Versiunea pentru tiparit a acestui topic

Click aici pentru a vizualiza acest topic in formatul original

HanuAncutei.com - ARTA de a conversa _ Corpul Uman: Sanatate si Mister _ Eczema La Nou Nascut

Trimis de: Felina pe 4 Feb 2011, 12:37 PM

Scopul acestui topic: incerc sa adun cat mai multa informatie si sa urmaresc evolutia acestei afectiuni despre care momentan nu stiu mare lucru.


~~~


Tocmai am aflat ca bebelusul meu a fost diagnosticat cu eczema.

De la medic mi s-a dat un tratament in felul urmator:
- o crema cu care sa il spal la baie, care sa inlocuiasca sapunul de orice fel
- o crema cu care sa il cremuiesc bine de cel putin trei ori pe zi pe tot corpul
- o crema cu cortizon cu care sa il ung de doua ori pe zi timp de 7 zile in zonele inrosite care fac eventual si un fel de zeama

In plus am primit mesajul urmator: mai jmult ca sigur pana la 2 ani aceasta eczema va disparea de la sine.



Asta am aflat de la sotul meu pentru ca el a fost cu el la medic.



Trimis de: Felina pe 4 Feb 2011, 01:00 PM

Sa incep cu inceputul.


1. Cand s-a nascut, dupa ce i-a taiat cordonul ombilical, mi l-au dat in brate. Bebele meu are vinetiu si avea pe tot corpul pete rosiatice cat buricul degetului. Mi s-a spus ca e o reactie la mediul inconjurator si ca o sa-i treaca, sa stau linistita ca e normal.

2. In zilele cele trei zile cat am stat in spital a facut o iritatie urata pe tot corpul. Nu-mi amintesc exact cum era, ce forma avea iritatia (obosita dupa travaliu si nedormita de la alaptatul non-stop).

Medicul pediatru mi-a dat o crema cu care sa il ung de doua ori pe zi, spunandu-mi ca nu e nimic serios, doar o reactie la ceva din mediul inconjurator si ca sa stau linistita ca o sa-i treaca.

Medicul de garda in schimb mi-a dat o alta crema pe care m-a sfatuit sa o foloses de 5 ori pe zi.

Ajunsa acasa cu bebelusul, l-am dat cu una din creme apoi am renuntat la ea si am folosit-o pe cealalta pentru ca parea ca functioneaza mai bine. Bebelusul a ramas cu pielea foarte uscata indiferent de cata crema i-am dat.

3. la un moment dat am observat ca zonele rosiatice de la incheieturi NU trec asa cum mi s-a spus de nenumarate ori.

4. la un alt moment am observat ca pe picioare, pe pulpa superioara in fata are pielea ingrosata tot timpul, chiar daca nu mai pare uscata sau daca nu e iritata in nici un fel.

5. de cate ori am vazut o asistenta sau doctor, ni s-a spus sa stam linistiti ca nu are nimic special si ca sa mai asteptam pana face 6 saptamani ca se va curata sigur. Nu s-a curatat.

6. mai departe ni s-a spus sa asteptam pana face trei luni ca sigur se va curata pana atunci.

7. (cojile din cap) cradle-cap-ul lui a fost serios de la inceput si la un moment dat a inceput sa coboare pe frunte pana la sprancene facand-ul sa se frece la ochi inca de pe la o luna si ceva. Am fost sfatuita sa il ung cu ulei de masline si sa il curat de coji cu piaptanul, ceea ce am si facut. Au fost perioade cand seara era curat in cap cu doar cateva coji ramase pe zona fontanelei, iar dimineata era din nou plin de coji pana la frunte. (acum stiu ca asta e simptom de eczema)

8. ultima noutate aflate de la medic e ca tot ce putem face e sa il dam cu cremele de care am vorbit deja si ca are toate sansele sa scape de eczema pe la 2 ani.

Trimis de: Felina pe 4 Feb 2011, 01:15 PM

Ce am facut noi inainte sa avem un diagnostic, urmarind diverse sfaturi de la diverse persoane sau propria inspiratie.

1. l-am uns cu cremele date de la spital.
2. la gat cand a fost mai rau si nu i-a mai trecut cu zilele l-am uns cu o crema cu cortizon pe care deja o aveam in casa. dupa un curs de doua plicari pe zi timp de 7 zile i-a trecut.
3. am schimbat detergentul si am spalat toate hainele si toate lucrurile din casa cu care intra in contact: am observat o inbunatatire considerabila a iritatiilor. dupa cateva zile doar iritatia a revenit in totalitate.
4. am renuntat la toate hainele colorate puternic si din materiale dubioase la care EU personal am observat ca are o reactie rapida.
5. am facut o cura de bai in ceai concentrat de musetel. nu am observat nici o schimbare, dar in perioada respectiva iritatiile nu erau puternice. de notat ca nici nu s-au intensificat, nici nu s-au ameliorat.
6. intr-o zi l-am tinut dezbracat complet, numai in pempers, pe o patura calduroasa, intr-o camera bine incalzita. pana seara pielea lui nu mai arata nici o iritatie rosie. Am facut asta in ziua in care am schimbat detergentul si am spalat mai tot de prin casa.
7. am decis sa il imbrac numai in body-uri, unul mic direct pe piele si unul intreg peste. cand iese afara punem pe el un pantalon si un hanorac, dar pe piele direct poarta numai body-uri.

Trimis de: Felina pe 4 Feb 2011, 01:34 PM

Ce am aflat de pe internet in putinul timp de cand am inceput sa ma documentez:

general
1. undeva in jur de 20% din nou nascuti se nasc cu aceasta afectiune (doctora de familie a spus 1%)
2. in 40% din cazuri eczema dispare de la sine undeva in jurul varstei de 2-6 ani
3. eczema nu se poate trata pentru ca nu se cunosc cauzele ei decat in foarte putine cazuri.
4. cine a avut eczema o va avea toata viata ( - asta e concluzia mea dupa tot ce am citit!), adica de cate ori va intra in contact cu ceea ce ii provoaca iritatii, se va irita din nou.


tipuri de egzema:
1. dermatita de contact: pielea se irita in contact cu anumite substante continute in diferite obiecte. nichelul, parfumul (de orice fel, din cosmetice, din parfumuri etc), vopseluri ce se gasesc in materialele textile, chimicalele din detergenti sunt iritanti cunoscuti si recunoscuti.
2. egzema pe fondul unor alergii: unele alergii se manifesta la nivelul pielii sub forma de eczema. exista doua teste prin care se poate afla la ce este alergic un organism: un test de sange si un test de piele prin care se aplica pe piele alergenii cunoscuti si se urmaresc reactiile.
3. inca vreo duzina de tipuri a caror cauza insa NU este cunoscuta.

Primele doua tipuri de eczema de mai sus se pot vindeca (?) sau cel putin tine sub control din momentul in care se conosc substantele iritante sau alergene.

Trimis de: Felina pe 4 Feb 2011, 01:45 PM

Ce am facut de cand am aflat diagnosticul de eczema.

1. am luat mult mai in serios cremuitul zilnic.
2. am inceput sa ma documentez
3. nu il mai cremuim decat pe zonele iritate unde are piela ingrosata, nu si prin zonele de la gat si incheieturi unde iritatia e rosie pentru ca am observat ca parca se irita si mai tare. iritatiile de incheieturi si de la gat arata mai bine de cand nu mai punem crema respectiva.
4. nu mai folosim crema cu cortizon. am decis sa o folosim doar in cazul in care una din iritatiile rosii da semne ca se mareste si nu trece deloc in decursul a cateva zile. deocamdata nu ii simtim lipsa.


Ce este cortizonul?
este cel mai putin potent steroid care se foloseste in tratamentul afectiunilor de piele. din punctul meu de vedere este periculos, pur si simplu instinctul meu spune NU si incerc sa-l urmez pana reusesc sa adun mai multa informatie si sa inteleg mai bine ce se intampla.

Trimis de: Felina pe 4 Feb 2011, 01:54 PM

Ce am in plan:

1. sa ii fac testul de alergii - am primit programare de la medicul de familie, poate dura cateva luni pana ne vine randul
2. sa ma documentez cat mai mult.
3. sa schimb plapumile din casa, care sunt umplute cu material sintetic (o plapuma de fulgi e deja pe drum)
4. sa schimb pernele din casa, care sunt umplute cu material sintetic (doua le-am trimis deja la charity, o perna de fulgi e deja pe drum)
5. sa inlocuiesc detergentul de rufe cu nuci indiene
6. sa inlocuiesc detergentul de vase cu unul natural (pe baza de bicarbonat, trebuie sa ma documentez cum se face)
7. sa renunt la parfumuri macar pentru o perioada pana cand primesc rezultatul de la testul de alergii.
8. sa renunt la putinele creme pe care le mai am - dar nu inainte de a face un test pe pielea lui, sa vad daca voi avea curajul sa il fac(!)
9. sa gasesc alternative pentru detergentii de curatat casa(!)
10. sa il imbrac numai in haine albe de bumbac - urmatorul schimb de haine cumparat va fi alb in totalitate.

Trimis de: abis pe 4 Feb 2011, 03:11 PM

QUOTE(Felina @ 4 Feb 2011, 01:45 PM) *
Ce este cortizonul?
este cel mai putin potent steroid care se foloseste in tratamentul afectiunilor de piele. din punctul meu de vedere este periculos, pur si simplu instinctul meu spune NU si incerc sa-l urmez pana reusesc sa adun mai multa informatie si sa inteleg mai bine ce se intampla.

Ai grija ca, daca nu ma insel, folosirea lui indelungata poate sa duca la dependenta.

Din pacate nu te pot ajuta cu multe informatii, dar iti doresc din suflet sa gasesti cele mai bune solutii pentru problema bebelusului.

Trimis de: Felina pe 4 Feb 2011, 03:32 PM

Abis, multumesc pentru interventie. Nu stiam ca poate crea dependenta. Instinctul meu a fost corect pana acum. smile.gif

Trimis de: abis pe 4 Feb 2011, 03:51 PM

http://www.jurnalul.ro/jurnalul-national/jurnalul-national/cortizonul-un-drog-pentru-piele-27554.html

Trimis de: Cucu Mucu pe 4 Feb 2011, 06:15 PM

QUOTE(Felina @ 4 Feb 2011, 03:32 PM) *
Abis, multumesc pentru interventie. Nu stiam ca poate crea dependenta. Instinctul meu a fost corect pana acum. smile.gif


Cortizonul ala e foarte periculos, mai bine lipsa. Am crezut ca numai in Ro e mania cortizonului! Al meu devenea foarte, foarte nervos in timpul tratamentului cu cortizon, asa ca, la urmatoarea data cand i-a fost prescris am zis "pas", spre stupoarea medicului.

Trimis de: Oiski-Poiski pe 5 Feb 2011, 05:45 PM

Aici nu se fac teste de alergii direct pe piele la copii asa mici.
Prin testele de sange insa se stabileste IgE - antikörper .Copilul meu a avut neurodermitis datorita alergiei la lapte .A fost pentru mine un soc cand i-au luat sange din vena de la cap ca era prea mic sa-i ia din mana.
Si ma mai intreb de ce sunt acuma putin "debusolata" dupa cate mi s-au intamplat ! Am crezut ca mor langa el cand l-am tinut sa-i ia sange.

Cu timpul ia trecut intra-adevar eczema insa nici in ziua de azi nu bea lapte.Si numai eu stiu ce grija am avut la toaleta zilnica a corpului.

Lasa cortizonul la o parte.Nici un medic serios nu-ti recomanda asta daca nu aia juns inca la o situatie foarte tragica a copilului.
Eu am desfintat hainele de pat din pene si am cumparat dimpotriva unele care le spal la cel putin 60 ° .


http://www.spirig-pharma.de/Balmandol-Haut-und-Badeoel.92.0.html

http://www.linola.de/fett.html

Cu astea i-am dat pe corp.

Trimis de: Cla pe 5 Feb 2011, 07:41 PM

QUOTE(Oiski-Poiski @ 5 Feb 2011, 04:45 PM) *
Si numai eu stiu ce grija am avut la toaleta zilnica a corpului.

Ai avut prea multa grija, de-aia fac copiii neurodermitis si alergii.
Astia trebe sa se razvâleasca în pamânt, nisip si rahat ca sa fie mai târziu rezistenti, si nu înfofoliti în Domestos, asta-i face bolnavi.
Eu n-am avut vreodata o raceala sau gripa si stii de ce?
Pe când eram copil, aveam o gramada de nisip în curte, acolo faceam pentru masinute strazi.
Cacat de mâtza? Nu-i bai, la o parte.
Am luat praf din curte, l-am învârtit cu apa si cica am facut gulash.
Am mâncat împreuna cu câinele meu.
Si sa stii ca n-am avut niciodata nevoie de doctor.
"Dreck macht Speck"

Trimis de: Cucu Mucu pe 6 Feb 2011, 12:44 PM

Cla, muta-te la bancuri! mad.gif


Felina, despre eczeme:
http://www.pharma-business.ro/sanatate-si-nutritie/eczemele-endogene.html

http://www.sfatulmedicului.ro/Dermatita/eczema_7675

Trimis de: Oiski-Poiski pe 6 Feb 2011, 02:04 PM

Cred ca am fost inteleasa gresit.
Prima data s-a nascut copilul cu alergie la lapte si apoi a avut problemele de piele si a trebuit sa am mare grija la toaleta zilnica.
Nu cred ca igiena prea mare este principala vinovata la numarul tot mai mare de alergii la copii.Cred ca mai degraba aerul tot mai murdar si toate porcariile ce le mancam si bem.

Din cate stiu la multi copii pe masura ce cresc dispare sensibilitatea asta la piele , la al meu asa s-a intamplat.Insa unii raman toata viata cu ea.Nu stiu de ce .Iar altii au mai tarziu alte probleme ca de exemplu bronsita asmatica .


Mi-am mai amintit ca mai exista o planta din care se face un ceai cu care se spala copii in vana.De planta asta am aflat mult prea tarziu insa am folosit-o cu succes pe pielea mea.Denumirea botanica este de :Herba bidentis insa nu stiu daca o gasesti acolo in farmacii.Eu o gasesc aici doar in magazinele speciale cu produse rusesti.
http://www.herbiderma.de/printable/index.php

Trimis de: Cla pe 6 Feb 2011, 07:40 PM

QUOTE(Cucu Mucu @ 6 Feb 2011, 11:44 AM) *
Cla, muta-te la bancuri! mad.gif

Auzi "desteptule", chiar ca ma enervezi câteodata, astea nu-s bancuri, sunt realmente traite.
Daca nu stii sa diferentezi, învata.


Edit @ Oiski: Am locuit în oras lânga o strada foarte frecventata, si baiatul a avut nevoie de un spray pentru astmatici.
Dupa ce ne-am mutat la periferie, la aer curat, n-a mai avut nevoie de nimic.
Se poate ca a intervenit si pubertatea, dar nu sunt sigur, cred mai degraba ca a fost acel alt aer.

Alles Gute für Dich und Familie ! smile.gif

Trimis de: Cla pe 6 Feb 2011, 07:57 PM

QUOTE(Oiski-Poiski @ 6 Feb 2011, 01:04 PM) *
Din cate stiu la multi copii pe masura ce cresc dispare sensibilitatea asta la piele

Oiski, daca vrei, o s-o întreb pe nepoata-mea, ea a avut-o de-a face cu Neurodermitis.
Acum îi merge bine, dar înca sunt chestii pe care nu are voie sa puna mâna fara sa faca alergie...
Ca de exemplu nu poate sa curete cartofi cruzi, se poate sa fie de la amindon, dar cei fierti nu-i fac vreo problema.


smile.gif

Trimis de: Felina pe 7 Feb 2011, 02:17 PM

QUOTE(Cucu Mucu @ 4 Feb 2011, 04:15 PM) *
Cortizonul ala e foarte periculos, mai bine lipsa. Am crezut ca numai in Ro e mania cortizonului! Al meu devenea foarte, foarte nervos in timpul tratamentului cu cortizon, asa ca, la urmatoarea data cand i-a fost prescris am zis "pas", spre stupoarea medicului.


Si aici e manie cu cortizonul. Acum dupa ce am citit multe despre eczema, nu pot sa inteleg felul limitat in care pun doctorii problema. Nu am ajuns inca la specialist si s-ar putea sa mai dureze doua luni pana ne vine randul 'pe lista de asteptare', sunt foarte curioasa ce va spune. Multumesc pentru suport!

Trimis de: Felina pe 7 Feb 2011, 02:23 PM

QUOTE(Oiski-Poiski @ 5 Feb 2011, 03:45 PM) *
Aici nu se fac teste de alergii direct pe piele la copii asa mici.


Nici aici, doar pe la 6 luni. Eu testul o sa il fac cand imi dau astia liber, pana atunci incerc tot ce pot.


QUOTE
Prin testele de sange insa se stabileste IgE - antikörper .Copilul meu a avut neurodermitis datorita alergiei la lapte .A fost pentru mine un soc cand i-au luat sange din vena de la cap ca era prea mic sa-i ia din mana.
Si ma mai intreb de ce sunt acuma putin "debusolata" dupa cate mi s-au intamplat ! Am crezut ca mor langa el cand l-am tinut sa-i ia sange.


Te inteleg! hug.gif


QUOTE
Cu timpul ia trecut intra-adevar eczema insa nici in ziua de azi nu bea lapte.Si numai eu stiu ce grija am avut la toaleta zilnica a corpului.

Lasa cortizonul la o parte.Nici un medic serios nu-ti recomanda asta daca nu aia juns inca la o situatie foarte tragica a copilului.


Incerc sa nu-i mai dau cu cortizon, dar are zone in care pielea face zeama si acolo ii mai dau pt ca mi-e teama sa nu se infecteze. Suntem la inceput si sper sa reusim macar sa aflam cum sa tinem iritatia asta rosie zemoasa sub control.


QUOTE
Eu am desfintat hainele de pat din pene si am cumparat dimpotriva unele care le spal la cel putin 60 ° .


Nu inteleg ce vrei sa spui prin 'haine de pat din pene' - te rog vino cu detalii.

Eu am cearseafuri de pat numai de bumbac si de cand am aflat de conditia lui le spal numai la 60 °, la fel cu toate albiturile.

Trimis de: carmine pe 7 Feb 2011, 02:24 PM

2 luni? blink.gif Dar de ce dureaza atat de mult, nu mai sunt si altii?

Trimis de: Felina pe 7 Feb 2011, 02:28 PM

QUOTE(Cla @ 5 Feb 2011, 05:41 PM) *
Ai avut prea multa grija, de-aia fac copiii neurodermitis si alergii.



Claule, nu stii ce vorbesti! Daca nu ai chef sa citesti atent ce se intampla aici, daca nu ai nimic de adus la subiect, te rog nu provoca mai mult necaz unor parinti si asa speriati! te rog sa respecti acest subiect ca fiind unul FOARTE serios. Multumesc pentru intelegere.

Trimis de: Felina pe 7 Feb 2011, 02:34 PM

QUOTE(Oiski-Poiski @ 6 Feb 2011, 12:04 PM) *
Cred ca am fost inteleasa gresit.
Prima data s-a nascut copilul cu alergie la lapte si apoi a avut problemele de piele si a trebuit sa am mare grija la toaleta zilnica.
Nu cred ca igiena prea mare este principala vinovata la numarul tot mai mare de alergii la copii.Cred ca mai degraba aerul tot mai murdar si toate porcariile ce le mancam si bem.

Din cate stiu la multi copii pe masura ce cresc dispare sensibilitatea asta la piele , la al meu asa s-a intamplat.Insa unii raman toata viata cu ea.Nu stiu de ce .Iar altii au mai tarziu alte probleme ca de exemplu bronsita asmatica .
Mi-am mai amintit ca mai exista o planta din care se face un ceai cu care se spala copii in vana.De planta asta am aflat mult prea tarziu insa am folosit-o cu succes pe pielea mea.Denumirea botanica este de :Herba bidentis insa nu stiu daca o gasesti acolo in farmacii.Eu o gasesc aici doar in magazinele speciale cu produse rusesti.
http://www.herbiderma.de/printable/index.php



Cam la ce varsta ai aflat de alergia la lapte? Si problemele de piele au fost diagnosticate ca eczema? Pe la ce varsta i-a trecut? Si f important: avea mancarimi pe piele, pe iritatii?

Despre planta asta nu gasesc info in engleza. Cine ma ajuta pliz?

Trimis de: Felina pe 7 Feb 2011, 02:37 PM

QUOTE(carmine @ 7 Feb 2011, 12:24 PM) *
2 luni? blink.gif Dar de ce dureaza atat de mult, nu mai sunt si altii?



Atata dureaza aici prin sistemul medical de stat. As putea merge la un specialist privat - costa f mult si nu stam bine cu banii, dar cred ca pana la urma asta o sa facem pentru ca se pare ca eczema lui evolueaza mai rapid si mai dramatic decat m-as fi asteptat. E cu dus si intors pentru ca totusi testul alergenic nu se face pana la 6 luni si el are doar 4 luni jumate.

Trimis de: Cucu Mucu pe 7 Feb 2011, 03:14 PM

QUOTE(Felina @ 7 Feb 2011, 02:34 PM) *
Despre planta asta nu gasesc info in engleza. Cine ma ajuta pliz?


http://www.comarion.ro/retete_naturiste/index.php?value=Dentita.&detalii=Plante%20detailate

Pe zonele afectate ai putea incerca cu extract de glabenele (crema), e foarte buna in regenerarea celulelor epiteliale.

Trimis de: carmine pe 7 Feb 2011, 03:32 PM

Multa bafta si sanatate

Trimis de: Felina pe 7 Feb 2011, 06:45 PM

Cum a evoluat bebelusul intre timp.
A avut cateva zile bune spre foarte bune. Nemaifolosind crema silcocbase s-a cunoscut, sau cel putin asa ni s-a parut noua. Cert e ca pielea i-a devenit din ce in ce mai uscata si am inceput sa folosim aquaneos cream, care nu are SLS in ea, in schimb are ceva alcool, despre care stiu sigur ca este iritant... trebuia sa folosim ceva si asta aveam in casa. A ramas sa cumparam altceva cand iesim, daca gasim fara iritanti.

Intre timp i-am inceput tratamentul pentru conjunctivita. Dupa trei aplicari ochii ii erau rosii, pleoapa inferioara inflamata si cumva iesita in afara; scarpinat serios. M-am gandit sa opresc tratamentul si am gasit la farmacie acelasi medicament dar ambalat diferit, pe doze individuale, care nu contine conservantii din prima crema. Asta parca merge mai bine, nu mai are ochii inflamati si nici nu se mai scarpina atat de rau.

In continuare ii dau calpol pentru raceala, care il supara destul de rau.

Dupa o zi de folosit cealalta crema a inceput din nou iritatia rosie pe la cute.

