Pt mine sa vad un barbat in bucatarie este un lucru foarte mare .
Daca se intimpla e ceva suspect.
Dar mai interesant ce meniuri bogate au ei:
omleta
cartofi prajiti
si cam atit
Voi ce stiti sa gatiti?
am avut un prieten care era foarte bun la bucatarie
gatea niste mancaruri chinezesti de mureai, el gatea si eu stateam nici vasele nu ma lasa sa le spal..ce viata
Lizard.....ma uimesti . Cum sa fie lucru mare un barbat in bucatarie? Cei mai vestiti bucatari din lume, sunt de genul masculin . Sunt priceputi barbatii, dar nu-i lasam noi sa-si arate talentele
Pai daca cititi mesajele mele de la inceputul facultatii pana in prezent, o sa aflati cam ce pot si stiu eu sa gatesc
Specialitatea casei 1: "Canaice" - in traducere libera "Cand n-ai ce manca" - se face o mixtura din tot ce gasesti in casa, se pune la foc mica pana se amesteca omogen. Sfat - evitati sa combinati dulcele cu saratul sau acrul.
Specialitatea casei 2: "S.O.S." - in traducere libera "Sos" - juma' de kil de smantana, ketchup cat ai, branza rasa si multa - amestecate toate intr-un loc. Se mananca cu paine... muuuuulta paine!
Deci... fetele nu trec inapoi in bucatarie inca?
Io stiu sa incalzesc conserve la microunde
Ghost : ianinte sau dupa ce tragi de inel lul conservei ?
Intr-adevar ca-i vezi mai rar la bucatarie dar sunt si cei mai buni in acest domeniu. Nu stiu de ce am impresia ca femeile pun mai putina pasiune atunci cand gatesc si o fac mai mult din traditie si obisnuinta.
@di@:
Io nu-mi cumpar de alea smechere cu inel ca e scumpe si n-am bani ...sint fan conserve de alea gen comertul socialist...da' in general le golesc continutul in farfurie inainte sa le bag in cuptor, cu conditia sa nu fiu orb de beat si sa nu uit
Buei!!!!! Voi chiar nu ati citit mesajul meu (care e pe bune & serios. ) La Ghostu' nu bag mana in foc, pentru ca el a MANCAT (!!!!) de Sarbatori...
Pai si io vb serios. Pe bune, in general maninc in oras, acasa halesc tot felul de semipreparate, ca in afara de cartofi pai sau omleta habar nu am sa gatesc nimic(adevarul e ca nici nu-mi place si mi-e lene)...Poate e un semn ca ar trebui sa ma insor
QUOTE (Geni) |
La Ghostu' nu bag mana in foc, pentru ca el a MANCAT (!!!!) de Sarbatori... |
Si iata cum ies adevarurile la iveala.....
QUOTE (Ghost @ Feb 4 2004, 03:35 PM) |
....Geni, da' tu n-ai fost acasa de Sarbatori ? |
Puii mei si editatu' asta de cacao...iar s-a postat de doua ori ....ma rog, raspunsul a se vedea mai jos
QUOTE (genicon @ Feb 4 2004, 04:19 PM) |
Si eu facusem o supozitie ilogica si lipsita de sens - ai mancat, tu ai gatit |
Te invit eu la masa genicon si poate ma inveti si pe mine citeva din secretele tale de bucatarie.
A , apropo eu nu am intrebat cit mincati sau unde eu am intrebat ce stiti sa gatiti , ca vreau si eu sa invat de la voi.
Mi-e foaaaaaaaaaaaaameeeeeeeeeeeeeeeee )))))))))))))
Va omor!
Eu, stiu sa prepar cam acelasi meniu ca si Ghost
Mai fac si supa cateodata...dar nimic sofisticat...torni praf in apa calda si hop-tzop iese supa!
E bine daca stii sa faci si supa ca nu poti sa mori de foame astfel.
Dar vreau ceva mai sofisticat!!!!!!!
Chiar asa nu exista nimeni!!!!!!!!!!!!
QUOTE (Lizard @ Feb 4 2004, 05:54 PM) |
A , apropo eu nu am intrebat cit mincati sau unde eu am intrebat ce stiti sa gatiti , ca vreau si eu sa invat de la voi. |
Food yamm.
As manca non stop da numai sa nu trebuiasca sa o fac eu . De preferat sa fie o bucatareasa dasta voluptoasa shi dupa fiecare mancare care sa mi-o serveasca sa imi dea shi o portie de sex shi mai ales dupa o tigara.
