Versiunea pentru tiparit a acestui topic

Click aici pentru a vizualiza acest topic in formatul original

HanuAncutei.com - ARTA de a conversa _ Bucataria si Barul Hanului _ Un Subiect Despre Carne

Trimis de: Gabriel pe 27 Sep 2003, 01:24 PM

Va rog sa alcatuiti in ordinea preferintelor top 3 carnuri preferate. pe baza acestui topic imi pot da seama mai bine ce fel de oameni sunt membrii hanului.

la mine este asa :

1.porc
2.peste
3.oaie


Trimis de: Antont pe 27 Sep 2003, 02:04 PM

1. peshte
2. pui
3. vita

Porc nu halesc decit f f rar, max de 2 ori pe an.

P.S.

Cind afisezi rezultatele testului ? biggrin.gif

Trimis de: katia pe 27 Sep 2003, 02:10 PM

eu am ales asa:
1. pui
2. peste (pacat ca-l manac cam rar)
3. vitel

Trimis de: Valheru pe 27 Sep 2003, 05:12 PM

pui
porc
vaca

Trimis de: mimi pe 27 Sep 2003, 05:23 PM

...mhhhmmm...ador carnea...
1.pui
2.peste
3.porc(macra)
..trebuia sa pui pana la zece.. biggrin.gif ..imi mai place si vita,iepure(doar daca nu este crescut de mine),curcan(de fapt cam toate "pasarile")...si as vrea sa gust carne de sarpe -nu am avut placerea pana acum ..dar sper sa se iveasca ocazia cat de curand..
nu as putea manca de cal, caprioara si urs...

Trimis de: Ares pe 27 Sep 2003, 08:33 PM

Sa vedem...
1. Pui
2. Porc
3. Vita
4. Peste (fara oase!)

Si atat biggrin.gif

Trimis de: Vegas2002 pe 27 Sep 2003, 09:13 PM

Peste
Pui
Vita
Miel
.......este vreo problema daca au iesit 4?Ordinea este intimplatoare laugh.gif

Imi place si carnea de porc,dar o maninc mai rar thumb_yello.gif

Trimis de: ypsilonalpha pe 27 Sep 2003, 09:43 PM

1. Porc
2. Pui
3. Vita

@Gabriel: Da' zi-ne si noua care-i poanta, cum iti dai seama ce3 fel de oameni sintem numai din carnurile preferate? ohmy.gif

Trimis de: Mistinguett pe 27 Sep 2003, 10:04 PM

Porc (file, cotlet, fleica si nu macra laugh.gif )
peste (incluzand fructe de mare, crabi, etc)
vita (antricoate la gratar)
pui (aripi si copane - apoi rata, curcan)

Apoi miel si restul. Vitelul mi se pare cea mai fada carne.

Trimis de: Aggelos pe 27 Sep 2003, 10:57 PM

1. Porc
2. Peste
3. Pui

Trimis de: allexa pe 28 Sep 2003, 10:48 AM

1. porc
2. pui
3. peste

Trimis de: Sagitarius pe 28 Sep 2003, 12:06 PM

1-pasare
2-peste
3-vita
4-porc
wink.gif

Trimis de: Gabriel pe 28 Sep 2003, 05:39 PM

OK. sa va zic cum imi dau seama ce fel de oameni sunteti.

Cei care prefera carnea de porc sunt oameni dintr-o bucata. Cei care nu o prefera sunt niste sclifositi. Cei care prefera carnea de peste sunt mari cunoscatori ai gastronomiei si stiu ceea ce este bun. Chiar daca pestele are multe oase...cei care au ales pestele constientizeaza faptul ca merita efortul depus. Cei care nu prefera pestele sunt niste oameni inchisi care nu sunt deschisi catre nou. Cei care prefera puiul sunt oameni din popor..un fel de middle class. Puiul este probabil cea mai accesibila si usor de gatit carne. Nu prea da bataie de cap. O poti manca oriunde si oricand. Cei care prefera oaia sunt persoane putin excentrice. Iar iubitorii de vaca sunt persoane intelepte si oarecum rafinate.


Trimis de: Hamleet pe 29 Sep 2003, 09:01 AM

Declar ca imi scriu preferintele "carnoase" neinfluentat de ... laugh.gif

1. vita
2. chicken
3. porc
4. peste

Trimis de: Cain pe 29 Sep 2003, 01:13 PM

1. porku
2. porku
3. peste
4. pui
5. oaie





21. vita biggrin.gif

Trimis de: Iarina pe 29 Sep 2003, 01:24 PM

1. pui
2. peste
3. vita (desi nu consum)


Gabriel, daca eu nu mananc porc inseamna ca sunt sclifosita? si daca mancam carne de pisica nu eram? hehehe... Oricum, eu nu mananc altfel de carne in afara de pui si peste. Unii imi spun ... you don't know what you miss dar si gandul ca as putea manca altceva makes me sick.