Aseara am fost la cumparat de creme si nu am gasit nimic fara LSL sau alcool. Asa ca am cumparat petrolatum de la vaseline. L-am uns din cap pana in picioare aseara si pana dimineata pielea lui s-a curatat de petele rosii. DAR de dimineata a facut o criza de mancarime rea. mi-e si teama sa apreciez crizele astea din ce in ce mai puternice pentru ca realizez - din ce citesc - ca se poate si mai rau si probabil intr-acolo ne indreptam daca nu gasesc solutia rapid.

***

Nu stim ce sa mai credem, daca cremele au sau nu vreo importanta.

A venit A pe la noi si dupa ce l-a luat in brate i s-a inrosit gatul si m-am panicat. Sigur A nu isi spala hainele cu detergent non-bio si sigur ca foloseste parfum... nici nu stiu cum i-am spus, cred ca am speriat-o. In sfarsit, nu stiu daca are legatura cu aspectele astea.

***


Am comandat nucile indiene si sper sa le primesc in cateva zile.

Am cumparat o plapuma din fulgi de gasca si perne asemenea. De trei zile le am pe pat. Azi ma citit ca nu ar fi indicate in problemele de piele si iar m-am panicat. deseara le schimb cu ce aveam inainte.

Intre timp am curatat casa cat am putut mai bine, cand unul cand altul. Am gasit mai multe locuri cu mucegai, nu mult, dar prezent. Am aruncat tot ce aveam de lemn, tocatorul si lingurile care toate aveau portiuni inegrite. Am taiat din pervazul de lemn care si el era atins cumva de mucegai. Am aruncat toti buretii de bucatarie si am curatat bine peste tot. Prin multe locuri sunt pete mici, abia vizibile, de mucegai. Bucataria cred ca era focar. Acuma nu stiu daca are vreo legatura, dar m-am ingrozit. Am observat apoi ca spatarul uni scaun e patat tot de mucegai. Nu e un mucegai de suprafata, e ceva ce a intrat in lemn, sau de acolo iese... nici nu mai stiu... poate ar fi o idee buna sa ne mutam, dar unde ca in irlanda mucegaiul e la el acasa.

Am mai scos din casa cateva din hainele bebelui de care nu eram sigura.

Am comandat in Ro lapte praf pt bebei de la Milupa din cel antialergic, despre care am inteles ca e buna la gust. Cel de aici e f rau la gust.


***


trec prin stari contradictorii de la o ora la lata. incerc sa ma pastrez calma, dar din cand in cand intru in panica. Incerc sa fac ce trebuie, dar ma si grabesc. Evident ca as vrea sa il ajut cat mai repede, dar nu se prea poate in cazul asta. neputinta asta ma da peste cap, ma scoate din minti.


Acum la servici sigur ca nu ma pot concentra, am tot citit despre eczema... am dat de o mama care zicea ca a obserat ca copilul ei se irita imediat dupa ce il lua in brate daca ea mamica consumase lactate. mi se pare extrem, dar daca e adevarat?


Incerc sa am rabdare, dar cum sa fac asta cand bebelusul meu pe zi ce trece e din ce in ce mai afectat? ma refer la mancarime, la scarpinat, la zbaterea lui.

toata noaptea l-am tinut mai mult in brate, a dormit mult la mine pe burta.

ma gandesc sa nu-i mai dau banana, desi o mananca asa bine. am inteles ca poate irita...


***


Acum la servici am pus cap la cap niste date si am impresia ca in perioada in care eu nu am mai consumat lactate pentru a evita colicii lui a avut pielea cea mai curata. asta ar insemna ca e alergic la lactoza. daca e asa, laptele asta nou ar trebui sa il ajute. sa vedem, sa vedem.


***


cred ca sunt incoerenta, dar trebuie sa imi vars naduful pentru ca acasa nu am cu cine vorbi, pentru sotul meu e prea mult, am impresia ca il intristez si mai tare.

Trimis de: Oiski-Poiski pe 7 Feb 2011, 08:25 PM

Laptele pentru alergici nu i-a ajutat copilului meu deloc .Pana la urma a baut un lapte pentru bebe care de fapt nu era lapte, nu stiu cum sa-ti explic .A fost foarte scump si ingrozitor la gust.Alergia la lapte i-au diagnosticat-o pe la 3 luni dupa ce ne-am chinuit cu tot felul de lapte praf pentru bebe (nu am putut sa-l alaptez) .Tampitii ne intrebau mereu daca suntem noi alergici.De unde puii mei era sa stiu la vremea aia ca eram.Ca nu ma testase nimeni.

La hainele de pat m-am referit ca am aruncat tot ce era cu pene , plapuma, perina si am cumparat din cele care se pot spala oricand la cel putin 60 °.
Nu a apucat sa se scarpine tare ca am depistat la timp alergia insa coaja de pe cap i-a ramas pana pe la 2 ani cand de fapt si starea pielii s-a imbunatatit.

Eu din cate stiu crema este importanta insa trebuie sa gasesti una care i se potriveste.

Sper sa nu te sperii si mai tare.Daca da zi-mi ca mai bine tac.Te inteleg in ce situatie esti.

Trimis de: Afrodita pe 7 Feb 2011, 11:59 PM

Felina, eu nu te pot ajuta cu nimic, ca nici copii n-am, nici probleme n-am avut...
Sora mea a avut o eczema urata pe fatza. A scapat de ea de pe 13-14 ani. Mama a fost si ea disperata si a umblat prin medici luna de luna in incercarea de-a afla ce era, de ce, de unde si ce-i prieste sa o cremuiasca si sa-i treaca... Medicii n-au stiut de la ce-a avut-o. Nu mai stiu daca a avut-o de la nastere sau i-a aparut la cativa anisori, da' stiu ca cel putin 10 ani ne-am chinuit cu ea. Si a trecut la un moment dat ca de la sine. Sor-mea refuza sa se mai cremuiasca cu de toate, mama de disperare si deznadejde a renuntat sa mai caute solutii - si pana la urma i-a trecut de la sine. Nici in ziua de azi nu stim de ce si cum si din pacate nu mai stiu care-s cremele cu care-o dadea mama pe sor-mea - da' sincera sa fiu nu cred ca ar face vre-un bine...

E o firma care are o crema buna pentru fata si corp, se cheama E45, e al naibii de scumpa, da' cica e buna si pentru eczeme. E buna de moisturising... De asemenea cremele de la Dove sunt foarte bune pentru piele sensibila si ajuta intr-adevar la repararea pielii, ca si cele de la Johnson's baby. E45 foloseste Dan cu succes, iar celelalte doua le folosesc eu mereu - am o piele foarte sensibila, se irita de la orice, dar aceste doua firme vad ca-mi priiesc.

Poate-am vorbit prostii, poate nu. Daca vrei sa incerci ceva, poti incerca - macar cateva zile sa vezi cum reactioneaza. Uneori leacurile cele mai bune vin din cele mai neobinuite locuri. Ma gandesc ca poate il vor ajuta pana la 6 luni cand ii pot face testele sa afle ce are sau de la ce are.

Iarta-ma ca nu stiu mai mult, dar ma gandesc la voi zilnic si ma rog sa-i fie mai bine. Off, sufletel micut si chinuit! hug.gif
Multa bafta in a gasi instinctiv ce-l face sa fie ok! My heart goes out to you hug.gif

Trimis de: Felina pe 8 Feb 2011, 07:24 PM

QUOTE(Cucu Mucu @ 7 Feb 2011, 01:14 PM) *
http://www.comarion.ro/retete_naturiste/index.php?value=Dentita.&detalii=Plante%20detailate

Pe zonele afectate ai putea incerca cu extract de glabenele (crema), e foarte buna in regenerarea celulelor epiteliale.


Multumesc!

Trimis de: Felina pe 8 Feb 2011, 07:39 PM

QUOTE(Oiski-Poiski @ 7 Feb 2011, 06:25 PM) *
Laptele pentru alergici nu i-a ajutat copilului meu deloc .Pana la urma a baut un lapte pentru bebe care de fapt nu era lapte, nu stiu cum sa-ti explic .A fost foarte scump si ingrozitor la gust.Alergia la lapte i-au diagnosticat-o pe la 3 luni dupa ce ne-am chinuit cu tot felul de lapte praf pentru bebe (nu am putut sa-l alaptez) .Tampitii ne intrebau mereu daca suntem noi alergici.De unde puii mei era sa stiu la vremea aia ca eram.Ca nu ma testase nimeni.

La hainele de pat m-am referit ca am aruncat tot ce era cu pene , plapuma, perina si am cumparat din cele care se pot spala oricand la cel putin 60 °.
Nu a apucat sa se scarpine tare ca am depistat la timp alergia insa coaja de pe cap i-a ramas pana pe la 2 ani cand de fapt si starea pielii s-a imbunatatit.

Eu din cate stiu crema este importanta insa trebuie sa gasesti una care i se potriveste.

Sper sa nu te sperii si mai tare.Daca da zi-mi ca mai bine tac.Te inteleg in ce situatie esti.



Multumesc! Stai linistita, nu ma sperii mai tare smile.gif , orice informatie e bine-venita.



@Afro: multumesc!

Trimis de: Felina pe 8 Feb 2011, 08:42 PM

De 6 zile citesc si iar citesc depre eczema asta. Am citit zeci si zeci de cazuri povestite de mamici.

O sa rezum in idei de baza ce am inteles pana acum:
Intoleranta la lactoza:
- eczema poate fi provocata de intoleranta la lactoza
- intoleranta la lactoza este provocata de productia scazuta a enzimei lactase care este responsabila cu digerarea lactozei
- lactoza nedigerata ajunge in intestin si acolo e oarecum digerata de catre bacteriile locale, ceea ce duce la producerea unei cantitati mari de gaz, care la randul lui duce la un gen de disconfort numit si colic
- multi nou nascuti au un anume grad de sensibilitate la lactoza, asta insemnand ca nu reusesc sa digere toata lactoza primita prin lapte (matern sau praf)
- multi nou nascuti reusesc sa treaca peste aceasta forma de intoleranta mai devreme sau mai tarziu in viata, fara ajutor
- intoleranta la lactoza poate avea efect intarziat, adica simptomele pot aparea la cateva ore dupa masa

Despre eczema:
- odata instalata, eczema este foarte sensibila la foarte multi factori pe care eu o sa-i numesc iritanti
- toate cremele de pe piata, inclusiv Vaseline, Aveeno, E45 etc contin iritanti, chiar daca cremele respective sunt speciale pentru a trata eczema
- iritantii se afla peste tot in fiecare casa si posibil in fiecare lucru care ne inconjoara
- pe unii copiii ii ajuta anumite creme, dar pentru a afla care crema e de ajutor trebuie incercate toate, pe rand, macar cate 7 zile, timp in care trebuie sa nu mai schimbi nimic in viata copilului pentru a fi convins ca rezultatul e datorita cremei
- e aproape imposibil sa feresti copilul de iritanti
- e aproape imposibil sa nu schimbi ceva in rutina copilului timp de atatea zile - simplul fapt ca vine cineva in vizita poate schimba totul; simplul fapt de a manca ciocolata poate schimba mediul copilului
- cremele cu steroizi ajuta pielea sa se refaca pe durata tratamentului, dar pielea vindecata se va irita din nou in contact cu iritanti si ciclul asta poate dura ani si ani la rand, fara speranta
- multe mancaruri pot purta rolul de iritanti
- mancarurile pot irita obrajorii copiilor
- mancarurile pot irita pe loc, imediat dupa mancat, sau pot avea efect de iritare itarziata


Ce spun doctorii in general:
- foloseste cremele de hidratare si cele de vindecare (pe baza de steroizi) si asteapta, copilul are toate sansele sa iasa din asta singur
- testul antialergic nu e recomandat pentru ca sunt sanse sa declanseze alergii in copilul ne-alergic



Cu toata informatia asta am pus cap la cap urmatoarele:
- bebelusul meu a avut pielea cea mai curata in perioada in care eu am limitat consumul de lactate - intre trei saptamani si 2 luni
- cam de doua saptamani eu am inceput sa-i dau cate ceva sa pape, printre care si banana
- banana i-am dat aproape in fiecare zi
- l-am urmarit atent dupa fiecare masa de solide sa vad daca are vreo reactie - nu a avut (nu stiam ca reacia poate fi intarziata!)
- bebele meu a inceput sa aiba gaze si dureri de burtica pe la 3 saptamani, cand am decis eu sa limitez lactatele
- pe la 2 luni am inceput sa introduc din nou lactatele, bazandu-ma pe ideea auzita cum ca colicii inceteaza la 2 luni
- bebele meu are gaze multe si puternice (ceea ce se explica printr-o forma usoara de sensibilitate-intoleranta la lactoza)
- pielea lui a avut caderi si reveniri, ceea ce ma face sa cred ca intoleranta lui e una usoara
- cand am inceput sa-i dau si lapte praf, am urmarit din nou semne, reactii imediat dupa masa, dar nu am aflat
- pielea lui a avut probleme mai mereu, dar abia acum 2 saptamani a inceput sa se scarpine serios
- coincide cu perioada cand am inceput sa-i dau solide
- din intamplare alaltaieri nu i-am dat banana ci doar mar, iar ieri am decis sa nu-i mai dau banana deloc
- am eliminat si plapuma si pernele de fulgi


Ce s-a intamplat de ieri pana azi. (Ieri dimineata a avut o criza puternica de mancarime)

Am decis sa ii dau lapte praf cu lactoza semi-digerata pe care o am in casa inca de joi.
Am ezitat pana acum pentru ca voiam sa vad ce efect au cremele, dar aseara am decis ca nu are cum sa-i strice putin lapte praf din asta mai usor de digerat pentru el. In sticla de seara i-am pus doar jumatate de lingurita de lapte praf special si restul laptele lui normal. A baut ca niciodata toata sticla de 150ml. A dormit bine si nu s-a trezit la trei ore ci mai tarziu cand nu a mai baut decat 30ml de lapte, probabil ii era sete. Dimineata la 5 i s-a mai facut foame si iar a baut o sticla plina. La ora 8 l-am incercat cu alta sticla dar nu i-a trebuit. E prima noapte de pe la 3 saptamani cand ii schimb pampersul de pipi. Azi am inteles ca arata bine si ca a fost cuminte si ne-suparat.

Ramane de vazut cum evolueaza.


Eu m-am gandit ca daca el nu reuseste sa digere proteina asta importanta din lapte, nici nu se hraneste suficient, ceea ce explica cumva faptul ca nu ia in greutate asa cum ma astept eu, dar si faptul ca desi isi tine capul, parca nu are forta sa isi indrepte coloana, e mai mereu in pozitie de arc. Asta explica si faptul ca el inca manaca la trei ore, ca un copil alaptat.

M-am gandit ca daca ii adaug putin lapte praf din asta macar are ceva proteine mai multe pe care sa le asimileze si nu are ce sa fie rau in asta. Poate daca mai prinde putere, poate si organismul lui sa produca enzime din alea mai multe. Nu stiu daca rationamentul meu e corect, ramane de vazut.

Cert e ca nu vreau sa ii schimb total laptele, ci doar sa il ajut putin cu lapte din asta special.

Acum trebuie sa plec spre casa.

Trimis de: Felina pe 9 Feb 2011, 01:48 PM

Ieri bebe a fost bine, pielea groasa de pe picioare si maini s-a dus, a mai ramas un fel de aspreala. Il dam mereu cu crema. Situatia e de asa natura ca eu nu sunt acasa peste zi si doar seara si noaptea sunt cu el.

Aseara avea din nou iritatia rosie la gat, destul de extinsa, putin umeda, dar roseata era cumva usoara, mai pala decat alte dati.

Peste noapte a mancat bine, trei sticle de 150 a dat gata, ca niciodata. I-am pus cate doua lingurite de lapte special in fiecare sticla.

La un moment dat a inceput sa se frece cu picioarele de pat, de mine, dar nu s-a trezit si nici nu a plans.
L-am luat la mine pe piept si l-am leganat cat am putut de mult, pentru ca se pare ca il calmeaza cat de cat. S-a tot frecat cu picioarele, de maini am incercat sa-l mai tin eu ca sa nu se scarpine si nu a opus rezistenta, semn ca nu l-am mancat asa rau.
Totusi a durat mult toata frichineala lui, probabil mai mult de doua ore, in doua reprize. De dimineata am plecat la servici cand el inca dormea, nu l-am deranjat sa ma uit la pielea lui. Dar am aflat mai tarziu la telefon ca e mult mai iritat ca ieri, dar nu da semne de discomfort. I-a facut o baie si apoi au iesit la primbare, timp in care bebe s-a simtit bine.

La pranz ma intalnesc cu ei.


Am cautat la farmacie mai bine si am gasit alt lapte fara lactoza. I-am luat o cutie pentru ca vreau sa-i scot laptele normal.
Acest lapte nou, aptamil pepti, nu contine lactoza, ci proteine din cereale. Nu sunt fericita, vreau lapte din cel cu fructoza semidigerata, asa ca am sunat la milupa unde mi-am lasat numarul de telefon sa ma sune nutritionistul de servici. La farmacie mi-a spus ca nu exista aptamil HA in irlanda, dar eu nu ma mai incred in ce spun ei.


Nu i-am mai dat alt fel de solide decat orezul pentru bebei, dar ma gandesc sa il intrerup si pe asta cand il trec total pe lapte special, adica de azi.

Trebuie sa inteleg ce ii influenteaza starile.

Iritanti din exterior sunt o multime, am eliminat tot ce am putut eu din casa (mai ramane mocheta sa o curatam profesional).
Iritanti din interior nu o sa mai aiba daca nu ii mai dau solide si nici lapte cu lactoza. Astfel ar trebui ca pielea lui sa isi revina bine, in cazul in care eczema lui este intradevar datorata unei forme oarecare de intoleranta la lactoza.

Trimis de: turbo trabant pe 9 Feb 2011, 02:09 PM

felina, aveti mucegai in casa sau igrasie?

Trimis de: Felina pe 9 Feb 2011, 02:26 PM

Trabi, avem mucegai, ca toata irlanda e plina de mucegai. Il curatam constant. Cu cateva posturi mai sus am spus in detaliu cate obiecte din bucatarie am gasit atinse de mucegai. Am aruncat tot, dar mucegai in casa tot creste. Il spalam cu detergent si apoi cu clor.

Trimis de: Felina pe 9 Feb 2011, 02:31 PM

Am recitit cateva din discutiile mamicilor pe un forum irlandez. Cineva a mentionat de picaturile Colief. Si am cautat despre ele.

Colief contine enzima lactase.
Se pune in biberonul proaspat facut.
Enzima sparge lactoza in bucati mai mici, practic digera ~70% din lactoza din lapte.
http://www.colief.com/colief-diagnostic-tool

Mi-e clar ca pe astea trebuie sa le incerc.
Dar acum am deja doua cutii cu lapte special...
O sa vad ce fac... cutia asta neinceputa as putea sa o dau inapoi.
O sa merg la farmacie sa cumpar picaturile.

Trimis de: turbo trabant pe 9 Feb 2011, 02:38 PM

QUOTE(Felina @ 9 Feb 2011, 03:26 PM) *
Trabi, avem mucegai, ca toata irlanda e plina de mucegai. Il curatam constant. Cu cateva posturi mai sus am spus in detaliu cate obiecte din bucatarie am gasit atinse de mucegai. Am aruncat tot, dar mucegai in casa tot creste. Il spalam cu detergent si apoi cu clor.

scuze, nu vazusem. daca atunci cand il scoateti afara se linisteste, problema e undeva in casa si "banui" ca ar fi vorba de sporii mucegaiului prezenti in casa, care sunt destul de pacatosi. simptomele descrise de tine par a fi la fel ca la hayfever.

nu cred din ce ai scris ca e vorba de alergii la diverse substante inclusiv lactoza. zic si eu, nu sunt medic.

Trimis de: Cucu Mucu pe 9 Feb 2011, 02:54 PM

Incearca sa cauti un ozonizator, igienizeaza aerul si isi face treaba destul de bine. Apoi ti-ar mai trebui un dezumidificator si un higrometru (masoara umiditatea din aer).

Pentru a scapa de spori aia nenorociti ti-ar trebui un sistem de filtrare a aerului cu filtre HEPA, nu stiu cum sunt pe acolo, dar pe la noi parca sunt suflate cu aur - sunt filtrele de nustiucati microni, care opresc si o buna parte din bacterii in ele, folosite in laboratoarele medicale si cele IT.

Si mai incearca si cu un lapte de soia, special pt bebeii cu intoleranta la lactoza.


Trimis de: Oiski-Poiski pe 9 Feb 2011, 04:34 PM

Fa-i cat mai repede testul de sange sa vezi daca e intr-adevar alergic la lactoza.Ca in caz ca nu este te chinui degeaba cu diverse feluri de lapte.
Poate este cu adevarat alergic la mucegai.

Laptele ce l-a baut copilul meu era PREGOMIN de la MILUPA.Nu este pe baza de lactoza ci nu stiu ce aminoacizi sau asa ceva.A crescut si cu el .E mai inalt decat mine smile.gif si perfect dezvoltat.

Trimis de: Felina pe 9 Feb 2011, 06:50 PM

QUOTE(turbo trabant @ 9 Feb 2011, 12:38 PM) *
scuze, nu vazusem. daca atunci cand il scoateti afara se linisteste, problema e undeva in casa si "banui" ca ar fi vorba de sporii mucegaiului prezenti in casa, care sunt destul de pacatosi. simptomele descrise de tine par a fi la fel ca la hayfever.

nu cred din ce ai scris ca e vorba de alergii la diverse substante inclusiv lactoza. zic si eu, nu sunt medic.



Trabi, multumesc pentru idei.


Nu am inca certitudinea ca afara pielea lui se linisteste, dar o sa fiu mai atenta.


Nu am afirmat ca ar avea alergie la lactoza, ci doar o forma usoara de intoleranta, adica nu produce suficienta enzima lactina pentru a digera toata lactoza pe care o primeste din lapte. Asta banuiesc eu si am descris in amanunt de ce am ajuns la concluzia asta. O sa am o certitudine intr-o saptamana dupa ce il pun pe lapte fara lactoza (cu lactoza partial digerata).

Trimis de: Felina pe 9 Feb 2011, 06:59 PM

QUOTE(Cucu Mucu @ 9 Feb 2011, 12:54 PM) *
Incearca sa cauti un ozonizator, igienizeaza aerul si isi face treaba destul de bine. Apoi ti-ar mai trebui un dezumidificator si un higrometru (masoara umiditatea din aer).

Pentru a scapa de spori aia nenorociti ti-ar trebui un sistem de filtrare a aerului cu filtre HEPA, nu stiu cum sunt pe acolo, dar pe la noi parca sunt suflate cu aur - sunt filtrele de nustiucati microni, care opresc si o buna parte din bacterii in ele, folosite in laboratoarele medicale si cele IT.

