S-a deschis in han o noua camaruta, special pentru consumul substantelor ce intaresc. Acum, ce intaresc ele, e treaba lor... Important e ca s-a deschis camaruta pentru ca in primul si in primul rand mi-e dor de Ghost (o simpla presupunere...)
Ma rog, nu conteaza! Hangii cei mai priceputi in prepararea cafelelor, ceaiurilor, cappuccino-urilor, ciocolatelor calde si Dumnezeu-stie ce sunt invitati in aceasta noua camaruta sa ii serveasca pe musterii, iar musterii dornici de ceva tare sa vina si sa se bucure din plin...
Gal-gal-gal. Am iesit.
subtil...si nu prea...
Aici o asteptam pe Aramis.
QUOTE (Nicodim @ 27 Feb 2004, 10:11 PM) |
subtil...si nu prea... |
Promit ca voi fi foarte activa aici
Mda...Voiam sa trag o fuga pe la zi-ne...da' m-am agatat in clanta usii camarutei asteia..No, si-asa mi-o placut di mult, ca m-am oprit ashilea
Io ma duc acum sa-mi fac o cafea instant, jacobs 3 in 1 (da, mutulica, suna a sampon, da' chiar e cafea ) si revin...Poate Misti vrea si ea niste cafea? Ce zici iubita, ai nevoie?
E tarziu pentru cafea acum, dar pentru iarna care pleaca, as bea o ciocolata calda...
Geni, nu am inteles prea bine: vrei tehnici, retete -ceva? sau doar ne jucam de-a "ia cafeaua, da cafeaua"?
Uhm, pentru ciocolată caldă, din câte am citit si eu pe prospect .. se învârte cheia către Răsărit, apoi se apasă pe butonul destinat 'Ciocolatei Calde', se deselecteaza optiunea 'Extra on tha sugar, doll, please?' si se asteapta ~1-3 minute. De apar efecte secundare sau intervine blocarea sistemului de (re)producere, a se lovi automatul în coaste de două ori, apoi a-i fi verificată cantitatea de apă detinută, în situatia în care acesta nu a suferit vreun upgrade recent. Poftă mare.
Eu sunt mai de moda veche, maica. Eu pun 50 gr. de ciocolata intr-un ibric, impreuna cu 2 lingurite de zahar, 1-2 linguri de cacao (sau de ness pentru cine vrea), o juma'de lingurita de scortisoara si 3/4 de cana cu apa, si un praf de sare. Si pun la foc, pana se topeste ciocolata, si dau focul mic, si las inca vreo 2 minute-3. Apoi pun lapte, cam o cana, poate un pic mai mult, si amestec, si las sa se incalzeasca si el (fara sa dea in foc). Dupa aia dau cu un tel pana face spume, torn in cani si daca vreau, pun frisca deasupra. La fix pentru baut in doi.
Trebuie sa-mi fac drum prin New York
Te astept cu bratele deschise. Dar stii ca ai sa te ingrasi cu mine, da?
Misti, vin si eu!!
QUOTE (Mistinguett @ 28 Feb 2004, 06:49 AM) |
sau doar ne jucam de-a "ia cafeaua, da cafeaua"? |
seara
Se pune hirtia de filtru, 4 lingurite de cafea, apa, etc.
se programeaza parascovenia aia de da drumu' la curent dimineata la 6.30
se pun toate butoanele pe on
se merge la culcare
dimineata,
suna ceasul (tel mobil mai nou)
face mutu ochi, si nasul ii este prins de aroma de cafea
apoi merge ca c3po (cine a vazut razboiul stelelor stie) la bucatarie
opreste toate prostiile care ne fac viata mai usoara (filtru, prajitor de paine, etc.)
bea cafeaua si maninca ceva pe paine prajita (afara daca iar nu a uitat sa faca shopping si ii ramin doar rabdari prajite in casa)
apoi pleaca la lucru, si spera sa il serveasca vreo colega cu cafea
nu se intimpla asa ceva
se duce la automat, baga fisa, ia cafeaua (expresso lung no sugar)
daca ar face ca mistinguett... ar renunta mutu la cafea...
ca e un lenes....
Mie mai nou imi place sa imi fac cafeaua cu ceai de fructe. Sa specific: nu-mi place cea naturala, doar nesul!
