. Conteaza enorm ingredientele de unde sunt...ii dau dreptate lui Mimi
Se pare ca nu sunt singura nebuna care cere ca pizza sa fie adevarata.
http://edition.cnn.com/2004/WORLD/europe/05/27/italy.pizza.ap/index.html
Regulile scoase de Ministerul Agriculturii sunt parte din efortul Italiei de a-si proteja bucataria nationala pe teritoriul Comunitatii Europene. Regulile ating de la marime la ingrediente la cuptorul folosit iar restaurantele care le vor respecta vor primi un afis special care va atesta ca pizza adevarata poate fi mancata acolo.
Opt articole publicate marti in Gazeta Oficiala Italiana, decreteaza ca o pizza Napolitana adevarata trebuie sa fie rotunda, nu mai mult de 35 de cm in diametru, nu mai groasa de 0,3 cm in mijloc si cu o crusta (margine) de aprox. 2 cm. Textura aluatului trebuie sa fie moale, elastica si usor de indoit. Deasemeni se specifica ce fel de faina, drojdie, rosii si ulei trebuiesc folosite.
Se recunosc 3 tipuri de pizza Napolitana: Marinara, cu usturoi si oregano; Margherita, cu busuioc si branza mozzarella din sudul Apenninilor; si extra-Margherita, cu rosii proaspete, busuioc si mozzarella de bivolita din Campania.
Aluatul trebuie sa fie intins manual si copt in cuptoare cu jar de lemn care ating temperatura necesara de 485 grade C.
Mai multe amanunte in articolul CNN de mai sus (engleza).
unii care nu au spiritul calator se rezuma la o pitzza sanatoasa facuta
de mama cu bulion de casa !
nus cum o trebui sa fie da la apetitul meu astea din comert funt
ca un fulg in ocean si nici nu au un gust binedefinit !
Ce daca pui componente specific rominesti (brinza de putina, oregan este li la noi cu da numa trebuie sa stii cum se numeste ) nu vad care e problema tot buna e !
Cind am fost sa vizitez Corsica am mincat acolo o pizza super buna !
Blatul subtire si multe feluri de pizza:-cu fructe de mare
-vegetariana si etc dar, ce mi sa parut ciudat eu invatata ca in ro
ma gindeam la ketchup iar astia nici nu foloseau ca nu era nevoie
Am vrut sa citesc si eu articolul.Partea proasta e ca imi da
HTTP 404 - File not found
Internet Explorer
Mai incerc...
Aaa belli pizza ? tocmai savurez o marguerita de aia de la mama ei cu mozzarella di bufala acum la lucruri serioase , in Italia vei intalni doua tipuri aia cu blat gros si aia cu blat subtire . Cea cu blatul mai gros este intalnita cu precadere de la ROMA inspre sud , iar cealalta inspre nord. pizza "adevarata" in primul rand nu contine 10000 de ingrediente . Cea mai "plina " e quatro staggioni si contine dovlecei , prosciuto , masline , oua , ocazional telina , mozzarella ( daca nu are mozarella nu e pizza ) si suc de rosii ..dar nu suc sa se scurga de pe pizza , si nici nu se adauga dupa coacere . Sucul se coace odata cu aluatul. Pizza cu salam aici nu ai sa vezi decat cu salam vanatoresc si cartofi. Evident fiecare poate pune ce vrea in pizza ea la origine fiind o placinta facuta din resturile procesului de mancare. Dar pana nu mancati mozzarella nu ati mancat pizza. Eventual daca nu stiati ; mozzarella e o branza ..... e nemaipomenita.
Mama ce as minca o pizza asa ca la miez de noapte ca nu am somn si visez o margherita
Imi place ca blatul de pizza sa fie pufos dar crocant acolo unde sta in forma. Sa fie tava bine unsa eventual cu ceva mai gros ( poate nu ulei ).
Cred ca pizza de la Pizza Hut ul din Bucuresti se apropie de perfectiunea gusturilor mele. Ar mai trebui sa lucreze putin la blat.... nu mult
Ba sa fie uscat si subtire. Pizza Hut sa il lase asa cum e...
O pizza MIZERABILA fac francezii.... sint NULI ,NULI i-ti vine sa-ti bati copii!!!!!
Abia astept sa merg in Bucuresti la Pizza Hat linga Romarta Copiilor si sa maninc o pizza "ca la ea acasa"
Ar merge si-o pizza Primavera ... garnisita bine cu di'tate ....
Tot shpilul sta'n ketchup ... sa fie dulce acrisor ...
Am mancat la Capriciosa in Bucuresti o pizza excelenta: mexicana. Avea un sos incredibil de iute, salam picant, bacon si branza cu mucegai din belsug. Si asa cum s-a mai zis deja, sosul era copt cu aluatul si era de ajuns! Tare buna a mai fost!!!
Ahhhh .... sa nu uit ... ca tot ii ora mesei ...cum spuneam : ketchupul dulce acrishor, ciupecutze in neshtire si aluatul puffos , puffos ... sa nu-ti trebuiasca pickamerul ca sa gusti o bucatzica
N-am mai mincat o pizza de hau si am o pofta de nu mai pot cred ca o sa maninc la salariu una mare
De ce de fiecare data cand comand Pizza Margherita toata lumea imi sare in cap? Si nu doar ca sunt mirati sau surprinsi.... sunt de-a dreptul revoltati! Am ajuns sa-mi fie rusine sa mai comand Margherita....
Sunt curioasa daca mai exista pe lumea asta vreo persoana care sa prefere Margherita
Si pizza mea (cu sunca, ciuperci, cascaval si ceapa):
Exista fooooaaaaaarte multa lume pe lumea asta care prefera Margherita.
