Versiunea pentru tiparit a acestui topic

Click aici pentru a vizualiza acest topic in formatul original

HanuAncutei.com - ARTA de a conversa _ Corpul Uman: Sanatate si Mister _ Cafeaua Si Cafeismul

Trimis de: Contessina pe 5 Jun 2005, 07:46 PM

Cafeaua constituie astazi impreuna cu nicotina cele mai cunoscute si raspandite psihostimulente dintre acelea considerate minore.Din boabele de cafea se obtine prin extractie chimica un alkaloid numit cofeina sau cafeina.Se mai gaseste si in ceai, cacao,nuca de cola si menta.O ceasca de cafea poate contine pana la 0,3g cofeina , jumatate din cantitate in ceai si in coca-cola si pepsi o treime.
Care sunt efectele cafelei de dimineata?

Efectul produs de doze slabe sau moderate este cautata pentru cresterea productivitatii pe plan intelectual si in prevenirea modificarilor produse de oboseala musculara,de lipsa de somn (efect antinarcotic)sau indispozitie(plictiseala).Acest efect dureaza in medie cam 6-8 ore.

Trimis de: Michelle pe 5 Jun 2005, 08:06 PM

CAFEAUA
Substanta de origine vegetala, cafeina se gaseste intre 50 si 150 mg la o ceasca (6-10cl). Daca este consumata in cantitati rezonabile, este un euforizant (tonic cardiac, stimulant al sistemului nervos).
Prezenti intr-o proportie mai mica, taninii din cafea sunt diferiti de cei ai ceaiului. Au un rol antioxidant, dar nu previn maladiile cardiovasculare. Cafeina are un efect usor antalgic (impotriva durerii) si este la fel de eficace ca paracetamolul. Se recomanda a se consuma in cazul durerilor de cap.
Efectele secundare ale cafelei sunt legate de excesul de cafeina: intestin iritat, palpitatii, insomnie. Este indicat sa consumati doua cesti de cafea pe zi, dupa fiecare masa principala, pentru a facilita digestia, dar nu mai mult de patru.

CEAIUL
In cantitate moderata, ceaiul contine, de asemenea, cafeina numita "teina" (intre 35-80 mg la o ceasca). Efectele teinei sunt in parte anihilate de taninii prezenti in ceai. Si ceaiul are un rol stimulativ, dar pentru aceasta trebuie consumat in cantitatii mult mai mari.
Pentru actiune preventiva, consumati ceai.
Continute in tanini, flavonoidele sunt substante antioxidante care previn imbatrinirea si joaca un rol important in prevenirea maladiilor cardiovasculare. Ceaiul verde contine o cantitate mai mare de flavonoide decit ceaiul negru. Daca ceaiul este infuzat un timp mai indelungat, se elibereaza mai multi tanini in apa, blocind astfel teina.
Efecte secundare, la egalitate.
Absorbiti in cantitati foarte mari, taninii blocheaza absortia fierului de catre organism, ducind la anemie. De asemenea, apar pete pe dinti. Efectele unui exces de teina sunt aceleasi cu ale cafelei. Nu consumati mai mult de un litru de ceai pe zi.Iar ceaiul negru mai prezinta un avantaj :contine si fluor!

Trimis de: Contessina pe 5 Jun 2005, 09:03 PM

Si frunzele de ceai si boabele de cafea contin cofeina, si desi in frunzele de ceai uscate proportia de cofeina este mai mare , este mai putin extrasa astfel incat cafeaua contina mai multa cafeina.Teina din ceai este teofilina cu structura asemanatoare cofeinei.

Trimis de: Contessina pe 5 Jun 2005, 09:08 PM

Flavonoidele, dupa cum le spune numele sunt pigmenti galbeni si nu sunt continuti in tanini sau taninuri, cum e corect.

Trimis de: Contessina pe 5 Jun 2005, 09:21 PM

Principala actiune a flavonoidelor, mai precis flavonozidelor este aceea de factor P, protector capilar, mai putin ca antioxidanti.
Proantocianii continuti in samburii de struguri sunt antioxidanti mai puternici.Pe asta se bazeaza paradoxul francez.

Trimis de: Michelle pe 6 Jun 2005, 08:51 AM

Tipuri de cafea

Se cunosc aproape 80 de soiuri de cafea, din care se cultiva in scopuri indrustiale urmatoarele patru tipuri de cafea: cafeaua Arabica, cafeaua Robusta, cafeaua Liberica si cafeaua Maragogype.

Cafeaua Arabica

Cafeaua arabica, originara din Africa, mai precis din Abisinia, este cea mai apreciata si mai raspandita specie de cafea. Se cultiva mai ales in America Latina, dar si in Africa, de fapt ea este cea mai cultivata specie si este deosebit de pretuita pentru ciresele sale de calitate superioara, de forma alungita si culoare verzuie - albastruie.
Cafeaua arabica are nevoie de soluri bogate in minerale si o temperatura constanta de aprox. 20°C si creste la o altitudine de peste 600 metri. Aceasta are aroma si gustul mult mai rafinate decat alte specii.
Cafeaua cu tarie medie este obtinuta in exclusivitate din varietati ale soiului arabica, provenite din America Centrala si de Sud, Kenya, Tanzania, Etiopia. Exceptie face Brazilia, intrucat varietatile de arabica braziliene au o aroma mai putin rafinata.

Cafeaua Robusta

Cafeaua robusta, originara din bazinul Congo, creste mai rapid si este mult rezistenta acolo unde climatul nu este favorabil cafelei arabice. Se cultiva intens in Africa, India si Indonezia.
Cafeaua robusta, spre deosebire de cafeaua arabica, care este pretentioasa la conditiile climatice, se adapteaza usor climatului sever, este rezistenta la boli si daunatori.
Boabele acestei specii de cafea sunt mici, au o forma neregulata si culoare maroniu - galbuie.
Cafeaua robusta are un gust mai neutru, este mai putin aromata decat arabica si este foarte apreciata in gama de cafea solubila.

Cafeaua Liberica

Cafeaua liberica, originara din Africa, Liberia, are de asemenea o crestere rapida si o rezistenta buna la boli. Se cultiva exclusiv in campiile subtropicale ale Africii si Americii de Sud, unde umiditatea este foarte mare si temperatura este cuprinsa intre 20 si 25°C.
Boabele sunt adesea deformate, de dimensiune medie si culoare de la bruna la galbena. Calitatea acestei specii de cafea este mediocra.