Si mai incearca si cu un lapte de soia, special pt bebeii cu intoleranta la lactoza.



As vrea sa cumpar un sistem de filtrare a aerului, o sa ma consult cu sotul meu si vedem ce gasim si ce ne permitem.

Laptele de soia e controversat peste tot pe unde se vorbeste lb engleza. E o varianta, dar as vrea sa o las la urma.
O sa il tin o saptamana pe aptamil pepti sa vedem ce rezultate avem.

Mersi mult pentru idei si pentru implicare - pentru mine conteaza enorm.

Trimis de: Felina pe 9 Feb 2011, 07:06 PM

QUOTE(Oiski-Poiski @ 9 Feb 2011, 02:34 PM) *
Fa-i cat mai repede testul de sange sa vezi daca e intr-adevar alergic la lactoza.Ca in caz ca nu este te chinui degeaba cu diverse feluri de lapte.
Poate este cu adevarat alergic la mucegai.

Laptele ce l-a baut copilul meu era PREGOMIN de la MILUPA.Nu este pe baza de lactoza ci nu stiu ce aminoacizi sau asa ceva.A crescut si cu el .E mai inalt decat mine smile.gif si perfect dezvoltat.



Oiski, nu am cum sa-i fac repede testul de sange. Acest test e facut doar la medicul specialist si acolo deja am cerut programare, suntem pe lista de asteptare. Nu depinde de nimeni decat de cat de lunga e lista de asteptare ca sa ajungel la specialist.


Nu am zis ca e alergic la lactoza, banuiesc ca are o forma usoara de intoleranta la lactoza si am descris mai sus rationamentul prin care am ajuns la concluzia asta. Dupa ce il tin o saptamana pe laptele special, care nu ii poate dauna in nici un fel, voi putea spune daca are intr-adevar intoleranta la lactoza sau problema lui e cu totul alta.


Si eu i-am luat un lapte de la milupa, se numeste aptamil pepti si contine proteine din cereale ca sa inlocuiasca o parte din lactoza laptelui normal si mai contine si lactoza semi-digerata.

Multumesc mult ca mai urmaresti topicul, e f important pentru mine sa aflu cat mai multe posibilitati si variante, pareri samd. flowers.gif

Trimis de: Felina pe 9 Feb 2011, 07:50 PM

Azi am decis sa ii dau aptamil pepti pentru o saptamana sa vad ce se intampla, daca il ajuta sau nu.

Am sunat si la patamil si am vorbit cu un medic nutritionist si care ma va suna inca odata peste o saptamana sa vada cum a evoluat conditia bebelusului.

I-am facut o sticla de 150ml cu laptele asta la pranz si a baut-o aproape pe toata. A fost un dulce pentru ca dupa ce a baut putin din ea s-a oprit si a inceput sa se joace cu tetina si avea asa o expresie intrebatoare... smile.gif . S-a prins si el ca e ceva diferit la lapte. L-am gustat si e rau, e amar, dar totusi nu dezgustator ca celalalt. Sunt bucuroasa ca bea toata sticla, el rar de tot reusea sa termine o sticla, acum e a patra de aseara pana acum terminata. Mi se pare o inbunatatire.

De diminata am inteles ca pielea lui a fost destul de iritata, in conditiile in care seara a fost cu foarte putine zone inrosite. La pranz cand l-am intalnit avea gatul roz pal, toata iritatia disparuse.

Realizez ca praful, acarienii, sporii de mucegai si alte minuni din aer sunt prezenti mai peste tot si ca nu o sa il pot proteja vesnic de ei, asadar incerc sa abordez problema din interior, adica prin alimentatie. Am o saptamana de incercat laptele cel nou, desi eu sper sa vad imbunatatiri imediat, asa cum mai multe mamici au povestit ca li s-a intamplat. Sigur ca incerc sa raman cat mai pozitiva.

O sa il spal cu apa fiarta si racita pentru o perioada sa vedem daca il ajuta.

Trimis de: wulfenia pe 9 Feb 2011, 11:11 PM

Eu nu pot decat sa te admir pentru indarjirea cu care lupti ca sa-l faci pe micut sa-i fie bine smile.gif

Trimis de: Felina pe 10 Feb 2011, 12:35 PM

QUOTE(wulfenia @ 9 Feb 2011, 09:11 PM) *
Eu nu pot decat sa te admir pentru indarjirea cu care lupti ca sa-l faci pe micut sa-i fie bine smile.gif



Multumesc. Sunt convinsa ca si tu ai face la fel.

Trimis de: Felina pe 10 Feb 2011, 12:51 PM

Aseara a inceput sa fac rosu in obraji si pana pe la 11 noaptea deja era iritat rau.
Inainte de culcare l-am schimbat de pempers si de haine, proces dificil in care el incearca sa se scarpine si eu incerc sa-l tin si sa-l schimb si cremuiesc in acelasi timp. Dureaza mult si in tot timpul asta el era undeva pe punctul de a plange, se incorda, se inrosea si pana la urma sub ochii mei iritatia din obraji s-a inrosit si mai tare si apoi a inceput sa supureze. Este infricosator ceea ce se intampla.
Incerc sa fiu tare. I-am dat cu crema cu cortizon imediat si l-am pus la culcare. Peste noapte cu unul din biberoane s-a udat pe haine si a trebuit sa il schimb. Chinuiala mare. La urmatoarul biberon am observat ca are hainele ude, ii iesise pipi prin pemp. Ar fi trebuit sa-l schimb, dar nu mai aveam putere sa o iau de la capat si i-am bagat niste servetele de hartie acolo unde era ud. De la 4 la 6 l-am leganat incontinuu, s-ar fi scarpinat si era pe punctul sa planga, dar inca adormit. S-a frecat cu picioarele de mine timp de doua ore, intr-un final a adormit. La 7 s-a trezit iar pentru mancare si inca jumate de ora l-am leganat ca sa nu se mai scarpine. Eu m-am ridicat sa ma pregatesc de munca pentru ca era deja tarziu. M-am uitat la obrajii lui si inflamatia trecuse, mai era asa cat un nasturel. La servici am primit telefon de la sot sa-mi spuna ca bebe e bine, fata lui arata bine si ca pe gat are rosu doar pe dreapta. Dupa ce am incheiat conversatia, in cateva minute m-a sunat din nou sa-mi spuna ca bebe arata foarte rau, s-a iritat peste tot f rau. La amandoi ne e rau, evident. L-am intrebat ce a facut intre cele doua telefoane, l-a schimbat, l-a dezbracat etc. Doar l-a mutat din pat pe scaunul lui cu jucarii. Nu pot sa ma gandesc decat la praf si la acarieni.


Aseara mi-am dat seama ca ieri am facut o schimbare in alimentatia lui fara sa realizez ca fac o schimbare(!!). I-am luat laptele nou pepti din care a baut trei biberoane.

Din tot ce am citit pana acum, copiii se irita in obraji cand le e introdus un aliment nou. Eu i-am introdus laptele pepti. Nu stiu ce-a fost in capul meu. Am pus cutia deoparte si am decis sa folosesc doar Nutramigenul. de aseara pana acum a avut numai nutramigen, nu i l-am mai amestecat cu nimic.

Mi-a fost TEAMA sa ii dau nutramigenul full pentru ca e atat de rau la gust si cum e ultima mea speranta in materie de lapte, nu as fi vrut sa am un esec doar din cauza gustului. Pe copil in schimb nu pare sa-l deranjeze, a fost doar in capul meu (si din cele citite si din cele spuse de farmacista cum ca e f greu accepta de bebi).

Trebuie sa stau cu mintea limpede si sa nu mai schimb nimic. Am hotarat: nutramigen in totalitate, nici un fel de solid, nici macar orezul, baie cu apa fiarta si racita cand e cazul, si crema dar nu atat de multa ca totui si asta il irita (dar nu vreau sa o schimb inca). daca as reusi sa tin regimul asta timp de o saptaman!!

acum trebuie sa merg la doctor.

Trimis de: Felina pe 10 Feb 2011, 02:17 PM

Ok.


Inca una din chestiile pe care le-am observat de mult timp: in zona pempersului pielea bebelui a fost cea mai curata intotdeauna. S-a mai iritat din cand in cand, dar incomparabil mai putin decat in restul corpului. Pur si simplu alta explicatie nu am gasit decat ca e ceva in aer care il irita. Dar mai departe n-am stiut ce sa fac.

Ce sunt acarienii (dust mites)?
Acarienii sunt niste orbanisme de cca 0.4 mm, de culoare crem, care se hranesc cu pielea uscata si cazuta a oamenilor. Pielea umana se desprinde constant, in bucatele f mici, practic ne-vizibile cu ochiul liber.

Acarienii in sine nu produc iritatii, in schimb o componenta a fecalelor lor da.
Fecalele lor se gasesc peste tot pentru ca se amesteca cu praful si praful se raspandeste incontinuu, la fiecare miscare a noastra.

Acarienii traiesc in orice casa, oricat de curata ar fi ea. Acarienii se infig adanc in diferite tesaturi si nu pot fi eliminate prin aspirare de ex si nici prin spalare sub 60C.

Acarienii in schimb nu traiesc in spatiile unde umiditatea e sub 40% (50% spun altii).

L-am rugat pe sot sa mearga sa cumpere un dezumidificator.

Trimis de: Felina pe 10 Feb 2011, 02:26 PM

http://en.wikipedia.org/wiki/House_dust_mite


A simple washing will remove most of the waste matter. Exposure to temperatures over 60 °C (140 °F) for a period of one hour or freezing, exposure to temperatures below 0 °C (32 °F),[11] will typically prove fatal to house dust mites; a relative humidity less than 50 percent may also be fatal.[12] Ten minutes in a household clothes dryer at lethal temperatures has been shown to be sufficient to kill all the dust mites in bedding.[13] House dust mites reproduce quickly enough that their effect on human health can be significant.

Trimis de: Felina pe 10 Feb 2011, 02:42 PM

Sa-mi intre bine in cap:
- curatenia nu omoara acarienii
- curatenia elimina mare parte din fecalele lor, eliminad deci alergenul continut de ele
- acarienii care inca sunt in viata continua sa traiasca si sa produca fecale, deci substanta iritanta revine.

Asta explica destul de bine inbunatatirea vazuta in starea pielii lui dupa curatenia de marti (saptamana trecuta).
Timp de trei zile a fost bine spre foarte bine.
Apoi din nou s-a inrautatit. Explicabil prin faptul ca acarienii isi vad de viata si cantitatea de substanta iritanta eeliminata de ei a crescut din nou la noi in casa.

daca reusesc sa omor acarienii, o curatenie zdravana ma va scapa si de substanta iritanta.
daca cumpar dezumidificator -> omor acarienii.
tin zilnic umidificatorul pornit - > nu mai am acarieni deloc.
Curatenia o sa rezolve si resturile de iritant si asta ar trebui sa aduca o inbunatatire considerabila in starea pielii lui.

In acelasi timp raman pe laptele nutramigen, baia cu apa fiarta si racita si o crema pentru hidratare.

Trimis de: Felina pe 10 Feb 2011, 07:30 PM

http://www.babycenter.com/0_eczema_10872.bc... My name is Melanie and I am the owner of Sensitive Sweets bakery. I started this bakery because my son Bradley is anaphylactic to dairy, egg, and nuts and he gets hives form several other foods including wheat and soy. He had eczema all over his body as a baby, and it was cracked and would ooze fluid. All 6 doctors kept saying it was normal for babies to have it and recommended steroids, benadyl, and special creams. It is NOT normal. One terrible day we rushed our son to urgent care because he had trouble breathing. They sent us to an allergist who ran a skin test. That simple non-invasive test told us everything. Since I was still nursing him full time, I completely changed my diet to Gluten-free, Dairy-free, Egg-free, Nut-free Soy-free and ALL of his eczema was gone in ONE week. With NO medication at all. PLEASE let your friends and family know so that another baby doesn't suffer like our son.

Trimis de: wulfenia pe 10 Feb 2011, 08:51 PM

Maria pot sa-ti spun ca prietena mea pana a alaptat nu a mancat lapte, branza si oua (astea trei daca mai tin bine minte) pentru ca bebe avea alergie la ele. Acuma ca are doi ani a inceput sa le tolereze si copilul.

Trimis de: Felina pe 11 Feb 2011, 04:56 PM

QUOTE(wulfenia @ 10 Feb 2011, 06:51 PM) *
Maria pot sa-ti spun ca prietena mea pana a alaptat nu a mancat lapte, branza si oua (astea trei daca mai tin bine minte) pentru ca bebe avea alergie la ele. Acuma ca are doi ani a inceput sa le tolereze si copilul.


Mersi Carmen. Asa am inteles si eu citind o multime de cazuri povestite de mamici. Coincide cu faptul ca pe perioada cat n-am consumat lactate cat timp l-am alaptat, el a avut pielea cea mai curata.

Trimis de: Felina pe 11 Feb 2011, 05:42 PM

Ce s-a mai intamplat de ieri pana azi.


Sotul meu a instalat dezumidificatorul in camera bebelui dupamasa. Cand am ajuns eu acasa deja in bazinul de apa se stransese aproximez eu jumate de l de apa. Pana seara tarziu s-a mai strans inca pe-atata. Tot cand am ajuns eu acasa sotul meu a facut din nou curatenie in toata casa.

Bebele a stat cu mine mai tot timpul de cand am venit acasa pana pe la 10:30pm. M-am tot uitat la el, la fata lui in special si pana la ora de culcare obrajorii lui s-au inflamat suficient de tare incat sa ma ingrijoreze, totusi n-au depasit in suprafata un banut.

Sotul meu la culcare mi-a zis: de cand ai veit tu acasa starea lui s-a inrautatit; intre timp a stat numai cu tine; daca e o reactie la tine pur si simplu? Si m-am gandit si eu si asa e, a stat in proportie de 99% numai cu mine si sigur trebuie sa aiba lagatura cu mine. Si le-am luat la rand... hainele nu ar trebui sa fie o problem, nu am avut nimic nou pe mine, totul a fost spalat impreuna cu restul hainelor, deci nu. Ce mai am pe mine? Parfum nu mai port de o saptamana. Crema de fata si deodorantul nivea. Ma gandesc ca deodorantul nu prea are cum sa iasa din haine, desi de aproape se simte mirosul dodorantului, deci poate fi parfumul din el. Crema de fata iar e posibil, desi a fost pusa pe fata de dimineata. Dar sa zicem. In sfarsit ne-am dus la culcare fiecare. Spre dimineata mi-am amintit o chestie, tot incercand sa rememorez ce s-a intamplat de cand am ajuns acasa pana la ora de culcare: pe la ora 8 si ceva am servit masa si la masa l-am luat si pe el si i-am dat baby rice facut cu apa fiarta si racita. la putin timp dupa a inceput sa se inflameze iritatia lui. Da, dar am inteles ca baby rice e cel mai inofensiv si mai sigur aliment posibil pentru bebelusi.

Azi am ajuns la servici si am inceput sa caut baby rice allergy\intolerance\eczema si am gasit destula informatie... exista asa ceva, desi e mult mai rar decat intoleranta la lapte, oua, alune s.a.

Bun.

Am inceput sa ma gandesc cand i-am introdus eu baby rice si i l-am introdus in jurul datei de 25 ianuarie, dupa ce a facut 4 luni pline. trebuie sa fi fost 25 sau 26 cand i l-am introdus. pe 27 el deja incepuse sa se scarpine mai serios, sa fie mai iritat pe maini si pe fata (iritatiile de pe maini abia atunci le-am observat, dar am crezut ca pur si simplu erau la fel mai demult, dar nu le observasem eu). Pe 28 deja sotul meu s-a dus cu el la medic de unde a primit tratamentul cu cremele. Stiu ca de cand a inceput cu scarpinatul nu am stat decat o zi si am facut programare la medic pentru ca am devenit ingrijorati peste masura. La o saptamana de dat cu creme ne-am intors la medic, de data asta impreuna si acolo am primit raspunsul ca nu avem ce face decat sa-l cremuim.

Clar baby rice iese din schema - de cand i l-am introdus i-am dat in fiecare zi pentru ca ii place ff mult.


Mai departe. Eu i-am mai dat sa pape suc de morcov si banana, piersica din compot, mar fiert si para cruda. Despre banana stiam deja de cateva zile ca poate fi alergenica, despre piersica, para si mar asemenea. Despre morcovi nu stiam, dar am gasit pe internet si asa ceva!


Mai departe. Am inteles ca de fapt orice aliment poate provoca reactii mai ales la cei afectati de eczema.

Intolerantele la diverse alimente sunt puse pe seama sistemului digestiv insuficient dezvoltat. Majoritatea intolerantelor dispar dupa o anumita varsta. Ceva de genul - sistemul digestiv ajunge sa se maturizeze mai devreme sau mai tarziu, si ca atare sa tolereze cam orice aliment.

Intolerantele sunt total diferite de alergii.

Mai departe.

Bebelusul meu s-a nascut cu eczema, desi a fost diagnosticat abia la 4 luni si 4 zile. eczema asta eu banuiesc ca e o reactie la intoleranta la lactoza. Stiu acum ca e intolerant la lactoza pentru ca a avut gazele alea puternice tot timpul si durerile de burtica - mai putin cand il alaptam si am scos din alimentatia mea lactatele.


Banuiesc ca iritatia lui a fost provocata initial de aceasta intoleranta la lactoza.
Odata instalata iritatia, deci pielea afecatata si deschisa, s-au creat si conditiile pentru atacul iritantilor. Despre care iritanti am tot vorbit deja, sunt peste tot si oriunde: chimicale din detergenti, parfumuri din detergenti, sapunuri si creme, vopsele din haine, reziduurile acarienilor, precum si (pe cale interna) solidele pentru care sistemul digestiv nu este inca pregatit.


Am decis urmatoarele:
- fara nici un fel de solid timp de o saptamana
- numai lapte praf nutramigen
- curatenie cat mai multa ca sa scap de reziduurile de la acarieni
- spalat toate jucariile de plus din aceleasi motive
- spalat perdelele din aceleasi motive
- spalat pernele din aceleasi motive
(sa vad cat reusesc sa spal intr-un weekend!)
- spalat biberoanele cu bicarbonat de sodiu in loc de detergentul de vase


Cam atat. Wish me luck. smile.gif



p.s. mai vreau sa spun urmatoarele: nu vad cum o sa il pot feri toata copilaria de toti iritantii existenti, de aceea sunt determinata sa rezolv problema din interiorul organismului lui. acum am resetat tot - adica se hraneste doar cu lp special car ar trebui sa ii stopeze eczema; din exterior incerc sa elimin toti iritantii pentru a-i permite pielii sa se vindece cat mai usor si cat mai repede. nu pot sa suport gandul ca acest copil ar putea suferi in halul asta ani si ani, asa cum atat de multi copiii in situatia lui o fac.

Trimis de: Felina pe 11 Feb 2011, 06:42 PM

Am sunat la GP la receptie sa cer o trimitere la un spital privat pentru testul de sange.

Intai mi-a zis sa vin sa vad un GP, adica sa sa-mi fac programare la GP (medicul de familie, general practitioner), adica sa decartez 50 de euro doar ca sa-mi dea o trimitere(!!).

I-am zis: sa vin sa vad un doctor doar pentru o trimitere??

A rectificat si a zis: ok, suna din nou luni Felina.

Iar eu: sa sun luni? de ce nu e bine azi?

Ea: pai mai sunt 20 de minute pana la 5, totul se inchide curand... mai suna odata luni.

Eu: da? pai nu e vorba decat de o scrisoare pe care GP-ul trebuie sa o scrie, nu vad ce legatura are cu ora de inchidere.

Ea: Felina, o sa vorbesc cu GP-ul tau sa-is spun despre ce e vorba.

Asa s-a incheiat conversatia. Probabil va trebui sa revin luni, dar nu am ce face.

Trimis de: Oiski-Poiski pe 11 Feb 2011, 07:29 PM

Felina, nu vei avea ce face si va trebui sa-i introduci curand si altceva in alimentatie in afara laptelui.Insa cum ziceam mai sus , cel putin o saptamana acelasi lucru ca sa vezi cum reactioneaza .Desigur te vei lovi de produse unde va reactiona iara negativ insa pana la urma vei descoperi si pe cele bune pentru el.

Trimis de: Felina pe 11 Feb 2011, 07:39 PM

Da Oiski, asa e. Tocmai de aia m-am dat peste cap saptamana asta sa aflu cum pot sa il ajut pentru ca as vrea ca intr-o saptamana (sau cat mai curand) sa aibe pielea curata si atunci pot sa incep sa ma gandesc sa-i re-introduc solide. Oricum nu cred ca voi avea curajul sa o fac pana nu implineste 5 luni. mai sunt exact 2 saptamani pana atunci. tine-mi pumnii smile.gif

Trimis de: CharonOfNyx pe 14 Feb 2011, 09:26 AM

Nu sunt sigur ca se potriveste, dar merita incercat. Nu e scump, nu doare si oricum n-are ce sa strice.

Cand doctorita noastra ne-a recomandat sa-i facem baia zilnica in infuzie de tărâţe m-am uitat cam chioras. smile.gif
Dupa ce am cautat fara rezultat pe la toate cunostintele de pe la ţară, am ajuns şi la farmacie pentru o reteta. La sfarsit farmacista ma intreaba "altceva mai doriti?". Ii zic intr-o doara "da, 1 kg de tărâţe, vă rog" şi spre surprinderea mea a luat de pe raft o punga şi mi-a dat ... ce am cerut.

Rezultate cu mult peste asteptarile noastre au aparut imediat dupa prima baie.

Trimis de: Felina pe 14 Feb 2011, 12:30 PM

QUOTE(CharonOfNyx @ 14 Feb 2011, 07:26 AM) *
Nu sunt sigur ca se potriveste, dar merita incercat. Nu e scump, nu doare si oricum n-are ce sa strice.

Cand doctorita noastra ne-a recomandat sa-i facem baia zilnica in infuzie de tărâţe m-am uitat cam chioras. smile.gif
Dupa ce am cautat fara rezultat pe la toate cunostintele de pe la ţară, am ajuns şi la farmacie pentru o reteta. La sfarsit farmacista ma intreaba "altceva mai doriti?". Ii zic intr-o doara "da, 1 kg de tărâţe, vă rog" şi spre surprinderea mea a luat de pe raft o punga şi mi-a dat ... ce am cerut.

Rezultate cu mult peste asteptarile noastre au aparut imediat dupa prima baie.



Charon, multumesc pentru sfat. L-am primit din multe parti si deja l-am pus in aplicare, dar nu am vazut rezultate pe moment.

Acum suntem pt o saptamana cu un plan de lapte praf special, baie simpla cu o crema de la medic, o cremurire cu doua creme de la medic. Dupa ce trece saptamana asta o sa incep din nou cu taratele in apa de baie.