Trimis de: Gabriel pe 29 Sep 2003, 01:34 PM

Pai da...oamenii astia sclifositi nu mananca porc. Ca se feresc de grasime. Stiu ca porcul e un animal murdar si imputit, dupa cum sublinia si Jules in Pulp Fiction...dar are gust bun..dupa cum remarca Vincent . cool.gif

Trimis de: Antont pe 29 Sep 2003, 01:39 PM

Daca eu nu maninc carne de porc (pentru ca nu-mi place) si nu suport grasimea (pe nici un fel de carne), sint sclifosit? mad.gif ....

Trimis de: Cain pe 29 Sep 2003, 01:48 PM

DA !! Plus ca iti mai place si sa bei ... 28.gif tongue.gif

Trimis de: Antont pe 29 Sep 2003, 01:50 PM

Ai uitat sa pomenesti de femei biggrin.gif...
laugh.gif

Trimis de: secunda pe 29 Sep 2003, 02:28 PM

preferintele mele :
1. carnea de pomana ( nu neaparat aia de la pomenirea mortului biggrin.gif )
2. carnea de la gazda ( nu conteaza ce natura are, atata timp cat e comestibila ohmy.gif )
3. carnea din conserva ( respectand termenul de valabilitate spoton.gif )

a, si apoi e...pestele, pui si orice merge friptura laugh.gif

Trimis de: dificilaold pe 10 Oct 2003, 12:57 PM

1.iepure
2.iepure
3.pui...putin iepure.... rofl.gif

Trimis de: champi pe 10 Oct 2003, 03:03 PM

Eu am crescut cu ideea ca nu-i leguma mai buna decit porcu' biggrin.gif . Ma bucur sa aflu ca asta ma face sa nu fiu sclifosita tongue.gif

Trimis de: sorin666 pe 10 Oct 2003, 03:06 PM

1 porc
2 porc
3 porc

toate trei, fara grasime smile.gif
Nu maninc DE LOC oaie, mai rar vaca-vitel si si mai rar peste sad.gif

Trimis de: Figaro pe 10 Oct 2003, 03:14 PM

1. Fripturica de soia
2. Cotlete de cartofi
3. Chiftelute de mazare si morcovi

spoton.gif

Cu pulpa de porc la tava... smile.gif

Trimis de: chatonel pe 12 Oct 2003, 10:33 AM

1. miel
2. peste si alte animale marine
3. pui
4. vaca + cal
5. pork (saracu', il uitasem) tongue.gif
6. iepure

Trimis de: Diana-Maria pe 13 Oct 2003, 09:35 AM

Porc,vitel,pui,peste,moluste (ma innebunesc dupa caracatita marinata! ),miel,oaie...nu neaparat in aceasta ordine!

Trimis de: Cain pe 13 Oct 2003, 04:32 PM

QUOTE (sorin666 @ Oct 10 2003, 03:11 PM)
1 porc
2 porc
3 porc

toate trei, fara grasime smile.gif

Pai omule... tocmai grasimea e tot chichirezul la porku ala !!! ohmy.gif E ca si cum ai zice ca iti place berea, dar aia fara alcool... sau iti plac femeile.. dar numai alea fara... wink.gif devil.gif

Trimis de: Nana Floare pe 9 Nov 2003, 12:40 AM

1. piept de pui
2. piept de curcan
3. ceafa de porc

...cu cat mai prajite, cu atat mai bine.


Trimis de: ypsilonalpha pe 9 Nov 2003, 12:45 AM

He he, tocmai mi-a zis tanti doctoritza sa renunt dracului la porc, din pricini de colesterol. Asadar, refacem clasamentul, cu puiul trecind nesperat pe primul loc: smile.gif

1. Pui
2. Vita
3. Miel

Si totusi, o friptura de porc ... wub.gif

Trimis de: Mistinguett pe 9 Nov 2003, 02:18 AM

Ypsi, tanti doctorita ta nu prea e la curent cu ultimele descoperiri intre ale colesterolului se pare.
Ia sa te uiti tu un pic la atkins.com - e o dieta care merge pe premiza ca grasimile fac rau doar in combinatie cu carbohidratii. Dupa ce vreo 10 ani a fost cea mai controversata dieta din State, acum - cu rezultate stiintifice ras-dovedite, este cea mai la moda mai ales din cauza scaderii spectaculoase a colesterolului (si alte chestii, citeste si tu acolo). Pana si restaurantele au inceput sa aiba meniuri pentru Atkins.

Partea proasta este ca trebuie sa renunti la zahar si faina. Si e greu la inceput, dar dupa cateva zile chiar te obisnuiesti cu ea. Vezi si tu, eu ti-am zis doar ca sa stii.

Trimis de: unul pe 9 Nov 2003, 06:25 AM

Porc,
Pui,
Miel,
Oaie,

Preparate pe gratar (adica fripte), "aruncate" cu neglijenta pe un morman de cartofi prajiti, langa un castron imens plin cu salata de legume...
Doamne, iti multumesc ca traiesc.
Si-i multumesc si "hotului" Prometeu. Daca nu era el, saracu`, ne frigeam la soare.