Cat despre facut mancare hmmm fac daca e nevoie. Stiu shi alceva decat supa la plic shi cartofi da tre sa ma uit shi in cartea de bucate
In bucatatie ca si in sex e simplu: cind nu stii inventezi
Da Ghost vreau!
ok, fii atenta ...
Asadar:
1. Se merge la Metro, ca e mai ieftin, si se cumpara citeva bucati pizza de aia congelata(mie imi place Quattro Staggioni). Se mai ia ketchup la tub si salam sau sunca de la raionul de mezeluri.
2. Se merge acasa, se porneste cuptorul(atentie, ala cu gaz), se citesc instructiunile de pe cutie si se pune pizza la copt.
3.Cind e gata se mai pune niste sunca pt ca nesimtitii de la firma producatoare a pizzei pun prea putina, se mai pune ketchup din tub dupa gust si gata
Enjoy
Edit:
Sper sa nu te superi, e gluma, da' vorbind serios sa stii ca mie imi place pizza aia...Si reteta de mai sus e cea mai grea pe care o stiu eu
Interesant!Nu prea imi plac mie astea semipreparate dar o sa incerc.
Măi fraţilor, nu ştiu alţii cum sunt, dar eu īmi mai bag nasul īn bucătărie. Soaţa mea vine de la treabă cam tārzior aşa că
uneori eu sunt bucătar. NU ESTE GREU !! Iată, chiar aseară, după o raită prin magazine, m-am īntors cu sacoşa goală, aşa că am pus frumos la fiert nişte paste făinoase, cremvurşti (cum s-o scrie ?) şi un ceai. Mai apoi ce m-am gāndit, hai să fac nişte zahăr ars amestecat cu miez de nucă ( se sparg 10- 12 nuci, se c*răţă, se pun īntr-o cană de metal, unde īnainte s-au topit o lingură de margarină cu 4 ling de zahăr pīnă la caramelizare, se amestecă pe foc pīnă se caramelizează totul şi se īntinde pe o tavă de metal pentru răcire). Chestia asta, după răcire am fărīmiţat-o puţin şi am pus-o peste pastele făinoase...
mi-am lins degetele la finalul mesei gāndindu-mă cum dracu nu i-a dat nimănui prin cap să facă asta pānă acum ? Aaa... am uitat să vă spun că am pus şi nişte scorţişoară peste... e delicios !! Cremvurştii i-am tăiat bucăţi, i-am crestat la un vārf iar
īn crestătură am pus nişte pastă de peşte frecată cu unt şi mult muştar ( resturi de prin frigider) Pare greu ?
Nu pare greu de facut cand iti dai drumul la imaginatie. Pentru mine pare greu de mancat...
Si sotia ce impresie a avut sau te-ai ospatat singur din reteta proprie?
spaghete milanneze cu parmezan, felurite tipuri de pizza, pui cu portocale, supe si borsuri, salata irlandeza cu sos de bere, ardei copti, salata de vinete, piureu, omlete, jumari si scrob, ochiuri in ulei, ochiuri romanesti cu mamaluguta pripita, bulz...
La dulciuri nu ma pricep.
Figaro, n-ai de ce sa te plangi, esti un adevarat.
Iubitul meu, in afara de faptul ca este un perfect si jumatate, stie sa faca ciorba, sarmale, paste, mamaliga, lasagna, gratar, friptura la cuptor, etc.etc. Cateodata este enervant cu sfaturile si ideile lui, dar ar trebui sa ii zic merci si sa profit cat pot de asta, nu?
Si eu sunt tare la halit Tot ce se misca, e comestibil, exista-n bucatarie si frigider....mai ales din frigiderul altora.
In rest nu-s bun de nimic...Am inebunt-o pe Misti cu mititeii, a incercat saraca sa-mi explice de mai multe ori cu o admirabila rabdare, dar ai dracu tot mici ies....sau uscati. Dar promit sa nu ma las pana reusesc
Sorin.
well , stiu sa fac destule . a se citi : sarmale, diferite salate care implica si maioneza , ciorba ardeleneasca de pui , carne fripta la cuptor, snitzele , chiftele , piept de pui a la mine . asta o data pe luna cand ma apuca frenezia si chefu` de pierdut timpu . in rest , e mult mai simplu in oras si prin vecini , prieteni , rude
Si eu ma pricep la piept de pui. Mai ales dupa ce scap de sutien...
Si la tirtita nu te pricepi?
Eu nu mor de foame in caz ca raman singur acasa,si pun pariu ca voi manca si altceva inafara de cartofi prajiti si ochiuri. Tocmai am stabilit cu o tipa..sa ii gatesc ceva, ea va lua materia prima si eu vin cu procesu tehnologic:)))rezultatu va fi comestibil sper:))
QUOTE (Lizard @ Feb 5 2004, 08:08 PM) |
Si la tirtita nu te pricepi? |
Mutulica, Mutulica!