Pui de facut ceaiul si intre timp freci bine zaharul cu o lingurita de nes pana se face ca o pasta galben-maronie(ceva de gen serbet) dupa aceea torni ceaiul de fructe(depinde de care vrei) si gata cafeaua a la Fargakos!
@Fargakos , cool .
Dar e o cafea perfecta pentru Mihai
La inceput deveneam nervos si irascibil da pana la urma am reusit , poti reusi si tu , adreseaza-te centrelor NuCafea din toata tara sau la nr de tel 230XXXXx sau viziteaza pagina www.nucafea.ro , noi te putem ajuta
Eu am convins New Yorku sa-si faca drum pe la mine Da' mai pi'n toamna, ashea
Intre timp, celebra (de-acum ) 3 in 1, numai ca e La Festa,nu jacobs azi, ca asta aveau la magazin Care beti o cafea cu mine azi?
Cand vine vorba de puturosenie, nu ma intrece nimeni. Asta-i cafeaua mea de azi (acus 10 minute am facut-o):
2 lingurite de ness generoase (adicatalea cu varf cat se poate) puse intr-o cana. Cam 1/3 cana de apa pusa la fiert. (Mers la spalat pe dinti si ochi cat fierbe apa) Se toarna apa fierbinte peste ness, se amesteca si se completeaza cu apa rece. Se adauga o lingu...ra,rita,dupa ochi, de crema (caimac de lapte). Gata cafeaua.
Cand sunt un pic mai putin puturoasa, folosesc filtrul francez Bodum si fac naturala. Ala e cam aceeasi manevra doar ca se lasa apa fierbinte peste cafea 4 minute, dupa aceea se preseaza si voila! cafea filtru buna.
Ciocolata este o chestie asa, mai rara. Si ce e rar e bun.
Mai tarziu o sa-mi scot retetele de cafele cu fitze pentru cei ce-s interesati. Dar cred ca in cazul asta, subiectul ar trebui mutat la Bucatarie, nu credeti?
Mai, am scris io ceva da' sa mor daca stiu unde-a disparut
Deci,nu cred ca trebuie mutat, pt ca se va mai abera pe chestia asta asa ca e bine sa ramana aici.
Si da, vreau cafele cu fitze mai ales daca vin de la tine (cafelele, ca fitzele-s autohtone )
@Fargakos - misto stilul tau de a face cafea...
Mi-am amintit ca imi place varianta irish, fara cream.... 2 in 1... (doar sampon si intaritor, fara balsam)
Cappucino, cafea americana, cafea latte, cafea mocha... stiu ca vin la pliculete dar originea lor e alta... si majoritatea retetelor de cafea au la baza espresso asa ca m-am gandit sa notez cateva lucruri mai mult sau mai putin cunoscute inainte de a da retete.
- espresso (si, ca veni vorba, nu eXpresso) este o modalitate de a prepara cafeaua intr-un aparat special, unde cafeaua este extrasa prin forta aburului la 1,5-2 atm. Primul aparat patentat dateaza din 1903 si apartine firmei Pavoni.
- pentru a produce o cescuta de espresso de calitate, fiecare factor este important: calitatea si cantitatea cafelei folosite, calitatea apei si temperatura ei, presiunea aburului si timpul de extractie. De aceea cel ce face espresso intr-o cafenea trebuie sa fie meserias, iar meseria lui este denumita "barista".
- espresso se face numai cu un amestec de boabe de cafea (care se numeste cafea espresso (duh!); folosirea altor cafele va rezulta in cafea amara sau acra
- mocha (sau moka) este de fapt un mod de preparare al cafelei, si nu o reteta in sine. Aparatul (vazut[URL= http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B00004RFRU/103-7273861-2143827?v=glance&s=kitchen&n=284507&me=ATVPDKIKX0DER&vi=pictures&img=14#more-pictures]aici[/URL]) este de multe ori vandut ca aparat de espresso pentru aragaz. Umbla vorba ca pentru rezultate optime aparatul nu se spala cu detergenti, ci doar cu apa si burete.
