Versiunea pentru tiparit a acestui topic

Click aici pentru a vizualiza acest topic in formatul original

HanuAncutei.com - ARTA de a conversa _ Bucataria si Barul Hanului _ Afinata

Trimis de: loredanafl2003 pe 5 Nov 2003, 12:24 AM

Am si eu o rugaminte.....Cine stie reteta pentru afinata?Ma poate ajuta cineva?Plsssssss!!! girlchat.gif

Trimis de: bdl pe 5 Nov 2003, 01:22 AM

Se face la fel ca visinata, dar in loc de visine pui afine. Asa ca daca vei reteta, intreaba cum se face visinata.
Nu stiu in detaliu reteta, dar stiu la perfectie cum se bea.
Hai nor-hic si sa traim! harhar.gif

PS Cain , intra pe toti zimbaretii, sa vezi ce nume au pus la betivii aia doi. Chestia asta cere varsare de singe, omule. hh.gif

Trimis de: Mistinguett pe 5 Nov 2003, 04:16 AM

Loredana, in primul rand Bine-ai venit la Han!

Din pacate, nu dau de nici o reteta de afinata - si nici nu am facut vreodata. Banuiesc, ca si bld, ca se face la fel ca visinata si nici pentru asta nu am o reteta precisa. Am o prietena care face o visinata demetiala si voi insista sa imi spuna proportiile (am mai incercat si a fost foarte vaga). Daca reusesc sa o conving, voi posta aici reteta asap.

Trimis de: loredanafl2003 pe 5 Nov 2003, 04:23 AM

Mistinguett .....merci mult pt raspunsul promt:....Daca ai face rost de reteta ti-as fi recunoscatoare wink.gif ....Si....merci mult pentru caldura cu care m-ai intimpinat la han...Astept reteta..

Trimis de: bdl pe 5 Nov 2003, 04:43 AM

Misty,
Imi esti datoare un miel. rofl.gif

Trimis de: Freesia pe 10 Mar 2004, 10:40 AM

QUOTE (loredanafl2003 @ 5 Nov 2003, 12:24 AM)
Am si eu o rugaminte.....Cine stie reteta pentru afinata?Ma poate ajuta cineva?Plsssssss!!! girlchat.gif

Buna! Sper sa-ti foloseasca.
Iti dau un exemplu: intr-o damigeana de 10 litri, pui 5 kg de afine, visine, zmeura etc.(depinde din ce vrei sa faci), dupa care torni 2,5 kg zahar si le amesteci bine. Lasi totul la macerat pana cand se topeste tot zaharul. Ai grija ca macar o data pe zi sa amesteci compozitia.Dupa toate acestea se adauga 5 litri alcool de 90 grade. Se mai lasa timp de 2 saptamani dupa care se strecoara si se serveste cand ai tu chef si cu cine.

Trimis de: Tear pe 10 Mar 2004, 11:16 AM

welcome.gif la Han, Irem ! Speram sa te simti bine cu noi ! Voi incerca si eu reteta ta. Dar cu visine. Se pun cu samburi cu tot, nu ? Oricum, visinata ca la mama acasa nu cred ca voi reusi si nici n-am baut pana acum nicaieri.

Trimis de: Freesia pe 10 Mar 2004, 12:37 PM

Incearca reteta care ti-am dat-o eu, cu samburi cu tot.
Daca mai ai nelamuriri poti sa-mi faci un semn discret.

Dupa ce vei bea mai stam de vorba, daca mai poti. HA ............. rofl.gif

Trimis de: Tear pe 10 Mar 2004, 12:44 PM

O.K ! Da' bei cot la cot cu mine ! smile.gif

Trimis de: Mihai pe 12 Mar 2004, 01:41 PM

Bine ai venit la Han, Irem! welcome.gif

Trimis de: Freesia pe 12 Mar 2004, 01:47 PM


Multumesc, Mihai! thumb_yello.gif

Tehnic:Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)