Trimis de: Ryan pe 23 Dec 2003, 11:41 PM

Ce carne imi place… pai imi place puiul si pestele, mai putin carnea de vita si cam atat. Dar parca in ultimul timp m-a apucat mila si nu mai imi vine sa mananc nici un fel de carne. Cand am auzit cum guitau saracii porci mi s-a facut sila de toata carnea. Si-asa nu mancam prea multe feluri inainte … poate trec la vegetarianism, mai stii?

Trimis de: Jazz pe 27 Jan 2004, 05:58 PM

hh.gif
Bietele animalute!
Voi aveti caini, pisici, soareci ceva? Ce ati spune daca cineva le-ar papa si apoi ar face un clasament cu care a fost mai gustoasa? Oameni fara .... fara.... remuscari ce sunteti!
cry.gif

Trimis de: cri-cri_d'Amour pe 19 Aug 2004, 10:19 AM

@Jazz, sa inteleg faptul ca si tu esti vegetariana? si eu sunt ovo-lacto-vegetariana si totusi nu ma mai manifest asa...pt ca odata mancam si eu carne, deci...ops! fiecare cu ce-i place... crezi ca pisica pe care ai crescut-o se mai gandeste la ceva cand te mananca "de mort" rofl.gif rofl.gif ?
@Unul, carnivor mare ce esti... tongue.gif laugh.gif

Trimis de: Olaf pe 19 Aug 2004, 10:23 AM

@Jazz: am facut asta, deja tongue.gif

Carne sa fie! Fripta sau la cuptor, cu sos, cu ciuperci, cu ce-o fi (da' sa fie bine facuta).
Ah, imi lasa gura apa dupa un pui cu sos de ananas drool.gif
Ah, da, nu prea ma omor dupa moluste...

Trimis de: Rikita pe 19 Aug 2004, 06:23 PM

cum se spune "duck"? asta e carnea mea preferate...

si imi place si carne de miel... si carne de animale salbatice ca de exemplu porc salbatic sau de caprioara... sau cum se numeste animalul care e putin ca o caprioara dar mult mai mare?

Trimis de: SORIN pe 19 Aug 2004, 06:57 PM

Ratzoi daca nu gresesc...adica asa ceva: user posted image

Da fara fundita rofl.gif rofl.gif

Sorin.

Trimis de: simonsays pe 20 Aug 2004, 09:06 AM

Rikita, duck este ratza; cat despre caprioara aia ceva mai mare cred ca este vaca .. laugh.gif animalul de la care iei tot, si carne, si lapte, si vitzelul (puiul vacii wink.gif ).

bre Jazz, as manca-o si pe soacra-mea, daca ar fi buna la gust ... ohyeah.gif cat despre caini, abia astept sa ajung in asia, poate coreea ceva, cica prepara aia cainii, ceva de speriat ! pe bune, nu o zic numai sa te oftici ! drool.gif ohyeah.gif (ar fi si o rezolvare nationala, meniu a-la-basescu, caine cu portocala, pisica cu sos bechamel ... rofl.gif ca sa nu mai zic de copanele de sobolan - extrem de gustoase, de altfel - la gratar ...) ... atata timp cat carnea nu este tare (strut, pescarus), sau rea la gust (vulpea pute pana la dumnezeu), si e preparata corespunzator, se poate manca ! aia care fac fitze, sa aibe grija sa nu isi muste nici macar buzele... ca iar inghit carne ! ohyeah.gif

Trimis de: Jazz pe 22 Aug 2004, 02:49 PM

Oameni buni! hh.gif Haida, chiar asa de toate? Sobolani, caini... spoton.gif Nici nu vreau sa ma gandesc ce au mancat sobolanii, cainii si pisicile inainte de a fi si ele mancate la randul lor licklips.gif .... rofl.gif rofl.gif Voi chiar vreti sa inventati niste ...boli noi! harhar.gif

Trimis de: Rikita pe 22 Aug 2004, 07:16 PM

simonsays - nu, vaca nu e cea ce am vrut sa spun... am vorbit de un animal salbatic...
user posted image

Trimis de: Jazz pe 22 Aug 2004, 10:53 PM

@Rikita
Frumos exemplar!

Trimis de: Rikita pe 22 Aug 2004, 11:25 PM

dar inca nu stiu cum sa numeste pe romaneste.

Trimis de: Jazz pe 23 Aug 2004, 12:59 AM

Saracutul Ex-Frumos Exemplar Cerb... wink.gif

Trimis de: Serenity pe 23 Aug 2004, 01:58 AM

rofl.gif Daca m-ati vedea cum mananc cred ca m-ati incununa regina scifositelor.. Eu chiar sunt mult prea mofturoasa.. Carnea mea e cartoful, ca sa zic asa.. Nu prea mananc carne pentru ca nu imi place blink.gif Destul de rar pui si peste, foarte rar porc.. Dar hai ca va las, nu e locul meu aici wink.gif

Trimis de: simonsays pe 23 Aug 2004, 08:27 AM

Jazz, ok, nu vrei sa te gandesti ce a mancat animalul ala.. clar, provoaca sila.. insa.. ai auzit de ingrasamintele naturale care se imprastie pe camp ? adica sa inteleg ca iti e sila de un porc, care a mancat una-alta, dar nu ti-e sila de o planta care a crescut din fecale de animale... mda, clar, ai nimerit-o ! macar daca va sclifositi, faceti-o domle cu cap ! ohyeah.gif