@Zed- de ce? Mihai nu suporta cafeaua, sau e ceva necurat la mijloc
@mutulica- pe bune ca varianta asta 2 in 1 e o combinatie reusita
Ce ziceti, imi vand reteta?
A..am uitat ...
@ Misti (daca-mi permite sa-i zic asa) Tu bei cafeaua fara zahar?...Si vreau si eu retetele cafelelor cu fitze..inspecial cele care implica, cafeaua naturala...
cafea?
Cuvintul magic. Cafeaua e singurul meu drog. Tabietul meu de fiecare dimineata. Singura ocazie pentru momente de liniste... Mai nou, beau cafea...cu scortisoara si piper negru. E ciudata. Dar...extrema. Trezeste toate simturile.
Preferata mea e, totusi, Irish Coffee...
Am incercat si cafea venetiana. Nu e rea.Depinde cine o face!
Fargakos, daca pun crema nu mai pun si zahar decat daca am chef de ceva mai dulce. De multe ori nu pun nici crema. Insa ador cafeaua "macchiato" cu sos caramel - aia e si cafea si desert pentru mine.
Uite cateva retete de cafele:
Cafea mexicana:
La o cana de apa, 2 linguri de cafea macinata mare, 1 lingurita de zahar (de preferat nerafinat, adica maro) si o jumatate de betisor de scortisoara. Se pun la fiert si cand au dat in clocot se tin pe foc foarte mic 2 minute. Se strecoara in cana.
Mocha mexicana:
Se pune in cana o lingurita de sos de ciocolata. Se amesteca 1 lingura de crema (caimac de lapte) cu un varf de lingurita de scortisoara, un praf de nuscoara, si o lingurita de zahar si se bate pana se face ca o frisca moale. (mai simplu se amesteca usor o lingura de frisca cu scortisoara si nucsoara, dar daca frisca este dulce nu se mai pune zahar).
3/4 cana de cafea tare se amesteca pentru 30 de secunde cu un betisor de scortisoara, apoi se toarna peste sosul de ciocolata. Se pune deasupra "frisca".
Cafea irlandeza:
In 2/3 cana cu cafea fierbinte se pune o lingurita de zahar si un shot de whisky (of course, irlandez daca se poate) si se adauga un "guler" de frisca moale.
Cafea Mocha:
Peste sirop de ciocolata cat sa acopere fundul canii, se toarna un espresso si apoi lapte dat in clocot (sa faca spuma). Se adauga frisca si se presara cacao sau ciocolata rasa.
Cappuccino este simpla reteta: ratie de 1 la 3 cafea espresso si spuma de lapte, zahar dupa gust.
Cafeaua somnorosului
Te dai jos din pat cu ochii carpiti de somn ..orbecai pina in bucatarie , iei una ( sau X ) cana in care pui repede doua lingurite cu varf de cafea instant ( aici ce ai in dotare , dupa gusturi ) si zahar ..torni apa si amesteci .
@Misti ... pentru retetele impartasite ..suna asa de , cred ca o sa le incerc si eu .Insa te rog spune-ne si cum e cea cu sos caramel .
Este un espresso cu lapte fiert spuma si sos caramel. Il iau de gata de la Starbucks, dar mai incolo (cred ca maine, acum sunt pe fuga) o sa pun reteta de sos caramel pentru cine vrea sa incerce acasa. Ca e bun rau.
Am baut si eu o cafea "Caramel Mocha" si este tare buna
Eu credeam ca moka e cind o primesti gratis ...
Iar am picat de fraier.
btw, daca nu aveti whisky puneti coniac, iese franceza. Si daca bei destule cafele franceze ajungi sa semenic si cu cheia franceza
Am sosit si eu, imi cer scuze pentru intarziere dar zilele astea nu am avut timp de han... eu cafea nu prea beau, in schimb beau cappuccino jacobs verde (irish) si ciocolata fierbinte (din aia la pliculetz) Din cand in cand mai fac un ibric de cafea pentru tata: 5 lingurite de cafea, 2 mini lingurite de zahar, apa cat pentru 3 canite, si astept pana cand se fierbe. Uneori pun deasupra frisca, sau o amestec cu niste lapte...
azi am schimbat cafeaua cu ceai ca ma cam doare in gat...dar daca aici gasesc o cafea buna nu ma dau in laturi
vorba asta romaneasca are multe intelesuri
@Fargakos he he , e secret .