In cateva zile imi ajung taratele trimise din ro smile.gif

Trimis de: Felina pe 14 Feb 2011, 12:37 PM

QUOTE(Cucu Mucu @ 9 Feb 2011, 12:54 PM) *
Incearca sa cauti un ozonizator, igienizeaza aerul si isi face treaba destul de bine. Apoi ti-ar mai trebui un dezumidificator si un higrometru (masoara umiditatea din aer).

Pentru a scapa de spori aia nenorociti ti-ar trebui un sistem de filtrare a aerului cu filtre HEPA, nu stiu cum sunt pe acolo, dar pe la noi parca sunt suflate cu aur - sunt filtrele de nustiucati microni, care opresc si o buna parte din bacterii in ele, folosite in laboratoarele medicale si cele IT.

Si mai incearca si cu un lapte de soia, special pt bebeii cu intoleranta la lactoza.



Cum ziceam mai sus, dezumidificatorul functioneaza la noi in casa de vineri si vreau sa spun ca trage apa, nu gluma, mereu ne miram unde e domne apa asta in aer la noi ca nu se vede ohmy.gif tongue.gif .

Higrometrul e pe drum.

Sistem de filtrare inca nu am luat in calcul, dar nu am uitat de el.

Ma gandesc ca mucegaiul ala care tot apare la noi in caza se datoreaza umiditatii crescute si ca poate dezumidificatorul va rezolva problema asta de unul singur.

Mersi din nou pentru sugestii smile.gif

Trimis de: turbo trabant pe 14 Feb 2011, 12:57 PM

QUOTE(Felina @ 14 Feb 2011, 01:37 PM) *
Ma gandesc ca mucegaiul ala care tot apare la noi in caza se datoreaza umiditatii crescute si ca poate dezumidificatorul va rezolva problema asta de unul singur.

mucegaiul se face in conditii de umiditate si lipsa aerisirii. pp ca dupa nastere ati aerisit mai putin ca sa nu puneti pe micut in curent.

dezumidificatorul ala nu va rezolva problema ci doar o va diminua. prin magazine DYI trebuie sa fie niste solutii contra mucegaiului de dat pe perete.


Trimis de: Felina pe 14 Feb 2011, 01:17 PM

Ce am mai facut zilele astea:
- ne-am hotarat la o baie pe zi, dupa care crema multa numai dupa baie; crema data la ceva timp dupa baie pare sa il irite f tare, pe cand data imediat dupa baie nu; asa ca am zis mai bine sa aiba pielea putin mai uscata decat mai iritata - idea e sa ii vindecam iritatiile
- am folosit hidrocortizonul in zonele inrosite
- nu i-am mai dat nimic de mancare in afara de laptele praf special
- i-am spalat biberoanele cu solutie de apa si bicarbonat in care am pus cativa stropi de detergent de vase
- i-am dat infacol la fiecare masa - pare sa ii calmeze durerile de burtica si astfel e mai putin deranjat in timpul somnului, se scarpina mult mai putin (nu sunt convinsa ca e strict legat de asta...)
- i-am pus manusi pe maini peste zi can observam ca se freaca la ochi des, sau cand vrea sa se scarpine pe picioare - si ca sa nu se zgarie, dar si pentru ca de la atata frecat i s-au inflamat degetele de la mana stanga (pare sa fie stangaci)


Cum a evoluat bebe:
- eczema din cap i-a trecut (cojile care coborasera pe frunte si invadasera si sprancenele); nu i-am dat atentie speciala capului pentru ca acolo nu s-a inrosit niciodata si nici nu s-a iritat; am observat sambata cu bucurie ca nu mai are coji si pielea de pe cap ii e neteda si lucioasa (numai buna de pupat tongue.gif ); pe cap singurul tratament primit a fost crema cu care il spalam la baie
- a dormit mai bine noaptea, desi mai face o criza (de incercat) de scarpinat intre 5 si 6 dimineata, in somn
- sambata dimineata la trezire l-am dat cu crema (de aici am decis sa-i dam cu crema asta doar dupa baie) apoi sotul l-a asezat in scaunul lui si pentru ca batea soare clad si frumos, i-a ridicat manecile pana mai sus de cot; la cateva minute m-a chemat si mi-a aratat: toata iritatia de pe brat se inrosise si facea zeama ( ohmy.gif ); eu nu m-am mai speriat de data asta, am luat crema cu hidrocortizon si l-am uns, apoi l-am imbracat la loc; in schimb sotul meu a intrat in panica si e f greu sa te mai intelegi cu un om intrat in panica; partea buna e ca nu intram in panica amnadoi in acelasi timp! dupa ce i-am facut baie, bratul arata din nou normal, culoarea pielii, piele inchisa, doar aspra si cumva ridicata pe alocuri (ceea ce numesc eu iritata)
- in spatele genunchilor si la incheietura mainilor nu am mai facut roseala, si deci nici zeama; putina roseala a mai facut ieri dupa baie la subrat;
- pe gat, pe fata, pe picioare si pe burta il tratam cu crema cu cortizon in portiunile inrosite
- pe burtica doua pete inrosite dispar dupa o aplicare cu cortizon si apar in alta parte(!)
- as trage o concluzie, cum ca ii e mai bine per total, dar sotul meu banuieste ca e doar datorita faptului ca folosim cortizonul si ca dupa ce nu o sa-l mai folosim, va reveni la ce a fost; eu incerc sa ma pastrez optimista si sa sper ca dupa ce ii vindecam zonele rosii, nu vor mai reveni si vom ramane doar cu pielea uscata pe alocuri, pe care o vom trata cu creme hidratante

Trimis de: Felina pe 14 Feb 2011, 01:23 PM

QUOTE(turbo trabant @ 14 Feb 2011, 10:57 AM) *
mucegaiul se face in conditii de umiditate si lipsa aerisirii. pp ca dupa nastere ati aerisit mai putin ca sa nu puneti pe micut in curent.

dezumidificatorul ala nu va rezolva problema ci doar o va diminua. prin magazine DYI trebuie sa fie niste solutii contra mucegaiului de dat pe perete.



da, am aerisit mai putin din cateva motive: a fost de cateva luni ff frig si in plus sotul meu e friguros si din cauza asta suntem cumva intr-un continuu efort de a aerisi casa deschizand usi si geamuri cat mai putin timp posibil devil.gif . Nu vreau sa-l scot responsabil, pur si simplu asta e situatia.

In plus suntem in irlanda si de multe ori aerul care intra e mai umed decat cel din casa devil.gif .


Noi folosim clor pentru mucegai, crezi ca exista ceva mai puternic?

Trimis de: turbo trabant pe 14 Feb 2011, 01:28 PM

nu stiu daca clorul e cel mai bun, ar trebui intrebat la un magazin.

Trimis de: carmine pe 14 Feb 2011, 01:43 PM

Astea-s pt tine. Le-am gasit cautand altceva. Vad totusi la pg 2 ca edemele au continut seros si la tine am citit ca se intampla si asta. Vezi daca te ajuta cu ceva.



sorry pt marimea pozelor sleep.gif


Trimis de: Felina pe 14 Feb 2011, 02:13 PM

Carmine, multumesc frumos!

Edemele pare sa fie niste basicute care se umplu cu apa - nu e cazul la noi, bebelui ii iese zeama prin pielea inrosita direct.
Dar in prima pagina sunt niste ierburi pentru prurit in eczeme, adica mancarimi, si pe mine aia ma intereseaza la maxim, pentru ca sufera de mancarimi si daca cumva eczema nu se poate trata (e posibil), atunci macar sa ii pot alina mancarimile.

O sa dau sfara in tara sa-mi trimita de acasa ceaiurile. Multumesc inca odata! smile.gif

Trimis de: Oiski-Poiski pe 14 Feb 2011, 04:43 PM

Ma rusinez insa doar azi ti-am pus pachetelul.Am uitat ca sambata au doar pana la 12 deschis la posta.

Noi nu am avut voie sa-i facem baie decat o data la 4-5 zile .In rest l-am spalat cu o manusa cu apa calduta pe locurile care trebuiau neaparat spalate, vezi sub brat, gat, fundulet.
Cica baile dese nu fac bine la eczeme.Da nu te lua dupa mine ca tu stii, cate bordeie atatea obiceie.Asa si cu eczemele.


Trimis de: Oiski-Poiski pe 14 Feb 2011, 04:48 PM

Am uitat sa-ti zic ca ceaiul ala ce ti-l trimit este asa de cunoscut la rusi pentru ingrijirea pielii copilului nou nascut ca ei spala bebeii tot timpul in chestia aia asa preventiv chiar daca copiii nu au nimica pe piele.Si nu are nimica daca mai intra si in gura la baie , eu l-am baut luni de zile.Bine, altceva este cu un copil mic si chiar daca rusii il dau copiilor si in sticla cu biberon nu stiu daca eu i l-as fi dat sa-l beie.

Trimis de: wulfenia pe 16 Feb 2011, 08:40 AM

http://www.thriftculturenow.com/money-saving-tips/4-your-home/326-peroxide-a-thrifty-mold-a-mildew-fighter

Trimis de: wulfenia pe 16 Feb 2011, 09:26 AM

Aerisirea prin curenti de aer este foarte importanta in prevenirea aparitiei mucegaiului si a igrasiei. Aici se obisnuieste a se face "aerisirea shoc" adica toate geamurile si usile deschise timp de 5 minute, lasat curentii de aer sa-si faca treaba sa improspateze aerul. Chiar daca umiditatea de afara e crescuta, este foarte important sa se creeze curentii de aer si sa se improspateze aerul. E mai usor de prevenit decat de tratat cand deja e instalata in toata casa.
Ce am mai observat eu ca ar fi important in lupta impotriva igrasiei (in care eu una sunt foarte angajata!!) este sa nu lasam sa stea apa pe suprafete, de exemplu covorasul din cabina de dush sau vana trebuie lasat la scurs si la uscat ca altfel se produce mucegai sub el care se extinde. Cand am terminat baia/dusul il pun la scurs pe marginea vanei, langa vana un prospo pe care apoi il pun la uscat. Covorasul l-am platit 3 euro acuma 3 ani si arata si in ziua de azi ca nou!

Trimis de: Felina pe 16 Feb 2011, 12:09 PM

Mersi pt link. Sa vad unde gasesc petroxid. Sa intreb la farmacie? O sa ma dau unpic pe net sa vad ce si cum.

QUOTE(wulfenia @ 16 Feb 2011, 07:26 AM) *
Aerisirea prin curenti de aer este foarte importanta in prevenirea aparitiei mucegaiului si a igrasiei. [...]



you know, it takes two to tango

Trimis de: Felina pe 16 Feb 2011, 12:17 PM

QUOTE(Oiski-Poiski @ 14 Feb 2011, 02:48 PM) *
Am uitat sa-ti zic ca ceaiul ala ce ti-l trimit este asa de cunoscut la rusi pentru ingrijirea pielii copilului nou nascut ca ei spala bebeii tot timpul in chestia aia asa preventiv chiar daca copiii nu au nimica pe piele.Si nu are nimica daca mai intra si in gura la baie , eu l-am baut luni de zile.Bine, altceva este cu un copil mic si chiar daca rusii il dau copiilor si in sticla cu biberon nu stiu daca eu i l-as fi dat sa-l beie.



Oiski, abia astept sa-l primesc. smile.gif Il si bem, de ce nu. Rusia e mare tongue.gif

Trimis de: Oiski-Poiski pe 16 Feb 2011, 12:57 PM

E pe vine smile.gif



Trimis de: wulfenia pe 16 Feb 2011, 01:19 PM

QUOTE(Felina @ 16 Feb 2011, 01:09 PM) *
you know, it takes two to tango


Da numai ca nu e optional ci obligatoriu mwah1.gif

Trimis de: Felina pe 16 Feb 2011, 01:45 PM

Am rezolvat misterul in jurul testului de sange atat de ocolit de doctori:


http://www.allergy-ireland.ie/what_is_allergy.php costs €33 + 21% VAT so for a rack of fifty tests a RAST will cost €1550 + 21% VAT

Trimis de: wulfenia pe 16 Feb 2011, 02:00 PM

daca socotesti cat punem noi in oala sanatatii lunar o sa vezi ca o analiza de 1500 de euro nu e mare lucru. Si e vorba de un copil, cineva care la randul lui o sa bage bani in oala...


Trimis de: Felina pe 16 Feb 2011, 02:12 PM

QUOTE(wulfenia @ 16 Feb 2011, 12:00 PM) *
daca socotesti cat punem noi in oala sanatatii lunar o sa vezi ca o analiza de 1500 de euro nu e mare lucru. Si e vorba de un copil, cineva care la randul lui o sa bage bani in oala...



inteleg perfect.
io cred ca mor cu doctora de gat maine la cabinet daca insista sa ma refuze. devil.gif

Trimis de: wulfenia pe 16 Feb 2011, 02:21 PM

Maria te uiti frumos si adanc in ochii ei, ii zambesti, ii spui cat esti de ingrijorata si cat de rau ii e bebelui si o intrebi si ca abia ai asteptat sa vi la ea sa-i ceri parerea pentru ca te bazezi absolut pe ea (si ii multumesti pentru asta!) si etc etc si o asculti si apoi faci o fatzuca naiva si o intrebi ce parere are despre testul respectiv...

Diplomatie da?

Trimis de: Felina pe 16 Feb 2011, 02:32 PM

smile.gif
Promit sa incerc. Dar sa stii ca stau f prost cu diplomatia zilele astea.

Trimis de: wulfenia pe 16 Feb 2011, 02:49 PM

stiu dar asta nu e o scuza! tongue.gif
Iti zic un truc invatat in cariera mea de hipohondru? Cand nu ies la capat nicidecum cu doctorul meu merg la urgenta si zic ca eu ma tem sa stau acasa ca starea mi se inrautateste vazand cu ochii si nu vreau sa patesc ceva urat.
Odata ajunsa la urgenta aici sunt obligati sa-mi faca toate analizele si nu ma pot lasa sa merg acasa pana nu au dovada ca sunt in afara de orice pericol.

Trimis de: Felina pe 16 Feb 2011, 02:59 PM

Poti sa te iei de mana cu al meu ca asa face si el tongue.gif

Trimis de: Felina pe 21 Feb 2011, 12:58 PM

QUOTE(Oiski-Poiski @ 16 Feb 2011, 10:57 AM) *
E pe vine smile.gif



Oiski draga, am primit pachetul tau - mii de multumiri! Esti o minunata ca intodeauna flowers.gif .

Trimis de: Felina pe 21 Feb 2011, 01:02 PM

QUOTE(wulfenia @ 16 Feb 2011, 12:49 PM) *
stiu dar asta nu e o scuza! tongue.gif
Iti zic un truc invatat in cariera mea de hipohondru? Cand nu ies la capat nicidecum cu doctorul meu merg la urgenta si zic ca eu ma tem sa stau acasa ca starea mi se inrautateste vazand cu ochii si nu vreau sa patesc ceva urat.
Odata ajunsa la urgenta aici sunt obligati sa-mi faca toate analizele si nu ma pot lasa sa merg acasa pana nu au dovada ca sunt in afara de orice pericol.



QUOTE(Felina @ 16 Feb 2011, 12:59 PM) *
Poti sa te iei de mana cu al meu ca asa face si el tongue.gif



Ok, am uitat atunci sa mentionez ca aici o vizita la urgente este doar 100 de euro. huh.gif
Asa, ca fapt divers, sambata si duminica (ieri si alaltaieri) am fost cu bebelusul la urgenta, asta inseamna 200 scurt. imi vine sa nu-i platesc! huh.gif


*Edit.

Am mai vorbit eu de sistemul medical de aici si l-am vorbit de bine, sau ma rog, prea putin de rau. Ca adult e ok, mi s-a parut ok-ut.

Dar cand ai copii deja se schimba treaba. In ultimele doua saptamani am facut trei vizite la urgente (= 300euro) pentru infectii la urechi. A doua vizita cu bebelusul a fost pentru ca medicamentul dat prima oara nu a functionat. mai departe faptul ca nu ai nici o posibilitate sa vorbesti cu un medic atunci cand ai nevoie, trebuie sa lasi vorba sa te sune ei, si te suna daca receprionera a fost suficient de draguta incat sa lase vorba pt tine... Ca sa vezi medicul de familie la fata trebuie sa scoti 50 de euro, nu ai de ales. In ultima luni nici nu mai stiu de cate ori am fost, am pierdut sirul. E total aiurea, ma gandesc ce as fi facut daca nu aveam efectiv banii sa platesc...? Dar poate inca nu inteleg eu sistemul prea bine, poate mai trebuie sa ma documentez. o sa caut un forum irlandez si intreb acolo.

Trimis de: turbo trabant pe 21 Feb 2011, 01:25 PM

felina, cum se mai simte cel mic?

Trimis de: Felina pe 21 Feb 2011, 01:27 PM

Despre eczema bebelusului:

Cel mai important:
- dupa o saptamana de regimul stabilit (pe care l-am scris undeva mai in urma - lp special, nimic altceva de mancare, baie zilnica cu crema speciala, cremuit imediat dupa baie cu cealalta crema, nici o alta cremuire pana la baia urmatoare, hidrocortizon in zonele inrosite) pielea bebelui s-a curatat in proportie de 90%.

- dupa aceasta saptamana am incetat sa mai folosim crema cu cortizon

- dupa inca 3 zile mai are doar f putina piele uscata pe brate si pe langa genunchi.

- zone rosii/inrosite ii mai apar pe la gat dar se vindeca/usuca singure in cateva ore

- pe la incheieturi mai apare cate o urma de roseata care trece singura

- in zona pempersului cele trei pete rosii s-au micsorat considerabil, le tratam acum cu bepanten

- celelalte pete rosiatice de pe abdomen apar si dispar din cand in cand

- nu mai simte nevoia sa se scarpine tot timpul, nu ii mai tinem mainile in manusi

- totusi se mai scarpina pe picioare si pe dosul mainilor, noaptea de freaca de pat destul de mult, dar nu mai pare sa il supere ca inainte, nu se trezeste, nu plange


Pe scurt: eczema bebelusului e dusa in proportie de 95%.

Asa cum a concluzionat si doctora de familie, intoleranta la lactoza a fost cauza. (Cand i-am sugerat la prima vizita, a spus ca e foarte rar si foarte putin probabil...).

Ce urmeaza:

1. continuam cu baile si cremuitul, dar baie mai rar, probabil la doua zile. creme am primit si din ro, am cumparat si de pe internet unele speciale pt eczema de prin sua.

2. o sa incep cu ceaiurile in apa de baie. (unul primit de la Oiski si unul din ro, o sa le iau pe rand)

3. planuiesc sa incep din nou cu solidele, iar pentru asta va trebui sa tin un jurnal si sa urmaresc atent evolutia eczemei

4. analiza de sange pt care am primit trimitere si pentru care nu am ajuns la spital inca din motive de sanatate (toata familia cu probleme)

Trimis de: Don Quijote pe 21 Feb 2011, 06:27 PM

Felino, oare problema nu se afla in apa din casa ?

Trimis de: Felina pe 21 Feb 2011, 06:31 PM

pai care problema? eczema sau altceva?

Trimis de: Felina pe 22 Feb 2011, 01:35 PM

QUOTE(turbo trabant @ 21 Feb 2011, 11:25 AM) *
felina, cum se mai simte cel mic?



Turbo, scuze, se pare ca am scris in acelasi timp cu tine. Situatia bebelui de alaltaieri am scris-o ieri.
Azi scriu pentru ieri, si e alta poveste.

Trimis de: Felina pe 22 Feb 2011, 07:24 PM

Ieri bebe a inceput iara sa para iritat si seara la baie deja era iritat binisor, pe brate mai ales. la baie si dupa am folosit cremele de dinainte. nu stim daca e de la cremele noi sau de la antibioticul pe care il ia pentru infectia la ureche. a inceput din nou sa se scarpine si aseara am desfacut o sticluta de calamin trimisa de prieteni din ro - e buna pentru calmarea mancarimilor. a adormit rapid dupa baie, cred ca solutia l-a calmat macar putin. sunt f curioasa cum arata azi. reluam baile zilnice.

Trimis de: Felina pe 23 Feb 2011, 06:15 PM

Ieri a fost o zi problema, iritatiile s-au marit si mancarimile s-au intetit, in plus se pare ca are dureri de burtica, face niste crize de plans. Sotul a petrecut toata ziua cu el, au fost la spital sa-i recolteze sange pentru testul de cate tot vorbesc. A avut o zi grea si cand am ajuns acasa l-am gasit debusolat, trist si speriat.

In sfarsit, i-am facut baie si l-am uns cu lotiunea primita din Ro si s-a calmat.

Peste noapte am dormit eu cu el. A adormit greu, a avut niste crize de plans de neconsolat. Totusi nu mancarimile au fost problema ci durerile de burtica. Oricum l-as fi tinut parea ca il doare si mai tare asa ca l-am lasat in pat sa vad ce fac. Plangea, urla din cand in cand, se incovoia si apoi se linistea singur. M-am mai linistit si eu. Pe la 5 dupa ce papat tot biberonul s-a chinuit o jumatate de ora in crampe de neconsolat. Jumatatea asta de ora a avut gaze puternice non stop.

Am discutat cu sotul si am cazut de acord ca nu are de la ce sa fie decat de la medicament, care medicament trebuie luat ca sa-i treaca infectia de ureche. Si sa-l tratam cu cat mai mult infacol care il ajuta sa elimine mai usor gazele.

Am zis sa merg la farmacie si sa intreb daca nu ne poate face acelasi medicament dar fara arome si alte minuni, sa fie doar antibioticul singur si vedem noi cum i-l dam. Am aflat ca ei la farmacie doar adauga apa la niste prafuri care vin deja preparate, deci separarea nu poate fi facuta. M-am intors acasa si am decis impreuna cu sotul sa i-l dam in continuare. Ar mai fi inca trei doze, maine seara ultima, deci probabil inca doua zile si doua nopti 'vesele'.

Varianta ar fi sa mergem din nou la medicul de amilie si sa ne schimbe antibioticul - asta deja e fara rost, nu-mi garanteaza nimeni ca nu va reactiona rau si la antibioticul nou.

Realizez limitarea in posibilitatile noastre de a-l ajuta.

Incerc sa ma tin cat mai optimista, ma simt de altfel pozitiva stiind ca dupa tratament in cateva zile ii vor trece si burtica si iritatiile. e bine sa nu fim amandoi pesimisti in acelasi timp.

Trimis de: Oiski-Poiski pe 24 Feb 2011, 10:36 AM

Ai dreptate, s-ar putea ca de la un nou antibiotic sa reactioneze la fel.Iar infectia la ureche va trebui sa-i treaca.Pe deasupra daca are asa o reactie la medicamente va trebui sa incerci pe viitor sa-l feresti cat de mult poti de raceli .