Cafeaua Maragogype

Acest arbore de cafea a fost descoperit in vecinatatea orasului Maragogype, statul Bahia din Brazilia. Este un hibrid rezultat prin incrucisarea dintre speciile arabica si liberica, exceptand dimensiunile boabelor, el a pastrat caracterele speciei arabica, randamentul acestui arbust este totusi inferior si cultura sa este extrem de imprastiata (Brazilia, Guatemala, Nicaragua, Mexic, Columbia si chiar Java), la o altitudine variind intre 600 si 1000m. Boabele de cafea ale acestui arbust sunt de calitate superioara si medie, iar culoarea lor este verzuie, in ciuda preferintei unor consumatori, calitatea acestei cafele nu poate depasi calitatea cafelei.

Trimis de: Michelle pe 6 Jun 2005, 09:00 AM

Istoria cafelei

Istoria cafelei este la fel de bogata ca insasi cafeaua, datand de mai mult de 1000 de ani.
In Occident, istoria cafelei incepe acum trei secole, dar in Orientul Mijlociu ea este consumata de toate paturile sociale inca din vechime.

Prima referinta la cafea, din surse inregistrate, dateaza din secolul al IX-lea, dar cu multe secole inainte, existau multe legende arabe despre bautura misterioasa si amara cu puteri stimulatoare.
Primele plante de cafea au fost aduse pe coastele Marii Rosii din Africa.La inceput cafeaua era considerata aliment si nu bautura. Triburile est-africane macinau boabele crude de cafea si prin amestecarea cu grasime animala obtineau o pasta pe care o modelau sub forma de bile. Acestea erau consumate de razboinicii tribului pentru a avea mai multa energie in timpul luptelor.

Incepand cu anul 1000 e.n., renumitul tamaduitor Avicenna, administra cafeaua in chip de medicament. Etiopienii obtineau un fel de vin din fructele de cafea, prin fermentarea in apa a boabelor uscate. Cafeaua crestea in mod natural si in Peninsula Arabiei si din secolul 11 aici cafeaua a fost preparata ca bautura calda.
Asa-numitele proprietati stimulative ale cafelei au fost considerate de multi in acele timpuri stravechi, generatoarele unui fel de extaz religios, iar cafeaua ca bautura si-a castigat o reputatie mistica, invaluita in mister si asociata cu preotii si doctorii. De aceea nu este surprinzator ca doua legende puternice au aparut pentru a explica descoperirea acestei boabe magice.

O istorie apocrifa datand de pe la 1400, povesteste despre un pazitor de capre yemenit, pe nume Khaldi, care a observat cum caprele sale deveneau neastamparate si energice dupa ce mancau fructele rosii care cresteau in tufisurile necunoscute de pe aceste meleaguri. Uimit de comportamentul lor, Khaldi a dus fructe la o manastire din apropiere, unde staretul a fiert fructele in apa. Acesta a obtinut un lichid amar dar aromat, foarte stimulator, care alunga oboseala si somnolenta.

Cealalta poveste este aceea a unui dervis musulman care a fost condamnat de dusmanii lui sa rataceasca prin desert si astfel sa moara de foame. In delirul sau, tanarul a auzit o voce care ii spunea sa manance fructele dintr-un arbore de cafea din apropiere. Dervisul a incercat sa inmoaie fructele in apa si cand nu a reusit, pur si simplu a baut lichidul acela. Interpretand supravietuirea si energia sa ca pe un semn de la Dumnezeu, s-a intors la ai sai si a raspandit credinta si reteta acestei bauturi.

Asemenea legende sunt bineinteles neconfirmate, dar exista anumite fapte referitoare la raspandirea arborelui de cafea, care sunt bine documentate. Se pare ca originea cafelei se afla pe continentul african, intr-o zona a Etiopiei cunoscuta sub numele de "Kaffa". De acolo ea se raspandeste in Yemen, apoi in Arabia si Egipt. Cultivarea cafelei s-a extins rapid in toate aceste tari si servitul cafelei a devenit un obicei zilnic placut. Spre sfarsitul sec. al XIV-lea, societatile care practicau comertul au inceput sa-si dea seama de marele potetial pe care il reprezinta cafeaua si au lansat-o cu succes in Europa.



Cererea de cafea in Orientul Apropiat era extrem de mare si toate transporturile de cafea care paraseau Yemenul cu destinatia Alexandria si Constantinopol erau foarte bine controlate si pazite pentru ca nici o planta sa nu iasa din tara. In ciuda acestor restrictii, musulmanii in timpul pelerinajului lor la Mecca, au reusit sa ascunda si sa ia cu ei plante de cafea si sa le cultive in tarile lor. Astfel, a inceput cultivarea cafelei in India.

Cafeaua a intrat in Europa la acea vreme prin portul Venetia, unde aveau loc schimburile comerciale cu negustorii arabi. Bautura a devenit obisnuita in randul populatiei in momentul in care vanzatorii ambulanti de limonada au inclus-o in oferta lor ca alternativa la bauturile reci. De asemeni, multi dintre negustorii europeni au inceput sa bea cafea in calatoriile lor si au adus acest obicei in Europa.

Asemanarile fonetice dintre cuvantul "cafea" si echivalentii sai europeni ( in italiana "caffe", in franceza "caffé" si "kaffee" in germana, de exemplu), i-au determinat pe oameni sa creada ca numele provine din "Kaffa", provincia etiopiana de unde cafeaua isi trage obarsia. Dar o alta ipoteza a sugerat ca acest cuvant povine din arabescul "quahwek", care inseamna "stimulant".

Pe la mijlocul secolului 17, olandezii dominau comertul naval si au introdus cultivarea la scara mare a cafelei in coloniile lor din Indonezia, pe insulele Java, Sumatra, Sulawesi si Bali. Cafeaua a ajuns in America Latina cateva decenii mai tarziu cand francezii au adus o planta de cafea in Martinica. La jumatatea secolului 19, o boala rara a plantelor s-a raspandit prin plantatiile de cafea din Asia de sud-est si culturile au fost compromise. Astfel, Brazilia a devenit cea mai mare producatoare de cafea, onoare pe care o detine si astazi.