@Misti -mersi mult de retete ...deja imi lasa gura apa...mai ales dupa mocha
@Zed- ei secretosi mai sunteti voi...da' las ca va trag eu de limba ..poate la o bere candva
Eu beau fara cofeina si o fac la ibric. Mai nou am descoperit cardamomul, numa' nitelus si ii da un parfum de milioane. Conteaza muuuult si cafeaua, mie imi plac cele cu o aroma "potolita" si nu "violenta"...
@Fargakos , bine ca la o bere si nu la o cafea din aceea de care faci tu . Dar reteta o pastrez .
Sos Caramel
3 cani (750 gr) zahar, de preferat nerafinat (maro)
100 gr unt topit
2 linguri de faina
1 1/2 apa clocotita (sau lapte)
2 lingurite esenta de vanilie
Se amesteca zaharul cu faina intr-un vas de fonta smaltuita (daca nu e ceaun, folositi un vas normal care se pune la Bain Marie - adica deasupra altui vas in care clototeste usor apa) pana se topeste zaharul si se aureste un pic; se adauga untul topit si si se amesteca bine, timp de 5 minute; incet se adauga apa clocotita amestecand constant; se continua fierberea amestecand pana cand sosul se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga vanilia. Se serveste imediat sau se raceste si se pune la borcan - in frigider tine 3 luni.
Daca se foloseste la cafele, luati cu o lingurita si puneti-l in "suvite" deasupra friscai sau spumei de lapte. Pus direct in cafea nu va avea mare efect, e in fond zahar.
Foarte bun cu inghetata, deasemenea.
Frumooos ! Pana la Arta conversatiei, uite ca am ajuns la Arta prepararii cafelelor ! Mi-am notat tot.
Cred ca toti care ma cunosc stiu ca din clasa a XII-a sunt dependenta de cafea, ca daca nu beau cafea intr-o zi (sau beau putina cafea) incepe sa ma doara capul (iar leacul perfect e tot cafeaua), ca stiu unde se face cafea buna, unde trebuie sa spui din start cate pliculete de zahar iti trebuie, unde te intreaba daca nu vrei ca indulcitor miere, si bineinteles, cat costa
Prin urmare, consider ca este datoria mea sa sterg praful de pe topicul asta si sa-l aduc in atentia forumistilor.
Pana una alta, sa va spui eu cum sta treaba cu cafeaua turceasca
Ca sa iasa buna-buna cafeaua ar fi bine sa fie proaspat macinata (astfel e pastrata mai bine aroma) fiind indicat sa fie macinata marunt pana devine o pudra.
Asadar, se ia un ibric (ce bun ar fi unul de arama ), se pun cam 150 ml apa rece. Puneti ibricul pe foc mic (cu cat fierbe mai incet cu atat e mai aromata). Adaugati 2 lingurite de miere, 2 lingurite de cafea, presarati putina sare si amestecati pana cand cafeaua se lasa pe fundul ibricului. Cand incepe sa fiarba (nu uitati, cu cat mai tarziu, cu atat mai bine), luati ibricul de pe foc si mai adaugati o lingurita de cafea, amestecand pana cafeaua se scufunda, acoperiti ibricul cu ceva, si mai lasati 2-3 minute.
Ohhh Ce pofte mi-ati facut
Am ibric de arama.... am!!!
Si eu vreau ibric de aramaaaaaa.
Nu se mai gasesc prin piata pe la tigani? Ai mei il au din vremuri imemoriabile, mostenit de pe la altii...
Gata cafeaua. Problema e ca in ibricul asta de arama nu vezi ce faci.... Sper sa fi iesit
N-am inteles de ce de arama......
Sorin.