Offf ! Imi pare tare rau de voi.Eu cand am trecut prin astea am avut doar un copil de care sa ma ocup.Imi inchipui ce greu este cu doi.
Va admir foarte mult si cred ca este important sa ti se spuna asta.Sa stiti ca toate eforturile care le faceti sunt vazute in lumina care trebuie.Nu va descurajati , trece si infectia asta.Si sa vedem ce zic analizele de sange .Cand vor fi gata , dureaza mult ?

Trimis de: Cucu Mucu pe 24 Feb 2011, 11:24 AM

QUOTE(Felina @ 23 Feb 2011, 06:15 PM) *
Am discutat cu sotul si am cazut de acord ca nu are de la ce sa fie decat de la medicament, care medicament trebuie luat ca sa-i treaca infectia de ureche. Si sa-l tratam cu cat mai mult infacol care il ajuta sa elimine mai usor gazele.


Aici la noi, cand se prescriu antibiotice la bebei, se prescrie si un supliment nutritiv de culturi lactice cu bifidus si alte bacterii bune, pentru refacerea florei intestinale, altfel copilul risca sa aiba indigestii, constipatii, diaree, diverse chestii legate de digestie. Un supliment cum ar fi http://www.centrofarm.ro/ccQ010343/detalii_produs/Ozone---Biotics-Baby.html

Trimis de: Felina pe 24 Feb 2011, 12:19 PM

QUOTE(Oiski-Poiski @ 24 Feb 2011, 08:36 AM) *
Ai dreptate, s-ar putea ca de la un nou antibiotic sa reactioneze la fel.Iar infectia la ureche va trebui sa-i treaca.Pe deasupra daca are asa o reactie la medicamente va trebui sa incerci pe viitor sa-l feresti cat de mult poti de raceli .
Offf ! Imi pare tare rau de voi.Eu cand am trecut prin astea am avut doar un copil de care sa ma ocup.Imi inchipui ce greu este cu doi.
Va admir foarte mult si cred ca este important sa ti se spuna asta.Sa stiti ca toate eforturile care le faceti sunt vazute in lumina care trebuie.Nu va descurajati , trece si infectia asta.Si sa vedem ce zic analizele de sange .Cand vor fi gata , dureaza mult ?



Oiski, multumesc pentru incurajari si pentru gandurile bune.

Analizele de sange dureaza intre doua si trei saptamani. Fiind in irlanda unde lucrurile se misca cu viteza melcului, pariez pe varianta maxima, adica 3 saptamani. Nu mai e mult, o zi deja a trecut! smile.gif

Trimis de: Felina pe 24 Feb 2011, 12:28 PM

QUOTE(Cucu Mucu @ 24 Feb 2011, 09:24 AM) *
Aici la noi, cand se prescriu antibiotice la bebei, se prescrie si un supliment nutritiv de culturi lactice cu bifidus si alte bacterii bune, pentru refacerea florei intestinale, altfel copilul risca sa aiba indigestii, constipatii, diaree, diverse chestii legate de digestie. Un supliment cum ar fi http://www.centrofarm.ro/ccQ010343/detalii_produs/Ozone---Biotics-Baby.html




Multumesc mult! O sa intreb la farmacie sa vad daca mi le da fara reteta.







Pe meleagurile astea bebelusii sunt neglijati dpdv medical - parerea asta deja mi-am facut-o si nu mi-o mai schimba nimeni. Daca ma ducea capul sa caut pe internet imediat dupa ce am nascut altundeva stateam azi. Sincer imi vine sa-i dau in judecata pe toti medicii cu care am intrat in contact si care n-au catadiscsit sa-mi dea un diagnostic, desi am insistat! Ma mai gandesc.

Trimis de: Oiski-Poiski pe 24 Feb 2011, 12:51 PM

QUOTE(Cucu Mucu @ 24 Feb 2011, 12:24 PM) *
Aici la noi, cand se prescriu antibiotice la bebei, se prescrie si un supliment nutritiv de culturi lactice cu bifidus si alte bacterii bune, pentru refacerea florei intestinale, altfel copilul risca sa aiba indigestii, constipatii, diaree, diverse chestii legate de digestie. Un supliment cum ar fi http://www.centrofarm.ro/ccQ010343/detalii_produs/Ozone---Biotics-Baby.html



A primit si al meu asa ceva.De exemplu aici se numeste Omniflora.Insa ma intreb el fiind alergic la lapte oare culturile astea lactice ar fi bune pentru cel mic ? Sau se numesc numai asa si nu au de-a face cu laptele ??? unsure.gif

Trimis de: Felina pe 24 Feb 2011, 01:11 PM

QUOTE(Oiski-Poiski @ 24 Feb 2011, 10:51 AM) *
A primit si al meu asa ceva.De exemplu aici se numeste Omniflora.Insa ma intreb el fiind alergic la lapte oare culturile astea lactice ar fi bune pentru cel mic ? Sau se numesc numai asa si nu au de-a face cu laptele ??? unsure.gif



Bebe e intolerant la lactoza, care e o proteina din lapte.
O sa intreb la farmacie oricum. Mersi smile.gif

Trimis de: Felina pe 7 Mar 2011, 01:19 PM

QUOTE(Oiski-Poiski @ 24 Feb 2011, 10:51 AM) *
A primit si al meu asa ceva.De exemplu aici se numeste Omniflora.Insa ma intreb el fiind alergic la lapte oare culturile astea lactice ar fi bune pentru cel mic ? Sau se numesc numai asa si nu au de-a face cu laptele ??? unsure.gif



Am intrebat la farmacie (atunci, dar n-am mai ajuns sa dau raportul) si am aflat ca acest gen de medicament nu e licentiat pentru bebei sub 6 luni si am fost sfatuita sa astept, ceea ce am si facut. in 3 saptamani o sa-i pot da. Culturile lactice nu fac problema in intoleranta la lactoza.

Trimis de: Felina pe 7 Mar 2011, 03:23 PM

Cum mai stam.

Am inceput sa-i dau diverse de mancare cand a facut 5 luni si deja se simtea mai bine si pielea lui arata bine. Stiam ca e riscant, dar trebuia sa reincep solidele. I-am dat iar banana si la nici o ora a facut iritatii pe fata. Am taiat-o de pe lista pentru un an. Apoi i-am dat porridge special pentru bebelusi pe care i l-am diluat cu apa. Nu mi s-a parut ca reactioneaza prea bine si curand am aflat si de ce - pentru ca cerealele respective contineau lapte - nu-mi vine sa cred ca n-am citit eticheta si am considerat pur si simplu ca sunt numai din ovaz - oboseala isi spune cuvantul. I-am scos cerealele de la cutie si i-am facut in casa porridge cu lapte de capra. Nu mi-a placut cum a reactionat si i le-am scos de tot.

Sunt cateva alimente la care n-am observat sa reactioneze rau: pastarnac organic, cartof dulce, mar si suc de mar, cartof normal.

Vineri a facut vaccinul de la 4 luni (intarziat mai mult de o luna pt ca a fost bolnav) si a reactionat f rau, asa cum de altfel ma asteptam. Ii dau o saptamana sa iasa de sub influenta vaccinului.

Ca atare am decis impreuna cu sotul ca timp de doua saptamani sa nu ii mai introducem alimente noi si sa ramanem pe cele pe care le tolereaza (descrise mai sus). In doua saptamani ar trebui sa fie 99% mai bine daca observatiile mele sunt corecte.

Intre timp ar trebui sa primim si rezultatele de la testul de sange.




*

Banuiala mea e ca, pe langa intoleranta la lactoza, copilul e alergic la ceva. Are urmatoarele simptome care m-au condus la concluzia asta: ii curge nasul tot timpul, produce flegma la nivelul gatului (desi nu are nici o afectiune pt ca a fost controlat deja de 4 ori in ultima luna jumate), are dureri de burta zilnic in jur de ora 6 dimineata.


*

Programarea la specialist inca nu a ajuns! E ingrijorator, trebuia sa o primim. Va trebui sa sunam la medic din nou.

Trimis de: Felina pe 10 Mar 2011, 07:23 PM

Pentru ca azi-noapte am dormit si eu si bebe bine, azi am avut mai mult energie.

***

Am gasit un articol interesant despre intolerante si alergii la proteine, numai bien ca am pierdut linkul...


***


Am aflat tot pe internet despre cartoful dulce ca ar fi un aliment super hranitor si sanatos. Sa fie, ca bebe il mananca cu placere.

***


Am ramas pe dieta redusa de mar, cartof dulce si pastarnac. Am scos cartoful pentru ca am avut impresia ca reactioneaza la el. Planu e sa nu mai schimb nimic in dieta lui timp de doua saptamani incepand de luni. Sa vedem cum va mai arata situatia peste 10 zile.


***

Am aflat despre avocada ca ar fi un aliment bun pentru cei care sufera de eczema, inclusiv bebei. Dar exista si alergii si intolerante la avocado, asa ca peste doua saptamani voi incerca cu grija sa i-l introduc. Sper sa-l accepte.


Ar mai fi si uleiul de nuca de cocos, l-am pus pe lista.



***


Pielea bebelusului arata mai bine ca niciodata, dar inca are mancarimi mari. Totusi azinoapte a dormit bine si peste zi am inteles ca s-a simtit bine, doar schimbatul pampersului ii aduce aminte de mancarimi. Poate suntem pe drumul cel bun.

Trimis de: Cucu Mucu pe 10 Mar 2011, 08:36 PM

QUOTE(Felina @ 10 Mar 2011, 07:23 PM) *
Am scos cartoful pentru ca am avut impresia ca reactioneaza la el.


Poate fi din cauza amidonului, poate creea probleme de digestie in functie de tehnica de gatit, starea cartofului, etc.

Trimis de: Felina pe 11 Mar 2011, 01:24 PM

QUOTE(Cucu Mucu @ 10 Mar 2011, 06:36 PM) *
Poate fi din cauza amidonului, poate creea probleme de digestie in functie de tehnica de gatit, starea cartofului, etc.



Eu doar am fiert cartoful in coaja si l-am amestecat apoi cu apa fiarta ca sa il fac moale. Nu stiu ce sa mai cred. Abia astept sa faca 6 luni sa-i dau probiotice ca am inteles ca-s foarte bune.

Trimis de: Oiski-Poiski pe 11 Mar 2011, 09:33 PM

La viitoarea mea fina nu i-a fost mai bine la burtica pana nu i-au facut laptele cu apa special pentru bebei.Scrie pe sticle :apa adecvata alimentatiei copiilor
Apa de la robinet fiarta i-a provocat dureri de burta.

Trimis de: Felina pe 14 Mar 2011, 03:18 PM

Am primit rezultatul analizelor: negativ la toate testele. Adica nu e alergic la nici unul din alimentele pe care i le-am dat pana la momentul testarii si nici la mucegai, praf sau acarieni.

Nu stiu de ce vad negru in fata ochilor de furie. telefonul nu l-am primit, eu, eu mi-am uitat telefonul acasa azi, asa ca doctora a vb cu sotul si nu a dat nici un fel de detaliu. El a rugat-o sa ne trimita rezultatele prin posta sa le avem si noi.

Acum daca ma gandesc mai bine, e totusi bine pentru ca nu are alergii, astea sunt mai greu de dus. Daca sunt doar ceva intolerante, atunci astea se rezolva in timp cand aparatul lui digestiv se maturizeaza.

O sa beau un ceai sa ma calmez.

Trimis de: Felina pe 14 Mar 2011, 03:28 PM

QUOTE(Oiski-Poiski @ 11 Mar 2011, 07:33 PM) *
La viitoarea mea fina nu i-a fost mai bine la burtica pana nu i-au facut laptele cu apa special pentru bebei.Scrie pe sticle :apa adecvata alimentatiei copiilor
Apa de la robinet fiarta i-a provocat dureri de burta.



Sarumana! Acum mai ramane sa si gasesc apa asta speciala. N-am gasit-o, am cautat pe net si nu gasesc de cumparat.

Trimis de: Cucu Mucu pe 14 Mar 2011, 04:46 PM

Cei de la Humana au asa http://www.babymilkaction.org/pages/bwater.html. Caut-o in hypermarketurile nemtesti - Real, Kaufland, Lidl, Aldi.

Trimis de: Felina pe 14 Mar 2011, 05:35 PM

QUOTE(Cucu Mucu @ 14 Mar 2011, 02:46 PM) *
Cei de la Humana au asa http://www.babymilkaction.org/pages/bwater.html. Caut-o in hypermarketurile nemtesti - Real, Kaufland, Lidl, Aldi.



domne, ce link mi-ai dat ca m-ai bagat in sperieti laugh.gif

Trimis de: Cucu Mucu pe 14 Mar 2011, 06:14 PM

Pe ala il aveam de cand ne documentam in legatura cu alaptatul artificial, al nostru in prima luna nu se satura numai cu ce ii dadea maica-sa si am fost nevoiti sa ii suplimentam cu sintetic. Na, macar nu pot fi acuzat de reclama! rofl.gif Daca vrei si linkuri cu apa de la robinet, apa plata sau minerala imbuteliata, iti dau si de-alea, dar mori de sete dup-aia! rofl.gif

Pe langa asta, dau mai departe un sfat primit de la neonatologul nostru - poti folosi apa plata imbuteliata destinata uzului curent (normal, fiarta, lasata sa ajunga la 50 de grade apoi, etcetcetc), numai sa fie apa plata de consum, nu apa plata minerala.

Trimis de: Felina pe 14 Mar 2011, 06:26 PM

Bai, 90% din articol scrie de ce nu-s bune apele astea speciale pentru bebelusi - m-a pus pe ganduri.

Apap plata zici. Merita sa incerc. Mersi!

Trimis de: Oiski-Poiski pe 14 Mar 2011, 08:52 PM

Aici se gaseste apa din asta la toate magazinele mai mari unde este apa minerala la sticle.Adica apa asta arata ca apa la sticla insa scrie pe ea ca este pentru pregatirea mancarii bebelusilor.
La vremea respectiva si noi tot din asta am folosit.


Trimis de: Felina pe 20 Mar 2011, 04:53 AM

Au trecut abia doua luni de cand am inceput serviciul si de cand bebe avem un diagnostic pentru bebe. Doua luni care mi se pare ani. De doua zile ni s-a terminat crema cu care il ungem de 4-5-6 ori pe zi. In ultima vreme a inceput sa nu mai fie suficienta crema asta si il ungeam in multe straturi odata si cred ca asta e motivul pentru care s-a terminat inainte sa ne ajunga cutia noua. Sper sa ajunga luni. Intre timp am folosit cremele trimise din Ro si nu i-au prins bine. Ieri a fost cat de cat ok dar azi dimineata deja a trebuit sa ne gandim la masuri. Ne-am stors creierii si ne-am amintit ca cumparasem un tube de Vaseline pe care nu o incercasem inca pe pielea lui. Am cautat-o si am gasit-o, am folosit-o toata ziua si acum spre seara deja pielea lui arata mult mai bine.

De dimineata dupa baie, pentru ca batea soarele f frumos in camera, ne-am gandit sa-l tinem dezbracat in soare ceva timp ca poate ii face bine. Si l-am tinut, de fapt l-a tinul el, eu am fost sa-mi fac un dus. Apoi cand am revenit i-am dat impreuna cu crema. Ii dadeam cu crema si plangeam. Asa obosita nu am mai fost si devine deprimant. Eram obosita, nemancata si era deja 11 dimineata.

Dupamasa m-am culcat langa fetita si am dormit 3 ore, a fost foarte bine. Numai ca sa ma trezesc si sa-l gasesc pe el intr-o stare proasta, dezolat si gata sa predea armele. Am discutat impreuna vreo ora si s-a mai calmat. Odata ce copilul se calmeaza, ne calmam si noi. Dar am fost amandoi atat de aproape de a claca... In sfarsit, bine ca ne-am adunat.

In seara asta simtindu-ma mai bine, desi tarziu, m-am apucat de curatenie in bucatarie si printre altele am scos si ceaiul de la L ca sa il vad dimineata cand fac ceaiul de colici. O sa ii pun si ceai din asta rusesc si sper sa il ajute. ceaiul de fenel l-a ajutat atat de mult cu burtica si inca il mai ajuta, asa ca am sperante ca si ceaiul asta sa ii faca bine. De ce nu i l-am dat pana acum de baut? Cine nu ma cunoaste ar spune ca am neglijat, dar nu e adevarat. Pur si simplu nu mi-am amintit de el la momentul in care trebuia. Oboseala la care sunt expusa in perioada asta nu imi lasa nici un pic de energie in cele mai multe zile. Cum sa descriu eu in cuvinte...? Nu e vorba de o oboseala obisnuita. E ceva la limita... nici macar nu pot sa-i spun tortura pentru ca nu simt nici un fel de durere decat nevoia de a dormi. nici somn nu mai simt, starea mea tinde spre o amorteala toatala. cand ajung la servici si incerc sa imi vin in fire si sa ma regasesc realizez ca abia pot sa-mi ridic mainile sa le pun pe birou.

Noaptea dorm in noptile bune trei ore neintrerupte si alte cateva intrerupte. Dimineata ma trezesc cand ii dau ultima sticluta de lapte dupa care ma straduiesc sa il consolez ca pe la 6 il apuca mancarimile. in juma de ora se linisteste dupa care daca mai apuc sa atipesc ma trezesc iar pe la 7-8 pentru ca se trezeste el. Stau putin cu el sa se trezeasca bine si in functie de cum se simte el, bine sau se scarpina, pot si eu sa imi incep ziua ori mergand la baie, ori stand cu el la joaca tinandu-l sa nu se scarpine. In primul caz petrec putin la baie apoi prepar micul dejun rugandu-ma sa nu se trezeasca Cati pana apuc sa fac cate ceva. Fac micul dejun, rad un mar pentru bebe, spal biberoanele de peste noapte, pregatesc mancarea lui bebe de peste zi, apoi merg la bebe sa il schimb de pempers, de haine si sa il cremuiesc. Operatiunea asta ia jumate de ora si e chiar bine daca bebe nu ajunge sa planga de frustrare ca nu il las sa se scarpine. Trebuie sa il tin cu picioarele ca sa am mainile libere sa il cremuiesc. Trebuie sa filmez odata. Intre timp sigur s-a trezit Cati si e bine daca s-a trezit in toane bune, ca se joaca cu ceva. Daca nu trebuie munca de lamurire ca nu o pot lua in brate... In sfarsit, ii dau sa manance. Daca bebe nu e bine, vine sotul, se trezeste si vine la el sa il tina sa nu se scarpine. Eu o hranesc pe fata, nu inainte sa o spal si sa o duc la wc. Dupa ce papa, incerc sa ii dau marul la bebe. intre timp sotul se pregateste si el pentru zi, zi in care va fi singur cu doi copii, unul cu nevoi speciale. Eu in graba arunc ceva de mancare in geanta, un ou fiert, sau ceva gatit de cu seara, un mar sau ce mai gasesc si fug la servici pentru ca e deja 10 si iar ajung seara tarziu acasa. Cand vn acasa seara sper din suflet sa nu se fi inchis magazinele din care trebuie sa iau ceva pentru gatit. Pe la 7 sunt acasa si numai eu stiu cum fac sa am la ora 8 ceva de mancare pe masa. Apoi vase, biberoane, rufe, ma dau peste cap sa petrec ceva timp cu copiii amandoi sa-l las si pe sot sa respire, macar jumatate de ora, dupa care vine vremea sa o pun pe C la somn - spalat dinti, maini, picioare si ce mai trebe, preoces care ia cel putin jumate de ora pentru ca ea nu vrea sa doarma si se cere la wc din nou, api vrea ceai cald, vrea sa-i suflu nasul si din astea. Se face 10:30 sau mai mult pana termin cu ea. Pot sa intru sa fac un dus daca bebe se simte bine, daca nu mai stau cu el si impreuna cu sotul ii schimbam pempersul si il cremuim - tot cam jumate de ora. Pregatit biberoanele pentru noaptea, pus de paine, pregatit hainele pt a doua zi. De obicei orbecai prin dulapul meu cu becul stins pentru ca la ora asta fata doarme si nu vreau sa o trezesc. Dulapul meu il vad la lumina zilei doar in we. La dus tind sa ma intind mai mult decat ar trebui pentru ca relaxant, desi sunt amortita toata. timpul parca sta in loc si eu ma relaxez in apa calda. Cand ies de acolo imi dau seama ca e 12 noaptea si ca ar fi fost atat de bine sa fi dormit deja la ora asta. Sotul intre timp poate aspira casa, duce gunoiul, strange impacheteaza si distribuie haine uscate, il tine pe bebelus sa nu se scarpine. El peste zi reuseste sa intinda rufele spalate peste noapte, sa spele vase si biberoane, sa faca curatenie, asta in zilele f bune, pentru ca sunt zile in care nu se poate atinge de nimic, cand bebe trebuie tinut sa nu se scarpine. Ma duc sa ma culc. Maine o sa imi para rau ca am stat jumate de ora sa scriu acum, dar asta e, vreau sa ramana scris.

Trimis de: Oiski-Poiski pe 20 Mar 2011, 07:19 PM

Desi mi-am inchipuit ca asta trebuie sa fie programul tau, sa-l vad asa scris , negru pe alb mi se pare fantastic de greu pentru tine si E.
Nu pot decat sa sper pentru voi ca aveti rabdare si iar rabdare si ca toata casnicia voastra are la baza o tencuiala solida pe care puteti construi toate orele nedormite si tot stresul vietii actuale.
Ca altfel nu se poate.Altfel nu se va putea fara increderea oarba ca va fi bine.



Trimis de: wulfenia pe 21 Mar 2011, 11:29 AM

Maria eu cred c-as cere ajutorul familiei. Sa-si ia concediu sa vina careva (poate mama ta, mama lui?) sa se ocupe de copii. Ati facut atatea pentru familiile voastre si sigur o sa mai faceti. Acuma e momentul sa apelati si voi la ei. Citind ce scrii imi vine mie sa-mi iau concediu sa stau cu copiii cateva ceasuri pe zi sa va puteti trage voi sufletul dar la cata experienta cu copiii am eu ar iesi un haos si mai mare sad.gif... sunt sigura ca fam. voastre n-o sa spuna nu. Daca nu va permiteti sa le platiti drumul cu avionul o sa si-l plateasca ei, o sa gaseasca sigur o solutie.

Trimis de: Oiski-Poiski pe 21 Mar 2011, 01:29 PM

M-am gandit si eu la varianta asta dar nici nu am indraznit sa-i zic ceva gandindu-ma ca trebe sa-i plateasca drumul ajutorului care ar veni si ce ar mai fi pe langa (cadouri, mofturi etc.etc sad.gif ) si nu stiu daca financiar s-ar ajunge atunci cu banii.

Nu stiu daca careva din familie ar face efortul asta sa vina pe banii lui si nici nu stiu daca Maria ar accepta asa ceva.Dar poate ma insel , poate incercarea moarte n-are.
