Versiunea pentru tiparit a acestui topic

Click aici pentru a vizualiza acest topic in formatul original

HanuAncutei.com - ARTA de a conversa _ Bucataria si Barul Hanului _ Brânzeturi

Trimis de: Vera pe 20 Jul 2011, 10:12 PM

Nu ştiu dacă mai este vreun topic pe tema asta, mi-e lene să caut. Citeam zilele astea printr-o revistă despre brânză telemea marinată cu diverse ierburi aromate. Poate ştiţi reţete de aşa ceva. Sau altele legate de brânzeturi de toate felurile. Vara sunt foarte bune. Şi nu doar vara...

Trimis de: Marduk pe 21 Jul 2011, 12:24 PM

Cand te gandesti la marinata te gandesti la otet ceea ce in cazul branzei telemea este exclus, pentru branza se foloseste doar uleiul (eventual de masline) amestecat cu diverse ierburi aromate, fara otet. Eu am incercat sa "marinez" niste telemea de vaca dupa ce am cumparat din comert un borcan de telemea "marinata" de la greci. Am ales o telemea mai putin sarata si mai slaba, am taiat-o cubulete, am preserat-o cu boia si ierburi provance apoi am pus-o intr-un borcan peste care am turnat ulei de floarea soarelui, a fost buna dar parca-i lipsea ceva din gustul celei originale.

Trimis de: Vera pe 21 Jul 2011, 01:20 PM

Eu am găsit una cu oţet de mere o ceaşcă + 1 roşie, 2 căţei usturoi, cimbru, dafin,boabe enibahar, boabe piper.

Şi una fără oţet: 3 căţei usturoi, dafin, boabe piper, boabe coriandru, cimbru, busuioc, oregano, ulei de măsline.


O să încerc în curând vreuna, să văd ce iese.

Trimis de: Marduk pe 21 Jul 2011, 02:04 PM

"o ceasca de otet de mere + o rosie" nu stiu ce sa-ti zic! eu nu asimilez ideea de a combina otetul cu branza, rosia mai treaca mearga, dar otetul lasa un gust specific. unii tembel pe la tara fac branza cu otet in loc de cheag, dar eu nu suport asa ceva imi dau seama imediat si refuz sa cumpar sau daca este afumata iau plasa odata. otetul in branza lasa un gust specific de acreala, insuportabil pentru mine, dar care altora poate sa le placa.

Trimis de: Zed pe 23 Jul 2011, 03:03 PM

feta , cimbru , rozmarin , boabe piper , un ardei iute mic ( sau doar cateva felii ) , 2 rosii uscate taiate-n doua , 2- 3 catei usturoi , una foaie dafin . Totul intr-un borcan si apoi ulei de masline peste .

Trimis de: Vera pe 23 Jul 2011, 03:29 PM

Sună bine. Încă nu am făcut, că nu am avut timp. Dar mai veniţi cu idei, să fie de unde alege. laugh.gif

Tehnic:Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)