Mi-am terminat cafeaua de dupa-masa. N-am ibric de arama, dar tin foarte mult la ibric si la caimac. Nu suport cafeaua la filtru. Sunt dependenta de cafea, beau zilnic, dar nu cantitati enorme. Supravietuiesc cu un expreso, maxim doua, scurte si tari. Sau nes. In schimb, nu tolerez cafeaua slaba. Decat apa chioara mai bine lipsa. Indulcita cu o putin zahar sau miere, sa nu aud de zaharina.
mai... mi-am schimbat orientarile...
nu mai folosesc filtru, mi-am luat expresor. au inceput sa imi iasa niste capucine si mocacine ... beton
asta cam o data la doua luni, si minajesc toata bucataria cu spuma de lapte
in rest, iese o chestie mica, neagra si tare de sta lingurita dreapta'n ceasca
Mie nu-mi place cafeaua, nu beau niciodata de se minuneaza toata lumea cum de am trecut printr-o faculta fara sa beau cafea )
Stati asa... nu chiar niciodata... am fost odata la mama la munca si o colega ghicea in cafea. Ca sa-mi poata ghici a trebuit sa beau jumate de cescuta .... nasol moment. Desi o indulcise ca sa o pot bea, mi se parea ca avea un gust oribil.
Am mentionat ca nici prajiturile cu cafea nu-mi plac? Nici capucino sau alte prostii din astea.
Singura "cafea" care imi place este aia din cicoare sau cereale Inka. Pe vremea lui Ceausescu se gasea din aia peste tot. Acum mi-am luat din Metro.
Cam atat la capitolul cafea, din punctul meu de vedere.
Traiasca laptele Milli care sta de o saptamana in frigider si inca nu e stricat! Sau care e stricat si multumita caruia poate nu mai ajung maine la examen...
(laptele pe care l-am turnat in cafea, deci nu sunt offtopic )
Aha,,, deci n-ai riscat sa bei mai devreme cafeaua asta cu lapte stricat de teama sa nu iti treaca raul pana maine, nu? Oricum, eu zic sa limpezesti stomacu' cu niste vin d-ala sfant, asa sa ne-ajute Dzeu!
Ce marca de cafea cumparati de obicei?
Am fost fan Jacobs verde, mai nou imi place Lavazza. O fac la ibric, nu m-am putut obisnui cu aparatele de cafea.
Imi place cafeaua mult de tot, dar in ultimul timp beau doar dimineata o cafea generoasa .
Am baut si eu Jacobs o vreme, dar nu stiu ce fac astia cu ea, ca e tot mai slaba si nu mai cumpar. Lavazza iese ciudata la ibric, cel putin aia pe care am incercat-o eu. Cred ca e foarte buna la espresor din ala meserias.
Mai nou iau Davidoff si e ok pana acum.
Lavazza la expresor este foarte buna, maine dimineata mi-am propus sa-mi pregatesc una, desi nu am voie.
De care masinarie ai? Ma batea si pe mine gandul sa iau una, dar nu stiu...
Una noname dar face de toate, are pompa 3 atm, face abur, are sistem ceasca dubla, pana la urma conteaza mai putin firma, toate-s facute in China, un expresor bun trebuie sa aiba pompa de apa fierbinte sub presiune si abur separat pentru ceai sau frisca pentru capucino. Restul sunt mofturi.
Da, nu ziceam neaparat de marca, doar ca nu stiu la ce tre' sa te uiti cand il iei, ce conteaza, adica.
Pana mai acum cateva zile am avut o cafea greceasca pe care o faceam la ibric si foarte bine iesea, si parfumata si cu spuma. Dar mi s-a terminat, asa ca acum fac cafeaua intr-o masinarie ca asta dupa ce am aruncat nu stiu cata cafea ca mi se parea ingrozitoare la gust.
hmm... in d'astea primeam io ceaiul intr-o oarecare carciuma.. nu m-am gandit ca pot fi folosite si la cafea.
Din aia am si eu una, dar nu mereu o folosesc. Cel mai des fac la ibric. Asta o folosesc atunci cand vreau cafea un pic mai soft, ca sa zic asa. Dar e foarte practica. Cred ca ii zice french coffee maker si la noi sunt de vanzare pe la Carturesti. De acolo am cumparat si eu una, sa o fac cadou unui prieten. Eu am primit-o pe a mea, acum vreo trei ani.
Nu e american, e frantuzesc, din cate stiu. Si nu e chiar o porcarie. E drept ca nu iese cafeaua foarte tare, practic, faci un fel de infuzie de cafea. Uneori e buna si aia.
M-am referit la tipul de cafea pe care o obti, nu la aparat, aparatul poate fi chinezesc mai mult ca sigur.