Insa apeleaza la careva care stii ca nu-ti produce nervi in plus ca nu cred ca ai face fata la asa ceva in starea in care sunteti.

Trimis de: Felina pe 21 Mar 2011, 02:01 PM

Fetele, multumesc ca va ganditi la noi smile.gif .

Varianta chematului pica (momentan) din mai multe motive. Principalul ar fi locuinta noastra minuscula in care inca un adult ar face viata foarte dificila. Dar sa zicem ca trecem peste asta si ne inghesuim cumva, intervine problema financiara. Parintii in ambele parti au probleme mari financiare, nu le-as putea cere sa isi plateasca singuri, si daca le-as cere nu cred ca ar avea de unde. Iar mai departe intervin problemele de care vorbesti tu Oiski, pentru ca sii f bine ce inseamna, si din experienta mea si din altele. Desigur, e o varianta posibila, de compromis, pentru cazul in care sotul meu cedeaza psihic. Fizic deocamdata facem fata, e mai greu psihic.

Ideal ar fi sa ne mutam de aici intr-o locuinta cu mai multe incaperi, dar aici intervin finantele. E posibil sa gasim ceva mai mare la un pret asemanator, dar asta pe la marginea dublinului, ceea ce inseamna ca eu sa petrec mult timp pe drum catre si dinspre servici si asta inseaman schimbare majora in stilul de viata. Deocamdata o mai ducem asa. Oricum avem probleme cu proprietarul, probleme la care nu ma prea gandesc pentru ca pur si simplu nu am cand.

Va multumesc pentru sustinere. Problema noastra majora e neputinta in a il ajuta pe bebe sa se vindece. Inca nu ne-am consolat ca nu exista vindecare, inca nu credem asa ceva. Speram sa existe o scapare, in acelasi timp nu avem timp sa ne ocupam serios de gasirea ei. Sistemul medical de aici ne pune piedicile pe care ni le pune.

Am primit programarea la specialist, ne vine randul la inceputul lui iunie. Acum dilema este daca sa asteptam atat sau sa mergem la o clinica privata. Nu ar fi problmatica prima vizita care e in jur de 200 de euro. Problematic e faptul ca va trebui sa revenim la medicul respectiv de cate ori va fi nevoie si aici ne blocam pentru ca pur si simplu nu avem banii.

Apoi mai e si intrebarea daca medicul asta privat si scupm ne poate ajuta. Pentru ca din cate am inteles de peste tot, nu exista tratament care sa vindece eczema. Exista cremele care ii ajuta pielea sa se vindece si sa se intretina mai bine, asta e singura certitudine. Daca sa zicem ca alegem sa mergem la medicul asta privat si aflam aceleasi lucruri pe care deja le stiam?


De la doctora de familie am inteles ca rezultatul la testul de sange ar fi ca bebe nu e alergic la nici unul din lucrurile testate. Dar nu am inteles daca este alergic la ceva ce nu l-am testat sau pur si simplu nu e alergic la nimic (indicele IgE spune asta pentru cine stie sa il citeasca). Inca asteptam sa ne ajunga in posta rezultatele asa cum au venit ele de la spital.

Confuzie pe toate planurile.

Trimis de: Oiski-Poiski pe 21 Mar 2011, 02:56 PM

Indicele IgE il citesti pe net.Poate ca nu te lamureste ca un medic dar e mai bine decat nimica.De fapt am gasit de multe ori explicatii mai bune si mai pe intelesul meu decat cele care mi le-a dat medicul.

E bine ca nu e alergic la ce a fost testat , asta nu inseamna ca nu are nici un fel de alergie.Dar cel putin poti sterge de pe lista cele testate .
Cat despre medicul privat daca va puteti permite cei 200 de euro si crezi ca va linisteste si ca nu puteti astepta pana in iunie fara sa faceti ceva eu zic sa vizitezi si medicul ala privat.Poate ca te lamuresti din prima de el si ori zici , da mi-a dat informatii valoroase care suna promitatoare si pare de incredere sau zici nu, acolo nu ma mai duc in veci.De multe ori prima impresie este cea buna.
Si va duceti si in iunie la celalalt medic cand va vine randul.

Insa te cred ca cel mai groaznic sentiment e ala de neputinta.
Insa ia-l pe copilul meu de exemplu.Si el a avut intoleranta la lactoza si probleme cu pielea si candva au disparut .Este adevarat ca mai tarziu au aparut problemele cu aparatul respirator .Insa dupa ce la inceput am crezut ca mor de neputinta cu timpul m-am consolat.Cu toate problemele care le-a avut s-a dezvoltat normal si trebuie sa ma gandesc la alti parinti care se lupta cu alte boli unde nu exista nici o sansa de supravietuire.






Trimis de: Felina pe 21 Mar 2011, 04:29 PM

oiski, tocmai am aflat ca eczema e strans legata de aparatul respirator si ca 50% din copiii cu eczema dezvolta astma mai devreme sau mai tarziu.

Bebelusul nostru are flegma in gat din decembrie si nu ii mai trece. La toate vizitele la medic l-a ascultat si ne-a spus sa nu ne facem griji ca nu are nimic. mad.gif

Acum am citit un articol care zice ca flegma asta ingreuneaza circulatia sangelui la nivelul pielii. In sfarsit, e multa informatie in articolul ala, trebuie sa mai treaca timp sa o diger pe toata. Esenta e ca organismul copilului e incarcat cu toxine care produc complicatiile astea. Iar sistemul digestiv nematurizat nu ajuta la eliminarea toxinelor care evident se inmultesc in organism pe zi ce trece.

Trimis de: Oiski-Poiski pe 21 Mar 2011, 06:00 PM

QUOTE(Felina @ 21 Mar 2011, 05:29 PM) *
oiski, tocmai am aflat ca eczema e strans legata de aparatul respirator si ca 50% din copiii cu eczema dezvolta astma mai devreme sau mai tarziu.



Da, stiam asta dar ce era sa fac, sa te sperii si mai tare ? Uite, cu o forma mai usoara de astma copilul meu face sport de cand avea cinci ani .Insa este adevarat ca am trecut prin faze urate la inceput.A inhalat luni de zile cu aparatul cu masca cand era mai mic.Acuma suntem doar la inhalatorul de buzunar.Insa doar dimineata trebuie sa inhaleze .Cel care il avem pentru sport nu i l-a trebuit ca nu a fost nevoie, din fericire.

Acuma ce sa zic, e posibil ca un copil asa mic ca al tau sa aiba astfel de probleme ? La al nostru au aparut pe la trei ani problemele aparatului respirator.Au aparut tocma cand nu a mai avut probleme cu pielea unsure.gif .
Am scapat de una si am dat de alta.

Trimis de: Felina pe 21 Mar 2011, 06:17 PM

Pai tocmai asa ma citit si eu ca se intampla, se da din una in alta.


Eu tot caut sa inteleg ce anume in organismul lui nu finctioneaza de are efectul de eczema pe piele.

Ce am inteles pana acum ar fi:
- sistem digestiv imatur, incapabil sa digere complet si sa elimine toxine (care toxine interfereaza cu toata functionalitate corpului)
- insuficienta bacteriilor bune (friendly bacteria) in intestine, bacterii care de fapt fac sistemul digestiv sa functioneze la parametri normali
- acumulare de toxine in organism (posibil inca din stadiul de fat)


Am luat o decizie, sa ii dau probiotice. Sa vad ce gasesc deseara in farmacie.


Tot ce facem din exterior, creme, bai, eliminat iritanti si ce-o mai fi, ajuta doar la imblanzirea efectului, dar nu lucreaza la cauza. Si in timp ce aceste masuri sunt absolut necesare pentru a tine situatia sub control, ca sa nu ajungem la infectii si apoi la alte complicatii, e absolut necesar din punctul meu de vedere sa lucram si la cauza. Sunt total dezamagita de sistemul medical, de modul obtuz in care pune el problema.

eu, cu mintea mea de programator, cand aud 'e intolerant la lactoza, adica are dificultati in a digera lactoza' ma gandesc instant de ce are probleme de digestie si ce pot face sa ii fac digestia mai buna.

Trimis de: Felina pe 21 Mar 2011, 06:21 PM

QUOTE(Oiski-Poiski @ 21 Mar 2011, 04:00 PM) *
Acuma ce sa zic, e posibil ca un copil asa mic ca al tau sa aiba astfel de probleme ?




habar nu am! cum spuneam, doctora mea gaseste totul in regula! mad.gif

Ieri dormea bebelino in pat frumos langa A si imi zice razand uite ce fain sforaie bebe. si itnr-adevar scotea un sunet la respiratie. Sigur nu e in regula cu flegma aia din gat care nu ii mai trece. sad.gif

Trimis de: Felina pe 22 Mar 2011, 04:02 PM

Bebe de ieri si pana azi s-a facut frumusel pe piele cu mici exceptii: i-au aparut ca niste bube mititele, vreo 5-6 raspandite pe tot corpul care par sa il manance. i-am dat cu cortizon pe ele. si a avut mancarimi mari de dimineata.

mi-a luat 15 minute sa ii schimb pempersul si sa il dezbrac de haine. inca 10 minute sa il imbrac. intre timp sigur ca l-am cremuit cum am stiut eu mai bine.


*

aseara i-am dat primul pliculet de probiotic. nu stiu de ce sunt asa optimista cu probioticul asta, dar pana una alta e bine ca sunt pozitiva.


*


de ceva timp deja spal hainele doar cu nuci de sapun indiene. nu am fost multumita de cum spala cele 5 nuci asa cum vine recomandarea. asadar spal cu 10 nuci odata intr-un saculet si in alt saculet am nucile vechi. Dupa trei spalari golesc saculetul cu nucile cele mai vechi si il umplu cu 10 nuci. in felul asta nu pierd sapun din nuci. Spal de obicei la 60 de grade si in plus mai pun si o lingura de bicarbonat. in felul asta sunt foarte multumita si recomand oricui.


*

biberoanele le spal cu un strop de detergent de vase si o lingurita de bicarbonat intr-o oala cu apa calda.

Trimis de: Felina pe 25 Mar 2011, 05:53 PM

Ok, suntem in a patra zi de probiotic. Pielea lui a aratat bine pana aseara cand a aparut o iritatie pe gat. Pe fata mai ave ainca iritatii de saptamana trecuta, dar nu cine stie ce. Nu i-am mai dat cu cortizon din weekend. A dormit foarte bine aseara. Incerc sa raman pe aceeasi linie pozitiva si sa sper ca situatia lui se va inbunatatii. Scarpinatul nu mai e asa des, se joaca mult si isi aminteste rar sa se scarpine. Pe fata nu se mai scarpina de ceva vreme, nici pa brate nu se mai scarpina asa des, puicioarele au ramas 'favorite'. Tuseste mai rar, dar tot se mai face zgomot la respiratie cateodata.


Momentan il tratam cu urmatoarele:
- Oilatum bath junior pentru inbaiat
- crema de corp Epadrem
- cortizon pentru iritatiile dificile, care ajung sa supureze (mai rar se mai intampla)
- ceai din seminte de fenel, cimbru si ceaiul de la Oiski, pe care il bea intre mese si la mesele cu solide
- probiotic Protexine


*

Despre alimentatie. I-am introdus in ultima vreme ceva alimente noi: avocado, butternut squash, carne de pui, suc de portocale - din toate f putin sa vad cum reactioneaza. nu mi-a placut cum a reactionat dupa avocado, asa ca il mai las pentru o perioada.

Tocmai am aflat ca parmezanul maturat e hrana ideala pentru bebei - http://www.parmigianoreggiano.com/made/nutritional_features/details_nutritional_features_parmigiano_reggiano_1.aspx. Caseina din lapte e predigerata, lactoza la fel si in plus contine probiotice. Intentionez sa-i ofer in curand.

Trimis de: wulfenia pe 25 Mar 2011, 09:37 PM

Felina in Italia coaja de la parmezan se da bebeilor s-o roada cand le ies dintii.

Trimis de: keter pe 25 Mar 2011, 11:26 PM

Buna Felina, s-ar putea ca si fetita mea de 2 ani si 4 luni arsa aiba dermatita atopica. Sigur vom afla saptamana viitoare. La 1 an si cateva luni i-au aparut eczeme la incheieturi(in spate la genunchi si la coate), am suspectat ca e de la schimbarea detergentului, sau de la eventualii viermisori...am dus-o la homeopat, i-a dat o crema si au disparut repede, am si uitat de ele. Nici macar nu am apucat sa o scaldam in apa cu tarate.

Acum vreo doua saptamani au aparut din nou. Medicul de familie zice ca e dermatita de contact, dar nu-mi dau seama cu ce. Hainute sintetice nu prea avem, si oricum, si alea putine care erau le-am scos urgent din uz de cand cu bubitele, detergent nu am schimbat. Tot citind pe net am ajuns la concluzia ca are piele atopica. Apoi am gasit crema de anul trecut pe care scria clar "pentru piele atopica". Acum ma documentez si eu pana ajungem la un specialist, deocamdata sunt in bezna...Singura similitudine e ca si data trecuta au aparut tot la inceputul primaverii. Nu se scarpina deloc, sunt numai niste pete uscate rosiatice la incheieturi, si pielea in general nu e asa catifelata ca de obicei, e mai uscata pe spate si pe burtica.

Bafta multa, si multa putere, cred ca e tare greu cu bebe asa mic bolnavior...





Trimis de: Felina pe 4 Apr 2011, 04:28 PM

Intre timp am mai trecut prin cateva faze.

1. am ajuns la concluzia ca bea ceai foarte putin asa ca am hotarat sa pun o cana de ceai impartita cate putin in toate biberoanele de peste zi. Completez cu apa si asa sunt sigura ca bea ceai. Nu a mai avut dureri de burtica.

2. nu stiu in ce masura ajuta ceaiul de la L din germania, dar intr-o zi nu i-am mai pus din prea mare oboseala si a doua zi copilul s-a scarpinat mult mai mult. banuiesc ca are ceva legatura.

3. Dupa ce am terminat pliculetele de probiotic am stat doua zile fara. In a doua zi deja situatia s-a deteriorat, pielea a devenit mai iritata si mancarimea s-a accentuat. Am cumparat din nou probiotic si dupa o singura doza s-a observat doferenta. Am hotarat sa trecem la doua plicuri pe zi. Dupa numai o zi am hotarat sa punem un pliculet impartit la trei biberoane, ca sa aiba la fiecare masa. Nu am fost multumiti de rezultat si ne-am intors la doua plicuri pe zi.

4. Mananca fructe si borcanele cu mancare organica pentru bebei. Mananca bine.

5. l-am incercat ieri cu un biscuite si a fost fascinat. Dupa putin timp a avut reactie puternica pe piele, la incheietura mainilor unde are el cele mai dese mancarimi, si pe fata - i-au aparut bubite mici si ascutite si i-au dat stari de mancarime urate. toata ziua a fost chinuit cu doar cateva pauze. Spre seara s-a linistit si noaptea a dormit chiar f bine. Bubitele de pe fata si de la incheietuile mainilor s-au ameliorat in cateva ore iar pana seara deja abia se mai vedeau.

6. nu am mai folosit crema cu cortizon de mai bine de doua saptamani - nu a fost nevoie. am tubul cel nou neinceput. Asta trebuie sa fie un semn bun.



*


@keter: nici nu stiu ce sa iti spun...

Trimis de: Oiski-Poiski pe 5 Apr 2011, 07:31 AM

Daca nu ai mai folosit crema cu cortizon asta e un semn cu adevarat bun.
Nu poti decat sa tot incerci cu mancarea si sa nu te mai sperii cand are o reactie ca dupa biscuite.Pentru ca stii ca dupa cateva ore se retrage .

Chestia aia cu ceaiul am aflat-o acuma cativa ani de la o buna prietena din RO.Tocmai am fost acolo in concediu cand m-am plans ca de la un timp am mancarimi pe fata si gat si nu stiu ce sa fac.Si ea mi-a povestit ca tocmai are o odisee in spatele ei cu o eczema urata de tot.Si a tratat-o cineva care i-a prescris un tratament rusesc.Printre care era si ceaiul ala.Ceai care in Rusia se gaseste la tot coltul numai aici nu-l cunoaste nimeni.Insa interesant este ca din intamplare intr-un forum de parinti am citit despre una care avea probleme mari cu copilul si i-a recomandat o rusoaica ceaiul asta.Femeia scria ca ce bine i-a facut copilului ca punea ceaiul in apa de la baie.Insa scria ca nu a indraznit sa-i dea si sa bea cum fac cei din Rusia.Si ca nu gaseste ceaiul sa-l cumpere in farmacii.
Intre timp a aparut prin internet insa m-am ingrozit ce afaceri vor sa faca cu el.
Problema este ca bastinasii nu ar intra nici de-al dracului intr-un magazin cu produse rusesti ca l-ar gasi acolo mult mai ieftin.
Pe vremea cand am auzit eu de ceai am avut posibilitatea sa-i dau bani unei cunostinte care era din Moldova de dincolo si cand fata s-a intors din concediu mi-a adus o plasa de cutii cu ceai din ala .Pentru o nimica toata.Am baut luni de zile din el.Numai ca problema mea era , nerecunoscuta la vremea respectiva, ca eu reactionam agresiv la cremele de fata .Si beam ceai si foloseam mai departe crema blink.gif .
Asa ca e bine sa se descopere si de unde provine eczema ca sa dea terapia roade.


Si ma gandesc ca e pacat ca medicina da bani grei pentru descoperirea la tot felul de creme insa cand e vorba de plante isi face cruce stiinta de parca ar fi vorba de dracu.Am ajuns la concluzia ca nu vor sa descopere ceva cu adevarat bun ca altfel nu ar mai castiga bani grei cu diverse terapii.

Trimis de: Cucu Mucu pe 5 Apr 2011, 09:33 AM

QUOTE(Oiski-Poiski @ 5 Apr 2011, 08:31 AM) *
Si ma gandesc ca e pacat ca medicina da bani grei pentru descoperirea la tot felul de creme insa cand e vorba de plante isi face cruce stiinta de parca ar fi vorba de dracu.Am ajuns la concluzia ca nu vor sa descopere ceva cu adevarat bun ca altfel nu ar mai castiga bani grei cu diverse terapii.


thumb_yello.gif


Felina, pt a usura eliminarea flegmelor din gat foloseste ceaiuri de anason, sunt bune si in ameliorarea astmului. Ar mai fi si eucaliptul (uleiul) dar ala citisem pe undeva ca poate provoca dificultati de respiratie la copiii sub 3 aani.

Un bun dezinfecant si astringent este si uleiul de menta. La bebei cele mai bune sunt inhalatiile. Pui uleiul in apa fierbinte, sa nu folosesti lumanari sau betisoare, contin plumb, care prin ardere se elimina in aerul inhalat si face mai mult rau.


Oiski - ai incercat cure de salina? Am un prieten care, in jurul varstei de 7 ani, in fiecare vara, facea 2 saptamani de salina, timp de 3-4 ani (nu stiu exact, intreb, daca esti interesata), la recomandarea medicului. A scapat de inhalator, iar crizele au ramas doar niste amintiri urate. Facea salina la Targu Ocna si statea la Slanic Moldova, binecunoscuta pt aerosolii extraordinari in tratarea aparatului respirator si digestiv.

Trimis de: Oiski-Poiski pe 5 Apr 2011, 09:50 AM

QUOTE(Cucu Mucu @ 5 Apr 2011, 09:33 AM) *
Oiski - ai incercat cure de salina?



Sigur ca am incercat smile.gif .Cure de salina, cura la marea Nordului, cure in mina de Kupfer (cupru) .
http://www.ich-atme.com/ pagina e doar pe italiana sau germana dar e intersant de vazut macar pozele .Acolo am fost deja de doua ori.De fiecare data ne-am simtit cu totii mai bine in iarna urmatoare.
Copilului meu ii merge mult mai bine in ultimii ani.Inhalatorul il foloseste acuma primavara ca are si alergii la copaci, polen.Tocmai saptamana viitoare mergem la control la pulmologie , sunt curioasa ce zice doftorul.


Trimis de: Felina pe 6 Apr 2011, 02:15 PM

Oiski, deci tie cineva ti-a recomandat ceaiul respectiv pentru mancarimi? Te rog mult de tot o chestie - cand ai tu timp - sa gasesti info despre ceaiul asta si sa le traduci in romana pentru mine. sunt reticenta in a-i da prea mult, mi-e teama de reactii adverse in administrare prelungita, in acelasi timp sunt disperata pentru ceva care sa-i aline mancarimile.

Cucu - mersi mult pentru sugestii.

Despre salina si aerosoli - ce legatura au cu aparatul digestiv? Sunt f interesata de subiect.

Bebelul nostru nu mai are flegma aia in gat cum o avea odata, dar inca mai are vocea ragusita, ceea ce denota ca totusi mai e ceva acolo.

Daca merg cu el la mare in Ro o fi bine?

Trimis de: Oiski-Poiski pe 7 Apr 2011, 07:27 AM

Felina , intru maine in magazinul rusesc ca are proprietari noi de doua saptamani.Si sefa e o fata tanara care din cate am inteles are copil mic.Ea trebe sa stie.Si asa voriam sa intru sa intreb daca o sa aduca si ei ceaiul meu Rusoaica de dinainte mi-a zis ca ea le-a recomandat sa comande la inceput acelasi lucruri si apoi vad ei ce merge.
Asa ca am s-o intreb sa vad daca ea ii da sa bea copilului ei si cat .In orice caz tu poti sa-i faci baie in ceaiul asta fara sa aiba reactii adevrse.Ca ceai pentru baie l-am gasit in internet peste tot in germana.Insa informatiile sunt foarte putine asa ca nu prea am ce sa-ti traduc.Doar ca este folosit de populatiile din est de sute de ani ca si apa de baie deja la nou nascuti.Ruseste din pacate nu stiu ca sa ma ajute la traduceri.


Salina si aerosolii nu au nimica cu digestia insa pentru ca se stie ca cei cu probleme de piele mai tarziu pot sa capete astma sau bronsita cronica nu strica sa-ti petreci concediile , daca poti, cu copiii undeva unde pot sa beneficieze de aer curat.
Imi pare rau dar mie nu mi-a placut la Marea neagra in RO.Multa lume, galagie.Poate daca te duci undeva cu copiii unde nu este localitatea asa de cunoscuta , noi am fost la Mamaia .Daca cauti hali-gali de dimineata pana noaptea tarziu atunci esti la Mamaia la locul potrivit.
Si nu uita ca indiferent unde mergi o cura de doua saptamani e de musai.Ca mai stiu eu pe unii care s-au dus cu copiii trei zile la mare si apoi comentau ca de ce iarna urmatoare au fost copiii iara bolnavi ca doara i-au curat la mare.