Sotul meu e foarte priceput in bucatarie! Se pricepe de minune sa scoata chestii din cutie si sa le bage la microwave. Pun pariu ca in felul asta el si Ghost ar putea face masa pentru o petrecere.
Daca il rog sa imi faca ceva... am de ales intre omleta, platou cu fructe sau una dintre cutii...
Jasmine, habar n-ai ce super chinezarii sunt in stare sa fac
Deci , cine mai zice ca baietii sunt buni la bucatarie?
Eu zic in continuare ca barbatii sunt buni bucatari. Al meu stie sa gateasca foarte bine (cand are chef ). Problema este ce ramane in urma lui. Bucataria arata ca dupa un razboi in toata regula.
Barbati in general sunt buni in bucatarie ( nu numai sa manince ) dar nu vor sa recunoasca deoarece o considera o chestie " nemasculina " ....
QUOTE (Lizard @ Feb 6 2004, 11:16 PM) |
Deci , cine mai zice ca baietii sunt buni la bucatarie? |
QUOTE (genicon @ Feb 4 2004, 02:53 PM) |
Pai daca cititi mesajele mele de la inceputul facultatii pana in prezent, o sa aflati cam ce pot si stiu eu sa gatesc Specialitatea casei 1: "Canaice" - in traducere libera "Cand n-ai ce manca" - se face o mixtura din tot ce gasesti in casa, se pune la foc mica pana se amesteca omogen. Sfat - evitati sa combinati dulcele cu saratul sau acrul. Specialitatea casei 2: "S.O.S." - in traducere libera "Sos" - juma' de kil de smantana, ketchup cat ai, branza rasa si multa - amestecate toate intr-un loc. Se mananca cu paine... muuuuulta paine! Deci... fetele nu trec inapoi in bucatarie inca? |
Sa raspund topicului...
Un barbat care se descurca in bucatarie e incredibil de sexy in ochii mei ....chiar daca nu stie ce face dar cind si stie sa dea gust bucatelor, imi moaie genunchii nu alta...
Genicon, Mutulica.... Ce sa mai zic?
Pai daca te uiti la concursurile alea pe Food Network 95% din concurenti sunt barbati bucatari... Concluzia? Barbatii, sau cel putin aia cu o malformatie genetica, sunt foarte buni la oale.
Daca ar fi sa mananc ce gateste sotul meu, as muri de foame.
Reteta si tehnica lui de omleta:
Se sparg ouale (2) intr-un castron, se bat pana fac spuma multa, se pune sare si piper. Se taie o ceapa mare pe un fund de lemn si se pune intr-o farfurie, apoi in tigaie. Se caleste ceapa si eventual costita (dar taiata pe alt fund de lemn, pusa in alta farfurie, apoi in tigaie), vreo juma de kil tot la 2 oua. Se pun ouale in tigaie peste ceapa si costita, si se amesteca cu o lingura de lemn cu scopul ca ouale sa fie distribuite egal in jurul cepei si costitei. Se prajesc pana arata maronii. Se pun in alta farfurie.
Deznodamant: 3 farfurii, un castron, 2 tocatoare de lemn, o lingura de lemn si 2 furculite.
Meniul nr. doi este spaghete cu sos de la borcan.
Jasmine, daca promiti sa gasesti pe cineva dispus sa faca shmotru dupa mine, promit sa gatesc super delicatese
Sa va vad: eu am reusit odata sa ard 30 litri de supa
edit: ( am uitat sa adaug apa la carne )
si ai inventat friptura?
Tu rāzi... acum rād si eu... dar atunci m-o "laudat" sefu
QUOTE (mutulica @ 6 Feb 2004, 06:37 PM) |
Jasmine, habar n-ai ce super chinezarii sunt in stare sa fac |
@Cla - nu rad, de fapt.. daca te gandesti putin, cele mai tari retete au aparut din greseala. dintr-o greseala mincam si cartofi azi
@Adina - o singura data am incercat sa scriu o reteta, si nu a reusit nimeni sa urmareasca "work instruction procedure". asa ca am decis sa ma opresc inainte sa cresc numarul celor ce ma injura
din pacate ramin inginer orice as face
QUOTE (mutulica @ 18 Dec 2006, 08:32 AM) |
@Cla - nu rad, de fapt.. daca te gandesti putin, cele mai tari retete au aparut din greseala. dintr-o greseala mincam si cartofi azi |
ce stampila sa taie?
Aia de la abator, pusa pe soric.