E vorba despre aparat si stil in acelasi timp, asa ii si zice, am scris mai sus - french coffee maker. Nu e vorba de tara in care e fabricat. E un stil de a face cafea. Sigur ca nu e musai sa iti placa. Mie, de exemplu, nu imi place aia americana de la Starbucks. Sau de la McD. Sux.
Mie nu-mi place nici americana, frantuzeasca, sau de alt tip, in schimb, desi nu am voie, ador cafeaua greceasca (turceasca) la ibric sau italieneasca la expresor.
Informatii despre originea si aromele cafelelor aveti http://www.waitrose.com/drink/teaandcoffee/coffee/cofeeorigins.aspx
Eu de cind am descoperit cafeaua comercializata de Waitrose ,in masura posibilitatii, mi-o procur din timp si in cantitati mari de acolo.
Sunt convinsa insa ca exista si alti producatori/comercianti de cafea buna. Lavazza care se vinde in Ro n-are nici o legatura cu cea din Italia. Procesarea si comercializarea ei a fost cumparata de evreii de la Elite mi se pare, si-au prostit-o rau. Am cumparat cafea si din Cuba dar nu era buna.
Concluzia mea este ca o mare importanta o are procedeul de prajire si pregatire a boabelor, procedura care in Franta poarta denumire de torrefaction.Acest procedeu ajuta in mare masura la dezvoltarea aromelor sub efectul caldurii controlate.
Ca procedeu de preparare eu prefer filtrul clasic, nu french press-ul si espresoarele meseriase. Un espresor bun are 15 atm. Astea care se vand la metro,carrefour etc nu-mi prezinta incredere, desi scrie pe ele ca ar avea 15 atm.De ce? pentru ca o pompa buna care sa faca abur sub pres de 15 atm, constant, costa mult. Am incercat sa-mi iau un espresor incorporabil de la Ariston dar deocamdata n-as da atatia bani pe micul meu viciu e vorba de cca 1000-1500 euroi
edit. sa nu uit...cafea ff buna au si portughezii, probabil de origine braziliana, si ce au ei specific este amestecatul ei cu un cinnamon stick asa cum zice si melodia din clipul publicitar...
Despre cafea si cafenele se pot citi mai multe in cartea http://www.editura-art.ro/carti.titluri/carte/cafea-cafenele. Eu am cumparat-o, dar nu e chiar foarte detaliata, cum ma asteptam. E ok, sunt ceva informatii, dar ma asteptam la mai mult.
De care filtru, Michelle, ala metalic sau din ala "de bagat in priza"?
Din Portugal am luat niste cafea f buna, doua feluri, nu mai stiu exact cum se numeau, dar erau foarte misto, intr-adevar.
Mie imi placea si aia macinata pe loc de la Magazinul de cafea de care pomenea Hash mai demult. Dar nu mai este, s-a desfiintat. O vreme au mai avut un spatiu mic jos, la Libraria Eminescu, dar nu mai e nici acolo.
Am mai gasit in comert niste cafea importata de pe la spanioli, care zic ei ca ar fi de origine braziliana si care e ok.
De Elita nu ma ating, e groaznica.
Nu,nu metalic ca acolo iese cam tare! ala care se baga in priza,cu filtru de hartie.
Ca sa preia aroma si nu taria (cofeina!) apa fierbinte trebuie sa treaca repede prin cafeaua macinata relativ grosier.Daca trece si sub presiune e si mai bine din punct de vedere al aromei.Faptul ca trece sub forma de aburi sub presiune nu o face mai tare pe cafeaua facuta la espresor ci doar mai aromata si cu pelicula cremoasa de deasupra.
La ibric ma tenteaza doar aia facuta de beduini ( sau berberi? ) in desert care fierbe muuulte ore la nisip.Dar in cantitati cit un degetar ca altfel mori.Sper sa gust in toamna asta in Maroc ceva in genul asta.
Toti cei care beti cafeaua la ibric (pentru care e musai sa fie rasnita fin) luati in calcul ca o mare parte din zat intra in stomacul vostru indiferent cit ai lasa-o sa decanteze. In plus faptul ca apa sta atata de mult timp in contact cu cafeaua , bagati si cofeina la greu. Puneti alaturi de cafeaua la ibric si un pahar cu apa(pe care sa-l beti), asa cum fac si grecii cind te servesc la terasa.