Trimis de: Felina pe 7 Apr 2011, 12:59 PM

Oiski, mersi mult. Aibia astept sa vad ce info primesti. O sa incerc sa caut pe cineva care stie ruseste ca sa aflu mai multe, dar intai astept info de la tine. ingrijorarea mea e pentru efecte negative la un tratament de lunga durata si la dozaj prea mare.

Nu stiam de cele doua saptamani de cura, multumesc mult de tot. Vrem sa mergem in septambrie acasa si la mare.

Acum lamureste-ma si pe mine ce e cu aerosolii astia.
Noi aici locuim cam la 5km de malul marii... are vreo importanta?
Aerosolii astia unde se gasesc de fapt? Cred ca ar trebui sa il intreb si pe google.

Trimis de: nefertiti pe 7 Apr 2011, 01:09 PM

Mamaia e cea mai proastă alegere de pe litoralul nostru. Pt ceva linişte recomand 2 Mai. Dau şi link la pensiunea la care am stat noi ultima dată, pt cine vrea, f curat şi f liniştit şi la 10 minute de mare.

Aerul de mare e f bun pentru tot felul de chestii. thumb_yello.gif

Trimis de: Felina pe 7 Apr 2011, 01:37 PM

Nefe, hai cu linku'.
Nu gasesc info despre aerosoli in lb engleza, nu ce caut eu. Poate ar trebui sa caut si in lb romana.


*


Terapia cu aerosoli este un mod de tratament care presupune introducerea pe cale respiratorie in diferite portiuni ale aparatului respirator a unor substante pulverizate sub forma de aerosoli.

Acestia sunt particule de dimensiuni mici (sub 5) obtinute din combinarea unui mediu gazos (faza dispersanta) cu o substanta solida sau lichida fin dispersata (faza dispersa).

Acesti aerosoli au avantajul ca sedimenteaza lent, se resorb rapid prin epiteliul bronholaveolar si pot strabate un strat subtire de lichid fara a se dizolva.

Exista aerosoli artificiali – generati de dispozitive speciale si aerosoli naturali – pe care-i gasim in natura. Aerosoli naturali sunt aerosoli de padure (dintr-o substanta volatila si particule de polen.

Aerosolii sunt indicati in boli pulmonare (traheite, bronsite, bronsiolite, bronsiectazii, astm bronsic) si afectiuni ORL (sinuzite, rinofaringite, laringite, amigdalite).
In cazul aerosolilor artificiali, faza dispersanta (substanta solida sau lichida) este o substanta medicamentoasa care va fi introdusa astfel la nivelul cailor respiratorii.

Astfel in functie de substanta medicamentoasa introdusa, efectul terapeutic al aerosolilor poate fi: antibacterian, bronhodilatator, antiinflamator, vasoconstrictor etc. si la fel, efectele adverse ale aerosolilor sunt comune cu ale substantei medicamentoase introduse.

Trimis de: nefertiti pe 7 Apr 2011, 01:44 PM

http://www.vilastefania.com/

Trimis de: Felina pe 7 Apr 2011, 01:46 PM

multu' smile.gif

Trimis de: Oiski-Poiski pe 7 Apr 2011, 02:19 PM

QUOTE(Felina @ 7 Apr 2011, 12:59 PM) *
Noi aici locuim cam la 5km de malul marii... are vreo importanta?



Pai daca locuiesti asa de aproape de mare du-te cu copiii cat poti de des pe malul marii si plimba-te cu ei cat mai apropae de apa.
Noi am fost o data in Italia si aveam un strand cat vedeai cu ochii , mergeam pe langa apa kilometrii intregi ca la inapoiere trebuia sa-mi iau copilul in spinare .
La fel la marea nordului.
Aerosolii de munte sunt la fel de buni insa trebe sa mergi sus de tot pe munte, un deal mai inalt nu ajunge.Acolo nu am mers decat cand copilul a putut merge bine pe picioarele lui mai multi kilometrii ca doara nu am vrut sa-l port in loc de rucsac.Am vazut insa in drumetii si parinti cu copii foarte mici in scaun-rucsac.Insa chestia asta chiar ca nu am vrut sa o fac.

Vila Stefania arata bine.


Trimis de: Cucu Mucu pe 7 Apr 2011, 03:12 PM

QUOTE(Felina @ 6 Apr 2011, 03:15 PM) *
Despre salina si aerosoli - ce legatura au cu aparatul digestiv? Sunt f interesata de subiect.


M-am exprimat eu aiurea. La Slanic se trateaza foarte multe afectiuni digestive cu apa unor izvoare, iar aerul din zona e excelent pt aerosoli - are cel mai mic continut de alergeni.


La mare, noi ne trezeam de la 4:00 si mergeam cu copilul pana in capatul digului, acolo unde se sparg valurile. Particulele de apa salina se amesteca in acest mod cu aerul inhalat si iese ce iese. Mie neonatologul mi-a recomandat, pt fortifierea sistemului imunitar, sa duc copilul 7 zile la mare apoi, in continuare, 7 zile la Slanic Moldova. De la vacanta respectiva nu a mai avut probleme - sunt aproape 10 luni in care nici macar nasul nu i-a curs.

2 Mai e o alegere f buna. Ar mai fi Gura portitei, dar acolo e dificil cu asistenta medicala.


PS: revin cu link :
http://www.lviserv.ro/dobru/turistice.htm

http://www.ipedia.ro/slanic-moldova-1001/

PS: pt salina, pt copii sub 3 ani, sunt niste pericole, pot intra sub supraveghere medicala. In Ro nu sunt saline cu cabinete medicale amenajate pt asa ceva.

Trimis de: Afrodita pe 7 Apr 2011, 03:22 PM

Gura portitei e scumpa rau! Majoritatea celor care merg acolo isi iau sacose cu mancare cu ei, ca nu prea-si permit sa cumpere de la resto. In mijlocul baltii, unde poti pescui cina sa ti-o faci la gratar, mancarurile de peste la resto sunt usturatoare rau la buzunar. Si cam orice acolo e scump!

Dar, in afara de asta, e un loc bun, zic eu... Am fost acolo dupa accidentul de masina, cand aveam probleme mari cu piciorul rupt. Am mers pe scoicile, nisipul si pietrisul de pe plaja, cu picioarele in apa marii, desculta, toata saptamana cat am stat acolo. De-atunci mi s-au ameliorat durerile si in scurt timp am scapat de ele. Stiu ca n-are treaba cu aerosolii, da' ce vreau sa spun e ca apa marii, plaja au fost bune pentru mine si problema mea. Poate or fi bune si pentru voi. Nu uita de provizii si sa aveti ceva bani la voi daca decideti sa mergeti acolo.

Si da, e un loc frumos tare smile.gif

Edit: Uitai sa spun ca Slanicul e destul de ieftin si are aer curat, privelisti minunate, cel putin 10-15 izvoare de tot felul de ape minerale bune pentru tot felul de probleme - au placute pe care scrie care si la ce ii buna. Recomand Slanic Moldova cu mare drag si nu fac asta doar pentru ca-i din bucata mea de tara smile.gif

Trimis de: Oiski-Poiski pe 8 Apr 2011, 10:06 AM

Deci, am fost , am intrebat , am aflat urmatoarele:
- are si ea un copil de noua luni pe care il imbaiaza preventiv in ceaiul ala.Stie ca este foarte bun pentru piele la mancarimi si alergii
- de baut nu i-a dat , nu stie daca si din interior are aceeasi functiune.Eu i-am zis ca l-am baut insa desigur altceva este cand e vorba de un copil asa mic.
- ceai nu avea , comanda pana saptamana viitoare
- a spus ca o sa-i intrebe amanunte pe cei de la firma care ii aduc ceaiurile , poate stiu aia mai multe informatii.
- am sa o pun saptamana viitoare sa-mi traduca ce scrie pe punga pe ruseste
- daca vrei sa-l speli regulat in ceaiul ala iti trimit saptamana viitoare cand il aduce , sa-mi spui

Trimis de: Felina pe 9 Apr 2011, 01:28 AM

Dragilor, multumesc pentru toate info!


***


Si ieri si azi bebe a fost mai scarpinacios ca de obicei, asa ca am decis sa nu ii mai fac ceaiul concentrat. I-am pus in seara asta doar putin.
Pentru ca a facut kk putin gelatinos am decis sa opresc si probioticul.
Nu stiu maine ce o sa fac, dar azi asa am gait de cuviinta.

Sigur are legatura cu dintii care ii ies, ca are crize de plans din senin si saliveaza intens, dar prefer sa suflu in iaurt.

Trimis de: Felina pe 20 Apr 2011, 03:46 PM

Update:
1. eczema bebelusului e undeva la 5% din ce a fost cand am inceput topicul de fata.
2. continuam cu laptele praf special, probioticele, ceaiurile (dar mai sarim cate o zi cand nu mai ajung sa le fac), cremuitul, baile rarute si cu ceai.
3. inca mai are mancarimi zilnic, cateodata mai rau cateodata mai putin rau. Din cand in cand folosesc bicarbonat diluat in putina apa dupa cum m-a invatat DQ si il potoleste. Dar cand are mancarimi pe tot corpul nu il ung din cap pana in picioare - nu stiu de ce, nu-mi vine. Poate si pentru ca se itnampla prea des.


Ce am mai aflat:
1. bebele poate elimina flegma din gat prin kk si asta e absolut normal. El a inceput sa elimine mucus cand i-am dat doua pliculete de probiotic pe zi - m-0am speriat si m-am oprit. De azi incep iar cu doua pliculete.
2. posibil bebe sa fie alergic la gluten - l-am mai incercat cu biscuiti speciali (rusk) si dupa ceva vreme am realizat ca are mancarimi in jurul buzelor si inauntrul gurii. Am pus cap la cap evenimentele si am concluzionat ca e de la fainoase. Nu-i mai dau.
3. I-am dat lapte de capra si imi pare rau pentru ca i-a inrautatit mancarimile si starea generala, a inceput iar sa faca kk verde si sa aiba gaze si per total se simte rau, bombane toata ziua pentru ca mai noi 'vorbeste' smile.gif . Laptele de capra contine caseina care e un alergen cunoscut. Laptele de capra nu contine la fel de multa caseina ca cel de vaca, dar tot contine. Azi m-am prins ca face reactie la laptele de capra. Nu o sa-i mai gatesc cu lapte. Am obtiuni destul de limitate momentan, dar sigur trebuie sa existe variante, le gasesc eu.

Trimis de: fiatlux pe 20 Apr 2011, 10:04 PM

http://www.avenecenter.com/accueil!? sanatate! pash.gif

Trimis de: Zed pe 21 Apr 2011, 04:04 PM

Ma bag si eu ca musca-n lapte dar nu pot sa nu scriu asta .
Citeste despre cremele cu Evening Primrose . In alte tari se gasesc si la farmacie , in tub si este prescrisa de pediatrii . In unele cazuri isi fac efectul . Nu am experiente personale cu eczema .
Ce mai stiu este ca cel mai bun remediu ( considerat tot de pediatrii ) este laptele de mama .
Este bine sa nu faci prea multe experimente cu mancarea . Oua , caseina , peste , nucile si graul o amplifica si mai mult . La fel si praful de la acarieni . Se recomanda spalarea lenjeriei la temperaturi inalte , la fel si lenjeria de pat . Cel mai bine 90 grade .

Trimis de: Felina pe 23 Apr 2011, 01:14 AM

@filatux, multumesc. Te rog, cand ai timp si chef, sa detaliezi pentru ca franceza mea nu e suficient de buna.

@Zed, multumesc.


***


Am inceput sa-i fac ceai de anason (star anise) asa cum m-a sfatuit Cucu.

Trimis de: fiatlux pe 26 Apr 2011, 12:38 PM

Hristos a inviat ! rolleyes.gif

am gasit cateva relatii despre complexul de la Avene in romana http://www.csid.ro/beauty/sanatatea-vine-din-apa-termala-2779623/


Trimis de: Felina pe 26 Apr 2011, 03:30 PM

QUOTE(fiatlux @ 26 Apr 2011, 11:38 AM) *
Hristos a inviat ! rolleyes.gif

am gasit cateva relatii despre complexul de la Avene in romana http://www.csid.ro/beauty/sanatatea-vine-din-apa-termala-2779623/



iti multumesc foarte mult fiatlux! (nu stiu de ce mereu ti-am citit nick-ul filatux : unsure.gif , abia acuma vad ca e cu masini tongue.gif )

Trimis de: fiatlux pe 26 Apr 2011, 07:14 PM

QUOTE(Felina @ 26 Apr 2011, 04:30 PM) *
iti multumesc foarte mult fiatlux!

nu e nevoie sa multumesti!am gasit intamplator subiectul si m-am gandit la voi,pur si simplu !m-as bucura sa va fie de folos! rolleyes.gif


Trimis de: Felina pe 29 Apr 2011, 06:33 PM

Azi am fost la medicul de familie si am reusit sa obtin o reteta de antihistamine dupa o ora de conversatie cu doua doctorite. Nu mai detaliez ca-s obosita.

A doua doctorita, mai in varsta, dupa ce i-am explicat simptomele, a zis imediat 'hay fever'. Ea mi-a dat ok pentru antihistamine. Din pacate singurul pe care mi l-a putut da e unul care da somnolenta. Sper sa mai fie niciodata nevoie sa-l folosesc, sper ca criza de azinoapte sa fie ultima.

Am citit niste chestii interesante, le notez aici ca sa pot reveni asupra lor.
1. clorul poate sensibiliza si mai mult o conditie din asta
2. simptomele astea alergice pot fi cauzate de doua tipuri de parazitoza (o sa revin cu nume si surse)
3. mancarimea intr-un loc, daca nu e stopata rapid, se poate transmite in tot corpul. asa ca e bine sa folosesc crema cu cortizon cand il apuca mancarimile intr-un singur loc (la incheietura la dosul mainilor de ex) si in felul asta sa evit o criza
4. unul din strabunicii bebelusuilui era alergic la capsuni

Trimis de: Felina pe 10 May 2011, 04:08 PM

Am inceput sa urmez calea histaminelor, cele care dau mancarimea de piele si care pare sa fie cam cea mai mare problema la noi.

Asadar am inceput sa caut antihistamine naturale si pana la urma am ajuns sa citesc ca exista si alimente care contin histamine si adauga la depozitul de histamine al organismului. Si normal urmatorul pas e sa elimin alimentele respective din dieta lui.


What is Histamine?

In an allergic response, an allergen stimulates the release of antibodies, which attach themselves to mast cells. When histamine is released from the mast cells it may cause one or more of the following symptoms:

* Eyes to itch, burn, or become watery
* Nose to itch, sneeze, and produce more mucus
* Skin to itch, develop rashes or hives
* Sinuses to become congested and cause headaches
* Lungs to wheeze or have spasms
* Stomach to experience cramps and diarrhea

Histamine is a vasoactive amine which causes dilatation of the blood vessels (flushing, rash, itching) and increased mucus production (runny nose, productive cough), and bronchoconstriction (wheezing, cough). Because histamine is contained in almost all body tissues, especially the lungs, nose, sinuses, skin, intestinal mucosa and certain blood cells (mast cells, basophils), it is able to cause a wide variety of symptoms.

The release of histamine can be caused by almost any allergen. Examples include inhalant allergens (ragweed pollen, dust mite, eat dander), drugs (penicillin, sulfa, aspirin), stinging insect venoms, and foods (egg, wheat, milk, fish, etc).



Histamine-Rich Foods (including fermented foods):

* Alcoholic beverages, especially beer and wine. asta ar explica criza pe care a facut-o dupa ce a mancat carne de pui la cuptor in sos de vin
* Anchovies
* Avocados nu o sa ii mai dau
* Cheeses, especially aged or fermented cheese, such as parmesan, blue and Roquefort. parmezan maturat i-am dat pentru ca e singura branza care nu contine lactoza si caseina, care ii activeaza eczema. nu-i mai dau!
* Cider and home-made root beer.
* Dried fruits such as apricots, dates, prunes, figs and raisins (you may be able to eat these fruits - without reaction - if the fruit is thoroughly washed). explica de ce a facut o criza in ziua in care i-am dat prune uscate (ce i-au mai placut smile.gif )
* Eggplant - explica mancarimea de buze pe care a avut-o dupa ce i-am dat sa guste vanata coapta
* Fermented foods, such as pickled or smoked meats, sauerkraut, etc.
* Mackerel
* Mushrooms
* Processed meats - sausage, hot dogs, salami, etc.
* Sardines
* Smoked fish - herring, sardines, etc.
* Sour cream, sour milk, buttermilk, yogurt - especially if not fresh.
* Soured breads, such as pumpernickel, coffee cakes and other foods made with large amounts of yeast.
* Spinach, tomatoes explica mancarimea de gura pe care o are dupa ce mananca spanac, clar nu-i mai fac! culmea e ca ii faceam si cu parmezan
* Vinegar or vinegar-containing foods, such as mayonnaise, salad dressing, ketchup, chili sauce, pickles, pickled beets, relishes, olives. ma gandeam sa-i dau masline.... nu o sa o mai fac!
* Yogurt

Histamine-Releasing Foods:

* Alcohol
* Bananas - explica multe. nu-i mai dau nici banana...
* Chocolate
* Eggs
* Fish
* Milk
* Papayas - bine ca stiu, sa nu ii iau vreodata
* Pineapple - bine de stiut, cred ca i-am dat de vreo doua ori din compot
* Shellfish
* Strawberries
* Tomatoes - aaah, voiam sa-i introduc rosii curand, desigur nu o sa o mai fac.


Trimis de: Felina pe 10 May 2011, 04:48 PM

QUOTE(Felina @ 29 Apr 2011, 05:33 PM) *
Azi am fost la medicul de familie si am reusit sa obtin o reteta de antihistamine dupa o ora de conversatie cu doua doctorite. Nu mai detaliez ca-s obosita.

A doua doctorita, mai in varsta, dupa ce i-am explicat simptomele, a zis imediat 'hay fever'. Ea mi-a dat ok pentru antihistamine. Din pacate singurul pe care mi l-a putut da e unul care da somnolenta. Sper sa mai fie niciodata nevoie sa-l folosesc, sper ca criza de azinoapte sa fie ultima.

Am citit niste chestii interesante, le notez aici ca sa pot reveni asupra lor.
1. clorul poate sensibiliza si mai mult o conditie din asta
2. simptomele astea alergice pot fi cauzate de doua tipuri de parazitoza (o sa revin cu nume si surse)
3. mancarimea intr-un loc, daca nu e stopata rapid, se poate transmite in tot corpul. asa ca e bine sa folosesc crema cu cortizon cand il apuca mancarimile intr-un singur loc (la incheietura la dosul mainilor de ex) si in felul asta sa evit o criza
4. unul din strabunicii bebelusuilui era alergic la capsuni



De vinerea cu pricina pana azi, respectiv in 12 zile i-am dat de trei ori medicamentul, cate jumatate din doza recomandata. Sunt absolut ingrozita sa folosesc medicamentul asta, avand in vedere ca nu e recomandat copiilor pana la 2 ani.

am folosit o saptamana crema cu hidrocortizon dar pana la urma am cedat pentru ca, daca in primele zile mancarimea generala a scazut, in ultimele zile s-a intensificat, deci nu pare sa ajute pe cat e laudat. si de crema asta sunt ingrozita pentru ca are multe efecte secundare.

o sa ma concentrez pe alimentatie in primul rand.

unul din alimentele cu efect antihistaminic se numeste mangosteen, pe internet e f scump, poate il gasesc prin vreun magazin asiatic.

O prietena mi-a spus de cele doua izvoare de la olanesti care trateaza afectiuni ca cea a lui Cris. Am studiat putin pe internet problema si am aflat ca apa din cele doua izvoare epuizeaza stocul de histamine din organism in cca doua saptamani. Am renuntat la ideea de a merge la mare in concediu si vom merge desigur la Olanesti. Sincera sa fiu, abia astept!

Trimis de: Mara pe 10 May 2011, 04:57 PM

QUOTE(Felina @ 10 May 2011, 05:48 PM) *
De vinerea cu pricina pana azi, respectiv in 12 zile i-am dat de trei ori medicamentul, cate jumatate din doza recomandata. Sunt absolut ingrozita sa folosesc medicamentul asta, avand in vedere ca nu e recomandat copiilor pana la 2 ani.

am folosit o saptamana crema cu hidrocortizon dar pana la urma am cedat pentru ca, daca in primele zile mancarimea generala a scazut, in ultimele zile s-a intensificat, deci nu pare sa ajute pe cat e laudat. si de crema asta sunt ingrozita pentru ca are multe efecte secundare.

o sa ma concentrez pe alimentatie in primul rand.

unul din alimentele cu efect antihistaminic se numeste mangosteen, pe internet e f scump, poate il gasesc prin vreun magazin asiatic.

O prietena mi-a spus de cele doua izvoare de la olanesti care trateaza afectiuni ca cea a lui Cris. Am studiat putin pe internet problema si am aflat ca apa din cele doua izvoare epuizeaza stocul de histamine din organism in cca doua saptamani. Am renuntat la ideea de a merge la mare in concediu si vom merge desigur la Olanesti. Sincera sa fiu, abia astept!


Am o prietena care lucreaza la EMEA si de la ea stiu ca pragurile de varsta sunt setate inalt, tocmai ca sa previna orice posibila complicatie, asa ca multe medicamente interzise sub 2 ani in practica sunt ok de administrat si sub 2 ani. Asta vorbind in general, in cazul tau nu stiu de medicamentul ala cat de agresiv este, insa daca imi spui denumirea pot sa o intreb.

Cu hidrocortizonul sunt de acord, are prea multe efecte secundare si da dependenta, prea pacatos pe termen lung. Si eu as merge tot pe alimentatie. Stiu ca e greu, ca optiunile sunt dramatic reduse, insa la sugari nu prea ai alternative.

Suna interesant ce-ai aflat de Olanesti, sper sa aiba efect!

Trimis de: Felina pe 10 May 2011, 05:03 PM

Mara, mersi ca treci pe aici smile.gif

Nu stiu acum numele medicamentului, dar o sa il notez cand ajung acasa.

Da, cam asa am aflat si eu ca ar fi ok medicamentul atata timp cat doza este corespunzatoare greutatii copilului. Mi se pare mai safe decat hidrocortizonul, dar tot mi-e teama.

Despre olanesti: explicatiile date de un medic de acolo m-au convins, pare ca stie despre ce vorbeste, se potriveste cu tot ce am mai aflat eu intre timp in cateva luni de studiu.

Ce e EMEA?

Trimis de: Mara pe 11 May 2011, 08:32 AM

http://www.ema.europa.eu/ema/index.jsp?curl=/pages/home/Home_Page.jsp&jsenabled=true - ai de aproba medicamentele in Europa, FDA-ul americanilor. Astept sa-mi spui numele medicamentului, macar mai afli o opinie, avizata, zic eu.