Trimis de: Jazz pe 23 Aug 2004, 02:16 PM

He, he... Nu se mai folosesc de mult fecalele la cresterea plantelor... Oricum nu pe scara larga. Dar tu ai auzit de poluarea mediului inconjurator de catre fermele alea mamut de animale? Nu uita ca in mediul ala nu traiesc numai eu sau tu! huh.gif
Eu nu ma sclifosesc, pana la urma prefer planta crescuta (in cel mai fericit caz!) cu fecale decat animalul in sine. wink.gif

Trimis de: abis pe 23 Aug 2004, 02:52 PM

QUOTE (simonsays @ 23 Aug 2004, 09:40 AM)
dar nu ti-e sila de o planta care a crescut din fecale de animale

Stiu cazuri in care taranii folosesc ca ingrasamant nu doar fecale de origine animala... Materia prima exista (la tara cu greu intalnesti bai si canalizare), iar legumele respective oricum se vand in piata. Cine se intreaba cum de a ajuns rosia atat de mare si frumoasa?

Trimis de: Olaf pe 23 Aug 2004, 02:58 PM

Un prieten mi-a zis odata "dac-ai sti cate proteine te... ti-ar fi mila sa-l arunci". rofl.gif Nu zic acum, da'... nu e pacat sa arunci asa bunataturi? Mai bine le bagi in plante tongue.gif

Pese: pe mine nu ma deranjeaza in ce a crescut planta respectiva, dar fara putina carne langa, parca nu are gust wink.gif

Trimis de: Jazz pe 23 Aug 2004, 04:21 PM

rofl.gif Nu mai vorbesc cu voi ca imi taiati pofta de mancare... rofl.gif

Trimis de: simonsays pe 24 Aug 2004, 10:49 AM

pai asta era si ideea !! rofl.gif ma rog, as zice pofta de .. pascut ... tongue.gif

Olaf, prietenul ala al tau ma pune pe ganduri ... oare cat de multe te-a mai invatat ? rofl.gif

Trimis de: sbal pe 7 Sep 2004, 09:45 PM

Nu mananca nimeni curcan pe aici?
Eu lucrez in Antrefrig.Vand in medie cam 3-4 tone pe zi de carne de curcan...
Nu pot sa va spun ce carne prefer, sunt vegetarian.

Trimis de: Crisse pe 8 Sep 2004, 09:10 AM

Chiar ma gandeam cum de nu am intalnit nici un vegetarian pana acum rofl.gif . Bravo wink.gif

As fi vrut si eu sa ma las de produsele din carne, insa nu rezist gratarelor smile.gif
Daca ar fi insa sa aleg in ordine..

1. tot ce e produs marin ;pesteeee
2. piept de pui. La gratar orice atata timp cat e prajit bine. Nam nam
3. ren, cerb
4 porc


Trimis de: sbal pe 8 Sep 2004, 08:54 PM

Multumesc, desi nu stiu ce merit poate fi asta.

Trimis de: Crisse pe 8 Sep 2004, 11:22 PM

Cu placere. Hmm, nu ai nici un merit?
Tii la sanatate, te respecti sau de ce esti vegetarian?

Trimis de: cactus pe 9 Sep 2004, 11:37 AM

Maine-i zi de salar si as avea chef de carne de oaie. Stie cineva o reteta SIMPLA ? Asa ca pt. mine...plz. pls.gif
Oaia rulz ohyeah.gif spoton.gif
Da si porcu si pestele... spoton.gif
Galita...no way - eventual aripile la gratar...

Trimis de: caa pe 9 Sep 2004, 11:44 AM

Clasamentul meu:
1. porc
2. pui
3. peşte

Numai că am auzit că f c*rīnd se scumpeşte din nou carnea cu vreo 20-25% astfel īncīt lucrurile se complică tare de tot cry.gif

Trimis de: cactus pe 9 Sep 2004, 12:06 PM

QUOTE (milimetru @ 9 Sep 2004, 12:57 PM)
Clasamentul meu:
1. porc
2. pui
3. peşte

Numai că am auzit că f c*rīnd se scumpeşte din nou carnea cu vreo 20-25% astfel īncīt lucrurile se complică tare de tot cry.gif

Ceafa de porc ajunge la 280 mii / kg. la comerciant. Scumpirea de 50% e la producator. ADIO guţi-guţi mioritic; toata speranta ramane in unguri. Ce bine ca stau in Arad spoton.gif

Trimis de: Crisse pe 9 Sep 2004, 12:18 PM

QUOTE (cactus @ 9 Sep 2004, 01:50 PM)
Maine-i zi de salar si as avea chef de carne de oaie. Stie cineva o reteta SIMPLA ? Asa ca pt. mine...plz. pls.gif

Cactus, ia si tu o punga, baga carnea in ea, apoi arunca in aceeasi punga niste catei de usturoi taiati felii, apoi un pahar de vin rosu si ceva piper (poti adauga ce alte condimente mai vrei, insa cele de mai inainte...neaparat) . Inchide punga bine la gura si bago-n frigider. Intoarce-o timp de 3 zile pe-o parte si pe alta, ca sosul sa patrunga egal peste tot. A treia zi bago la cuptor.
Ce-o sa iasa, n-o sa vrei sa imparti cu nimeni...caci e superba wink.gif .