Este interesant ca, desi cafeaua este originara din Africa, cultivarea arborelui in aceasta parte a lumii este relativ recenta. De fapt, plantatorii britanici au fost cei care au reintrodus cresterea cafelei in Africa, chiar dupa Primul Razboi Mondial, infiintand plantatii in zone care ofereau un climat si un sol propice infloririi arborelui.
Portal de turism 100 % - agentii de turism , hoteluri, oferte agentii turism www.trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti

Trimis de: Contessina pe 6 Jun 2005, 04:26 PM

Problema consumului de cafea nu trebuie supradimensionata ci trebuie avut in vedere doar excesul sau asa-zisa "dependenta" de cafea, respectiv de cofeina sau cafeina (ambele denumiri sunt corecte).
Ca si celelalte componente ale grupei nooanalepticelor , cofeina se caracterizeaza prin efectul de crestere a motricitatii si a activitatii generale, fara a ajunge la faza de incoordonare,efectul de antagonizare al hipnoticelor si absenta oricarui efect pe sistemul vegetativ.
Specificul cafelei , care din dpdv chimic este o trimetilxantina este efectul preponderent asupra SNC.Mecanismul de actiune este direct , la nivel cortical, la aceasta adaugandu-se o inhibitie a sistemului talamic de relaxare.Cortexul senzorial este primul si cel mai intens stimulat ,marirea dozei determina extinderea actiunii la medulla oblongata si la maduva.Se considera ca are o actiune antagonista unui neuromediator adenozina, iar la doze mari are loc inhibitia fosfodiesterazei ,enzima responsabila de inactivarea AMP ciclic.
La nivel respirator are actiune eupneizanta , stimuleaza centrul respirator si creste frecventa respiratiilor .Stimuleaza toate functiile inimii si creste debitul cardiac dar produce vasoconstrictia coronarelor.Dupa consumul unei cesti de cafea se pot inregistra palpitatii si usoare dureri anginoase dar de multe ori nu au semnificatie clinica.Creste secretia clorhidro-peptica , poate produce ulcer sau poate reactiva un ulcer.
Cafeina , alaturi de alte substante , precum aspirina, paracetamol,barbiturice , se intalneste in formula medicamentelor cu actiune antinevralgica, de mare succes, deoarece creste rezistenta vasculara si scade presiunea LCR,efect deosebit de util in cefaleea post rahianestezie, mai ales in asociatie cu ergotamina.

Trimis de: thunder pe 7 Jun 2005, 05:17 AM

QUOTE (Actilyse @ 6 Jun 2005, 06:26 PM)
Problema consumului de cafea ....

- ce tirada de mesaje si idei incintatoare despre miraculoasa cafea. smile.gif Sper sa nu va supere expunerea unor idei si informatii care arata caracterul nociv si chiar malefic al cafelei. sorry.gif Avind in vedere ca numele forumului exprima sanatatea si mai ales misterul ... o sa expun si eu citeva idei mai "misterioase" despre "misterioasa cafea" si "cultul" ei.

PS. han.gif

Trimis de: Contessina pe 7 Jun 2005, 02:34 PM

tnx.gif

Trimis de: Contessina pe 7 Jun 2005, 03:29 PM

Cafeismul este o stare de intoxicatie provocata prin introducerea in organism a diferitelor substante care contin cafeina(cofeina)cim ar fi :cafeaua, ceaiul,racoritoare precum coca-cola si pepsi,cacao, ciocolata,unele medicamente antialgice.
Aceasta stare de intoxicatie este de tip acut sau cronic.
Cafeismul acut sau adevarata betie cu cafea,se prodice in situatia depasirii dozei uzuale 250mg cafeina/zi si depinde de sensibilitatea specifica afiecarui individ.Se manifesta prin neliniste,stare de excitatie cu scaderea fixarii atentiei,usoara fuga de idei,insomnie,cresterea diurezei,palpitatii,tulburari vertiginoase si midriaza (dilatatea pupilelor).
Depasirea cantitatii de 1g% pe zi face posibila instalalrea convulsiilor si a insuficientei respiratorii.

Trimis de: Olaf pe 7 Jun 2005, 05:04 PM

QUOTE (Actilyse @ 7 Jun 2005, 03:29 PM)
Cafeismul acut sau adevarata betie cu cafea,se prodice in situatia depasirii dozei uzuale 250mg cafeina/zi

Scuze, dar pentru mine, cel putin, 250mg nu este deloc o doza uzuala...

Trimis de: Contessina pe 7 Jun 2005, 06:46 PM

Da, este o exprimare gresita.
Trebuia sa spun ca intoxiactia acuta se produce in situatia depasirii dozelor uzuale si se apreciaza la 250 mg cafeina/zi.

Trimis de: nefertiti-old pe 12 Jul 2005, 05:58 PM

Tuturor ne place sa bem in fiecare zi cate o ceasca de cafea sau de ceai, dar se pare ca acestea nu ne plac pe noi tot atat de mult. Daca bem mai mult de o ceasca pe zi, riscam sa fim nervosi, anxiosi, ne doare capul sau suntem deshidratati, iar, uneori, un consum ridicat de cofeina ne poate face sa fim prost dispusi si sa clacam.

Orice medic nutritionist va va atentiona cu privire la consumul de cofeina si nu numai pentru faptul ca aceasta impiedica absorbtia mineralelor de catre organism, cum ar fi fierul, ci si pentru ca astfel se accelereaza ritmul in care calciul este pierdut de catre articulatii si sistemul osos.

Si pentru ca nu vrem sa luam numai partile rele ale cafeinei, vom aminti si beneficiile pe care aceasta le aduce organismului nostru. Intr-adevar, cafeaua si ceaiul isi au si ele rolul lor. Poate cel mai important este faptul ca antioxidantii continuti de acestea ne apara de bolile de inima, amana semnele imbatranirii si ne ajuta sa ne refacem mai repede in urma racelilor sau infectiilor.

Chiar si produsele decofeinizate sunt bogate in continutul de antioxidanti, dar incercati sa cumparati acele produse care au fost decofeinizate prin metoda apei (daca eticheta nu ofera nici un indiciu in acest sens, probabil produsul a fost expus unei metode chimice nesanatoase). In timp ce anumite persoane spun ca o ceasca de cafea sau de ceai bauta dimineata ii ajuta sa-si inceapa ziua cu o stare buna si chiar le inlatura problemele legate de constipatie, altele spun ca aceasta le agraveaza iritatiile sistemului digestiv. Unele studii au sugerat chiar faptul ca acest continut de cofeina din cafea sau din ceai poate suprima simptomele bolii Alzheimer.