Trimis de: Felina pe 11 May 2011, 09:21 AM

Vallergan
oral solution
alimemazine tartrate

Trimis de: Felina pe 11 May 2011, 12:21 PM

http://allergy-book.blogspot.com/2007/11/pesticide-free-diet.html

Allergy to pesticides (which may be petroleum based chemicals) is related to allergy to food additive, and can make the task of isolating exactly what a person is allergic to even more difficult, specially when that person is very sensitive. ”A person may eat some grapes today and they don’t bother him.

But three day later, he may eat grapes that were sprayed with chemicals, and those grapes bother him,” said Dr. Falliers. Dr. Theron Randolph tested patients who swore they were allergic to peaches. After eating peaches from supermarket, one patient developed a rash and welts, another had an attack of asthma, and a third a headache.

When they ete peaches picked from an abandoned orchard were the fruit doesn’t sprayed, all three felt perfectly fine. ”One good effect on this discovery,” writes Dr. Randolph, ”Was that patients who had long stopped eating fruit, from the belief that they were made sick by it, were able to start again, provided they are only organically grown, uncontaminated fruits” (An Alternative Approach to Allergies, Lippincott & Crowell, 1979).

Tree fruits – such as peaches, apples and cherries – are sprayed with more chemicals, more often, than any other crop in the United States. But virtually no commercial, produce escape the blizzard of pesticides (insect and rodent killers) and fungicides (mold inhibitors). And once food has been sprayed, no amount of washing will get rid of it.

Paring does no good, either. Chemicals penetrate the skin of the growing fruit or vegetable and infiltrate the pulp itself. So if you chemically sensitive and you suspect allergy to chemicals food sprays, eating only organically grown produce may be only way to achieve total relief. Shop around for a local supplier or track down the nearest co-op.

Avoiding pesticides is one of many good reasons to plant a home vegetable garden – plus a couple of fast growing dwarf fruit trees, even if you have just a few square yards available space. Canning, freezing or drying your harvest give you a year round supply of non-allergenic fruits and vegetables at the right price: low.

Trimis de: Felina pe 17 May 2011, 02:23 PM

Bebelusul, cu toate masurile pe care le-am luat si cu toata grija ce i-o purtam, totusi a evoluat in rau. Pielea lui arata bine, cateodata se mai inflameaza zonele in care are eczema, cateodata prea putin se mai vede ceva pe acolo, dar el e in continuare foarte dornic sa se scarpine.

La sfarsitul saptamanii ce a trecut, cand speram eu sa fie mai bine dupa o saptamana grea, starea lui s-a inrautatit. Crize peste crize si in afara lor un copil trist, cu vesnica dorinta de a se scarpina.

Am luat decizia sa ii dam medicamentul antihistaminic de doua ori pe zi si abia ieri am reusit sa ajungem la o formula potrivita. Ii dam o doza la 11 dimineata si o doza la 11 seara.

Intre timp a facut o infectie, am vizitat spitalul de urgenta, am primit antibiotic si acum e sub tratament pe care pare sa il suporte bine. In sensul ca eczema nu s-a iritat decat putin.

saptamana trecuta am renuntat de tot la cele trei ceaiuri si la probiotice. pur si simplu am zis ca e vremea sa fac o pauza pentru ca starea lui se inrautateste. fara ceaiuri desigur i-au revenit gazele care il deranjeaza, dar numai de vreo doua ori noaptea, menajabil.

probioticele o sa le introduc din nou dupa ce termina antibioticul.

Pe 2 iunie o sa vedem specialistul. Am inceput o lista cu simptome si intrebari pentru atunci.
Vineri merg din nou la medicul de familie pentru o problema de a mea si vreau sa-l programez si pe el din nou.



*

Am sunat la medicul Alexandru Popa de la olanesti numai ca sa aflu ca a murit. Sper ca se odihneste acolo unde e.
Maine dimineata sun iarasi.

Trimis de: fiatlux pe 17 May 2011, 03:28 PM

Felina,scuza-ma ca intervin,dar una din indicatiile probioticelor este trat. cu atb. care produc dismicrobism intestinal ,determinind diareea de atb;deci ar trebui sa le introduci . sanatate

Trimis de: Felina pe 17 May 2011, 03:45 PM

tu zici ca probioticul trebuia dat odata cu antibioticul, sau dupa ce se termina tratamentul? cum ziceam, intentionam sa i-l introduc din nou dupa ce termina antibioticul. Ah, si te rog nu te mai scuza! Orice interventie e bine-venita.

Trimis de: fiatlux pe 17 May 2011, 04:57 PM

da,ii poti da in timpul trat. cu atb. ;atata doar sa le dai la un interval de cateva ore dupa atb

Trimis de: Felina pe 17 May 2011, 05:06 PM

ok, asa o sa fac. mersi. esti medic? ca sa stiu unde sa plasez sfatul tau. smile.gif

Trimis de: Oiski-Poiski pe 17 May 2011, 06:42 PM

QUOTE(Felina @ 17 May 2011, 02:23 PM) *
Pe 2 iunie o sa vedem specialistul. Am inceput o lista cu simptome si intrebari pentru atunci.



Sper din tot sufletul sa nu te dezamageasca .Dupa ce ati asteptat atata chiar daca nu va avea o formula miraculoasa care sa va ajute peste noapte sper ca macar sa va acorde atentia meritata.
Ca asa cum esti de terminata nu vreau sa dai peste un medic pe care dupa consultatie sau in timpul ei sa-l impusti.
In cariera mea de mama de pana acum am avut impulsul asta de mai multe ori.




Trimis de: Felina pe 19 May 2011, 01:05 PM

Oiski, m-am gandit la ce mi-ai spus tu.

Apoi m-am gandit si la altele.

La faptul ca nu gasesc simptomele bebelui in tot internetul. Adica nu am gasit pe nimeni sa vorbeasca despre un bebelus care vrea sa se scarpine 24/7.

La faptul ca oricine afla de problema bebelui spune ca are in familie pe cineva cu eczema/alergii/prurit/astma.

La faptul ca aud de cazuri gen copiii care nu au scapat de eczema grava nici la 5 ani, sunt plini de rani si fac infectii des.

Si mi-am dat seama ca e o problema dificila in sine si ca prea putini doctori au cunostinta si disponibilitatea sa se implice si sa ajute cu adevarat.

Nu mi-am pierdut speranta, dar nu am asteptari mari.

Vreau totusi cateva lucruri de la medicul asta:
- testul de alergii pe piele
- cateva teste: pentru parazitoze, pentru ficat, pentru nivelul de toxine.

O sa ma mai gandesc si la altele.


**


Ma chinuie gandurile despre mancarimea constanta a lui Cris. De dimineata s-a trezit direct in scarpinat, nu mai stiam ce sa-i fac. Si m-am gandit asa, cum a fost el aseara de linistit, fara nimic pe piele si cum de dimineata s-a trezit cu urticarie. Ce s-a putut intampla de aseara pana azi-dimineata? Ce? Cu ce a intrat el in contact peste noapte? Cu laptele. Cu laptele, asta e. Am luat cutia cu lapte si am citit pe ea. Contine ulei de soia printre altele. Am cautat pe internet si se pare ca asta poate sa cauzeze reactii alergice. Am gasit alergie la Nutramigen. Inca nu stiu ce sa fac. Sa incerc laptele de la milupa pentru alergici. O sa merg azi la farmacie sa citesc si sa compar ingredientele de pe cutii.

Trimis de: Oiski-Poiski pe 19 May 2011, 02:26 PM

Cred ca am mai scris ca A. a reactionat alergic si la laptele de soia.Singurul la care nu a mai avut probleme a fost cel de superalergici de la milupa.Dar ala nu contine absolut nimica din ceea ce tu cand zici lapte te gandesti ca este lapte.Nu stiu daca de ala vorbesti cand zici ca mergi sa-l studiezi la farmacie.

Citind la tine de un test pentru ficat am studiat putin ce face ficatul in organism.Si uite ca intr-adevar daca ai probleme cu ficatul sau fierea pot sa-ti provoace mancarimi mari pe piele.

Nu stiu daca vei reusi sa gasesti un doctor in RO care sa fie asa de specializat pe tema asta a pielii.Din cate stiu eu problema alergiilor este abordata in RO la modul serios de scurt timp .Mult mai specializati sunt doctorii din tarile puternic industrializate unde cazurile de alergii de toate felurile sunt mult mai ridicate decat in restul tarilor.



Trimis de: Felina pe 19 May 2011, 03:29 PM

Oiski, laptele pe care il folosim acum este tot asa, pentru superalergici, acopera inclusiv alergia la soia, dar se pare ca totusi poate sa fac probleme, rar dar poate. Nici laptele asta nu are nici o treaba cu laptele pe care il stim noi, e facut din tot felul, mai putin lapte.

Am fost la farmacie si am convins farmacistul sa-mi dea Pepti 2 de la milupa, caci nu se gaseste la liber pe rafturi.

In romania nu caut un medic pentru problema lui Cris, nu inca. Ce caut eu este un medica de la Olanesti care sa imi confirme ca izvoarele de acolo sunt ok pentru bebelusi.


***


Laptele praf de la milupa nu descrie ce uleiuri vegetale contine, ci doar ca contine. In rest pare sa fie ok.
Nutramigenul descrie si ce uleiuri vegetale contine, printre care si ulei de soia si nuca de cocos.
Il incerc deseara cand ajung acasa, o sa urmaresc atent reactiile...

Trimis de: Oiski-Poiski pe 20 May 2011, 11:24 AM

Vezi ca ti-am trimis mesaj important.Nu stiu in ce masura te va ajuta dar banuiesc ca te agati si de un fir de par in situatia de acuma.


Trimis de: Felina pe 30 May 2011, 04:49 PM

QUOTE(Felina @ 19 May 2011, 02:29 PM) *
Laptele praf de la milupa nu descrie ce uleiuri vegetale contine, ci doar ca contine. In rest pare sa fie ok.
Nutramigenul descrie si ce uleiuri vegetale contine, printre care si ulei de soia si nuca de cocos.
Il incerc deseara cand ajung acasa, o sa urmaresc atent reactiile...



AU trecut 10 zile de cand e pe laptele cel nou.
Dupa prima zi simptomele s-au ameliorat.
Dupa trei zile mancarime lui a disparut.
De o saptamana face doua reprize de scarpinat pe zi, moderat, nu stim inca daca e doar din obisnuinta sau chiar il mananca.
De o saptamana se comporta ca un copil obisnuit si am inceput si eu sa ma bucur de el in sensul ca ne putem juca impreuna, se rostogoleste pe toate partile, mertge tinut de maini, noaptea in pat nu mai trebuie sa-l tine de maini si de picioare, dormim impreuna, ne invertim, ne sucim fara sa ne produca mancarimi.

Acum 10 zile am fost la urgente in disperare de cauza (cu un filmulet facut cu el cand se scarpina). Am mai facut niste teste de sange ca sa aflam ca ficatul lui functioneaza ok, pentru testele de alergii a trebuit sa asteptam. Apoi luni am fost din nou in speranta sa gasim un dermatolog. Dupa ore de conversatii cu medicul de garda care voia musai sa ma trimita acasa, am reusit sa vorbesc si cu un dermatolog care mi-a facut o programare la un medic pediatru pentru analize generale. Mai multe nu am realizat, dar am fost multumita asa.


Azi de dimineata am fost chemati la medicul dermatolog, mai devreme decat aveam programarea, pe motiv ca s-au facut niste anulari. Eu am plecat la munca, sotul meu a plecat la spital.

A aflat urmatoarele:
- testul de sange a aratat reactie la lapte
- nu stiu care test a aratat o reactie de 20 de ori mai mare la ou

Ou el nu a mancat niciodata, eu nu am avut curaj sa-i dau stiind ca e unul din cei mai intalniti alergeni.

La ou a fost expus in timpul sarcinii prin ce am consumat eu si dupa ce s-a nascut prin vaccinuri care se pare ca sunt incubate in oua (?!).


Am citit putindespre alergia asta la ou si se pare ca numai ouale de gaina dau reactii alergice, cele de rata de exemplu nu.

Cand o sa prind ceva puteri si putin curaj, vreau sa il incerc cu lapte organic si oua de alta zburatoare decat gaina.

Trimis de: wulfenia pe 30 May 2011, 09:35 PM

vestea cu scarpinatul mi-a pus "punctul pe i" pe ziua de azi care a fost superba biggrin.gif , ma bucur mult pentru bebe si pentru voi mwah1.gif

Trimis de: Oiski-Poiski pe 31 May 2011, 06:45 AM

Asa o veste buna nu am mai auzit de ceva vreme.Ma bucur pentru voi tare mult. mwah1.gif

Trimis de: Hollie_Smokes pe 5 Jun 2011, 01:55 PM

Ioai ce ma bucur!!!! hug.gif

Trimis de: Hollie_Smokes pe 14 Jun 2011, 11:34 AM

http://www.newtreatmentforpsoriasis.net/eczema-friendly-laundry-detergent/

Trimis de: Felina pe 22 Jul 2011, 01:38 PM

QUOTE(Hollie_Smokes @ 14 Jun 2011, 10:34 AM) *
http://www.newtreatmentforpsoriasis.net/eczema-friendly-laundry-detergent/



Am spalat cu nuci de sapun o vreme pana cand nu mi-a mai placut cum spala, apoi o perioada am trecut pe alt detergent non-bio si a fost ok. Cand s-a reactivat eczema mai rau iar am trecut pe nuci de sapun, acum iar suntem pe detergent non-bio. Mersi de link :floare:

Trimis de: Felina pe 22 Jul 2011, 01:56 PM

Deci avem urmatoarele sigure:
- alergie la lapte
- alergie la soia
- alergie la ou (de 20 de ori mai puternica decat cea la lapte)

Am citit putin despre alergia la lapte si am aflat ca diverse.
Cea mai buna formula de lapte praf in cazuri din astea este cea denumita GOLD. Produsul gold pe care l-am gasit eu aici contine ulei de soia si ii dadea mancarimea aia non stop.
Urmatoarea formula de lapte praf este cea cu proteine din lapte hidrolizate pe care de altfel o folosesc acum. Problema cu formula asta e ca nu e garantata 100%, in sensul ca anumiti bebei pot inca reactiona la resturile de proteine care se gasesc in lapte. Asta explica de ce bebe inca nu e 100% fara reactii. Eu ma dedeam de caesul mortii ca ce anume i-am dat sa manance cu urme de lapte si cand colo el are 5 biberoane pe zi cu lapte praf care inca ii mai da reactii, nu f puternice e adevarat, dar ii da.
Mai e inca o formula de lapte praf care aici nu se gaseste sau nu stiu eu. Cu cine sa vorbesc? La GP nu am sperante, totusi ar trebui sa incerc.

Trimis de: kcapone pe 16 Sep 2011, 10:08 AM

Buna Falina. Ce mai face bebe? Sper ca bine.
Da un semn.

Si noi am avut probleme dermatologice si de digestie cu al nostru. Dupa primul vaccin a avut o reactie puternica si a facut pete pe fata si pe picioare; cea de pe fata chiar supura si iti dai seama ca mancandu-l se scarpina..pe carne vie. Ma rog, a trecut. Am fost la un medic, care chiar e medic, homeopat si fitoterapeut bun, Pavel Chirila, care ne-a spus ca e de la vaccin si sa nu-i mai facem. Lui bebe i-a trecut apropape integral in cele 2 luni pana la vaccinul urmator. Imediat dupa, petele i-au reaparut, iar Pavel Chirila ne-a... certat. De atunci am decis sa nu-i mai facem vaccinuri. Si acum are 1,85 ani laugh.gif. fara pete cu pielea curata si fara mancarimi. Retine ca al nostru nu este alergic la absolut nimic (analize repetate de mai multe ori in laboratoare diferite). Am urmat si tratamentul lui P.Chirila dar si unul recomandat de un excelent medic dermatolog pediatru..Badut Nicoleta. http://www.drbadutnicoleta.ro/ Am accentuat pentru ca f.f. multi medici pediatri sunt doar generalisti, iar dermatologi specialisti in pediatrie sunt extrem de putini. Cei buni chiar o raritate. Pe amandoi poti sa-i contactezi la tel sau pe email.
Cat despre spalat...am decis amandoi sa nu-l spalam cu sapun decat in "zonele esentiale" cu un sapun natural. Eu unul am avut un fel de psoriazis si cand ma tratam (cu acupunctura) medicul mi-a spus sa nu ma mai spal cu sapun, sa-mi las pielea in mediul ei natural fara a o mai agresa cu toate prostiile. N-am murit de miros nici eu, nici ceilalti...si iaca m-am vindecat de multi ani. Pe piciulica si acum il spalam la fel.
Nu stiu daca in Irlanda este posibil sa nu faci vaccinuri si daca vei decide in sensul asta. Nici in Ro cica nu se poate, ca e obligatoriu (asta spun toti medicii) dar nu este scris nicaieri. Decat bolnav vaccinat, mai bine sanatos si nevaccinat. Pe bunicii mei nu i-a vaccinat nimeni si au murit de batranete... Au trait in mediu sanatos si au avut privilegiul de a manca sanatos!
Nu am citit chiar tot ce ai scris...dar ai mare grija la apa. Noi de la 3 luni i-am dat apa plata. Piciul a avut niste complicatii urate cu stomacul..nu detaliez caci este off topic...dar i-a trecut cand am schimbat apa. Pur si simplu de la apa plata Izvorul Alb de la Dorna am trecut la apa plata Bucovina. Poate sa fie doar o coincidenta? Nu stiu. Stiu insa realitatea.

Sanatate maxima tuturor

Trimis de: Felina pe 27 Oct 2011, 01:19 PM

Kcapone, salut!
Am ajuns sa citesc mesajul tau cu mare intarziere, l-am ratat cat am fost in concediu.

Culmea culmilor, tocmai azi bebelino face vaccinul de un an. Mi-e cam groaza, dar asa am decis - sa i-l facem, pentru ca are rostul lui. Speram sa nu reactioneze la el prea tare, daca o va face.

Iti multumesc pentru toate gandurile, sfaturile, ideile.
Uite ca doar la apa nu am umblat. Adica nu i-am luat apa plata, pur si simplu nu am fost convinsa ca ar aduce vreo diferenta.
Poate e timpul sa incerc.

Multa sanatate micutului si voua!
Felina

Trimis de: Felina pe 27 Oct 2011, 01:30 PM

Starea bebelusului la ora actuala:
- bebelusul nu mai e bebelus, a trecut de un an
- eczema este in control, mai are doar 6 zone mici care mai sunt afectate de eczema; le tratam dupa indicatia medicului cu doua creme cu steorizi, zilnic
- pe gat mai face inca bubite mici ca reactie alergica (la laptele praf special zic eu) si ca atare tratam zona cu hidrocortizon in fiecare zi
- cu acest tratament nu mai pare sa aiba nici un disconfort si nu se mai scarpina deloc, ceea ce ne-a plasat si pe noi in zona parintilor obisnuiti (dormim mai mult, mai bine, suntem mai odihniti)
- inca il mai ungem cu o crema emolienta, momentan bepanten
- baie ii facem inca fara sapun si sampon, doar cu crema speciala pe baza de petrolatum

*

Am auzit ca in albania este indicat laptisorul de matca pentru tratamentul eczemei la bebelusi, asadar am procurat si am inceput tratamentul de cinci zile.

Lucrez la intarirea sistemului lui imunitar cu laptisor de matca, miere, zeama de lamaie si usturoi crud.

Trimis de: Felina pe 8 Apr 2013, 03:39 PM


Beb are 2 ani si jumate.
A depasit alergiile la lapte si la soia.
Inca reactioneaza la mango si cateodata la struguri si la alte fructe.

Este inca alergic la ou. Dar in scadere.

L-am incercat aseara a treia oara: de data asta cu placinta cu mere. Am fost suficient de neinspirata sa ii pun in farfurie patru bucati mici - pentru ca itnentia a fost sa-i dau doar una. Dar i-a placut asa de mult ca mi-a luat farfuria din mana si nu a vrut sa-i mai dea drumul. Cum mananca incet si mesteca indelung, am zis ca o sa am timp sa ii surprind primele eventuale reactii. Si la un moment dat am vazut ca i s-au inrosit obrajii asa ca am zis sa-i dau o lingurita de anithistaminic. S-a inecat cu ea si apoi ne-a spus ca nu poate sa inghita. M-am uitat la el in gat si era tot umflat. I-am pus repede inhalatorul cu steroizi si apoi ne-am imbracat si am taiat-o spre spital. S-a simtit bine tot drumul, asa ca am decis sa-l mai verific odata in fata spitalului. I se desumflase gatul pe partea stanga, asa ca ne-am intors acasa. Acasa deja avea gatul ok.


Trimis de: Grabillion pe 16 May 2013, 01:52 PM

Mai trebuie sa iei in consideratie niste factori pe care atat medicii
cat si mamale le ignora complet: vaccinarile !

Nou nascuti sunt vaccinati in primele zile "contra" la TBC, desi
nu au inca sistem imunitar si vaccinarea inseamna intai "inoculare cu patogeni".
Deja acest vaccin duce la multe boli si simptome care apar la piele ca urmare
a curatirii necesare.
De la 2 luni incepe insa calvarul celorlalte vaccinuri multimple (in tarile din vest sunt mai umani, incep cu o luna mai tarziu), prin unele vaccinuri se incoculeaza direct prin sange pana la 6 boli grave simultan si o multime de toxine chimice.
Ce sa faca sarman corpul decat sa incerce sa scoata macar prin piele ceea ce nu mai poate altfel.

Pe langa vaccinari mai sunt multi factori: corpul intoxicat al mamei, laptele cu toxine ori de la stari emotionale negative ori de la alimentatie gresita, ori plin de hormoni sexuali (caci des se face din nou sex chiar la scurt timp dupa nastere
in loc sa se pastreze abstinenta sexuala).

Si medicamente folosite la nastere sau o nastere traumatica au un efect negativ.
Daca a fost vinetiu la nastere inseamna ca a fost traumatizat cumva sau chiar a avut ceva lipsa de oxigen.

Informeaza-te mai intai de efectul negativ al tuturor vaccinurilor si incearca sa le eviti pe viitor, cu atat mai mult cu cat nu este nici unul "obligatoriu" asa cum se minte in limbaj medico-medial ci doar facultative.

Trimis de: Felina pe 16 May 2013, 03:19 PM

Grabillion, multumesc pentru interventie.

Am aflat deja ca anumite vaccinuri sunt incubate in oua, iar bebele meu s-a dovedit a fi alergic la ele.
in cazul nostru eczema deja nu mai e o problema, sunt multumita unde am ajuns. M-am straduit sa-i intaresc sistemul imunitar si cred ca a functionat intr-o oarecare masura. Reactia lui la ou s-a diminuat asa ca am sperante mari ca la un moment dat sa tolereze oul ca ingredient in diverse.

Tehnic:Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)