Eu una, mai baba fiind si cu stomacul+restul tubului digestiv agresat deja de multe porcarii ingurgitate de-a lungul anilor,ma feresc de contactul zatului cu mucoasa mea gastrica.
De fapt sunt dependenta de aroma cafelei, nu de cofeina.
http://www.youtube.com/watch?v=IEJwyNZK9Z8&feature=related
Astăzi nu mi-a plăcut cum mi-am preparat cafeaua . M-am trezit la 7:28, somn nevoie mare, rumoare la mine-n creier, vreme nasoală afară: în 10 minute am ieşit din casă după ce am apucat să trag nişte ţoale pe mine şi să spăl dinţii. M-am vârât în primul taximetru, pe drum am aflat că degeaba-mi dau banii pe taxi, că nu se face cursul spre care alerg. Ajung la facultate, scot o bancnotă de un leu, o introduc în aparatul de cafea, şi de ameţită ce am fost, în loc să apăs pe butonul care-mi dădea mai mult zahăr, am apăsat pe celălalt care mi-a dat... deloc zahăr. Şi gustul ăla de plastic...mmmmMMMMmmmm
În concluzie, aceasta e o reţetă pe care nu o recomand.
Cum se face cafeaua cu arome, stie careva? Nu cum se prepara, ci cum o produc, cum o proceseaza sau cum s-o zice. Am luat cu gust de migdale si cu gust de ciocolata si parca sunt uleioase. Imi place mirosul lor, dar nu neaparat sa le beau...
sa aveti o zi minunta, iar cafeluta care va ionsoteste ziua sa va fie pe plac si sa aiba si un strop de suflet in ea !
Nefe , am aflat ca se folosesc boabe de cafea si soiuri care nu se vand prea bine , cu alte cuvinte cele de o calitate inferioara . In plus , toate aromele folosite sunt artificiale . Aromele sunt adaugate dupa ce boabele au fost prajite pentru a evita gustul amar .
Ama citit undeva ca exista cafea cu aroma de capsuni . Mi-e rau !
Asa deci! Hmmm, de asta nu erau prea incantate papilele mele gustative.
Eh, eu si ceaiul de portocale si de-nu-mai-stiu-ce l-am cumparat si l-am pus in dulap, "sa miroasa frumos", nu l-am baut.
daca e bauta alaturi de cineva drag si e pus si un strop d eiubir ein acea cafea, atuncio e cea mai buna din lume, indiferent de aroma sau marca ei !
Tu cu ceaiurile tale in dulap da tre' sa recunosc ca e o idee super buna ! Asta imi aminteste de bunica , aia baga in dulapul cu pantofi scortisoare si cuisoare in saculete mici , mai ales in galosii bunicului .
si busuioc se mai pune ca s amiroase frumos in dulapul cu haine !
cetateanul ,
Eh , nu e chiar asa , eu am gustat unele cafele pe care , cu toata iubirea din lume , nu le-as fi baut . Nu imi place busuiocul decat in unele mancaruri , in dulap in nici un caz . Prefer pachetul de ceai a lui Nefe .
asa o fi nu te contrazic , incercam sa parafrazez aici melodia Mariei Tanase cu ,,vinul ghiurghiului. ,,Bun e vinul si gustos/ cind il bei cu om frumos,,
Cred ca asa e si cu cafeluta !
Si cu cat bei mai mult , cu atat ti se pare ca persoana de langa tine e tot mai frumoasa
http://www.youtube.com/watch?v=L11fQ6-QTIc
Pe tv Paprika este o emisiune cu sfaturi pt o cafea buna, in diversele moduri in care poate fi ea preparata.
Mi am luat un Delonghi Nespresso.....sa traiasca George Clooney ca stie ce bea!!
Azi am schimbat cafeaua (stiu, exista o reclama stupida cu textul asta) si am luat Dallmayr. Sa vad daca e ok...
Ajutor!