O ceasca de cafea espresso este un bun compromis pentru oricine. Si asta pentru ca nu contine atat de multa cofeina precum cafeaua la filtru sau la ibric. Ne fereste de starile de nervozitate si totusi ne stimuleaza si ne imbunatateste puterea de concentrare. Cafeaua espresso are un continut scazut de cofeina deoarece aburul trece atat de repede prin praful de cafea, incat cofeina nu are timp sa se depoziteze in ceasca. Cafeaua instant (care este fabricata din infuzii uscate de cafea care au fost solidificate) contine, de asemenea, mult mai putina cofeina decat cea obisnuita, dar si aceasta isi are si ea partea ei proasta, din cauza gustului inferior al acesteia.

Continutul de cofeina al diferitelor bauturi si alimente

- cafea la ibric (o ceasca): 60 - 120 mg
- espresso dublu (50g): 45 - 100 mg
- cafea instant (o ceasca): 70 mg
- cafea decofeinizata (o ceasca): 1 - 5 mg
- ceai (o ceasca): 40 mg
- ceai verde (o ceasca): 40 mg
- cola (350g): 38 - 45 mg
- ciocolata calda (o ceasca): 4 mg
- ciocolata neagra (25g): 20 mg
- ciocolata cu lapte (25g): 6 mg.

Valorile sunt aproximative, in special cele referitoare la varietatile de cafea. (Eva.ro)

Trimis de: nefertiti-old pe 12 Jul 2005, 05:59 PM

Culinar.ro iti propune cateva retete speciale care iti vor incanta simturile. Se recomanda a se servi cu zambetul pe buze!

Cafea acidulata
Intr-o cana de suc acidulat cu caramel (de genul coca-cola, pepsi), adaugati 3 lingurite de cafea instant si 2 lingurite de zahar. Serviti cu 3-4 cuburi de gheata!

Cafea Bahamas
Amestecati 60 ml lichior de portocale cu 1 lingurita de zahar, 250 ml cafea filtru fierbinte si 3 lingurite esenta de vanilie. Deasupra adaugati frisca si ciocolata rasa, bautura servindu-se fara a se amesteca.

Cafea ‘provocare’
Intr-un pahar mare, inalt adaugati praf de ciocolata calda, de vanilie si 4 lingurite de cafea instant; adaugati apa fiarta cat sa acopere ingredientele si amestecati pana obtineti o pasta omogena. Se toarna apoi 1/3 cana lapte si o lingura de inghetata de ciocolata. Se serveste calduta.

Cafea orientala
Fierbeti apa in 2/3 ibric si adaugat zahar dupa gust. Cafeaua macinata fin se adauga in timp ce fierbe apa. Folositi aproximativ 5 grame cafea prajita, in cescute de 50 ml. Cand cafeaua este gata, se toarna in cesti mici si se asteapta sa se depuna zatul.


rolleyes.gif

Trimis de: Felina pe 12 Jul 2005, 06:02 PM

Nefe, esti tare buna de reclama. Gata, m-ai convins, de maine o sa beau mai mult nes (decofeinizat) cu lapte. biggrin.gif

Edit: adica o sa beau zilnic.

Trimis de: Contessina pe 12 Jul 2005, 06:09 PM

QUOTE (nefertiti @ 12 Jul 2005, 06:58 PM)


Unele studii au sugerat chiar faptul ca acest continut de cofeina din cafea sau din ceai poate suprima simptomele bolii Alzheimer.


As dori mai multe informatii despre acest subiect.
Multumesc

Trimis de: nefertiti-old pe 12 Jul 2005, 06:10 PM

Am citat sursa, mai mult nu stiu.

Trimis de: mutulica pe 12 Jul 2005, 06:40 PM

am auzit ca cafeaua are efecte afrodisiace devil.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 12 Jul 2005, 06:45 PM

Cine te-a mintit? devil.gif

Trimis de: mutulica pe 12 Jul 2005, 06:51 PM

niste oPsedati...
si mai ziceau ca si taurina din red-bull are efecte pozitive... si ca in situatia mea nu ar trebui sa beau

asta cu taurina pare credibila, aia cu cofeina e discutabila

Trimis de: nefertiti-old pe 12 Jul 2005, 06:53 PM

Io bag cofea destula in mine si... nimic laugh.gif . Deci, e clar, te-au mintit!

Trimis de: mutulica pe 12 Jul 2005, 06:58 PM

zau? si ce anume ai vrea sa se scoale pe tine?
macar muschii asa un pic nu ... se ...?

Trimis de: nefertiti-old pe 12 Jul 2005, 07:02 PM

Hmm... well... laugh.gif nu intru in detalii, ca se supara mihaitza rofl.gif .

Trimis de: mutulica pe 12 Jul 2005, 07:04 PM

m-am lamurit... suferi de cafeism si nu recunosti

Trimis de: nefertiti-old pe 12 Jul 2005, 07:08 PM

M-am uitat la simptomele spuse de acti la cafeism si mi-a placut una: usoara fuga de idei!! rofl.gif

Trimis de: mutulica pe 12 Jul 2005, 07:13 PM

usoara de la caz la caz... depinde cit de sculati sunt muschii

Trimis de: nefertiti-old pe 12 Jul 2005, 07:34 PM

Ahaaaa! Deci si tu!

Trimis de: mutulica pe 12 Jul 2005, 07:42 PM

habar n-ai cita cafea bag in mine...

Trimis de: nefertiti-old pe 12 Jul 2005, 07:44 PM

Si muschii ce zic? rolleyes.gif

Trimis de: mutulica pe 12 Jul 2005, 08:07 PM

sti cum stau toti?
partea proasta ca dupa o vreme de stat sculati dau in nervi nervosi

Trimis de: nefertiti-old pe 12 Jul 2005, 08:18 PM

Pai da, ca si rabdarea lor e limitata laugh.gif .

Trimis de: dascalita pe 12 Jul 2005, 09:45 PM

Deci...mai rarut cafelutzele,da?

