Nu-mi vine să cred că am deschis acest topic ... dar chiar mă interesează părerile celor care au folosit sau folosesc astfel de obiecte : cratițe, oale și tăvi ceramice, cuțite cu strat ceramic, tăvi pentru copt, etc.
Sunteți mulțumiți de calitatea lor? Are māncarea un gust mai bun? O culoare mai naturală sau un aspect mai apetisant?
Credeți că sunt cele mai sănătoase ustensile de pe piață la ora actuală?
Eu nu sunt multumit de toate aceste "Obiecte De Bucătărie Ceramice Sau Cu Strat Ceramic" consider ca sunt niste produse de marketing, multe din ele fiind lipsite de capacitatile carora li se face atata reclama, In schimb, am o parere foarte buna fata de obiectele de bucatarie din inox, fonta, cupru si lut sau ceramica speciala. Am mancat in Grecia un orez facut intr-o tava rotunda de cupru, nu pot sa compar cu nimic savoarea orezului respectiv, am obtinut ceva asemanator intr-o cratita de fonta emailata. De altfel cele mai scumpe vase nu sunt cele obisnuite din ceramica industriala, stical termorezistenta sau aluminiu acoperit cu diverse straturi. Cred ca vasele din fonta, cupru si inox sunt cele mai scumpe, putem verifica. Poate ca aceste vase se curata mai usor, sunt la moda, ieftine etc. dar altceva pentru o mancare gustoasa nu s-a mai inventat, de la fonta si cupru.
Pe la targurile taranesti itinerante, la Muzeul Satului, in Hala Obor. Te referi la vasele din lut maro cu capac pe care le scufunzi in apa inainte de a pune mancarea in ele si a le baga la cuptor? Am mai vazut vase de acest gen, unele mexicane intr-un magazin specific din AFI Palace.
Nu vreau să fac reclamă īnsă vasele zepter din inox 18/10 chiar fac ceea ce zice producătorul. Doar că sunt de vreo 3-5 ori mai scumpe decāt ar fi normal... Pe de altă parte cred că fiecare māncare tradițională trebuie gătită īn vasele tradiționale pentru a-și păstra gustul. Māncarea gătită īn vase de inox, tuci, lut ars, cupru ș.a. are specificul ei. Grătarul la fel, nu e același lucru un grătar electric cu unul pe lemne sau mangal. Īn Maroc am māncat tajin - māncare gătită īn niște vase speciale cu același nume făcute din lut ars și cu un capac conic. Alături de ingredientele proaspete și mirodeniile puternic aromate cred că și vasul contează mult la obținerea acelui gust unic. Mi se face foame
Eu nu vreau sa fac reclama, dar vasele de lut sunt super.
Asa cum zice Marduk, se lasa peste noapte īn apa si dup-aia faci o "rata pe varza", maamaaaa...
Dap, astea sunt, pentru sarmale sunt exact ceea ce trebuie, dar poti sa faci si ale mancaruri la fel de bune, as vrea sa incerc de 1 Decembrie, niste fasole cu ciolan, desi se zice ca cel mai bine se gateste la ceaun.
Da, exact, pentru sarmale sunt ideale
Ce e ala, un ceaun? Stiam, dar am uitat, īmi aduc aminte de un blid, un castron, dar nu mai stiu exact...
Marduk, doar un hint: Pune seara īn asa ceva si fasolea, tot la apa, ai a doua zi jumate pregatit
Mai ceva zarzavat, ciolanul, ceva condimente si la cuptor cu ele...
Ceaunul e vasul de fontă sau tuci care se pune suspendat pe un foc de lemne:
,,,si dupa parerea mea, o tigaie de fier e mai buna decāt una cu Teflon.
Si toate aparatele din bucatarie de farāmitat sunt inutile, ai nevoie doar de un cutit bun. (si degete care nu intra-n el )
Ma rog, un toaster e ok... desi poti sa le faci si in tigaie, un toast īn ou, asta nu poti s-o faci in toaster
Dap, ceaunul visurilor mele, il voi avea cat de curand, poate chiar din acest 1 Decembrie, sa fac fasolea cu ciolan intr-insul. Inca nu stiu ce sa aleg, unul clasic din fonta sau fonta emailata?
Parerea me: ia-ti unul clasi fara email, conduce mai bine fierbintea.
Daca te gāndesti, un Wok e la fel, fara email.
Tehnic:Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)