Carnea de oaie dupa ce sta in sosul ala, se fragezeste bine si-si pierde mirosul pe care il are mereu carnea asta.

Trimis de: cactus pe 9 Sep 2004, 12:23 PM

@ Crisse - Mulţam, tu draga; aşa fac - maine spoton.gif Chestia-i ca mie īmi place şi mirosul. Dar, oricum, asta fiind prima incercare, fac strict reţeta de la tine. Banuiesc că bucata de carne trebe sa fie īntreagă ? Pulpă sau de care ? rofl.gif

Trimis de: Crisse pe 9 Sep 2004, 08:45 PM

Mai ...Cactusule rolleyes.gif

Trimis de: cactus pe 10 Sep 2004, 01:11 PM

QUOTE (Crisse @ 9 Sep 2004, 09:58 PM)
Mai ...Cactusule rolleyes.gif

Am re-gasit reteta clapping.gif Ca io-s acasa, si ma duc la banca sa-mi iau banii - ca-i zi de salar maaaaa spoton.gif si dupa aia ma duc in piata dupa carnea aia faina si let“s start the show..... yikes.gif drunk.gif dance.gif woot_jump.gif
Tine-mi pumnii...daca bag si o foaie de dafi e nasol???? Ca vin bag io.... devil.gif

Trimis de: caa pe 10 Sep 2004, 02:37 PM

Fii atent cu vinul! Crisse spunea că trebuie doar 1 (una bucată) pahar de vin pt ca să fie carnea bună!! rofl.gif

Trimis de: abis pe 10 Sep 2004, 02:39 PM

Numai un pahar in punga, dar cu restul sticlei ce sa faca?

Trimis de: caa pe 10 Sep 2004, 02:57 PM

Păi, normal, īl păstrează pt data viitoare cīnd mai pregăteşte după reţeta asta! Ce poate să facă altceva cu el ??!! rofl.gif rofl.gif

Trimis de: abis pe 10 Sep 2004, 03:09 PM

Exact! Alta intrebuintare chiar ca nu-i poate da innocent.gif

Trimis de: caa pe 10 Sep 2004, 03:21 PM

Păi nu? Unde mai pui că s-ar putea să īnceapă treaba pe la bucătărie tocmai cu īntrebarea ta. Īşi pune şorţul, face curat pe masă şi zice: "aia am luat, aialaltă am, cealaltă... mda, este, dar cu restul de vin care rămīne ce fac, īl arunc? Stai frate să rezolvăm mai īntīi problema asta şi după aia m-apuc de treabă" !!

Ei, Cactus, tu nu trebuie să te potriveşti la ce spun eu, că o fac de necaz şi de... foame. smile.gif
Poftă bună!

Trimis de: cactus pe 10 Sep 2004, 04:41 PM

Milimetrius - draga, vezi ce mi s-a intamplat acolo - la "Zi ce-ai in cap" - gasesti tu, ca io nu stiu cum sa fac, era o postare ptr. Mogaldeatza... NORMAL ca pun numai 1-3-...6 pahare de vin in punga aia; doar no-i fi nebun sa las sa se risipeasca asa o zeama nobila. Restul merge pe fagasul pre-destinat. spoton.gif

Trimis de: Crisse pe 10 Sep 2004, 08:30 PM

QUOTE (abis @ 10 Sep 2004, 04:52 PM)
Numai un pahar in punga, dar cu restul sticlei ce sa faca?

Hmm, cu restul din sticla?

Il pastreaza ptr urmatoarea portie rofl.gif

Trimis de: Tyra pe 13 Sep 2004, 02:25 AM

N am avut rabdare sa citesc toata discutia de la inceput.
Vreau doar sa precizez ca de ceva timp evit carnea de porc pe cat posibil. Cred ca e mult mai bine sa consumam doar pui sau vaca. In cazul meu pestele iese din discutie pt ca il detest.

Trimis de: Mrs. Rogers pe 14 Sep 2004, 01:15 AM

1. porc +pui
2. vita + peste
3.curcan

Trimis de: cri-cri_d'Amour pe 27 Sep 2004, 05:04 PM

cand mancam carne, preferam pieptul de pui.
carnea de peste...da si aia, dar, tocanita asa cum o pregateam eu, cu sos de rosii, iar carnea de vita tot cu un fel de sos cu usturoi, "la abur" .