Trimis de: nefertiti-old pe 12 Jul 2005, 09:50 PM

whistling.gif

Trimis de: mutulica pe 13 Jul 2005, 07:03 PM

iote ce inteleg eu prin baut http://www.hanuancutei.com/forum/index.php?act=Attach&type=post&id=341939

Trimis de: dascalita pe 13 Jul 2005, 07:11 PM

Pai de aceea ai probleme cu nervii nervosi si cu muschii...Tu nu vrei sa te cicalesc???Poate le mai raresti,sau nu le mai injectezi direct in vena! wink.gif

Trimis de: mutulica pe 13 Jul 2005, 07:23 PM

da unde sa le injectez? cred ca mi-ar prinde bien o injectie multipunct

Trimis de: Aramis pe 15 Jul 2005, 11:02 AM

In ultimul timp obisnuiesc sa beau un 3-in-1 pe zi la care mai adaug o lingurita de ness si jumatate de lingurita de zahar. Cafea nu beau decat o jumatate de cescuta sambata si duminica (e un fel de traditie la mine in familie cafeaua de sambata si de duminica). Ceai beau din cand in cand, in ultimul timp in topul preferintelor urcand cel negru (la o ceasca adaug si o cututa cu lapte condensat wink.gif )

Trimis de: Serenity pe 15 Jul 2005, 06:43 PM

Eu nu ma inteleg foarte bine cu cafeaua decat in sesiune cand devenim cele mai bune prietene laugh.gif Si-atunci bag in mine pana-mi da sangele pe nas rofl.gif Just kidding.. Oricum, anul asta in perioada examenelor beam cate un castron de cafea neindulcita si doi litrii de Pepsi pe noapte ohyeah.gif Acum, de cand am intrat in vacanta, am trecut pe IceFrappe de la La festa cu multa gheata si cate un linguroi de inghetata de vanilie. Se pune? laugh.gif

Trimis de: Aramis pe 15 Jul 2005, 10:35 PM

Sere, LaFesta? La firma asta cantitatea de cofeina tinde lejer la zero rofl.gif Nu cred ca se pune la socoteala wink.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 15 Jul 2005, 10:47 PM

Eu am cam exagerat cu cafeaua in ultima vreme. Beau una dimineata, acasa, iar la lucru inca 2 sau 3, depinde de zi. Daca reusesc, mai strecor si cate un cappuccino printre ele rolleyes.gif . Iar seara, inevitabil, ma apuca pofta de cafea. Cele de peste zi le mai beau cu lapte, aia de dimineata nu prea, ca ii strica aroma. Partea proasta e ca la lucru trebuie sa beau o porcarie de Nescafe de la automat si nu imi place. Dar sunt prea comoda sa imi duc facuta de acasa. hh.gif

Trimis de: dascalita pe 15 Jul 2005, 11:04 PM

Uite,eu care va fac morala tongue.gif sunt mare amatoare de cafea!Cea mai buna e aia de la 6,30,in zori,cand in casa e liniste si-mi fac proiectul zilei ce-a venit...Rar de tot mai intercalez una mica pe la 10,cand am cu cine s-o discut...mai mereu am! laugh.gif

Trimis de: Serenity pe 16 Jul 2005, 12:03 AM

QUOTE (Aramis @ 15 Jul 2005, 11:35 PM)
Sere, LaFesta? La firma asta cantitatea de cofeina tinde lejer la zero rofl.gif Nu cred ca se pune la socoteala wink.gif

Inseamna ca am fost off-topic? blink.gif La fel ca acum? laugh.gif

Biiineee, hai, treaca de la mine tongue.gif .. on topic: Am fost in seara asta la o terasa noua, foarte fitzoasa, sa vad si eu ce face lumea buna cand iese in oras, si nu m-am putut abtine sa nu-mi comand o cafea cu un nume foarte lung si intortocheat dar care arata foarte bine.. Era in straturi, cu un strat de lapte rece si unul de spuma fierbinte de lapte drool.gif Foarte bun! biggrin.gif Sunt curioasa daca mai dorm ceva la noapte.. tongue.gif

Trimis de: cri-cri_d'Amour pe 1 Aug 2005, 09:22 PM

Daca o cafea si-ar face efectul asupra mea, atunci as renunta la cele 10 cafe pe care le mai beau cand sunt la lucru si care chiar sunt ca apa. ca are efect laxativ, asta e altceva. Nu am reusit sa inteleg oamenii care tremura de la o cafa blink.gif . desi in mod normal eu nu beau asa ceva, am pretentia ca macar atunci cand beau sa nu-mi pice ochii-n gura. ohyeah.gif

Trimis de: Contessina pe 1 Aug 2005, 09:27 PM

Este foarte importanta calitatea cafelei si modul de preparare.Nimic nu se compara cu o cafea turceasca facuta pe nisip.

Trimis de: anuena22 pe 2 Aug 2005, 03:40 PM

Eu beau cafea in fiecare dimineata si cel mai mult imi place cafea cu lapte si Irish Coffe tongue.gif Calitatea cafelei este foarte importanta. Eu am anumite tipuri de cafea care mi se par bune. biggrin.gif Dar cred ca fiecare iubitor al cafelei are anumite preferinte. wink.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 2 Aug 2005, 03:47 PM

Eu, de exemplu, nu sufar Jacobs rosu. E de ajuns sa ii simt mirosul si ma enerveaza. hh.gif

Trimis de: Ovidius pe 2 Aug 2005, 03:51 PM

Nu-mi place nici un fel de cafea. Nici macar ciocolata cu cafea nu o pot manca. sad.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 2 Aug 2005, 04:04 PM

Niciodata nu ti-a placut? unsure.gif

Trimis de: Michelle pe 2 Aug 2005, 04:16 PM

mie-mi place illy...sub forma de capuccino ,facut la espressor ...bineinteles. wub.gif

Trimis de: Ovidius pe 2 Aug 2005, 04:31 PM

QUOTE (nefertiti)
Niciodata nu ti-a placut?

Eram prin clasa a 6-a cand am gustat prima oara, dar nu mi-a placut deloc gustul ala amar. Cu zahar mai mergea, dar mi-am zis ca tot nu are rost. De ce sa transform ceva amar in dulce, cand pot sa mananc direct dulcele (adica zaharul). Mai tarziu, am aflat si eu de ce beau totusi oamenii cafeaua... laugh.gif

Trimis de: Grabillion pe 31 Oct 2005, 07:35 PM

Cafeau , pentru cine nu stie inca este cea mai daunatoare bautura
si mancare care nu te omoara direct.
Cofeina opreste fluxul energetic in corp, instantaneu si pt mai mult ore, excita nervii asa de tare ca ii distruge incetul cu incetul
- de aceea si senzatia iluzorie ca te "trezeste ",
face acid in corp care trebuie anihilat de el prin folosirea de minerale din rezervoarele corpului.
( scoarta capului la barbati -> chelie , oase si dinti la femei -> osteoporoza)
Pe femei le excita si sexual...asta este singurul avantaj , numai ca ele nici nu mai simt
prea mult fiindca le sunt distrusi nervii...

In plus strica si sangele enorm de mult. Cine se lasa de cafea isi imbunateste sanateta de 10 ori.

La homeopat daca te duci iti spune sa nu mai bei cafea cand eii medicamentele,
pt ca ea opreste fluxul energetic si medicamentul nu isi mai face efect.