Astia de prin vest sunt si ei asi in a-si gati la microunde sau mancaruri semipreparate... "Tati" al meu facea o ciorba de peste de innebuneai mancand! Si in general era "desemnat" cu papa de peste sau la cuptor, ca pe mine nu m-au incantat astea sa le incerc - de teama sa nu stric tot. Dar era un minunat la bucatarie - pe orice punea mana iesea super delicios, gatea cu o placere si o pasiune de ma intrebam unde naiba sunt alea doo in dormitor
Mda, mi-i pofta rau de ciorba de somn
Am mancat eu o ciorba buna facuta de un tip odata... In loc de carne - parizer, in loc de sos de rosii - ketchup ceva ceapa pe-acolo si niste macaroane in loc de taietei Dar ce mai conteaza? Mie mi-e tare drag de ei cand se chinuie sa faca de mancare Chiar daca iese un fiasco...
N-am sa uit iepurele gatit de vecinul meu si sarmalutele intr-un sos de vin. Un deliciu. Sau o ciorba de peste.
Nu mai zic de Jamie ori de bietul Radu.
Eu ma bag doar la deserturi.
Mihai imi dai si mie niste retete? promit sa le incerc de sarbatori!
Aha, luna trecuta am mancat si eu niste delicatese( ) care nu puteau fi gatite decat de un barbat... carne carbonizata pe gratar (in principiu, cautai carnea degeaba), cartofi prajiti cu gust de lemn...bine, si o tortilla comestibila.
A, si un orez cu vin, cascaval si masline - genial...dres de vreo doua ori cu vin, a fost atat de bun ca ne-a fost mila sa-l mancam si l-am aruncat a doua zi.
Va rog sa-mi permiteti sa va spun ceva cu care toata lumea este de acord. Cei mai buni bucatari sunt barbatii, sunt putine restaurante celebre in aceasta lume in care femeile sa exceleze pe acest post, bucatar sef. Cel mai important lucru pentru un bucatar este, sa aiba imaginatie, sa stie ceva chimie, dexteritate si memorie. Asta este viata, iar exceptia intareste regula.
Pt ce chimia, marduk?? e important sa n-aiba nevoie de cāntar, sa-si iubeasca meseria si s-o priveasca ca o arta, sa fie un hot desavārsit ...
Mda... pe vremea cand aveam voie si eu sa mananc, descoperisem o chestie sanatoasa si excelenta Se puneau intai niste polonezi taiati feliute la prajit, in ulei, bine-nteles, apoi vreo 4-5 felii de paine "maruntite", apoi vreo 4-5 oo batute, pana era gata "omleta" apoi se scotea totul si se varsa intr-o farfurie foarte adanca, se turna peste smantana (sau lapte batut, sau sana), se radea juma de kil de branza si se orna cu ketchup. Apoi totul se amesteca si se servea cu placere Damn... simt lipsa acelor timpuri
Moama... ce bine suna Poate pentru ca nu mai vad de foame, dar oricum.... merge branza cu ketchup? Orice branza ar fi ea
Sincer, la mine a mers mereu branza, orice branza ) Ideea e ca, practic, nu este braza cu ketchup Pentru ca se pune putintel ketchup si nici branza prea multa Asa, cat mai e prin casa... Si, pana la urma, va fi un cocktail complet dupa ce se amesteca totul incat nu-ti mai dai exact seama ce mananci Dar pe bune ca, pentru gustul meu, era tare bun.
Genicoane, te cred ca e tare bun, ca ce-ai zis tu acolo e fix si pe gustul meu: toate intr-o farfurie, amestecatura de gusturi, delicios , ce mai?
Dap Sere, orice branza in afara de aia de vaci
Am papat in dimineata asta un mic dejun englezesc facut de Dan: carnati aproape arsi in cuptor - ca a uitat de ei - , niste sunculita prajita, rosii in sos incalzite, ciuperci prajite in unt si un ou ochi A fost bun rau - poate pentru ca-mi era foame si pentru ca mi-o placut sa ma holbez la el cum gateste in timp ce eu sedeam linistita pe scaun Si adevarul e ca e tare bine sa fii servit - mai ales dupa ce-l tii pe om flamand 19 ore in prealabil
Asa vazut, de acord, marduk. Deci o ciorba e chimie curata
Ia uite, am invatat chimie fara sa vreau
btw, daca arunci faina in aer si, in norul ala aprinzi bricheta, bubuie - asta-i chimie sau fizica? sau amandoua... egal, incercati in bucataria altuia
Chiar, daca din nimic faci o mancare buna, asta-i alchimie? adica amesteci ceva ce arata a branza, ceva ce arata a foste rosii...
Tehnic:Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)