Trimis de: simonsays pe 29 Sep 2004, 12:22 PM

cri-cri, daca tot ai trecut peste recomandarea threadului ("acest topic nu este pentru vegetarieni").. acuma.. da si tu reteta aia de tocanita de peste wink.gif

Trimis de: cri-cri_d'Amour pe 29 Sep 2004, 08:10 PM

no bine...mey...sunt si eu curioasa...mai vad si eu cum ganditi biggrin.gif
iaca:
se pune ulei la incins, cu o lingura de otet cam in acelasi timp, caci stiti efectul otetului adaugat peste ulei incins . cand sunt incinse(scuze de repetarea cuvantului) se pun bucati de peste(preferabil cu putine oase, sira spinarii...) si se lasa sa fiarba sub capac. se pune bulion sau pasta de rosii sau chiar rosii decojite taiate marunt +sare +piper. gustati si va dati seama cand e gata. se mananca cu mamaliga.
daca va place puteti pune ceapa taiata pestisori cam in acelasi timp in care puneti pestele la "fiert" sau chiar putin mai repede, depinde cum taiati ceapa de mare. daca vreti puneti si patrunjel tocat marunt.
pregatirea tocanitei ia putin timp...poate o sa va placa.

Trimis de: simonsays pe 30 Sep 2004, 09:38 AM

nu, nu stiu efectul otetului peste uleiul incins.. ba chiar ma sperie operatiunea asta rofl.gif

nu stiu cum sa zic.. dar o lingura de otet nu face ca pestele ala sa fiarba sub capac; se prajeste ... si daca il lasi prea mult, fara sa il intorci, se carbonizeaza. mai citeste odata retzeta .. rolleyes.gif

si inca ceva: CE PESTE se preteaza la tocanita asta ? smile.gif

Trimis de: cri-cri_d'Amour pe 30 Sep 2004, 03:23 PM

tu chiar simti asa o mare placere, dragutule, sa te iei de mine ?!
adevarul e ca nu am specificat ce cantitate de ulei se pune...deci puneti mai mult, decat ca atunci cand il prajiti. depinde cat peste folosesti. pestele il lasi sa fiarba pana se inmoaie putin(normal ca-l mai intorci din cand in cand) si apoi pui rosiile/sucul de rosii si mai lasi putin vasul pe foc.
simon, daca mai ai nelamuriri, asteapta pana ti l-oi gati eu !
si ca sa stii si tu efectul otetului peste ulei incins... yikes.gif nu incerca, s-ar putea sa te trezesti cu el pe tine rofl.gif

Trimis de: simonsays pe 30 Sep 2004, 04:27 PM

cri-cri, chiar NU m-am luat de tine.

te-am intrebat de cum pui tu otet peste ulei, ca m-am gandit ca, in afara de ochi, mai sare si pe pereti; se pare ca asa e, asa ca .. nu inteleg metoda de preparare. si 2, daca mai am nelamuriri, iontreb; daca ti-e lene sa dai o reteta completa, asta e, anunta de la inceput smile.gif

Trimis de: Diana-Maria pe 2 Feb 2005, 11:38 PM

http://www.themeatrix.com/

Fara comentarii !

Trimis de: doice pe 3 Feb 2005, 12:23 PM

Eu traiesc pe principiul nici o zi fara carne.
In ordinea preferintelor ar fi: pestele, porcul, puiul si vita.
Curcan, rata sau alt fel de pasare mananc numai cu titlul de experiment.

Pestele este preferatul meu de cand eram mica si nimic nu-mi face mai mare placere decat sa mananc saramura, guvizi prajiti sau scrumbie la gratar si cu sos a la grec.

mai mananc si midii, calamar, pui de balta...

off- topic
cri - cri nu vreau sa te supar dar mie reteta ta nu-mi suna a tocanita rolleyes.gif
ci a ostropel de peste (mai lipseste fix un catel de usturoi).

Trimis de: Figaro pe 4 Feb 2005, 03:27 AM

Eu am incercat o data sa sting o tigaie cu ulei in flacari folosind un pahar cu apa... smile.gif

Trimis de: Eclectic pe 4 Feb 2005, 03:59 AM

Nu cred ca a fost cea mai inteleapta decizie. rofl.gif rofl.gif

On topic: imi place carnea de porc, mai ales ceafa, puiul si vita.

Trimis de: Nina pe 8 Feb 2005, 04:30 PM

1 - porc
2 - pui
3 - iepure

Trimis de: Eclectic pe 9 Feb 2005, 11:22 PM

N-am mancat pana acum carne de iepure. Cum e la gust ? blink.gif

Trimis de: Rikita pe 9 Feb 2005, 11:44 PM

mie nu-mi place... am avut iepure cateva zile dupa craciun in casa mamei mele, si nu prea mi-a placut...

cum e la gust... hm... are gust de iepure.

Trimis de: Eclectic pe 9 Feb 2005, 11:51 PM

rofl.gif Excelent ! M-ai lamurit. rofl.gif Intrebam deoarece, spre exemplu, carnea de broasca seamana la gust cu cea de pui.

Trimis de: Rikita pe 10 Feb 2005, 12:43 AM

hm... nu are gust de carne de pui. carne de broasca nu am mancat.