Gustul cafelei la inceput spune corpului deja cat de buna e cafeau. Cine da o gura de cafea fara zahar si
lapte la un copil va vedea aceeasi reactie.

Tot ce are cofeina e la fel. Pe scurt, nu exista un aliment/ bautura mai rea decat cafeau..cu exceptia
la otrava de sarpe in doze mici. :-) O cana de balegar de vaca cu apa este mult mai sanatoasa
decat una de cafea.

Exista cafea de cereale, surogat. Aia este chiar sanatoasa !

Si nici o industrie nu are interes ca lumea sa nu bea cafea...

Trimis de: mariusc2 pe 31 Oct 2005, 07:59 PM

laugh.gif Mai spune!

Trimis de: dinZarand pe 4 Nov 2005, 12:36 AM

Recent am descoperit o marca de cafea foarte buna, cea mai buna pana acum, d.p. meu d.v.-Gevalia (Suedia).
Iar ceai mai bun ca Earl Grey de la Twinings n-am mai gasit. Poate St.Dalfour.
Si Stash, Republic of Teas sunt bune.
Am mai multa experienta la ceai decat la cafea.

Trimis de: tikky pe 4 Nov 2005, 01:18 AM

cateva site-uri interesante despre cafea:

www.cosic.org

www.coffeescience.org

www.positivelycoffee.org

Trimis de: edittha pe 4 Nov 2005, 06:36 AM

Sunt zile in care nici eu nu pun gura pe cafea , nu simt nevoia sa beau , dar de obicei cand sunt in vacanta. In timpul scolii cafeaua este un drog deoarece o beau cu colegele. Singura cafea care imi face rau este jacobs indiferent cat de putina sau de diluata as bea.

Trimis de: dascalita pe 4 Nov 2005, 02:26 PM

Bine ai venit la han,editta!Nu vreau sa te intalnesc atunci cand nu bei cafea!

Trimis de: jude pe 30 Nov 2005, 07:33 AM

O cafea dimineata - o cana plina, daca a facut maica-mea deja, sau jumate de cana, daca trebuie sa-mi fac singura si sa pierd vreo cateva minute extrem de pretioase. O cafea pe la 5-6 seara, cand cica ma apuc de invatat. Si, eventual, o cafea pe la 10-11, daca sunt prea "solicitata" rolleyes.gif sau pur si simplu mi-a fost lene sa scriu pana la ora aia sorry.gif . Normal, am zile in care ma limitez la o singura cana, am zile in care beau vreo 4. Am incercat in "vacanta" asta de 3 saptamani sa ma las de cafea. Si cea mai mare performanta a fost : o jumatate de cana si vreo 4 cappuccino pe zi. biggrin.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 13 Feb 2006, 08:57 AM

Eu am trecut pe cafea Julius Meinl si e ok. Bausem din asta pe la cafenele si mi-a placut, dar acum am si cumparat pentru acasa, sa vad daca e la fel de buna.

Trimis de: tikky pe 23 Mar 2006, 01:31 AM

user posted image

http://www.latteart.org/Your_Cappuccino.htm

Trimis de: mirona pe 23 Mar 2006, 10:06 PM


Eu nu sunt o bautoare de cafea impatimita, nu am o marca preferata, nu sunt dependenta de ea. O beau in loc de desert si intotdeauna cu lapte, frisca sau inghetata. Imi place ritualul de preparare a cafelei, ideea de a sta cu o pritena la o cafea dar nu mi-am facut din cafea o prietena!! Prefer in schimb ciocolata cu cafea!

La birou cafeaua o folosesc sa inmoi biscuitii, sunt deliciosi!!!

Pentru cei interesati:
intre 30 martie - 2 aprilie 2006 CoffeeChoFest la WTP

Trimis de: March pe 27 Jul 2007, 06:30 PM

Jacobs Ice Coffee



Cei cinci aditivi alimentari, grăsimile vegetale hidrogenate şi zaharurile cu index glicemic ridicat fac ca acest produs să http://www.jurnalul.ro/articole/98204/cafea-rece-cu-grasimi fie recomandat femeilor însărcinate şi care alăptează.

Io n-as recomanda acest produs la nimeni !!

Trimis de: Blakut pe 27 Jul 2007, 10:33 PM

Inca nu inteleg ce e asa placut la plicurile astea, nici 3 in 1 nu imi place. Prefer o cafea normala, sau aproape normala (instant).

Trimis de: andra_v pe 28 Jul 2007, 09:51 AM

Prefer un expreso, scurt si tare, dar la ibric, de nici o culoare la filtru. Sau un nes tare. Insotit de o prajitura.

Trimis de: nefertiti pe 28 Jul 2007, 01:06 PM

QUOTE(Blakut @ 27 Jul 2007, 11:33 PM) *
Inca nu inteleg ce e asa placut la plicurile astea, nici 3 in 1 nu imi place. Prefer o cafea normala, sau aproape normala (instant).



Aia instant numai cafea nu e. Sux. Si nici nu e sanatoasa.
Mai bine treci pe cafea-cafea.

Trimis de: bobo66 pe 28 Jul 2007, 01:35 PM

Nu se mai face cafea ca pe vremuri... Cafeaua zisa turceasca , de calitate si in cantitate mica, unicul scop fiind savoarea. Acum o facem la filtru, canitati industriale, mai mult sa ne treaca setea si sa avem cu ce insoti o tigara(sau mai multe). In ce priveste nocivitatea, eu n-as fi atat de inversunat impotriva cafelei. Iar adaugarea
de lapte,frisca sau altele nu scad continutul de cofeina.

Trimis de: Blakut pe 30 Jul 2007, 10:08 PM

QUOTE
Aia instant numai cafea nu e. Sux. Si nici nu e sanatoasa.


Pai stiu, de aia beau de obicei cafea normala. Partea proasta e ca pe caldurile astea mai beau din cand in cand bauturi energizante decat cafea, care ar fi calda.

QUOTE
Nu se mai face cafea ca pe vremuri...


Cafeaua e aceeasi, conteaza cum o preparam. Nu vad nimic rau in cafeaua la filtru, pana la urma tot cafea pui acolo, si tot cafea iese, doar ca mai repede.

Trimis de: Aramis pe 30 Jul 2007, 10:58 PM

Am renuntat la 3-in-1 si am inceput sa beau cafea (la ibric, pe care o prepar singurica) cu lapte (obligatoriu) si fara zahar (mereu uit sa pun in ibric, iar apoi imi e prea lene sa merg pana in bucatarie dupa un cub de zahar).