Am nevoie sa cumpar un espressor de cafea de birou. Ceva profesional, sau semiprofesional, dar simplu, fiabil si robust. Sa faca doar cafea espresso, fara ceaiuri sau mai stiu eu ce, fara programe complexe. Sa pui in el boabele de cafea, apa si eventual sa-i spui de care espresso vrei mai lung sau mai scurt.
S-a mai vorbit pe topicul asta despre espressoare, dar acum as avea nevoie de un sfat, un pont, ceva concret, eventual un link, o adresa, un telefon, sau, de ce nu, un espressor de vanzare.
nu e mai buna una la ibric...
Oricat ai fi tu de prietenos, cetatene, vreau sa spun ca nu ma intereseaza gusturile matale pentru un tip de cafea.
Am nevoie pentru un birou unde se fac 50-100 de cafele intr-o zi de un espressor bun. La ibric eventual, te angajez pe matale pe post de utilaj.
Sau poate raspunsul tau nu era la intrebarea mea, caz in care imi cer prietenos scuze.
nu m-am gindit ca e vorba de un numar atit de mare de cafele! Ce sa zic? Spor la gasit acel aparat care s ate ajute !
Mi-am pierdut si ultima sperantza.
Ori nimeni de pe aici nu foloseste, nu cunoaste o astfel de masinarie pentru a da un sfat. Ori sunt atat de antipatic cafegiilor si cafegioaicelor de la han, incat ma ignora cu buna stiinta.
Caz in care imi iau jucariile si plec.
Nu pot fi intr-un loc loc in care nu sunt iubit, in ciuda tuturor asigurarilor de pana acum. Adio, speranta! Adio!
PS cetatene, nu vrei sa-mi trimiti CV-ul?
Charon, de ce nu te dai bine pe langa google? asta, iti zic eu, tace tot ata de mult pe cat de multe stie
Bafta la cautari!
@ Charon: http://www.nespresso-pro.com/ooh/home_ro_ro.html
10q, Frisky.
10q, Felina. Ma impac destul de bine cu google, chiar pot spune ca ne cunoastem reciproc, datorita meseriei. Cu toate astea nu-l pot intreba "bai, Googule, cum ti se pare tie cafeaua facuta cu... Treb'e sa apas pe un mld. de butoane ca sa prepar o cafea? Dar de spalat, curatat e simplu?".
Tocmai pentru ca stiu cum functioneaza un motor de cautare (am facut si eu unul) stiu sigur ca nu poate sa raspunda la intrebarile alea. In primul rand n-a baut in viata lui o cafea, de facut nici atat, ce incredere sa mai am.
Cetatene, nu te-ai grabit cu cv-ul ala, prin urmare am fost nevoit sa-mi iau un utilaj:
cappuccino cu frişcăăăă!
S-o foloseşti sănătos!
un capucino decaf se poate?
Sigur. Esti invitata
Si tu Erwin.
sa folosesti cu placere si cu bucurie si cu folos jucaria d efacut cafea !si s ate bucuri de licoarea parfumata alaturi d ecei dragi !
Şefu', primesc şi eu un cappuccino cu de toate? Pls, pls, pls...
Desigur, esti invitata mea, special guest star.
Invit-o si pe Frisky din partea mea, ca n-am eu curaju' si indrazneala sa ma adresez direct.
daca tot vorbiti de arome....
cafeaua cea mai scumpa din lume....!
http://pctroubleshooting.ro/topic/8901-cafeaua-din-excremente-de-pisica-kopi-luwak-se-vinde-cu-190-ron-ceasca/
a innebunit lumea !
oricum sursa informatiei e demna de toata "stima"
A cumpărat careva cafea bio? E vreo diferenţă la gust, comparativ cu celelalte cafele? Am văzut în câteva locuri, dar îmi pare scumpă. Totuşi, aş încerca...
Cea mai recentă achiziţie din colecţia mea de căni pentru cafea.
http://www.divshare.com/download/15387940-33d
Cana aia e de decor sau chiar bei cu ea ?
faina cana
ce se face aici? se bea cafea? daca da, am venit si eu cu cafeaua mea expreso lungita cu apa si lapte
March, poţi bea din ea, de ce nu?
Cum tot e vorba de noutati pe aici, va arat si eu noua mea cana... si are si cafea in ea
Tehnic:Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)