Trimis de: Diana-Maria pe 12 Feb 2005, 10:58 PM

Eu am mincat si mi s-a parut fada. Plus ca venele alea nu prea aveau o culoare imbietoare. cry.gif

Trimis de: Aramis pe 12 Feb 2005, 11:14 PM

1. porc
2. peste
3. pui
4. vita
5. curcan
Nu ma omor dupa carnea de oaie... iar cea de iepure... stiu ca am mancat, dar nu mai imi aduc aminte cum era tongue.gif

Trimis de: sbal pe 17 Feb 2005, 12:14 AM

QUOTE (Crisse @ 8 Sep 2004, 11:22 PM)
Cu placere. Hmm, nu ai nici un merit?
Tii la sanatate, te respecti sau de ce esti vegetarian?

Chiar trebuie sa existe o explicatie?
Eu inca nu am gasit-o.

Trimis de: simonsays pe 17 Feb 2005, 10:40 AM

QUOTE (Barrie @ 10 Feb 2005, 12:22 AM)
N-am mancat pana acum carne de iepure. Cum e la gust ? blink.gif

la fel ca orice alta carne, conteaza cum a fost preparata; daca mancarea e facuta in sila, de o/un tolomac necunoscator, are un gust prost; in caz contrar, te lingi pe degete.
iepurele de casa intradevar, are un gust ceva mai neplacut decat animalul salbatic, din cauza de calitate mai proasta a carnii. insa... bine preparat... e bun si ala.
in primul rand iepurele de camp, ca orice vanat, trebuie ori fezandat, or marinat; operatiunile au si ele un tipic aparte, care daca nu e respectat, mai bine mananci pamant de flori ...
eu am marinat animalu', 3 zile, apoi l-am calit in margarina, am adaugat ceapa taiata solzisori (mai maricica), vin alb si sos de la marinata, si alte diverse chestii; a fost bun si cald, si rece - poti servi garnitura la el, sau il poti servi ca aperitiv. este delicios.

Trimis de: Michelle pe 17 Feb 2005, 10:44 AM

Simonsays @ :In ce l-ai marinat pe iepurash? Ca si eu l-am tinut parca odata in apa cu mirodenii si parca putin otet (e adevarat doar o zi ! ) si tot avea gust de iarba cry.gif

Trimis de: simonsays pe 17 Feb 2005, 05:51 PM

nu mai stiu sigur... am pus ce mi-a trecut atunci prin minte (am scris acasa, ca sa stiu, daca iese bine, sa mai fac laugh.gif ); ceva vin alb (juma de kil), putina apa, otzet (200 ml), 2 lamai taiate felii, ceapa, morcov, tzelina, piper negru, piper verde, ienibahar, coriandru (toate boabele macinate, legumele tocate felii); daca vrei sa incerci, intai da un clocot in putina apa la legumele alea, apoi adauga mirodeniile; a, am pus si cimbru, busuioc... hmm... memoria a inceput sa ma lase zdravan ... o sa ma uit acasa, si iti zic. in orice caz, marinata aia era splendida, daca aveam la ce, o faceam sos... de murea lumea !
nu uita, la cateva ore, sa mai intorci carnea, o mai freci putin cu mana; trebuei sa stea 2-3 zile in frigider jos, sa nu inghete, sau daca ai o pivnita, cu temperatura sub 10 grade, merge si acolo.

acuma... la cum zici tu ca avea gust de iarba... ma gandesc sa il recomand ierbivorilor de pe han ... pe post de leguma... rofl.gif

Trimis de: simonsays pe 17 Feb 2005, 11:34 PM

deci:
- la marinata am pus si 2 foi de dafin si ... sare !
- inainte de a cali agnimalul, l-am presarat cu mirodenii (aceleasi boabe de mai sus); in margarina proaspat topita, pana sa pun carnea, am pus un varf de lingurita de zahar; dupa 10 minute de calit, am inabusit carnea cu zeama de marinata, ceva apa, sare si vegeta; fierbe o ora, timp in care am completetat apa care se evapora (nu trebuie sa fie nici ciorba, totusi); am pus ceapa taiata solzisori mari (2 cepe maricele)l dupa 5-7 minute, dupa ce s-a topit putin ceapa, am pus 2 linguri bulion, subtiat in prealabil cu sos din cratita; ceva cimbru; bagat la cuptor;dupa jumatate de ora (poti sa scoti capacul, daca vrei sa mai scada), am pus usturoiul FELIAT marunt. gata smile.gif

scuze daca am gresit ceva, dar scriu repede, ca am ceva pui la prajit, si motanul e aproape calare pe aragaz laugh.gif

pa

Trimis de: genicon pe 18 Feb 2005, 12:49 AM

Incep prin a-mi cere scuze. biggrin.gif Dar am citit subiectul asta si brusc mintea mea a zburat la niste prostii... Si am simtit nevoia sa va spun si voua chestia asta.