Trimis de: bobo66 pe 30 Jul 2007, 11:41 PM


Ma refeream la placerea prepararii cafelei turcesti. Este un adevarat ritual... E drept,cand te grabesti nu mai merge asa.

Trimis de: Serenity pe 31 Jul 2007, 12:42 AM

Eu am norocul ca parintii mei sunt mari bautori de cafea (tata nu bea sub 1 litru pe zi) si am mereu cafea proaspat facuta in casa . Cu toate astea, nu mi-am facut un obicei din a bea cafea... Sesiunea e singura perioada in care fac exces, in care beau cafeaua ca pe apa (citisem eu undeva ca face mai usoara memorarea laugh.gif ) dar in rest... beau cand mi se face pofta sau imi aduc aminte. Mi-e oarecum teama sa ma obisnuiesc cu ea pentru ca ai mei, daca nu beau cafeaua la cateva minute dupa ce se trezesc, nu mai sunt buni de nimic toata ziua... Si n-as prea vrea sa ajung asa.

3-in-1 e ok la gust, nu contest... dar vorba lui nefe: nu e cafea! Are 10% cafea, sau ceva de genul asta... oricum, foarte putin. Ma intreb cata cofeina o avea tongue.gif Eu o mai beau totusi pentru efect placebo uneori (da, chiar daca sctiu ca nu are cofeina, tot are efect placebo laugh.gif )

Trimis de: Michelle pe 31 Jul 2007, 09:27 AM

La noi in oras a poposit Starbucks.M-am bucurat la inceput dupa care mi-a trecut.Astia de-au luat franciza niste HOTI!!! devil.gif La o cafea rece (unde varianta cea mai mica este 12,5roni blink.gif ) ai ocazia sa fugaresti cu paiul circa 150 ml de gheata pisata.Singurul lucru bun e ca miroase frumos in cafenea.Si asta ma pacaleste de fiecare data sa le mai dau o sansa.

Trimis de: LINICA pe 31 Jul 2007, 10:26 AM

Eu am descoperit ca si un sfert de ceasca de cafea, indulcita, tine de foame. rolleyes.gif

Trimis de: bobo66 pe 31 Jul 2007, 11:27 AM


Iar o ceasca de cafea tare, neindulcita, are certe efecte antidiareice.

Trimis de: Blakut pe 31 Jul 2007, 05:50 PM

QUOTE
Iar o ceasca de cafea tare, neindulcita, are certe efecte antidiareice.


La mine e exact pe dos. unsure.gif

Trimis de: bobo66 pe 31 Jul 2007, 05:52 PM

QUOTE(Blakut @ 31 Jul 2007, 06:50 PM) *
La mine e exact pe dos. unsure.gif


Nasol ! blink.gif

Trimis de: Gordin pe 1 Aug 2007, 10:29 AM

QUOTE(Blakut @ 31 Jul 2007, 06:50 PM) *
La mine e exact pe dos. unsure.gif

Credeam ca la toata lumea e asa. Sa nu zic pe dos rofl.gif .
Acum serios, credeam ca efectul cafelei e purgativ.

Trimis de: bobo66 pe 1 Aug 2007, 01:06 PM

Sper ca n-oi fi eu pe dos ! drool.gif
La mine, neindulcita, cafeaua are un remarcabil efect antidiareic. Si sa fie tare!
Daca vreau cofeina in sange si energie in tot corpul, aleg redbuluri... Au continutul a vreo 300-400 ml cafea...

Trimis de: andra_v pe 1 Aug 2007, 05:51 PM

Sigur la tine are un efect atipic.
In alta ordine de idei, ma bucur ca am mai redus cantitatea zilnica de cafea. Ma limitez la doua cafelute scurte si strong, fie nes, fie expreso. Repet, sa nu aud de filtru.
Nu stiu cum numiti voi tre-in-unu cafea, si eu beau ocazional, dar intra la desert.

Trimis de: SORIN pe 1 Aug 2007, 10:44 PM

Un expreso lung face minuni dimineta thumb_yello.gif

Iar daca tot e sa fie turceasca, atunci Elite e cea mai buna! Si doamne fereste s-o fierbeti!!

Sorin.

Trimis de: March pe 2 Aug 2007, 10:56 AM

I-auziti aici !

Cafeaua ne http://www.gardianul.ro/2007/08/02/stiinta-c54/cafeaua_ne_apara_de_cancer-s98870.html de cancer

Sportul si consumul de cafea protejeaza împotriva cancerelor de piele provocate de razele soarelui, potrivit unui studiu care va fi publicat în curând, transmite AFP
(...)

Trimis de: bobo66 pe 2 Aug 2007, 04:47 PM


Am auzit si eu diverse retete contra cancerului, care includ ZAT de cafea!...

Trimis de: March pe 25 Sep 2007, 04:19 PM

Placerea cafelei ! tongue.gif


Trimis de: andra_v pe 25 Sep 2007, 05:46 PM

O cantitate mica e sanatate curata. Nu si o oala de cafea.

Trimis de: jude pe 26 Sep 2007, 10:02 AM

Cand am postat aici, 2005 toamna, beam vreo 3-4 de 3-in-1, in care mai puneam uneori si o lingurita de ness (citisem eu la Aramis si mi se paruse interesanta ideea). De vreun an, insa, am trecut la decofeinizata (uneori mai pun si ness ), combinata cu Lavazza - cand ma enerveaza mama din momentul in care deschid ochii. In orice caz, desi multi bautori de cafea dispretuiesc decofeinizata (cineva de pe-aici face alergie cand aude cuvantul harhar.gif ), mie chiar mi se pare o alternativa valabila si ceva mai sanatoasa.
Apropo, vreo cateva luni n-am pus gura pe cafea pentru ca asa zicea domnul Montignac. tongue.gif Acum nu-mi mai pasa atat de mult de el.

Trimis de: andra_v pe 26 Sep 2007, 10:35 AM

In 2005 beam 1l zilnic. Acum ascult intru totul de medic: un expreso scurt inainte de ora 7 si cel mult a doua pana la 5 pm. Sa nu aud de 3 in 1. O cantitate moderata de cofeina nu strica deloc, insa nu trebuie sarit calul. Ma rog, in functie de organism.