Dupa cum spuneam in primul post, Romania e un loc unde pizza e neinteleasa. Nu-ti fie rusine, tu comanda-ti ce-ti place, mai bine educa-i (sau incearca macar, tu ti-ai facut datoria )
Si chiar mi-ar placea sa vad o poza cu o pizza Margherita din Ro. Promit ca fac si eu la fel cu o Margherita de aici, cu prima ocazie (n-o sa fie prea curand dupa cum ma cunosc, dar va veni ea ziua).
Orice pizza, quatro stagioni sa fie.
@Energie Ce drepate ai...
Am citit odata despre cum a devenit pizza. Cica cuvantul se trage din grecul "pita"
Dar cred ca grecii n-au stiut pe-atunci cu ce se mananca Quattro Stagioni
Dar apropo, mie-mi place pizza cu mult cascaval pe de-asupra.
Si mai ales aia cu ton si muuuulta ceapa...
Nu-mi place cu tot, dar cu cascavalul ai dreptate.
Imi place sa se topeasca peste toata pizza, ii da un gust delicios...
Capriciosa e delicioasa...
Voi deschide un topic cu pizzerii in Bucuresti si in tara.
O pizza gustoasa ,preparata dupa o reteta locala, am mancat in Turcia.
Intr-adevar, turcii stiu sa faca pizza.
Se numeste Lahmacun la ei si e bunaaa
Din cate stiu eu, Lahmacunul asta e pizza la lipie, lipie pe care o impaturesti in patru pentru a manca...
Da, clar, e o lipie care s-a numit pita la greci, la italieni pizza.
Si se umple cu carne tocata si ceva mirodenii, si se vinde ca lahmacun.
Si mai e si asa de subtire, ca se intoarce, ca sa poti s-o mananci pe strada
Mi-ati facut pofta de Quatro Formaggi este, cea descrisa de Misti: aluat, mozzarela, gorgonzola, pecorino romano si cascaval. Se unge pizza cu sosul de rosii, apoi se adauga branza si se stropeste cu ulei de masline, dupa care se arunca in cuptorul bine incins in prealabil si...in stomac.
Preder aluatul sibtire si crocant si consider ca tot farmecul consta in cascavalul din abundenta, moale, intins pe toata suprafata pizzei.
PS Nu mai suport ketch-up-ul la pizza.
Ce sa mai vrei ketchup, daca ai aruncat sos de rosii pe aluat...
Dap, si eu era sa trantesc una, cand citii de checiap! Ca tot veni vorba, singurul sos pe care il suport pe chita este un sos de rosii cu oregano si sare, atat si nimic mai mult.
http://www.boomj.com/articles/13243
Nu am ratat saptamana trecuta o Quatro Formaggi. In afara ingredientelor amintite, smantana peste aluat ii da un gust delicios.
O, da! Eu chestia cu smantana pe pizza am descoperit-o dintr-o greseala a mamei care a uitat ca eu nu suport smantana in general si atunci cand a facut pizza pentru familia infometata a avut grija sa-i puna ficei ratacitoare portie dubla de smantana. Dupa ce am facut crize de isterie am acceptat sa gust si de atunci nu mai mananc pizza fara smantana pe ea
Quatro fromaggi e preferata mea! Pacat ca preturile la branzeturile de calitate nu incurajeaza omul sa manance pizza asta mai des
Favorita mea este Capriciosa. Din cand in cand mai impart cu colega mea o Pizza Carinthia: cu boabe de malai, sunca si multa ceapa.
Eu tot nu reusesc sa fac blatul subtire si elastic. Imi iese subtire dar crocant, de il rup ca pe biscuite. Care o fi secretul?
Mmmmmm... ce mare pofta am de-o pizza, fir-ar sa fie! Mai nou imi place aia cu ansoa, margherita, quatro fromagi (dar e cam gretoasa, rar imi iau) si avem o pizza aici cu salata verde, rosii, castraveti (parca), sos de usturoi - suna ciudat rau dar e reusita combinatia Ah, si mai e una buna cu pui. Yummy!
Pizza mea favorita: obisnuiam sa folosesc un aluat preparat din miez de paine/blat subtire de pizza din comert, imbibat cu o cantitate generoasa de smantana si pasta de tomate, peste care presaram ingredientele traditionale - mozzarela, pasta de quatro fromaggi etc.
Si ca sa ii ispitesc si pe cei care tin post: sos de soia (cu sau fara usturoi), branza vegetala si toate combinatiile posibile de verdeturi si mirodenii. In ambele cazuri, o combinatie subtire si moale, ca o guma de mestecat.
Pai ce faina ar fi aia? Eu foloseam faina alba, de calitate...
Eu la un moment dat am gasit la Metro mi se pare un produs care chiar asa se numea: faina pentru pizza.
Pe forumuri se vorbeste si de faina 00 pe care o vand magazinele italienesti,( dar cum noi n-avem asa ceva) dar cu care rezultatele nu sunt atat de bune ca si cu high gluten flour,oricum faina alba 000 de la noi e pentru prajituri si cozonaci si fiind bleached are si mai putine proteine decat un all purpose flour.
Mai e o chestie si cu cuptorul, daca folosesti un aragaz normal, cu gaz, ti-ar trebui o bucata de granit/piatra pe care s-o tii incinsa bine si pe care sa pui aluatul, altfel un cuptor pe lemne de piatra ar fi idealul.
Făină pentru pizza am văzut la Selgros parcă. Īn cuptor se poate pune o țiglă mare tip solz (fără caneluri) peste placa de bază sub care este flacăra.
Tehnic:Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)