Ca tot vorbim de culinare, mi-a venit in minte de "Mise en place"
Asta e definitia franceza da a nu-ti uita ce faci.
In bucatarie tot trebuie sa mearga repede, ca sa prinzi momentul cānd se drege aia, se face ailalta, etc.
Mise en place e doar o pregatire, si anume o pregatire ca sa ai la īndemāna tocmai ce-ti trebuie la momentul respectiv.
Adica "īti pui la īndemāna"... ceapa, untul, fasolea, orezul, egal ce.
Daca eu ma pun pe gatite, imi aranjez īntāi treburile care urmeaza aruncate īn blid.
Si-atunci le iau de-a rāndul. Asta, asta, asta.
Voi, fetelor, cum faceti? Aiurea sau la fel? Ce face parte din "Mise en place"-ul vostru?
Poate am uitat sa precizez: Fiecare bucatarie are preferatele ei. Eu nu ma pun sa gatesc fara boia de ardei, hrean, usturoi, ceapa, marar, cimbru etc...
Numai sa fie langa mine, ca sa le gasesc cānd trebuie
*Pentru baieti: Mise en place sprijina lenea, si mai ai si timp īntre "asta, asta, asta" sa tragi o gura de bere
Io alerg dupa ele atunci cand ma trezesc ca imi trebuie Ma ia plictiseala daca am totul la-ndemana.. Uneori am si cate o carte langa mine, si cat astept sa se prajeasca clatita pe o parte, mai citesc cateva randuri Aia e, ma plictisesc repede.
Serenity, o sa īnveti si tu, la fel cum ai īnvatat sa umbli pe jos, īn lipsa de taxi
O sa invat ce?
Sa-ti faci niste pregatiri, inainte de ce citesti
Aaa... dar nu ti-am zis ca-mi place sa alerg ca disperata dupa bulion ca se arde ceapa? Putina adrenalina nu strica in bucatarie... Atat timp cat NU ajunge sa se arda ceapa
Si daca se arde, ce? Aruncam tot si o luam de la capat. Se mai intampla...
Da Eu am reusit odata sa ard o supa... si altadata niste cartofi cu sare...
Eu am ars odata porumbul pus la fiert. Rezultatul a fost porumb copt!
Pai si ala-i bun, nu? Bine ca nu mancam zeama de spalator
(citeste ce a scris puncct pe pagina asta) http://www.hanuancutei.com/forum/content-page/4105/Amintiri-Traznite/page/15/
Tehnic:Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)