Trimis de: March pe 3 Oct 2010, 03:28 PM

10 lucruri mai putin cunoscute despre http://sanatate.acasa.ro/dieta-nutritie/cafeaua-viciu-sau-beneficiu-775.html/comment_page/3#comment_list

Pentru foarte multe persoane, o cafea aromata face parte dintre placerile zilnice careia ii este imposibil de rezistat. Potrivit statisticilor, cafeaua este bautura preferata de germani, care consuma in jur de 170 l de cafea pe an, adica 1.400 de cesti de 120 ml, respectiv 3-4 cesti de cafea pe zi. Iubitorii de cafea stiu cu siguranta ca exista o relatie stransa intre aceasta si starea de sanatate, lucru confirmat la ora actuala de numeroase descoperiri stiintifice.
Exista anumite lucruri foarte interesante pe care trebuie sa le stii despre aceasta bautura energizanta:

1) Prin decofeinizarea cafelei se folosesc substante chimice
Oamenii de stiinta au studiat o varietate de moduri de extragere a cafeinei din boabele de cafea. Metoda cea mai comuna este extragerea prin solventi. Boabele de cafea crude se supun unui tratament cu aburi dupa care se introduc in solvent pentru a se extrage cafeina.
Ulterior acestei proceduri, cafeaua se spala si se usuca, pentru a fi pregatita de coacere. De-a lungul timpului, au fost folosite mai multe tipuri de solvent, precum alcool, acetona, clorura de metilen etc. In prezent, cel mai des folosit solvent in decofeinizarea cafelei este acetatul de etil.

2 )Substanta amara din cafea nu este data de cafeina
Foarte multe persoane cred ca o cafea amara este si o cafea tare, gandindu-se la faptul ca vinovata de gustul amarui este cafeina. In realitate insa, gustul oarecum amar este dat de diversi antioxidanti.

3) Cafeaua poate ucide
Consumul permanent si ridicat de cafea poate duce la intoxicare cronica a organismului manifestata clinic prin palpitatii, insomnie si lipsa poftei de mancare. O cantitate foarte mare de cafea (cativa litri) poate provoca mari probleme organismului si poate duce chiar la deces.

4) Cafeaua este benefica in caz de migrena
O doza moderata de cafeina exercita o actiune vasoconstrictoare (reducerea diametrului vaselor de sange) ale creierului, ceea ce poate ajuta la ameliorarea anumitor dureri. De aceea, foarte multe medicamente pentru indepartarea durerilor musculare si a migrenelor contin cafeina. Studiile s-au facut insa pe subiecti care nu obisnuiesc sa bea regulat cafea.

5) O cafea buna depinde de modul de prajire si amestecare
Cand vine vorba de o cafea buna, totul se reduce la modul de prajire si amestecare. In timpul prajirii, uleiurile din boabele de cafea se emana la aproximativ 400 de grade. Cu cat ies mai multe uleiuri, cat atat cafeaua este mai aromata. Insa, nivelul de cafeina creste pe masura ce apa ramane mai mult timp in contact cu boabele de cafea. Pe de alta parte, cu cat este prajita mai bine cu atat contine mai putina cafeina.

6) Cafeaua te protejeaza de diabetul de tip 2
Consumata pe termen lung, cafeaua poate reduce riscul de diabet de tip 2 (cunoscut si sub numele de diabet insulino-dependent). Potrivit unei cercetari conduse in cadrul Institutului american impotriva cancerului, cafeaua contine antioxidanti, care pot influenta benefic nivelul de insulina din sange, cat si al glucozei.
Potrivit acestui studiu, persoanele predispuse la diabet de tip 2 ar trebui sa bea aproximativ patru cesti de cafea pe zi. Insa, acest consum de cafea trebuie avizat de medic, deoarece poate agrava alte probleme de sanatate, cum sunt de exemplu bolile cardiovasculare.

7) Cafeaua previne pietrele la rinichi
Este adevarat faptul ca o ceasca de cafea indulcita este un bun diuretic, deoarece stimuleaza digestia. Mai mult decat atat, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca substantele din cafea au un rol protector asupra rinichilor, prevenind formarea pietrelor la rinichi.
Efectul diuretic al cafelei se pare ca este dat de o substanta denumita metilxantina despre care se crede ca poate favoriza eliminarea toxinelor. In urma acestui studiu, cercetatorii au concluzionat ca femeile care consuma trei cesti de cafea pe zi prezinta un risc mai mic cu aproximativ 45% de a suferi de calculi renali fata de cele care nu beau deloc cafea.
Atentie insa, cafeaua cu lapte poate fi indigesta pentru stomac, deoarece proteinele din lapte se coaguleaza in stomac sub actiunea aciditatatii taninelor continute de cafea.

8) Cafeaua nu creste performantele sportive
O ceasca de cafea bauta inainte de o sedinta de sport, in speranta ca poate stimula muschii asa cum se intampla in cazul functiilor cerebrale, nu este o idee buna deoarece se produce practic tocmai efectul invers: cafeina diminueaza afluxul sanguin la nivelul inimii, ceea ce face ca organismul sa fie mai putin oxigenat. In schimb, in timpul efortului muschii au nevoie de o cantitate de oxigen mai mare.

9) Cafeaua poate produce avort spontan sau nastere prematura
In perioada sarcinii, alimentatia gravidei se schimba, pentru ca fatul sa primeasca nutrienti necesari unei dezvoltari normale. Si in ceea ce priveste cafeaua, gravida trebuie sa tina cont de anumite limite. Pentru ca ficatul bebelusului nu poate metaboliza cafeina, ceea ce il face sa ramana treaz pe o perioada mai mare de timp, viitoarea mama trebuie sa scada semnificativ cantitatea de cafea consumata. In urma cercertarilor, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca gravidele care consuma peste 200 mg de cafeina pe zi prezinta un risc dublu de pierdere a sarcinii sau de a naste prematur fata de cele care nu beau cafea deloc.

10) Cafeaua a fost descoperita de un cioban
Cu multa vreme in urma, in muntii din Africa, un cioban a observat un comportament ciudat al caprelor care mancasera boabe de cafea dintr-un tufis. Legenda spune ca a incercat si el aceste boabe si ca a simtit efectul de energizare imediat.

Trimis de: Cla pe 3 Oct 2010, 04:08 PM

Mersi March, stim acum de ce murim. thumb_yello.gif
Ca fapt divers...: Capra aia pun pariu ca a fost feminina, asa ca sa ne-o bage noua masculii.
Ne ucid lent, dar eficace...
Da' nu-i bai. Cine naiba vrea sa auda 50 de ani niste cicaleli... blink.gif

rofl.gif

Tehnic:Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)