Pese: Nu, nu sunt oPsedat, nu, nu sunt off-topic rofl.gif

Edit: Nu am citit subiectul, am citit titlul lui. Simteam ca e nevoie sa specific si asta. Nu, nu sunt beat laugh.gif

Trimis de: Mistinguett pe 18 Feb 2005, 01:23 AM

Pai daca nu esti off-topic, zi-ne si noua la ce te-ai gandit. Poate ne prezinti carnurile intr-o imagine noua si cine stie? vegetarienii vor deveni carnivori, sau poate carnivorii vor renunta la criminalitate... rofl.gif

Trimis de: Michelle pe 18 Feb 2005, 06:49 AM

.

QUOTE
); ceva vin alb (juma de kil), putina apa, otzet (200 ml), 2 lamai taiate felii, ceapa, morcov, tzelina, piper negru, piper verde, ienibahar, coriandru (toate boabele macinate, legumele tocate felii); daca vrei sa incerci, intai da un clocot in putina apa la legumele alea, apoi adauga mirodeniile; a, am pus si cimbru, busuioc... hmm... memoria a inceput sa ma lase zdravan ... o sa ma uit acasa, si iti zic. in orice caz, marinata aia era splendida, daca aveam la ce, o faceam sos... de murea lumea !
nu uita, la cateva ore, sa mai intorci carnea, o mai freci putin cu mana; trebuei sa stea 2-3 zile in frigider jos, sa nu inghete, sau daca ai o pivnita, cu temperatura sub 10 grade, merge si acolo..




drool.gif Domne ,da gatesti nu gluma ?!Felicitari pentru succesele culinare!
Stii ce nu-mi place mie la retetele astea cu multe ingrediente? Ca oricit te-ai stresa sa nu uiti ceva atunci cind te afli la cumparaturi ,cind ajungi acasa tot iti lipseste vreun condiment ceva ,ca stiai ca-l ai dar intre timp s-a terminat sau si mai rau iti lipseste chiar un ingredient esential si atunci tre sa tragi de consoarta sa coboare pina la supermarketu' din colt si el tocmai urmareste un meci cu mare interes si nu s-ar misca de linga teveu nici cu tractoru.

Trimis de: simonsays pe 18 Feb 2005, 12:15 PM

e, eu am bafta ca am piata si un market (aproape complet) langa mine; iar de obisnuit, m-am obisnuit cu iesitul des la cumparaturi, e un rezultat al toanelor mandrei mele... si al faptului ca numai eu fac piata ohyeah.gif

iar ca sa nu uiti, ti-as sugera sa faci o lista inainte de plecare (te uiti pe reteta, si scrii in lista laugh.gif ); eu asa fac de cativa ani, si am reusit sa reduc iesirile .. "uituciste" wink.gif

QUOTE
sau poate carnivorii vor renunta la criminalitate

apai draga me, nu toti mancatorii de carne sint vanatori ... si nu toti vanatorii sint canibali... deci .. de unde "criminalitate" ??? rofl.gif

Trimis de: gabitza ^ pe 13 Mar 2005, 10:22 PM

1 curcan
2 pui (de preferat copane sau aripi)
3 porc
vaca...nu prea ma omor iar fructe de mare, imi recunosc ignoranta. nu stiu ce pierd, pentru ca nu am mancat niciodata sorry.gif
G.

Trimis de: Cla pe 13 Mar 2005, 11:12 PM

QUOTE (simonsays @ 18 Feb 2005, 11:15 AM)
ti-as sugera sa faci o lista inainte de plecare

Mda... si nu care cumva sa te duci infometata dupa cumparaturi, ca cumperi toate prostiile... mmmhh de-asta as avea chef, si de asta... wink.gif
Eu asa fac, cumpar doar ce scrie pe tzedula, ca as da bani a proasta, daca mi-e foame... ohyeah.gif

My top 10:

- Gnu
- Antilopa
- Iepure de Kamchatka
- Ren
- Labe de urs arctic
- Urechi de sarpe rofl.gif
- Ochi de cartita
- Coada de elen
- Picioare de melc
- Aripi de Kiwi

spoton.gif

Trimis de: Felina pe 16 Jun 2005, 03:42 PM

Ha! ce-am mai ras, mai! Sunteti niste simpatici, mai am putin si ma indragostesc de.... Rikita biggrin.gif .

1. fructe (nu de mare... tongue.gif )
1'. pui
2. peste
3. porc

Trimis de: Mrs. Rogers pe 17 Jun 2005, 11:43 PM

Probabil ca voi fi contrazisa dar mie mi se pare ca nu carnea e cea mai gustoasa ci mai mult celelalte ingrediente care se adauga : ceapa , usturoi, boia, sare. Eu am mancat mancare vegetariana foarte foarte gustoasa , care avea gust de "carne"

Trimis de: axyutza pe 31 Aug 2005, 09:57 PM

1. porc (nu e pasare ca porcu')
2. pui (imi plac mult pulpele, sau puiul pe sticla)
3. peste (e bun, desi nu mananc prea des ca nu se prea cumpara, dar cum are bunica (acolo mananc mai des) cum is pe el (pe peste))

Carnea de oaie, e si rea la gust, adica no, mie nu imi place, dar si grea la stomac, cea mai grea..... apoi carnea de vita, iar nu-mi place gustu' da' cica asta e mai usoara...

Tehnic:Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)